Nedelja, 16.06.2019.

17:00

Pompeo: Nema greške da je Iran kriv, ne želimo rat, ali...

Majk Pompeo nazvao je "nepogrešivom" tvrdnju da je Iran odgovoran za napade na tankere u Omanskom zalivu, ali je poručio da SAD ne žele u rat sa Teheranom.

Izvor: Tanjug

Pompeo: Nema greške da je Iran kriv, ne želimo rat, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

problem resen

pre 4 godine

Ja sam samo za to izraelsko-americke pomorske snage zatvore zaliv za ove IRGC glisere, realno to i mogu jer je SAD stavio IRGC na listu teroristickih organizacija.

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran. 
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.
(C i n i k, 16. jun 2019 20:51)

Убацио си Русофиле у причу коју доказано финансирају Амери. Мешаш Иран и Саудијску Арабију.

C i n i k

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran.
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.

draganstain

pre 4 godine

Ne žele rat, ali žele njihovu naftu i to za dž. A onda poreski obveznici plate rat, a njihovi naftni tajkuni dobiju naftu, pogađate, za dž.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika (...)
(Bob, 16. jun 2019 18:49)

--

Po najnovijem popisu, Iran ima 82 miliona stanovnika, odnosno dva miliona vise od Turske, odnosno jednu cetvrtinu americke populacije. To je, od Evrope pa do Pakistana, najmnogoljudnija azijska drzava i sedma azijska drzava po broju stanovnika (iza Kine, Indije, Indonezije, Pakistana, Bangladesa, Japana i Vijetnama).

ASOT

pre 4 godine

Sve im nesto slabo verujem,ali ova vest je vise za njihovo javno mnjenje nego ostatak sveta.Primera koliko hoces. Medijski pronaci izgovor za intervenciju,Sadamovo oruzje za masovno unistenje. Sirijci ludi pa koriste bojne otrove da ih jos vise osude. I mi smo bili satanizovani. Iran samo moze da izgubi napadima na tankere. A CIA moze da izvede napad bez problema i Ameri dobijaju. Ako nece rat,sta li ce,da postave svoje brodove na tom mestu?

Blisko-istocni spijun

pre 4 godine

Da se ne lazemo i samo ozbiljno. Ovo sa diverzijama na brodovima koje su planski izvedene da tankeri ne budu toliko osteceni da potonu i da se ne izlije nafta i da dodje I do ekoloske katastrofe su izveli , ne skoro nego 1000000% sigurno : IZRAELCI ! Po svemu se vidii njihov potpis i modus operendi (naravno u koordinaciji sa kaubojima) ! Samo njima i jedino njima ovo odgovara. Oni su spremni sve , AMA bas sve da ucine nebili uvukli kaubije i engleske pudlice u rat sa Iranom i njegovim “konacnim “ unistenjem jer naravno oni niti mogu niti smeju sami da se upustaju u tu suludu avanturu i jedina sansa za ostvarenje tog cilja im lezi u kaubojima koji naravno jedva cekaju da im ispune tu zelju jer im se interesi tu poklapaju 100% ! Toliko o ovome !

blakanoid

pre 4 godine

On je "skoro siguran", jos malo pa "nema greske"... Ali da ne komplikujemo situaciju, recimo da su krivi. Mogli bi da im pojacamo sankcije, a mogli bi i Kinu da klepimo usput zato sto razgovaraju sa njima.

Станоје темпирач

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.
(Gvozden, 16. jun 2019 17:22)

Нема од рата ништа. Па пукли су у Сирији која има пет пута мање становника од Ирана, пошто је Асад почистио брадате кољаче које су они финансирали и обучавали, и то са све Blackwater-Academi инструкторима. Већ се 18 година трте по Авганистану, а сада преговарају са талибанима. Ово са Ираном је блеф за унутрашњу употребу уз чачкање мечке још једном веома провидном false flag операцијом, а ако није, проћи ће горе него у Вијетнаму.

