Petak, 24.05.2019.

12:36

Đorđević na slatkim mukama – Srbija ima dva vrhunska tima za Kinu

Posle odluke Nikole Jokića da nastupa u Kini, jasno je da će reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu biti u najjačem sastavu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ðorðeviæ na slatkim mukama – Srbija ima dva vrhunska tima za Kinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

282 Komentari

Sortiraj po:

Mika gušter iz Ritopeka

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdan
Milosavljevic
Guduric

Bjelica
Lucic
Kalinic

Jokic
Boban
Milutinov

Ovaj tim mora ici 100% ako svi budu spremni i zdravi i ako Teodosic bude spreman!!!

Vaske

pre 4 godine

sad je maj a prvenstvo je koliko znam tek krajem avgusta tj pocetkom septembra..znaci ne moze da sad kaze da imamo ceo tim na raspolaganju..ne baksuzirajte

Tim za zlato 100%

pre 4 godine

Teodosic
Micic
Jovic
Bogdanovic (ako obeca da nece sutirati vise od dve trojke po utakmici)
Nedovic
Guduric
Simonovic
Kalinic
Bjelica
Jokic
Marjanovic
Stimac

Nbc

pre 4 godine

Ključ su Jokić i Bogdanović, naša 2 daleko nahbolja igrača koja se i jako dobro slažu na terenu. Vrlo bitni su i Bjelica i Milutinov, ali i ostali prije svih Lučić, Teodosić, Kalinić i još dosta jako dobrih igrača. Dobro bi nam došao i Micov, taj tip igrača nam fali.

Marko

pre 4 godine

Nikada manja razlika izmedju amera i nas, ali, ako izuzemo njihovih 12 najboljih. Onda bismo imali sanse da ih dobijemo. Prijatelji, Harden, Kari, Durent, Batler, Irving, Dejvis, Grifin, Grin. Ne moram da nabrajam dalje. Svako ko misli da ce biti manje od dvadeset razlike nije pri sebi. I to ako budemo raspolozeni. Lebrona sam izostavio.

FV Sweden

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic
Bogi, Nedovic
Kalinic, Guduric, Lucic
Bjelica
Dzoker, Milutinov, Bobi

Mislim da su trenutno najbolji igraci i u najboljem formu. Naravno ima jos nekih kao Macvan, Raduljica, Milosavljevic ali forma i povrede uticu.

da je baba deda

pre 4 godine

nedovica i jovica precrtati jer su devedeset posto povredjeni kad god nam je bilo gusto.lazica zvati samo ako moze da da 100%. hm vanja marinkovic je veliki znak pitanja jer je dobar kada je tim dobar.

Slobo

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50) # Link komentara
Preporučujem (+700)Ne preporučujem (-61)

Na oko izgleda lepo,ali ovde je Kalinic jedina klasicna trojka. Verujem da ce se Djordjevic zbog toga odluciti za Milosavljevica koji moze da igra na "trojci", a da ce otpasti Guduric ili Nedovic.

Шенге Пенге

pre 4 godine

Бориша, Тодоровић, Јеловац, Накић - бар двојица од ове четворице имају места.

Wqsdyui

pre 4 godine

4. Teodosic 5. Micic 6. Dragan 7. Bogdan 8. Bjelica 9. Lucic 10. Kalinic 11. Milutinov 12. 13. Raduljica 14. Bobi 15. Jokic ovo je z a c e m e n t i r a n o bukvalno. Ostaje samo pitanje jednog tog igraca sa brojem 12. Bukvalno z a c e m e n t i r a n je i raspored ovih brojeva na dresovima. Dakle, ostaje samo nepoznato jos ko ce biti taj dvanaesti igrac koga ce selektor voditi u Kinu. O tome vredi jedina polemika jer je ovo iznad z a c e m e n t i r a n o. Da li ce to biti neko mlad igrac, po meni mora mlad, ili neki od prekaljenih, videcemo. Posto ima 4 beka, beka nece voditi. Posto ima tri centra i jednog krilnog centra, nece voditi ni centra. Ostaje krilo da vodi. Da li ce to biti Simonovic stariji igrac, ili neko mladi, ja preporucujem da to bude, kao i u v e k sto je reprezentacija imala jednog mladog velikog talenta, koji se uvek morao voditi da gleda, Simanic koji je veliki talenat. Hvala. Srdacan pozdrav i do zlata.

SIMANICA NA 4

pre 4 godine

Trenutno smo na cetvorci samo sa Bjelicom. Ja bih tu poveo i Simanica. Izuzetne fizikalije. Uz jednog snaznog centra moze jako dobro da zatvori reket.
Tako da je moj tim:
1. Teodosic, Micic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic,
3. Kalinic, Lucic
4. Bjelica, Simanic
5. Jokic, Milutinov, Marjanovic

Strasna ekipa koja treneru ostavlja razne mogucnosti. Ne vidim kako bi bilo ko sem USA mogao da exploatise bilo sta u nasoj ekipi, a da mi nemamo odgovor. Mada pored USA i Australija ima izuzetno jaku ekipu.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Teodosic, Lucic, Jovic i Bogdanovic su jedini koji se bore do kraja. Zato razmislite dobro koga birate, jer vam garantuje da ako dodjemo do finala bice ona standardna: "sta ima veze, imamo srebro".

T-mac

pre 4 godine

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....
(Milan, 24. maj 2019 13:42)

Тај податак од 16 поена по утакмици није меродаван . Те сезоне је трејдован у Далас из Мајамија и за Далас је одиграо око 12 утакмица где је забележио тих 16 ппу. Његов просек те целе сезоне је 12 поена, а његова најбоља сезона је 1996 са 13.4 поена.

Fluence

pre 4 godine

.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.
(milos, 24. maj 2019 14:21) # Link komentara

Sve si lepo rekao osim jedne gluposti, a to je sto si Bogdana stavio u ove koji ne znaju da se krecu bez lopte. Bogdan se od svih ovih igraca najbolje krece bez lopte, a od ove sezone je postao i najbrzi nas igrac posle Nedovica! Ocigledno je da nisi odgledao nijednu utakmicu Sacramenta ove sezone! Uz to, tvrdim da u organizaciji igre nimalo ne zaostaje ni za jednim nasim plejom, a mozda je cak i bolji od svih njih trenutno! Jedino sto mu je sut slabiji ove sezone, ali nije ni toliko los koliko ovde par hejtera zeli da predstavi! Posle Jokica, nas najbolji i najsvestraniji igrac!!!

Englez

pre 4 godine

ja mislim da uopšte nije izbor izmedju Gudure i sina Dragana , ovaj prvi ima najbolje procente suta u EL takav igrač nam treba a ovaj drugi isto ide zbog odbrane , odluka će biti izmedju Nedović i Jović jer su oboje povredjeni često, prednost bih dao Nedovicu zbog brzine i šuta .

analiticar_ amater

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.
(danguba, 24. maj 2019

Realno bolje da nam ne igra ubedljivo najbolji igrač koga imamo jer će se neko bez njega u timu truditi 300 posto

Dvorska budala

pre 4 godine

Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?
(ccc?, 24. maj 2019 17:50)

Po tvojoj logici je i Kari odličan "skakač" jer je četvrtoj utakmici protiv Portlanda imao čak 12 "skokova" . Rebound u košarci znači odbitak.

NNN

pre 4 godine

Ako sve protekne u najboljem redu i uzmemo medalju za koju svakako imamo kvalitet, na terasi bi trebalo da se pojave i svi momci koji su igrali u kvalifikacijama!

klu

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice?

Bez nekog navijačkog opredeljenja, ali ovo jednostavno ne može da se tvrdi ako nije dve sezone uspeo da igra vise od 10min prosečno u svom timu. Smešno ds se tvrdi da je najbolji današnjice ili jedan od najboljih.

Jedan od najboljih u evropi. Mada i to je sad upitno jer je u godinama. Videćemo.

pdf

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)
To je to! Jedino da imamo još jednu klasičnu 4-ku uz Bjelicu bilo bi idealno... Al jbg, savršenstvo ne postoji :)

Del Piero#10

pre 4 godine

Vidim otpisaše olako Birčevića, a poznato je da Sale izuzetno ceni igrače poput njega. Za Đorđevića je izuzetno bitnan minuli rad igrača u reprezentaciji, zato je uvek bilo mesta za igrače poput Birčevića i Štimca. One koji odnosom prema dresu reprezentacije i redovnim odazivanjem daju primer ostalima. Ne kžem da Birča treba da bude u 12, imamo zaista mnogo kvalitetnih igrača, ali sam siguran da će ga Sale uvrstiti na širi spisak.

micaiz kafica

pre 4 godine

Svi pušu Teodosića kao prvog na pleju. Ako nam je on prvi plej ispadamo u prvoj fazi. On zaslužuje da ide na SP sa ekipom, nikako ne zaslužuje da igra, pa ljudi on ne igra več 2 godine ozboljnu košarku.

Banzai

pre 4 godine

Vladimir Lučić je svojim zalaganjem i borbenošću tokom prošlog velikog takmičenja sigurno zaslužio poziv selektora Đorđevića.

Djole

pre 4 godine

Koji vam je djavo sa Teodosicem? Sto ste se navrzli na njega? Covek po prvi put umesto u maju zavrsi sezonu u februaru i vi odmah pricate kako je los, ne spreman, truba... Prvo, covek je izuzetno kreativan plej, sto je najvažnije, drugo, ima potrebno iskustvo, uigran je sa ovim timom itekako. Dalje, vec je poceo lagano sam da trenira, procice pripreme i uci ce u ritam, ponasate se kao da ce da kulira do pocetka SP. Nije uspeo u NBA, ali nikad on nije bio najspremniji igrac pa vam do sad nije smetalo. Vazno je da bude pravi na SP, sve pre toga je priprema.

555

pre 4 godine

Uzi spisak od 16 kosarkasa bi trebalo da izgleda ovako: Teo, Bogdan, Beli, Jokic, Bobi, Micic, Guduric, Kalinic, Nedovic, Milutinov, Radulja, Jovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, Simonovic. To su najbolji i najstandardniji reprezentativci. Konacni izbor ce zavisiti od povreda, forme i potreba tima.
U svakom slucaju odlican tim, medalja je realnost. A svi vi koji ocekujete zlato nikad niste pogledali utakmicu NBA i jako ste nerealnj. Isto vi koji ocekijete da ce Jokic da ima slobodu da igra pleja kao u Denveru i da ima brojke kao tamo se varate, jer je ovo potpuno druga prica. U svakom slucaju super je sto igra i stvarno imamo jako lep i kompletan tim, mada nismo jedini i ocekujem dobru borbu za medalje.

danguba

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.

zizu

pre 4 godine

Al smo jaki breeee... Koliko cela repka dobila na tezini igranjem Jokica,strasno..Samo se nadam da su nasi bekovi gledali njegove asistencije,da ne bude "onog po burek,a nas bek zajedno sa njim po burek"

Perica jase ponovo

pre 4 godine

(Denis Rodman, 24. maj 2019 16:07)

Posebno ce svoj djep da uklopi, " Ja nikad necu da vodim ni jedan klub dok vodim rep.,.." POZNATO ?

milanche

pre 4 godine

Teodosic, Micic, Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalinic, Simonovic
Bjelica
Jokic,Bobi, Radulja, Milutinov

Ovo je tim koji ce ici u Kinu.

Negativni

pre 4 godine

(nebaCar, 24. maj 2019 15:29

Da, kada sam rekao da je Bogdanović prosečan igrač, odmah sam naveo "u vrhunskim okvirima". A to znači NBA. Evropska košarka je, trenutno, dve klase ispod toga.

Dzakarta

pre 4 godine

Iskreno ....
Guduric igra dobro kod Zeljka?????
hahahaha .Koji Guduric ima jos neki,ovog sto znamo iz Fenera je promasio sport,gledao si ga na F-4,bruka i sramota.Milosavljevicu nemoze patike da nosi.Sve ove gidine nazaduje,svi cekaju da odigra jednu dobru utakmicu,ali nikako da odigra.Kakava ,bre repka .

crveni horizonti

pre 4 godine

Ja bi bio zadovoljan bilo kakvom medaljom pošto su Ameri nedodirljivi ako ozbijno shvate turnir. Nismo mi ništa veći favoriti od Australaca, Kanadjana i ili Grka koji mogu napraviti sjajnu ekipu. Po meni je problem što nemamo puno koševa izvana. Osim Bogdanovića i Gudure koji variraju sa šutem kao i Tea koji može imati ovakav ili onakav dan nema tu puno sigurnih poena pošto su ostali izvana većinom rudari. Medalja je uspjeh!

Nesoje975

pre 4 godine

Boban na zalost suvisan. Niko ne vodi tri teska centra i da, bez obzira sto je Jokic svestran na poziciji 4 u paru sa Milutinovim i POGOTOVO Bobanom apsolutno ne upotrebljiv. Svi bi nas pretrcali. Kljucni nas igrac na SP ce biti definitivno Bjelica. On je jedina donekle adekvatna 4 koja zna sve i pri tome moze da siri odbranu bilo kog protivnika jer neuporedivo ima bolji sut od Milsapa. Kalinic moze zamjeniti donekle ali protiv Amerima nema sanse. Steta za Macvana ali ko zna. Na svim pozicijama smo odlicni sem znaci 4 tu smo na Bjelici samo. Zato ga pristediti i ako bog da u finalu sa pametnom igrom da nedo bog ne udje rano u problem sa faulima mislim da pobjeda nece izostati.

Petar

pre 4 godine

Sve je u redu, momci su sjajni, samo ako Boga znate ne zovite tog Teodosica. Covek je generalno truba u odbrani, treba mu 30 suteva da bi pogodio 5, los je primer mladjima (ne zivi sportski). Jedino sto je maher da se uvali u dobar tim pa onda izgleda da je bolji nego sto u stvari jeste. Gledao sam sve njegove meceve u Klipersima. Ni nakon dve godine u NBA covek nije imao snage za vise od 10 minuta. Katastrofa opsta da jedan profesionalac ne moze da trci vise od 10 minuta. I na kraju, uzece mesto u reprezentaciji nekom klincu (Nakic) koji je buducnost nase kosarke.

Aleks

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Umesto Gudurica Gagi Milosavljevic i to bi bilo to. Znam da Gudura kida trenutno, ali Gagi je srcaniji igrac.

No sve zavisi od toga kako prodju pripreme.

dzoni

pre 4 godine

Kako neko moze da stavi Raduljicu umesto Militinova? Pa decko je mozda i najbolji centar u evropi. Odlicne fizikalije, odlicno brani obruc i reket, u napadu dobar u pick and roll igri. Mislim da bi nase petice morale da budu Jokic i Milutinov a za treceg nek biraju izmedju Bobija i Radulje!

Marko

pre 4 godine

Ovo će biti verovatno jedno od najjačih svetskih prvenstava, Ameri će poslati jak tim i bez sumnje su favoriti, zatim tu idu Srbija i ne treba potceniti ekipe kao Kanada ili Australija (skoro celi NBA timovi, pritom sa par vrhunskih pojedinaca koji se ističu i u toj ligi), Italija, Španija, Grčka, Litvanija , Francuska možda za nijansu slabije od nas ali itekako jake selekcije.

323

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.
(Neko sa strane, 24. maj 2019 16:40)


Ovo je TIM . Upravo sam na ovaj tim mislio gledajuci ovaj B92 spisak igraca. Jovic je odlican plej ali pored Tea i Micica koji je u izvanrednoj formi i koji je mnogo napredovao ipak nema sta da trazi. Uz sve to ko zna , cesto se povredjuje.Steta ali ova dva pleja po meni imaju prednost. Imacemo jak tim, jaku klupu, samo da svi prodju pripreme bez povreda.

milos

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica... 
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci... 
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad 
prilagoditi igru i taktiku ovome. 
lako, brzo, jednostavno
 (boaz, 24. maj 2019 16:31) 
Ima vise igraca kod nas koji vole loptu u svojim rukama - Teo, Jokic, Bogdan, Micic, Jovic.
Nece to da bude tako jednostavno kao sto ti mislis.
Igras godinama sa loptom u rukama, pa sad treba naprasno da pocnes da pravis kretnje bez lopte ne bi li ti je Jokic urucio za polaganje ili sut.
Posto je Teo ocigledno jos uvek lider, plasim se da ce Jokic na SP igrati klasicnog centra sa povremenim leprsavim dodavanjima.
Nasa reprezentacija nema igrace kao Denver, koji zuje okolo kao osice, kod nas se vise igra poziciona kosarka. To ima veze sa mentalitetom, konceptom evropske kosarke i nedostatkom NBA kondicije.

срле

pre 4 godine

Какав је то тим кад један Васа Мицић нема места у првој петорци! Имамо суво злато, ови момци могу много, а Мицић ће играти НБА лигу једног дана. Пошто Мачван вероватно не може играти због повреде, позвати младог Марија Накића, да осети атмосферу и буде део тима. Срећно Сале и наши орлови!

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi?

pre 4 godine

Ovo je tim za SP !
1) Teodosić,Micić(Jović)
2) Bogdanović,Milosavljević,Gudurić(Nedović)
3) Kalinić,Lučić(Simonović)
4) Bjelica,Mačvan
5) Jokić,Milutinov,Marjanović(Raduljica)
Idu dva pleja,tri beka,dva krila(prednost Miciću,Guduriću i Lučiću zbog
bolje forme u odnosu na Jovića,Nedovića i Simonovića).
Od visokih igrača na pozicijama 4 i 5 uvek ide pet igrača,a pošto je
Bjelica jedina četvorka sa njim će verovatno i Mačvan ,ako bude u formi jer
dugo je povređen,a onda automatski jedan centar otpada ,a to je verovatno
Raduljica.
Naravno Đorđević je taj koji odlučuje, jer moguće su povrede i taktičke
zamisli Selektora .Iznenađenje bi samo bilo da upadne neko
ko nije naveden na ovom spisku.
A ako se neko možda pita zašto Milosavljević,odgovor je zbog odbrane jer je
tu jednostavno najbolji.

pant-L.A.

pre 4 godine

sale moze da miksuje igru koliko hoce sa ovim igracima..
bogdan 1, neda 2, lucic 3, kalina 4, jokic 5
micic, bogi, kalina, bjeli, jokic
jovic, miki, luce, bjeli, milutin
teo, bogi, gudura, bjeli, jokic....
do ujutru..

ccc?

pre 4 godine

sa jokicem dobijamo sirini i kreativnost a gubimo skok i odbranu..mislite o tome..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ldjidji, 24. maj 2019 16:21)




Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?

Neko sa strane

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.

Sale Djordjević

pre 4 godine

Pišite predloge, ja vodim statistiku, svi se pitate, svi smo treneri zajedno! Povešću igrače sa najviše glasova. Vaš Sale Djordjević

lecont

pre 4 godine

(What about the Dome, 24. maj 2019 15:30 )
Da li pod normalne države, u kojima stanovništvo živi normalno, podrazumevaš u '' lude'' Islandjane ? Mislim, i oni sačekaše svoje fudbalere, posle Evropskog prvenstva, slično kao što mi sačekujemo naše sportiste, samo što smo mi malo razmaženi, pa sačekujemo prvake, a oni svoje fudbalere, koji pobediše Englesku, ništa više.

red

pre 4 godine

raduljica nezaboravite mnogo je dobro igrao sa reprezentaciju mnogo vise doprinost nego bobi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (weros, 24. maj 2019 15:53) # Link komentara

Kakav crni raduljica,nemoj da si smešan.

Mladen

pre 4 godine

Ima puno do prvenstva mogu stvari jos da se promene, neko otkaze ili se predomisli ili povredi. Ako Jokic igra onda Bobi,Raduljica ili Milutinov jedan ce morati da izvisi. Ako je Macvan i dalje povredjen i van forme nadam se da se krpimo Lucicem i Kalinom na 4 ne daj boze Bircha ili Jelovac kao zamene Bjelici. I na kraju Guduric ili Milosavljevic. Ostalo je poznato-Teo,Bogdan,Nedovic,Jovic i Micic.

CarloNS

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.
(toze, 24. maj 2019 15:35)


Jokić bez problema može da odigra 30-35 minuta po utakmici (može i 65, ali nema potrebe). To praktično znači da se drugi i treći centar neće baš naigrati. Bobi može da odigra 5-10 jakih minuta, a posle da sedi (isto važi i za Mulutinova).

rođerer penzija

pre 4 godine

Ljudi mi trenutno imamo najboljeg centra NBA (ili sveta) i najboljeg centra Evrope !!!
Sa ovakvim sastavom imamo realne šanse za srebro, jer ipak treba biti realan što se tiče Amerike, ali se nikad ne zna upravo zbog iskustva naših NBA igrača.

marsovac

pre 4 godine

Kada covek ima harizmu, i poverenje, onda je dovoljna samo rec. Bravo za Djordjevica, bravo za tim Srbije i sve igrace, bravo ZA SRBIJU!

Iskreno?

pre 4 godine

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.
(Vucko, 24. maj 2019 15:30)

Kaze Guduric kosgeter a lik nema ni 9ppg

Smeh

pre 4 godine

@ What about the Dome
Pa potrudi se oko svog života a ne da ovde "pametuješ". Eto ja bih voleo da osvajamo stalno zlata na takmičenjima i ne bi mi bilo teško da odem na doček. A za razliku od tebe imam i dobar posao, dobru platu, ispunjen život sa mojom lepšom polovinom i uživam u sportu. Zato mrači negde drugde.

Negativni

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!
(sasa jokic, 24. maj 2019 15:35)

Dobar ti je argument, ali ja nisam pisao o tome. Ja sam pisao o tome da dDražen, Bodiroga i Sale nisu trojkaši. Oni su kompletni igrači i pre svega vodje, koje preuzimaju odgovornost kada treba, da li je to šut za tri poena ili ulaz ili dobra asistencija...nebitno. A dobar je i argument da se pre tih odlučujućih trojki dešavalo svašta...dobre odbrane, asistencije, odlični ulazi...to ti je to u kompletu :-)

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Ma ljudi, da li je moguce da vi sumnjate u Teodosica??!!! Pa on sa 30% snage moze da igra na SP. I kakve veze ima sto nije imao takmicarske utakmice. I sam je rekao da je vreme da pocne da trenira i da se sprema za reprzentaciju. I ceo strucni stab mu veruje, jedino strucnjaci na komentarima ne veruju. Ne brinite se vi za njega.

santa justa

pre 4 godine

Ko god bude u 12 treba spremiti lovu i pravac Kina. Bio sam u Slo 2013 u Spa 2014 i Berlinu 2015. Propustio Rio i Tursku. Kina na redu :)

boaz

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica...
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci...
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad
prilagoditi igru i taktiku ovome.
lako, brzo, jednostavno

manda Pg

pre 4 godine

zbog nedostatka rezervne cetvorke najviseg kvaliteta Jokic bi mogao povremeno igrati sa Bobanom i Milutinovim u petorci. Teodosic, Micic, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, Guduric, Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Milutinov, Marjanovic. Kalinic ponekad kao cetvorka Jokic isto, mislim da Raduljica ipak ne igra nivo kosarke kao nekad. naizgled previse bekova al ima tu mnogo sampiona i polivalentnih igraca sa mnogo iskustva. 2001 pod kos su bili Tomasevic Drobnjak Tarlac Milojevic i bili su neopisivo dominantni.

dekigrobar011

pre 4 godine

Lepo da su svi spremni za pripreme.
Po meni voditi realno najspremnije i igrače u formi.
Na kecu :Micić, Jović
Dvojka:Nedović, Bogdanović
Tri i četiri:Bjelica, Milosavljevic, Lučić, Gudurić, Kalinić
Petica:Jokić, Milutinov, Marjanović
Objašnjenje za izostavljanje Tea i ostalih u drugoj rečenici.
Mislim da je najveća snaga našeg tima sposobnost za improvizaciju i sposobnost igranja na više pozicija zavisno od protivnika.
Umemo da stegnemo odbranu, umemo da reštamo iz daljine a možemo i da ulazimo u reket ili guramo pod koš.
Više od tri teška centra nam ne trebaju jer Bjelica, Lučić, Kalinić umeju da odigraju lažne petice.
Jedina nedoumica u eventualno finalu protiv Amera je da li mogu da žestoko utreniraju zagradjivanje koša i ofanzivni skok.
To bi bilo presudno u meču za ostale segmente smo superiorni.
Naravno, motivacija i energija se podrazumeva.
Verujem u Saleta i stručni štab.
Idemoooo.!

Markobrebrat

pre 4 godine

Jao ovih naših selektora. Ljudi, morate da shvatite, Jokic nije cetvorka, vec teski centar i prvenstveno zbog odbrane ne moze biti u isto vreme sa Bobanom na parketu. Neka prva petorka bi bila:
Teo/Micic
Bogdanovic
Kalinic/Lucic
Bjelica
Jokic

Mora biti balansa dobrih odbrambeno i ofanzivno orijentisanih igraca.

Slobodan

pre 4 godine

Bobi moze da izdominira na ovom SP. U NBA ga mozda muci odbrana ali ovde nece, bice strasna dominacija u napadu. Tako da Milutinov tek treba se dokaze (u sta ne sumnjam) tamo kuda se Bobi vec bori.

ns boy

pre 4 godine

nesto ne pratim,kako raduljica nije top,jel on u krizi.vidim da smo mnogo jaki na centrima posle dugo vremena,stari duh nase kosarke.idemo do medalje

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Видим овде стручњаци упорно стављају Јокића на четворку. Ало буразери, човек је најбољи центар НБА лиге, званично.

Džoni

pre 4 godine

Mi smo osvajali zlata kada smo to postavljali pred ekipu tj kada smo sa tim ciljem odlazili na prvenstvo. U zadnje vreme na Svetska i OI odlazimo sa ciljem da uđemo u finale. Ameri ne osvajaju zlata isključivo i samo zato jer su kvalitetniji(što svakako jesu) nego zbog toga što oni i dođu po to zlato i svaka druga opcija za njih je neuspeh. E sad zamisliš finale nas i njih, mi ulazimo u utakmicu prezadovoljni učinjenim i već ispražnjeni, dok oni u tu utakmicu ulaze maksimalno motivisani jer bi poraz za njih bio katastrofa i neuspeh. E zato u finalu izgubimo 40 razlike. Taj stav moramo da promenimo, a sada su tamo Jokić, Bogdan, Beli i Bobi a bio je i Teo i verujem da neće imati toliki respekt prema njima ako se eventualno sa njima susretnemo.

Nenad

pre 4 godine

"Naglasimo samo da su tu jedan od najboljih plejmejkera današnjice Teodosić..."
Ja ne razumem šta je sa našim ljudima, čovek praktično ne igra 2 godine. Čemu ova epska preterivanja. Teo je bio dobar, ali sad je realno teret.
I čemu to promeštanje Jokića na 4, samo da bi se našlo mesta za još nekog na 5. Jokić je petica i svako ko ga je u prošlosti premštao na 4 je zažalio. Čak su ga u Denver doveli za 4, pa kad su videli kako stoje stvari, Joku na 5, Nurkića out...

bavarac

pre 4 godine

Ja bih ovako: na jedinici Jovic, Micic, Teodosic, na dvojci Nedovic i Bogdanovic, na trojci Guduric i Kalinic, na cetvorci Jokic i Bjelica i na petici Raduljica, Milutinov i Marjanovic.Mora neko da ispasta, po meni neka to bude Lucic i ako bi i on trebao da igra.

Alkos

pre 4 godine

Djordjevic sad ne treba da se pravi pametan vec samo da obezbedi svima snimke Denvera i nek uce kretanje i uloge. Kad je neko toliko kvalitetom dominantan kao Jokic cela igra treba da se odredi njemu. Kljuc je Bjelica. On ima mnogo bolji sut spolja od Milsapa. On bi mogao da najvise iskoristi paznju odbrane na Jokicu.

big

pre 4 godine

Glavni konkurenti:

USA - sve zavisi sa kojim timom i entuzijazmom dođu, Greg je trener, tako da verujem da on zna i da motiviše i da izabere i spremi tim. Jako teško sa njima

Australija - Mils, Bejns, Simons, Bogut, Delavedova, Ingls, Bolden, iako praksa pokazuje suprotno, mogu da budu jako nezgodni.

Kanada - Wiggins, Tristan Thompson, Nik Stauskas, Mari i Lajls iz Denvera, Gilgeous-Alexander, Justin Jackson, Olinik, isto kao i za Kanadu

Španci su prošli svoj zenit, ali je to iskusna ekipa, koja svakoga može da iznenadi, i to su nam konkurenti, Grci i sa Janisom ne verujem da mogu puno, iako je on prava zver, FIBA pravila ga puno sputavaju.

What about the Dome

pre 4 godine

Ok. Razbijemo Amere u finalu i nasa reprezentacija bude svetski sampion. I sta onda?
Neki ce da trljaju ruke, a neki ce da se zadovoljavaju kucanjem komentara.
A onda ce da izadju na balkon, podignu pehar i kazu hipnotisanoj masi: Ovo je za vaaaas!
Za nas? Sta to?

Vise bih voleo da nikad ne uzmemo ni jednu medalju, ali da normalno i dostojanstveno zivimo.
Svajcarska, Svedska, Norveska, Irska...

Jos uvek vazi (na zalost) rimska paradigma: Igara i hleba. Mada ovog prvo ima vise.

Napreed Srbijaaaaa hahahahaaa...
Probudimo se iz sna!

