Ponedeljak, 27.05.2019.

16:01

Vučić u parlamentu: Gde je taj Obilić koji će da vrati Kosovo?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u parlamentu da se naslušao priča o tome ko su izdajnici u Srbiji.

Izvor: B92

Vuèiæ u parlamentu: Gde je taj Obiliæ koji æe da vrati Kosovo? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Alek

pre 4 godine

Evo kompromisnog rešenja: ako Srbi i SPC dobiju specijalni status ili kantone, može se priznati nezavisnost Kosova uz sledeću klauzulu: u slučaju namere Kosova da se ujedini sa Albanijom, u srpskim kantonima koji se graniče sa Srbijom održati referendun o priključenju Srbiji.

Darko

pre 4 godine

Pa ti reče pre nego što si došao na vlast da imaš rašenje za KiM, ili je to bila patka da glasaju za tebe. Do juče se busaš da NE daš a sada da ne možeš da ga vratiš. I čemu onda sve ovo i čemu služi onaj maratonac? Ne znam šta više ...

simajle

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.
(Dusan, 27. maj 2019 19:42)

@dusan
7 od 50 je 85 percentajl. to nije najsiromasnije. srbija je 78 od 190 država u svetu po BDP-ju po glavi stanovnika, a ako si Beogradjanin onda si 45 od 190 po istom parametru tj. u top 25% si najbogatijih na svetu! da li si to znao? naravno da nisi.

Zeitgeist antibalkanac

pre 4 godine

Jedno pitanje,da li neko zna da li je Srbija mogla da tuži neku državu pred međunarodnim sudom za jednostrano priznanje Kosova?

muhahaha

pre 4 godine

Kosovo i kosovski boj, pesničke hiperbole kojima nam decenijama mažu oči i vladaju. Realno, zemlja pripada onome ko na njoj živi. Ovaj put pidržavam pedsednika, pre svega što je prvi medju političarima imao hrabrost to da kaže. Ajde da ne bude modernoj Srbiji kosovo opet mesto koje će nas istorijski unazaditi, mladji slobodno čitajte unakaziti. Istini gledajući u oči, niko osim klerika i profitera nema još pet stotina godina da čeka veliku pravdu.

Kengur

pre 4 godine

Cedomire Albanci vec imaju svoju drzavu a to je Albanija, neki narodi u Evropi nemaju nijednu Katalonci, Skotlandjani, Baskijci... Ne moze Kosovo Albaniji a za RS da vaze neka druga pravila na samo 100km razdaljine. Ne postoje posebni narodi u odnosu na druge, ta politika je pobedjena 1945.

CZ99

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено. 
ЗАШТО, ОТКУД ТО?
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Jer modernu evropu ne cine okupacije i nesuglasice, vec zajednistvo i saradnja. Jel treba da cekamo i mi sad 2000 godina? Evo cekamo 30 i ja sam se vec umorio.

dara mara

pre 4 godine

Pricam pre neki dan sa poznanikom iz tirane. Kaze, sve je skupo, edi rama glumi boema prica o nekoj velikoj albaniji i opet nista. Narod i tamo i ovamo radi za bedu. Kosovo isto tako. Sirotinja a ovi se otimaju ko ce sta da gradi i gde da se ugradi. Nije narod bas toliko glup ali je siromasan pa se igra na kartu nacionalizma.

###

pre 4 godine

A kad je on bio SNS opozicija urlao je na vlast kako izdaje Kosovo, a na pitanje naprednjacima a koji je vas plan za Kosovo rekli su - necemo da vam kazemo da nam ga ne ukradete.
Sta reci, ne valjaju ni bivsi ni sadasnji.

srbEUin

pre 4 godine

Čovek koji nas je uveo u ratove prvo sa bivšim sunarodnicima i potom i sa celim svetom, u kojima smo izgubili živote građana, dostojanstvo, moral, međunarodnu reputaciju, prijatelje, imovinu, privredu i teritoriju, sada nas ubeđuje da su ti ratovi bili nepotrebni, uzaludni i štetni i da su šiptari i svi ostali u pravu. Samo da bi ostao u fotelji.
Pa što si nas uvodio u ratove?
Onoliki protesti, mitinzi podrške Slobi, Karadžiću i Mladiću... Sedenje na stiropru...
A sada amnezija.
Ko si ti u stvari?

rtr

pre 4 godine

Ne sme predsednik da prica da je deo njegove teritorije izgubljen...
(gj, 27. maj 2019 20:45)

1. Procitaj Vojno-tehnicki (Kumanovski) sporazum
2. Predsednik nije kralj pa da ima svoje teritorije
3. Kao drzavni sluzbenik, ima duznost da govori istinu i povlaci poteze koji su najbolji za vecinu gradjana

Lord_Sarma

pre 4 godine

Do prvog svetskog rata Moldavija je bila deo Rumunije. Nakon toga je odcepljena i postala samostalna država. Danas, 100 godina kasnije, Rumunija je članica EU i napreduje i razvija se neverovatnom brzinom. Zbog toga veliki broj gradjana Moldavije zahteva referendum na kome bi se izjasnili o polovnom ujedinjenju sa Rumunijom.
Kosovsko pitanje nam je trenutno kamen oko vrata i kočnica za bilo kakav napredak. Ali ako bi smo bez njega ubrzali razvoj države i ojačali politički i ekonomski zašto ne bi mogli da i mi očekujemo ovako nešto?
Nikome nije prijatno da se odrekne svoje teritorije, ali trenutno zbog Kosova stoji cela Srbija. Već 20 godina. Mora se to promeniti ma koliko bolno bilo, džaba nam patriotizam ako ćemo idalje biti siromašni i izolovani od ostatka Evrope.

Soki

pre 4 godine

Нико неће да живи на Косову? А шта је оних 135.000 људи чији број чак и Београд смањује? Хоћемо ли тако да препустимо и Ниш ако “Албанци буду много нервозни”?

Negativni

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 27. maj 2019 17:03

A ko je birao te političare? S neba su nam pali, je li? Sad nema kukumavčenja, kako smo radili i glasali, tako ćemo i proći. Neće nas više biti za pola veka. Pošteno vala, svakom po zasluzi. Da smo za bolje, prošli bi bolje.

Maja

pre 4 godine

Kaze Ceda za Albance: taj narod treba da ima drzavu,a napredni poslanici se nesto kao komesaju...pa sta je razlicito rekao od Vucica?
(Lazni Ceda, 27. maj 2019 19:23)

Ništa, ali nije Vučić. Zato i moraju da se komešaju..

Zemun grad SPO

pre 4 godine

"I da nećemo sutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Da ne vredi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušsavamo da to uklopimo u ono što mi želimo...", primetio je Vučić.