Никола87

pre 4 godine

Амерички политичари и генерали, за разлику од руских и српских, воде рачуна о сваком свом војнику. Иран јесте технички земља са слабијом војном опремом, али довољно је наоружан да може да скида авионе, а на тај ризик Америка не пристаје. Зато је Клинтон и напао РС и Србију, јер му је било лако са набеђеном балканском гологузијом која као нешто уме да ратује а ем има ПВО од пре пола века, ем на хиљаде грађана збрисало од регрутације. Американцима је доста проливања крви (своје, не блискоисточне и балканске) и то је то. Иранцима желим срећу; ако су ишта налик њиховим великим персијским прецима, евентуални рат против САД ће се брзо завршити, уз срамни пораз Амера.

ciciban

pre 4 godine

najjači su mi ovi što misle da bi taj dobio jednu Ameriku hahaha. ali prijatelji...pa Amerika ima 20 puta veću vojsku od irana, da ne pominjem kad čitav NATO dodas....ne budite smijesni....

Bob

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika, i ako treba moze da stvori vojsku od bar 5 milona, sto nema ceo Nato zajedno. Drugo Iran moze da dozvoli i da izgubi i 100000 vojnika, dok Amerika ne sme da dozvoli ni pogibiju 100. Trece iran ima rakete dometa od par hiljada kilometara, sto znaci da su nosaci aviona i aerodromi iz susednih zemalja odakle bi poletali avioni u dometu. Amerika jedino moze sa bezbedne udaljenosti da raketira Iran, ali je pitanje koliko je to isplativo, i koliko ce to imati koristi. Tako da od toga nema nista, sto i Amerika zna. A da ce ispaliti nuklearnu bombu, nece jer njima treba ta nafta.

šuplja glava

pre 4 godine

Gvozden, o čemu ti pišeš? Misliš da ameri imaju prpu za par vojnika? Pa kad bi Iran to napravio sto pišeš veruj mi Amerika bi ladno upotrebila Atomsko oruzije. Od Irana nebi ostalo ništa ... Brale tebi nije jasno da su na ovom svetu samo ameri toliko ludi da upotrebe atomsko oruzije u agresivne svrhe

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Kao sto su znali tacan datum i mesto napada na Srbiju GODINU DANA pre nego sto su pregovori u Rambujeu cak i poceli, tako i sada znaju tacan dan, vreme i mesto napada na Iran. Sve ostalo je samo jedna jako jadna i bedna holivudska bljuvotina, mucna i za slusanje i za gledanje.

30 godina ponavljam kao pokvarena ploca da nasi Vlasnici (veliko slovo), zele samo jednu stvar: veliki svetski rat. Ti planovi se sada privode kraju, a njihova realizacija pocetku. Svi oni koji smatraju da je sve ovo ipak samo jedna multidimenzionalna globalna sahovska partija (ili igra staklenih perli), bice strasno razocarani. Ako, to jest, budu imali vremena da ukapiraju sta se oko njih desava.

HanSolo

pre 4 godine

Iran želi rat jer ima S-300, samo ako ga upali padaće avioni ko zrele kruške.
(xxx, 16. jun 2019 18:01)

Haha, Srpski ekspert i Rusofil..
To samo mi možemo ovako nešto napisati.. Nato će da ih razlupa gore od nas a i Iraka.. Unazadi će ih 150g,a ostatak sveta će plaćati nenormalno skupo ulje.. O tom je stvar.. A taj S-300.. Pa vreme je da se pokaže.. Dal je skup ukras, dobro oružje ili mitomanija.. Ja mislim da je to gomila gvožđa.. Rusofili navijaju za ruse bezuslovno ali svi ratovi su pokazali da njihova uružja zaostaje za zapadnom u skoro svim segmentima.. Mrzim I Ameriku I Rusiju zato što ih ne briga druge nacije!

MRMOT

pre 4 godine

Hiljadu špijunskih satelita visi iznad tog dela sveta. I pored toga Sirijci koriste bojne otrove, Iranci napadaju tankere.
Otvorite se za kintu, angajžujte nekog Holivudskog scenaristu iz "A" produkcije.

