Subota, 18.12.2004.

15:13

Lavina ostavki funkcionera iz RS

Premijer RS Dragan Mikerević podneo je ostavku, Mladen Ivanić takođe, kao i još dva funkcionera iz RS.

Izvor: B92

Lavina ostavki funkcionera iz RS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Ivan M

pre 19 godina

... Srpska (kao i drugi entitet) je stvorena etnickim ciscenjem i fasistickom politikom srpskog, bosnjackog i hrvatskog politickog vrha. Srebrenica je u RS - tamo gde su poubijani onoliki Bosnjaci... Foca je u RS - tamo gde je zivelo, negde sam procitao, 90% Bosnjaka pre rata... Ej bre, pa vama su ucinili uslugu time sto su vas priznali - de fakto su vam legitimisali etnicko ciscenje kojim ste stvoreni! I sad kad vam kazu "isporucite optuzene za to ciscenje", vi se svi pravite ludi i onda se pitate zasto Esdaun ovako reaguje!? Kada je vas "Bantustan" USLOVLJEN saradnjom sa Hagom, koju niko zivi ne sprovodi nakon devet godina?! Nadam se samo da cete ostati u nekoj drugoj drzavi, sa druge strane Drine, jer zaista ne bih voleo (niti bih ikada glasao) za neko srpsko ujedinjenje. Zadnja stvar koja nam treba su veci Srbi od samih Srba: a vadikali, DSS i ostali bi to jedva docekali... Osnivajte i/ili odrzavajte svoju drzavu ako hocete i mozete, guslajte i pevajte o Radovanu i Ratku, ali molim vas da nas sa istocne strane Drine ostavite na miru.

E.I.

pre 19 godina

Ta vosjka je odavno izgubila kredibilitet, narocito kod nas koji se opiremo vojnoj obavezi zadnjih 10tak godinica. Zato i nema ko da preuzme kormilo u politici, sav mladi intelek je odavno u Americi, Australiji i sl. I tu ce i ostati ako se ne stvore uslovi za povratak, a o tome niko ne razmislja, sta ima ta zemlja da ponudi nama mladim strucnjacima, osim roditelja i deka i baka koji su ostali sami? Ako bi makar iole bilo nekog znaka da stvari krecu na bolje eto svih nas da pomognemo, ali jok, ono sve gore, i sporo, i unazad. Ko vam je kriv - Glasali ste - gledaj te. "A sad adio..."

Bubica

pre 19 godina

Pedi Esdaun ne moze da izbrise nacionalnu svest i osecaj pripadnosti nas u Republici Srpskoj. Cuvena demokratska medjunarodna zajednica moze da nas nazove kako god zeli i da dovede jos kog homoseksualca kao uzor nama , mi i dalje verujemo u Boga , u osnovna ljudska moralna nacela i naravno u srpstvo. Kao poruka njima iz Banjaluke posle jednog u nizu njihovih demokratskih poteza je ..... DZABA STE SE TRUDILI !!!!!!
A tebi Pedi, nedamo nase pare ,ni nasu zemlju da gradis sebi kucu, mi bi da ostanemo CISTI od takvih!!!!!

dimitrije

pre 19 godina

...kako duhovito neko rece, mali Pedi ce jednog dana proklamovati odluku i o ukidanju srpskog naroda...mislim da su ove ostavke jedan moralni cin, koji pozdravljam, iako su trebale da se dogode jos i prije, ali ako, mozda je ovo znak da se prekida kontinuirano aminovanje svake nebuloze koju stranci zatraze. Neki nasi politicari, kako u RS, tako i u SCG, nazalost, smatraju da ulazak u "evropske integracije"znaci nemanje svog stava ni po kom pitanju. "Vracam ulaznicu"sto bi rekao Ivan Karamazov, ako je lice Evrope, i njena demokraticnost ovo sto cini Visoki Predstavnik, a to je tipicni neokolonijalizam, sto njemu kao Englezu, koji je inace djetinjstvo proveo u Africi, itekako pristaje. Mislim da kada kazem "da gospodine Visoki Predstavnice, ja volim Republiku Srpsku, volim i njenog prvog predsjednika Radovana Karadzica",iznosim ono sto misli 90% pripadnika Srpskog naroda...pa hajde, sve nas posaljite u Hag...jer vi u stvari hocete da nas usrecite, a mi vam ne damo..Ja vjerujem da je srpski narod jos uvijek ziv, boziji, hriscanski narod (i gresan i u isto vrijeme, ne sporim ), i nemoguce je ikad da prihvati ovakav totalitarizam koji mu namecu svakodnevno..Vracam ulaznicu...ako ja ovo "napredak "gospodine Pedi, ostajem primitivan radije

Orao RS

pre 19 godina

Samo neka se ½Bošnjaci½ vesele, iako ja mislim da se nemaju čemu. Ova država ne može opstati, jer su u njoj sva 3 naroda nezadovoljna. Muslimani žele centralizovanu državu u kojoj bi dominirali, a Srbi i Hrvati odvajanje, ili bar neku vrstu autonomije unutar BiH.

