Ponedeljak, 06.12.2004.

08:47

Apurna i Laško odustali

Komisija za hartije od vrednosti je saopštila da su "Apurna" i “Pivovarna Laško" povukle ponude za "Knjaz Miloš".

Izvor: B92

Apurna i Laško odustali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

MILA

pre 19 godina

Što ne valja treba reći jasno i glasno bez obzira kome pripada.
Zašto mislite da je svaka kritika vlade, Labusa, Koštunice, Dinkića itd. od strane DS-a. Pa zar običan narod ne može da ne pripada nijednoj stranci, a da ima mozga.

Ne mogu da verujem

pre 19 godina

Danone je ponudio socijalni program koji je bio daleko bolji od drugih:
4000 din za svakog zaposlenog za svaku godinu radnog staza (oko 1,5 miliona EUR)
10 miliona EUR za resavanje pitanja viska zaposlenih
300000 EUR godisnje za povoljne stambene kredite
60 000 EUR godisnje za rad sindikata
Na ovo valja dodati i izvesnu sumu novca za lokalnu samoupravu za projekte za poboljsanje uslova za zivot u Arandjelovcu.
Zasto onda iskrivljavati istinu?

kalina

pre 19 godina

Svaka cast! Umesto legalne i svetske firme Danone i svetskog Divca mi biramo Kajmanska ostrva....Ali to se moglo i pretpostaviti, mi bismo bili zapanjeni da se desilo drugacije jer valjda su sve nenormalne odluke na ovim prostorima normalne!

Dragan

pre 19 godina

Mnogo brige za drzavu koja ne brine o svojim akcionarima. Drzava ima sistem zastite da i sama krsi zakone koje je i sama donela. Lako je prodavati sto nije tvoje, slucaj drzave, koliko su ulozili u Knjaz kad su tako zainteresovani za Knjaz. Sami su doprineli svemu ovome i dokazali da ne postoje validne institucije u koje narod moze da veruje. Ako misle i druge kompanije da prodaju grdno se varaju u proceni. Zalosno je sto je tako ali gramzivost drzave je prevelika da bi uspeli u tome. Kad su uspesni tako neka dodju i grabe se za 10 kompanija koje ne rade uopste u Arandjelovcu i nek ih prodaju i uzmu novac za njihovu sposobnost-nesposobnost. Jedan od razocaranih akcionara. Pozdrav

janos777@hotmail.com

pre 19 godina

Prvo, ne treba roniti suze za Danone-om: Apurna nije Danone, i Danone se nikada ugovorom nije obavezao na socijalni program, i sve ostalo. Ocekivati od zapadnog industrijskog giganta da bude sentimentalan i velikodusan prema radnicima ili akcionerima je u najmanju ruku naivno. Da li je iko u Srbiji proverio kakav je strateski partner bio Danone nakon prethodnih akvizicija? Pa proverite malo zasto su Danone proizvodi bili bojkotovani npr. u Madjarskoj pa cak i u Francuskoj - zbog politike otpustanja velikog broja radnika u trenutku kada je Danone pravio ogromni profit.
Drugo - ako zakon vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Ako postoji sumnja da je FPP Balkan samo "vozilo" za pranje novca pokradenog od Srbije za vreme Milosevica, neka drzava izvoli pa ispita poreklo tog novca.Banke na Kajmanskim ostrvima su prilicno veste u igri sakrivalice, ali nista nije nemoguce.
Trece: Postoji jos uvek mnogo nacina da se Knjaz proda, po boljoj ceni, po zakonu, na srecu i zadovoljstvo vecine zainteresovanih.Pitajte strucnjake, reci ce vam.

Branislav Zekic Zeka

pre 19 godina

Danas svaki sarlatan sebe moze da proglasi za nekakvog eksperta svetske klase. U zemljama u tranziciji najbrojniji su oni iz oblasti finansija jer tu moze da se najvise drpa. To izgleda veoma veselo sve dok se ti eksperti opste prakse ne docepaju izvrsne vlasi i zarad svog daljeg opstanka pocnu da rasprodaju budzasto i veoma profitabilne firme. I onda imamo to sto imamo odnosno vise nemamo ono sto smo imali: "Knjaz Milos'. "Ce Market", secerane, cementare, itd, kao i profit koje su te firme ostvarivale. Ali vratimo se "Knjazu". Posle poslednje bruke oko neuspelog preuzimanja vecinskog paketa akcija u reziji Vlade "K" i Vlade "D & D" jedino ispravno resenje je bilo da se privremeno obustavi privatizacija "Knjaza". Ali avaj, eksperti su odlucili da srljaju do kraja. "Danone" i "Pivovarna Lasko" su odustali od corava posla pa ce verovatno vecinski paket akcija i kontrola nad jos jednim prirodnim resursom doci u ruke akcionara sa Kajmana za koje se ne zna ni ko su, ni odakle su niti se zna poreklo novca kojim raspolazu. Jos ako se ispostavi da iza svega stoje Slobini tajkuni, koji su se obogatili na nesreci gradjana Srnije, ostaje nam da se nadamo da ce doci vreme, kad tad, da svi akreri ove nezapamcene drzavne bruke budu izvedeni pred lice pravde.

peca

pre 19 godina

Da li ste gledali film "Kolo srece"? To je onaj u kome se neka dva nadmena tipa dogovore da se sa jednim njihovim sluzbenikom igraju: uzmu mu sve i klade se kako ce se poanasati-a dotle je bio jedan od direktora upravo u brokerskoj firmi. Igra i onaj crnac - zaboravio sam ime - komedija je sjajna. E, ovo je slicno :), sada da vidimo, kako ce da se smeju Labusu&Bubalu. Inace, u filmu jedan odlepi a drugi zavrsi u bolnici od uzbudjenja :).

raca

pre 19 godina

Čini mi se da će u sledećoj kampanji G-din. Tadić povesti po Adi nekog ko igra sport Kajmanskih ostrva. Međutim, čini mi se da to ovog puta neće baš revalorizovati.

Milos

pre 19 godina

Nijedan clan toliko pominjane Komisije za hartije od vrednosti nije uradio nista lose u ovoj prici. Komisija je u tri navrata donosila identicno obrazlozenje - da je "Apurna" prekrsila zakon i da se diskvalifikuje - ali je ta odluka dva puta ostala bez potpisa jer je neko sa "nadleznog mesta" urgirao da tako bude. I te odluke su donosene bez ijednog glasa protiv. Treci put usvaja se isto obrazlozenje, ali na predlog sa pomenutog viseg mesta ne radi se ono sto bi trebalo (diskvalifikuje Apurna), nego se ponistava ceo proces preuzimanja. U medjuvremenu, "nadlezno mesto" salje UBPOK u tu istu komisiju, nezavisno strucno telo u kojem izvrsna vlast nema uticaj (!)
I drugo, kapitalu se u zube itekako gleda. Potpuno je tacno da bi Danone bio milion puta bolji kupac za KM od FPP-a. Medjutim, onda se ide na tender. Kada je drzava svojom brzinom i domisljatoscu dozvolila da dodje do ponude za preuzimanje zakon je jasan. A i tu su legalisti malo savili propise. Naime, kada su prihvatili ponudu Apurne pre njene diskvalifikacije (tj. ponavljanja procesa), morali su da smisle nacin kako da njenu ponudu prikazu boljom od FPP-ove. Kako je po zakonu u ovom procesu (za razliku od tendera) jedino bitno ko daje vise para (a kvalitet investitora, poreklo kapitara i socijalni program se ne racunaju!) Vlada je izracunala da FPP-ova ponuda umesto 45 miliona evra vredi 33 miliona (Apurnina je, slucajno, 34 miliona). Do te cifre su dosli tako sto su izracunali, na osnovu toga sto je FPP ponudio isplatu drzavnih akcija u roku od dve godine, da ce evro depresirati svake godine za 25% (!!!) i da ce evropska valuta za dve godine vredeti upola manje!
Legalno, nema sta.

superhik

pre 19 godina

Drzava treba da utopi svoje akcije, a malim akcionarima sleduje sipak. To bi uostalom bilo najpravednije, jer koliko je samo firmi privatizovano a zaposleni nisu dobili nista. Po cemu su to radnici u Knjazu bolji od ostale sirotinje?!?

bami

pre 19 godina

Gde ste sad Labuse, Dinkiću, Bubalo..?
Kad bolje razmislim svi ste Vi samo vikali protiv ekstraprofitera, a u stvari ste radili za njih. Ne verujem da je sve ovo sticaj okolnosti!!!

tragac

pre 19 godina

Pa taj Divac se u poslednjih 12 meseci uvek oglasavo (zucno podrzan od direktora Knjaza) u momentu kad se pojavljivao ozbiljan kupac, tvrdeci pri tom da je spreman da ulozi 100 mil. dolara u nasu fabriku. Sad je usao u zajednicki posao sa Danoneom sa samo 20% ucesca u zajednickoj firmi sto ukazuje da on nikad tih para nije imao i da je posluzio rukovodstvu Knjaza da odvrate strane kompanije od kupovine i sto duze love u mutnom.
Ovde ni Labus ni drugi iz vlade nisu odustali, vec Apurna i Lasko, iako su ovi prvi prekoracila sva ovlascenja da obezbede pobedu ovih drugih.
FPP je ozbiljni britanski investicioni fond i ne znam zbog cega ovolika povika na njih, jer da su i oni odustali mnogi bi bezali glavom bez obzira pred naletom besnih manjinskih akcionara.

Jos jedan sto je shvatio

pre 19 godina

A, jeli neko pitao g-dina Labusa za koliko je sada FPP prosao bolje u odnosu na prvi put (otkup i drzavnog paketa u naredne dve godine), ili to nije vazno?
Da li u FPP-u svoje pare imaju i DSS-ovi "kadrovi" (Lazarevic, Hamovic, Drakulic), pa im je "DANONE" smetao kao i "IHDA" u brodogradilistu "APATIN"? Mozda se zato "Vojina BIA" umesala u ceo slucaj, mozda cemo poceti da saradjujemo sa Hagom cim prodaju i EPS i NIS?

Nex

pre 19 godina

Daleko je KM od uspesnog preduzeca, njihov iskazan profit je jedva 5% na godisnjem nivou, a broj zaposlenih u odnosu na inostrane konkurentske firme koje imaju isti nivo proizvodnje je 2x veci. Ko god da kupi KM morace da se resi velikog broja radnika jer mu je takvo preduzece neisplativo. Ako ga kupi FPP on ga nece unistiti, to je sigurno, jer zasto bi platio desetine miliona dolara da bi potom unistio preduzece?! Gde je tu logika? Naravno da bi strateski partner bio najbolje resenje, ali upravo su se tome protivili iz rukovodstva KM zadnjih par godina, kao necemo mi strancu (citaj Coca Coli itd) da prodamo srpski izvor vode (iako se izvor ne prodaje vec fabrika zajedno sa koncesijom na izvor za odredjen vremenski period). Videcemo kako ce se ovo sve zavrsiti, ali jedno je sigurno: oni koji su bacali drvlje i kamenje na prethodnu Vladu, sproveli su toliko neuspesnu privatizaciju u 2004, da je bolje da se sakriju u rupu na neko vreme i cute (sto se naravno nece dogoditi). Jasno je da nema privatizacije bez problema, da ne moze svako privatizovano preduzece da dozivi procvat, ali ne treba odustajati i prati ruke od svega cim se javi prvi problem. Ova Vlada precesto menja taktiku i stavove, pa se cini da i ne zna sta zeli. Ako cvrsto veruje u svoj princip privatizacije, nek ga se drzi i neka istrpi kritiku a ne da se samo osvrce na puls biraca. Sa takvim kratkovidim politicarima tesko da ce biti uspeha na duge staze.

DzoniB.Gud

pre 19 godina

Vrla "Komisija" koja je htela biti veci legalista od premijera i veci papa od onog u Rimu, uspela je da dovede do toga da se od 3 lose ponude izabere najgora.

Mitar

pre 19 godina

Mislim da je Danone jedna od retkih ozbiljnih svetskih Firmi koja se odlucila da ulaze u Srbiju, tako da potpuno podrzavam stav Vlade Srbije povodom prodaje Knjaza.

Perier

pre 19 godina

Kada ce konacno u Srbiji svako da pocne da radi samo svoj posao? Divac i Danilovic su upropastili Partizan time sto su doveli D. Vujosevica, a onda ga napustili kad je bilo najteze.
Sad su upropastili i sansu da takav lider kao sto je Danone nesto napravi od ove nase rupe...
Da vas potsetim, Knjaz je prosle godine odbio i Coca-Colu...

Nikola

pre 19 godina

Drzava mora da sacuva svoj interes, kao i interes malih akcionara. Labus je pametno odigrao. A i cena akcije je sada veća. Vise novca za male akcionare.

