Petak, 14.06.2019.

19:30

Samoubistvo ili nastavak dinastije? Golden Stejt daje dva maksimalna ugovora

Golden Stejt Voriorsi planiraju da produže saradnju sa svoje dve zvezde Kevinom Durentom i Klejem Tompsonom.

Izvor: SN

Samoubistvo ili nastavak dinastije? Golden Stejt daje dva maksimalna ugovora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

baki

pre 4 godine

@GSW navijace koji kukaju na povrede: da li se secate 2015, ili vam je pamcenje toliko kratko? evo da vam kazem sta je bilo: kevin love nije igrao finale, a irving se povredio posle prve utakmice. lebron je morao da igra nba finale sa delavedovom kao bekom i nekoliko prosecnih igraca. cisto onako, posto vidim da to ne pominjete.

stefan

pre 4 godine

sami su krivi za povrede, pa igras sa 8 njih u rotaciji, jer pare za bolju klupu nemas. Da su se oslobodili Kleja recimo, imali bi 3,4 vrh igraca sa klupe

Bay Area

pre 4 godine

@ Drvobradi @ Majstor
10 km vazdusnom linijom
Cak to vise dodje Alameda nego Oakland
Jedino sto se selidbom razbija sveto trojstvo sa Oakland Raiders and Athletics koji igraju do njih u Coliseum-u

očigledno

pre 4 godine

90% timova bi im ponudili takve ugovore, jednostavno su vrhunski igraci, pa makar se vratili upola slabiji.
Takodje treba napomenuti da ni jedan ni drugi nisu neke atlete, tako da verujem da ce se vratiti staroj igri...

bla

pre 4 godine

Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.
(ivan, 14. jun 2019 23:21)

GSW su izgubili titulu definitivno zbog povreda. i KD i Tompson su odlicni odbrambeni igraci. KD je odigrao 1 cetvrtinu i pobedio, da je igrao jos samo par cetvrtina GSW bi imao jos jednu titulu. inace te povrede su posledica igranja dugih zesona i trosenja i pokazuje koliko je MJ, pa i cela ekipa, bio fizicki spreman. 2 puta do 3 titule je neverovatan uspeh bas zbog ovakvih stvari

Ddd

pre 4 godine

Cuj samoubistvo u Bay Area :) 8-9 miliona ljudi lokalno trziste, plus Silikonska dolina... nema tog kalulatora da sabere koliko novca tamo ima.

76er

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu). 
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone. 
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela. 
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.
(Powerslave, 14. jun 2019 23:50)

Durent je sam hteo da igra, da je bio pametan kao Kavaj sad bi blejao negde na odmoru i sledece sezone igrao kosarku zivota.

Samo gledam sa strane

pre 4 godine

Bice samoubistvo ako to urade.
Jasno se pokazalo u ovom plej ofu da tim nije imao dubinu i mada je to na papiru izgledao mocan tim- realnost je to demantovala.
Verovatno su i povrede nastupile usled velikih preopterecenja ( normalan starter od 40 minuta na terenu punom snagom igra 20-25 a u medjuvremenu trckara i odvlaci paznju, ovi nesretnici su morali non-stop da igraju maksimalno vise od 35!).
Pratite kako je to radio Lenard- 7-8 pakleno pa nestane pa onda opet tako u drugome delu...
Igudala je u silaznoj putanji, Livingston je senka od onog momka koji udje i ubode 10-12 koseva dok zvezde odmaraju. Bogut je gotov- ostali treca klasa. A para nema za kvalitetne rezerve.
Zato su i uzeli Kazensa nadajuci se da ce ovaj na talenat dobiti par utakmica.
Nije uspelo i to je to.

baki

pre 4 godine

@Walldorf: Hahahahahah....”brutalna kradja”, kazes? Ma napisi saopstenje, majstore!!!!!!! Hahahahah...e, svakakvih ima, majke mi.

petarczw

pre 4 godine

Sta god to je jedino ispravno i svaka im cast na tome, ovi momci su to itekako zasluzili i bice zanimljivo sta ce se dešavati sa gsw. Da li ce biti filmska prica o oporavku i ujedinjenju ekipe i ponovnom pohodu na prsten ili totalni krah...

Powerslave

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu).
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone.
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela.
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.

ivan

pre 4 godine

Toronto je uzeo titulu onog dana kad je uvalio Valancunasa za Marka Gasola. Centra koji igra najbolju odbranu u NBA a ume da pogodi trojku i poludistancu!!! Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Доста добрих ствари се може научити од Амера, као нпр стрпљење и рад на дуге стазе.....код нас све преко ноћи да може икако....осим тога, мислим да ће селери кап да се повећа у будућности, све је скупље и животу, мораће...

Pao S Kruške

pre 4 godine

Siguran sam da je tankovanje ili neka druga taktika pomogla ovu odluku, ali ne zove se dzabe ovaj klub Warriors.

Svaka čast.

Divos

pre 4 godine

Потез је коректан, јер су и Кевин и Клеј показали велико срце, међутим, и неизводиво.
У том случају Голден Стејт би само за 8 играча (а морају потписати још 7-8, међу којима видети шта са Казинсом) већ дебело загазио у зону пореза на луксуз (43 мил.$, тј морали би само на основу пореза на луксуз кеширати 129 мил.$).
Па и када би били вољни да прихвате тај издатак, постоје неписана правила, образац из европског фудбала, модел Реала, ту не може проћи, једноставно, у ен-би-еју се то тако не ради.
Они ће свакако загазити у зону пореза на луксуз (биће ту још доста франшиза, барем 10ак), но мораће се то свести на неку меру.

Оно што би се могло десити, а што је пре пар дана било незамисливо, Дурент би могао не изаћи из уговора и отаљати ту +1 годину за 31,5 мил.$, а онда 2020-е потписати петогодишњи максималац.
То би му чак и одговарало, а и Голден Стејту, јер они од 2020-е имају једног јединог играча (Карија) под уговором. И могу да склапају нови тим неоптерећени неповољним уговорима.
Ту наравно остаје и Клеј. Шта са њим. До пре дан, барем 20 франшиза је чекало у реду које би му понудиле максималац.
Сада након ове повреде се ствари мењају. Могуће му и сада понуде неке богат уговор.
Ако би остао у Голден Стејту, то би могао бити једногодишњи скромнији уговор + максималац 2020-25, јер како написах након 2020-е добиће простора у селери-кепу.

Видећемо, разне опције су могуће

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ma koje samoubistvo naprotiv ovo je pravi potez uprave Voriorsa! I ove sezone lagano bi osvojili-odbranili titulu da su bili u ful sastavu i ful spremni. Jeste da su trenutno Durent i Tompson poprilično teško povređeni, naročito ovaj prvi, ali obojica će tamo negde sledeće godine pred plej-of biti opet u punoj formi a za tada će realno najviše trebati Voriorsima! Kroz regularni deo će Ratnici manje-više lagano i bez njih da obezbede dobru poziciju pred plej-of jer realno moćan su tim, i onda u plej-ofu se vraćaju i ova dvojica i uz Karija opet će činiti moćnu mašinu. A već je Stef danas izjavio da ovaj poraz od Toronta nije kraj ove moćne ekipe Ratnika i da su oni željni još titula, što znači da će sledeće sezone opet biti glavni za titulu. Jedino da probaju jednog dobrog centra da nađu i dovedu i ostaće i dalje strašno moćan tim.

