Utorak, 30.07.2019.

18:00

Savršena SUV alternativa – Audi A4 Allroad FOTO/VIDEO

Izvor: B92

Savršena SUV alternativa – Audi A4 Allroad FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

DC

pre 4 godine

@ciga: Nije problem i nema ničega lošeg kada čovek nema pa ne zna. Kada neko koje nešto malo prošao, video, možda probao pa eto malo zna, a ovi prvi to okarakterišu kao pametovanje, e to je već srpska dijagnoza i jedan od mnogih razloga zašto smo tu gde jesmo. Pozdrav

neca

pre 4 godine

Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji ! 
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen. 
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.
(Sasa, 31. jul 2019 19:58)
ocigledno je da ne vozite Subaru Tribeca jer taj automobil ima klasicni 5stepeni automatski menjac a ne CVT, ili ste los masinski inzenjer koji ne zna u voznji da primeti razliku izmedju ta dva menjaca

Senior

pre 4 godine

Evo maločas mi je majstor pogledao novokupljeni Nissan X- trail, 2004.g, pa sam ga zamolio da pogleda i nosače motora. Kaže: odlični su. A kod istog majstora sam bio sa A4, 2009.g. na kome su nosači otišli. Komentariše on: Japanci su to!

g3

pre 4 godine

@DC

Koliko ja znam, Audi je prestao da ugrađuje Torsen i prelazi na Haldex tip. Ima taj Quattro Ultra sistem, ali on ide samo u RS4 i slične mašine. Tako da ćemo svi mi koji nekako skuckamo pare za neki polovan A4 u budućnosti ipak voziti nešto a'la Haldex. :)

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@Sasa

Dragi mi je što si mašinski inženjer po profesiji ali to ne menja činjenicu da nemaš pojma šta se dešava sa brendom Subaru.

Ne bih ni komentarisao ni poredio sa Audijem ali pošto je već neko napisao poredjenje, ispravio sam čoveka.

Subaru je po svemu iza konkurencije sem imidža. Najnoviji outback koji ti hoćeš da kupiš ima problem da mu nisu propisno stavili šrafove i zaptivke na konstrukciju i otpadaju. Moraće da unište ogromnu količinu vozila i da obeštete kupce.

CVT i ostalo je iza konkurencije. Audi im nije konkurencija već ostali Japanci.

Ostajem pri stavu da je Subaru Volvo u pokušaju, jedna obična Japanska kanta.

Bolje da voziš Hondu ili Tojotu ili čak Nissan nego precenjeno Japansko vozilo zvano Subaru.

Transformer

pre 4 godine

@Kobaja Grande A kad u oktaviji počne da krcka, pa odjekne na svakoj rupi, pa buči kad predješ 100km/h ili duva malo vjetra... Pa šasija audija napravljena i za motore od preko 400ks, pa imaš opcija opreme koje u skodi neces imati ni za 5 god, pa si sigurniji, pa je vožnja udobnija... Pa skoda nosi imidž dosadnog mediokriteta, a audi allroad uspješnog avanturiste... Ima mnogo stvari koje su važnije od metara i kubika kada se porede dva automobila. A poredjenje oktavie sa a4 allroad je neukusno. Posjedovanje bilo koje oktavije je mazohizam u odnosu na a3, koji je losiji od a4, a koji je opet za nijansu losiji od a4 allroad

Dookie

pre 4 godine

@samo realno
To za dva metra visine ima veze jedino ako se u gepeku i leži. A četvoročlana porodica se jednako dobro spakuje u bilo koju limuzinu sa gepekom od preko 500 litara. Osim, naravno, ako se na more nosi pola pokucstva i gajbice sa paradajzom. Ali, sta ti znas...

Sasa

pre 4 godine

@Maksim & Divizija
Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji !
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen.
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.

Mirko

pre 4 godine

Vozio Audi Allroad A6 iz 2010 i vrhunski je auto. Šteta samo za A4 što nema vazdušno vešanje jer to je baš prava stvar za ovakvo vozilo. Klirens po želji u 4 nivoa, može da se vozi spušten skroz na auto putu ili po brdskim predelima u Allroad modu :)

boki

pre 4 godine

sve doktor do doktora a sve nas skupa nema pas zasta da nas ujede..po komentarima bi rekao da sam u svici,norveskoj ili svedskoj a ne u srbistanu..znamo bolje od svih svedskih inzinjera i proizvodjaca a realno ne proizvodimo ni elektricni trotinet,sta ti je mentalitet naroda,dodje ovde pa hvali svog forda,subaru-a,skodu ili nekog levog i visi po ceo dan na ovom clanku o audiju i komentarisu a svi zajedno skupa pate sto ne mogu da ga imaju jer realno zasto bi citao i komentarisao ono sto me ne zanima kad ne valja...

DC

pre 4 godine

@Martin: Nije tacno vec samo modeli koji imaju popreko postavljen motor, odn oni Audi modeli koji su bazirani na VW platformi, sto znaci Audiji manji od A4 i Q5. To se i da videti na linku koji si sam poslao. A3 nije nista drugo nego Golf u Audi odelu, a i TT je uvek bio na Golfovoj platformi.

No ako hocemo da cepidlacimo, poslednja generacija A4 u verziji samo sa benzinskim motorima ima sistem za deaktivaciju zadnjeg pogona, tako da nisu sa stalnim pogonom na sva cetiri tocka iako Audi tvrdi da je njihova tehnologija naprednija u odnosu na bilo koji drugi slican sistem jer su svi drugi, racunajuci i Haldex reaktivni dok je njihov sistem proaktivan. U prevodu to znaci da drugi sistemi ukljucuju zadnju osovinu kada osete da se gubi trakcija na prednjoj, dok kod Audija sistem na osnovu raznih parametara predvidja kada ce doci do gubljenja trakcije pa ukljucuje zadnju osovinu pre nego sto do toga dodje. Taj sistem (quattro with ultra technology) se sastoji od milti-plate kvacila izmedju menjaca i kardana ali i deaktivatora pogona na zadnjoj osovini.
Drugi Audi modeli, cak i A4 sa dizel motorom imaju klasican Torsen.

