Ponedeljak, 17.06.2019.

07:12

Zapadu prekipelo, Beogradu i Prištini na sto stavljaju "zadati okvir"?

Beograd i Priština uskoro bi trebalo da dobiju smernice za pronalazak konačnog rešenja kosovskog pitanja od zapadnih zemalja, pišu Večernje novosti.

Izvor: Tanjug

Zapadu prekipelo, Beogradu i Prištini na sto stavljaju "zadati okvir"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 4 godine

Navedite poimence kojim je to zapadnim zemljama "prekipelo".Mi nikada necemo priznati nezavisnost jer je Kosmet sastavni deo Srbije.Dzabe pritisci sa strane.Turska i Grcka nikada nece resiti Kipar.Ovo oko SMakedonije je farsa tek ce se videti sta ce im uraditi ovi sto su kao u manjini.Zapad vidi da ni posle 20.god.tzv.Kosovo nije niti ce biti drzava.Na celu drzave ratni zlocinci i kriminalci mlade im masovno odlaze na zapad uzimajuci krisom srpske pasose.Trgovina drogom cveta.Nisu primljeni ni u jednu medj.instituciju terorisu srpski narod zapad koristi rudne resurse.Silom pokusavaju na NATO vezbe sa okolnim zemljama a nepriznati. Posledice bombardovanja sa karcinomom sve veci.Zapad im ne da viznu liberalizaciju zna se zbog cega.Jednom recju dajte im najvisi stepen autonomije i tad je sve reseno.Ako nece zamrznuti konflikt do daljeg.Ni slucajno popustanje ne dolazi u obzir jer sledi rasparcavanje Srbije.Zna li neko zbog cega su poginuli gradjani Srbije 1999.god.?Zbog slobode svoje zemlje.

Lacerta

pre 4 godine

Mogu samo da lude i nista vise
(wc, 17. jun 2019 08:10)

I da nam prekinu dotok love.

A da, nema problema, mi ćemo se onda odmah "okrenuti" Rusiji i Kini, gde nas čekaju raširenih ruku. I zatvorenih novčanika. Ali dobićemo mnogo prijateljskog tapšanja po ramenu. Malo li je?!

Ne da ćemo se usrećiti, kao nikad dosad! Između ostalog, opet ćemo biti milijarderi, sa platama s mnogo nula, kao za vreme neprežaljenog Slobe...

shumadinac

pre 4 godine

(Rajko, 17. jun 2019 08:47) Tacno je da pise da je Kosovo deo SRJ, ali Srbija je pravni naslednik te drzave! Obziro da je sve pravno nasledila - nasledila je i to da je Kosovo deo njene teritorije!

Pera pisar

pre 4 godine

Sva tri principa Kontakt grupe su potpuno pogrešna, posebno oni da nema podele i pripajanja Kosova susednim državama. A biće upravo to.

alarm za buđenje

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.
(bunjuel, 17. jun 2019 08:36)

E, moja naivčino... Izvini što ću te razočarati ali Rusi i Kinezi NE ŽELE da ratuju sa zapadom, a naročito ne zbog Srbije! Kinezima su bitniji Huawei i Xiaomi od Srbije! Voleo bih da vidim tvoju facu kada bismo ponudili Rusima vojnu bazu, a oni kažu: Ne, hvala, imamo sad neka posla na Krimu!

ns ja

pre 4 godine

Kosovo i Metohija je Srbija, ne razumem šta dalje pregovarati i zbog čega?! Najpre ovo treba da prihvate i ako treba da pročitaju povelju UN i odredbe međunarodnog prava koliko god puta treba, sve dok ne razumeju ono što je tamo napisano i ustanovljeno uz njihovu saglasnost..

Rasha

pre 4 godine

Vi koji pominjete Rezoluciju 1244, ne bi bilo lose da je procitate. Nazalost, taj dokument jos uvek vazi i krajnje je nepovoljam za Srbiju. Ko misli drugacije taj tu rezoluciju nije ni procitao. Cisto da vam olaksam citanje: u tekstu se Srbija pominje samo u clanovima koji nalazu povlacenje vojske i policije, sto je uradjeno jos u junu 1999. U svim ostalim clanovima se pominje SRJ. Te drzave vise nema, ljudi! Bas u tome je stvar! Cak i kada bi neko vratio stvari na stanje iz 1998 recimo, Srbija bi se nasla u pravnom vakuumu jer je tada Srbija bila deo SRJ u koju Crna Gora ne bi ponovo usla i tu se cela prica zavrsava. Ii ne sanjajte o nekom bajkovitom resenju, jer ga nece biti. Istorijski, od Z4, preko Dejtona, Kumanova, Brisela dobijamo sve gora resenja koja uporno odbijamo. Plasi me da ce sledeci aranzman biti mnogo gori. Potpisimo to vec jednom i stavimo tacku na Kosovo barem za sada!

joki

pre 4 godine

Srbija je zemlja gubitnika!
Kad jedan obican kriminalac (haradinaj) moze da uvede srbiji sankcije u vidu 100% takse na robu onda sta mi vise da ocekujemo??

Јабучило

pre 4 godine

Кад толико притискају, значи да је прави тренутак да не попуштамо. Жури им се, а знају да без нашег признања Косово* остаје само разбојничка творевина.

realno

pre 4 godine

A jel' potpisala Spanija, Grcka, Slovacka i Rumunja taj okvir? Vidim ja da ce nas opet uvuci j neku pricu gde ustajemo od stola i dobijamo sankcije.

DzoNL

pre 4 godine

I navuku nas Rusi "Bolje rat za Kosovo nego dogovor sa izdajnicima", kao Englezi " Bolje rat nego pakt" 27. marta 1941. god. Znamo svi kako smo prosli!

