Utorak, 25.06.2019.

20:00

Kolinda na Danu državnosti: Branitelji nas spasli "velikosprske agresije"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru na obeležavanju Dana državnosti navela da su branitelji savladali "velikosrpsku agresiju".

Izvor: Tanjug

Kolinda na Danu državnosti: Branitelji nas spasli "velikosprske agresije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

No koment

pre 4 godine

Strašno! Isti jezik, isti temperament, isti karakter, ista imena, ista prezimena, isto...sve! Njihova politika je "za sve su krivi oni Srbi". A naša politika je "za sve su krivi oni žuti".
Sve je isto samo je drugo pakovanje.

dk

pre 4 godine

Pravili nacionalne drzave da bi se svaka od njih na kraju ispraznila od tih velikih nacionalista,otisli da rade za nemce... sto rece neko od 95 do 2019 isto kao od 45 do 69 a mi jos uvek na istom... bas smo uspeli u zivotu...

deki

pre 4 godine

Dodik sistem,kad se unesrećeni narod malo drzne da radi ili da kaže da je vlast korumpirana,dodo odmah počne o ugroženosti republike šumske.
Ista demagogija i kod kolindice

Boris

pre 4 godine

Nije to bila nikakva velikosrpska agresija na Hrvatsku vec velikohrvatska agresija na Jugoslaviju. Ali spin uvek donosi lepe politicke poene kada ste narodu isprali i ono malo pameti sto je imao.

Nenad

pre 4 godine

Poštovana gospođo Kitarović,
kako ćete objasniti velikosrpsku agresiju kada se u Hrvatskoj vodio rat samo na teritoriji sa srpskom većinom. Ko je koga napadao, a ko se branio, da ne doživi opet pokolj u II Svetskom ratu.

Beliorao

pre 4 godine

Jbt.u ovim bivsim exjugo bananama
ako hoces da ostanes na vlasti i nastavis da krades samo spomeni srbe i ovce odmah glasaju za tebe jbt. budale, sisaj ovce i dalje

Dzons

pre 4 godine

@stefan
Svasta. Pa da nam se dogodi nova NDH i 90e ? Novi AVNOJ ? Ostali narodi dobili drzave na racun teritorija gdje su zivljeli Srbi. Srbi su ih zapravo i oslobodili posle prvog svjetskog. Nikad vise. A Republiku Srpsku cuvati kao oci u glavi. Jedina svjetla pobjeda posle nekoliko vjekova katastrofe, od Osmanlija do Austrijaca i Njemaca do Ustasa.

zvezda nek se spremi za Napoli,a za nas neka ne brine

pre 4 godine

hrvaćani...napali sopstvenu državu kao i '71. Kao i onda, uvezli ustašku emigraciju.
Viču "agresija" - a to je napad na suverenu državu koji onda nisu bili. To su im jasno rekli iz Hapkog tribunala - ne lupetajte, nema nikakve agresije...

Крајишник Лондон

pre 4 godine

Након 4 године сте сломили отпор силом или милом мобилисаних српских сељака и радника (Српска Војске Крајине) уз обилату помоћ НАТО и УСА , а такозваних бранитеља сваке године, Протерали сте стотине хиљаде Срба( један сам од њих) попалии и срушили куће, цркве ... и још то сваке године славите на сва звона. Али не прави се срећа на туђој несрећи . Сад и стотине хиљаде Хрвата беже из “домовине” број Хрвата у БиХ је спао испод 15%, сад им је Брисел главни град, а стране фирме купиле обалу... А главни пробем им је шачица Срба и Србија...

Patria

pre 4 godine

Ja bih samo pitao hrvatske politicare i istoricare koji podrzavaju ovu nedotupavnu izmisljotinu da nam daju tacan datum kad su to srbocetnicki jugonostalgicari presli granicu izmedju Srbije i Hrvatske i teleportovali se sve zajedno sa stotinama hiljada Srba, srpskih kuca, srpskih izgradjenih vojnih baza, srpskih aviona, tenkova, stanova, kuca, imanja, naselja, sela i gradova da ih ni jedan jedini hrvat nije nije u toj milisekundi do tad primetio, i upitao hrvatske vlasti - ej bre ko su ovi i odkud nas okupirase za jedan sekund? Odgovor na ovo pitanje bi nam pojasnio koga odlikovati za najvece logisticko dostignuce u istoriji vojnog ratovanja, vece i od dana D i invazije na Normandiju. Mi smo taj vrhunski poduhvat izgleda prespavali...

dejca

pre 4 godine

Primer kako da se bez kapi znoja i ni jednog potrošenog evra dobiju politički poeni i dokaz da više mrze srbe nego što vole tu njihovu ...

