Petak, 12.11.2004.

14:17

Drašković: Neminovni novi izbori

Vuk Drašković je oštro osudio najavu formiranja nove antiterorističke jedinice MUP Srbije.

Izvor: B92

Draškoviæ: Neminovni novi izbori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Jagoda

pre 19 godina

Kao glasač(ica) prošla sam isti razvojni put kao i komentator koji se potpisao kao "lustracija" i na sledećim izborima ( za koje se nadam da će se desiti ubrzo ) kako sada stoje stvari, postupiću kao i on, prvi put u životu glasaću za Vuka. Od izbora nikada neću odustati, to je jedino što mogu da učinim i nikada mi neće biti važnije koja ličnost stoji na čelu moje opcije, od onoga protiv ćega se treba boriti, a to je NAJVEĆE ZLO u Srbiji na koje sada jedino Vuk ukazuje. Ništa drugo nije tako važno, jer dok se tog zla ne oslobodimo ići ćemo u katastrofu.

Rasa

pre 19 godina

Vecina komentara se bavi likom i delom naseg ministra, a ne sustinom i problemom o kome govori. Mislim da je problem o kome govori, veca opasnost po nas gradjane nego Vukov kameleonizam. Bojim se da kritika Vuka i Dane ide iz onih struktura kojima je nas "Holandjanin" jako blizak i jako se raduju kada se obicni gradjani vise bave Vukovom prosloscu nego povratkom slobizma. Ako imate Tadica na celu DS koji tako lepo kohabitira sa Vojom, ko ce da galami protiv povratka u devedesete. Da nece mozda Srbi da glasaju za Gradjanski savez i da ih on povede u konacne obracun sa ludilom. Ko god pokusava da nas urazumi je dobrodosao jer od naseg salonskog prepucavanja na netu nema vajde. Zalosno je sto cute javne licnosti i pristaju na ovaj povratak ludila. Zar je moguce da G17 pristaje na ovakvu politiku vlade i da sedi i dalje sa tim ljudima za istim stolom na sednicama vlade. Od naroda se i ne ocekuje da prepozna neke stvari, ali ovi ljudi... Da li nam treba jos 15 godina da ukapiramo kuda ovo vodi. Bice da ipak vecina Srba verije u zagrobni zivot pa je spreman da ovaj, ovozemaljski olako pokloni nekom Slobi ili Voji(obojica isto misle samo se metode razlikuju u nijansama).

dejan

pre 19 godina

Mislim da bi zaista bila prava stvar koalicija DS-SPO i sto se pokazalo kao dobar potez i na lokalnim izborima u dosta opstina gde su ove stranke zajedno nastupale. Stalni zluradi komentatori svih pozitivnih poteza Tadica i Draskovica verovtno uzivaju u ovom sistemu u kojem smo sami sebi dovoljni ...

LUSTRACIJA

pre 19 godina

1990 sam glasao za Reformiste, 1992 za DEPOS, 1993 za DEPOS, 1996 za Zajedno, 2000 za DOS, 2003. za DS, 2004. na predsednickim izborima za Tadica, a na narednim izborima DEFINITIVNO glasam za Vuka. Tacka.

IvanS

pre 19 godina

Pa dobro, zasto vi od Vuka trazite da rusi Vladu? Zar nije normalno da vi, kao opozicija, to uradite? Da se mozda ne plasite odgovornosti i mogucnosti da na vlast dodje SRS, a vi budete za to odgovorni? E, pa nije posteno da na to nasankate Vuka. On se vec mnogo puta nasankao, pogotovo sa vama, recimo 96/97 kad je bilo "pojeo vuk magarca", pa Vuk ostade bez mesta gradonacelnika. Nije ni Vuk bas tako naivan da vam sve veruje.

NS TIME

pre 19 godina

Dugo pratim politički rad Vuka Draškovića.Ja zasita verujem da on kao noćnu moru doživljava dane u kojima mu pred očima vaskrsava JSO sa sve beretkama na glavama, u kojima Bracanović ide mirno čovek na posao, a za skupštnskim stolom sedi Baki Andjelković.Da mu je to neko rekao posle 9. marta 1991. da će to biti 2004. nesrećni Vuk ne bi verovao.Ali, tako je.
Ali i on i njegovi su u vladi koja vlada ovom zemljom.Pa, gospodine Draškoviću, evo za Vas nove šanse: ili ćete nešto zaista da uradite ili prepustite gospodji Dani da pokaže ko je u vašem braku muško.

Bob Marley

pre 19 godina

Moze neko da misli o Vuku sta hoce, ali svaka mu je rec u ovoj izjavi tacna i na mestu. Pa pogledajte samo ko podrzava formiranje ovakve jedinice: Nikolic i Dacic, najvece zlo.

Dipl. Taliban

pre 19 godina

Jesmo mi za Evropu, al' po srpskim standardima...
Nama normalnima nema pomoci, nego ajmo svi polako pasose i diplome pa pravac EU, Canada, USA, Australia...
I stvarno zalim sebe i svoje roditelje i onaj sampanjac koji smo popili u noci 5. Oktobra...

