Ponedeljak, 06.12.2004.

08:32

Haradinaj i zvanično premijer Kosova

Ramuš Haradinaj je u ponedeljak i zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova.

Izvor: B92

Haradinaj i zvanièno premijer Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Pravdoljubac

pre 19 godina

Čestitam na izboru! A što se nas tiče, trebalo bi ga uhapsiti čim zakorači na teritoriju uže Srbije a takođe tražiti od UN zvanično izručenje.

JazzyMarko

pre 19 godina

Postovani gradjani Kosova i Metohije ovo je direktna posledica vaseg bojkota izbora! Kao sto i sam Haradinaj kaze da su svi Srbi sa pravom glasa izasli na izbore imali bi 24 predstavnika koji bi glasali protiv i on ne bi imao vecinu! Gradjani Kosova i Metohije kako ste posejali tako i zanjite!Hvala na paznji i dovidjenja!

Fran

pre 19 godina

Zelim reci da:za Beograd je puno bole da zaboravi Kosovo
jer Kosovo nikada vise nece ciniti ono sto BG kaze zato bolje je gledati na Kosovo kao nesto sto je tudje (albansko)
Hapsenjem G. Haradinaja bice takav haos na Kosovu a sve ce se prelomiti na ledja nealbanaca zato je on i postavljen od strane MZ, da bi se olaksao posao oko nezavisnosti Kosova!!!

Sai Berisha Pec

pre 19 godina

Buduci da Srbi, i kada su imali priliku za to, nisu imali volju da "znaju"albanski jezik i pismo, a sada jos nikako.Jer kada biste citali nasu dnevnu stampu,"Koha ditore"npr.videli biste koliko ima opozicije povodom davanja mandata Ramushu Haradinaju da formira privremenu vladu Kosova.Njegova parija AAK dobila je negde oko 8.5% glasova kosovskog izbornog tela.Srbi nisu ucestvovali i nisu uticali na ove izbore.Kao mi nekada kada su poslanici-Srbi sa Kosova imali po 0.46%glasova.
Optuzbe na racun Ramusha Haradinaja pokrenute su iz Beograda."Najjace" su one koje se odnose na svatove-Rome iz Djakovice,sa kojima Vladan Batic "trijumfalno"mase.Sem eventualnih zlocina kojima Batic tereti Haradinaja, u Djakovici su se desili daleko monstruozniji zlocini pocinjeni od Policije i VJ tokom 78 dana NATO intervencije.Proglasavajuci Haradinaja za zlocinca"velikog kalibra"Batic,Kostunica,Covic i drugi hoce da "amortizuju"one strahote pocinjene od "njihovih".Djakovica po HRW zauzima neslavno prvo mesto po zlocinima koje je pocinila srpska policija,pripadnici paravojnih formacija kao VJ."Najvece nasilje nad civilima u vecim mestima dogodilo se u Djakovici"(HRW"Po naredjenju"str276)Gospodinu Baticu i drugima pred nosem lezi Batajnica gde su "privremeno"postali "stanovnici" Beograda mnogi zitelji Djakovice,ne po njihovoj volji.Kao "mrtve duse"Nijedan od zlocinca koji su to priredili nije dosad ni pomenut a kamo li uhapsen.Ko treba da to uradi?A sto se Haradinaja i njegovog imenovanja za premijera tice Mashinovodja je izveo dobro poredjenje koje izbija "iz ruku"sve prigovore srpske strane.seber_50@hotmail.com

Bajramovic

pre 19 godina

Ovo je zalosno, sto jos niste shvatili da ne moze jedan drugi narod da odluci o drugome u Kosovu bilo je demokratsko glasanje, to sto Srbi nisu ucestvovali na to je sasvim druga stvar ali Parlament Kosova biraju Kosovari, a ne Beograd

Zemaljski

pre 19 godina

Cak i ja ne zelim Hajredinaj kao premijera. Prvi put da se slozim sa vecinom srpskih komentatora ali na razliku od njih vidim problem kod srpskog subjektiviteta.
1- Zacudjen sam da megjunaroda zajednica nista ne cuje sta Beograd kaze. To pokazuje totalnu desktruktivnu politiku Beograda i resenost zapada da ide napred.
2- Beograd govori o drugim arsinama da medjuanrodna zajednica upotrebi danas kada se radi srpsko, odnosno albansko pitanje. Moje pitanje je: Sta Beograd radi? Zar on ne upotrebi druge arsine kada se radi militarizacija juzne Srbije i sa druge strane trazi srpsku vojsku na Kosovo?! Zar nije to ne samo drugi ali i "ludi" arsin?! Autoritet Beograda zavisi se od logike i razuma. Beogradski rukovodioci misle da njihov zadatak je da govore a ne sta govore...Ja kao albanac obecam: Neka upotrebimo isti arsin sa albancima Srbije i srbima Kosova, ali znam da vi to ne prihvatite, jer jos u svojim konceptima "Nebeski Nrod" je najaca opcija...

Illyria

pre 19 godina

I meni je bogami žao što je Haradinaj naš premijer, ali šta je, tu je! Ja mislim da on nije učinio zločine protiv srpskih civila ali da se borio protiv srpskih snaga, to jeste. I borio se bogami ko lav. Ni legendarni Adem Jašari se nije borio kao on.
Medjutim, ja mislim da je on izvršio neka kriminalna dela odmah posle rata na Kosovu i to prema svojim sunarodnicima, neistomipljenika i rivala.
Posle rata je ubedljivo najveći kriminalitet svih vrsta bio u Pećkom regionu gde su Ramuš i njegovi ljudi bili glavni bosovi. Ja ne verujem da oni nisu umešani u sve to.
Zato se ne osećam baš prijatno zbog našeg novog premijera kojemu još jednom, skidam kapu kao borcu ali...

Mizi

pre 19 godina

I ja mislim da Ramush nije najbolji za premijer, ali mislim da je bolji nego Hashim. A sto se tice Srbima, i Tito da bi bio presednik Kosova, ne bi moga da promeni nesto, jer Srbi nece da prihvataju realnost da nikada vise ne mogu da kontrolisaju Kosovo kao sto su kada je Slobo bio u vlasti.

IvanS

pre 19 godina

Nesto ne vidim bujicu zahteva za "bezuslovno izrucenje" svih nasih optuzenih pred haskim Tribunalom. Treaba znati da Hajradinaj ne bi mogao da bude izabran da takozvana "medjunarodna zajednica" nije to aminovala. Petersen je samo sitan pion u caloj igri i moze da radi samo ono sto mu se kaze. Intreresantno je da ICG, kao i vecina politicara iz "medjunarodne zajednice", kao i domaci mundijalisti, misle da bi hapsenje Hajradinaja "izazvalo nemire" i "destabilizovalo Kosovo", a istovremeno hapsenje srpskih generala nema uticaja na stabilnost Srbije.

