Utorak, 07.12.2004.

08:26

Pritisak na Vladu zbog Haga sve veći

Posle negativne ocene američkog ambasadora za ratne zločine, iz Vlade i dalje stižu priče o dvosmernoj saradnji.

Izvor: B92

Pritisak na Vladu zbog Haga sve veæi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Zoran the Democrat

pre 19 godina

Nazalost, izbor Haradinaja za premijera Kosova i dvostruki arsini koje po tom pitanju primenjuje medjunardona zajednica su savrsen izgovor i dobar razlog za one koje personifikuju Kostunica i radikali da tvrde kako Srbija sa Hagom saradjuje i vise nego sto treba. Tu padaju u vodu svi argumenti o pravdi, demokratiji i ljudskim pravima jer svetski faktori kao da se svojom politikom prema Srbiji iz petnih zila trude da obesmisle svaki napor demokratskih snaga u ovoj zemlji da je izvuku iz zivog blata. Namerno ili slucajno, izgleda da zapad cini sve da nas zadrzi izmedju cekica (radikali) i nakovnja (DSS). Ziveli.

Demokrata

pre 19 godina

Ne mogu da se cudu na cudim kako ovaj Voja radi kao i Sloba, tako da mi Sloba u opste ne nedostaje. Oni vladaju Srbijom zbog sebe, takvi su im i saradnici i koalicioni partneri (Dinkic bi umro da nije postao ministar)....Oni saradjuju s ostatkom sveta samo kada moraju, i setim se pokojnog guvernera Dragoslava Avramovica kada je izjavio: "Srpsko rukovotstvo nastupi arogantno pa onda skine gace" tako da se ne bojite tako ce biti i ovaj put i svaki put ...sve do nekog novog 5. oktobra i dok narod ne sazri "demokratski"... Samo se bojim da ne ode jos neka pametna glava ne daj boze..

Demijan

pre 19 godina

3.... jer samo tako mozemo da se popnemo na sahovsku tablu i ucestvujemo u teskoj borbi za Kosovo i izvucemo iz nje BAR NESTO. U suprotnom necemo izvuci NISTA

iznervirani

pre 19 godina

Kako me nerviraju komentari na ovoj strani pa to je nevidjeno. Pa ne moramo da saradjujemo, onda ne moramo da budemo clanica UN! Ne moramo ni u Savet Evrope ni u Partnerstvo za mir, a mozemo i da koristimo koplja i zardjale aksike pa mozemo i u teokratiju...

Bruka

pre 19 godina

Kako neko vec rece, polako i ne mora se svaka sitnica istog momenta ispuniti tom zapadu. I da se sve uradi ne bi bila drasticna razlika od trenutne situacije. Polako idemo napred i mislim da je za 9 meseci ova vlada uradila dosta s obzirom na okolnosti da mora stalno da "balansira" kako bi imala stabilnu vecinu te je i to malo usporava. A oni koji bi da ruse ovu vladu pa da krenu petom brzinom u buducnost bas i ne razumem. Ako se ova opcija odbaci najvecu verovatnocu da formira vecinu ima SRS na sledecim izborima ili eventualno uz pomoc SPSa. Ako su ti koji pominju tu svetlu buducnost mislili eventualno na DS onda je to nevidjeno politicko slepilo i nesposobnost iole realnog sagledavanja situacije. Na stranu sto mislim da je DS sve pre nego li faktor brzog napretka i tu moje misljenje nije bitno.
Pogledajmo samo brojke koliko taj DS moze osvojiti i jos sad kad je onaj, kako se zvase, Ceda otisao iz te druzine glasovi ce se pocepati i u konacnom zbiru dati manji broj poslanickim mesta. Tako su oni 200 svetlosnih godina daleko od samostalnog formiranja vlade. Zato ko misli da je moguca vlast bez DSSa grdno se vara i ako priziva tu svetlu buducnost sa tim DSom onda je u dubokom snu. Mala ispravka, moguca je vlada bez DSSa ali vlada SRSa.

IvanS

pre 19 godina

Ne, mi cemo tu "saradnju" ostaviti vama, koji ste organizovali miting podrske cetvorici generala, optuzenih pred tribunalom.
Naravno da je cilj Amerike obaranje Vlade g. Kostunice, jer im on nikako nije po volji. Nije im po volji ni da predsednik Ukrajine bude Janukovic. Kroz istoriju su imali jako puno svojih kandidata za predsednike ili premijere drugih drzava. Valjda da pomognu demokratizaciju tih drzava, kao u Cileu, Gvatemali, Pakistanu, i sl. Ne smeta im general Musharaf, koji je silom, uz pomoc SAD, dosao na vlast. Ne bode im oci ni rezim u Rijadu, valjda zato sto je po njihovim kriterijumima demokratski. I na kraju, ne smeta im ni da premijer Kosova bude osoba veoma sumnjive proslosti, kriminalac, ubica, batinas. Uostalom ni oni nisu drugaciji, to su vec vise puta dokazali.

ivan

pre 19 godina

Simic kao da nije ukapirao da na mestu savetnika predsednika mora potpuno drugacije da se ponasa. Ne moze se fingirati steta, pa onda ta fingirana steta naplatiti od nekog osiguravajuceg drustva, od "Dunava" na primer.

Dejan Mihailovic

pre 19 godina

Nekome u zemlji ocigledno odgovara da vestacki dize tenziju u vezi isporucivanja. Nikakvih sankcija nema niti ce ih biti i to Vlada dobro zna. Ovo odugovlacenje oko isporuke je jedna od retkih stvari koju stvarno dobro rade.

Dragan R

pre 19 godina

Ova vlada ne shvata da svojim ponasanjem stiti i one optuzene sa druge strane koji su cinili zlocine prema nasem narodu. Bunimo se za Haradinaja, a mi se ponosimo nasim zlocincima .A vidim i neki komentatori predlazu da napustimo UN. Vrlo bzo se zaboravilo kako smo prosli kada nismo bili clanovi UN. Bili smo prepusteni nasim i ruskim kriminalcima koji su profitirali na nasoj nesreci. Problem nisu samo SAD vec i ostali normalan svet. Hajde da vidimo koliku smo pomoc dobili od bogate Rusije. Jedino sto su postali pansion za nase kriminalce. Pogladejmo ko je sve poslovao u Rusiji i koje koristi smo imali od toga. Gradjevinska preduzeca koja su radila u Rusiji su propala a Karici, Milosevici, Drakulic i ostali se obogatili. I sada mi pomazemo i zlocince iz RS dajemo im penzije pomoc i sve druge priviligije koje obicni gradjani koji verno rade u svoj domovini nemaju.I da svet od nas to ne trazi mi bi smo zbog sebe i svoje dece trebali da rascistimo. Ko je gledao na tewleviziji Vucelica kako je zanemeo kada mu je Protic rekao koliko kosta skolovanje Vuceliceve cerke u inostranstvu. Te pare se kod nas dele na vise hiljada talentovane dece. Svi oni koji su za ovakvu politiku imaju problema sa svojim mozgom i li su dobro profitirali za vreme Milosevica. Gospodin Legija koji je prvooptuzeni za mnoga ubistva je penzioner, a ja moram da radim 43 godine da bih po sadasnjem zakonu otisao u bednu penziju.

Lousy Scribe

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Kamenko

pre 19 godina

Slazem se sa g. Kovacevicem kad kaze je koncept "saradnje" samo ublazeni oblik "neopozive obaveze". Prema istom, sto se tice isporuke optuzenih, znaci i tu nema pazarluka!!!
Saradnja stupa na scenu posle ispunjenja obaveza kao otvaranje pregovora za pridruzivanje u EU i NATO a kao posledica toga privredni preporod ovog dela Evrope. Drago mi je da bar neko u Srbiji shavat redosled dogadjaja u pravom svetlu.

Rade, Filadelfija

pre 19 godina

Opustite se ljudi. Nema sankcija, BDP raste za 8%, stanje u zemlji se poboljsava. Ne moramo bas stalno kuda Zapad okom, a mi skokom. Neka se za dozvoli da se optuzeni prijavljuju sami a kada bas budemo morali da isporucujemo, uradice se i to. Za sad nema nekih posledica zbog nesaradnje. Finansijski i pravni sistem se gradi tek sad, 4 godine poslije 5. oktobra. Budzet je uravnotezen, vodi se dobra fiskalna, i makroekonomska politika. Vlada tek postoji devet mjeseci a komentari su kao da se radi o julovcima.