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocigledno je da ova katastrofalna vlada ne radi na reformama. Srbije vec iskljucivo vraca eru Slobodana Milosevica sa svim njegovim nedostacima.
Vuk jeste zrtva tog bivseg rezima i ubedjen sam da ga jedino koci podrska svoje stranke za rigorozne odluke medju kojima je i uskracenje podrske Kostunicinoj vladi haosa. Onog momenta kad utvrdi raspolozenje u svojoj stranci ocekujem jasnija dela Vuka, jer je Vuka sa svojom proevropskom politikom nazalost usamljen u vlasti Srbije. Osetio je on da nema podrsku, dzaba onda inostrani poslovi. Vreme je! Vuk se probudio, sad jos ostali dobronamerni poslanici i eto izbora a g. Kostunica ce napokon da se vrati u toliko zeljenu proslost, naravno i sa procentom glasova koje je imao, to je na ivici cenzusa.

Damir

pre 19 godina

Cinjenica jeste da je sadasnja Vlada neverovatno nesposobna i retrogradna. I tome je doprineo i sam SPO ucestvujuci u toj Vladi, koju svo vreme podrzavaju Milosevicevi ljudi iz SPS-a. Ipak, treba biti posten pa reci da je SPO, makar i deklarativno, zastupao drugaciju politiku - od podrske saradnji sa Haskim tribunalom i rasvetljavanja zlocinacke proslosti do podrske kosovskim izborima i pokusajima da se problem srpske manjine na Kosovu resi kroz institucije a ne hajducijom. Izbori su preko potrebni i preko je potrebno da se napravi jasna demarkaciona linija izmedju proevropskih snaga i snaga koje bi da Srbiju vrate u period pre 05. oktobra.

cekaj, razlozi prvo

pre 19 godina

Kako mozete da kazete da bi izlaskom Draskovica iz parlamenta vlada sama od sebe pala? Vuk bre mora iz unutra da nadje nacina da srusi vladu, jer ako iz nje izadje DSS ce pozvati Radikale da udju u nju i zadrzati vlast. Vuk pravilno koristi svoju poziciju u vladi, jer je na taj nacin dostupniji i ocigledniji narodu, a sa svetom moze slobodnije da se posavetuje. Posto Vuk zna da je sa narodom u vecini zato mislim da je uspeh zagarantovan.

Demokratija

pre 19 godina

Samo da Dana postane sefica BIA ova vlada bi za Vuka odmah bila najdemokratskija na svetu. Jadna li je Srbija sa ovakvim politicarima a jos je jadnije da nas takvi pretstavljaju u inostranstvu i olajavaju zemlju zbog porodicnih inrteresa.

Aleksandar

pre 19 godina

Novi izbori jesu neminovni, ali po vecinskom sistemu. Sta fali izbornom sistemu u SAD. Ako Amerika moze da ima samo 2 stranke u kongresu, sta ce nam nestabilni proporcionalni sistem u kome i 5 poslanika moze da ucenjuje vladu.

mirko

pre 19 godina

Bas se opustio "frogs and grandmothers " a? NE boli njega nova antiter. jedinica vec direktorsko mesto! O transformacijama i budalastinama doticnog necu ni reci napisati. O nesposobnosti onoga koji mu je i omogucio da ide po belom svetu i vodi STRANACKU a ne drzavnu politiku takodje ni slova. Zajednicko im je samo jedno NESPSOBNOST! Samo jedno pitanje.Kolika li ce biti kvota na prelazak cenzusa za SPO? 18 mozda! Trazi nekoga za udaju sto pre!

Izbeglica !!

pre 19 godina

Jesu Vuce i nadam se da cemo se jednom zauvek resiti i tebe i Dane !! Pa u svakoj si vlasti bio, O pokojnom Djindjicu si pricao svasta sada bi u koaliciju sa DS!! Sto je mnogo mnogo, cak i za Srbiju !
Pozdrav !

nikola

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je opozicija sam sebi, jedinstven slucaj u svjetskoj politici. Nadam se da ce ubuduce svako dobro razmisliti ko se bude udruzio s njim, gorko ce se imati zasto kajati. Daleko mu lijepa kuca.

Goran, Novi Sad

pre 19 godina

Vuk se šali? Dokle, bre, izbori? Malo-malo, pa izbori. Kad narod traži izbore, znači da je nezadovoljan i nemoćan da nešto promeni, a političari su plaćeni DA RADE, a ne da kukaju, čim im nešto nije po volji. Samo da prođe ova demokratija, pa da živimo kao ljudi!

sasa jokic

pre 19 godina

Pa ajde Vuce srusi vise ovu Vladu, sta cekas?! Dosta vise praznih reci, imas poslanike i zavrsi s' ovom Milosevicevom bandom!

Uzasnut

pre 19 godina

Nije to samo referendum o izolaciji/Evropi, to ce biti jedan mnogo jeziviji referendum na cija sustinska pitanja-izmedju redova ne smem ni da mislim, posle koga cemo, bez obzira sta za dlaku pobedi, jos jednom, posle Milosevicevog doba, morati da se zapitamo s kim to zivimo u istoj zemlji.

opijum

pre 19 godina

Koliko je samo ovaj covek agresivan u svojoj ambiciji! Huskati protiv drugih naroda, kumovati s Seseljom, raditi za komunisticke funkcionere, biti clan SKJ, rehabilitovati cetnickog zlocinca Mihajlovica, slati Gisku i druge kriminalce u Hrvatsku, napraviti koaliciju s Djindjicem, biti clan Miloseviceve vlade, biti clan Kostunicine vlade... ovaj lik je neverovatan kao i zemlja koja ga trpi.

