Petak, 09.08.2019.

10:00

Nadal otkrio zašto je s Federerom ušao u "Novakov" Savet

Rafael Nadal prokomentarisao je svoju, ali i odluku Rodžera Federera, da se pridruže Novaku Đokoviću u Savetu igrača ATP.

Izvor: PT

Nadal otkrio zašto je s Federerom ušao u "Novakov" Savet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Cph

pre 4 godine

@Milena Lijep i poucan komentar ste napisali. Djokovic se,cini mi se,ne odrice lako svojih prijatelja,ili to barem ne cini javno. To je jedna osobina koju ja licno mnogo cijenim. Sta je tom covjeku Novak rekao u lice,to mi ne znamo,a niti trebamo znati.

Milena

pre 4 godine

Neću braniti Novaka Đokovića .On to može i sam.
Kao čovjek na planeti Zemlji dužan je poštovati ljudske zakone,ali i zakone čovječnosti (koji su,čini mi se malo stariji) . Dakle,mora poštovati sudove i njihove odluke .Pitanje je koju sudsku odluku ,rješenje ,presudu ili šta već je prekršio svojim neizkašnjavanjem o slučaju nasilja nekog iz ATP ?
Drugo pitanje je da li je on ili bilo ko od vas,pa i svi novinari svijeta ,bio dužan,a posebno,da li je imao pravo uplitati se i svojim stavom uticati na istragu i ukupan tok događaja .
Posebno pitanje za sve vas ,da li u vašem okruženju ili porodici postoji neko ko se ogriješuo o zakon i običajno pravo ,tj. bio krivično gonjen ili izložen osudi javnosti ? Da li ste vi bili prvi koji je bacio kamen na tu osobu ili ste prvo pokušali sagledati sve i preispitati svoju ulogu u cijelom slučaju . Da li ste se odrekli te osobe za vjeki-vjekov i produžili dalje u svom lijepom,ničim i nikad ukaljanom životu-čista obraza i srca punog ljubavi ili ste pokušali shvatiti i pomoći ?

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Novak je pokazao svoje pravo lice i izgradio škole i dečije vrtiće....slažem se , Treba da se stidi...a vidi čuda....nije morao ...nije se kandidovao za neku političku funkciju i opet on uradi to....mora da ima neki tajni plan...
stvarno je dvoličan ....bezobraznik jedan!

za dobro tenisa

pre 4 godine

to je da se dogovore da Rafa, ali Rođa posebno a ete nam i Endija, DOŽIVOTNO uživaju sve moguće povlastice tipa žreba, izbora terena, termina, medijske podrške.. jer to donosi najviše $$$ svima a to je ono što zovu 'GOOD FOR TENNIS'
takođe, esencijalno im je bitno da ostanu Ikonini rekordi što duže, a ako je možno i zauvek, neće se buniti, kako polovina zapada i ceo establišment u drugom slučaju ne bi pao u tešku depresiju, koja mnogo košta i samo što nije

ma koliko bilo teško, Nole stvarno treba da se okrene sebi, ne osvrće se i igra, jer ulogu uljeza koja mu je namenjena ne može promeniti, odatle svi pritisci a iz 'saveta' ih može očekivati sve više a odbrana će biti sve teža

uzjpgunili se svi kako im se kraj bliži, formiraju krizni front, pokušavaju na sve načine, ni sami ne znaju šta ih snašlo..

Milena

pre 4 godine

Soko-da li?Ili ste možda ptica rugalica ?
U cijelom navodu Nadal nije ništa rekao od onog što stoji u vašem "komentaru".Ako već hoćete nekog da vrijeđate i omalovažavate ,budite bar toliko pristojni,pa to radite u svoje ime.Ne stavljajte drugima svoje riječi u usta.
U stvari ,Vi ste živi dokaz da nije važno šta,nego ko kaže .

soko

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Hoćeš da kažeš da je britanska žuta štampa izmislila priču oko Gimelstoba?
Ovo ti je autorski članak sa B92 koji je napisao Luka Nikolić:

"Gimelstob je Keplana udario, kako je navedeno, više od 50 puta. Ipak, i pored toga, najveće posledice te večeri nisu bile prouzrokovane fizičkim bolom."

"Njegova žena Medison Keplan je tog novembra bila trudna, a dve nedelje kasnije je doživela pobačaj."

https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039

E sad, mene interesuju dve stavri: 1. zašto si rekao da je britanska štampa izmislila tu priču, a da nisi proverio pisanje naših medija? 2. zašto ti braniš Gimelstoba?

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

zemlja gruva

pre 4 godine

miki

U pravu si, zuta stampa, lazovi, ni reci istine, vidim, ziveo si tamo duze, imas razvijen kriticki aparat i, eventualno, pravnicko obrazovanje?
Noletov ortak je pravosnazno osudjen za ( ne prvo) nasilnicko delo, priznao, i platio. Novak, ne samo da vredja i privatizuje organizaciju kojom predsedava, pravosudni sistem zemlje koja je odluku donela, vec, sasvim u svom stilu ( poput tebe) ceka da vidi da li je bas tako, bahateci se usput pred novinarima koji se usudjuju da rade svoj posao. Kako god ovo iznova reintrepetirali, cinjenice su ovde jednostavne, svetska zavera ne postoji, a planeta se ne vrti oko jednog tenisera. Odavno je trebalo da koriguje bar najupadjivije propuste svog vaspitanja, i bar u javnim poslovima.

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

Milena

pre 4 godine

Grešnik (?)
Naravno ,Vi znate sve o slučaju nasilnika iz ATP.Molim da nas ,koji nismo tako dobro upućeni,informišete šta je sa tim slučajem.
Interesantno je da Vam uopšte ne smeta nasilje ,vulgarnosti i uvrede,koje mnogi ovdje šire kroz svoje komentare.

soko

pre 4 godine

Lepo kaže Nadal. Nolu žele da pomognu iskusniji, popularniji, trofejniji, omiljeniji, pametniji, a to su Federer i Nadal. Za tenis to je dobro.

Cane

pre 4 godine

Savet je savetodavno telo, to nije uprava. Nemojte toliko energije tome da posvecujete...
(xxoo, 9. avgust 2019 14:40)
"Savet" je sindikat profesionalnih tenisera. Ima onoliko "značaja" koliko uspeju da se nametnu kao pregovarač i zastupnik igrača, ali kao i svaki drugi sindikat biva korumpiran od sabotera, ljubimaca "uprave" tog njihovog "preduzeća".
Savet je moćan oniliko koliko može da zapreti štrajkom igrača, zahtevima za bolje uslove i pravičnije nadoknade svima, a ne samo nekolicini povlašćenih. Federer je oduvek bio taj najpovlašćeniji i samim tim uvek saboter i štrajkbreher.