Pri tome, nista protiv Haldexa na cijem razvoju je velikim delom radio Saab pre bankrota, a kojeg izmedju ostalih koristi i Bugatti.

rumenige

pre 4 godine

to je to...za one sto kritikuju SUV vozila i za one sto kritikuju limuzine... brzo,udobno,sigurno i nije mnogo visoko ili nisko... nego taman...a stanu i koferi i kolica za bebe...a4 audi jedan od retkih auta koji su lepsi u station wagon formatu...

Samo realno

pre 4 godine

Zasto bi iko ko nije u poslu pogrebnika vozio karavan? Siguran recept da auto bude odvratan je da mu napravite karavan verziju.
(Dookie, 31. jul 2019 07:52)

Zato što ima dva metra, ženu i dvoje dece...takoreći ima porodicu...ali šta ti znaš.

Martin

pre 4 godine

@DC: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Haldex-Kupplung
svi VW i Audi koji imaju 4x4 su davno prešli na Haldex. Malo si u zaostatku s informacijama

Stanislav

pre 4 godine

@ ahtung
A šta kao običan auto ne može da se ogrebe? Ogrebaćeš ga samo ako ne gledaš gde ideš,isto kao i u gradu i za to je isključivo kriva nepažnja,nema veze sa terenom. Zamisli vozićeš ga po prašnjavim putevima, pa opraće se. Zašto misliš da bi nekome bilo žao da ga uprlja pa za to je i pravljen. Ovo i nije auto za "gradske čistunce" koji ni peške neće sići sa asfalta ovo je za ljude kojima nije problem da se malo uprljaju. A što se tiče auta za puvanje, to su ti svi ovi moderni krosoveri, pravljeni samo da izgledaju kao skuplji suv-ovi.

DC

pre 4 godine

@istina boli: Imaju Nemci ivicnjake ali ne sluze da bi se vozila penjala na njih.

@Ahtung: Nisam siguran da se Audi vodio potrebama na srpskom trzistu kada je osmisljao ovaj, kao ni druge svoje modele.

@Edin: Zapravo, Audijev stalan pogon na sve tockove preko starog dobrog Torsen diferencijala i Subaruov 'simetricni' su daleko ispred Haldexa koji je pre svega kompromisno resenje da se na najbolji moguci nacin prebaci pogon na sva 4 tocka kada je motor postavljen popreko, sto nije idealna polazna osnova ako zelis konstruisati auto sa pogonom na sva cetiri...

@Rade: U normalnom svetu se pri kupovini polovnog vozila gleda cena odrzavanja. Cinjenica da neko moze da ode i finansijski priusti deset godina star Aston Martin ili Bentley umesto primera radi Ford Mondea, ne znaci da ce neko i kupiti jednog od gornja dva imajuci u vidu cenu odrzavanja. Ko kupuje polovan auto, normalno da gleda sve troskove pa i one za odrzavanje, pa tako u Evropi polovna mala kola tipa Corsa ili Fiesta mnogo bolje drze cenu nego li recimo S-klasa sto je i normalno. Po najvise kod nas na Balkanu (mada nismo mi jedini) ljudi trce da kupe Audi, BMW i Mercedes sa zilion kilometara na satu, jer zaboga oni imaju imidz, a koji imaju svoju cenu odrzavanja. A posle: celave gume, skidanje DPFa, juris majstora koji moze da iskljuci upozorenja na instrument tabli za male pare itd.

Ajnstajn

pre 4 godine

Preskup, kao i Skoda Scout, Passat Alltrack i Subaru Outback. Trenutno najbolji odnos cena kvalitet u klasi nudi Seat Leon ST X-perience, koji je nov takodje nesto skuplji, ali godinu dve star moze da se nadje vec za 17.000e.

TNT

pre 4 godine

Da li je ova forma bolji izbor od SUV modela za jedan, univerzalni automobil? Moj odgovor je NE. Prva prednost koju SUV ima ogleda se u tome da pri manjoj ukupnoj dužini, koja je veoma bitna za grad, dobija se više prostora u kabini. Druga velika prednost je viša pozicija sedenja - bolja preglednost i lakši ulazak/izlazak iz vozila. Prednost all-road i sličnih se ogleda svakako u mnogo boljem ležanju na putu.

Ahtung

pre 4 godine

Ajd' sad šalu na stranu, koji Srbin bi vozao ovako fini i skupoceni auto po prašnjavim makadskim putevima, cepao gume, grebao lak!? Ne bi terao ni X5, pa čak ni Lendkruzera tako olako. Meni ovo liči na auto za puvanje pred drugima.

boki

pre 4 godine

audi u alroad verziji je ne prikosnoven bilo koji model bio a4 ili a6,pa kad vidim staog audija a6 2003god ili 2006god ja se najezim kakva je to masinerija i siguran sam da bi svi vozili a6 alroad umesto a4 ali nisu svi finansiski jaki pa ne mogu..a6 nemas ispod 3.0 a registracija prava sitnica 170.000 dok a4 imas ispod 2.0 pa je registracija dosta jeftinija,daje i on odlicne rezultate ali nije ipak to to..u svim ostalim segmentima mozemo pricati i ovako i onako ali alroad je prvi i jedini pravi,isto kao i 4x4 audi..

sale

pre 4 godine

stvarno ne razumem ove pajsere,skoda,subaru i ostali modeli a bolji su jer su jeftiniji,pa nisu evropljani ko balkanci sitne duse da nema zasta pas da ih ujede pa ce njih da kupuju..lupam sad imas da kupis samsung s10 ali nemas para pa uzmes kopiju kineza za 200e umesto za 1100 i vices kako je isti ili cak i bolji sto naravno nema veze za realnoscu..Audi alroad je tata za sve njih,prvi je poceo jos 2001god i jos uvek ih proizvodi,ne moze skoda da bude audi mislim to je opet grupacija wv i audi je premium a skoda za one sa supljim dzepom pa samim ti je i tehnologija kao iz audija alroad ali iz 2007god..udjes u audija starog 10god i nove skoda i vidis koliko je audi ispred..a subaru da ne spominjemo to ti je kad tenkista hoce da bude kosarkas,vodi on loptu,igra utakmice ali dzaba kad nije dorastao pravim velikim igracima..

