Sreda, 24.07.2019.

20:20

Preminuo slavni holandski glumac Rutger Hauer

Izvor: B92, Beta, BBC

Preminuo slavni holandski glumac Rutger Hauer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

zauvek svoj

pre 4 godine

Mi smo porodično najviše gledali Sokolicu iako smo voleli Rudgera i u mnogim drugim filmovima.To je mozda poslednja bajka sa odličnim glumcima koja je i danas u našim srcima jer dobro pobedjuje zlo.Sinoc je zenski deo zaplakao za Rudgerom.Njegove oči.

Markonik

pre 4 godine

Napustio nas je najskromniji glumac najveceg talenta. Divan primer čoveka koji je dotakao zvezde, a ostao iskren prema porodici, prijateljima i obožavaocima. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu umetnosti kroz odlične uloge kojima ćeš ostati upamćen. Počivaj u miru, dobri čoveče.

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 24. jul 2019 22:56) Bas tako. Prije 7 ili 8 godina letio sam iz Amsterdama avionom za Prag i posto je doslo do prebookinga dali su mi da sjedim u business classu. Naravno, odmah sam prihvatio, ali kad sam primjetio ko sjedi uz mene nisam mogao vjerovati...Rutger Hauer, iz Blade Runnera, heroj moj iz djetinstva! Nisam ga odmah prepoznao ali oci su ga za tren odale. Iznenadilo me kako je i u njegovim godinama (imao je onda 67, 68 godina) fizicki djelovao jako impresivno, bio je stvarno velik i ocito vrlo jak covjek. A po ponasanju je bio kao sto ocekujes od velikana, korektan i vrlo ljubazan prema kabinskom osoblju. Nisam mu htio smetati jer mi se cinilo da je umoran pa sam odlucio da mu se samo ukratko zahvalim za filmove njegove koji su mi djetinstvo tako uljepsali. S smijehom na licu mi je odgovorio da mu je drago. Pocivaj u miru velikane.

120

pre 4 godine

Sjecam se jos u djetinjstvu sam gledao film Okovratnika, i ima jedna scena gdje se Rutger bori protiv nekog ogromnog prejakog lika i bas kad sam mislio gotov je, rutger je uspio da ga nadmudri tako sto mu je aktiviro okovratnik koji je explodiro. Tad se prvi put shvatio da nije snaga ta koja je najjaca nego inteligencija. Hvala ti za sve! Pocivaj u miru!

Tears in rain

pre 4 godine

Fatherland ko voli RH i The Man in the High Castle. Imao je neverovatnu harizmu, da loš ili prosečan film postane fenomenalan sa njim.

Tears in rain

pre 4 godine

Rutger Hauer je ušao u istoriju kinematografije sa svojim legendarnim monologom na kraju filma Istrebljivač. Ikonična scena za sva vremena, njegov monolog, u pozadini mrak i kiša i naravno Vangelisova muzika. Sada je i definitivno otišao u legendu, neka počiva u miru.

obavezno pogledati, ima ga na YT

pre 4 godine

The Hitcher - Autostoper

Ovom ulogom je postavio domaci zadatak onima koji bi da glume psihopatske ubice!

Ne dao Bog nikome da prime takvog autostopera u auto, kao sto je to uradio onaj klinac...

Slava majstoru! Pocivaj u miru! (i ne stopiraj, molim te)

Aleksandar

pre 4 godine

Bio je sjajan glumac, ostaće upamćen po ulozi Roja Batija u filmu "Blade Runner". Takođe je glumio u filmu "Beg iz Sobibora", koji je snimljen na našim prostorima. Ima ga još na YT, obavezno pogledajte.

Osamdesete

pre 4 godine

Žena soko i okovratnik,sećam se da sam kao klinac od 12-13 godina sa oduševljenjem gledao ova dva njegova filma.Uz "apokalipsu danas" tri prve video-kasete koje sam odgledao u životu!

Djenka

pre 4 godine

Čovek neverovatne aure na ekranu. Glumac koji je svaki film činio 10x boljim samom svojom pojavom. Čak i u trećerazrednim produkcijama (Hobo with a shotgun). Scena koji svi pominju, gde glumi Roja Betija, je jedna od najupečatljivijih filmskih momenata naše generacije... Like tears in the rain... I celu je sam izneo. Počivaj u miru.

decker

pre 4 godine

Ni jedan film nisam odgledao toliko puta kao Blade Runner. Nikad se nisam toliko rastužio kada je jedan glumac otišao. Doviđenja Roy Batty. Time to die ....