Konačno su pokazali pravo lice

pre 4 godine

Konačno nam najugledniji tabloid na Balkanu otkriva suštinu: "RAFA I RODŽER U RATU SA NOVAKOM! UROTILI se protiv Srbina jer NE MOGU DA GA POBEDE na terenu!" Sve je ovo povezano sa višedecenijskom kampanjom koju Zapad vodi protiv Srba i Srbije, piše tabloid. Rešili su, to je poruka tablida (svim Srbima sveta), da unište Srbina Novaka u zaveri koju predvode tri "anglosaksonca" - jedan Španac drugi Švajcarac i Kira Grk.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Tara
Vidi se da niste ziveli na Zapadu jer predlazete pojednostavljena resenja koja su karakterosticna za siromasne i nerazvijene zemlje. Predlazete da neko bude deo nekog biznisa i da uzima od istog novac i samo ono sto njemu odgovara. To ne ide tako. Tenis je zabava bogatih, nista vise od toga, a da bi ceo biznis opstao i da bi se dalje sirio u svim aspektima mora se imati na umu da je Fed tu kljucna figura. To ne moze niko da zaobidje, hijerarhija se mora postovati, a oni koji ne zele to da prihvate i postuju mogu da napuste biznis. To je pravilo, a vasi predlozi su iluzije i decija masta. Verovatno ste zalutali u ovu problematiku jer se vodite emocijama i navijackom strascu.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Mrkva - mislim da je 13% ali svakako od vidljivijih sportova najmanji % zarade igrača. I ovih neprirodnih 25 sekundi itd.
Treš je ova politikantska izjava Nadala. Puno reči a ništa nije rekao. Indikator loših namera i otimačine oko novca.
Postoji jedan posebno zlokoban trik u svemu ovome: inherentna korupcija u strukturi naopakosti.
Vidite da je sada izuzetno teško da se neki igrač probije, a neverovatno teško da baš na Slamu dođe daleko. Sužena sportska baza plus sužena elitna grupa u toj ionako uskoj bazi čini da novajlija nema mnogo šansi - pa makar bio i super. I pošto je to tako ovaj naopaki sistem sam po sebi pomaže postojećim superzvezdama da to i ostanu, pa i da budu još više "legendarni". U jednom fudbalu već na sledećoj utakmici Ronaldo i Mesi će svejedno dobiti makar batine od drugoligaškog beka u Kupu. Ovde će najbolji igrači imati motiv da ovaj loš sistem ostane, jer što je gori njima je bolji!
Jedna bi slika ovo sve bolje objasnila. U fudbalu bi ona predočila plitko široko brdo ali koje je !/3 zapremine ogromnog pljosnatog valjka. U košarci bi okolni plićak imao nagliji uspon. Ali u tenisu bi to bila velika okolna depresija, minus, gubitak para mnogih, pa onda nagli konus i na njemu baš šiljak za led. 3 najbolja uzimaju para koliko i prvih 50 - to isto nigde u sportu nema!
Novak je skoro nadvladao bar za Gimelstoba... kad ono... A ovoj dvojici ništa ne verujem, cenim samo traže pozicioniranje za posle karijere dominaciju u post Davis Kup prostoru.

KMarx

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Nije izmisljotina. Gimelstob ima istorijat nasilnickih ispada. Lako mozes da proveris to. Ovo poslednje je kulminacija. Tukao je coveka pred trudnom zenom i detetom. Zena je imala podbacaj posle toga.
A Nolo, moralna gromada, podrzava dobricu.

Program koji sledi nije za decu

pre 4 godine

Ovo je dokaz da se Novak kao predsednik nije proslavio. O tome sam pisao juče, ali nije prošlo. Znam, ne sme se ništa pomisliti, ni u snu, "protiv" Novaka sad kad je i ZVANIČNO postao "goat".

Sasa

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zemlja gruva, 9. avgust 2019 11:58)

Moraces ponovo da procitas tekst. Tamo pise da je rekao da Gimelstobu nije mesto u spietu ako se dokaze da je kriv. Znaci da je dao svoje misljenje. E sad ,sto ti to ne vidis to je problem do tvoje glave.

мики

pre 4 godine

ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
(zemlja gruva, 09. avgust 2019 11:58)

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.

balkanski sindrom

pre 4 godine

Novak se po svom starom običaju pokušao ulizati slabije rangiranim teniserima,da bi preko njih jednog dana bio imenovan za predsjednika ATP-a ,što mu je cilj ,jer je imislio da je najpametniji.On je već više od godinu dana predsjednik Savjeta profesionalnih tenisera ,ali mu do unazad par mjeseci nešto nisu bili ciljna grupa slabije rangirani teniseri.Poslužio se i balkanskom praksom da kao predsjednik Savjeta na jedno od ključnih mjesta postavi svog prijatelja u ATP-u nadajući se da će mu se on kad bude potrebno ,odužiti ,ali se zeznuo jer mu je prijatelj nasilnik iprotiv njega je podignuta je optužnica za nasilje u porodici.Federer i NadaL SU SADA TU DA GA SPRIJEČE U NJEGOVIM NAUMIMA.

naravno

pre 4 godine

Novak je napravio neviđenu brljotinu,ali njegovi navijači to ne žele da shvate.Umislio je da je najpametniji pa je htio svog prijatelja, koji je nasilnik i kojem se sudi u Americi za nasilje u porodici jer je istukao je svoju trudnu ženu, postaviti na jedno od važnijih mjesa u ATP-u.On je čak tvrdio da on nije ništa pogrešno uradio ,što je čisti bezobrazluk.Federer i Nadal su mu se "pridružili" da mu ubuduće ne dozvole da od ATP-a ne pravi cirkus.

Tara

pre 4 godine

Bitno je da je Nadal izjavio da se prikljucije Savetu da bi bio bolje informisan a ne da bi pomogao Novaku. Po meni, Novak bi trebalo da se povuce sa te funkcije koju sada jos i deli sa Federerom. Da politikantstvo prepusti drugima a sam se posveti tenisu. Takodje, ne treba vise da se tako trudi da dobije naklonost publike sa Zapada odakle se vodi sveobuhvatna visedecenijska kampanja protiv Srbije i srpskog naroda. Ko ga voli, voli ga a ko ne i ne mora. Neka cuva zdravlje, pobedjuje i uzima im pare ! To je sasvim dovoljno. Konacno, kada vide da ih ne zarezuje, drugacije ce se i ponasati prema njemu.

No1e GOAT!

pre 4 godine

Taj njihov savet igraca je ustvari jedan obican cirkus. No1etu je bolje da se povuce iz svega toga i da na miru osvaja 25-ti GS naslov!

zemlja gruva

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.

Dragana

pre 4 godine

Ne znam u čemu je problem u tom savetu igrača i o čemu se radi ali nečeg verovatno ima. Džejmi Marej je pozdravio njihovu odluku i napisao na Tviteru da je možda njegova najbolja odluka dok je bio u tom savetu bila da izadje iz saveta da bi ovo moglo da se desi. Mislim da većina tenisera podržava njihovu odluku da se vrate u savet. U svakom slučaju mislim da je bespotrebno toliko pričati o tome i obraćati pažnju na stvari van terena. Mene zanima igra a nama koji tenis pratimo zbog tenisa je nebitno, jedna informacija više.

moje vidjenje

pre 4 godine

Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.
(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

koliko shvatam Gimelstob je trebalo da bude zamena za coveka koga su preferirali RF i RN... a vrlo je verovatno da iz njih dvojice stoji neki veci interes (grupa) koja je zelela da taj covek ostane i da budu u stanju da uticu na tenisku igru - a sve to donosi mnogo para, siguran sam. Dakle, sve se vrti oko uticaja u tom svetu, a samim tim i oko novca. Verovatno je tu Nole bio najcistiji (koliko je to moguce) u svojoj nameri da saslusa glas losije rangiranih igraca. Ne bih bio iznenadjen da RF prihvati Noletov predlog od losije rangiranim igracima (i time stekne njihove simpatije), a "zauzvrat" postavi svog predsednika. Time bi bilo 2:0 za njega, a i trasirao bi put da on jednog dana bude predsednik teniske federacije, apsolutno se ne bih iznenadio da je to, u stvari, plan. To je nacin na koji igra elita, sa time se susrecemo vec 20 godina na zapadu.