Marko

pre 19 godina

Eto, nadam se da su gospoda iz FPP konacno zadovoljna. G-din Bajec je uradio svoje i izbacio iz trke sve normalne kompanije i za to je dobio nagradu u gradskom vecu Beograda. Toliko o tome ko je sklon mutnim radnjama!

Ko to tamo peva, leva, leva, leva ...

pre 19 godina

Galantno od Milana Beka, nema sta! Ima bre da se zna kako jedan JULovac placa akcije. Medjutim, ubedjen sam da ce ovi G-17+ kada bogati odu JUL-ovim stopama sa vlasti biti jos galantniji pri kupovini preduzeca po Srbiji. Ako su ih nadmasili kao vladajuca garnitura, nadmasice ih i kao bogatasi.

rica

pre 19 godina

Eto konačno na scenu se vraćaju Miloševićevi ljudi i kao mnogi njegovi direktori i Beko postaje veliki gazda. Sigurno su zaradili idući na posao od 7 -15 i kupjući po supermarketima za ishranu po manjoj ceni. Žalosno je što se mnogi prepucavaju preko pojedinih članova vlade i pojedinih demokratskih stranaka. Demokratska stranka nažalost ne uviđa da joj vreme polako ističe i da će biti vrlo brzo marginalizovana. Međutim možda za njihove funkcionere to neće bii strašno jer će promeniti dresove kao što su to uradili komunisti pa nam sad ide kako ide.

Ivan

pre 19 godina

Naravno da je FPP jezivo sumnjiv, kada ga vodi neko nas. Ali da se razumemo, ni strane kompanije nisu blesave: i oni bi zeleli da iscede koliko se iscediti moze, a da pri tome uloze sto manje. E sada bi tu vlada MORALA da stiti interese svoje zemlje/gradjana time sto ce izabrati objektivno najbolju ponudu, i to ne samo u kratkom roku (koliko para nam sada kane) vec i za buducnost (sta potencijalni vlasnik zeli da uradi sa fabrikom). E, u tom grmu lezi zec: vlada nije sposobna/dovoljno jaka da olos otera u tri lepe, sto na kraju nikada nije izaslo na dobro. Naravno, za odluke vlade niko nikad nije imao odgovornost, sto je jako cudno sa obzirom na velicinu posla. Kako to ne moze da se lepo stavi na papir nesto tipa: "ovo je moja odluka (potpis) znaci ja cu da odgovaram ako bude lose"? Dok ljudi imaju funkcije bez odgovornosti takve stvari ce da se desavaju, i to uz pomoc svih "zainteresovanih" strana/partija, koje ce naravno da upiru prste jedni u druge. To je ono sto treba da se promeni, ostalo ce onda mnogo lakse...

Marko

pre 19 godina

Ovo je i ocekivano, jer je sigurno da je Vlada (neki pojedinci) bila korumpirana! Bilo bi postenije, a meni i draze da je i FPP odustao!

Đuro sa planine

pre 19 godina

Ako je FPP u prošlom krugu dao najbolju ponudu ( za deo lakomih malih akcionara ) a sada je tu ponudu dodatno popravio u čemu je onda tu problem? Otišao DANONE? Pa Bajec iz DS je bio glavni zagovornik isključivanja APURNE u prethodnom takmičenju. Prošli put svi su digli viku na Labusa jer država želi da se ovajdi na račun malih akcionara, a sada obrnuto. Sledeći put bih vas molio da pre nego što počnete da "pljujete" po svima ostalima koji nešto rade, za zagrevanje "pljunite" jednom u ogledalo.

Logicar

pre 19 godina

...Pa pobogu DS, do juce ste tvrdili da Labus protezira Danone i Divca. Danas je Labus (+Dinkic+neimenovana Co) kriv sto ode Knjaz Beku+Karicu+FPPu (ma sta to bilo). To sto je Bajec (DS) URADIO SVE da FPP bude kupac, verovatno opet ima veze sa Labusom. I to sto je isti, gore pomenuti, podneo ostavku ima veze sto je Labus naterao Tadica da ovaj pritisne Bajeca da podnese ostavku. I sad je Labus naterao Danone da odustane kako bi dosao FPP.
Neki Supermen taj Labus.

Man in Black

pre 19 godina

Ma bice opet pucanja penala ovde... setite se samo utakmice za mlade Tunis - SCG... tako ce i ovde... pa ko duze izdrzi... i opet bivsi socijalisti beru kajmak..

Inicijator

pre 19 godina

Želeo bih ovim putem da pokrenem inicijativu da se postojećoj garnituri na vlasti zabrani upotreba sledećih izraza i termina:
"stvaranje povoljnije investicione klime", "privlačenje investitora", "priliv stranog kapitala" i slično. Ili, neka sad Velja Ilić objasni kvalitet "kapitalne investicije" koja ulazi u Knjaz Miloš.

Alexandar

pre 19 godina

Ova Vlada je svojim trapavim ponasanjem uspela da otera jednog zaista velikog investitora kao sto je Danone. Na ovo valja dodati da je Danone bio zainteresovan i da kupi mlekaru u Kragujevcu ali da im se sve prosto smucilo i da su od svega odustali.

Pera

pre 19 godina

Osnovni problem je ovde bio to sto je Vlada mislila ako oni nista ne rade da niko drugi nece nista da radi. To je bila koncepcija privatizacije. Medjutim, FPP koristeci legalne mehanizme kupuje 25% u septembru i time je prakticno cela stvar bila zavrsena.
Neodlucna vlada = Privatizacija knjaza
Odlucna vlada = privatizacija Apatinske pivare, DIN i sl.
Vlada je trebala da ima jasnu ideju privatizacije i da onda objedini ponudu sa malim akcionarima pre septembra i da onda 75% i vise izadje na trziste.
Uzgred, postojala je inicijativa da Koka kola kupi Knjaza ali je menadzment firme Knjaz Milosa podigao halabuku. Vidimo kako se to zavrsilo. Na zalost, pogledajte danasnju Politiku i videcete jos 3-4 takvih dogadjaja u najavi (oglasi za prikupljanje ponuda). Imam utisak da ova vlada efektivno ne upravlja ekonomskom situacijom u zemlji, sto je jako lose.

Igor

pre 19 godina

Da li je cinjenica da ce Srbi nastaviti da se voze "seoskim fijakerom", a ne "Mercedesom" dovoljan razlog da ova vlada padne?
Zeleo bih da jeste, ali ne verujem...

Nikola Predic

pre 19 godina

Svetski kolos Danone pokazao je da ima i visok moralni kodeks! Da bi sacuvao renome i da bi se oslobodio kosarkasa i nasih politicara, sa mentalitetom balkanskih piljara, dzentlmenski se povukao! Na Vladi je obaveza da se sve istrage obave do kraja i evetualni krivci privedu Zakonu.

Zoran

pre 19 godina

Kako na zapadu funkcionisu recimo drzavni penzioni fondovi? Da li oni mozda investiraju svoja sredstva u obveznice i akcije prosperitetnih kompanija, cime uvecavaju svoj kapital kroz naplatu dividendi i eventualnu prodaju istih kad se steknu uslovi (poveca cena akcija)? Da li ce mozda nas drzavni penzioni fond sutra, kad se budu doneli novi zakoni o penzionom osiguranju, ulagati svoja sredstva u iste ove akcije koje danas prodaje? Koliko ce tada biti u gubitku?
Ko je zapravo taj ko ovde brani interes drzave, a posredno i gradjana? Da li je imovina koju su stvarale generacije gradjana ove drzave (a koja se igrom slucaja trenutno nalazi u akcijskom, penzionom i ostalim fondovima) samo igracka za salonske ekonomiste koji koji vode ovu vladu, a bogami i sede u opoziciji?

Tamara

pre 19 godina

Ako drzava odluci da proda svoje akcije FPP-u, prodace samo deo (drzava ima 42%, a FPP je dao ponudu na 25-33%), a mali akcionari nece prodati ni jednu, jedinu akciju! Mada, nema sanse da do toga dodje... Budzet ce 100% ostati prazan, ali barem ce se mali akcionari ovajditi. A o tome sto smo uspeli da oteramo yet another ozbiljnog investitora, sebi po ko zna koji put ukaljali obraz (kako u pravnom, tako i u ekonomskom i svakom drugom smislu), o tome ne mogu ni da govorim...

Branko, USA

pre 19 godina

Najbolje da je Knjaza nikom i ne prodaju. FPP ce unistiti Knjaz sigurno i onaj ko je diskvalifikovao Danon je odgovoran za propast ovog retko uspesnog Srpskog preduzeca. Vrlo, vrlo los signal stranim investitorima. Zao mi je tih vrednih ljudi iz Knjaza.

Djepeto

pre 19 godina

Bravo samo da se na kraju to zavrsi... Mnogo su svi naucili iz ovoga, drzava da ne moze na silu, da akcionari nisu deca i da trziste pobedjuje, a na politika. Sada ce FPP da osposobi Knjaz i da ga proda kome? Pa Danone-u naravno ali to nama ni u dzep ni iz dzepa.

PACO

pre 19 godina

Ako sam ja dobro razumeo uslove koji su postavljeni ponudjacima, trebalo bi da otkupe NAJMANJE 50%.Ili je pogresno izvestavano ili sam ja ranije pogresno citao. Mada kad razmislim bolje: kako se cirilicom pise 50%? A da, to se ne pise to se samo izgovara (u cetiri oka) pola meni- pola tebi.

Djenka

pre 19 godina

Kome cete sada da prodate akcije?!? Beku?!? Hahahaaa, sad se kuvajte u svojoj corbi, a malim akcionarima platite iz budzeta sve sto su izgubili zbog vase gluposti!

Miroslav

pre 19 godina

Sve ovo ipak potvrdjuje tezu da trziste nikad ne gresi. Politicari su pokusali da upletu svoje prste (Dinkic, Labus, Bubalo...) ali ipak trziste i pravda je pobedila. Danone jeste velika kompanija ali nije dala dovoljno dobru ponudu te stoga nema sta da trazi u ovoj trzisnoj utakmici-ovo je stvar ciste ekonomije, bez predrasuda. Svi koji su vrsili pritisak na komisiju treba da idu u zatvor, a potpredsednik vlade i ministar finansija da podnese ostavku momentalno zbog velike stete koju su naneli drzavi. FPP treba proveriti poreklo kapitala i ako je sve ok, prica je zavrsena. Idemo dalje. Nama treba cista trzisna ekonomija - ni po babu ni po stricevima! Mislite o tome!

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Prestanite s komentarima "bolje Beko nego Divac" ili obrnuto! Fabriku je dobio onaj ko je dao BOLJU PONUDU, sve ostalo je u senci te cinjenice!Kapitalu se u zube ne gleda!

Mila

pre 19 godina

Trazili ste gledajte! Cela javnost je osudjivala napore da Srbija dobije uglednog investitora. Vikali smo, pljuvali i optuzivali, sada ocigledno nevine, da su lopovi. Skloni smo strasnom osudjivanju a nasa kratkovidost nas 15 godina drzi na samom dnu.. U cemu je problem sada gospodo?!

dragan

pre 19 godina

I tako je Bajec oterao Danon; nema šta DS-u ova država ne znači ništa, "pljuvati" po Labusu vrhunac je te političke priče.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ma nema veze, jedna bruka (i šteta) više ili manje, pa šta? Bitno je da je sve bilo legalno, transparentno i čisto k'o izvorska voda. Ova se malo ukiselila.

stari beogradjanin

pre 19 godina

Kako li ce sada komenatrisati sve ovo savetnik Divcev Zvonko Nikezic iz "Mecona" koji se vec bio "proslavio" prodajom Telekoma Italijanima u vreme sankcija.

Ko to tamo peva

pre 19 godina

FPP je dao istu ponudu kao i prethodnu. Ne vidim u čemu je poboljšanje.
Članovi komisije za hartije od vrednosti su odradili svoj posao za N.N. lice i prvo doneli odluku o diskvalifikaciji Apurne, po meni, na vrlo problematičan način. (Danilović koji se ubacio sa strane sa nekom svojom ponudom nije pozvan ni da da objašnjenje o svom činu, ni bilo šta drugo. Glavna stvar je da je on kum Vlade Divca. Pa valjda je ovde već jasna uloga kumova.) Sad su krivi Labus i Dinkić što pored pokvarenih ljudi imamo i naivčine, a za neke bi se mogle upotrebiti i teže kvalifikacije, pa oni kao padaju u nesvest, pa kao daju ostavke, pa kao....

voja

pre 19 godina

Samo momenat. Jedna stvar je nejasna.
Danilovic (kosarkas) se pojavi, upropasti privatizaciju i - nikom nista.
Hoce li njega bre neko da tuzi za to sto je uradio?