Oni koji su tri decenije unazad govorili jezikom realnosti i cinjenica proglasavani su u Srbiji za izdajnike, a neki su zbog toga morali emigrirati. Do danas se takvo stanje nije promenilo. Nikada kao poslednih godina mediji, uglavnom rezimski, nisu selektivnije birali informacije, sirili mrznju i ksenofobiju i demonizovali zapad i susedne narode sa kojima je potrebno da se dogovorimo i pomirimo zarad opsteg dobra. Ovakvom propagandom se pokusava abolirati rezim iz devedesetih koji nas je katastrofalnom politikom sukoba sa susedima i svetom gurnuo u nacionalnu katastrofu. Gubitak Kosova, krajiski i ostali egzodusi, unistenje industrije, tajkuni, Haski Sud, losa slika u svetu o Srbima, skrnavljenje demokratije i institucija,siromastvo srednje klase... sve su to produkti i posledice rezima iz devedesetih. Ako zeli pomirenje u regionu i Srbiju u EU sve ovo i mnogo toga drugog ova vlast mora reci svom narodu i promeniti delovanje koje je kontinuitet sa onim iz devedesetih. Kosovo je izgubio Milosevicev rezim svojom katastrofalnom politikom vodjenom po meri radikala i Jula, a ne Djindjic, Kostunica, Tadic i Vucic. Sve dok se narod ne podseti na ovu cinjenicu, nece se resiti problem i tapkacemo u mestu razjedinjeni,ogorceni i izgubljeni.

misa

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.
(Danka, 27. maj 2019 18:09)
pa ova garnitura je decenijama pricala jedno i time nas doveli do propasti, cime su zasluzili da ih odjednom neko slusa

Dusan

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.

lola

pre 4 godine

To se ne priznaje nikad! I dok god je tako Kosovo nece biti izgubljeno! Ako je uslo clanstvo u EU nek se raspise referendum i onda da se jasno vidi da li smo za jedinstvenu Srbiju ili se prodajemo! Sa gubitkom Kosova gubimo i cast i obraz kao narod i nacija!

direwolf

pre 4 godine

SAD su stvorili Sadama, Bin Ladena, pa i Tacija i Haradinaja. A svakoga sto su do sada stvorili su na kraju svrgnuli, pa ce tako biti i sa zadnjom dvojicom. Jedino mi moramo istrajati i biti uporni. Ako su nezavisni i priznati zasto toliko insistiraju na nasu saglasnost? Zato sto znaju da su oteli i da je pravo na nasoj strani. Mozda dogodine, ili za 10, 50 godina, ali ce Kosmet biti nas kao sto i jeste.

Rain, the Edenian half-god

pre 4 godine

Lično, ja bih batalio Kosovo. Zapad nam to ne traži, niti će nam ikad išta dati zauzvrat ali to okretanje novog lista nam ni ne treba zbog zapada nego da bismo konačno mogli da brinemo svoju brigu. Imali smo ga, pokazali se nedostojnim da ga imamo i onda su ga preuzeli sposobniji i dostojniji. Što se naših mogućnosti tamo tiče, zaštitimo kulturnu baštinu i to malo nesrećnika koji i dalje nisu zbrisali iz te doline suza. Vučić je, koliko god mi bio mrzak, očigledno doživeo katarzu i konačno obznanio to. Valjda je i on više sit mamuzanja mrtve mazge (ali čudi me da botovi nisu?).

Fudbal

pre 4 godine

Ovaj je rekao ono sto je C. Jovanovic davno govorio, samo je razlika u tome sto ovaj hoce da to prikaze kroz njegovu "mucenicku" ulogu. Treba i poraz nekad priznati da bi se mozda i pobijedilo.

Ono kada je vrhunska sreca uci u Nato

pre 4 godine

Сада мало Палма. Нису Србима проблем Албанци нити Албанцима Срби, већ је проблем једноумље од кога беже и из Србије, Хрватске, Сирије, Авганистана, Албаније. Толико.

Danka

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.

Phoenix

pre 4 godine

Sve bih ja to prihvatio da je isto govorio s proleca 2012. I tada je sve to bilo jasno svakome ali je tada drugu pesmu pevao. Demokrate su to takodje shvatale ali nisu mogle prstom da mrdnu jer bi ih Naprednjaci i Radikali sahranili (politicki, naravno). I onda dodje ON da nam saopsti bolnu istinu. E, ne moze. Tvoja corba, ti je i kusaj. Preuzmi odgovornost. Ne prebacuj je.

Dragoljub

pre 4 godine

Srbima na Kosovu smo danas najpotrebniji, sada treba da pokazemo srpsko jedinstvo najvise i najbolje!
Znam da cu za ovaj komentar da dobijem minuse, ali neka mi pojasne ZASTO!?

punimlimenke

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.
(M. Radosavljevic, 27. maj 2019 16:57)
Druze, Čeda je ovo govorio 2000.
jos je rekao, nemoj da cekamo 20 godin.
posle te njegove izjave, ovaj koga sada podrzavas i zbog njega.
Jovanoviceva deca imaju policijsku pratnju.
sada ti meni hoces da objasnis ono sto mi znamo.
ne moze...

Tja...

pre 4 godine

Kad je tako, ajd onda da im damo sve do Mladenovca, i onako će ih biti više od nas. Nemoj slučajno da probamo da napravimo normalnu državu, državu prava i ekonomije, državu koju će da cene i neprijatelji. Ma jok, dovedimo polupismenu krezavu bulumentu ispred suda, obucimo im majice na kojima piše "Pravda za Jutku" - to će sigurno našim albanskim sugrađanima sa Kosmeta da vrati veru u državu Srbiju. Btw kad jedni drugima ovo radimo, kakvi li smo tek prema njima bili, da mi je znati.

Elem - šta TAČNO Vučić od nas očekuje? Da mu aminujemo svako rešenje unapred, pa šta uradi - uradi? E pa to ne može. Stvari se menjaju - juče je Muti Merkel bila Bog i batina, danas se sprema za penziju. "Moj prijatelj" Sebastijan Kurc je upravo ostao bez vlade. Tereza Mej od juna penzioner. Italija misli da je ulazak Srbije u EU "zanimljiva ideja", skoro 20 godina nakon početka pregovora?! Sve se raspada, a Vučić zapeo da preda Kosmet. Zašto, bre?! Svanuće nam ako granica bude na vrh Kopaonika? Mislite da će neko da poštuje i tu granicu i narod koji se razgraničio sam od sebe? Neće. Ne moramo odmah da ratujemo. Ali ne moramo vala ni gaće da skidamo unapred. Nema predaje - Kosmet je Srbija.