Mirko

pre 4 godine

Ne vidim ša su njima smetali isti ti proterani Srbi. Šta su imali zajedničko i kog Hrvata su ugrožavali. Ali sve vuče još od 1918 godine. Zašto su 41 morali da prave Jasenovac da bi istrebili ceo jedan narod.

Vojvodjanin

pre 4 godine

Bas se pitam da li se zvala agresija hrvata na regularne kasarne po hrvatskoj ,kako se to zove? Secesionisti jedni treba vas sve pohapsiti!Da ste se tako frajerisali u Španiji brzo bi vas potrasila drzava kao sto su doveli u red i katalonce tako bi i mi vas doveli u red samo da je Jugoslavija bila jaka kao Španija kao drzava i institucija.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 4 godine

Približavaju se izbori i Kolinda zna kome treba da se obrati.
No, to podilaženje braniteljima skupo je koštalo Hrvatsku i još će da ih košta jer dok branitelji isteruju svoju ksenofobiju, desničarenje, srbofobiju za to vreme im mladi beže u Irsku.
Ne raduje činjenica da je kod nas slična situacija, i sa ekipom na vlasti, i sa iseljavanjem.

Sto mu gromova

pre 4 godine

Zaista, jedna, jedina i jedinstvena nacija na avetu. 'Rvati. 1995 je bio gotov rat. Pre 24 godine. To je ekvivalent 1969-oj godini, 24 godine od kada je završen Drugi svetski rat. Engleska i Nemačka saradjuju. Napravljena je EZ, granice padaju, jedni drugima prodaju robu....Ratne rane se zaceljuju, teško, ali polako. Niko ne uznemirava mrtve i ne proziva ih svakodnevno. Ljudi se raduju životu i grade budućnost. Ali u slučaju 'Rvata - to ne funkcioniše tako. Oni su svaki dan branitelji u domovinskom ratu, za njih je svaki dan zadnjih 24. godine isti, kao u "Danu mrmota", za njih su Srbi i dalje najveće Babaroge...Kolektivna psihoza i ludilo. Izludećete od Srba, a onda ćete da nas optužite da smo vodili specijalni rat protiv vas...

mb011

pre 4 godine

i ona kao i nasi nema sta drugo da prica. tamo domobrani, a ovde kosovo. a zemlje propadaju, narod odlazi da dirinci u nemacku. dosadni su vise.

Sale

pre 4 godine

Kada Hrvati krenu svoje zločine da negiraju, umanjuju, izvrću ili glorifikuju demagoškim "alibijima" uvek se setite mudrih reči velikog Sovjetskog nobelovca, Solženjicina: "Ne zaboravimo da nasilje ne živi samo, ono je nesposobno živeti samo, ono je intimno povezano s laži. Nasilje svoje jedino utičište nalazi u laži, a laž svoju jedinu podršku u nasilju. Svaki čovek koji je izabrao nasilje kao sredstvo, on mora izabrati laž kao pravilo".

bokelis

pre 4 godine

Setite se Katalonije i na koji nacin su Spanci ugasili njihovo pravo da izglasaju nezavisnost i onda pogledate situaciju sa Kosovom i hrvatskom... Jedina razlika je sto je Amerima i EU odgovarala ta nezavisnost...

Hrvaćanska mitologija

pre 4 godine

Srbin kada se ujutru probudi je "srbočetnički agresor" kako dan dostiže svoj puni sjaj oko podneva, tako Srbin postaje "jugokomunistički agresor" a pred spavanje je već transformisan u "velikosrpskog agresora".

mirko

pre 4 godine

Jedina agresija koja se desila je agresija nezavisne drzave hrvatske za vreme drugog svetskog rata. Tada su okupirali severni deo Srbije i celu Bosnu. Odvodili su ljude u logore i ubijali. Za genocid im nije sudjeno i nisu izgubili teritorije kao agresor i gubitnik rata. Treba doneti rezoluciju u skupstini Srbije o genocidu i agresiji hrvatske na Srbiju za vreme 2sv.rata. Mnoge drzave su donele takve rezolucije u vezi Jermenije.

Genije

pre 4 godine

Vi ste dobili drzavu jer je neko Slobi obecao da ce mu dati etnicki cisto Kosovo, ako on dozvoli etnicku Hrvatsku. Vi dobili sta ste trazili, a Sloba dobio robiju. U prevodu svi sve dobili samo smo mi obezvrednjeni i obescasceni i bez 25% teritorije.

