Četvrtak, 23.05.2019.

08:45

Test polovnjaka: Ford Fiesta – da li biste vozili bivše službeno vozilo? VIDEO

Izvor: B92

Test polovnjaka: Ford Fiesta – da li biste vozili bivše službeno vozilo? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Vlasnik Fieste

pre 4 godine

Ne znam za ovo ali je sajt Polovni automobili napravio tako dobar i realan test Ford Fiesta 1.25 (guglajte) da izuva.
Slobodno mogu reći da se radi o remek delu teksta o nekom testiranom vozilu, bukvalno je sve tačno i precizno opisano!
Dodao bih samo da pažljivom vožnjom u gradu potrošnja može da se svede na 7.2 l ko ništa. Provereno.

Svaka čast majstore ko god napisao taj tekst!

GuA

pre 4 godine

... ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..
(0000, 23. maj 2019 15:30)

... ako si nepismen ili lencuga nekometarisi ... "jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras"

Knjigoslav

pre 4 godine

@rog enterijer je vrhunski, premijum komocija, vožnja udobna. S druge strane ta firma ima samo jedno vozilo F-150, ostalo im je sprdnja. Dovoljno govori što izlaze iz tog segmenta, poraženi na domaćem terenu.

Predrasude prema trocilindričnim turbo motorima? Batice, pa to ko voli nek izvoli, ja vesla sisao nisam. Nauka je rekla svoje, veći pritisak u manjem telu=više habanja. Trocilindrični turbak je baš to...

Oliver

pre 4 godine

@ EU,
A sta mislite ko vozi preko ta sluzbena vozila? Nasi, i ostali stranci. Skoro me na auto putu ( obilaznica oko grada), obisao jedan firminim Reno Kangoo sa nekih 170 na sat, a dozvoljeno 80.

ognjen

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..
(tosica, 23. maj 2019 11:30)

Cime god da se rokas daj i nama malo da nam bude tako dobro ko tebi

rog

pre 4 godine

Toliko o Fordu, posle 80000km vadiš pare i bežiš...
(Knjigoslav, 23. maj 2019 08:57)

Zahvaljujuci komentarima punim predrasuda kao tvoj, i ja sam tako mislio. A onda sam kupio forda.

EU

pre 4 godine

Sluzbeni auto - da, ali samo iz EU. Ne od neizivljene srpcadi. Ovo je komentar sa nedavnog testa polovnog suberba: "Vozio 4 god sluzbenu,2009 2.0d DSG ljudi dusu sam mu vadio i presao 120000 brutalne voznje,...(Nele, 1. maj 2019 14:56)"

gr

pre 4 godine

Ovi su mi vrh za 6 god predje 40.000km pa nema sta da mu bude a i nema sta da se pokvari kad nema nista..drugar vozi superba(2010) i pezo 307 sa superbom godisnje predje 6000km (more,odmori,selo isl.)a sa 307 11000km grad i okolina on i zena (novi sad) superb veliki servis,kompresor klime i nesta oko prednjeg trapa za dve godine a 307 veliki servis,diskove,auspuh i neki filter u vezi dizela ne znam kako se zove i nekih par sitnica ali to je eve potrosni materijal da kazemo..ja sa mojim audijem (2006god) godisnje predjem oko 40.000km za 22meseca od kad sam ga uzeo presao 81,500km,menjao isparivac,bobine i svecice,veliki servis,pakne i stabilizatore to je da kazemo potrosni materijal znaci kvara kao kvara nema,kilometraza i godine manje vise nisu toliko bitne koliko se to u stvari pravi da jeste,mora biti potrosacko druztvo inace zasto bi se proizvodili novi automobili,kupis nov osim servisa ne radis nista naravno a za 5 godina izgubis dosta na vrednosti a tako i polovan star 5-7god ali opet manje nego na novom naj manje gubis na vozilima 10god i vise e sad malo vise provedes kod majstora ali i to je retko ako uzmes ocuvan odrzavan auto mada kod nas retko ko hoce za isti model da da vise i ako je ocuvaniji radije bira jeftiniji i posle kuku majko los auto a ne svata da nije auto toliko los koliko je ustvari on..

dzigi

pre 4 godine

Kada su službeni u pitanju, najbolje je odmah reći zaposlenima da će za par godina imati priliku da ga otkupe.
Pa da vidite kako se onda čuvaju vozila. Znam iz iskustva, čim je to rečeno zaposlenima (a kasnije i ispunjeno), svi su vozili kao da je njihov, čak i ako je više vozača.

NIKOLA

pre 4 godine

To je korektan, lep i pouzdan gradski auto,ali ko izdvaja taj obim novca i oće Fiestu čekaće i dodaće još para da kupi od fizičkog lica sa manjom kilometražom a ne prepravljeni van koga je ko zna ko koristio i kako se radi o relativno mladom modelu još da strahuje od paprenih delova i popravki.Bez obzira što je mala kilometraža ko ga je sve i kako akao može vremenom da pokaže popravke kao da je prešao 200.000.

ikodije

pre 4 godine

@Fan a ne fen... izvini a znas li mozda kako je vozen polovnjak iz inostranstva? ono sto je dobro kod ovakvih automobila je da sigurno nije vracana kilometraza...

achitwn

pre 4 godine

Ne . Razlog? Burazer mi je pričao kako su ga vozili.
(Fan a ne fen, 23. maj 2019 09:27)
To samo govori o nama kao naciji ili plemenu kakvi smo. U krvi nam je da unistavamo sve sto nije nase

achitwn

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.tako da, službena - da, ako je fabia.
(jaretina, 23. maj 2019 11:57)
100k milja i meniao amortizere!?

achitwn

pre 4 godine

i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. Naravno, benzinski motor.
(ime, 23. maj 2019 11:56)
Meni nije jasno jel se ti hvalis ili zalis covece?