Blinda

pre 4 godine

Nema greške da Sadam poseduje hemijsko oružje. UPS! Izgleda da ne poseduje. Nema greške da su Srbi počinili zločin u Račku. UPS! Izgleda da nisu. Itd itd itd

Ditman

pre 4 godine

Srbi mogu samo da navijaju.Ovaj put za Muslimane,Siite.
Sutra Iracane Sunite pa onda za Rusiju u Siriji pa opet protim Muslimana u BiH.I td
(Milan, 16. jun 2019 18:09)

Становништво Ирака етнички је и верски хетерогено.

Три доминантне заједнице су

Арапи-Шиити око 60% становништва,
Арапи-Сунити око 20%
и Курди око 15%

Дакле у Ираку су Шити већина, направили сте грешку

seljadin

pre 4 godine

toliko je oruzja koje je u magacinima, a istice im rok, Iran je odredjen jer ce svi magacini biti ispraznjeni, a novo oruzje poruceno, eto biznisa

Uvek iznova

pre 4 godine

Opet jedan od mnogih FAKE NEWS od strane SAD.
Koja je uskoro nova vest, da je Iran, Rusija, Turska, Venecuela ili neka drga
drzava izazvala kakav njima neodgovarajuci inicident?

momenti transmisije

pre 4 godine

Znači patrole i bezbedna plovidba. OK. Obrazac postaje jasniji kao i mogućnost za tuču. Sankcijama dovesti Iran na pregovore, ali ovaj se ne savija, počinju problemi sa plovidbom. a zbog meta i sa cenom nafte, pa onda obezbediti plovidbu slanjem mornarice i pitaj čega još. Irak kao energetski zavisna zemlja i to od Irana već je stabiliziran (ili kako da se već to kaže) slanjem nosača i dopunskih trupa. Pa kako stvari idu ostaju samo dva pitanja, koje su šanse da se tolika sila ne potkači (ima dokaza da su im i okeani tesni, a kamo li jedan moreuz) i koliko trupa mogu da dovuku (solo ili u koaliciji - te medjunarodne koalicije su divan pronalazak još od ustanaka u Kini) a da se to ne pretvori u očiglednu okupaciju.

le pak za mu ve

pre 4 godine

Па зар опрет на исту фору?!??
(Никола У., 16. jun 2019 17:27


Nemaju drugu foru. Sve im je na isti kalup a i sto bi menjali, kada vladaju idiotima pa se i sami tako ponašaju.
Niko nista ne pita.... Sve ok od Skandinavije do Cilea i Tokia.
NapreDno po celom svetu.

Boris Banović

pre 4 godine

Neki drugi su, onomad, bili skoro sigurni i po pitanju Iraka, pa uništiše drevnu civilizaciju i ubiše Sadama Huseina ! Posle se ispostavilo da su im obaveštajni podaci bili .......?

Gvozden

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.

Boris Banović

pre 4 godine

Neki drugi su, onomad, bili skoro sigurni i po pitanju Iraka, pa uništiše drevnu civilizaciju i ubiše Sadama Huseina ! Posle se ispostavilo da su im obaveštajni podaci bili .......?

Gvozden

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.

Blinda

pre 4 godine

Nema greške da Sadam poseduje hemijsko oružje. UPS! Izgleda da ne poseduje. Nema greške da su Srbi počinili zločin u Račku. UPS! Izgleda da nisu. Itd itd itd

Uvek iznova

pre 4 godine

Opet jedan od mnogih FAKE NEWS od strane SAD.
Koja je uskoro nova vest, da je Iran, Rusija, Turska, Venecuela ili neka drga
drzava izazvala kakav njima neodgovarajuci inicident?

MRMOT

pre 4 godine

Hiljadu špijunskih satelita visi iznad tog dela sveta. I pored toga Sirijci koriste bojne otrove, Iranci napadaju tankere.
Otvorite se za kintu, angajžujte nekog Holivudskog scenaristu iz "A" produkcije.

le pak za mu ve

pre 4 godine

Па зар опрет на исту фору?!??
(Никола У., 16. jun 2019 17:27


Nemaju drugu foru. Sve im je na isti kalup a i sto bi menjali, kada vladaju idiotima pa se i sami tako ponašaju.
Niko nista ne pita.... Sve ok od Skandinavije do Cilea i Tokia.
NapreDno po celom svetu.

