Ponedeljak, 24.06.2019.

17:59

Van Gal: Mesi i Nejmar nisu timski igrači

Bivši trener Barselone Luj van Gal mišljenja je da Lionel Mesi i Nejmar ne doprinose dovoljno koheziji same ekipe.

Izvor:

Van Gal: Mesi i Nejmar nisu timski igraèi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 4 godine

(Negativni, 25. jun 2019 14:05)

Pa svi igraci imaju bitnih utakmica gde su nestajali pa tako i Mesi i sta sad? Gde je Ronaldo bio protiv Liverpula, Bajerna, Atletika 2x u finalima, protiv Barse nikad nista nije napravio u LŠ ni 2008 ni 2009 ni 2011. Gde je bio protiv Dortmunda kada je Real ispao i kada je Levandovski dao 4 gola, pa protiv Napolija kada im je Ramos doneo prolaz itd... da ne nabrajam dalje. Mesi je gotov pola svojih golova u LŠ dao u nokaut fazi tj. kada je bilo najteze. Isto tako, Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u nokaut fazi. A ti se i dalje tesi time da Mesi nabija statistiku protiv Eibara, Ueske i Reala :) A Mesi je na Enfildu namestio 3 zicera Kutinju, Albi i Suarezu. Sledeci put barem pogledaj utakmicu. Tebi je problem sto je Mesi dao "samo" dva gola protiv Liverpula i sto nije dao i treci hahah nije ga bilo u Rimu ali je zato doneo prolaz Barsi te iste sezone protiv Celzija koji je jaci klub od Rome. A Mesi je 2009 godine asistirao Iniesti za onaj gol protiv Celzija. Ocito je da nisi najbolje informisan.

jsx

pre 4 godine

Negativn
Ti poznajes fudbal da se secas Van Galove titule u LS iz 95te, a ne secas se meceva od pre 10 godina?
Ne znam gde je Mesi bio na tim mecevima, ali se secam sta je radio takodje u Rimu 2009. kad je dao gol glavom, pa 2011. kad je izlomio celu odbranu Reala (ne secam se gde, mislim da je bilo u Barseloni), pa iste godine na Vembliju promesao Junajted. Onda idemo u 2015. prvo fantasican mec protiv Bajerna (ako se secas Van Galovog Ajaksa, secas se i onog Boatengovog padanja), pa onda i u finalu u Berlinu onog suta koji je doveo do gola Suareza.
Sada, nadji jos nekog ko je osvojio vise od 30 trofeja od toga bar 4 LS+SP. Nadji jos nekog ko ima vise onakvih utakmica kakve sam opisao- za svakog je lako naci lose utakmice. Neka i jesu Pele, Ronaldo i Maldini bolji (posto jedini imaju blizak broj bitnih trofeja, pri cemu poslednja dvojica takodje nemaju svetsko), tesko da ces naci jos nekog. Sa druge strane, mogu sigurno da nadjem bar petoricu trenera boljih od Van Gala samo medju aktivnim.

jsx

pre 4 godine

@neko
Van Gal jeste bio odlican trener, ali koliko je on veci trener nego sto sam ja toliko je Mesi bolji fudbaler nego sto je on trener. Znaci, Van Gal je imao jednu fantasticnu sezonu u Ajaksu, ali pre 20 godina i posle je bio los i u Barseloni i u Bajernu, a o Junajtedu da ne pricamo.
@onaj koji kaze malo trofeja
https://howtheyplay.com/team-sports/10-FOOTBALL-PLAYERS-WITH-MOST-TROPHIES
Za onog ko uporedjuje sa Maradonom- Maradona 1 SP 0 KES, Mesi 4 LS i finale svetskog.

Negativni

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 25. jun 2019 08:27)

Gluposti. Reći za takvog trenera da je budala, može samo srpski ljubitelj fudbala. Asistencije ne znače timsku igru. Kada već pominješ tu statistiku, šta misliš, koliko Ćavi i Iniesta imaju oduzetih lopti na sredini terena ili na protivnikovoj polovini? I još nešto...čudotvorci ne nabijaju statistiku protiv Eibara i Ueske. Gde je bio na Enfildu? Na Marakani? U Rimu? Gde je bio u Londonu kada su im Ovrebo i Iniesta doneli finale? Pa nigde, batice. Zato to Van Gal i kaže.

Kolubarac

pre 4 godine

Jeste Mesi vrhunski igrač, i strelac i asistent, ali sa takvim kvalitetom traži se od njega još i da bude Vođa, ali on za to nema harizmu jednog Maradona ili Platinija.
Imam utisak da je pomalo autističan.
To je možda razlog što sa reprez. nije ništa postigao.

očigledno

pre 4 godine

Ja sam bas misljenja da Mesi ne osvaja LS zato sto je previse nesebican. Trebalo bi da vise solira i sam zavrsava akcije, a ne da Dembele ili nemo drugi promasuju zicere.
Mada je glavni razlog za to sto nije osvojio LS vise puta Barselona. Nesposobna uprava koja nije umela da iskoristi to sto ima najboljeg igraca na planeti...

Sinisa

pre 4 godine

Ovo nije normalna izjava,jednostavno.Mesi je najbolji timski igrac ikada...Toliko asistencija,toliko iskreiranih prilika za saigrace....Zaista je ova izjava nije normalna.Pitam se ponekad da li ovi treneri uopste prate fudbal.

Zarko

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?

Veber

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?
(Zarko, 25. jun 2019 11:45)

Fali samo da povremeno u toku utakmice i golmana zameni hahahaha

Andrea Djani

pre 4 godine

Nije problem u tome dali je Mesi timski igrač ili ne . Problem je njegov mentalni sklop , gde on funkcioniše perfektno kad su idealni uslovi , ali kada nisu on nema mentalne snage da sam povuče ekipu do najvišeg cilja , već se utopi u sivilo ekipe . Primer za to je igranje za Argentinu , kao i svako ozbiljnije gostovanje Barselone u LŠ . U vosci u kojoj bi Maradona bio komandant , Mesi bi dogurao do kurira .

ficfiric

pre 4 godine

Pa valjda jedna ozbiljna ekipa moze da priusti da jedan od 10 igraca seta po terenu u fazi odbrane, i da pritom u fazi napada svaku utakmicu uradi nesto korisno.

nista o nicemu

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 24. jun 2019 23:53) # Link komentara

To je individualno priznanje. On nije timski igrac, upravo si sam sebi odgovorio.

kenta

pre 4 godine

Svako ima pravo da kaze svoje misljenje naravno tako i Van Gal...Ali neke stvari ne mogu se okarakterisati ni crno ni belo pogotovo ne za Mesija koji je jedan od najboljih ikada a to bi Van Gal trebao da zna s obzirom kakve je trenirao ekipe...