Edin

pre 4 godine

Haldex je Haldex, sve ostalo je dizajn. A Haldex je srce koje upravlja 4x4 pogonima desetina raznih marki. Licno sam vozio Volvo xc70, sada Alltrack TSI. Subaru ima svoj jedinstven sistem koji do sada niko nije prevazisao. Istina, Subaru ima sve ostalo dosta bajato i izgled koji bas ne privlaci. Ali zato ide svuda jao koza.

hemodroid

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kobaja Grande, 30. jul 2019 21:00)

Upola manje para, duplo je vise a upola je manje.

Rade

pre 4 godine

Gledam polovnjake da kupim kcerci. Zivimo u Americi. Polovna Corola je skuplja od polovnih BMW, AUDI i Mercedesa istoga godista i miljaze. A 3x jeftinija kad je nova.

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda
(Komsa, 30. jul 2019 20:30)

Meni vise lici na zicu kojom okuju frizider za piće pored kioska.

Outback je goat svih putnickih automobila. Nema boljeg.

istina boli

pre 4 godine

Ako hoćeš auto normalne visine, moras da uzmes allroud verziju. Steta sto nije za koji cm visi, bio bi ekstra. Novi automobili su toliko niski, da nemam reči. Šta, u Nemačkoj nemaju ivičnjake!?

Bruce Lee

pre 4 godine

Vozim A4 Allroud 2014 godište. Auto je savršen, zimi kao sprinter pored čopavaca a kad stisneš gas ko da voziš limuzinu, izuva SUV bez problema.

F31

pre 4 godine

Zanimljivi su komentari. Ja npr ništa drugo na svetu ne bih pogledao osim ovog A4 Allroad. Ni Audi ni bilo koji drugi. Uzeo je najbolje od "oba sveta", praktičnost i povoznost karavana i terenske karakteristike SUV-a.. Za mene bolje ne postoji..

Rade Zadur

pre 4 godine

Prošla generacija A4 i A6 su mi izgledali bolje u Allroad nego u limuzinskoj varijanti, a kako stvari stoje i ova nova generacija isto tako, mada nisam video nove Allroad uživo. Čak sam pre dve godine ozbiljno razmišljao da uzmem jedan A6 Allroad iz 2012., ali sam se na kraju ipak odlučio za SUV. Nisam se pokajao, ali kad god vidim Allroad na ulici zapitam se da li sam pogrešio. Sjajni automobili nakrcani tehnologijom u svakom slučaju.

Kobaja Grande

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.

Šime

pre 4 godine

Ja ne znam ko kupuje ovo novo. Imaš 60.000, i ti sad nećeš Mercedes GLC, ili GLC Coupé, nećeš Audi Q5, Audi A5, nećeš BMW X3 ili X4, itd itd. nego baš hoćeš podignutog karavana, i to baš recimo u ovoj katastrofa-sivoj boji? Interesantan izbor za tolike pare.

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@ Komsa
A to što im otpadaju šrafovi na svim novim modelima maltene to ništa...
Subaru ima ozbiljan problem. Subaru je precenjena Japanska kanta koja je umislila da je Volvo. Loši motori, loš CVT, otpadaju šrafovi na novim kolima, tehnologija 5 godina iza ostalih a cene iste...

Nekada su bili ok i samo ok, nikada dobri ili odlični.

Komsa

pre 4 godine

Subaru outback je u ovoj kategoriji neprikosnoven. Od podloge klirens je veci nego kod grand cirokija i mnogih suv-ova. Pogledajte kako izgleda model za 2020. Rodjak u kanadi se kune u subaru ja bih voleo da posedujem onog sa 2.4 turbo motorom od 260 konja. Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda

F31

pre 4 godine

Zanimljivi su komentari. Ja npr ništa drugo na svetu ne bih pogledao osim ovog A4 Allroad. Ni Audi ni bilo koji drugi. Uzeo je najbolje od "oba sveta", praktičnost i povoznost karavana i terenske karakteristike SUV-a.. Za mene bolje ne postoji..

Komsa

pre 4 godine

Subaru outback je u ovoj kategoriji neprikosnoven. Od podloge klirens je veci nego kod grand cirokija i mnogih suv-ova. Pogledajte kako izgleda model za 2020. Rodjak u kanadi se kune u subaru ja bih voleo da posedujem onog sa 2.4 turbo motorom od 260 konja. Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda

Rade Zadur

pre 4 godine

Prošla generacija A4 i A6 su mi izgledali bolje u Allroad nego u limuzinskoj varijanti, a kako stvari stoje i ova nova generacija isto tako, mada nisam video nove Allroad uživo. Čak sam pre dve godine ozbiljno razmišljao da uzmem jedan A6 Allroad iz 2012., ali sam se na kraju ipak odlučio za SUV. Nisam se pokajao, ali kad god vidim Allroad na ulici zapitam se da li sam pogrešio. Sjajni automobili nakrcani tehnologijom u svakom slučaju.

Samo realno

pre 4 godine

Zasto bi iko ko nije u poslu pogrebnika vozio karavan? Siguran recept da auto bude odvratan je da mu napravite karavan verziju.
(Dookie, 31. jul 2019 07:52)

Zato što ima dva metra, ženu i dvoje dece...takoreći ima porodicu...ali šta ti znaš.

DC

pre 4 godine

@istina boli: Imaju Nemci ivicnjake ali ne sluze da bi se vozila penjala na njih.

@Ahtung: Nisam siguran da se Audi vodio potrebama na srpskom trzistu kada je osmisljao ovaj, kao ni druge svoje modele.

@Edin: Zapravo, Audijev stalan pogon na sve tockove preko starog dobrog Torsen diferencijala i Subaruov 'simetricni' su daleko ispred Haldexa koji je pre svega kompromisno resenje da se na najbolji moguci nacin prebaci pogon na sva 4 tocka kada je motor postavljen popreko, sto nije idealna polazna osnova ako zelis konstruisati auto sa pogonom na sva cetiri...