Banat

pre 19 godina

Sto se Eshdauna tice, jedan posetilac je vec primetio, sve ovo vodi ka ukidanju Republike Srpske. Ono sto treba ukinuti zove se Ujedinjene Nacije. Kakva je to organizacija koja vaspostavlja diktatore tipa doticnog, a istovremeno govori o postovanju ljudskih prava, miru i demokratiji?! Gde ces vecih krsenja ljduskih i gradjanski prava od ovoga? Ko god je na vlasti u RS, tamo je voljom gradjana iste. Ako je Eshdaunu toliko stalo do hvatanja begunaca, neka uposli EUFORichne trupe.

Mijo

pre 19 godina

U Dejtonu je priznata Srpska ako se ne varam, takodze je u Dejtonu da se mora saradzivati sa Haskim sudom, i sta se desava mi imamo pravo na Srpsku republiku a nemamo obavezu sardnje sa Hagom. Daj malo objektivnosti , to nas samo moze spasiti,laz ce nas upropastiti.Europljanin

british

pre 19 godina

Pedi Asdoun je jedan mali politicar koji je nekada bi vodja marginalne politicke partije u Velikoj Britanijiu- Liberalne partije. Posto je bio nesposoban da vodi svoju partiju. Posto je izgubnio vodjstvo svoje Liberalne partije, a poznato je da mrzi Srbe, gospodin Balir da bi ga se otarasio posalo ga je u Bosnu da zari i pali. Mali covek koji sebe smatra kraljem jadne im BH! UN bi trebali malo bolje da razmisle pre nego sto postavljaju ljude srednije vrednosti za na to velike polozaje. On je covek koji ce, siguran sam, ako ovako nastavi, da prouzrokuje novo krvoprolice na Balkanu! I hope he can read Serbian, if not him, then one of his vassals? LONG LIVE REPUBLIC OF SRPSKA!

Dejan

pre 19 godina

Prekodrinci sada mnogo bolje zive od svoje "ovodrinske brace" samo zato sto imaju Esdauna koji ih stiti ponajvise od njih samih. Nego i u Centralnoj Srbiji treba jedan Esdaun, jer gradjane Srbije profesionalne patriote koje su na vlasti vec vise od 15 godina vode direktno u propast. Kad bi i ovi nasi dali ostavke gde bi nam bio kraj. A sto se tice prekodrinskih politicara koji sada demonstrativno daju ostavke, siguran sam da su namirisali da i njima u skladu sa zaslugama sleduju ostavke pa su hteli da preduhitre svoje zasluzene smene i sami dali ostavke.

Dovla

pre 19 godina

Dobro je što ovakvi odlaze, a dobro je i što izgleda da je i RS definitivno na putu u istorijeu. I u Bosni, i u Srbiji ne treba menjati samo političare, već i narod jer nova geopolitička realnost sveta i Evrope jednostavno ne može da toleriše centralnoafričku enklavu tamo gde joj mesto nije. To, naravno, ne zvuči demokratski, i demokratski i nije - ali ko je rekao da je demokratija vrednost sama po sebi: ona je samo jedan, momentalno najuspešniji, način da se dođe do cilja - uspešnog i prosperitetnog društva. Ako je demokratski izražena volja primitivne većine da nastavi destrukciju koju je započela još pre šezdesetak godina, onda tu volju treba ne samo ignorisati, već i njene najprominentnije zagovornike potpuno isključiti iz političkog i javnog života, a Pedi Ešdaun, napokon jedan razuman i aktivan čovek posle serije tipično evropskih frazera i neradnika, upravo to i čini.

Lazar

pre 19 godina

Kako je krenuo kad mu ponestane srba Esh ce morati samoga sebe da proglasi nedemokratskim i da se udalji iz politike na neko vreme.
A sto se naroda tice zaista je zalosno sta uradise narodu na ovim prostorima, podelise ga prvo Turci trecinu poislamise i poslase u janicare, a svetli lik u "svetoj stolici" takodje trecinu pokrsti i rece sad ste vi klatolici.
Na kraju dva nova i jedan stari narod iskrvarise skoro do istrebljenja uz opste odobravanje takozvane medjunarodne vecine sa strane po principu ajde vi se lepo potamanite bice vise mesta za nas.
Molim da mi neko kaze zna li ikoji kutak sveta gde su bili engleski kolonizatori a da nakon njihovog odlaska tamo nije bilo problema, e po istom sistemu radi i ovaj cinik iz pa nazovimo to ujedinjenog kraljevstva.