Dejan - Toronto

pre 19 godina

U politici se ne moze biti neaktivan bez ozbiljnih posledica. Takodje se sila (Amerika i EU) mora postovati svidjalo se to nama ili ne.
Po komentarima vidim da postoje ljudi koji misle da mi Srbi mozemo parirati svetskim silama i zaustaviti promene koje su oni predvideli za nas... Ne... Mi ih mozemo odloziti, napraviti ih tezim za nas, mukotrpnijim (opet za nas). Ali ne zaustaviti. Molim sve ljude od inteligencije da samo razmisle sta bi pok. Z. Djindjic sada uradio...
Ako moras da progutas zabu - progutaj je odmah.
Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu.

The complete manual of suicide

pre 19 godina

A od cega inace zive haski optuzenici? Ko ih finansira? Tesko da je Mladic mogao od penzije da placa silno obezbedjenje. A opet, mozda Karadzic toliko dobro zaradjuje od prodaje knjiga. Da, mislim da cu postati pisac. Samo prvo da se probijem kao ratni zlocinac. Danas je ostra konkurencija.

Jagoda

pre 19 godina

Naravno da je tačno da su Koštunica i njegova vlada glavne prepreke za neispunjavanje obaveza prema Haškom sudu. Ipak se pitam kako ih nije sramota da dozvole sebi da ih podržavaju takvi bahati tipovi poput Vučelića. Videli smo kako se taj "veliki patriota" ponaša kad mu neko postavi pitanje "lične prirode", a ustvari suštinsko pitanje, o školovanju njegove ćerke. Briga njega za Hag, tj. budučnost ove zemlje, a samim tim i mladosti ove zemlje, kad je njegova ćerka završila jedan od najskupljih internata na svetu. Šta se njega (i takve kao on) onda uopšte tiče koje su posledice nesaradnje sa Hagom? Eto takvi likovi i takvi stavovi su Koštunici mnogo bliži srcu nego bilo koja građanska, proevropska opcija. Sramota.

Biker

pre 19 godina

Ovo nije nikakva vest ni novost - to sve je bilo vrlo jasno vec 6. oktobra kada je imenovani razbio nase snove i nade o diskontinuitetu sa Milosevicevim rezimom, politikom i nasledjem cuvenom izjavom o "devetoj rupi na svirali". A oni koji su se trudili da zlocince strpaju tamo gde im je i mesto (u HAG, da ne bude zabune) i Srbiji vrate obraz - proglaseni su za izdajnike.

Zivkovic

pre 19 godina

Za izbegavanje saradnje sa sudom u Hagu u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH federaciji, Republici Srpskoj i na Kosovu - pre svega krivi su politicki mentori K.D.Ponte i osnivaci Suda - jer optuznice nisu podizane za ratne zlocince u svim narodima, vec ubedljivo najvise protiv Srba sto je nerealno i tendeciozno. Zbog toga se narod u Srbiji okrenuo protiv Haga i zbog toga se Kostunici i ne zamera bas toliko sto ne isporucuje optuzene. Ali potpuno nezavisno od toga zasto se prema Srbima tako odnosi ovaj Sud UE - nema Kostunici druge nego da postupa po dokumentu koji je potpisao Milosevic i koga je DOS tamo uputio. Koji je to rezon da je legalno uputiti predsednika SRJ, predsednika Srbije i njihove najblize, a sada izazivati ceo svet protiv Srbije time sto nece da posalje i optuzene znatno nizeg reda i rejtinga? Ja mislim da nece proci mnogo vremena pa ce SAD ili EU ili Savet Evrope predloziti da se skrivanje optuzenih za ratne zlocine ili odbijanje upucivanja optuzenih utvrdi kao nesto malo blazi oblik ratnog zlocina. Kako bi i Kostunica, i Sanader i svi drugi odmah doznali gde su itd.

Z

pre 19 godina

Treba znati da je osnovni cilj svake vlasti da istu zadrzi. Jasno je da bi izrucivanjem znatno pala popularnost vlade. Izrucivanje bi donelo i druge probleme, kao objavljivanje podataka o saucesnistvu Slobine oligarhije koja je jos na vlasti i povecane sanse da se izgube medunarodne tuzbe za agresiju i genocid, sve to smanjuje sanse ove vlade da vecno ostane na vlasti.
p.s.Ne mogu da shvatim nepostojanje korelacije izmedu ovih komentara i poslednjih istrazivanja po kojim je sada 70% gradana Srbije protiv izrucivanja optuzenbih.

recidiv proslosti

pre 19 godina

Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Zoran

pre 19 godina

U ''normalnim zemljama'' bi ovakva politika dozivela brzi krah zbog opozicije. U ''zemljama u razvoju'' bi ovakva politika dozivela poraz zbog ulicnih demonstracija. U ''zemljama u nazadovanju'' (za neupucene, kod nas) ovakva politika opstaje zbog podrske ''sirokih narodnih masa''. Nista nas nece zadrzati na putu do ''Poslednjeg Mohikanca''. Sta radi mali, napredni deo Akademije Nauka i ono malo preostale inteligencije? Da li osim GSS-a postoji jos neki napredni deo naseg politickog sistema? Zar smo zaista na dnu?

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Manic

pre 19 godina

Kriv za nesaradnju? Nije li, koliko pre par dana, Gen. Milosevic otisao u Hag? Nemojte mi reci da g. Kostunica nije imao ama bas nista s tim.
Ono sto se ovde desava je rusenje demokratski izabrane Vlade od strane Vasingtona i odredjenih krugova u Evropi. Prvo je del Ponteova okrivila LICNO Kostunicu, a sada i Prosper (ciji se shef G. W. Bush vise puta izjasnio protiv bilo kakvih medjun. sudova). No, na ucene i dvostruke arsine smo valjda navikli. Meni je demokratija i sloboda gradjana Srbije vaznija od Haga i Karle del Ponte. Da li opet Srbijom treba da kruze sivi Audi automobili? Mislite li da je lako i bezopasno hapsiti optuzenike? Mislite li da se nece braniti? Rasulo se u Srbiji ne sme vise nikada dozvoliti. Samo neka ga ruse, sledeci premijer ce biti Radikal. Eto nama igranke onda...

Tanja

pre 19 godina

Ne verujem da je g.Kostunica jedini odgovoran za neisporucivanje optuzenih za zlocine Hagu, ali je cinjenica da je prilicno neaktivan, i bez stavova o razlicitim pitanjima, ili se bar javno ne izjasnjava. To nije dobro. Ranije je bio smeliji i zato je i izabran za premijera, ali da li se uljuljkao u vlasti ili o cemu se radi nemam pojma. U svakom slucaju svaka cast Borisu i Vuku za hrabrost u diplomatiji.

teta jela

pre 19 godina

Na taj nacin g. Kostunica pokazuje da mu je stalo iskljucivo do vlasti koju ocajnicki zadrzava stiteci optuzene za ratne zlocine, po cenu dovodjenja obicnih ljudi do ruba egzistencije. Ja sam za rusenje ovakve, nenarodne vlade!

Бабо Пијаде

pre 19 godina

Ја се слажем да треба да буде сарадње са Хагом ако је алтернатива још гора, рецимо међународне трговинске санкције. Али ако неће бити никаквих озбиљних последица, онда сам против сарадње.
Многи се понашају као да су им изручења битна као таква, а не зато што то спашава Србију још веће невоље. Зато имам ово хипотетичко питање: када би свет под претњом изолацијом тражио да се НЕ САРАЂУЈЕ са судом, шта бисте онда урадили?

Milko

pre 19 godina

Veliki postovalac lika i dela haskih optuzenika prozvan je direktno od strane americke vlade. Sledece sto bi moglo da mu se dogodi jeste da bude optuzen za nepostovanje suda. Ali, on ima pravo da licno rizikuje, to moze da bude njegov izbor, ali ne moze da vodi narod u pogibelj i blato slobizma. Nije Srbija njegova partijska ni licna svojina.

Ivan M

pre 19 godina

Naravno da je Prosper u pravu - Kostunicu SPS i SRS drze na vlasti, i on nece ni prstom da mrdne da bi ispunio medjunarodne obaveze drzave ciji je on sef. Uz to, on ima o tom pitanju isti stav kao i SRS, SPS i drugi. Lepo je sanjati bajke o integraciji u Evropu, ali od toga nema nista dok god je vladina politika ovakva. A bice ovakva dok god je Kostunica na vlasti. Ono sto je najtuznije je to sto srpski narod glasa za takvu opciju konstantno - i onda se pita ko mu je kriv sto ne napreduje.