...

pre 4 godine

@Walldorf nema potrebe da parafraziraš da je rekao kako su veštački stvorili ekipu sa pet zvezda, jer upravo tu reč veštački nije upotrebio i u tome je ključna razlika. Svaka im čast na svemu što su uradili, ali kao i drugi takvi klubovi u svim sportovima vremenom "dosade", i svi čekaju da im neko skine skalp. Napravili su prejak tim koji je tek od prošle godine došao do max ugovora. Duranta su uzeli naravno, takvog igrača uzimaš makar imao još sedam takvih, meni je više smetalo što je on otišao tamo nego što su mu oni ponudili ugovor.

Walldorf

pre 4 godine

@Manda pg @Petar Dajte bre ljudi, pitam se da li ste ozbiljni ili se salite u vasim komentarima. @Manda pg kako to mislis da su bukvalno puskom naterali Kleja i Kevina da povredjeni izadju na teren? Pa NBA nije replika filma Kum I,II pa da im Luka Braci prislanja pistolj na celo i daje "ponudu koja se ne odbija". I jedan i drugi su zaigrali na svoj zahtev.Slucajno imam NBA TV, pa mogu pratiti desavanja 24/7. cele godine i zato znam sta govorim. Ima tu svega.Prvo,hemija i zajednistvo u GSW je na nevidjenom nivou.Drugo,Kevin je izasao na teren zestoko iznerviran brutalnom kradjom od strane sudija, tokom cele finalne serije.Trece, i Klej i Kevin su znali da ce dobiti maksimalne ugovore na pet godina,sto je takodje uticalo na to da zaigraju roviti. U danasnjem prof sportu jednostavno ne postoji mogucnost da rovitog igraca prisiljavas da igra.Naprotiv,igraci su zasticeni kao beli medvedi.Dokaz za to je,sada preko mere slavljeni,"Sapa". On je glumio povredu i tako busio Grega Popovica,u vreme dok je bio u SAS.Na kraju, sportski pozdrav i svako dobro.

drvobradi

pre 4 godine

Kostaće ih suludo mnogo, ali verovatno će im se vratiti za 2-3g.
@majstor
Uci li ko ovde geografiju? Oracle arena je tipa 20km od recimo Embarkadera, sve je toliko spojeno da taj prelazak liči na selidbu iz recimo Železnika u halu Pionir ili iz Zemuna u Borču.

manda Pg

pre 4 godine

Vracao se i Tim Hardvej uz Vilkinsa posle takve povrede. dovesce neka iskusna imena za minimalce da odrade sezonu do povratka Tompsona i Duranta al nece to biti neki posebno jak roster do njihovog povratka. malo ko vise zeli da igra za minimalac ukoliko ima ikakve kvalitete posle novog kolektivnog ugovora.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Hmm... cini mi se da ce GSW mozda i namerno da tankuju kako bi uz ovu petorku izvukli jos nekog jakog pika koji ce biti i dodatna snaga na ovaj super tim. Nisu se oni tek tako odlucili na ovakve poteze, znaju oni sta rade.

cz

pre 4 godine

Naravno da ce popuniti roster, niko im ne brani da placaju porez na luksuz ako probiju granicu, a koliko trenutno marketinski vrede, nije im problem da plate i 100mil preko.

Saša

pre 4 godine

Ljudi ne znaju neke stvari o salary kap-u. Sve ekipe ga uglavnom probijaju, ali za iznos preko njega je mnogo veći porez. Golden state sada mnogo vredi na tržištu i oni su verovatno izračunali da mogu da probiju salary za bar 40 mil, s obzirom na reklame i sve drugo sto donosi novac.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni mogu da plate porez na luksuz ali mislim da su slavili kada Kleja nisu izbrali u All-NBA jer im je upravo to omogućilo da ponude Kleju max jer da je ušao u supermax ta razlika je sada 15mil a za 5god bi bila 30mil jer je lux tax x3 preko cap-a. Ovako mogu da priušte jer sada zarađuju mnogo više, e sada postoji mogućnost da sledeće sezone ne uđu u plejof a i zadnjih par sezona a tu bi već bili na ozbiljnom gubitku pošto sada igraju finala a tu je ozbiljan profit.

pravo

pre 4 godine

Ma kakva povreda, 6-7 meseci pauze i bice jos bolji. Amerika je to.
Nisu to nasi vajni fudbaleri koji se povrede sa 22 godina i nikad se vise ne oporave.

stefan

pre 4 godine

Ne znam koliko je pametno zadrzati kd-a... Mislim da svakako treba da ostane jer je pokazao da je ratnik ali da treba da se afirmise u drugoj fransizi nekako je zanimljivije za njega... Sa druge strane ne znam koliko je pametno voriorsima da igraju u sastavu kari tompson grin durant jer sada vec tri igraca od cetiri zvezde imace hronican problem sa povredama koje ce im odrediti nastavak karijera... Jedino se nadam da ce vlasnici debelo da udju u plus i plate papren porez jer ako to treba da se uradi ovo je najbolja prilika.. Iz brdo srece i planinu rada mozda uzmu jos jednu titulu... Mnogi pricaju kako im je drago sto su izgubili... Ja svima kazem da moze lako da se desi da liga nikada vise ne bude ista... Ne znam da li cemo gledati ikada vise tim kao ovaj.. Srecno ratnici i odmorite se

manda Pg

pre 4 godine

Finale je veliki uspjeh al u njihov rad ipak treba sumnjati. Zadnju godinu su samo doveli Kazinsa rekovalescenta, igraci mladji uopste ne napreduju da ne kazem da nazaduju Luni Dzons Bel i jos neki ni u kojem timu ne bi takodje imali uticaj na igru nijednu kradju drafta nisu napravili zadnjih 3-4 godine i bukvalno su Duranta i Tomsona puskom natjerali da igraju povrijedjeni. ovako zele da kompenzuju taj postupak reklo bi se jer su povrijedjenom Kazinsu dali 5,4 miliona a svi su mu nudili visestruko i tad nisu bili posebno darezljivi a mogli su.

logika

pre 4 godine

Zasto samoubistvo? Blago tankovanje sledece sezone, eventualno neki solidan pick, potpis 1-2 solidna veterana i za dve sezone svi zdravi i napad na titulu.. Igraci poput Klaya i KD-a se ne nalaze tako lako.

ivannyc

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.
(roten, 14. jun 2019 20:15) Stef Kari vec ima maksimalni ugovor koji vazi jos od prosle godine :) ali svaka im cast

Walldorf

pre 4 godine

@Orfanelice, aj donesi... Ajde molim te, prosvetli sve nas koji godinama pratimo GSW, kako su to ljudi iz Ouklenda pravili,parafraziram,vestacku petorku vanserijskih igraca.Ajde, bas bih voleo da procitam. Da si bar malo informisan na zadatu temu, znao bi da je ta petorka gradjena od 2009. i dolaska Stefa Karija, pa strpljivo, sve do dovodjenja KD. Meni je neshvatljivo da ljudi pljuju po GSW zbog KD.Pa ko bi bio lud da ne dovede,ako je u mogucnosti,takvog velemajstora i trenutno najboljeg igraca NBA??? Mislis da bi "Brada" ili LBJ imali nesto protiv da dele svlacionicu sa genijalnim KD?Po tvome, GSW su sampionsku petorku napravili za godinu,dve.E, vidis, nisu.Gradili su je skoro pa deceniju,zavrsno sa KD.Ljudi iz vrha GSW nastavljaju sa radom na duge staze.Zato ce dinastija GSW trajati jos mnogo godina. Sportski pozdrav!

roten

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.