Blisko-istocni spijun

pre 4 godine

Da se ne lazemo i samo ozbiljno. Ovo sa diverzijama na brodovima koje su planski izvedene da tankeri ne budu toliko osteceni da potonu i da se ne izlije nafta i da dodje I do ekoloske katastrofe su izveli , ne skoro nego 1000000% sigurno : IZRAELCI ! Po svemu se vidii njihov potpis i modus operendi (naravno u koordinaciji sa kaubojima) ! Samo njima i jedino njima ovo odgovara. Oni su spremni sve , AMA bas sve da ucine nebili uvukli kaubije i engleske pudlice u rat sa Iranom i njegovim “konacnim “ unistenjem jer naravno oni niti mogu niti smeju sami da se upustaju u tu suludu avanturu i jedina sansa za ostvarenje tog cilja im lezi u kaubojima koji naravno jedva cekaju da im ispune tu zelju jer im se interesi tu poklapaju 100% ! Toliko o ovome !

Станоје темпирач

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.
(Gvozden, 16. jun 2019 17:22)

Нема од рата ништа. Па пукли су у Сирији која има пет пута мање становника од Ирана, пошто је Асад почистио брадате кољаче које су они финансирали и обучавали, и то са све Blackwater-Academi инструкторима. Већ се 18 година трте по Авганистану, а сада преговарају са талибанима. Ово са Ираном је блеф за унутрашњу употребу уз чачкање мечке још једном веома провидном false flag операцијом, а ако није, проћи ће горе него у Вијетнаму.

seljadin

pre 4 godine

toliko je oruzja koje je u magacinima, a istice im rok, Iran je odredjen jer ce svi magacini biti ispraznjeni, a novo oruzje poruceno, eto biznisa

blakanoid

pre 4 godine

On je "skoro siguran", jos malo pa "nema greske"... Ali da ne komplikujemo situaciju, recimo da su krivi. Mogli bi da im pojacamo sankcije, a mogli bi i Kinu da klepimo usput zato sto razgovaraju sa njima.

draganstain

pre 4 godine

Ne žele rat, ali žele njihovu naftu i to za dž. A onda poreski obveznici plate rat, a njihovi naftni tajkuni dobiju naftu, pogađate, za dž.

momenti transmisije

pre 4 godine

Znači patrole i bezbedna plovidba. OK. Obrazac postaje jasniji kao i mogućnost za tuču. Sankcijama dovesti Iran na pregovore, ali ovaj se ne savija, počinju problemi sa plovidbom. a zbog meta i sa cenom nafte, pa onda obezbediti plovidbu slanjem mornarice i pitaj čega još. Irak kao energetski zavisna zemlja i to od Irana već je stabiliziran (ili kako da se već to kaže) slanjem nosača i dopunskih trupa. Pa kako stvari idu ostaju samo dva pitanja, koje su šanse da se tolika sila ne potkači (ima dokaza da su im i okeani tesni, a kamo li jedan moreuz) i koliko trupa mogu da dovuku (solo ili u koaliciji - te medjunarodne koalicije su divan pronalazak još od ustanaka u Kini) a da se to ne pretvori u očiglednu okupaciju.

Никола87

pre 4 godine

Амерички политичари и генерали, за разлику од руских и српских, воде рачуна о сваком свом војнику. Иран јесте технички земља са слабијом војном опремом, али довољно је наоружан да може да скида авионе, а на тај ризик Америка не пристаје. Зато је Клинтон и напао РС и Србију, јер му је било лако са набеђеном балканском гологузијом која као нешто уме да ратује а ем има ПВО од пре пола века, ем на хиљаде грађана збрисало од регрутације. Американцима је доста проливања крви (своје, не блискоисточне и балканске) и то је то. Иранцима желим срећу; ако су ишта налик њиховим великим персијским прецима, евентуални рат против САД ће се брзо завршити, уз срамни пораз Амера.