Mislim da je to retoričko pitanje

pre 4 godine

Pre par godina me na raspalom regionalcu obiđe Superb pri 80km/h. Ja za njim,100, 120, , put počinje da ima više rupa nego asfalta, odustah naravno, jer vozim za svoje pare.

0000

pre 4 godine

Sta kod da uzmes macka u dzaku zato se opustis kupis od domacina coveka ne od uvoznika (znam kako to ide) da nije menjao vlasnike ko kurva momke i teraj,mislim kupis auto benzin los,putevi katastrofa isto ko i vozaci zakaci te ovde zakaci te onde,delovi mahon ne originalni i majstori nit smrde nit mirisu..dali ima 5 ili 15god ne bitno je ako je odrzavan adekvatno i naravno ako je stariji bolje i pouzdanije su vise klase i ako kostaju kao neke srednje novije klase prican iz izgustva redovnoni dobro odrzavanje i nema zime,ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..

ralf

pre 4 godine

uzeli fiestu 1.25 benzinac pre 3 godine. pre toga bila godinu i po na rent-a-car. nemamo zamerku...presli u zadnje 3 godine skoro 50 hiljada. bez zamerki, retko kvalitetan auto.

hulk

pre 4 godine

Vozio sam isti takav samo benzinsku verziju sa 1.25 motorom, kao sluzbeni oko 160 000 km. Vozim normalno, 2/3 voznje na auto putu. Jedan kvar samo, pukla sajla za usmeravanje vazduha unutar auta. Generalno sve pohvale za klasu kojoj pripada. Na kraju sam kupio novog Forda privatno, jer mi se ovaj svideo. Sto se tice sluzbenih, ima svakakvih vozaca i svakakvih terena, jer nije isto da li onaj ko ga vozi pokriva Beograd ili recimo Banat. Kao i uvek kod polovnih, rizik postojo

sale

pre 4 godine

Za te pere koliko staje ova fijesta moze da se uzme dosta dosta bolji auto doduse koju godinu stariji,moj kum ima fijestu ali 1.4 motor za grad ok ali van grada tipa 3 putnika malo prtljaga i klima uzbrdo nema snage uopste ne moze da ubrza..potrosnja je oko 5-6l u gradu otvoreno 4-4,5 i to munje jedina svetla tacka,od opreme nista nema sto se kaze klot..

ls

pre 4 godine

Ne hvalim se. 
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj. 
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. 
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. 
Naravno, benzinski motor. 
Svake godine u Grcku. 
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava. 
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje... 
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom. 
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.
(ime, 23. maj 2019 11:56)

Sto da ne otezes sa kupovinom drugog automobila kad vec sad vozis automobil iz buducnosti (2102), i jos iz Svajcarske?

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Iako nas je C3 posluzio i jos sluzi da dodam da ipak kada vidim kako mladici "teraju" sluzbena vozila poste, dostavljace, kurire nisam siguran da bas treba praktikovati kupovinu sluzbenih vozila.
Kad mi se u rep zaleti minivan kao da je vozilo Hitne pomoci odmah znam da to vozilo voze ko tudje ili zamisljaju da su reinkarnacija Ajtora Sene.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Kod mene u firmi menjaju vozni park na 4-5 god.Svako duzi svoj auto,servisira se iskljucivo u ovlascenom servisu,a vozi se uglavnom po auto-putu.Tako za to vreme dok ne dodje zamena voznog parka ta vozila imaju malo manje od 200000 km.Vozila jesu ok i ta kilometraza voznje po auto-putu nije isto kao po gradu(kreni-stani nagazi kvacilo 100x).I jeste da prvo ponude zaposlenima ali retko ko kupi jer im i cena bude jaka za primanja koja imamo.A za ovog sto kaze da za korejanca treba dzak para za odrzavanje,mogu da mu kazem da vozim jednog sa 270000km na satu menjao sam mu svasta nesto i cene delova se ne razlikuju mnogo od ostalih proizvodjaca.

Charapan

pre 4 godine

Ako kupujete sluzbeno polovno gledajte visu klasu jer je to uglavnom vozio jedan vozac. Vozila su obicno na lizingu pa pravo preceg otkupa uglavnom ima vozac ali ne i svi u firmi tako da prica da je dobro uzele bi kolege vazi za Srbiju samo. Ja sa svojim raznim modelima sam prelazio po 150000 i uvek bi ih preporuci da ih neko uzme. Sad nismo ni svi isti vozaci ali ako jedan vozi uvek vise pazi jer zna da mu treba i sutra...

Papageno

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.
(dajka, 23. maj 2019 10:30)

Onda si jedan od vrlo retkih...

Japanac

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.
(ExRadex, 23. maj 2019 10:31)

Kada smo pre 4 godine kupovali kola za firmu, a gledali i oktaviju, dobili smo za nju "plan redovnog održavanja", za 5 godina i 200 kkm.
Cene svih tih redovnih servisa je bila za TSI 499,428.00 dinara, a za TDI 523,253.00 dinara.
Odustali smo od škode. I od VW grupe uopšte.

jaretina

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).
mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.
tako da, službena - da, ako je fabia.

Dex

pre 4 godine

Ovo je klasična reklama za Fiestu. Zašto? Zato što prodaju automobile starije generacije na veliko i kad otvorite sajt sve je nešto akcija, pokloni i čudesa a i pun je grad (Bgd) tih automobila. Ja znam jer sam kupac jednog novog (ne Forda) i vidim, znam razliku između stare i nove Fieste. Ali dobro sve za novac pa i ovo.

tosica

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..

ime

pre 4 godine

Ne hvalim se.
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj.
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim.
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu.
Naravno, benzinski motor.
Svake godine u Grcku.
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava.
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje...
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom.
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.

neko

pre 4 godine

ja sam kupio takav citroen c4, bio 4 god star i 140000 na satu....evo vozim ga već 5-tu godinu, sad ima 290000 na satu..bez i jednog jedinog problema, samo redovno ulje mijenjam na 10000. Prezadovoljan

ExRadex

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.

neutralni fels

pre 4 godine

Mi smo u firmi kupili punta VAN od jedne velike firme na satu je imao tada 160000 sada ima 240000 i nista mu nije od starta je kada su ga kupili ugradjen plin i svih 240000 se vozio na plin. Covek bi rekao to svako vozi i gazi i nevodi racuna a eto mi smo imali pozitivno iskustvo tako da nista nije sigurno :). Mislim da te velike firme redovno vrse servise jer vise im se to isplati nego da im auta staju na putu i da tako imaju gubitke, nemam pojma mozda i gresim...