Mirko

pre 4 godine

Ok, zapad je već rešio bez dogovora sa Srbijom kako Kosovo treba da izgleda u budućnosti. Ako je već tako, zašto traže od nas da to potpišemo?

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 4 godine

Konacno, Srbija mora da odbaci sve pokusaje zapada da se podeli Srbija i posalje sve delegacije kuci. Srbija nije za deljenje a Zapad moze da podeli samo svoju zemlju a ne zemlju Srba.

wtf

pre 4 godine

Ako se nastavi po starim pravilima Slobine tradicijonalne pregovaracke politike, a isti akteri su i danas prisutni (kao i ovi tzv analiticari), ima da odbijemo sve (po nagovoru iz Moskve), i da izgubimo jos vise. Mozda i koju bombu pride.

Pedja

pre 4 godine

Ама не дамо ни метар Космета, па нека дубе на трепавицама.
(beograd, 17. jun 2019 07:53)

Kako to da ne damo metar a oni imaju predsednika, premijera, policiju, vojsku, fudbalsku reprezentaciju itd.

bunjuel

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.

cokan

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.

niksa

pre 4 godine

Ne znam vise ni zasto citam kad znam sta rade. Bukvalno sporo kuvaju zabu. Pri cemu je vec sad u loncu 70 stepeni.. Samo sto naravno toga nismo svesni

South Park

pre 4 godine

Zamrznut konflikt jedino podize nas ulog i mogucnost da dobijemo nesto.Ako Abance recimo i priznamo i dobiju stolicu u UN tek onda su u bedaku jer nema vise Srba neprijatelja nego jad cemer i beda u kojoj zive ogradjeni zicom bez izlaska van.

sasa

pre 4 godine

podsecam novinare da je Kontak grupa neformalna grupacija bez oformljenih tela i bez ijednog medjunarodnog ovlascenja. Njihov zakljucak vredi isto koliko i misljenje bilo koje druge drzave ili grupa drzava

nemanja.s

pre 4 godine

Šta god da potpišu, neće ispoštovati. Sve do sad je bilo tako. Njih zanima da ih mi priznamo, a sve drugo je samo put do tog cilja. Ako mi pređemo preko svega što nisu ispunili, šta očekujemo u buduće da će se dobro desiti?

Rajko

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cokan, 17. jun 2019 08:21)
U rezoluciji nigde ne pise da je Kosovo deo Srbije. Procitaj već jednom.

samo se pitam ...!!!

pre 4 godine

E Srbi moji Srbi, pitam ja vas kako mislite danas vratiti Kosovo u Srbiju kada ga niste mogli zadržati za vrijeme ex-Yu kada je Srbija bila puno jača, veća, utjecajnija nego danas a i bilo je vaše od 1912.???
I vi znate da je jedini odgovor NIKAKO!!!
Granice se kroz ljudsku povijest mijenjaju, pa vi to najbolje znate, od cara Dušana pa do Beogradskog pašaluka i nazad.

I samo još jedna stvar, tamo gdje država nema svoje ljude nijedna kolonizacija nije uspjela, naravno, ne mislim da vas kroz povijest nikada nije bilo u velikom broju na Kosovu (velikom broju, ne većina) iseljavanje s Kosova = naseljavanje Vojvodine jeostavilo i neke posljedice ... negdje ste dobili (Vojvodina) a negdje izgubili (Kosovo).
Kada sam se već sjetio Vojvodine, da li mislite da biste je danas trebali vratiti Madžarskoj bez obzira što su tamo u manjini?

Q

pre 4 godine

“”To što Srbija za ZSO traži izvršnu autonomiju nije nešto veliko. Ako bi se tu popustilo to bi samo dalje povećalo apetite Albanaca", rekao je Božinović.“—pa ako nije nešto veliko, zašto onda Srbija to traži? Koja je logika da Srbija u svakoj susednoj državi traži neke autonomije za Srbe, a u Srbiji nikome ne da autonomiju? A šta koja prava će da imaju Albanci Presevske doline? Pa ne mogu oni imati manja prava od Srba u Kosovu.

Есови

pre 4 godine

Србија је међународно призната земља па не знам шта ће нам признање наше покрајне?!?

Boban

pre 4 godine

Šta znači "zapad" i "zapadne zemlje", kakvo je to izveštavanje? Ko tačno sprema i promoviše kakav plan? Nikada po pitanju Kosova nije postojao zajednički stav ili plan "zapadnih zemalja", tako da je i te kako bitno naglasiti o kakvom se planu radi, ko ga je napravio, s čijim strategijama je u koliziji, i ko ga podržava. Mora li baš svaki medij u Srbiji da se pretvori u "Novosti" ili "Kurir"?

Ljubomir

pre 4 godine

Srbija bi odmah trebala da reaguje sa prihvatanjem razgovora ali i odbijanjem svih vrsta pritisaka. Ukazati na to da razgovaramo sa zlocincima na vlasti na KiM i zahtevati ukidanje Vojske Kosova kao nas ultimatum za nastavak razgovora a sto se tice taksi odmah ih uvesti-danas kao kontra mera na njihove takse koje ce se povuci kad oni povuku svoje a ne da nam jos nesto traze zauzvrat sto nisu takse. Takes za takse. Zapretiti zapadu sa sluzbenim i zvanicnim pozivom Rusiji i kini za otvaranje vojne Baze u Vranju. Prosto vreme je da i Srbija zauzme ostriji stav!...