BOSS

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.

Kolo srece se okrece

pre 4 godine

Ko i dalje misli da je Kosovo srce Srbije, da ode u centar Pristine, Prizrena i Peci i razvije srpsku trobojku, naravno sa 3 podignuta prsta!!!

M. Radosavljevic

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.

Gipki

pre 4 godine

Nista ne priznaj...pregovaraj za autonomiju..zemlja i prirodna bogatstva su nasa...njima treba dati prava,pohapsiti kriminalce i teroriste i dogovoriti mir..jednom zauvek.

gorko

pre 4 godine

Gorka istina je da su politicari opljackali sopstveni narod i doveli ga na rub egzistencije, a Kosovo je stalna tema koja treba da skrene paznju naroda sa pljacki politicara, od 1990g do danas..

Gile neupuceni

pre 4 godine

ok.. hajmo da radimo na natalitetu.. stimulisite ali zaista ne samo na recima stimulisite radjanje..nemojte da pricamo u past tensu.. nije ta bitka sa demografijom izgubljena, sem ako to neko zaosta hoce da se desi... ne placimo nego delajmo predsednice... ne bacajmo pare na jelke i fontane... dajte majkama...!!nasim buducim majkama

Anabell

pre 4 godine

Sve ove godine su nas neodgovorni ljudi lagali i pricali lazi,skrivajuci gorku ali vaznu istinu od nas.Zato moramo da ozbiljno pristupimo ovom problemu.KIM je srce Srbije,i mi necemo odustati,ali zato moramo biti suoceni sa istinom.Jedino tako mozemo naci nacin da resimo probleme i sacuvamo mir.Predsednik Srbije brani interese Srpskog naroda na KIM.

Mr Majestyk

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Svi nabrojani su imali jake saveznike. Da, i ti "Nekadašnji Srbi".

A gde su nama takvi saveznici? Rusi, Kinezi? Jes, kako da ne.

Петар

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали.
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је.
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено.
ЗАШТО, ОТКУД ТО?

as

pre 4 godine

Pa dobro, priznajmo Kosovo, posle ukinemo Rs, damo Vojvodini samostalnost, Sandžak nek ide i milina. Živećemo lepo i mirno u budućnosti samo u Bg a i njega posle poklonimo nekom šta fali.

Ako priznamo Kosovo faktički ne priznajemo sami sebe, i možemo se ukinuti slobodno.

ikac klisa

pre 4 godine

Prvo da skinu takse a onda da refundiraju stetu nacinjenu njima.
Drugo da se ispuni ono sto je obecano da ce se uraditi a to je zajednica srpskih opstina.

Tek nakon toga mozemo da se vratimo za sto.
Jer o kakvoj normalizicaiji moze da se razgovara dok su takse od 100% na snazi? Sta je normalno u vezi toga?
Drugo zasto bi se vracali da pregovaramo kada druga strana nije ispunila na ono sto se obavezala dosadasnjim pregovorima?

Ono

pre 4 godine

Pa dobro ovo je pošteno. Oni koji su zakuvali sve, doveli nas u situaciju u kojoj smo će na kraju udariti potpis na konacnu kapitulaciju. Ne bi ni bilo fer da to radi ova opoziciona ekipa koja nije imala ništa sa time već oni koji su vladali 90ih, širili lažni nacionalizam i doveli nas do bombardovanja sa sve kumanovskim sporazumom na kraju. Nije Tadić povukao vojsku, nije Djilas ignorisao albanske predstavnike dok ih vodio umereni Rugova itd... Ono sto ova opozicija jeste uradila, a izgleda da nam sprema Vučić kapitulaciju i tu jeste da je sacuvala jug kada su ekstremisti pokušali pripajanje KiM. Pocisceni, pohapšeni i proterani. Tako se završio neslavan pokušaj otudjenja Preševa, Bujanovca i Medveđe mada sada vidimo da se sprema davanje i te teritorije u miru. Eto toliko.

Петар

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали.
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је.
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено.
ЗАШТО, ОТКУД ТО?

gorko

pre 4 godine

Gorka istina je da su politicari opljackali sopstveni narod i doveli ga na rub egzistencije, a Kosovo je stalna tema koja treba da skrene paznju naroda sa pljacki politicara, od 1990g do danas..

as

pre 4 godine

Pa dobro, priznajmo Kosovo, posle ukinemo Rs, damo Vojvodini samostalnost, Sandžak nek ide i milina. Živećemo lepo i mirno u budućnosti samo u Bg a i njega posle poklonimo nekom šta fali.

Ako priznamo Kosovo faktički ne priznajemo sami sebe, i možemo se ukinuti slobodno.

srbEUin

pre 4 godine

Čovek koji nas je uveo u ratove prvo sa bivšim sunarodnicima i potom i sa celim svetom, u kojima smo izgubili živote građana, dostojanstvo, moral, međunarodnu reputaciju, prijatelje, imovinu, privredu i teritoriju, sada nas ubeđuje da su ti ratovi bili nepotrebni, uzaludni i štetni i da su šiptari i svi ostali u pravu. Samo da bi ostao u fotelji.
Pa što si nas uvodio u ratove?
Onoliki protesti, mitinzi podrške Slobi, Karadžiću i Mladiću... Sedenje na stiropru...
A sada amnezija.
Ko si ti u stvari?

Dragoljub

pre 4 godine

Srbima na Kosovu smo danas najpotrebniji, sada treba da pokazemo srpsko jedinstvo najvise i najbolje!
Znam da cu za ovaj komentar da dobijem minuse, ali neka mi pojasne ZASTO!?

lola

pre 4 godine

To se ne priznaje nikad! I dok god je tako Kosovo nece biti izgubljeno! Ako je uslo clanstvo u EU nek se raspise referendum i onda da se jasno vidi da li smo za jedinstvenu Srbiju ili se prodajemo! Sa gubitkom Kosova gubimo i cast i obraz kao narod i nacija!

BOSS

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.

Anabell

pre 4 godine

Sve ove godine su nas neodgovorni ljudi lagali i pricali lazi,skrivajuci gorku ali vaznu istinu od nas.Zato moramo da ozbiljno pristupimo ovom problemu.KIM je srce Srbije,i mi necemo odustati,ali zato moramo biti suoceni sa istinom.Jedino tako mozemo naci nacin da resimo probleme i sacuvamo mir.Predsednik Srbije brani interese Srpskog naroda na KIM.

direwolf

pre 4 godine

SAD su stvorili Sadama, Bin Ladena, pa i Tacija i Haradinaja. A svakoga sto su do sada stvorili su na kraju svrgnuli, pa ce tako biti i sa zadnjom dvojicom. Jedino mi moramo istrajati i biti uporni. Ako su nezavisni i priznati zasto toliko insistiraju na nasu saglasnost? Zato sto znaju da su oteli i da je pravo na nasoj strani. Mozda dogodine, ili za 10, 50 godina, ali ce Kosmet biti nas kao sto i jeste.

