Četvrtak, 11.07.2019.

20:20

"Ukoliko Đoković 'razbije' protivnika – to će uticati na Federera i Nadala"

Bivši američki teniser Bred Gilbert veruje da Novak Đoković može da ima uticaj na Rodžera Federera i pre njihovog potencijalnog megdana.

Izvor: LN

"Ukoliko Ðokoviæ 'razbije' protivnika – to æe uticati na Federera i Nadala" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

DEX

pre 4 godine

Ako Djokovic u prvom mecu izbori finale, uticace na drugi mec tako sto ce Federer da izgubi. Federer rado izgubi od bilo koga samo da ne izgubi od Noleta.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Situacija je sledeća, zadnja tri međusobna susreta Ðoković-Nadal na grendslemu 3-0 za Novaka ili zadnja pobeda Nadala 2014 na RG, sa Federerom 4-0 zadnja pobeda Federera Vimbldon 2012, tako da je jasno kolike su im šanse ako Novak uđe u finale

Nebojša

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga. 
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede. 
Živi bili, pa videli.
(Marko, 11. jul 2019 22:22)

Iako Federer i Novak nisu u nekoj ljubavi Federeru ipak više odgovara da Novak osvoji nego Nadal bolje da Novak ima 16 nego Nadal 19 tako da će sigurno Federer dati sve od sebe da dobije meč a ako ne uspe navija za Novaka u finalu budi siguran.

e

pre 4 godine

Sigurno su protivnici Novaka pozvali eksperte da posavetuje Batusta kako se najbolje odupreti Novaku i pbeditiga? Novače igraj svoju igru. Ti si deo srpskog naroda, a poznato je nažalost da je ceo srpski narod okačena na stub srama bez svoje krivice.

zoran ivkovic

pre 4 godine

jedini put da osvojis grendslem popedis sve koji ti se nadju na putu do trofeja .....citam neki izjavljuju ako Nole udje u finale da ce Federer lagano izgubiti od Rafe da izbegne mec sa Nolom .
NE niko od njih ne izbegava nekog pogotofo na Vimbldonu jer put do pehara vodi samo preko pobeda ....Federeru je ovo sansa trava je njegova podloga i tu ce najvise napasti i na vimbldonu najvise skoncentrisan .
-Federeru jedini put do pehara da pobedi obojicu i on to zna a pehar zeli ...da se malo odvoji po brojuslemova
- Rafa juri 20 slemova i bice opasno koncentrisan posebno na vimbldonu jer svake pete igra finale
-Nole isto trava mu lezi u polufinalu je i zasto da ne napdne osvajanje .....veliki su to sampioni i u polufinalu slema nema tu da se stede

meda

pre 4 godine

Deluje mi da cemo u narednom periodu da gledamo slican "zreb" na slem turnirima - Nadal i Federer u istoj polovini a Djokovic i svi najopasniji omladinci u drugoj polovini.
Tako je najveca sansa za Nadal-Federer duel u polufinalu koji je medijski mamac.

anica

pre 4 godine

Niko od njih nije skroz imun na rezultate drugog ali mislim da su oni dovoljno svesni sebe da nemaju vise toliki naboj da se dokazu da su bolji, veliki su to sportisti...mislim da je Nadal najvise koncentrisan, imam utisak da na terenu niti cuje niti vidi sta osim reketa i lopte dok su ova dvojica drugaciji. Federer ima svoje sanse sutra jedina mana mu je sto ce se umoriti ali zaista na stranu sprdnja i zezov ponekad ljubomora, milina ga je gledati na ovoj podlozi.
Sto se tice naseg Novaka, sve je receno i bice potvrdjeno u nedelju. Hvala!

Lik

pre 4 godine

Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.
(Labud, 11. jul 2019 22:36)

E stvarno si jadan, pojma ti o tenisu nemaš već se hraniš mržnjom koja je rezultat tvog očito promašenog života. Novaku mastersi NISU bitni, tu on održava formu i otaljava ono što mora, ko to još pamti sem paćenika kao ti? Pamte se i računaju GS-ovi i broj nedelja na prvom mestu, sve ostalo je manje bitno i Novak upravo to i juri. Rekord broja nedelja mu se smeši i to mu je najbliže a GS-ovi e tu će biti mrtva trka sa Nadalom pa ko duže izdrži.