Vukica

pre 4 godine

Ja se secam njega i Natase Ricardson u filmu Posle ponoci, ljubavni triler , predivni u tom filmu on i ona, nazalost sada oboje pokojni

CATAPA

pre 4 godine

Toliko je mnogo njegovih nezaboravnih uloga, ali meni uvek prvo iskoči iz sećanja epizoda u "Bafi, ubica vampira" gde je Hauer taj naslovni, tojest vampir. Praktično bez adaptacije scenarija, na čistu impovizaciju i osećaj, on je promenio žanr tog filma i napravio jednu od kultnih komedija.
Ne bih rekao da je Rutger Hauer ikada bio zvezda B filmova. On je zvezda A klase koja je B filmovima davala šansu. Sa promenljivim uspehom, ali ljudi su te filmove makar pogledali samo zahvaljujući njegovoj preporuci. A bilo je i takvih koje ni on nije mogao da spase.
Bio je zvezda, ali i sjajan glumac. Mislim da je jedini glumac koji zaslužuje da se po njemu nazove neka daleka zvezda, tamo kod Oriona ili "Tanhojzer Kapije". Nemam pojma kako to tamo izgleda ni da li stvarno postoji, ali verujem Haueru da izgleda veličanstveno.

Tomica

pre 4 godine

Glumacka legenda! Pocivaju mu miru.
Blade Runner je njegovo remek delo i cuveni govor na kraju je on sam napisao na snimanju, jer po originalnom scenariju nije trebalo da bude uopste reci. Pored svih ostalih filmova koje je snimio i perfektno odglumio samo bi jos izdvojio jedan njegov film koji mi je isto ostao upecatljiv po njegovom perfomansu je Hobo with a Shotgun!

Zverinjak

pre 4 godine

Nekoliko stvari a u koje spada i Istrebljivac su me obelezile za ceo zivot. Muzika iz filma je prisutna skoro svako vece a i kisa koja pada u nedogled.. Slava velikom glumcu i hvala za jedan od najboljih citata filmske umetnosti.

Budjenje

pre 4 godine

Au... ovo je neko vec napisao ali ja ipak moram ;)

"All those moments will be lost in time, like tears in rain.... time to die"

To je btw bila njegova "on the fly" improvizacija, scenario je bio drugaciji ;) ali he Ridley ipak pa da kazemo naravno ostavio da ide u final mix

Gde ja živim

pre 4 godine

Slava mu, neka počiva u miru. Baš me je iznenadila vest. Svi su već napisali sve pa da se ne ponavljamo previše. Vrlo markantan lik i lice koje je moglo da utera ozbiljan strah.

All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die. Nažalost.

Ka

pre 4 godine

Bio je od onih glumaca koji bi samom svojom pojavom i prosečan film učinili boljim, neviđeno harizmatičan. Takođe, jedan od prvih koji se uspešno probio u Americi a da nije poreklom sa engleskog govornog područja.

Vidim da su komentatori već pobrojali mnoge kultne uloge, dodao bih još rane uloge 70-ih u rodnoj Holandiji (Turkish Delight, Soldier of Orange, Pastorala 1943), kao i moj lični favorit - Legend of the Holy Drinker iz '88 koji je svojevremeno osvojio Zlatnog Lava za najbolji film.
Po svemu sudeći, dobar čovek i velika faca. Počivaj u miru Rutgere, za mene ćeš uvek ostati legenda kinematografije.

r53

pre 4 godine

Istinska legenda, uzasno me rastuzila ova vest. Ok, svi znamo b produkciju 80ih i popularne stvari, samo bih dodao njegov prvi film kod Ferhofena - Turks Fruit (Turkish delight), maestralan.

zoran stokic

pre 4 godine

Za naše prilike u Srbiji njegov najznačajniji film bi bio: Fatherland (1994)
1h 46min | Drama, Romance, Sci-Fi | TV Movie 26 November 1994. Obavezno pogledati!!!!

Nemaja

pre 4 godine

Jedino glumac zbog koga sam vrisnuo u bioskopu (kao dete) gledajuci Autostopera.
Uloga u Blade runner je legendarna, kraj spada u najlepse ikad snimljene.
Hvala za vreme provedeno "zajedno".

dd

pre 4 godine

bas tuzna vest..veoma dobar glumac,pre mesec dana trazio neki film da pogledam i nisam nasao,nisam puno razmisljao kliknuo na ranera,Rutger i Harison Ford su to majstorski odradili u jednom od najboljih SF filmova ikada...respect,bio je bas faca

I.T.

pre 4 godine

Briljantan u svakoj ulozi, ali na mene je posebno ostavio utisak u fimu Žena Soko, gde je glumio sa Mišel Fajfer. Prelepa bajka i za odrasle, a kamoli za decu. Neka mu je večna slava.