Vucko

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija
(Mdad, 24. maj 2019 12:51)

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.

rade

pre 4 godine

ja mislim da je djordjevic najnesrecniji zbog ovakve odluke jokica... pa on je sada ubedljivo najlosiji deo reprezentacije... i svaki neuspeh ce biti iskljucivo njegova zasluga. a ovime je izgubio alibi u neigranju najboljih igraca.

Александар

pre 4 godine

Miloš Teodosić  
Vasilije Micić 
Dragan Milosavljević 
Bogdan Bogdanović 
Marko Gudurić 
Vladimir Lučić 
Nikola Kalinić 
Milan Mačvan 
Nemanja Bjelica 
Nikola Jokić 
Boban Marjanović 
Nikola Milutinov 

Goran

pre 4 godine

(Nenad, 24. maj 2019 15:28)

BRAVO Legendo za komentar !
Ovako razmisljaju ljudi koji zaista i prate kosarku detaljnije u poslednje 2 godine...

nebaCar

pre 4 godine

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.
(Negativni, 24. maj 2019 14:55)

"Pratiš li ti uopšte košarku"
i
"Bogdanović je prosečan igrač"

Dečko šta ti onda pratiš

Ako misliš u odnosu na američke reprezentativne bekove, onda ok, ali osim njih on je izuzetno opasan i koristan igrač, popravio odbranu, šut mu je dobar, koliko god ga neki pljuvali, ima ulaz, ima zna da razigra, on je za prvih pet za bilo koju reprezentaciju na svetu, osim Amera jer su liga za sebe.

gtr

pre 4 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1546084#k30400259

A kad to nije strasno da se propusti utakmica reprezentacije na velikom takmicenju za nekog ko voli srpsku kosarku? Pre dve godine kad nam je igrao treci tim? Ne znam kako neko postavlja ovakve komentare, treba smisliti nesto ovakvo, pa uci ovde kucati itd.

Naravno, svima nam je draze da igra kvalitetniji sastav jer povecava mogucnost za visim plasmanom a samim tim i ocekivanja i naboj kod ljudi.

Ali svaka cast svim momcima koji su ikad igrali za nasu reprezentaciju, i onda kad smo nizali zlata i onda kad smo bili pretposlednji na OI ili sl.

Vucko

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

To je ono najbolje sto imamo. Steta samo za Macvana sto je povredjen. Samo da ostali ostanu zdravi i da odemo u najjacem mogucem sastavu. Nadam se da Sale nece ubaciti svoje ljubimce Raduljicu i Milosavljevica, na ustrb recimo Gudurica i Milutinova, mada se ne bih iznenadio. Uostalom god da odluci, dokazao je covek da zna i treba mu verovati.

Hoces iskreno?!

pre 4 godine

Nadam se da Djordjevic nece zvati igrace zbog starih zasluga.
Kome treba plej koji godinu i po dana nije odigrao jednu celu ozbiljnu utakmicu?
Hvala Teo ,ali nisi vise za prvog pleja. Povuci se idi u penziju i nastavi da uzivas u zivotu. Osvojio si sve sto si mogao,uvek ginuo za drzavni dres 8 mnoge nas ucinio srecnim. Vreme je da se povuces. Hvala na svemu.
Ziv bio. Treniraj preko leta,nabaci kondiciju pa nastavi svoju dominaciju u EL gde si stao pre nesrecne avanture u NBA.

extremesportist

pre 4 godine

Nepotrebno nam je da vodimo 4 centra, pa ako Boban izvisi zbog Raduljice, onda stvarno sramota. Nije za startnu peticu, ali je naš najbolji džoker igrač koji može da preokrene tok utakmice jako brzo.

Po meni, samo dve dileme postoje, a to su Lučić/Simonović na poziciji krila i Milosavljević/Gudurić na poziciji beka, ali kako stvari trenutno stoje u boljoj formi su Lučić i Gudurić.

Uzimajući to u obzir najboljih 12 je:

PG: Teodosić, Micić, Jović, Nedović (on može i beka)
SG: Bogdanović, Gudurić
SF: Kalinić, Lučić
PF: Bjelica
C: Jokić, Marjanović, Milutinov

Jokić i Kalina mogu po potrebi i na 4, pa tu nismo slabi koliko deluje, a voditi Mačvana koji je cele sezone bio povređen je van svake pameti.

To je neko moje mišljenje, ali dobro, Đorđević sigurno zna bolje i navijaću za koji god tim bude otišao u Kinu, naravno.

Depaulo

pre 4 godine

Svi pisu hvalospjeve o Micicu, a pola vas nije odgledalo nijednu njegovu utakmicu ove sezone. Procitali statistiku i odjednom je on nas najbolji plej. Micica znamo dobro, to je igrac koji samo moze da odmijeni Tea. Teo je klasa i vodja ove reprezentacije poslednjih 10 godina. Dokaz njegove klase su i brojni negativni komentari u vezi njega, najkritikovaniji sportisti u Srbiji su Nole i Teo. To nesto govori.

MYNX

pre 4 godine

Sad kriticari koji do juce pljuvali Jokica....njefa ostavili na miru pa presli vidim na Tea standardno....ili na Amere kako su jaki i nemamo sanse s njima....ili Australija i Kanada....smesno juce sam pisao o njima....mibi njih odvalili sa igracima iz El....bez nba igraca....a tek ovako....ove godine je kraj za Amere....vasa manipulacija pada....zivi bili pa videli odvalicemo Amere ma u kojem sastavu bili....2019 godine pada Amerika....u kosarci....pada sns sa vlasti istog meseca zapamtite to!!!!

toze

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.

sasa jokic

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!

Ex X

pre 4 godine

Jokić na četvorci, pa jel pratite vi Nba? Sad ćete najboljeg centra Nba lige da stavite na drugu poziciju u odnosu na onu koju igra, bože sačuvaj. Na Saletu je da odluči koju ce košarku da igra, novu, brzu bez pravog centra ili staromodnu sa dva visoka igrača. Ja bih lično kopirao igru Denvera gde Jokić igra plaja a ostali trče u krug i oko njega, karikiram. U ovoj varijanti Teo je na žalost višak isto kao i Bobi i Raduljica. Neki drugi igrači bi mogli da iskoče i profitiraju od ove vrste igre. Videćemo na šta će se selektor odlučiti i da li ima ono što je potrebno da preseče i napravi iskorak napred.

Negativni

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33

Ne znam da li si imao prilike da ove igrače koje si pobrojao gledaš uživo. Ja sam imao tu čast da ih gledam i to mnogo puta. Prvo, niko od njih nije "trojkaš", već su to kompletni igrači fenomenalni upravo u šutu sa poludistance i u ulazima, kao i asistencijama. Neki od njih su bili i vrhunski odbrambeni igrači kao Obradović, Zdovc i Bodiroga. Od kada je u evropskoj košarci počelo sa "trojkašima" od tada je ona propala. Meč se dobija u drugim segmentima a ne trojkama. Sale, Bodiroga i Dražen bili su majstori te igre a ne "trojkaši". Imali su fenomenalnu ruku pa su često pogadjali trojke, ali bili su nešto sasvim drugo od toga.

beogradski

pre 4 godine

Sada lepo navedete sastav SAD pa onda vidite da nemamo sanse za vise od srebra.
(Vladimir, 24. maj 2019 14:23)

I?? Je l to znači da ne treba da gledamo i uživamo u košarci?

Lošmi

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato". 
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora. 
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19) 
Daj covece sleti na zemlju. Sa cim da se posibas? Sa Milosavljevicem? Milutinovim? Teodosicem koji vodu nije mogao da im nosi u NBA?

bojan

pre 4 godine

ne pretjeruj te
imamo možda 15 igrača
nažalost najbolji neće ići jer će ići igrači za zasluge kroz kvalifikacije a ti igrači su totalno inferiorni na SP. Sa skraćenom rotacijom nećemo doći do medalje.

SRB

pre 4 godine

Realno gledano imamo najjaci tim posle amerikanaca, ali svakako ne treba praviti euforiju jer tu je jos dosta dobrih ekipa i nagaznih mina koje nikako ne treba potceniti.Potrebno je sve to lepo uklopiti i stici do zeljenog finala sa amerima.Bjelica ne igra trojku odavno, Teodosic nema takmicarskih utakmica i nije u formi tako da od njega ocekujem da ulazi sa klupe po 15-20 munuta. Prva petorka su Micic, Bogdan, Kalinic, Bjelica i Jokic mada to nije bitno jer mislim da imamo podjednako jaku i klupu. Ukoliko svi budu zdravi najverovatnije ide sledeca ekipa
1.Micic,Teodosic,Jovic
2.Bogdan,Nedovic
3.Kalinic, Lucic
4.Bjelica
5.Jokic, Milutinov, Marjanovic, Raduljica

Raduljica je trenutno 4. centar i realno nema mesta u ekipi ali ce sigurno ici zbog ranijih zasluga, tako da cemo ici samo sa jednom klasicnom cetvorkom. Ostalo standardno, 5 igraca na poziciji 1 i 2 s tim sto ce Teo dosta provoditi vremena na poziciji 2 na ovom prvenstvu. Za Gudurica i Milosavljevica nazalost ukolio su svi fit nema mesta.

Ivan Jase Ponovo (umesto Perice)

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.

Apis

pre 4 godine

Uvek kad smo krpili tim osvajali smo medalje. Teodosic je mator, treba mladjeg i brzeg na pleya. Igrati na Jokica ko pre litvanci sto su na Sabonisa. Peto mesto ko da vidim.

tocka

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mitke, 24. maj 2019 13:03)
A zapravo nema.
Realno jel Teo bolji od Mareja - nije
Jel Bogdan bolji od Herisa - tu su negde
Jel Kalina bolji od Bartona - tjah, korisniji da, bolji...
Jel Bjelica bolji od Milsapa - nije nikako.
Jel Jokić bolji od Jokića - :)

Teo je van forme, ali kad igraju Jokić i Bogdan praktično je nebitno ko je plej.
Nemamo jako malo krilo, to je isto bolje Bogdan da pokriva.
Bjelica dobar PF, ali nema zamene.
Centri odlični.
Klupa odlična.

Trebalo bi sve da gazimo osim Amera.
Španci mogu biti standardno nezgodni, Francuzi nako, Letonci ako im igra Porzingis i Grci ako im igra Janis... ovo ostalo stvarno ne pratim, verovatno ima ekipa kao Kanada i slično.

U svakom slučaju lepa ekipa. Bilo bi super da je ovog puta i Kokoškov nešto u stručnom štabu, ono bar za tu utakmicu protiv Amera jer ih dobro poznaje.

Serpico

pre 4 godine

"Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato"."

A to finale zagarantovano? Nema utakmica i reprezentacija do finala?

SchOne

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Milosavljevića si izostavio a pojeo bi sa formom u kompletu teodosića i jovića.

Goran

pre 4 godine

Pa da li je moguce da u svoj ovoj ekstazi vi pisete da se pobijemo sa Amerikancima? To je pred svako takmicenje pa pred finale sa njima i onda laganih 30 razlike za njih. Stvarno za nepoverovati. Da li je moguce da smo bas toliko posvadjani sa realnoscu i istinom? I nema to veze sa frazom i pitanjem sta onda znaci, da ne treba da idemo i oatale gluposti. Amerikancima je zagarantovano prvo mesto i kraj. A mi sa ovom euforijom necemo ni do finala stici po praksi. Jos kada nam 3 4 igraca od ovih koje nabrajate ne budu igrala, bice kuku i lele

Negativni

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.

Jaran

pre 4 godine

Jokic na cetvorci funkcionise samo ako je centar u napadu, a u odbrani cetvorka. Videli smo vise puta kako to odlicno izvodi sa Plamlijem, a secamo se i kako je to uzasno izgledalo sa jusufom u petorci.

milos

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan CZ, 24. maj 2019 13:39)
Slazem se.
No, da bi Jokic igrao svoju igru vazna su jos dva faktora, od kojih je jedan resiv, a drugi neresiv:
1. Teo ne treba da bude u ekipi. U suprotnom, Jokic ce se svesti na najobicnijeg centra i nece moci da dodje do izrazaja. Teo nije igrao ozbiljnu kosarku dve godine, ima 32 godine i mislim da treba da se oprosti od reprezentacije.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.

Nedjo

pre 4 godine

Gledao sam Micica u Novom Sadu protiv Nemacke kada je imao 1 od 13 suteva iz igre i kada je promasio svako slobodno bacanje i prosto ne mogu da zamislim da taj covek uopste moze biti u nekoj zavidnoj formi. Drago mi je sto jeste ali kada god bude imao loptu u rukama nadacu se da ce je dodati nekom. :D

Aleksa

pre 4 godine

Ne razumem što stavljate u timove 4 pleja kad pola tima može da igra na poziciji 1.

Teo, Micić, Bjelica, Bogdanović, Nedović
Kalinić, Milutinov, Jokić, Bobi to je najbolje što imamo, na to dodati još 2 igrača po izboru, a izbora hvala bogu ima, mozda neki defanzivac dobar...

CZ99

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.
(Ivan Jase Ponovo (umesto Perice), 24. maj 2019 14:41)

Nemoj, molim te, da se oraspolozis... Sedi kuci i budi neraspolozen, molim te...

Dušan

pre 4 godine

Niko mi nikad nije pokidao toliko živaca kao naša košarkaška reprezentacija, ali uvek se radujem novim prvenstvima - to je za mene praznik, nešto posebno.
Moram nešto da primetim - nikad nismo "visoko leteli" kao 2005. na prvenstvu u Srbiji, kad smo imali tim superstarova i opasno se opekli zbog spostvene prepotentnosti. Nemojte to da ponovite! Srbija je uz vas, ali svakog protivnika morate da shvatite ozbiljno!

Dule

pre 4 godine

Dalibor Ilic ili Borisa Simanic u prvih 12 (prednost bih ipak dao Borisi). Aleksa Avramovic i Nakic i Filip Petrusev na siri spisak. O Kalinicu dobro razmisliti nakon pros**avanja da li je uopste zasluzio poziv (da se ja pitam ne bih ga pozvao). Slazem se da je Gagi zasluzio mesto, ali mislim da je vreme da se sansa da nekom mladjem (mislim tu na Avramovica ili mozda bi bas fazon bio da puste Nakica). Po meni, Vanja Marinkovic, Zagorac, Jaramaz, Radanov, a narocito Branko Lazic, Simonovic, Bircevic, Jelovac apsolutno nisu zasluzili poziv cak ni na siri spisak. Mozda treba pozvatai Davidovca, ali mi se cini da osim celicnih mu*a nema sta da ponudi reprezentacije. Zaboravili smo i na Paunica koji ima iskustvo i fizikalije (ne znam, uvek mi je bio sumnjivih kvalieta u napadu, mada kazu da je popravio sut za tri poena). Obavezno zvati Filipa Petruseva na siri spisak.
Evo predloga:
Teo
Micic
Avramovic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Lucic
Bjelica
Borisa (ili Dalibor Ilic)
Jokic
Milutinov
Bobi (ako nece Bobi, zvao bih Filipa Petruseva)

vladimir

pre 4 godine

Jokicu dobrodoslica u reprezentaciju ? Ako hocemo da pariramo Amerima, onda kakav crni plej Teodosic, Jokic je najbolji u NBA zato sto Denver gradi igru na njemu i oko njega. Decko je i plej i bek i centar ... Trebao bi i Djordjevic da primeni istu taktiku

Hrvat

pre 4 godine

Kakva momčad, ČUDO.
Mislim da je ovo zadnja prilika Teodosicu i Bjelici da naprave veliki rezultat i pokušaju ponovit 2002.
Ameri nikad ne igraju SP sa strascu kao OI, a i zasiceni su jer stalno sa pola gasa osvajaju sve zadnjih 15 godina.

U krajnju ruku minimum ove momčadi mora bit finale i epska bitka sa Amerima kao što su Španjolci uspijevali u Londonu 2012.
Sve ispod toga je neuspjeh za ovako jaku i silnu ekipu jer kad čovjek pogleda ova imena koja igraju za Srbiju samo zlato je granica

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja bih se prvo javno zahvalio momcima koji su izneli kvalifikacije, jer smo za dlaku izbegli eliminaciju. To bi nam košarku unazadilo nebrojeno puta. Momci Hvala!

pop

pre 4 godine

Treba biti realan. Ako budemo kompletni verovatno će nas staviti kao druge favorite prvenstva ali isključivo zbog predhodnih rezultata. U praksi će biti teško ponoviti taj uspeh.Tu je Kanada sa vrhunskim timom željna medalje. Australija isto tako. Španija i naravno Francuska. Janis će izgleda igrati pa je onda i Grčka jaka. Dobro je da je Beli tu. On mi uliva najviše poverenja. Teo svakako treba da bude tu pa makar i kao druga opcija. Nadati se da će Kalinić i Nedović biti zategnuti. Tri različita tipa centra što Saletu može itekako da odgovara. Bogdan će sada biti rasterećen pa će i šut biti na nivou. I sve ako se i posloži biće preznojavanje za medalju. Utakmice na ispadanje su nezgodne i ne pobedi uvek bolji tim. Ipak sam optimista u realnim granicama. Vreme u Kini je 6h prije nas. Kod njih 21h, kod nas 15h, Ne verujem da će u rasporedu biti one pre 15h (kod nas 9h). To je OK. Biće to izgleda po svemu najbolje SP do sada.

zz

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
(mitke, 24. maj 2019 13:03)

Ovo je vrlo smela izjava.. Budite sigurni da bi I Heris i Marej u Evropi napravili haos.. Plamli bi bio jedan od dominantnijih centara..

SchOne

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase. 
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33) 

NEMAMO ŠUTERA??? 
LJUDI OVAJ JE LUD!
(KoleCZ, 24. maj 2019 13:38)

Pa realno i nemamo ovakvog igrača na kog možemo da se slobodno i kostanstno oslonimo na šutu za tri poena ..bogdanović nije konstantan čas pogađa čas promašuje , teodosić realno i nije nikad bio neki šuter za 3 poena ali ima tu lucidnost koja je urođena kao i kod bogdana da povuče i veže neke brze poene ali kad ih neće možemo samo da posmatramo kako nas deru. Ovde će najviše da igra igru odbrana za napad se ne brinem jokić je naš odgovor . Videće sve je sa ovom reprezentacijom moguće pa i da osvojen zlato jer iskreno nisu nama amerikanci nikad bili bauk više smo mi sami sebi bili.

pupa

pre 4 godine

Nažalost, ja mislim da Teodosić više ne može biti prvi plej, čak je upitno da li je za prvih 12, on treba da se penzioniše makar što se reprezentacije tiče.

s&j

pre 4 godine

Kyrie Irving,LeBrom James,James Harden,Stephen Curry,Antony Davis,Demar Derozan,Blake Griffin,Kevin Durant,Draymon Green,Kawhi Leonard,Damian Lillard,Chris Paul,Klay Thompson,Russell Westbrook....ljudi pa ameri imaju igraca za tri vrhunska tima sad neka neko i malo realan kaze ko moze da pobedi Amere ako posalju ove igrace. Velik ce uspeh biti i srebro i bronza po meni. Sve u svemu nema predaje napred Srbija!!!

ja

pre 4 godine

Boga mi, najviše problema imaće na bekovskim pozicijama... Mislim da će tu da otpadne Jović, jer na kecu ima Teodosića (za one što pričaju kako Teo treba da otpadne, jer nema klub i nije u formi, reći ću samo da pređu na neki drugi sport. Teo, polumrtva i bez jedne noge i ruke bi i dalje pravio magiju i činio svoje saigrače duplo boljima nego sa bilo kojim drugim plejem) i fenomenalnog Vasu Micića, a tu poziciju mogu da pokrivaju i sva tri beka za koje sam siguran da će da idu - Bogdan (NBA bek), Nedović (verovatno naš "najfizičkiji" igrač - samo da se ne povredi) i Gagi (kog obožavam, iako sam Zvezdaš). Takođe otpada i Gudurić.

Na krilu verovatno otpada Simon, roviti Mačvan (iako bi sigurno išao na SP da je u formi), Todorović i Jelovac (dobri su, ali, realno, nemaju šta da traže pored Belog, Lučića i Kalinića).

Centri idu svi, jer Đorđević je stara škola koja vodi 4 centra uvek, iako smatram da Raduljic nema šta da traži u timu (sem možda da im bude vodič, pošto igra u Kini).

Ako se ipak odluči da liferuje jednog centra, onda će biti mesta za Jovića, Simonovića ili Gudurića...

djura

pre 4 godine

(mladost, 24. maj 2019 13:57) Iskreno i da nije igrao tri godine, Tea da stavis u istoj rečenici sa Vasom je zabluda. Bez Teodosica verujem da nismo ista reprezentacija iskreno, mnogo je važan.

MYNX

pre 4 godine

Ne moze ova petorka da funkcionise zajedno....mozd par minuta mora Kalinic u prvoj....a najacih 12 sigurno trenutno Teodosic,Micic,Jovic,Nedovic,Bogd.Bogdanovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Bobi,Milutinov....širi spisak....Avramovic,Milosavljevic,Lazic,Davidovac,Dobric,Nakic,Miskovic,Simonovic,Simanic,Jelovac,Apic,Raduljica,Kuzmic,Musli,Ristic,Kravic.....28 igraca ukupno....idemo po zlato!

MarcoPolo

pre 4 godine

"Na žalost po većinu momaka koji su izneli teret kvalifikacija... "
Na koju crnu žalost, igra nam je bila u kvalifikacijama blagi užas. Treba li napomenuti da smo se na jedvite jade i srećno kvalifikovali? Da me ne shvati neko pogrešno, svaka čast tim momcima što su igrali kada najbolji nisu mogli, ali svetsko prvenstvo je ozbiljno takmičenje. Svi idu sa najboljima na to takmičenje, bez obzira na kvalifikacije. Nema tu mesta ljutnji, zavisti ili ljubomori.

marsovac

pre 4 godine

@Lošmi Delom se slazem, ali Radonjic i Kokoskov u istoj recenici - ovaj drugi je dve klase iznad (i bar jednu ispod npr. Obradovica)

sars

pre 4 godine

Realno ovo svetsko bi po imenima trebalo da bude najkvalitetnije do sada. Mi dolazimo sa nasim dream team-om ali realno i ostali ... pre svega Kanada ,Australija i Italija ... nista manje nisu opasni Grci, Španci,Litvanci i itekako Francuzi... A svi ostali imaju kvalitet da iznenade! Znaci imamo bar deset kandidata za postolje! Ocekuje nas stvarno top turnir!

ja

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Sve se slažem, jedino Milosavljević umesto Nedovića. Mora neki od bekova da bude defanzivac, ne mogu svi biti napadači.

bskfan

pre 4 godine

Svojevremeno je Milojevic je rekao da je najvaznija stvar koju svaki Jokicev trener treba da zna ta da Jokic nije cetvorka. Malone se pravio pametan i gurao ga neko vremena na cetvorku pa se taj eksperiment neslavno zavrsio. Nadam se da Dordjevic nece ponoviti tu gresku i da petorke nece sastavljati po imenima vec po tome koliko ko kome odgovara. Ako se igra protiv tima koji ima dominantnog centra onda je neophodno da nasa cetvorka bude visoka i dobra u odbrani, a ako nema jaceg centra onda treba da igramo sa nizom i brzom postavom. Teodosiceva odbrana je slaba i zato dvojka mora da bude defanzivac. Pored svega toga bitno je da na parketu u svakom trenutku budu i barem dva dobra sutera. Mislim da sa Jokicem na parketu reprezentacija veci deo utakmice treba da igra slicno Denveru, sa Jokicem kao glavnim plejom, a da Teodosic organizuje igru kada Jokic nije na parketu. Teodosic je slab u odbrani kao i Murrey, tako da cemo imati slicne probleme kao i Denver. Uglavnom, Jokicu su manje potrebni umetnici, a vise igraci koji igraju dobro bez lopte, tj. koji se puno krecu.

stefan

pre 4 godine

najvise me brine Teo jer je dugo bez utakmica, ne znamo sta da ocekujemo od njega. Raduljica verovatno bez mesta u timu. Guduric je imao bolju sezonu od Milosavljevica, ali mislim da ce selektor pre povesti Milosavljevica, zbog kvalifikacija i toga sto zna sta da ocekuje od njega, pre svega odbranu. Steta za Guduru. Takodje bi voleo Simonovica, ali ni za njega nece biti mesta najverovatnije.

Antis

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera danasnjice??? Toliko godina gledamo vrhunsku kosarku i jos nismo naucili da je ono sto igra Teodosic samo za slikanje? Milos "vecito drugo mesto" Teodosic? Milos "ja vicem preko trenera na tajmautu" Teodosic? Milos "rekorder evrobasketa po broju izgubljenih lopti na jednoj utakmici" Teodosic? Milos "napravim tri dobre asistencije,bacim tri lopte u aut" Teodosic? Ne znam,mozda novinar pise o nekom drugom Teodosicu. Ovaj nas Teodosic trenutno ne moze da otrci do do susedne zgrade u prodavnicu.

PavleK

pre 4 godine

Upadljivo je da se Apića više nema ni listama a i u komentarima se ne pominje, a čovek je pre nekoliko meseci otišao u Lokomotivu Kubanj u sjajnoj formi i to kao MVP ABA lige. Ne znam da li je Apić povređen, ali ako nije, mislim da zaslužuje poziv na pripreme. Po imenima, radi se o jednom od najjačih mogućih sastava reprezentacije poslednjih godina, tako da se osvajanje medalje u Kini nameće kao cilj o kome nema nikakve diskusije.

Midland/Odessa

pre 4 godine

Potencijalni spisak nista slabiji od onog iz 2002uge. Zna se ko je favorit za zlato, ali nista nije nemoguce, pa i Ameri povremeno kiksiraju, gubili su od Argentine, Spanije, Grcke, a svakako i od nas. Nema plej ofa, jedno lose vece da odigraju i moze biti nova senzacija

Mare

pre 4 godine

Kad vidim komentar za selektora najezim se... Covek je osvojio srebra na najjacim takmicenjima... Imamo ekipu za vrhunski rezultat samo zdravlje da nas posluzi..

Moe

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice ide sto posto u Kinu Bircevic ili Simonovic jer ih Djordjevic obozava kao igrace.Ja bi voleo da ne ide ni jedan jer imamo mnogo boljih igraca ali sta se ja tu pitam.Teo,Jovic,Micic___Milosavljevic,Bogi___Kalinic,Guduric___Bjelica,Bircevic____Jokic,Milutinov,Marjanovic___ Steta za Nedovica jedino ako ovaj Jovic bude rovit pa uleti umesto njega.

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

E kada bi imali i trenera stvarno bi bilo nesto.
(paja,24.maj 2019 12:48)Rece Paja. Covece Djordjevic je zvanično olimpijski vicesampion i 2 u Evropi i na svetu!Sto si prespavao zadnje 4 godine?!

Курјак

pre 4 godine

У овој ситуацији реално места за Радуљицу нема, свидело се то некоме или не и Милутинов и Боби и Јокић су далеко бољи од њега!

Milan

pre 4 godine

(Obren, 24. maj 2019 12:54)

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....

Goran

pre 4 godine

Teo, jovic, micic, gudura, nedovic, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic i naravno BIRCEVIC. Znaci svi vi koji pisete, da znate, mora da ide jedan kojeg niko nije ocekivao, to nam istorija od 2014 kaze da tako mora. A bircevic je amajlija, i on ce da ide. E sad salu na stranu, mislim da ce raduljica sigurno ici kako ne znam ni sam, ali on je djordjeviceva pored tea desna ruka, bio je na svim okupljanjima pa nece ni ovo propustiti.

mohikanac

pre 4 godine

Teo Jović Micić
Bogdan Nedović Gudurić
Kalinić Lučić
Bjelica Mačvan
Jokić Milutinov Bobi

I preptostavljam Gagi kao 14.(toliko može). Ako Mačvan ne prođe zbog povrede Simanić. Ta 4. streč je uvek problematična, ali Bjelica je tu, Mačvan igra uvek svim srcem i to poštujem a Simanić je budućnost i u dobroj formi.

Ali ajde da prođu pripreme, možda neko iskoči iz drugog plana. Samo ne Simonović, Birčević i Raduljica, oni su dali svoje.
U svakom slučaju evo svi su tu tako da ispod finala je neuspeh realno. Sve je na selektoru.
Ko god bude otišao a ima izbor na svakoj poziciji, Saletova je odgovornost, nema opravdanja više.

grobar 007

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao2016 OI Srebro - Bircevic u timu2017 EP Srebro - Bircevic u timuZnaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)
(mcvc, 24. maj 2019 12:51) Birčević je ključ srebra..ovaj put idemo na ZLATO :))

../\..

pre 4 godine

slatke muke ali... samo na prvi pogled. Micić se povredio, nije naivno, tek će se vidjeti šta je. Teo izabrao da ne igra ovu polusezonu i tako se bukvalno oprostio od nade da nude u kakvoj takvoj formi za SP. Jovič i Nedović više utakmica propustili nego što su odigrali. Ima tu dosta problema.