Iskreni Albanac

pre 19 godina

I ja ko Albanac sa Kosova nisam bas saglasan da Haradinaj bude premijer. Prvo zbog toga sto je dobio mali broj glasova, drugo sto mislim da za takvu funkciju nije sposoban. To je l' skrivio nesto tokom rata, uveren sam da ga Del Ponte nece stedeti, al kazem sto se tice njegovih stavova (ne znam je l' zbog neke hipoteke iz proslosti) oko pitanja Srba na Kosovu, od svih politicara bio uvek najumereniji.
p.s. jasno je da ne mozemo tek tako zaboraviti uticaj Srba na nase i zivote nasih predaka ovih poslednjih sto godina, ali stvarno mislimo da moramo sve uciniti da se Srbi osecaju kod kuce, ne zbog njih, vec zbog nas samih.

Branko, USA

pre 19 godina

Eh da nama Karla pusti Seselja ili jos bolje Slobu na slobodu pa da ih vratimo na vlast. Onda je Balkan kompletan u starom sastavu sa ratnim zlocincima na vlasti.
Salu na stranu jako sam srecan da su na vlasti Tadic i Kostunica, mozda nisu idealni ali zamislite na vlasti "lika" tipa Hardinaja. Pa koma sta taj dobro moze da donese. A pitam se da li je zavrsio koji razred srednje skole (ubijanje se ne racuna kao praksa).

Sinke

pre 19 godina

Sad se vidi kako bi bilo lepo kada bi tribunal u Hagu bio nezavisna institucija, zainteresovana da istera pravdu i kazni sve zlocine nezavisno od politike. Ali na zalost Tribunal to nije, i jedino sto se moze ocekivati je da se neka optuznica koristi za ucenjivanje Haradinaja, i kao sredstvo sprovodjenja politickih odluka od sponzora tribunala. A ovde se to sto g-dja Del Ponte nije podigla optuznicu protiv Haradinaja proglasava kao dokaz da ovaj nije kriv!? Ovo mora da zaboli iskrenog Albanca isto koliko i iskrenog Srbina, PRAVDA je iznad NACIJE.

Prizrenac

pre 19 godina

Zalosno je za Kosovo i pogotovo za Albance sto su izabrali nekog poput Haradinaja za premijera, prije svega ako on bude osudjen pred Haskim tribunalom. Zalosno je ali i za zvanican Beograd sto nije u stanju da utice na to kako treba jer i sama srpska vlada nije izrucila sve Haske optuzenike. Stvarno zalosno!

Mashinovodja

pre 19 godina

Haradinaj zločinac? Vrlo verovatno. Pošto još nije zvanično optužen, trebalo bi da bude nevin dok se ne dokaže suprotno. Barem tako mi Srbi zahtevamo za "naše" (moji nisu) haške pitomce. Osim toga, ako Albanci hoće da na javnoj funkciji imaju takvog, to je njihovo pravo (i problem), a Srbi su poslednji koji bi imali pravo da im to zamere. Da se podsetimo, nedavno smo imali optužene gen.Pavkovića i Lukića kao kandidate za političke funkcije, a dve partije čijim se vođama sudi u Hagu praktično "vrše vlast" u Srbiji (courtesy of Mr Koštunica). I sad mi zameramo Albancima za dovođenje zločinaca i ubica na najviše političke funkcije? Počistimo prvo u svom dvorištu, ako želimo pravo da zavirujemo u tuđe.

Sonja

pre 19 godina

Albanci sa Kosova su ovim cinom pokazali da njih nije briga za Srbe i ostale nealbanske sustanovnike Kosova. Kako su mogli inace da na mesto premijera postave coveka koji ima toliko, ako ne zvanicnih optuznica - ono skandala oko ratnih zlocina? Slazem se da nije kriv onaj kome jos nije ni sudjeno, ali svako demokratsko drustvo se distancira od takvih politicara, a kamoli da ih biraju za svoje vodje. Albanci su ovim cinom pokazali, ne samo netolerantnost prema svojim ne-albanskim sunarodnicima nego i jasnu poruku da nemaju sluha za demokratju i zivot sa ne-albanskim zivljem. To je po meni najveci udarac za sve one koji su verovali da ce se Kosovo stabilizovati i da ce se strasti tamo smiriti.

Ibro

pre 19 godina

Premijer Haradinaj nikad nije rekao da se on nece predati tribunalu ako se to bude trebalo. On je to i dokazao. Svi, pa i Haradinaj, su nevini dok se ne pokaze suprotno.

Zivkovic

pre 19 godina

Sada i Kosovo ima priliku da jednog predsednika Pokrajine posalje u Hag. Do sada je to cinila samo Srbija. Predlazem da se upute zahtevi da svakog dana po jedan visoki funkcioner Srbije obidje svoju narod u svojoj Pokrajini ( Tadic, Kostunica, Covic, Markovic, Labus, Nikolic i dr.) - a ako im ne dozvole jer jos ne mogu da obezbe de sigurnost na sva usta svetu onda pokazati kakva je to vlast sa indoktriniranim narodom na Kosovu. To je gore nego bilo gde u svetu, a to se u UN predstavlja kao napredak. Odmah uputiti zahtev za odobrenje poseta i to s v a k o g dana po jedan, najviseg i nizih nivoa!

zabeli

pre 19 godina

Biti general OVK ne znaci biti zlocinac, nego biti nego ko je ratovao protiv zlocinci. Ako Haradinaj je radio nesto sto nije bio konform ratske genevske konvencije, gdj. del Ponte ce ga optuziti, ako ne, Srbija treba da ga prihvati kao nas premijer.

Vedran

pre 19 godina

Jao Srbiji sa ovkvim savjetnicima. Nista me niti ne cudi da se nalazi na samom dnu dna. Odkud gospodinu "savjetniku" pravo da osporava vlast medunarodne zajednice koja je uspostavljena rezolucijom UN? Totalno neprofesionalna, nadmena i podcjenjivacka reacija gosp. savjetnika koja granici s dobrim ukusom i opcom kulturom. Naprosto -skandalozno!

Simon

pre 19 godina

I eto, to bi bio kraj lepe priče o jednakim standardima za sve. Sumnjam u Haradinajevu nevinost po pitanju ratnih zločina, i svi debelo sumnjaju, mnogi i znaju, ali sada je vreme da sa Ramušom Haradinajem kao premijerom gledamo u svetlu budućnost Kosova i Metohije? Gluposti. Uostalom, gde su Srbi u Djakovici, Prizrenu, Uroševcu...? Niko ih nije oterao, zapalio im sve itd.? Haradinaj nikakve veze sa tim stvarima nema? Sada to više nije ni važno? Čovek koji je prvi posle 17. marta dao onu smešnu izjavu da su to bili "socijalni protesti"... i sada je on OK kao premijer Kosova? Velika Albanija je veoma bliska realnost, a Evropa, gde je Evropa? Hoće li Srbija pripasti Evropi ili velikoj Albaniji?

