Sreda, 22.05.2019.

09:40

MVP juniorske Evrolige bira između Srbije i Hrvatske

Raspad Jugoslavije "naterao" je brojne sportiste rođene u mešovitim brakovima da biraju za koju zemlju će da nastupaju. Poslednji u nizu je Mario Nakić.

Izvor: AK

MVP juniorske Evrolige bira izmeðu Srbije i Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Drax

pre 4 godine

Ivo Nakic je legenda srpske kosarke ja nisam ni znao da je Hrvat do danasnjeg dana.Bila bi mi cast kao Srbinu kada bi njegov sin igrao za nasu reprezentaciju.

77

pre 4 godine

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

Ujna mi je Splicanka, zivi, i radila je u centru BG-a vec 45 godina, i dan danas prica kao da je juce dosla iz Solita..NIKADA ALI NIKADA joj niko nije rec rekao na racun toga u Beogradu.

Vlado

pre 4 godine

Po logici je najblizi Srbiji.
Tu je rodjen i odrastao.
Svugdje u svijetu je bitno drzavljanstvo.
Nacinalnost je privatna stvar.
Potpuno nebitna za sport i posao.
Ali mnogi iz BiH igraju za Hr i Sr.
Cista kradja.

svaka čast dečku

pre 4 godine

Dragi dečko, ako uopće razmišljaš gdje ti lojalnost leži, onda molim te nemoj k nama, izvoli lijepo u Srbiju, premda nam jedan takav treba ko ozeblom Sunce.
Radije ću gledati ove koji ni u jednom trenutku nisu razmišljali za koga će igrati, pa kakvi su, takvi su, luzeri su, medalje donosit neće, ali moji su.

Mirko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 22. maj 2019 11:48)

I ja. Al bilo je veliko iskušenje.
Dobro, možda je čoveku otišlo dugme na tastaturi za tačku i zarez, ko će ga znati...
Ako mu nije otišlo dugme, onda ga treba vratiti u prvi razred osnovne škole.

Mirko

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.
(srđan, 22. maj 2019 11:52)

Mario je i rođen u Srbiji i živeo u Srbiji, i školu i košarku je učio u Srbiji, majka mu je srpkinja. Kulturološki a i emotivno gledano potpuno je Srbin, sa Hrvatskom nije imao dodira niti je živeo tamo, neračunajući letovanja. Tako da tu je situacija jasna.

Dončić je rođen u Sloveniji, živeo, učio i igrao u Sloveniji i nikad nije igrao ni živeo u Srbiji, a otac iako srbin rođen je u Sloveniji, pa je i tu situacija jasna.

Ako bi i odabrao Hrvatsku manje bi mi smetalo nego da izabere Španiju - to je ono kao da se prodao za kintu, što je skroz bezveze.
Mislim i nadam se će izabrati Srbiju, a za njega će biti mesta za koju godinu, kad se penzionišu Bjelica, Simon, Lučić itd, igraće sa Simanićem, Dobrićem, Bogijem, Vasom i ostalima...

Zhol

pre 4 godine

@Aco tu potencijal nije sporan ni najmanje, on je jedan od najtalentovanijih klinaca u Evropu... Tesko da ce od straha tog tipa da odustane

Lena

pre 4 godine

Hrpa istih komentara na svakoj temi gdje su u naslovu Srbi i Hrvati. Nema nam naprijed, 2 koraka naprijed, pa 7 unazad. I, tako dalje. Ovaj dečko je rođen u Srbiji, nacionalnost roditelja stvarno nije važna. Pa zar vam nije domovina ono gdje ste se rodili, napravili prve korake, rekli prve riječi, našli prve frendove, ljubav,..I na kraju kao sportaši napravili prve korake i uspjehe? Ovaj dječak (nemam pojma tko je) bi se bez razmišljanja trebao opredijeliti za reprezentaciji Srbije ako ga tamo zovu. Samo moje neko hrvatsko mišljenje. Pozdrav

Englez

pre 4 godine

jednostavna odluka, ako želi da osvoji medalju to je Srbija ali i velika konkurencija , a sa Hr nema šanse i opet ga ne bi gledali kao njihovog . jedino Španija može da ga uzme, ali njihov zenit prošao i posle gasola njihove šanse za nedelju su gotove

Zju

pre 4 godine

Evo Dončić je po ocu Srbin po majci Slovenac al je rođen u Sloveniji školovao u Španiji odabrao Sloveniju.Nakić je po ocu Hrvat po majci Srbin rođen u Beogradu školuje se u Španiji....Zaključite sami....

Mladići botovi, devojke vrele

pre 4 godine

Eh, da je ovo normalna država, a ne kolonija i izvor prirodnih resursa i jeftine radne snage, Mario bi uz Balšu Koprivicu i Petruševa stasavao u Partizanu, a Dončić u Zvezdi, umesto u Realu ili Americi. Sistem je takav da bogati bez problema mogu da proberu i uzmu šta im se dopada. Ne bih se čudio da Nakić junior na kraju zaigra za Špance.

Da prostite...