Petar

pre 4 godine

Znam svaku scenu napamet Delica sekunde (Split second). Jedan od meni najboljih filmova ikada. Gledao sam ga kao dete pocetkom devedesetih i posle toga jos deset puta.

Bobi

pre 4 godine

Tako život proleti....kad sam vidio odmah se setih filma žena zvana sokol od kojeg sam bio fasciniran u to vreme glumcina prava’
NEK ti je laka zemlja

n_n

pre 4 godine

Htedoh da okacim citat iz Blejdranera, ali mnogi su me vec prestigli.
Velika legenda i veoma markantan lik. Pamticu ga po Blade Runner-u (medju omiljenim filmovima) i Guinness pivo (omiljeno pivo, a koje je reklamirao).

Time to die.

RIP legendo

DYD666

pre 4 godine

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
Pocivaj u miru.

WWIII

pre 4 godine

Toliko dobrih uloga... Cuveni The Hitcher, Wedlock, Wanted Dead or Alive, Surviving the game,.... Sve sto je odglumio bilo je vrhunski i za sva vremena, jedna od legendi mog tinejdzerstva. Kao i domaca tako i svijetska kinematografija ostaje bez posljednjih najboljih, na zalost.
RIP legendo.

sasa

pre 4 godine

bio sam dete kada sam prvi put gledao Isrebljivaca i Ladyhawk.Neki likovi Vam se jednostavno urezu i prirastu k srcu,on je bio jedan od njih.sada imam cetrdeset i nesto

Hajzenberg

pre 4 godine

Upečatljiv, jedinstven, deo legende "Blejd ranera".
Kako samo vreme prolazi i neumitno odnosi unikate, u ovom moru bezličnosti.
I kako reče, igrajući androida koji ga je proslavio: "All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Rutger Hauer, nadam se, neće tek tako "iščeznuti u vremenu".
Slava mu.

120

pre 4 godine

Ooo, ode jedan od najvecih glumaca.. “kao suze u kisi”.. svaki put kad sam opterecen glupostima pogledam scenu iz Blade Runnera i bude mi mnogo lakse. Vjecna ti slava i hvala!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.

Cinco Duros

pre 4 godine

Kakav je ovo bio lik, harao filmskom industrijom tokom 80-ih, pogotovo u žanru akcionih, triler i psiho-triler filmova. I danas se sećam čuvenih "Autostopera", "Traži se živ ili mrtav" i jednog gde juri neko čudovište u londonskoj kanalizaciji, sve kultni filmovi B produkcije. Nadam se da je lepo proživeo svoj život, neka počiva u miru i saučešće bližnjima.

whynot

pre 4 godine

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
R.I.P

Zox

pre 4 godine

Koincidencija je da se radnja filma B.Runner odvija 2019.god i na kraju filma on umire. Ja ga pamtim najvise po Blind Fury, obozavao sam taj film kao klinac, pocivao u miru.

Cinco Duros

pre 4 godine

Kakav je ovo bio lik, harao filmskom industrijom tokom 80-ih, pogotovo u žanru akcionih, triler i psiho-triler filmova. I danas se sećam čuvenih "Autostopera", "Traži se živ ili mrtav" i jednog gde juri neko čudovište u londonskoj kanalizaciji, sve kultni filmovi B produkcije. Nadam se da je lepo proživeo svoj život, neka počiva u miru i saučešće bližnjima.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.

Nemaja

pre 4 godine

Jedino glumac zbog koga sam vrisnuo u bioskopu (kao dete) gledajuci Autostopera.
Uloga u Blade runner je legendarna, kraj spada u najlepse ikad snimljene.
Hvala za vreme provedeno "zajedno".

DYD666

pre 4 godine

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
Pocivaj u miru.

Zox

pre 4 godine

Koincidencija je da se radnja filma B.Runner odvija 2019.god i na kraju filma on umire. Ja ga pamtim najvise po Blind Fury, obozavao sam taj film kao klinac, pocivao u miru.

Hajzenberg

pre 4 godine

Upečatljiv, jedinstven, deo legende "Blejd ranera".
Kako samo vreme prolazi i neumitno odnosi unikate, u ovom moru bezličnosti.
I kako reče, igrajući androida koji ga je proslavio: "All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Rutger Hauer, nadam se, neće tek tako "iščeznuti u vremenu".
Slava mu.