Novinar

pre 4 godine

Zanimljivo da sve te zapadne strategije ignoriše 1244 i uključuju da nema povratka na staro odnosno svode se da srbija mora da prizna Kosovo. Sa druge strane jedina obaveza Kosova je da bude priznato. A ako prizna Kosovo Srbija mozda udje u EU za dvadeset godina a ako ne prizna onda nece. Pa to je isto kao kad bih ja mojim radnicima rekao da ako budu radili mozda dobiju platu a ako ne budu sigurno nece. Ko mora on prihvati. Predsednik mora da proceni koliko je moranje da se u nepovoljnim geo politickim okolnostima prihvataju sporazumi sa zapadnim štićenicima. Evo imali smo i sporazumni raskid sa CG pa se tamo Srbima krše osnovna ljudska prava i niko ne reaguje. To se dešava i u HR u Makedoniji je na delu intenzivna asimilacija.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Zapad će reci:”Kosovo je nezavisno”.Onda ćemo mi reci:”A takse”?Koje su napravljene vestacki.Oni će reci:”Takse ukidamo”.I mi pristanemo....

Nudls iz Njujorka

pre 4 godine

Ako se vec spominje model resenja Grcke i Skoplja oko imena Severna Makedonija, neka i tzv. "Kosovo" pokaze viziju, hrabrost i vodjstvo pa promeni ime u Kosovo i Metohija

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

ko bre sta pita zapad, o kakvim smernicama govore oni? za 20 godina nisu hteli da ponude resenje koje bi na neki nacin zadovoljilo i jedne i druge, neko su konstantno davali predloge na nasu stetu, a albansku korist i zasto bi sada bilo drugacije, pola svetskih zemalja nije priznalo kosovo, dosta njih je i povuklo priznanje, zemlje poput kine, rusije, brazila, indije...ne priznaju kosovo! zapad je video da je u corsokaku i sada bi kao da nametnu neko resenje!! e pa nece da moze, kosovo je srbija uvek bilo i uvek ce biti, i nas vasi predlozi ne zanimaju!!!

top gear

pre 4 godine

nema ako vec ce do sastanka doci, pregovara se vise nego ikada iako se nasi prave ludi da zbog tzv taxi nema pregovora, vojsku smo progutali kao andol, zso nece postojati nikada, na stolu ce dobiti ne zapadni ultimatum vec zajednicki dogovor u kome smo mi izgubili i sever koji je narod uspeo da sacuva 20 god. jos jedan poraz koji ce nam biti predstavljen kao veliki uspeh.

bane2104

pre 4 godine

"Novosti podsećaju da je 2005. godine Kontakt grupa ustanovila tri osnovna principa za pregovore o statusu KiM: da nema podele Kosova, da nema povratka na stanje od pre 1999. godine i da nema pripajanja Kosova susednim državama."
I muzicku zelju mozda?

I dokle vise mi prihvatamo okvire "zapadnih zemalja" koje su stvorile fakticko stanje priznanjem juzne pokrajne?

Jedini univerzalni okviri se propisuju u UN a tamo je jasno da separatisti nece postici cilj.

Boris Banović

pre 4 godine

"Đuro će ti oprostiti što te je tukao....." reče Ilija Čvorović u filmu Balkanski špijun ! Oprostio nam je Nato što nas je bombardovao, Zapad nam je dozvolio da se dogovaramo s Prištinom , a sada će nam reći šta da se dogovorimo ! Moći ćemo nešto i da predložimo !
Trebalo bi na ovaj cirkus staviti tačku i vratiti problem KiM tamo gde je donesena rezolucija UN 1244. Nije Zapad ceo svet, kako je bilo do pre 20-ak godina !

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Pa taj "demokratski"zapad je I napravio haos '99.god.bambardujući Srbiju bez ikakvog razloga I bez odluke SB.I sad oni hoće ponovo da prave red u našoj kući Srbiji kako njima odgovara I kako im se sviđa,a za Srbiju I srpski narod ne daju ni pet para kako će nama biti.Lepo treba da im se zahvalimo na "pomoći" I da im kažemo da od sada gledamo svoja posla.Pa da vidimo da li bi nas opet bombardovali.

cokan

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.

Ja

pre 4 godine

Navedite poimence kojim je to zapadnim zemljama "prekipelo".Mi nikada necemo priznati nezavisnost jer je Kosmet sastavni deo Srbije.Dzabe pritisci sa strane.Turska i Grcka nikada nece resiti Kipar.Ovo oko SMakedonije je farsa tek ce se videti sta ce im uraditi ovi sto su kao u manjini.Zapad vidi da ni posle 20.god.tzv.Kosovo nije niti ce biti drzava.Na celu drzave ratni zlocinci i kriminalci mlade im masovno odlaze na zapad uzimajuci krisom srpske pasose.Trgovina drogom cveta.Nisu primljeni ni u jednu medj.instituciju terorisu srpski narod zapad koristi rudne resurse.Silom pokusavaju na NATO vezbe sa okolnim zemljama a nepriznati. Posledice bombardovanja sa karcinomom sve veci.Zapad im ne da viznu liberalizaciju zna se zbog cega.Jednom recju dajte im najvisi stepen autonomije i tad je sve reseno.Ako nece zamrznuti konflikt do daljeg.Ni slucajno popustanje ne dolazi u obzir jer sledi rasparcavanje Srbije.Zna li neko zbog cega su poginuli gradjani Srbije 1999.god.?Zbog slobode svoje zemlje.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 4 godine

Konacno, Srbija mora da odbaci sve pokusaje zapada da se podeli Srbija i posalje sve delegacije kuci. Srbija nije za deljenje a Zapad moze da podeli samo svoju zemlju a ne zemlju Srba.

Јабучило

pre 4 godine

Кад толико притискају, значи да је прави тренутак да не попуштамо. Жури им се, а знају да без нашег признања Косово* остаје само разбојничка творевина.