Miško

pre 4 godine

Da i ja budem "selektor" malo: Teodosić, Micić,Jović, Bogdanović, Nedović( ukoliko bude zdrav, a ako ne ja bih pozvao Nakića, ako je toliki talenat), Gudurić,Kalinić, Bjelica, Simanić, Jokić, Milutinov, Marjanović.

jedan od mnogih

pre 4 godine

Simanica isforsirati na SP po cenu da ne ode apsolutno nespremni Teodosic....znam da nisu iste pozicije ali od Simanica ocekujemo buducnost a od Tea da ne pusi i pije do Kine... Jokic je veliki plus svakako, ali je sistem igre malo drugaciji i nece biti TD kao u NBA ali ce svakako vuci dvokici na sebe tako da nam post ostaje otvoren

trebalo bi da bude dobro, a nek doguraju sto dalje....Spanija, Kanada i Australija takodje nece biti u full sastavu....za Grke nisam siguran

sasa jokic

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Teo, Micic, Jovic
Guduric, Bogdanovic
Kalina, Milosavljevic
Bjelica, Lucic
Bobi, Jokic, Milutinov

Dragan umesto Nedovica, zbog povreda i nekonstantnosti. Milosavlkevic je srcan, borben, moze da pogodi, a u odbrani je zver. S druge strane Neda moze da izmisli poene sam, tako da koga kod izabere, bice opravdano. Steta sto je Macvan povredjen, nasao bi svoje mesto u ekipi.
Imamo dosta igraca koji mogu da igraji na pozicijama 1,2 2,3 3,4 i Jokoc 4,5. Samo da svi budu zdravi. Ne mora Sale da zalaze pripreme za 1. jul bas, neka da oduska ljudima malo ?

Neko iz mase

pre 4 godine

Sad kad svi očekuju da ćemo da rasturamo bila bi fora da ne budemo među prve 3 reprezentacije. Pitam se samo koga bi pljuvali, Đorđevića?

zgtom

pre 4 godine

Zastrašujuća repka po imenima (repka br 2 bi bila jača od većine malih reprezentacija na tom SP). Ako ne kiksate do finala, srebro je sigurno, a dalje tko zna.....

djo

pre 4 godine

Dežurni pljuvači Jokića, učitelji srpstva i gurui pravoslavlja, moralne gromade i pravni savetodavci, koga će te sad da pljujete i kome delite lekcije iz patriotizma i lepog ponašanja?

mladost

pre 4 godine

Micic i Teodosic se trenutno ne mogu porediti, dok jedan mjesecima ne igra utakmice, drugi je u top 3 plejeva Evrope. Morace Teo mnogo da trenira ovo ljeto. Petorka: Vasa, Bogdan, Beli, Joker i Milutinov

big

pre 4 godine

Ne znam odakle ideja da Jokić treba da ide na 4. Pa to je i Meloun pokušavao, pa video da ne ide. Na 4 smo najslabiji, Beli i Jelovac, možda Simanić da se kali orotiv slabijih... na ostalim poziciijama slatke muke

Teo
Micić
Bogdan
nedovic
guduric
lucic
kalinic
bjelica
jelovac
milutinov
bobi/raduljica
jokic

baš gusto, jedan dobar centar otpada...

braca

pre 4 godine

Ljudi mi vec pricamo o medalji i kako smo najjaci. Kako bi bilo da igramo iz utakmice u utakmicu i gledamo da stignemo sto dalje. Naravno da je cilj medalja ali polako, tim je odlican ali ponovo polako, jedna utakmica menja sve.

Dragan

pre 4 godine

Još samo da se pređe preko raznih eggoa i uspostavi kontakt i pozove Micov uz jedan opušten pristup i dobru atmosferu tada bi bilo sve na mestu, ne vidim razlog da se to ne uradi a dobit bi bila VRHHH.

Rina

pre 4 godine

E sad da se ne odazovu Kari,Lebron,Durant... i eto nama zlata. :) Mada i da odu svi ameri, mozemo da im konkurisemo sa ovakvim nasim timom. SRECNO MOMCI.

dragan

pre 4 godine

Mi imamo Jokica, supertara.

Ameri imaju 5 jokica, superstara.

Svako ko poredi Micica i Teodosica sa NBA igracima je na nekim drogama.

Taj Teodosic nije mogao da sastabi par poena u NBA a sad ce da oduva tim najboljih iz tog NBA?

Srebro je max, mada licno mislim da ispadamo u cetvrt finalu

Dejan CZ

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...

Wesely

pre 4 godine

Teo treba da igra. Iako nije u top formi on je covek koji uvek digne moral u reprezentaciji. Setite se utakmice na sp 2014 protiv spanaca i scene posle kalininog kucanja preko borusisa. Covek je uvek najbolje igrao u reprezentaciji i kad nikog nece on je taj koji povuce.

sanja

pre 4 godine

nikad nismo bili jači, ali ne zaboravite, ni ostale reprezentacije nikad nisu bile jače! Španija, Italija, Australija, Kanada, Grčka, Argentina, Rusija, Litvanija, Francuska... Haos.

Djura

pre 4 godine

Imaomo odlican tim ali kao sto ozbiljni ljudi ovde primecuju imaju ga I jos nekoliko zemalja. Da li treba da vas podsetim na Grke ako se svi okupe? Spanci koji bi nam tako rado zavalili ako im se ukaze I najmanja prilika. Uigran I proveren tim. Francuzi, atlete sa kojima se retko ko od nashi moze da nosi. Onda ovi "sa strane" sto mogu da nas isprase ako im se desi dan: Litvanija, Canada, Italija pa I Australija.
Sto se Amera tice tu je apsurdna svaka prica da mi sa njima imamo ikakve realne sanse. Mi u slucaju da dodjemo do finala imamo sanse ali vrlo nerealne. Znaci da njima bas ne ide a da ovi nasi "polude" ali napominjem to je u domenu teoretskih mogucnosti.
Pojedinacno, uklopiti ovo sto imamo u dobar tim nece biti bas lako. Bice tu dosta "prvih violina" tako da Sale treba da bude mnogo mudriji nego sto inace jeste. Voleo bih da ON dobije nekog od ovih matorih iskusnijih trenera za savetnika jel sam cesto imao utisak da pravi sumnjive poteze u kriticnim situacijama. Sve pocinje od pleja a od ovih nashi Jedino Jovicu verujem da ce uraditi tacno to sto treba. Teo moze da ode iz jedne u drugu krajnjost a Micic moze I da izglupira bitnu akciju prem da imam utisak da bi upravo on mogao da odradi dobar posao.
Treba razradjivati opcije sa 2-3 tima sacuvati svezinu najboljih igraca za glavne utakmice na kraju. Ovo je takmicenje najacih ekipa od kad ja pamtim.

Lee Kas

pre 4 godine

@(ana, 24. maj 2019 13:28)

ti mora da si na nekim drogama. Teo je poslednju sezonu u CSKA, sa kojim je osvojio Euroligu, čisto da te podsetim,imao 6.8 asistencija po meču i 17.1 poen. To ti zoves zebičlukom? Lipiš pa ostaneš živa.

Nema tu dve jake petorke. Ne znam zašto Nedovića, Jovića, Mašvana uopšte stavljate na spisak kada su više od pola sezone presedi zbog povreda. Radulja, svaka mu čast, ali igra u Kini, gde je slaba konkurencija. Milutinov bi trebalo pre njega da bude u timu, ali verovatno će Marjanović otpasti, ako ne uspe na vreme da obezbedi sebi novi ugovor. Simonović slabu sezonu je odigrao, imao je jedan dobar meč kada je dao 21 poen. Milosavljević ove sezone očajan, Todorovic, ništa posebno...

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ovako se i pred Euro nabrajalo pa je 60% tima odustalo zbog povreda. To su vec igraci u godinama, roviti, a vec su osvojili svoj maksimum na Sp i Oi pored Amera pa i na najmanji rizik nece ici na Sp. Nemoguce je u najjacem sastavu da odemo...

neko iz mase

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Da da, bas svi jedva cekaju da preuzmu reprezentaciju ciji navijaci ovako komentarisu. Treba biti mnogo hrabar kao Djordjevic ili mnogo lud pa voditi tu ekipu dok te narod razapinje kao ovaj komentator.

majstor

pre 4 godine

Opasan tim imamo. Ako iskoriste Jokica na pravi nacin bicemo bas jaki. Ne treba ocekivati od Jokica brojke kao u NBA...jer je tekma i kraca i manje minuta i drugacija je igra.

ana

pre 4 godine

Teodosic ne zasluzuje da bude u reprezentaciji.Blago timu kog on zaobidje.Najveca fama od igraca koji nikada nije doneo srecu timu za koji je igrao.Sebicni igrac koji bezrezonski trosi lopte i od gotovog pravi veresiju.

nba86

pre 4 godine

realno najboljih 12 su:
teo, micic, jovic
bogdan, nedovic, guduric
bjelica, kalinic, lucic
jokic, bobi, milutinov
ali ko zna da li ce se bobi odazvati, da li ce kalina biti zdrav, ko zna ko ce jos biti povredjen... plus sto sale voli gagija, a ne voli guduru, tako da u trogulu gudura gagi nedovic jedan ispada, a to nece biti gagi. onda i ovamo na centru kako da ne povede radulju koji kvalitetom to ne zasluzuje, ali odazivao se za svaki prozor kvalifikacija, ne bih bio saletu u kozi, opet ce morati nekom da se zameri... a teo, ne igra celu sezonu, ne trenira, ali ajde videcemo u svakom slucaju ovo je ono sto smo hteli da se po ko zna otkad svi najbolji odazovu, jos samo da svi budu zdravi, pa cemo ih podrzati koga god da povede u Kinu.

Mixxer

pre 4 godine

Odusevljen sam što ćemo igrati u punom sastavu i što smo veoma moćni (po imenima odmah iza USA), ali mi se ne sviđa što sebe olako vidimo minimum u finalu bez imalo muke, dok su druge repke takođe veoma dobre (neračunam Amere koji su bez konkurencije).
Kanada (sve ozbiljni NBA igrači)
Endru Vigins (Minesota), Nik Stauskas i Tristan Tompson (Klivlend), Jamal Marej i Trej Lajls (Denver), Keli Olinik (Majami), Dvajt Pauel (Dalas), Šai Alexander (Klipersi), Dilan Bruks (Menfis), Kevin Pangos (Barselona) itd.

Australia (9 NBA igrača)
Ben Simons i Džona Bolden (Filadelfija), Peti Mils (San Antonio), Džo Ingliš (Juta), Endru Bogut (Golden Stejt), Aron Bejns (Boston), Metju Delavedova (Klivlend), Ton Maker (Detroit) + Lendjel, Motum (Efes) itd.

Mnogo lako smo precrtali Špance, Francuze, Litvance, Grke plus nimalo prijatni Brazil, Argentina, Italija (svi se odazvali - Galinari, Belineli, Haket, Datome, Meli, Đentile, Džef Bruks, Dela Vale), Turska i Nemačka...svi oni nisu nimalo najvni i nece se sami pobediti.

Ne smemo nikoga da potcenimo, ako to uradimo naje**ali smo.

Комшијско меко ћ, трвдо ч

pre 4 godine

Ђорђевић има слатке муке, али зато неки други горке... Ово су неки коментари са вести да ће Јокић да игра за нашу репрезентацију у Кини:
---------------------
Ako te Sale pozove. (aca, 24. maj 2019 10:12)
И шта сад, да му се клањамо? (Данијел, 24. maj 2019 10:35)
Ako si razmisljao nisi nam ni trebao. (Zoran, 24. maj 2019 11:34)
Џабе сад, нећкао си се и ломио. Није то то. (бгд, 24. maj 2019 10:23)
Jokicu, velika greska. (Dule, 24. maj 2019 10:52)
pa da promasuje i kod nas slobodna bacanja, neka hvala! (jadranko, 24. maj 2019 11:18)
Gde je bio kad su bile kvalifikacije? Da sam selektor nikad ga ne bih zvala, pa makar bili zadnji. (Bilja, 24. maj 2019 12:33)
----------------------

Није вам лако, види се. Вама што се нисте квалификовали завист изједа душу, а вама што јесте, страх улази полако у кости.
Драго ми је што се потписујете српским именима, а још више што се неки труде чак и да пишу ћирилицом. То су и ваши преци радили.
Само наставите да вежбате, крв није вода, ипак негде у дубини чучи потиснути Србин - а самим тим и потенцијално добар кошаркаш.

triplem

pre 4 godine

na petici Marjanovic. Milutinov, Jokic (4 /5), Bjelica i Simanic (sazreo ove godine) na 4ci, Kalinic Lucic na trojci, (Guduric ako zatreba), Bogdan Nedovic na 2. na pleju Teodosic Micic i Nakic (overiti za buducnost)
u zavisnosti od forme, povreda ili motivacije racunati na Milosavljevica, Jelovca, Raduljicu, Gudurica, Jovica.
Tim treba da se uvede u smenu generacija pa zato malo i rizikovati.
Podela na zvezdase i partizanovce nemaju smisla ovde. Jovica bih pre nego Micica zbog bolje saradnje sa centrima. Gudurica zbog spoljne igre pre nego Lucica. ali Lucic je stabilniji pa niko ne moze zameriti Djordjevicu ako njega izbere.
Jaki aduti bi u tom slucaju bili spoljni sut ( i Jokic i Simanic i Bjelica i Guduric Bogdan Teo svi mogu po 2 ili 3 u seriji) i pick and rol opcije sa takvom centarskom linijom.
milina...

Jevdja

pre 4 godine

Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Jelovac
Nedović
Gudurić
Jović
Micić
Milutinov
Na poziciji 4 šta znam Mačvan dugo nije igrao povreda je teška bila možda Lučić umesto Jelovca s'tim što se Jokić može spustiti na 4-ku.

Zoran

pre 4 godine

Teodosic nije dugo igrao, Macvan nije dugo igrao i izlazi iz povrede, Bobi Marjanovic je nesiguran jer mu se zavrsava ugovor...

Treba videti kakav ce tim biti na kraju

dux

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Druže, osvajanje zlata pored USA ekipe zavisi od toga kako oni igraju, oni su ti od čije igre zavisi da li će uzeti ili ne zlato. Đorđević treba da obeća da će spremiti ekipu kako treba i da će igrati najbolju košarku koju može, a medalja pa i zlatna, zavisi od mnogo faktora od kojih je najvažniji kako će Amerikanci igrati.

nikola

pre 4 godine

Ako svi budu zdravi :
1.Micic,Jovic,Nedovic(Teo)
2.Bogdan,Gagi(Nedovic)
3.Lucic,Kalina(Gagi)
4.Bjelica,Jelovac(kalina,Lucic,Jokic)
5.Jokic,Bobi,Milutinov
Alternativa : Simonovic,Guduric,Borisa..

KoleCZ

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33)

NEMAMO ŠUTERA???
LJUDI OVAJ JE LUD!

Poštovalac

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.

Fluence

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19

Koji bre Radonjic?!?!

On je Milogorac, nema sta on da trenira najbolji tim evrope i drugi tim sveta! Ima Srbija dovoljno odlicnih trenera, a po trofejima Radonjic ne moze da pridje Djordjevicu!!! Kako ste vi efempeovci nerealni, pa to nije normalno. Po vama je Radonja bolji od Zeljka Obradovica i Grega Popovica zajedno!!! ccc

Chodex

pre 4 godine

Mislim da će i Boriša Simanić konkurisati za najboljih 12 iz više razloga. Kao prvo mlad je i strašan je potencijal koji prestavlja budućnost reprezentacije na poziciji 4. Svakako će proći pripreme ali eventualni njegov odlazak u Kinu imao bi veliki značaj, kao Kalina 2014.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@mcvc
Dobro vam je zapazanje, ali ste me lepo nasmejali, nemojte bas da preterujete sa Bircom, u smislu da se bas sve vrti oko njega.

Obren

pre 4 godine

Dali ikada Srbi mogu da budu realni?Tacno je da posle duzeg vremena imamo odlican tim na papiru pre svega centarska linija i pozicija pleja ostalo je sasvim prosecno ali...

Osim Jokica i Micica koji imaju nestvarne sezone ostali su bar trenutno u kanalu ili sa nekim povredama ili igraju sasvim prosecne sezone.Prvo Bjelica je totalno propao u drugom delu sezone Bogdanovic isto mislim da je Bogdan i najvece razocarenje ocekivalo se mnogo vise pa i da bude lider ovog Sakramenta ali ne vredi decko nema glavu.Nedovic je konstantno povredjen 2 utakmice nije sastavio,Kalinic se povredio Guduric je dobar ali nije jos na nivou da resava utakmice mada njih dvojica imaju solidne sezone u Feneru kao i Milutinov u Oliju koji je nas treci najspremniji igrac trenutno.

Teodosic je na nivou rekreativca sreca pa imamo Micia i Jovica.Ostali svi igraju ok Lucic je nesto iznad proseka Macvan je povredjen cele sezone Micov je dobar ali se ne zove a lego bi nam samo tako tu smo tanki...Osim Micica mi nemamo igraca koji resava bitne utakmice ove sezone u Evropi nekada smo ih imali vise a sav ovaj hajp je zbog Jokica.

Realno Francuska,Australija,Kanada,Spanija pa i Grcka imaju odlicne ekipe nista slabije od nase ako im igraju svi a bar jedno 6-7 ekipa moze da iznenadi ukoliko budu u ful sastavu.Tako da dobri smo al te price o zlatu su glupost.

Cigani Ludaci

pre 4 godine

Sto se tice centara i krila tu je stvar jasna Bobi,Jokic, Milutinov i Bjelica , Lucic i Kalinic... E sad na bekovima treba da otpadne jedan , a on ce biti izmedju Gagija, Nedovica i Gudurica dok su Teo,Micic,Jovic i Bogdan sigurni

Mdad

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija

мнг

pre 4 godine

увек смо и имали два врхунска тима, увек најјачу клупу у европи!!! са или без младе, којој желим да ипак не заигра. спортски поздрав свим правим љубитељима спорта

mcvc

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu
2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao
2016 OI Srebro - Bircevic u timu
2017 EP Srebro - Bircevic u timu

Znaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)

mcvc

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu
2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao
2016 OI Srebro - Bircevic u timu
2017 EP Srebro - Bircevic u timu

Znaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

E kada bi imali i trenera stvarno bi bilo nesto.
(paja,24.maj 2019 12:48)Rece Paja. Covece Djordjevic je zvanično olimpijski vicesampion i 2 u Evropi i na svetu!Sto si prespavao zadnje 4 godine?!

Mdad

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija

dux

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Druže, osvajanje zlata pored USA ekipe zavisi od toga kako oni igraju, oni su ti od čije igre zavisi da li će uzeti ili ne zlato. Đorđević treba da obeća da će spremiti ekipu kako treba i da će igrati najbolju košarku koju može, a medalja pa i zlatna, zavisi od mnogo faktora od kojih je najvažniji kako će Amerikanci igrati.

majstor

pre 4 godine

Opasan tim imamo. Ako iskoriste Jokica na pravi nacin bicemo bas jaki. Ne treba ocekivati od Jokica brojke kao u NBA...jer je tekma i kraca i manje minuta i drugacija je igra.

Mixxer

pre 4 godine

Odusevljen sam što ćemo igrati u punom sastavu i što smo veoma moćni (po imenima odmah iza USA), ali mi se ne sviđa što sebe olako vidimo minimum u finalu bez imalo muke, dok su druge repke takođe veoma dobre (neračunam Amere koji su bez konkurencije).
Kanada (sve ozbiljni NBA igrači)
Endru Vigins (Minesota), Nik Stauskas i Tristan Tompson (Klivlend), Jamal Marej i Trej Lajls (Denver), Keli Olinik (Majami), Dvajt Pauel (Dalas), Šai Alexander (Klipersi), Dilan Bruks (Menfis), Kevin Pangos (Barselona) itd.

Australia (9 NBA igrača)
Ben Simons i Džona Bolden (Filadelfija), Peti Mils (San Antonio), Džo Ingliš (Juta), Endru Bogut (Golden Stejt), Aron Bejns (Boston), Metju Delavedova (Klivlend), Ton Maker (Detroit) + Lendjel, Motum (Efes) itd.

Mnogo lako smo precrtali Špance, Francuze, Litvance, Grke plus nimalo prijatni Brazil, Argentina, Italija (svi se odazvali - Galinari, Belineli, Haket, Datome, Meli, Đentile, Džef Bruks, Dela Vale), Turska i Nemačka...svi oni nisu nimalo najvni i nece se sami pobediti.

Ne smemo nikoga da potcenimo, ako to uradimo naje**ali smo.

Cigani Ludaci

pre 4 godine

Sto se tice centara i krila tu je stvar jasna Bobi,Jokic, Milutinov i Bjelica , Lucic i Kalinic... E sad na bekovima treba da otpadne jedan , a on ce biti izmedju Gagija, Nedovica i Gudurica dok su Teo,Micic,Jovic i Bogdan sigurni

Dejan CZ

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...

KoleCZ

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33)

NEMAMO ŠUTERA???
LJUDI OVAJ JE LUD!

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja bih se prvo javno zahvalio momcima koji su izneli kvalifikacije, jer smo za dlaku izbegli eliminaciju. To bi nam košarku unazadilo nebrojeno puta. Momci Hvala!

grobar 007

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao2016 OI Srebro - Bircevic u timu2017 EP Srebro - Bircevic u timuZnaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)
(mcvc, 24. maj 2019 12:51) Birčević je ključ srebra..ovaj put idemo na ZLATO :))

Obren

pre 4 godine

Dali ikada Srbi mogu da budu realni?Tacno je da posle duzeg vremena imamo odlican tim na papiru pre svega centarska linija i pozicija pleja ostalo je sasvim prosecno ali...

Osim Jokica i Micica koji imaju nestvarne sezone ostali su bar trenutno u kanalu ili sa nekim povredama ili igraju sasvim prosecne sezone.Prvo Bjelica je totalno propao u drugom delu sezone Bogdanovic isto mislim da je Bogdan i najvece razocarenje ocekivalo se mnogo vise pa i da bude lider ovog Sakramenta ali ne vredi decko nema glavu.Nedovic je konstantno povredjen 2 utakmice nije sastavio,Kalinic se povredio Guduric je dobar ali nije jos na nivou da resava utakmice mada njih dvojica imaju solidne sezone u Feneru kao i Milutinov u Oliju koji je nas treci najspremniji igrac trenutno.

Teodosic je na nivou rekreativca sreca pa imamo Micia i Jovica.Ostali svi igraju ok Lucic je nesto iznad proseka Macvan je povredjen cele sezone Micov je dobar ali se ne zove a lego bi nam samo tako tu smo tanki...Osim Micica mi nemamo igraca koji resava bitne utakmice ove sezone u Evropi nekada smo ih imali vise a sav ovaj hajp je zbog Jokica.

Realno Francuska,Australija,Kanada,Spanija pa i Grcka imaju odlicne ekipe nista slabije od nase ako im igraju svi a bar jedno 6-7 ekipa moze da iznenadi ukoliko budu u ful sastavu.Tako da dobri smo al te price o zlatu su glupost.

Milan

pre 4 godine

(Obren, 24. maj 2019 12:54)

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....

Alkos

pre 4 godine

Djordjevic sad ne treba da se pravi pametan vec samo da obezbedi svima snimke Denvera i nek uce kretanje i uloge. Kad je neko toliko kvalitetom dominantan kao Jokic cela igra treba da se odredi njemu. Kljuc je Bjelica. On ima mnogo bolji sut spolja od Milsapa. On bi mogao da najvise iskoristi paznju odbrane na Jokicu.

zgtom

pre 4 godine

Zastrašujuća repka po imenima (repka br 2 bi bila jača od većine malih reprezentacija na tom SP). Ako ne kiksate do finala, srebro je sigurno, a dalje tko zna.....

Chodex

pre 4 godine

Mislim da će i Boriša Simanić konkurisati za najboljih 12 iz više razloga. Kao prvo mlad je i strašan je potencijal koji prestavlja budućnost reprezentacije na poziciji 4. Svakako će proći pripreme ali eventualni njegov odlazak u Kinu imao bi veliki značaj, kao Kalina 2014.

CZ99

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.
(Ivan Jase Ponovo (umesto Perice), 24. maj 2019 14:41)

Nemoj, molim te, da se oraspolozis... Sedi kuci i budi neraspolozen, molim te...

Zoran

pre 4 godine

Teodosic nije dugo igrao, Macvan nije dugo igrao i izlazi iz povrede, Bobi Marjanovic je nesiguran jer mu se zavrsava ugovor...

Treba videti kakav ce tim biti na kraju

Комшијско меко ћ, трвдо ч

pre 4 godine

Ђорђевић има слатке муке, али зато неки други горке... Ово су неки коментари са вести да ће Јокић да игра за нашу репрезентацију у Кини:
---------------------
Ako te Sale pozove. (aca, 24. maj 2019 10:12)
И шта сад, да му се клањамо? (Данијел, 24. maj 2019 10:35)
Ako si razmisljao nisi nam ni trebao. (Zoran, 24. maj 2019 11:34)
Џабе сад, нећкао си се и ломио. Није то то. (бгд, 24. maj 2019 10:23)
Jokicu, velika greska. (Dule, 24. maj 2019 10:52)
pa da promasuje i kod nas slobodna bacanja, neka hvala! (jadranko, 24. maj 2019 11:18)
Gde je bio kad su bile kvalifikacije? Da sam selektor nikad ga ne bih zvala, pa makar bili zadnji. (Bilja, 24. maj 2019 12:33)
----------------------

Није вам лако, види се. Вама што се нисте квалификовали завист изједа душу, а вама што јесте, страх улази полако у кости.
Драго ми је што се потписујете српским именима, а још више што се неки труде чак и да пишу ћирилицом. То су и ваши преци радили.
Само наставите да вежбате, крв није вода, ипак негде у дубини чучи потиснути Србин - а самим тим и потенцијално добар кошаркаш.

neko iz mase

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Da da, bas svi jedva cekaju da preuzmu reprezentaciju ciji navijaci ovako komentarisu. Treba biti mnogo hrabar kao Djordjevic ili mnogo lud pa voditi tu ekipu dok te narod razapinje kao ovaj komentator.

ccc?

pre 4 godine

sa jokicem dobijamo sirini i kreativnost a gubimo skok i odbranu..mislite o tome..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ldjidji, 24. maj 2019 16:21)




Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?

sanja

pre 4 godine

nikad nismo bili jači, ali ne zaboravite, ni ostale reprezentacije nikad nisu bile jače! Španija, Italija, Australija, Kanada, Grčka, Argentina, Rusija, Litvanija, Francuska... Haos.

Курјак

pre 4 godine

У овој ситуацији реално места за Радуљицу нема, свидело се то некоме или не и Милутинов и Боби и Јокић су далеко бољи од њега!

Dušan

pre 4 godine

Niko mi nikad nije pokidao toliko živaca kao naša košarkaška reprezentacija, ali uvek se radujem novim prvenstvima - to je za mene praznik, nešto posebno.
Moram nešto da primetim - nikad nismo "visoko leteli" kao 2005. na prvenstvu u Srbiji, kad smo imali tim superstarova i opasno se opekli zbog spostvene prepotentnosti. Nemojte to da ponovite! Srbija je uz vas, ali svakog protivnika morate da shvatite ozbiljno!

Depaulo

pre 4 godine

Svi pisu hvalospjeve o Micicu, a pola vas nije odgledalo nijednu njegovu utakmicu ove sezone. Procitali statistiku i odjednom je on nas najbolji plej. Micica znamo dobro, to je igrac koji samo moze da odmijeni Tea. Teo je klasa i vodja ove reprezentacije poslednjih 10 godina. Dokaz njegove klase su i brojni negativni komentari u vezi njega, najkritikovaniji sportisti u Srbiji su Nole i Teo. To nesto govori.

NNN

pre 4 godine

Ako sve protekne u najboljem redu i uzmemo medalju za koju svakako imamo kvalitet, na terasi bi trebalo da se pojave i svi momci koji su igrali u kvalifikacijama!

Mare

pre 4 godine

Kad vidim komentar za selektora najezim se... Covek je osvojio srebra na najjacim takmicenjima... Imamo ekipu za vrhunski rezultat samo zdravlje da nas posluzi..

Fluence

pre 4 godine

.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.
(milos, 24. maj 2019 14:21) # Link komentara

Sve si lepo rekao osim jedne gluposti, a to je sto si Bogdana stavio u ove koji ne znaju da se krecu bez lopte. Bogdan se od svih ovih igraca najbolje krece bez lopte, a od ove sezone je postao i najbrzi nas igrac posle Nedovica! Ocigledno je da nisi odgledao nijednu utakmicu Sacramenta ove sezone! Uz to, tvrdim da u organizaciji igre nimalo ne zaostaje ni za jednim nasim plejom, a mozda je cak i bolji od svih njih trenutno! Jedino sto mu je sut slabiji ove sezone, ali nije ni toliko los koliko ovde par hejtera zeli da predstavi! Posle Jokica, nas najbolji i najsvestraniji igrac!!!

MarcoPolo

pre 4 godine

"Na žalost po većinu momaka koji su izneli teret kvalifikacija... "
Na koju crnu žalost, igra nam je bila u kvalifikacijama blagi užas. Treba li napomenuti da smo se na jedvite jade i srećno kvalifikovali? Da me ne shvati neko pogrešno, svaka čast tim momcima što su igrali kada najbolji nisu mogli, ali svetsko prvenstvo je ozbiljno takmičenje. Svi idu sa najboljima na to takmičenje, bez obzira na kvalifikacije. Nema tu mesta ljutnji, zavisti ili ljubomori.

Djole

pre 4 godine

Koji vam je djavo sa Teodosicem? Sto ste se navrzli na njega? Covek po prvi put umesto u maju zavrsi sezonu u februaru i vi odmah pricate kako je los, ne spreman, truba... Prvo, covek je izuzetno kreativan plej, sto je najvažnije, drugo, ima potrebno iskustvo, uigran je sa ovim timom itekako. Dalje, vec je poceo lagano sam da trenira, procice pripreme i uci ce u ritam, ponasate se kao da ce da kulira do pocetka SP. Nije uspeo u NBA, ali nikad on nije bio najspremniji igrac pa vam do sad nije smetalo. Vazno je da bude pravi na SP, sve pre toga je priprema.