dado

pre 4 godine

iskreno, nisam slusao original, ali ako je stvarno izjavio da rafa dugo nije dobio federera, onda ga je barem novinar trebao podsjetiti da ga je dobio u 1/2 rg. ali dobro.
iskreno, niti federer, niti nole nisu imali protivnika vrijednog spomena.
isto tako, su i prije pocetka projekcijom ocekivali 1/2 rafole i nole sa druge strane. sa 37 grand slam turnira (roger + rafa) vjerujte nece se gace zatresti niti jednom od njih. isto kao sto se nece niti noletu. to su sve napreti mecevi, gdje odlucuju nianse, poen dva, kad je najvaznije....
sve i da nole razbije bautistu sa 3.0, to nema nikakve veze pred finale. ja se nadam da ce nole to osvojiti, niti sam neznam koga bi vise volio u finalu (iako sam osobno na rafinoj strani, mislim da je federer u prednosti, prije svega zbog podloge)

Dott

pre 4 godine

Istina je da Novakove dobre igre destruktivno deluju na Rodzera i Nadala, ali neuporedivo vise na Nadala, jer Rodzer je iznasao mehanizam emotivne zavese koju ume da spusti i da zaista izgleda kao imun na spoljne uticaje.
Setimo se 2011te seriju Novakovih pobeda prekinuo je upravo Federer, ali dobro ne ocekujem Federera u finalu, mislim da ce u finale Nadal, ne bas lako, bice to jedna ozbiljna borba izmedju njih, ali ni Novak nece samo protutnjati kroz polufinale i Novak ima ozbiljnog fajtera. Svakako ockujem Novakov 16 GS trofej, ali ne lako dobijen, jer ce Nadalu veoma stati da dodje do njega.

Lik

pre 4 godine

Opet sam odgledao finale AO, skraćeni snimak koji čuvam na disku. Brate mili, kakva egzekucija!
Novak je sad baš u toj formi dok je Nadal za nijansu sporiji nego onda, biće veselo.

Caki

pre 4 godine

Kako iko odrastao, trezan i da nema temperaturu uopšte može da pomisli da Federer može da pobedi Nadala?
Shvatam onako, kao vic, ravna Zemlja i tako... gde su mladi tu je šala, ali nije valjda da neko ozbiljno misli da je nešto takvo moguće?

Biky

pre 4 godine

Nolo, ne kaci se sa najboljima tj Rafom ili Nadalom. Znas i sam da ce te odrati... Predaj mec pod izgovorom povrede i pravac kod Pepea na seansu ili kod Ivanisevica da ti prica kako je to bilo kad je drzao mitraljez u rukama devedesetih.

Labud

pre 4 godine

Dobio ubedljivo raspalog Gofana u drugom i trećem setu posle prvog u kome mu isti uzeo brejk pa se Nolo hvatao za glavu. I sad već u naslovima predvidjanja tipa ako "razbije" ccc. Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.

Ivan

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Ej Gilberte razbio Rafa Rođu na Rolan Garosu pre nekih 20 dana u polufinalu sa ubedljivih 3:0! A 20 dana nije baš neko dugo vreme zar ne! :-)

Marko

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga.
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede.
Živi bili, pa videli.

Sinki

pre 4 godine

Ja smatram da je proslo vrijeme da Nadal i Federer dobijaju Novaka u zavrsnici gren slema,i toga se i dalje drzim....Novaku vise nisu oni problem i mislim da ce do kraja karijere da dobija Rafu i Rodzera,ali Novak ce u buducnosti imati mnogo vise problema sa ovim mladjim igracima.Odavno imam osjecaj da Novak mnogo loakse dobija Nadala,nego na primer Zvereva,Kacanova,itd.

Ivan Veljković

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Neko vreme ga nije pobedio? Neko vreme, da, od onomad na Rolan Garosu u polufinalu sa 3:0 pre nekih tri sedmice! :-) No dobro, ovo je Vimbldon i trava, nije šljaka, ovde će biti daleko daleko neizvesnije!