Ivan

pre 4 godine

Van Gal,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,osvajao titule u Španiji,Holandiji,Njemačkoj,treće mjesto na svjetsko itd itd Za ove koji ne znaju ko je on.

jojuff

pre 4 godine

Od kada asistencija pokazuje ko je, a ko nije timski igrac? Messi je jedan od najboljih igrača ikada.. Fudbalskim znanjem, inteligencijom moze podvaliti asistenciju kao od sale.. Ali lik nije timski igrac. Ravnodusan na bilo koje ispadanje (kao nasi 0 fudbaleri) presing i odbranu nikada nije igrao.. Pomoc saigracima u toj fazi igre nikada nije pruzao. Na svu pompu oko njega malo je trofeja i osvojio. Dok je zlatna spanska generacija harala bilo je trofeja LP. Lako je bilo dok u pozadini melju Chavi, iniesta i Busquets. Protivnik je imao loptu u nogama 5 min. Po utakmici.

Realno

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti

neutralni felsh

pre 4 godine

Mora da Messi silne asistencije daje korner zastavicama. Ovaj se sad bas izlupao
(qqlele, 24. jun 2019 22:53)


aman vise narode :) vangal nije rekao da mesi nije kreativan igrac, nego da slabo pomaze ekipi u odbrani. asistencije su napadacki segment igre.

Guest

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
(Darko, 24. jun 2019 23:53)

Mesi druže ne igra odbranu, ne pomaže saigračima u odbrani igra samo na jednoj strani terena, o tome priča Van Gal. Pusti statistiku, Ronaldo je najbolji asistent u istoriji lige šampiona(?!) kažem to kao njegov veliki poštovalac, koliko je to realno? Toliko o statistici. Eto samo kod nas to ima, da neki anonimus ko zna ko je napiše "E moj Van Gale" i dobije pluseve.

Dario

pre 4 godine

Delimicno bi se slozio samo sa Van galom. Mislim da je glavni problem barselone trener. Oni posle Gvardiole nisu imali jasnu igru kroz sistem. Tacno, i dalje je to bila igra kroz posed, ali jalova i sve su se vise igraci oslanjali na individualni kvalitet Mesija. Druga stvar je nedostatak plemenitog veznaka koji ce prenositi loptu u zadnju trecinu terena. Zbog toga vidimo Mesija cesto na centru igralista kako pokusava napraviti nesto, sto mu ipak nije prirodna pozicija koliko god svestran bio. Jos jedna potvrda da danas morate imati sve za vrh. A Rakitic recimo jestr dobar igrac, ali nije top. Odbrana im takodje skripi koja je izravni krivac za npr potop u Liverpulu. Na to bi dodao i zasicenost starosedioca , senatora barse poput Buskeca , Pikea pa i Mesija i zato imaju cesto nonsalantan pristup igri. Ne grizu ti igraci kao nekad. To je s meseca vidljivo. I tu se slazem sa Van galom. Mesi je kod Gvardiole trcao, radio presing, sada to vise ne radi. I tu mu je zamerka na mestu. A to je upravo nedostatak volje u kombinaciji sa pravim trenerom koji ce naprsviti novu iskru i naci novi izvor motivacije za takvu zvezdu, ako ga uopste vise i ima s obzirom sta je sve napravio i osvojio do sad..

manda Pg

pre 4 godine

jel ovo receno u magnovenju ili pri cistoj svijesti? ne mogu da vjerujum sta citam. Milner se jos kliza po travi od Mesijevih driblinga.

Misa

pre 4 godine

Covek je apsolutno u pravu. Vidim tu u komentarima bas puno detinjastih razmisljanja. Nije vam mesi majka pa da se vredjate, uostalom, covek je samo istinu rekao.

vlada

pre 4 godine

Koliko ljudi ovde na portalu nemaju veze sa mozgom. Covek kaze da Messi ne igra odbranu, a vi pricate o asistencijama. Znate li koliko Westbrook ima asistencija svaku utakmicu? Je li to znaci da je timski igrac? Messi za LS treba da zahvali Xaviu i Iniesti, e to su bili timski igraci.

BraneG

pre 4 godine

Stvarno neozbiljan komentar za Messija...dovodi u pitanje stručnost ovog lika od trenera, koji se baš i nije naosvajao velikih titula razvojem timskog rada!

Stevan

pre 4 godine

Hahahahaahahahaaaaa. Cekaj, jel on zaista pitao koliko je Barcelona sa Messijem osvojila LS ili se salio? Messi ima 4 osvojene LS. Barcelona u citavoj svojoj istoriji ima 5. Ko je bre ovde lud? Zbog Messija je Barcelona danas gigant. Zbog Messija su uspeli da prekinu dominaciju Real Madrida kad je broj trofeja u domacim takmicenjima u pitanju. U svakom mogucem smislu zavise od tog Messija- kako u fudbalskom tako i u finansijskom. I mislim da je mnogo vise dao on Barceloni, nego Barcelona njemu. Ono sto je njemu Barcelona dala, dao bi mi i svaki drugi klub. Pitanje je da li bi neki drugi igrac mogao da pruzi Barceloni ovo sto je njima pruzio Leo Messi. Ako on nije igrac koji igra za tim, onda ne znam ko jeste?

gost

pre 4 godine

Ova prevara od trenera kad prica o Messiju bi trebao da stoji u stavu mirno. Messi ima takve statistike po pitanju asistencija da je to apsolutno ludilo, i onda dodje budala kao Van Gal i lupa, on je kao onaj Kirijos, glupim izjavama podseca ljude da je jos ziv

Lazar

pre 4 godine

Kaze covek koliko je ls osvojoo mesii??😂 pa covek 2009 i 2011 davao golove a 2015 najvise zahvaljujuci njemu su i igrali finale toliko

abvgd

pre 4 godine

Sad ce decurlija da objasni kako van galnema pojma.
(eeee, 24. jun 2019 23:39)

Evo ja sam gledao tog Van Gala jos od kad je trenirao Ajaks, tamo je cuda pravio, ali pogodila mu se generacija, posle toga svaki klub je u crno zavio posle par godina poludobrih rezultata - Barselonu, Bajern, Mancester, reprezentaciju Holandije. A da ne pricam sto u intervjuima redovno prica gluposti zbog kojih mu se smeje ceo svet.

Cudni LJudi

pre 4 godine

Poenta njegovih reci je da kad dodje teska utakmica a to su utakmice posle grupne faze barsa se raspadne , Argentina se raspadne i neide dalje. Sad, dok je Xavi tu bio , Iniesta , Villa sve je to bilo super jer su ipak Svetski prvaci a cim su oni ostisli sve je palo na Messija. Opet njegove asistencije su uvek protiv slabih ekipa i sve uglavnom u Spaniji.

goxi

pre 4 godine

Ok..asistencije, ok...daje golove...A sta cemo sa defanzivnim zaduzenjima, pa pobogu ljudi videli ste kako su nam mladi fudbaleri prosli kada su naleteli na tim koji dise kao jedan - Nemce, tamo je svaki igrac na svakoj poziciji igrao i u defensive i offensive mode-u, da tako kazem.

Znate li da je Mesi igrac koji UBEDLJIVO najmanje pretrci od svih na terenu, sem zamislite - golmana, da li vam to nesto govori? Ne vraca se dovoljno i ne doprinosi defanzivi, to je jasno kao dan.