@Rade: U normalnom svetu se pri kupovini polovnog vozila gleda cena odrzavanja. Cinjenica da neko moze da ode i finansijski priusti deset godina star Aston Martin ili Bentley umesto primera radi Ford Mondea, ne znaci da ce neko i kupiti jednog od gornja dva imajuci u vidu cenu odrzavanja. Ko kupuje polovan auto, normalno da gleda sve troskove pa i one za odrzavanje, pa tako u Evropi polovna mala kola tipa Corsa ili Fiesta mnogo bolje drze cenu nego li recimo S-klasa sto je i normalno. Po najvise kod nas na Balkanu (mada nismo mi jedini) ljudi trce da kupe Audi, BMW i Mercedes sa zilion kilometara na satu, jer zaboga oni imaju imidz, a koji imaju svoju cenu odrzavanja. A posle: celave gume, skidanje DPFa, juris majstora koji moze da iskljuci upozorenja na instrument tabli za male pare itd.

Kobaja Grande

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@ Komsa
A to što im otpadaju šrafovi na svim novim modelima maltene to ništa...
Subaru ima ozbiljan problem. Subaru je precenjena Japanska kanta koja je umislila da je Volvo. Loši motori, loš CVT, otpadaju šrafovi na novim kolima, tehnologija 5 godina iza ostalih a cene iste...

Nekada su bili ok i samo ok, nikada dobri ili odlični.

hemodroid

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kobaja Grande, 30. jul 2019 21:00)

Upola manje para, duplo je vise a upola je manje.

rumenige

pre 4 godine

to je to...za one sto kritikuju SUV vozila i za one sto kritikuju limuzine... brzo,udobno,sigurno i nije mnogo visoko ili nisko... nego taman...a stanu i koferi i kolica za bebe...a4 audi jedan od retkih auta koji su lepsi u station wagon formatu...

Šime

pre 4 godine

Ja ne znam ko kupuje ovo novo. Imaš 60.000, i ti sad nećeš Mercedes GLC, ili GLC Coupé, nećeš Audi Q5, Audi A5, nećeš BMW X3 ili X4, itd itd. nego baš hoćeš podignutog karavana, i to baš recimo u ovoj katastrofa-sivoj boji? Interesantan izbor za tolike pare.

Rade

pre 4 godine

Gledam polovnjake da kupim kcerci. Zivimo u Americi. Polovna Corola je skuplja od polovnih BMW, AUDI i Mercedesa istoga godista i miljaze. A 3x jeftinija kad je nova.

TNT

pre 4 godine

Da li je ova forma bolji izbor od SUV modela za jedan, univerzalni automobil? Moj odgovor je NE. Prva prednost koju SUV ima ogleda se u tome da pri manjoj ukupnoj dužini, koja je veoma bitna za grad, dobija se više prostora u kabini. Druga velika prednost je viša pozicija sedenja - bolja preglednost i lakši ulazak/izlazak iz vozila. Prednost all-road i sličnih se ogleda svakako u mnogo boljem ležanju na putu.

Bruce Lee

pre 4 godine

Vozim A4 Allroud 2014 godište. Auto je savršen, zimi kao sprinter pored čopavaca a kad stisneš gas ko da voziš limuzinu, izuva SUV bez problema.

sale

pre 4 godine

stvarno ne razumem ove pajsere,skoda,subaru i ostali modeli a bolji su jer su jeftiniji,pa nisu evropljani ko balkanci sitne duse da nema zasta pas da ih ujede pa ce njih da kupuju..lupam sad imas da kupis samsung s10 ali nemas para pa uzmes kopiju kineza za 200e umesto za 1100 i vices kako je isti ili cak i bolji sto naravno nema veze za realnoscu..Audi alroad je tata za sve njih,prvi je poceo jos 2001god i jos uvek ih proizvodi,ne moze skoda da bude audi mislim to je opet grupacija wv i audi je premium a skoda za one sa supljim dzepom pa samim ti je i tehnologija kao iz audija alroad ali iz 2007god..udjes u audija starog 10god i nove skoda i vidis koliko je audi ispred..a subaru da ne spominjemo to ti je kad tenkista hoce da bude kosarkas,vodi on loptu,igra utakmice ali dzaba kad nije dorastao pravim velikim igracima..

Transformer

pre 4 godine

@Kobaja Grande A kad u oktaviji počne da krcka, pa odjekne na svakoj rupi, pa buči kad predješ 100km/h ili duva malo vjetra... Pa šasija audija napravljena i za motore od preko 400ks, pa imaš opcija opreme koje u skodi neces imati ni za 5 god, pa si sigurniji, pa je vožnja udobnija... Pa skoda nosi imidž dosadnog mediokriteta, a audi allroad uspješnog avanturiste... Ima mnogo stvari koje su važnije od metara i kubika kada se porede dva automobila. A poredjenje oktavie sa a4 allroad je neukusno. Posjedovanje bilo koje oktavije je mazohizam u odnosu na a3, koji je losiji od a4, a koji je opet za nijansu losiji od a4 allroad

Stanislav

pre 4 godine

@ ahtung
A šta kao običan auto ne može da se ogrebe? Ogrebaćeš ga samo ako ne gledaš gde ideš,isto kao i u gradu i za to je isključivo kriva nepažnja,nema veze sa terenom. Zamisli vozićeš ga po prašnjavim putevima, pa opraće se. Zašto misliš da bi nekome bilo žao da ga uprlja pa za to je i pravljen. Ovo i nije auto za "gradske čistunce" koji ni peške neće sići sa asfalta ovo je za ljude kojima nije problem da se malo uprljaju. A što se tiče auta za puvanje, to su ti svi ovi moderni krosoveri, pravljeni samo da izgledaju kao skuplji suv-ovi.

boki

pre 4 godine

sve doktor do doktora a sve nas skupa nema pas zasta da nas ujede..po komentarima bi rekao da sam u svici,norveskoj ili svedskoj a ne u srbistanu..znamo bolje od svih svedskih inzinjera i proizvodjaca a realno ne proizvodimo ni elektricni trotinet,sta ti je mentalitet naroda,dodje ovde pa hvali svog forda,subaru-a,skodu ili nekog levog i visi po ceo dan na ovom clanku o audiju i komentarisu a svi zajedno skupa pate sto ne mogu da ga imaju jer realno zasto bi citao i komentarisao ono sto me ne zanima kad ne valja...