Ivan

pre 4 godine

Ne slažem se sa ovom konstatacijom i mišljenjem Gilberta jer zaista sva trojica i Rafa i Nole i Rodžer su toliko iskusni i prekaljeni asovi da jednostavno se nimalo ne opterećuju ko kako igra i koga kako eskivirati. Sva trojica i u četvrtim decenijama razbijaju sve redom i igraju veoma dobro, jure jedan drugog i daju snagu jedni drugima, te jedva čekaju da ukrste koplja među sobom kada god se za to stvori prilika. I zato nema sumnje da će sutra sva trojica veoma želeti pobedu i učiniće sve da prođu u finale, bez obzira ko ih tamo čeka! Jednostavno to je taj njihov šampionski gen koji ih i čini toliko velikim! Biće sjajna oba polufinala i finale nema sumnje, ma ko pobedio jedno je sigurno, pobediće opet tenis u izvođenju ove trojice neponovljivih velikana! Uživajmo dok možemo!

Train in vain

pre 4 godine

Mene više Agut plaši, koliko god to glupo zvučalo. Ako Novak njega pobedi, pucaće od samopouzdanja, a svi znamo da ga je tad skoro nemoguće dobiti, pogotovo u finalu GS-a.

Ivan4_2019

pre 4 godine

Federere moj, uz tebe smo.
(kiza, 11. jul 2019 21:12)

Sad kada je Federer ovo pročitao, tek sada je nepobediv, sutra Nadalu neće dati ni promil šanse za pobedu, samo kada si ga ti ovoliko sjajno podržao! :-))))) Sutra laganih 3:0 za Švajcarca čim ga mali Kiza ovoliko podržava i voli! .-))))

Ксенија

pre 4 godine

Федерер ће изгубити од Надала хтео то или не, али ће сигурно изгубити ако Новак победи. Он већ дуго покушава да избегне мечеве са Новаком кад год може да не би повећао негативну разлику и са њим.

KAOXXXL

pre 4 godine

A ranije mnogo puta je Nole igrao sa jednim polufinale a zatim sa drugim finale, mislim na Federera i Nadala.
Normalno je da prvi nosilac ima neku prednost.

C i n i k

pre 4 godine

Novak je ove godine ipak imao malu povoljnost,doduse u nj zrebu bili su mladi asovi koji su ispali,ali svejedno,iako ne igra na centralnom,ipak mu je zreb malo laksi jer nmr pre finala da igra sa RN ili RF.
Nadam se da ce da pobedi Aguta i to ubedljivo sutra.

haren

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Pobedio ga je na Roland Garosu.

Srđan

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

-Pa pobijedio ga je prije mjesec dana u polufinalu RG...

Robert

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio"
---

Kako ga nije pobedio neko vreme kad ga je lagano dobio nedavno na RG?! I kakav uticaj može da ima bilo koji ishod meča koji se dogodio pre 11 godina?!

Nebojša

pre 4 godine

Stavite se na mesto Federera ako Novak pobedi a veliki je favorit Federer mora prvo Nadala da dobije pa potom u finalu čoveka koji ga je dobio u dva uzastopna finala ovde a ni Nadal nije u puno boljoj poziciji osim na šljaci ni Federera a ni Novaka dugo nije dobio a sva je prilika da će morati obojicu na podlozi koja mu najmanje leži.

Train in vain

pre 4 godine

Mene više Agut plaši, koliko god to glupo zvučalo. Ako Novak njega pobedi, pucaće od samopouzdanja, a svi znamo da ga je tad skoro nemoguće dobiti, pogotovo u finalu GS-a.

Ксенија

pre 4 godine

Федерер ће изгубити од Надала хтео то или не, али ће сигурно изгубити ако Новак победи. Он већ дуго покушава да избегне мечеве са Новаком кад год може да не би повећао негативну разлику и са њим.

anica

pre 4 godine

Niko od njih nije skroz imun na rezultate drugog ali mislim da su oni dovoljno svesni sebe da nemaju vise toliki naboj da se dokazu da su bolji, veliki su to sportisti...mislim da je Nadal najvise koncentrisan, imam utisak da na terenu niti cuje niti vidi sta osim reketa i lopte dok su ova dvojica drugaciji. Federer ima svoje sanse sutra jedina mana mu je sto ce se umoriti ali zaista na stranu sprdnja i zezov ponekad ljubomora, milina ga je gledati na ovoj podlozi.
Sto se tice naseg Novaka, sve je receno i bice potvrdjeno u nedelju. Hvala!

Ivan Veljković

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Neko vreme ga nije pobedio? Neko vreme, da, od onomad na Rolan Garosu u polufinalu sa 3:0 pre nekih tri sedmice! :-) No dobro, ovo je Vimbldon i trava, nije šljaka, ovde će biti daleko daleko neizvesnije!