A.P.

pre 4 godine

Ovo deluje ljudski, kolegijalno. Meni je drago da je Novak ponovo ispao dasa podelivsi funkciju sa Rodzerom. Ovakva tri giganta i treba da rade zajedno.

srb

pre 4 godine

Djokovic ne igra za reprezentaciju vec par godina... i ukoliko odluci da se vrati, da li mislite da ce sedeti na klupi dok igraju Lajovic i Krajinovic!?
To sto neko ne voli Federera, ne moze da umanji njegovu objektivnu velicinu koja je priznata u celom svetu, osim u pola Srbije.

miodrag

pre 4 godine

Pre tri godine se to zvalo USTANAK u organizaciji nesretnog Rodjka a sada je to SAVET. Moraju da zaustave NAJVECEG na sve moguce nacine. Jasno je ko dan da je uloga dva presednika izmisljena da se Novak na "lep" nacin otera. Ja zaista ne znam koja je uloga Saveta i koliki on ima uticaj na zbivanja u ATP , ali iz onoga sto je Novak pricao a posle , brze bolje, ulaska Kuma (Rodjko prim.prev.) I njegove marionete sa Majorke I nije bez znacaja.

Guromir

pre 4 godine

Novakova najveca greska je sto se nije odmah distancirao od ovog Dzastina G.koji je pretukao nekog tamo u prisustvu njegove trudne zene. Takve stvari se ne oprastaju na Zapadu i za takve nema mesta u nikakvim savetima " bordovima" i bilo kakvim odgovornim funkcijama. Neko ce reci kakvo licemerje i bice potpuno u pravu ali tako to funkcionise na Zapadu.
S'druge strane Novak i Dzastin su bili ti koji su hteli promene u vrhu ATP jer se okrece ogroman novac a igraci dobijaju mrvice koliko god to neverovatno zvuci.
Dakle ne radi se samo o zaradama slabije rangiranih igraca nego svih u celini . Naravno da bi ovi slabiji najvise profitirali od promena. Novak je sam izjavio da Dzastin zna u detalje kako sve funkcionise ali eto, napravio je gresku i morao je da ode. Od tada pocinju problemi za Novaka.

Mrkva

pre 4 godine

(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

Ne znaš koji su problemi?
Prvo, zarade u svim drugim sportovima odlaze oko 50% igračima, u tenisu oko 7-11%. Grabe se pare na sve strane i zarađuju milioni, igračima se daju mrvice.
Na sve to žene se šlihtaju uz muškarce, dobijaju iste nagrade, a tenis im je običan cirkus.
Kada se priča o nagradama, ljudi obično misle na to koliko najbolji zarađuju, međutim igrači koji te tek započinju karijeru i koji praktično dobijaju licencu i sklapaju ugovor sa ATP-om da se takmiče MORAJU da ispune određene kvote na koliko turnira moraju da igraju godišnje. Dakle, primorani su da igraju turnire i to mnogo turnira, ali kada se ispune određene kvote, onda teniseri mogu da preskaču određene turnire. Problem je što je tenis individualni sport i teniseri moraju da putuju oko sveta godinu dana i imaju ogromne troškove. Ne igraju u istom gradu i ne putuju po istoj državi, već putuju oko sveta da bi se takmičili.

Drugo, tenis je totalno rasčlanjen na ATP, ITF i organizatore. ATP upravlja ATP turnirima, ITF grend slemovima, a onda na red dolaze organizatori.
Da bi se rešile neke stvari ili promenile, postoji čitav lavirint kroz koji treba proći, a svako vuče na svoju stranu.
E, to nam je jasno bilo u zadnjih godinu-dve kada su bili pregovori da se reorganizuje Dejvis Kup, pa igrači hoće jedno, ATP hoće drugo, ITF koji takođe upravlja Dejvis Kupom hoće nešto 10-to.
Uz to svi su gramzivi i samo misle o parama, osim igrača.

Predsjednik savjeta

pre 4 godine

Ne razumijem ovo kako sad odjednom Novak i Rodzer dijele funkciju predsjednika saveza. Ko je to odredio da Novak odjednom mora da dijeli tu funkciju sa Rodzerom, zar se predsjednik saveza ne bira na neko odredjeno vrijeme i onda je sam taj izabrani za taj period predsjednik? Ko to odlucuje preko noci da ce sad i Federer da bude predsjednik?

box

pre 4 godine

Zasto bi Novak i Federer delili ulogu predsednika saveta? Zar Federer pri povratku u savet odmah dolazi na celno mesto i to bez da se Novak povuce?! Svasta...

veliki strumf

pre 4 godine

Ni iz jedne Federerova ili Nadalove izjave, ni iz jednog novinarskog pitanja na konferencijama niko živ ne može da nasluti šta je to problem i šta se to dešava u tom famoznom Savetu. Da li je neko nešto ukapirao, osim da se Novak bori za povoljniji polozaj slabije rangiranih igrača i da oni više zaradjuju? Evo i iz ove izjave Rafe vidi se da on bas i nema pojma o čemu se radi. Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.

huhu

pre 4 godine

Tako i treba. Preuzmi odgovornost za odluke saveta, a ne kao do sada da obojica kmeče kako ih niko nije zvao da uh pita za mišljenje, i žašto se to njihovo mišljenje ne uvažava.

huhu

pre 4 godine

Tako i treba. Preuzmi odgovornost za odluke saveta, a ne kao do sada da obojica kmeče kako ih niko nije zvao da uh pita za mišljenje, i žašto se to njihovo mišljenje ne uvažava.

veliki strumf

pre 4 godine

Ni iz jedne Federerova ili Nadalove izjave, ni iz jednog novinarskog pitanja na konferencijama niko živ ne može da nasluti šta je to problem i šta se to dešava u tom famoznom Savetu. Da li je neko nešto ukapirao, osim da se Novak bori za povoljniji polozaj slabije rangiranih igrača i da oni više zaradjuju? Evo i iz ove izjave Rafe vidi se da on bas i nema pojma o čemu se radi. Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.

box

pre 4 godine

Zasto bi Novak i Federer delili ulogu predsednika saveta? Zar Federer pri povratku u savet odmah dolazi na celno mesto i to bez da se Novak povuce?! Svasta...

Predsjednik savjeta

pre 4 godine

Ne razumijem ovo kako sad odjednom Novak i Rodzer dijele funkciju predsjednika saveza. Ko je to odredio da Novak odjednom mora da dijeli tu funkciju sa Rodzerom, zar se predsjednik saveza ne bira na neko odredjeno vrijeme i onda je sam taj izabrani za taj period predsjednik? Ko to odlucuje preko noci da ce sad i Federer da bude predsjednik?

Mrkva

pre 4 godine

(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

Ne znaš koji su problemi?
Prvo, zarade u svim drugim sportovima odlaze oko 50% igračima, u tenisu oko 7-11%. Grabe se pare na sve strane i zarađuju milioni, igračima se daju mrvice.
Na sve to žene se šlihtaju uz muškarce, dobijaju iste nagrade, a tenis im je običan cirkus.
Kada se priča o nagradama, ljudi obično misle na to koliko najbolji zarađuju, međutim igrači koji te tek započinju karijeru i koji praktično dobijaju licencu i sklapaju ugovor sa ATP-om da se takmiče MORAJU da ispune određene kvote na koliko turnira moraju da igraju godišnje. Dakle, primorani su da igraju turnire i to mnogo turnira, ali kada se ispune određene kvote, onda teniseri mogu da preskaču određene turnire. Problem je što je tenis individualni sport i teniseri moraju da putuju oko sveta godinu dana i imaju ogromne troškove. Ne igraju u istom gradu i ne putuju po istoj državi, već putuju oko sveta da bi se takmičili.