Petar

pre 4 godine

Pa Durant se povredio zbog njih jer su ga probali povredjenog vratiti pre vremena, tako da jedino ispravno je da mu daju max ugovor. Nije to nista svaka cast za GSW, to treba da bude potpuno normalno

срле

pre 4 godine

Гледам коментаре неких стручњака, кажу готово је са ГСВ. Какви црно готово, освојиће Кари, Томпсон и Дурент још минимум два прстена до краја каријере. Имају квалитет да играју још годинама, уопште није лако пет пута узастопно играти НБА финале, свака им част. Само остану на окупу и биће титула за њих 100 посто.

Pseudoharms

pre 4 godine

Samoubistvo, ali i gospodski potez. Za Kleja ima nade, ali od ahilove se niko nije oporavio, KD ce, daj boze da gresim, docekati sudbinu Rouza. Velika steta za kosarku.

Radojica

pre 4 godine

Nisam racunao ali mislim da je nemoguce da imaju 3 igraca max ugovore plus Grin ima preko 20 mil takodje. Tako da se nekoga moraju odreci. Jedino ako je seleri kep preko 200 mil onda moze. A nije nego je 109 mil. Placali bi ogromne penale ligi,koje ne moze niko da priusti jer bi isli u minus.

V

pre 4 godine

Tako rade pravi šampionski timovi a GS to jeste. Durant a pogotovo Tompson su već sada legende tog tima i tako se i treba ophoditi prema njima. Bravo.

Walldorf

pre 4 godine

Svaka cast celnicima GSW!!! Strpljenje i rad na duze staze je i dovelo GSW na sampionske staze.Pocev od draftovanja Stefa,2009, pa Kleja 2010 i tako redom. Za narednu sezonu sastav treba ojacati americkim igracima koji igraju u Evropi.Pocev od Rendolfa iz Reala pa nadalje.Naravno,uzeti i sve kvalitetno sto se moze iz NBA.Slobodnih agenata je mnogo, pa u skladu sa ogranicenjima koja namece NBA, oformiti sastav koji ce opet biti u samom vrhu, pred doigravanje. Posle svega sto se desavalo tokom finalne serije, ova vest,nama koji volimo GSW, je melem na ranu.Kao sto su i izjavili Stef i Drej, svako ko je pomislio da su GSW otisli u istoriju, malko su se z... Sportski pozdrav!

Orfanelice, aj donesi jednu kafu

pre 4 godine

Svaka cast za GSW, nisam ih mirisao zbog toga sto su napravili petorku od mega zvezda, ali ovaj potez je za svaku pohvalu. Postuju svoje i bravo bravo!

dzeryy

pre 4 godine

nemate pojma o drugoj stvari. GS vredi milijarde sada, a kupljen je za "samo" $350m. salary kap ogranicava igrace na $30-40m max. to je bagatela, a pogotovo sada mogu da ih zakljucaju sa niskom cenom dok su povredjeni. I da ne igraju obojica samo od sponzora ce zaraditi vise od njihove plate! amazon, google, fb. .svi najveci su im sponzori...

majstor

pre 4 godine

Ako im ponude max ugovore...tradicija se nastavlja...medjutim od titule nista sledece godine...one tamo...ko zna...mogu da zadrze prvu petorku...rovitu...ali ce zato ostatak tima tj. klupa biti tanka kao konac. Licno se nadam da ce im ponuditi i da ce ovi prihvatiti i da ce ostati legende kluba iako se sele u SF

V

pre 4 godine

Tako rade pravi šampionski timovi a GS to jeste. Durant a pogotovo Tompson su već sada legende tog tima i tako se i treba ophoditi prema njima. Bravo.

Orfanelice, aj donesi jednu kafu

pre 4 godine

Svaka cast za GSW, nisam ih mirisao zbog toga sto su napravili petorku od mega zvezda, ali ovaj potez je za svaku pohvalu. Postuju svoje i bravo bravo!

dzeryy

pre 4 godine

nemate pojma o drugoj stvari. GS vredi milijarde sada, a kupljen je za "samo" $350m. salary kap ogranicava igrace na $30-40m max. to je bagatela, a pogotovo sada mogu da ih zakljucaju sa niskom cenom dok su povredjeni. I da ne igraju obojica samo od sponzora ce zaraditi vise od njihove plate! amazon, google, fb. .svi najveci su im sponzori...

Walldorf

pre 4 godine

Svaka cast celnicima GSW!!! Strpljenje i rad na duze staze je i dovelo GSW na sampionske staze.Pocev od draftovanja Stefa,2009, pa Kleja 2010 i tako redom. Za narednu sezonu sastav treba ojacati americkim igracima koji igraju u Evropi.Pocev od Rendolfa iz Reala pa nadalje.Naravno,uzeti i sve kvalitetno sto se moze iz NBA.Slobodnih agenata je mnogo, pa u skladu sa ogranicenjima koja namece NBA, oformiti sastav koji ce opet biti u samom vrhu, pred doigravanje. Posle svega sto se desavalo tokom finalne serije, ova vest,nama koji volimo GSW, je melem na ranu.Kao sto su i izjavili Stef i Drej, svako ko je pomislio da su GSW otisli u istoriju, malko su se z... Sportski pozdrav!

срле

pre 4 godine

Гледам коментаре неких стручњака, кажу готово је са ГСВ. Какви црно готово, освојиће Кари, Томпсон и Дурент још минимум два прстена до краја каријере. Имају квалитет да играју још годинама, уопште није лако пет пута узастопно играти НБА финале, свака им част. Само остану на окупу и биће титула за њих 100 посто.

cz

pre 4 godine

Naravno da ce popuniti roster, niko im ne brani da placaju porez na luksuz ako probiju granicu, a koliko trenutno marketinski vrede, nije im problem da plate i 100mil preko.

logika

pre 4 godine

Zasto samoubistvo? Blago tankovanje sledece sezone, eventualno neki solidan pick, potpis 1-2 solidna veterana i za dve sezone svi zdravi i napad na titulu.. Igraci poput Klaya i KD-a se ne nalaze tako lako.