Sibirac

pre 4 godine

1.0 Ecoboost u ovoj Fiesti je blago rečeno spektakularan. Taj zvuk i ubrzanja, sve savršeno ukomponovano. Vozio sam i mnogo skuplja i brža auta od Fieste, ali još mi vraća osmeh na lice kad je se setim.

Samo regular

pre 4 godine

Novije Fieste su odlicni autici i po kvalitetu mozda najbolji u klasi, van verziju ne bih uzeo nikada jer sve sto se prepravlja nije dobro

auris

pre 4 godine

Jedan drugar (limar-lakirer) radi za dva placa polovnjaka. „Sredjuje“ im kola pre nego se „izlože“. Kad se setim jednog „HILTI“ služenog VAN-a (mislim, C-3), na šta je taj ličio kada je tek došao „na doradu“ za auto plac. Kao ispod prese izvučen, a unutra tona kamenja, polupane sve plastike enterijera. Za otpad. Ništa drugo. Ali, sve se to lepo ispegla, zakrpi i ofarba, posebno sve one plastike unutra, nadju se na otpadu neka zadnja sedišta. I vizuleno – „nov, nov, nov...“

neutralni fels

pre 4 godine

Za ove sto pisu "koji sluzbeni auto moze 100 po makadamu, sluzbeni" to vreme je davno proslo u velikim firmama se cak gleda i potroanja goriva ko kako vozi a da nekazemo nesto o namernom rasturanju auta nesavesnom voznjom, na to se moze zaboraviti...

dajka

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.

Nikola

pre 4 godine

Auto koji je bio kao službeni u firmi može da kupi samo onaj ko je teška sirotinja i da posle toga misli kako je dobro prošao. Isto kao što su kupovali i kola sa volanom na desnoj strani... Zna se, jedini auto koji može 130 po makadamu je SLUŽBENI.

C i n i k

pre 4 godine

Ja ne bih iako nsm apriori protiv prerade vanova.Takvih je inace dosta kod nas na sajtovima,samo treba znati da li je bio van.
Takva su vozila redovno odrzavana, nisu zapusteni i nisu neki veliki teret vukli.
Neki gradski manji auto tipa 208,308 ili Fiesta koji su cesto vanovi ,mozda bih i razmatrao kao opciju,ali u sustini vise sam za regularnu varijantu.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kupio sam na placu poznanika bivse van vozilo C3 oko 5 godina starosti i kod oca je vec 7-8 godina. To vozilo predje oko 5-7 hiljada godisnje ali nikada nikakav problem sa njim, samo redovni servisi, plocice i sl.

dajka

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.

auris

pre 4 godine

Jedan drugar (limar-lakirer) radi za dva placa polovnjaka. „Sredjuje“ im kola pre nego se „izlože“. Kad se setim jednog „HILTI“ služenog VAN-a (mislim, C-3), na šta je taj ličio kada je tek došao „na doradu“ za auto plac. Kao ispod prese izvučen, a unutra tona kamenja, polupane sve plastike enterijera. Za otpad. Ništa drugo. Ali, sve se to lepo ispegla, zakrpi i ofarba, posebno sve one plastike unutra, nadju se na otpadu neka zadnja sedišta. I vizuleno – „nov, nov, nov...“

Japanac

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.
(ExRadex, 23. maj 2019 10:31)

Kada smo pre 4 godine kupovali kola za firmu, a gledali i oktaviju, dobili smo za nju "plan redovnog održavanja", za 5 godina i 200 kkm.
Cene svih tih redovnih servisa je bila za TSI 499,428.00 dinara, a za TDI 523,253.00 dinara.
Odustali smo od škode. I od VW grupe uopšte.

neutralni fels

pre 4 godine

Za ove sto pisu "koji sluzbeni auto moze 100 po makadamu, sluzbeni" to vreme je davno proslo u velikim firmama se cak gleda i potroanja goriva ko kako vozi a da nekazemo nesto o namernom rasturanju auta nesavesnom voznjom, na to se moze zaboraviti...

neutralni fels

pre 4 godine

Mi smo u firmi kupili punta VAN od jedne velike firme na satu je imao tada 160000 sada ima 240000 i nista mu nije od starta je kada su ga kupili ugradjen plin i svih 240000 se vozio na plin. Covek bi rekao to svako vozi i gazi i nevodi racuna a eto mi smo imali pozitivno iskustvo tako da nista nije sigurno :). Mislim da te velike firme redovno vrse servise jer vise im se to isplati nego da im auta staju na putu i da tako imaju gubitke, nemam pojma mozda i gresim...

Sibirac

pre 4 godine

1.0 Ecoboost u ovoj Fiesti je blago rečeno spektakularan. Taj zvuk i ubrzanja, sve savršeno ukomponovano. Vozio sam i mnogo skuplja i brža auta od Fieste, ali još mi vraća osmeh na lice kad je se setim.

Papageno

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.
(dajka, 23. maj 2019 10:30)

Onda si jedan od vrlo retkih...