BOKI

pre 19 godina

Eh, tugo jesenja! Pa valjda se prilikom privatizacije gleda i to KO je strateski partner, CIME se bavi, a ne samo koliko para ima?

leni

pre 19 godina

Ja bih najvise volela da mi dodje Danone...kad prave onakve jogurtice ne bi ni ovde omanuli cega god da se mase....ni lasko pivo mi nije mrsko! A sta radi FPP Limited sem sto ga vezujem za Beka ko danone za jogurt? To mi se ne mili, da se ne izreknem nesto gore!

GP

pre 19 godina

Da su prihvatili odmah ponudu FPP, koja je ujedno bila i najpovoljnija, izbegao bi se skandal i bruka a ishod bi bio isti. Ovako sve sto je uradjeno od strane drzavnih cinovnika (Labus, Dinkic i Co) uradjeno je na stetu drzave.

sasha

pre 19 godina

U konkretnom slucaju mali akcionari ce uspeti da prodaju svoje akcije FPP-u, ali drzava nece. Sa akcijama malih akcionara FPP preuzima vecinski i kontrolni paket, a drzava ostaje kratnih rukava. Oni koji su odbili ponudu FPP da otkupi i drzavni paket akcija u narednih 2 godine, a pri tom favorizovali ove koji su sad odustali, ucinili su najmanje krivicno delo nesavestan rad u sluzbi (setite se samo price o mercedesu i seoskom fijakeru).

Sasa

pre 19 godina

Evo kako nam se vracaju novci koje su pojedinci iz vrha Slobinog rezima pokrali i izneli iz zemlje. Ne bi me cudilo da i sin Marko ima svoje gajbice, pardon akcije, u tom Fondu.
Daleko je 6.10!

Milla

pre 19 godina

Ne bi me cudilo uopste da i "mali Marko" ima udela u svemu tome, racun FPP-a je na Kajmanskim ostrvima? Moze da bude ne mora da znaci!
Dole Vlada!

AngelMan

pre 19 godina

Ovo je sramota za drzavu. Izjavljuju ljudi iz vlade "Ova vlada je polozila test sa donosenjem budjeta za sledecu god.".E moj Labuse, Dinkicu i Kostunice vi jeste usvoojili budzet za sledecu god. ali ste unistili najcu fabriku u Srbiji. E sad cemo da vidimo kome ce drzava da proda svoje akcije. Ili ce i ona da ponudi FPP-u pa ce da zafrkne akcionare. Zbog ovoga sa Knjazom Vlada pod hitno treba da podnese ostavku i da raspise parlamentarne izbore, a oni da se odrze u januaru.

Miroslav I

pre 19 godina

Bravo "LEGALISTI" a posebno bravo za Dinkica i Labusa. Napoleonce je zavrsio posao sa Bekom, bice love k'o pleve. Naravno ne za drzavu, nego za njih. Bravo, pa vi ste pravi moralni i materijalni naslednici klana Milosevic. Umesto da se protiv Beka vodi istraga zbog pocinjene pljacke za vreme Milosevica, njemu se gura u ruke biser. Bekova firma, da je pet puta veca nego sto jeste, nikada nece uspeti da proda ni blizu vode na sve tskom trzistu kao Danone.To je nenadoknadiva steta. Da je ovo pravna drzava, ali na zalost nije, trebalo bi zabraniti da Balkan LTD ucestvuje u licitaciji. I ovako je sadasnja vlada masu puta povredila zakon, pa neka to uradi jos jednom, ovoga puta u korist drzave.

Nebojsa

pre 19 godina

Sramota za Vladu Srbije! Uspeli su da oteraju dve velike i ugledne kompanije (Danone i Lasko) i Knjaza preuzima sumnjivi Fond sa Kajmanskih ostrva. "Sjajan" signal za strane invetitore i sjajan pokazatelj sposobnosti ove Vlade. Na kraju se desilo ono cega su se toliko pribojavali nekoliko meseci unazad. A siguran sam da su sada presrecni, jer je pretila opasnost da se niko ne javi i tek bi to bila katastrofa. A ovo je samo: BRUKA!

Sasa

pre 19 godina

Bravo Srbijo, oterala si jednu od najvecih francuskih/evropskih firmi (Danone, godisnji prihod 13 mlrd. USD) da bi dobila Kajmanski fond. Nema svrhe da lamentiramo o odgovornosti, stara srpska kuhinja. Zdrav razum (connecting dots) govori da ce francuske firme koje bi, sa Danoneom, dosle u Sumadiju, sada potraziti druge partnere u okolini, jer kod nas se osecaju kao u minskom polju. Nama ne treba ratni ambijent da nekoga oteramo. Da se podsetimo. Ante Markovic je krajem 1989. potpisao predugovor sa jednim francuskim konzorcijumom o izgradnji autoputa Subotica-Beograd. Nakon naseg optiranja za simpatican pakt sa djavolom, taj konzorcijum je otisao u Madjarsku i sagradio 120 km autoputa prema Budimpesti. O nekada najruznijem aerodromu u Evropi (Budimpesta) necu da pricam. Jeste li ga videli u poslednje vreme? Rikverc i peta brzina.

Miran

pre 19 godina

Truli kapitalizam i truli profit ipak znaju za nešto za šta mi ne znamo, za minimum dostojanstva! Mi prodajemo, mi zovemo kupce da ih ispljujemo i popljujemo!? Sve ima svoju cenu.
Bolje rob nego...

bg republika

pre 19 godina

Ako g. Labus misli da smo zaboravili koliko se protivio ulaganju "prljavog" novca stecenog "u vreme Milosevica", vara se. Sve pamtimo. I kako je uspeo od privatizacije da napravi skandal i cirkus i kako se sastajao s Danoneom, i kako je na kraju pruzrokovao da se ovi povuku iz nasih mutljavina. Ovde treba porkenuti istragu, malo je ostavka.

CO2

pre 19 godina

To je bila i poenta price, niko se nece pojaviti i u zadnjem momentu ce se pojaviti humanitarac. Znaci bolje Milan Beko nego Vlade Divac!? Svaka cast legalisti na izboru!

nsv

pre 19 godina

Zbog nezrelog ponasanja drzave, a pre svega njenih ministara, ostajemo bez ozbiljnih i dobronamernih ponudjaca kao sto je to Lasko. Slovenci su strateski partneri u pravom i najboljem smislu te reci: znaju da rade, hoce da rade, imaju rezultate i interes, vode racuna i o interesu druge strane, bliski smo geografski, lingvisticki i psiholoski (poznajemo se odranije). Steta. Vise srece drugi put.

Milko

pre 19 godina

Hajde da vidimo Labusovu i Dinkicevu reakciju.Hoce li reci kako su uspeli i zastitili drzavni interes. Ove iz DSS-a ne treba ni pitati jer oni o tome nista i ne znaju.

nebojsa

pre 19 godina

Da ne zurimo i ne prenagljujemo. Mozda g Labus nalozi tuzilastvu da nalozi ponistaj celog postupka, pa sve jovo nanovo.
I zanima me kako ce g Labus da objasni sada sta ce se desiti za drzavnim paketom akcija jer jedini preostali ucesnik nema zapravo nikakav interes da ga otkupi u ovoj situaciji.

pele

pre 19 godina

Znate sta ce sad da bude? Sad ce Labus sa (opet) veselim osmehom reci da je to normalno i da je eto sve OK. I da su zapravo sve to hteli i da su svi srecni i da ce veselo da se smeju i da eto rade sjajno i da u odnosu na onog Vlahovica eto oni paze sta se desava - i slicne besmislice. Lepo je Batic reako da cemo proslu vladu praviti od blata.

Miroslav

pre 19 godina

Nije jos sve gotovo, ako i drzava sada ponudi svoje akcije FPP-u, mali akcionari ce moci da prodaju samo polovinu svojih akcija. Kako ce to onda gospoda iz vlade da objasne akcionarima?!

Antioksidant

pre 19 godina

Da li iko ima pojma sta ce se desiti ako se niko ne javi do podneva? Da li ostaju na snazi inicijalne ponude ili poslednje pre ponistenja (ili ponavljanja poslednjeg kruga)? I da li ce iko ikada sudski odgovarati za celu guzvu koja je nastala oko ovoga (i pred kojim sudom)?

KIZA

pre 19 godina

Bilo bi super da svi odustanu pa da se onda vidi sta ce gospoda Labus i Bubalo da urade sa paketom akcija drzave ojacanog akcijama malih akcionara! Salu na stranu, ne verujem u to i siguran sam da ce se sada drzava ponasati zrelije i realizovati svoju navijacku privatizaciju, no siguran sam da ce sve da se zavrsi zalbama ostecenih i medjunarodnom arbitrazom, a proci cemo kao Galenika sa Panicem.

Bogdan

pre 19 godina

Ista stvar ce se desiti i sa C marketom. Samo sto se Knjaz "konacno" zavrsava, a ko zna kada ce Radulovic koji sve ovo i zakuvao dozvoliti prodaju C marketa.

Bogdan

pre 19 godina

Ista stvar ce se desiti i sa C marketom. Samo sto se Knjaz "konacno" zavrsava, a ko zna kada ce Radulovic koji sve ovo i zakuvao dozvoliti prodaju C marketa.

KIZA

pre 19 godina

Bilo bi super da svi odustanu pa da se onda vidi sta ce gospoda Labus i Bubalo da urade sa paketom akcija drzave ojacanog akcijama malih akcionara! Salu na stranu, ne verujem u to i siguran sam da ce se sada drzava ponasati zrelije i realizovati svoju navijacku privatizaciju, no siguran sam da ce sve da se zavrsi zalbama ostecenih i medjunarodnom arbitrazom, a proci cemo kao Galenika sa Panicem.

Antioksidant

pre 19 godina

Da li iko ima pojma sta ce se desiti ako se niko ne javi do podneva? Da li ostaju na snazi inicijalne ponude ili poslednje pre ponistenja (ili ponavljanja poslednjeg kruga)? I da li ce iko ikada sudski odgovarati za celu guzvu koja je nastala oko ovoga (i pred kojim sudom)?

Miroslav

pre 19 godina

Nije jos sve gotovo, ako i drzava sada ponudi svoje akcije FPP-u, mali akcionari ce moci da prodaju samo polovinu svojih akcija. Kako ce to onda gospoda iz vlade da objasne akcionarima?!

Milko

pre 19 godina

Hajde da vidimo Labusovu i Dinkicevu reakciju.Hoce li reci kako su uspeli i zastitili drzavni interes. Ove iz DSS-a ne treba ni pitati jer oni o tome nista i ne znaju.

Nebojsa

pre 19 godina

Sramota za Vladu Srbije! Uspeli su da oteraju dve velike i ugledne kompanije (Danone i Lasko) i Knjaza preuzima sumnjivi Fond sa Kajmanskih ostrva. "Sjajan" signal za strane invetitore i sjajan pokazatelj sposobnosti ove Vlade. Na kraju se desilo ono cega su se toliko pribojavali nekoliko meseci unazad. A siguran sam da su sada presrecni, jer je pretila opasnost da se niko ne javi i tek bi to bila katastrofa. A ovo je samo: BRUKA!

leni

pre 19 godina

Ja bih najvise volela da mi dodje Danone...kad prave onakve jogurtice ne bi ni ovde omanuli cega god da se mase....ni lasko pivo mi nije mrsko! A sta radi FPP Limited sem sto ga vezujem za Beka ko danone za jogurt? To mi se ne mili, da se ne izreknem nesto gore!

Sasa

pre 19 godina

Bravo Srbijo, oterala si jednu od najvecih francuskih/evropskih firmi (Danone, godisnji prihod 13 mlrd. USD) da bi dobila Kajmanski fond. Nema svrhe da lamentiramo o odgovornosti, stara srpska kuhinja. Zdrav razum (connecting dots) govori da ce francuske firme koje bi, sa Danoneom, dosle u Sumadiju, sada potraziti druge partnere u okolini, jer kod nas se osecaju kao u minskom polju. Nama ne treba ratni ambijent da nekoga oteramo. Da se podsetimo. Ante Markovic je krajem 1989. potpisao predugovor sa jednim francuskim konzorcijumom o izgradnji autoputa Subotica-Beograd. Nakon naseg optiranja za simpatican pakt sa djavolom, taj konzorcijum je otisao u Madjarsku i sagradio 120 km autoputa prema Budimpesti. O nekada najruznijem aerodromu u Evropi (Budimpesta) necu da pricam. Jeste li ga videli u poslednje vreme? Rikverc i peta brzina.

nsv

pre 19 godina

Zbog nezrelog ponasanja drzave, a pre svega njenih ministara, ostajemo bez ozbiljnih i dobronamernih ponudjaca kao sto je to Lasko. Slovenci su strateski partneri u pravom i najboljem smislu te reci: znaju da rade, hoce da rade, imaju rezultate i interes, vode racuna i o interesu druge strane, bliski smo geografski, lingvisticki i psiholoski (poznajemo se odranije). Steta. Vise srece drugi put.