Džoni

pre 4 godine

Mi smo osvajali zlata kada smo to postavljali pred ekipu tj kada smo sa tim ciljem odlazili na prvenstvo. U zadnje vreme na Svetska i OI odlazimo sa ciljem da uđemo u finale. Ameri ne osvajaju zlata isključivo i samo zato jer su kvalitetniji(što svakako jesu) nego zbog toga što oni i dođu po to zlato i svaka druga opcija za njih je neuspeh. E sad zamisliš finale nas i njih, mi ulazimo u utakmicu prezadovoljni učinjenim i već ispražnjeni, dok oni u tu utakmicu ulaze maksimalno motivisani jer bi poraz za njih bio katastrofa i neuspeh. E zato u finalu izgubimo 40 razlike. Taj stav moramo da promenimo, a sada su tamo Jokić, Bogdan, Beli i Bobi a bio je i Teo i verujem da neće imati toliki respekt prema njima ako se eventualno sa njima susretnemo.

bskfan

pre 4 godine

Svojevremeno je Milojevic je rekao da je najvaznija stvar koju svaki Jokicev trener treba da zna ta da Jokic nije cetvorka. Malone se pravio pametan i gurao ga neko vremena na cetvorku pa se taj eksperiment neslavno zavrsio. Nadam se da Dordjevic nece ponoviti tu gresku i da petorke nece sastavljati po imenima vec po tome koliko ko kome odgovara. Ako se igra protiv tima koji ima dominantnog centra onda je neophodno da nasa cetvorka bude visoka i dobra u odbrani, a ako nema jaceg centra onda treba da igramo sa nizom i brzom postavom. Teodosiceva odbrana je slaba i zato dvojka mora da bude defanzivac. Pored svega toga bitno je da na parketu u svakom trenutku budu i barem dva dobra sutera. Mislim da sa Jokicem na parketu reprezentacija veci deo utakmice treba da igra slicno Denveru, sa Jokicem kao glavnim plejom, a da Teodosic organizuje igru kada Jokic nije na parketu. Teodosic je slab u odbrani kao i Murrey, tako da cemo imati slicne probleme kao i Denver. Uglavnom, Jokicu su manje potrebni umetnici, a vise igraci koji igraju dobro bez lopte, tj. koji se puno krecu.

Negativni

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.

Nenad

pre 4 godine

"Naglasimo samo da su tu jedan od najboljih plejmejkera današnjice Teodosić..."
Ja ne razumem šta je sa našim ljudima, čovek praktično ne igra 2 godine. Čemu ova epska preterivanja. Teo je bio dobar, ali sad je realno teret.
I čemu to promeštanje Jokića na 4, samo da bi se našlo mesta za još nekog na 5. Jokić je petica i svako ko ga je u prošlosti premštao na 4 je zažalio. Čak su ga u Denver doveli za 4, pa kad su videli kako stoje stvari, Joku na 5, Nurkića out...

milos

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan CZ, 24. maj 2019 13:39)
Slazem se.
No, da bi Jokic igrao svoju igru vazna su jos dva faktora, od kojih je jedan resiv, a drugi neresiv:
1. Teo ne treba da bude u ekipi. U suprotnom, Jokic ce se svesti na najobicnijeg centra i nece moci da dodje do izrazaja. Teo nije igrao ozbiljnu kosarku dve godine, ima 32 godine i mislim da treba da se oprosti od reprezentacije.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.

Hrvat

pre 4 godine

Kakva momčad, ČUDO.
Mislim da je ovo zadnja prilika Teodosicu i Bjelici da naprave veliki rezultat i pokušaju ponovit 2002.
Ameri nikad ne igraju SP sa strascu kao OI, a i zasiceni su jer stalno sa pola gasa osvajaju sve zadnjih 15 godina.

U krajnju ruku minimum ove momčadi mora bit finale i epska bitka sa Amerima kao što su Španjolci uspijevali u Londonu 2012.
Sve ispod toga je neuspjeh za ovako jaku i silnu ekipu jer kad čovjek pogleda ova imena koja igraju za Srbiju samo zlato je granica

analiticar_ amater

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.
(danguba, 24. maj 2019

Realno bolje da nam ne igra ubedljivo najbolji igrač koga imamo jer će se neko bez njega u timu truditi 300 posto

sars

pre 4 godine

Realno ovo svetsko bi po imenima trebalo da bude najkvalitetnije do sada. Mi dolazimo sa nasim dream team-om ali realno i ostali ... pre svega Kanada ,Australija i Italija ... nista manje nisu opasni Grci, Španci,Litvanci i itekako Francuzi... A svi ostali imaju kvalitet da iznenade! Znaci imamo bar deset kandidata za postolje! Ocekuje nas stvarno top turnir!

Lošmi

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato". 
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora. 
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19) 
Daj covece sleti na zemlju. Sa cim da se posibas? Sa Milosavljevicem? Milutinovim? Teodosicem koji vodu nije mogao da im nosi u NBA?

мнг

pre 4 godine

увек смо и имали два врхунска тима, увек најјачу клупу у европи!!! са или без младе, којој желим да ипак не заигра. спортски поздрав свим правим љубитељима спорта

MYNX

pre 4 godine

Sad kriticari koji do juce pljuvali Jokica....njefa ostavili na miru pa presli vidim na Tea standardno....ili na Amere kako su jaki i nemamo sanse s njima....ili Australija i Kanada....smesno juce sam pisao o njima....mibi njih odvalili sa igracima iz El....bez nba igraca....a tek ovako....ove godine je kraj za Amere....vasa manipulacija pada....zivi bili pa videli odvalicemo Amere ma u kojem sastavu bili....2019 godine pada Amerika....u kosarci....pada sns sa vlasti istog meseca zapamtite to!!!!

extremesportist

pre 4 godine

Nepotrebno nam je da vodimo 4 centra, pa ako Boban izvisi zbog Raduljice, onda stvarno sramota. Nije za startnu peticu, ali je naš najbolji džoker igrač koji može da preokrene tok utakmice jako brzo.

Po meni, samo dve dileme postoje, a to su Lučić/Simonović na poziciji krila i Milosavljević/Gudurić na poziciji beka, ali kako stvari trenutno stoje u boljoj formi su Lučić i Gudurić.

Uzimajući to u obzir najboljih 12 je:

PG: Teodosić, Micić, Jović, Nedović (on može i beka)
SG: Bogdanović, Gudurić
SF: Kalinić, Lučić
PF: Bjelica
C: Jokić, Marjanović, Milutinov

Jokić i Kalina mogu po potrebi i na 4, pa tu nismo slabi koliko deluje, a voditi Mačvana koji je cele sezone bio povređen je van svake pameti.

To je neko moje mišljenje, ali dobro, Đorđević sigurno zna bolje i navijaću za koji god tim bude otišao u Kinu, naravno.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@mcvc
Dobro vam je zapazanje, ali ste me lepo nasmejali, nemojte bas da preterujete sa Bircom, u smislu da se bas sve vrti oko njega.

braca

pre 4 godine

Ljudi mi vec pricamo o medalji i kako smo najjaci. Kako bi bilo da igramo iz utakmice u utakmicu i gledamo da stignemo sto dalje. Naravno da je cilj medalja ali polako, tim je odlican ali ponovo polako, jedna utakmica menja sve.

rođerer penzija

pre 4 godine

Ljudi mi trenutno imamo najboljeg centra NBA (ili sveta) i najboljeg centra Evrope !!!
Sa ovakvim sastavom imamo realne šanse za srebro, jer ipak treba biti realan što se tiče Amerike, ali se nikad ne zna upravo zbog iskustva naših NBA igrača.

Djura

pre 4 godine

Imaomo odlican tim ali kao sto ozbiljni ljudi ovde primecuju imaju ga I jos nekoliko zemalja. Da li treba da vas podsetim na Grke ako se svi okupe? Spanci koji bi nam tako rado zavalili ako im se ukaze I najmanja prilika. Uigran I proveren tim. Francuzi, atlete sa kojima se retko ko od nashi moze da nosi. Onda ovi "sa strane" sto mogu da nas isprase ako im se desi dan: Litvanija, Canada, Italija pa I Australija.
Sto se Amera tice tu je apsurdna svaka prica da mi sa njima imamo ikakve realne sanse. Mi u slucaju da dodjemo do finala imamo sanse ali vrlo nerealne. Znaci da njima bas ne ide a da ovi nasi "polude" ali napominjem to je u domenu teoretskih mogucnosti.
Pojedinacno, uklopiti ovo sto imamo u dobar tim nece biti bas lako. Bice tu dosta "prvih violina" tako da Sale treba da bude mnogo mudriji nego sto inace jeste. Voleo bih da ON dobije nekog od ovih matorih iskusnijih trenera za savetnika jel sam cesto imao utisak da pravi sumnjive poteze u kriticnim situacijama. Sve pocinje od pleja a od ovih nashi Jedino Jovicu verujem da ce uraditi tacno to sto treba. Teo moze da ode iz jedne u drugu krajnjost a Micic moze I da izglupira bitnu akciju prem da imam utisak da bi upravo on mogao da odradi dobar posao.
Treba razradjivati opcije sa 2-3 tima sacuvati svezinu najboljih igraca za glavne utakmice na kraju. Ovo je takmicenje najacih ekipa od kad ja pamtim.

Banzai

pre 4 godine

Vladimir Lučić je svojim zalaganjem i borbenošću tokom prošlog velikog takmičenja sigurno zaslužio poziv selektora Đorđevića.

pdf

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)
To je to! Jedino da imamo još jednu klasičnu 4-ku uz Bjelicu bilo bi idealno... Al jbg, savršenstvo ne postoji :)

срле

pre 4 godine

Какав је то тим кад један Васа Мицић нема места у првој петорци! Имамо суво злато, ови момци могу много, а Мицић ће играти НБА лигу једног дана. Пошто Мачван вероватно не може играти због повреде, позвати младог Марија Накића, да осети атмосферу и буде део тима. Срећно Сале и наши орлови!

Fluence

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19

Koji bre Radonjic?!?!

On je Milogorac, nema sta on da trenira najbolji tim evrope i drugi tim sveta! Ima Srbija dovoljno odlicnih trenera, a po trofejima Radonjic ne moze da pridje Djordjevicu!!! Kako ste vi efempeovci nerealni, pa to nije normalno. Po vama je Radonja bolji od Zeljka Obradovica i Grega Popovica zajedno!!! ccc

milos

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica... 
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci... 
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad 
prilagoditi igru i taktiku ovome. 
lako, brzo, jednostavno
 (boaz, 24. maj 2019 16:31) 
Ima vise igraca kod nas koji vole loptu u svojim rukama - Teo, Jokic, Bogdan, Micic, Jovic.
Nece to da bude tako jednostavno kao sto ti mislis.
Igras godinama sa loptom u rukama, pa sad treba naprasno da pocnes da pravis kretnje bez lopte ne bi li ti je Jokic urucio za polaganje ili sut.
Posto je Teo ocigledno jos uvek lider, plasim se da ce Jokic na SP igrati klasicnog centra sa povremenim leprsavim dodavanjima.
Nasa reprezentacija nema igrace kao Denver, koji zuje okolo kao osice, kod nas se vise igra poziciona kosarka. To ima veze sa mentalitetom, konceptom evropske kosarke i nedostatkom NBA kondicije.

zizu

pre 4 godine

Al smo jaki breeee... Koliko cela repka dobila na tezini igranjem Jokica,strasno..Samo se nadam da su nasi bekovi gledali njegove asistencije,da ne bude "onog po burek,a nas bek zajedno sa njim po burek"

Iskreno?

pre 4 godine

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.
(Vucko, 24. maj 2019 15:30)

Kaze Guduric kosgeter a lik nema ni 9ppg

Petar

pre 4 godine

Sve je u redu, momci su sjajni, samo ako Boga znate ne zovite tog Teodosica. Covek je generalno truba u odbrani, treba mu 30 suteva da bi pogodio 5, los je primer mladjima (ne zivi sportski). Jedino sto je maher da se uvali u dobar tim pa onda izgleda da je bolji nego sto u stvari jeste. Gledao sam sve njegove meceve u Klipersima. Ni nakon dve godine u NBA covek nije imao snage za vise od 10 minuta. Katastrofa opsta da jedan profesionalac ne moze da trci vise od 10 minuta. I na kraju, uzece mesto u reprezentaciji nekom klincu (Nakic) koji je buducnost nase kosarke.

mladost

pre 4 godine

Micic i Teodosic se trenutno ne mogu porediti, dok jedan mjesecima ne igra utakmice, drugi je u top 3 plejeva Evrope. Morace Teo mnogo da trenira ovo ljeto. Petorka: Vasa, Bogdan, Beli, Joker i Milutinov

555

pre 4 godine

Uzi spisak od 16 kosarkasa bi trebalo da izgleda ovako: Teo, Bogdan, Beli, Jokic, Bobi, Micic, Guduric, Kalinic, Nedovic, Milutinov, Radulja, Jovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, Simonovic. To su najbolji i najstandardniji reprezentativci. Konacni izbor ce zavisiti od povreda, forme i potreba tima.
U svakom slucaju odlican tim, medalja je realnost. A svi vi koji ocekujete zlato nikad niste pogledali utakmicu NBA i jako ste nerealnj. Isto vi koji ocekijete da ce Jokic da ima slobodu da igra pleja kao u Denveru i da ima brojke kao tamo se varate, jer je ovo potpuno druga prica. U svakom slucaju super je sto igra i stvarno imamo jako lep i kompletan tim, mada nismo jedini i ocekujem dobru borbu za medalje.

s&j

pre 4 godine

Kyrie Irving,LeBrom James,James Harden,Stephen Curry,Antony Davis,Demar Derozan,Blake Griffin,Kevin Durant,Draymon Green,Kawhi Leonard,Damian Lillard,Chris Paul,Klay Thompson,Russell Westbrook....ljudi pa ameri imaju igraca za tri vrhunska tima sad neka neko i malo realan kaze ko moze da pobedi Amere ako posalju ove igrace. Velik ce uspeh biti i srebro i bronza po meni. Sve u svemu nema predaje napred Srbija!!!

Englez

pre 4 godine

ja mislim da uopšte nije izbor izmedju Gudure i sina Dragana , ovaj prvi ima najbolje procente suta u EL takav igrač nam treba a ovaj drugi isto ide zbog odbrane , odluka će biti izmedju Nedović i Jović jer su oboje povredjeni često, prednost bih dao Nedovicu zbog brzine i šuta .

Marko

pre 4 godine

Nikada manja razlika izmedju amera i nas, ali, ako izuzemo njihovih 12 najboljih. Onda bismo imali sanse da ih dobijemo. Prijatelji, Harden, Kari, Durent, Batler, Irving, Dejvis, Grifin, Grin. Ne moram da nabrajam dalje. Svako ko misli da ce biti manje od dvadeset razlike nije pri sebi. I to ako budemo raspolozeni. Lebrona sam izostavio.

Ex X

pre 4 godine

Jokić na četvorci, pa jel pratite vi Nba? Sad ćete najboljeg centra Nba lige da stavite na drugu poziciju u odnosu na onu koju igra, bože sačuvaj. Na Saletu je da odluči koju ce košarku da igra, novu, brzu bez pravog centra ili staromodnu sa dva visoka igrača. Ja bih lično kopirao igru Denvera gde Jokić igra plaja a ostali trče u krug i oko njega, karikiram. U ovoj varijanti Teo je na žalost višak isto kao i Bobi i Raduljica. Neki drugi igrači bi mogli da iskoče i profitiraju od ove vrste igre. Videćemo na šta će se selektor odlučiti i da li ima ono što je potrebno da preseče i napravi iskorak napred.

Goran

pre 4 godine

Teo, jovic, micic, gudura, nedovic, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic i naravno BIRCEVIC. Znaci svi vi koji pisete, da znate, mora da ide jedan kojeg niko nije ocekivao, to nam istorija od 2014 kaze da tako mora. A bircevic je amajlija, i on ce da ide. E sad salu na stranu, mislim da ce raduljica sigurno ici kako ne znam ni sam, ali on je djordjeviceva pored tea desna ruka, bio je na svim okupljanjima pa nece ni ovo propustiti.

zz

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
(mitke, 24. maj 2019 13:03)

Ovo je vrlo smela izjava.. Budite sigurni da bi I Heris i Marej u Evropi napravili haos.. Plamli bi bio jedan od dominantnijih centara..

red

pre 4 godine

raduljica nezaboravite mnogo je dobro igrao sa reprezentaciju mnogo vise doprinost nego bobi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (weros, 24. maj 2019 15:53) # Link komentara

Kakav crni raduljica,nemoj da si smešan.

toze

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.

big

pre 4 godine

Glavni konkurenti:

USA - sve zavisi sa kojim timom i entuzijazmom dođu, Greg je trener, tako da verujem da on zna i da motiviše i da izabere i spremi tim. Jako teško sa njima

Australija - Mils, Bejns, Simons, Bogut, Delavedova, Ingls, Bolden, iako praksa pokazuje suprotno, mogu da budu jako nezgodni.

Kanada - Wiggins, Tristan Thompson, Nik Stauskas, Mari i Lajls iz Denvera, Gilgeous-Alexander, Justin Jackson, Olinik, isto kao i za Kanadu

Španci su prošli svoj zenit, ali je to iskusna ekipa, koja svakoga može da iznenadi, i to su nam konkurenti, Grci i sa Janisom ne verujem da mogu puno, iako je on prava zver, FIBA pravila ga puno sputavaju.

../\..

pre 4 godine

slatke muke ali... samo na prvi pogled. Micić se povredio, nije naivno, tek će se vidjeti šta je. Teo izabrao da ne igra ovu polusezonu i tako se bukvalno oprostio od nade da nude u kakvoj takvoj formi za SP. Jovič i Nedović više utakmica propustili nego što su odigrali. Ima tu dosta problema.

vladimir

pre 4 godine

Jokicu dobrodoslica u reprezentaciju ? Ako hocemo da pariramo Amerima, onda kakav crni plej Teodosic, Jokic je najbolji u NBA zato sto Denver gradi igru na njemu i oko njega. Decko je i plej i bek i centar ... Trebao bi i Djordjevic da primeni istu taktiku

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Видим овде стручњаци упорно стављају Јокића на четворку. Ало буразери, човек је најбољи центар НБА лиге, званично.

SIMANICA NA 4

pre 4 godine

Trenutno smo na cetvorci samo sa Bjelicom. Ja bih tu poveo i Simanica. Izuzetne fizikalije. Uz jednog snaznog centra moze jako dobro da zatvori reket.
Tako da je moj tim:
1. Teodosic, Micic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic,
3. Kalinic, Lucic
4. Bjelica, Simanic
5. Jokic, Milutinov, Marjanovic

Strasna ekipa koja treneru ostavlja razne mogucnosti. Ne vidim kako bi bilo ko sem USA mogao da exploatise bilo sta u nasoj ekipi, a da mi nemamo odgovor. Mada pored USA i Australija ima izuzetno jaku ekipu.

nebaCar

pre 4 godine

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.
(Negativni, 24. maj 2019 14:55)

"Pratiš li ti uopšte košarku"
i
"Bogdanović je prosečan igrač"

Dečko šta ti onda pratiš

Ako misliš u odnosu na američke reprezentativne bekove, onda ok, ali osim njih on je izuzetno opasan i koristan igrač, popravio odbranu, šut mu je dobar, koliko god ga neki pljuvali, ima ulaz, ima zna da razigra, on je za prvih pet za bilo koju reprezentaciju na svetu, osim Amera jer su liga za sebe.

Wesely

pre 4 godine

Teo treba da igra. Iako nije u top formi on je covek koji uvek digne moral u reprezentaciji. Setite se utakmice na sp 2014 protiv spanaca i scene posle kalininog kucanja preko borusisa. Covek je uvek najbolje igrao u reprezentaciji i kad nikog nece on je taj koji povuce.

Serpico

pre 4 godine

"Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato"."

A to finale zagarantovano? Nema utakmica i reprezentacija do finala?

dzoni

pre 4 godine

Kako neko moze da stavi Raduljicu umesto Militinova? Pa decko je mozda i najbolji centar u evropi. Odlicne fizikalije, odlicno brani obruc i reket, u napadu dobar u pick and roll igri. Mislim da bi nase petice morale da budu Jokic i Milutinov a za treceg nek biraju izmedju Bobija i Radulje!

pop

pre 4 godine

Treba biti realan. Ako budemo kompletni verovatno će nas staviti kao druge favorite prvenstva ali isključivo zbog predhodnih rezultata. U praksi će biti teško ponoviti taj uspeh.Tu je Kanada sa vrhunskim timom željna medalje. Australija isto tako. Španija i naravno Francuska. Janis će izgleda igrati pa je onda i Grčka jaka. Dobro je da je Beli tu. On mi uliva najviše poverenja. Teo svakako treba da bude tu pa makar i kao druga opcija. Nadati se da će Kalinić i Nedović biti zategnuti. Tri različita tipa centra što Saletu može itekako da odgovara. Bogdan će sada biti rasterećen pa će i šut biti na nivou. I sve ako se i posloži biće preznojavanje za medalju. Utakmice na ispadanje su nezgodne i ne pobedi uvek bolji tim. Ipak sam optimista u realnim granicama. Vreme u Kini je 6h prije nas. Kod njih 21h, kod nas 15h, Ne verujem da će u rasporedu biti one pre 15h (kod nas 9h). To je OK. Biće to izgleda po svemu najbolje SP do sada.

Rina

pre 4 godine

E sad da se ne odazovu Kari,Lebron,Durant... i eto nama zlata. :) Mada i da odu svi ameri, mozemo da im konkurisemo sa ovakvim nasim timom. SRECNO MOMCI.

323

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.
(Neko sa strane, 24. maj 2019 16:40)


Ovo je TIM . Upravo sam na ovaj tim mislio gledajuci ovaj B92 spisak igraca. Jovic je odlican plej ali pored Tea i Micica koji je u izvanrednoj formi i koji je mnogo napredovao ipak nema sta da trazi. Uz sve to ko zna , cesto se povredjuje.Steta ali ova dva pleja po meni imaju prednost. Imacemo jak tim, jaku klupu, samo da svi prodju pripreme bez povreda.

Sale Djordjević

pre 4 godine

Pišite predloge, ja vodim statistiku, svi se pitate, svi smo treneri zajedno! Povešću igrače sa najviše glasova. Vaš Sale Djordjević

djo

pre 4 godine

Dežurni pljuvači Jokića, učitelji srpstva i gurui pravoslavlja, moralne gromade i pravni savetodavci, koga će te sad da pljujete i kome delite lekcije iz patriotizma i lepog ponašanja?

Nedjo

pre 4 godine

Gledao sam Micica u Novom Sadu protiv Nemacke kada je imao 1 od 13 suteva iz igre i kada je promasio svako slobodno bacanje i prosto ne mogu da zamislim da taj covek uopste moze biti u nekoj zavidnoj formi. Drago mi je sto jeste ali kada god bude imao loptu u rukama nadacu se da ce je dodati nekom. :D

beogradski

pre 4 godine

Sada lepo navedete sastav SAD pa onda vidite da nemamo sanse za vise od srebra.
(Vladimir, 24. maj 2019 14:23)

I?? Je l to znači da ne treba da gledamo i uživamo u košarci?

SchOne

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase. 
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33) 

NEMAMO ŠUTERA??? 
LJUDI OVAJ JE LUD!
(KoleCZ, 24. maj 2019 13:38)

Pa realno i nemamo ovakvog igrača na kog možemo da se slobodno i kostanstno oslonimo na šutu za tri poena ..bogdanović nije konstantan čas pogađa čas promašuje , teodosić realno i nije nikad bio neki šuter za 3 poena ali ima tu lucidnost koja je urođena kao i kod bogdana da povuče i veže neke brze poene ali kad ih neće možemo samo da posmatramo kako nas deru. Ovde će najviše da igra igru odbrana za napad se ne brinem jokić je naš odgovor . Videće sve je sa ovom reprezentacijom moguće pa i da osvojen zlato jer iskreno nisu nama amerikanci nikad bili bauk više smo mi sami sebi bili.

Hoces iskreno?!

pre 4 godine

Nadam se da Djordjevic nece zvati igrace zbog starih zasluga.
Kome treba plej koji godinu i po dana nije odigrao jednu celu ozbiljnu utakmicu?
Hvala Teo ,ali nisi vise za prvog pleja. Povuci se idi u penziju i nastavi da uzivas u zivotu. Osvojio si sve sto si mogao,uvek ginuo za drzavni dres 8 mnoge nas ucinio srecnim. Vreme je da se povuces. Hvala na svemu.
Ziv bio. Treniraj preko leta,nabaci kondiciju pa nastavi svoju dominaciju u EL gde si stao pre nesrecne avanture u NBA.

Aleks

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Umesto Gudurica Gagi Milosavljevic i to bi bilo to. Znam da Gudura kida trenutno, ali Gagi je srcaniji igrac.

No sve zavisi od toga kako prodju pripreme.

Marko

pre 4 godine

Ovo će biti verovatno jedno od najjačih svetskih prvenstava, Ameri će poslati jak tim i bez sumnje su favoriti, zatim tu idu Srbija i ne treba potceniti ekipe kao Kanada ili Australija (skoro celi NBA timovi, pritom sa par vrhunskih pojedinaca koji se ističu i u toj ligi), Italija, Španija, Grčka, Litvanija , Francuska možda za nijansu slabije od nas ali itekako jake selekcije.

Vucko

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

To je ono najbolje sto imamo. Steta samo za Macvana sto je povredjen. Samo da ostali ostanu zdravi i da odemo u najjacem mogucem sastavu. Nadam se da Sale nece ubaciti svoje ljubimce Raduljicu i Milosavljevica, na ustrb recimo Gudurica i Milutinova, mada se ne bih iznenadio. Uostalom god da odluci, dokazao je covek da zna i treba mu verovati.

Antis

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera danasnjice??? Toliko godina gledamo vrhunsku kosarku i jos nismo naucili da je ono sto igra Teodosic samo za slikanje? Milos "vecito drugo mesto" Teodosic? Milos "ja vicem preko trenera na tajmautu" Teodosic? Milos "rekorder evrobasketa po broju izgubljenih lopti na jednoj utakmici" Teodosic? Milos "napravim tri dobre asistencije,bacim tri lopte u aut" Teodosic? Ne znam,mozda novinar pise o nekom drugom Teodosicu. Ovaj nas Teodosic trenutno ne moze da otrci do do susedne zgrade u prodavnicu.

What about the Dome

pre 4 godine

Ok. Razbijemo Amere u finalu i nasa reprezentacija bude svetski sampion. I sta onda?
Neki ce da trljaju ruke, a neki ce da se zadovoljavaju kucanjem komentara.
A onda ce da izadju na balkon, podignu pehar i kazu hipnotisanoj masi: Ovo je za vaaaas!
Za nas? Sta to?

Vise bih voleo da nikad ne uzmemo ni jednu medalju, ali da normalno i dostojanstveno zivimo.
Svajcarska, Svedska, Norveska, Irska...

Jos uvek vazi (na zalost) rimska paradigma: Igara i hleba. Mada ovog prvo ima vise.

Napreed Srbijaaaaa hahahahaaa...
Probudimo se iz sna!

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Ma ljudi, da li je moguce da vi sumnjate u Teodosica??!!! Pa on sa 30% snage moze da igra na SP. I kakve veze ima sto nije imao takmicarske utakmice. I sam je rekao da je vreme da pocne da trenira i da se sprema za reprzentaciju. I ceo strucni stab mu veruje, jedino strucnjaci na komentarima ne veruju. Ne brinite se vi za njega.

marsovac

pre 4 godine

Kada covek ima harizmu, i poverenje, onda je dovoljna samo rec. Bravo za Djordjevica, bravo za tim Srbije i sve igrace, bravo ZA SRBIJU!

crveni horizonti

pre 4 godine

Ja bi bio zadovoljan bilo kakvom medaljom pošto su Ameri nedodirljivi ako ozbijno shvate turnir. Nismo mi ništa veći favoriti od Australaca, Kanadjana i ili Grka koji mogu napraviti sjajnu ekipu. Po meni je problem što nemamo puno koševa izvana. Osim Bogdanovića i Gudure koji variraju sa šutem kao i Tea koji može imati ovakav ili onakav dan nema tu puno sigurnih poena pošto su ostali izvana većinom rudari. Medalja je uspjeh!

Negativni

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33

Ne znam da li si imao prilike da ove igrače koje si pobrojao gledaš uživo. Ja sam imao tu čast da ih gledam i to mnogo puta. Prvo, niko od njih nije "trojkaš", već su to kompletni igrači fenomenalni upravo u šutu sa poludistance i u ulazima, kao i asistencijama. Neki od njih su bili i vrhunski odbrambeni igrači kao Obradović, Zdovc i Bodiroga. Od kada je u evropskoj košarci počelo sa "trojkašima" od tada je ona propala. Meč se dobija u drugim segmentima a ne trojkama. Sale, Bodiroga i Dražen bili su majstori te igre a ne "trojkaši". Imali su fenomenalnu ruku pa su često pogadjali trojke, ali bili su nešto sasvim drugo od toga.