Edin

pre 4 godine

Haldex je Haldex, sve ostalo je dizajn. A Haldex je srce koje upravlja 4x4 pogonima desetina raznih marki. Licno sam vozio Volvo xc70, sada Alltrack TSI. Subaru ima svoj jedinstven sistem koji do sada niko nije prevazisao. Istina, Subaru ima sve ostalo dosta bajato i izgled koji bas ne privlaci. Ali zato ide svuda jao koza.

Mirko

pre 4 godine

Vozio Audi Allroad A6 iz 2010 i vrhunski je auto. Šteta samo za A4 što nema vazdušno vešanje jer to je baš prava stvar za ovakvo vozilo. Klirens po želji u 4 nivoa, može da se vozi spušten skroz na auto putu ili po brdskim predelima u Allroad modu :)

neca

pre 4 godine

Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji ! 
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen. 
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.
(Sasa, 31. jul 2019 19:58)
ocigledno je da ne vozite Subaru Tribeca jer taj automobil ima klasicni 5stepeni automatski menjac a ne CVT, ili ste los masinski inzenjer koji ne zna u voznji da primeti razliku izmedju ta dva menjaca

Dookie

pre 4 godine

@samo realno
To za dva metra visine ima veze jedino ako se u gepeku i leži. A četvoročlana porodica se jednako dobro spakuje u bilo koju limuzinu sa gepekom od preko 500 litara. Osim, naravno, ako se na more nosi pola pokucstva i gajbice sa paradajzom. Ali, sta ti znas...

DC

pre 4 godine

@Martin: Nije tacno vec samo modeli koji imaju popreko postavljen motor, odn oni Audi modeli koji su bazirani na VW platformi, sto znaci Audiji manji od A4 i Q5. To se i da videti na linku koji si sam poslao. A3 nije nista drugo nego Golf u Audi odelu, a i TT je uvek bio na Golfovoj platformi.

No ako hocemo da cepidlacimo, poslednja generacija A4 u verziji samo sa benzinskim motorima ima sistem za deaktivaciju zadnjeg pogona, tako da nisu sa stalnim pogonom na sva cetiri tocka iako Audi tvrdi da je njihova tehnologija naprednija u odnosu na bilo koji drugi slican sistem jer su svi drugi, racunajuci i Haldex reaktivni dok je njihov sistem proaktivan. U prevodu to znaci da drugi sistemi ukljucuju zadnju osovinu kada osete da se gubi trakcija na prednjoj, dok kod Audija sistem na osnovu raznih parametara predvidja kada ce doci do gubljenja trakcije pa ukljucuje zadnju osovinu pre nego sto do toga dodje. Taj sistem (quattro with ultra technology) se sastoji od milti-plate kvacila izmedju menjaca i kardana ali i deaktivatora pogona na zadnjoj osovini.
Drugi Audi modeli, cak i A4 sa dizel motorom imaju klasican Torsen.

Pri tome, nista protiv Haldexa na cijem razvoju je velikim delom radio Saab pre bankrota, a kojeg izmedju ostalih koristi i Bugatti.

boki

pre 4 godine

audi u alroad verziji je ne prikosnoven bilo koji model bio a4 ili a6,pa kad vidim staog audija a6 2003god ili 2006god ja se najezim kakva je to masinerija i siguran sam da bi svi vozili a6 alroad umesto a4 ali nisu svi finansiski jaki pa ne mogu..a6 nemas ispod 3.0 a registracija prava sitnica 170.000 dok a4 imas ispod 2.0 pa je registracija dosta jeftinija,daje i on odlicne rezultate ali nije ipak to to..u svim ostalim segmentima mozemo pricati i ovako i onako ali alroad je prvi i jedini pravi,isto kao i 4x4 audi..

istina boli

pre 4 godine

Ako hoćeš auto normalne visine, moras da uzmes allroud verziju. Steta sto nije za koji cm visi, bio bi ekstra. Novi automobili su toliko niski, da nemam reči. Šta, u Nemačkoj nemaju ivičnjake!?

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda
(Komsa, 30. jul 2019 20:30)

Meni vise lici na zicu kojom okuju frizider za piće pored kioska.

Outback je goat svih putnickih automobila. Nema boljeg.

Senior

pre 4 godine

Evo maločas mi je majstor pogledao novokupljeni Nissan X- trail, 2004.g, pa sam ga zamolio da pogleda i nosače motora. Kaže: odlični su. A kod istog majstora sam bio sa A4, 2009.g. na kome su nosači otišli. Komentariše on: Japanci su to!

DC

pre 4 godine

@ciga: Nije problem i nema ničega lošeg kada čovek nema pa ne zna. Kada neko koje nešto malo prošao, video, možda probao pa eto malo zna, a ovi prvi to okarakterišu kao pametovanje, e to je već srpska dijagnoza i jedan od mnogih razloga zašto smo tu gde jesmo. Pozdrav

Ahtung

pre 4 godine

Ajd' sad šalu na stranu, koji Srbin bi vozao ovako fini i skupoceni auto po prašnjavim makadskim putevima, cepao gume, grebao lak!? Ne bi terao ni X5, pa čak ni Lendkruzera tako olako. Meni ovo liči na auto za puvanje pred drugima.

Sasa

pre 4 godine

@Maksim & Divizija
Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji !
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen.
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@Sasa

Dragi mi je što si mašinski inženjer po profesiji ali to ne menja činjenicu da nemaš pojma šta se dešava sa brendom Subaru.

Ne bih ni komentarisao ni poredio sa Audijem ali pošto je već neko napisao poredjenje, ispravio sam čoveka.