Vesela

pre 4 godine

Komsic trazi izvinjenje Vucica, CG trazi izvinjenje, branitelji Hrvatske tuzili Srbiju i traze za svaki dan proveden u logoru u Srbiji 135 evra.Jos da Kostunica nije pustio iz S Mitrovice Albance sa Kosova isto bi im platili svaki dan proveden u zatvoru.99 prebaceni u S Mitrovicu Kostunica dosao 2000 ni sudjenje nije bilo.

Bolimeza Racku

pre 4 godine

Imao sam 92-e 21 godinu, upravi se vratio iz JNA, bio na obuci za strelca, a kasnije i za snajperistu... nikad nisam dobio poziv da idem u HR ili BiH. I niko iz uže ili dalje rodbine mi nije politicar ili mafijaš... i niko iz moje generacije nije dobio sličan poziv... i kako smo moglo da "napadamo"?

Dusan

pre 4 godine

hrvati prestanite vise da pricate bajke I verujete u iste ! 91 nije postojala nikakva agresija na vasu zemlju. To je vasa cista izmisljotina kako bi ste opravdali genocid koj ste pocinili nad Srbima ! 91 ste vi jednostrano proglasili antiustavnu secesiju od SFRJ. Srpski narod koj je ziveo vekovima u Dalmaciji, Lici, Kordunu se uplasio od nezavisne hrvatske zato sto kada je prosli put vasa drzava bila nezavisna ta ista drzava je na najmonstruoznije nacine ubila vise od 700000 mojih sunarodnika Srba.
Prema tome na osnovu navedenih istoriskih istina, bolje je da zauvek zacutite.
Lep pozdrav iz Srbije !

gagi

pre 4 godine

Kada nas Srba ne bi bilo, njihovi zivoti bi izgubili smisao! Sve je u zivotu prolazno, samo mrznja Hrvata ne, oni je neguju i odrzavaju! Neverovatno bolesno!

raVel

pre 4 godine

Izvršili ste vi velikohrvatsku agresiju na BiH i potom proterali 300.000 sopstvenih građana iz države. Da je Srbija učestvovala u ratu, da je ovde bila opšta mobilizacija i da je zaista izvršena "agresija", ne bi kamen na kamenu ostao u Hrvatskoj...ionako "branitelji" uz svu NATO pomoć nisu tri godine mogli da pobede šaku jada Krajšnika.

Ja

pre 4 godine

Bolest na delu. Ni jedan dan da prodje a da ne misle na nas. Skupljanje jeftinih politickih poena i da narod ima malo vise mozga, uvideli bi ko je pravi krivac za sirenje mrznje. Mislila sam da je kod nas gore.

my way

pre 4 godine

""Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franje Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja", rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list."

Evo ih oni koji su sami sebe okupirali vojskom sopstvene drzave, a onda poceli braniteljski rat za upsivanje svog imena na mapu. Rekao bi objektivan covek da je to apsurd, ali sta da radi onaj na cijoj strani nisu istina i pravda nego da izokrece istoriju za 180. Jugoslovenski vojnici agresori na Jugoslaviju, Srbi okupatori svojih ognjista, a Mercepi, Norci, Glavasi, Susci, hosovci, zenge i ostala neoustaska bagra "branitelji". Mozete gospodo da ponavljate to i milion puta, ali to nikada nece niti moze postati istina. Nama Srbima samo mogu na cast da sluze ovakve apsurdi i etikete, jer nema boljeg komplimenta za nas i nasu istoriju.

Dusan

pre 4 godine

hrvati prestanite vise da pricate bajke I verujete u iste ! 91 nije postojala nikakva agresija na vasu zemlju. To je vasa cista izmisljotina kako bi ste opravdali genocid koj ste pocinili nad Srbima ! 91 ste vi jednostrano proglasili antiustavnu secesiju od SFRJ. Srpski narod koj je ziveo vekovima u Dalmaciji, Lici, Kordunu se uplasio od nezavisne hrvatske zato sto kada je prosli put vasa drzava bila nezavisna ta ista drzava je na najmonstruoznije nacine ubila vise od 700000 mojih sunarodnika Srba.
Prema tome na osnovu navedenih istoriskih istina, bolje je da zauvek zacutite.
Lep pozdrav iz Srbije !