ASOT

pre 4 godine

Sve im nesto slabo verujem,ali ova vest je vise za njihovo javno mnjenje nego ostatak sveta.Primera koliko hoces. Medijski pronaci izgovor za intervenciju,Sadamovo oruzje za masovno unistenje. Sirijci ludi pa koriste bojne otrove da ih jos vise osude. I mi smo bili satanizovani. Iran samo moze da izgubi napadima na tankere. A CIA moze da izvede napad bez problema i Ameri dobijaju. Ako nece rat,sta li ce,da postave svoje brodove na tom mestu?

Bob

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika, i ako treba moze da stvori vojsku od bar 5 milona, sto nema ceo Nato zajedno. Drugo Iran moze da dozvoli i da izgubi i 100000 vojnika, dok Amerika ne sme da dozvoli ni pogibiju 100. Trece iran ima rakete dometa od par hiljada kilometara, sto znaci da su nosaci aviona i aerodromi iz susednih zemalja odakle bi poletali avioni u dometu. Amerika jedino moze sa bezbedne udaljenosti da raketira Iran, ali je pitanje koliko je to isplativo, i koliko ce to imati koristi. Tako da od toga nema nista, sto i Amerika zna. A da ce ispaliti nuklearnu bombu, nece jer njima treba ta nafta.

HanSolo

pre 4 godine

Iran želi rat jer ima S-300, samo ako ga upali padaće avioni ko zrele kruške.
(xxx, 16. jun 2019 18:01)

Haha, Srpski ekspert i Rusofil..
To samo mi možemo ovako nešto napisati.. Nato će da ih razlupa gore od nas a i Iraka.. Unazadi će ih 150g,a ostatak sveta će plaćati nenormalno skupo ulje.. O tom je stvar.. A taj S-300.. Pa vreme je da se pokaže.. Dal je skup ukras, dobro oružje ili mitomanija.. Ja mislim da je to gomila gvožđa.. Rusofili navijaju za ruse bezuslovno ali svi ratovi su pokazali da njihova uružja zaostaje za zapadnom u skoro svim segmentima.. Mrzim I Ameriku I Rusiju zato što ih ne briga druge nacije!

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika (...)
(Bob, 16. jun 2019 18:49)

--

Po najnovijem popisu, Iran ima 82 miliona stanovnika, odnosno dva miliona vise od Turske, odnosno jednu cetvrtinu americke populacije. To je, od Evrope pa do Pakistana, najmnogoljudnija azijska drzava i sedma azijska drzava po broju stanovnika (iza Kine, Indije, Indonezije, Pakistana, Bangladesa, Japana i Vijetnama).

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Kao sto su znali tacan datum i mesto napada na Srbiju GODINU DANA pre nego sto su pregovori u Rambujeu cak i poceli, tako i sada znaju tacan dan, vreme i mesto napada na Iran. Sve ostalo je samo jedna jako jadna i bedna holivudska bljuvotina, mucna i za slusanje i za gledanje.

30 godina ponavljam kao pokvarena ploca da nasi Vlasnici (veliko slovo), zele samo jednu stvar: veliki svetski rat. Ti planovi se sada privode kraju, a njihova realizacija pocetku. Svi oni koji smatraju da je sve ovo ipak samo jedna multidimenzionalna globalna sahovska partija (ili igra staklenih perli), bice strasno razocarani. Ako, to jest, budu imali vremena da ukapiraju sta se oko njih desava.

Ditman

pre 4 godine

Srbi mogu samo da navijaju.Ovaj put za Muslimane,Siite.
Sutra Iracane Sunite pa onda za Rusiju u Siriji pa opet protim Muslimana u BiH.I td
(Milan, 16. jun 2019 18:09)

Становништво Ирака етнички је и верски хетерогено.

Три доминантне заједнице су

Арапи-Шиити око 60% становништва,
Арапи-Сунити око 20%
и Курди око 15%

Дакле у Ираку су Шити већина, направили сте грешку

ciciban

pre 4 godine

najjači su mi ovi što misle da bi taj dobio jednu Ameriku hahaha. ali prijatelji...pa Amerika ima 20 puta veću vojsku od irana, da ne pominjem kad čitav NATO dodas....ne budite smijesni....