Petar

pre 19 godina

Taj, Pedi bas nista ne vredi. On nije dosao da uspostavi mir, nego da produbi krizu i izazove novo krvoprolice. Secate li se, sta je sve radio za vreme rata, koga je obilazio i ciju je stranu drzao, a u svojoj zemlji je drugorazredni gradjanin u politici. Tamo za njega nitko i ne haje, ali lepo je primati toliku kolicinu novca, (cifru nesmem ni pomenuti) i na tudjoj muci sticati bogastvo. On kaze da se bori za Srpsku i Srpski narod! Hvala mu, neka se bori za svoju porodicu i neka planira kako ce da potrosi novac zaradjen na Srpskoj muci. Za mene nikakav PEDI netreba da brine, ja imam svoju Srpsku Republiku, i Srpske predstavnike u vlasti za koje je srpski narod glasao, koliko znam za tog Pedija nitko nije glasao i nitko od Srba ga ne podrzava. Posto je Pedi doveo Srpsku vlast (izabranu demokratskim putem) u ovakovu situaciju, predlazem svim Srpskim funkcionerima, koji su u zajednickim organima neka se povuku, neka radi krnje muslimansko i hrvatsko rukovodstvo, a nasi neka se vrate u Srpsku. Tako je u raspadu Jugoslavije uradila Hrvatska i Slovenija, to je demokratski proces i ako Pedi neda zajedno, zivjet cemo odvojeno.

Ma samo

pre 19 godina

Neka ukine RS, to i cekam da vidim kako ce onda da uhvate Radovana, uhvatice ga kao i do sada. Nije RS problem nego oni koji su se borili protiv Alije Izetbegovica. Njih je oko 90% bosanskih Srba. Rade sta hoce i u Iraku i svagdje u svijetu, samo dokle??

Dalibor NS

pre 19 godina

Da li Esdaun zna koliko je mladih ljudi dalo svoje zivote da bi Republika Srpska danas postojala? Ovo sve ne vodi dobru i samo radikalizuje stanje sto ce ako nastavi ovako samo doprineti da se prolije jos krvi napacenog naroda koji nece ustuknuti u svojoj borbi za slobodu i pravu da odlucuje o svojoj sudbini!

bosanac

pre 19 godina

Eto polako sve se vraca na staro..grade se sruseni vjerski objekti..Bosna polako ozdravljuje..mada ce trebati jos poneka operacija i ljecenje s lijekovima ali u skoroj buducnosti vidi se da je bolest bosne izljeciva..Hvala doktoru Eshdaunu na njegovom radu i svaka cast ljudima iz Banjaluke koji mu pomazu svim snagama..ovim putem bih uputio kritiku politicarima u Sarajevu -Bosnjacima i Hrvatima sto se drze uzdrzano jer ipak da se skroz ozdravi moraju i oni malo asistirati i sve ce ici brze

enisa

pre 19 godina

Gospodin Eshaudin namece svoju volju narodu koji je iskrvarijo, a on licno se i trudi da u RS buknu u nova krvoprolica i stvara nemire i u Bosni, a nemiri ce se tad prosiriti i u Hrvatsku i Srbiju, on to svjesno radi i ne trudi se za mir nego za rat. On gradi neku Demokratiju namecuci srpskom narodu omcu oko vrata koju su vec jednom sa ratom skinuli. Tihic zajedno sa njim i ne zeli dobro ni svom ni srpskom narodu mir. Oni jako dobro znaju gdje je Ratko i Karadzic samo sto to oni koriste za svoje sumanute ideje. Narod RS niti hoce niti zeli da zivi u zajednici sa Tihicima nek im je jasno.

thomas

pre 19 godina

Jednog dana cemo cuti da je Esdaun doneo odluku da ukine i srpski narod!
Kaze Esdaun da brine za narod RS? K'o za lanjski sneg, jedino tako brine. Sta drugo ocekivati, kada jedna stara prica kaze "da li znate zasto nad imperijom [engleskom] nikad ne zalazi sunce? Zato sto im ni bog ne veruje".

enisa

pre 19 godina

Gospodin Eshaudin namece svoju volju narodu koji je iskrvarijo, a on licno se i trudi da u RS buknu u nova krvoprolica i stvara nemire i u Bosni, a nemiri ce se tad prosiriti i u Hrvatsku i Srbiju, on to svjesno radi i ne trudi se za mir nego za rat. On gradi neku Demokratiju namecuci srpskom narodu omcu oko vrata koju su vec jednom sa ratom skinuli. Tihic zajedno sa njim i ne zeli dobro ni svom ni srpskom narodu mir. Oni jako dobro znaju gdje je Ratko i Karadzic samo sto to oni koriste za svoje sumanute ideje. Narod RS niti hoce niti zeli da zivi u zajednici sa Tihicima nek im je jasno.

thomas

pre 19 godina

Jednog dana cemo cuti da je Esdaun doneo odluku da ukine i srpski narod!
Kaze Esdaun da brine za narod RS? K'o za lanjski sneg, jedino tako brine. Sta drugo ocekivati, kada jedna stara prica kaze "da li znate zasto nad imperijom [engleskom] nikad ne zalazi sunce? Zato sto im ni bog ne veruje".