SrBin Laden

pre 19 godina

Kakva saradnja ? Verovatno je covek hteo da kaze ucene. Srbija hitno mora da istupi iz Americke kancelarije zvane UN, ako misli da sacuva narod od zatvora i bede i drzavu zadrzi u svojim granicama.

guc

pre 19 godina

Znači: sav medjunarodni NADLEŽNI establishment kaže Srbija NE ispunjava OBAVEZE (nema tu saradnje), govori to jasno i glasno. UN takodje dobijaju prijavu o blokadi, SAD već drugu godinu ne daju ni kintu dinacije, sankcije su na delu, EU je digla ruke od Srbije zato što Vlada Srbije ne ispunjava obaveze!? A onda opasni amateri iz Vlade, ovaj put još i ex julovac, kaže lepo: ne, svi ste vi budale, mi ne samo da saradjujemo, već smo preterali! A penzije će da im dajemo jer ispunjvamo svoje zakonske obaveze . Pardon, zato jer saradjujemo DVOSMERNO sa svim optuženicima koje ne isporučujemo. Za uzvrat čekamo da se Haški sud ukine i da onda radikali mogu da vladaju pustinjom Srbije....

bami

pre 19 godina

Treba podsetiti g. Koštunicu da je ovako tvrda specifikacija odgovornosti, normalno drugim povodima, bila na početku adresovana i Slobodanu Miloševiću. Ako Koštunica nešto hitno ne preduzme, istorija govori, takvu vrstu specifikacije preuzeće i ostali najvažniji međunarodni činioci, i eto velike nevolje i za njega i za sve građane Srbije.

nsv

pre 19 godina

G. Kostunica se stalno vrti oko stabilnosti. Prica o stabilnosti drzave a misli na stabilnost vlade. Pri tom ne radi nista. Zato sto zna da ako pocne da radi - ode vlada. Zakljucak: u Srbiji vlada demokratija u kojoj stabilnost vlade zavisi od ratnih zlocinaca. Da li je to stabilnost koja je potrebna gradjanima Srbije. Naravno da NIJE!

Milica

pre 19 godina

Konacno je neko direktno upro prst i pokazao na pravog krivca imenom i prezimenom, pa bio to i srski premijer. Uvek se pominje te Vlada, te drzavni vrh, te pojedinci iz vlasti, nikada jos nisam videli naslov: Kostunica kriv! Jako je vazno da se manemo te birokratske retorike gde se izbegava prozivanje po odgovornosti punim imenom. Jasno je da pitanje saradnje sa haskim Tribunalom kljucno pitanje sa kojim se suocavamo. Ukoliko se slozimo sa nedavnom izjavom predsednika Marovica da su gradjani Srbije zatocenici Haga, onda nam danasnja Prosperova izjava jasno ukazuje ko drzi kljuceve.

Tosha

pre 19 godina

I tako kada mi jednog dana budemo isporucili i poslednje optuzeno lice Haskom tribunalu, stici ce beli princ na konju i poljubiti nas Srbe, te nas optuziti za nesto drugo, npr. za nesaradnju sa ekoloskim institucijama Crne Gore, ili za neuskladjeno radno vreme nasih pekara sa onima u Americi, i tako u nedogled...

Aleksandar

pre 19 godina

Ovako obicno pocinje. Cini mi se da je Amerika prvi put od 05. Oktobra lupila rukom o sto. Izgleda da se intonacija menja. Slicno je bilo sa Slobom samo se tada ambasador zvao Zimerman. Sto se tice naroda kome se na celu drzave za manje od jedne decenije ponovi isti gubitnicki profil licnosti-politickih partija koje ga vode u "buducnost" o njemu ne treba trositi reci jer takvi narodi obicno nestaju. Tu je istorija nemilosrdna.

bibi

pre 19 godina

Šta reći za g. Koštunicu sem da je sramota za demokratski i evropski svet, sramota za Srbiju. Taj čovek još nije shvatio šta mu je posao pa se ponaša kao Lilić (bivši predsednik), još nije shvatio da je politika Miloševića čiji je direktni sledbenik prevaziđena i retrogradna. Čovek nas vodi u 19 vek pritom nemajući pojma da smo u 21 veku. Gde nas to vodi, u izolaciju i dalju bedu, da li možda zna kolika je nezaposlenost i da privreda stoji a kriminal okuražen povratkom "patriota" ponovo je zauzeo svoje pozicije kao u najbolje vreme Slobe. Zato idite jer niste sposobni da vodite državu ili ponovo 5 oktobar ... Opametite se!

Dragana, Frankfurt

pre 19 godina

To smo svi znali ko je krivac za nesaradnju sa Hagom! Verovatno ce sada g.Kostunica da izadje pred narod Srbije i da im objasni kako to nije tacno i kako Srbija saradjuje sa Hagom, a da, i da treba jos vise pospesiti tu saradnju. Klasika! Znam da nismo jedini u ex - YU koji ne saradjuju sa Hagom, medjutim nasa politika je bila toliko losa, da nije ni cudo da vrse toliki pritisak na Srbiju...

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

G. Kostunica vlada porazavajuce, njegov progrom se moze sastaviti sa jednom prosto prosirenom recenicom "Kad ide krava neka ide i tele..". To je ona vec vidjena pogubna politika, necemo da hapsimo "heroje" i generale nikako, a svi ce na kraju biti uhapseni i predati Tribunalu sa jos nekolicinom njih vise kojima se moglo suditi u zemlji. Vrlo neozbiljna politika, nisam ocekivao bolje, zao mi je sto je na stetu srpskog naroda izgubljen kredibilitet pred srpskim Kokusom u Americkom Kongresu. Totalna sramota sto je doslo do ovoga i niko ne odgovara za stetu i posledice, ljudi dokle?

Nevenka,Novi Sad

pre 19 godina

Eto sad, srpska vlada kaze da saradjuje sa nekim, taj neko kaze da je saradnja ravna nuli. Pa, ko im je kriv, ako nasa vlada kaze da je danas noc, a drugi da nije, ko je drugima kriv. Sta oni sebi umisljaju... neverovatan samoubilacki autizam...novi izbori.....pa neka ih radikali deportuju....oni ce znati kako da im narod i dalje veruje.

bibi

pre 19 godina

Šta reći za g. Koštunicu sem da je sramota za demokratski i evropski svet, sramota za Srbiju. Taj čovek još nije shvatio šta mu je posao pa se ponaša kao Lilić (bivši predsednik), još nije shvatio da je politika Miloševića čiji je direktni sledbenik prevaziđena i retrogradna. Čovek nas vodi u 19 vek pritom nemajući pojma da smo u 21 veku. Gde nas to vodi, u izolaciju i dalju bedu, da li možda zna kolika je nezaposlenost i da privreda stoji a kriminal okuražen povratkom "patriota" ponovo je zauzeo svoje pozicije kao u najbolje vreme Slobe. Zato idite jer niste sposobni da vodite državu ili ponovo 5 oktobar ... Opametite se!

Nevenka,Novi Sad

pre 19 godina

Eto sad, srpska vlada kaze da saradjuje sa nekim, taj neko kaze da je saradnja ravna nuli. Pa, ko im je kriv, ako nasa vlada kaze da je danas noc, a drugi da nije, ko je drugima kriv. Sta oni sebi umisljaju... neverovatan samoubilacki autizam...novi izbori.....pa neka ih radikali deportuju....oni ce znati kako da im narod i dalje veruje.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

G. Kostunica vlada porazavajuce, njegov progrom se moze sastaviti sa jednom prosto prosirenom recenicom "Kad ide krava neka ide i tele..". To je ona vec vidjena pogubna politika, necemo da hapsimo "heroje" i generale nikako, a svi ce na kraju biti uhapseni i predati Tribunalu sa jos nekolicinom njih vise kojima se moglo suditi u zemlji. Vrlo neozbiljna politika, nisam ocekivao bolje, zao mi je sto je na stetu srpskog naroda izgubljen kredibilitet pred srpskim Kokusom u Americkom Kongresu. Totalna sramota sto je doslo do ovoga i niko ne odgovara za stetu i posledice, ljudi dokle?

Dragana, Frankfurt

pre 19 godina

To smo svi znali ko je krivac za nesaradnju sa Hagom! Verovatno ce sada g.Kostunica da izadje pred narod Srbije i da im objasni kako to nije tacno i kako Srbija saradjuje sa Hagom, a da, i da treba jos vise pospesiti tu saradnju. Klasika! Znam da nismo jedini u ex - YU koji ne saradjuju sa Hagom, medjutim nasa politika je bila toliko losa, da nije ni cudo da vrse toliki pritisak na Srbiju...

Aleksandar

pre 19 godina

Ovako obicno pocinje. Cini mi se da je Amerika prvi put od 05. Oktobra lupila rukom o sto. Izgleda da se intonacija menja. Slicno je bilo sa Slobom samo se tada ambasador zvao Zimerman. Sto se tice naroda kome se na celu drzave za manje od jedne decenije ponovi isti gubitnicki profil licnosti-politickih partija koje ga vode u "buducnost" o njemu ne treba trositi reci jer takvi narodi obicno nestaju. Tu je istorija nemilosrdna.