Time ne umanjujem njegovu velicinu, samo smatram da Van Gal sigurno ima nesto 'mesa oko kostiju' kada govori ovakve stvari. Toliko.

the land of the dead!

pre 4 godine

ima istine, zasto je tako, igrach koji svu svoju enegiju cuva za napad, na sredini terena duva promaja u ekipi Barce vec deceniju pa na kraju odbrana ispasta ali u sustini problem je sredina terena, on je zaista vrhunski egzekutor ali nema tu borbenost u sebi, taj voljni momenat kada gine za ekipu, svetska zvezda je i moze mu se, on je verovatno najbolji egzekutor u istoriji fudbala ali kao vodja ekipe je jedna velika nula!

Đorđe

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali činjenica je da Barselona nije osvojila LŠ od odlaska Ćavija. Osvajanje Primere sa Barselonom i nije neki epohalni uspeh. Znači sa Argentinom ima 0 trofeja, bez Ćavija i Injeste ima jednu Primeru.
Sa druge strane, Ćavi i Injesta bez Mesija osvojili su SP i dva puta EP. Zaključak se nekako sam nameće.
Mesi je vrhunski, jedan od najboljih u istoriji (najbolji pored Maradona ne može biti, pa ne znam šta da je) i možda jeste timski igrač, ali on jednostavno nema harizmu, ne ume da natera igrače da ga slede i da mu veruju, ne ume da pokrene svoj tim kad je u kanalu. To je nešto što se ne meri golovima i asistencijama. To nešto je imao Džordan, Pele, Maradona, a to nema Mesi i zato nikada neće biti najveći svih vremena.

Ivan

pre 4 godine

Za ovu đecu koji ne znaju ništa a pamte Van Gala iz vremena kad je vodio Mančester,čovjek ima titule u Holandsku ligu sa Ajaxom i Az Alkmarom,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,igrao finala sa Ajaxom i Bajernom,treće mjesto na svjetsko sa Holandijom,Bundes ligu sa Bajenom,titule u Španiji sa Barselonom,čovjek koji je lansirao vjerovatno najbolji tandem veznih igrača svih vremena,Ćavija i Iniestu tako da kad on kaže nešto,to nešto ima težinu za razliku od vas koji ne znate ništa.

manda Pg

pre 4 godine

prvo, covjek je vodio Barselonu koja skoro da nije bila losija od danasnje sa Figom Rivaldom i svim majstorima i nije gledao preko polufinala LS.drugo nije se kvalifikovao za SP 2002 a Holandija bila tim nad timovima. trece da je bilo koga osim Milnera naveo bilo bi srecno a njega je Mesi ponizio taman kao Piksi Vaskeza na Sp 90.cetvrto Mesi ima 150 asistencija u La Ligi i 4 tutule LS ja sam frapiran ovom izjavom na najveci mag fudbalske igre nije timski igrac uzas bruka potpuno je izlapio covjek posle dekadentnog vodjenja Mancestera. pecanje i ukrstenice super.

Messijevac

pre 4 godine

sta jedan bivsi trener Ajaxa,Barcelone,Bayerna,Holandske reprezentacije i Man Uniteda i osvajac LS uopste zna o fudbalu? pa najvise o fudbalu znamo mi desetogodisnji fanovi Messija .

Malkom

pre 4 godine

Mesi nije timski igrač? A asistencije kojih Mesi ima više od svih timova ukupno koje je ovaj trenirao, to je priča za malu decu, je li? Nije druže u tome problem da Mesi nije timski igrač. On i te kako to jeste. Ali problem je u tome što njegovi saigrači, gde god da on igra, previše njemu dodaju loptu, čak i kad nije u prilici da nešto konkretno s njom uradi. Oni psihološki slabije upošljavaju druge igrače, kada je Mesi u igri. Tu leži glavni problem Argentine, recimo.

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

E svaka ti cast , zato je tvoj Man Utd. onako timski igrao.
Mislim,sto da se neko trudi,ako ostatak tima igra lose,pa su kolektivno igrali lose,dok su trosene stotine miliona eura . ;)

ja

pre 4 godine

Pa Mesi je osvojio je 4 lige sampiona, od igraca ove i prethodnih nekoliko generacija samo nekoliko igraca ima vise titula, po 5. Koliko ovaj misli da treba neki igrac da osvoji?

...

pre 4 godine

HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHQHQHAHAHAHAHAHAHAHAHA Za Nejmara ok, ali za Mesija. Pa njega da nema bila bi Barsa na sredini tabele.

...

pre 4 godine

HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHQHQHAHAHAHAHAHAHAHAHA Za Nejmara ok, ali za Mesija. Pa njega da nema bila bi Barsa na sredini tabele.

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

E svaka ti cast , zato je tvoj Man Utd. onako timski igrao.
Mislim,sto da se neko trudi,ako ostatak tima igra lose,pa su kolektivno igrali lose,dok su trosene stotine miliona eura . ;)

Malkom

pre 4 godine

Mesi nije timski igrač? A asistencije kojih Mesi ima više od svih timova ukupno koje je ovaj trenirao, to je priča za malu decu, je li? Nije druže u tome problem da Mesi nije timski igrač. On i te kako to jeste. Ali problem je u tome što njegovi saigrači, gde god da on igra, previše njemu dodaju loptu, čak i kad nije u prilici da nešto konkretno s njom uradi. Oni psihološki slabije upošljavaju druge igrače, kada je Mesi u igri. Tu leži glavni problem Argentine, recimo.

ja

pre 4 godine

Pa Mesi je osvojio je 4 lige sampiona, od igraca ove i prethodnih nekoliko generacija samo nekoliko igraca ima vise titula, po 5. Koliko ovaj misli da treba neki igrac da osvoji?

Andrea Djani

pre 4 godine

Nije problem u tome dali je Mesi timski igrač ili ne . Problem je njegov mentalni sklop , gde on funkcioniše perfektno kad su idealni uslovi , ali kada nisu on nema mentalne snage da sam povuče ekipu do najvišeg cilja , već se utopi u sivilo ekipe . Primer za to je igranje za Argentinu , kao i svako ozbiljnije gostovanje Barselone u LŠ . U vosci u kojoj bi Maradona bio komandant , Mesi bi dogurao do kurira .

jojuff

pre 4 godine

Od kada asistencija pokazuje ko je, a ko nije timski igrac? Messi je jedan od najboljih igrača ikada.. Fudbalskim znanjem, inteligencijom moze podvaliti asistenciju kao od sale.. Ali lik nije timski igrac. Ravnodusan na bilo koje ispadanje (kao nasi 0 fudbaleri) presing i odbranu nikada nije igrao.. Pomoc saigracima u toj fazi igre nikada nije pruzao. Na svu pompu oko njega malo je trofeja i osvojio. Dok je zlatna spanska generacija harala bilo je trofeja LP. Lako je bilo dok u pozadini melju Chavi, iniesta i Busquets. Protivnik je imao loptu u nogama 5 min. Po utakmici.