IvanS

pre 19 godina

Nije se slucajno juce pojavila vest da Tadic razgovara sa Vukom o novoj postizbornoj koaliciji. Jeste, demantovana je od strane DS-a, ali izgleda da ce Dana ipak rusiti Vladu. S obzirom da je i VJ, prema tvrdnjama haskog Tribunala i optuznicama protiv najvisih generala, cinila zverstva, nije li onda dobro da i nju ukinemo? Usput, svi generali, pa i ostala vojna lica, sluzili su i u vreme Milosevica. I sam Vuk je sluzio Milosevicu na mestu podpredsednika vlade, ali to je izgleda brzo zaboravio. Covek koji je govorio da treba "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", sada nam objasnjava sta je demokratija. Ali, ja nisam zabrinut. Potpuno je jasno da Vuk vise nema uticaja ni u SPO i, samo je pitanje trenutka kada ce ga najuriti. San o "15 poslanika" mogao bi se SPO-u ostvariti samo ako za lidera izaberu ozbilju novu licnost. Naravno, ne mislim na Danu, jer ona vlada vec suvise dugo.

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Daj boze da Draskovic bar jednom i ucini onako kako govori. Nikad nisam bio njegov pristalica (pogotovo u vreme ministrovanja za vreme NATO bombanja) ali me sada stvarno pozitivno iznenadjuje svojim nastupima u vezi Kosova, Haga i inostrane politike, a ponajvise time sto je energicniji po pitanju rusenja ove jalove vlade i od samog DS-a cija je ostrica usled kohabitacije prilicno otupela.

Метадемократа

pre 19 godina

Оно што господин Драшковић још увек није успео да научи је да је немогуће преузети фактичку власт путем демократског процеса који служи као компромис између правих властодржаца и народа. Тај процес је чак веома несавршен и недотеран у Србији, дакле ни та илузија није потпуна. Природа власти има веома дубоке онтологошке основе које су веома далеко од рационалног. Као што у космосу постоји савршена хијерархија власти, тако и човечја власт на земљи символично пресликава ту суштину, додуше на искривљен, огреховљен начин. Али суштина је и даље ту и сеже до највећих дубина. Зато не може да постоји демократска фактичка власт зато што је власт по природи хијерархијска. Демократски процес је, ипак, потребан да на одређени начин ублажи неминовне суровости носилаца власти према појединцима који је угрожавају на анархистични начин или одбијају да јој се потчињавају.

Doktor

pre 19 godina

Bravo za Vuka. Upravo tako kako je g.Vuk Drašković rekao-mora se suprotstaviti cela demokratska Srbija, a to bi bilo, na žalost, par procenata građana Srbije.

Hi-All

pre 19 godina

Napokon si na pravom putu Vuce. Imas petlju da pokrenes narod, a sto si dokazao i pre mnogo godina. Oprastamo ti sve greske, samo ako nas sada spasis ove nesvesti.

Dubravka

pre 19 godina

Da... samo nam Vuk ne otkriva koliko i sam ucestvuje u tom "tragičnom vraćanju u vreme Slobodana Miloševića"... Sto se ne ogradi - konkretno - srusi Vladu, ili distancira od SPO-a i kohabitacionih poslanika?!
Jes'... malo 'morgen' - dopalo mu se da putuje i laprda u prazno...
Srbija je to, BRE!

Milko

pre 19 godina

Apsolutno tacna dijagnoza. Potrebno je samo to da SPO napusti Vladu, jer ovako sve to dozivljavamo kao praznu pricu. No, mislim da je jako tesko od privilegija odvojiti ljude kao sto su Vojo Vukcevic, Aleksandar Milutinovic, Kojadin, Cotric, Mihajlovic, Dimitrijevic, Verko i drugi. No, videcemo, nema jos puno vremena.....

Milko

pre 19 godina

Apsolutno tacna dijagnoza. Potrebno je samo to da SPO napusti Vladu, jer ovako sve to dozivljavamo kao praznu pricu. No, mislim da je jako tesko od privilegija odvojiti ljude kao sto su Vojo Vukcevic, Aleksandar Milutinovic, Kojadin, Cotric, Mihajlovic, Dimitrijevic, Verko i drugi. No, videcemo, nema jos puno vremena.....

Dubravka

pre 19 godina

Da... samo nam Vuk ne otkriva koliko i sam ucestvuje u tom "tragičnom vraćanju u vreme Slobodana Miloševića"... Sto se ne ogradi - konkretno - srusi Vladu, ili distancira od SPO-a i kohabitacionih poslanika?!
Jes'... malo 'morgen' - dopalo mu se da putuje i laprda u prazno...
Srbija je to, BRE!

Hi-All

pre 19 godina

Napokon si na pravom putu Vuce. Imas petlju da pokrenes narod, a sto si dokazao i pre mnogo godina. Oprastamo ti sve greske, samo ako nas sada spasis ove nesvesti.

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Daj boze da Draskovic bar jednom i ucini onako kako govori. Nikad nisam bio njegov pristalica (pogotovo u vreme ministrovanja za vreme NATO bombanja) ali me sada stvarno pozitivno iznenadjuje svojim nastupima u vezi Kosova, Haga i inostrane politike, a ponajvise time sto je energicniji po pitanju rusenja ove jalove vlade i od samog DS-a cija je ostrica usled kohabitacije prilicno otupela.