Dalibor NS

pre 19 godina

Da li Esdaun zna koliko je mladih ljudi dalo svoje zivote da bi Republika Srpska danas postojala? Ovo sve ne vodi dobru i samo radikalizuje stanje sto ce ako nastavi ovako samo doprineti da se prolije jos krvi napacenog naroda koji nece ustuknuti u svojoj borbi za slobodu i pravu da odlucuje o svojoj sudbini!

bosanac

pre 19 godina

Eto polako sve se vraca na staro..grade se sruseni vjerski objekti..Bosna polako ozdravljuje..mada ce trebati jos poneka operacija i ljecenje s lijekovima ali u skoroj buducnosti vidi se da je bolest bosne izljeciva..Hvala doktoru Eshdaunu na njegovom radu i svaka cast ljudima iz Banjaluke koji mu pomazu svim snagama..ovim putem bih uputio kritiku politicarima u Sarajevu -Bosnjacima i Hrvatima sto se drze uzdrzano jer ipak da se skroz ozdravi moraju i oni malo asistirati i sve ce ici brze

Petar

pre 19 godina

Taj, Pedi bas nista ne vredi. On nije dosao da uspostavi mir, nego da produbi krizu i izazove novo krvoprolice. Secate li se, sta je sve radio za vreme rata, koga je obilazio i ciju je stranu drzao, a u svojoj zemlji je drugorazredni gradjanin u politici. Tamo za njega nitko i ne haje, ali lepo je primati toliku kolicinu novca, (cifru nesmem ni pomenuti) i na tudjoj muci sticati bogastvo. On kaze da se bori za Srpsku i Srpski narod! Hvala mu, neka se bori za svoju porodicu i neka planira kako ce da potrosi novac zaradjen na Srpskoj muci. Za mene nikakav PEDI netreba da brine, ja imam svoju Srpsku Republiku, i Srpske predstavnike u vlasti za koje je srpski narod glasao, koliko znam za tog Pedija nitko nije glasao i nitko od Srba ga ne podrzava. Posto je Pedi doveo Srpsku vlast (izabranu demokratskim putem) u ovakovu situaciju, predlazem svim Srpskim funkcionerima, koji su u zajednickim organima neka se povuku, neka radi krnje muslimansko i hrvatsko rukovodstvo, a nasi neka se vrate u Srpsku. Tako je u raspadu Jugoslavije uradila Hrvatska i Slovenija, to je demokratski proces i ako Pedi neda zajedno, zivjet cemo odvojeno.

Ma samo

pre 19 godina

Neka ukine RS, to i cekam da vidim kako ce onda da uhvate Radovana, uhvatice ga kao i do sada. Nije RS problem nego oni koji su se borili protiv Alije Izetbegovica. Njih je oko 90% bosanskih Srba. Rade sta hoce i u Iraku i svagdje u svijetu, samo dokle??

Lazar

pre 19 godina

Kako je krenuo kad mu ponestane srba Esh ce morati samoga sebe da proglasi nedemokratskim i da se udalji iz politike na neko vreme.
A sto se naroda tice zaista je zalosno sta uradise narodu na ovim prostorima, podelise ga prvo Turci trecinu poislamise i poslase u janicare, a svetli lik u "svetoj stolici" takodje trecinu pokrsti i rece sad ste vi klatolici.
Na kraju dva nova i jedan stari narod iskrvarise skoro do istrebljenja uz opste odobravanje takozvane medjunarodne vecine sa strane po principu ajde vi se lepo potamanite bice vise mesta za nas.
Molim da mi neko kaze zna li ikoji kutak sveta gde su bili engleski kolonizatori a da nakon njihovog odlaska tamo nije bilo problema, e po istom sistemu radi i ovaj cinik iz pa nazovimo to ujedinjenog kraljevstva.

Dovla

pre 19 godina

Dobro je što ovakvi odlaze, a dobro je i što izgleda da je i RS definitivno na putu u istorijeu. I u Bosni, i u Srbiji ne treba menjati samo političare, već i narod jer nova geopolitička realnost sveta i Evrope jednostavno ne može da toleriše centralnoafričku enklavu tamo gde joj mesto nije. To, naravno, ne zvuči demokratski, i demokratski i nije - ali ko je rekao da je demokratija vrednost sama po sebi: ona je samo jedan, momentalno najuspešniji, način da se dođe do cilja - uspešnog i prosperitetnog društva. Ako je demokratski izražena volja primitivne većine da nastavi destrukciju koju je započela još pre šezdesetak godina, onda tu volju treba ne samo ignorisati, već i njene najprominentnije zagovornike potpuno isključiti iz političkog i javnog života, a Pedi Ešdaun, napokon jedan razuman i aktivan čovek posle serije tipično evropskih frazera i neradnika, upravo to i čini.

british

pre 19 godina

Pedi Asdoun je jedan mali politicar koji je nekada bi vodja marginalne politicke partije u Velikoj Britanijiu- Liberalne partije. Posto je bio nesposoban da vodi svoju partiju. Posto je izgubnio vodjstvo svoje Liberalne partije, a poznato je da mrzi Srbe, gospodin Balir da bi ga se otarasio posalo ga je u Bosnu da zari i pali. Mali covek koji sebe smatra kraljem jadne im BH! UN bi trebali malo bolje da razmisle pre nego sto postavljaju ljude srednije vrednosti za na to velike polozaje. On je covek koji ce, siguran sam, ako ovako nastavi, da prouzrokuje novo krvoprolice na Balkanu! I hope he can read Serbian, if not him, then one of his vassals? LONG LIVE REPUBLIC OF SRPSKA!