KAOXXXL

pre 4 godine

A ranije mnogo puta je Nole igrao sa jednim polufinale a zatim sa drugim finale, mislim na Federera i Nadala.
Normalno je da prvi nosilac ima neku prednost.

Lik

pre 4 godine

Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.
(Labud, 11. jul 2019 22:36)

E stvarno si jadan, pojma ti o tenisu nemaš već se hraniš mržnjom koja je rezultat tvog očito promašenog života. Novaku mastersi NISU bitni, tu on održava formu i otaljava ono što mora, ko to još pamti sem paćenika kao ti? Pamte se i računaju GS-ovi i broj nedelja na prvom mestu, sve ostalo je manje bitno i Novak upravo to i juri. Rekord broja nedelja mu se smeši i to mu je najbliže a GS-ovi e tu će biti mrtva trka sa Nadalom pa ko duže izdrži.

Dott

pre 4 godine

Istina je da Novakove dobre igre destruktivno deluju na Rodzera i Nadala, ali neuporedivo vise na Nadala, jer Rodzer je iznasao mehanizam emotivne zavese koju ume da spusti i da zaista izgleda kao imun na spoljne uticaje.
Setimo se 2011te seriju Novakovih pobeda prekinuo je upravo Federer, ali dobro ne ocekujem Federera u finalu, mislim da ce u finale Nadal, ne bas lako, bice to jedna ozbiljna borba izmedju njih, ali ni Novak nece samo protutnjati kroz polufinale i Novak ima ozbiljnog fajtera. Svakako ockujem Novakov 16 GS trofej, ali ne lako dobijen, jer ce Nadalu veoma stati da dodje do njega.

Robert

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio"
---

Kako ga nije pobedio neko vreme kad ga je lagano dobio nedavno na RG?! I kakav uticaj može da ima bilo koji ishod meča koji se dogodio pre 11 godina?!

Nebojša

pre 4 godine

Stavite se na mesto Federera ako Novak pobedi a veliki je favorit Federer mora prvo Nadala da dobije pa potom u finalu čoveka koji ga je dobio u dva uzastopna finala ovde a ni Nadal nije u puno boljoj poziciji osim na šljaci ni Federera a ni Novaka dugo nije dobio a sva je prilika da će morati obojicu na podlozi koja mu najmanje leži.

meda

pre 4 godine

Deluje mi da cemo u narednom periodu da gledamo slican "zreb" na slem turnirima - Nadal i Federer u istoj polovini a Djokovic i svi najopasniji omladinci u drugoj polovini.
Tako je najveca sansa za Nadal-Federer duel u polufinalu koji je medijski mamac.

C i n i k

pre 4 godine

Novak je ove godine ipak imao malu povoljnost,doduse u nj zrebu bili su mladi asovi koji su ispali,ali svejedno,iako ne igra na centralnom,ipak mu je zreb malo laksi jer nmr pre finala da igra sa RN ili RF.
Nadam se da ce da pobedi Aguta i to ubedljivo sutra.

Sinki

pre 4 godine

Ja smatram da je proslo vrijeme da Nadal i Federer dobijaju Novaka u zavrsnici gren slema,i toga se i dalje drzim....Novaku vise nisu oni problem i mislim da ce do kraja karijere da dobija Rafu i Rodzera,ali Novak ce u buducnosti imati mnogo vise problema sa ovim mladjim igracima.Odavno imam osjecaj da Novak mnogo loakse dobija Nadala,nego na primer Zvereva,Kacanova,itd.

Marko

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga.
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede.
Živi bili, pa videli.

Ivan

pre 4 godine

Ne slažem se sa ovom konstatacijom i mišljenjem Gilberta jer zaista sva trojica i Rafa i Nole i Rodžer su toliko iskusni i prekaljeni asovi da jednostavno se nimalo ne opterećuju ko kako igra i koga kako eskivirati. Sva trojica i u četvrtim decenijama razbijaju sve redom i igraju veoma dobro, jure jedan drugog i daju snagu jedni drugima, te jedva čekaju da ukrste koplja među sobom kada god se za to stvori prilika. I zato nema sumnje da će sutra sva trojica veoma želeti pobedu i učiniće sve da prođu u finale, bez obzira ko ih tamo čeka! Jednostavno to je taj njihov šampionski gen koji ih i čini toliko velikim! Biće sjajna oba polufinala i finale nema sumnje, ma ko pobedio jedno je sigurno, pobediće opet tenis u izvođenju ove trojice neponovljivih velikana! Uživajmo dok možemo!