Крајишник Лондон

pre 4 godine

Након 4 године сте сломили отпор силом или милом мобилисаних српских сељака и радника (Српска Војске Крајине) уз обилату помоћ НАТО и УСА , а такозваних бранитеља сваке године, Протерали сте стотине хиљаде Срба( један сам од њих) попалии и срушили куће, цркве ... и још то сваке године славите на сва звона. Али не прави се срећа на туђој несрећи . Сад и стотине хиљаде Хрвата беже из “домовине” број Хрвата у БиХ је спао испод 15%, сад им је Брисел главни град, а стране фирме купиле обалу... А главни пробем им је шачица Срба и Србија...

raVel

pre 4 godine

Izvršili ste vi velikohrvatsku agresiju na BiH i potom proterali 300.000 sopstvenih građana iz države. Da je Srbija učestvovala u ratu, da je ovde bila opšta mobilizacija i da je zaista izvršena "agresija", ne bi kamen na kamenu ostao u Hrvatskoj...ionako "branitelji" uz svu NATO pomoć nisu tri godine mogli da pobede šaku jada Krajšnika.

Nenad

pre 4 godine

Poštovana gospođo Kitarović,
kako ćete objasniti velikosrpsku agresiju kada se u Hrvatskoj vodio rat samo na teritoriji sa srpskom većinom. Ko je koga napadao, a ko se branio, da ne doživi opet pokolj u II Svetskom ratu.

Bolimeza Racku

pre 4 godine

Imao sam 92-e 21 godinu, upravi se vratio iz JNA, bio na obuci za strelca, a kasnije i za snajperistu... nikad nisam dobio poziv da idem u HR ili BiH. I niko iz uže ili dalje rodbine mi nije politicar ili mafijaš... i niko iz moje generacije nije dobio sličan poziv... i kako smo moglo da "napadamo"?

gagi

pre 4 godine

Kada nas Srba ne bi bilo, njihovi zivoti bi izgubili smisao! Sve je u zivotu prolazno, samo mrznja Hrvata ne, oni je neguju i odrzavaju! Neverovatno bolesno!

Sto mu gromova

pre 4 godine

Zaista, jedna, jedina i jedinstvena nacija na avetu. 'Rvati. 1995 je bio gotov rat. Pre 24 godine. To je ekvivalent 1969-oj godini, 24 godine od kada je završen Drugi svetski rat. Engleska i Nemačka saradjuju. Napravljena je EZ, granice padaju, jedni drugima prodaju robu....Ratne rane se zaceljuju, teško, ali polako. Niko ne uznemirava mrtve i ne proziva ih svakodnevno. Ljudi se raduju životu i grade budućnost. Ali u slučaju 'Rvata - to ne funkcioniše tako. Oni su svaki dan branitelji u domovinskom ratu, za njih je svaki dan zadnjih 24. godine isti, kao u "Danu mrmota", za njih su Srbi i dalje najveće Babaroge...Kolektivna psihoza i ludilo. Izludećete od Srba, a onda ćete da nas optužite da smo vodili specijalni rat protiv vas...

Beliorao

pre 4 godine

Jbt.u ovim bivsim exjugo bananama
ako hoces da ostanes na vlasti i nastavis da krades samo spomeni srbe i ovce odmah glasaju za tebe jbt. budale, sisaj ovce i dalje

Boris

pre 4 godine

Nije to bila nikakva velikosrpska agresija na Hrvatsku vec velikohrvatska agresija na Jugoslaviju. Ali spin uvek donosi lepe politicke poene kada ste narodu isprali i ono malo pameti sto je imao.

my way

pre 4 godine

""Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franje Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja", rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list."

Evo ih oni koji su sami sebe okupirali vojskom sopstvene drzave, a onda poceli braniteljski rat za upsivanje svog imena na mapu. Rekao bi objektivan covek da je to apsurd, ali sta da radi onaj na cijoj strani nisu istina i pravda nego da izokrece istoriju za 180. Jugoslovenski vojnici agresori na Jugoslaviju, Srbi okupatori svojih ognjista, a Mercepi, Norci, Glavasi, Susci, hosovci, zenge i ostala neoustaska bagra "branitelji". Mozete gospodo da ponavljate to i milion puta, ali to nikada nece niti moze postati istina. Nama Srbima samo mogu na cast da sluze ovakve apsurdi i etikete, jer nema boljeg komplimenta za nas i nasu istoriju.

Ja

pre 4 godine

Bolest na delu. Ni jedan dan da prodje a da ne misle na nas. Skupljanje jeftinih politickih poena i da narod ima malo vise mozga, uvideli bi ko je pravi krivac za sirenje mrznje. Mislila sam da je kod nas gore.

mirko

pre 4 godine

Jedina agresija koja se desila je agresija nezavisne drzave hrvatske za vreme drugog svetskog rata. Tada su okupirali severni deo Srbije i celu Bosnu. Odvodili su ljude u logore i ubijali. Za genocid im nije sudjeno i nisu izgubili teritorije kao agresor i gubitnik rata. Treba doneti rezoluciju u skupstini Srbije o genocidu i agresiji hrvatske na Srbiju za vreme 2sv.rata. Mnoge drzave su donele takve rezolucije u vezi Jermenije.