Dejan

pre 19 godina

Prekodrinci sada mnogo bolje zive od svoje "ovodrinske brace" samo zato sto imaju Esdauna koji ih stiti ponajvise od njih samih. Nego i u Centralnoj Srbiji treba jedan Esdaun, jer gradjane Srbije profesionalne patriote koje su na vlasti vec vise od 15 godina vode direktno u propast. Kad bi i ovi nasi dali ostavke gde bi nam bio kraj. A sto se tice prekodrinskih politicara koji sada demonstrativno daju ostavke, siguran sam da su namirisali da i njima u skladu sa zaslugama sleduju ostavke pa su hteli da preduhitre svoje zasluzene smene i sami dali ostavke.

Banat

pre 19 godina

Sto se Eshdauna tice, jedan posetilac je vec primetio, sve ovo vodi ka ukidanju Republike Srpske. Ono sto treba ukinuti zove se Ujedinjene Nacije. Kakva je to organizacija koja vaspostavlja diktatore tipa doticnog, a istovremeno govori o postovanju ljudskih prava, miru i demokratiji?! Gde ces vecih krsenja ljduskih i gradjanski prava od ovoga? Ko god je na vlasti u RS, tamo je voljom gradjana iste. Ako je Eshdaunu toliko stalo do hvatanja begunaca, neka uposli EUFORichne trupe.

Mijo

pre 19 godina

U Dejtonu je priznata Srpska ako se ne varam, takodze je u Dejtonu da se mora saradzivati sa Haskim sudom, i sta se desava mi imamo pravo na Srpsku republiku a nemamo obavezu sardnje sa Hagom. Daj malo objektivnosti , to nas samo moze spasiti,laz ce nas upropastiti.Europljanin

Orao RS

pre 19 godina

Samo neka se ½Bošnjaci½ vesele, iako ja mislim da se nemaju čemu. Ova država ne može opstati, jer su u njoj sva 3 naroda nezadovoljna. Muslimani žele centralizovanu državu u kojoj bi dominirali, a Srbi i Hrvati odvajanje, ili bar neku vrstu autonomije unutar BiH.

dimitrije

pre 19 godina

...kako duhovito neko rece, mali Pedi ce jednog dana proklamovati odluku i o ukidanju srpskog naroda...mislim da su ove ostavke jedan moralni cin, koji pozdravljam, iako su trebale da se dogode jos i prije, ali ako, mozda je ovo znak da se prekida kontinuirano aminovanje svake nebuloze koju stranci zatraze. Neki nasi politicari, kako u RS, tako i u SCG, nazalost, smatraju da ulazak u "evropske integracije"znaci nemanje svog stava ni po kom pitanju. "Vracam ulaznicu"sto bi rekao Ivan Karamazov, ako je lice Evrope, i njena demokraticnost ovo sto cini Visoki Predstavnik, a to je tipicni neokolonijalizam, sto njemu kao Englezu, koji je inace djetinjstvo proveo u Africi, itekako pristaje. Mislim da kada kazem "da gospodine Visoki Predstavnice, ja volim Republiku Srpsku, volim i njenog prvog predsjednika Radovana Karadzica",iznosim ono sto misli 90% pripadnika Srpskog naroda...pa hajde, sve nas posaljite u Hag...jer vi u stvari hocete da nas usrecite, a mi vam ne damo..Ja vjerujem da je srpski narod jos uvijek ziv, boziji, hriscanski narod (i gresan i u isto vrijeme, ne sporim ), i nemoguce je ikad da prihvati ovakav totalitarizam koji mu namecu svakodnevno..Vracam ulaznicu...ako ja ovo "napredak "gospodine Pedi, ostajem primitivan radije

Bubica

pre 19 godina

Pedi Esdaun ne moze da izbrise nacionalnu svest i osecaj pripadnosti nas u Republici Srpskoj. Cuvena demokratska medjunarodna zajednica moze da nas nazove kako god zeli i da dovede jos kog homoseksualca kao uzor nama , mi i dalje verujemo u Boga , u osnovna ljudska moralna nacela i naravno u srpstvo. Kao poruka njima iz Banjaluke posle jednog u nizu njihovih demokratskih poteza je ..... DZABA STE SE TRUDILI !!!!!!
A tebi Pedi, nedamo nase pare ,ni nasu zemlju da gradis sebi kucu, mi bi da ostanemo CISTI od takvih!!!!!