Tosha

pre 19 godina

I tako kada mi jednog dana budemo isporucili i poslednje optuzeno lice Haskom tribunalu, stici ce beli princ na konju i poljubiti nas Srbe, te nas optuziti za nesto drugo, npr. za nesaradnju sa ekoloskim institucijama Crne Gore, ili za neuskladjeno radno vreme nasih pekara sa onima u Americi, i tako u nedogled...

Milica

pre 19 godina

Konacno je neko direktno upro prst i pokazao na pravog krivca imenom i prezimenom, pa bio to i srski premijer. Uvek se pominje te Vlada, te drzavni vrh, te pojedinci iz vlasti, nikada jos nisam videli naslov: Kostunica kriv! Jako je vazno da se manemo te birokratske retorike gde se izbegava prozivanje po odgovornosti punim imenom. Jasno je da pitanje saradnje sa haskim Tribunalom kljucno pitanje sa kojim se suocavamo. Ukoliko se slozimo sa nedavnom izjavom predsednika Marovica da su gradjani Srbije zatocenici Haga, onda nam danasnja Prosperova izjava jasno ukazuje ko drzi kljuceve.

nsv

pre 19 godina

G. Kostunica se stalno vrti oko stabilnosti. Prica o stabilnosti drzave a misli na stabilnost vlade. Pri tom ne radi nista. Zato sto zna da ako pocne da radi - ode vlada. Zakljucak: u Srbiji vlada demokratija u kojoj stabilnost vlade zavisi od ratnih zlocinaca. Da li je to stabilnost koja je potrebna gradjanima Srbije. Naravno da NIJE!

guc

pre 19 godina

Znači: sav medjunarodni NADLEŽNI establishment kaže Srbija NE ispunjava OBAVEZE (nema tu saradnje), govori to jasno i glasno. UN takodje dobijaju prijavu o blokadi, SAD već drugu godinu ne daju ni kintu dinacije, sankcije su na delu, EU je digla ruke od Srbije zato što Vlada Srbije ne ispunjava obaveze!? A onda opasni amateri iz Vlade, ovaj put još i ex julovac, kaže lepo: ne, svi ste vi budale, mi ne samo da saradjujemo, već smo preterali! A penzije će da im dajemo jer ispunjvamo svoje zakonske obaveze . Pardon, zato jer saradjujemo DVOSMERNO sa svim optuženicima koje ne isporučujemo. Za uzvrat čekamo da se Haški sud ukine i da onda radikali mogu da vladaju pustinjom Srbije....

bami

pre 19 godina

Treba podsetiti g. Koštunicu da je ovako tvrda specifikacija odgovornosti, normalno drugim povodima, bila na početku adresovana i Slobodanu Miloševiću. Ako Koštunica nešto hitno ne preduzme, istorija govori, takvu vrstu specifikacije preuzeće i ostali najvažniji međunarodni činioci, i eto velike nevolje i za njega i za sve građane Srbije.

Ivan M

pre 19 godina

Naravno da je Prosper u pravu - Kostunicu SPS i SRS drze na vlasti, i on nece ni prstom da mrdne da bi ispunio medjunarodne obaveze drzave ciji je on sef. Uz to, on ima o tom pitanju isti stav kao i SRS, SPS i drugi. Lepo je sanjati bajke o integraciji u Evropu, ali od toga nema nista dok god je vladina politika ovakva. A bice ovakva dok god je Kostunica na vlasti. Ono sto je najtuznije je to sto srpski narod glasa za takvu opciju konstantno - i onda se pita ko mu je kriv sto ne napreduje.

Milko

pre 19 godina

Veliki postovalac lika i dela haskih optuzenika prozvan je direktno od strane americke vlade. Sledece sto bi moglo da mu se dogodi jeste da bude optuzen za nepostovanje suda. Ali, on ima pravo da licno rizikuje, to moze da bude njegov izbor, ali ne moze da vodi narod u pogibelj i blato slobizma. Nije Srbija njegova partijska ni licna svojina.

SrBin Laden

pre 19 godina

Kakva saradnja ? Verovatno je covek hteo da kaze ucene. Srbija hitno mora da istupi iz Americke kancelarije zvane UN, ako misli da sacuva narod od zatvora i bede i drzavu zadrzi u svojim granicama.

teta jela

pre 19 godina

Na taj nacin g. Kostunica pokazuje da mu je stalo iskljucivo do vlasti koju ocajnicki zadrzava stiteci optuzene za ratne zlocine, po cenu dovodjenja obicnih ljudi do ruba egzistencije. Ja sam za rusenje ovakve, nenarodne vlade!

Бабо Пијаде

pre 19 godina

Ја се слажем да треба да буде сарадње са Хагом ако је алтернатива још гора, рецимо међународне трговинске санкције. Али ако неће бити никаквих озбиљних последица, онда сам против сарадње.
Многи се понашају као да су им изручења битна као таква, а не зато што то спашава Србију још веће невоље. Зато имам ово хипотетичко питање: када би свет под претњом изолацијом тражио да се НЕ САРАЂУЈЕ са судом, шта бисте онда урадили?

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Manic

pre 19 godina

Kriv za nesaradnju? Nije li, koliko pre par dana, Gen. Milosevic otisao u Hag? Nemojte mi reci da g. Kostunica nije imao ama bas nista s tim.
Ono sto se ovde desava je rusenje demokratski izabrane Vlade od strane Vasingtona i odredjenih krugova u Evropi. Prvo je del Ponteova okrivila LICNO Kostunicu, a sada i Prosper (ciji se shef G. W. Bush vise puta izjasnio protiv bilo kakvih medjun. sudova). No, na ucene i dvostruke arsine smo valjda navikli. Meni je demokratija i sloboda gradjana Srbije vaznija od Haga i Karle del Ponte. Da li opet Srbijom treba da kruze sivi Audi automobili? Mislite li da je lako i bezopasno hapsiti optuzenike? Mislite li da se nece braniti? Rasulo se u Srbiji ne sme vise nikada dozvoliti. Samo neka ga ruse, sledeci premijer ce biti Radikal. Eto nama igranke onda...

Tanja

pre 19 godina

Ne verujem da je g.Kostunica jedini odgovoran za neisporucivanje optuzenih za zlocine Hagu, ali je cinjenica da je prilicno neaktivan, i bez stavova o razlicitim pitanjima, ili se bar javno ne izjasnjava. To nije dobro. Ranije je bio smeliji i zato je i izabran za premijera, ali da li se uljuljkao u vlasti ili o cemu se radi nemam pojma. U svakom slucaju svaka cast Borisu i Vuku za hrabrost u diplomatiji.

Zoran

pre 19 godina

U ''normalnim zemljama'' bi ovakva politika dozivela brzi krah zbog opozicije. U ''zemljama u razvoju'' bi ovakva politika dozivela poraz zbog ulicnih demonstracija. U ''zemljama u nazadovanju'' (za neupucene, kod nas) ovakva politika opstaje zbog podrske ''sirokih narodnih masa''. Nista nas nece zadrzati na putu do ''Poslednjeg Mohikanca''. Sta radi mali, napredni deo Akademije Nauka i ono malo preostale inteligencije? Da li osim GSS-a postoji jos neki napredni deo naseg politickog sistema? Zar smo zaista na dnu?

Biker

pre 19 godina

Ovo nije nikakva vest ni novost - to sve je bilo vrlo jasno vec 6. oktobra kada je imenovani razbio nase snove i nade o diskontinuitetu sa Milosevicevim rezimom, politikom i nasledjem cuvenom izjavom o "devetoj rupi na svirali". A oni koji su se trudili da zlocince strpaju tamo gde im je i mesto (u HAG, da ne bude zabune) i Srbiji vrate obraz - proglaseni su za izdajnike.

recidiv proslosti

pre 19 godina

Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Z

pre 19 godina

Treba znati da je osnovni cilj svake vlasti da istu zadrzi. Jasno je da bi izrucivanjem znatno pala popularnost vlade. Izrucivanje bi donelo i druge probleme, kao objavljivanje podataka o saucesnistvu Slobine oligarhije koja je jos na vlasti i povecane sanse da se izgube medunarodne tuzbe za agresiju i genocid, sve to smanjuje sanse ove vlade da vecno ostane na vlasti.
p.s.Ne mogu da shvatim nepostojanje korelacije izmedu ovih komentara i poslednjih istrazivanja po kojim je sada 70% gradana Srbije protiv izrucivanja optuzenbih.