Nikola

pre 4 godine

Auto koji je bio kao službeni u firmi može da kupi samo onaj ko je teška sirotinja i da posle toga misli kako je dobro prošao. Isto kao što su kupovali i kola sa volanom na desnoj strani... Zna se, jedini auto koji može 130 po makadamu je SLUŽBENI.

neko

pre 4 godine

ja sam kupio takav citroen c4, bio 4 god star i 140000 na satu....evo vozim ga već 5-tu godinu, sad ima 290000 na satu..bez i jednog jedinog problema, samo redovno ulje mijenjam na 10000. Prezadovoljan

Samo regular

pre 4 godine

Novije Fieste su odlicni autici i po kvalitetu mozda najbolji u klasi, van verziju ne bih uzeo nikada jer sve sto se prepravlja nije dobro

ime

pre 4 godine

Ne hvalim se.
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj.
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim.
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu.
Naravno, benzinski motor.
Svake godine u Grcku.
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava.
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje...
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom.
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.

ls

pre 4 godine

Ne hvalim se. 
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj. 
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. 
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. 
Naravno, benzinski motor. 
Svake godine u Grcku. 
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava. 
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje... 
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom. 
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.
(ime, 23. maj 2019 11:56)

Sto da ne otezes sa kupovinom drugog automobila kad vec sad vozis automobil iz buducnosti (2102), i jos iz Svajcarske?

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kupio sam na placu poznanika bivse van vozilo C3 oko 5 godina starosti i kod oca je vec 7-8 godina. To vozilo predje oko 5-7 hiljada godisnje ali nikada nikakav problem sa njim, samo redovni servisi, plocice i sl.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Kod mene u firmi menjaju vozni park na 4-5 god.Svako duzi svoj auto,servisira se iskljucivo u ovlascenom servisu,a vozi se uglavnom po auto-putu.Tako za to vreme dok ne dodje zamena voznog parka ta vozila imaju malo manje od 200000 km.Vozila jesu ok i ta kilometraza voznje po auto-putu nije isto kao po gradu(kreni-stani nagazi kvacilo 100x).I jeste da prvo ponude zaposlenima ali retko ko kupi jer im i cena bude jaka za primanja koja imamo.A za ovog sto kaze da za korejanca treba dzak para za odrzavanje,mogu da mu kazem da vozim jednog sa 270000km na satu menjao sam mu svasta nesto i cene delova se ne razlikuju mnogo od ostalih proizvodjaca.

C i n i k

pre 4 godine

Ja ne bih iako nsm apriori protiv prerade vanova.Takvih je inace dosta kod nas na sajtovima,samo treba znati da li je bio van.
Takva su vozila redovno odrzavana, nisu zapusteni i nisu neki veliki teret vukli.
Neki gradski manji auto tipa 208,308 ili Fiesta koji su cesto vanovi ,mozda bih i razmatrao kao opciju,ali u sustini vise sam za regularnu varijantu.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Iako nas je C3 posluzio i jos sluzi da dodam da ipak kada vidim kako mladici "teraju" sluzbena vozila poste, dostavljace, kurire nisam siguran da bas treba praktikovati kupovinu sluzbenih vozila.
Kad mi se u rep zaleti minivan kao da je vozilo Hitne pomoci odmah znam da to vozilo voze ko tudje ili zamisljaju da su reinkarnacija Ajtora Sene.

Charapan

pre 4 godine

Ako kupujete sluzbeno polovno gledajte visu klasu jer je to uglavnom vozio jedan vozac. Vozila su obicno na lizingu pa pravo preceg otkupa uglavnom ima vozac ali ne i svi u firmi tako da prica da je dobro uzele bi kolege vazi za Srbiju samo. Ja sa svojim raznim modelima sam prelazio po 150000 i uvek bi ih preporuci da ih neko uzme. Sad nismo ni svi isti vozaci ali ako jedan vozi uvek vise pazi jer zna da mu treba i sutra...

hulk

pre 4 godine

Vozio sam isti takav samo benzinsku verziju sa 1.25 motorom, kao sluzbeni oko 160 000 km. Vozim normalno, 2/3 voznje na auto putu. Jedan kvar samo, pukla sajla za usmeravanje vazduha unutar auta. Generalno sve pohvale za klasu kojoj pripada. Na kraju sam kupio novog Forda privatno, jer mi se ovaj svideo. Sto se tice sluzbenih, ima svakakvih vozaca i svakakvih terena, jer nije isto da li onaj ko ga vozi pokriva Beograd ili recimo Banat. Kao i uvek kod polovnih, rizik postojo

Mislim da je to retoričko pitanje

pre 4 godine

Pre par godina me na raspalom regionalcu obiđe Superb pri 80km/h. Ja za njim,100, 120, , put počinje da ima više rupa nego asfalta, odustah naravno, jer vozim za svoje pare.

dzigi

pre 4 godine

Kada su službeni u pitanju, najbolje je odmah reći zaposlenima da će za par godina imati priliku da ga otkupe.
Pa da vidite kako se onda čuvaju vozila. Znam iz iskustva, čim je to rečeno zaposlenima (a kasnije i ispunjeno), svi su vozili kao da je njihov, čak i ako je više vozača.

achitwn

pre 4 godine

i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. Naravno, benzinski motor.
(ime, 23. maj 2019 11:56)
Meni nije jasno jel se ti hvalis ili zalis covece?

achitwn

pre 4 godine

Ne . Razlog? Burazer mi je pričao kako su ga vozili.
(Fan a ne fen, 23. maj 2019 09:27)
To samo govori o nama kao naciji ili plemenu kakvi smo. U krvi nam je da unistavamo sve sto nije nase

ralf

pre 4 godine

uzeli fiestu 1.25 benzinac pre 3 godine. pre toga bila godinu i po na rent-a-car. nemamo zamerku...presli u zadnje 3 godine skoro 50 hiljada. bez zamerki, retko kvalitetan auto.