Tja...

pre 4 godine

Kad je tako, ajd onda da im damo sve do Mladenovca, i onako će ih biti više od nas. Nemoj slučajno da probamo da napravimo normalnu državu, državu prava i ekonomije, državu koju će da cene i neprijatelji. Ma jok, dovedimo polupismenu krezavu bulumentu ispred suda, obucimo im majice na kojima piše "Pravda za Jutku" - to će sigurno našim albanskim sugrađanima sa Kosmeta da vrati veru u državu Srbiju. Btw kad jedni drugima ovo radimo, kakvi li smo tek prema njima bili, da mi je znati.

Elem - šta TAČNO Vučić od nas očekuje? Da mu aminujemo svako rešenje unapred, pa šta uradi - uradi? E pa to ne može. Stvari se menjaju - juče je Muti Merkel bila Bog i batina, danas se sprema za penziju. "Moj prijatelj" Sebastijan Kurc je upravo ostao bez vlade. Tereza Mej od juna penzioner. Italija misli da je ulazak Srbije u EU "zanimljiva ideja", skoro 20 godina nakon početka pregovora?! Sve se raspada, a Vučić zapeo da preda Kosmet. Zašto, bre?! Svanuće nam ako granica bude na vrh Kopaonika? Mislite da će neko da poštuje i tu granicu i narod koji se razgraničio sam od sebe? Neće. Ne moramo odmah da ratujemo. Ali ne moramo vala ni gaće da skidamo unapred. Nema predaje - Kosmet je Srbija.

M. Radosavljevic

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.

Lord_Sarma

pre 4 godine

Do prvog svetskog rata Moldavija je bila deo Rumunije. Nakon toga je odcepljena i postala samostalna država. Danas, 100 godina kasnije, Rumunija je članica EU i napreduje i razvija se neverovatnom brzinom. Zbog toga veliki broj gradjana Moldavije zahteva referendum na kome bi se izjasnili o polovnom ujedinjenju sa Rumunijom.
Kosovsko pitanje nam je trenutno kamen oko vrata i kočnica za bilo kakav napredak. Ali ako bi smo bez njega ubrzali razvoj države i ojačali politički i ekonomski zašto ne bi mogli da i mi očekujemo ovako nešto?
Nikome nije prijatno da se odrekne svoje teritorije, ali trenutno zbog Kosova stoji cela Srbija. Već 20 godina. Mora se to promeniti ma koliko bolno bilo, džaba nam patriotizam ako ćemo idalje biti siromašni i izolovani od ostatka Evrope.

Maja

pre 4 godine

Kaze Ceda za Albance: taj narod treba da ima drzavu,a napredni poslanici se nesto kao komesaju...pa sta je razlicito rekao od Vucica?
(Lazni Ceda, 27. maj 2019 19:23)

Ništa, ali nije Vučić. Zato i moraju da se komešaju..

Phoenix

pre 4 godine

Sve bih ja to prihvatio da je isto govorio s proleca 2012. I tada je sve to bilo jasno svakome ali je tada drugu pesmu pevao. Demokrate su to takodje shvatale ali nisu mogle prstom da mrdnu jer bi ih Naprednjaci i Radikali sahranili (politicki, naravno). I onda dodje ON da nam saopsti bolnu istinu. E, ne moze. Tvoja corba, ti je i kusaj. Preuzmi odgovornost. Ne prebacuj je.

punimlimenke

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.
(M. Radosavljevic, 27. maj 2019 16:57)
Druze, Čeda je ovo govorio 2000.
jos je rekao, nemoj da cekamo 20 godin.
posle te njegove izjave, ovaj koga sada podrzavas i zbog njega.
Jovanoviceva deca imaju policijsku pratnju.
sada ti meni hoces da objasnis ono sto mi znamo.
ne moze...

Gipki

pre 4 godine

Nista ne priznaj...pregovaraj za autonomiju..zemlja i prirodna bogatstva su nasa...njima treba dati prava,pohapsiti kriminalce i teroriste i dogovoriti mir..jednom zauvek.

ikac klisa

pre 4 godine

Prvo da skinu takse a onda da refundiraju stetu nacinjenu njima.
Drugo da se ispuni ono sto je obecano da ce se uraditi a to je zajednica srpskih opstina.

Tek nakon toga mozemo da se vratimo za sto.
Jer o kakvoj normalizicaiji moze da se razgovara dok su takse od 100% na snazi? Sta je normalno u vezi toga?
Drugo zasto bi se vracali da pregovaramo kada druga strana nije ispunila na ono sto se obavezala dosadasnjim pregovorima?

Danka

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.

Ono

pre 4 godine

Pa dobro ovo je pošteno. Oni koji su zakuvali sve, doveli nas u situaciju u kojoj smo će na kraju udariti potpis na konacnu kapitulaciju. Ne bi ni bilo fer da to radi ova opoziciona ekipa koja nije imala ništa sa time već oni koji su vladali 90ih, širili lažni nacionalizam i doveli nas do bombardovanja sa sve kumanovskim sporazumom na kraju. Nije Tadić povukao vojsku, nije Djilas ignorisao albanske predstavnike dok ih vodio umereni Rugova itd... Ono sto ova opozicija jeste uradila, a izgleda da nam sprema Vučić kapitulaciju i tu jeste da je sacuvala jug kada su ekstremisti pokušali pripajanje KiM. Pocisceni, pohapšeni i proterani. Tako se završio neslavan pokušaj otudjenja Preševa, Bujanovca i Medveđe mada sada vidimo da se sprema davanje i te teritorije u miru. Eto toliko.

CZ99

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено. 
ЗАШТО, ОТКУД ТО?
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Jer modernu evropu ne cine okupacije i nesuglasice, vec zajednistvo i saradnja. Jel treba da cekamo i mi sad 2000 godina? Evo cekamo 30 i ja sam se vec umorio.

Soki

pre 4 godine

Нико неће да живи на Косову? А шта је оних 135.000 људи чији број чак и Београд смањује? Хоћемо ли тако да препустимо и Ниш ако “Албанци буду много нервозни”?

Fudbal

pre 4 godine

Ovaj je rekao ono sto je C. Jovanovic davno govorio, samo je razlika u tome sto ovaj hoce da to prikaze kroz njegovu "mucenicku" ulogu. Treba i poraz nekad priznati da bi se mozda i pobijedilo.