Zivkovic

pre 19 godina

Za izbegavanje saradnje sa sudom u Hagu u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH federaciji, Republici Srpskoj i na Kosovu - pre svega krivi su politicki mentori K.D.Ponte i osnivaci Suda - jer optuznice nisu podizane za ratne zlocince u svim narodima, vec ubedljivo najvise protiv Srba sto je nerealno i tendeciozno. Zbog toga se narod u Srbiji okrenuo protiv Haga i zbog toga se Kostunici i ne zamera bas toliko sto ne isporucuje optuzene. Ali potpuno nezavisno od toga zasto se prema Srbima tako odnosi ovaj Sud UE - nema Kostunici druge nego da postupa po dokumentu koji je potpisao Milosevic i koga je DOS tamo uputio. Koji je to rezon da je legalno uputiti predsednika SRJ, predsednika Srbije i njihove najblize, a sada izazivati ceo svet protiv Srbije time sto nece da posalje i optuzene znatno nizeg reda i rejtinga? Ja mislim da nece proci mnogo vremena pa ce SAD ili EU ili Savet Evrope predloziti da se skrivanje optuzenih za ratne zlocine ili odbijanje upucivanja optuzenih utvrdi kao nesto malo blazi oblik ratnog zlocina. Kako bi i Kostunica, i Sanader i svi drugi odmah doznali gde su itd.

Dejan - Toronto

pre 19 godina

U politici se ne moze biti neaktivan bez ozbiljnih posledica. Takodje se sila (Amerika i EU) mora postovati svidjalo se to nama ili ne.
Po komentarima vidim da postoje ljudi koji misle da mi Srbi mozemo parirati svetskim silama i zaustaviti promene koje su oni predvideli za nas... Ne... Mi ih mozemo odloziti, napraviti ih tezim za nas, mukotrpnijim (opet za nas). Ali ne zaustaviti. Molim sve ljude od inteligencije da samo razmisle sta bi pok. Z. Djindjic sada uradio...
Ako moras da progutas zabu - progutaj je odmah.
Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu.

Jagoda

pre 19 godina

Naravno da je tačno da su Koštunica i njegova vlada glavne prepreke za neispunjavanje obaveza prema Haškom sudu. Ipak se pitam kako ih nije sramota da dozvole sebi da ih podržavaju takvi bahati tipovi poput Vučelića. Videli smo kako se taj "veliki patriota" ponaša kad mu neko postavi pitanje "lične prirode", a ustvari suštinsko pitanje, o školovanju njegove ćerke. Briga njega za Hag, tj. budučnost ove zemlje, a samim tim i mladosti ove zemlje, kad je njegova ćerka završila jedan od najskupljih internata na svetu. Šta se njega (i takve kao on) onda uopšte tiče koje su posledice nesaradnje sa Hagom? Eto takvi likovi i takvi stavovi su Koštunici mnogo bliži srcu nego bilo koja građanska, proevropska opcija. Sramota.

The complete manual of suicide

pre 19 godina

A od cega inace zive haski optuzenici? Ko ih finansira? Tesko da je Mladic mogao od penzije da placa silno obezbedjenje. A opet, mozda Karadzic toliko dobro zaradjuje od prodaje knjiga. Da, mislim da cu postati pisac. Samo prvo da se probijem kao ratni zlocinac. Danas je ostra konkurencija.

Lousy Scribe

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Kamenko

pre 19 godina

Slazem se sa g. Kovacevicem kad kaze je koncept "saradnje" samo ublazeni oblik "neopozive obaveze". Prema istom, sto se tice isporuke optuzenih, znaci i tu nema pazarluka!!!
Saradnja stupa na scenu posle ispunjenja obaveza kao otvaranje pregovora za pridruzivanje u EU i NATO a kao posledica toga privredni preporod ovog dela Evrope. Drago mi je da bar neko u Srbiji shavat redosled dogadjaja u pravom svetlu.

Rade, Filadelfija

pre 19 godina

Opustite se ljudi. Nema sankcija, BDP raste za 8%, stanje u zemlji se poboljsava. Ne moramo bas stalno kuda Zapad okom, a mi skokom. Neka se za dozvoli da se optuzeni prijavljuju sami a kada bas budemo morali da isporucujemo, uradice se i to. Za sad nema nekih posledica zbog nesaradnje. Finansijski i pravni sistem se gradi tek sad, 4 godine poslije 5. oktobra. Budzet je uravnotezen, vodi se dobra fiskalna, i makroekonomska politika. Vlada tek postoji devet mjeseci a komentari su kao da se radi o julovcima.

ivan

pre 19 godina

Simic kao da nije ukapirao da na mestu savetnika predsednika mora potpuno drugacije da se ponasa. Ne moze se fingirati steta, pa onda ta fingirana steta naplatiti od nekog osiguravajuceg drustva, od "Dunava" na primer.

Bruka

pre 19 godina

Kako neko vec rece, polako i ne mora se svaka sitnica istog momenta ispuniti tom zapadu. I da se sve uradi ne bi bila drasticna razlika od trenutne situacije. Polako idemo napred i mislim da je za 9 meseci ova vlada uradila dosta s obzirom na okolnosti da mora stalno da "balansira" kako bi imala stabilnu vecinu te je i to malo usporava. A oni koji bi da ruse ovu vladu pa da krenu petom brzinom u buducnost bas i ne razumem. Ako se ova opcija odbaci najvecu verovatnocu da formira vecinu ima SRS na sledecim izborima ili eventualno uz pomoc SPSa. Ako su ti koji pominju tu svetlu buducnost mislili eventualno na DS onda je to nevidjeno politicko slepilo i nesposobnost iole realnog sagledavanja situacije. Na stranu sto mislim da je DS sve pre nego li faktor brzog napretka i tu moje misljenje nije bitno.
Pogledajmo samo brojke koliko taj DS moze osvojiti i jos sad kad je onaj, kako se zvase, Ceda otisao iz te druzine glasovi ce se pocepati i u konacnom zbiru dati manji broj poslanickim mesta. Tako su oni 200 svetlosnih godina daleko od samostalnog formiranja vlade. Zato ko misli da je moguca vlast bez DSSa grdno se vara i ako priziva tu svetlu buducnost sa tim DSom onda je u dubokom snu. Mala ispravka, moguca je vlada bez DSSa ali vlada SRSa.

Dragan R

pre 19 godina

Ova vlada ne shvata da svojim ponasanjem stiti i one optuzene sa druge strane koji su cinili zlocine prema nasem narodu. Bunimo se za Haradinaja, a mi se ponosimo nasim zlocincima .A vidim i neki komentatori predlazu da napustimo UN. Vrlo bzo se zaboravilo kako smo prosli kada nismo bili clanovi UN. Bili smo prepusteni nasim i ruskim kriminalcima koji su profitirali na nasoj nesreci. Problem nisu samo SAD vec i ostali normalan svet. Hajde da vidimo koliku smo pomoc dobili od bogate Rusije. Jedino sto su postali pansion za nase kriminalce. Pogladejmo ko je sve poslovao u Rusiji i koje koristi smo imali od toga. Gradjevinska preduzeca koja su radila u Rusiji su propala a Karici, Milosevici, Drakulic i ostali se obogatili. I sada mi pomazemo i zlocince iz RS dajemo im penzije pomoc i sve druge priviligije koje obicni gradjani koji verno rade u svoj domovini nemaju.I da svet od nas to ne trazi mi bi smo zbog sebe i svoje dece trebali da rascistimo. Ko je gledao na tewleviziji Vucelica kako je zanemeo kada mu je Protic rekao koliko kosta skolovanje Vuceliceve cerke u inostranstvu. Te pare se kod nas dele na vise hiljada talentovane dece. Svi oni koji su za ovakvu politiku imaju problema sa svojim mozgom i li su dobro profitirali za vreme Milosevica. Gospodin Legija koji je prvooptuzeni za mnoga ubistva je penzioner, a ja moram da radim 43 godine da bih po sadasnjem zakonu otisao u bednu penziju.

IvanS

pre 19 godina

Ne, mi cemo tu "saradnju" ostaviti vama, koji ste organizovali miting podrske cetvorici generala, optuzenih pred tribunalom.
Naravno da je cilj Amerike obaranje Vlade g. Kostunice, jer im on nikako nije po volji. Nije im po volji ni da predsednik Ukrajine bude Janukovic. Kroz istoriju su imali jako puno svojih kandidata za predsednike ili premijere drugih drzava. Valjda da pomognu demokratizaciju tih drzava, kao u Cileu, Gvatemali, Pakistanu, i sl. Ne smeta im general Musharaf, koji je silom, uz pomoc SAD, dosao na vlast. Ne bode im oci ni rezim u Rijadu, valjda zato sto je po njihovim kriterijumima demokratski. I na kraju, ne smeta im ni da premijer Kosova bude osoba veoma sumnjive proslosti, kriminalac, ubica, batinas. Uostalom ni oni nisu drugaciji, to su vec vise puta dokazali.

iznervirani

pre 19 godina

Kako me nerviraju komentari na ovoj strani pa to je nevidjeno. Pa ne moramo da saradjujemo, onda ne moramo da budemo clanica UN! Ne moramo ni u Savet Evrope ni u Partnerstvo za mir, a mozemo i da koristimo koplja i zardjale aksike pa mozemo i u teokratiju...