CO2

pre 19 godina

To je bila i poenta price, niko se nece pojaviti i u zadnjem momentu ce se pojaviti humanitarac. Znaci bolje Milan Beko nego Vlade Divac!? Svaka cast legalisti na izboru!

pele

pre 19 godina

Znate sta ce sad da bude? Sad ce Labus sa (opet) veselim osmehom reci da je to normalno i da je eto sve OK. I da su zapravo sve to hteli i da su svi srecni i da ce veselo da se smeju i da eto rade sjajno i da u odnosu na onog Vlahovica eto oni paze sta se desava - i slicne besmislice. Lepo je Batic reako da cemo proslu vladu praviti od blata.

GP

pre 19 godina

Da su prihvatili odmah ponudu FPP, koja je ujedno bila i najpovoljnija, izbegao bi se skandal i bruka a ishod bi bio isti. Ovako sve sto je uradjeno od strane drzavnih cinovnika (Labus, Dinkic i Co) uradjeno je na stetu drzave.

nebojsa

pre 19 godina

Da ne zurimo i ne prenagljujemo. Mozda g Labus nalozi tuzilastvu da nalozi ponistaj celog postupka, pa sve jovo nanovo.
I zanima me kako ce g Labus da objasni sada sta ce se desiti za drzavnim paketom akcija jer jedini preostali ucesnik nema zapravo nikakav interes da ga otkupi u ovoj situaciji.

Sasa

pre 19 godina

Evo kako nam se vracaju novci koje su pojedinci iz vrha Slobinog rezima pokrali i izneli iz zemlje. Ne bi me cudilo da i sin Marko ima svoje gajbice, pardon akcije, u tom Fondu.
Daleko je 6.10!

Miran

pre 19 godina

Truli kapitalizam i truli profit ipak znaju za nešto za šta mi ne znamo, za minimum dostojanstva! Mi prodajemo, mi zovemo kupce da ih ispljujemo i popljujemo!? Sve ima svoju cenu.
Bolje rob nego...

AngelMan

pre 19 godina

Ovo je sramota za drzavu. Izjavljuju ljudi iz vlade "Ova vlada je polozila test sa donosenjem budjeta za sledecu god.".E moj Labuse, Dinkicu i Kostunice vi jeste usvoojili budzet za sledecu god. ali ste unistili najcu fabriku u Srbiji. E sad cemo da vidimo kome ce drzava da proda svoje akcije. Ili ce i ona da ponudi FPP-u pa ce da zafrkne akcionare. Zbog ovoga sa Knjazom Vlada pod hitno treba da podnese ostavku i da raspise parlamentarne izbore, a oni da se odrze u januaru.

bg republika

pre 19 godina

Ako g. Labus misli da smo zaboravili koliko se protivio ulaganju "prljavog" novca stecenog "u vreme Milosevica", vara se. Sve pamtimo. I kako je uspeo od privatizacije da napravi skandal i cirkus i kako se sastajao s Danoneom, i kako je na kraju pruzrokovao da se ovi povuku iz nasih mutljavina. Ovde treba porkenuti istragu, malo je ostavka.

Miroslav I

pre 19 godina

Bravo "LEGALISTI" a posebno bravo za Dinkica i Labusa. Napoleonce je zavrsio posao sa Bekom, bice love k'o pleve. Naravno ne za drzavu, nego za njih. Bravo, pa vi ste pravi moralni i materijalni naslednici klana Milosevic. Umesto da se protiv Beka vodi istraga zbog pocinjene pljacke za vreme Milosevica, njemu se gura u ruke biser. Bekova firma, da je pet puta veca nego sto jeste, nikada nece uspeti da proda ni blizu vode na sve tskom trzistu kao Danone.To je nenadoknadiva steta. Da je ovo pravna drzava, ali na zalost nije, trebalo bi zabraniti da Balkan LTD ucestvuje u licitaciji. I ovako je sadasnja vlada masu puta povredila zakon, pa neka to uradi jos jednom, ovoga puta u korist drzave.

Milla

pre 19 godina

Ne bi me cudilo uopste da i "mali Marko" ima udela u svemu tome, racun FPP-a je na Kajmanskim ostrvima? Moze da bude ne mora da znaci!
Dole Vlada!

sasha

pre 19 godina

U konkretnom slucaju mali akcionari ce uspeti da prodaju svoje akcije FPP-u, ali drzava nece. Sa akcijama malih akcionara FPP preuzima vecinski i kontrolni paket, a drzava ostaje kratnih rukava. Oni koji su odbili ponudu FPP da otkupi i drzavni paket akcija u narednih 2 godine, a pri tom favorizovali ove koji su sad odustali, ucinili su najmanje krivicno delo nesavestan rad u sluzbi (setite se samo price o mercedesu i seoskom fijakeru).

stari beogradjanin

pre 19 godina

Kako li ce sada komenatrisati sve ovo savetnik Divcev Zvonko Nikezic iz "Mecona" koji se vec bio "proslavio" prodajom Telekoma Italijanima u vreme sankcija.

Tamara

pre 19 godina

Ako drzava odluci da proda svoje akcije FPP-u, prodace samo deo (drzava ima 42%, a FPP je dao ponudu na 25-33%), a mali akcionari nece prodati ni jednu, jedinu akciju! Mada, nema sanse da do toga dodje... Budzet ce 100% ostati prazan, ali barem ce se mali akcionari ovajditi. A o tome sto smo uspeli da oteramo yet another ozbiljnog investitora, sebi po ko zna koji put ukaljali obraz (kako u pravnom, tako i u ekonomskom i svakom drugom smislu), o tome ne mogu ni da govorim...

voja

pre 19 godina

Samo momenat. Jedna stvar je nejasna.
Danilovic (kosarkas) se pojavi, upropasti privatizaciju i - nikom nista.
Hoce li njega bre neko da tuzi za to sto je uradio?

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Prestanite s komentarima "bolje Beko nego Divac" ili obrnuto! Fabriku je dobio onaj ko je dao BOLJU PONUDU, sve ostalo je u senci te cinjenice!Kapitalu se u zube ne gleda!

Djepeto

pre 19 godina

Bravo samo da se na kraju to zavrsi... Mnogo su svi naucili iz ovoga, drzava da ne moze na silu, da akcionari nisu deca i da trziste pobedjuje, a na politika. Sada ce FPP da osposobi Knjaz i da ga proda kome? Pa Danone-u naravno ali to nama ni u dzep ni iz dzepa.

PACO

pre 19 godina

Ako sam ja dobro razumeo uslove koji su postavljeni ponudjacima, trebalo bi da otkupe NAJMANJE 50%.Ili je pogresno izvestavano ili sam ja ranije pogresno citao. Mada kad razmislim bolje: kako se cirilicom pise 50%? A da, to se ne pise to se samo izgovara (u cetiri oka) pola meni- pola tebi.

BOKI

pre 19 godina

Eh, tugo jesenja! Pa valjda se prilikom privatizacije gleda i to KO je strateski partner, CIME se bavi, a ne samo koliko para ima?

dragan

pre 19 godina

I tako je Bajec oterao Danon; nema šta DS-u ova država ne znači ništa, "pljuvati" po Labusu vrhunac je te političke priče.

Miroslav

pre 19 godina

Sve ovo ipak potvrdjuje tezu da trziste nikad ne gresi. Politicari su pokusali da upletu svoje prste (Dinkic, Labus, Bubalo...) ali ipak trziste i pravda je pobedila. Danone jeste velika kompanija ali nije dala dovoljno dobru ponudu te stoga nema sta da trazi u ovoj trzisnoj utakmici-ovo je stvar ciste ekonomije, bez predrasuda. Svi koji su vrsili pritisak na komisiju treba da idu u zatvor, a potpredsednik vlade i ministar finansija da podnese ostavku momentalno zbog velike stete koju su naneli drzavi. FPP treba proveriti poreklo kapitala i ako je sve ok, prica je zavrsena. Idemo dalje. Nama treba cista trzisna ekonomija - ni po babu ni po stricevima! Mislite o tome!

Mila

pre 19 godina

Trazili ste gledajte! Cela javnost je osudjivala napore da Srbija dobije uglednog investitora. Vikali smo, pljuvali i optuzivali, sada ocigledno nevine, da su lopovi. Skloni smo strasnom osudjivanju a nasa kratkovidost nas 15 godina drzi na samom dnu.. U cemu je problem sada gospodo?!

Mashinovodja

pre 19 godina

Ma nema veze, jedna bruka (i šteta) više ili manje, pa šta? Bitno je da je sve bilo legalno, transparentno i čisto k'o izvorska voda. Ova se malo ukiselila.

Branko, USA

pre 19 godina

Najbolje da je Knjaza nikom i ne prodaju. FPP ce unistiti Knjaz sigurno i onaj ko je diskvalifikovao Danon je odgovoran za propast ovog retko uspesnog Srpskog preduzeca. Vrlo, vrlo los signal stranim investitorima. Zao mi je tih vrednih ljudi iz Knjaza.

Ko to tamo peva

pre 19 godina

FPP je dao istu ponudu kao i prethodnu. Ne vidim u čemu je poboljšanje.
Članovi komisije za hartije od vrednosti su odradili svoj posao za N.N. lice i prvo doneli odluku o diskvalifikaciji Apurne, po meni, na vrlo problematičan način. (Danilović koji se ubacio sa strane sa nekom svojom ponudom nije pozvan ni da da objašnjenje o svom činu, ni bilo šta drugo. Glavna stvar je da je on kum Vlade Divca. Pa valjda je ovde već jasna uloga kumova.) Sad su krivi Labus i Dinkić što pored pokvarenih ljudi imamo i naivčine, a za neke bi se mogle upotrebiti i teže kvalifikacije, pa oni kao padaju u nesvest, pa kao daju ostavke, pa kao....

Djenka

pre 19 godina

Kome cete sada da prodate akcije?!? Beku?!? Hahahaaa, sad se kuvajte u svojoj corbi, a malim akcionarima platite iz budzeta sve sto su izgubili zbog vase gluposti!

Man in Black

pre 19 godina

Ma bice opet pucanja penala ovde... setite se samo utakmice za mlade Tunis - SCG... tako ce i ovde... pa ko duze izdrzi... i opet bivsi socijalisti beru kajmak..

Inicijator

pre 19 godina

Želeo bih ovim putem da pokrenem inicijativu da se postojećoj garnituri na vlasti zabrani upotreba sledećih izraza i termina:
"stvaranje povoljnije investicione klime", "privlačenje investitora", "priliv stranog kapitala" i slično. Ili, neka sad Velja Ilić objasni kvalitet "kapitalne investicije" koja ulazi u Knjaz Miloš.

Igor

pre 19 godina

Da li je cinjenica da ce Srbi nastaviti da se voze "seoskim fijakerom", a ne "Mercedesom" dovoljan razlog da ova vlada padne?
Zeleo bih da jeste, ali ne verujem...

Logicar

pre 19 godina

...Pa pobogu DS, do juce ste tvrdili da Labus protezira Danone i Divca. Danas je Labus (+Dinkic+neimenovana Co) kriv sto ode Knjaz Beku+Karicu+FPPu (ma sta to bilo). To sto je Bajec (DS) URADIO SVE da FPP bude kupac, verovatno opet ima veze sa Labusom. I to sto je isti, gore pomenuti, podneo ostavku ima veze sto je Labus naterao Tadica da ovaj pritisne Bajeca da podnese ostavku. I sad je Labus naterao Danone da odustane kako bi dosao FPP.
Neki Supermen taj Labus.

Alexandar

pre 19 godina

Ova Vlada je svojim trapavim ponasanjem uspela da otera jednog zaista velikog investitora kao sto je Danone. Na ovo valja dodati da je Danone bio zainteresovan i da kupi mlekaru u Kragujevcu ali da im se sve prosto smucilo i da su od svega odustali.

Pera

pre 19 godina

Osnovni problem je ovde bio to sto je Vlada mislila ako oni nista ne rade da niko drugi nece nista da radi. To je bila koncepcija privatizacije. Medjutim, FPP koristeci legalne mehanizme kupuje 25% u septembru i time je prakticno cela stvar bila zavrsena.
Neodlucna vlada = Privatizacija knjaza
Odlucna vlada = privatizacija Apatinske pivare, DIN i sl.
Vlada je trebala da ima jasnu ideju privatizacije i da onda objedini ponudu sa malim akcionarima pre septembra i da onda 75% i vise izadje na trziste.
Uzgred, postojala je inicijativa da Koka kola kupi Knjaza ali je menadzment firme Knjaz Milosa podigao halabuku. Vidimo kako se to zavrsilo. Na zalost, pogledajte danasnju Politiku i videcete jos 3-4 takvih dogadjaja u najavi (oglasi za prikupljanje ponuda). Imam utisak da ova vlada efektivno ne upravlja ekonomskom situacijom u zemlji, sto je jako lose.