Drugo, tenis je totalno rasčlanjen na ATP, ITF i organizatore. ATP upravlja ATP turnirima, ITF grend slemovima, a onda na red dolaze organizatori.
Da bi se rešile neke stvari ili promenile, postoji čitav lavirint kroz koji treba proći, a svako vuče na svoju stranu.
E, to nam je jasno bilo u zadnjih godinu-dve kada su bili pregovori da se reorganizuje Dejvis Kup, pa igrači hoće jedno, ATP hoće drugo, ITF koji takođe upravlja Dejvis Kupom hoće nešto 10-to.
Uz to svi su gramzivi i samo misle o parama, osim igrača.

moje vidjenje

pre 4 godine

Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.
(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

koliko shvatam Gimelstob je trebalo da bude zamena za coveka koga su preferirali RF i RN... a vrlo je verovatno da iz njih dvojice stoji neki veci interes (grupa) koja je zelela da taj covek ostane i da budu u stanju da uticu na tenisku igru - a sve to donosi mnogo para, siguran sam. Dakle, sve se vrti oko uticaja u tom svetu, a samim tim i oko novca. Verovatno je tu Nole bio najcistiji (koliko je to moguce) u svojoj nameri da saslusa glas losije rangiranih igraca. Ne bih bio iznenadjen da RF prihvati Noletov predlog od losije rangiranim igracima (i time stekne njihove simpatije), a "zauzvrat" postavi svog predsednika. Time bi bilo 2:0 za njega, a i trasirao bi put da on jednog dana bude predsednik teniske federacije, apsolutno se ne bih iznenadio da je to, u stvari, plan. To je nacin na koji igra elita, sa time se susrecemo vec 20 godina na zapadu.

Guromir

pre 4 godine

Novakova najveca greska je sto se nije odmah distancirao od ovog Dzastina G.koji je pretukao nekog tamo u prisustvu njegove trudne zene. Takve stvari se ne oprastaju na Zapadu i za takve nema mesta u nikakvim savetima " bordovima" i bilo kakvim odgovornim funkcijama. Neko ce reci kakvo licemerje i bice potpuno u pravu ali tako to funkcionise na Zapadu.
S'druge strane Novak i Dzastin su bili ti koji su hteli promene u vrhu ATP jer se okrece ogroman novac a igraci dobijaju mrvice koliko god to neverovatno zvuci.
Dakle ne radi se samo o zaradama slabije rangiranih igraca nego svih u celini . Naravno da bi ovi slabiji najvise profitirali od promena. Novak je sam izjavio da Dzastin zna u detalje kako sve funkcionise ali eto, napravio je gresku i morao je da ode. Od tada pocinju problemi za Novaka.

Tara

pre 4 godine

Bitno je da je Nadal izjavio da se prikljucije Savetu da bi bio bolje informisan a ne da bi pomogao Novaku. Po meni, Novak bi trebalo da se povuce sa te funkcije koju sada jos i deli sa Federerom. Da politikantstvo prepusti drugima a sam se posveti tenisu. Takodje, ne treba vise da se tako trudi da dobije naklonost publike sa Zapada odakle se vodi sveobuhvatna visedecenijska kampanja protiv Srbije i srpskog naroda. Ko ga voli, voli ga a ko ne i ne mora. Neka cuva zdravlje, pobedjuje i uzima im pare ! To je sasvim dovoljno. Konacno, kada vide da ih ne zarezuje, drugacije ce se i ponasati prema njemu.

No1e GOAT!

pre 4 godine

Taj njihov savet igraca je ustvari jedan obican cirkus. No1etu je bolje da se povuce iz svega toga i da na miru osvaja 25-ti GS naslov!

Sasa

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zemlja gruva, 9. avgust 2019 11:58)

Moraces ponovo da procitas tekst. Tamo pise da je rekao da Gimelstobu nije mesto u spietu ako se dokaze da je kriv. Znaci da je dao svoje misljenje. E sad ,sto ti to ne vidis to je problem do tvoje glave.

miodrag

pre 4 godine

Pre tri godine se to zvalo USTANAK u organizaciji nesretnog Rodjka a sada je to SAVET. Moraju da zaustave NAJVECEG na sve moguce nacine. Jasno je ko dan da je uloga dva presednika izmisljena da se Novak na "lep" nacin otera. Ja zaista ne znam koja je uloga Saveta i koliki on ima uticaj na zbivanja u ATP , ali iz onoga sto je Novak pricao a posle , brze bolje, ulaska Kuma (Rodjko prim.prev.) I njegove marionete sa Majorke I nije bez znacaja.

srb

pre 4 godine

Djokovic ne igra za reprezentaciju vec par godina... i ukoliko odluci da se vrati, da li mislite da ce sedeti na klupi dok igraju Lajovic i Krajinovic!?
To sto neko ne voli Federera, ne moze da umanji njegovu objektivnu velicinu koja je priznata u celom svetu, osim u pola Srbije.

A.P.

pre 4 godine

Ovo deluje ljudski, kolegijalno. Meni je drago da je Novak ponovo ispao dasa podelivsi funkciju sa Rodzerom. Ovakva tri giganta i treba da rade zajedno.

мики

pre 4 godine

ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
(zemlja gruva, 09. avgust 2019 11:58)

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Mrkva - mislim da je 13% ali svakako od vidljivijih sportova najmanji % zarade igrača. I ovih neprirodnih 25 sekundi itd.
Treš je ova politikantska izjava Nadala. Puno reči a ništa nije rekao. Indikator loših namera i otimačine oko novca.
Postoji jedan posebno zlokoban trik u svemu ovome: inherentna korupcija u strukturi naopakosti.
Vidite da je sada izuzetno teško da se neki igrač probije, a neverovatno teško da baš na Slamu dođe daleko. Sužena sportska baza plus sužena elitna grupa u toj ionako uskoj bazi čini da novajlija nema mnogo šansi - pa makar bio i super. I pošto je to tako ovaj naopaki sistem sam po sebi pomaže postojećim superzvezdama da to i ostanu, pa i da budu još više "legendarni". U jednom fudbalu već na sledećoj utakmici Ronaldo i Mesi će svejedno dobiti makar batine od drugoligaškog beka u Kupu. Ovde će najbolji igrači imati motiv da ovaj loš sistem ostane, jer što je gori njima je bolji!
Jedna bi slika ovo sve bolje objasnila. U fudbalu bi ona predočila plitko široko brdo ali koje je !/3 zapremine ogromnog pljosnatog valjka. U košarci bi okolni plićak imao nagliji uspon. Ali u tenisu bi to bila velika okolna depresija, minus, gubitak para mnogih, pa onda nagli konus i na njemu baš šiljak za led. 3 najbolja uzimaju para koliko i prvih 50 - to isto nigde u sportu nema!
Novak je skoro nadvladao bar za Gimelstoba... kad ono... A ovoj dvojici ništa ne verujem, cenim samo traže pozicioniranje za posle karijere dominaciju u post Davis Kup prostoru.

Dragana

pre 4 godine

Ne znam u čemu je problem u tom savetu igrača i o čemu se radi ali nečeg verovatno ima. Džejmi Marej je pozdravio njihovu odluku i napisao na Tviteru da je možda njegova najbolja odluka dok je bio u tom savetu bila da izadje iz saveta da bi ovo moglo da se desi. Mislim da većina tenisera podržava njihovu odluku da se vrate u savet. U svakom slučaju mislim da je bespotrebno toliko pričati o tome i obraćati pažnju na stvari van terena. Mene zanima igra a nama koji tenis pratimo zbog tenisa je nebitno, jedna informacija više.

Cane

pre 4 godine

Savet je savetodavno telo, to nije uprava. Nemojte toliko energije tome da posvecujete...
(xxoo, 9. avgust 2019 14:40)
"Savet" je sindikat profesionalnih tenisera. Ima onoliko "značaja" koliko uspeju da se nametnu kao pregovarač i zastupnik igrača, ali kao i svaki drugi sindikat biva korumpiran od sabotera, ljubimaca "uprave" tog njihovog "preduzeća".
Savet je moćan oniliko koliko može da zapreti štrajkom igrača, zahtevima za bolje uslove i pravičnije nadoknade svima, a ne samo nekolicini povlašćenih. Federer je oduvek bio taj najpovlašćeniji i samim tim uvek saboter i štrajkbreher.