Darko

pre 4 godine

Pa ti reče pre nego što si došao na vlast da imaš rašenje za KiM, ili je to bila patka da glasaju za tebe. Do juče se busaš da NE daš a sada da ne možeš da ga vratiš. I čemu onda sve ovo i čemu služi onaj maratonac? Ne znam šta više ...

Dusan

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.

misa

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.
(Danka, 27. maj 2019 18:09)
pa ova garnitura je decenijama pricala jedno i time nas doveli do propasti, cime su zasluzili da ih odjednom neko slusa

Negativni

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 27. maj 2019 17:03

A ko je birao te političare? S neba su nam pali, je li? Sad nema kukumavčenja, kako smo radili i glasali, tako ćemo i proći. Neće nas više biti za pola veka. Pošteno vala, svakom po zasluzi. Da smo za bolje, prošli bi bolje.

Gile neupuceni

pre 4 godine

ok.. hajmo da radimo na natalitetu.. stimulisite ali zaista ne samo na recima stimulisite radjanje..nemojte da pricamo u past tensu.. nije ta bitka sa demografijom izgubljena, sem ako to neko zaosta hoce da se desi... ne placimo nego delajmo predsednice... ne bacajmo pare na jelke i fontane... dajte majkama...!!nasim buducim majkama

Kolo srece se okrece

pre 4 godine

Ko i dalje misli da je Kosovo srce Srbije, da ode u centar Pristine, Prizrena i Peci i razvije srpsku trobojku, naravno sa 3 podignuta prsta!!!

Mr Majestyk

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Svi nabrojani su imali jake saveznike. Da, i ti "Nekadašnji Srbi".

A gde su nama takvi saveznici? Rusi, Kinezi? Jes, kako da ne.

Kengur

pre 4 godine

Cedomire Albanci vec imaju svoju drzavu a to je Albanija, neki narodi u Evropi nemaju nijednu Katalonci, Skotlandjani, Baskijci... Ne moze Kosovo Albaniji a za RS da vaze neka druga pravila na samo 100km razdaljine. Ne postoje posebni narodi u odnosu na druge, ta politika je pobedjena 1945.

Ono kada je vrhunska sreca uci u Nato

pre 4 godine

Сада мало Палма. Нису Србима проблем Албанци нити Албанцима Срби, већ је проблем једноумље од кога беже и из Србије, Хрватске, Сирије, Авганистана, Албаније. Толико.

###

pre 4 godine

A kad je on bio SNS opozicija urlao je na vlast kako izdaje Kosovo, a na pitanje naprednjacima a koji je vas plan za Kosovo rekli su - necemo da vam kazemo da nam ga ne ukradete.
Sta reci, ne valjaju ni bivsi ni sadasnji.

Zemun grad SPO

pre 4 godine

"I da nećemo sutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Da ne vredi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušsavamo da to uklopimo u ono što mi želimo...", primetio je Vučić.

Oni koji su tri decenije unazad govorili jezikom realnosti i cinjenica proglasavani su u Srbiji za izdajnike, a neki su zbog toga morali emigrirati. Do danas se takvo stanje nije promenilo. Nikada kao poslednih godina mediji, uglavnom rezimski, nisu selektivnije birali informacije, sirili mrznju i ksenofobiju i demonizovali zapad i susedne narode sa kojima je potrebno da se dogovorimo i pomirimo zarad opsteg dobra. Ovakvom propagandom se pokusava abolirati rezim iz devedesetih koji nas je katastrofalnom politikom sukoba sa susedima i svetom gurnuo u nacionalnu katastrofu. Gubitak Kosova, krajiski i ostali egzodusi, unistenje industrije, tajkuni, Haski Sud, losa slika u svetu o Srbima, skrnavljenje demokratije i institucija,siromastvo srednje klase... sve su to produkti i posledice rezima iz devedesetih. Ako zeli pomirenje u regionu i Srbiju u EU sve ovo i mnogo toga drugog ova vlast mora reci svom narodu i promeniti delovanje koje je kontinuitet sa onim iz devedesetih. Kosovo je izgubio Milosevicev rezim svojom katastrofalnom politikom vodjenom po meri radikala i Jula, a ne Djindjic, Kostunica, Tadic i Vucic. Sve dok se narod ne podseti na ovu cinjenicu, nece se resiti problem i tapkacemo u mestu razjedinjeni,ogorceni i izgubljeni.

dara mara

pre 4 godine

Pricam pre neki dan sa poznanikom iz tirane. Kaze, sve je skupo, edi rama glumi boema prica o nekoj velikoj albaniji i opet nista. Narod i tamo i ovamo radi za bedu. Kosovo isto tako. Sirotinja a ovi se otimaju ko ce sta da gradi i gde da se ugradi. Nije narod bas toliko glup ali je siromasan pa se igra na kartu nacionalizma.

Rain, the Edenian half-god

pre 4 godine

Lično, ja bih batalio Kosovo. Zapad nam to ne traži, niti će nam ikad išta dati zauzvrat ali to okretanje novog lista nam ni ne treba zbog zapada nego da bismo konačno mogli da brinemo svoju brigu. Imali smo ga, pokazali se nedostojnim da ga imamo i onda su ga preuzeli sposobniji i dostojniji. Što se naših mogućnosti tamo tiče, zaštitimo kulturnu baštinu i to malo nesrećnika koji i dalje nisu zbrisali iz te doline suza. Vučić je, koliko god mi bio mrzak, očigledno doživeo katarzu i konačno obznanio to. Valjda je i on više sit mamuzanja mrtve mazge (ali čudi me da botovi nisu?).

rtr

pre 4 godine

Ne sme predsednik da prica da je deo njegove teritorije izgubljen...
(gj, 27. maj 2019 20:45)

1. Procitaj Vojno-tehnicki (Kumanovski) sporazum
2. Predsednik nije kralj pa da ima svoje teritorije
3. Kao drzavni sluzbenik, ima duznost da govori istinu i povlaci poteze koji su najbolji za vecinu gradjana

muhahaha

pre 4 godine

Kosovo i kosovski boj, pesničke hiperbole kojima nam decenijama mažu oči i vladaju. Realno, zemlja pripada onome ko na njoj živi. Ovaj put pidržavam pedsednika, pre svega što je prvi medju političarima imao hrabrost to da kaže. Ajde da ne bude modernoj Srbiji kosovo opet mesto koje će nas istorijski unazaditi, mladji slobodno čitajte unakaziti. Istini gledajući u oči, niko osim klerika i profitera nema još pet stotina godina da čeka veliku pravdu.