Đuro sa planine

pre 19 godina

Ako je FPP u prošlom krugu dao najbolju ponudu ( za deo lakomih malih akcionara ) a sada je tu ponudu dodatno popravio u čemu je onda tu problem? Otišao DANONE? Pa Bajec iz DS je bio glavni zagovornik isključivanja APURNE u prethodnom takmičenju. Prošli put svi su digli viku na Labusa jer država želi da se ovajdi na račun malih akcionara, a sada obrnuto. Sledeći put bih vas molio da pre nego što počnete da "pljujete" po svima ostalima koji nešto rade, za zagrevanje "pljunite" jednom u ogledalo.

Zoran

pre 19 godina

Kako na zapadu funkcionisu recimo drzavni penzioni fondovi? Da li oni mozda investiraju svoja sredstva u obveznice i akcije prosperitetnih kompanija, cime uvecavaju svoj kapital kroz naplatu dividendi i eventualnu prodaju istih kad se steknu uslovi (poveca cena akcija)? Da li ce mozda nas drzavni penzioni fond sutra, kad se budu doneli novi zakoni o penzionom osiguranju, ulagati svoja sredstva u iste ove akcije koje danas prodaje? Koliko ce tada biti u gubitku?
Ko je zapravo taj ko ovde brani interes drzave, a posredno i gradjana? Da li je imovina koju su stvarale generacije gradjana ove drzave (a koja se igrom slucaja trenutno nalazi u akcijskom, penzionom i ostalim fondovima) samo igracka za salonske ekonomiste koji koji vode ovu vladu, a bogami i sede u opoziciji?

Nikola Predic

pre 19 godina

Svetski kolos Danone pokazao je da ima i visok moralni kodeks! Da bi sacuvao renome i da bi se oslobodio kosarkasa i nasih politicara, sa mentalitetom balkanskih piljara, dzentlmenski se povukao! Na Vladi je obaveza da se sve istrage obave do kraja i evetualni krivci privedu Zakonu.

Marko

pre 19 godina

Ovo je i ocekivano, jer je sigurno da je Vlada (neki pojedinci) bila korumpirana! Bilo bi postenije, a meni i draze da je i FPP odustao!

Nex

pre 19 godina

Daleko je KM od uspesnog preduzeca, njihov iskazan profit je jedva 5% na godisnjem nivou, a broj zaposlenih u odnosu na inostrane konkurentske firme koje imaju isti nivo proizvodnje je 2x veci. Ko god da kupi KM morace da se resi velikog broja radnika jer mu je takvo preduzece neisplativo. Ako ga kupi FPP on ga nece unistiti, to je sigurno, jer zasto bi platio desetine miliona dolara da bi potom unistio preduzece?! Gde je tu logika? Naravno da bi strateski partner bio najbolje resenje, ali upravo su se tome protivili iz rukovodstva KM zadnjih par godina, kao necemo mi strancu (citaj Coca Coli itd) da prodamo srpski izvor vode (iako se izvor ne prodaje vec fabrika zajedno sa koncesijom na izvor za odredjen vremenski period). Videcemo kako ce se ovo sve zavrsiti, ali jedno je sigurno: oni koji su bacali drvlje i kamenje na prethodnu Vladu, sproveli su toliko neuspesnu privatizaciju u 2004, da je bolje da se sakriju u rupu na neko vreme i cute (sto se naravno nece dogoditi). Jasno je da nema privatizacije bez problema, da ne moze svako privatizovano preduzece da dozivi procvat, ali ne treba odustajati i prati ruke od svega cim se javi prvi problem. Ova Vlada precesto menja taktiku i stavove, pa se cini da i ne zna sta zeli. Ako cvrsto veruje u svoj princip privatizacije, nek ga se drzi i neka istrpi kritiku a ne da se samo osvrce na puls biraca. Sa takvim kratkovidim politicarima tesko da ce biti uspeha na duge staze.

Nikola

pre 19 godina

Drzava mora da sacuva svoj interes, kao i interes malih akcionara. Labus je pametno odigrao. A i cena akcije je sada veća. Vise novca za male akcionare.

Marko

pre 19 godina

Eto, nadam se da su gospoda iz FPP konacno zadovoljna. G-din Bajec je uradio svoje i izbacio iz trke sve normalne kompanije i za to je dobio nagradu u gradskom vecu Beograda. Toliko o tome ko je sklon mutnim radnjama!

DzoniB.Gud

pre 19 godina

Vrla "Komisija" koja je htela biti veci legalista od premijera i veci papa od onog u Rimu, uspela je da dovede do toga da se od 3 lose ponude izabere najgora.

Ko to tamo peva, leva, leva, leva ...

pre 19 godina

Galantno od Milana Beka, nema sta! Ima bre da se zna kako jedan JULovac placa akcije. Medjutim, ubedjen sam da ce ovi G-17+ kada bogati odu JUL-ovim stopama sa vlasti biti jos galantniji pri kupovini preduzeca po Srbiji. Ako su ih nadmasili kao vladajuca garnitura, nadmasice ih i kao bogatasi.

Mitar

pre 19 godina

Mislim da je Danone jedna od retkih ozbiljnih svetskih Firmi koja se odlucila da ulaze u Srbiju, tako da potpuno podrzavam stav Vlade Srbije povodom prodaje Knjaza.

Ivan

pre 19 godina

Naravno da je FPP jezivo sumnjiv, kada ga vodi neko nas. Ali da se razumemo, ni strane kompanije nisu blesave: i oni bi zeleli da iscede koliko se iscediti moze, a da pri tome uloze sto manje. E sada bi tu vlada MORALA da stiti interese svoje zemlje/gradjana time sto ce izabrati objektivno najbolju ponudu, i to ne samo u kratkom roku (koliko para nam sada kane) vec i za buducnost (sta potencijalni vlasnik zeli da uradi sa fabrikom). E, u tom grmu lezi zec: vlada nije sposobna/dovoljno jaka da olos otera u tri lepe, sto na kraju nikada nije izaslo na dobro. Naravno, za odluke vlade niko nikad nije imao odgovornost, sto je jako cudno sa obzirom na velicinu posla. Kako to ne moze da se lepo stavi na papir nesto tipa: "ovo je moja odluka (potpis) znaci ja cu da odgovaram ako bude lose"? Dok ljudi imaju funkcije bez odgovornosti takve stvari ce da se desavaju, i to uz pomoc svih "zainteresovanih" strana/partija, koje ce naravno da upiru prste jedni u druge. To je ono sto treba da se promeni, ostalo ce onda mnogo lakse...

rica

pre 19 godina

Eto konačno na scenu se vraćaju Miloševićevi ljudi i kao mnogi njegovi direktori i Beko postaje veliki gazda. Sigurno su zaradili idući na posao od 7 -15 i kupjući po supermarketima za ishranu po manjoj ceni. Žalosno je što se mnogi prepucavaju preko pojedinih članova vlade i pojedinih demokratskih stranaka. Demokratska stranka nažalost ne uviđa da joj vreme polako ističe i da će biti vrlo brzo marginalizovana. Međutim možda za njihove funkcionere to neće bii strašno jer će promeniti dresove kao što su to uradili komunisti pa nam sad ide kako ide.

Perier

pre 19 godina

Kada ce konacno u Srbiji svako da pocne da radi samo svoj posao? Divac i Danilovic su upropastili Partizan time sto su doveli D. Vujosevica, a onda ga napustili kad je bilo najteze.
Sad su upropastili i sansu da takav lider kao sto je Danone nesto napravi od ove nase rupe...
Da vas potsetim, Knjaz je prosle godine odbio i Coca-Colu...

superhik

pre 19 godina

Drzava treba da utopi svoje akcije, a malim akcionarima sleduje sipak. To bi uostalom bilo najpravednije, jer koliko je samo firmi privatizovano a zaposleni nisu dobili nista. Po cemu su to radnici u Knjazu bolji od ostale sirotinje?!?

bami

pre 19 godina

Gde ste sad Labuse, Dinkiću, Bubalo..?
Kad bolje razmislim svi ste Vi samo vikali protiv ekstraprofitera, a u stvari ste radili za njih. Ne verujem da je sve ovo sticaj okolnosti!!!

Jos jedan sto je shvatio

pre 19 godina

A, jeli neko pitao g-dina Labusa za koliko je sada FPP prosao bolje u odnosu na prvi put (otkup i drzavnog paketa u naredne dve godine), ili to nije vazno?
Da li u FPP-u svoje pare imaju i DSS-ovi "kadrovi" (Lazarevic, Hamovic, Drakulic), pa im je "DANONE" smetao kao i "IHDA" u brodogradilistu "APATIN"? Mozda se zato "Vojina BIA" umesala u ceo slucaj, mozda cemo poceti da saradjujemo sa Hagom cim prodaju i EPS i NIS?

tragac

pre 19 godina

Pa taj Divac se u poslednjih 12 meseci uvek oglasavo (zucno podrzan od direktora Knjaza) u momentu kad se pojavljivao ozbiljan kupac, tvrdeci pri tom da je spreman da ulozi 100 mil. dolara u nasu fabriku. Sad je usao u zajednicki posao sa Danoneom sa samo 20% ucesca u zajednickoj firmi sto ukazuje da on nikad tih para nije imao i da je posluzio rukovodstvu Knjaza da odvrate strane kompanije od kupovine i sto duze love u mutnom.
Ovde ni Labus ni drugi iz vlade nisu odustali, vec Apurna i Lasko, iako su ovi prvi prekoracila sva ovlascenja da obezbede pobedu ovih drugih.
FPP je ozbiljni britanski investicioni fond i ne znam zbog cega ovolika povika na njih, jer da su i oni odustali mnogi bi bezali glavom bez obzira pred naletom besnih manjinskih akcionara.

raca

pre 19 godina

Čini mi se da će u sledećoj kampanji G-din. Tadić povesti po Adi nekog ko igra sport Kajmanskih ostrva. Međutim, čini mi se da to ovog puta neće baš revalorizovati.

peca

pre 19 godina

Da li ste gledali film "Kolo srece"? To je onaj u kome se neka dva nadmena tipa dogovore da se sa jednim njihovim sluzbenikom igraju: uzmu mu sve i klade se kako ce se poanasati-a dotle je bio jedan od direktora upravo u brokerskoj firmi. Igra i onaj crnac - zaboravio sam ime - komedija je sjajna. E, ovo je slicno :), sada da vidimo, kako ce da se smeju Labusu&Bubalu. Inace, u filmu jedan odlepi a drugi zavrsi u bolnici od uzbudjenja :).

Milos

pre 19 godina

Nijedan clan toliko pominjane Komisije za hartije od vrednosti nije uradio nista lose u ovoj prici. Komisija je u tri navrata donosila identicno obrazlozenje - da je "Apurna" prekrsila zakon i da se diskvalifikuje - ali je ta odluka dva puta ostala bez potpisa jer je neko sa "nadleznog mesta" urgirao da tako bude. I te odluke su donosene bez ijednog glasa protiv. Treci put usvaja se isto obrazlozenje, ali na predlog sa pomenutog viseg mesta ne radi se ono sto bi trebalo (diskvalifikuje Apurna), nego se ponistava ceo proces preuzimanja. U medjuvremenu, "nadlezno mesto" salje UBPOK u tu istu komisiju, nezavisno strucno telo u kojem izvrsna vlast nema uticaj (!)
I drugo, kapitalu se u zube itekako gleda. Potpuno je tacno da bi Danone bio milion puta bolji kupac za KM od FPP-a. Medjutim, onda se ide na tender. Kada je drzava svojom brzinom i domisljatoscu dozvolila da dodje do ponude za preuzimanje zakon je jasan. A i tu su legalisti malo savili propise. Naime, kada su prihvatili ponudu Apurne pre njene diskvalifikacije (tj. ponavljanja procesa), morali su da smisle nacin kako da njenu ponudu prikazu boljom od FPP-ove. Kako je po zakonu u ovom procesu (za razliku od tendera) jedino bitno ko daje vise para (a kvalitet investitora, poreklo kapitara i socijalni program se ne racunaju!) Vlada je izracunala da FPP-ova ponuda umesto 45 miliona evra vredi 33 miliona (Apurnina je, slucajno, 34 miliona). Do te cifre su dosli tako sto su izracunali, na osnovu toga sto je FPP ponudio isplatu drzavnih akcija u roku od dve godine, da ce evro depresirati svake godine za 25% (!!!) i da ce evropska valuta za dve godine vredeti upola manje!
Legalno, nema sta.