Demar Derosan

pre 4 godine

@Tara
Vidi se da niste ziveli na Zapadu jer predlazete pojednostavljena resenja koja su karakterosticna za siromasne i nerazvijene zemlje. Predlazete da neko bude deo nekog biznisa i da uzima od istog novac i samo ono sto njemu odgovara. To ne ide tako. Tenis je zabava bogatih, nista vise od toga, a da bi ceo biznis opstao i da bi se dalje sirio u svim aspektima mora se imati na umu da je Fed tu kljucna figura. To ne moze niko da zaobidje, hijerarhija se mora postovati, a oni koji ne zele to da prihvate i postuju mogu da napuste biznis. To je pravilo, a vasi predlozi su iluzije i decija masta. Verovatno ste zalutali u ovu problematiku jer se vodite emocijama i navijackom strascu.

zemlja gruva

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.

KMarx

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Nije izmisljotina. Gimelstob ima istorijat nasilnickih ispada. Lako mozes da proveris to. Ovo poslednje je kulminacija. Tukao je coveka pred trudnom zenom i detetom. Zena je imala podbacaj posle toga.
A Nolo, moralna gromada, podrzava dobricu.

Program koji sledi nije za decu

pre 4 godine

Ovo je dokaz da se Novak kao predsednik nije proslavio. O tome sam pisao juče, ali nije prošlo. Znam, ne sme se ništa pomisliti, ni u snu, "protiv" Novaka sad kad je i ZVANIČNO postao "goat".

balkanski sindrom

pre 4 godine

Novak se po svom starom običaju pokušao ulizati slabije rangiranim teniserima,da bi preko njih jednog dana bio imenovan za predsjednika ATP-a ,što mu je cilj ,jer je imislio da je najpametniji.On je već više od godinu dana predsjednik Savjeta profesionalnih tenisera ,ali mu do unazad par mjeseci nešto nisu bili ciljna grupa slabije rangirani teniseri.Poslužio se i balkanskom praksom da kao predsjednik Savjeta na jedno od ključnih mjesta postavi svog prijatelja u ATP-u nadajući se da će mu se on kad bude potrebno ,odužiti ,ali se zeznuo jer mu je prijatelj nasilnik iprotiv njega je podignuta je optužnica za nasilje u porodici.Federer i NadaL SU SADA TU DA GA SPRIJEČE U NJEGOVIM NAUMIMA.

za dobro tenisa

pre 4 godine

to je da se dogovore da Rafa, ali Rođa posebno a ete nam i Endija, DOŽIVOTNO uživaju sve moguće povlastice tipa žreba, izbora terena, termina, medijske podrške.. jer to donosi najviše $$$ svima a to je ono što zovu 'GOOD FOR TENNIS'
takođe, esencijalno im je bitno da ostanu Ikonini rekordi što duže, a ako je možno i zauvek, neće se buniti, kako polovina zapada i ceo establišment u drugom slučaju ne bi pao u tešku depresiju, koja mnogo košta i samo što nije

ma koliko bilo teško, Nole stvarno treba da se okrene sebi, ne osvrće se i igra, jer ulogu uljeza koja mu je namenjena ne može promeniti, odatle svi pritisci a iz 'saveta' ih može očekivati sve više a odbrana će biti sve teža

uzjpgunili se svi kako im se kraj bliži, formiraju krizni front, pokušavaju na sve načine, ni sami ne znaju šta ih snašlo..

Konačno su pokazali pravo lice

pre 4 godine

Konačno nam najugledniji tabloid na Balkanu otkriva suštinu: "RAFA I RODŽER U RATU SA NOVAKOM! UROTILI se protiv Srbina jer NE MOGU DA GA POBEDE na terenu!" Sve je ovo povezano sa višedecenijskom kampanjom koju Zapad vodi protiv Srba i Srbije, piše tabloid. Rešili su, to je poruka tablida (svim Srbima sveta), da unište Srbina Novaka u zaveri koju predvode tri "anglosaksonca" - jedan Španac drugi Švajcarac i Kira Grk.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Novak je pokazao svoje pravo lice i izgradio škole i dečije vrtiće....slažem se , Treba da se stidi...a vidi čuda....nije morao ...nije se kandidovao za neku političku funkciju i opet on uradi to....mora da ima neki tajni plan...
stvarno je dvoličan ....bezobraznik jedan!

naravno

pre 4 godine

Novak je napravio neviđenu brljotinu,ali njegovi navijači to ne žele da shvate.Umislio je da je najpametniji pa je htio svog prijatelja, koji je nasilnik i kojem se sudi u Americi za nasilje u porodici jer je istukao je svoju trudnu ženu, postaviti na jedno od važnijih mjesa u ATP-u.On je čak tvrdio da on nije ništa pogrešno uradio ,što je čisti bezobrazluk.Federer i Nadal su mu se "pridružili" da mu ubuduće ne dozvole da od ATP-a ne pravi cirkus.

soko

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Hoćeš da kažeš da je britanska žuta štampa izmislila priču oko Gimelstoba?
Ovo ti je autorski članak sa B92 koji je napisao Luka Nikolić:

"Gimelstob je Keplana udario, kako je navedeno, više od 50 puta. Ipak, i pored toga, najveće posledice te večeri nisu bile prouzrokovane fizičkim bolom."

"Njegova žena Medison Keplan je tog novembra bila trudna, a dve nedelje kasnije je doživela pobačaj."

https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039

E sad, mene interesuju dve stavri: 1. zašto si rekao da je britanska štampa izmislila tu priču, a da nisi proverio pisanje naših medija? 2. zašto ti braniš Gimelstoba?

Milena

pre 4 godine

Grešnik (?)
Naravno ,Vi znate sve o slučaju nasilnika iz ATP.Molim da nas ,koji nismo tako dobro upućeni,informišete šta je sa tim slučajem.
Interesantno je da Vam uopšte ne smeta nasilje ,vulgarnosti i uvrede,koje mnogi ovdje šire kroz svoje komentare.

Milena

pre 4 godine

Neću braniti Novaka Đokovića .On to može i sam.
Kao čovjek na planeti Zemlji dužan je poštovati ljudske zakone,ali i zakone čovječnosti (koji su,čini mi se malo stariji) . Dakle,mora poštovati sudove i njihove odluke .Pitanje je koju sudsku odluku ,rješenje ,presudu ili šta već je prekršio svojim neizkašnjavanjem o slučaju nasilja nekog iz ATP ?
Drugo pitanje je da li je on ili bilo ko od vas,pa i svi novinari svijeta ,bio dužan,a posebno,da li je imao pravo uplitati se i svojim stavom uticati na istragu i ukupan tok događaja .
Posebno pitanje za sve vas ,da li u vašem okruženju ili porodici postoji neko ko se ogriješuo o zakon i običajno pravo ,tj. bio krivično gonjen ili izložen osudi javnosti ? Da li ste vi bili prvi koji je bacio kamen na tu osobu ili ste prvo pokušali sagledati sve i preispitati svoju ulogu u cijelom slučaju . Da li ste se odrekli te osobe za vjeki-vjekov i produžili dalje u svom lijepom,ničim i nikad ukaljanom životu-čista obraza i srca punog ljubavi ili ste pokušali shvatiti i pomoći ?