Doktor

pre 19 godina

Bravo za Vuka. Upravo tako kako je g.Vuk Drašković rekao-mora se suprotstaviti cela demokratska Srbija, a to bi bilo, na žalost, par procenata građana Srbije.

Метадемократа

pre 19 godina

Оно што господин Драшковић још увек није успео да научи је да је немогуће преузети фактичку власт путем демократског процеса који служи као компромис између правих властодржаца и народа. Тај процес је чак веома несавршен и недотеран у Србији, дакле ни та илузија није потпуна. Природа власти има веома дубоке онтологошке основе које су веома далеко од рационалног. Као што у космосу постоји савршена хијерархија власти, тако и човечја власт на земљи символично пресликава ту суштину, додуше на искривљен, огреховљен начин. Али суштина је и даље ту и сеже до највећих дубина. Зато не може да постоји демократска фактичка власт зато што је власт по природи хијерархијска. Демократски процес је, ипак, потребан да на одређени начин ублажи неминовне суровости носилаца власти према појединцима који је угрожавају на анархистични начин или одбијају да јој се потчињавају.

opijum

pre 19 godina

Koliko je samo ovaj covek agresivan u svojoj ambiciji! Huskati protiv drugih naroda, kumovati s Seseljom, raditi za komunisticke funkcionere, biti clan SKJ, rehabilitovati cetnickog zlocinca Mihajlovica, slati Gisku i druge kriminalce u Hrvatsku, napraviti koaliciju s Djindjicem, biti clan Miloseviceve vlade, biti clan Kostunicine vlade... ovaj lik je neverovatan kao i zemlja koja ga trpi.

Uzasnut

pre 19 godina

Nije to samo referendum o izolaciji/Evropi, to ce biti jedan mnogo jeziviji referendum na cija sustinska pitanja-izmedju redova ne smem ni da mislim, posle koga cemo, bez obzira sta za dlaku pobedi, jos jednom, posle Milosevicevog doba, morati da se zapitamo s kim to zivimo u istoj zemlji.

Izbeglica !!

pre 19 godina

Jesu Vuce i nadam se da cemo se jednom zauvek resiti i tebe i Dane !! Pa u svakoj si vlasti bio, O pokojnom Djindjicu si pricao svasta sada bi u koaliciju sa DS!! Sto je mnogo mnogo, cak i za Srbiju !
Pozdrav !

IvanS

pre 19 godina

Nije se slucajno juce pojavila vest da Tadic razgovara sa Vukom o novoj postizbornoj koaliciji. Jeste, demantovana je od strane DS-a, ali izgleda da ce Dana ipak rusiti Vladu. S obzirom da je i VJ, prema tvrdnjama haskog Tribunala i optuznicama protiv najvisih generala, cinila zverstva, nije li onda dobro da i nju ukinemo? Usput, svi generali, pa i ostala vojna lica, sluzili su i u vreme Milosevica. I sam Vuk je sluzio Milosevicu na mestu podpredsednika vlade, ali to je izgleda brzo zaboravio. Covek koji je govorio da treba "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", sada nam objasnjava sta je demokratija. Ali, ja nisam zabrinut. Potpuno je jasno da Vuk vise nema uticaja ni u SPO i, samo je pitanje trenutka kada ce ga najuriti. San o "15 poslanika" mogao bi se SPO-u ostvariti samo ako za lidera izaberu ozbilju novu licnost. Naravno, ne mislim na Danu, jer ona vlada vec suvise dugo.

Aleksandar

pre 19 godina

Novi izbori jesu neminovni, ali po vecinskom sistemu. Sta fali izbornom sistemu u SAD. Ako Amerika moze da ima samo 2 stranke u kongresu, sta ce nam nestabilni proporcionalni sistem u kome i 5 poslanika moze da ucenjuje vladu.

Goran, Novi Sad

pre 19 godina

Vuk se šali? Dokle, bre, izbori? Malo-malo, pa izbori. Kad narod traži izbore, znači da je nezadovoljan i nemoćan da nešto promeni, a političari su plaćeni DA RADE, a ne da kukaju, čim im nešto nije po volji. Samo da prođe ova demokratija, pa da živimo kao ljudi!

mirko

pre 19 godina

Bas se opustio "frogs and grandmothers " a? NE boli njega nova antiter. jedinica vec direktorsko mesto! O transformacijama i budalastinama doticnog necu ni reci napisati. O nesposobnosti onoga koji mu je i omogucio da ide po belom svetu i vodi STRANACKU a ne drzavnu politiku takodje ni slova. Zajednicko im je samo jedno NESPSOBNOST! Samo jedno pitanje.Kolika li ce biti kvota na prelazak cenzusa za SPO? 18 mozda! Trazi nekoga za udaju sto pre!

Demokratija

pre 19 godina

Samo da Dana postane sefica BIA ova vlada bi za Vuka odmah bila najdemokratskija na svetu. Jadna li je Srbija sa ovakvim politicarima a jos je jadnije da nas takvi pretstavljaju u inostranstvu i olajavaju zemlju zbog porodicnih inrteresa.

sasa jokic

pre 19 godina

Pa ajde Vuce srusi vise ovu Vladu, sta cekas?! Dosta vise praznih reci, imas poslanike i zavrsi s' ovom Milosevicevom bandom!

nikola

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je opozicija sam sebi, jedinstven slucaj u svjetskoj politici. Nadam se da ce ubuduce svako dobro razmisliti ko se bude udruzio s njim, gorko ce se imati zasto kajati. Daleko mu lijepa kuca.