Subaru je po svemu iza konkurencije sem imidža. Najnoviji outback koji ti hoćeš da kupiš ima problem da mu nisu propisno stavili šrafove i zaptivke na konstrukciju i otpadaju. Moraće da unište ogromnu količinu vozila i da obeštete kupce.

CVT i ostalo je iza konkurencije. Audi im nije konkurencija već ostali Japanci.

Ostajem pri stavu da je Subaru Volvo u pokušaju, jedna obična Japanska kanta.

Bolje da voziš Hondu ili Tojotu ili čak Nissan nego precenjeno Japansko vozilo zvano Subaru.

Ajnstajn

pre 4 godine

Preskup, kao i Skoda Scout, Passat Alltrack i Subaru Outback. Trenutno najbolji odnos cena kvalitet u klasi nudi Seat Leon ST X-perience, koji je nov takodje nesto skuplji, ali godinu dve star moze da se nadje vec za 17.000e.

Martin

pre 4 godine

@DC: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Haldex-Kupplung
svi VW i Audi koji imaju 4x4 su davno prešli na Haldex. Malo si u zaostatku s informacijama

g3

pre 4 godine

@DC

Koliko ja znam, Audi je prestao da ugrađuje Torsen i prelazi na Haldex tip. Ima taj Quattro Ultra sistem, ali on ide samo u RS4 i slične mašine. Tako da ćemo svi mi koji nekako skuckamo pare za neki polovan A4 u budućnosti ipak voziti nešto a'la Haldex. :)

Komsa

pre 4 godine

Subaru outback je u ovoj kategoriji neprikosnoven. Od podloge klirens je veci nego kod grand cirokija i mnogih suv-ova. Pogledajte kako izgleda model za 2020. Rodjak u kanadi se kune u subaru ja bih voleo da posedujem onog sa 2.4 turbo motorom od 260 konja. Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda

Šime

pre 4 godine

Ja ne znam ko kupuje ovo novo. Imaš 60.000, i ti sad nećeš Mercedes GLC, ili GLC Coupé, nećeš Audi Q5, Audi A5, nećeš BMW X3 ili X4, itd itd. nego baš hoćeš podignutog karavana, i to baš recimo u ovoj katastrofa-sivoj boji? Interesantan izbor za tolike pare.

Kobaja Grande

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@ Komsa
A to što im otpadaju šrafovi na svim novim modelima maltene to ništa...
Subaru ima ozbiljan problem. Subaru je precenjena Japanska kanta koja je umislila da je Volvo. Loši motori, loš CVT, otpadaju šrafovi na novim kolima, tehnologija 5 godina iza ostalih a cene iste...

Nekada su bili ok i samo ok, nikada dobri ili odlični.

Ajnstajn

pre 4 godine

Preskup, kao i Skoda Scout, Passat Alltrack i Subaru Outback. Trenutno najbolji odnos cena kvalitet u klasi nudi Seat Leon ST X-perience, koji je nov takodje nesto skuplji, ali godinu dve star moze da se nadje vec za 17.000e.

Ahtung

pre 4 godine

Ajd' sad šalu na stranu, koji Srbin bi vozao ovako fini i skupoceni auto po prašnjavim makadskim putevima, cepao gume, grebao lak!? Ne bi terao ni X5, pa čak ni Lendkruzera tako olako. Meni ovo liči na auto za puvanje pred drugima.

prosto ko pasulj

pre 4 godine

Audi je vise za sminkere, a i ovaj gril izgleda kao rostilj nekog fast fuda
(Komsa, 30. jul 2019 20:30)

Meni vise lici na zicu kojom okuju frizider za piće pored kioska.

Outback je goat svih putnickih automobila. Nema boljeg.

F31

pre 4 godine

Zanimljivi su komentari. Ja npr ništa drugo na svetu ne bih pogledao osim ovog A4 Allroad. Ni Audi ni bilo koji drugi. Uzeo je najbolje od "oba sveta", praktičnost i povoznost karavana i terenske karakteristike SUV-a.. Za mene bolje ne postoji..

Sasa

pre 4 godine

@Maksim & Divizija
Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji !
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen.
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.

Martin

pre 4 godine

@DC: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Haldex-Kupplung
svi VW i Audi koji imaju 4x4 su davno prešli na Haldex. Malo si u zaostatku s informacijama

boki

pre 4 godine

audi u alroad verziji je ne prikosnoven bilo koji model bio a4 ili a6,pa kad vidim staog audija a6 2003god ili 2006god ja se najezim kakva je to masinerija i siguran sam da bi svi vozili a6 alroad umesto a4 ali nisu svi finansiski jaki pa ne mogu..a6 nemas ispod 3.0 a registracija prava sitnica 170.000 dok a4 imas ispod 2.0 pa je registracija dosta jeftinija,daje i on odlicne rezultate ali nije ipak to to..u svim ostalim segmentima mozemo pricati i ovako i onako ali alroad je prvi i jedini pravi,isto kao i 4x4 audi..

sale

pre 4 godine

stvarno ne razumem ove pajsere,skoda,subaru i ostali modeli a bolji su jer su jeftiniji,pa nisu evropljani ko balkanci sitne duse da nema zasta pas da ih ujede pa ce njih da kupuju..lupam sad imas da kupis samsung s10 ali nemas para pa uzmes kopiju kineza za 200e umesto za 1100 i vices kako je isti ili cak i bolji sto naravno nema veze za realnoscu..Audi alroad je tata za sve njih,prvi je poceo jos 2001god i jos uvek ih proizvodi,ne moze skoda da bude audi mislim to je opet grupacija wv i audi je premium a skoda za one sa supljim dzepom pa samim ti je i tehnologija kao iz audija alroad ali iz 2007god..udjes u audija starog 10god i nove skoda i vidis koliko je audi ispred..a subaru da ne spominjemo to ti je kad tenkista hoce da bude kosarkas,vodi on loptu,igra utakmice ali dzaba kad nije dorastao pravim velikim igracima..