NIKOLA

pre 4 godine

To je korektan, lep i pouzdan gradski auto,ali ko izdvaja taj obim novca i oće Fiestu čekaće i dodaće još para da kupi od fizičkog lica sa manjom kilometražom a ne prepravljeni van koga je ko zna ko koristio i kako se radi o relativno mladom modelu još da strahuje od paprenih delova i popravki.Bez obzira što je mala kilometraža ko ga je sve i kako akao može vremenom da pokaže popravke kao da je prešao 200.000.

rog

pre 4 godine

Toliko o Fordu, posle 80000km vadiš pare i bežiš...
(Knjigoslav, 23. maj 2019 08:57)

Zahvaljujuci komentarima punim predrasuda kao tvoj, i ja sam tako mislio. A onda sam kupio forda.

EU

pre 4 godine

Sluzbeni auto - da, ali samo iz EU. Ne od neizivljene srpcadi. Ovo je komentar sa nedavnog testa polovnog suberba: "Vozio 4 god sluzbenu,2009 2.0d DSG ljudi dusu sam mu vadio i presao 120000 brutalne voznje,...(Nele, 1. maj 2019 14:56)"

jaretina

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).
mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.
tako da, službena - da, ako je fabia.

0000

pre 4 godine

Sta kod da uzmes macka u dzaku zato se opustis kupis od domacina coveka ne od uvoznika (znam kako to ide) da nije menjao vlasnike ko kurva momke i teraj,mislim kupis auto benzin los,putevi katastrofa isto ko i vozaci zakaci te ovde zakaci te onde,delovi mahon ne originalni i majstori nit smrde nit mirisu..dali ima 5 ili 15god ne bitno je ako je odrzavan adekvatno i naravno ako je stariji bolje i pouzdanije su vise klase i ako kostaju kao neke srednje novije klase prican iz izgustva redovnoni dobro odrzavanje i nema zime,ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..

Dex

pre 4 godine

Ovo je klasična reklama za Fiestu. Zašto? Zato što prodaju automobile starije generacije na veliko i kad otvorite sajt sve je nešto akcija, pokloni i čudesa a i pun je grad (Bgd) tih automobila. Ja znam jer sam kupac jednog novog (ne Forda) i vidim, znam razliku između stare i nove Fieste. Ali dobro sve za novac pa i ovo.

ikodije

pre 4 godine

@Fan a ne fen... izvini a znas li mozda kako je vozen polovnjak iz inostranstva? ono sto je dobro kod ovakvih automobila je da sigurno nije vracana kilometraza...

ExRadex

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.

sale

pre 4 godine

Za te pere koliko staje ova fijesta moze da se uzme dosta dosta bolji auto doduse koju godinu stariji,moj kum ima fijestu ali 1.4 motor za grad ok ali van grada tipa 3 putnika malo prtljaga i klima uzbrdo nema snage uopste ne moze da ubrza..potrosnja je oko 5-6l u gradu otvoreno 4-4,5 i to munje jedina svetla tacka,od opreme nista nema sto se kaze klot..

achitwn

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.tako da, službena - da, ako je fabia.
(jaretina, 23. maj 2019 11:57)
100k milja i meniao amortizere!?

ognjen

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..
(tosica, 23. maj 2019 11:30)

Cime god da se rokas daj i nama malo da nam bude tako dobro ko tebi

gr

pre 4 godine

Ovi su mi vrh za 6 god predje 40.000km pa nema sta da mu bude a i nema sta da se pokvari kad nema nista..drugar vozi superba(2010) i pezo 307 sa superbom godisnje predje 6000km (more,odmori,selo isl.)a sa 307 11000km grad i okolina on i zena (novi sad) superb veliki servis,kompresor klime i nesta oko prednjeg trapa za dve godine a 307 veliki servis,diskove,auspuh i neki filter u vezi dizela ne znam kako se zove i nekih par sitnica ali to je eve potrosni materijal da kazemo..ja sa mojim audijem (2006god) godisnje predjem oko 40.000km za 22meseca od kad sam ga uzeo presao 81,500km,menjao isparivac,bobine i svecice,veliki servis,pakne i stabilizatore to je da kazemo potrosni materijal znaci kvara kao kvara nema,kilometraza i godine manje vise nisu toliko bitne koliko se to u stvari pravi da jeste,mora biti potrosacko druztvo inace zasto bi se proizvodili novi automobili,kupis nov osim servisa ne radis nista naravno a za 5 godina izgubis dosta na vrednosti a tako i polovan star 5-7god ali opet manje nego na novom naj manje gubis na vozilima 10god i vise e sad malo vise provedes kod majstora ali i to je retko ako uzmes ocuvan odrzavan auto mada kod nas retko ko hoce za isti model da da vise i ako je ocuvaniji radije bira jeftiniji i posle kuku majko los auto a ne svata da nije auto toliko los koliko je ustvari on..

Oliver

pre 4 godine

@ EU,
A sta mislite ko vozi preko ta sluzbena vozila? Nasi, i ostali stranci. Skoro me na auto putu ( obilaznica oko grada), obisao jedan firminim Reno Kangoo sa nekih 170 na sat, a dozvoljeno 80.

Knjigoslav

pre 4 godine

@rog enterijer je vrhunski, premijum komocija, vožnja udobna. S druge strane ta firma ima samo jedno vozilo F-150, ostalo im je sprdnja. Dovoljno govori što izlaze iz tog segmenta, poraženi na domaćem terenu.

Predrasude prema trocilindričnim turbo motorima? Batice, pa to ko voli nek izvoli, ja vesla sisao nisam. Nauka je rekla svoje, veći pritisak u manjem telu=više habanja. Trocilindrični turbak je baš to...