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Hteli da priznamo ili ne, svetska zajednica, oličena u S.Petersenu i ostalim institucijama na KiM, ne može odnosno, NE SME, ništa da preduzme. Iako su stvari jasne i vidljive. Do bola. Razlog je prost, ljudski. To je STRAH. Strah od divljanja, koje su samo jednom videli i gledali. Doduše, onako, nezainteresovano, sa strane. Oni su za sada bezbedni ali su taoci. Skoro isto kao i preostali Srbi. Zbog tog straha, činjenice se izvrću a stanje prikazuje u drugom, lažnom svetlu. Radi obraza i ugleda UN. Bez obzira na sve epitete, kojima smo, kao narod, zadnjih petnaestak godina "čašćeni", Srbi nisu problem. Zbog toga je njih najlakše mesiti i oblikovati. I od njih, ako treba, otkidati a drugima davati. Čak i ako neko treba da bude raseljen i proteran sa bilo koje teritorije, to ćemo biti mi. Najlakše se "prilagodjavamo" odnosno, asimiliramo. Prosto, sa radošću nestajemo. To je osnovni razlog. Onaj najsiroviji i najsuroviji. Koji se teško izgovara i priznaje. Ostalo su samo finese, koje imaju ulogu da sve to ulepšaju i podignu na "civilizacijski" nivo. Haradinaja NE SMEJU da uhapse. To je činjenica. Za razliku, srpski predstavnici, bilo gde, smenjuju se samo zbog "nekooperativnosti" i simpatijama prema potencijalnim ratnim zločincima. Ovom gospodinu, koji pored konta u stranim bankama poseduje i zavidan konto zločina, nad srpskim i albanskim narodom, ne smeta ovakva reputacija. Ako ste primetili nijedan Albanac iz bilo kog sloja društva, ili branše, nema zamerki na prošlost i "borbu" gospodina Haradinaja. Imaju cilj, ka kome teže. Dok se u Bujanovcu slavi dan albanske zastave u Vranju se slavi 29 Novembar. To je raalnost. Ostaje nam da im čestitamo i da se sklonimo. Još malo severnije. To radimo već stotinama godina. Dokle, videćemo..

EagleStone

pre 19 godina

Mislim da je za albance cast da imaju za premijera najuspesnijeg komandata UÇK gospodina Haradinaja. Sto se tice predrasuda koje srpske vlasti imaju protiv Hardainaja, to je njihov problem i pre nego sto se bave tim predrasudima bolje da se bore protiv sopstvenog fasizma...

B.G.

pre 19 godina

G. Haradinaj je izabran na demokratski nacin, bas kao sto je svojevremno g. Milosevic bio izabran na demokratski nacin. Ili evo sada g. Kostunica. Svaki narod ima pravo na svoj izbor i ima vodje kakve zasluzuje. Sto se srbijanskog i kosovskog naroda tice, mogu samo da im pozelim puno, puno srece. S takvim politickim preferencama kakve imaju, bice im vise nego potrebna.

Demokrata

pre 19 godina

Ja sam za to da svi srpski optuzenici budu BEZUSLOVNO I MOMENTALNO pohapseni i izruceni, a od strane naroda prezreni i odbaceni! Ali, ova drskost sa Haradinajem - cemu to sluzi? Kakva se poruka salje srpskom narodu i ovde i tamo? "Toliko smo mocni, ne mozete nam nista!". Zasto svaka nasa gorka pilula mora da ima i bodlje? Zasto nam bar malo ne olaksaju da "smeksamo" javno mnjenje u vezi sa Hagom, umesto sto nam otezavaju?

Kastriot

pre 19 godina

Evo jos jedna napis koj utice direktno na ne povratak Srba na Kosovo. Zalosno je uplasiti te jadnike, pomognite njima da se vrate u svoje imanje a ne plasite. A sta se tice Haradinaj on ovim dokazuje da je rat zavrsen Kosovo mora ici dalje ka svom cilju domokratizaciji i nezavisnosti sa ilji bez ucesca Srba. Kosovo nece biti taoc manipulisanih Srba od beogradske dnevne i slepe politike...

Nikolic, Svajcarska

pre 19 godina

Jadno li je Kosovo i Metohija ako na svom celu ima ratnog zlocinca. Albanci su sami krivi za svoju bruku. Uskoro ce biti u centru paznje kad im Karla del Ponte bude uhapsila premijera. Ali, sami su birali.

NEUTRALAC - ALBANAC

pre 19 godina

Radujko, morate znati da ste mnogo zelen da date mislenje o Petersenu da on nema snage. A jos smesniji kada kazes da se on mora smeniti ! Od kud tebi toliko vlasti, kada to nemas ni u svojoj kuci. A Batic neka preborojava koliko je ubijeno neduznih dece i zena na Kosovu od strane svojih "srpskih junaka".

Nikolic, Svajcarska

pre 19 godina

Jadno li je Kosovo i Metohija ako na svom celu ima ratnog zlocinca. Albanci su sami krivi za svoju bruku. Uskoro ce biti u centru paznje kad im Karla del Ponte bude uhapsila premijera. Ali, sami su birali.

Kastriot

pre 19 godina

Evo jos jedna napis koj utice direktno na ne povratak Srba na Kosovo. Zalosno je uplasiti te jadnike, pomognite njima da se vrate u svoje imanje a ne plasite. A sta se tice Haradinaj on ovim dokazuje da je rat zavrsen Kosovo mora ici dalje ka svom cilju domokratizaciji i nezavisnosti sa ilji bez ucesca Srba. Kosovo nece biti taoc manipulisanih Srba od beogradske dnevne i slepe politike...

NEUTRALAC - ALBANAC

pre 19 godina

Radujko, morate znati da ste mnogo zelen da date mislenje o Petersenu da on nema snage. A jos smesniji kada kazes da se on mora smeniti ! Od kud tebi toliko vlasti, kada to nemas ni u svojoj kuci. A Batic neka preborojava koliko je ubijeno neduznih dece i zena na Kosovu od strane svojih "srpskih junaka".

Demokrata

pre 19 godina

Ja sam za to da svi srpski optuzenici budu BEZUSLOVNO I MOMENTALNO pohapseni i izruceni, a od strane naroda prezreni i odbaceni! Ali, ova drskost sa Haradinajem - cemu to sluzi? Kakva se poruka salje srpskom narodu i ovde i tamo? "Toliko smo mocni, ne mozete nam nista!". Zasto svaka nasa gorka pilula mora da ima i bodlje? Zasto nam bar malo ne olaksaju da "smeksamo" javno mnjenje u vezi sa Hagom, umesto sto nam otezavaju?

Vedran

pre 19 godina

Jao Srbiji sa ovkvim savjetnicima. Nista me niti ne cudi da se nalazi na samom dnu dna. Odkud gospodinu "savjetniku" pravo da osporava vlast medunarodne zajednice koja je uspostavljena rezolucijom UN? Totalno neprofesionalna, nadmena i podcjenjivacka reacija gosp. savjetnika koja granici s dobrim ukusom i opcom kulturom. Naprosto -skandalozno!