Hrvaćanska mitologija

pre 4 godine

Srbin kada se ujutru probudi je "srbočetnički agresor" kako dan dostiže svoj puni sjaj oko podneva, tako Srbin postaje "jugokomunistički agresor" a pred spavanje je već transformisan u "velikosrpskog agresora".

Genije

pre 4 godine

Vi ste dobili drzavu jer je neko Slobi obecao da ce mu dati etnicki cisto Kosovo, ako on dozvoli etnicku Hrvatsku. Vi dobili sta ste trazili, a Sloba dobio robiju. U prevodu svi sve dobili samo smo mi obezvrednjeni i obescasceni i bez 25% teritorije.

Vojvodjanin

pre 4 godine

Bas se pitam da li se zvala agresija hrvata na regularne kasarne po hrvatskoj ,kako se to zove? Secesionisti jedni treba vas sve pohapsiti!Da ste se tako frajerisali u Španiji brzo bi vas potrasila drzava kao sto su doveli u red i katalonce tako bi i mi vas doveli u red samo da je Jugoslavija bila jaka kao Španija kao drzava i institucija.

Sale

pre 4 godine

Kada Hrvati krenu svoje zločine da negiraju, umanjuju, izvrću ili glorifikuju demagoškim "alibijima" uvek se setite mudrih reči velikog Sovjetskog nobelovca, Solženjicina: "Ne zaboravimo da nasilje ne živi samo, ono je nesposobno živeti samo, ono je intimno povezano s laži. Nasilje svoje jedino utičište nalazi u laži, a laž svoju jedinu podršku u nasilju. Svaki čovek koji je izabrao nasilje kao sredstvo, on mora izabrati laž kao pravilo".

Dzons

pre 4 godine

@stefan
Svasta. Pa da nam se dogodi nova NDH i 90e ? Novi AVNOJ ? Ostali narodi dobili drzave na racun teritorija gdje su zivljeli Srbi. Srbi su ih zapravo i oslobodili posle prvog svjetskog. Nikad vise. A Republiku Srpsku cuvati kao oci u glavi. Jedina svjetla pobjeda posle nekoliko vjekova katastrofe, od Osmanlija do Austrijaca i Njemaca do Ustasa.

Patria

pre 4 godine

Ja bih samo pitao hrvatske politicare i istoricare koji podrzavaju ovu nedotupavnu izmisljotinu da nam daju tacan datum kad su to srbocetnicki jugonostalgicari presli granicu izmedju Srbije i Hrvatske i teleportovali se sve zajedno sa stotinama hiljada Srba, srpskih kuca, srpskih izgradjenih vojnih baza, srpskih aviona, tenkova, stanova, kuca, imanja, naselja, sela i gradova da ih ni jedan jedini hrvat nije nije u toj milisekundi do tad primetio, i upitao hrvatske vlasti - ej bre ko su ovi i odkud nas okupirase za jedan sekund? Odgovor na ovo pitanje bi nam pojasnio koga odlikovati za najvece logisticko dostignuce u istoriji vojnog ratovanja, vece i od dana D i invazije na Normandiju. Mi smo taj vrhunski poduhvat izgleda prespavali...

Mirko

pre 4 godine

Ne vidim ša su njima smetali isti ti proterani Srbi. Šta su imali zajedničko i kog Hrvata su ugrožavali. Ali sve vuče još od 1918 godine. Zašto su 41 morali da prave Jasenovac da bi istrebili ceo jedan narod.

dejca

pre 4 godine

Primer kako da se bez kapi znoja i ni jednog potrošenog evra dobiju politički poeni i dokaz da više mrze srbe nego što vole tu njihovu ...

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 4 godine

Približavaju se izbori i Kolinda zna kome treba da se obrati.
No, to podilaženje braniteljima skupo je koštalo Hrvatsku i još će da ih košta jer dok branitelji isteruju svoju ksenofobiju, desničarenje, srbofobiju za to vreme im mladi beže u Irsku.
Ne raduje činjenica da je kod nas slična situacija, i sa ekipom na vlasti, i sa iseljavanjem.

bokelis

pre 4 godine

Setite se Katalonije i na koji nacin su Spanci ugasili njihovo pravo da izglasaju nezavisnost i onda pogledate situaciju sa Kosovom i hrvatskom... Jedina razlika je sto je Amerima i EU odgovarala ta nezavisnost...