E.I.

pre 19 godina

Ta vosjka je odavno izgubila kredibilitet, narocito kod nas koji se opiremo vojnoj obavezi zadnjih 10tak godinica. Zato i nema ko da preuzme kormilo u politici, sav mladi intelek je odavno u Americi, Australiji i sl. I tu ce i ostati ako se ne stvore uslovi za povratak, a o tome niko ne razmislja, sta ima ta zemlja da ponudi nama mladim strucnjacima, osim roditelja i deka i baka koji su ostali sami? Ako bi makar iole bilo nekog znaka da stvari krecu na bolje eto svih nas da pomognemo, ali jok, ono sve gore, i sporo, i unazad. Ko vam je kriv - Glasali ste - gledaj te. "A sad adio..."

Ivan M

pre 19 godina

... Srpska (kao i drugi entitet) je stvorena etnickim ciscenjem i fasistickom politikom srpskog, bosnjackog i hrvatskog politickog vrha. Srebrenica je u RS - tamo gde su poubijani onoliki Bosnjaci... Foca je u RS - tamo gde je zivelo, negde sam procitao, 90% Bosnjaka pre rata... Ej bre, pa vama su ucinili uslugu time sto su vas priznali - de fakto su vam legitimisali etnicko ciscenje kojim ste stvoreni! I sad kad vam kazu "isporucite optuzene za to ciscenje", vi se svi pravite ludi i onda se pitate zasto Esdaun ovako reaguje!? Kada je vas "Bantustan" USLOVLJEN saradnjom sa Hagom, koju niko zivi ne sprovodi nakon devet godina?! Nadam se samo da cete ostati u nekoj drugoj drzavi, sa druge strane Drine, jer zaista ne bih voleo (niti bih ikada glasao) za neko srpsko ujedinjenje. Zadnja stvar koja nam treba su veci Srbi od samih Srba: a vadikali, DSS i ostali bi to jedva docekali... Osnivajte i/ili odrzavajte svoju drzavu ako hocete i mozete, guslajte i pevajte o Radovanu i Ratku, ali molim vas da nas sa istocne strane Drine ostavite na miru.

enisa

pre 19 godina

Gospodin Eshaudin namece svoju volju narodu koji je iskrvarijo, a on licno se i trudi da u RS buknu u nova krvoprolica i stvara nemire i u Bosni, a nemiri ce se tad prosiriti i u Hrvatsku i Srbiju, on to svjesno radi i ne trudi se za mir nego za rat. On gradi neku Demokratiju namecuci srpskom narodu omcu oko vrata koju su vec jednom sa ratom skinuli. Tihic zajedno sa njim i ne zeli dobro ni svom ni srpskom narodu mir. Oni jako dobro znaju gdje je Ratko i Karadzic samo sto to oni koriste za svoje sumanute ideje. Narod RS niti hoce niti zeli da zivi u zajednici sa Tihicima nek im je jasno.

thomas

pre 19 godina

Jednog dana cemo cuti da je Esdaun doneo odluku da ukine i srpski narod!
Kaze Esdaun da brine za narod RS? K'o za lanjski sneg, jedino tako brine. Sta drugo ocekivati, kada jedna stara prica kaze "da li znate zasto nad imperijom [engleskom] nikad ne zalazi sunce? Zato sto im ni bog ne veruje".

Dalibor NS

pre 19 godina

Da li Esdaun zna koliko je mladih ljudi dalo svoje zivote da bi Republika Srpska danas postojala? Ovo sve ne vodi dobru i samo radikalizuje stanje sto ce ako nastavi ovako samo doprineti da se prolije jos krvi napacenog naroda koji nece ustuknuti u svojoj borbi za slobodu i pravu da odlucuje o svojoj sudbini!

bosanac

pre 19 godina

Eto polako sve se vraca na staro..grade se sruseni vjerski objekti..Bosna polako ozdravljuje..mada ce trebati jos poneka operacija i ljecenje s lijekovima ali u skoroj buducnosti vidi se da je bolest bosne izljeciva..Hvala doktoru Eshdaunu na njegovom radu i svaka cast ljudima iz Banjaluke koji mu pomazu svim snagama..ovim putem bih uputio kritiku politicarima u Sarajevu -Bosnjacima i Hrvatima sto se drze uzdrzano jer ipak da se skroz ozdravi moraju i oni malo asistirati i sve ce ici brze

Petar

pre 19 godina

Taj, Pedi bas nista ne vredi. On nije dosao da uspostavi mir, nego da produbi krizu i izazove novo krvoprolice. Secate li se, sta je sve radio za vreme rata, koga je obilazio i ciju je stranu drzao, a u svojoj zemlji je drugorazredni gradjanin u politici. Tamo za njega nitko i ne haje, ali lepo je primati toliku kolicinu novca, (cifru nesmem ni pomenuti) i na tudjoj muci sticati bogastvo. On kaze da se bori za Srpsku i Srpski narod! Hvala mu, neka se bori za svoju porodicu i neka planira kako ce da potrosi novac zaradjen na Srpskoj muci. Za mene nikakav PEDI netreba da brine, ja imam svoju Srpsku Republiku, i Srpske predstavnike u vlasti za koje je srpski narod glasao, koliko znam za tog Pedija nitko nije glasao i nitko od Srba ga ne podrzava. Posto je Pedi doveo Srpsku vlast (izabranu demokratskim putem) u ovakovu situaciju, predlazem svim Srpskim funkcionerima, koji su u zajednickim organima neka se povuku, neka radi krnje muslimansko i hrvatsko rukovodstvo, a nasi neka se vrate u Srpsku. Tako je u raspadu Jugoslavije uradila Hrvatska i Slovenija, to je demokratski proces i ako Pedi neda zajedno, zivjet cemo odvojeno.