EagleStone

pre 19 godina

Mislim da je za albance cast da imaju za premijera najuspesnijeg komandata UÇK gospodina Haradinaja. Sto se tice predrasuda koje srpske vlasti imaju protiv Hardainaja, to je njihov problem i pre nego sto se bave tim predrasudima bolje da se bore protiv sopstvenog fasizma...

Simon

pre 19 godina

I eto, to bi bio kraj lepe priče o jednakim standardima za sve. Sumnjam u Haradinajevu nevinost po pitanju ratnih zločina, i svi debelo sumnjaju, mnogi i znaju, ali sada je vreme da sa Ramušom Haradinajem kao premijerom gledamo u svetlu budućnost Kosova i Metohije? Gluposti. Uostalom, gde su Srbi u Djakovici, Prizrenu, Uroševcu...? Niko ih nije oterao, zapalio im sve itd.? Haradinaj nikakve veze sa tim stvarima nema? Sada to više nije ni važno? Čovek koji je prvi posle 17. marta dao onu smešnu izjavu da su to bili "socijalni protesti"... i sada je on OK kao premijer Kosova? Velika Albanija je veoma bliska realnost, a Evropa, gde je Evropa? Hoće li Srbija pripasti Evropi ili velikoj Albaniji?

B.G.

pre 19 godina

G. Haradinaj je izabran na demokratski nacin, bas kao sto je svojevremno g. Milosevic bio izabran na demokratski nacin. Ili evo sada g. Kostunica. Svaki narod ima pravo na svoj izbor i ima vodje kakve zasluzuje. Sto se srbijanskog i kosovskog naroda tice, mogu samo da im pozelim puno, puno srece. S takvim politickim preferencama kakve imaju, bice im vise nego potrebna.

Zivkovic

pre 19 godina

Sada i Kosovo ima priliku da jednog predsednika Pokrajine posalje u Hag. Do sada je to cinila samo Srbija. Predlazem da se upute zahtevi da svakog dana po jedan visoki funkcioner Srbije obidje svoju narod u svojoj Pokrajini ( Tadic, Kostunica, Covic, Markovic, Labus, Nikolic i dr.) - a ako im ne dozvole jer jos ne mogu da obezbe de sigurnost na sva usta svetu onda pokazati kakva je to vlast sa indoktriniranim narodom na Kosovu. To je gore nego bilo gde u svetu, a to se u UN predstavlja kao napredak. Odmah uputiti zahtev za odobrenje poseta i to s v a k o g dana po jedan, najviseg i nizih nivoa!

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Hteli da priznamo ili ne, svetska zajednica, oličena u S.Petersenu i ostalim institucijama na KiM, ne može odnosno, NE SME, ništa da preduzme. Iako su stvari jasne i vidljive. Do bola. Razlog je prost, ljudski. To je STRAH. Strah od divljanja, koje su samo jednom videli i gledali. Doduše, onako, nezainteresovano, sa strane. Oni su za sada bezbedni ali su taoci. Skoro isto kao i preostali Srbi. Zbog tog straha, činjenice se izvrću a stanje prikazuje u drugom, lažnom svetlu. Radi obraza i ugleda UN. Bez obzira na sve epitete, kojima smo, kao narod, zadnjih petnaestak godina "čašćeni", Srbi nisu problem. Zbog toga je njih najlakše mesiti i oblikovati. I od njih, ako treba, otkidati a drugima davati. Čak i ako neko treba da bude raseljen i proteran sa bilo koje teritorije, to ćemo biti mi. Najlakše se "prilagodjavamo" odnosno, asimiliramo. Prosto, sa radošću nestajemo. To je osnovni razlog. Onaj najsiroviji i najsuroviji. Koji se teško izgovara i priznaje. Ostalo su samo finese, koje imaju ulogu da sve to ulepšaju i podignu na "civilizacijski" nivo. Haradinaja NE SMEJU da uhapse. To je činjenica. Za razliku, srpski predstavnici, bilo gde, smenjuju se samo zbog "nekooperativnosti" i simpatijama prema potencijalnim ratnim zločincima. Ovom gospodinu, koji pored konta u stranim bankama poseduje i zavidan konto zločina, nad srpskim i albanskim narodom, ne smeta ovakva reputacija. Ako ste primetili nijedan Albanac iz bilo kog sloja društva, ili branše, nema zamerki na prošlost i "borbu" gospodina Haradinaja. Imaju cilj, ka kome teže. Dok se u Bujanovcu slavi dan albanske zastave u Vranju se slavi 29 Novembar. To je raalnost. Ostaje nam da im čestitamo i da se sklonimo. Još malo severnije. To radimo već stotinama godina. Dokle, videćemo..

zabeli

pre 19 godina

Biti general OVK ne znaci biti zlocinac, nego biti nego ko je ratovao protiv zlocinci. Ako Haradinaj je radio nesto sto nije bio konform ratske genevske konvencije, gdj. del Ponte ce ga optuziti, ako ne, Srbija treba da ga prihvati kao nas premijer.

Ibro

pre 19 godina

Premijer Haradinaj nikad nije rekao da se on nece predati tribunalu ako se to bude trebalo. On je to i dokazao. Svi, pa i Haradinaj, su nevini dok se ne pokaze suprotno.

Sonja

pre 19 godina

Albanci sa Kosova su ovim cinom pokazali da njih nije briga za Srbe i ostale nealbanske sustanovnike Kosova. Kako su mogli inace da na mesto premijera postave coveka koji ima toliko, ako ne zvanicnih optuznica - ono skandala oko ratnih zlocina? Slazem se da nije kriv onaj kome jos nije ni sudjeno, ali svako demokratsko drustvo se distancira od takvih politicara, a kamoli da ih biraju za svoje vodje. Albanci su ovim cinom pokazali, ne samo netolerantnost prema svojim ne-albanskim sunarodnicima nego i jasnu poruku da nemaju sluha za demokratju i zivot sa ne-albanskim zivljem. To je po meni najveci udarac za sve one koji su verovali da ce se Kosovo stabilizovati i da ce se strasti tamo smiriti.

Mashinovodja

pre 19 godina

Haradinaj zločinac? Vrlo verovatno. Pošto još nije zvanično optužen, trebalo bi da bude nevin dok se ne dokaže suprotno. Barem tako mi Srbi zahtevamo za "naše" (moji nisu) haške pitomce. Osim toga, ako Albanci hoće da na javnoj funkciji imaju takvog, to je njihovo pravo (i problem), a Srbi su poslednji koji bi imali pravo da im to zamere. Da se podsetimo, nedavno smo imali optužene gen.Pavkovića i Lukića kao kandidate za političke funkcije, a dve partije čijim se vođama sudi u Hagu praktično "vrše vlast" u Srbiji (courtesy of Mr Koštunica). I sad mi zameramo Albancima za dovođenje zločinaca i ubica na najviše političke funkcije? Počistimo prvo u svom dvorištu, ako želimo pravo da zavirujemo u tuđe.