Pedja

pre 4 godine

Ама не дамо ни метар Космета, па нека дубе на трепавицама.
(beograd, 17. jun 2019 07:53)

Kako to da ne damo metar a oni imaju predsednika, premijera, policiju, vojsku, fudbalsku reprezentaciju itd.

bunjuel

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.

Mirko

pre 4 godine

Ok, zapad je već rešio bez dogovora sa Srbijom kako Kosovo treba da izgleda u budućnosti. Ako je već tako, zašto traže od nas da to potpišemo?

niksa

pre 4 godine

Ne znam vise ni zasto citam kad znam sta rade. Bukvalno sporo kuvaju zabu. Pri cemu je vec sad u loncu 70 stepeni.. Samo sto naravno toga nismo svesni

realno

pre 4 godine

A jel' potpisala Spanija, Grcka, Slovacka i Rumunja taj okvir? Vidim ja da ce nas opet uvuci j neku pricu gde ustajemo od stola i dobijamo sankcije.

Есови

pre 4 godine

Србија је међународно призната земља па не знам шта ће нам признање наше покрајне?!?

Rajko

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cokan, 17. jun 2019 08:21)
U rezoluciji nigde ne pise da je Kosovo deo Srbije. Procitaj već jednom.

nemanja.s

pre 4 godine

Šta god da potpišu, neće ispoštovati. Sve do sad je bilo tako. Njih zanima da ih mi priznamo, a sve drugo je samo put do tog cilja. Ako mi pređemo preko svega što nisu ispunili, šta očekujemo u buduće da će se dobro desiti?

Ljubomir

pre 4 godine

Srbija bi odmah trebala da reaguje sa prihvatanjem razgovora ali i odbijanjem svih vrsta pritisaka. Ukazati na to da razgovaramo sa zlocincima na vlasti na KiM i zahtevati ukidanje Vojske Kosova kao nas ultimatum za nastavak razgovora a sto se tice taksi odmah ih uvesti-danas kao kontra mera na njihove takse koje ce se povuci kad oni povuku svoje a ne da nam jos nesto traze zauzvrat sto nisu takse. Takes za takse. Zapretiti zapadu sa sluzbenim i zvanicnim pozivom Rusiji i kini za otvaranje vojne Baze u Vranju. Prosto vreme je da i Srbija zauzme ostriji stav!...

Q

pre 4 godine

“”To što Srbija za ZSO traži izvršnu autonomiju nije nešto veliko. Ako bi se tu popustilo to bi samo dalje povećalo apetite Albanaca", rekao je Božinović.“—pa ako nije nešto veliko, zašto onda Srbija to traži? Koja je logika da Srbija u svakoj susednoj državi traži neke autonomije za Srbe, a u Srbiji nikome ne da autonomiju? A šta koja prava će da imaju Albanci Presevske doline? Pa ne mogu oni imati manja prava od Srba u Kosovu.

ns ja

pre 4 godine

Kosovo i Metohija je Srbija, ne razumem šta dalje pregovarati i zbog čega?! Najpre ovo treba da prihvate i ako treba da pročitaju povelju UN i odredbe međunarodnog prava koliko god puta treba, sve dok ne razumeju ono što je tamo napisano i ustanovljeno uz njihovu saglasnost..

sasa

pre 4 godine

podsecam novinare da je Kontak grupa neformalna grupacija bez oformljenih tela i bez ijednog medjunarodnog ovlascenja. Njihov zakljucak vredi isto koliko i misljenje bilo koje druge drzave ili grupa drzava

shumadinac

pre 4 godine

(Rajko, 17. jun 2019 08:47) Tacno je da pise da je Kosovo deo SRJ, ali Srbija je pravni naslednik te drzave! Obziro da je sve pravno nasledila - nasledila je i to da je Kosovo deo njene teritorije!

Novinar

pre 4 godine

Zanimljivo da sve te zapadne strategije ignoriše 1244 i uključuju da nema povratka na staro odnosno svode se da srbija mora da prizna Kosovo. Sa druge strane jedina obaveza Kosova je da bude priznato. A ako prizna Kosovo Srbija mozda udje u EU za dvadeset godina a ako ne prizna onda nece. Pa to je isto kao kad bih ja mojim radnicima rekao da ako budu radili mozda dobiju platu a ako ne budu sigurno nece. Ko mora on prihvati. Predsednik mora da proceni koliko je moranje da se u nepovoljnim geo politickim okolnostima prihvataju sporazumi sa zapadnim štićenicima. Evo imali smo i sporazumni raskid sa CG pa se tamo Srbima krše osnovna ljudska prava i niko ne reaguje. To se dešava i u HR u Makedoniji je na delu intenzivna asimilacija.

alarm za buđenje

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.
(bunjuel, 17. jun 2019 08:36)

E, moja naivčino... Izvini što ću te razočarati ali Rusi i Kinezi NE ŽELE da ratuju sa zapadom, a naročito ne zbog Srbije! Kinezima su bitniji Huawei i Xiaomi od Srbije! Voleo bih da vidim tvoju facu kada bismo ponudili Rusima vojnu bazu, a oni kažu: Ne, hvala, imamo sad neka posla na Krimu!

DzoNL

pre 4 godine

I navuku nas Rusi "Bolje rat za Kosovo nego dogovor sa izdajnicima", kao Englezi " Bolje rat nego pakt" 27. marta 1941. god. Znamo svi kako smo prosli!

South Park

pre 4 godine

Zamrznut konflikt jedino podize nas ulog i mogucnost da dobijemo nesto.Ako Abance recimo i priznamo i dobiju stolicu u UN tek onda su u bedaku jer nema vise Srba neprijatelja nego jad cemer i beda u kojoj zive ogradjeni zicom bez izlaska van.

samo se pitam ...!!!

pre 4 godine

E Srbi moji Srbi, pitam ja vas kako mislite danas vratiti Kosovo u Srbiju kada ga niste mogli zadržati za vrijeme ex-Yu kada je Srbija bila puno jača, veća, utjecajnija nego danas a i bilo je vaše od 1912.???
I vi znate da je jedini odgovor NIKAKO!!!
Granice se kroz ljudsku povijest mijenjaju, pa vi to najbolje znate, od cara Dušana pa do Beogradskog pašaluka i nazad.