Lik

pre 4 godine

Opet sam odgledao finale AO, skraćeni snimak koji čuvam na disku. Brate mili, kakva egzekucija!
Novak je sad baš u toj formi dok je Nadal za nijansu sporiji nego onda, biće veselo.

Srđan

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

-Pa pobijedio ga je prije mjesec dana u polufinalu RG...

Caki

pre 4 godine

Kako iko odrastao, trezan i da nema temperaturu uopšte može da pomisli da Federer može da pobedi Nadala?
Shvatam onako, kao vic, ravna Zemlja i tako... gde su mladi tu je šala, ali nije valjda da neko ozbiljno misli da je nešto takvo moguće?

Ivan4_2019

pre 4 godine

Federere moj, uz tebe smo.
(kiza, 11. jul 2019 21:12)

Sad kada je Federer ovo pročitao, tek sada je nepobediv, sutra Nadalu neće dati ni promil šanse za pobedu, samo kada si ga ti ovoliko sjajno podržao! :-))))) Sutra laganih 3:0 za Švajcarca čim ga mali Kiza ovoliko podržava i voli! .-))))

Ivan

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Ej Gilberte razbio Rafa Rođu na Rolan Garosu pre nekih 20 dana u polufinalu sa ubedljivih 3:0! A 20 dana nije baš neko dugo vreme zar ne! :-)

haren

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Pobedio ga je na Roland Garosu.

dado

pre 4 godine

iskreno, nisam slusao original, ali ako je stvarno izjavio da rafa dugo nije dobio federera, onda ga je barem novinar trebao podsjetiti da ga je dobio u 1/2 rg. ali dobro.
iskreno, niti federer, niti nole nisu imali protivnika vrijednog spomena.
isto tako, su i prije pocetka projekcijom ocekivali 1/2 rafole i nole sa druge strane. sa 37 grand slam turnira (roger + rafa) vjerujte nece se gace zatresti niti jednom od njih. isto kao sto se nece niti noletu. to su sve napreti mecevi, gdje odlucuju nianse, poen dva, kad je najvaznije....
sve i da nole razbije bautistu sa 3.0, to nema nikakve veze pred finale. ja se nadam da ce nole to osvojiti, niti sam neznam koga bi vise volio u finalu (iako sam osobno na rafinoj strani, mislim da je federer u prednosti, prije svega zbog podloge)

Labud

pre 4 godine

Dobio ubedljivo raspalog Gofana u drugom i trećem setu posle prvog u kome mu isti uzeo brejk pa se Nolo hvatao za glavu. I sad već u naslovima predvidjanja tipa ako "razbije" ccc. Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.

Biky

pre 4 godine

Nolo, ne kaci se sa najboljima tj Rafom ili Nadalom. Znas i sam da ce te odrati... Predaj mec pod izgovorom povrede i pravac kod Pepea na seansu ili kod Ivanisevica da ti prica kako je to bilo kad je drzao mitraljez u rukama devedesetih.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Situacija je sledeća, zadnja tri međusobna susreta Ðoković-Nadal na grendslemu 3-0 za Novaka ili zadnja pobeda Nadala 2014 na RG, sa Federerom 4-0 zadnja pobeda Federera Vimbldon 2012, tako da je jasno kolike su im šanse ako Novak uđe u finale

DEX

pre 4 godine

Ako Djokovic u prvom mecu izbori finale, uticace na drugi mec tako sto ce Federer da izgubi. Federer rado izgubi od bilo koga samo da ne izgubi od Noleta.

Nebojša

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga. 
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede. 
Živi bili, pa videli.
(Marko, 11. jul 2019 22:22)

Iako Federer i Novak nisu u nekoj ljubavi Federeru ipak više odgovara da Novak osvoji nego Nadal bolje da Novak ima 16 nego Nadal 19 tako da će sigurno Federer dati sve od sebe da dobije meč a ako ne uspe navija za Novaka u finalu budi siguran.