Ivan

pre 4 godine

Za ovu đecu koji ne znaju ništa a pamte Van Gala iz vremena kad je vodio Mančester,čovjek ima titule u Holandsku ligu sa Ajaxom i Az Alkmarom,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,igrao finala sa Ajaxom i Bajernom,treće mjesto na svjetsko sa Holandijom,Bundes ligu sa Bajenom,titule u Španiji sa Barselonom,čovjek koji je lansirao vjerovatno najbolji tandem veznih igrača svih vremena,Ćavija i Iniestu tako da kad on kaže nešto,to nešto ima težinu za razliku od vas koji ne znate ništa.

neutralni felsh

pre 4 godine

Mora da Messi silne asistencije daje korner zastavicama. Ovaj se sad bas izlupao
(qqlele, 24. jun 2019 22:53)


aman vise narode :) vangal nije rekao da mesi nije kreativan igrac, nego da slabo pomaze ekipi u odbrani. asistencije su napadacki segment igre.

Ivan

pre 4 godine

Van Gal,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,osvajao titule u Španiji,Holandiji,Njemačkoj,treće mjesto na svjetsko itd itd Za ove koji ne znaju ko je on.

nista o nicemu

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 24. jun 2019 23:53) # Link komentara

To je individualno priznanje. On nije timski igrac, upravo si sam sebi odgovorio.

Messijevac

pre 4 godine

sta jedan bivsi trener Ajaxa,Barcelone,Bayerna,Holandske reprezentacije i Man Uniteda i osvajac LS uopste zna o fudbalu? pa najvise o fudbalu znamo mi desetogodisnji fanovi Messija .

Misa

pre 4 godine

Covek je apsolutno u pravu. Vidim tu u komentarima bas puno detinjastih razmisljanja. Nije vam mesi majka pa da se vredjate, uostalom, covek je samo istinu rekao.

Veber

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?
(Zarko, 25. jun 2019 11:45)

Fali samo da povremeno u toku utakmice i golmana zameni hahahaha

Guest

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
(Darko, 24. jun 2019 23:53)

Mesi druže ne igra odbranu, ne pomaže saigračima u odbrani igra samo na jednoj strani terena, o tome priča Van Gal. Pusti statistiku, Ronaldo je najbolji asistent u istoriji lige šampiona(?!) kažem to kao njegov veliki poštovalac, koliko je to realno? Toliko o statistici. Eto samo kod nas to ima, da neki anonimus ko zna ko je napiše "E moj Van Gale" i dobije pluseve.

Đorđe

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali činjenica je da Barselona nije osvojila LŠ od odlaska Ćavija. Osvajanje Primere sa Barselonom i nije neki epohalni uspeh. Znači sa Argentinom ima 0 trofeja, bez Ćavija i Injeste ima jednu Primeru.
Sa druge strane, Ćavi i Injesta bez Mesija osvojili su SP i dva puta EP. Zaključak se nekako sam nameće.
Mesi je vrhunski, jedan od najboljih u istoriji (najbolji pored Maradona ne može biti, pa ne znam šta da je) i možda jeste timski igrač, ali on jednostavno nema harizmu, ne ume da natera igrače da ga slede i da mu veruju, ne ume da pokrene svoj tim kad je u kanalu. To je nešto što se ne meri golovima i asistencijama. To nešto je imao Džordan, Pele, Maradona, a to nema Mesi i zato nikada neće biti najveći svih vremena.

goxi

pre 4 godine

Ok..asistencije, ok...daje golove...A sta cemo sa defanzivnim zaduzenjima, pa pobogu ljudi videli ste kako su nam mladi fudbaleri prosli kada su naleteli na tim koji dise kao jedan - Nemce, tamo je svaki igrac na svakoj poziciji igrao i u defensive i offensive mode-u, da tako kazem.

Znate li da je Mesi igrac koji UBEDLJIVO najmanje pretrci od svih na terenu, sem zamislite - golmana, da li vam to nesto govori? Ne vraca se dovoljno i ne doprinosi defanzivi, to je jasno kao dan.

Time ne umanjujem njegovu velicinu, samo smatram da Van Gal sigurno ima nesto 'mesa oko kostiju' kada govori ovakve stvari. Toliko.

vlada

pre 4 godine

Koliko ljudi ovde na portalu nemaju veze sa mozgom. Covek kaze da Messi ne igra odbranu, a vi pricate o asistencijama. Znate li koliko Westbrook ima asistencija svaku utakmicu? Je li to znaci da je timski igrac? Messi za LS treba da zahvali Xaviu i Iniesti, e to su bili timski igraci.

Cudni LJudi

pre 4 godine

Poenta njegovih reci je da kad dodje teska utakmica a to su utakmice posle grupne faze barsa se raspadne , Argentina se raspadne i neide dalje. Sad, dok je Xavi tu bio , Iniesta , Villa sve je to bilo super jer su ipak Svetski prvaci a cim su oni ostisli sve je palo na Messija. Opet njegove asistencije su uvek protiv slabih ekipa i sve uglavnom u Spaniji.

Zarko

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?

očigledno

pre 4 godine

Ja sam bas misljenja da Mesi ne osvaja LS zato sto je previse nesebican. Trebalo bi da vise solira i sam zavrsava akcije, a ne da Dembele ili nemo drugi promasuju zicere.
Mada je glavni razlog za to sto nije osvojio LS vise puta Barselona. Nesposobna uprava koja nije umela da iskoristi to sto ima najboljeg igraca na planeti...

Dario

pre 4 godine

Delimicno bi se slozio samo sa Van galom. Mislim da je glavni problem barselone trener. Oni posle Gvardiole nisu imali jasnu igru kroz sistem. Tacno, i dalje je to bila igra kroz posed, ali jalova i sve su se vise igraci oslanjali na individualni kvalitet Mesija. Druga stvar je nedostatak plemenitog veznaka koji ce prenositi loptu u zadnju trecinu terena. Zbog toga vidimo Mesija cesto na centru igralista kako pokusava napraviti nesto, sto mu ipak nije prirodna pozicija koliko god svestran bio. Jos jedna potvrda da danas morate imati sve za vrh. A Rakitic recimo jestr dobar igrac, ali nije top. Odbrana im takodje skripi koja je izravni krivac za npr potop u Liverpulu. Na to bi dodao i zasicenost starosedioca , senatora barse poput Buskeca , Pikea pa i Mesija i zato imaju cesto nonsalantan pristup igri. Ne grizu ti igraci kao nekad. To je s meseca vidljivo. I tu se slazem sa Van galom. Mesi je kod Gvardiole trcao, radio presing, sada to vise ne radi. I tu mu je zamerka na mestu. A to je upravo nedostatak volje u kombinaciji sa pravim trenerom koji ce naprsviti novu iskru i naci novi izvor motivacije za takvu zvezdu, ako ga uopste vise i ima s obzirom sta je sve napravio i osvojio do sad..