I samo još jedna stvar, tamo gdje država nema svoje ljude nijedna kolonizacija nije uspjela, naravno, ne mislim da vas kroz povijest nikada nije bilo u velikom broju na Kosovu (velikom broju, ne većina) iseljavanje s Kosova = naseljavanje Vojvodine jeostavilo i neke posljedice ... negdje ste dobili (Vojvodina) a negdje izgubili (Kosovo).
Kada sam se već sjetio Vojvodine, da li mislite da biste je danas trebali vratiti Madžarskoj bez obzira što su tamo u manjini?

wtf

pre 4 godine

Ako se nastavi po starim pravilima Slobine tradicijonalne pregovaracke politike, a isti akteri su i danas prisutni (kao i ovi tzv analiticari), ima da odbijemo sve (po nagovoru iz Moskve), i da izgubimo jos vise. Mozda i koju bombu pride.

Boban

pre 4 godine

Šta znači "zapad" i "zapadne zemlje", kakvo je to izveštavanje? Ko tačno sprema i promoviše kakav plan? Nikada po pitanju Kosova nije postojao zajednički stav ili plan "zapadnih zemalja", tako da je i te kako bitno naglasiti o kakvom se planu radi, ko ga je napravio, s čijim strategijama je u koliziji, i ko ga podržava. Mora li baš svaki medij u Srbiji da se pretvori u "Novosti" ili "Kurir"?

Boris Banović

pre 4 godine

"Đuro će ti oprostiti što te je tukao....." reče Ilija Čvorović u filmu Balkanski špijun ! Oprostio nam je Nato što nas je bombardovao, Zapad nam je dozvolio da se dogovaramo s Prištinom , a sada će nam reći šta da se dogovorimo ! Moći ćemo nešto i da predložimo !
Trebalo bi na ovaj cirkus staviti tačku i vratiti problem KiM tamo gde je donesena rezolucija UN 1244. Nije Zapad ceo svet, kako je bilo do pre 20-ak godina !

joki

pre 4 godine

Srbija je zemlja gubitnika!
Kad jedan obican kriminalac (haradinaj) moze da uvede srbiji sankcije u vidu 100% takse na robu onda sta mi vise da ocekujemo??

Pera pisar

pre 4 godine

Sva tri principa Kontakt grupe su potpuno pogrešna, posebno oni da nema podele i pripajanja Kosova susednim državama. A biće upravo to.

bane2104

pre 4 godine

"Novosti podsećaju da je 2005. godine Kontakt grupa ustanovila tri osnovna principa za pregovore o statusu KiM: da nema podele Kosova, da nema povratka na stanje od pre 1999. godine i da nema pripajanja Kosova susednim državama."
I muzicku zelju mozda?

I dokle vise mi prihvatamo okvire "zapadnih zemalja" koje su stvorile fakticko stanje priznanjem juzne pokrajne?

Jedini univerzalni okviri se propisuju u UN a tamo je jasno da separatisti nece postici cilj.

Rasha

pre 4 godine

Vi koji pominjete Rezoluciju 1244, ne bi bilo lose da je procitate. Nazalost, taj dokument jos uvek vazi i krajnje je nepovoljam za Srbiju. Ko misli drugacije taj tu rezoluciju nije ni procitao. Cisto da vam olaksam citanje: u tekstu se Srbija pominje samo u clanovima koji nalazu povlacenje vojske i policije, sto je uradjeno jos u junu 1999. U svim ostalim clanovima se pominje SRJ. Te drzave vise nema, ljudi! Bas u tome je stvar! Cak i kada bi neko vratio stvari na stanje iz 1998 recimo, Srbija bi se nasla u pravnom vakuumu jer je tada Srbija bila deo SRJ u koju Crna Gora ne bi ponovo usla i tu se cela prica zavrsava. Ii ne sanjajte o nekom bajkovitom resenju, jer ga nece biti. Istorijski, od Z4, preko Dejtona, Kumanova, Brisela dobijamo sve gora resenja koja uporno odbijamo. Plasi me da ce sledeci aranzman biti mnogo gori. Potpisimo to vec jednom i stavimo tacku na Kosovo barem za sada!

top gear

pre 4 godine

nema ako vec ce do sastanka doci, pregovara se vise nego ikada iako se nasi prave ludi da zbog tzv taxi nema pregovora, vojsku smo progutali kao andol, zso nece postojati nikada, na stolu ce dobiti ne zapadni ultimatum vec zajednicki dogovor u kome smo mi izgubili i sever koji je narod uspeo da sacuva 20 god. jos jedan poraz koji ce nam biti predstavljen kao veliki uspeh.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

ko bre sta pita zapad, o kakvim smernicama govore oni? za 20 godina nisu hteli da ponude resenje koje bi na neki nacin zadovoljilo i jedne i druge, neko su konstantno davali predloge na nasu stetu, a albansku korist i zasto bi sada bilo drugacije, pola svetskih zemalja nije priznalo kosovo, dosta njih je i povuklo priznanje, zemlje poput kine, rusije, brazila, indije...ne priznaju kosovo! zapad je video da je u corsokaku i sada bi kao da nametnu neko resenje!! e pa nece da moze, kosovo je srbija uvek bilo i uvek ce biti, i nas vasi predlozi ne zanimaju!!!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Zapad će reci:”Kosovo je nezavisno”.Onda ćemo mi reci:”A takse”?Koje su napravljene vestacki.Oni će reci:”Takse ukidamo”.I mi pristanemo....