Prizrenac

pre 19 godina

Zalosno je za Kosovo i pogotovo za Albance sto su izabrali nekog poput Haradinaja za premijera, prije svega ako on bude osudjen pred Haskim tribunalom. Zalosno je ali i za zvanican Beograd sto nije u stanju da utice na to kako treba jer i sama srpska vlada nije izrucila sve Haske optuzenike. Stvarno zalosno!

IvanS

pre 19 godina

Nesto ne vidim bujicu zahteva za "bezuslovno izrucenje" svih nasih optuzenih pred haskim Tribunalom. Treaba znati da Hajradinaj ne bi mogao da bude izabran da takozvana "medjunarodna zajednica" nije to aminovala. Petersen je samo sitan pion u caloj igri i moze da radi samo ono sto mu se kaze. Intreresantno je da ICG, kao i vecina politicara iz "medjunarodne zajednice", kao i domaci mundijalisti, misle da bi hapsenje Hajradinaja "izazvalo nemire" i "destabilizovalo Kosovo", a istovremeno hapsenje srpskih generala nema uticaja na stabilnost Srbije.

Sinke

pre 19 godina

Sad se vidi kako bi bilo lepo kada bi tribunal u Hagu bio nezavisna institucija, zainteresovana da istera pravdu i kazni sve zlocine nezavisno od politike. Ali na zalost Tribunal to nije, i jedino sto se moze ocekivati je da se neka optuznica koristi za ucenjivanje Haradinaja, i kao sredstvo sprovodjenja politickih odluka od sponzora tribunala. A ovde se to sto g-dja Del Ponte nije podigla optuznicu protiv Haradinaja proglasava kao dokaz da ovaj nije kriv!? Ovo mora da zaboli iskrenog Albanca isto koliko i iskrenog Srbina, PRAVDA je iznad NACIJE.

Iskreni Albanac

pre 19 godina

I ja ko Albanac sa Kosova nisam bas saglasan da Haradinaj bude premijer. Prvo zbog toga sto je dobio mali broj glasova, drugo sto mislim da za takvu funkciju nije sposoban. To je l' skrivio nesto tokom rata, uveren sam da ga Del Ponte nece stedeti, al kazem sto se tice njegovih stavova (ne znam je l' zbog neke hipoteke iz proslosti) oko pitanja Srba na Kosovu, od svih politicara bio uvek najumereniji.
p.s. jasno je da ne mozemo tek tako zaboraviti uticaj Srba na nase i zivote nasih predaka ovih poslednjih sto godina, ali stvarno mislimo da moramo sve uciniti da se Srbi osecaju kod kuce, ne zbog njih, vec zbog nas samih.

Branko, USA

pre 19 godina

Eh da nama Karla pusti Seselja ili jos bolje Slobu na slobodu pa da ih vratimo na vlast. Onda je Balkan kompletan u starom sastavu sa ratnim zlocincima na vlasti.
Salu na stranu jako sam srecan da su na vlasti Tadic i Kostunica, mozda nisu idealni ali zamislite na vlasti "lika" tipa Hardinaja. Pa koma sta taj dobro moze da donese. A pitam se da li je zavrsio koji razred srednje skole (ubijanje se ne racuna kao praksa).

Illyria

pre 19 godina

I meni je bogami žao što je Haradinaj naš premijer, ali šta je, tu je! Ja mislim da on nije učinio zločine protiv srpskih civila ali da se borio protiv srpskih snaga, to jeste. I borio se bogami ko lav. Ni legendarni Adem Jašari se nije borio kao on.
Medjutim, ja mislim da je on izvršio neka kriminalna dela odmah posle rata na Kosovu i to prema svojim sunarodnicima, neistomipljenika i rivala.
Posle rata je ubedljivo najveći kriminalitet svih vrsta bio u Pećkom regionu gde su Ramuš i njegovi ljudi bili glavni bosovi. Ja ne verujem da oni nisu umešani u sve to.
Zato se ne osećam baš prijatno zbog našeg novog premijera kojemu još jednom, skidam kapu kao borcu ali...

Zemaljski

pre 19 godina

Cak i ja ne zelim Hajredinaj kao premijera. Prvi put da se slozim sa vecinom srpskih komentatora ali na razliku od njih vidim problem kod srpskog subjektiviteta.
1- Zacudjen sam da megjunaroda zajednica nista ne cuje sta Beograd kaze. To pokazuje totalnu desktruktivnu politiku Beograda i resenost zapada da ide napred.
2- Beograd govori o drugim arsinama da medjuanrodna zajednica upotrebi danas kada se radi srpsko, odnosno albansko pitanje. Moje pitanje je: Sta Beograd radi? Zar on ne upotrebi druge arsine kada se radi militarizacija juzne Srbije i sa druge strane trazi srpsku vojsku na Kosovo?! Zar nije to ne samo drugi ali i "ludi" arsin?! Autoritet Beograda zavisi se od logike i razuma. Beogradski rukovodioci misle da njihov zadatak je da govore a ne sta govore...Ja kao albanac obecam: Neka upotrebimo isti arsin sa albancima Srbije i srbima Kosova, ali znam da vi to ne prihvatite, jer jos u svojim konceptima "Nebeski Nrod" je najaca opcija...

Mizi

pre 19 godina

I ja mislim da Ramush nije najbolji za premijer, ali mislim da je bolji nego Hashim. A sto se tice Srbima, i Tito da bi bio presednik Kosova, ne bi moga da promeni nesto, jer Srbi nece da prihvataju realnost da nikada vise ne mogu da kontrolisaju Kosovo kao sto su kada je Slobo bio u vlasti.

Bajramovic

pre 19 godina

Ovo je zalosno, sto jos niste shvatili da ne moze jedan drugi narod da odluci o drugome u Kosovu bilo je demokratsko glasanje, to sto Srbi nisu ucestvovali na to je sasvim druga stvar ali Parlament Kosova biraju Kosovari, a ne Beograd