Dejan Mihailovic

pre 19 godina

Nekome u zemlji ocigledno odgovara da vestacki dize tenziju u vezi isporucivanja. Nikakvih sankcija nema niti ce ih biti i to Vlada dobro zna. Ovo odugovlacenje oko isporuke je jedna od retkih stvari koju stvarno dobro rade.

Demokrata

pre 19 godina

Ne mogu da se cudu na cudim kako ovaj Voja radi kao i Sloba, tako da mi Sloba u opste ne nedostaje. Oni vladaju Srbijom zbog sebe, takvi su im i saradnici i koalicioni partneri (Dinkic bi umro da nije postao ministar)....Oni saradjuju s ostatkom sveta samo kada moraju, i setim se pokojnog guvernera Dragoslava Avramovica kada je izjavio: "Srpsko rukovotstvo nastupi arogantno pa onda skine gace" tako da se ne bojite tako ce biti i ovaj put i svaki put ...sve do nekog novog 5. oktobra i dok narod ne sazri "demokratski"... Samo se bojim da ne ode jos neka pametna glava ne daj boze..

Demijan

pre 19 godina

3.... jer samo tako mozemo da se popnemo na sahovsku tablu i ucestvujemo u teskoj borbi za Kosovo i izvucemo iz nje BAR NESTO. U suprotnom necemo izvuci NISTA

Zoran the Democrat

pre 19 godina

Nazalost, izbor Haradinaja za premijera Kosova i dvostruki arsini koje po tom pitanju primenjuje medjunardona zajednica su savrsen izgovor i dobar razlog za one koje personifikuju Kostunica i radikali da tvrde kako Srbija sa Hagom saradjuje i vise nego sto treba. Tu padaju u vodu svi argumenti o pravdi, demokratiji i ljudskim pravima jer svetski faktori kao da se svojom politikom prema Srbiji iz petnih zila trude da obesmisle svaki napor demokratskih snaga u ovoj zemlji da je izvuku iz zivog blata. Namerno ili slucajno, izgleda da zapad cini sve da nas zadrzi izmedju cekica (radikali) i nakovnja (DSS). Ziveli.

bibi

pre 19 godina

Šta reći za g. Koštunicu sem da je sramota za demokratski i evropski svet, sramota za Srbiju. Taj čovek još nije shvatio šta mu je posao pa se ponaša kao Lilić (bivši predsednik), još nije shvatio da je politika Miloševića čiji je direktni sledbenik prevaziđena i retrogradna. Čovek nas vodi u 19 vek pritom nemajući pojma da smo u 21 veku. Gde nas to vodi, u izolaciju i dalju bedu, da li možda zna kolika je nezaposlenost i da privreda stoji a kriminal okuražen povratkom "patriota" ponovo je zauzeo svoje pozicije kao u najbolje vreme Slobe. Zato idite jer niste sposobni da vodite državu ili ponovo 5 oktobar ... Opametite se!

Nevenka,Novi Sad

pre 19 godina

Eto sad, srpska vlada kaze da saradjuje sa nekim, taj neko kaze da je saradnja ravna nuli. Pa, ko im je kriv, ako nasa vlada kaze da je danas noc, a drugi da nije, ko je drugima kriv. Sta oni sebi umisljaju... neverovatan samoubilacki autizam...novi izbori.....pa neka ih radikali deportuju....oni ce znati kako da im narod i dalje veruje.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

G. Kostunica vlada porazavajuce, njegov progrom se moze sastaviti sa jednom prosto prosirenom recenicom "Kad ide krava neka ide i tele..". To je ona vec vidjena pogubna politika, necemo da hapsimo "heroje" i generale nikako, a svi ce na kraju biti uhapseni i predati Tribunalu sa jos nekolicinom njih vise kojima se moglo suditi u zemlji. Vrlo neozbiljna politika, nisam ocekivao bolje, zao mi je sto je na stetu srpskog naroda izgubljen kredibilitet pred srpskim Kokusom u Americkom Kongresu. Totalna sramota sto je doslo do ovoga i niko ne odgovara za stetu i posledice, ljudi dokle?

Dragana, Frankfurt

pre 19 godina

To smo svi znali ko je krivac za nesaradnju sa Hagom! Verovatno ce sada g.Kostunica da izadje pred narod Srbije i da im objasni kako to nije tacno i kako Srbija saradjuje sa Hagom, a da, i da treba jos vise pospesiti tu saradnju. Klasika! Znam da nismo jedini u ex - YU koji ne saradjuju sa Hagom, medjutim nasa politika je bila toliko losa, da nije ni cudo da vrse toliki pritisak na Srbiju...

Aleksandar

pre 19 godina

Ovako obicno pocinje. Cini mi se da je Amerika prvi put od 05. Oktobra lupila rukom o sto. Izgleda da se intonacija menja. Slicno je bilo sa Slobom samo se tada ambasador zvao Zimerman. Sto se tice naroda kome se na celu drzave za manje od jedne decenije ponovi isti gubitnicki profil licnosti-politickih partija koje ga vode u "buducnost" o njemu ne treba trositi reci jer takvi narodi obicno nestaju. Tu je istorija nemilosrdna.

Tosha

pre 19 godina

I tako kada mi jednog dana budemo isporucili i poslednje optuzeno lice Haskom tribunalu, stici ce beli princ na konju i poljubiti nas Srbe, te nas optuziti za nesto drugo, npr. za nesaradnju sa ekoloskim institucijama Crne Gore, ili za neuskladjeno radno vreme nasih pekara sa onima u Americi, i tako u nedogled...

Milica

pre 19 godina

Konacno je neko direktno upro prst i pokazao na pravog krivca imenom i prezimenom, pa bio to i srski premijer. Uvek se pominje te Vlada, te drzavni vrh, te pojedinci iz vlasti, nikada jos nisam videli naslov: Kostunica kriv! Jako je vazno da se manemo te birokratske retorike gde se izbegava prozivanje po odgovornosti punim imenom. Jasno je da pitanje saradnje sa haskim Tribunalom kljucno pitanje sa kojim se suocavamo. Ukoliko se slozimo sa nedavnom izjavom predsednika Marovica da su gradjani Srbije zatocenici Haga, onda nam danasnja Prosperova izjava jasno ukazuje ko drzi kljuceve.

nsv

pre 19 godina

G. Kostunica se stalno vrti oko stabilnosti. Prica o stabilnosti drzave a misli na stabilnost vlade. Pri tom ne radi nista. Zato sto zna da ako pocne da radi - ode vlada. Zakljucak: u Srbiji vlada demokratija u kojoj stabilnost vlade zavisi od ratnih zlocinaca. Da li je to stabilnost koja je potrebna gradjanima Srbije. Naravno da NIJE!

guc

pre 19 godina

Znači: sav medjunarodni NADLEŽNI establishment kaže Srbija NE ispunjava OBAVEZE (nema tu saradnje), govori to jasno i glasno. UN takodje dobijaju prijavu o blokadi, SAD već drugu godinu ne daju ni kintu dinacije, sankcije su na delu, EU je digla ruke od Srbije zato što Vlada Srbije ne ispunjava obaveze!? A onda opasni amateri iz Vlade, ovaj put još i ex julovac, kaže lepo: ne, svi ste vi budale, mi ne samo da saradjujemo, već smo preterali! A penzije će da im dajemo jer ispunjvamo svoje zakonske obaveze . Pardon, zato jer saradjujemo DVOSMERNO sa svim optuženicima koje ne isporučujemo. Za uzvrat čekamo da se Haški sud ukine i da onda radikali mogu da vladaju pustinjom Srbije....

bami

pre 19 godina

Treba podsetiti g. Koštunicu da je ovako tvrda specifikacija odgovornosti, normalno drugim povodima, bila na početku adresovana i Slobodanu Miloševiću. Ako Koštunica nešto hitno ne preduzme, istorija govori, takvu vrstu specifikacije preuzeće i ostali najvažniji međunarodni činioci, i eto velike nevolje i za njega i za sve građane Srbije.

Ivan M

pre 19 godina

Naravno da je Prosper u pravu - Kostunicu SPS i SRS drze na vlasti, i on nece ni prstom da mrdne da bi ispunio medjunarodne obaveze drzave ciji je on sef. Uz to, on ima o tom pitanju isti stav kao i SRS, SPS i drugi. Lepo je sanjati bajke o integraciji u Evropu, ali od toga nema nista dok god je vladina politika ovakva. A bice ovakva dok god je Kostunica na vlasti. Ono sto je najtuznije je to sto srpski narod glasa za takvu opciju konstantno - i onda se pita ko mu je kriv sto ne napreduje.