Walldorf

pre 4 godine

@Orfanelice, aj donesi... Ajde molim te, prosvetli sve nas koji godinama pratimo GSW, kako su to ljudi iz Ouklenda pravili,parafraziram,vestacku petorku vanserijskih igraca.Ajde, bas bih voleo da procitam. Da si bar malo informisan na zadatu temu, znao bi da je ta petorka gradjena od 2009. i dolaska Stefa Karija, pa strpljivo, sve do dovodjenja KD. Meni je neshvatljivo da ljudi pljuju po GSW zbog KD.Pa ko bi bio lud da ne dovede,ako je u mogucnosti,takvog velemajstora i trenutno najboljeg igraca NBA??? Mislis da bi "Brada" ili LBJ imali nesto protiv da dele svlacionicu sa genijalnim KD?Po tvome, GSW su sampionsku petorku napravili za godinu,dve.E, vidis, nisu.Gradili su je skoro pa deceniju,zavrsno sa KD.Ljudi iz vrha GSW nastavljaju sa radom na duge staze.Zato ce dinastija GSW trajati jos mnogo godina. Sportski pozdrav!

Saša

pre 4 godine

Ljudi ne znaju neke stvari o salary kap-u. Sve ekipe ga uglavnom probijaju, ali za iznos preko njega je mnogo veći porez. Golden state sada mnogo vredi na tržištu i oni su verovatno izračunali da mogu da probiju salary za bar 40 mil, s obzirom na reklame i sve drugo sto donosi novac.

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Доста добрих ствари се може научити од Амера, као нпр стрпљење и рад на дуге стазе.....код нас све преко ноћи да може икако....осим тога, мислим да ће селери кап да се повећа у будућности, све је скупље и животу, мораће...

pravo

pre 4 godine

Ma kakva povreda, 6-7 meseci pauze i bice jos bolji. Amerika je to.
Nisu to nasi vajni fudbaleri koji se povrede sa 22 godina i nikad se vise ne oporave.

ivan

pre 4 godine

Toronto je uzeo titulu onog dana kad je uvalio Valancunasa za Marka Gasola. Centra koji igra najbolju odbranu u NBA a ume da pogodi trojku i poludistancu!!! Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.

roten

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.

majstor

pre 4 godine

Ako im ponude max ugovore...tradicija se nastavlja...medjutim od titule nista sledece godine...one tamo...ko zna...mogu da zadrze prvu petorku...rovitu...ali ce zato ostatak tima tj. klupa biti tanka kao konac. Licno se nadam da ce im ponuditi i da ce ovi prihvatiti i da ce ostati legende kluba iako se sele u SF

ivannyc

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.
(roten, 14. jun 2019 20:15) Stef Kari vec ima maksimalni ugovor koji vazi jos od prosle godine :) ali svaka im cast

Petar

pre 4 godine

Pa Durant se povredio zbog njih jer su ga probali povredjenog vratiti pre vremena, tako da jedino ispravno je da mu daju max ugovor. Nije to nista svaka cast za GSW, to treba da bude potpuno normalno

drvobradi

pre 4 godine

Kostaće ih suludo mnogo, ali verovatno će im se vratiti za 2-3g.
@majstor
Uci li ko ovde geografiju? Oracle arena je tipa 20km od recimo Embarkadera, sve je toliko spojeno da taj prelazak liči na selidbu iz recimo Železnika u halu Pionir ili iz Zemuna u Borču.

manda Pg

pre 4 godine

Vracao se i Tim Hardvej uz Vilkinsa posle takve povrede. dovesce neka iskusna imena za minimalce da odrade sezonu do povratka Tompsona i Duranta al nece to biti neki posebno jak roster do njihovog povratka. malo ko vise zeli da igra za minimalac ukoliko ima ikakve kvalitete posle novog kolektivnog ugovora.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni mogu da plate porez na luksuz ali mislim da su slavili kada Kleja nisu izbrali u All-NBA jer im je upravo to omogućilo da ponude Kleju max jer da je ušao u supermax ta razlika je sada 15mil a za 5god bi bila 30mil jer je lux tax x3 preko cap-a. Ovako mogu da priušte jer sada zarađuju mnogo više, e sada postoji mogućnost da sledeće sezone ne uđu u plejof a i zadnjih par sezona a tu bi već bili na ozbiljnom gubitku pošto sada igraju finala a tu je ozbiljan profit.

Pao S Kruške

pre 4 godine

Siguran sam da je tankovanje ili neka druga taktika pomogla ovu odluku, ali ne zove se dzabe ovaj klub Warriors.

Svaka čast.

Divos

pre 4 godine

Потез је коректан, јер су и Кевин и Клеј показали велико срце, међутим, и неизводиво.
У том случају Голден Стејт би само за 8 играча (а морају потписати још 7-8, међу којима видети шта са Казинсом) већ дебело загазио у зону пореза на луксуз (43 мил.$, тј морали би само на основу пореза на луксуз кеширати 129 мил.$).
Па и када би били вољни да прихвате тај издатак, постоје неписана правила, образац из европског фудбала, модел Реала, ту не може проћи, једноставно, у ен-би-еју се то тако не ради.
Они ће свакако загазити у зону пореза на луксуз (биће ту још доста франшиза, барем 10ак), но мораће се то свести на неку меру.

Оно што би се могло десити, а што је пре пар дана било незамисливо, Дурент би могао не изаћи из уговора и отаљати ту +1 годину за 31,5 мил.$, а онда 2020-е потписати петогодишњи максималац.
То би му чак и одговарало, а и Голден Стејту, јер они од 2020-е имају једног јединог играча (Карија) под уговором. И могу да склапају нови тим неоптерећени неповољним уговорима.
Ту наравно остаје и Клеј. Шта са њим. До пре дан, барем 20 франшиза је чекало у реду које би му понудиле максималац.
Сада након ове повреде се ствари мењају. Могуће му и сада понуде неке богат уговор.
Ако би остао у Голден Стејту, то би могао бити једногодишњи скромнији уговор + максималац 2020-25, јер како написах након 2020-е добиће простора у селери-кепу.

Видећемо, разне опције су могуће

Powerslave

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu).
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone.
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela.
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.

...

pre 4 godine

@Walldorf nema potrebe da parafraziraš da je rekao kako su veštački stvorili ekipu sa pet zvezda, jer upravo tu reč veštački nije upotrebio i u tome je ključna razlika. Svaka im čast na svemu što su uradili, ali kao i drugi takvi klubovi u svim sportovima vremenom "dosade", i svi čekaju da im neko skine skalp. Napravili su prejak tim koji je tek od prošle godine došao do max ugovora. Duranta su uzeli naravno, takvog igrača uzimaš makar imao još sedam takvih, meni je više smetalo što je on otišao tamo nego što su mu oni ponudili ugovor.

stefan

pre 4 godine

Ne znam koliko je pametno zadrzati kd-a... Mislim da svakako treba da ostane jer je pokazao da je ratnik ali da treba da se afirmise u drugoj fransizi nekako je zanimljivije za njega... Sa druge strane ne znam koliko je pametno voriorsima da igraju u sastavu kari tompson grin durant jer sada vec tri igraca od cetiri zvezde imace hronican problem sa povredama koje ce im odrediti nastavak karijera... Jedino se nadam da ce vlasnici debelo da udju u plus i plate papren porez jer ako to treba da se uradi ovo je najbolja prilika.. Iz brdo srece i planinu rada mozda uzmu jos jednu titulu... Mnogi pricaju kako im je drago sto su izgubili... Ja svima kazem da moze lako da se desi da liga nikada vise ne bude ista... Ne znam da li cemo gledati ikada vise tim kao ovaj.. Srecno ratnici i odmorite se

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Hmm... cini mi se da ce GSW mozda i namerno da tankuju kako bi uz ovu petorku izvukli jos nekog jakog pika koji ce biti i dodatna snaga na ovaj super tim. Nisu se oni tek tako odlucili na ovakve poteze, znaju oni sta rade.