Lacerta

pre 4 godine

Mogu samo da lude i nista vise
(wc, 17. jun 2019 08:10)

I da nam prekinu dotok love.

A da, nema problema, mi ćemo se onda odmah "okrenuti" Rusiji i Kini, gde nas čekaju raširenih ruku. I zatvorenih novčanika. Ali dobićemo mnogo prijateljskog tapšanja po ramenu. Malo li je?!

Ne da ćemo se usrećiti, kao nikad dosad! Između ostalog, opet ćemo biti milijarderi, sa platama s mnogo nula, kao za vreme neprežaljenog Slobe...

Nudls iz Njujorka

pre 4 godine

Ako se vec spominje model resenja Grcke i Skoplja oko imena Severna Makedonija, neka i tzv. "Kosovo" pokaze viziju, hrabrost i vodjstvo pa promeni ime u Kosovo i Metohija

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Pa taj "demokratski"zapad je I napravio haos '99.god.bambardujući Srbiju bez ikakvog razloga I bez odluke SB.I sad oni hoće ponovo da prave red u našoj kući Srbiji kako njima odgovara I kako im se sviđa,a za Srbiju I srpski narod ne daju ni pet para kako će nama biti.Lepo treba da im se zahvalimo na "pomoći" I da im kažemo da od sada gledamo svoja posla.Pa da vidimo da li bi nas opet bombardovali.

Pedja

pre 4 godine

Ама не дамо ни метар Космета, па нека дубе на трепавицама.
(beograd, 17. jun 2019 07:53)

Kako to da ne damo metar a oni imaju predsednika, premijera, policiju, vojsku, fudbalsku reprezentaciju itd.

joki

pre 4 godine

Srbija je zemlja gubitnika!
Kad jedan obican kriminalac (haradinaj) moze da uvede srbiji sankcije u vidu 100% takse na robu onda sta mi vise da ocekujemo??

wtf

pre 4 godine

Ako se nastavi po starim pravilima Slobine tradicijonalne pregovaracke politike, a isti akteri su i danas prisutni (kao i ovi tzv analiticari), ima da odbijemo sve (po nagovoru iz Moskve), i da izgubimo jos vise. Mozda i koju bombu pride.

Huan Pablo Don Fernando

pre 4 godine

ko bre sta pita zapad, o kakvim smernicama govore oni? za 20 godina nisu hteli da ponude resenje koje bi na neki nacin zadovoljilo i jedne i druge, neko su konstantno davali predloge na nasu stetu, a albansku korist i zasto bi sada bilo drugacije, pola svetskih zemalja nije priznalo kosovo, dosta njih je i povuklo priznanje, zemlje poput kine, rusije, brazila, indije...ne priznaju kosovo! zapad je video da je u corsokaku i sada bi kao da nametnu neko resenje!! e pa nece da moze, kosovo je srbija uvek bilo i uvek ce biti, i nas vasi predlozi ne zanimaju!!!

alarm za buđenje

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.
(bunjuel, 17. jun 2019 08:36)

E, moja naivčino... Izvini što ću te razočarati ali Rusi i Kinezi NE ŽELE da ratuju sa zapadom, a naročito ne zbog Srbije! Kinezima su bitniji Huawei i Xiaomi od Srbije! Voleo bih da vidim tvoju facu kada bismo ponudili Rusima vojnu bazu, a oni kažu: Ne, hvala, imamo sad neka posla na Krimu!

top gear

pre 4 godine

nema ako vec ce do sastanka doci, pregovara se vise nego ikada iako se nasi prave ludi da zbog tzv taxi nema pregovora, vojsku smo progutali kao andol, zso nece postojati nikada, na stolu ce dobiti ne zapadni ultimatum vec zajednicki dogovor u kome smo mi izgubili i sever koji je narod uspeo da sacuva 20 god. jos jedan poraz koji ce nam biti predstavljen kao veliki uspeh.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Zapad će reci:”Kosovo je nezavisno”.Onda ćemo mi reci:”A takse”?Koje su napravljene vestacki.Oni će reci:”Takse ukidamo”.I mi pristanemo....

Boban

pre 4 godine

Šta znači "zapad" i "zapadne zemlje", kakvo je to izveštavanje? Ko tačno sprema i promoviše kakav plan? Nikada po pitanju Kosova nije postojao zajednički stav ili plan "zapadnih zemalja", tako da je i te kako bitno naglasiti o kakvom se planu radi, ko ga je napravio, s čijim strategijama je u koliziji, i ko ga podržava. Mora li baš svaki medij u Srbiji da se pretvori u "Novosti" ili "Kurir"?

DzoNL

pre 4 godine

I navuku nas Rusi "Bolje rat za Kosovo nego dogovor sa izdajnicima", kao Englezi " Bolje rat nego pakt" 27. marta 1941. god. Znamo svi kako smo prosli!

Rajko

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cokan, 17. jun 2019 08:21)
U rezoluciji nigde ne pise da je Kosovo deo Srbije. Procitaj već jednom.

Rasha

pre 4 godine

Vi koji pominjete Rezoluciju 1244, ne bi bilo lose da je procitate. Nazalost, taj dokument jos uvek vazi i krajnje je nepovoljam za Srbiju. Ko misli drugacije taj tu rezoluciju nije ni procitao. Cisto da vam olaksam citanje: u tekstu se Srbija pominje samo u clanovima koji nalazu povlacenje vojske i policije, sto je uradjeno jos u junu 1999. U svim ostalim clanovima se pominje SRJ. Te drzave vise nema, ljudi! Bas u tome je stvar! Cak i kada bi neko vratio stvari na stanje iz 1998 recimo, Srbija bi se nasla u pravnom vakuumu jer je tada Srbija bila deo SRJ u koju Crna Gora ne bi ponovo usla i tu se cela prica zavrsava. Ii ne sanjajte o nekom bajkovitom resenju, jer ga nece biti. Istorijski, od Z4, preko Dejtona, Kumanova, Brisela dobijamo sve gora resenja koja uporno odbijamo. Plasi me da ce sledeci aranzman biti mnogo gori. Potpisimo to vec jednom i stavimo tacku na Kosovo barem za sada!