Vlasnik Fieste

pre 4 godine

Ne znam za ovo ali je sajt Polovni automobili napravio tako dobar i realan test Ford Fiesta 1.25 (guglajte) da izuva.
Slobodno mogu reći da se radi o remek delu teksta o nekom testiranom vozilu, bukvalno je sve tačno i precizno opisano!
Dodao bih samo da pažljivom vožnjom u gradu potrošnja može da se svede na 7.2 l ko ništa. Provereno.

Svaka čast majstore ko god napisao taj tekst!

GuA

pre 4 godine

... ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..
(0000, 23. maj 2019 15:30)

... ako si nepismen ili lencuga nekometarisi ... "jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras"

tosica

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..

ExRadex

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.

tosica

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..

Nikola

pre 4 godine

Auto koji je bio kao službeni u firmi može da kupi samo onaj ko je teška sirotinja i da posle toga misli kako je dobro prošao. Isto kao što su kupovali i kola sa volanom na desnoj strani... Zna se, jedini auto koji može 130 po makadamu je SLUŽBENI.

jaretina

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).
mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.
tako da, službena - da, ako je fabia.

Dex

pre 4 godine

Ovo je klasična reklama za Fiestu. Zašto? Zato što prodaju automobile starije generacije na veliko i kad otvorite sajt sve je nešto akcija, pokloni i čudesa a i pun je grad (Bgd) tih automobila. Ja znam jer sam kupac jednog novog (ne Forda) i vidim, znam razliku između stare i nove Fieste. Ali dobro sve za novac pa i ovo.

sale

pre 4 godine

Za te pere koliko staje ova fijesta moze da se uzme dosta dosta bolji auto doduse koju godinu stariji,moj kum ima fijestu ali 1.4 motor za grad ok ali van grada tipa 3 putnika malo prtljaga i klima uzbrdo nema snage uopste ne moze da ubrza..potrosnja je oko 5-6l u gradu otvoreno 4-4,5 i to munje jedina svetla tacka,od opreme nista nema sto se kaze klot..

gr

pre 4 godine

Ovi su mi vrh za 6 god predje 40.000km pa nema sta da mu bude a i nema sta da se pokvari kad nema nista..drugar vozi superba(2010) i pezo 307 sa superbom godisnje predje 6000km (more,odmori,selo isl.)a sa 307 11000km grad i okolina on i zena (novi sad) superb veliki servis,kompresor klime i nesta oko prednjeg trapa za dve godine a 307 veliki servis,diskove,auspuh i neki filter u vezi dizela ne znam kako se zove i nekih par sitnica ali to je eve potrosni materijal da kazemo..ja sa mojim audijem (2006god) godisnje predjem oko 40.000km za 22meseca od kad sam ga uzeo presao 81,500km,menjao isparivac,bobine i svecice,veliki servis,pakne i stabilizatore to je da kazemo potrosni materijal znaci kvara kao kvara nema,kilometraza i godine manje vise nisu toliko bitne koliko se to u stvari pravi da jeste,mora biti potrosacko druztvo inace zasto bi se proizvodili novi automobili,kupis nov osim servisa ne radis nista naravno a za 5 godina izgubis dosta na vrednosti a tako i polovan star 5-7god ali opet manje nego na novom naj manje gubis na vozilima 10god i vise e sad malo vise provedes kod majstora ali i to je retko ako uzmes ocuvan odrzavan auto mada kod nas retko ko hoce za isti model da da vise i ako je ocuvaniji radije bira jeftiniji i posle kuku majko los auto a ne svata da nije auto toliko los koliko je ustvari on..

neutralni fels

pre 4 godine

Za ove sto pisu "koji sluzbeni auto moze 100 po makadamu, sluzbeni" to vreme je davno proslo u velikim firmama se cak gleda i potroanja goriva ko kako vozi a da nekazemo nesto o namernom rasturanju auta nesavesnom voznjom, na to se moze zaboraviti...

Samo regular

pre 4 godine

Novije Fieste su odlicni autici i po kvalitetu mozda najbolji u klasi, van verziju ne bih uzeo nikada jer sve sto se prepravlja nije dobro

Japanac

pre 4 godine

Na polovna auta nema garancije. Zato je VW jedina razumna kupovina.
Uz Frencuza, Italijana i Koreanca morate odmah dići i kredit za održavanje.
(ExRadex, 23. maj 2019 10:31)

Kada smo pre 4 godine kupovali kola za firmu, a gledali i oktaviju, dobili smo za nju "plan redovnog održavanja", za 5 godina i 200 kkm.
Cene svih tih redovnih servisa je bila za TSI 499,428.00 dinara, a za TDI 523,253.00 dinara.
Odustali smo od škode. I od VW grupe uopšte.

achitwn

pre 4 godine

ja sam ženi uzeo fabiju 5 god stara u tom trenutku, 160k km, 1.4 benzin. 6 godina kasnije, 200k, veliki i mali servisi, promenio sva 4 amortizera, novi lonac (u startu je bio loš).mrcina od auta, čak ni moja žena koja "namerno" gađa svaku rupu i greši sa menjačem nije uspela da ga razvali.tako da, službena - da, ako je fabia.
(jaretina, 23. maj 2019 11:57)
100k milja i meniao amortizere!?

neko

pre 4 godine

ja sam kupio takav citroen c4, bio 4 god star i 140000 na satu....evo vozim ga već 5-tu godinu, sad ima 290000 na satu..bez i jednog jedinog problema, samo redovno ulje mijenjam na 10000. Prezadovoljan

auris

pre 4 godine

Jedan drugar (limar-lakirer) radi za dva placa polovnjaka. „Sredjuje“ im kola pre nego se „izlože“. Kad se setim jednog „HILTI“ služenog VAN-a (mislim, C-3), na šta je taj ličio kada je tek došao „na doradu“ za auto plac. Kao ispod prese izvučen, a unutra tona kamenja, polupane sve plastike enterijera. Za otpad. Ništa drugo. Ali, sve se to lepo ispegla, zakrpi i ofarba, posebno sve one plastike unutra, nadju se na otpadu neka zadnja sedišta. I vizuleno – „nov, nov, nov...“

Papageno

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.
(dajka, 23. maj 2019 10:30)

Onda si jedan od vrlo retkih...