zoran ivkovic

pre 4 godine

jedini put da osvojis grendslem popedis sve koji ti se nadju na putu do trofeja .....citam neki izjavljuju ako Nole udje u finale da ce Federer lagano izgubiti od Rafe da izbegne mec sa Nolom .
NE niko od njih ne izbegava nekog pogotofo na Vimbldonu jer put do pehara vodi samo preko pobeda ....Federeru je ovo sansa trava je njegova podloga i tu ce najvise napasti i na vimbldonu najvise skoncentrisan .
-Federeru jedini put do pehara da pobedi obojicu i on to zna a pehar zeli ...da se malo odvoji po brojuslemova
- Rafa juri 20 slemova i bice opasno koncentrisan posebno na vimbldonu jer svake pete igra finale
-Nole isto trava mu lezi u polufinalu je i zasto da ne napdne osvajanje .....veliki su to sampioni i u polufinalu slema nema tu da se stede

e

pre 4 godine

Sigurno su protivnici Novaka pozvali eksperte da posavetuje Batusta kako se najbolje odupreti Novaku i pbeditiga? Novače igraj svoju igru. Ti si deo srpskog naroda, a poznato je nažalost da je ceo srpski narod okačena na stub srama bez svoje krivice.

Biky

pre 4 godine

Nolo, ne kaci se sa najboljima tj Rafom ili Nadalom. Znas i sam da ce te odrati... Predaj mec pod izgovorom povrede i pravac kod Pepea na seansu ili kod Ivanisevica da ti prica kako je to bilo kad je drzao mitraljez u rukama devedesetih.

Labud

pre 4 godine

Dobio ubedljivo raspalog Gofana u drugom i trećem setu posle prvog u kome mu isti uzeo brejk pa se Nolo hvatao za glavu. I sad već u naslovima predvidjanja tipa ako "razbije" ccc. Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.

Ксенија

pre 4 godine

Федерер ће изгубити од Надала хтео то или не, али ће сигурно изгубити ако Новак победи. Он већ дуго покушава да избегне мечеве са Новаком кад год може да не би повећао негативну разлику и са њим.

Marko

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga.
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede.
Živi bili, pa videli.

Caki

pre 4 godine

Kako iko odrastao, trezan i da nema temperaturu uopšte može da pomisli da Federer može da pobedi Nadala?
Shvatam onako, kao vic, ravna Zemlja i tako... gde su mladi tu je šala, ali nije valjda da neko ozbiljno misli da je nešto takvo moguće?

Train in vain

pre 4 godine

Mene više Agut plaši, koliko god to glupo zvučalo. Ako Novak njega pobedi, pucaće od samopouzdanja, a svi znamo da ga je tad skoro nemoguće dobiti, pogotovo u finalu GS-a.

Lik

pre 4 godine

Što tako niste pisali kad je Rafa počistio Nolu i uzeo mu set sa NULOM, e onda to ne veži. Ako neko čisti svoje protivnike onda je to Rafa, ali o njemu ni reči te vrste. Iskreno se nadam da će sutra Agut počistiti pod sa Nolom pa nek onda Djoković peva i dalje svom idolu Ivaniševiću tom "ljubitelju" Srba.
(Labud, 11. jul 2019 22:36)

E stvarno si jadan, pojma ti o tenisu nemaš već se hraniš mržnjom koja je rezultat tvog očito promašenog života. Novaku mastersi NISU bitni, tu on održava formu i otaljava ono što mora, ko to još pamti sem paćenika kao ti? Pamte se i računaju GS-ovi i broj nedelja na prvom mestu, sve ostalo je manje bitno i Novak upravo to i juri. Rekord broja nedelja mu se smeši i to mu je najbliže a GS-ovi e tu će biti mrtva trka sa Nadalom pa ko duže izdrži.

meda

pre 4 godine

Deluje mi da cemo u narednom periodu da gledamo slican "zreb" na slem turnirima - Nadal i Federer u istoj polovini a Djokovic i svi najopasniji omladinci u drugoj polovini.
Tako je najveca sansa za Nadal-Federer duel u polufinalu koji je medijski mamac.

Sinki

pre 4 godine

Ja smatram da je proslo vrijeme da Nadal i Federer dobijaju Novaka u zavrsnici gren slema,i toga se i dalje drzim....Novaku vise nisu oni problem i mislim da ce do kraja karijere da dobija Rafu i Rodzera,ali Novak ce u buducnosti imati mnogo vise problema sa ovim mladjim igracima.Odavno imam osjecaj da Novak mnogo loakse dobija Nadala,nego na primer Zvereva,Kacanova,itd.