Edin

pre 4 godine

Haldex je Haldex, sve ostalo je dizajn. A Haldex je srce koje upravlja 4x4 pogonima desetina raznih marki. Licno sam vozio Volvo xc70, sada Alltrack TSI. Subaru ima svoj jedinstven sistem koji do sada niko nije prevazisao. Istina, Subaru ima sve ostalo dosta bajato i izgled koji bas ne privlaci. Ali zato ide svuda jao koza.

Rade

pre 4 godine

Gledam polovnjake da kupim kcerci. Zivimo u Americi. Polovna Corola je skuplja od polovnih BMW, AUDI i Mercedesa istoga godista i miljaze. A 3x jeftinija kad je nova.

Samo realno

pre 4 godine

Zasto bi iko ko nije u poslu pogrebnika vozio karavan? Siguran recept da auto bude odvratan je da mu napravite karavan verziju.
(Dookie, 31. jul 2019 07:52)

Zato što ima dva metra, ženu i dvoje dece...takoreći ima porodicu...ali šta ti znaš.

TNT

pre 4 godine

Da li je ova forma bolji izbor od SUV modela za jedan, univerzalni automobil? Moj odgovor je NE. Prva prednost koju SUV ima ogleda se u tome da pri manjoj ukupnoj dužini, koja je veoma bitna za grad, dobija se više prostora u kabini. Druga velika prednost je viša pozicija sedenja - bolja preglednost i lakši ulazak/izlazak iz vozila. Prednost all-road i sličnih se ogleda svakako u mnogo boljem ležanju na putu.

Rade Zadur

pre 4 godine

Prošla generacija A4 i A6 su mi izgledali bolje u Allroad nego u limuzinskoj varijanti, a kako stvari stoje i ova nova generacija isto tako, mada nisam video nove Allroad uživo. Čak sam pre dve godine ozbiljno razmišljao da uzmem jedan A6 Allroad iz 2012., ali sam se na kraju ipak odlučio za SUV. Nisam se pokajao, ali kad god vidim Allroad na ulici zapitam se da li sam pogrešio. Sjajni automobili nakrcani tehnologijom u svakom slučaju.

Senior

pre 4 godine

Evo maločas mi je majstor pogledao novokupljeni Nissan X- trail, 2004.g, pa sam ga zamolio da pogleda i nosače motora. Kaže: odlični su. A kod istog majstora sam bio sa A4, 2009.g. na kome su nosači otišli. Komentariše on: Japanci su to!

Dookie

pre 4 godine

@samo realno
To za dva metra visine ima veze jedino ako se u gepeku i leži. A četvoročlana porodica se jednako dobro spakuje u bilo koju limuzinu sa gepekom od preko 500 litara. Osim, naravno, ako se na more nosi pola pokucstva i gajbice sa paradajzom. Ali, sta ti znas...

Maksim & Divizija

pre 4 godine

@Sasa

Dragi mi je što si mašinski inženjer po profesiji ali to ne menja činjenicu da nemaš pojma šta se dešava sa brendom Subaru.

Ne bih ni komentarisao ni poredio sa Audijem ali pošto je već neko napisao poredjenje, ispravio sam čoveka.

Subaru je po svemu iza konkurencije sem imidža. Najnoviji outback koji ti hoćeš da kupiš ima problem da mu nisu propisno stavili šrafove i zaptivke na konstrukciju i otpadaju. Moraće da unište ogromnu količinu vozila i da obeštete kupce.

CVT i ostalo je iza konkurencije. Audi im nije konkurencija već ostali Japanci.

Ostajem pri stavu da je Subaru Volvo u pokušaju, jedna obična Japanska kanta.

Bolje da voziš Hondu ili Tojotu ili čak Nissan nego precenjeno Japansko vozilo zvano Subaru.

g3

pre 4 godine

@DC

Koliko ja znam, Audi je prestao da ugrađuje Torsen i prelazi na Haldex tip. Ima taj Quattro Ultra sistem, ali on ide samo u RS4 i slične mašine. Tako da ćemo svi mi koji nekako skuckamo pare za neki polovan A4 u budućnosti ipak voziti nešto a'la Haldex. :)

DC

pre 4 godine

@istina boli: Imaju Nemci ivicnjake ali ne sluze da bi se vozila penjala na njih.

@Ahtung: Nisam siguran da se Audi vodio potrebama na srpskom trzistu kada je osmisljao ovaj, kao ni druge svoje modele.

@Edin: Zapravo, Audijev stalan pogon na sve tockove preko starog dobrog Torsen diferencijala i Subaruov 'simetricni' su daleko ispred Haldexa koji je pre svega kompromisno resenje da se na najbolji moguci nacin prebaci pogon na sva 4 tocka kada je motor postavljen popreko, sto nije idealna polazna osnova ako zelis konstruisati auto sa pogonom na sva cetiri...

@Rade: U normalnom svetu se pri kupovini polovnog vozila gleda cena odrzavanja. Cinjenica da neko moze da ode i finansijski priusti deset godina star Aston Martin ili Bentley umesto primera radi Ford Mondea, ne znaci da ce neko i kupiti jednog od gornja dva imajuci u vidu cenu odrzavanja. Ko kupuje polovan auto, normalno da gleda sve troskove pa i one za odrzavanje, pa tako u Evropi polovna mala kola tipa Corsa ili Fiesta mnogo bolje drze cenu nego li recimo S-klasa sto je i normalno. Po najvise kod nas na Balkanu (mada nismo mi jedini) ljudi trce da kupe Audi, BMW i Mercedes sa zilion kilometara na satu, jer zaboga oni imaju imidz, a koji imaju svoju cenu odrzavanja. A posle: celave gume, skidanje DPFa, juris majstora koji moze da iskljuci upozorenja na instrument tabli za male pare itd.