Damir

pre 19 godina

Cinjenica jeste da je sadasnja Vlada neverovatno nesposobna i retrogradna. I tome je doprineo i sam SPO ucestvujuci u toj Vladi, koju svo vreme podrzavaju Milosevicevi ljudi iz SPS-a. Ipak, treba biti posten pa reci da je SPO, makar i deklarativno, zastupao drugaciju politiku - od podrske saradnji sa Haskim tribunalom i rasvetljavanja zlocinacke proslosti do podrske kosovskim izborima i pokusajima da se problem srpske manjine na Kosovu resi kroz institucije a ne hajducijom. Izbori su preko potrebni i preko je potrebno da se napravi jasna demarkaciona linija izmedju proevropskih snaga i snaga koje bi da Srbiju vrate u period pre 05. oktobra.

cekaj, razlozi prvo

pre 19 godina

Kako mozete da kazete da bi izlaskom Draskovica iz parlamenta vlada sama od sebe pala? Vuk bre mora iz unutra da nadje nacina da srusi vladu, jer ako iz nje izadje DSS ce pozvati Radikale da udju u nju i zadrzati vlast. Vuk pravilno koristi svoju poziciju u vladi, jer je na taj nacin dostupniji i ocigledniji narodu, a sa svetom moze slobodnije da se posavetuje. Posto Vuk zna da je sa narodom u vecini zato mislim da je uspeh zagarantovan.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocigledno je da ova katastrofalna vlada ne radi na reformama. Srbije vec iskljucivo vraca eru Slobodana Milosevica sa svim njegovim nedostacima.
Vuk jeste zrtva tog bivseg rezima i ubedjen sam da ga jedino koci podrska svoje stranke za rigorozne odluke medju kojima je i uskracenje podrske Kostunicinoj vladi haosa. Onog momenta kad utvrdi raspolozenje u svojoj stranci ocekujem jasnija dela Vuka, jer je Vuka sa svojom proevropskom politikom nazalost usamljen u vlasti Srbije. Osetio je on da nema podrsku, dzaba onda inostrani poslovi. Vreme je! Vuk se probudio, sad jos ostali dobronamerni poslanici i eto izbora a g. Kostunica ce napokon da se vrati u toliko zeljenu proslost, naravno i sa procentom glasova koje je imao, to je na ivici cenzusa.

Dipl. Taliban

pre 19 godina

Jesmo mi za Evropu, al' po srpskim standardima...
Nama normalnima nema pomoci, nego ajmo svi polako pasose i diplome pa pravac EU, Canada, USA, Australia...
I stvarno zalim sebe i svoje roditelje i onaj sampanjac koji smo popili u noci 5. Oktobra...

Bob Marley

pre 19 godina

Moze neko da misli o Vuku sta hoce, ali svaka mu je rec u ovoj izjavi tacna i na mestu. Pa pogledajte samo ko podrzava formiranje ovakve jedinice: Nikolic i Dacic, najvece zlo.

NS TIME

pre 19 godina

Dugo pratim politički rad Vuka Draškovića.Ja zasita verujem da on kao noćnu moru doživljava dane u kojima mu pred očima vaskrsava JSO sa sve beretkama na glavama, u kojima Bracanović ide mirno čovek na posao, a za skupštnskim stolom sedi Baki Andjelković.Da mu je to neko rekao posle 9. marta 1991. da će to biti 2004. nesrećni Vuk ne bi verovao.Ali, tako je.
Ali i on i njegovi su u vladi koja vlada ovom zemljom.Pa, gospodine Draškoviću, evo za Vas nove šanse: ili ćete nešto zaista da uradite ili prepustite gospodji Dani da pokaže ko je u vašem braku muško.

IvanS

pre 19 godina

Pa dobro, zasto vi od Vuka trazite da rusi Vladu? Zar nije normalno da vi, kao opozicija, to uradite? Da se mozda ne plasite odgovornosti i mogucnosti da na vlast dodje SRS, a vi budete za to odgovorni? E, pa nije posteno da na to nasankate Vuka. On se vec mnogo puta nasankao, pogotovo sa vama, recimo 96/97 kad je bilo "pojeo vuk magarca", pa Vuk ostade bez mesta gradonacelnika. Nije ni Vuk bas tako naivan da vam sve veruje.

LUSTRACIJA

pre 19 godina

1990 sam glasao za Reformiste, 1992 za DEPOS, 1993 za DEPOS, 1996 za Zajedno, 2000 za DOS, 2003. za DS, 2004. na predsednickim izborima za Tadica, a na narednim izborima DEFINITIVNO glasam za Vuka. Tacka.