Midland/Odessa

pre 4 godine

Potencijalni spisak nista slabiji od onog iz 2002uge. Zna se ko je favorit za zlato, ali nista nije nemoguce, pa i Ameri povremeno kiksiraju, gubili su od Argentine, Spanije, Grcke, a svakako i od nas. Nema plej ofa, jedno lose vece da odigraju i moze biti nova senzacija

djura

pre 4 godine

(mladost, 24. maj 2019 13:57) Iskreno i da nije igrao tri godine, Tea da stavis u istoj rečenici sa Vasom je zabluda. Bez Teodosica verujem da nismo ista reprezentacija iskreno, mnogo je važan.

Goran

pre 4 godine

Pa da li je moguce da u svoj ovoj ekstazi vi pisete da se pobijemo sa Amerikancima? To je pred svako takmicenje pa pred finale sa njima i onda laganih 30 razlike za njih. Stvarno za nepoverovati. Da li je moguce da smo bas toliko posvadjani sa realnoscu i istinom? I nema to veze sa frazom i pitanjem sta onda znaci, da ne treba da idemo i oatale gluposti. Amerikancima je zagarantovano prvo mesto i kraj. A mi sa ovom euforijom necemo ni do finala stici po praksi. Jos kada nam 3 4 igraca od ovih koje nabrajate ne budu igrala, bice kuku i lele

pupa

pre 4 godine

Nažalost, ja mislim da Teodosić više ne može biti prvi plej, čak je upitno da li je za prvih 12, on treba da se penzioniše makar što se reprezentacije tiče.

ja

pre 4 godine

Boga mi, najviše problema imaće na bekovskim pozicijama... Mislim da će tu da otpadne Jović, jer na kecu ima Teodosića (za one što pričaju kako Teo treba da otpadne, jer nema klub i nije u formi, reći ću samo da pređu na neki drugi sport. Teo, polumrtva i bez jedne noge i ruke bi i dalje pravio magiju i činio svoje saigrače duplo boljima nego sa bilo kojim drugim plejem) i fenomenalnog Vasu Micića, a tu poziciju mogu da pokrivaju i sva tri beka za koje sam siguran da će da idu - Bogdan (NBA bek), Nedović (verovatno naš "najfizičkiji" igrač - samo da se ne povredi) i Gagi (kog obožavam, iako sam Zvezdaš). Takođe otpada i Gudurić.

Na krilu verovatno otpada Simon, roviti Mačvan (iako bi sigurno išao na SP da je u formi), Todorović i Jelovac (dobri su, ali, realno, nemaju šta da traže pored Belog, Lučića i Kalinića).

Centri idu svi, jer Đorđević je stara škola koja vodi 4 centra uvek, iako smatram da Raduljic nema šta da traži u timu (sem možda da im bude vodič, pošto igra u Kini).

Ako se ipak odluči da liferuje jednog centra, onda će biti mesta za Jovića, Simonovića ili Gudurića...

santa justa

pre 4 godine

Ko god bude u 12 treba spremiti lovu i pravac Kina. Bio sam u Slo 2013 u Spa 2014 i Berlinu 2015. Propustio Rio i Tursku. Kina na redu :)

Dzakarta

pre 4 godine

Iskreno ....
Guduric igra dobro kod Zeljka?????
hahahaha .Koji Guduric ima jos neki,ovog sto znamo iz Fenera je promasio sport,gledao si ga na F-4,bruka i sramota.Milosavljevicu nemoze patike da nosi.Sve ove gidine nazaduje,svi cekaju da odigra jednu dobru utakmicu,ali nikako da odigra.Kakava ,bre repka .

Nesoje975

pre 4 godine

Boban na zalost suvisan. Niko ne vodi tri teska centra i da, bez obzira sto je Jokic svestran na poziciji 4 u paru sa Milutinovim i POGOTOVO Bobanom apsolutno ne upotrebljiv. Svi bi nas pretrcali. Kljucni nas igrac na SP ce biti definitivno Bjelica. On je jedina donekle adekvatna 4 koja zna sve i pri tome moze da siri odbranu bilo kog protivnika jer neuporedivo ima bolji sut od Milsapa. Kalinic moze zamjeniti donekle ali protiv Amerima nema sanse. Steta za Macvana ali ko zna. Na svim pozicijama smo odlicni sem znaci 4 tu smo na Bjelici samo. Zato ga pristediti i ako bog da u finalu sa pametnom igrom da nedo bog ne udje rano u problem sa faulima mislim da pobjeda nece izostati.

SchOne

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Milosavljevića si izostavio a pojeo bi sa formom u kompletu teodosića i jovića.

boaz

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica...
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci...
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad
prilagoditi igru i taktiku ovome.
lako, brzo, jednostavno

T-mac

pre 4 godine

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....
(Milan, 24. maj 2019 13:42)

Тај податак од 16 поена по утакмици није меродаван . Те сезоне је трејдован у Далас из Мајамија и за Далас је одиграо око 12 утакмица где је забележио тих 16 ппу. Његов просек те целе сезоне је 12 поена, а његова најбоља сезона је 1996 са 13.4 поена.

ja

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Sve se slažem, jedino Milosavljević umesto Nedovića. Mora neki od bekova da bude defanzivac, ne mogu svi biti napadači.

ana

pre 4 godine

Teodosic ne zasluzuje da bude u reprezentaciji.Blago timu kog on zaobidje.Najveca fama od igraca koji nikada nije doneo srecu timu za koji je igrao.Sebicni igrac koji bezrezonski trosi lopte i od gotovog pravi veresiju.

dragan

pre 4 godine

Mi imamo Jokica, supertara.

Ameri imaju 5 jokica, superstara.

Svako ko poredi Micica i Teodosica sa NBA igracima je na nekim drogama.

Taj Teodosic nije mogao da sastabi par poena u NBA a sad ce da oduva tim najboljih iz tog NBA?

Srebro je max, mada licno mislim da ispadamo u cetvrt finalu

PavleK

pre 4 godine

Upadljivo je da se Apića više nema ni listama a i u komentarima se ne pominje, a čovek je pre nekoliko meseci otišao u Lokomotivu Kubanj u sjajnoj formi i to kao MVP ABA lige. Ne znam da li je Apić povređen, ali ako nije, mislim da zaslužuje poziv na pripreme. Po imenima, radi se o jednom od najjačih mogućih sastava reprezentacije poslednjih godina, tako da se osvajanje medalje u Kini nameće kao cilj o kome nema nikakve diskusije.

Slobo

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50) # Link komentara
Preporučujem (+700)Ne preporučujem (-61)

Na oko izgleda lepo,ali ovde je Kalinic jedina klasicna trojka. Verujem da ce se Djordjevic zbog toga odluciti za Milosavljevica koji moze da igra na "trojci", a da ce otpasti Guduric ili Nedovic.

klu

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice?

Bez nekog navijačkog opredeljenja, ali ovo jednostavno ne može da se tvrdi ako nije dve sezone uspeo da igra vise od 10min prosečno u svom timu. Smešno ds se tvrdi da je najbolji današnjice ili jedan od najboljih.

Jedan od najboljih u evropi. Mada i to je sad upitno jer je u godinama. Videćemo.

FV Sweden

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic
Bogi, Nedovic
Kalinic, Guduric, Lucic
Bjelica
Dzoker, Milutinov, Bobi

Mislim da su trenutno najbolji igraci i u najboljem formu. Naravno ima jos nekih kao Macvan, Raduljica, Milosavljevic ali forma i povrede uticu.

Jaran

pre 4 godine

Jokic na cetvorci funkcionise samo ako je centar u napadu, a u odbrani cetvorka. Videli smo vise puta kako to odlicno izvodi sa Plamlijem, a secamo se i kako je to uzasno izgledalo sa jusufom u petorci.

Negativni

pre 4 godine

(nebaCar, 24. maj 2019 15:29

Da, kada sam rekao da je Bogdanović prosečan igrač, odmah sam naveo "u vrhunskim okvirima". A to znači NBA. Evropska košarka je, trenutno, dve klase ispod toga.

nba86

pre 4 godine

realno najboljih 12 su:
teo, micic, jovic
bogdan, nedovic, guduric
bjelica, kalinic, lucic
jokic, bobi, milutinov
ali ko zna da li ce se bobi odazvati, da li ce kalina biti zdrav, ko zna ko ce jos biti povredjen... plus sto sale voli gagija, a ne voli guduru, tako da u trogulu gudura gagi nedovic jedan ispada, a to nece biti gagi. onda i ovamo na centru kako da ne povede radulju koji kvalitetom to ne zasluzuje, ali odazivao se za svaki prozor kvalifikacija, ne bih bio saletu u kozi, opet ce morati nekom da se zameri... a teo, ne igra celu sezonu, ne trenira, ali ajde videcemo u svakom slucaju ovo je ono sto smo hteli da se po ko zna otkad svi najbolji odazovu, jos samo da svi budu zdravi, pa cemo ih podrzati koga god da povede u Kinu.

stefan

pre 4 godine

najvise me brine Teo jer je dugo bez utakmica, ne znamo sta da ocekujemo od njega. Raduljica verovatno bez mesta u timu. Guduric je imao bolju sezonu od Milosavljevica, ali mislim da ce selektor pre povesti Milosavljevica, zbog kvalifikacija i toga sto zna sta da ocekuje od njega, pre svega odbranu. Steta za Guduru. Takodje bi voleo Simonovica, ali ni za njega nece biti mesta najverovatnije.

pant-L.A.

pre 4 godine

sale moze da miksuje igru koliko hoce sa ovim igracima..
bogdan 1, neda 2, lucic 3, kalina 4, jokic 5
micic, bogi, kalina, bjeli, jokic
jovic, miki, luce, bjeli, milutin
teo, bogi, gudura, bjeli, jokic....
do ujutru..

Del Piero#10

pre 4 godine

Vidim otpisaše olako Birčevića, a poznato je da Sale izuzetno ceni igrače poput njega. Za Đorđevića je izuzetno bitnan minuli rad igrača u reprezentaciji, zato je uvek bilo mesta za igrače poput Birčevića i Štimca. One koji odnosom prema dresu reprezentacije i redovnim odazivanjem daju primer ostalima. Ne kžem da Birča treba da bude u 12, imamo zaista mnogo kvalitetnih igrača, ali sam siguran da će ga Sale uvrstiti na širi spisak.

tocka

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mitke, 24. maj 2019 13:03)
A zapravo nema.
Realno jel Teo bolji od Mareja - nije
Jel Bogdan bolji od Herisa - tu su negde
Jel Kalina bolji od Bartona - tjah, korisniji da, bolji...
Jel Bjelica bolji od Milsapa - nije nikako.
Jel Jokić bolji od Jokića - :)

Teo je van forme, ali kad igraju Jokić i Bogdan praktično je nebitno ko je plej.
Nemamo jako malo krilo, to je isto bolje Bogdan da pokriva.
Bjelica dobar PF, ali nema zamene.
Centri odlični.
Klupa odlična.

Trebalo bi sve da gazimo osim Amera.
Španci mogu biti standardno nezgodni, Francuzi nako, Letonci ako im igra Porzingis i Grci ako im igra Janis... ovo ostalo stvarno ne pratim, verovatno ima ekipa kao Kanada i slično.

U svakom slučaju lepa ekipa. Bilo bi super da je ovog puta i Kokoškov nešto u stručnom štabu, ono bar za tu utakmicu protiv Amera jer ih dobro poznaje.

gtr

pre 4 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1546084#k30400259

A kad to nije strasno da se propusti utakmica reprezentacije na velikom takmicenju za nekog ko voli srpsku kosarku? Pre dve godine kad nam je igrao treci tim? Ne znam kako neko postavlja ovakve komentare, treba smisliti nesto ovakvo, pa uci ovde kucati itd.

Naravno, svima nam je draze da igra kvalitetniji sastav jer povecava mogucnost za visim plasmanom a samim tim i ocekivanja i naboj kod ljudi.

Ali svaka cast svim momcima koji su ikad igrali za nasu reprezentaciju, i onda kad smo nizali zlata i onda kad smo bili pretposlednji na OI ili sl.

Goran

pre 4 godine

(Nenad, 24. maj 2019 15:28)

BRAVO Legendo za komentar !
Ovako razmisljaju ljudi koji zaista i prate kosarku detaljnije u poslednje 2 godine...

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi?

pre 4 godine

Ovo je tim za SP !
1) Teodosić,Micić(Jović)
2) Bogdanović,Milosavljević,Gudurić(Nedović)
3) Kalinić,Lučić(Simonović)
4) Bjelica,Mačvan
5) Jokić,Milutinov,Marjanović(Raduljica)
Idu dva pleja,tri beka,dva krila(prednost Miciću,Guduriću i Lučiću zbog
bolje forme u odnosu na Jovića,Nedovića i Simonovića).
Od visokih igrača na pozicijama 4 i 5 uvek ide pet igrača,a pošto je
Bjelica jedina četvorka sa njim će verovatno i Mačvan ,ako bude u formi jer
dugo je povređen,a onda automatski jedan centar otpada ,a to je verovatno
Raduljica.
Naravno Đorđević je taj koji odlučuje, jer moguće su povrede i taktičke
zamisli Selektora .Iznenađenje bi samo bilo da upadne neko
ko nije naveden na ovom spisku.
A ako se neko možda pita zašto Milosavljević,odgovor je zbog odbrane jer je
tu jednostavno najbolji.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Teodosic, Lucic, Jovic i Bogdanovic su jedini koji se bore do kraja. Zato razmislite dobro koga birate, jer vam garantuje da ako dodjemo do finala bice ona standardna: "sta ima veze, imamo srebro".

sasa jokic

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.

Lee Kas

pre 4 godine

@(ana, 24. maj 2019 13:28)

ti mora da si na nekim drogama. Teo je poslednju sezonu u CSKA, sa kojim je osvojio Euroligu, čisto da te podsetim,imao 6.8 asistencija po meču i 17.1 poen. To ti zoves zebičlukom? Lipiš pa ostaneš živa.

Nema tu dve jake petorke. Ne znam zašto Nedovića, Jovića, Mašvana uopšte stavljate na spisak kada su više od pola sezone presedi zbog povreda. Radulja, svaka mu čast, ali igra u Kini, gde je slaba konkurencija. Milutinov bi trebalo pre njega da bude u timu, ali verovatno će Marjanović otpasti, ako ne uspe na vreme da obezbedi sebi novi ugovor. Simonović slabu sezonu je odigrao, imao je jedan dobar meč kada je dao 21 poen. Milosavljević ove sezone očajan, Todorovic, ništa posebno...

Aleksa

pre 4 godine

Ne razumem što stavljate u timove 4 pleja kad pola tima može da igra na poziciji 1.

Teo, Micić, Bjelica, Bogdanović, Nedović
Kalinić, Milutinov, Jokić, Bobi to je najbolje što imamo, na to dodati još 2 igrača po izboru, a izbora hvala bogu ima, mozda neki defanzivac dobar...

Smeh

pre 4 godine

@ What about the Dome
Pa potrudi se oko svog života a ne da ovde "pametuješ". Eto ja bih voleo da osvajamo stalno zlata na takmičenjima i ne bi mi bilo teško da odem na doček. A za razliku od tebe imam i dobar posao, dobru platu, ispunjen život sa mojom lepšom polovinom i uživam u sportu. Zato mrači negde drugde.

sasa jokic

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!

lecont

pre 4 godine

(What about the Dome, 24. maj 2019 15:30 )
Da li pod normalne države, u kojima stanovništvo živi normalno, podrazumevaš u '' lude'' Islandjane ? Mislim, i oni sačekaše svoje fudbalere, posle Evropskog prvenstva, slično kao što mi sačekujemo naše sportiste, samo što smo mi malo razmaženi, pa sačekujemo prvake, a oni svoje fudbalere, koji pobediše Englesku, ništa više.

dekigrobar011

pre 4 godine

Lepo da su svi spremni za pripreme.
Po meni voditi realno najspremnije i igrače u formi.
Na kecu :Micić, Jović
Dvojka:Nedović, Bogdanović
Tri i četiri:Bjelica, Milosavljevic, Lučić, Gudurić, Kalinić
Petica:Jokić, Milutinov, Marjanović
Objašnjenje za izostavljanje Tea i ostalih u drugoj rečenici.
Mislim da je najveća snaga našeg tima sposobnost za improvizaciju i sposobnost igranja na više pozicija zavisno od protivnika.
Umemo da stegnemo odbranu, umemo da reštamo iz daljine a možemo i da ulazimo u reket ili guramo pod koš.
Više od tri teška centra nam ne trebaju jer Bjelica, Lučić, Kalinić umeju da odigraju lažne petice.
Jedina nedoumica u eventualno finalu protiv Amera je da li mogu da žestoko utreniraju zagradjivanje koša i ofanzivni skok.
To bi bilo presudno u meču za ostale segmente smo superiorni.
Naravno, motivacija i energija se podrazumeva.
Verujem u Saleta i stručni štab.
Idemoooo.!

Moe

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice ide sto posto u Kinu Bircevic ili Simonovic jer ih Djordjevic obozava kao igrace.Ja bi voleo da ne ide ni jedan jer imamo mnogo boljih igraca ali sta se ja tu pitam.Teo,Jovic,Micic___Milosavljevic,Bogi___Kalinic,Guduric___Bjelica,Bircevic____Jokic,Milutinov,Marjanovic___ Steta za Nedovica jedino ako ovaj Jovic bude rovit pa uleti umesto njega.

Markobrebrat

pre 4 godine

Jao ovih naših selektora. Ljudi, morate da shvatite, Jokic nije cetvorka, vec teski centar i prvenstveno zbog odbrane ne moze biti u isto vreme sa Bobanom na parketu. Neka prva petorka bi bila:
Teo/Micic
Bogdanovic
Kalinic/Lucic
Bjelica
Jokic

Mora biti balansa dobrih odbrambeno i ofanzivno orijentisanih igraca.

CarloNS

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.
(toze, 24. maj 2019 15:35)


Jokić bez problema može da odigra 30-35 minuta po utakmici (može i 65, ali nema potrebe). To praktično znači da se drugi i treći centar neće baš naigrati. Bobi može da odigra 5-10 jakih minuta, a posle da sedi (isto važi i za Mulutinova).

manda Pg

pre 4 godine

zbog nedostatka rezervne cetvorke najviseg kvaliteta Jokic bi mogao povremeno igrati sa Bobanom i Milutinovim u petorci. Teodosic, Micic, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, Guduric, Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Milutinov, Marjanovic. Kalinic ponekad kao cetvorka Jokic isto, mislim da Raduljica ipak ne igra nivo kosarke kao nekad. naizgled previse bekova al ima tu mnogo sampiona i polivalentnih igraca sa mnogo iskustva. 2001 pod kos su bili Tomasevic Drobnjak Tarlac Milojevic i bili su neopisivo dominantni.

micaiz kafica

pre 4 godine

Svi pušu Teodosića kao prvog na pleju. Ako nam je on prvi plej ispadamo u prvoj fazi. On zaslužuje da ide na SP sa ekipom, nikako ne zaslužuje da igra, pa ljudi on ne igra več 2 godine ozboljnu košarku.

marsovac

pre 4 godine

@Lošmi Delom se slazem, ali Radonjic i Kokoskov u istoj recenici - ovaj drugi je dve klase iznad (i bar jednu ispod npr. Obradovica)

jedan od mnogih

pre 4 godine

Simanica isforsirati na SP po cenu da ne ode apsolutno nespremni Teodosic....znam da nisu iste pozicije ali od Simanica ocekujemo buducnost a od Tea da ne pusi i pije do Kine... Jokic je veliki plus svakako, ali je sistem igre malo drugaciji i nece biti TD kao u NBA ali ce svakako vuci dvokici na sebe tako da nam post ostaje otvoren

trebalo bi da bude dobro, a nek doguraju sto dalje....Spanija, Kanada i Australija takodje nece biti u full sastavu....za Grke nisam siguran

SRB

pre 4 godine

Realno gledano imamo najjaci tim posle amerikanaca, ali svakako ne treba praviti euforiju jer tu je jos dosta dobrih ekipa i nagaznih mina koje nikako ne treba potceniti.Potrebno je sve to lepo uklopiti i stici do zeljenog finala sa amerima.Bjelica ne igra trojku odavno, Teodosic nema takmicarskih utakmica i nije u formi tako da od njega ocekujem da ulazi sa klupe po 15-20 munuta. Prva petorka su Micic, Bogdan, Kalinic, Bjelica i Jokic mada to nije bitno jer mislim da imamo podjednako jaku i klupu. Ukoliko svi budu zdravi najverovatnije ide sledeca ekipa
1.Micic,Teodosic,Jovic
2.Bogdan,Nedovic
3.Kalinic, Lucic
4.Bjelica
5.Jokic, Milutinov, Marjanovic, Raduljica

Raduljica je trenutno 4. centar i realno nema mesta u ekipi ali ce sigurno ici zbog ranijih zasluga, tako da cemo ici samo sa jednom klasicnom cetvorkom. Ostalo standardno, 5 igraca na poziciji 1 i 2 s tim sto ce Teo dosta provoditi vremena na poziciji 2 na ovom prvenstvu. Za Gudurica i Milosavljevica nazalost ukolio su svi fit nema mesta.

rade

pre 4 godine

ja mislim da je djordjevic najnesrecniji zbog ovakve odluke jokica... pa on je sada ubedljivo najlosiji deo reprezentacije... i svaki neuspeh ce biti iskljucivo njegova zasluga. a ovime je izgubio alibi u neigranju najboljih igraca.

Dragan

pre 4 godine

Još samo da se pređe preko raznih eggoa i uspostavi kontakt i pozove Micov uz jedan opušten pristup i dobru atmosferu tada bi bilo sve na mestu, ne vidim razlog da se to ne uradi a dobit bi bila VRHHH.

Vucko

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija
(Mdad, 24. maj 2019 12:51)

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.

Neko iz mase

pre 4 godine

Sad kad svi očekuju da ćemo da rasturamo bila bi fora da ne budemo među prve 3 reprezentacije. Pitam se samo koga bi pljuvali, Đorđevića?

MYNX

pre 4 godine

Ne moze ova petorka da funkcionise zajedno....mozd par minuta mora Kalinic u prvoj....a najacih 12 sigurno trenutno Teodosic,Micic,Jovic,Nedovic,Bogd.Bogdanovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Bobi,Milutinov....širi spisak....Avramovic,Milosavljevic,Lazic,Davidovac,Dobric,Nakic,Miskovic,Simonovic,Simanic,Jelovac,Apic,Raduljica,Kuzmic,Musli,Ristic,Kravic.....28 igraca ukupno....idemo po zlato!

Mladen

pre 4 godine

Ima puno do prvenstva mogu stvari jos da se promene, neko otkaze ili se predomisli ili povredi. Ako Jokic igra onda Bobi,Raduljica ili Milutinov jedan ce morati da izvisi. Ako je Macvan i dalje povredjen i van forme nadam se da se krpimo Lucicem i Kalinom na 4 ne daj boze Bircha ili Jelovac kao zamene Bjelici. I na kraju Guduric ili Milosavljevic. Ostalo je poznato-Teo,Bogdan,Nedovic,Jovic i Micic.

Wqsdyui

pre 4 godine

4. Teodosic 5. Micic 6. Dragan 7. Bogdan 8. Bjelica 9. Lucic 10. Kalinic 11. Milutinov 12. 13. Raduljica 14. Bobi 15. Jokic ovo je z a c e m e n t i r a n o bukvalno. Ostaje samo pitanje jednog tog igraca sa brojem 12. Bukvalno z a c e m e n t i r a n je i raspored ovih brojeva na dresovima. Dakle, ostaje samo nepoznato jos ko ce biti taj dvanaesti igrac koga ce selektor voditi u Kinu. O tome vredi jedina polemika jer je ovo iznad z a c e m e n t i r a n o. Da li ce to biti neko mlad igrac, po meni mora mlad, ili neki od prekaljenih, videcemo. Posto ima 4 beka, beka nece voditi. Posto ima tri centra i jednog krilnog centra, nece voditi ni centra. Ostaje krilo da vodi. Da li ce to biti Simonovic stariji igrac, ili neko mladi, ja preporucujem da to bude, kao i u v e k sto je reprezentacija imala jednog mladog velikog talenta, koji se uvek morao voditi da gleda, Simanic koji je veliki talenat. Hvala. Srdacan pozdrav i do zlata.

Poštovalac

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.

big

pre 4 godine

Ne znam odakle ideja da Jokić treba da ide na 4. Pa to je i Meloun pokušavao, pa video da ne ide. Na 4 smo najslabiji, Beli i Jelovac, možda Simanić da se kali orotiv slabijih... na ostalim poziciijama slatke muke

Teo
Micić
Bogdan
nedovic
guduric
lucic
kalinic
bjelica
jelovac
milutinov
bobi/raduljica
jokic

baš gusto, jedan dobar centar otpada...

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Teo, Micic, Jovic
Guduric, Bogdanovic
Kalina, Milosavljevic
Bjelica, Lucic
Bobi, Jokic, Milutinov

Dragan umesto Nedovica, zbog povreda i nekonstantnosti. Milosavlkevic je srcan, borben, moze da pogodi, a u odbrani je zver. S druge strane Neda moze da izmisli poene sam, tako da koga kod izabere, bice opravdano. Steta sto je Macvan povredjen, nasao bi svoje mesto u ekipi.
Imamo dosta igraca koji mogu da igraji na pozicijama 1,2 2,3 3,4 i Jokoc 4,5. Samo da svi budu zdravi. Ne mora Sale da zalaze pripreme za 1. jul bas, neka da oduska ljudima malo ?

Neko sa strane

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.

mohikanac

pre 4 godine

Teo Jović Micić
Bogdan Nedović Gudurić
Kalinić Lučić
Bjelica Mačvan
Jokić Milutinov Bobi

I preptostavljam Gagi kao 14.(toliko može). Ako Mačvan ne prođe zbog povrede Simanić. Ta 4. streč je uvek problematična, ali Bjelica je tu, Mačvan igra uvek svim srcem i to poštujem a Simanić je budućnost i u dobroj formi.

Ali ajde da prođu pripreme, možda neko iskoči iz drugog plana. Samo ne Simonović, Birčević i Raduljica, oni su dali svoje.
U svakom slučaju evo svi su tu tako da ispod finala je neuspeh realno. Sve je na selektoru.
Ko god bude otišao a ima izbor na svakoj poziciji, Saletova je odgovornost, nema opravdanja više.

Slobodan

pre 4 godine

Bobi moze da izdominira na ovom SP. U NBA ga mozda muci odbrana ali ovde nece, bice strasna dominacija u napadu. Tako da Milutinov tek treba se dokaze (u sta ne sumnjam) tamo kuda se Bobi vec bori.

ns boy

pre 4 godine

nesto ne pratim,kako raduljica nije top,jel on u krizi.vidim da smo mnogo jaki na centrima posle dugo vremena,stari duh nase kosarke.idemo do medalje

Шенге Пенге

pre 4 godine

Бориша, Тодоровић, Јеловац, Накић - бар двојица од ове четворице имају места.

Dvorska budala

pre 4 godine

Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?
(ccc?, 24. maj 2019 17:50)

Po tvojoj logici je i Kari odličan "skakač" jer je četvrtoj utakmici protiv Portlanda imao čak 12 "skokova" . Rebound u košarci znači odbitak.

Александар

pre 4 godine

Miloš Teodosić  
Vasilije Micić 
Dragan Milosavljević 
Bogdan Bogdanović 
Marko Gudurić 
Vladimir Lučić 
Nikola Kalinić 
Milan Mačvan 
Nemanja Bjelica 
Nikola Jokić 
Boban Marjanović 
Nikola Milutinov 

Negativni

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!
(sasa jokic, 24. maj 2019 15:35)

Dobar ti je argument, ali ja nisam pisao o tome. Ja sam pisao o tome da dDražen, Bodiroga i Sale nisu trojkaši. Oni su kompletni igrači i pre svega vodje, koje preuzimaju odgovornost kada treba, da li je to šut za tri poena ili ulaz ili dobra asistencija...nebitno. A dobar je i argument da se pre tih odlučujućih trojki dešavalo svašta...dobre odbrane, asistencije, odlični ulazi...to ti je to u kompletu :-)

Jevdja

pre 4 godine

Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Jelovac
Nedović
Gudurić
Jović
Micić
Milutinov
Na poziciji 4 šta znam Mačvan dugo nije igrao povreda je teška bila možda Lučić umesto Jelovca s'tim što se Jokić može spustiti na 4-ku.

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ovako se i pred Euro nabrajalo pa je 60% tima odustalo zbog povreda. To su vec igraci u godinama, roviti, a vec su osvojili svoj maksimum na Sp i Oi pored Amera pa i na najmanji rizik nece ici na Sp. Nemoguce je u najjacem sastavu da odemo...

Nbc

pre 4 godine

Ključ su Jokić i Bogdanović, naša 2 daleko nahbolja igrača koja se i jako dobro slažu na terenu. Vrlo bitni su i Bjelica i Milutinov, ali i ostali prije svih Lučić, Teodosić, Kalinić i još dosta jako dobrih igrača. Dobro bi nam došao i Micov, taj tip igrača nam fali.

Miško

pre 4 godine

Da i ja budem "selektor" malo: Teodosić, Micić,Jović, Bogdanović, Nedović( ukoliko bude zdrav, a ako ne ja bih pozvao Nakića, ako je toliki talenat), Gudurić,Kalinić, Bjelica, Simanić, Jokić, Milutinov, Marjanović.

nikola

pre 4 godine

Ako svi budu zdravi :
1.Micic,Jovic,Nedovic(Teo)
2.Bogdan,Gagi(Nedovic)
3.Lucic,Kalina(Gagi)
4.Bjelica,Jelovac(kalina,Lucic,Jokic)
5.Jokic,Bobi,Milutinov
Alternativa : Simonovic,Guduric,Borisa..