Realno

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti

Sinisa

pre 4 godine

Ovo nije normalna izjava,jednostavno.Mesi je najbolji timski igrac ikada...Toliko asistencija,toliko iskreiranih prilika za saigrace....Zaista je ova izjava nije normalna.Pitam se ponekad da li ovi treneri uopste prate fudbal.

Negativni

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 25. jun 2019 08:27)

Gluposti. Reći za takvog trenera da je budala, može samo srpski ljubitelj fudbala. Asistencije ne znače timsku igru. Kada već pominješ tu statistiku, šta misliš, koliko Ćavi i Iniesta imaju oduzetih lopti na sredini terena ili na protivnikovoj polovini? I još nešto...čudotvorci ne nabijaju statistiku protiv Eibara i Ueske. Gde je bio na Enfildu? Na Marakani? U Rimu? Gde je bio u Londonu kada su im Ovrebo i Iniesta doneli finale? Pa nigde, batice. Zato to Van Gal i kaže.

Stevan

pre 4 godine

Hahahahaahahahaaaaa. Cekaj, jel on zaista pitao koliko je Barcelona sa Messijem osvojila LS ili se salio? Messi ima 4 osvojene LS. Barcelona u citavoj svojoj istoriji ima 5. Ko je bre ovde lud? Zbog Messija je Barcelona danas gigant. Zbog Messija su uspeli da prekinu dominaciju Real Madrida kad je broj trofeja u domacim takmicenjima u pitanju. U svakom mogucem smislu zavise od tog Messija- kako u fudbalskom tako i u finansijskom. I mislim da je mnogo vise dao on Barceloni, nego Barcelona njemu. Ono sto je njemu Barcelona dala, dao bi mi i svaki drugi klub. Pitanje je da li bi neki drugi igrac mogao da pruzi Barceloni ovo sto je njima pruzio Leo Messi. Ako on nije igrac koji igra za tim, onda ne znam ko jeste?

kenta

pre 4 godine

Svako ima pravo da kaze svoje misljenje naravno tako i Van Gal...Ali neke stvari ne mogu se okarakterisati ni crno ni belo pogotovo ne za Mesija koji je jedan od najboljih ikada a to bi Van Gal trebao da zna s obzirom kakve je trenirao ekipe...

ficfiric

pre 4 godine

Pa valjda jedna ozbiljna ekipa moze da priusti da jedan od 10 igraca seta po terenu u fazi odbrane, i da pritom u fazi napada svaku utakmicu uradi nesto korisno.

manda Pg

pre 4 godine

prvo, covjek je vodio Barselonu koja skoro da nije bila losija od danasnje sa Figom Rivaldom i svim majstorima i nije gledao preko polufinala LS.drugo nije se kvalifikovao za SP 2002 a Holandija bila tim nad timovima. trece da je bilo koga osim Milnera naveo bilo bi srecno a njega je Mesi ponizio taman kao Piksi Vaskeza na Sp 90.cetvrto Mesi ima 150 asistencija u La Ligi i 4 tutule LS ja sam frapiran ovom izjavom na najveci mag fudbalske igre nije timski igrac uzas bruka potpuno je izlapio covjek posle dekadentnog vodjenja Mancestera. pecanje i ukrstenice super.

manda Pg

pre 4 godine

jel ovo receno u magnovenju ili pri cistoj svijesti? ne mogu da vjerujum sta citam. Milner se jos kliza po travi od Mesijevih driblinga.

abvgd

pre 4 godine

Sad ce decurlija da objasni kako van galnema pojma.
(eeee, 24. jun 2019 23:39)

Evo ja sam gledao tog Van Gala jos od kad je trenirao Ajaks, tamo je cuda pravio, ali pogodila mu se generacija, posle toga svaki klub je u crno zavio posle par godina poludobrih rezultata - Barselonu, Bajern, Mancester, reprezentaciju Holandije. A da ne pricam sto u intervjuima redovno prica gluposti zbog kojih mu se smeje ceo svet.

Lazar

pre 4 godine

Kaze covek koliko je ls osvojoo mesii??😂 pa covek 2009 i 2011 davao golove a 2015 najvise zahvaljujuci njemu su i igrali finale toliko

Kolubarac

pre 4 godine

Jeste Mesi vrhunski igrač, i strelac i asistent, ali sa takvim kvalitetom traži se od njega još i da bude Vođa, ali on za to nema harizmu jednog Maradona ili Platinija.
Imam utisak da je pomalo autističan.
To je možda razlog što sa reprez. nije ništa postigao.

the land of the dead!

pre 4 godine

ima istine, zasto je tako, igrach koji svu svoju enegiju cuva za napad, na sredini terena duva promaja u ekipi Barce vec deceniju pa na kraju odbrana ispasta ali u sustini problem je sredina terena, on je zaista vrhunski egzekutor ali nema tu borbenost u sebi, taj voljni momenat kada gine za ekipu, svetska zvezda je i moze mu se, on je verovatno najbolji egzekutor u istoriji fudbala ali kao vodja ekipe je jedna velika nula!

jsx

pre 4 godine

Negativn
Ti poznajes fudbal da se secas Van Galove titule u LS iz 95te, a ne secas se meceva od pre 10 godina?
Ne znam gde je Mesi bio na tim mecevima, ali se secam sta je radio takodje u Rimu 2009. kad je dao gol glavom, pa 2011. kad je izlomio celu odbranu Reala (ne secam se gde, mislim da je bilo u Barseloni), pa iste godine na Vembliju promesao Junajted. Onda idemo u 2015. prvo fantasican mec protiv Bajerna (ako se secas Van Galovog Ajaksa, secas se i onog Boatengovog padanja), pa onda i u finalu u Berlinu onog suta koji je doveo do gola Suareza.
Sada, nadji jos nekog ko je osvojio vise od 30 trofeja od toga bar 4 LS+SP. Nadji jos nekog ko ima vise onakvih utakmica kakve sam opisao- za svakog je lako naci lose utakmice. Neka i jesu Pele, Ronaldo i Maldini bolji (posto jedini imaju blizak broj bitnih trofeja, pri cemu poslednja dvojica takodje nemaju svetsko), tesko da ces naci jos nekog. Sa druge strane, mogu sigurno da nadjem bar petoricu trenera boljih od Van Gala samo medju aktivnim.

gost

pre 4 godine

Ova prevara od trenera kad prica o Messiju bi trebao da stoji u stavu mirno. Messi ima takve statistike po pitanju asistencija da je to apsolutno ludilo, i onda dodje budala kao Van Gal i lupa, on je kao onaj Kirijos, glupim izjavama podseca ljude da je jos ziv

BraneG

pre 4 godine

Stvarno neozbiljan komentar za Messija...dovodi u pitanje stručnost ovog lika od trenera, koji se baš i nije naosvajao velikih titula razvojem timskog rada!