Lik

pre 4 godine

Opet sam odgledao finale AO, skraćeni snimak koji čuvam na disku. Brate mili, kakva egzekucija!
Novak je sad baš u toj formi dok je Nadal za nijansu sporiji nego onda, biće veselo.

dado

pre 4 godine

iskreno, nisam slusao original, ali ako je stvarno izjavio da rafa dugo nije dobio federera, onda ga je barem novinar trebao podsjetiti da ga je dobio u 1/2 rg. ali dobro.
iskreno, niti federer, niti nole nisu imali protivnika vrijednog spomena.
isto tako, su i prije pocetka projekcijom ocekivali 1/2 rafole i nole sa druge strane. sa 37 grand slam turnira (roger + rafa) vjerujte nece se gace zatresti niti jednom od njih. isto kao sto se nece niti noletu. to su sve napreti mecevi, gdje odlucuju nianse, poen dva, kad je najvaznije....
sve i da nole razbije bautistu sa 3.0, to nema nikakve veze pred finale. ja se nadam da ce nole to osvojiti, niti sam neznam koga bi vise volio u finalu (iako sam osobno na rafinoj strani, mislim da je federer u prednosti, prije svega zbog podloge)

Dott

pre 4 godine

Istina je da Novakove dobre igre destruktivno deluju na Rodzera i Nadala, ali neuporedivo vise na Nadala, jer Rodzer je iznasao mehanizam emotivne zavese koju ume da spusti i da zaista izgleda kao imun na spoljne uticaje.
Setimo se 2011te seriju Novakovih pobeda prekinuo je upravo Federer, ali dobro ne ocekujem Federera u finalu, mislim da ce u finale Nadal, ne bas lako, bice to jedna ozbiljna borba izmedju njih, ali ni Novak nece samo protutnjati kroz polufinale i Novak ima ozbiljnog fajtera. Svakako ockujem Novakov 16 GS trofej, ali ne lako dobijen, jer ce Nadalu veoma stati da dodje do njega.

Robert

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio"
---

Kako ga nije pobedio neko vreme kad ga je lagano dobio nedavno na RG?! I kakav uticaj može da ima bilo koji ishod meča koji se dogodio pre 11 godina?!

Ivan4_2019

pre 4 godine

Federere moj, uz tebe smo.
(kiza, 11. jul 2019 21:12)

Sad kada je Federer ovo pročitao, tek sada je nepobediv, sutra Nadalu neće dati ni promil šanse za pobedu, samo kada si ga ti ovoliko sjajno podržao! :-))))) Sutra laganih 3:0 za Švajcarca čim ga mali Kiza ovoliko podržava i voli! .-))))

Ivan Veljković

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Neko vreme ga nije pobedio? Neko vreme, da, od onomad na Rolan Garosu u polufinalu sa 3:0 pre nekih tri sedmice! :-) No dobro, ovo je Vimbldon i trava, nije šljaka, ovde će biti daleko daleko neizvesnije!

Ivan

pre 4 godine

Ne slažem se sa ovom konstatacijom i mišljenjem Gilberta jer zaista sva trojica i Rafa i Nole i Rodžer su toliko iskusni i prekaljeni asovi da jednostavno se nimalo ne opterećuju ko kako igra i koga kako eskivirati. Sva trojica i u četvrtim decenijama razbijaju sve redom i igraju veoma dobro, jure jedan drugog i daju snagu jedni drugima, te jedva čekaju da ukrste koplja među sobom kada god se za to stvori prilika. I zato nema sumnje da će sutra sva trojica veoma želeti pobedu i učiniće sve da prođu u finale, bez obzira ko ih tamo čeka! Jednostavno to je taj njihov šampionski gen koji ih i čini toliko velikim! Biće sjajna oba polufinala i finale nema sumnje, ma ko pobedio jedno je sigurno, pobediće opet tenis u izvođenju ove trojice neponovljivih velikana! Uživajmo dok možemo!

Nebojša

pre 4 godine

Stavite se na mesto Federera ako Novak pobedi a veliki je favorit Federer mora prvo Nadala da dobije pa potom u finalu čoveka koji ga je dobio u dva uzastopna finala ovde a ni Nadal nije u puno boljoj poziciji osim na šljaci ni Federera a ni Novaka dugo nije dobio a sva je prilika da će morati obojicu na podlozi koja mu najmanje leži.

haren

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Pobedio ga je na Roland Garosu.