I.T.

pre 4 godine

Briljantan u svakoj ulozi, ali na mene je posebno ostavio utisak u fimu Žena Soko, gde je glumio sa Mišel Fajfer. Prelepa bajka i za odrasle, a kamoli za decu. Neka mu je večna slava.

Bobi

pre 4 godine

Tako život proleti....kad sam vidio odmah se setih filma žena zvana sokol od kojeg sam bio fasciniran u to vreme glumcina prava’
NEK ti je laka zemlja

dd

pre 4 godine

bas tuzna vest..veoma dobar glumac,pre mesec dana trazio neki film da pogledam i nisam nasao,nisam puno razmisljao kliknuo na ranera,Rutger i Harison Ford su to majstorski odradili u jednom od najboljih SF filmova ikada...respect,bio je bas faca

WWIII

pre 4 godine

Toliko dobrih uloga... Cuveni The Hitcher, Wedlock, Wanted Dead or Alive, Surviving the game,.... Sve sto je odglumio bilo je vrhunski i za sva vremena, jedna od legendi mog tinejdzerstva. Kao i domaca tako i svijetska kinematografija ostaje bez posljednjih najboljih, na zalost.
RIP legendo.

Petar

pre 4 godine

Znam svaku scenu napamet Delica sekunde (Split second). Jedan od meni najboljih filmova ikada. Gledao sam ga kao dete pocetkom devedesetih i posle toga jos deset puta.

Zverinjak

pre 4 godine

Nekoliko stvari a u koje spada i Istrebljivac su me obelezile za ceo zivot. Muzika iz filma je prisutna skoro svako vece a i kisa koja pada u nedogled.. Slava velikom glumcu i hvala za jedan od najboljih citata filmske umetnosti.

whynot

pre 4 godine

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
R.I.P

Ka

pre 4 godine

Bio je od onih glumaca koji bi samom svojom pojavom i prosečan film učinili boljim, neviđeno harizmatičan. Takođe, jedan od prvih koji se uspešno probio u Americi a da nije poreklom sa engleskog govornog područja.

Vidim da su komentatori već pobrojali mnoge kultne uloge, dodao bih još rane uloge 70-ih u rodnoj Holandiji (Turkish Delight, Soldier of Orange, Pastorala 1943), kao i moj lični favorit - Legend of the Holy Drinker iz '88 koji je svojevremeno osvojio Zlatnog Lava za najbolji film.
Po svemu sudeći, dobar čovek i velika faca. Počivaj u miru Rutgere, za mene ćeš uvek ostati legenda kinematografije.

sasa

pre 4 godine

bio sam dete kada sam prvi put gledao Isrebljivaca i Ladyhawk.Neki likovi Vam se jednostavno urezu i prirastu k srcu,on je bio jedan od njih.sada imam cetrdeset i nesto

120

pre 4 godine

Ooo, ode jedan od najvecih glumaca.. “kao suze u kisi”.. svaki put kad sam opterecen glupostima pogledam scenu iz Blade Runnera i bude mi mnogo lakse. Vjecna ti slava i hvala!

Budjenje

pre 4 godine

Au... ovo je neko vec napisao ali ja ipak moram ;)

"All those moments will be lost in time, like tears in rain.... time to die"

To je btw bila njegova "on the fly" improvizacija, scenario je bio drugaciji ;) ali he Ridley ipak pa da kazemo naravno ostavio da ide u final mix

zoran stokic

pre 4 godine

Za naše prilike u Srbiji njegov najznačajniji film bi bio: Fatherland (1994)
1h 46min | Drama, Romance, Sci-Fi | TV Movie 26 November 1994. Obavezno pogledati!!!!

n_n

pre 4 godine

Htedoh da okacim citat iz Blejdranera, ali mnogi su me vec prestigli.
Velika legenda i veoma markantan lik. Pamticu ga po Blade Runner-u (medju omiljenim filmovima) i Guinness pivo (omiljeno pivo, a koje je reklamirao).

Time to die.

RIP legendo

Gde ja živim

pre 4 godine

Slava mu, neka počiva u miru. Baš me je iznenadila vest. Svi su već napisali sve pa da se ne ponavljamo previše. Vrlo markantan lik i lice koje je moglo da utera ozbiljan strah.

All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die. Nažalost.

r53

pre 4 godine

Istinska legenda, uzasno me rastuzila ova vest. Ok, svi znamo b produkciju 80ih i popularne stvari, samo bih dodao njegov prvi film kod Ferhofena - Turks Fruit (Turkish delight), maestralan.