Zeitgeist antibalkanac

pre 4 godine

Jedno pitanje,da li neko zna da li je Srbija mogla da tuži neku državu pred međunarodnim sudom za jednostrano priznanje Kosova?

simajle

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.
(Dusan, 27. maj 2019 19:42)

@dusan
7 od 50 je 85 percentajl. to nije najsiromasnije. srbija je 78 od 190 država u svetu po BDP-ju po glavi stanovnika, a ako si Beogradjanin onda si 45 od 190 po istom parametru tj. u top 25% si najbogatijih na svetu! da li si to znao? naravno da nisi.

Alek

pre 4 godine

Evo kompromisnog rešenja: ako Srbi i SPC dobiju specijalni status ili kantone, može se priznati nezavisnost Kosova uz sledeću klauzulu: u slučaju namere Kosova da se ujedini sa Albanijom, u srpskim kantonima koji se graniče sa Srbijom održati referendun o priključenju Srbiji.

as

pre 4 godine

Pa dobro, priznajmo Kosovo, posle ukinemo Rs, damo Vojvodini samostalnost, Sandžak nek ide i milina. Živećemo lepo i mirno u budućnosti samo u Bg a i njega posle poklonimo nekom šta fali.

Ako priznamo Kosovo faktički ne priznajemo sami sebe, i možemo se ukinuti slobodno.

gorko

pre 4 godine

Gorka istina je da su politicari opljackali sopstveni narod i doveli ga na rub egzistencije, a Kosovo je stalna tema koja treba da skrene paznju naroda sa pljacki politicara, od 1990g do danas..

BOSS

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.

Kolo srece se okrece

pre 4 godine

Ko i dalje misli da je Kosovo srce Srbije, da ode u centar Pristine, Prizrena i Peci i razvije srpsku trobojku, naravno sa 3 podignuta prsta!!!

punimlimenke

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.
(M. Radosavljevic, 27. maj 2019 16:57)
Druze, Čeda je ovo govorio 2000.
jos je rekao, nemoj da cekamo 20 godin.
posle te njegove izjave, ovaj koga sada podrzavas i zbog njega.
Jovanoviceva deca imaju policijsku pratnju.
sada ti meni hoces da objasnis ono sto mi znamo.
ne moze...

Ono kada je vrhunska sreca uci u Nato

pre 4 godine

Сада мало Палма. Нису Србима проблем Албанци нити Албанцима Срби, већ је проблем једноумље од кога беже и из Србије, Хрватске, Сирије, Авганистана, Албаније. Толико.

Soki

pre 4 godine

Нико неће да живи на Косову? А шта је оних 135.000 људи чији број чак и Београд смањује? Хоћемо ли тако да препустимо и Ниш ако “Албанци буду много нервозни”?

Mr Majestyk

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Svi nabrojani su imali jake saveznike. Da, i ti "Nekadašnji Srbi".

A gde su nama takvi saveznici? Rusi, Kinezi? Jes, kako da ne.

Ono

pre 4 godine

Pa dobro ovo je pošteno. Oni koji su zakuvali sve, doveli nas u situaciju u kojoj smo će na kraju udariti potpis na konacnu kapitulaciju. Ne bi ni bilo fer da to radi ova opoziciona ekipa koja nije imala ništa sa time već oni koji su vladali 90ih, širili lažni nacionalizam i doveli nas do bombardovanja sa sve kumanovskim sporazumom na kraju. Nije Tadić povukao vojsku, nije Djilas ignorisao albanske predstavnike dok ih vodio umereni Rugova itd... Ono sto ova opozicija jeste uradila, a izgleda da nam sprema Vučić kapitulaciju i tu jeste da je sacuvala jug kada su ekstremisti pokušali pripajanje KiM. Pocisceni, pohapšeni i proterani. Tako se završio neslavan pokušaj otudjenja Preševa, Bujanovca i Medveđe mada sada vidimo da se sprema davanje i te teritorije u miru. Eto toliko.

Rain, the Edenian half-god

pre 4 godine

Lično, ja bih batalio Kosovo. Zapad nam to ne traži, niti će nam ikad išta dati zauzvrat ali to okretanje novog lista nam ni ne treba zbog zapada nego da bismo konačno mogli da brinemo svoju brigu. Imali smo ga, pokazali se nedostojnim da ga imamo i onda su ga preuzeli sposobniji i dostojniji. Što se naših mogućnosti tamo tiče, zaštitimo kulturnu baštinu i to malo nesrećnika koji i dalje nisu zbrisali iz te doline suza. Vučić je, koliko god mi bio mrzak, očigledno doživeo katarzu i konačno obznanio to. Valjda je i on više sit mamuzanja mrtve mazge (ali čudi me da botovi nisu?).

Dusan

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.

misa

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.
(Danka, 27. maj 2019 18:09)
pa ova garnitura je decenijama pricala jedno i time nas doveli do propasti, cime su zasluzili da ih odjednom neko slusa

Tja...

pre 4 godine

Kad je tako, ajd onda da im damo sve do Mladenovca, i onako će ih biti više od nas. Nemoj slučajno da probamo da napravimo normalnu državu, državu prava i ekonomije, državu koju će da cene i neprijatelji. Ma jok, dovedimo polupismenu krezavu bulumentu ispred suda, obucimo im majice na kojima piše "Pravda za Jutku" - to će sigurno našim albanskim sugrađanima sa Kosmeta da vrati veru u državu Srbiju. Btw kad jedni drugima ovo radimo, kakvi li smo tek prema njima bili, da mi je znati.

Elem - šta TAČNO Vučić od nas očekuje? Da mu aminujemo svako rešenje unapred, pa šta uradi - uradi? E pa to ne može. Stvari se menjaju - juče je Muti Merkel bila Bog i batina, danas se sprema za penziju. "Moj prijatelj" Sebastijan Kurc je upravo ostao bez vlade. Tereza Mej od juna penzioner. Italija misli da je ulazak Srbije u EU "zanimljiva ideja", skoro 20 godina nakon početka pregovora?! Sve se raspada, a Vučić zapeo da preda Kosmet. Zašto, bre?! Svanuće nam ako granica bude na vrh Kopaonika? Mislite da će neko da poštuje i tu granicu i narod koji se razgraničio sam od sebe? Neće. Ne moramo odmah da ratujemo. Ali ne moramo vala ni gaće da skidamo unapred. Nema predaje - Kosmet je Srbija.

srbEUin

pre 4 godine

Čovek koji nas je uveo u ratove prvo sa bivšim sunarodnicima i potom i sa celim svetom, u kojima smo izgubili živote građana, dostojanstvo, moral, međunarodnu reputaciju, prijatelje, imovinu, privredu i teritoriju, sada nas ubeđuje da su ti ratovi bili nepotrebni, uzaludni i štetni i da su šiptari i svi ostali u pravu. Samo da bi ostao u fotelji.
Pa što si nas uvodio u ratove?
Onoliki protesti, mitinzi podrške Slobi, Karadžiću i Mladiću... Sedenje na stiropru...
A sada amnezija.
Ko si ti u stvari?