šuplja glava

pre 4 godine

Gvozden, o čemu ti pišeš? Misliš da ameri imaju prpu za par vojnika? Pa kad bi Iran to napravio sto pišeš veruj mi Amerika bi ladno upotrebila Atomsko oruzije. Od Irana nebi ostalo ništa ... Brale tebi nije jasno da su na ovom svetu samo ameri toliko ludi da upotrebe atomsko oruzije u agresivne svrhe

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran. 
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.
(C i n i k, 16. jun 2019 20:51)

Убацио си Русофиле у причу коју доказано финансирају Амери. Мешаш Иран и Саудијску Арабију.

C i n i k

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran.
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.

problem resen

pre 4 godine

Ja sam samo za to izraelsko-americke pomorske snage zatvore zaliv za ove IRGC glisere, realno to i mogu jer je SAD stavio IRGC na listu teroristickih organizacija.

HanSolo

pre 4 godine

Iran želi rat jer ima S-300, samo ako ga upali padaće avioni ko zrele kruške.
(xxx, 16. jun 2019 18:01)

Haha, Srpski ekspert i Rusofil..
To samo mi možemo ovako nešto napisati.. Nato će da ih razlupa gore od nas a i Iraka.. Unazadi će ih 150g,a ostatak sveta će plaćati nenormalno skupo ulje.. O tom je stvar.. A taj S-300.. Pa vreme je da se pokaže.. Dal je skup ukras, dobro oružje ili mitomanija.. Ja mislim da je to gomila gvožđa.. Rusofili navijaju za ruse bezuslovno ali svi ratovi su pokazali da njihova uružja zaostaje za zapadnom u skoro svim segmentima.. Mrzim I Ameriku I Rusiju zato što ih ne briga druge nacije!

C i n i k

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran.
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.

ciciban

pre 4 godine

najjači su mi ovi što misle da bi taj dobio jednu Ameriku hahaha. ali prijatelji...pa Amerika ima 20 puta veću vojsku od irana, da ne pominjem kad čitav NATO dodas....ne budite smijesni....

šuplja glava

pre 4 godine

Gvozden, o čemu ti pišeš? Misliš da ameri imaju prpu za par vojnika? Pa kad bi Iran to napravio sto pišeš veruj mi Amerika bi ladno upotrebila Atomsko oruzije. Od Irana nebi ostalo ništa ... Brale tebi nije jasno da su na ovom svetu samo ameri toliko ludi da upotrebe atomsko oruzije u agresivne svrhe

problem resen

pre 4 godine

Ja sam samo za to izraelsko-americke pomorske snage zatvore zaliv za ove IRGC glisere, realno to i mogu jer je SAD stavio IRGC na listu teroristickih organizacija.

Gvozden

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.

Никола87

pre 4 godine

Амерички политичари и генерали, за разлику од руских и српских, воде рачуна о сваком свом војнику. Иран јесте технички земља са слабијом војном опремом, али довољно је наоружан да може да скида авионе, а на тај ризик Америка не пристаје. Зато је Клинтон и напао РС и Србију, јер му је било лако са набеђеном балканском гологузијом која као нешто уме да ратује а ем има ПВО од пре пола века, ем на хиљаде грађана збрисало од регрутације. Американцима је доста проливања крви (своје, не блискоисточне и балканске) и то је то. Иранцима желим срећу; ако су ишта налик њиховим великим персијским прецима, евентуални рат против САД ће се брзо завршити, уз срамни пораз Амера.

Blinda

pre 4 godine

Nema greške da Sadam poseduje hemijsko oružje. UPS! Izgleda da ne poseduje. Nema greške da su Srbi počinili zločin u Račku. UPS! Izgleda da nisu. Itd itd itd

Boris Banović

pre 4 godine

Neki drugi su, onomad, bili skoro sigurni i po pitanju Iraka, pa uništiše drevnu civilizaciju i ubiše Sadama Huseina ! Posle se ispostavilo da su im obaveštajni podaci bili .......?