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 24. jul 2019 22:56) Bas tako. Prije 7 ili 8 godina letio sam iz Amsterdama avionom za Prag i posto je doslo do prebookinga dali su mi da sjedim u business classu. Naravno, odmah sam prihvatio, ali kad sam primjetio ko sjedi uz mene nisam mogao vjerovati...Rutger Hauer, iz Blade Runnera, heroj moj iz djetinstva! Nisam ga odmah prepoznao ali oci su ga za tren odale. Iznenadilo me kako je i u njegovim godinama (imao je onda 67, 68 godina) fizicki djelovao jako impresivno, bio je stvarno velik i ocito vrlo jak covjek. A po ponasanju je bio kao sto ocekujes od velikana, korektan i vrlo ljubazan prema kabinskom osoblju. Nisam mu htio smetati jer mi se cinilo da je umoran pa sam odlucio da mu se samo ukratko zahvalim za filmove njegove koji su mi djetinstvo tako uljepsali. S smijehom na licu mi je odgovorio da mu je drago. Pocivaj u miru velikane.

Markonik

pre 4 godine

Napustio nas je najskromniji glumac najveceg talenta. Divan primer čoveka koji je dotakao zvezde, a ostao iskren prema porodici, prijateljima i obožavaocima. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu umetnosti kroz odlične uloge kojima ćeš ostati upamćen. Počivaj u miru, dobri čoveče.

obavezno pogledati, ima ga na YT

pre 4 godine

The Hitcher - Autostoper

Ovom ulogom je postavio domaci zadatak onima koji bi da glume psihopatske ubice!

Ne dao Bog nikome da prime takvog autostopera u auto, kao sto je to uradio onaj klinac...

Slava majstoru! Pocivaj u miru! (i ne stopiraj, molim te)

120

pre 4 godine

Sjecam se jos u djetinjstvu sam gledao film Okovratnika, i ima jedna scena gdje se Rutger bori protiv nekog ogromnog prejakog lika i bas kad sam mislio gotov je, rutger je uspio da ga nadmudri tako sto mu je aktiviro okovratnik koji je explodiro. Tad se prvi put shvatio da nije snaga ta koja je najjaca nego inteligencija. Hvala ti za sve! Pocivaj u miru!

Tears in rain

pre 4 godine

Rutger Hauer je ušao u istoriju kinematografije sa svojim legendarnim monologom na kraju filma Istrebljivač. Ikonična scena za sva vremena, njegov monolog, u pozadini mrak i kiša i naravno Vangelisova muzika. Sada je i definitivno otišao u legendu, neka počiva u miru.

CATAPA

pre 4 godine

Toliko je mnogo njegovih nezaboravnih uloga, ali meni uvek prvo iskoči iz sećanja epizoda u "Bafi, ubica vampira" gde je Hauer taj naslovni, tojest vampir. Praktično bez adaptacije scenarija, na čistu impovizaciju i osećaj, on je promenio žanr tog filma i napravio jednu od kultnih komedija.
Ne bih rekao da je Rutger Hauer ikada bio zvezda B filmova. On je zvezda A klase koja je B filmovima davala šansu. Sa promenljivim uspehom, ali ljudi su te filmove makar pogledali samo zahvaljujući njegovoj preporuci. A bilo je i takvih koje ni on nije mogao da spase.
Bio je zvezda, ali i sjajan glumac. Mislim da je jedini glumac koji zaslužuje da se po njemu nazove neka daleka zvezda, tamo kod Oriona ili "Tanhojzer Kapije". Nemam pojma kako to tamo izgleda ni da li stvarno postoji, ali verujem Haueru da izgleda veličanstveno.

Djenka

pre 4 godine

Čovek neverovatne aure na ekranu. Glumac koji je svaki film činio 10x boljim samom svojom pojavom. Čak i u trećerazrednim produkcijama (Hobo with a shotgun). Scena koji svi pominju, gde glumi Roja Betija, je jedna od najupečatljivijih filmskih momenata naše generacije... Like tears in the rain... I celu je sam izneo. Počivaj u miru.

Vukica

pre 4 godine

Ja se secam njega i Natase Ricardson u filmu Posle ponoci, ljubavni triler , predivni u tom filmu on i ona, nazalost sada oboje pokojni

decker

pre 4 godine

Ni jedan film nisam odgledao toliko puta kao Blade Runner. Nikad se nisam toliko rastužio kada je jedan glumac otišao. Doviđenja Roy Batty. Time to die ....

Osamdesete

pre 4 godine

Žena soko i okovratnik,sećam se da sam kao klinac od 12-13 godina sa oduševljenjem gledao ova dva njegova filma.Uz "apokalipsu danas" tri prve video-kasete koje sam odgledao u životu!