Transformer

pre 4 godine

@Kobaja Grande A kad u oktaviji počne da krcka, pa odjekne na svakoj rupi, pa buči kad predješ 100km/h ili duva malo vjetra... Pa šasija audija napravljena i za motore od preko 400ks, pa imaš opcija opreme koje u skodi neces imati ni za 5 god, pa si sigurniji, pa je vožnja udobnija... Pa skoda nosi imidž dosadnog mediokriteta, a audi allroad uspješnog avanturiste... Ima mnogo stvari koje su važnije od metara i kubika kada se porede dva automobila. A poredjenje oktavie sa a4 allroad je neukusno. Posjedovanje bilo koje oktavije je mazohizam u odnosu na a3, koji je losiji od a4, a koji je opet za nijansu losiji od a4 allroad

boki

pre 4 godine

sve doktor do doktora a sve nas skupa nema pas zasta da nas ujede..po komentarima bi rekao da sam u svici,norveskoj ili svedskoj a ne u srbistanu..znamo bolje od svih svedskih inzinjera i proizvodjaca a realno ne proizvodimo ni elektricni trotinet,sta ti je mentalitet naroda,dodje ovde pa hvali svog forda,subaru-a,skodu ili nekog levog i visi po ceo dan na ovom clanku o audiju i komentarisu a svi zajedno skupa pate sto ne mogu da ga imaju jer realno zasto bi citao i komentarisao ono sto me ne zanima kad ne valja...

Bruce Lee

pre 4 godine

Vozim A4 Allroud 2014 godište. Auto je savršen, zimi kao sprinter pored čopavaca a kad stisneš gas ko da voziš limuzinu, izuva SUV bez problema.

istina boli

pre 4 godine

Ako hoćeš auto normalne visine, moras da uzmes allroud verziju. Steta sto nije za koji cm visi, bio bi ekstra. Novi automobili su toliko niski, da nemam reči. Šta, u Nemačkoj nemaju ivičnjake!?

hemodroid

pre 4 godine

...a onda pogledas malo bolje i vidis da imas istu takvu Skodu Octaviu Scout, za duplo manje para. Isti motor 2.0tdi, pogon na sva 4, a gepek je cak i nesto veci.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Kobaja Grande, 30. jul 2019 21:00)

Upola manje para, duplo je vise a upola je manje.

rumenige

pre 4 godine

to je to...za one sto kritikuju SUV vozila i za one sto kritikuju limuzine... brzo,udobno,sigurno i nije mnogo visoko ili nisko... nego taman...a stanu i koferi i kolica za bebe...a4 audi jedan od retkih auta koji su lepsi u station wagon formatu...

Mirko

pre 4 godine

Vozio Audi Allroad A6 iz 2010 i vrhunski je auto. Šteta samo za A4 što nema vazdušno vešanje jer to je baš prava stvar za ovakvo vozilo. Klirens po želji u 4 nivoa, može da se vozi spušten skroz na auto putu ili po brdskim predelima u Allroad modu :)

neca

pre 4 godine

Pravi nick i nalupa se covek ko Maksim po diviziji ! 
Subaru Outback je duplo jevtiniji, a o kvalitetu ne bih pricao: ja vozim Subaru Tribeca 2008 i ide kao besan. Za ovih 11 godina menjao sam paknove za kocnice. ulje (naravno) i NISTA vise. Sledeci mi je Outback i to na jesen. 
Inace sam Masinski Inzenjer i mogu da kazem da me je odusevila jednostavnost i kvalitet kod Subaru-a. CVT ima isti kao Honda (od istog proizvodjaca) i moja Tribeca postize 100km/h za 7-8 sec sa tim CVT menjacem...nije bucan kao kod Mitsubishi-ja.
(Sasa, 31. jul 2019 19:58)
ocigledno je da ne vozite Subaru Tribeca jer taj automobil ima klasicni 5stepeni automatski menjac a ne CVT, ili ste los masinski inzenjer koji ne zna u voznji da primeti razliku izmedju ta dva menjaca

Stanislav

pre 4 godine

@ ahtung
A šta kao običan auto ne može da se ogrebe? Ogrebaćeš ga samo ako ne gledaš gde ideš,isto kao i u gradu i za to je isključivo kriva nepažnja,nema veze sa terenom. Zamisli vozićeš ga po prašnjavim putevima, pa opraće se. Zašto misliš da bi nekome bilo žao da ga uprlja pa za to je i pravljen. Ovo i nije auto za "gradske čistunce" koji ni peške neće sići sa asfalta ovo je za ljude kojima nije problem da se malo uprljaju. A što se tiče auta za puvanje, to su ti svi ovi moderni krosoveri, pravljeni samo da izgledaju kao skuplji suv-ovi.

DC

pre 4 godine

@Martin: Nije tacno vec samo modeli koji imaju popreko postavljen motor, odn oni Audi modeli koji su bazirani na VW platformi, sto znaci Audiji manji od A4 i Q5. To se i da videti na linku koji si sam poslao. A3 nije nista drugo nego Golf u Audi odelu, a i TT je uvek bio na Golfovoj platformi.

No ako hocemo da cepidlacimo, poslednja generacija A4 u verziji samo sa benzinskim motorima ima sistem za deaktivaciju zadnjeg pogona, tako da nisu sa stalnim pogonom na sva cetiri tocka iako Audi tvrdi da je njihova tehnologija naprednija u odnosu na bilo koji drugi slican sistem jer su svi drugi, racunajuci i Haldex reaktivni dok je njihov sistem proaktivan. U prevodu to znaci da drugi sistemi ukljucuju zadnju osovinu kada osete da se gubi trakcija na prednjoj, dok kod Audija sistem na osnovu raznih parametara predvidja kada ce doci do gubljenja trakcije pa ukljucuje zadnju osovinu pre nego sto do toga dodje. Taj sistem (quattro with ultra technology) se sastoji od milti-plate kvacila izmedju menjaca i kardana ali i deaktivatora pogona na zadnjoj osovini.
Drugi Audi modeli, cak i A4 sa dizel motorom imaju klasican Torsen.

Pri tome, nista protiv Haldexa na cijem razvoju je velikim delom radio Saab pre bankrota, a kojeg izmedju ostalih koristi i Bugatti.

DC

pre 4 godine

@ciga: Nije problem i nema ničega lošeg kada čovek nema pa ne zna. Kada neko koje nešto malo prošao, video, možda probao pa eto malo zna, a ovi prvi to okarakterišu kao pametovanje, e to je već srpska dijagnoza i jedan od mnogih razloga zašto smo tu gde jesmo. Pozdrav