jsx

pre 4 godine

@neko
Van Gal jeste bio odlican trener, ali koliko je on veci trener nego sto sam ja toliko je Mesi bolji fudbaler nego sto je on trener. Znaci, Van Gal je imao jednu fantasticnu sezonu u Ajaksu, ali pre 20 godina i posle je bio los i u Barseloni i u Bajernu, a o Junajtedu da ne pricamo.
@onaj koji kaze malo trofeja
https://howtheyplay.com/team-sports/10-FOOTBALL-PLAYERS-WITH-MOST-TROPHIES
Za onog ko uporedjuje sa Maradonom- Maradona 1 SP 0 KES, Mesi 4 LS i finale svetskog.

kiki

pre 4 godine

(Negativni, 25. jun 2019 14:05)

Pa svi igraci imaju bitnih utakmica gde su nestajali pa tako i Mesi i sta sad? Gde je Ronaldo bio protiv Liverpula, Bajerna, Atletika 2x u finalima, protiv Barse nikad nista nije napravio u LŠ ni 2008 ni 2009 ni 2011. Gde je bio protiv Dortmunda kada je Real ispao i kada je Levandovski dao 4 gola, pa protiv Napolija kada im je Ramos doneo prolaz itd... da ne nabrajam dalje. Mesi je gotov pola svojih golova u LŠ dao u nokaut fazi tj. kada je bilo najteze. Isto tako, Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u nokaut fazi. A ti se i dalje tesi time da Mesi nabija statistiku protiv Eibara, Ueske i Reala :) A Mesi je na Enfildu namestio 3 zicera Kutinju, Albi i Suarezu. Sledeci put barem pogledaj utakmicu. Tebi je problem sto je Mesi dao "samo" dva gola protiv Liverpula i sto nije dao i treci hahah nije ga bilo u Rimu ali je zato doneo prolaz Barsi te iste sezone protiv Celzija koji je jaci klub od Rome. A Mesi je 2009 godine asistirao Iniesti za onaj gol protiv Celzija. Ocito je da nisi najbolje informisan.

...

pre 4 godine

HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHQHQHAHAHAHAHAHAHAHAHA Za Nejmara ok, ali za Mesija. Pa njega da nema bila bi Barsa na sredini tabele.

Malkom

pre 4 godine

Mesi nije timski igrač? A asistencije kojih Mesi ima više od svih timova ukupno koje je ovaj trenirao, to je priča za malu decu, je li? Nije druže u tome problem da Mesi nije timski igrač. On i te kako to jeste. Ali problem je u tome što njegovi saigrači, gde god da on igra, previše njemu dodaju loptu, čak i kad nije u prilici da nešto konkretno s njom uradi. Oni psihološki slabije upošljavaju druge igrače, kada je Mesi u igri. Tu leži glavni problem Argentine, recimo.

ja

pre 4 godine

Pa Mesi je osvojio je 4 lige sampiona, od igraca ove i prethodnih nekoliko generacija samo nekoliko igraca ima vise titula, po 5. Koliko ovaj misli da treba neki igrac da osvoji?

Hoces Iskreno ?!

pre 4 godine

E svaka ti cast , zato je tvoj Man Utd. onako timski igrao.
Mislim,sto da se neko trudi,ako ostatak tima igra lose,pa su kolektivno igrali lose,dok su trosene stotine miliona eura . ;)

Realno

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti

manda Pg

pre 4 godine

jel ovo receno u magnovenju ili pri cistoj svijesti? ne mogu da vjerujum sta citam. Milner se jos kliza po travi od Mesijevih driblinga.

Sinisa

pre 4 godine

Ovo nije normalna izjava,jednostavno.Mesi je najbolji timski igrac ikada...Toliko asistencija,toliko iskreiranih prilika za saigrace....Zaista je ova izjava nije normalna.Pitam se ponekad da li ovi treneri uopste prate fudbal.

jojuff

pre 4 godine

Od kada asistencija pokazuje ko je, a ko nije timski igrac? Messi je jedan od najboljih igrača ikada.. Fudbalskim znanjem, inteligencijom moze podvaliti asistenciju kao od sale.. Ali lik nije timski igrac. Ravnodusan na bilo koje ispadanje (kao nasi 0 fudbaleri) presing i odbranu nikada nije igrao.. Pomoc saigracima u toj fazi igre nikada nije pruzao. Na svu pompu oko njega malo je trofeja i osvojio. Dok je zlatna spanska generacija harala bilo je trofeja LP. Lako je bilo dok u pozadini melju Chavi, iniesta i Busquets. Protivnik je imao loptu u nogama 5 min. Po utakmici.

Đorđe

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali činjenica je da Barselona nije osvojila LŠ od odlaska Ćavija. Osvajanje Primere sa Barselonom i nije neki epohalni uspeh. Znači sa Argentinom ima 0 trofeja, bez Ćavija i Injeste ima jednu Primeru.
Sa druge strane, Ćavi i Injesta bez Mesija osvojili su SP i dva puta EP. Zaključak se nekako sam nameće.
Mesi je vrhunski, jedan od najboljih u istoriji (najbolji pored Maradona ne može biti, pa ne znam šta da je) i možda jeste timski igrač, ali on jednostavno nema harizmu, ne ume da natera igrače da ga slede i da mu veruju, ne ume da pokrene svoj tim kad je u kanalu. To je nešto što se ne meri golovima i asistencijama. To nešto je imao Džordan, Pele, Maradona, a to nema Mesi i zato nikada neće biti najveći svih vremena.

gost

pre 4 godine

Ova prevara od trenera kad prica o Messiju bi trebao da stoji u stavu mirno. Messi ima takve statistike po pitanju asistencija da je to apsolutno ludilo, i onda dodje budala kao Van Gal i lupa, on je kao onaj Kirijos, glupim izjavama podseca ljude da je jos ziv

BraneG

pre 4 godine

Stvarno neozbiljan komentar za Messija...dovodi u pitanje stručnost ovog lika od trenera, koji se baš i nije naosvajao velikih titula razvojem timskog rada!

nista o nicemu

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 24. jun 2019 23:53) # Link komentara

To je individualno priznanje. On nije timski igrac, upravo si sam sebi odgovorio.

Zarko

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?

očigledno

pre 4 godine

Ja sam bas misljenja da Mesi ne osvaja LS zato sto je previse nesebican. Trebalo bi da vise solira i sam zavrsava akcije, a ne da Dembele ili nemo drugi promasuju zicere.
Mada je glavni razlog za to sto nije osvojio LS vise puta Barselona. Nesposobna uprava koja nije umela da iskoristi to sto ima najboljeg igraca na planeti...

Messijevac

pre 4 godine

sta jedan bivsi trener Ajaxa,Barcelone,Bayerna,Holandske reprezentacije i Man Uniteda i osvajac LS uopste zna o fudbalu? pa najvise o fudbalu znamo mi desetogodisnji fanovi Messija .