Apis

pre 4 godine

Uvek kad smo krpili tim osvajali smo medalje. Teodosic je mator, treba mladjeg i brzeg na pleya. Igrati na Jokica ko pre litvanci sto su na Sabonisa. Peto mesto ko da vidim.

Perica jase ponovo

pre 4 godine

(Denis Rodman, 24. maj 2019 16:07)

Posebno ce svoj djep da uklopi, " Ja nikad necu da vodim ni jedan klub dok vodim rep.,.." POZNATO ?

Mika gušter iz Ritopeka

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdan
Milosavljevic
Guduric

Bjelica
Lucic
Kalinic

Jokic
Boban
Milutinov

Ovaj tim mora ici 100% ako svi budu spremni i zdravi i ako Teodosic bude spreman!!!

Ivan Jase Ponovo (umesto Perice)

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.

Dule

pre 4 godine

Dalibor Ilic ili Borisa Simanic u prvih 12 (prednost bih ipak dao Borisi). Aleksa Avramovic i Nakic i Filip Petrusev na siri spisak. O Kalinicu dobro razmisliti nakon pros**avanja da li je uopste zasluzio poziv (da se ja pitam ne bih ga pozvao). Slazem se da je Gagi zasluzio mesto, ali mislim da je vreme da se sansa da nekom mladjem (mislim tu na Avramovica ili mozda bi bas fazon bio da puste Nakica). Po meni, Vanja Marinkovic, Zagorac, Jaramaz, Radanov, a narocito Branko Lazic, Simonovic, Bircevic, Jelovac apsolutno nisu zasluzili poziv cak ni na siri spisak. Mozda treba pozvatai Davidovca, ali mi se cini da osim celicnih mu*a nema sta da ponudi reprezentacije. Zaboravili smo i na Paunica koji ima iskustvo i fizikalije (ne znam, uvek mi je bio sumnjivih kvalieta u napadu, mada kazu da je popravio sut za tri poena). Obavezno zvati Filipa Petruseva na siri spisak.
Evo predloga:
Teo
Micic
Avramovic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Lucic
Bjelica
Borisa (ili Dalibor Ilic)
Jokic
Milutinov
Bobi (ako nece Bobi, zvao bih Filipa Petruseva)

danguba

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.

da je baba deda

pre 4 godine

nedovica i jovica precrtati jer su devedeset posto povredjeni kad god nam je bilo gusto.lazica zvati samo ako moze da da 100%. hm vanja marinkovic je veliki znak pitanja jer je dobar kada je tim dobar.

Vaske

pre 4 godine

sad je maj a prvenstvo je koliko znam tek krajem avgusta tj pocetkom septembra..znaci ne moze da sad kaze da imamo ceo tim na raspolaganju..ne baksuzirajte

triplem

pre 4 godine

na petici Marjanovic. Milutinov, Jokic (4 /5), Bjelica i Simanic (sazreo ove godine) na 4ci, Kalinic Lucic na trojci, (Guduric ako zatreba), Bogdan Nedovic na 2. na pleju Teodosic Micic i Nakic (overiti za buducnost)
u zavisnosti od forme, povreda ili motivacije racunati na Milosavljevica, Jelovca, Raduljicu, Gudurica, Jovica.
Tim treba da se uvede u smenu generacija pa zato malo i rizikovati.
Podela na zvezdase i partizanovce nemaju smisla ovde. Jovica bih pre nego Micica zbog bolje saradnje sa centrima. Gudurica zbog spoljne igre pre nego Lucica. ali Lucic je stabilniji pa niko ne moze zameriti Djordjevicu ako njega izbere.
Jaki aduti bi u tom slucaju bili spoljni sut ( i Jokic i Simanic i Bjelica i Guduric Bogdan Teo svi mogu po 2 ili 3 u seriji) i pick and rol opcije sa takvom centarskom linijom.
milina...

bojan

pre 4 godine

ne pretjeruj te
imamo možda 15 igrača
nažalost najbolji neće ići jer će ići igrači za zasluge kroz kvalifikacije a ti igrači su totalno inferiorni na SP. Sa skraćenom rotacijom nećemo doći do medalje.

bavarac

pre 4 godine

Ja bih ovako: na jedinici Jovic, Micic, Teodosic, na dvojci Nedovic i Bogdanovic, na trojci Guduric i Kalinic, na cetvorci Jokic i Bjelica i na petici Raduljica, Milutinov i Marjanovic.Mora neko da ispasta, po meni neka to bude Lucic i ako bi i on trebao da igra.

milanche

pre 4 godine

Teodosic, Micic, Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalinic, Simonovic
Bjelica
Jokic,Bobi, Radulja, Milutinov

Ovo je tim koji ce ici u Kinu.

Tim za zlato 100%

pre 4 godine

Teodosic
Micic
Jovic
Bogdanovic (ako obeca da nece sutirati vise od dve trojke po utakmici)
Nedovic
Guduric
Simonovic
Kalinic
Bjelica
Jokic
Marjanovic
Stimac

Obren

pre 4 godine

Dali ikada Srbi mogu da budu realni?Tacno je da posle duzeg vremena imamo odlican tim na papiru pre svega centarska linija i pozicija pleja ostalo je sasvim prosecno ali...

Osim Jokica i Micica koji imaju nestvarne sezone ostali su bar trenutno u kanalu ili sa nekim povredama ili igraju sasvim prosecne sezone.Prvo Bjelica je totalno propao u drugom delu sezone Bogdanovic isto mislim da je Bogdan i najvece razocarenje ocekivalo se mnogo vise pa i da bude lider ovog Sakramenta ali ne vredi decko nema glavu.Nedovic je konstantno povredjen 2 utakmice nije sastavio,Kalinic se povredio Guduric je dobar ali nije jos na nivou da resava utakmice mada njih dvojica imaju solidne sezone u Feneru kao i Milutinov u Oliju koji je nas treci najspremniji igrac trenutno.

Teodosic je na nivou rekreativca sreca pa imamo Micia i Jovica.Ostali svi igraju ok Lucic je nesto iznad proseka Macvan je povredjen cele sezone Micov je dobar ali se ne zove a lego bi nam samo tako tu smo tanki...Osim Micica mi nemamo igraca koji resava bitne utakmice ove sezone u Evropi nekada smo ih imali vise a sav ovaj hajp je zbog Jokica.

Realno Francuska,Australija,Kanada,Spanija pa i Grcka imaju odlicne ekipe nista slabije od nase ako im igraju svi a bar jedno 6-7 ekipa moze da iznenadi ukoliko budu u ful sastavu.Tako da dobri smo al te price o zlatu su glupost.

Poštovalac

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.

мнг

pre 4 godine

увек смо и имали два врхунска тима, увек најјачу клупу у европи!!! са или без младе, којој желим да ипак не заигра. спортски поздрав свим правим љубитељима спорта

Petar

pre 4 godine

Sve je u redu, momci su sjajni, samo ako Boga znate ne zovite tog Teodosica. Covek je generalno truba u odbrani, treba mu 30 suteva da bi pogodio 5, los je primer mladjima (ne zivi sportski). Jedino sto je maher da se uvali u dobar tim pa onda izgleda da je bolji nego sto u stvari jeste. Gledao sam sve njegove meceve u Klipersima. Ni nakon dve godine u NBA covek nije imao snage za vise od 10 minuta. Katastrofa opsta da jedan profesionalac ne moze da trci vise od 10 minuta. I na kraju, uzece mesto u reprezentaciji nekom klincu (Nakic) koji je buducnost nase kosarke.

Dvorska budala

pre 4 godine

Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?
(ccc?, 24. maj 2019 17:50)

Po tvojoj logici je i Kari odličan "skakač" jer je četvrtoj utakmici protiv Portlanda imao čak 12 "skokova" . Rebound u košarci znači odbitak.

What about the Dome

pre 4 godine

Ok. Razbijemo Amere u finalu i nasa reprezentacija bude svetski sampion. I sta onda?
Neki ce da trljaju ruke, a neki ce da se zadovoljavaju kucanjem komentara.
A onda ce da izadju na balkon, podignu pehar i kazu hipnotisanoj masi: Ovo je za vaaaas!
Za nas? Sta to?

Vise bih voleo da nikad ne uzmemo ni jednu medalju, ali da normalno i dostojanstveno zivimo.
Svajcarska, Svedska, Norveska, Irska...

Jos uvek vazi (na zalost) rimska paradigma: Igara i hleba. Mada ovog prvo ima vise.

Napreed Srbijaaaaa hahahahaaa...
Probudimo se iz sna!

rade

pre 4 godine

ja mislim da je djordjevic najnesrecniji zbog ovakve odluke jokica... pa on je sada ubedljivo najlosiji deo reprezentacije... i svaki neuspeh ce biti iskljucivo njegova zasluga. a ovime je izgubio alibi u neigranju najboljih igraca.

ana

pre 4 godine

Teodosic ne zasluzuje da bude u reprezentaciji.Blago timu kog on zaobidje.Najveca fama od igraca koji nikada nije doneo srecu timu za koji je igrao.Sebicni igrac koji bezrezonski trosi lopte i od gotovog pravi veresiju.

danguba

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.

dragan

pre 4 godine

Mi imamo Jokica, supertara.

Ameri imaju 5 jokica, superstara.

Svako ko poredi Micica i Teodosica sa NBA igracima je na nekim drogama.

Taj Teodosic nije mogao da sastabi par poena u NBA a sad ce da oduva tim najboljih iz tog NBA?

Srebro je max, mada licno mislim da ispadamo u cetvrt finalu

micaiz kafica

pre 4 godine

Svi pušu Teodosića kao prvog na pleju. Ako nam je on prvi plej ispadamo u prvoj fazi. On zaslužuje da ide na SP sa ekipom, nikako ne zaslužuje da igra, pa ljudi on ne igra več 2 godine ozboljnu košarku.

Ivan Jase Ponovo (umesto Perice)

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.

Chodex

pre 4 godine

Mislim da će i Boriša Simanić konkurisati za najboljih 12 iz više razloga. Kao prvo mlad je i strašan je potencijal koji prestavlja budućnost reprezentacije na poziciji 4. Svakako će proći pripreme ali eventualni njegov odlazak u Kinu imao bi veliki značaj, kao Kalina 2014.

Mdad

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija

da je baba deda

pre 4 godine

nedovica i jovica precrtati jer su devedeset posto povredjeni kad god nam je bilo gusto.lazica zvati samo ako moze da da 100%. hm vanja marinkovic je veliki znak pitanja jer je dobar kada je tim dobar.

Antis

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera danasnjice??? Toliko godina gledamo vrhunsku kosarku i jos nismo naucili da je ono sto igra Teodosic samo za slikanje? Milos "vecito drugo mesto" Teodosic? Milos "ja vicem preko trenera na tajmautu" Teodosic? Milos "rekorder evrobasketa po broju izgubljenih lopti na jednoj utakmici" Teodosic? Milos "napravim tri dobre asistencije,bacim tri lopte u aut" Teodosic? Ne znam,mozda novinar pise o nekom drugom Teodosicu. Ovaj nas Teodosic trenutno ne moze da otrci do do susedne zgrade u prodavnicu.

Hoces iskreno?!

pre 4 godine

Nadam se da Djordjevic nece zvati igrace zbog starih zasluga.
Kome treba plej koji godinu i po dana nije odigrao jednu celu ozbiljnu utakmicu?
Hvala Teo ,ali nisi vise za prvog pleja. Povuci se idi u penziju i nastavi da uzivas u zivotu. Osvojio si sve sto si mogao,uvek ginuo za drzavni dres 8 mnoge nas ucinio srecnim. Vreme je da se povuces. Hvala na svemu.
Ziv bio. Treniraj preko leta,nabaci kondiciju pa nastavi svoju dominaciju u EL gde si stao pre nesrecne avanture u NBA.

Apis

pre 4 godine

Uvek kad smo krpili tim osvajali smo medalje. Teodosic je mator, treba mladjeg i brzeg na pleya. Igrati na Jokica ko pre litvanci sto su na Sabonisa. Peto mesto ko da vidim.

KoleCZ

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33)

NEMAMO ŠUTERA???
LJUDI OVAJ JE LUD!

Jumko

pre 4 godine

Ljudi, ovako se i pred Euro nabrajalo pa je 60% tima odustalo zbog povreda. To su vec igraci u godinama, roviti, a vec su osvojili svoj maksimum na Sp i Oi pored Amera pa i na najmanji rizik nece ici na Sp. Nemoguce je u najjacem sastavu da odemo...

Neko sa strane

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.

Dule

pre 4 godine

Dalibor Ilic ili Borisa Simanic u prvih 12 (prednost bih ipak dao Borisi). Aleksa Avramovic i Nakic i Filip Petrusev na siri spisak. O Kalinicu dobro razmisliti nakon pros**avanja da li je uopste zasluzio poziv (da se ja pitam ne bih ga pozvao). Slazem se da je Gagi zasluzio mesto, ali mislim da je vreme da se sansa da nekom mladjem (mislim tu na Avramovica ili mozda bi bas fazon bio da puste Nakica). Po meni, Vanja Marinkovic, Zagorac, Jaramaz, Radanov, a narocito Branko Lazic, Simonovic, Bircevic, Jelovac apsolutno nisu zasluzili poziv cak ni na siri spisak. Mozda treba pozvatai Davidovca, ali mi se cini da osim celicnih mu*a nema sta da ponudi reprezentacije. Zaboravili smo i na Paunica koji ima iskustvo i fizikalije (ne znam, uvek mi je bio sumnjivih kvalieta u napadu, mada kazu da je popravio sut za tri poena). Obavezno zvati Filipa Petruseva na siri spisak.
Evo predloga:
Teo
Micic
Avramovic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Lucic
Bjelica
Borisa (ili Dalibor Ilic)
Jokic
Milutinov
Bobi (ako nece Bobi, zvao bih Filipa Petruseva)

Dzakarta

pre 4 godine

Iskreno ....
Guduric igra dobro kod Zeljka?????
hahahaha .Koji Guduric ima jos neki,ovog sto znamo iz Fenera je promasio sport,gledao si ga na F-4,bruka i sramota.Milosavljevicu nemoze patike da nosi.Sve ove gidine nazaduje,svi cekaju da odigra jednu dobru utakmicu,ali nikako da odigra.Kakava ,bre repka .

sasa jokic

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.

pupa

pre 4 godine

Nažalost, ja mislim da Teodosić više ne može biti prvi plej, čak je upitno da li je za prvih 12, on treba da se penzioniše makar što se reprezentacije tiče.

Dragan

pre 4 godine

Još samo da se pređe preko raznih eggoa i uspostavi kontakt i pozove Micov uz jedan opušten pristup i dobru atmosferu tada bi bilo sve na mestu, ne vidim razlog da se to ne uradi a dobit bi bila VRHHH.

mcvc

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu
2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao
2016 OI Srebro - Bircevic u timu
2017 EP Srebro - Bircevic u timu

Znaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)

Jon Bon Jovi

pre 4 godine

E kada bi imali i trenera stvarno bi bilo nesto.
(paja,24.maj 2019 12:48)Rece Paja. Covece Djordjevic je zvanično olimpijski vicesampion i 2 u Evropi i na svetu!Sto si prespavao zadnje 4 godine?!

Wqsdyui

pre 4 godine

4. Teodosic 5. Micic 6. Dragan 7. Bogdan 8. Bjelica 9. Lucic 10. Kalinic 11. Milutinov 12. 13. Raduljica 14. Bobi 15. Jokic ovo je z a c e m e n t i r a n o bukvalno. Ostaje samo pitanje jednog tog igraca sa brojem 12. Bukvalno z a c e m e n t i r a n je i raspored ovih brojeva na dresovima. Dakle, ostaje samo nepoznato jos ko ce biti taj dvanaesti igrac koga ce selektor voditi u Kinu. O tome vredi jedina polemika jer je ovo iznad z a c e m e n t i r a n o. Da li ce to biti neko mlad igrac, po meni mora mlad, ili neki od prekaljenih, videcemo. Posto ima 4 beka, beka nece voditi. Posto ima tri centra i jednog krilnog centra, nece voditi ni centra. Ostaje krilo da vodi. Da li ce to biti Simonovic stariji igrac, ili neko mladi, ja preporucujem da to bude, kao i u v e k sto je reprezentacija imala jednog mladog velikog talenta, koji se uvek morao voditi da gleda, Simanic koji je veliki talenat. Hvala. Srdacan pozdrav i do zlata.

bojan

pre 4 godine

ne pretjeruj te
imamo možda 15 igrača
nažalost najbolji neće ići jer će ići igrači za zasluge kroz kvalifikacije a ti igrači su totalno inferiorni na SP. Sa skraćenom rotacijom nećemo doći do medalje.

Шенге Пенге

pre 4 godine

Бориша, Тодоровић, Јеловац, Накић - бар двојица од ове четворице имају места.

Lošmi

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato". 
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora. 
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19) 
Daj covece sleti na zemlju. Sa cim da se posibas? Sa Milosavljevicem? Milutinovim? Teodosicem koji vodu nije mogao da im nosi u NBA?

bavarac

pre 4 godine

Ja bih ovako: na jedinici Jovic, Micic, Teodosic, na dvojci Nedovic i Bogdanovic, na trojci Guduric i Kalinic, na cetvorci Jokic i Bjelica i na petici Raduljica, Milutinov i Marjanovic.Mora neko da ispasta, po meni neka to bude Lucic i ako bi i on trebao da igra.

Iskreno?

pre 4 godine

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.
(Vucko, 24. maj 2019 15:30)

Kaze Guduric kosgeter a lik nema ni 9ppg

Negativni

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.

Cigani Ludaci

pre 4 godine

Sto se tice centara i krila tu je stvar jasna Bobi,Jokic, Milutinov i Bjelica , Lucic i Kalinic... E sad na bekovima treba da otpadne jedan , a on ce biti izmedju Gagija, Nedovica i Gudurica dok su Teo,Micic,Jovic i Bogdan sigurni

red

pre 4 godine

raduljica nezaboravite mnogo je dobro igrao sa reprezentaciju mnogo vise doprinost nego bobi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (weros, 24. maj 2019 15:53) # Link komentara

Kakav crni raduljica,nemoj da si smešan.

milanche

pre 4 godine

Teodosic, Micic, Jovic
Bogdan, Milosavljevic
Kalinic, Simonovic
Bjelica
Jokic,Bobi, Radulja, Milutinov

Ovo je tim koji ce ici u Kinu.

Del Piero#10

pre 4 godine

Vidim otpisaše olako Birčevića, a poznato je da Sale izuzetno ceni igrače poput njega. Za Đorđevića je izuzetno bitnan minuli rad igrača u reprezentaciji, zato je uvek bilo mesta za igrače poput Birčevića i Štimca. One koji odnosom prema dresu reprezentacije i redovnim odazivanjem daju primer ostalima. Ne kžem da Birča treba da bude u 12, imamo zaista mnogo kvalitetnih igrača, ali sam siguran da će ga Sale uvrstiti na širi spisak.

Goran

pre 4 godine

Pa da li je moguce da u svoj ovoj ekstazi vi pisete da se pobijemo sa Amerikancima? To je pred svako takmicenje pa pred finale sa njima i onda laganih 30 razlike za njih. Stvarno za nepoverovati. Da li je moguce da smo bas toliko posvadjani sa realnoscu i istinom? I nema to veze sa frazom i pitanjem sta onda znaci, da ne treba da idemo i oatale gluposti. Amerikancima je zagarantovano prvo mesto i kraj. A mi sa ovom euforijom necemo ni do finala stici po praksi. Jos kada nam 3 4 igraca od ovih koje nabrajate ne budu igrala, bice kuku i lele

Александар

pre 4 godine

Miloš Teodosić  
Vasilije Micić 
Dragan Milosavljević 
Bogdan Bogdanović 
Marko Gudurić 
Vladimir Lučić 
Nikola Kalinić 
Milan Mačvan 
Nemanja Bjelica 
Nikola Jokić 
Boban Marjanović 
Nikola Milutinov 

Fluence

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19

Koji bre Radonjic?!?!

On je Milogorac, nema sta on da trenira najbolji tim evrope i drugi tim sveta! Ima Srbija dovoljno odlicnih trenera, a po trofejima Radonjic ne moze da pridje Djordjevicu!!! Kako ste vi efempeovci nerealni, pa to nije normalno. Po vama je Radonja bolji od Zeljka Obradovica i Grega Popovica zajedno!!! ccc

jedan od mnogih

pre 4 godine

Simanica isforsirati na SP po cenu da ne ode apsolutno nespremni Teodosic....znam da nisu iste pozicije ali od Simanica ocekujemo buducnost a od Tea da ne pusi i pije do Kine... Jokic je veliki plus svakako, ali je sistem igre malo drugaciji i nece biti TD kao u NBA ali ce svakako vuci dvokici na sebe tako da nam post ostaje otvoren

trebalo bi da bude dobro, a nek doguraju sto dalje....Spanija, Kanada i Australija takodje nece biti u full sastavu....za Grke nisam siguran

mladost

pre 4 godine

Micic i Teodosic se trenutno ne mogu porediti, dok jedan mjesecima ne igra utakmice, drugi je u top 3 plejeva Evrope. Morace Teo mnogo da trenira ovo ljeto. Petorka: Vasa, Bogdan, Beli, Joker i Milutinov

Depaulo

pre 4 godine

Svi pisu hvalospjeve o Micicu, a pola vas nije odgledalo nijednu njegovu utakmicu ove sezone. Procitali statistiku i odjednom je on nas najbolji plej. Micica znamo dobro, to je igrac koji samo moze da odmijeni Tea. Teo je klasa i vodja ove reprezentacije poslednjih 10 godina. Dokaz njegove klase su i brojni negativni komentari u vezi njega, najkritikovaniji sportisti u Srbiji su Nole i Teo. To nesto govori.

Tim za zlato 100%

pre 4 godine

Teodosic
Micic
Jovic
Bogdanovic (ako obeca da nece sutirati vise od dve trojke po utakmici)
Nedovic
Guduric
Simonovic
Kalinic
Bjelica
Jokic
Marjanovic
Stimac

Vucko

pre 4 godine

Teodosic Micic Jovic
Bogdanovic Nedovic Milosavljevic
Lucic Kalinic
Bjelica Jokic
Marjanovic Milutinov

Pa da uzmemo to zlato vise, ovo je poezija
(Mdad, 24. maj 2019 12:51)

Kakav crni Milosavljevic, Guduric odlicno igra u Feneru kod Zeljka, jednoj od cetiri najbolje ekipe u Evropi, dok Milosavljevic ni u Unikahi koja je igrala Evrokup nije glavni igrac. Pitanje je samo da li Saletu treba bolji odbrambeni igrac kao sto je Milosavljevic, ili kosgeter kao Guduric.

Perica jase ponovo

pre 4 godine

(Denis Rodman, 24. maj 2019 16:07)

Posebno ce svoj djep da uklopi, " Ja nikad necu da vodim ni jedan klub dok vodim rep.,.." POZNATO ?

majstor

pre 4 godine

Opasan tim imamo. Ako iskoriste Jokica na pravi nacin bicemo bas jaki. Ne treba ocekivati od Jokica brojke kao u NBA...jer je tekma i kraca i manje minuta i drugacija je igra.

triplem

pre 4 godine

na petici Marjanovic. Milutinov, Jokic (4 /5), Bjelica i Simanic (sazreo ove godine) na 4ci, Kalinic Lucic na trojci, (Guduric ako zatreba), Bogdan Nedovic na 2. na pleju Teodosic Micic i Nakic (overiti za buducnost)
u zavisnosti od forme, povreda ili motivacije racunati na Milosavljevica, Jelovca, Raduljicu, Gudurica, Jovica.
Tim treba da se uvede u smenu generacija pa zato malo i rizikovati.
Podela na zvezdase i partizanovce nemaju smisla ovde. Jovica bih pre nego Micica zbog bolje saradnje sa centrima. Gudurica zbog spoljne igre pre nego Lucica. ali Lucic je stabilniji pa niko ne moze zameriti Djordjevicu ako njega izbere.
Jaki aduti bi u tom slucaju bili spoljni sut ( i Jokic i Simanic i Bjelica i Guduric Bogdan Teo svi mogu po 2 ili 3 u seriji) i pick and rol opcije sa takvom centarskom linijom.
milina...

SchOne

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Milosavljevića si izostavio a pojeo bi sa formom u kompletu teodosića i jovića.

MYNX

pre 4 godine

Sad kriticari koji do juce pljuvali Jokica....njefa ostavili na miru pa presli vidim na Tea standardno....ili na Amere kako su jaki i nemamo sanse s njima....ili Australija i Kanada....smesno juce sam pisao o njima....mibi njih odvalili sa igracima iz El....bez nba igraca....a tek ovako....ove godine je kraj za Amere....vasa manipulacija pada....zivi bili pa videli odvalicemo Amere ma u kojem sastavu bili....2019 godine pada Amerika....u kosarci....pada sns sa vlasti istog meseca zapamtite to!!!!

Džoni

pre 4 godine

Mi smo osvajali zlata kada smo to postavljali pred ekipu tj kada smo sa tim ciljem odlazili na prvenstvo. U zadnje vreme na Svetska i OI odlazimo sa ciljem da uđemo u finale. Ameri ne osvajaju zlata isključivo i samo zato jer su kvalitetniji(što svakako jesu) nego zbog toga što oni i dođu po to zlato i svaka druga opcija za njih je neuspeh. E sad zamisliš finale nas i njih, mi ulazimo u utakmicu prezadovoljni učinjenim i već ispražnjeni, dok oni u tu utakmicu ulaze maksimalno motivisani jer bi poraz za njih bio katastrofa i neuspeh. E zato u finalu izgubimo 40 razlike. Taj stav moramo da promenimo, a sada su tamo Jokić, Bogdan, Beli i Bobi a bio je i Teo i verujem da neće imati toliki respekt prema njima ako se eventualno sa njima susretnemo.

Aleks

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Umesto Gudurica Gagi Milosavljevic i to bi bilo to. Znam da Gudura kida trenutno, ali Gagi je srcaniji igrac.

No sve zavisi od toga kako prodju pripreme.

Serpico

pre 4 godine

"Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato"."

A to finale zagarantovano? Nema utakmica i reprezentacija do finala?

milos

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan CZ, 24. maj 2019 13:39)
Slazem se.
No, da bi Jokic igrao svoju igru vazna su jos dva faktora, od kojih je jedan resiv, a drugi neresiv:
1. Teo ne treba da bude u ekipi. U suprotnom, Jokic ce se svesti na najobicnijeg centra i nece moci da dodje do izrazaja. Teo nije igrao ozbiljnu kosarku dve godine, ima 32 godine i mislim da treba da se oprosti od reprezentacije.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.

Moe

pre 4 godine

Jedan od ove dvojice ide sto posto u Kinu Bircevic ili Simonovic jer ih Djordjevic obozava kao igrace.Ja bi voleo da ne ide ni jedan jer imamo mnogo boljih igraca ali sta se ja tu pitam.Teo,Jovic,Micic___Milosavljevic,Bogi___Kalinic,Guduric___Bjelica,Bircevic____Jokic,Milutinov,Marjanovic___ Steta za Nedovica jedino ako ovaj Jovic bude rovit pa uleti umesto njega.

Neko iz mase

pre 4 godine

Sad kad svi očekuju da ćemo da rasturamo bila bi fora da ne budemo među prve 3 reprezentacije. Pitam se samo koga bi pljuvali, Đorđevića?

Jevdja

pre 4 godine

Jokić
Bjelica
Bogdanović
Kalinić
Teodosić
Marjanović
Jelovac
Nedović
Gudurić
Jović
Micić
Milutinov
Na poziciji 4 šta znam Mačvan dugo nije igrao povreda je teška bila možda Lučić umesto Jelovca s'tim što se Jokić može spustiti na 4-ku.

Alkos

pre 4 godine

Djordjevic sad ne treba da se pravi pametan vec samo da obezbedi svima snimke Denvera i nek uce kretanje i uloge. Kad je neko toliko kvalitetom dominantan kao Jokic cela igra treba da se odredi njemu. Kljuc je Bjelica. On ima mnogo bolji sut spolja od Milsapa. On bi mogao da najvise iskoristi paznju odbrane na Jokicu.

Milan Kosanovic

pre 4 godine

Ma ljudi, da li je moguce da vi sumnjate u Teodosica??!!! Pa on sa 30% snage moze da igra na SP. I kakve veze ima sto nije imao takmicarske utakmice. I sam je rekao da je vreme da pocne da trenira i da se sprema za reprzentaciju. I ceo strucni stab mu veruje, jedino strucnjaci na komentarima ne veruju. Ne brinite se vi za njega.

crveni horizonti

pre 4 godine

Ja bi bio zadovoljan bilo kakvom medaljom pošto su Ameri nedodirljivi ako ozbijno shvate turnir. Nismo mi ništa veći favoriti od Australaca, Kanadjana i ili Grka koji mogu napraviti sjajnu ekipu. Po meni je problem što nemamo puno koševa izvana. Osim Bogdanovića i Gudure koji variraju sa šutem kao i Tea koji može imati ovakav ili onakav dan nema tu puno sigurnih poena pošto su ostali izvana većinom rudari. Medalja je uspjeh!