Branislav Zekic Zeka

pre 19 godina

Danas svaki sarlatan sebe moze da proglasi za nekakvog eksperta svetske klase. U zemljama u tranziciji najbrojniji su oni iz oblasti finansija jer tu moze da se najvise drpa. To izgleda veoma veselo sve dok se ti eksperti opste prakse ne docepaju izvrsne vlasi i zarad svog daljeg opstanka pocnu da rasprodaju budzasto i veoma profitabilne firme. I onda imamo to sto imamo odnosno vise nemamo ono sto smo imali: "Knjaz Milos'. "Ce Market", secerane, cementare, itd, kao i profit koje su te firme ostvarivale. Ali vratimo se "Knjazu". Posle poslednje bruke oko neuspelog preuzimanja vecinskog paketa akcija u reziji Vlade "K" i Vlade "D & D" jedino ispravno resenje je bilo da se privremeno obustavi privatizacija "Knjaza". Ali avaj, eksperti su odlucili da srljaju do kraja. "Danone" i "Pivovarna Lasko" su odustali od corava posla pa ce verovatno vecinski paket akcija i kontrola nad jos jednim prirodnim resursom doci u ruke akcionara sa Kajmana za koje se ne zna ni ko su, ni odakle su niti se zna poreklo novca kojim raspolazu. Jos ako se ispostavi da iza svega stoje Slobini tajkuni, koji su se obogatili na nesreci gradjana Srnije, ostaje nam da se nadamo da ce doci vreme, kad tad, da svi akreri ove nezapamcene drzavne bruke budu izvedeni pred lice pravde.

janos777@hotmail.com

pre 19 godina

Prvo, ne treba roniti suze za Danone-om: Apurna nije Danone, i Danone se nikada ugovorom nije obavezao na socijalni program, i sve ostalo. Ocekivati od zapadnog industrijskog giganta da bude sentimentalan i velikodusan prema radnicima ili akcionerima je u najmanju ruku naivno. Da li je iko u Srbiji proverio kakav je strateski partner bio Danone nakon prethodnih akvizicija? Pa proverite malo zasto su Danone proizvodi bili bojkotovani npr. u Madjarskoj pa cak i u Francuskoj - zbog politike otpustanja velikog broja radnika u trenutku kada je Danone pravio ogromni profit.
Drugo - ako zakon vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Ako postoji sumnja da je FPP Balkan samo "vozilo" za pranje novca pokradenog od Srbije za vreme Milosevica, neka drzava izvoli pa ispita poreklo tog novca.Banke na Kajmanskim ostrvima su prilicno veste u igri sakrivalice, ali nista nije nemoguce.
Trece: Postoji jos uvek mnogo nacina da se Knjaz proda, po boljoj ceni, po zakonu, na srecu i zadovoljstvo vecine zainteresovanih.Pitajte strucnjake, reci ce vam.

Dragan

pre 19 godina

Mnogo brige za drzavu koja ne brine o svojim akcionarima. Drzava ima sistem zastite da i sama krsi zakone koje je i sama donela. Lako je prodavati sto nije tvoje, slucaj drzave, koliko su ulozili u Knjaz kad su tako zainteresovani za Knjaz. Sami su doprineli svemu ovome i dokazali da ne postoje validne institucije u koje narod moze da veruje. Ako misle i druge kompanije da prodaju grdno se varaju u proceni. Zalosno je sto je tako ali gramzivost drzave je prevelika da bi uspeli u tome. Kad su uspesni tako neka dodju i grabe se za 10 kompanija koje ne rade uopste u Arandjelovcu i nek ih prodaju i uzmu novac za njihovu sposobnost-nesposobnost. Jedan od razocaranih akcionara. Pozdrav

kalina

pre 19 godina

Svaka cast! Umesto legalne i svetske firme Danone i svetskog Divca mi biramo Kajmanska ostrva....Ali to se moglo i pretpostaviti, mi bismo bili zapanjeni da se desilo drugacije jer valjda su sve nenormalne odluke na ovim prostorima normalne!

Ne mogu da verujem

pre 19 godina

Danone je ponudio socijalni program koji je bio daleko bolji od drugih:
4000 din za svakog zaposlenog za svaku godinu radnog staza (oko 1,5 miliona EUR)
10 miliona EUR za resavanje pitanja viska zaposlenih
300000 EUR godisnje za povoljne stambene kredite
60 000 EUR godisnje za rad sindikata
Na ovo valja dodati i izvesnu sumu novca za lokalnu samoupravu za projekte za poboljsanje uslova za zivot u Arandjelovcu.
Zasto onda iskrivljavati istinu?

MILA

pre 19 godina

Što ne valja treba reći jasno i glasno bez obzira kome pripada.
Zašto mislite da je svaka kritika vlade, Labusa, Koštunice, Dinkića itd. od strane DS-a. Pa zar običan narod ne može da ne pripada nijednoj stranci, a da ima mozga.

Bogdan

pre 19 godina

Ista stvar ce se desiti i sa C marketom. Samo sto se Knjaz "konacno" zavrsava, a ko zna kada ce Radulovic koji sve ovo i zakuvao dozvoliti prodaju C marketa.

KIZA

pre 19 godina

Bilo bi super da svi odustanu pa da se onda vidi sta ce gospoda Labus i Bubalo da urade sa paketom akcija drzave ojacanog akcijama malih akcionara! Salu na stranu, ne verujem u to i siguran sam da ce se sada drzava ponasati zrelije i realizovati svoju navijacku privatizaciju, no siguran sam da ce sve da se zavrsi zalbama ostecenih i medjunarodnom arbitrazom, a proci cemo kao Galenika sa Panicem.

Antioksidant

pre 19 godina

Da li iko ima pojma sta ce se desiti ako se niko ne javi do podneva? Da li ostaju na snazi inicijalne ponude ili poslednje pre ponistenja (ili ponavljanja poslednjeg kruga)? I da li ce iko ikada sudski odgovarati za celu guzvu koja je nastala oko ovoga (i pred kojim sudom)?

Miroslav

pre 19 godina

Nije jos sve gotovo, ako i drzava sada ponudi svoje akcije FPP-u, mali akcionari ce moci da prodaju samo polovinu svojih akcija. Kako ce to onda gospoda iz vlade da objasne akcionarima?!

Milko

pre 19 godina

Hajde da vidimo Labusovu i Dinkicevu reakciju.Hoce li reci kako su uspeli i zastitili drzavni interes. Ove iz DSS-a ne treba ni pitati jer oni o tome nista i ne znaju.

Nebojsa

pre 19 godina

Sramota za Vladu Srbije! Uspeli su da oteraju dve velike i ugledne kompanije (Danone i Lasko) i Knjaza preuzima sumnjivi Fond sa Kajmanskih ostrva. "Sjajan" signal za strane invetitore i sjajan pokazatelj sposobnosti ove Vlade. Na kraju se desilo ono cega su se toliko pribojavali nekoliko meseci unazad. A siguran sam da su sada presrecni, jer je pretila opasnost da se niko ne javi i tek bi to bila katastrofa. A ovo je samo: BRUKA!

leni

pre 19 godina

Ja bih najvise volela da mi dodje Danone...kad prave onakve jogurtice ne bi ni ovde omanuli cega god da se mase....ni lasko pivo mi nije mrsko! A sta radi FPP Limited sem sto ga vezujem za Beka ko danone za jogurt? To mi se ne mili, da se ne izreknem nesto gore!

Sasa

pre 19 godina

Bravo Srbijo, oterala si jednu od najvecih francuskih/evropskih firmi (Danone, godisnji prihod 13 mlrd. USD) da bi dobila Kajmanski fond. Nema svrhe da lamentiramo o odgovornosti, stara srpska kuhinja. Zdrav razum (connecting dots) govori da ce francuske firme koje bi, sa Danoneom, dosle u Sumadiju, sada potraziti druge partnere u okolini, jer kod nas se osecaju kao u minskom polju. Nama ne treba ratni ambijent da nekoga oteramo. Da se podsetimo. Ante Markovic je krajem 1989. potpisao predugovor sa jednim francuskim konzorcijumom o izgradnji autoputa Subotica-Beograd. Nakon naseg optiranja za simpatican pakt sa djavolom, taj konzorcijum je otisao u Madjarsku i sagradio 120 km autoputa prema Budimpesti. O nekada najruznijem aerodromu u Evropi (Budimpesta) necu da pricam. Jeste li ga videli u poslednje vreme? Rikverc i peta brzina.

nsv

pre 19 godina

Zbog nezrelog ponasanja drzave, a pre svega njenih ministara, ostajemo bez ozbiljnih i dobronamernih ponudjaca kao sto je to Lasko. Slovenci su strateski partneri u pravom i najboljem smislu te reci: znaju da rade, hoce da rade, imaju rezultate i interes, vode racuna i o interesu druge strane, bliski smo geografski, lingvisticki i psiholoski (poznajemo se odranije). Steta. Vise srece drugi put.

CO2

pre 19 godina

To je bila i poenta price, niko se nece pojaviti i u zadnjem momentu ce se pojaviti humanitarac. Znaci bolje Milan Beko nego Vlade Divac!? Svaka cast legalisti na izboru!

pele

pre 19 godina

Znate sta ce sad da bude? Sad ce Labus sa (opet) veselim osmehom reci da je to normalno i da je eto sve OK. I da su zapravo sve to hteli i da su svi srecni i da ce veselo da se smeju i da eto rade sjajno i da u odnosu na onog Vlahovica eto oni paze sta se desava - i slicne besmislice. Lepo je Batic reako da cemo proslu vladu praviti od blata.

GP

pre 19 godina

Da su prihvatili odmah ponudu FPP, koja je ujedno bila i najpovoljnija, izbegao bi se skandal i bruka a ishod bi bio isti. Ovako sve sto je uradjeno od strane drzavnih cinovnika (Labus, Dinkic i Co) uradjeno je na stetu drzave.

nebojsa

pre 19 godina

Da ne zurimo i ne prenagljujemo. Mozda g Labus nalozi tuzilastvu da nalozi ponistaj celog postupka, pa sve jovo nanovo.
I zanima me kako ce g Labus da objasni sada sta ce se desiti za drzavnim paketom akcija jer jedini preostali ucesnik nema zapravo nikakav interes da ga otkupi u ovoj situaciji.

Sasa

pre 19 godina

Evo kako nam se vracaju novci koje su pojedinci iz vrha Slobinog rezima pokrali i izneli iz zemlje. Ne bi me cudilo da i sin Marko ima svoje gajbice, pardon akcije, u tom Fondu.
Daleko je 6.10!

Miran

pre 19 godina

Truli kapitalizam i truli profit ipak znaju za nešto za šta mi ne znamo, za minimum dostojanstva! Mi prodajemo, mi zovemo kupce da ih ispljujemo i popljujemo!? Sve ima svoju cenu.
Bolje rob nego...

AngelMan

pre 19 godina

Ovo je sramota za drzavu. Izjavljuju ljudi iz vlade "Ova vlada je polozila test sa donosenjem budjeta za sledecu god.".E moj Labuse, Dinkicu i Kostunice vi jeste usvoojili budzet za sledecu god. ali ste unistili najcu fabriku u Srbiji. E sad cemo da vidimo kome ce drzava da proda svoje akcije. Ili ce i ona da ponudi FPP-u pa ce da zafrkne akcionare. Zbog ovoga sa Knjazom Vlada pod hitno treba da podnese ostavku i da raspise parlamentarne izbore, a oni da se odrze u januaru.

bg republika

pre 19 godina

Ako g. Labus misli da smo zaboravili koliko se protivio ulaganju "prljavog" novca stecenog "u vreme Milosevica", vara se. Sve pamtimo. I kako je uspeo od privatizacije da napravi skandal i cirkus i kako se sastajao s Danoneom, i kako je na kraju pruzrokovao da se ovi povuku iz nasih mutljavina. Ovde treba porkenuti istragu, malo je ostavka.

Miroslav I

pre 19 godina

Bravo "LEGALISTI" a posebno bravo za Dinkica i Labusa. Napoleonce je zavrsio posao sa Bekom, bice love k'o pleve. Naravno ne za drzavu, nego za njih. Bravo, pa vi ste pravi moralni i materijalni naslednici klana Milosevic. Umesto da se protiv Beka vodi istraga zbog pocinjene pljacke za vreme Milosevica, njemu se gura u ruke biser. Bekova firma, da je pet puta veca nego sto jeste, nikada nece uspeti da proda ni blizu vode na sve tskom trzistu kao Danone.To je nenadoknadiva steta. Da je ovo pravna drzava, ali na zalost nije, trebalo bi zabraniti da Balkan LTD ucestvuje u licitaciji. I ovako je sadasnja vlada masu puta povredila zakon, pa neka to uradi jos jednom, ovoga puta u korist drzave.

Milla

pre 19 godina

Ne bi me cudilo uopste da i "mali Marko" ima udela u svemu tome, racun FPP-a je na Kajmanskim ostrvima? Moze da bude ne mora da znaci!
Dole Vlada!

sasha

pre 19 godina

U konkretnom slucaju mali akcionari ce uspeti da prodaju svoje akcije FPP-u, ali drzava nece. Sa akcijama malih akcionara FPP preuzima vecinski i kontrolni paket, a drzava ostaje kratnih rukava. Oni koji su odbili ponudu FPP da otkupi i drzavni paket akcija u narednih 2 godine, a pri tom favorizovali ove koji su sad odustali, ucinili su najmanje krivicno delo nesavestan rad u sluzbi (setite se samo price o mercedesu i seoskom fijakeru).

stari beogradjanin

pre 19 godina

Kako li ce sada komenatrisati sve ovo savetnik Divcev Zvonko Nikezic iz "Mecona" koji se vec bio "proslavio" prodajom Telekoma Italijanima u vreme sankcija.