Tears in rain

pre 4 godine

Fatherland ko voli RH i The Man in the High Castle. Imao je neverovatnu harizmu, da loš ili prosečan film postane fenomenalan sa njim.

Tomica

pre 4 godine

Glumacka legenda! Pocivaju mu miru.
Blade Runner je njegovo remek delo i cuveni govor na kraju je on sam napisao na snimanju, jer po originalnom scenariju nije trebalo da bude uopste reci. Pored svih ostalih filmova koje je snimio i perfektno odglumio samo bi jos izdvojio jedan njegov film koji mi je isto ostao upecatljiv po njegovom perfomansu je Hobo with a Shotgun!

zauvek svoj

pre 4 godine

Mi smo porodično najviše gledali Sokolicu iako smo voleli Rudgera i u mnogim drugim filmovima.To je mozda poslednja bajka sa odličnim glumcima koja je i danas u našim srcima jer dobro pobedjuje zlo.Sinoc je zenski deo zaplakao za Rudgerom.Njegove oči.

Aleksandar

pre 4 godine

Bio je sjajan glumac, ostaće upamćen po ulozi Roja Batija u filmu "Blade Runner". Takođe je glumio u filmu "Beg iz Sobibora", koji je snimljen na našim prostorima. Ima ga još na YT, obavezno pogledajte.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.

DYD666

pre 4 godine

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."
Pocivaj u miru.

zoran stokic

pre 4 godine

Za naše prilike u Srbiji njegov najznačajniji film bi bio: Fatherland (1994)
1h 46min | Drama, Romance, Sci-Fi | TV Movie 26 November 1994. Obavezno pogledati!!!!

120

pre 4 godine

Ooo, ode jedan od najvecih glumaca.. “kao suze u kisi”.. svaki put kad sam opterecen glupostima pogledam scenu iz Blade Runnera i bude mi mnogo lakse. Vjecna ti slava i hvala!

Nemaja

pre 4 godine

Jedino glumac zbog koga sam vrisnuo u bioskopu (kao dete) gledajuci Autostopera.
Uloga u Blade runner je legendarna, kraj spada u najlepse ikad snimljene.
Hvala za vreme provedeno "zajedno".

Ka

pre 4 godine

Bio je od onih glumaca koji bi samom svojom pojavom i prosečan film učinili boljim, neviđeno harizmatičan. Takođe, jedan od prvih koji se uspešno probio u Americi a da nije poreklom sa engleskog govornog područja.

Vidim da su komentatori već pobrojali mnoge kultne uloge, dodao bih još rane uloge 70-ih u rodnoj Holandiji (Turkish Delight, Soldier of Orange, Pastorala 1943), kao i moj lični favorit - Legend of the Holy Drinker iz '88 koji je svojevremeno osvojio Zlatnog Lava za najbolji film.
Po svemu sudeći, dobar čovek i velika faca. Počivaj u miru Rutgere, za mene ćeš uvek ostati legenda kinematografije.

n_n

pre 4 godine

Htedoh da okacim citat iz Blejdranera, ali mnogi su me vec prestigli.
Velika legenda i veoma markantan lik. Pamticu ga po Blade Runner-u (medju omiljenim filmovima) i Guinness pivo (omiljeno pivo, a koje je reklamirao).

Time to die.

RIP legendo

I.T.

pre 4 godine

Briljantan u svakoj ulozi, ali na mene je posebno ostavio utisak u fimu Žena Soko, gde je glumio sa Mišel Fajfer. Prelepa bajka i za odrasle, a kamoli za decu. Neka mu je večna slava.

Gde ja živim

pre 4 godine

Slava mu, neka počiva u miru. Baš me je iznenadila vest. Svi su već napisali sve pa da se ne ponavljamo previše. Vrlo markantan lik i lice koje je moglo da utera ozbiljan strah.

All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die. Nažalost.

Budjenje

pre 4 godine

Au... ovo je neko vec napisao ali ja ipak moram ;)

"All those moments will be lost in time, like tears in rain.... time to die"

To je btw bila njegova "on the fly" improvizacija, scenario je bio drugaciji ;) ali he Ridley ipak pa da kazemo naravno ostavio da ide u final mix

Hajzenberg

pre 4 godine

Upečatljiv, jedinstven, deo legende "Blejd ranera".
Kako samo vreme prolazi i neumitno odnosi unikate, u ovom moru bezličnosti.
I kako reče, igrajući androida koji ga je proslavio: "All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die."

Rutger Hauer, nadam se, neće tek tako "iščeznuti u vremenu".
Slava mu.