Fluence

pre 4 godine

.
2. Jokic mora u ekipi imati igrace koji dobro utrcavaju u prazan prostor, inace njegova leprsava igra nece dolaziti do izrazaja. Od nasih igraca samo Kalinic ima dobro kretanje bez lopte, i pomalo Milosavljevic i Nedovic. Ostali bas i ne - Jovic, Bogdanovic, Guduric, Micic, Bjelica...
Jedan je Jokic u Denveru gde svi zuje oko njega, a drugi ce biti Jokic u reprezentaciji gde se igra mahom poziciona igra.
Voleo bih da nisam u pravu.
(milos, 24. maj 2019 14:21) # Link komentara

Sve si lepo rekao osim jedne gluposti, a to je sto si Bogdana stavio u ove koji ne znaju da se krecu bez lopte. Bogdan se od svih ovih igraca najbolje krece bez lopte, a od ove sezone je postao i najbrzi nas igrac posle Nedovica! Ocigledno je da nisi odgledao nijednu utakmicu Sacramenta ove sezone! Uz to, tvrdim da u organizaciji igre nimalo ne zaostaje ni za jednim nasim plejom, a mozda je cak i bolji od svih njih trenutno! Jedino sto mu je sut slabiji ove sezone, ali nije ni toliko los koliko ovde par hejtera zeli da predstavi! Posle Jokica, nas najbolji i najsvestraniji igrac!!!

Zoran

pre 4 godine

Teodosic nije dugo igrao, Macvan nije dugo igrao i izlazi iz povrede, Bobi Marjanovic je nesiguran jer mu se zavrsava ugovor...

Treba videti kakav ce tim biti na kraju

sanja

pre 4 godine

nikad nismo bili jači, ali ne zaboravite, ni ostale reprezentacije nikad nisu bile jače! Španija, Italija, Australija, Kanada, Grčka, Argentina, Rusija, Litvanija, Francuska... Haos.

Комшијско меко ћ, трвдо ч

pre 4 godine

Ђорђевић има слатке муке, али зато неки други горке... Ово су неки коментари са вести да ће Јокић да игра за нашу репрезентацију у Кини:
---------------------
Ako te Sale pozove. (aca, 24. maj 2019 10:12)
И шта сад, да му се клањамо? (Данијел, 24. maj 2019 10:35)
Ako si razmisljao nisi nam ni trebao. (Zoran, 24. maj 2019 11:34)
Џабе сад, нећкао си се и ломио. Није то то. (бгд, 24. maj 2019 10:23)
Jokicu, velika greska. (Dule, 24. maj 2019 10:52)
pa da promasuje i kod nas slobodna bacanja, neka hvala! (jadranko, 24. maj 2019 11:18)
Gde je bio kad su bile kvalifikacije? Da sam selektor nikad ga ne bih zvala, pa makar bili zadnji. (Bilja, 24. maj 2019 12:33)
----------------------

Није вам лако, види се. Вама што се нисте квалификовали завист изједа душу, а вама што јесте, страх улази полако у кости.
Драго ми је што се потписујете српским именима, а још више што се неки труде чак и да пишу ћирилицом. То су и ваши преци радили.
Само наставите да вежбате, крв није вода, ипак негде у дубини чучи потиснути Србин - а самим тим и потенцијално добар кошаркаш.

Dejan CZ

pre 4 godine

Stavite Jokica na 4 i upropastite igru...(kao Tadica u fudbalu na desno krilo)...
Mora igrati 5 sto i igra u Denveru i da se prica vrti oko njega...

Miško

pre 4 godine

Da i ja budem "selektor" malo: Teodosić, Micić,Jović, Bogdanović, Nedović( ukoliko bude zdrav, a ako ne ja bih pozvao Nakića, ako je toliki talenat), Gudurić,Kalinić, Bjelica, Simanić, Jokić, Milutinov, Marjanović.

Mi smo PARTIZAN,a ko ste vi?

pre 4 godine

Ovo je tim za SP !
1) Teodosić,Micić(Jović)
2) Bogdanović,Milosavljević,Gudurić(Nedović)
3) Kalinić,Lučić(Simonović)
4) Bjelica,Mačvan
5) Jokić,Milutinov,Marjanović(Raduljica)
Idu dva pleja,tri beka,dva krila(prednost Miciću,Guduriću i Lučiću zbog
bolje forme u odnosu na Jovića,Nedovića i Simonovića).
Od visokih igrača na pozicijama 4 i 5 uvek ide pet igrača,a pošto je
Bjelica jedina četvorka sa njim će verovatno i Mačvan ,ako bude u formi jer
dugo je povređen,a onda automatski jedan centar otpada ,a to je verovatno
Raduljica.
Naravno Đorđević je taj koji odlučuje, jer moguće su povrede i taktičke
zamisli Selektora .Iznenađenje bi samo bilo da upadne neko
ko nije naveden na ovom spisku.
A ako se neko možda pita zašto Milosavljević,odgovor je zbog odbrane jer je
tu jednostavno najbolji.

Neko od normalnih

pre 4 godine

Teodosic, Lucic, Jovic i Bogdanovic su jedini koji se bore do kraja. Zato razmislite dobro koga birate, jer vam garantuje da ako dodjemo do finala bice ona standardna: "sta ima veze, imamo srebro".

Rina

pre 4 godine

E sad da se ne odazovu Kari,Lebron,Durant... i eto nama zlata. :) Mada i da odu svi ameri, mozemo da im konkurisemo sa ovakvim nasim timom. SRECNO MOMCI.

Vucko

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

To je ono najbolje sto imamo. Steta samo za Macvana sto je povredjen. Samo da ostali ostanu zdravi i da odemo u najjacem mogucem sastavu. Nadam se da Sale nece ubaciti svoje ljubimce Raduljicu i Milosavljevica, na ustrb recimo Gudurica i Milutinova, mada se ne bih iznenadio. Uostalom god da odluci, dokazao je covek da zna i treba mu verovati.

Slobo

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic
Nedovic
Bogdanovic
Guduric
Bjelica
Kalinic
Lucic
Marjanovic
Milutinov
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50) # Link komentara
Preporučujem (+700)Ne preporučujem (-61)

Na oko izgleda lepo,ali ovde je Kalinic jedina klasicna trojka. Verujem da ce se Djordjevic zbog toga odluciti za Milosavljevica koji moze da igra na "trojci", a da ce otpasti Guduric ili Nedovic.

dux

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože. 
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Druže, osvajanje zlata pored USA ekipe zavisi od toga kako oni igraju, oni su ti od čije igre zavisi da li će uzeti ili ne zlato. Đorđević treba da obeća da će spremiti ekipu kako treba i da će igrati najbolju košarku koju može, a medalja pa i zlatna, zavisi od mnogo faktora od kojih je najvažniji kako će Amerikanci igrati.

SchOne

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase. 
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33) 

NEMAMO ŠUTERA??? 
LJUDI OVAJ JE LUD!
(KoleCZ, 24. maj 2019 13:38)

Pa realno i nemamo ovakvog igrača na kog možemo da se slobodno i kostanstno oslonimo na šutu za tri poena ..bogdanović nije konstantan čas pogađa čas promašuje , teodosić realno i nije nikad bio neki šuter za 3 poena ali ima tu lucidnost koja je urođena kao i kod bogdana da povuče i veže neke brze poene ali kad ih neće možemo samo da posmatramo kako nas deru. Ovde će najviše da igra igru odbrana za napad se ne brinem jokić je naš odgovor . Videće sve je sa ovom reprezentacijom moguće pa i da osvojen zlato jer iskreno nisu nama amerikanci nikad bili bauk više smo mi sami sebi bili.

Nenad

pre 4 godine

"Naglasimo samo da su tu jedan od najboljih plejmejkera današnjice Teodosić..."
Ja ne razumem šta je sa našim ljudima, čovek praktično ne igra 2 godine. Čemu ova epska preterivanja. Teo je bio dobar, ali sad je realno teret.
I čemu to promeštanje Jokića na 4, samo da bi se našlo mesta za još nekog na 5. Jokić je petica i svako ko ga je u prošlosti premštao na 4 je zažalio. Čak su ga u Denver doveli za 4, pa kad su videli kako stoje stvari, Joku na 5, Nurkića out...

toze

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.

grobar 007

pre 4 godine

2014 SP Srebro - Bircevic u timu2015 EP 4. mesto - Bircevic nije igrao2016 OI Srebro - Bircevic u timu2017 EP Srebro - Bircevic u timuZnaci Bircevic je kljuc za uspeh... :)
(mcvc, 24. maj 2019 12:51) Birčević je ključ srebra..ovaj put idemo na ZLATO :))

nfl zaludjenik

pre 4 godine

Teo, Micic, Jovic
Guduric, Bogdanovic
Kalina, Milosavljevic
Bjelica, Lucic
Bobi, Jokic, Milutinov

Dragan umesto Nedovica, zbog povreda i nekonstantnosti. Milosavlkevic je srcan, borben, moze da pogodi, a u odbrani je zver. S druge strane Neda moze da izmisli poene sam, tako da koga kod izabere, bice opravdano. Steta sto je Macvan povredjen, nasao bi svoje mesto u ekipi.
Imamo dosta igraca koji mogu da igraji na pozicijama 1,2 2,3 3,4 i Jokoc 4,5. Samo da svi budu zdravi. Ne mora Sale da zalaze pripreme za 1. jul bas, neka da oduska ljudima malo ?

SRB

pre 4 godine

Realno gledano imamo najjaci tim posle amerikanaca, ali svakako ne treba praviti euforiju jer tu je jos dosta dobrih ekipa i nagaznih mina koje nikako ne treba potceniti.Potrebno je sve to lepo uklopiti i stici do zeljenog finala sa amerima.Bjelica ne igra trojku odavno, Teodosic nema takmicarskih utakmica i nije u formi tako da od njega ocekujem da ulazi sa klupe po 15-20 munuta. Prva petorka su Micic, Bogdan, Kalinic, Bjelica i Jokic mada to nije bitno jer mislim da imamo podjednako jaku i klupu. Ukoliko svi budu zdravi najverovatnije ide sledeca ekipa
1.Micic,Teodosic,Jovic
2.Bogdan,Nedovic
3.Kalinic, Lucic
4.Bjelica
5.Jokic, Milutinov, Marjanovic, Raduljica

Raduljica je trenutno 4. centar i realno nema mesta u ekipi ali ce sigurno ici zbog ranijih zasluga, tako da cemo ici samo sa jednom klasicnom cetvorkom. Ostalo standardno, 5 igraca na poziciji 1 i 2 s tim sto ce Teo dosta provoditi vremena na poziciji 2 na ovom prvenstvu. Za Gudurica i Milosavljevica nazalost ukolio su svi fit nema mesta.

ja

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)

Sve se slažem, jedino Milosavljević umesto Nedovića. Mora neki od bekova da bude defanzivac, ne mogu svi biti napadači.

nebaCar

pre 4 godine

Pratiš li ti uopšte košarku? Kakvo crno zlato, čoveče? Šansa za zlato je ispuštena prošlo evropsko prvenstvo, gde bi sa Jokićem, Bjelicom i Teodosićem glatko pobedili u finalu. Sada imamo samo Jokića u vrhunskoj formi, eventualno Micića. Teodosić je daleko od najbolje forme, Bogdanović je prosečan igrač u vrhunskim okvirima, a ostali baš i nisu neka top klasa. Ukoliko Amerima budu igrali igrači iz top dvadeset, niko nema šta da traži u finalu. Biće jaki i Španci i Francuzi, tako da će svaka medalja biti sjajan uspeh.
(Negativni, 24. maj 2019 14:55)

"Pratiš li ti uopšte košarku"
i
"Bogdanović je prosečan igrač"

Dečko šta ti onda pratiš

Ako misliš u odnosu na američke reprezentativne bekove, onda ok, ali osim njih on je izuzetno opasan i koristan igrač, popravio odbranu, šut mu je dobar, koliko god ga neki pljuvali, ima ulaz, ima zna da razigra, on je za prvih pet za bilo koju reprezentaciju na svetu, osim Amera jer su liga za sebe.

dekigrobar011

pre 4 godine

Lepo da su svi spremni za pripreme.
Po meni voditi realno najspremnije i igrače u formi.
Na kecu :Micić, Jović
Dvojka:Nedović, Bogdanović
Tri i četiri:Bjelica, Milosavljevic, Lučić, Gudurić, Kalinić
Petica:Jokić, Milutinov, Marjanović
Objašnjenje za izostavljanje Tea i ostalih u drugoj rečenici.
Mislim da je najveća snaga našeg tima sposobnost za improvizaciju i sposobnost igranja na više pozicija zavisno od protivnika.
Umemo da stegnemo odbranu, umemo da reštamo iz daljine a možemo i da ulazimo u reket ili guramo pod koš.
Više od tri teška centra nam ne trebaju jer Bjelica, Lučić, Kalinić umeju da odigraju lažne petice.
Jedina nedoumica u eventualno finalu protiv Amera je da li mogu da žestoko utreniraju zagradjivanje koša i ofanzivni skok.
To bi bilo presudno u meču za ostale segmente smo superiorni.
Naravno, motivacija i energija se podrazumeva.
Verujem u Saleta i stručni štab.
Idemoooo.!

rođerer penzija

pre 4 godine

Ljudi mi trenutno imamo najboljeg centra NBA (ili sveta) i najboljeg centra Evrope !!!
Sa ovakvim sastavom imamo realne šanse za srebro, jer ipak treba biti realan što se tiče Amerike, ali se nikad ne zna upravo zbog iskustva naših NBA igrača.

323

pre 4 godine

Miloš Teodosić
Vasilije Micić
Dragan Milosavljević
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić
Vladimir Lučić
Nikola Kalinić
Milan Mačvan
Nemanja Bjelica
Nikola Jokić
Boban Marjanović
Nikola Milutinov
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Александар, 24. maj 2019 15:17)

Jović umesto Teodosića i potpisujem.
(Neko sa strane, 24. maj 2019 16:40)


Ovo je TIM . Upravo sam na ovaj tim mislio gledajuci ovaj B92 spisak igraca. Jovic je odlican plej ali pored Tea i Micica koji je u izvanrednoj formi i koji je mnogo napredovao ipak nema sta da trazi. Uz sve to ko zna , cesto se povredjuje.Steta ali ova dva pleja po meni imaju prednost. Imacemo jak tim, jaku klupu, samo da svi prodju pripreme bez povreda.

SIMANICA NA 4

pre 4 godine

Trenutno smo na cetvorci samo sa Bjelicom. Ja bih tu poveo i Simanica. Izuzetne fizikalije. Uz jednog snaznog centra moze jako dobro da zatvori reket.
Tako da je moj tim:
1. Teodosic, Micic
2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic,
3. Kalinic, Lucic
4. Bjelica, Simanic
5. Jokic, Milutinov, Marjanovic

Strasna ekipa koja treneru ostavlja razne mogucnosti. Ne vidim kako bi bilo ko sem USA mogao da exploatise bilo sta u nasoj ekipi, a da mi nemamo odgovor. Mada pored USA i Australija ima izuzetno jaku ekipu.

Goran

pre 4 godine

Teo, jovic, micic, gudura, nedovic, kalinic, bjelica, lucic, bobi, milutinov, jokic i naravno BIRCEVIC. Znaci svi vi koji pisete, da znate, mora da ide jedan kojeg niko nije ocekivao, to nam istorija od 2014 kaze da tako mora. A bircevic je amajlija, i on ce da ide. E sad salu na stranu, mislim da ce raduljica sigurno ici kako ne znam ni sam, ali on je djordjeviceva pored tea desna ruka, bio je na svim okupljanjima pa nece ni ovo propustiti.

mohikanac

pre 4 godine

Teo Jović Micić
Bogdan Nedović Gudurić
Kalinić Lučić
Bjelica Mačvan
Jokić Milutinov Bobi

I preptostavljam Gagi kao 14.(toliko može). Ako Mačvan ne prođe zbog povrede Simanić. Ta 4. streč je uvek problematična, ali Bjelica je tu, Mačvan igra uvek svim srcem i to poštujem a Simanić je budućnost i u dobroj formi.

Ali ajde da prođu pripreme, možda neko iskoči iz drugog plana. Samo ne Simonović, Birčević i Raduljica, oni su dali svoje.
U svakom slučaju evo svi su tu tako da ispod finala je neuspeh realno. Sve je na selektoru.
Ko god bude otišao a ima izbor na svakoj poziciji, Saletova je odgovornost, nema opravdanja više.

ja

pre 4 godine

Boga mi, najviše problema imaće na bekovskim pozicijama... Mislim da će tu da otpadne Jović, jer na kecu ima Teodosića (za one što pričaju kako Teo treba da otpadne, jer nema klub i nije u formi, reći ću samo da pređu na neki drugi sport. Teo, polumrtva i bez jedne noge i ruke bi i dalje pravio magiju i činio svoje saigrače duplo boljima nego sa bilo kojim drugim plejem) i fenomenalnog Vasu Micića, a tu poziciju mogu da pokrivaju i sva tri beka za koje sam siguran da će da idu - Bogdan (NBA bek), Nedović (verovatno naš "najfizičkiji" igrač - samo da se ne povredi) i Gagi (kog obožavam, iako sam Zvezdaš). Takođe otpada i Gudurić.

Na krilu verovatno otpada Simon, roviti Mačvan (iako bi sigurno išao na SP da je u formi), Todorović i Jelovac (dobri su, ali, realno, nemaju šta da traže pored Belog, Lučića i Kalinića).

Centri idu svi, jer Đorđević je stara škola koja vodi 4 centra uvek, iako smatram da Raduljic nema šta da traži u timu (sem možda da im bude vodič, pošto igra u Kini).

Ako se ipak odluči da liferuje jednog centra, onda će biti mesta za Jovića, Simonovića ili Gudurića...

Nedjo

pre 4 godine

Gledao sam Micica u Novom Sadu protiv Nemacke kada je imao 1 od 13 suteva iz igre i kada je promasio svako slobodno bacanje i prosto ne mogu da zamislim da taj covek uopste moze biti u nekoj zavidnoj formi. Drago mi je sto jeste ali kada god bude imao loptu u rukama nadacu se da ce je dodati nekom. :D

zz

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
(mitke, 24. maj 2019 13:03)

Ovo je vrlo smela izjava.. Budite sigurni da bi I Heris i Marej u Evropi napravili haos.. Plamli bi bio jedan od dominantnijih centara..

Smeh

pre 4 godine

@ What about the Dome
Pa potrudi se oko svog života a ne da ovde "pametuješ". Eto ja bih voleo da osvajamo stalno zlata na takmičenjima i ne bi mi bilo teško da odem na doček. A za razliku od tebe imam i dobar posao, dobru platu, ispunjen život sa mojom lepšom polovinom i uživam u sportu. Zato mrači negde drugde.

срле

pre 4 godine

Какав је то тим кад један Васа Мицић нема места у првој петорци! Имамо суво злато, ови момци могу много, а Мицић ће играти НБА лигу једног дана. Пошто Мачван вероватно не може играти због повреде, позвати младог Марија Накића, да осети атмосферу и буде део тима. Срећно Сале и наши орлови!

klu

pre 4 godine

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice?

Bez nekog navijačkog opredeljenja, ali ovo jednostavno ne može da se tvrdi ako nije dve sezone uspeo da igra vise od 10min prosečno u svom timu. Smešno ds se tvrdi da je najbolji današnjice ili jedan od najboljih.

Jedan od najboljih u evropi. Mada i to je sad upitno jer je u godinama. Videćemo.

T-mac

pre 4 godine

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....
(Milan, 24. maj 2019 13:42)

Тај податак од 16 поена по утакмици није меродаван . Те сезоне је трејдован у Далас из Мајамија и за Далас је одиграо око 12 утакмица где је забележио тих 16 ппу. Његов просек те целе сезоне је 12 поена, а његова најбоља сезона је 1996 са 13.4 поена.

Marko

pre 4 godine

Nikada manja razlika izmedju amera i nas, ali, ako izuzemo njihovih 12 najboljih. Onda bismo imali sanse da ih dobijemo. Prijatelji, Harden, Kari, Durent, Batler, Irving, Dejvis, Grifin, Grin. Ne moram da nabrajam dalje. Svako ko misli da ce biti manje od dvadeset razlike nije pri sebi. I to ako budemo raspolozeni. Lebrona sam izostavio.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@mcvc
Dobro vam je zapazanje, ali ste me lepo nasmejali, nemojte bas da preterujete sa Bircom, u smislu da se bas sve vrti oko njega.

zgtom

pre 4 godine

Zastrašujuća repka po imenima (repka br 2 bi bila jača od većine malih reprezentacija na tom SP). Ako ne kiksate do finala, srebro je sigurno, a dalje tko zna.....

Milan

pre 4 godine

(Obren, 24. maj 2019 12:54)

Bogdanovic u kanalu?!? Prijatelju 14 poena po utakmici prosek u NBA u drugoj sezoni. Predrag Danilovic je u najboljoj sezoni u NBA imao 16 poena po tekmi. Divac je za celu karijeru samo tri puta imao takav prosek poena. Sta ti ocekujes od Bogdana, 20 poena po utakmici!? Toliko ima Klej Tompson....

nikola

pre 4 godine

Ako svi budu zdravi :
1.Micic,Jovic,Nedovic(Teo)
2.Bogdan,Gagi(Nedovic)
3.Lucic,Kalina(Gagi)
4.Bjelica,Jelovac(kalina,Lucic,Jokic)
5.Jokic,Bobi,Milutinov
Alternativa : Simonovic,Guduric,Borisa..

CZ99

pre 4 godine

Najgora moguca vest igranje Jokica na Svetskom prvenstvu i za njega i za Kosarku Srbije i za Srbiju uopste a kad budenm raspolozniji objasnicu i zasto je to tako.
(Ivan Jase Ponovo (umesto Perice), 24. maj 2019 14:41)

Nemoj, molim te, da se oraspolozis... Sedi kuci i budi neraspolozen, molim te...

Sale Djordjević

pre 4 godine

Pišite predloge, ja vodim statistiku, svi se pitate, svi smo treneri zajedno! Povešću igrače sa najviše glasova. Vaš Sale Djordjević

santa justa

pre 4 godine

Ko god bude u 12 treba spremiti lovu i pravac Kina. Bio sam u Slo 2013 u Spa 2014 i Berlinu 2015. Propustio Rio i Tursku. Kina na redu :)

Nesoje975

pre 4 godine

Boban na zalost suvisan. Niko ne vodi tri teska centra i da, bez obzira sto je Jokic svestran na poziciji 4 u paru sa Milutinovim i POGOTOVO Bobanom apsolutno ne upotrebljiv. Svi bi nas pretrcali. Kljucni nas igrac na SP ce biti definitivno Bjelica. On je jedina donekle adekvatna 4 koja zna sve i pri tome moze da siri odbranu bilo kog protivnika jer neuporedivo ima bolji sut od Milsapa. Kalinic moze zamjeniti donekle ali protiv Amerima nema sanse. Steta za Macvana ali ko zna. Na svim pozicijama smo odlicni sem znaci 4 tu smo na Bjelici samo. Zato ga pristediti i ako bog da u finalu sa pametnom igrom da nedo bog ne udje rano u problem sa faulima mislim da pobjeda nece izostati.

Negativni

pre 4 godine

(nebaCar, 24. maj 2019 15:29

Da, kada sam rekao da je Bogdanović prosečan igrač, odmah sam naveo "u vrhunskim okvirima". A to znači NBA. Evropska košarka je, trenutno, dve klase ispod toga.

Djole

pre 4 godine

Koji vam je djavo sa Teodosicem? Sto ste se navrzli na njega? Covek po prvi put umesto u maju zavrsi sezonu u februaru i vi odmah pricate kako je los, ne spreman, truba... Prvo, covek je izuzetno kreativan plej, sto je najvažnije, drugo, ima potrebno iskustvo, uigran je sa ovim timom itekako. Dalje, vec je poceo lagano sam da trenira, procice pripreme i uci ce u ritam, ponasate se kao da ce da kulira do pocetka SP. Nije uspeo u NBA, ali nikad on nije bio najspremniji igrac pa vam do sad nije smetalo. Vazno je da bude pravi na SP, sve pre toga je priprema.

../\..

pre 4 godine

slatke muke ali... samo na prvi pogled. Micić se povredio, nije naivno, tek će se vidjeti šta je. Teo izabrao da ne igra ovu polusezonu i tako se bukvalno oprostio od nade da nude u kakvoj takvoj formi za SP. Jovič i Nedović više utakmica propustili nego što su odigrali. Ima tu dosta problema.

djo

pre 4 godine

Dežurni pljuvači Jokića, učitelji srpstva i gurui pravoslavlja, moralne gromade i pravni savetodavci, koga će te sad da pljujete i kome delite lekcije iz patriotizma i lepog ponašanja?

Wesely

pre 4 godine

Teo treba da igra. Iako nije u top formi on je covek koji uvek digne moral u reprezentaciji. Setite se utakmice na sp 2014 protiv spanaca i scene posle kalininog kucanja preko borusisa. Covek je uvek najbolje igrao u reprezentaciji i kad nikog nece on je taj koji povuce.

MYNX

pre 4 godine

Ne moze ova petorka da funkcionise zajedno....mozd par minuta mora Kalinic u prvoj....a najacih 12 sigurno trenutno Teodosic,Micic,Jovic,Nedovic,Bogd.Bogdanovic,Guduric,Lucic,Kalinic,Bjelica,Jokic,Bobi,Milutinov....širi spisak....Avramovic,Milosavljevic,Lazic,Davidovac,Dobric,Nakic,Miskovic,Simonovic,Simanic,Jelovac,Apic,Raduljica,Kuzmic,Musli,Ristic,Kravic.....28 igraca ukupno....idemo po zlato!

vladimir

pre 4 godine

Jokicu dobrodoslica u reprezentaciju ? Ako hocemo da pariramo Amerima, onda kakav crni plej Teodosic, Jokic je najbolji u NBA zato sto Denver gradi igru na njemu i oko njega. Decko je i plej i bek i centar ... Trebao bi i Djordjevic da primeni istu taktiku

Negativni

pre 4 godine

Ono sto je najveci “hendikep”, mi nemamo klasicnog sutera, trojkasa. To je igrac koji pravi razliku, kao nekada Drazen, Sale Djordjevic/Obradovic, Zdovc, pa cak i Bodiroga. Mnogo znaci za tim kada neko “ubode 2-3 vezane trojke, pa se odvojimo, ili stignemo brzo. Sada kada se nasi dignu na trojku, ja se iznenadim kada pogode, a nekada je bio slucaj da se iznenadim kada promase.
(sasa jokic, 24. maj 2019 13:33

Ne znam da li si imao prilike da ove igrače koje si pobrojao gledaš uživo. Ja sam imao tu čast da ih gledam i to mnogo puta. Prvo, niko od njih nije "trojkaš", već su to kompletni igrači fenomenalni upravo u šutu sa poludistance i u ulazima, kao i asistencijama. Neki od njih su bili i vrhunski odbrambeni igrači kao Obradović, Zdovc i Bodiroga. Od kada je u evropskoj košarci počelo sa "trojkašima" od tada je ona propala. Meč se dobija u drugim segmentima a ne trojkama. Sale, Bodiroga i Dražen bili su majstori te igre a ne "trojkaši". Imali su fenomenalnu ruku pa su često pogadjali trojke, ali bili su nešto sasvim drugo od toga.

stefan

pre 4 godine

najvise me brine Teo jer je dugo bez utakmica, ne znamo sta da ocekujemo od njega. Raduljica verovatno bez mesta u timu. Guduric je imao bolju sezonu od Milosavljevica, ali mislim da ce selektor pre povesti Milosavljevica, zbog kvalifikacija i toga sto zna sta da ocekuje od njega, pre svega odbranu. Steta za Guduru. Takodje bi voleo Simonovica, ali ni za njega nece biti mesta najverovatnije.

Slobodan

pre 4 godine

Bobi moze da izdominira na ovom SP. U NBA ga mozda muci odbrana ali ovde nece, bice strasna dominacija u napadu. Tako da Milutinov tek treba se dokaze (u sta ne sumnjam) tamo kuda se Bobi vec bori.

ccc?

pre 4 godine

sa jokicem dobijamo sirini i kreativnost a gubimo skok i odbranu..mislite o tome..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ldjidji, 24. maj 2019 16:21)




Da li ti pratis uopste NBA?? Pa kako ne vidis da Jokic u svakoj utakmici ima dvocifren broj skokova? Pogledaj njegovu statistiku pa onda komentarisi?

Banzai

pre 4 godine

Vladimir Lučić je svojim zalaganjem i borbenošću tokom prošlog velikog takmičenja sigurno zaslužio poziv selektora Đorđevića.

analiticar_ amater

pre 4 godine

Ne bih da crnjacim, ali nekako kad god smo imali velika ocekivanja, desavalo se da razocaramo (Bg 2005). Realno, Jokic je vrhunsko pojacanje, ali mozda ce ugusiti nekog od ostalih saigraca, koji bi dali 300% i izginuli za nacionalni dres.
(danguba, 24. maj 2019

Realno bolje da nam ne igra ubedljivo najbolji igrač koga imamo jer će se neko bez njega u timu truditi 300 posto

Englez

pre 4 godine

ja mislim da uopšte nije izbor izmedju Gudure i sina Dragana , ovaj prvi ima najbolje procente suta u EL takav igrač nam treba a ovaj drugi isto ide zbog odbrane , odluka će biti izmedju Nedović i Jović jer su oboje povredjeni često, prednost bih dao Nedovicu zbog brzine i šuta .