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ma koje samoubistvo naprotiv ovo je pravi potez uprave Voriorsa! I ove sezone lagano bi osvojili-odbranili titulu da su bili u ful sastavu i ful spremni. Jeste da su trenutno Durent i Tompson poprilično teško povređeni, naročito ovaj prvi, ali obojica će tamo negde sledeće godine pred plej-of biti opet u punoj formi a za tada će realno najviše trebati Voriorsima! Kroz regularni deo će Ratnici manje-više lagano i bez njih da obezbede dobru poziciju pred plej-of jer realno moćan su tim, i onda u plej-ofu se vraćaju i ova dvojica i uz Karija opet će činiti moćnu mašinu. A već je Stef danas izjavio da ovaj poraz od Toronta nije kraj ove moćne ekipe Ratnika i da su oni željni još titula, što znači da će sledeće sezone opet biti glavni za titulu. Jedino da probaju jednog dobrog centra da nađu i dovedu i ostaće i dalje strašno moćan tim.

Walldorf

pre 4 godine

@Manda pg @Petar Dajte bre ljudi, pitam se da li ste ozbiljni ili se salite u vasim komentarima. @Manda pg kako to mislis da su bukvalno puskom naterali Kleja i Kevina da povredjeni izadju na teren? Pa NBA nije replika filma Kum I,II pa da im Luka Braci prislanja pistolj na celo i daje "ponudu koja se ne odbija". I jedan i drugi su zaigrali na svoj zahtev.Slucajno imam NBA TV, pa mogu pratiti desavanja 24/7. cele godine i zato znam sta govorim. Ima tu svega.Prvo,hemija i zajednistvo u GSW je na nevidjenom nivou.Drugo,Kevin je izasao na teren zestoko iznerviran brutalnom kradjom od strane sudija, tokom cele finalne serije.Trece, i Klej i Kevin su znali da ce dobiti maksimalne ugovore na pet godina,sto je takodje uticalo na to da zaigraju roviti. U danasnjem prof sportu jednostavno ne postoji mogucnost da rovitog igraca prisiljavas da igra.Naprotiv,igraci su zasticeni kao beli medvedi.Dokaz za to je,sada preko mere slavljeni,"Sapa". On je glumio povredu i tako busio Grega Popovica,u vreme dok je bio u SAS.Na kraju, sportski pozdrav i svako dobro.

Radojica

pre 4 godine

Nisam racunao ali mislim da je nemoguce da imaju 3 igraca max ugovore plus Grin ima preko 20 mil takodje. Tako da se nekoga moraju odreci. Jedino ako je seleri kep preko 200 mil onda moze. A nije nego je 109 mil. Placali bi ogromne penale ligi,koje ne moze niko da priusti jer bi isli u minus.

Pseudoharms

pre 4 godine

Samoubistvo, ali i gospodski potez. Za Kleja ima nade, ali od ahilove se niko nije oporavio, KD ce, daj boze da gresim, docekati sudbinu Rouza. Velika steta za kosarku.

Ddd

pre 4 godine

Cuj samoubistvo u Bay Area :) 8-9 miliona ljudi lokalno trziste, plus Silikonska dolina... nema tog kalulatora da sabere koliko novca tamo ima.

bla

pre 4 godine

Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.
(ivan, 14. jun 2019 23:21)

GSW su izgubili titulu definitivno zbog povreda. i KD i Tompson su odlicni odbrambeni igraci. KD je odigrao 1 cetvrtinu i pobedio, da je igrao jos samo par cetvrtina GSW bi imao jos jednu titulu. inace te povrede su posledica igranja dugih zesona i trosenja i pokazuje koliko je MJ, pa i cela ekipa, bio fizicki spreman. 2 puta do 3 titule je neverovatan uspeh bas zbog ovakvih stvari

očigledno

pre 4 godine

90% timova bi im ponudili takve ugovore, jednostavno su vrhunski igraci, pa makar se vratili upola slabiji.
Takodje treba napomenuti da ni jedan ni drugi nisu neke atlete, tako da verujem da ce se vratiti staroj igri...

76er

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu). 
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone. 
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela. 
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.
(Powerslave, 14. jun 2019 23:50)

Durent je sam hteo da igra, da je bio pametan kao Kavaj sad bi blejao negde na odmoru i sledece sezone igrao kosarku zivota.

manda Pg

pre 4 godine

Finale je veliki uspjeh al u njihov rad ipak treba sumnjati. Zadnju godinu su samo doveli Kazinsa rekovalescenta, igraci mladji uopste ne napreduju da ne kazem da nazaduju Luni Dzons Bel i jos neki ni u kojem timu ne bi takodje imali uticaj na igru nijednu kradju drafta nisu napravili zadnjih 3-4 godine i bukvalno su Duranta i Tomsona puskom natjerali da igraju povrijedjeni. ovako zele da kompenzuju taj postupak reklo bi se jer su povrijedjenom Kazinsu dali 5,4 miliona a svi su mu nudili visestruko i tad nisu bili posebno darezljivi a mogli su.

petarczw

pre 4 godine

Sta god to je jedino ispravno i svaka im cast na tome, ovi momci su to itekako zasluzili i bice zanimljivo sta ce se dešavati sa gsw. Da li ce biti filmska prica o oporavku i ujedinjenju ekipe i ponovnom pohodu na prsten ili totalni krah...

Samo gledam sa strane

pre 4 godine

Bice samoubistvo ako to urade.
Jasno se pokazalo u ovom plej ofu da tim nije imao dubinu i mada je to na papiru izgledao mocan tim- realnost je to demantovala.
Verovatno su i povrede nastupile usled velikih preopterecenja ( normalan starter od 40 minuta na terenu punom snagom igra 20-25 a u medjuvremenu trckara i odvlaci paznju, ovi nesretnici su morali non-stop da igraju maksimalno vise od 35!).
Pratite kako je to radio Lenard- 7-8 pakleno pa nestane pa onda opet tako u drugome delu...
Igudala je u silaznoj putanji, Livingston je senka od onog momka koji udje i ubode 10-12 koseva dok zvezde odmaraju. Bogut je gotov- ostali treca klasa. A para nema za kvalitetne rezerve.
Zato su i uzeli Kazensa nadajuci se da ce ovaj na talenat dobiti par utakmica.
Nije uspelo i to je to.

baki

pre 4 godine

@GSW navijace koji kukaju na povrede: da li se secate 2015, ili vam je pamcenje toliko kratko? evo da vam kazem sta je bilo: kevin love nije igrao finale, a irving se povredio posle prve utakmice. lebron je morao da igra nba finale sa delavedovom kao bekom i nekoliko prosecnih igraca. cisto onako, posto vidim da to ne pominjete.

baki

pre 4 godine

@Walldorf: Hahahahahah....”brutalna kradja”, kazes? Ma napisi saopstenje, majstore!!!!!!! Hahahahah...e, svakakvih ima, majke mi.