Petar

pre 4 godine

Znam svaku scenu napamet Delica sekunde (Split second). Jedan od meni najboljih filmova ikada. Gledao sam ga kao dete pocetkom devedesetih i posle toga jos deset puta.

Zverinjak

pre 4 godine

Nekoliko stvari a u koje spada i Istrebljivac su me obelezile za ceo zivot. Muzika iz filma je prisutna skoro svako vece a i kisa koja pada u nedogled.. Slava velikom glumcu i hvala za jedan od najboljih citata filmske umetnosti.

Cinco Duros

pre 4 godine

Kakav je ovo bio lik, harao filmskom industrijom tokom 80-ih, pogotovo u žanru akcionih, triler i psiho-triler filmova. I danas se sećam čuvenih "Autostopera", "Traži se živ ili mrtav" i jednog gde juri neko čudovište u londonskoj kanalizaciji, sve kultni filmovi B produkcije. Nadam se da je lepo proživeo svoj život, neka počiva u miru i saučešće bližnjima.

r53

pre 4 godine

Istinska legenda, uzasno me rastuzila ova vest. Ok, svi znamo b produkciju 80ih i popularne stvari, samo bih dodao njegov prvi film kod Ferhofena - Turks Fruit (Turkish delight), maestralan.

dd

pre 4 godine

bas tuzna vest..veoma dobar glumac,pre mesec dana trazio neki film da pogledam i nisam nasao,nisam puno razmisljao kliknuo na ranera,Rutger i Harison Ford su to majstorski odradili u jednom od najboljih SF filmova ikada...respect,bio je bas faca

Tears in rain

pre 4 godine

Rutger Hauer je ušao u istoriju kinematografije sa svojim legendarnim monologom na kraju filma Istrebljivač. Ikonična scena za sva vremena, njegov monolog, u pozadini mrak i kiša i naravno Vangelisova muzika. Sada je i definitivno otišao u legendu, neka počiva u miru.

Zox

pre 4 godine

Koincidencija je da se radnja filma B.Runner odvija 2019.god i na kraju filma on umire. Ja ga pamtim najvise po Blind Fury, obozavao sam taj film kao klinac, pocivao u miru.

whynot

pre 4 godine

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
R.I.P

Bobi

pre 4 godine

Tako život proleti....kad sam vidio odmah se setih filma žena zvana sokol od kojeg sam bio fasciniran u to vreme glumcina prava’
NEK ti je laka zemlja

sasa

pre 4 godine

bio sam dete kada sam prvi put gledao Isrebljivaca i Ladyhawk.Neki likovi Vam se jednostavno urezu i prirastu k srcu,on je bio jedan od njih.sada imam cetrdeset i nesto

WWIII

pre 4 godine

Toliko dobrih uloga... Cuveni The Hitcher, Wedlock, Wanted Dead or Alive, Surviving the game,.... Sve sto je odglumio bilo je vrhunski i za sva vremena, jedna od legendi mog tinejdzerstva. Kao i domaca tako i svijetska kinematografija ostaje bez posljednjih najboljih, na zalost.
RIP legendo.

Tomica

pre 4 godine

Glumacka legenda! Pocivaju mu miru.
Blade Runner je njegovo remek delo i cuveni govor na kraju je on sam napisao na snimanju, jer po originalnom scenariju nije trebalo da bude uopste reci. Pored svih ostalih filmova koje je snimio i perfektno odglumio samo bi jos izdvojio jedan njegov film koji mi je isto ostao upecatljiv po njegovom perfomansu je Hobo with a Shotgun!

decker

pre 4 godine

Ni jedan film nisam odgledao toliko puta kao Blade Runner. Nikad se nisam toliko rastužio kada je jedan glumac otišao. Doviđenja Roy Batty. Time to die ....

Markonik

pre 4 godine

Napustio nas je najskromniji glumac najveceg talenta. Divan primer čoveka koji je dotakao zvezde, a ostao iskren prema porodici, prijateljima i obožavaocima. Ostavio si neizbrisiv trag u svetu umetnosti kroz odlične uloge kojima ćeš ostati upamćen. Počivaj u miru, dobri čoveče.

CATAPA

pre 4 godine

Toliko je mnogo njegovih nezaboravnih uloga, ali meni uvek prvo iskoči iz sećanja epizoda u "Bafi, ubica vampira" gde je Hauer taj naslovni, tojest vampir. Praktično bez adaptacije scenarija, na čistu impovizaciju i osećaj, on je promenio žanr tog filma i napravio jednu od kultnih komedija.
Ne bih rekao da je Rutger Hauer ikada bio zvezda B filmova. On je zvezda A klase koja je B filmovima davala šansu. Sa promenljivim uspehom, ali ljudi su te filmove makar pogledali samo zahvaljujući njegovoj preporuci. A bilo je i takvih koje ni on nije mogao da spase.
Bio je zvezda, ali i sjajan glumac. Mislim da je jedini glumac koji zaslužuje da se po njemu nazove neka daleka zvezda, tamo kod Oriona ili "Tanhojzer Kapije". Nemam pojma kako to tamo izgleda ni da li stvarno postoji, ali verujem Haueru da izgleda veličanstveno.