Mare

pre 4 godine

Kad vidim komentar za selektora najezim se... Covek je osvojio srebra na najjacim takmicenjima... Imamo ekipu za vrhunski rezultat samo zdravlje da nas posluzi..

neko iz mase

pre 4 godine

Bilo bi pošteno, sada kada je Nikola tu, da Đorđević izađe pred javnost i kaže: "Cilj je zlato i sve osim zlata je neuspeh koji povlači moju ostavku." Pa onda da se ljudski šibamo sa Amerima i ako izgubimo, da ne bude onog ljigavog: "Sija srebro kao zlato".
Mnogo vrhuskih trenera čeka priliku u reprezentaciji (Kokoškov, Radonja, Đurović,...) i ne može se doveka čekati da se kockice slože.
Sa ovakvim timom, nas par stučnjaka sa portala da se skupimo, došli bi do finala. E tu bi trebalo da dođe da izrađaja umeće selektora.
(Poštovalac, 24. maj 2019 13:19)

Da da, bas svi jedva cekaju da preuzmu reprezentaciju ciji navijaci ovako komentarisu. Treba biti mnogo hrabar kao Djordjevic ili mnogo lud pa voditi tu ekipu dok te narod razapinje kao ovaj komentator.

Djura

pre 4 godine

Imaomo odlican tim ali kao sto ozbiljni ljudi ovde primecuju imaju ga I jos nekoliko zemalja. Da li treba da vas podsetim na Grke ako se svi okupe? Spanci koji bi nam tako rado zavalili ako im se ukaze I najmanja prilika. Uigran I proveren tim. Francuzi, atlete sa kojima se retko ko od nashi moze da nosi. Onda ovi "sa strane" sto mogu da nas isprase ako im se desi dan: Litvanija, Canada, Italija pa I Australija.
Sto se Amera tice tu je apsurdna svaka prica da mi sa njima imamo ikakve realne sanse. Mi u slucaju da dodjemo do finala imamo sanse ali vrlo nerealne. Znaci da njima bas ne ide a da ovi nasi "polude" ali napominjem to je u domenu teoretskih mogucnosti.
Pojedinacno, uklopiti ovo sto imamo u dobar tim nece biti bas lako. Bice tu dosta "prvih violina" tako da Sale treba da bude mnogo mudriji nego sto inace jeste. Voleo bih da ON dobije nekog od ovih matorih iskusnijih trenera za savetnika jel sam cesto imao utisak da pravi sumnjive poteze u kriticnim situacijama. Sve pocinje od pleja a od ovih nashi Jedino Jovicu verujem da ce uraditi tacno to sto treba. Teo moze da ode iz jedne u drugu krajnjost a Micic moze I da izglupira bitnu akciju prem da imam utisak da bi upravo on mogao da odradi dobar posao.
Treba razradjivati opcije sa 2-3 tima sacuvati svezinu najboljih igraca za glavne utakmice na kraju. Ovo je takmicenje najacih ekipa od kad ja pamtim.

Ex X

pre 4 godine

Jokić na četvorci, pa jel pratite vi Nba? Sad ćete najboljeg centra Nba lige da stavite na drugu poziciju u odnosu na onu koju igra, bože sačuvaj. Na Saletu je da odluči koju ce košarku da igra, novu, brzu bez pravog centra ili staromodnu sa dva visoka igrača. Ja bih lično kopirao igru Denvera gde Jokić igra plaja a ostali trče u krug i oko njega, karikiram. U ovoj varijanti Teo je na žalost višak isto kao i Bobi i Raduljica. Neki drugi igrači bi mogli da iskoče i profitiraju od ove vrste igre. Videćemo na šta će se selektor odlučiti i da li ima ono što je potrebno da preseče i napravi iskorak napred.

Mladen

pre 4 godine

Ima puno do prvenstva mogu stvari jos da se promene, neko otkaze ili se predomisli ili povredi. Ako Jokic igra onda Bobi,Raduljica ili Milutinov jedan ce morati da izvisi. Ako je Macvan i dalje povredjen i van forme nadam se da se krpimo Lucicem i Kalinom na 4 ne daj boze Bircha ili Jelovac kao zamene Bjelici. I na kraju Guduric ili Milosavljevic. Ostalo je poznato-Teo,Bogdan,Nedovic,Jovic i Micic.

zizu

pre 4 godine

Al smo jaki breeee... Koliko cela repka dobila na tezini igranjem Jokica,strasno..Samo se nadam da su nasi bekovi gledali njegove asistencije,da ne bude "onog po burek,a nas bek zajedno sa njim po burek"

FV Sweden

pre 4 godine

Teo, Jovic, Micic
Bogi, Nedovic
Kalinic, Guduric, Lucic
Bjelica
Dzoker, Milutinov, Bobi

Mislim da su trenutno najbolji igraci i u najboljem formu. Naravno ima jos nekih kao Macvan, Raduljica, Milosavljevic ali forma i povrede uticu.

big

pre 4 godine

Ne znam odakle ideja da Jokić treba da ide na 4. Pa to je i Meloun pokušavao, pa video da ne ide. Na 4 smo najslabiji, Beli i Jelovac, možda Simanić da se kali orotiv slabijih... na ostalim poziciijama slatke muke

Teo
Micić
Bogdan
nedovic
guduric
lucic
kalinic
bjelica
jelovac
milutinov
bobi/raduljica
jokic

baš gusto, jedan dobar centar otpada...

Lee Kas

pre 4 godine

@(ana, 24. maj 2019 13:28)

ti mora da si na nekim drogama. Teo je poslednju sezonu u CSKA, sa kojim je osvojio Euroligu, čisto da te podsetim,imao 6.8 asistencija po meču i 17.1 poen. To ti zoves zebičlukom? Lipiš pa ostaneš živa.

Nema tu dve jake petorke. Ne znam zašto Nedovića, Jovića, Mašvana uopšte stavljate na spisak kada su više od pola sezone presedi zbog povreda. Radulja, svaka mu čast, ali igra u Kini, gde je slaba konkurencija. Milutinov bi trebalo pre njega da bude u timu, ali verovatno će Marjanović otpasti, ako ne uspe na vreme da obezbedi sebi novi ugovor. Simonović slabu sezonu je odigrao, imao je jedan dobar meč kada je dao 21 poen. Milosavljević ove sezone očajan, Todorovic, ništa posebno...

djura

pre 4 godine

(mladost, 24. maj 2019 13:57) Iskreno i da nije igrao tri godine, Tea da stavis u istoj rečenici sa Vasom je zabluda. Bez Teodosica verujem da nismo ista reprezentacija iskreno, mnogo je važan.

pop

pre 4 godine

Treba biti realan. Ako budemo kompletni verovatno će nas staviti kao druge favorite prvenstva ali isključivo zbog predhodnih rezultata. U praksi će biti teško ponoviti taj uspeh.Tu je Kanada sa vrhunskim timom željna medalje. Australija isto tako. Španija i naravno Francuska. Janis će izgleda igrati pa je onda i Grčka jaka. Dobro je da je Beli tu. On mi uliva najviše poverenja. Teo svakako treba da bude tu pa makar i kao druga opcija. Nadati se da će Kalinić i Nedović biti zategnuti. Tri različita tipa centra što Saletu može itekako da odgovara. Bogdan će sada biti rasterećen pa će i šut biti na nivou. I sve ako se i posloži biće preznojavanje za medalju. Utakmice na ispadanje su nezgodne i ne pobedi uvek bolji tim. Ipak sam optimista u realnim granicama. Vreme u Kini je 6h prije nas. Kod njih 21h, kod nas 15h, Ne verujem da će u rasporedu biti one pre 15h (kod nas 9h). To je OK. Biće to izgleda po svemu najbolje SP do sada.

Aleksa

pre 4 godine

Ne razumem što stavljate u timove 4 pleja kad pola tima može da igra na poziciji 1.

Teo, Micić, Bjelica, Bogdanović, Nedović
Kalinić, Milutinov, Jokić, Bobi to je najbolje što imamo, na to dodati još 2 igrača po izboru, a izbora hvala bogu ima, mozda neki defanzivac dobar...

extremesportist

pre 4 godine

Nepotrebno nam je da vodimo 4 centra, pa ako Boban izvisi zbog Raduljice, onda stvarno sramota. Nije za startnu peticu, ali je naš najbolji džoker igrač koji može da preokrene tok utakmice jako brzo.

Po meni, samo dve dileme postoje, a to su Lučić/Simonović na poziciji krila i Milosavljević/Gudurić na poziciji beka, ali kako stvari trenutno stoje u boljoj formi su Lučić i Gudurić.

Uzimajući to u obzir najboljih 12 je:

PG: Teodosić, Micić, Jović, Nedović (on može i beka)
SG: Bogdanović, Gudurić
SF: Kalinić, Lučić
PF: Bjelica
C: Jokić, Marjanović, Milutinov

Jokić i Kalina mogu po potrebi i na 4, pa tu nismo slabi koliko deluje, a voditi Mačvana koji je cele sezone bio povređen je van svake pameti.

To je neko moje mišljenje, ali dobro, Đorđević sigurno zna bolje i navijaću za koji god tim bude otišao u Kinu, naravno.

gtr

pre 4 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1546084#k30400259

A kad to nije strasno da se propusti utakmica reprezentacije na velikom takmicenju za nekog ko voli srpsku kosarku? Pre dve godine kad nam je igrao treci tim? Ne znam kako neko postavlja ovakve komentare, treba smisliti nesto ovakvo, pa uci ovde kucati itd.

Naravno, svima nam je draze da igra kvalitetniji sastav jer povecava mogucnost za visim plasmanom a samim tim i ocekivanja i naboj kod ljudi.

Ali svaka cast svim momcima koji su ikad igrali za nasu reprezentaciju, i onda kad smo nizali zlata i onda kad smo bili pretposlednji na OI ili sl.

Negativni

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!
(sasa jokic, 24. maj 2019 15:35)

Dobar ti je argument, ali ja nisam pisao o tome. Ja sam pisao o tome da dDražen, Bodiroga i Sale nisu trojkaši. Oni su kompletni igrači i pre svega vodje, koje preuzimaju odgovornost kada treba, da li je to šut za tri poena ili ulaz ili dobra asistencija...nebitno. A dobar je i argument da se pre tih odlučujućih trojki dešavalo svašta...dobre odbrane, asistencije, odlični ulazi...to ti je to u kompletu :-)

marsovac

pre 4 godine

Kada covek ima harizmu, i poverenje, onda je dovoljna samo rec. Bravo za Djordjevica, bravo za tim Srbije i sve igrace, bravo ZA SRBIJU!

pdf

pre 4 godine

Teodosic 
Jovic 
Micic 
Nedovic 
Bogdanovic 
Guduric 
Bjelica 
Kalinic 
Lucic 
Marjanovic 
Milutinov 
Jokic
(Bojan95, 24. maj 2019 12:50)
To je to! Jedino da imamo još jednu klasičnu 4-ku uz Bjelicu bilo bi idealno... Al jbg, savršenstvo ne postoji :)

Midland/Odessa

pre 4 godine

Potencijalni spisak nista slabiji od onog iz 2002uge. Zna se ko je favorit za zlato, ali nista nije nemoguce, pa i Ameri povremeno kiksiraju, gubili su od Argentine, Spanije, Grcke, a svakako i od nas. Nema plej ofa, jedno lose vece da odigraju i moze biti nova senzacija

Pera Srbin

pre 4 godine

Ja bih se prvo javno zahvalio momcima koji su izneli kvalifikacije, jer smo za dlaku izbegli eliminaciju. To bi nam košarku unazadilo nebrojeno puta. Momci Hvala!

s&j

pre 4 godine

Kyrie Irving,LeBrom James,James Harden,Stephen Curry,Antony Davis,Demar Derozan,Blake Griffin,Kevin Durant,Draymon Green,Kawhi Leonard,Damian Lillard,Chris Paul,Klay Thompson,Russell Westbrook....ljudi pa ameri imaju igraca za tri vrhunska tima sad neka neko i malo realan kaze ko moze da pobedi Amere ako posalju ove igrace. Velik ce uspeh biti i srebro i bronza po meni. Sve u svemu nema predaje napred Srbija!!!

beogradski

pre 4 godine

Sada lepo navedete sastav SAD pa onda vidite da nemamo sanse za vise od srebra.
(Vladimir, 24. maj 2019 14:23)

I?? Je l to znači da ne treba da gledamo i uživamo u košarci?

Hrvat

pre 4 godine

Kakva momčad, ČUDO.
Mislim da je ovo zadnja prilika Teodosicu i Bjelici da naprave veliki rezultat i pokušaju ponovit 2002.
Ameri nikad ne igraju SP sa strascu kao OI, a i zasiceni su jer stalno sa pola gasa osvajaju sve zadnjih 15 godina.

U krajnju ruku minimum ove momčadi mora bit finale i epska bitka sa Amerima kao što su Španjolci uspijevali u Londonu 2012.
Sve ispod toga je neuspjeh za ovako jaku i silnu ekipu jer kad čovjek pogleda ova imena koja igraju za Srbiju samo zlato je granica

bskfan

pre 4 godine

Svojevremeno je Milojevic je rekao da je najvaznija stvar koju svaki Jokicev trener treba da zna ta da Jokic nije cetvorka. Malone se pravio pametan i gurao ga neko vremena na cetvorku pa se taj eksperiment neslavno zavrsio. Nadam se da Dordjevic nece ponoviti tu gresku i da petorke nece sastavljati po imenima vec po tome koliko ko kome odgovara. Ako se igra protiv tima koji ima dominantnog centra onda je neophodno da nasa cetvorka bude visoka i dobra u odbrani, a ako nema jaceg centra onda treba da igramo sa nizom i brzom postavom. Teodosiceva odbrana je slaba i zato dvojka mora da bude defanzivac. Pored svega toga bitno je da na parketu u svakom trenutku budu i barem dva dobra sutera. Mislim da sa Jokicem na parketu reprezentacija veci deo utakmice treba da igra slicno Denveru, sa Jokicem kao glavnim plejom, a da Teodosic organizuje igru kada Jokic nije na parketu. Teodosic je slab u odbrani kao i Murrey, tako da cemo imati slicne probleme kao i Denver. Uglavnom, Jokicu su manje potrebni umetnici, a vise igraci koji igraju dobro bez lopte, tj. koji se puno krecu.

big

pre 4 godine

Glavni konkurenti:

USA - sve zavisi sa kojim timom i entuzijazmom dođu, Greg je trener, tako da verujem da on zna i da motiviše i da izabere i spremi tim. Jako teško sa njima

Australija - Mils, Bejns, Simons, Bogut, Delavedova, Ingls, Bolden, iako praksa pokazuje suprotno, mogu da budu jako nezgodni.

Kanada - Wiggins, Tristan Thompson, Nik Stauskas, Mari i Lajls iz Denvera, Gilgeous-Alexander, Justin Jackson, Olinik, isto kao i za Kanadu

Španci su prošli svoj zenit, ali je to iskusna ekipa, koja svakoga može da iznenadi, i to su nam konkurenti, Grci i sa Janisom ne verujem da mogu puno, iako je on prava zver, FIBA pravila ga puno sputavaju.

СОССД.ГИХСБпмг.амин

pre 4 godine

Видим овде стручњаци упорно стављају Јокића на четворку. Ало буразери, човек је најбољи центар НБА лиге, званично.

manda Pg

pre 4 godine

zbog nedostatka rezervne cetvorke najviseg kvaliteta Jokic bi mogao povremeno igrati sa Bobanom i Milutinovim u petorci. Teodosic, Micic, Jovic, Bogdanovic, Nedovic, Guduric, Milosavljevic, Kalinic, Bjelica, Jokic, Milutinov, Marjanovic. Kalinic ponekad kao cetvorka Jokic isto, mislim da Raduljica ipak ne igra nivo kosarke kao nekad. naizgled previse bekova al ima tu mnogo sampiona i polivalentnih igraca sa mnogo iskustva. 2001 pod kos su bili Tomasevic Drobnjak Tarlac Milojevic i bili su neopisivo dominantni.

Mixxer

pre 4 godine

Odusevljen sam što ćemo igrati u punom sastavu i što smo veoma moćni (po imenima odmah iza USA), ali mi se ne sviđa što sebe olako vidimo minimum u finalu bez imalo muke, dok su druge repke takođe veoma dobre (neračunam Amere koji su bez konkurencije).
Kanada (sve ozbiljni NBA igrači)
Endru Vigins (Minesota), Nik Stauskas i Tristan Tompson (Klivlend), Jamal Marej i Trej Lajls (Denver), Keli Olinik (Majami), Dvajt Pauel (Dalas), Šai Alexander (Klipersi), Dilan Bruks (Menfis), Kevin Pangos (Barselona) itd.

Australia (9 NBA igrača)
Ben Simons i Džona Bolden (Filadelfija), Peti Mils (San Antonio), Džo Ingliš (Juta), Endru Bogut (Golden Stejt), Aron Bejns (Boston), Metju Delavedova (Klivlend), Ton Maker (Detroit) + Lendjel, Motum (Efes) itd.

Mnogo lako smo precrtali Špance, Francuze, Litvance, Grke plus nimalo prijatni Brazil, Argentina, Italija (svi se odazvali - Galinari, Belineli, Haket, Datome, Meli, Đentile, Džef Bruks, Dela Vale), Turska i Nemačka...svi oni nisu nimalo najvni i nece se sami pobediti.

Ne smemo nikoga da potcenimo, ako to uradimo naje**ali smo.

braca

pre 4 godine

Ljudi mi vec pricamo o medalji i kako smo najjaci. Kako bi bilo da igramo iz utakmice u utakmicu i gledamo da stignemo sto dalje. Naravno da je cilj medalja ali polako, tim je odlican ali ponovo polako, jedna utakmica menja sve.

MarcoPolo

pre 4 godine

"Na žalost po većinu momaka koji su izneli teret kvalifikacija... "
Na koju crnu žalost, igra nam je bila u kvalifikacijama blagi užas. Treba li napomenuti da smo se na jedvite jade i srećno kvalifikovali? Da me ne shvati neko pogrešno, svaka čast tim momcima što su igrali kada najbolji nisu mogli, ali svetsko prvenstvo je ozbiljno takmičenje. Svi idu sa najboljima na to takmičenje, bez obzira na kvalifikacije. Nema tu mesta ljutnji, zavisti ili ljubomori.

tocka

pre 4 godine

Realno, Jokic sad ima znatno bolje saigrače nego u Denveru. Svašta može da bude ako budu bili svi zdravi i "kliknu" u pravom momentu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mitke, 24. maj 2019 13:03)
A zapravo nema.
Realno jel Teo bolji od Mareja - nije
Jel Bogdan bolji od Herisa - tu su negde
Jel Kalina bolji od Bartona - tjah, korisniji da, bolji...
Jel Bjelica bolji od Milsapa - nije nikako.
Jel Jokić bolji od Jokića - :)

Teo je van forme, ali kad igraju Jokić i Bogdan praktično je nebitno ko je plej.
Nemamo jako malo krilo, to je isto bolje Bogdan da pokriva.
Bjelica dobar PF, ali nema zamene.
Centri odlični.
Klupa odlična.

Trebalo bi sve da gazimo osim Amera.
Španci mogu biti standardno nezgodni, Francuzi nako, Letonci ako im igra Porzingis i Grci ako im igra Janis... ovo ostalo stvarno ne pratim, verovatno ima ekipa kao Kanada i slično.

U svakom slučaju lepa ekipa. Bilo bi super da je ovog puta i Kokoškov nešto u stručnom štabu, ono bar za tu utakmicu protiv Amera jer ih dobro poznaje.

CarloNS

pre 4 godine

Toliko kuknjave za Jokarom sad kad ide svi ocekuju zlato. Molio bih ljude da malo spuste loptu da ne bude veliko razocarenje na SP!

U centarskoj liniji smo prenatrpani, a realno najvise zasluzuju da idu Jokic i Milutinov! Brada i Bobi su okej ali brada nije onaj stari a Bobi ne moze dugo da igra.
(toze, 24. maj 2019 15:35)


Jokić bez problema može da odigra 30-35 minuta po utakmici (može i 65, ali nema potrebe). To praktično znači da se drugi i treći centar neće baš naigrati. Bobi može da odigra 5-10 jakih minuta, a posle da sedi (isto važi i za Mulutinova).

lecont

pre 4 godine

(What about the Dome, 24. maj 2019 15:30 )
Da li pod normalne države, u kojima stanovništvo živi normalno, podrazumevaš u '' lude'' Islandjane ? Mislim, i oni sačekaše svoje fudbalere, posle Evropskog prvenstva, slično kao što mi sačekujemo naše sportiste, samo što smo mi malo razmaženi, pa sačekujemo prvake, a oni svoje fudbalere, koji pobediše Englesku, ništa više.

boaz

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica...
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci...
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad
prilagoditi igru i taktiku ovome.
lako, brzo, jednostavno

pant-L.A.

pre 4 godine

sale moze da miksuje igru koliko hoce sa ovim igracima..
bogdan 1, neda 2, lucic 3, kalina 4, jokic 5
micic, bogi, kalina, bjeli, jokic
jovic, miki, luce, bjeli, milutin
teo, bogi, gudura, bjeli, jokic....
do ujutru..

milos

pre 4 godine

koja bre četvorka, petica... 
Jokić stoji na vrh reketa i deli asistencije a ostali ima da trče i šutiraju pa kom' opanci... 
to je recept. Teodosić sigurno neće trčati oko reketa. nije to radio no kada je mogao a ne sad 
prilagoditi igru i taktiku ovome. 
lako, brzo, jednostavno
 (boaz, 24. maj 2019 16:31) 
Ima vise igraca kod nas koji vole loptu u svojim rukama - Teo, Jokic, Bogdan, Micic, Jovic.
Nece to da bude tako jednostavno kao sto ti mislis.
Igras godinama sa loptom u rukama, pa sad treba naprasno da pocnes da pravis kretnje bez lopte ne bi li ti je Jokic urucio za polaganje ili sut.
Posto je Teo ocigledno jos uvek lider, plasim se da ce Jokic na SP igrati klasicnog centra sa povremenim leprsavim dodavanjima.
Nasa reprezentacija nema igrace kao Denver, koji zuje okolo kao osice, kod nas se vise igra poziciona kosarka. To ima veze sa mentalitetom, konceptom evropske kosarke i nedostatkom NBA kondicije.

Marko

pre 4 godine

Ovo će biti verovatno jedno od najjačih svetskih prvenstava, Ameri će poslati jak tim i bez sumnje su favoriti, zatim tu idu Srbija i ne treba potceniti ekipe kao Kanada ili Australija (skoro celi NBA timovi, pritom sa par vrhunskih pojedinaca koji se ističu i u toj ligi), Italija, Španija, Grčka, Litvanija , Francuska možda za nijansu slabije od nas ali itekako jake selekcije.

555

pre 4 godine

Uzi spisak od 16 kosarkasa bi trebalo da izgleda ovako: Teo, Bogdan, Beli, Jokic, Bobi, Micic, Guduric, Kalinic, Nedovic, Milutinov, Radulja, Jovic, Lucic, Macvan, Milosavljevic, Simonovic. To su najbolji i najstandardniji reprezentativci. Konacni izbor ce zavisiti od povreda, forme i potreba tima.
U svakom slucaju odlican tim, medalja je realnost. A svi vi koji ocekujete zlato nikad niste pogledali utakmicu NBA i jako ste nerealnj. Isto vi koji ocekijete da ce Jokic da ima slobodu da igra pleja kao u Denveru i da ima brojke kao tamo se varate, jer je ovo potpuno druga prica. U svakom slucaju super je sto igra i stvarno imamo jako lep i kompletan tim, mada nismo jedini i ocekujem dobru borbu za medalje.

NNN

pre 4 godine

Ako sve protekne u najboljem redu i uzmemo medalju za koju svakako imamo kvalitet, na terasi bi trebalo da se pojave i svi momci koji su igrali u kvalifikacijama!

Mika gušter iz Ritopeka

pre 4 godine

Teodosic
Jovic
Micic

Bogdan
Milosavljevic
Guduric

Bjelica
Lucic
Kalinic

Jokic
Boban
Milutinov

Ovaj tim mora ici 100% ako svi budu spremni i zdravi i ako Teodosic bude spreman!!!

nba86

pre 4 godine

realno najboljih 12 su:
teo, micic, jovic
bogdan, nedovic, guduric
bjelica, kalinic, lucic
jokic, bobi, milutinov
ali ko zna da li ce se bobi odazvati, da li ce kalina biti zdrav, ko zna ko ce jos biti povredjen... plus sto sale voli gagija, a ne voli guduru, tako da u trogulu gudura gagi nedovic jedan ispada, a to nece biti gagi. onda i ovamo na centru kako da ne povede radulju koji kvalitetom to ne zasluzuje, ali odazivao se za svaki prozor kvalifikacija, ne bih bio saletu u kozi, opet ce morati nekom da se zameri... a teo, ne igra celu sezonu, ne trenira, ali ajde videcemo u svakom slucaju ovo je ono sto smo hteli da se po ko zna otkad svi najbolji odazovu, jos samo da svi budu zdravi, pa cemo ih podrzati koga god da povede u Kinu.

Dušan

pre 4 godine

Niko mi nikad nije pokidao toliko živaca kao naša košarkaška reprezentacija, ali uvek se radujem novim prvenstvima - to je za mene praznik, nešto posebno.
Moram nešto da primetim - nikad nismo "visoko leteli" kao 2005. na prvenstvu u Srbiji, kad smo imali tim superstarova i opasno se opekli zbog spostvene prepotentnosti. Nemojte to da ponovite! Srbija je uz vas, ali svakog protivnika morate da shvatite ozbiljno!

sasa jokic

pre 4 godine

Negativni@ Ajmo malo argumentovano, sta je presudilo u mozda najvecim utakmicaa nase kosarke? Da krenemo od Evropskog prvenstva u Grckoj i Saletovih x trojki, pa preko Bodoroginij trojki (tri bezane) protiv Argentine u polifinalu SP, pa Saletove troje protiv Huventuda, Hrvatske.....nemoj tako, sve je u kosarci bitno, i odbrana i napad, ali kada se mec lomi, razliku pravi par vezanih trojki, ili jedna na kraju!

Markobrebrat

pre 4 godine

Jao ovih naših selektora. Ljudi, morate da shvatite, Jokic nije cetvorka, vec teski centar i prvenstveno zbog odbrane ne moze biti u isto vreme sa Bobanom na parketu. Neka prva petorka bi bila:
Teo/Micic
Bogdanovic
Kalinic/Lucic
Bjelica
Jokic

Mora biti balansa dobrih odbrambeno i ofanzivno orijentisanih igraca.

ns boy

pre 4 godine

nesto ne pratim,kako raduljica nije top,jel on u krizi.vidim da smo mnogo jaki na centrima posle dugo vremena,stari duh nase kosarke.idemo do medalje

dzoni

pre 4 godine

Kako neko moze da stavi Raduljicu umesto Militinova? Pa decko je mozda i najbolji centar u evropi. Odlicne fizikalije, odlicno brani obruc i reket, u napadu dobar u pick and roll igri. Mislim da bi nase petice morale da budu Jokic i Milutinov a za treceg nek biraju izmedju Bobija i Radulje!

Nbc

pre 4 godine

Ključ su Jokić i Bogdanović, naša 2 daleko nahbolja igrača koja se i jako dobro slažu na terenu. Vrlo bitni su i Bjelica i Milutinov, ali i ostali prije svih Lučić, Teodosić, Kalinić i još dosta jako dobrih igrača. Dobro bi nam došao i Micov, taj tip igrača nam fali.

Курјак

pre 4 godine

У овој ситуацији реално места за Радуљицу нема, свидело се то некоме или не и Милутинов и Боби и Јокић су далеко бољи од њега!

marsovac

pre 4 godine

@Lošmi Delom se slazem, ali Radonjic i Kokoskov u istoj recenici - ovaj drugi je dve klase iznad (i bar jednu ispod npr. Obradovica)

sars

pre 4 godine

Realno ovo svetsko bi po imenima trebalo da bude najkvalitetnije do sada. Mi dolazimo sa nasim dream team-om ali realno i ostali ... pre svega Kanada ,Australija i Italija ... nista manje nisu opasni Grci, Španci,Litvanci i itekako Francuzi... A svi ostali imaju kvalitet da iznenade! Znaci imamo bar deset kandidata za postolje! Ocekuje nas stvarno top turnir!

PavleK

pre 4 godine

Upadljivo je da se Apića više nema ni listama a i u komentarima se ne pominje, a čovek je pre nekoliko meseci otišao u Lokomotivu Kubanj u sjajnoj formi i to kao MVP ABA lige. Ne znam da li je Apić povređen, ali ako nije, mislim da zaslužuje poziv na pripreme. Po imenima, radi se o jednom od najjačih mogućih sastava reprezentacije poslednjih godina, tako da se osvajanje medalje u Kini nameće kao cilj o kome nema nikakve diskusije.

Vaske

pre 4 godine

sad je maj a prvenstvo je koliko znam tek krajem avgusta tj pocetkom septembra..znaci ne moze da sad kaze da imamo ceo tim na raspolaganju..ne baksuzirajte

Jaran

pre 4 godine

Jokic na cetvorci funkcionise samo ako je centar u napadu, a u odbrani cetvorka. Videli smo vise puta kako to odlicno izvodi sa Plamlijem, a secamo se i kako je to uzasno izgledalo sa jusufom u petorci.

Goran

pre 4 godine

(Nenad, 24. maj 2019 15:28)

BRAVO Legendo za komentar !
Ovako razmisljaju ljudi koji zaista i prate kosarku detaljnije u poslednje 2 godine...