Bay Area

pre 4 godine

@ Drvobradi @ Majstor
10 km vazdusnom linijom
Cak to vise dodje Alameda nego Oakland
Jedino sto se selidbom razbija sveto trojstvo sa Oakland Raiders and Athletics koji igraju do njih u Coliseum-u

stefan

pre 4 godine

sami su krivi za povrede, pa igras sa 8 njih u rotaciji, jer pare za bolju klupu nemas. Da su se oslobodili Kleja recimo, imali bi 3,4 vrh igraca sa klupe

Walldorf

pre 4 godine

@Manda pg @Petar Dajte bre ljudi, pitam se da li ste ozbiljni ili se salite u vasim komentarima. @Manda pg kako to mislis da su bukvalno puskom naterali Kleja i Kevina da povredjeni izadju na teren? Pa NBA nije replika filma Kum I,II pa da im Luka Braci prislanja pistolj na celo i daje "ponudu koja se ne odbija". I jedan i drugi su zaigrali na svoj zahtev.Slucajno imam NBA TV, pa mogu pratiti desavanja 24/7. cele godine i zato znam sta govorim. Ima tu svega.Prvo,hemija i zajednistvo u GSW je na nevidjenom nivou.Drugo,Kevin je izasao na teren zestoko iznerviran brutalnom kradjom od strane sudija, tokom cele finalne serije.Trece, i Klej i Kevin su znali da ce dobiti maksimalne ugovore na pet godina,sto je takodje uticalo na to da zaigraju roviti. U danasnjem prof sportu jednostavno ne postoji mogucnost da rovitog igraca prisiljavas da igra.Naprotiv,igraci su zasticeni kao beli medvedi.Dokaz za to je,sada preko mere slavljeni,"Sapa". On je glumio povredu i tako busio Grega Popovica,u vreme dok je bio u SAS.Na kraju, sportski pozdrav i svako dobro.

ivan

pre 4 godine

Toronto je uzeo titulu onog dana kad je uvalio Valancunasa za Marka Gasola. Centra koji igra najbolju odbranu u NBA a ume da pogodi trojku i poludistancu!!! Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.

manda Pg

pre 4 godine

Finale je veliki uspjeh al u njihov rad ipak treba sumnjati. Zadnju godinu su samo doveli Kazinsa rekovalescenta, igraci mladji uopste ne napreduju da ne kazem da nazaduju Luni Dzons Bel i jos neki ni u kojem timu ne bi takodje imali uticaj na igru nijednu kradju drafta nisu napravili zadnjih 3-4 godine i bukvalno su Duranta i Tomsona puskom natjerali da igraju povrijedjeni. ovako zele da kompenzuju taj postupak reklo bi se jer su povrijedjenom Kazinsu dali 5,4 miliona a svi su mu nudili visestruko i tad nisu bili posebno darezljivi a mogli su.

dzeryy

pre 4 godine

nemate pojma o drugoj stvari. GS vredi milijarde sada, a kupljen je za "samo" $350m. salary kap ogranicava igrace na $30-40m max. to je bagatela, a pogotovo sada mogu da ih zakljucaju sa niskom cenom dok su povredjeni. I da ne igraju obojica samo od sponzora ce zaraditi vise od njihove plate! amazon, google, fb. .svi najveci su im sponzori...

Ivan Veljković

pre 4 godine

Ma koje samoubistvo naprotiv ovo je pravi potez uprave Voriorsa! I ove sezone lagano bi osvojili-odbranili titulu da su bili u ful sastavu i ful spremni. Jeste da su trenutno Durent i Tompson poprilično teško povređeni, naročito ovaj prvi, ali obojica će tamo negde sledeće godine pred plej-of biti opet u punoj formi a za tada će realno najviše trebati Voriorsima! Kroz regularni deo će Ratnici manje-više lagano i bez njih da obezbede dobru poziciju pred plej-of jer realno moćan su tim, i onda u plej-ofu se vraćaju i ova dvojica i uz Karija opet će činiti moćnu mašinu. A već je Stef danas izjavio da ovaj poraz od Toronta nije kraj ove moćne ekipe Ratnika i da su oni željni još titula, što znači da će sledeće sezone opet biti glavni za titulu. Jedino da probaju jednog dobrog centra da nađu i dovedu i ostaće i dalje strašno moćan tim.

Walldorf

pre 4 godine

Svaka cast celnicima GSW!!! Strpljenje i rad na duze staze je i dovelo GSW na sampionske staze.Pocev od draftovanja Stefa,2009, pa Kleja 2010 i tako redom. Za narednu sezonu sastav treba ojacati americkim igracima koji igraju u Evropi.Pocev od Rendolfa iz Reala pa nadalje.Naravno,uzeti i sve kvalitetno sto se moze iz NBA.Slobodnih agenata je mnogo, pa u skladu sa ogranicenjima koja namece NBA, oformiti sastav koji ce opet biti u samom vrhu, pred doigravanje. Posle svega sto se desavalo tokom finalne serije, ova vest,nama koji volimo GSW, je melem na ranu.Kao sto su i izjavili Stef i Drej, svako ko je pomislio da su GSW otisli u istoriju, malko su se z... Sportski pozdrav!

Pseudoharms

pre 4 godine

Samoubistvo, ali i gospodski potez. Za Kleja ima nade, ali od ahilove se niko nije oporavio, KD ce, daj boze da gresim, docekati sudbinu Rouza. Velika steta za kosarku.

срле

pre 4 godine

Гледам коментаре неких стручњака, кажу готово је са ГСВ. Какви црно готово, освојиће Кари, Томпсон и Дурент још минимум два прстена до краја каријере. Имају квалитет да играју још годинама, уопште није лако пет пута узастопно играти НБА финале, свака им част. Само остану на окупу и биће титула за њих 100 посто.