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Kao sto su znali tacan datum i mesto napada na Srbiju GODINU DANA pre nego sto su pregovori u Rambujeu cak i poceli, tako i sada znaju tacan dan, vreme i mesto napada na Iran. Sve ostalo je samo jedna jako jadna i bedna holivudska bljuvotina, mucna i za slusanje i za gledanje.

30 godina ponavljam kao pokvarena ploca da nasi Vlasnici (veliko slovo), zele samo jednu stvar: veliki svetski rat. Ti planovi se sada privode kraju, a njihova realizacija pocetku. Svi oni koji smatraju da je sve ovo ipak samo jedna multidimenzionalna globalna sahovska partija (ili igra staklenih perli), bice strasno razocarani. Ako, to jest, budu imali vremena da ukapiraju sta se oko njih desava.

Станоје темпирач

pre 4 godine

Sta je prpa bato,vi samo smete da napadate mnogo slabije zemlje.Iran je ipak respektabilna vojna sila,tu bi vam bio pocetak kraja,prpa posle izjave iranske vojske da ce svakom uhvacenom pilotu otseci ruke i noge,a onda ga vratiti u ameriku.Ajde krenite ako smete.
(Gvozden, 16. jun 2019 17:22)

Нема од рата ништа. Па пукли су у Сирији која има пет пута мање становника од Ирана, пошто је Асад почистио брадате кољаче које су они финансирали и обучавали, и то са све Blackwater-Academi инструкторима. Већ се 18 година трте по Авганистану, а сада преговарају са талибанима. Ово са Ираном је блеф за унутрашњу употребу уз чачкање мечке још једном веома провидном false flag операцијом, а ако није, проћи ће горе него у Вијетнаму.

Uvek iznova

pre 4 godine

Opet jedan od mnogih FAKE NEWS od strane SAD.
Koja je uskoro nova vest, da je Iran, Rusija, Turska, Venecuela ili neka drga
drzava izazvala kakav njima neodgovarajuci inicident?

momenti transmisije

pre 4 godine

Znači patrole i bezbedna plovidba. OK. Obrazac postaje jasniji kao i mogućnost za tuču. Sankcijama dovesti Iran na pregovore, ali ovaj se ne savija, počinju problemi sa plovidbom. a zbog meta i sa cenom nafte, pa onda obezbediti plovidbu slanjem mornarice i pitaj čega još. Irak kao energetski zavisna zemlja i to od Irana već je stabiliziran (ili kako da se već to kaže) slanjem nosača i dopunskih trupa. Pa kako stvari idu ostaju samo dva pitanja, koje su šanse da se tolika sila ne potkači (ima dokaza da su im i okeani tesni, a kamo li jedan moreuz) i koliko trupa mogu da dovuku (solo ili u koaliciji - te medjunarodne koalicije su divan pronalazak još od ustanaka u Kini) a da se to ne pretvori u očiglednu okupaciju.

MRMOT

pre 4 godine

Hiljadu špijunskih satelita visi iznad tog dela sveta. I pored toga Sirijci koriste bojne otrove, Iranci napadaju tankere.
Otvorite se za kintu, angajžujte nekog Holivudskog scenaristu iz "A" produkcije.

le pak za mu ve

pre 4 godine

Па зар опрет на исту фору?!??
(Никола У., 16. jun 2019 17:27


Nemaju drugu foru. Sve im je na isti kalup a i sto bi menjali, kada vladaju idiotima pa se i sami tako ponašaju.
Niko nista ne pita.... Sve ok od Skandinavije do Cilea i Tokia.
NapreDno po celom svetu.