Gile neupuceni

pre 4 godine

ok.. hajmo da radimo na natalitetu.. stimulisite ali zaista ne samo na recima stimulisite radjanje..nemojte da pricamo u past tensu.. nije ta bitka sa demografijom izgubljena, sem ako to neko zaosta hoce da se desi... ne placimo nego delajmo predsednice... ne bacajmo pare na jelke i fontane... dajte majkama...!!nasim buducim majkama

Maja

pre 4 godine

Kaze Ceda za Albance: taj narod treba da ima drzavu,a napredni poslanici se nesto kao komesaju...pa sta je razlicito rekao od Vucica?
(Lazni Ceda, 27. maj 2019 19:23)

Ništa, ali nije Vučić. Zato i moraju da se komešaju..

Dragoljub

pre 4 godine

Srbima na Kosovu smo danas najpotrebniji, sada treba da pokazemo srpsko jedinstvo najvise i najbolje!
Znam da cu za ovaj komentar da dobijem minuse, ali neka mi pojasne ZASTO!?

Zemun grad SPO

pre 4 godine

"I da nećemo sutra imati onoliko Kosovo u Srbiji tako što ćemo se grčevito držati svojih maštarija. Da ne vredi to što krivimo realnost, selektivno biramo informacije i pokušsavamo da to uklopimo u ono što mi želimo...", primetio je Vučić.

Oni koji su tri decenije unazad govorili jezikom realnosti i cinjenica proglasavani su u Srbiji za izdajnike, a neki su zbog toga morali emigrirati. Do danas se takvo stanje nije promenilo. Nikada kao poslednih godina mediji, uglavnom rezimski, nisu selektivnije birali informacije, sirili mrznju i ksenofobiju i demonizovali zapad i susedne narode sa kojima je potrebno da se dogovorimo i pomirimo zarad opsteg dobra. Ovakvom propagandom se pokusava abolirati rezim iz devedesetih koji nas je katastrofalnom politikom sukoba sa susedima i svetom gurnuo u nacionalnu katastrofu. Gubitak Kosova, krajiski i ostali egzodusi, unistenje industrije, tajkuni, Haski Sud, losa slika u svetu o Srbima, skrnavljenje demokratije i institucija,siromastvo srednje klase... sve su to produkti i posledice rezima iz devedesetih. Ako zeli pomirenje u regionu i Srbiju u EU sve ovo i mnogo toga drugog ova vlast mora reci svom narodu i promeniti delovanje koje je kontinuitet sa onim iz devedesetih. Kosovo je izgubio Milosevicev rezim svojom katastrofalnom politikom vodjenom po meri radikala i Jula, a ne Djindjic, Kostunica, Tadic i Vucic. Sve dok se narod ne podseti na ovu cinjenicu, nece se resiti problem i tapkacemo u mestu razjedinjeni,ogorceni i izgubljeni.

Phoenix

pre 4 godine

Sve bih ja to prihvatio da je isto govorio s proleca 2012. I tada je sve to bilo jasno svakome ali je tada drugu pesmu pevao. Demokrate su to takodje shvatale ali nisu mogle prstom da mrdnu jer bi ih Naprednjaci i Radikali sahranili (politicki, naravno). I onda dodje ON da nam saopsti bolnu istinu. E, ne moze. Tvoja corba, ti je i kusaj. Preuzmi odgovornost. Ne prebacuj je.

Anabell

pre 4 godine

Sve ove godine su nas neodgovorni ljudi lagali i pricali lazi,skrivajuci gorku ali vaznu istinu od nas.Zato moramo da ozbiljno pristupimo ovom problemu.KIM je srce Srbije,i mi necemo odustati,ali zato moramo biti suoceni sa istinom.Jedino tako mozemo naci nacin da resimo probleme i sacuvamo mir.Predsednik Srbije brani interese Srpskog naroda na KIM.

muhahaha

pre 4 godine

Kosovo i kosovski boj, pesničke hiperbole kojima nam decenijama mažu oči i vladaju. Realno, zemlja pripada onome ko na njoj živi. Ovaj put pidržavam pedsednika, pre svega što je prvi medju političarima imao hrabrost to da kaže. Ajde da ne bude modernoj Srbiji kosovo opet mesto koje će nas istorijski unazaditi, mladji slobodno čitajte unakaziti. Istini gledajući u oči, niko osim klerika i profitera nema još pet stotina godina da čeka veliku pravdu.

Fudbal

pre 4 godine

Ovaj je rekao ono sto je C. Jovanovic davno govorio, samo je razlika u tome sto ovaj hoce da to prikaze kroz njegovu "mucenicku" ulogu. Treba i poraz nekad priznati da bi se mozda i pobijedilo.

M. Radosavljevic

pre 4 godine

Protiv sam Vucica i nikada za njega nisam i ne bih glasao, ali to da treba prihvatiti realnost, istina je. Kosovo nije vise nas prostor delovanja i glumiti lazni patriotizam i misliti da bi se nekakvim ratom moglo vratiti, ravno je samoubistvu i nestanku nase drzave. Oni sto po drustvenim mrezama navijaju da branimo Kosovo, ni vojsku sluzili nisu i nisu osetili rat, za razliku od nas sto jesmo. Ti bi prvi pobegli kada bi na nas (ne daj Boze) ponovo krenula alijansa. Samo sto to sada ne bi bilo kao 99. A ti isti sto misle da bi nam neko poput Rusije pomogao i usao u rat sa NATO zbog nas, su samo nerazumni i napaljeni klinci.