Rasa

pre 19 godina

Vecina komentara se bavi likom i delom naseg ministra, a ne sustinom i problemom o kome govori. Mislim da je problem o kome govori, veca opasnost po nas gradjane nego Vukov kameleonizam. Bojim se da kritika Vuka i Dane ide iz onih struktura kojima je nas "Holandjanin" jako blizak i jako se raduju kada se obicni gradjani vise bave Vukovom prosloscu nego povratkom slobizma. Ako imate Tadica na celu DS koji tako lepo kohabitira sa Vojom, ko ce da galami protiv povratka u devedesete. Da nece mozda Srbi da glasaju za Gradjanski savez i da ih on povede u konacne obracun sa ludilom. Ko god pokusava da nas urazumi je dobrodosao jer od naseg salonskog prepucavanja na netu nema vajde. Zalosno je sto cute javne licnosti i pristaju na ovaj povratak ludila. Zar je moguce da G17 pristaje na ovakvu politiku vlade i da sedi i dalje sa tim ljudima za istim stolom na sednicama vlade. Od naroda se i ne ocekuje da prepozna neke stvari, ali ovi ljudi... Da li nam treba jos 15 godina da ukapiramo kuda ovo vodi. Bice da ipak vecina Srba verije u zagrobni zivot pa je spreman da ovaj, ovozemaljski olako pokloni nekom Slobi ili Voji(obojica isto misle samo se metode razlikuju u nijansama).

dejan

pre 19 godina

Mislim da bi zaista bila prava stvar koalicija DS-SPO i sto se pokazalo kao dobar potez i na lokalnim izborima u dosta opstina gde su ove stranke zajedno nastupale. Stalni zluradi komentatori svih pozitivnih poteza Tadica i Draskovica verovtno uzivaju u ovom sistemu u kojem smo sami sebi dovoljni ...

Jagoda

pre 19 godina

Kao glasač(ica) prošla sam isti razvojni put kao i komentator koji se potpisao kao "lustracija" i na sledećim izborima ( za koje se nadam da će se desiti ubrzo ) kako sada stoje stvari, postupiću kao i on, prvi put u životu glasaću za Vuka. Od izbora nikada neću odustati, to je jedino što mogu da učinim i nikada mi neće biti važnije koja ličnost stoji na čelu moje opcije, od onoga protiv ćega se treba boriti, a to je NAJVEĆE ZLO u Srbiji na koje sada jedino Vuk ukazuje. Ništa drugo nije tako važno, jer dok se tog zla ne oslobodimo ići ćemo u katastrofu.

Milko

pre 19 godina

Apsolutno tacna dijagnoza. Potrebno je samo to da SPO napusti Vladu, jer ovako sve to dozivljavamo kao praznu pricu. No, mislim da je jako tesko od privilegija odvojiti ljude kao sto su Vojo Vukcevic, Aleksandar Milutinovic, Kojadin, Cotric, Mihajlovic, Dimitrijevic, Verko i drugi. No, videcemo, nema jos puno vremena.....

Dubravka

pre 19 godina

Da... samo nam Vuk ne otkriva koliko i sam ucestvuje u tom "tragičnom vraćanju u vreme Slobodana Miloševića"... Sto se ne ogradi - konkretno - srusi Vladu, ili distancira od SPO-a i kohabitacionih poslanika?!
Jes'... malo 'morgen' - dopalo mu se da putuje i laprda u prazno...
Srbija je to, BRE!

Hi-All

pre 19 godina

Napokon si na pravom putu Vuce. Imas petlju da pokrenes narod, a sto si dokazao i pre mnogo godina. Oprastamo ti sve greske, samo ako nas sada spasis ove nesvesti.

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Daj boze da Draskovic bar jednom i ucini onako kako govori. Nikad nisam bio njegov pristalica (pogotovo u vreme ministrovanja za vreme NATO bombanja) ali me sada stvarno pozitivno iznenadjuje svojim nastupima u vezi Kosova, Haga i inostrane politike, a ponajvise time sto je energicniji po pitanju rusenja ove jalove vlade i od samog DS-a cija je ostrica usled kohabitacije prilicno otupela.

Doktor

pre 19 godina

Bravo za Vuka. Upravo tako kako je g.Vuk Drašković rekao-mora se suprotstaviti cela demokratska Srbija, a to bi bilo, na žalost, par procenata građana Srbije.

Метадемократа

pre 19 godina

Оно што господин Драшковић још увек није успео да научи је да је немогуће преузети фактичку власт путем демократског процеса који служи као компромис између правих властодржаца и народа. Тај процес је чак веома несавршен и недотеран у Србији, дакле ни та илузија није потпуна. Природа власти има веома дубоке онтологошке основе које су веома далеко од рационалног. Као што у космосу постоји савршена хијерархија власти, тако и човечја власт на земљи символично пресликава ту суштину, додуше на искривљен, огреховљен начин. Али суштина је и даље ту и сеже до највећих дубина. Зато не може да постоји демократска фактичка власт зато што је власт по природи хијерархијска. Демократски процес је, ипак, потребан да на одређени начин ублажи неминовне суровости носилаца власти према појединцима који је угрожавају на анархистични начин или одбијају да јој се потчињавају.

opijum

pre 19 godina

Koliko je samo ovaj covek agresivan u svojoj ambiciji! Huskati protiv drugih naroda, kumovati s Seseljom, raditi za komunisticke funkcionere, biti clan SKJ, rehabilitovati cetnickog zlocinca Mihajlovica, slati Gisku i druge kriminalce u Hrvatsku, napraviti koaliciju s Djindjicem, biti clan Miloseviceve vlade, biti clan Kostunicine vlade... ovaj lik je neverovatan kao i zemlja koja ga trpi.

Uzasnut

pre 19 godina

Nije to samo referendum o izolaciji/Evropi, to ce biti jedan mnogo jeziviji referendum na cija sustinska pitanja-izmedju redova ne smem ni da mislim, posle koga cemo, bez obzira sta za dlaku pobedi, jos jednom, posle Milosevicevog doba, morati da se zapitamo s kim to zivimo u istoj zemlji.