Lacerta

pre 4 godine

Mogu samo da lude i nista vise
(wc, 17. jun 2019 08:10)

I da nam prekinu dotok love.

A da, nema problema, mi ćemo se onda odmah "okrenuti" Rusiji i Kini, gde nas čekaju raširenih ruku. I zatvorenih novčanika. Ali dobićemo mnogo prijateljskog tapšanja po ramenu. Malo li je?!

Ne da ćemo se usrećiti, kao nikad dosad! Između ostalog, opet ćemo biti milijarderi, sa platama s mnogo nula, kao za vreme neprežaljenog Slobe...

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

Pa taj "demokratski"zapad je I napravio haos '99.god.bambardujući Srbiju bez ikakvog razloga I bez odluke SB.I sad oni hoće ponovo da prave red u našoj kući Srbiji kako njima odgovara I kako im se sviđa,a za Srbiju I srpski narod ne daju ni pet para kako će nama biti.Lepo treba da im se zahvalimo na "pomoći" I da im kažemo da od sada gledamo svoja posla.Pa da vidimo da li bi nas opet bombardovali.

Q

pre 4 godine

“”To što Srbija za ZSO traži izvršnu autonomiju nije nešto veliko. Ako bi se tu popustilo to bi samo dalje povećalo apetite Albanaca", rekao je Božinović.“—pa ako nije nešto veliko, zašto onda Srbija to traži? Koja je logika da Srbija u svakoj susednoj državi traži neke autonomije za Srbe, a u Srbiji nikome ne da autonomiju? A šta koja prava će da imaju Albanci Presevske doline? Pa ne mogu oni imati manja prava od Srba u Kosovu.

samo se pitam ...!!!

pre 4 godine

E Srbi moji Srbi, pitam ja vas kako mislite danas vratiti Kosovo u Srbiju kada ga niste mogli zadržati za vrijeme ex-Yu kada je Srbija bila puno jača, veća, utjecajnija nego danas a i bilo je vaše od 1912.???
I vi znate da je jedini odgovor NIKAKO!!!
Granice se kroz ljudsku povijest mijenjaju, pa vi to najbolje znate, od cara Dušana pa do Beogradskog pašaluka i nazad.

I samo još jedna stvar, tamo gdje država nema svoje ljude nijedna kolonizacija nije uspjela, naravno, ne mislim da vas kroz povijest nikada nije bilo u velikom broju na Kosovu (velikom broju, ne većina) iseljavanje s Kosova = naseljavanje Vojvodine jeostavilo i neke posljedice ... negdje ste dobili (Vojvodina) a negdje izgubili (Kosovo).
Kada sam se već sjetio Vojvodine, da li mislite da biste je danas trebali vratiti Madžarskoj bez obzira što su tamo u manjini?

cokan

pre 4 godine

Kakav apsurd, kosovo je deo srbije po svim parametrima.Bombardovali su nas zbog kosova.Pa doneli rezoluciju 1244 gde piše da je kosovo deo srbije.Šta sad hoće od srbije?da im aplaudiramo zbog bombi i otimanja tetitorije.Ne radi se tu o priznanju već predaju teritorije, kapitala i ifrastrukture neprijateljima.

bunjuel

pre 4 godine

Ruse u Bujanovac, i pitati je li dovoljno okvirno ili da dovodimo i Kineze. Tako se sa tom sortom jedino može razgovarati. Čudi me da ljudima u Srbiji to i dalje nije jasno posle vekova ovakvog tretmana od Austrije, Nemačke, Britanije, SAD.

Joca Dopisnik Belosvetski

pre 4 godine

Konacno, Srbija mora da odbaci sve pokusaje zapada da se podeli Srbija i posalje sve delegacije kuci. Srbija nije za deljenje a Zapad moze da podeli samo svoju zemlju a ne zemlju Srba.

Есови

pre 4 godine

Србија је међународно призната земља па не знам шта ће нам признање наше покрајне?!?

Nudls iz Njujorka

pre 4 godine

Ako se vec spominje model resenja Grcke i Skoplja oko imena Severna Makedonija, neka i tzv. "Kosovo" pokaze viziju, hrabrost i vodjstvo pa promeni ime u Kosovo i Metohija

ns ja

pre 4 godine

Kosovo i Metohija je Srbija, ne razumem šta dalje pregovarati i zbog čega?! Najpre ovo treba da prihvate i ako treba da pročitaju povelju UN i odredbe međunarodnog prava koliko god puta treba, sve dok ne razumeju ono što je tamo napisano i ustanovljeno uz njihovu saglasnost..

shumadinac

pre 4 godine

(Rajko, 17. jun 2019 08:47) Tacno je da pise da je Kosovo deo SRJ, ali Srbija je pravni naslednik te drzave! Obziro da je sve pravno nasledila - nasledila je i to da je Kosovo deo njene teritorije!

Mirko

pre 4 godine

Ok, zapad je već rešio bez dogovora sa Srbijom kako Kosovo treba da izgleda u budućnosti. Ako je već tako, zašto traže od nas da to potpišemo?