Radojica

pre 4 godine

Nisam racunao ali mislim da je nemoguce da imaju 3 igraca max ugovore plus Grin ima preko 20 mil takodje. Tako da se nekoga moraju odreci. Jedino ako je seleri kep preko 200 mil onda moze. A nije nego je 109 mil. Placali bi ogromne penale ligi,koje ne moze niko da priusti jer bi isli u minus.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 4 godine

Hmm... cini mi se da ce GSW mozda i namerno da tankuju kako bi uz ovu petorku izvukli jos nekog jakog pika koji ce biti i dodatna snaga na ovaj super tim. Nisu se oni tek tako odlucili na ovakve poteze, znaju oni sta rade.

stefan

pre 4 godine

sami su krivi za povrede, pa igras sa 8 njih u rotaciji, jer pare za bolju klupu nemas. Da su se oslobodili Kleja recimo, imali bi 3,4 vrh igraca sa klupe

V

pre 4 godine

Tako rade pravi šampionski timovi a GS to jeste. Durant a pogotovo Tompson su već sada legende tog tima i tako se i treba ophoditi prema njima. Bravo.

stefan

pre 4 godine

Ne znam koliko je pametno zadrzati kd-a... Mislim da svakako treba da ostane jer je pokazao da je ratnik ali da treba da se afirmise u drugoj fransizi nekako je zanimljivije za njega... Sa druge strane ne znam koliko je pametno voriorsima da igraju u sastavu kari tompson grin durant jer sada vec tri igraca od cetiri zvezde imace hronican problem sa povredama koje ce im odrediti nastavak karijera... Jedino se nadam da ce vlasnici debelo da udju u plus i plate papren porez jer ako to treba da se uradi ovo je najbolja prilika.. Iz brdo srece i planinu rada mozda uzmu jos jednu titulu... Mnogi pricaju kako im je drago sto su izgubili... Ja svima kazem da moze lako da se desi da liga nikada vise ne bude ista... Ne znam da li cemo gledati ikada vise tim kao ovaj.. Srecno ratnici i odmorite se

logika

pre 4 godine

Zasto samoubistvo? Blago tankovanje sledece sezone, eventualno neki solidan pick, potpis 1-2 solidna veterana i za dve sezone svi zdravi i napad na titulu.. Igraci poput Klaya i KD-a se ne nalaze tako lako.

pravo

pre 4 godine

Ma kakva povreda, 6-7 meseci pauze i bice jos bolji. Amerika je to.
Nisu to nasi vajni fudbaleri koji se povrede sa 22 godina i nikad se vise ne oporave.

Powerslave

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu).
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone.
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela.
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.

Walldorf

pre 4 godine

@Orfanelice, aj donesi... Ajde molim te, prosvetli sve nas koji godinama pratimo GSW, kako su to ljudi iz Ouklenda pravili,parafraziram,vestacku petorku vanserijskih igraca.Ajde, bas bih voleo da procitam. Da si bar malo informisan na zadatu temu, znao bi da je ta petorka gradjena od 2009. i dolaska Stefa Karija, pa strpljivo, sve do dovodjenja KD. Meni je neshvatljivo da ljudi pljuju po GSW zbog KD.Pa ko bi bio lud da ne dovede,ako je u mogucnosti,takvog velemajstora i trenutno najboljeg igraca NBA??? Mislis da bi "Brada" ili LBJ imali nesto protiv da dele svlacionicu sa genijalnim KD?Po tvome, GSW su sampionsku petorku napravili za godinu,dve.E, vidis, nisu.Gradili su je skoro pa deceniju,zavrsno sa KD.Ljudi iz vrha GSW nastavljaju sa radom na duge staze.Zato ce dinastija GSW trajati jos mnogo godina. Sportski pozdrav!

Petar

pre 4 godine

Pa Durant se povredio zbog njih jer su ga probali povredjenog vratiti pre vremena, tako da jedino ispravno je da mu daju max ugovor. Nije to nista svaka cast za GSW, to treba da bude potpuno normalno

majstor

pre 4 godine

Ako im ponude max ugovore...tradicija se nastavlja...medjutim od titule nista sledece godine...one tamo...ko zna...mogu da zadrze prvu petorku...rovitu...ali ce zato ostatak tima tj. klupa biti tanka kao konac. Licno se nadam da ce im ponuditi i da ce ovi prihvatiti i da ce ostati legende kluba iako se sele u SF

Orfanelice, aj donesi jednu kafu

pre 4 godine

Svaka cast za GSW, nisam ih mirisao zbog toga sto su napravili petorku od mega zvezda, ali ovaj potez je za svaku pohvalu. Postuju svoje i bravo bravo!

Ранко Милановић Република Српска

pre 4 godine

Доста добрих ствари се може научити од Амера, као нпр стрпљење и рад на дуге стазе.....код нас све преко ноћи да може икако....осим тога, мислим да ће селери кап да се повећа у будућности, све је скупље и животу, мораће...

roten

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.

drvobradi

pre 4 godine

Kostaće ih suludo mnogo, ali verovatno će im se vratiti za 2-3g.
@majstor
Uci li ko ovde geografiju? Oracle arena je tipa 20km od recimo Embarkadera, sve je toliko spojeno da taj prelazak liči na selidbu iz recimo Železnika u halu Pionir ili iz Zemuna u Borču.

Divos

pre 4 godine

Потез је коректан, јер су и Кевин и Клеј показали велико срце, међутим, и неизводиво.
У том случају Голден Стејт би само за 8 играча (а морају потписати још 7-8, међу којима видети шта са Казинсом) већ дебело загазио у зону пореза на луксуз (43 мил.$, тј морали би само на основу пореза на луксуз кеширати 129 мил.$).
Па и када би били вољни да прихвате тај издатак, постоје неписана правила, образац из европског фудбала, модел Реала, ту не може проћи, једноставно, у ен-би-еју се то тако не ради.
Они ће свакако загазити у зону пореза на луксуз (биће ту још доста франшиза, барем 10ак), но мораће се то свести на неку меру.

Оно што би се могло десити, а што је пре пар дана било незамисливо, Дурент би могао не изаћи из уговора и отаљати ту +1 годину за 31,5 мил.$, а онда 2020-е потписати петогодишњи максималац.
То би му чак и одговарало, а и Голден Стејту, јер они од 2020-е имају једног јединог играча (Карија) под уговором. И могу да склапају нови тим неоптерећени неповољним уговорима.
Ту наравно остаје и Клеј. Шта са њим. До пре дан, барем 20 франшиза је чекало у реду које би му понудиле максималац.
Сада након ове повреде се ствари мењају. Могуће му и сада понуде неке богат уговор.
Ако би остао у Голден Стејту, то би могао бити једногодишњи скромнији уговор + максималац 2020-25, јер како написах након 2020-е добиће простора у селери-кепу.