Izbeglica !!

pre 19 godina

Jesu Vuce i nadam se da cemo se jednom zauvek resiti i tebe i Dane !! Pa u svakoj si vlasti bio, O pokojnom Djindjicu si pricao svasta sada bi u koaliciju sa DS!! Sto je mnogo mnogo, cak i za Srbiju !
Pozdrav !

IvanS

pre 19 godina

Nije se slucajno juce pojavila vest da Tadic razgovara sa Vukom o novoj postizbornoj koaliciji. Jeste, demantovana je od strane DS-a, ali izgleda da ce Dana ipak rusiti Vladu. S obzirom da je i VJ, prema tvrdnjama haskog Tribunala i optuznicama protiv najvisih generala, cinila zverstva, nije li onda dobro da i nju ukinemo? Usput, svi generali, pa i ostala vojna lica, sluzili su i u vreme Milosevica. I sam Vuk je sluzio Milosevicu na mestu podpredsednika vlade, ali to je izgleda brzo zaboravio. Covek koji je govorio da treba "odseci ruku svakom ko podigne zeleni barjak", sada nam objasnjava sta je demokratija. Ali, ja nisam zabrinut. Potpuno je jasno da Vuk vise nema uticaja ni u SPO i, samo je pitanje trenutka kada ce ga najuriti. San o "15 poslanika" mogao bi se SPO-u ostvariti samo ako za lidera izaberu ozbilju novu licnost. Naravno, ne mislim na Danu, jer ona vlada vec suvise dugo.

Aleksandar

pre 19 godina

Novi izbori jesu neminovni, ali po vecinskom sistemu. Sta fali izbornom sistemu u SAD. Ako Amerika moze da ima samo 2 stranke u kongresu, sta ce nam nestabilni proporcionalni sistem u kome i 5 poslanika moze da ucenjuje vladu.

Goran, Novi Sad

pre 19 godina

Vuk se šali? Dokle, bre, izbori? Malo-malo, pa izbori. Kad narod traži izbore, znači da je nezadovoljan i nemoćan da nešto promeni, a političari su plaćeni DA RADE, a ne da kukaju, čim im nešto nije po volji. Samo da prođe ova demokratija, pa da živimo kao ljudi!

mirko

pre 19 godina

Bas se opustio "frogs and grandmothers " a? NE boli njega nova antiter. jedinica vec direktorsko mesto! O transformacijama i budalastinama doticnog necu ni reci napisati. O nesposobnosti onoga koji mu je i omogucio da ide po belom svetu i vodi STRANACKU a ne drzavnu politiku takodje ni slova. Zajednicko im je samo jedno NESPSOBNOST! Samo jedno pitanje.Kolika li ce biti kvota na prelazak cenzusa za SPO? 18 mozda! Trazi nekoga za udaju sto pre!

Demokratija

pre 19 godina

Samo da Dana postane sefica BIA ova vlada bi za Vuka odmah bila najdemokratskija na svetu. Jadna li je Srbija sa ovakvim politicarima a jos je jadnije da nas takvi pretstavljaju u inostranstvu i olajavaju zemlju zbog porodicnih inrteresa.

sasa jokic

pre 19 godina

Pa ajde Vuce srusi vise ovu Vladu, sta cekas?! Dosta vise praznih reci, imas poslanike i zavrsi s' ovom Milosevicevom bandom!

nikola

pre 19 godina

Gospodin Vuk Draskovic je opozicija sam sebi, jedinstven slucaj u svjetskoj politici. Nadam se da ce ubuduce svako dobro razmisliti ko se bude udruzio s njim, gorko ce se imati zasto kajati. Daleko mu lijepa kuca.

Damir

pre 19 godina

Cinjenica jeste da je sadasnja Vlada neverovatno nesposobna i retrogradna. I tome je doprineo i sam SPO ucestvujuci u toj Vladi, koju svo vreme podrzavaju Milosevicevi ljudi iz SPS-a. Ipak, treba biti posten pa reci da je SPO, makar i deklarativno, zastupao drugaciju politiku - od podrske saradnji sa Haskim tribunalom i rasvetljavanja zlocinacke proslosti do podrske kosovskim izborima i pokusajima da se problem srpske manjine na Kosovu resi kroz institucije a ne hajducijom. Izbori su preko potrebni i preko je potrebno da se napravi jasna demarkaciona linija izmedju proevropskih snaga i snaga koje bi da Srbiju vrate u period pre 05. oktobra.

cekaj, razlozi prvo

pre 19 godina

Kako mozete da kazete da bi izlaskom Draskovica iz parlamenta vlada sama od sebe pala? Vuk bre mora iz unutra da nadje nacina da srusi vladu, jer ako iz nje izadje DSS ce pozvati Radikale da udju u nju i zadrzati vlast. Vuk pravilno koristi svoju poziciju u vladi, jer je na taj nacin dostupniji i ocigledniji narodu, a sa svetom moze slobodnije da se posavetuje. Posto Vuk zna da je sa narodom u vecini zato mislim da je uspeh zagarantovan.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocigledno je da ova katastrofalna vlada ne radi na reformama. Srbije vec iskljucivo vraca eru Slobodana Milosevica sa svim njegovim nedostacima.
Vuk jeste zrtva tog bivseg rezima i ubedjen sam da ga jedino koci podrska svoje stranke za rigorozne odluke medju kojima je i uskracenje podrske Kostunicinoj vladi haosa. Onog momenta kad utvrdi raspolozenje u svojoj stranci ocekujem jasnija dela Vuka, jer je Vuka sa svojom proevropskom politikom nazalost usamljen u vlasti Srbije. Osetio je on da nema podrsku, dzaba onda inostrani poslovi. Vreme je! Vuk se probudio, sad jos ostali dobronamerni poslanici i eto izbora a g. Kostunica ce napokon da se vrati u toliko zeljenu proslost, naravno i sa procentom glasova koje je imao, to je na ivici cenzusa.