No koment

pre 4 godine

Strašno! Isti jezik, isti temperament, isti karakter, ista imena, ista prezimena, isto...sve! Njihova politika je "za sve su krivi oni Srbi". A naša politika je "za sve su krivi oni žuti".
Sve je isto samo je drugo pakovanje.

zvezda nek se spremi za Napoli,a za nas neka ne brine

pre 4 godine

hrvaćani...napali sopstvenu državu kao i '71. Kao i onda, uvezli ustašku emigraciju.
Viču "agresija" - a to je napad na suverenu državu koji onda nisu bili. To su im jasno rekli iz Hapkog tribunala - ne lupetajte, nema nikakve agresije...

dk

pre 4 godine

Pravili nacionalne drzave da bi se svaka od njih na kraju ispraznila od tih velikih nacionalista,otisli da rade za nemce... sto rece neko od 95 do 2019 isto kao od 45 do 69 a mi jos uvek na istom... bas smo uspeli u zivotu...

mb011

pre 4 godine

i ona kao i nasi nema sta drugo da prica. tamo domobrani, a ovde kosovo. a zemlje propadaju, narod odlazi da dirinci u nemacku. dosadni su vise.

Vesela

pre 4 godine

Komsic trazi izvinjenje Vucica, CG trazi izvinjenje, branitelji Hrvatske tuzili Srbiju i traze za svaki dan proveden u logoru u Srbiji 135 evra.Jos da Kostunica nije pustio iz S Mitrovice Albance sa Kosova isto bi im platili svaki dan proveden u zatvoru.99 prebaceni u S Mitrovicu Kostunica dosao 2000 ni sudjenje nije bilo.

deki

pre 4 godine

Dodik sistem,kad se unesrećeni narod malo drzne da radi ili da kaže da je vlast korumpirana,dodo odmah počne o ugroženosti republike šumske.
Ista demagogija i kod kolindice

Bolimeza Racku

pre 4 godine

Imao sam 92-e 21 godinu, upravi se vratio iz JNA, bio na obuci za strelca, a kasnije i za snajperistu... nikad nisam dobio poziv da idem u HR ili BiH. I niko iz uže ili dalje rodbine mi nije politicar ili mafijaš... i niko iz moje generacije nije dobio sličan poziv... i kako smo moglo da "napadamo"?

Nenad

pre 4 godine

Poštovana gospođo Kitarović,
kako ćete objasniti velikosrpsku agresiju kada se u Hrvatskoj vodio rat samo na teritoriji sa srpskom većinom. Ko je koga napadao, a ko se branio, da ne doživi opet pokolj u II Svetskom ratu.

Dusan

pre 4 godine

hrvati prestanite vise da pricate bajke I verujete u iste ! 91 nije postojala nikakva agresija na vasu zemlju. To je vasa cista izmisljotina kako bi ste opravdali genocid koj ste pocinili nad Srbima ! 91 ste vi jednostrano proglasili antiustavnu secesiju od SFRJ. Srpski narod koj je ziveo vekovima u Dalmaciji, Lici, Kordunu se uplasio od nezavisne hrvatske zato sto kada je prosli put vasa drzava bila nezavisna ta ista drzava je na najmonstruoznije nacine ubila vise od 700000 mojih sunarodnika Srba.
Prema tome na osnovu navedenih istoriskih istina, bolje je da zauvek zacutite.
Lep pozdrav iz Srbije !

Boris

pre 4 godine

Nije to bila nikakva velikosrpska agresija na Hrvatsku vec velikohrvatska agresija na Jugoslaviju. Ali spin uvek donosi lepe politicke poene kada ste narodu isprali i ono malo pameti sto je imao.

raVel

pre 4 godine

Izvršili ste vi velikohrvatsku agresiju na BiH i potom proterali 300.000 sopstvenih građana iz države. Da je Srbija učestvovala u ratu, da je ovde bila opšta mobilizacija i da je zaista izvršena "agresija", ne bi kamen na kamenu ostao u Hrvatskoj...ionako "branitelji" uz svu NATO pomoć nisu tri godine mogli da pobede šaku jada Krajšnika.

deki

pre 4 godine

Dodik sistem,kad se unesrećeni narod malo drzne da radi ili da kaže da je vlast korumpirana,dodo odmah počne o ugroženosti republike šumske.
Ista demagogija i kod kolindice

my way

pre 4 godine

""Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego doista i naša. S posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franje Tuđmana. Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja", rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list."

Evo ih oni koji su sami sebe okupirali vojskom sopstvene drzave, a onda poceli braniteljski rat za upsivanje svog imena na mapu. Rekao bi objektivan covek da je to apsurd, ali sta da radi onaj na cijoj strani nisu istina i pravda nego da izokrece istoriju za 180. Jugoslovenski vojnici agresori na Jugoslaviju, Srbi okupatori svojih ognjista, a Mercepi, Norci, Glavasi, Susci, hosovci, zenge i ostala neoustaska bagra "branitelji". Mozete gospodo da ponavljate to i milion puta, ali to nikada nece niti moze postati istina. Nama Srbima samo mogu na cast da sluze ovakve apsurdi i etikete, jer nema boljeg komplimenta za nas i nasu istoriju.