Blisko-istocni spijun

pre 4 godine

Da se ne lazemo i samo ozbiljno. Ovo sa diverzijama na brodovima koje su planski izvedene da tankeri ne budu toliko osteceni da potonu i da se ne izlije nafta i da dodje I do ekoloske katastrofe su izveli , ne skoro nego 1000000% sigurno : IZRAELCI ! Po svemu se vidii njihov potpis i modus operendi (naravno u koordinaciji sa kaubojima) ! Samo njima i jedino njima ovo odgovara. Oni su spremni sve , AMA bas sve da ucine nebili uvukli kaubije i engleske pudlice u rat sa Iranom i njegovim “konacnim “ unistenjem jer naravno oni niti mogu niti smeju sami da se upustaju u tu suludu avanturu i jedina sansa za ostvarenje tog cilja im lezi u kaubojima koji naravno jedva cekaju da im ispune tu zelju jer im se interesi tu poklapaju 100% ! Toliko o ovome !

seljadin

pre 4 godine

toliko je oruzja koje je u magacinima, a istice im rok, Iran je odredjen jer ce svi magacini biti ispraznjeni, a novo oruzje poruceno, eto biznisa

Bob

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika, i ako treba moze da stvori vojsku od bar 5 milona, sto nema ceo Nato zajedno. Drugo Iran moze da dozvoli i da izgubi i 100000 vojnika, dok Amerika ne sme da dozvoli ni pogibiju 100. Trece iran ima rakete dometa od par hiljada kilometara, sto znaci da su nosaci aviona i aerodromi iz susednih zemalja odakle bi poletali avioni u dometu. Amerika jedino moze sa bezbedne udaljenosti da raketira Iran, ali je pitanje koliko je to isplativo, i koliko ce to imati koristi. Tako da od toga nema nista, sto i Amerika zna. A da ce ispaliti nuklearnu bombu, nece jer njima treba ta nafta.

Ditman

pre 4 godine

Srbi mogu samo da navijaju.Ovaj put za Muslimane,Siite.
Sutra Iracane Sunite pa onda za Rusiju u Siriji pa opet protim Muslimana u BiH.I td
(Milan, 16. jun 2019 18:09)

Становништво Ирака етнички је и верски хетерогено.

Три доминантне заједнице су

Арапи-Шиити око 60% становништва,
Арапи-Сунити око 20%
и Курди око 15%

Дакле у Ираку су Шити већина, направили сте грешку

draganstain

pre 4 godine

Ne žele rat, ali žele njihovu naftu i to za dž. A onda poreski obveznici plate rat, a njihovi naftni tajkuni dobiju naftu, pogađate, za dž.

blakanoid

pre 4 godine

On je "skoro siguran", jos malo pa "nema greske"... Ali da ne komplikujemo situaciju, recimo da su krivi. Mogli bi da im pojacamo sankcije, a mogli bi i Kinu da klepimo usput zato sto razgovaraju sa njima.

ASOT

pre 4 godine

Sve im nesto slabo verujem,ali ova vest je vise za njihovo javno mnjenje nego ostatak sveta.Primera koliko hoces. Medijski pronaci izgovor za intervenciju,Sadamovo oruzje za masovno unistenje. Sirijci ludi pa koriste bojne otrove da ih jos vise osude. I mi smo bili satanizovani. Iran samo moze da izgubi napadima na tankere. A CIA moze da izvede napad bez problema i Ameri dobijaju. Ako nece rat,sta li ce,da postave svoje brodove na tom mestu?

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Za sve ne upucene. Iran ima 75 miliona stanovnika (...)
(Bob, 16. jun 2019 18:49)

--

Po najnovijem popisu, Iran ima 82 miliona stanovnika, odnosno dva miliona vise od Turske, odnosno jednu cetvrtinu americke populacije. To je, od Evrope pa do Pakistana, najmnogoljudnija azijska drzava i sedma azijska drzava po broju stanovnika (iza Kine, Indije, Indonezije, Pakistana, Bangladesa, Japana i Vijetnama).

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Msm da za dezurne antisemite,rusofile i ljubitelje radikalnog islama nikakvi dokazi nmg da ubede da je Iran odgovoran. 
Ocekujem ovde bar njih 20,30 sa porukama o velikom Iranu i velikoj pravdi za islamsku dzamahiriju Iran.
(C i n i k, 16. jun 2019 20:51)

Убацио си Русофиле у причу коју доказано финансирају Амери. Мешаш Иран и Саудијску Арабију.