Milko

pre 19 godina

Veliki postovalac lika i dela haskih optuzenika prozvan je direktno od strane americke vlade. Sledece sto bi moglo da mu se dogodi jeste da bude optuzen za nepostovanje suda. Ali, on ima pravo da licno rizikuje, to moze da bude njegov izbor, ali ne moze da vodi narod u pogibelj i blato slobizma. Nije Srbija njegova partijska ni licna svojina.

SrBin Laden

pre 19 godina

Kakva saradnja ? Verovatno je covek hteo da kaze ucene. Srbija hitno mora da istupi iz Americke kancelarije zvane UN, ako misli da sacuva narod od zatvora i bede i drzavu zadrzi u svojim granicama.

teta jela

pre 19 godina

Na taj nacin g. Kostunica pokazuje da mu je stalo iskljucivo do vlasti koju ocajnicki zadrzava stiteci optuzene za ratne zlocine, po cenu dovodjenja obicnih ljudi do ruba egzistencije. Ja sam za rusenje ovakve, nenarodne vlade!

Бабо Пијаде

pre 19 godina

Ја се слажем да треба да буде сарадње са Хагом ако је алтернатива још гора, рецимо међународне трговинске санкције. Али ако неће бити никаквих озбиљних последица, онда сам против сарадње.
Многи се понашају као да су им изручења битна као таква, а не зато што то спашава Србију још веће невоље. Зато имам ово хипотетичко питање: када би свет под претњом изолацијом тражио да се НЕ САРАЂУЈЕ са судом, шта бисте онда урадили?

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Manic

pre 19 godina

Kriv za nesaradnju? Nije li, koliko pre par dana, Gen. Milosevic otisao u Hag? Nemojte mi reci da g. Kostunica nije imao ama bas nista s tim.
Ono sto se ovde desava je rusenje demokratski izabrane Vlade od strane Vasingtona i odredjenih krugova u Evropi. Prvo je del Ponteova okrivila LICNO Kostunicu, a sada i Prosper (ciji se shef G. W. Bush vise puta izjasnio protiv bilo kakvih medjun. sudova). No, na ucene i dvostruke arsine smo valjda navikli. Meni je demokratija i sloboda gradjana Srbije vaznija od Haga i Karle del Ponte. Da li opet Srbijom treba da kruze sivi Audi automobili? Mislite li da je lako i bezopasno hapsiti optuzenike? Mislite li da se nece braniti? Rasulo se u Srbiji ne sme vise nikada dozvoliti. Samo neka ga ruse, sledeci premijer ce biti Radikal. Eto nama igranke onda...

Tanja

pre 19 godina

Ne verujem da je g.Kostunica jedini odgovoran za neisporucivanje optuzenih za zlocine Hagu, ali je cinjenica da je prilicno neaktivan, i bez stavova o razlicitim pitanjima, ili se bar javno ne izjasnjava. To nije dobro. Ranije je bio smeliji i zato je i izabran za premijera, ali da li se uljuljkao u vlasti ili o cemu se radi nemam pojma. U svakom slucaju svaka cast Borisu i Vuku za hrabrost u diplomatiji.

Zoran

pre 19 godina

U ''normalnim zemljama'' bi ovakva politika dozivela brzi krah zbog opozicije. U ''zemljama u razvoju'' bi ovakva politika dozivela poraz zbog ulicnih demonstracija. U ''zemljama u nazadovanju'' (za neupucene, kod nas) ovakva politika opstaje zbog podrske ''sirokih narodnih masa''. Nista nas nece zadrzati na putu do ''Poslednjeg Mohikanca''. Sta radi mali, napredni deo Akademije Nauka i ono malo preostale inteligencije? Da li osim GSS-a postoji jos neki napredni deo naseg politickog sistema? Zar smo zaista na dnu?

Biker

pre 19 godina

Ovo nije nikakva vest ni novost - to sve je bilo vrlo jasno vec 6. oktobra kada je imenovani razbio nase snove i nade o diskontinuitetu sa Milosevicevim rezimom, politikom i nasledjem cuvenom izjavom o "devetoj rupi na svirali". A oni koji su se trudili da zlocince strpaju tamo gde im je i mesto (u HAG, da ne bude zabune) i Srbiji vrate obraz - proglaseni su za izdajnike.

recidiv proslosti

pre 19 godina

Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Z

pre 19 godina

Treba znati da je osnovni cilj svake vlasti da istu zadrzi. Jasno je da bi izrucivanjem znatno pala popularnost vlade. Izrucivanje bi donelo i druge probleme, kao objavljivanje podataka o saucesnistvu Slobine oligarhije koja je jos na vlasti i povecane sanse da se izgube medunarodne tuzbe za agresiju i genocid, sve to smanjuje sanse ove vlade da vecno ostane na vlasti.
p.s.Ne mogu da shvatim nepostojanje korelacije izmedu ovih komentara i poslednjih istrazivanja po kojim je sada 70% gradana Srbije protiv izrucivanja optuzenbih.

Zivkovic

pre 19 godina

Za izbegavanje saradnje sa sudom u Hagu u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, BiH federaciji, Republici Srpskoj i na Kosovu - pre svega krivi su politicki mentori K.D.Ponte i osnivaci Suda - jer optuznice nisu podizane za ratne zlocince u svim narodima, vec ubedljivo najvise protiv Srba sto je nerealno i tendeciozno. Zbog toga se narod u Srbiji okrenuo protiv Haga i zbog toga se Kostunici i ne zamera bas toliko sto ne isporucuje optuzene. Ali potpuno nezavisno od toga zasto se prema Srbima tako odnosi ovaj Sud UE - nema Kostunici druge nego da postupa po dokumentu koji je potpisao Milosevic i koga je DOS tamo uputio. Koji je to rezon da je legalno uputiti predsednika SRJ, predsednika Srbije i njihove najblize, a sada izazivati ceo svet protiv Srbije time sto nece da posalje i optuzene znatno nizeg reda i rejtinga? Ja mislim da nece proci mnogo vremena pa ce SAD ili EU ili Savet Evrope predloziti da se skrivanje optuzenih za ratne zlocine ili odbijanje upucivanja optuzenih utvrdi kao nesto malo blazi oblik ratnog zlocina. Kako bi i Kostunica, i Sanader i svi drugi odmah doznali gde su itd.

Dejan - Toronto

pre 19 godina

U politici se ne moze biti neaktivan bez ozbiljnih posledica. Takodje se sila (Amerika i EU) mora postovati svidjalo se to nama ili ne.
Po komentarima vidim da postoje ljudi koji misle da mi Srbi mozemo parirati svetskim silama i zaustaviti promene koje su oni predvideli za nas... Ne... Mi ih mozemo odloziti, napraviti ih tezim za nas, mukotrpnijim (opet za nas). Ali ne zaustaviti. Molim sve ljude od inteligencije da samo razmisle sta bi pok. Z. Djindjic sada uradio...
Ako moras da progutas zabu - progutaj je odmah.
Ako moras da progutas nekoliko zaba, najvecu progutaj prvu.

Jagoda

pre 19 godina

Naravno da je tačno da su Koštunica i njegova vlada glavne prepreke za neispunjavanje obaveza prema Haškom sudu. Ipak se pitam kako ih nije sramota da dozvole sebi da ih podržavaju takvi bahati tipovi poput Vučelića. Videli smo kako se taj "veliki patriota" ponaša kad mu neko postavi pitanje "lične prirode", a ustvari suštinsko pitanje, o školovanju njegove ćerke. Briga njega za Hag, tj. budučnost ove zemlje, a samim tim i mladosti ove zemlje, kad je njegova ćerka završila jedan od najskupljih internata na svetu. Šta se njega (i takve kao on) onda uopšte tiče koje su posledice nesaradnje sa Hagom? Eto takvi likovi i takvi stavovi su Koštunici mnogo bliži srcu nego bilo koja građanska, proevropska opcija. Sramota.

The complete manual of suicide

pre 19 godina

A od cega inace zive haski optuzenici? Ko ih finansira? Tesko da je Mladic mogao od penzije da placa silno obezbedjenje. A opet, mozda Karadzic toliko dobro zaradjuje od prodaje knjiga. Da, mislim da cu postati pisac. Samo prvo da se probijem kao ratni zlocinac. Danas je ostra konkurencija.