Sai Berisha Pec

pre 19 godina

Buduci da Srbi, i kada su imali priliku za to, nisu imali volju da "znaju"albanski jezik i pismo, a sada jos nikako.Jer kada biste citali nasu dnevnu stampu,"Koha ditore"npr.videli biste koliko ima opozicije povodom davanja mandata Ramushu Haradinaju da formira privremenu vladu Kosova.Njegova parija AAK dobila je negde oko 8.5% glasova kosovskog izbornog tela.Srbi nisu ucestvovali i nisu uticali na ove izbore.Kao mi nekada kada su poslanici-Srbi sa Kosova imali po 0.46%glasova.
Optuzbe na racun Ramusha Haradinaja pokrenute su iz Beograda."Najjace" su one koje se odnose na svatove-Rome iz Djakovice,sa kojima Vladan Batic "trijumfalno"mase.Sem eventualnih zlocina kojima Batic tereti Haradinaja, u Djakovici su se desili daleko monstruozniji zlocini pocinjeni od Policije i VJ tokom 78 dana NATO intervencije.Proglasavajuci Haradinaja za zlocinca"velikog kalibra"Batic,Kostunica,Covic i drugi hoce da "amortizuju"one strahote pocinjene od "njihovih".Djakovica po HRW zauzima neslavno prvo mesto po zlocinima koje je pocinila srpska policija,pripadnici paravojnih formacija kao VJ."Najvece nasilje nad civilima u vecim mestima dogodilo se u Djakovici"(HRW"Po naredjenju"str276)Gospodinu Baticu i drugima pred nosem lezi Batajnica gde su "privremeno"postali "stanovnici" Beograda mnogi zitelji Djakovice,ne po njihovoj volji.Kao "mrtve duse"Nijedan od zlocinca koji su to priredili nije dosad ni pomenut a kamo li uhapsen.Ko treba da to uradi?A sto se Haradinaja i njegovog imenovanja za premijera tice Mashinovodja je izveo dobro poredjenje koje izbija "iz ruku"sve prigovore srpske strane.seber_50@hotmail.com

Fran

pre 19 godina

Zelim reci da:za Beograd je puno bole da zaboravi Kosovo
jer Kosovo nikada vise nece ciniti ono sto BG kaze zato bolje je gledati na Kosovo kao nesto sto je tudje (albansko)
Hapsenjem G. Haradinaja bice takav haos na Kosovu a sve ce se prelomiti na ledja nealbanaca zato je on i postavljen od strane MZ, da bi se olaksao posao oko nezavisnosti Kosova!!!

JazzyMarko

pre 19 godina

Postovani gradjani Kosova i Metohije ovo je direktna posledica vaseg bojkota izbora! Kao sto i sam Haradinaj kaze da su svi Srbi sa pravom glasa izasli na izbore imali bi 24 predstavnika koji bi glasali protiv i on ne bi imao vecinu! Gradjani Kosova i Metohije kako ste posejali tako i zanjite!Hvala na paznji i dovidjenja!

Pravdoljubac

pre 19 godina

Čestitam na izboru! A što se nas tiče, trebalo bi ga uhapsiti čim zakorači na teritoriju uže Srbije a takođe tražiti od UN zvanično izručenje.

Nikolic, Svajcarska

pre 19 godina

Jadno li je Kosovo i Metohija ako na svom celu ima ratnog zlocinca. Albanci su sami krivi za svoju bruku. Uskoro ce biti u centru paznje kad im Karla del Ponte bude uhapsila premijera. Ali, sami su birali.

Kastriot

pre 19 godina

Evo jos jedna napis koj utice direktno na ne povratak Srba na Kosovo. Zalosno je uplasiti te jadnike, pomognite njima da se vrate u svoje imanje a ne plasite. A sta se tice Haradinaj on ovim dokazuje da je rat zavrsen Kosovo mora ici dalje ka svom cilju domokratizaciji i nezavisnosti sa ilji bez ucesca Srba. Kosovo nece biti taoc manipulisanih Srba od beogradske dnevne i slepe politike...

NEUTRALAC - ALBANAC

pre 19 godina

Radujko, morate znati da ste mnogo zelen da date mislenje o Petersenu da on nema snage. A jos smesniji kada kazes da se on mora smeniti ! Od kud tebi toliko vlasti, kada to nemas ni u svojoj kuci. A Batic neka preborojava koliko je ubijeno neduznih dece i zena na Kosovu od strane svojih "srpskih junaka".

Demokrata

pre 19 godina

Ja sam za to da svi srpski optuzenici budu BEZUSLOVNO I MOMENTALNO pohapseni i izruceni, a od strane naroda prezreni i odbaceni! Ali, ova drskost sa Haradinajem - cemu to sluzi? Kakva se poruka salje srpskom narodu i ovde i tamo? "Toliko smo mocni, ne mozete nam nista!". Zasto svaka nasa gorka pilula mora da ima i bodlje? Zasto nam bar malo ne olaksaju da "smeksamo" javno mnjenje u vezi sa Hagom, umesto sto nam otezavaju?

Vedran

pre 19 godina

Jao Srbiji sa ovkvim savjetnicima. Nista me niti ne cudi da se nalazi na samom dnu dna. Odkud gospodinu "savjetniku" pravo da osporava vlast medunarodne zajednice koja je uspostavljena rezolucijom UN? Totalno neprofesionalna, nadmena i podcjenjivacka reacija gosp. savjetnika koja granici s dobrim ukusom i opcom kulturom. Naprosto -skandalozno!

EagleStone

pre 19 godina

Mislim da je za albance cast da imaju za premijera najuspesnijeg komandata UÇK gospodina Haradinaja. Sto se tice predrasuda koje srpske vlasti imaju protiv Hardainaja, to je njihov problem i pre nego sto se bave tim predrasudima bolje da se bore protiv sopstvenog fasizma...

Simon

pre 19 godina

I eto, to bi bio kraj lepe priče o jednakim standardima za sve. Sumnjam u Haradinajevu nevinost po pitanju ratnih zločina, i svi debelo sumnjaju, mnogi i znaju, ali sada je vreme da sa Ramušom Haradinajem kao premijerom gledamo u svetlu budućnost Kosova i Metohije? Gluposti. Uostalom, gde su Srbi u Djakovici, Prizrenu, Uroševcu...? Niko ih nije oterao, zapalio im sve itd.? Haradinaj nikakve veze sa tim stvarima nema? Sada to više nije ni važno? Čovek koji je prvi posle 17. marta dao onu smešnu izjavu da su to bili "socijalni protesti"... i sada je on OK kao premijer Kosova? Velika Albanija je veoma bliska realnost, a Evropa, gde je Evropa? Hoće li Srbija pripasti Evropi ili velikoj Albaniji?

B.G.

pre 19 godina

G. Haradinaj je izabran na demokratski nacin, bas kao sto je svojevremno g. Milosevic bio izabran na demokratski nacin. Ili evo sada g. Kostunica. Svaki narod ima pravo na svoj izbor i ima vodje kakve zasluzuje. Sto se srbijanskog i kosovskog naroda tice, mogu samo da im pozelim puno, puno srece. S takvim politickim preferencama kakve imaju, bice im vise nego potrebna.

Zivkovic

pre 19 godina

Sada i Kosovo ima priliku da jednog predsednika Pokrajine posalje u Hag. Do sada je to cinila samo Srbija. Predlazem da se upute zahtevi da svakog dana po jedan visoki funkcioner Srbije obidje svoju narod u svojoj Pokrajini ( Tadic, Kostunica, Covic, Markovic, Labus, Nikolic i dr.) - a ako im ne dozvole jer jos ne mogu da obezbe de sigurnost na sva usta svetu onda pokazati kakva je to vlast sa indoktriniranim narodom na Kosovu. To je gore nego bilo gde u svetu, a to se u UN predstavlja kao napredak. Odmah uputiti zahtev za odobrenje poseta i to s v a k o g dana po jedan, najviseg i nizih nivoa!