Видећемо, разне опције су могуће

ivannyc

pre 4 godine

SVAKA ČAST ZA GAZDE GSW-a.Klej je već sad legenda kluba,igrao je gomilu mečeva povredjen,rešio nekoliko ključnih utakmica u prošlosti i apsolutno je zaslužio max-ugovor.Durant,dve titule,dva puta MVP finala,isplati se rizikovati,ako oporavak prodje kako treba znaš kakvog igrača imaš u timu.E sad,pitanje je hoće li imati para u "seleri-kapu" kad dodju na red ugovori Karija i Grina.
(roten, 14. jun 2019 20:15) Stef Kari vec ima maksimalni ugovor koji vazi jos od prosle godine :) ali svaka im cast

Samo gledam sa strane

pre 4 godine

Bice samoubistvo ako to urade.
Jasno se pokazalo u ovom plej ofu da tim nije imao dubinu i mada je to na papiru izgledao mocan tim- realnost je to demantovala.
Verovatno su i povrede nastupile usled velikih preopterecenja ( normalan starter od 40 minuta na terenu punom snagom igra 20-25 a u medjuvremenu trckara i odvlaci paznju, ovi nesretnici su morali non-stop da igraju maksimalno vise od 35!).
Pratite kako je to radio Lenard- 7-8 pakleno pa nestane pa onda opet tako u drugome delu...
Igudala je u silaznoj putanji, Livingston je senka od onog momka koji udje i ubode 10-12 koseva dok zvezde odmaraju. Bogut je gotov- ostali treca klasa. A para nema za kvalitetne rezerve.
Zato su i uzeli Kazensa nadajuci se da ce ovaj na talenat dobiti par utakmica.
Nije uspelo i to je to.

očigledno

pre 4 godine

90% timova bi im ponudili takve ugovore, jednostavno su vrhunski igraci, pa makar se vratili upola slabiji.
Takodje treba napomenuti da ni jedan ni drugi nisu neke atlete, tako da verujem da ce se vratiti staroj igri...

Saša

pre 4 godine

Ljudi ne znaju neke stvari o salary kap-u. Sve ekipe ga uglavnom probijaju, ali za iznos preko njega je mnogo veći porez. Golden state sada mnogo vredi na tržištu i oni su verovatno izračunali da mogu da probiju salary za bar 40 mil, s obzirom na reklame i sve drugo sto donosi novac.

...

pre 4 godine

@Walldorf nema potrebe da parafraziraš da je rekao kako su veštački stvorili ekipu sa pet zvezda, jer upravo tu reč veštački nije upotrebio i u tome je ključna razlika. Svaka im čast na svemu što su uradili, ali kao i drugi takvi klubovi u svim sportovima vremenom "dosade", i svi čekaju da im neko skine skalp. Napravili su prejak tim koji je tek od prošle godine došao do max ugovora. Duranta su uzeli naravno, takvog igrača uzimaš makar imao još sedam takvih, meni je više smetalo što je on otišao tamo nego što su mu oni ponudili ugovor.

baki

pre 4 godine

@Walldorf: Hahahahahah....”brutalna kradja”, kazes? Ma napisi saopstenje, majstore!!!!!!! Hahahahah...e, svakakvih ima, majke mi.

76er

pre 4 godine

Pa, sa jedne strane, bilo bi pošteno da ih plate pošto su ih doveli u situaciju da se unakaze (pogotovo Durenta koji najverovatnije ne bi ostao u klubu). 
Sa druge strane, to će mnogo da košta, a neće moći da imaju neke veće ambicije te sezone. 
Iznos svih plata i poreza na luksuz bi išao možda čak i do 300 miliona dolara. To je suma koju Oklahoma nije mogla/htela da plati pa su izveli celu onu gimnastiku oko trejdovanja Karmela. 
San Francisko (gde će igrati naredne sezone) jeste bogatija sredina, ali 300 miliona za osrednju sezonu je mnogo. Samo vlasnik (ili više njih, koliko ih već ima) zna da li je spreman na to.
(Powerslave, 14. jun 2019 23:50)

Durent je sam hteo da igra, da je bio pametan kao Kavaj sad bi blejao negde na odmoru i sledece sezone igrao kosarku zivota.

bla

pre 4 godine

Golden stejt je izgubio titulu pored povreda i zbog ne igranja odbrane. Imas jedinicu i prticu tj. Karija i Kazinsa kojima je odbrana zadnja rupa na svirali a nasuprot Laurija i Gasola koji su top odbrambeni igraci na svojim pozicijama. Uz mvpja Lenarda i Ibaku i Siakama koji su odlicni odbrambeni igraci to je odnelo prevagu, jer GSW nije mogao da natrpa toliko koseva u napadu koliko je primao u odbrani. Malo su Igi i Green u odbrani za titulu.
(ivan, 14. jun 2019 23:21)

GSW su izgubili titulu definitivno zbog povreda. i KD i Tompson su odlicni odbrambeni igraci. KD je odigrao 1 cetvrtinu i pobedio, da je igrao jos samo par cetvrtina GSW bi imao jos jednu titulu. inace te povrede su posledica igranja dugih zesona i trosenja i pokazuje koliko je MJ, pa i cela ekipa, bio fizicki spreman. 2 puta do 3 titule je neverovatan uspeh bas zbog ovakvih stvari

cz

pre 4 godine

Naravno da ce popuniti roster, niko im ne brani da placaju porez na luksuz ako probiju granicu, a koliko trenutno marketinski vrede, nije im problem da plate i 100mil preko.

ko je ovde lud

pre 4 godine

Oni mogu da plate porez na luksuz ali mislim da su slavili kada Kleja nisu izbrali u All-NBA jer im je upravo to omogućilo da ponude Kleju max jer da je ušao u supermax ta razlika je sada 15mil a za 5god bi bila 30mil jer je lux tax x3 preko cap-a. Ovako mogu da priušte jer sada zarađuju mnogo više, e sada postoji mogućnost da sledeće sezone ne uđu u plejof a i zadnjih par sezona a tu bi već bili na ozbiljnom gubitku pošto sada igraju finala a tu je ozbiljan profit.

Pao S Kruške

pre 4 godine

Siguran sam da je tankovanje ili neka druga taktika pomogla ovu odluku, ali ne zove se dzabe ovaj klub Warriors.

Svaka čast.

Ddd

pre 4 godine

Cuj samoubistvo u Bay Area :) 8-9 miliona ljudi lokalno trziste, plus Silikonska dolina... nema tog kalulatora da sabere koliko novca tamo ima.

baki

pre 4 godine

@GSW navijace koji kukaju na povrede: da li se secate 2015, ili vam je pamcenje toliko kratko? evo da vam kazem sta je bilo: kevin love nije igrao finale, a irving se povredio posle prve utakmice. lebron je morao da igra nba finale sa delavedovom kao bekom i nekoliko prosecnih igraca. cisto onako, posto vidim da to ne pominjete.

manda Pg

pre 4 godine

Vracao se i Tim Hardvej uz Vilkinsa posle takve povrede. dovesce neka iskusna imena za minimalce da odrade sezonu do povratka Tompsona i Duranta al nece to biti neki posebno jak roster do njihovog povratka. malo ko vise zeli da igra za minimalac ukoliko ima ikakve kvalitete posle novog kolektivnog ugovora.

petarczw

pre 4 godine

Sta god to je jedino ispravno i svaka im cast na tome, ovi momci su to itekako zasluzili i bice zanimljivo sta ce se dešavati sa gsw. Da li ce biti filmska prica o oporavku i ujedinjenju ekipe i ponovnom pohodu na prsten ili totalni krah...

Bay Area

pre 4 godine

@ Drvobradi @ Majstor
10 km vazdusnom linijom
Cak to vise dodje Alameda nego Oakland
Jedino sto se selidbom razbija sveto trojstvo sa Oakland Raiders and Athletics koji igraju do njih u Coliseum-u