Lousy Scribe

pre 19 godina

Gospodin Prosper malo preteruje. U već vidjenom i oprobanom kaubojskom maniru. Nije tačno da ova Vlada ne saradjuje sa Hagom. Ako govorimo o SARADNJI. Trenutno, svi relevantni političari na politickoj sceni Srbije "furaju taj fazon". Pod broj jedan. Druga je stvar ako se radi o diktatu i sili koju neki medjunarodni "čimbenici" više preferiraju od zakona i prava. Potpomognuti, naravno, bulumentom samozvanih "stanovnika planete". Koji samo trenutno žive u Srbiji. I, koji bi bili radi da daju i ono što se ne traži. Normalno, sa mislima na pomoć i donacije, koje će potocima poteći prema nama. Nemojmo biti maliciozni i nestrpljivi. Gospodin Koštunica ispunjava sve zahteve Haškog Tribunala. Jedino, što mu to, očito, nije prioritet i, sto javno ne pokazuje zadovoljstvo, zbog permanentnih isporuka "ratnih huskaca" i "recidiva proslosti", koje smo mi, unapred, osudili kao ratne zločince.

Kamenko

pre 19 godina

Slazem se sa g. Kovacevicem kad kaze je koncept "saradnje" samo ublazeni oblik "neopozive obaveze". Prema istom, sto se tice isporuke optuzenih, znaci i tu nema pazarluka!!!
Saradnja stupa na scenu posle ispunjenja obaveza kao otvaranje pregovora za pridruzivanje u EU i NATO a kao posledica toga privredni preporod ovog dela Evrope. Drago mi je da bar neko u Srbiji shavat redosled dogadjaja u pravom svetlu.

Rade, Filadelfija

pre 19 godina

Opustite se ljudi. Nema sankcija, BDP raste za 8%, stanje u zemlji se poboljsava. Ne moramo bas stalno kuda Zapad okom, a mi skokom. Neka se za dozvoli da se optuzeni prijavljuju sami a kada bas budemo morali da isporucujemo, uradice se i to. Za sad nema nekih posledica zbog nesaradnje. Finansijski i pravni sistem se gradi tek sad, 4 godine poslije 5. oktobra. Budzet je uravnotezen, vodi se dobra fiskalna, i makroekonomska politika. Vlada tek postoji devet mjeseci a komentari su kao da se radi o julovcima.

ivan

pre 19 godina

Simic kao da nije ukapirao da na mestu savetnika predsednika mora potpuno drugacije da se ponasa. Ne moze se fingirati steta, pa onda ta fingirana steta naplatiti od nekog osiguravajuceg drustva, od "Dunava" na primer.

Bruka

pre 19 godina

Kako neko vec rece, polako i ne mora se svaka sitnica istog momenta ispuniti tom zapadu. I da se sve uradi ne bi bila drasticna razlika od trenutne situacije. Polako idemo napred i mislim da je za 9 meseci ova vlada uradila dosta s obzirom na okolnosti da mora stalno da "balansira" kako bi imala stabilnu vecinu te je i to malo usporava. A oni koji bi da ruse ovu vladu pa da krenu petom brzinom u buducnost bas i ne razumem. Ako se ova opcija odbaci najvecu verovatnocu da formira vecinu ima SRS na sledecim izborima ili eventualno uz pomoc SPSa. Ako su ti koji pominju tu svetlu buducnost mislili eventualno na DS onda je to nevidjeno politicko slepilo i nesposobnost iole realnog sagledavanja situacije. Na stranu sto mislim da je DS sve pre nego li faktor brzog napretka i tu moje misljenje nije bitno.
Pogledajmo samo brojke koliko taj DS moze osvojiti i jos sad kad je onaj, kako se zvase, Ceda otisao iz te druzine glasovi ce se pocepati i u konacnom zbiru dati manji broj poslanickim mesta. Tako su oni 200 svetlosnih godina daleko od samostalnog formiranja vlade. Zato ko misli da je moguca vlast bez DSSa grdno se vara i ako priziva tu svetlu buducnost sa tim DSom onda je u dubokom snu. Mala ispravka, moguca je vlada bez DSSa ali vlada SRSa.

Dragan R

pre 19 godina

Ova vlada ne shvata da svojim ponasanjem stiti i one optuzene sa druge strane koji su cinili zlocine prema nasem narodu. Bunimo se za Haradinaja, a mi se ponosimo nasim zlocincima .A vidim i neki komentatori predlazu da napustimo UN. Vrlo bzo se zaboravilo kako smo prosli kada nismo bili clanovi UN. Bili smo prepusteni nasim i ruskim kriminalcima koji su profitirali na nasoj nesreci. Problem nisu samo SAD vec i ostali normalan svet. Hajde da vidimo koliku smo pomoc dobili od bogate Rusije. Jedino sto su postali pansion za nase kriminalce. Pogladejmo ko je sve poslovao u Rusiji i koje koristi smo imali od toga. Gradjevinska preduzeca koja su radila u Rusiji su propala a Karici, Milosevici, Drakulic i ostali se obogatili. I sada mi pomazemo i zlocince iz RS dajemo im penzije pomoc i sve druge priviligije koje obicni gradjani koji verno rade u svoj domovini nemaju.I da svet od nas to ne trazi mi bi smo zbog sebe i svoje dece trebali da rascistimo. Ko je gledao na tewleviziji Vucelica kako je zanemeo kada mu je Protic rekao koliko kosta skolovanje Vuceliceve cerke u inostranstvu. Te pare se kod nas dele na vise hiljada talentovane dece. Svi oni koji su za ovakvu politiku imaju problema sa svojim mozgom i li su dobro profitirali za vreme Milosevica. Gospodin Legija koji je prvooptuzeni za mnoga ubistva je penzioner, a ja moram da radim 43 godine da bih po sadasnjem zakonu otisao u bednu penziju.

IvanS

pre 19 godina

Ne, mi cemo tu "saradnju" ostaviti vama, koji ste organizovali miting podrske cetvorici generala, optuzenih pred tribunalom.
Naravno da je cilj Amerike obaranje Vlade g. Kostunice, jer im on nikako nije po volji. Nije im po volji ni da predsednik Ukrajine bude Janukovic. Kroz istoriju su imali jako puno svojih kandidata za predsednike ili premijere drugih drzava. Valjda da pomognu demokratizaciju tih drzava, kao u Cileu, Gvatemali, Pakistanu, i sl. Ne smeta im general Musharaf, koji je silom, uz pomoc SAD, dosao na vlast. Ne bode im oci ni rezim u Rijadu, valjda zato sto je po njihovim kriterijumima demokratski. I na kraju, ne smeta im ni da premijer Kosova bude osoba veoma sumnjive proslosti, kriminalac, ubica, batinas. Uostalom ni oni nisu drugaciji, to su vec vise puta dokazali.

iznervirani

pre 19 godina

Kako me nerviraju komentari na ovoj strani pa to je nevidjeno. Pa ne moramo da saradjujemo, onda ne moramo da budemo clanica UN! Ne moramo ni u Savet Evrope ni u Partnerstvo za mir, a mozemo i da koristimo koplja i zardjale aksike pa mozemo i u teokratiju...

Dejan Mihailovic

pre 19 godina

Nekome u zemlji ocigledno odgovara da vestacki dize tenziju u vezi isporucivanja. Nikakvih sankcija nema niti ce ih biti i to Vlada dobro zna. Ovo odugovlacenje oko isporuke je jedna od retkih stvari koju stvarno dobro rade.

Demokrata

pre 19 godina

Ne mogu da se cudu na cudim kako ovaj Voja radi kao i Sloba, tako da mi Sloba u opste ne nedostaje. Oni vladaju Srbijom zbog sebe, takvi su im i saradnici i koalicioni partneri (Dinkic bi umro da nije postao ministar)....Oni saradjuju s ostatkom sveta samo kada moraju, i setim se pokojnog guvernera Dragoslava Avramovica kada je izjavio: "Srpsko rukovotstvo nastupi arogantno pa onda skine gace" tako da se ne bojite tako ce biti i ovaj put i svaki put ...sve do nekog novog 5. oktobra i dok narod ne sazri "demokratski"... Samo se bojim da ne ode jos neka pametna glava ne daj boze..

Demijan

pre 19 godina

3.... jer samo tako mozemo da se popnemo na sahovsku tablu i ucestvujemo u teskoj borbi za Kosovo i izvucemo iz nje BAR NESTO. U suprotnom necemo izvuci NISTA

Zoran the Democrat

pre 19 godina

Nazalost, izbor Haradinaja za premijera Kosova i dvostruki arsini koje po tom pitanju primenjuje medjunardona zajednica su savrsen izgovor i dobar razlog za one koje personifikuju Kostunica i radikali da tvrde kako Srbija sa Hagom saradjuje i vise nego sto treba. Tu padaju u vodu svi argumenti o pravdi, demokratiji i ljudskim pravima jer svetski faktori kao da se svojom politikom prema Srbiji iz petnih zila trude da obesmisle svaki napor demokratskih snaga u ovoj zemlji da je izvuku iz zivog blata. Namerno ili slucajno, izgleda da zapad cini sve da nas zadrzi izmedju cekica (radikali) i nakovnja (DSS). Ziveli.