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

soko

pre 4 godine

Lepo kaže Nadal. Nolu žele da pomognu iskusniji, popularniji, trofejniji, omiljeniji, pametniji, a to su Federer i Nadal. Za tenis to je dobro.

zemlja gruva

pre 4 godine

miki

U pravu si, zuta stampa, lazovi, ni reci istine, vidim, ziveo si tamo duze, imas razvijen kriticki aparat i, eventualno, pravnicko obrazovanje?
Noletov ortak je pravosnazno osudjen za ( ne prvo) nasilnicko delo, priznao, i platio. Novak, ne samo da vredja i privatizuje organizaciju kojom predsedava, pravosudni sistem zemlje koja je odluku donela, vec, sasvim u svom stilu ( poput tebe) ceka da vidi da li je bas tako, bahateci se usput pred novinarima koji se usudjuju da rade svoj posao. Kako god ovo iznova reintrepetirali, cinjenice su ovde jednostavne, svetska zavera ne postoji, a planeta se ne vrti oko jednog tenisera. Odavno je trebalo da koriguje bar najupadjivije propuste svog vaspitanja, i bar u javnim poslovima.

Cph

pre 4 godine

@Milena Lijep i poucan komentar ste napisali. Djokovic se,cini mi se,ne odrice lako svojih prijatelja,ili to barem ne cini javno. To je jedna osobina koju ja licno mnogo cijenim. Sta je tom covjeku Novak rekao u lice,to mi ne znamo,a niti trebamo znati.

Milena

pre 4 godine

Soko-da li?Ili ste možda ptica rugalica ?
U cijelom navodu Nadal nije ništa rekao od onog što stoji u vašem "komentaru".Ako već hoćete nekog da vrijeđate i omalovažavate ,budite bar toliko pristojni,pa to radite u svoje ime.Ne stavljajte drugima svoje riječi u usta.
U stvari ,Vi ste živi dokaz da nije važno šta,nego ko kaže .

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

srb

pre 4 godine

Djokovic ne igra za reprezentaciju vec par godina... i ukoliko odluci da se vrati, da li mislite da ce sedeti na klupi dok igraju Lajovic i Krajinovic!?
To sto neko ne voli Federera, ne moze da umanji njegovu objektivnu velicinu koja je priznata u celom svetu, osim u pola Srbije.

zemlja gruva

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.

balkanski sindrom

pre 4 godine

Novak se po svom starom običaju pokušao ulizati slabije rangiranim teniserima,da bi preko njih jednog dana bio imenovan za predsjednika ATP-a ,što mu je cilj ,jer je imislio da je najpametniji.On je već više od godinu dana predsjednik Savjeta profesionalnih tenisera ,ali mu do unazad par mjeseci nešto nisu bili ciljna grupa slabije rangirani teniseri.Poslužio se i balkanskom praksom da kao predsjednik Savjeta na jedno od ključnih mjesta postavi svog prijatelja u ATP-u nadajući se da će mu se on kad bude potrebno ,odužiti ,ali se zeznuo jer mu je prijatelj nasilnik iprotiv njega je podignuta je optužnica za nasilje u porodici.Federer i NadaL SU SADA TU DA GA SPRIJEČE U NJEGOVIM NAUMIMA.

Program koji sledi nije za decu

pre 4 godine

Ovo je dokaz da se Novak kao predsednik nije proslavio. O tome sam pisao juče, ali nije prošlo. Znam, ne sme se ništa pomisliti, ni u snu, "protiv" Novaka sad kad je i ZVANIČNO postao "goat".

naravno

pre 4 godine

Novak je napravio neviđenu brljotinu,ali njegovi navijači to ne žele da shvate.Umislio je da je najpametniji pa je htio svog prijatelja, koji je nasilnik i kojem se sudi u Americi za nasilje u porodici jer je istukao je svoju trudnu ženu, postaviti na jedno od važnijih mjesa u ATP-u.On je čak tvrdio da on nije ništa pogrešno uradio ,što je čisti bezobrazluk.Federer i Nadal su mu se "pridružili" da mu ubuduće ne dozvole da od ATP-a ne pravi cirkus.

KMarx

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Nije izmisljotina. Gimelstob ima istorijat nasilnickih ispada. Lako mozes da proveris to. Ovo poslednje je kulminacija. Tukao je coveka pred trudnom zenom i detetom. Zena je imala podbacaj posle toga.
A Nolo, moralna gromada, podrzava dobricu.

box

pre 4 godine

Zasto bi Novak i Federer delili ulogu predsednika saveta? Zar Federer pri povratku u savet odmah dolazi na celno mesto i to bez da se Novak povuce?! Svasta...

Predsjednik savjeta

pre 4 godine

Ne razumijem ovo kako sad odjednom Novak i Rodzer dijele funkciju predsjednika saveza. Ko je to odredio da Novak odjednom mora da dijeli tu funkciju sa Rodzerom, zar se predsjednik saveza ne bira na neko odredjeno vrijeme i onda je sam taj izabrani za taj period predsjednik? Ko to odlucuje preko noci da ce sad i Federer da bude predsjednik?

Demar Derosan

pre 4 godine

@Tara
Vidi se da niste ziveli na Zapadu jer predlazete pojednostavljena resenja koja su karakterosticna za siromasne i nerazvijene zemlje. Predlazete da neko bude deo nekog biznisa i da uzima od istog novac i samo ono sto njemu odgovara. To ne ide tako. Tenis je zabava bogatih, nista vise od toga, a da bi ceo biznis opstao i da bi se dalje sirio u svim aspektima mora se imati na umu da je Fed tu kljucna figura. To ne moze niko da zaobidje, hijerarhija se mora postovati, a oni koji ne zele to da prihvate i postuju mogu da napuste biznis. To je pravilo, a vasi predlozi su iluzije i decija masta. Verovatno ste zalutali u ovu problematiku jer se vodite emocijama i navijackom strascu.

A.P.

pre 4 godine

Ovo deluje ljudski, kolegijalno. Meni je drago da je Novak ponovo ispao dasa podelivsi funkciju sa Rodzerom. Ovakva tri giganta i treba da rade zajedno.

miodrag

pre 4 godine

Pre tri godine se to zvalo USTANAK u organizaciji nesretnog Rodjka a sada je to SAVET. Moraju da zaustave NAJVECEG na sve moguce nacine. Jasno je ko dan da je uloga dva presednika izmisljena da se Novak na "lep" nacin otera. Ja zaista ne znam koja je uloga Saveta i koliki on ima uticaj na zbivanja u ATP , ali iz onoga sto je Novak pricao a posle , brze bolje, ulaska Kuma (Rodjko prim.prev.) I njegove marionete sa Majorke I nije bez znacaja.

znanje-imanje

pre 4 godine

@Mrkva - mislim da je 13% ali svakako od vidljivijih sportova najmanji % zarade igrača. I ovih neprirodnih 25 sekundi itd.
Treš je ova politikantska izjava Nadala. Puno reči a ništa nije rekao. Indikator loših namera i otimačine oko novca.
Postoji jedan posebno zlokoban trik u svemu ovome: inherentna korupcija u strukturi naopakosti.
Vidite da je sada izuzetno teško da se neki igrač probije, a neverovatno teško da baš na Slamu dođe daleko. Sužena sportska baza plus sužena elitna grupa u toj ionako uskoj bazi čini da novajlija nema mnogo šansi - pa makar bio i super. I pošto je to tako ovaj naopaki sistem sam po sebi pomaže postojećim superzvezdama da to i ostanu, pa i da budu još više "legendarni". U jednom fudbalu već na sledećoj utakmici Ronaldo i Mesi će svejedno dobiti makar batine od drugoligaškog beka u Kupu. Ovde će najbolji igrači imati motiv da ovaj loš sistem ostane, jer što je gori njima je bolji!
Jedna bi slika ovo sve bolje objasnila. U fudbalu bi ona predočila plitko široko brdo ali koje je !/3 zapremine ogromnog pljosnatog valjka. U košarci bi okolni plićak imao nagliji uspon. Ali u tenisu bi to bila velika okolna depresija, minus, gubitak para mnogih, pa onda nagli konus i na njemu baš šiljak za led. 3 najbolja uzimaju para koliko i prvih 50 - to isto nigde u sportu nema!
Novak je skoro nadvladao bar za Gimelstoba... kad ono... A ovoj dvojici ništa ne verujem, cenim samo traže pozicioniranje za posle karijere dominaciju u post Davis Kup prostoru.