Ma samo

pre 19 godina

Neka ukine RS, to i cekam da vidim kako ce onda da uhvate Radovana, uhvatice ga kao i do sada. Nije RS problem nego oni koji su se borili protiv Alije Izetbegovica. Njih je oko 90% bosanskih Srba. Rade sta hoce i u Iraku i svagdje u svijetu, samo dokle??

Lazar

pre 19 godina

Kako je krenuo kad mu ponestane srba Esh ce morati samoga sebe da proglasi nedemokratskim i da se udalji iz politike na neko vreme.
A sto se naroda tice zaista je zalosno sta uradise narodu na ovim prostorima, podelise ga prvo Turci trecinu poislamise i poslase u janicare, a svetli lik u "svetoj stolici" takodje trecinu pokrsti i rece sad ste vi klatolici.
Na kraju dva nova i jedan stari narod iskrvarise skoro do istrebljenja uz opste odobravanje takozvane medjunarodne vecine sa strane po principu ajde vi se lepo potamanite bice vise mesta za nas.
Molim da mi neko kaze zna li ikoji kutak sveta gde su bili engleski kolonizatori a da nakon njihovog odlaska tamo nije bilo problema, e po istom sistemu radi i ovaj cinik iz pa nazovimo to ujedinjenog kraljevstva.

Dovla

pre 19 godina

Dobro je što ovakvi odlaze, a dobro je i što izgleda da je i RS definitivno na putu u istorijeu. I u Bosni, i u Srbiji ne treba menjati samo političare, već i narod jer nova geopolitička realnost sveta i Evrope jednostavno ne može da toleriše centralnoafričku enklavu tamo gde joj mesto nije. To, naravno, ne zvuči demokratski, i demokratski i nije - ali ko je rekao da je demokratija vrednost sama po sebi: ona je samo jedan, momentalno najuspešniji, način da se dođe do cilja - uspešnog i prosperitetnog društva. Ako je demokratski izražena volja primitivne većine da nastavi destrukciju koju je započela još pre šezdesetak godina, onda tu volju treba ne samo ignorisati, već i njene najprominentnije zagovornike potpuno isključiti iz političkog i javnog života, a Pedi Ešdaun, napokon jedan razuman i aktivan čovek posle serije tipično evropskih frazera i neradnika, upravo to i čini.

british

pre 19 godina

Pedi Asdoun je jedan mali politicar koji je nekada bi vodja marginalne politicke partije u Velikoj Britanijiu- Liberalne partije. Posto je bio nesposoban da vodi svoju partiju. Posto je izgubnio vodjstvo svoje Liberalne partije, a poznato je da mrzi Srbe, gospodin Balir da bi ga se otarasio posalo ga je u Bosnu da zari i pali. Mali covek koji sebe smatra kraljem jadne im BH! UN bi trebali malo bolje da razmisle pre nego sto postavljaju ljude srednije vrednosti za na to velike polozaje. On je covek koji ce, siguran sam, ako ovako nastavi, da prouzrokuje novo krvoprolice na Balkanu! I hope he can read Serbian, if not him, then one of his vassals? LONG LIVE REPUBLIC OF SRPSKA!

Dejan

pre 19 godina

Prekodrinci sada mnogo bolje zive od svoje "ovodrinske brace" samo zato sto imaju Esdauna koji ih stiti ponajvise od njih samih. Nego i u Centralnoj Srbiji treba jedan Esdaun, jer gradjane Srbije profesionalne patriote koje su na vlasti vec vise od 15 godina vode direktno u propast. Kad bi i ovi nasi dali ostavke gde bi nam bio kraj. A sto se tice prekodrinskih politicara koji sada demonstrativno daju ostavke, siguran sam da su namirisali da i njima u skladu sa zaslugama sleduju ostavke pa su hteli da preduhitre svoje zasluzene smene i sami dali ostavke.

Banat

pre 19 godina

Sto se Eshdauna tice, jedan posetilac je vec primetio, sve ovo vodi ka ukidanju Republike Srpske. Ono sto treba ukinuti zove se Ujedinjene Nacije. Kakva je to organizacija koja vaspostavlja diktatore tipa doticnog, a istovremeno govori o postovanju ljudskih prava, miru i demokratiji?! Gde ces vecih krsenja ljduskih i gradjanski prava od ovoga? Ko god je na vlasti u RS, tamo je voljom gradjana iste. Ako je Eshdaunu toliko stalo do hvatanja begunaca, neka uposli EUFORichne trupe.