0000

pre 4 godine

Sta kod da uzmes macka u dzaku zato se opustis kupis od domacina coveka ne od uvoznika (znam kako to ide) da nije menjao vlasnike ko kurva momke i teraj,mislim kupis auto benzin los,putevi katastrofa isto ko i vozaci zakaci te ovde zakaci te onde,delovi mahon ne originalni i majstori nit smrde nit mirisu..dali ima 5 ili 15god ne bitno je ako je odrzavan adekvatno i naravno ako je stariji bolje i pouzdanije su vise klase i ako kostaju kao neke srednje novije klase prican iz izgustva redovnoni dobro odrzavanje i nema zime,ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..

neutralni fels

pre 4 godine

Mi smo u firmi kupili punta VAN od jedne velike firme na satu je imao tada 160000 sada ima 240000 i nista mu nije od starta je kada su ga kupili ugradjen plin i svih 240000 se vozio na plin. Covek bi rekao to svako vozi i gazi i nevodi racuna a eto mi smo imali pozitivno iskustvo tako da nista nije sigurno :). Mislim da te velike firme redovno vrse servise jer vise im se to isplati nego da im auta staju na putu i da tako imaju gubitke, nemam pojma mozda i gresim...

ime

pre 4 godine

Ne hvalim se.
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj.
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim.
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu.
Naravno, benzinski motor.
Svake godine u Grcku.
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava.
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje...
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom.
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.

ls

pre 4 godine

Ne hvalim se. 
Vozim Citroen star 18 godina. Kupljen 2102. u Svajcarskoj. 
Odmah je zamenjen kais i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. 
Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. 
Naravno, benzinski motor. 
Svake godine u Grcku. 
Verujem da svaki auto moze da tera 2 generacije ako se odrzava. 
Naravno, ne preporucujem i ne hvalim se. Samo kazem da ne bi trebalo da se pravi fama i afirmisati potrosacki mentalitet gde se samo kupuje, kupuje... 
Da napomenem da mi auti nisu strast, mozda zato i otezem s kupovinom novog. Druga stvar su uslovi saobracaja (putevi, kvalitet goriva, guzve...) gde ne vidim smisao za opteretiti sebe skupim autom. 
Idemo ka tome da cemo gondolama i biciklom da se vozamo.
(ime, 23. maj 2019 11:56)

Sto da ne otezes sa kupovinom drugog automobila kad vec sad vozis automobil iz buducnosti (2102), i jos iz Svajcarske?

NIKOLA

pre 4 godine

To je korektan, lep i pouzdan gradski auto,ali ko izdvaja taj obim novca i oće Fiestu čekaće i dodaće još para da kupi od fizičkog lica sa manjom kilometražom a ne prepravljeni van koga je ko zna ko koristio i kako se radi o relativno mladom modelu još da strahuje od paprenih delova i popravki.Bez obzira što je mala kilometraža ko ga je sve i kako akao može vremenom da pokaže popravke kao da je prešao 200.000.

Sibirac

pre 4 godine

1.0 Ecoboost u ovoj Fiesti je blago rečeno spektakularan. Taj zvuk i ubrzanja, sve savršeno ukomponovano. Vozio sam i mnogo skuplja i brža auta od Fieste, ali još mi vraća osmeh na lice kad je se setim.

dajka

pre 4 godine

Ja vozim sluzbeni auto i cuvam ga vise nego svoj. Kao apoteka je. Redovno odrzavan i kad bi ga prodavali u firmi ja bi ga kupio. Nisam od onih sto leci frustracije na tudjim stvarima.

Strokavi mozak

pre 4 godine

Kod mene u firmi menjaju vozni park na 4-5 god.Svako duzi svoj auto,servisira se iskljucivo u ovlascenom servisu,a vozi se uglavnom po auto-putu.Tako za to vreme dok ne dodje zamena voznog parka ta vozila imaju malo manje od 200000 km.Vozila jesu ok i ta kilometraza voznje po auto-putu nije isto kao po gradu(kreni-stani nagazi kvacilo 100x).I jeste da prvo ponude zaposlenima ali retko ko kupi jer im i cena bude jaka za primanja koja imamo.A za ovog sto kaze da za korejanca treba dzak para za odrzavanje,mogu da mu kazem da vozim jednog sa 270000km na satu menjao sam mu svasta nesto i cene delova se ne razlikuju mnogo od ostalih proizvodjaca.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Iako nas je C3 posluzio i jos sluzi da dodam da ipak kada vidim kako mladici "teraju" sluzbena vozila poste, dostavljace, kurire nisam siguran da bas treba praktikovati kupovinu sluzbenih vozila.
Kad mi se u rep zaleti minivan kao da je vozilo Hitne pomoci odmah znam da to vozilo voze ko tudje ili zamisljaju da su reinkarnacija Ajtora Sene.

rog

pre 4 godine

Toliko o Fordu, posle 80000km vadiš pare i bežiš...
(Knjigoslav, 23. maj 2019 08:57)

Zahvaljujuci komentarima punim predrasuda kao tvoj, i ja sam tako mislio. A onda sam kupio forda.

Knjigoslav

pre 4 godine

@rog enterijer je vrhunski, premijum komocija, vožnja udobna. S druge strane ta firma ima samo jedno vozilo F-150, ostalo im je sprdnja. Dovoljno govori što izlaze iz tog segmenta, poraženi na domaćem terenu.

Predrasude prema trocilindričnim turbo motorima? Batice, pa to ko voli nek izvoli, ja vesla sisao nisam. Nauka je rekla svoje, veći pritisak u manjem telu=više habanja. Trocilindrični turbak je baš to...