Dipl. Taliban

pre 19 godina

Jesmo mi za Evropu, al' po srpskim standardima...
Nama normalnima nema pomoci, nego ajmo svi polako pasose i diplome pa pravac EU, Canada, USA, Australia...
I stvarno zalim sebe i svoje roditelje i onaj sampanjac koji smo popili u noci 5. Oktobra...

Bob Marley

pre 19 godina

Moze neko da misli o Vuku sta hoce, ali svaka mu je rec u ovoj izjavi tacna i na mestu. Pa pogledajte samo ko podrzava formiranje ovakve jedinice: Nikolic i Dacic, najvece zlo.

NS TIME

pre 19 godina

Dugo pratim politički rad Vuka Draškovića.Ja zasita verujem da on kao noćnu moru doživljava dane u kojima mu pred očima vaskrsava JSO sa sve beretkama na glavama, u kojima Bracanović ide mirno čovek na posao, a za skupštnskim stolom sedi Baki Andjelković.Da mu je to neko rekao posle 9. marta 1991. da će to biti 2004. nesrećni Vuk ne bi verovao.Ali, tako je.
Ali i on i njegovi su u vladi koja vlada ovom zemljom.Pa, gospodine Draškoviću, evo za Vas nove šanse: ili ćete nešto zaista da uradite ili prepustite gospodji Dani da pokaže ko je u vašem braku muško.

IvanS

pre 19 godina

Pa dobro, zasto vi od Vuka trazite da rusi Vladu? Zar nije normalno da vi, kao opozicija, to uradite? Da se mozda ne plasite odgovornosti i mogucnosti da na vlast dodje SRS, a vi budete za to odgovorni? E, pa nije posteno da na to nasankate Vuka. On se vec mnogo puta nasankao, pogotovo sa vama, recimo 96/97 kad je bilo "pojeo vuk magarca", pa Vuk ostade bez mesta gradonacelnika. Nije ni Vuk bas tako naivan da vam sve veruje.

LUSTRACIJA

pre 19 godina

1990 sam glasao za Reformiste, 1992 za DEPOS, 1993 za DEPOS, 1996 za Zajedno, 2000 za DOS, 2003. za DS, 2004. na predsednickim izborima za Tadica, a na narednim izborima DEFINITIVNO glasam za Vuka. Tacka.

Rasa

pre 19 godina

Vecina komentara se bavi likom i delom naseg ministra, a ne sustinom i problemom o kome govori. Mislim da je problem o kome govori, veca opasnost po nas gradjane nego Vukov kameleonizam. Bojim se da kritika Vuka i Dane ide iz onih struktura kojima je nas "Holandjanin" jako blizak i jako se raduju kada se obicni gradjani vise bave Vukovom prosloscu nego povratkom slobizma. Ako imate Tadica na celu DS koji tako lepo kohabitira sa Vojom, ko ce da galami protiv povratka u devedesete. Da nece mozda Srbi da glasaju za Gradjanski savez i da ih on povede u konacne obracun sa ludilom. Ko god pokusava da nas urazumi je dobrodosao jer od naseg salonskog prepucavanja na netu nema vajde. Zalosno je sto cute javne licnosti i pristaju na ovaj povratak ludila. Zar je moguce da G17 pristaje na ovakvu politiku vlade i da sedi i dalje sa tim ljudima za istim stolom na sednicama vlade. Od naroda se i ne ocekuje da prepozna neke stvari, ali ovi ljudi... Da li nam treba jos 15 godina da ukapiramo kuda ovo vodi. Bice da ipak vecina Srba verije u zagrobni zivot pa je spreman da ovaj, ovozemaljski olako pokloni nekom Slobi ili Voji(obojica isto misle samo se metode razlikuju u nijansama).

dejan

pre 19 godina

Mislim da bi zaista bila prava stvar koalicija DS-SPO i sto se pokazalo kao dobar potez i na lokalnim izborima u dosta opstina gde su ove stranke zajedno nastupale. Stalni zluradi komentatori svih pozitivnih poteza Tadica i Draskovica verovtno uzivaju u ovom sistemu u kojem smo sami sebi dovoljni ...

Jagoda

pre 19 godina

Kao glasač(ica) prošla sam isti razvojni put kao i komentator koji se potpisao kao "lustracija" i na sledećim izborima ( za koje se nadam da će se desiti ubrzo ) kako sada stoje stvari, postupiću kao i on, prvi put u životu glasaću za Vuka. Od izbora nikada neću odustati, to je jedino što mogu da učinim i nikada mi neće biti važnije koja ličnost stoji na čelu moje opcije, od onoga protiv ćega se treba boriti, a to je NAJVEĆE ZLO u Srbiji na koje sada jedino Vuk ukazuje. Ništa drugo nije tako važno, jer dok se tog zla ne oslobodimo ići ćemo u katastrofu.