###

pre 4 godine

A kad je on bio SNS opozicija urlao je na vlast kako izdaje Kosovo, a na pitanje naprednjacima a koji je vas plan za Kosovo rekli su - necemo da vam kazemo da nam ga ne ukradete.
Sta reci, ne valjaju ni bivsi ni sadasnji.

dara mara

pre 4 godine

Pricam pre neki dan sa poznanikom iz tirane. Kaze, sve je skupo, edi rama glumi boema prica o nekoj velikoj albaniji i opet nista. Narod i tamo i ovamo radi za bedu. Kosovo isto tako. Sirotinja a ovi se otimaju ko ce sta da gradi i gde da se ugradi. Nije narod bas toliko glup ali je siromasan pa se igra na kartu nacionalizma.

simajle

pre 4 godine

Srbija je na 7 mestu najsiromasnijih zemalja u Evropi dok je Bugarska, koja je inace clanica EU vec vise od 10 godina, na 10 mestu najsiromasnijih zemalja. Treba biti realan pa cak i da udjemo u EU, ostacemo medju najsiromasnijim zemljama u Evropi. To je jednostavno cinjenica tako da nemamo cemu da se radujemo ni ulaskom u tu Uniju. Nasi problemi se time ne resavaju.
(Dusan, 27. maj 2019 19:42)

@dusan
7 od 50 je 85 percentajl. to nije najsiromasnije. srbija je 78 od 190 država u svetu po BDP-ju po glavi stanovnika, a ako si Beogradjanin onda si 45 od 190 po istom parametru tj. u top 25% si najbogatijih na svetu! da li si to znao? naravno da nisi.

rtr

pre 4 godine

Ne sme predsednik da prica da je deo njegove teritorije izgubljen...
(gj, 27. maj 2019 20:45)

1. Procitaj Vojno-tehnicki (Kumanovski) sporazum
2. Predsednik nije kralj pa da ima svoje teritorije
3. Kao drzavni sluzbenik, ima duznost da govori istinu i povlaci poteze koji su najbolji za vecinu gradjana

Lord_Sarma

pre 4 godine

Do prvog svetskog rata Moldavija je bila deo Rumunije. Nakon toga je odcepljena i postala samostalna država. Danas, 100 godina kasnije, Rumunija je članica EU i napreduje i razvija se neverovatnom brzinom. Zbog toga veliki broj gradjana Moldavije zahteva referendum na kome bi se izjasnili o polovnom ujedinjenju sa Rumunijom.
Kosovsko pitanje nam je trenutno kamen oko vrata i kočnica za bilo kakav napredak. Ali ako bi smo bez njega ubrzali razvoj države i ojačali politički i ekonomski zašto ne bi mogli da i mi očekujemo ovako nešto?
Nikome nije prijatno da se odrekne svoje teritorije, ali trenutno zbog Kosova stoji cela Srbija. Već 20 godina. Mora se to promeniti ma koliko bolno bilo, džaba nam patriotizam ako ćemo idalje biti siromašni i izolovani od ostatka Evrope.

Negativni

pre 4 godine

Nismo mi kao narod izgubili Kosovo.Za ovakvo stanje iskljucivi krivci su nasi politicari.Sada brane Kosovo oni koji su ga predali ili izgubili,a to ovima na Zapad nikad nece biti jasno.Njihovi politicari kad naprave gresku kao mi 99 godine ide odmah u penziju,a kod nas on jos vlada 20 godina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BOSS, 27. maj 2019 17:03

A ko je birao te političare? S neba su nam pali, je li? Sad nema kukumavčenja, kako smo radili i glasali, tako ćemo i proći. Neće nas više biti za pola veka. Pošteno vala, svakom po zasluzi. Da smo za bolje, prošli bi bolje.

Петар

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали.
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је.
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено.
ЗАШТО, ОТКУД ТО?

lola

pre 4 godine

To se ne priznaje nikad! I dok god je tako Kosovo nece biti izgubljeno! Ako je uslo clanstvo u EU nek se raspise referendum i onda da se jasno vidi da li smo za jedinstvenu Srbiju ili se prodajemo! Sa gubitkom Kosova gubimo i cast i obraz kao narod i nacija!

direwolf

pre 4 godine

SAD su stvorili Sadama, Bin Ladena, pa i Tacija i Haradinaja. A svakoga sto su do sada stvorili su na kraju svrgnuli, pa ce tako biti i sa zadnjom dvojicom. Jedino mi moramo istrajati i biti uporni. Ako su nezavisni i priznati zasto toliko insistiraju na nasu saglasnost? Zato sto znaju da su oteli i da je pravo na nasoj strani. Mozda dogodine, ili za 10, 50 godina, ali ce Kosmet biti nas kao sto i jeste.

Danka

pre 4 godine

Kada smo slušali ono što smo želeli da čujemo, i došli smo skoro do propasti. Istina se uvek mora govoriti, čak i onda kada nam ona ne odgovara.

Gipki

pre 4 godine

Nista ne priznaj...pregovaraj za autonomiju..zemlja i prirodna bogatstva su nasa...njima treba dati prava,pohapsiti kriminalce i teroriste i dogovoriti mir..jednom zauvek.

CZ99

pre 4 godine

ЈЕВРЕЈИ су 2000 година чекали државу Израел. И дочекали. 
Хрвати су вековима сањали државу Хрватску. И добили је. 
Некадашњи Срби 400 година чекали крај турске окупације. И дочекали 
Данашњим Србима је Косово под окупацијом САМО 10 г. а већ многи кажу: изгубљено. 
ЗАШТО, ОТКУД ТО?
(Петар, 27. maj 2019 16:35)

Jer modernu evropu ne cine okupacije i nesuglasice, vec zajednistvo i saradnja. Jel treba da cekamo i mi sad 2000 godina? Evo cekamo 30 i ja sam se vec umorio.

ikac klisa

pre 4 godine

Prvo da skinu takse a onda da refundiraju stetu nacinjenu njima.
Drugo da se ispuni ono sto je obecano da ce se uraditi a to je zajednica srpskih opstina.

Tek nakon toga mozemo da se vratimo za sto.
Jer o kakvoj normalizicaiji moze da se razgovara dok su takse od 100% na snazi? Sta je normalno u vezi toga?
Drugo zasto bi se vracali da pregovaramo kada druga strana nije ispunila na ono sto se obavezala dosadasnjim pregovorima?

Kengur

pre 4 godine

Cedomire Albanci vec imaju svoju drzavu a to je Albanija, neki narodi u Evropi nemaju nijednu Katalonci, Skotlandjani, Baskijci... Ne moze Kosovo Albaniji a za RS da vaze neka druga pravila na samo 100km razdaljine. Ne postoje posebni narodi u odnosu na druge, ta politika je pobedjena 1945.

Zeitgeist antibalkanac

pre 4 godine

Jedno pitanje,da li neko zna da li je Srbija mogla da tuži neku državu pred međunarodnim sudom za jednostrano priznanje Kosova?

Alek

pre 4 godine

Evo kompromisnog rešenja: ako Srbi i SPC dobiju specijalni status ili kantone, može se priznati nezavisnost Kosova uz sledeću klauzulu: u slučaju namere Kosova da se ujedini sa Albanijom, u srpskim kantonima koji se graniče sa Srbijom održati referendun o priključenju Srbiji.

Darko

pre 4 godine

Pa ti reče pre nego što si došao na vlast da imaš rašenje za KiM, ili je to bila patka da glasaju za tebe. Do juče se busaš da NE daš a sada da ne možeš da ga vratiš. I čemu onda sve ovo i čemu služi onaj maratonac? Ne znam šta više ...