Tamara

pre 19 godina

Ako drzava odluci da proda svoje akcije FPP-u, prodace samo deo (drzava ima 42%, a FPP je dao ponudu na 25-33%), a mali akcionari nece prodati ni jednu, jedinu akciju! Mada, nema sanse da do toga dodje... Budzet ce 100% ostati prazan, ali barem ce se mali akcionari ovajditi. A o tome sto smo uspeli da oteramo yet another ozbiljnog investitora, sebi po ko zna koji put ukaljali obraz (kako u pravnom, tako i u ekonomskom i svakom drugom smislu), o tome ne mogu ni da govorim...

voja

pre 19 godina

Samo momenat. Jedna stvar je nejasna.
Danilovic (kosarkas) se pojavi, upropasti privatizaciju i - nikom nista.
Hoce li njega bre neko da tuzi za to sto je uradio?

Paracinka Paracin

pre 19 godina

Prestanite s komentarima "bolje Beko nego Divac" ili obrnuto! Fabriku je dobio onaj ko je dao BOLJU PONUDU, sve ostalo je u senci te cinjenice!Kapitalu se u zube ne gleda!

Djepeto

pre 19 godina

Bravo samo da se na kraju to zavrsi... Mnogo su svi naucili iz ovoga, drzava da ne moze na silu, da akcionari nisu deca i da trziste pobedjuje, a na politika. Sada ce FPP da osposobi Knjaz i da ga proda kome? Pa Danone-u naravno ali to nama ni u dzep ni iz dzepa.

PACO

pre 19 godina

Ako sam ja dobro razumeo uslove koji su postavljeni ponudjacima, trebalo bi da otkupe NAJMANJE 50%.Ili je pogresno izvestavano ili sam ja ranije pogresno citao. Mada kad razmislim bolje: kako se cirilicom pise 50%? A da, to se ne pise to se samo izgovara (u cetiri oka) pola meni- pola tebi.

BOKI

pre 19 godina

Eh, tugo jesenja! Pa valjda se prilikom privatizacije gleda i to KO je strateski partner, CIME se bavi, a ne samo koliko para ima?

dragan

pre 19 godina

I tako je Bajec oterao Danon; nema šta DS-u ova država ne znači ništa, "pljuvati" po Labusu vrhunac je te političke priče.

Miroslav

pre 19 godina

Sve ovo ipak potvrdjuje tezu da trziste nikad ne gresi. Politicari su pokusali da upletu svoje prste (Dinkic, Labus, Bubalo...) ali ipak trziste i pravda je pobedila. Danone jeste velika kompanija ali nije dala dovoljno dobru ponudu te stoga nema sta da trazi u ovoj trzisnoj utakmici-ovo je stvar ciste ekonomije, bez predrasuda. Svi koji su vrsili pritisak na komisiju treba da idu u zatvor, a potpredsednik vlade i ministar finansija da podnese ostavku momentalno zbog velike stete koju su naneli drzavi. FPP treba proveriti poreklo kapitala i ako je sve ok, prica je zavrsena. Idemo dalje. Nama treba cista trzisna ekonomija - ni po babu ni po stricevima! Mislite o tome!

Mila

pre 19 godina

Trazili ste gledajte! Cela javnost je osudjivala napore da Srbija dobije uglednog investitora. Vikali smo, pljuvali i optuzivali, sada ocigledno nevine, da su lopovi. Skloni smo strasnom osudjivanju a nasa kratkovidost nas 15 godina drzi na samom dnu.. U cemu je problem sada gospodo?!

Mashinovodja

pre 19 godina

Ma nema veze, jedna bruka (i šteta) više ili manje, pa šta? Bitno je da je sve bilo legalno, transparentno i čisto k'o izvorska voda. Ova se malo ukiselila.

Branko, USA

pre 19 godina

Najbolje da je Knjaza nikom i ne prodaju. FPP ce unistiti Knjaz sigurno i onaj ko je diskvalifikovao Danon je odgovoran za propast ovog retko uspesnog Srpskog preduzeca. Vrlo, vrlo los signal stranim investitorima. Zao mi je tih vrednih ljudi iz Knjaza.

Ko to tamo peva

pre 19 godina

FPP je dao istu ponudu kao i prethodnu. Ne vidim u čemu je poboljšanje.
Članovi komisije za hartije od vrednosti su odradili svoj posao za N.N. lice i prvo doneli odluku o diskvalifikaciji Apurne, po meni, na vrlo problematičan način. (Danilović koji se ubacio sa strane sa nekom svojom ponudom nije pozvan ni da da objašnjenje o svom činu, ni bilo šta drugo. Glavna stvar je da je on kum Vlade Divca. Pa valjda je ovde već jasna uloga kumova.) Sad su krivi Labus i Dinkić što pored pokvarenih ljudi imamo i naivčine, a za neke bi se mogle upotrebiti i teže kvalifikacije, pa oni kao padaju u nesvest, pa kao daju ostavke, pa kao....

Djenka

pre 19 godina

Kome cete sada da prodate akcije?!? Beku?!? Hahahaaa, sad se kuvajte u svojoj corbi, a malim akcionarima platite iz budzeta sve sto su izgubili zbog vase gluposti!

Man in Black

pre 19 godina

Ma bice opet pucanja penala ovde... setite se samo utakmice za mlade Tunis - SCG... tako ce i ovde... pa ko duze izdrzi... i opet bivsi socijalisti beru kajmak..

Inicijator

pre 19 godina

Želeo bih ovim putem da pokrenem inicijativu da se postojećoj garnituri na vlasti zabrani upotreba sledećih izraza i termina:
"stvaranje povoljnije investicione klime", "privlačenje investitora", "priliv stranog kapitala" i slično. Ili, neka sad Velja Ilić objasni kvalitet "kapitalne investicije" koja ulazi u Knjaz Miloš.

Igor

pre 19 godina

Da li je cinjenica da ce Srbi nastaviti da se voze "seoskim fijakerom", a ne "Mercedesom" dovoljan razlog da ova vlada padne?
Zeleo bih da jeste, ali ne verujem...

Logicar

pre 19 godina

...Pa pobogu DS, do juce ste tvrdili da Labus protezira Danone i Divca. Danas je Labus (+Dinkic+neimenovana Co) kriv sto ode Knjaz Beku+Karicu+FPPu (ma sta to bilo). To sto je Bajec (DS) URADIO SVE da FPP bude kupac, verovatno opet ima veze sa Labusom. I to sto je isti, gore pomenuti, podneo ostavku ima veze sto je Labus naterao Tadica da ovaj pritisne Bajeca da podnese ostavku. I sad je Labus naterao Danone da odustane kako bi dosao FPP.
Neki Supermen taj Labus.

Alexandar

pre 19 godina

Ova Vlada je svojim trapavim ponasanjem uspela da otera jednog zaista velikog investitora kao sto je Danone. Na ovo valja dodati da je Danone bio zainteresovan i da kupi mlekaru u Kragujevcu ali da im se sve prosto smucilo i da su od svega odustali.

Pera

pre 19 godina

Osnovni problem je ovde bio to sto je Vlada mislila ako oni nista ne rade da niko drugi nece nista da radi. To je bila koncepcija privatizacije. Medjutim, FPP koristeci legalne mehanizme kupuje 25% u septembru i time je prakticno cela stvar bila zavrsena.
Neodlucna vlada = Privatizacija knjaza
Odlucna vlada = privatizacija Apatinske pivare, DIN i sl.
Vlada je trebala da ima jasnu ideju privatizacije i da onda objedini ponudu sa malim akcionarima pre septembra i da onda 75% i vise izadje na trziste.
Uzgred, postojala je inicijativa da Koka kola kupi Knjaza ali je menadzment firme Knjaz Milosa podigao halabuku. Vidimo kako se to zavrsilo. Na zalost, pogledajte danasnju Politiku i videcete jos 3-4 takvih dogadjaja u najavi (oglasi za prikupljanje ponuda). Imam utisak da ova vlada efektivno ne upravlja ekonomskom situacijom u zemlji, sto je jako lose.

Đuro sa planine

pre 19 godina

Ako je FPP u prošlom krugu dao najbolju ponudu ( za deo lakomih malih akcionara ) a sada je tu ponudu dodatno popravio u čemu je onda tu problem? Otišao DANONE? Pa Bajec iz DS je bio glavni zagovornik isključivanja APURNE u prethodnom takmičenju. Prošli put svi su digli viku na Labusa jer država želi da se ovajdi na račun malih akcionara, a sada obrnuto. Sledeći put bih vas molio da pre nego što počnete da "pljujete" po svima ostalima koji nešto rade, za zagrevanje "pljunite" jednom u ogledalo.

Zoran

pre 19 godina

Kako na zapadu funkcionisu recimo drzavni penzioni fondovi? Da li oni mozda investiraju svoja sredstva u obveznice i akcije prosperitetnih kompanija, cime uvecavaju svoj kapital kroz naplatu dividendi i eventualnu prodaju istih kad se steknu uslovi (poveca cena akcija)? Da li ce mozda nas drzavni penzioni fond sutra, kad se budu doneli novi zakoni o penzionom osiguranju, ulagati svoja sredstva u iste ove akcije koje danas prodaje? Koliko ce tada biti u gubitku?
Ko je zapravo taj ko ovde brani interes drzave, a posredno i gradjana? Da li je imovina koju su stvarale generacije gradjana ove drzave (a koja se igrom slucaja trenutno nalazi u akcijskom, penzionom i ostalim fondovima) samo igracka za salonske ekonomiste koji koji vode ovu vladu, a bogami i sede u opoziciji?

Nikola Predic

pre 19 godina

Svetski kolos Danone pokazao je da ima i visok moralni kodeks! Da bi sacuvao renome i da bi se oslobodio kosarkasa i nasih politicara, sa mentalitetom balkanskih piljara, dzentlmenski se povukao! Na Vladi je obaveza da se sve istrage obave do kraja i evetualni krivci privedu Zakonu.

Marko

pre 19 godina

Ovo je i ocekivano, jer je sigurno da je Vlada (neki pojedinci) bila korumpirana! Bilo bi postenije, a meni i draze da je i FPP odustao!

Nex

pre 19 godina

Daleko je KM od uspesnog preduzeca, njihov iskazan profit je jedva 5% na godisnjem nivou, a broj zaposlenih u odnosu na inostrane konkurentske firme koje imaju isti nivo proizvodnje je 2x veci. Ko god da kupi KM morace da se resi velikog broja radnika jer mu je takvo preduzece neisplativo. Ako ga kupi FPP on ga nece unistiti, to je sigurno, jer zasto bi platio desetine miliona dolara da bi potom unistio preduzece?! Gde je tu logika? Naravno da bi strateski partner bio najbolje resenje, ali upravo su se tome protivili iz rukovodstva KM zadnjih par godina, kao necemo mi strancu (citaj Coca Coli itd) da prodamo srpski izvor vode (iako se izvor ne prodaje vec fabrika zajedno sa koncesijom na izvor za odredjen vremenski period). Videcemo kako ce se ovo sve zavrsiti, ali jedno je sigurno: oni koji su bacali drvlje i kamenje na prethodnu Vladu, sproveli su toliko neuspesnu privatizaciju u 2004, da je bolje da se sakriju u rupu na neko vreme i cute (sto se naravno nece dogoditi). Jasno je da nema privatizacije bez problema, da ne moze svako privatizovano preduzece da dozivi procvat, ali ne treba odustajati i prati ruke od svega cim se javi prvi problem. Ova Vlada precesto menja taktiku i stavove, pa se cini da i ne zna sta zeli. Ako cvrsto veruje u svoj princip privatizacije, nek ga se drzi i neka istrpi kritiku a ne da se samo osvrce na puls biraca. Sa takvim kratkovidim politicarima tesko da ce biti uspeha na duge staze.

Nikola

pre 19 godina

Drzava mora da sacuva svoj interes, kao i interes malih akcionara. Labus je pametno odigrao. A i cena akcije je sada veća. Vise novca za male akcionare.

Marko

pre 19 godina

Eto, nadam se da su gospoda iz FPP konacno zadovoljna. G-din Bajec je uradio svoje i izbacio iz trke sve normalne kompanije i za to je dobio nagradu u gradskom vecu Beograda. Toliko o tome ko je sklon mutnim radnjama!

DzoniB.Gud

pre 19 godina

Vrla "Komisija" koja je htela biti veci legalista od premijera i veci papa od onog u Rimu, uspela je da dovede do toga da se od 3 lose ponude izabere najgora.