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Hteli da priznamo ili ne, svetska zajednica, oličena u S.Petersenu i ostalim institucijama na KiM, ne može odnosno, NE SME, ništa da preduzme. Iako su stvari jasne i vidljive. Do bola. Razlog je prost, ljudski. To je STRAH. Strah od divljanja, koje su samo jednom videli i gledali. Doduše, onako, nezainteresovano, sa strane. Oni su za sada bezbedni ali su taoci. Skoro isto kao i preostali Srbi. Zbog tog straha, činjenice se izvrću a stanje prikazuje u drugom, lažnom svetlu. Radi obraza i ugleda UN. Bez obzira na sve epitete, kojima smo, kao narod, zadnjih petnaestak godina "čašćeni", Srbi nisu problem. Zbog toga je njih najlakše mesiti i oblikovati. I od njih, ako treba, otkidati a drugima davati. Čak i ako neko treba da bude raseljen i proteran sa bilo koje teritorije, to ćemo biti mi. Najlakše se "prilagodjavamo" odnosno, asimiliramo. Prosto, sa radošću nestajemo. To je osnovni razlog. Onaj najsiroviji i najsuroviji. Koji se teško izgovara i priznaje. Ostalo su samo finese, koje imaju ulogu da sve to ulepšaju i podignu na "civilizacijski" nivo. Haradinaja NE SMEJU da uhapse. To je činjenica. Za razliku, srpski predstavnici, bilo gde, smenjuju se samo zbog "nekooperativnosti" i simpatijama prema potencijalnim ratnim zločincima. Ovom gospodinu, koji pored konta u stranim bankama poseduje i zavidan konto zločina, nad srpskim i albanskim narodom, ne smeta ovakva reputacija. Ako ste primetili nijedan Albanac iz bilo kog sloja društva, ili branše, nema zamerki na prošlost i "borbu" gospodina Haradinaja. Imaju cilj, ka kome teže. Dok se u Bujanovcu slavi dan albanske zastave u Vranju se slavi 29 Novembar. To je raalnost. Ostaje nam da im čestitamo i da se sklonimo. Još malo severnije. To radimo već stotinama godina. Dokle, videćemo..

zabeli

pre 19 godina

Biti general OVK ne znaci biti zlocinac, nego biti nego ko je ratovao protiv zlocinci. Ako Haradinaj je radio nesto sto nije bio konform ratske genevske konvencije, gdj. del Ponte ce ga optuziti, ako ne, Srbija treba da ga prihvati kao nas premijer.

Ibro

pre 19 godina

Premijer Haradinaj nikad nije rekao da se on nece predati tribunalu ako se to bude trebalo. On je to i dokazao. Svi, pa i Haradinaj, su nevini dok se ne pokaze suprotno.

Sonja

pre 19 godina

Albanci sa Kosova su ovim cinom pokazali da njih nije briga za Srbe i ostale nealbanske sustanovnike Kosova. Kako su mogli inace da na mesto premijera postave coveka koji ima toliko, ako ne zvanicnih optuznica - ono skandala oko ratnih zlocina? Slazem se da nije kriv onaj kome jos nije ni sudjeno, ali svako demokratsko drustvo se distancira od takvih politicara, a kamoli da ih biraju za svoje vodje. Albanci su ovim cinom pokazali, ne samo netolerantnost prema svojim ne-albanskim sunarodnicima nego i jasnu poruku da nemaju sluha za demokratju i zivot sa ne-albanskim zivljem. To je po meni najveci udarac za sve one koji su verovali da ce se Kosovo stabilizovati i da ce se strasti tamo smiriti.

Mashinovodja

pre 19 godina

Haradinaj zločinac? Vrlo verovatno. Pošto još nije zvanično optužen, trebalo bi da bude nevin dok se ne dokaže suprotno. Barem tako mi Srbi zahtevamo za "naše" (moji nisu) haške pitomce. Osim toga, ako Albanci hoće da na javnoj funkciji imaju takvog, to je njihovo pravo (i problem), a Srbi su poslednji koji bi imali pravo da im to zamere. Da se podsetimo, nedavno smo imali optužene gen.Pavkovića i Lukića kao kandidate za političke funkcije, a dve partije čijim se vođama sudi u Hagu praktično "vrše vlast" u Srbiji (courtesy of Mr Koštunica). I sad mi zameramo Albancima za dovođenje zločinaca i ubica na najviše političke funkcije? Počistimo prvo u svom dvorištu, ako želimo pravo da zavirujemo u tuđe.

Prizrenac

pre 19 godina

Zalosno je za Kosovo i pogotovo za Albance sto su izabrali nekog poput Haradinaja za premijera, prije svega ako on bude osudjen pred Haskim tribunalom. Zalosno je ali i za zvanican Beograd sto nije u stanju da utice na to kako treba jer i sama srpska vlada nije izrucila sve Haske optuzenike. Stvarno zalosno!

IvanS

pre 19 godina

Nesto ne vidim bujicu zahteva za "bezuslovno izrucenje" svih nasih optuzenih pred haskim Tribunalom. Treaba znati da Hajradinaj ne bi mogao da bude izabran da takozvana "medjunarodna zajednica" nije to aminovala. Petersen je samo sitan pion u caloj igri i moze da radi samo ono sto mu se kaze. Intreresantno je da ICG, kao i vecina politicara iz "medjunarodne zajednice", kao i domaci mundijalisti, misle da bi hapsenje Hajradinaja "izazvalo nemire" i "destabilizovalo Kosovo", a istovremeno hapsenje srpskih generala nema uticaja na stabilnost Srbije.

Sinke

pre 19 godina

Sad se vidi kako bi bilo lepo kada bi tribunal u Hagu bio nezavisna institucija, zainteresovana da istera pravdu i kazni sve zlocine nezavisno od politike. Ali na zalost Tribunal to nije, i jedino sto se moze ocekivati je da se neka optuznica koristi za ucenjivanje Haradinaja, i kao sredstvo sprovodjenja politickih odluka od sponzora tribunala. A ovde se to sto g-dja Del Ponte nije podigla optuznicu protiv Haradinaja proglasava kao dokaz da ovaj nije kriv!? Ovo mora da zaboli iskrenog Albanca isto koliko i iskrenog Srbina, PRAVDA je iznad NACIJE.