Vojvodjanin

pre 4 godine

Bas se pitam da li se zvala agresija hrvata na regularne kasarne po hrvatskoj ,kako se to zove? Secesionisti jedni treba vas sve pohapsiti!Da ste se tako frajerisali u Španiji brzo bi vas potrasila drzava kao sto su doveli u red i katalonce tako bi i mi vas doveli u red samo da je Jugoslavija bila jaka kao Španija kao drzava i institucija.

Dzons

pre 4 godine

@stefan
Svasta. Pa da nam se dogodi nova NDH i 90e ? Novi AVNOJ ? Ostali narodi dobili drzave na racun teritorija gdje su zivljeli Srbi. Srbi su ih zapravo i oslobodili posle prvog svjetskog. Nikad vise. A Republiku Srpsku cuvati kao oci u glavi. Jedina svjetla pobjeda posle nekoliko vjekova katastrofe, od Osmanlija do Austrijaca i Njemaca do Ustasa.

Genije

pre 4 godine

Vi ste dobili drzavu jer je neko Slobi obecao da ce mu dati etnicki cisto Kosovo, ako on dozvoli etnicku Hrvatsku. Vi dobili sta ste trazili, a Sloba dobio robiju. U prevodu svi sve dobili samo smo mi obezvrednjeni i obescasceni i bez 25% teritorije.

gagi

pre 4 godine

Kada nas Srba ne bi bilo, njihovi zivoti bi izgubili smisao! Sve je u zivotu prolazno, samo mrznja Hrvata ne, oni je neguju i odrzavaju! Neverovatno bolesno!

Крајишник Лондон

pre 4 godine

Након 4 године сте сломили отпор силом или милом мобилисаних српских сељака и радника (Српска Војске Крајине) уз обилату помоћ НАТО и УСА , а такозваних бранитеља сваке године, Протерали сте стотине хиљаде Срба( један сам од њих) попалии и срушили куће, цркве ... и још то сваке године славите на сва звона. Али не прави се срећа на туђој несрећи . Сад и стотине хиљаде Хрвата беже из “домовине” број Хрвата у БиХ је спао испод 15%, сад им је Брисел главни град, а стране фирме купиле обалу... А главни пробем им је шачица Срба и Србија...

mirko

pre 4 godine

Jedina agresija koja se desila je agresija nezavisne drzave hrvatske za vreme drugog svetskog rata. Tada su okupirali severni deo Srbije i celu Bosnu. Odvodili su ljude u logore i ubijali. Za genocid im nije sudjeno i nisu izgubili teritorije kao agresor i gubitnik rata. Treba doneti rezoluciju u skupstini Srbije o genocidu i agresiji hrvatske na Srbiju za vreme 2sv.rata. Mnoge drzave su donele takve rezolucije u vezi Jermenije.

Ja

pre 4 godine

Bolest na delu. Ni jedan dan da prodje a da ne misle na nas. Skupljanje jeftinih politickih poena i da narod ima malo vise mozga, uvideli bi ko je pravi krivac za sirenje mrznje. Mislila sam da je kod nas gore.

Mirko

pre 4 godine

Ne vidim ša su njima smetali isti ti proterani Srbi. Šta su imali zajedničko i kog Hrvata su ugrožavali. Ali sve vuče još od 1918 godine. Zašto su 41 morali da prave Jasenovac da bi istrebili ceo jedan narod.

zvezda nek se spremi za Napoli,a za nas neka ne brine

pre 4 godine

hrvaćani...napali sopstvenu državu kao i '71. Kao i onda, uvezli ustašku emigraciju.
Viču "agresija" - a to je napad na suverenu državu koji onda nisu bili. To su im jasno rekli iz Hapkog tribunala - ne lupetajte, nema nikakve agresije...

Patria

pre 4 godine

Ja bih samo pitao hrvatske politicare i istoricare koji podrzavaju ovu nedotupavnu izmisljotinu da nam daju tacan datum kad su to srbocetnicki jugonostalgicari presli granicu izmedju Srbije i Hrvatske i teleportovali se sve zajedno sa stotinama hiljada Srba, srpskih kuca, srpskih izgradjenih vojnih baza, srpskih aviona, tenkova, stanova, kuca, imanja, naselja, sela i gradova da ih ni jedan jedini hrvat nije nije u toj milisekundi do tad primetio, i upitao hrvatske vlasti - ej bre ko su ovi i odkud nas okupirase za jedan sekund? Odgovor na ovo pitanje bi nam pojasnio koga odlikovati za najvece logisticko dostignuce u istoriji vojnog ratovanja, vece i od dana D i invazije na Normandiju. Mi smo taj vrhunski poduhvat izgleda prespavali...