Vukica

pre 4 godine

Ja se secam njega i Natase Ricardson u filmu Posle ponoci, ljubavni triler , predivni u tom filmu on i ona, nazalost sada oboje pokojni

Djenka

pre 4 godine

Čovek neverovatne aure na ekranu. Glumac koji je svaki film činio 10x boljim samom svojom pojavom. Čak i u trećerazrednim produkcijama (Hobo with a shotgun). Scena koji svi pominju, gde glumi Roja Betija, je jedna od najupečatljivijih filmskih momenata naše generacije... Like tears in the rain... I celu je sam izneo. Počivaj u miru.

Osamdesete

pre 4 godine

Žena soko i okovratnik,sećam se da sam kao klinac od 12-13 godina sa oduševljenjem gledao ova dva njegova filma.Uz "apokalipsu danas" tri prve video-kasete koje sam odgledao u životu!

Aleksandar

pre 4 godine

Bio je sjajan glumac, ostaće upamćen po ulozi Roja Batija u filmu "Blade Runner". Takođe je glumio u filmu "Beg iz Sobibora", koji je snimljen na našim prostorima. Ima ga još na YT, obavezno pogledajte.

obavezno pogledati, ima ga na YT

pre 4 godine

The Hitcher - Autostoper

Ovom ulogom je postavio domaci zadatak onima koji bi da glume psihopatske ubice!

Ne dao Bog nikome da prime takvog autostopera u auto, kao sto je to uradio onaj klinac...

Slava majstoru! Pocivaj u miru! (i ne stopiraj, molim te)

Tears in rain

pre 4 godine

Fatherland ko voli RH i The Man in the High Castle. Imao je neverovatnu harizmu, da loš ili prosečan film postane fenomenalan sa njim.

120

pre 4 godine

Sjecam se jos u djetinjstvu sam gledao film Okovratnika, i ima jedna scena gdje se Rutger bori protiv nekog ogromnog prejakog lika i bas kad sam mislio gotov je, rutger je uspio da ga nadmudri tako sto mu je aktiviro okovratnik koji je explodiro. Tad se prvi put shvatio da nije snaga ta koja je najjaca nego inteligencija. Hvala ti za sve! Pocivaj u miru!

Magnus, iz Amsterdama vam se javljam

pre 4 godine

Veliki glumac.Čovek koji je rodjen u Holandiji,ceo život proveo u Holandiji i umro u svojoj zemlji gde je rodjen.Nije živeo život pun kiča i reality(Beverly Hills,Holivud...).Nije živio američki san.Bio normalan lik!Što je jako teško u današnje vreme.Neka mu je večna slava.
(dnevna doza prosecnog Srbende, 24. jul 2019 22:56) Bas tako. Prije 7 ili 8 godina letio sam iz Amsterdama avionom za Prag i posto je doslo do prebookinga dali su mi da sjedim u business classu. Naravno, odmah sam prihvatio, ali kad sam primjetio ko sjedi uz mene nisam mogao vjerovati...Rutger Hauer, iz Blade Runnera, heroj moj iz djetinstva! Nisam ga odmah prepoznao ali oci su ga za tren odale. Iznenadilo me kako je i u njegovim godinama (imao je onda 67, 68 godina) fizicki djelovao jako impresivno, bio je stvarno velik i ocito vrlo jak covjek. A po ponasanju je bio kao sto ocekujes od velikana, korektan i vrlo ljubazan prema kabinskom osoblju. Nisam mu htio smetati jer mi se cinilo da je umoran pa sam odlucio da mu se samo ukratko zahvalim za filmove njegove koji su mi djetinstvo tako uljepsali. S smijehom na licu mi je odgovorio da mu je drago. Pocivaj u miru velikane.

zauvek svoj

pre 4 godine

Mi smo porodično najviše gledali Sokolicu iako smo voleli Rudgera i u mnogim drugim filmovima.To je mozda poslednja bajka sa odličnim glumcima koja je i danas u našim srcima jer dobro pobedjuje zlo.Sinoc je zenski deo zaplakao za Rudgerom.Njegove oči.