Iskreni Albanac

pre 19 godina

I ja ko Albanac sa Kosova nisam bas saglasan da Haradinaj bude premijer. Prvo zbog toga sto je dobio mali broj glasova, drugo sto mislim da za takvu funkciju nije sposoban. To je l' skrivio nesto tokom rata, uveren sam da ga Del Ponte nece stedeti, al kazem sto se tice njegovih stavova (ne znam je l' zbog neke hipoteke iz proslosti) oko pitanja Srba na Kosovu, od svih politicara bio uvek najumereniji.
p.s. jasno je da ne mozemo tek tako zaboraviti uticaj Srba na nase i zivote nasih predaka ovih poslednjih sto godina, ali stvarno mislimo da moramo sve uciniti da se Srbi osecaju kod kuce, ne zbog njih, vec zbog nas samih.

Branko, USA

pre 19 godina

Eh da nama Karla pusti Seselja ili jos bolje Slobu na slobodu pa da ih vratimo na vlast. Onda je Balkan kompletan u starom sastavu sa ratnim zlocincima na vlasti.
Salu na stranu jako sam srecan da su na vlasti Tadic i Kostunica, mozda nisu idealni ali zamislite na vlasti "lika" tipa Hardinaja. Pa koma sta taj dobro moze da donese. A pitam se da li je zavrsio koji razred srednje skole (ubijanje se ne racuna kao praksa).

Illyria

pre 19 godina

I meni je bogami žao što je Haradinaj naš premijer, ali šta je, tu je! Ja mislim da on nije učinio zločine protiv srpskih civila ali da se borio protiv srpskih snaga, to jeste. I borio se bogami ko lav. Ni legendarni Adem Jašari se nije borio kao on.
Medjutim, ja mislim da je on izvršio neka kriminalna dela odmah posle rata na Kosovu i to prema svojim sunarodnicima, neistomipljenika i rivala.
Posle rata je ubedljivo najveći kriminalitet svih vrsta bio u Pećkom regionu gde su Ramuš i njegovi ljudi bili glavni bosovi. Ja ne verujem da oni nisu umešani u sve to.
Zato se ne osećam baš prijatno zbog našeg novog premijera kojemu još jednom, skidam kapu kao borcu ali...

Zemaljski

pre 19 godina

Cak i ja ne zelim Hajredinaj kao premijera. Prvi put da se slozim sa vecinom srpskih komentatora ali na razliku od njih vidim problem kod srpskog subjektiviteta.
1- Zacudjen sam da megjunaroda zajednica nista ne cuje sta Beograd kaze. To pokazuje totalnu desktruktivnu politiku Beograda i resenost zapada da ide napred.
2- Beograd govori o drugim arsinama da medjuanrodna zajednica upotrebi danas kada se radi srpsko, odnosno albansko pitanje. Moje pitanje je: Sta Beograd radi? Zar on ne upotrebi druge arsine kada se radi militarizacija juzne Srbije i sa druge strane trazi srpsku vojsku na Kosovo?! Zar nije to ne samo drugi ali i "ludi" arsin?! Autoritet Beograda zavisi se od logike i razuma. Beogradski rukovodioci misle da njihov zadatak je da govore a ne sta govore...Ja kao albanac obecam: Neka upotrebimo isti arsin sa albancima Srbije i srbima Kosova, ali znam da vi to ne prihvatite, jer jos u svojim konceptima "Nebeski Nrod" je najaca opcija...

Mizi

pre 19 godina

I ja mislim da Ramush nije najbolji za premijer, ali mislim da je bolji nego Hashim. A sto se tice Srbima, i Tito da bi bio presednik Kosova, ne bi moga da promeni nesto, jer Srbi nece da prihvataju realnost da nikada vise ne mogu da kontrolisaju Kosovo kao sto su kada je Slobo bio u vlasti.

Bajramovic

pre 19 godina

Ovo je zalosno, sto jos niste shvatili da ne moze jedan drugi narod da odluci o drugome u Kosovu bilo je demokratsko glasanje, to sto Srbi nisu ucestvovali na to je sasvim druga stvar ali Parlament Kosova biraju Kosovari, a ne Beograd

Sai Berisha Pec

pre 19 godina

Buduci da Srbi, i kada su imali priliku za to, nisu imali volju da "znaju"albanski jezik i pismo, a sada jos nikako.Jer kada biste citali nasu dnevnu stampu,"Koha ditore"npr.videli biste koliko ima opozicije povodom davanja mandata Ramushu Haradinaju da formira privremenu vladu Kosova.Njegova parija AAK dobila je negde oko 8.5% glasova kosovskog izbornog tela.Srbi nisu ucestvovali i nisu uticali na ove izbore.Kao mi nekada kada su poslanici-Srbi sa Kosova imali po 0.46%glasova.
Optuzbe na racun Ramusha Haradinaja pokrenute su iz Beograda."Najjace" su one koje se odnose na svatove-Rome iz Djakovice,sa kojima Vladan Batic "trijumfalno"mase.Sem eventualnih zlocina kojima Batic tereti Haradinaja, u Djakovici su se desili daleko monstruozniji zlocini pocinjeni od Policije i VJ tokom 78 dana NATO intervencije.Proglasavajuci Haradinaja za zlocinca"velikog kalibra"Batic,Kostunica,Covic i drugi hoce da "amortizuju"one strahote pocinjene od "njihovih".Djakovica po HRW zauzima neslavno prvo mesto po zlocinima koje je pocinila srpska policija,pripadnici paravojnih formacija kao VJ."Najvece nasilje nad civilima u vecim mestima dogodilo se u Djakovici"(HRW"Po naredjenju"str276)Gospodinu Baticu i drugima pred nosem lezi Batajnica gde su "privremeno"postali "stanovnici" Beograda mnogi zitelji Djakovice,ne po njihovoj volji.Kao "mrtve duse"Nijedan od zlocinca koji su to priredili nije dosad ni pomenut a kamo li uhapsen.Ko treba da to uradi?A sto se Haradinaja i njegovog imenovanja za premijera tice Mashinovodja je izveo dobro poredjenje koje izbija "iz ruku"sve prigovore srpske strane.seber_50@hotmail.com

Fran

pre 19 godina

Zelim reci da:za Beograd je puno bole da zaboravi Kosovo
jer Kosovo nikada vise nece ciniti ono sto BG kaze zato bolje je gledati na Kosovo kao nesto sto je tudje (albansko)
Hapsenjem G. Haradinaja bice takav haos na Kosovu a sve ce se prelomiti na ledja nealbanaca zato je on i postavljen od strane MZ, da bi se olaksao posao oko nezavisnosti Kosova!!!

JazzyMarko

pre 19 godina

Postovani gradjani Kosova i Metohije ovo je direktna posledica vaseg bojkota izbora! Kao sto i sam Haradinaj kaze da su svi Srbi sa pravom glasa izasli na izbore imali bi 24 predstavnika koji bi glasali protiv i on ne bi imao vecinu! Gradjani Kosova i Metohije kako ste posejali tako i zanjite!Hvala na paznji i dovidjenja!

Pravdoljubac

pre 19 godina

Čestitam na izboru! A što se nas tiče, trebalo bi ga uhapsiti čim zakorači na teritoriju uže Srbije a takođe tražiti od UN zvanično izručenje.