Ko to tamo peva, leva, leva, leva ...

pre 19 godina

Galantno od Milana Beka, nema sta! Ima bre da se zna kako jedan JULovac placa akcije. Medjutim, ubedjen sam da ce ovi G-17+ kada bogati odu JUL-ovim stopama sa vlasti biti jos galantniji pri kupovini preduzeca po Srbiji. Ako su ih nadmasili kao vladajuca garnitura, nadmasice ih i kao bogatasi.

Mitar

pre 19 godina

Mislim da je Danone jedna od retkih ozbiljnih svetskih Firmi koja se odlucila da ulaze u Srbiju, tako da potpuno podrzavam stav Vlade Srbije povodom prodaje Knjaza.

Ivan

pre 19 godina

Naravno da je FPP jezivo sumnjiv, kada ga vodi neko nas. Ali da se razumemo, ni strane kompanije nisu blesave: i oni bi zeleli da iscede koliko se iscediti moze, a da pri tome uloze sto manje. E sada bi tu vlada MORALA da stiti interese svoje zemlje/gradjana time sto ce izabrati objektivno najbolju ponudu, i to ne samo u kratkom roku (koliko para nam sada kane) vec i za buducnost (sta potencijalni vlasnik zeli da uradi sa fabrikom). E, u tom grmu lezi zec: vlada nije sposobna/dovoljno jaka da olos otera u tri lepe, sto na kraju nikada nije izaslo na dobro. Naravno, za odluke vlade niko nikad nije imao odgovornost, sto je jako cudno sa obzirom na velicinu posla. Kako to ne moze da se lepo stavi na papir nesto tipa: "ovo je moja odluka (potpis) znaci ja cu da odgovaram ako bude lose"? Dok ljudi imaju funkcije bez odgovornosti takve stvari ce da se desavaju, i to uz pomoc svih "zainteresovanih" strana/partija, koje ce naravno da upiru prste jedni u druge. To je ono sto treba da se promeni, ostalo ce onda mnogo lakse...

rica

pre 19 godina

Eto konačno na scenu se vraćaju Miloševićevi ljudi i kao mnogi njegovi direktori i Beko postaje veliki gazda. Sigurno su zaradili idući na posao od 7 -15 i kupjući po supermarketima za ishranu po manjoj ceni. Žalosno je što se mnogi prepucavaju preko pojedinih članova vlade i pojedinih demokratskih stranaka. Demokratska stranka nažalost ne uviđa da joj vreme polako ističe i da će biti vrlo brzo marginalizovana. Međutim možda za njihove funkcionere to neće bii strašno jer će promeniti dresove kao što su to uradili komunisti pa nam sad ide kako ide.

Perier

pre 19 godina

Kada ce konacno u Srbiji svako da pocne da radi samo svoj posao? Divac i Danilovic su upropastili Partizan time sto su doveli D. Vujosevica, a onda ga napustili kad je bilo najteze.
Sad su upropastili i sansu da takav lider kao sto je Danone nesto napravi od ove nase rupe...
Da vas potsetim, Knjaz je prosle godine odbio i Coca-Colu...

superhik

pre 19 godina

Drzava treba da utopi svoje akcije, a malim akcionarima sleduje sipak. To bi uostalom bilo najpravednije, jer koliko je samo firmi privatizovano a zaposleni nisu dobili nista. Po cemu su to radnici u Knjazu bolji od ostale sirotinje?!?

bami

pre 19 godina

Gde ste sad Labuse, Dinkiću, Bubalo..?
Kad bolje razmislim svi ste Vi samo vikali protiv ekstraprofitera, a u stvari ste radili za njih. Ne verujem da je sve ovo sticaj okolnosti!!!

Jos jedan sto je shvatio

pre 19 godina

A, jeli neko pitao g-dina Labusa za koliko je sada FPP prosao bolje u odnosu na prvi put (otkup i drzavnog paketa u naredne dve godine), ili to nije vazno?
Da li u FPP-u svoje pare imaju i DSS-ovi "kadrovi" (Lazarevic, Hamovic, Drakulic), pa im je "DANONE" smetao kao i "IHDA" u brodogradilistu "APATIN"? Mozda se zato "Vojina BIA" umesala u ceo slucaj, mozda cemo poceti da saradjujemo sa Hagom cim prodaju i EPS i NIS?

tragac

pre 19 godina

Pa taj Divac se u poslednjih 12 meseci uvek oglasavo (zucno podrzan od direktora Knjaza) u momentu kad se pojavljivao ozbiljan kupac, tvrdeci pri tom da je spreman da ulozi 100 mil. dolara u nasu fabriku. Sad je usao u zajednicki posao sa Danoneom sa samo 20% ucesca u zajednickoj firmi sto ukazuje da on nikad tih para nije imao i da je posluzio rukovodstvu Knjaza da odvrate strane kompanije od kupovine i sto duze love u mutnom.
Ovde ni Labus ni drugi iz vlade nisu odustali, vec Apurna i Lasko, iako su ovi prvi prekoracila sva ovlascenja da obezbede pobedu ovih drugih.
FPP je ozbiljni britanski investicioni fond i ne znam zbog cega ovolika povika na njih, jer da su i oni odustali mnogi bi bezali glavom bez obzira pred naletom besnih manjinskih akcionara.

raca

pre 19 godina

Čini mi se da će u sledećoj kampanji G-din. Tadić povesti po Adi nekog ko igra sport Kajmanskih ostrva. Međutim, čini mi se da to ovog puta neće baš revalorizovati.

peca

pre 19 godina

Da li ste gledali film "Kolo srece"? To je onaj u kome se neka dva nadmena tipa dogovore da se sa jednim njihovim sluzbenikom igraju: uzmu mu sve i klade se kako ce se poanasati-a dotle je bio jedan od direktora upravo u brokerskoj firmi. Igra i onaj crnac - zaboravio sam ime - komedija je sjajna. E, ovo je slicno :), sada da vidimo, kako ce da se smeju Labusu&Bubalu. Inace, u filmu jedan odlepi a drugi zavrsi u bolnici od uzbudjenja :).

Milos

pre 19 godina

Nijedan clan toliko pominjane Komisije za hartije od vrednosti nije uradio nista lose u ovoj prici. Komisija je u tri navrata donosila identicno obrazlozenje - da je "Apurna" prekrsila zakon i da se diskvalifikuje - ali je ta odluka dva puta ostala bez potpisa jer je neko sa "nadleznog mesta" urgirao da tako bude. I te odluke su donosene bez ijednog glasa protiv. Treci put usvaja se isto obrazlozenje, ali na predlog sa pomenutog viseg mesta ne radi se ono sto bi trebalo (diskvalifikuje Apurna), nego se ponistava ceo proces preuzimanja. U medjuvremenu, "nadlezno mesto" salje UBPOK u tu istu komisiju, nezavisno strucno telo u kojem izvrsna vlast nema uticaj (!)
I drugo, kapitalu se u zube itekako gleda. Potpuno je tacno da bi Danone bio milion puta bolji kupac za KM od FPP-a. Medjutim, onda se ide na tender. Kada je drzava svojom brzinom i domisljatoscu dozvolila da dodje do ponude za preuzimanje zakon je jasan. A i tu su legalisti malo savili propise. Naime, kada su prihvatili ponudu Apurne pre njene diskvalifikacije (tj. ponavljanja procesa), morali su da smisle nacin kako da njenu ponudu prikazu boljom od FPP-ove. Kako je po zakonu u ovom procesu (za razliku od tendera) jedino bitno ko daje vise para (a kvalitet investitora, poreklo kapitara i socijalni program se ne racunaju!) Vlada je izracunala da FPP-ova ponuda umesto 45 miliona evra vredi 33 miliona (Apurnina je, slucajno, 34 miliona). Do te cifre su dosli tako sto su izracunali, na osnovu toga sto je FPP ponudio isplatu drzavnih akcija u roku od dve godine, da ce evro depresirati svake godine za 25% (!!!) i da ce evropska valuta za dve godine vredeti upola manje!
Legalno, nema sta.

Branislav Zekic Zeka

pre 19 godina

Danas svaki sarlatan sebe moze da proglasi za nekakvog eksperta svetske klase. U zemljama u tranziciji najbrojniji su oni iz oblasti finansija jer tu moze da se najvise drpa. To izgleda veoma veselo sve dok se ti eksperti opste prakse ne docepaju izvrsne vlasi i zarad svog daljeg opstanka pocnu da rasprodaju budzasto i veoma profitabilne firme. I onda imamo to sto imamo odnosno vise nemamo ono sto smo imali: "Knjaz Milos'. "Ce Market", secerane, cementare, itd, kao i profit koje su te firme ostvarivale. Ali vratimo se "Knjazu". Posle poslednje bruke oko neuspelog preuzimanja vecinskog paketa akcija u reziji Vlade "K" i Vlade "D & D" jedino ispravno resenje je bilo da se privremeno obustavi privatizacija "Knjaza". Ali avaj, eksperti su odlucili da srljaju do kraja. "Danone" i "Pivovarna Lasko" su odustali od corava posla pa ce verovatno vecinski paket akcija i kontrola nad jos jednim prirodnim resursom doci u ruke akcionara sa Kajmana za koje se ne zna ni ko su, ni odakle su niti se zna poreklo novca kojim raspolazu. Jos ako se ispostavi da iza svega stoje Slobini tajkuni, koji su se obogatili na nesreci gradjana Srnije, ostaje nam da se nadamo da ce doci vreme, kad tad, da svi akreri ove nezapamcene drzavne bruke budu izvedeni pred lice pravde.

janos777@hotmail.com

pre 19 godina

Prvo, ne treba roniti suze za Danone-om: Apurna nije Danone, i Danone se nikada ugovorom nije obavezao na socijalni program, i sve ostalo. Ocekivati od zapadnog industrijskog giganta da bude sentimentalan i velikodusan prema radnicima ili akcionerima je u najmanju ruku naivno. Da li je iko u Srbiji proverio kakav je strateski partner bio Danone nakon prethodnih akvizicija? Pa proverite malo zasto su Danone proizvodi bili bojkotovani npr. u Madjarskoj pa cak i u Francuskoj - zbog politike otpustanja velikog broja radnika u trenutku kada je Danone pravio ogromni profit.
Drugo - ako zakon vazi za jedne, treba da vazi i za druge. Ako postoji sumnja da je FPP Balkan samo "vozilo" za pranje novca pokradenog od Srbije za vreme Milosevica, neka drzava izvoli pa ispita poreklo tog novca.Banke na Kajmanskim ostrvima su prilicno veste u igri sakrivalice, ali nista nije nemoguce.
Trece: Postoji jos uvek mnogo nacina da se Knjaz proda, po boljoj ceni, po zakonu, na srecu i zadovoljstvo vecine zainteresovanih.Pitajte strucnjake, reci ce vam.

Dragan

pre 19 godina

Mnogo brige za drzavu koja ne brine o svojim akcionarima. Drzava ima sistem zastite da i sama krsi zakone koje je i sama donela. Lako je prodavati sto nije tvoje, slucaj drzave, koliko su ulozili u Knjaz kad su tako zainteresovani za Knjaz. Sami su doprineli svemu ovome i dokazali da ne postoje validne institucije u koje narod moze da veruje. Ako misle i druge kompanije da prodaju grdno se varaju u proceni. Zalosno je sto je tako ali gramzivost drzave je prevelika da bi uspeli u tome. Kad su uspesni tako neka dodju i grabe se za 10 kompanija koje ne rade uopste u Arandjelovcu i nek ih prodaju i uzmu novac za njihovu sposobnost-nesposobnost. Jedan od razocaranih akcionara. Pozdrav

kalina

pre 19 godina

Svaka cast! Umesto legalne i svetske firme Danone i svetskog Divca mi biramo Kajmanska ostrva....Ali to se moglo i pretpostaviti, mi bismo bili zapanjeni da se desilo drugacije jer valjda su sve nenormalne odluke na ovim prostorima normalne!

Ne mogu da verujem

pre 19 godina

Danone je ponudio socijalni program koji je bio daleko bolji od drugih:
4000 din za svakog zaposlenog za svaku godinu radnog staza (oko 1,5 miliona EUR)
10 miliona EUR za resavanje pitanja viska zaposlenih
300000 EUR godisnje za povoljne stambene kredite
60 000 EUR godisnje za rad sindikata
Na ovo valja dodati i izvesnu sumu novca za lokalnu samoupravu za projekte za poboljsanje uslova za zivot u Arandjelovcu.
Zasto onda iskrivljavati istinu?

MILA

pre 19 godina

Što ne valja treba reći jasno i glasno bez obzira kome pripada.
Zašto mislite da je svaka kritika vlade, Labusa, Koštunice, Dinkića itd. od strane DS-a. Pa zar običan narod ne može da ne pripada nijednoj stranci, a da ima mozga.