No koment

pre 4 godine

Strašno! Isti jezik, isti temperament, isti karakter, ista imena, ista prezimena, isto...sve! Njihova politika je "za sve su krivi oni Srbi". A naša politika je "za sve su krivi oni žuti".
Sve je isto samo je drugo pakovanje.

Sto mu gromova

pre 4 godine

Zaista, jedna, jedina i jedinstvena nacija na avetu. 'Rvati. 1995 je bio gotov rat. Pre 24 godine. To je ekvivalent 1969-oj godini, 24 godine od kada je završen Drugi svetski rat. Engleska i Nemačka saradjuju. Napravljena je EZ, granice padaju, jedni drugima prodaju robu....Ratne rane se zaceljuju, teško, ali polako. Niko ne uznemirava mrtve i ne proziva ih svakodnevno. Ljudi se raduju životu i grade budućnost. Ali u slučaju 'Rvata - to ne funkcioniše tako. Oni su svaki dan branitelji u domovinskom ratu, za njih je svaki dan zadnjih 24. godine isti, kao u "Danu mrmota", za njih su Srbi i dalje najveće Babaroge...Kolektivna psihoza i ludilo. Izludećete od Srba, a onda ćete da nas optužite da smo vodili specijalni rat protiv vas...

Hrvaćanska mitologija

pre 4 godine

Srbin kada se ujutru probudi je "srbočetnički agresor" kako dan dostiže svoj puni sjaj oko podneva, tako Srbin postaje "jugokomunistički agresor" a pred spavanje je već transformisan u "velikosrpskog agresora".

mb011

pre 4 godine

i ona kao i nasi nema sta drugo da prica. tamo domobrani, a ovde kosovo. a zemlje propadaju, narod odlazi da dirinci u nemacku. dosadni su vise.

bokelis

pre 4 godine

Setite se Katalonije i na koji nacin su Spanci ugasili njihovo pravo da izglasaju nezavisnost i onda pogledate situaciju sa Kosovom i hrvatskom... Jedina razlika je sto je Amerima i EU odgovarala ta nezavisnost...

Sale

pre 4 godine

Kada Hrvati krenu svoje zločine da negiraju, umanjuju, izvrću ili glorifikuju demagoškim "alibijima" uvek se setite mudrih reči velikog Sovjetskog nobelovca, Solženjicina: "Ne zaboravimo da nasilje ne živi samo, ono je nesposobno živeti samo, ono je intimno povezano s laži. Nasilje svoje jedino utičište nalazi u laži, a laž svoju jedinu podršku u nasilju. Svaki čovek koji je izabrao nasilje kao sredstvo, on mora izabrati laž kao pravilo".

Beliorao

pre 4 godine

Jbt.u ovim bivsim exjugo bananama
ako hoces da ostanes na vlasti i nastavis da krades samo spomeni srbe i ovce odmah glasaju za tebe jbt. budale, sisaj ovce i dalje

dejca

pre 4 godine

Primer kako da se bez kapi znoja i ni jednog potrošenog evra dobiju politički poeni i dokaz da više mrze srbe nego što vole tu njihovu ...

Vesela

pre 4 godine

Komsic trazi izvinjenje Vucica, CG trazi izvinjenje, branitelji Hrvatske tuzili Srbiju i traze za svaki dan proveden u logoru u Srbiji 135 evra.Jos da Kostunica nije pustio iz S Mitrovice Albance sa Kosova isto bi im platili svaki dan proveden u zatvoru.99 prebaceni u S Mitrovicu Kostunica dosao 2000 ni sudjenje nije bilo.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 4 godine

Približavaju se izbori i Kolinda zna kome treba da se obrati.
No, to podilaženje braniteljima skupo je koštalo Hrvatsku i još će da ih košta jer dok branitelji isteruju svoju ksenofobiju, desničarenje, srbofobiju za to vreme im mladi beže u Irsku.
Ne raduje činjenica da je kod nas slična situacija, i sa ekipom na vlasti, i sa iseljavanjem.

dk

pre 4 godine

Pravili nacionalne drzave da bi se svaka od njih na kraju ispraznila od tih velikih nacionalista,otisli da rade za nemce... sto rece neko od 95 do 2019 isto kao od 45 do 69 a mi jos uvek na istom... bas smo uspeli u zivotu...