Ivan

pre 4 godine

"Mislim da obojica sada igraju bolji tenis. Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

Ej Gilberte razbio Rafa Rođu na Rolan Garosu pre nekih 20 dana u polufinalu sa ubedljivih 3:0! A 20 dana nije baš neko dugo vreme zar ne! :-)

KAOXXXL

pre 4 godine

A ranije mnogo puta je Nole igrao sa jednim polufinale a zatim sa drugim finale, mislim na Federera i Nadala.
Normalno je da prvi nosilac ima neku prednost.

Srđan

pre 4 godine

"Mislim da će Rafi, koji nije pobedio Federera neko vreme, pomoći to što ga je prošli put (na Vimbldonu) pobedio", izjavio je Gilbert za ESPN.

-Pa pobijedio ga je prije mjesec dana u polufinalu RG...

anica

pre 4 godine

Niko od njih nije skroz imun na rezultate drugog ali mislim da su oni dovoljno svesni sebe da nemaju vise toliki naboj da se dokazu da su bolji, veliki su to sportisti...mislim da je Nadal najvise koncentrisan, imam utisak da na terenu niti cuje niti vidi sta osim reketa i lopte dok su ova dvojica drugaciji. Federer ima svoje sanse sutra jedina mana mu je sto ce se umoriti ali zaista na stranu sprdnja i zezov ponekad ljubomora, milina ga je gledati na ovoj podlozi.
Sto se tice naseg Novaka, sve je receno i bice potvrdjeno u nedelju. Hvala!

C i n i k

pre 4 godine

Novak je ove godine ipak imao malu povoljnost,doduse u nj zrebu bili su mladi asovi koji su ispali,ali svejedno,iako ne igra na centralnom,ipak mu je zreb malo laksi jer nmr pre finala da igra sa RN ili RF.
Nadam se da ce da pobedi Aguta i to ubedljivo sutra.

DEX

pre 4 godine

Ako Djokovic u prvom mecu izbori finale, uticace na drugi mec tako sto ce Federer da izgubi. Federer rado izgubi od bilo koga samo da ne izgubi od Noleta.

Đorđe Zlatanović

pre 4 godine

Situacija je sledeća, zadnja tri međusobna susreta Ðoković-Nadal na grendslemu 3-0 za Novaka ili zadnja pobeda Nadala 2014 na RG, sa Federerom 4-0 zadnja pobeda Federera Vimbldon 2012, tako da je jasno kolike su im šanse ako Novak uđe u finale

Nebojša

pre 4 godine

Ako Đoković pobedi, Federer expresno gubi od Nadala sa 3:0 i to iz 2 razloga. 
Prvi je to što konstantno izbegava mečeve sa Đokovićem, a drugi - da se Nadal ne bi previše umorio i da bi bio spremniji za finalni meč. Možda čak i preda meč zbog neke izmišljene povrede. 
Živi bili, pa videli.
(Marko, 11. jul 2019 22:22)

Iako Federer i Novak nisu u nekoj ljubavi Federeru ipak više odgovara da Novak osvoji nego Nadal bolje da Novak ima 16 nego Nadal 19 tako da će sigurno Federer dati sve od sebe da dobije meč a ako ne uspe navija za Novaka u finalu budi siguran.

e

pre 4 godine

Sigurno su protivnici Novaka pozvali eksperte da posavetuje Batusta kako se najbolje odupreti Novaku i pbeditiga? Novače igraj svoju igru. Ti si deo srpskog naroda, a poznato je nažalost da je ceo srpski narod okačena na stub srama bez svoje krivice.

zoran ivkovic

pre 4 godine

jedini put da osvojis grendslem popedis sve koji ti se nadju na putu do trofeja .....citam neki izjavljuju ako Nole udje u finale da ce Federer lagano izgubiti od Rafe da izbegne mec sa Nolom .
NE niko od njih ne izbegava nekog pogotofo na Vimbldonu jer put do pehara vodi samo preko pobeda ....Federeru je ovo sansa trava je njegova podloga i tu ce najvise napasti i na vimbldonu najvise skoncentrisan .
-Federeru jedini put do pehara da pobedi obojicu i on to zna a pehar zeli ...da se malo odvoji po brojuslemova
- Rafa juri 20 slemova i bice opasno koncentrisan posebno na vimbldonu jer svake pete igra finale
-Nole isto trava mu lezi u polufinalu je i zasto da ne napdne osvajanje .....veliki su to sampioni i u polufinalu slema nema tu da se stede