Tara

pre 4 godine

Bitno je da je Nadal izjavio da se prikljucije Savetu da bi bio bolje informisan a ne da bi pomogao Novaku. Po meni, Novak bi trebalo da se povuce sa te funkcije koju sada jos i deli sa Federerom. Da politikantstvo prepusti drugima a sam se posveti tenisu. Takodje, ne treba vise da se tako trudi da dobije naklonost publike sa Zapada odakle se vodi sveobuhvatna visedecenijska kampanja protiv Srbije i srpskog naroda. Ko ga voli, voli ga a ko ne i ne mora. Neka cuva zdravlje, pobedjuje i uzima im pare ! To je sasvim dovoljno. Konacno, kada vide da ih ne zarezuje, drugacije ce se i ponasati prema njemu.

soko

pre 4 godine

Lepo kaže Nadal. Nolu žele da pomognu iskusniji, popularniji, trofejniji, omiljeniji, pametniji, a to su Federer i Nadal. Za tenis to je dobro.

veliki strumf

pre 4 godine

Ni iz jedne Federerova ili Nadalove izjave, ni iz jednog novinarskog pitanja na konferencijama niko živ ne može da nasluti šta je to problem i šta se to dešava u tom famoznom Savetu. Da li je neko nešto ukapirao, osim da se Novak bori za povoljniji polozaj slabije rangiranih igrača i da oni više zaradjuju? Evo i iz ove izjave Rafe vidi se da on bas i nema pojma o čemu se radi. Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

grešnik

pre 4 godine

@Cane ,nije Federer kroz medije prozivan nego Novak.On se trudio da sadašnji predsjednik ATP bude smjenjen ,a planirao je da na jedno od ključnih mjesta u ATP postavi svog velikog prijatelja nasilnika.Njegovi planovi koji se na njegovu žalost nisu u potpunosti ostvarili napravili su ovaj karambol u ATP-u i on je zato najkrivlji ,ali,vi njegovi navijači smatrate da je on bezgrešan.Ulaskom ove dvojice u savjet ,neće moži raditi ono što je zamislio.

No1e GOAT!

pre 4 godine

Taj njihov savet igraca je ustvari jedan obican cirkus. No1etu je bolje da se povuce iz svega toga i da na miru osvaja 25-ti GS naslov!

zemlja gruva

pre 4 godine

miki

U pravu si, zuta stampa, lazovi, ni reci istine, vidim, ziveo si tamo duze, imas razvijen kriticki aparat i, eventualno, pravnicko obrazovanje?
Noletov ortak je pravosnazno osudjen za ( ne prvo) nasilnicko delo, priznao, i platio. Novak, ne samo da vredja i privatizuje organizaciju kojom predsedava, pravosudni sistem zemlje koja je odluku donela, vec, sasvim u svom stilu ( poput tebe) ceka da vidi da li je bas tako, bahateci se usput pred novinarima koji se usudjuju da rade svoj posao. Kako god ovo iznova reintrepetirali, cinjenice su ovde jednostavne, svetska zavera ne postoji, a planeta se ne vrti oko jednog tenisera. Odavno je trebalo da koriguje bar najupadjivije propuste svog vaspitanja, i bar u javnim poslovima.

huhu

pre 4 godine

Tako i treba. Preuzmi odgovornost za odluke saveta, a ne kao do sada da obojica kmeče kako ih niko nije zvao da uh pita za mišljenje, i žašto se to njihovo mišljenje ne uvažava.

Konačno su pokazali pravo lice

pre 4 godine

Konačno nam najugledniji tabloid na Balkanu otkriva suštinu: "RAFA I RODŽER U RATU SA NOVAKOM! UROTILI se protiv Srbina jer NE MOGU DA GA POBEDE na terenu!" Sve je ovo povezano sa višedecenijskom kampanjom koju Zapad vodi protiv Srba i Srbije, piše tabloid. Rešili su, to je poruka tablida (svim Srbima sveta), da unište Srbina Novaka u zaveri koju predvode tri "anglosaksonca" - jedan Španac drugi Švajcarac i Kira Grk.

moje vidjenje

pre 4 godine

Pritisak na Noleta je bio oko tog Gimelstoba, mesecima samo to, tako da uopšte nije jasno šta je problem osim njegovog clanstva (a jako je Amer, cudi tolika huka i buka.
(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

koliko shvatam Gimelstob je trebalo da bude zamena za coveka koga su preferirali RF i RN... a vrlo je verovatno da iz njih dvojice stoji neki veci interes (grupa) koja je zelela da taj covek ostane i da budu u stanju da uticu na tenisku igru - a sve to donosi mnogo para, siguran sam. Dakle, sve se vrti oko uticaja u tom svetu, a samim tim i oko novca. Verovatno je tu Nole bio najcistiji (koliko je to moguce) u svojoj nameri da saslusa glas losije rangiranih igraca. Ne bih bio iznenadjen da RF prihvati Noletov predlog od losije rangiranim igracima (i time stekne njihove simpatije), a "zauzvrat" postavi svog predsednika. Time bi bilo 2:0 za njega, a i trasirao bi put da on jednog dana bude predsednik teniske federacije, apsolutno se ne bih iznenadio da je to, u stvari, plan. To je nacin na koji igra elita, sa time se susrecemo vec 20 godina na zapadu.

мики

pre 4 godine

ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
(zemlja gruva, 09. avgust 2019 11:58)

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.

Dragana

pre 4 godine

Ne znam u čemu je problem u tom savetu igrača i o čemu se radi ali nečeg verovatno ima. Džejmi Marej je pozdravio njihovu odluku i napisao na Tviteru da je možda njegova najbolja odluka dok je bio u tom savetu bila da izadje iz saveta da bi ovo moglo da se desi. Mislim da većina tenisera podržava njihovu odluku da se vrate u savet. U svakom slučaju mislim da je bespotrebno toliko pričati o tome i obraćati pažnju na stvari van terena. Mene zanima igra a nama koji tenis pratimo zbog tenisa je nebitno, jedna informacija više.

Mrkva

pre 4 godine

(veliki strumf, 9. avgust 2019 10:52)

Ne znaš koji su problemi?
Prvo, zarade u svim drugim sportovima odlaze oko 50% igračima, u tenisu oko 7-11%. Grabe se pare na sve strane i zarađuju milioni, igračima se daju mrvice.
Na sve to žene se šlihtaju uz muškarce, dobijaju iste nagrade, a tenis im je običan cirkus.
Kada se priča o nagradama, ljudi obično misle na to koliko najbolji zarađuju, međutim igrači koji te tek započinju karijeru i koji praktično dobijaju licencu i sklapaju ugovor sa ATP-om da se takmiče MORAJU da ispune određene kvote na koliko turnira moraju da igraju godišnje. Dakle, primorani su da igraju turnire i to mnogo turnira, ali kada se ispune određene kvote, onda teniseri mogu da preskaču određene turnire. Problem je što je tenis individualni sport i teniseri moraju da putuju oko sveta godinu dana i imaju ogromne troškove. Ne igraju u istom gradu i ne putuju po istoj državi, već putuju oko sveta da bi se takmičili.