Mislim da je to retoričko pitanje

pre 4 godine

Pre par godina me na raspalom regionalcu obiđe Superb pri 80km/h. Ja za njim,100, 120, , put počinje da ima više rupa nego asfalta, odustah naravno, jer vozim za svoje pare.

ralf

pre 4 godine

uzeli fiestu 1.25 benzinac pre 3 godine. pre toga bila godinu i po na rent-a-car. nemamo zamerku...presli u zadnje 3 godine skoro 50 hiljada. bez zamerki, retko kvalitetan auto.

C i n i k

pre 4 godine

Ja ne bih iako nsm apriori protiv prerade vanova.Takvih je inace dosta kod nas na sajtovima,samo treba znati da li je bio van.
Takva su vozila redovno odrzavana, nisu zapusteni i nisu neki veliki teret vukli.
Neki gradski manji auto tipa 208,308 ili Fiesta koji su cesto vanovi ,mozda bih i razmatrao kao opciju,ali u sustini vise sam za regularnu varijantu.

Aleksa Pufta

pre 4 godine

Kupio sam na placu poznanika bivse van vozilo C3 oko 5 godina starosti i kod oca je vec 7-8 godina. To vozilo predje oko 5-7 hiljada godisnje ali nikada nikakav problem sa njim, samo redovni servisi, plocice i sl.

achitwn

pre 4 godine

Ne . Razlog? Burazer mi je pričao kako su ga vozili.
(Fan a ne fen, 23. maj 2019 09:27)
To samo govori o nama kao naciji ili plemenu kakvi smo. U krvi nam je da unistavamo sve sto nije nase

ikodije

pre 4 godine

@Fan a ne fen... izvini a znas li mozda kako je vozen polovnjak iz inostranstva? ono sto je dobro kod ovakvih automobila je da sigurno nije vracana kilometraza...

GuA

pre 4 godine

... ako nemas para ili si stipsa ne kupuj auto jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras..
(0000, 23. maj 2019 15:30)

... ako si nepismen ili lencuga nekometarisi ... "jer ne ulazi u kolo ako ne znas da igras"

achitwn

pre 4 godine

i uradjen mali servis. Takodje i krovne lajsne zamenjene jer su zevale. Do sad se poakzao odlicnim. Naravno: menjao napred i nazad diskove i plocice, prednje stabilizatre, zadnje amortizere, sajla menjaca, senzor klime, alnaser, jedna brava, nedavno zamenio ceo auspuh (režao je pri dodavanju gasa), uradjen jos jedan veliki servis i nekolliko malih. Sve radi osim rucna komanda/taster za oduzimanje gasa na tempomatu. Naravno, benzinski motor.
(ime, 23. maj 2019 11:56)
Meni nije jasno jel se ti hvalis ili zalis covece?

EU

pre 4 godine

Sluzbeni auto - da, ali samo iz EU. Ne od neizivljene srpcadi. Ovo je komentar sa nedavnog testa polovnog suberba: "Vozio 4 god sluzbenu,2009 2.0d DSG ljudi dusu sam mu vadio i presao 120000 brutalne voznje,...(Nele, 1. maj 2019 14:56)"

ognjen

pre 4 godine

iz duvanske industrije uzeo jeep,placen oko 60h nov a celokupna istorija. ulozeno 48h tako da je preso tada 320h.sad je 400h servis na vreme i idem svuda..
(tosica, 23. maj 2019 11:30)

Cime god da se rokas daj i nama malo da nam bude tako dobro ko tebi

Charapan

pre 4 godine

Ako kupujete sluzbeno polovno gledajte visu klasu jer je to uglavnom vozio jedan vozac. Vozila su obicno na lizingu pa pravo preceg otkupa uglavnom ima vozac ali ne i svi u firmi tako da prica da je dobro uzele bi kolege vazi za Srbiju samo. Ja sa svojim raznim modelima sam prelazio po 150000 i uvek bi ih preporuci da ih neko uzme. Sad nismo ni svi isti vozaci ali ako jedan vozi uvek vise pazi jer zna da mu treba i sutra...

hulk

pre 4 godine

Vozio sam isti takav samo benzinsku verziju sa 1.25 motorom, kao sluzbeni oko 160 000 km. Vozim normalno, 2/3 voznje na auto putu. Jedan kvar samo, pukla sajla za usmeravanje vazduha unutar auta. Generalno sve pohvale za klasu kojoj pripada. Na kraju sam kupio novog Forda privatno, jer mi se ovaj svideo. Sto se tice sluzbenih, ima svakakvih vozaca i svakakvih terena, jer nije isto da li onaj ko ga vozi pokriva Beograd ili recimo Banat. Kao i uvek kod polovnih, rizik postojo

dzigi

pre 4 godine

Kada su službeni u pitanju, najbolje je odmah reći zaposlenima da će za par godina imati priliku da ga otkupe.
Pa da vidite kako se onda čuvaju vozila. Znam iz iskustva, čim je to rečeno zaposlenima (a kasnije i ispunjeno), svi su vozili kao da je njihov, čak i ako je više vozača.

Oliver

pre 4 godine

@ EU,
A sta mislite ko vozi preko ta sluzbena vozila? Nasi, i ostali stranci. Skoro me na auto putu ( obilaznica oko grada), obisao jedan firminim Reno Kangoo sa nekih 170 na sat, a dozvoljeno 80.

Vlasnik Fieste

pre 4 godine

Ne znam za ovo ali je sajt Polovni automobili napravio tako dobar i realan test Ford Fiesta 1.25 (guglajte) da izuva.
Slobodno mogu reći da se radi o remek delu teksta o nekom testiranom vozilu, bukvalno je sve tačno i precizno opisano!
Dodao bih samo da pažljivom vožnjom u gradu potrošnja može da se svede na 7.2 l ko ništa. Provereno.

Svaka čast majstore ko god napisao taj tekst!