Ivan

pre 4 godine

Za ovu đecu koji ne znaju ništa a pamte Van Gala iz vremena kad je vodio Mančester,čovjek ima titule u Holandsku ligu sa Ajaxom i Az Alkmarom,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,igrao finala sa Ajaxom i Bajernom,treće mjesto na svjetsko sa Holandijom,Bundes ligu sa Bajenom,titule u Španiji sa Barselonom,čovjek koji je lansirao vjerovatno najbolji tandem veznih igrača svih vremena,Ćavija i Iniestu tako da kad on kaže nešto,to nešto ima težinu za razliku od vas koji ne znate ništa.

ficfiric

pre 4 godine

Pa valjda jedna ozbiljna ekipa moze da priusti da jedan od 10 igraca seta po terenu u fazi odbrane, i da pritom u fazi napada svaku utakmicu uradi nesto korisno.

Andrea Djani

pre 4 godine

Nije problem u tome dali je Mesi timski igrač ili ne . Problem je njegov mentalni sklop , gde on funkcioniše perfektno kad su idealni uslovi , ali kada nisu on nema mentalne snage da sam povuče ekipu do najvišeg cilja , već se utopi u sivilo ekipe . Primer za to je igranje za Argentinu , kao i svako ozbiljnije gostovanje Barselone u LŠ . U vosci u kojoj bi Maradona bio komandant , Mesi bi dogurao do kurira .

Negativni

pre 4 godine

MESSI ima Duplo vise asistencija nego Iniesta i Xavi zajedno 237 u spanskoj ligi, samim tim je vec postao Naj Asistent Lige Svih Vremena kada spojite podatak da je i NAJ Strijelac Svih Vremena Spanske lige sto se kosi sa Fizikom dobijete CUDOTVORCA, Jednostavno Messi nije Narcis da velica svoje NEREALNE Uspjehe zato Budale poput Van Gala i hlupaju gluposti
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Realno, 25. jun 2019 08:27)

Gluposti. Reći za takvog trenera da je budala, može samo srpski ljubitelj fudbala. Asistencije ne znače timsku igru. Kada već pominješ tu statistiku, šta misliš, koliko Ćavi i Iniesta imaju oduzetih lopti na sredini terena ili na protivnikovoj polovini? I još nešto...čudotvorci ne nabijaju statistiku protiv Eibara i Ueske. Gde je bio na Enfildu? Na Marakani? U Rimu? Gde je bio u Londonu kada su im Ovrebo i Iniesta doneli finale? Pa nigde, batice. Zato to Van Gal i kaže.

the land of the dead!

pre 4 godine

ima istine, zasto je tako, igrach koji svu svoju enegiju cuva za napad, na sredini terena duva promaja u ekipi Barce vec deceniju pa na kraju odbrana ispasta ali u sustini problem je sredina terena, on je zaista vrhunski egzekutor ali nema tu borbenost u sebi, taj voljni momenat kada gine za ekipu, svetska zvezda je i moze mu se, on je verovatno najbolji egzekutor u istoriji fudbala ali kao vodja ekipe je jedna velika nula!

abvgd

pre 4 godine

Sad ce decurlija da objasni kako van galnema pojma.
(eeee, 24. jun 2019 23:39)

Evo ja sam gledao tog Van Gala jos od kad je trenirao Ajaks, tamo je cuda pravio, ali pogodila mu se generacija, posle toga svaki klub je u crno zavio posle par godina poludobrih rezultata - Barselonu, Bajern, Mancester, reprezentaciju Holandije. A da ne pricam sto u intervjuima redovno prica gluposti zbog kojih mu se smeje ceo svet.

kenta

pre 4 godine

Svako ima pravo da kaze svoje misljenje naravno tako i Van Gal...Ali neke stvari ne mogu se okarakterisati ni crno ni belo pogotovo ne za Mesija koji je jedan od najboljih ikada a to bi Van Gal trebao da zna s obzirom kakve je trenirao ekipe...

manda Pg

pre 4 godine

prvo, covjek je vodio Barselonu koja skoro da nije bila losija od danasnje sa Figom Rivaldom i svim majstorima i nije gledao preko polufinala LS.drugo nije se kvalifikovao za SP 2002 a Holandija bila tim nad timovima. trece da je bilo koga osim Milnera naveo bilo bi srecno a njega je Mesi ponizio taman kao Piksi Vaskeza na Sp 90.cetvrto Mesi ima 150 asistencija u La Ligi i 4 tutule LS ja sam frapiran ovom izjavom na najveci mag fudbalske igre nije timski igrac uzas bruka potpuno je izlapio covjek posle dekadentnog vodjenja Mancestera. pecanje i ukrstenice super.

Stevan

pre 4 godine

Hahahahaahahahaaaaa. Cekaj, jel on zaista pitao koliko je Barcelona sa Messijem osvojila LS ili se salio? Messi ima 4 osvojene LS. Barcelona u citavoj svojoj istoriji ima 5. Ko je bre ovde lud? Zbog Messija je Barcelona danas gigant. Zbog Messija su uspeli da prekinu dominaciju Real Madrida kad je broj trofeja u domacim takmicenjima u pitanju. U svakom mogucem smislu zavise od tog Messija- kako u fudbalskom tako i u finansijskom. I mislim da je mnogo vise dao on Barceloni, nego Barcelona njemu. Ono sto je njemu Barcelona dala, dao bi mi i svaki drugi klub. Pitanje je da li bi neki drugi igrac mogao da pruzi Barceloni ovo sto je njima pruzio Leo Messi. Ako on nije igrac koji igra za tim, onda ne znam ko jeste?

Ivan

pre 4 godine

Van Gal,osvojio ligu šampiona sa Ajaxom,osvajao titule u Španiji,Holandiji,Njemačkoj,treće mjesto na svjetsko itd itd Za ove koji ne znaju ko je on.

Veber

pre 4 godine

Mesiju koji 10 godina unazad postize po 50 golova i 20 asistencija se prigovara zato sto se ne vraca u odbranu, jel moguce to da neko sa zdravim razumom ovo izjavi?
(Zarko, 25. jun 2019 11:45)

Fali samo da povremeno u toku utakmice i golmana zameni hahahaha

Lazar

pre 4 godine

Kaze covek koliko je ls osvojoo mesii??😂 pa covek 2009 i 2011 davao golove a 2015 najvise zahvaljujuci njemu su i igrali finale toliko

Cudni LJudi

pre 4 godine

Poenta njegovih reci je da kad dodje teska utakmica a to su utakmice posle grupne faze barsa se raspadne , Argentina se raspadne i neide dalje. Sad, dok je Xavi tu bio , Iniesta , Villa sve je to bilo super jer su ipak Svetski prvaci a cim su oni ostisli sve je palo na Messija. Opet njegove asistencije su uvek protiv slabih ekipa i sve uglavnom u Spaniji.

vlada

pre 4 godine

Koliko ljudi ovde na portalu nemaju veze sa mozgom. Covek kaze da Messi ne igra odbranu, a vi pricate o asistencijama. Znate li koliko Westbrook ima asistencija svaku utakmicu? Je li to znaci da je timski igrac? Messi za LS treba da zahvali Xaviu i Iniesti, e to su bili timski igraci.