Drugo, tenis je totalno rasčlanjen na ATP, ITF i organizatore. ATP upravlja ATP turnirima, ITF grend slemovima, a onda na red dolaze organizatori.
Da bi se rešile neke stvari ili promenile, postoji čitav lavirint kroz koji treba proći, a svako vuče na svoju stranu.
E, to nam je jasno bilo u zadnjih godinu-dve kada su bili pregovori da se reorganizuje Dejvis Kup, pa igrači hoće jedno, ATP hoće drugo, ITF koji takođe upravlja Dejvis Kupom hoće nešto 10-to.
Uz to svi su gramzivi i samo misle o parama, osim igrača.

za dobro tenisa

pre 4 godine

to je da se dogovore da Rafa, ali Rođa posebno a ete nam i Endija, DOŽIVOTNO uživaju sve moguće povlastice tipa žreba, izbora terena, termina, medijske podrške.. jer to donosi najviše $$$ svima a to je ono što zovu 'GOOD FOR TENNIS'
takođe, esencijalno im je bitno da ostanu Ikonini rekordi što duže, a ako je možno i zauvek, neće se buniti, kako polovina zapada i ceo establišment u drugom slučaju ne bi pao u tešku depresiju, koja mnogo košta i samo što nije

ma koliko bilo teško, Nole stvarno treba da se okrene sebi, ne osvrće se i igra, jer ulogu uljeza koja mu je namenjena ne može promeniti, odatle svi pritisci a iz 'saveta' ih može očekivati sve više a odbrana će biti sve teža

uzjpgunili se svi kako im se kraj bliži, formiraju krizni front, pokušavaju na sve načine, ni sami ne znaju šta ih snašlo..

soko

pre 4 godine

да ли је Гимелстоб силеџија или не, није сасвим јасно, али видим да то немаш сумње, пошто вероватно пратиш британску жуту штампу у којој не постоји ниједна реч истине која није загађена лажима, клеветама, шпекулацијама и чистим измишљотинама.
(мики, 9. avgust 2019 12:50)

Hoćeš da kažeš da je britanska žuta štampa izmislila priču oko Gimelstoba?
Ovo ti je autorski članak sa B92 koji je napisao Luka Nikolić:

"Gimelstob je Keplana udario, kako je navedeno, više od 50 puta. Ipak, i pored toga, najveće posledice te večeri nisu bile prouzrokovane fizičkim bolom."

"Njegova žena Medison Keplan je tog novembra bila trudna, a dve nedelje kasnije je doživela pobačaj."

https://www.b92.net/sport/teme/luka-nikolic.php?yyyy=2019&mm=04&nav_id=1536039

E sad, mene interesuju dve stavri: 1. zašto si rekao da je britanska štampa izmislila tu priču, a da nisi proverio pisanje naših medija? 2. zašto ti braniš Gimelstoba?

Sasa

pre 4 godine

Novakov savet? Novakov savet? Sve Novakovo? Pritisak na Novaka? Pa ljudi hoce da cuju zasto se kao predsednik ne odredi prema siledziji, a to sto mu privatno odgovara, to je vec vidjeni izbor menralne gromade.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zemlja gruva, 9. avgust 2019 11:58)

Moraces ponovo da procitas tekst. Tamo pise da je rekao da Gimelstobu nije mesto u spietu ako se dokaze da je kriv. Znaci da je dao svoje misljenje. E sad ,sto ti to ne vidis to je problem do tvoje glave.

Cane

pre 4 godine

Savet je savetodavno telo, to nije uprava. Nemojte toliko energije tome da posvecujete...
(xxoo, 9. avgust 2019 14:40)
"Savet" je sindikat profesionalnih tenisera. Ima onoliko "značaja" koliko uspeju da se nametnu kao pregovarač i zastupnik igrača, ali kao i svaki drugi sindikat biva korumpiran od sabotera, ljubimaca "uprave" tog njihovog "preduzeća".
Savet je moćan oniliko koliko može da zapreti štrajkom igrača, zahtevima za bolje uslove i pravičnije nadoknade svima, a ne samo nekolicini povlašćenih. Federer je oduvek bio taj najpovlašćeniji i samim tim uvek saboter i štrajkbreher.

Dule Sumadinac

pre 4 godine

Novak je pokazao svoje pravo lice i izgradio škole i dečije vrtiće....slažem se , Treba da se stidi...a vidi čuda....nije morao ...nije se kandidovao za neku političku funkciju i opet on uradi to....mora da ima neki tajni plan...
stvarno je dvoličan ....bezobraznik jedan!

Milena

pre 4 godine

Soko-da li?Ili ste možda ptica rugalica ?
U cijelom navodu Nadal nije ništa rekao od onog što stoji u vašem "komentaru".Ako već hoćete nekog da vrijeđate i omalovažavate ,budite bar toliko pristojni,pa to radite u svoje ime.Ne stavljajte drugima svoje riječi u usta.
U stvari ,Vi ste živi dokaz da nije važno šta,nego ko kaže .

Milena

pre 4 godine

Grešnik (?)
Naravno ,Vi znate sve o slučaju nasilnika iz ATP.Molim da nas ,koji nismo tako dobro upućeni,informišete šta je sa tim slučajem.
Interesantno je da Vam uopšte ne smeta nasilje ,vulgarnosti i uvrede,koje mnogi ovdje šire kroz svoje komentare.

Guromir

pre 4 godine

Novakova najveca greska je sto se nije odmah distancirao od ovog Dzastina G.koji je pretukao nekog tamo u prisustvu njegove trudne zene. Takve stvari se ne oprastaju na Zapadu i za takve nema mesta u nikakvim savetima " bordovima" i bilo kakvim odgovornim funkcijama. Neko ce reci kakvo licemerje i bice potpuno u pravu ali tako to funkcionise na Zapadu.
S'druge strane Novak i Dzastin su bili ti koji su hteli promene u vrhu ATP jer se okrece ogroman novac a igraci dobijaju mrvice koliko god to neverovatno zvuci.
Dakle ne radi se samo o zaradama slabije rangiranih igraca nego svih u celini . Naravno da bi ovi slabiji najvise profitirali od promena. Novak je sam izjavio da Dzastin zna u detalje kako sve funkcionise ali eto, napravio je gresku i morao je da ode. Od tada pocinju problemi za Novaka.

Milena

pre 4 godine

Neću braniti Novaka Đokovića .On to može i sam.
Kao čovjek na planeti Zemlji dužan je poštovati ljudske zakone,ali i zakone čovječnosti (koji su,čini mi se malo stariji) . Dakle,mora poštovati sudove i njihove odluke .Pitanje je koju sudsku odluku ,rješenje ,presudu ili šta već je prekršio svojim neizkašnjavanjem o slučaju nasilja nekog iz ATP ?
Drugo pitanje je da li je on ili bilo ko od vas,pa i svi novinari svijeta ,bio dužan,a posebno,da li je imao pravo uplitati se i svojim stavom uticati na istragu i ukupan tok događaja .
Posebno pitanje za sve vas ,da li u vašem okruženju ili porodici postoji neko ko se ogriješuo o zakon i običajno pravo ,tj. bio krivično gonjen ili izložen osudi javnosti ? Da li ste vi bili prvi koji je bacio kamen na tu osobu ili ste prvo pokušali sagledati sve i preispitati svoju ulogu u cijelom slučaju . Da li ste se odrekli te osobe za vjeki-vjekov i produžili dalje u svom lijepom,ničim i nikad ukaljanom životu-čista obraza i srca punog ljubavi ili ste pokušali shvatiti i pomoći ?

Cph

pre 4 godine

@Milena Lijep i poucan komentar ste napisali. Djokovic se,cini mi se,ne odrice lako svojih prijatelja,ili to barem ne cini javno. To je jedna osobina koju ja licno mnogo cijenim. Sta je tom covjeku Novak rekao u lice,to mi ne znamo,a niti trebamo znati.