South Park

pre 4 godine

Zamrznut konflikt jedino podize nas ulog i mogucnost da dobijemo nesto.Ako Abance recimo i priznamo i dobiju stolicu u UN tek onda su u bedaku jer nema vise Srba neprijatelja nego jad cemer i beda u kojoj zive ogradjeni zicom bez izlaska van.

Јабучило

pre 4 godine

Кад толико притискају, значи да је прави тренутак да не попуштамо. Жури им се, а знају да без нашег признања Косово* остаје само разбојничка творевина.

Novinar

pre 4 godine

Zanimljivo da sve te zapadne strategije ignoriše 1244 i uključuju da nema povratka na staro odnosno svode se da srbija mora da prizna Kosovo. Sa druge strane jedina obaveza Kosova je da bude priznato. A ako prizna Kosovo Srbija mozda udje u EU za dvadeset godina a ako ne prizna onda nece. Pa to je isto kao kad bih ja mojim radnicima rekao da ako budu radili mozda dobiju platu a ako ne budu sigurno nece. Ko mora on prihvati. Predsednik mora da proceni koliko je moranje da se u nepovoljnim geo politickim okolnostima prihvataju sporazumi sa zapadnim štićenicima. Evo imali smo i sporazumni raskid sa CG pa se tamo Srbima krše osnovna ljudska prava i niko ne reaguje. To se dešava i u HR u Makedoniji je na delu intenzivna asimilacija.

Ljubomir

pre 4 godine

Srbija bi odmah trebala da reaguje sa prihvatanjem razgovora ali i odbijanjem svih vrsta pritisaka. Ukazati na to da razgovaramo sa zlocincima na vlasti na KiM i zahtevati ukidanje Vojske Kosova kao nas ultimatum za nastavak razgovora a sto se tice taksi odmah ih uvesti-danas kao kontra mera na njihove takse koje ce se povuci kad oni povuku svoje a ne da nam jos nesto traze zauzvrat sto nisu takse. Takes za takse. Zapretiti zapadu sa sluzbenim i zvanicnim pozivom Rusiji i kini za otvaranje vojne Baze u Vranju. Prosto vreme je da i Srbija zauzme ostriji stav!...

realno

pre 4 godine

A jel' potpisala Spanija, Grcka, Slovacka i Rumunja taj okvir? Vidim ja da ce nas opet uvuci j neku pricu gde ustajemo od stola i dobijamo sankcije.

Boris Banović

pre 4 godine

"Đuro će ti oprostiti što te je tukao....." reče Ilija Čvorović u filmu Balkanski špijun ! Oprostio nam je Nato što nas je bombardovao, Zapad nam je dozvolio da se dogovaramo s Prištinom , a sada će nam reći šta da se dogovorimo ! Moći ćemo nešto i da predložimo !
Trebalo bi na ovaj cirkus staviti tačku i vratiti problem KiM tamo gde je donesena rezolucija UN 1244. Nije Zapad ceo svet, kako je bilo do pre 20-ak godina !

nemanja.s

pre 4 godine

Šta god da potpišu, neće ispoštovati. Sve do sad je bilo tako. Njih zanima da ih mi priznamo, a sve drugo je samo put do tog cilja. Ako mi pređemo preko svega što nisu ispunili, šta očekujemo u buduće da će se dobro desiti?

bane2104

pre 4 godine

"Novosti podsećaju da je 2005. godine Kontakt grupa ustanovila tri osnovna principa za pregovore o statusu KiM: da nema podele Kosova, da nema povratka na stanje od pre 1999. godine i da nema pripajanja Kosova susednim državama."
I muzicku zelju mozda?

I dokle vise mi prihvatamo okvire "zapadnih zemalja" koje su stvorile fakticko stanje priznanjem juzne pokrajne?

Jedini univerzalni okviri se propisuju u UN a tamo je jasno da separatisti nece postici cilj.

sasa

pre 4 godine

podsecam novinare da je Kontak grupa neformalna grupacija bez oformljenih tela i bez ijednog medjunarodnog ovlascenja. Njihov zakljucak vredi isto koliko i misljenje bilo koje druge drzave ili grupa drzava

Pera pisar

pre 4 godine

Sva tri principa Kontakt grupe su potpuno pogrešna, posebno oni da nema podele i pripajanja Kosova susednim državama. A biće upravo to.

niksa

pre 4 godine

Ne znam vise ni zasto citam kad znam sta rade. Bukvalno sporo kuvaju zabu. Pri cemu je vec sad u loncu 70 stepeni.. Samo sto naravno toga nismo svesni

Ja

pre 4 godine

Navedite poimence kojim je to zapadnim zemljama "prekipelo".Mi nikada necemo priznati nezavisnost jer je Kosmet sastavni deo Srbije.Dzabe pritisci sa strane.Turska i Grcka nikada nece resiti Kipar.Ovo oko SMakedonije je farsa tek ce se videti sta ce im uraditi ovi sto su kao u manjini.Zapad vidi da ni posle 20.god.tzv.Kosovo nije niti ce biti drzava.Na celu drzave ratni zlocinci i kriminalci mlade im masovno odlaze na zapad uzimajuci krisom srpske pasose.Trgovina drogom cveta.Nisu primljeni ni u jednu medj.instituciju terorisu srpski narod zapad koristi rudne resurse.Silom pokusavaju na NATO vezbe sa okolnim zemljama a nepriznati. Posledice bombardovanja sa karcinomom sve veci.Zapad im ne da viznu liberalizaciju zna se zbog cega.Jednom recju dajte im najvisi stepen autonomije i tad je sve reseno.Ako nece zamrznuti konflikt do daljeg.Ni slucajno popustanje ne dolazi u obzir jer sledi rasparcavanje Srbije.Zna li neko zbog cega su poginuli gradjani Srbije 1999.god.?Zbog slobode svoje zemlje.