Mijo

pre 19 godina

U Dejtonu je priznata Srpska ako se ne varam, takodze je u Dejtonu da se mora saradzivati sa Haskim sudom, i sta se desava mi imamo pravo na Srpsku republiku a nemamo obavezu sardnje sa Hagom. Daj malo objektivnosti , to nas samo moze spasiti,laz ce nas upropastiti.Europljanin

Orao RS

pre 19 godina

Samo neka se ½Bošnjaci½ vesele, iako ja mislim da se nemaju čemu. Ova država ne može opstati, jer su u njoj sva 3 naroda nezadovoljna. Muslimani žele centralizovanu državu u kojoj bi dominirali, a Srbi i Hrvati odvajanje, ili bar neku vrstu autonomije unutar BiH.

dimitrije

pre 19 godina

...kako duhovito neko rece, mali Pedi ce jednog dana proklamovati odluku i o ukidanju srpskog naroda...mislim da su ove ostavke jedan moralni cin, koji pozdravljam, iako su trebale da se dogode jos i prije, ali ako, mozda je ovo znak da se prekida kontinuirano aminovanje svake nebuloze koju stranci zatraze. Neki nasi politicari, kako u RS, tako i u SCG, nazalost, smatraju da ulazak u "evropske integracije"znaci nemanje svog stava ni po kom pitanju. "Vracam ulaznicu"sto bi rekao Ivan Karamazov, ako je lice Evrope, i njena demokraticnost ovo sto cini Visoki Predstavnik, a to je tipicni neokolonijalizam, sto njemu kao Englezu, koji je inace djetinjstvo proveo u Africi, itekako pristaje. Mislim da kada kazem "da gospodine Visoki Predstavnice, ja volim Republiku Srpsku, volim i njenog prvog predsjednika Radovana Karadzica",iznosim ono sto misli 90% pripadnika Srpskog naroda...pa hajde, sve nas posaljite u Hag...jer vi u stvari hocete da nas usrecite, a mi vam ne damo..Ja vjerujem da je srpski narod jos uvijek ziv, boziji, hriscanski narod (i gresan i u isto vrijeme, ne sporim ), i nemoguce je ikad da prihvati ovakav totalitarizam koji mu namecu svakodnevno..Vracam ulaznicu...ako ja ovo "napredak "gospodine Pedi, ostajem primitivan radije

Bubica

pre 19 godina

Pedi Esdaun ne moze da izbrise nacionalnu svest i osecaj pripadnosti nas u Republici Srpskoj. Cuvena demokratska medjunarodna zajednica moze da nas nazove kako god zeli i da dovede jos kog homoseksualca kao uzor nama , mi i dalje verujemo u Boga , u osnovna ljudska moralna nacela i naravno u srpstvo. Kao poruka njima iz Banjaluke posle jednog u nizu njihovih demokratskih poteza je ..... DZABA STE SE TRUDILI !!!!!!
A tebi Pedi, nedamo nase pare ,ni nasu zemlju da gradis sebi kucu, mi bi da ostanemo CISTI od takvih!!!!!

E.I.

pre 19 godina

Ta vosjka je odavno izgubila kredibilitet, narocito kod nas koji se opiremo vojnoj obavezi zadnjih 10tak godinica. Zato i nema ko da preuzme kormilo u politici, sav mladi intelek je odavno u Americi, Australiji i sl. I tu ce i ostati ako se ne stvore uslovi za povratak, a o tome niko ne razmislja, sta ima ta zemlja da ponudi nama mladim strucnjacima, osim roditelja i deka i baka koji su ostali sami? Ako bi makar iole bilo nekog znaka da stvari krecu na bolje eto svih nas da pomognemo, ali jok, ono sve gore, i sporo, i unazad. Ko vam je kriv - Glasali ste - gledaj te. "A sad adio..."

Ivan M

pre 19 godina

... Srpska (kao i drugi entitet) je stvorena etnickim ciscenjem i fasistickom politikom srpskog, bosnjackog i hrvatskog politickog vrha. Srebrenica je u RS - tamo gde su poubijani onoliki Bosnjaci... Foca je u RS - tamo gde je zivelo, negde sam procitao, 90% Bosnjaka pre rata... Ej bre, pa vama su ucinili uslugu time sto su vas priznali - de fakto su vam legitimisali etnicko ciscenje kojim ste stvoreni! I sad kad vam kazu "isporucite optuzene za to ciscenje", vi se svi pravite ludi i onda se pitate zasto Esdaun ovako reaguje!? Kada je vas "Bantustan" USLOVLJEN saradnjom sa Hagom, koju niko zivi ne sprovodi nakon devet godina?! Nadam se samo da cete ostati u nekoj drugoj drzavi, sa druge strane Drine, jer zaista ne bih voleo (niti bih ikada glasao) za neko srpsko ujedinjenje. Zadnja stvar koja nam treba su veci Srbi od samih Srba: a vadikali, DSS i ostali bi to jedva docekali... Osnivajte i/ili odrzavajte svoju drzavu ako hocete i mozete, guslajte i pevajte o Radovanu i Ratku, ali molim vas da nas sa istocne strane Drine ostavite na miru.