Dario

pre 4 godine

Delimicno bi se slozio samo sa Van galom. Mislim da je glavni problem barselone trener. Oni posle Gvardiole nisu imali jasnu igru kroz sistem. Tacno, i dalje je to bila igra kroz posed, ali jalova i sve su se vise igraci oslanjali na individualni kvalitet Mesija. Druga stvar je nedostatak plemenitog veznaka koji ce prenositi loptu u zadnju trecinu terena. Zbog toga vidimo Mesija cesto na centru igralista kako pokusava napraviti nesto, sto mu ipak nije prirodna pozicija koliko god svestran bio. Jos jedna potvrda da danas morate imati sve za vrh. A Rakitic recimo jestr dobar igrac, ali nije top. Odbrana im takodje skripi koja je izravni krivac za npr potop u Liverpulu. Na to bi dodao i zasicenost starosedioca , senatora barse poput Buskeca , Pikea pa i Mesija i zato imaju cesto nonsalantan pristup igri. Ne grizu ti igraci kao nekad. To je s meseca vidljivo. I tu se slazem sa Van galom. Mesi je kod Gvardiole trcao, radio presing, sada to vise ne radi. I tu mu je zamerka na mestu. A to je upravo nedostatak volje u kombinaciji sa pravim trenerom koji ce naprsviti novu iskru i naci novi izvor motivacije za takvu zvezdu, ako ga uopste vise i ima s obzirom sta je sve napravio i osvojio do sad..

Misa

pre 4 godine

Covek je apsolutno u pravu. Vidim tu u komentarima bas puno detinjastih razmisljanja. Nije vam mesi majka pa da se vredjate, uostalom, covek je samo istinu rekao.

neutralni felsh

pre 4 godine

Mora da Messi silne asistencije daje korner zastavicama. Ovaj se sad bas izlupao
(qqlele, 24. jun 2019 22:53)


aman vise narode :) vangal nije rekao da mesi nije kreativan igrac, nego da slabo pomaze ekipi u odbrani. asistencije su napadacki segment igre.

Guest

pre 4 godine

Mesi nije timski igrac a ima najvise asistencija i kreiranih sansi u poslednjih 10 godina hahahahah e moj Van gale
(Darko, 24. jun 2019 23:53)

Mesi druže ne igra odbranu, ne pomaže saigračima u odbrani igra samo na jednoj strani terena, o tome priča Van Gal. Pusti statistiku, Ronaldo je najbolji asistent u istoriji lige šampiona(?!) kažem to kao njegov veliki poštovalac, koliko je to realno? Toliko o statistici. Eto samo kod nas to ima, da neki anonimus ko zna ko je napiše "E moj Van Gale" i dobije pluseve.

Kolubarac

pre 4 godine

Jeste Mesi vrhunski igrač, i strelac i asistent, ali sa takvim kvalitetom traži se od njega još i da bude Vođa, ali on za to nema harizmu jednog Maradona ili Platinija.
Imam utisak da je pomalo autističan.
To je možda razlog što sa reprez. nije ništa postigao.

jsx

pre 4 godine

@neko
Van Gal jeste bio odlican trener, ali koliko je on veci trener nego sto sam ja toliko je Mesi bolji fudbaler nego sto je on trener. Znaci, Van Gal je imao jednu fantasticnu sezonu u Ajaksu, ali pre 20 godina i posle je bio los i u Barseloni i u Bajernu, a o Junajtedu da ne pricamo.
@onaj koji kaze malo trofeja
https://howtheyplay.com/team-sports/10-FOOTBALL-PLAYERS-WITH-MOST-TROPHIES
Za onog ko uporedjuje sa Maradonom- Maradona 1 SP 0 KES, Mesi 4 LS i finale svetskog.

jsx

pre 4 godine

Negativn
Ti poznajes fudbal da se secas Van Galove titule u LS iz 95te, a ne secas se meceva od pre 10 godina?
Ne znam gde je Mesi bio na tim mecevima, ali se secam sta je radio takodje u Rimu 2009. kad je dao gol glavom, pa 2011. kad je izlomio celu odbranu Reala (ne secam se gde, mislim da je bilo u Barseloni), pa iste godine na Vembliju promesao Junajted. Onda idemo u 2015. prvo fantasican mec protiv Bajerna (ako se secas Van Galovog Ajaksa, secas se i onog Boatengovog padanja), pa onda i u finalu u Berlinu onog suta koji je doveo do gola Suareza.
Sada, nadji jos nekog ko je osvojio vise od 30 trofeja od toga bar 4 LS+SP. Nadji jos nekog ko ima vise onakvih utakmica kakve sam opisao- za svakog je lako naci lose utakmice. Neka i jesu Pele, Ronaldo i Maldini bolji (posto jedini imaju blizak broj bitnih trofeja, pri cemu poslednja dvojica takodje nemaju svetsko), tesko da ces naci jos nekog. Sa druge strane, mogu sigurno da nadjem bar petoricu trenera boljih od Van Gala samo medju aktivnim.

goxi

pre 4 godine

Ok..asistencije, ok...daje golove...A sta cemo sa defanzivnim zaduzenjima, pa pobogu ljudi videli ste kako su nam mladi fudbaleri prosli kada su naleteli na tim koji dise kao jedan - Nemce, tamo je svaki igrac na svakoj poziciji igrao i u defensive i offensive mode-u, da tako kazem.

Znate li da je Mesi igrac koji UBEDLJIVO najmanje pretrci od svih na terenu, sem zamislite - golmana, da li vam to nesto govori? Ne vraca se dovoljno i ne doprinosi defanzivi, to je jasno kao dan.

Time ne umanjujem njegovu velicinu, samo smatram da Van Gal sigurno ima nesto 'mesa oko kostiju' kada govori ovakve stvari. Toliko.

kiki

pre 4 godine

(Negativni, 25. jun 2019 14:05)

Pa svi igraci imaju bitnih utakmica gde su nestajali pa tako i Mesi i sta sad? Gde je Ronaldo bio protiv Liverpula, Bajerna, Atletika 2x u finalima, protiv Barse nikad nista nije napravio u LŠ ni 2008 ni 2009 ni 2011. Gde je bio protiv Dortmunda kada je Real ispao i kada je Levandovski dao 4 gola, pa protiv Napolija kada im je Ramos doneo prolaz itd... da ne nabrajam dalje. Mesi je gotov pola svojih golova u LŠ dao u nokaut fazi tj. kada je bilo najteze. Isto tako, Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u nokaut fazi. A ti se i dalje tesi time da Mesi nabija statistiku protiv Eibara, Ueske i Reala :) A Mesi je na Enfildu namestio 3 zicera Kutinju, Albi i Suarezu. Sledeci put barem pogledaj utakmicu. Tebi je problem sto je Mesi dao "samo" dva gola protiv Liverpula i sto nije dao i treci hahah nije ga bilo u Rimu ali je zato doneo prolaz Barsi te iste sezone protiv Celzija koji je jaci klub od Rome. A Mesi je 2009 godine asistirao Iniesti za onaj gol protiv Celzija. Ocito je da nisi najbolje informisan.