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Ma oni su se odrekli i Vojvodine kao dela Srbije samo da bi prvenstvo uže Srbije računali kao titulu. Odrekli bi se oni i sopstvene familije.

milan

pre 4 godine

Za ovog dečka treba država da se izbori. Da smo pametni Sale bi ga pozvao u seniorksi tim za pretstojeće svetsko. To je win win za sve: 1. dečko to neće moći da odbije, da sa našim superzvezdama radi, putuje, ide na pripreme i na SVETSKO SENIORKSO prvenstvo (dream come true za svakog klinca koji trenira) a 2. Mi dobijamo prospekt za budućnost i to kakav... mi takvog talenta to godište ni iz bliza nemamo da budemo realni. Ako kao zemlja budemo arogantni i ne potrudimo se, lako će taj zavoleti i Hrvatsku i Španiju.

mič

pre 4 godine

Za Hrvatsku sigurno neće igrati..tu su šanse 0%. Pitanje je, Srbija ili Španija...mislim da su tu šanse "pola-pola".

A, dobro bi nam došao..imali bi u perspektivi sjajnu reprezentaciju, čiju bi okosnicu činili igraći rođeni 2000. i 2001.godine.

AlenBor

pre 4 godine

samo spaniju da ne odabere. nadam se da ce srbiju,cak i hrvatsku ako odabere pa i da razumem..ali ako spaniju odabere onda se stvarno prodao za siću jer spanija nije vise jaka kao pre. i nije mi jasno kako za spance ne vazi pravilo jednog naturalizovanog igraca?

mnbvcxy

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako. 
(Opet, 22. maj 2019 12:03) 

Дончићев отац је рођен у Југославији.
(Марко, 22. maj 2019 14:22)

Ma ne, nego u Evropi.

Psihologija copora

pre 4 godine

Prva dva meseca sedeo sam u Amadeusu. Niko nije sa mnom hteo ni kafu da popije. Momci su u svlačionici prema meni bili super, ali nakon treninga se nisu hteli družiti. Ali, ne zameram im, danas smo svi dobri", rekao je Nakić.

Hrvatska pravdoljubivost i hrabrost da se uradi ispravna stvar.

Aleksa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Васо, човек ти је лепо рекао за кога навија. Комунистичка диктатура као власник ЦЗ је гора од било чега што могу да замислим, па сам навијао за ЦЗ и осамдесетих....

Манчестер је у власништву (стварном а не умишљеном) људи чије су деде општиле са камилама па шта онда?

igor

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

A kod mene sve obrnuto..otac mi je Hrvat iz Vojvodine, majka Srpkinja iz Beograda..imam tipično hrvatsko prezime, nikad nisam imao problema zbog toga..Doduše, ja se i ne osećam Hrvatom, više Srbinom i tako se i izjašnjavam, iako mi to i nije previše bitno. Volim oba naroda, i po meni to je jedan isti narod, različitih veroispovesti, a istog porekla i jezika.

Nadam se da će Mario Nakić izabrati svoju zemlju, a ne Španiju ili Hrvatsku.

da je baba deda

pre 4 godine

to je dete ne pritiskajte ga pritisak mu uopste nije potreban.neka se igra dok je mlad kada napuni osamnaest dvadeset onda neka odluci.meni je neshvatljivo samo to(za hrvatsku ne znam) da su djordjevic i danilovic sada u kontaktu sa njim a gde su bili ranije. jel normalno da moras da osvojis neko takmicenje da te neko primeti od gospode iz saveza. sta rade skauti u savezu oterajte sve skaute i takozvane pr menadzere jer nisu dorasli struci. kako uopste funkcionise savez.jel taj savez radi na principu kupis aptv ili one druge i gledas kosarku pa ako ima neki nas sto se takmici do maja vataj ga u dzak i na ispiranje mozga pustate mu himnu srbije dok ne pristane il neko ide po turnirima u srbiji i posmatra svako dete i poklanja mu paznju od zavisnosti koliko je dobar.

Марко

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako.
(Opet, 22. maj 2019 12:03)

Дончићев отац је рођен у Југославији.

NY

pre 4 godine

Neka igra i za Burkina Faso ako hoce.Sta mi imamo od toga. Decko je sada u Spaniji.Ispade da je Lebrron James ili Jordan u nastajanju.I Borisa Simanic bio MVP kada je Zvezda osvojila tsj kup.U Realu tada igrao Luka Doncic

Imks

pre 4 godine

Ovo bi trebalo da bude lak izbor za njega. Jednostavno igras za zemlju u kojoj osećaš pripadnost. Kako se on oseća ja ne znam, najgore za njega je da pod velikim pritiskom donese odluku, jednostavno ostavi sve po strani i sam donese odluku, samo u tom slučaju neće pogrešiti, a nek mu je sa srećom koga god da izabere...

Vasa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...

ney

pre 4 godine

Ne znam zašto je u slučaju Dončića, Slovenija uopšte i bila u igri,
ali šta je tu je, čovek je pogrešio, to više ne može da ispravi, život ide dalje.

mr no

pre 4 godine

Pitanje za Mrsica.. Zasto Popovic Marko nije igrao za Srbiju.. Tata mu je Srbin.. Da ne pominjem Vrankovica, bracu Petrovic, Komazeca itd...

aco

pre 4 godine

Дилема може да постоји и ако сумња да може достићи ниво за српску репрезентацију. Треба да постане врхунски играч да би био међу 12 најбољих наших репрезентативаца. Слично се дешава у фудбалу кад наши фудбалери прихватају да играју за Ц. Гору или БиХ.

RedWhiteDexon

pre 4 godine

Ako mu je stvarno Teo idol, onda bi mogao on da popriča sa njim.Ali što pre. Možda bi bilo delotvornije i od Danlovića i od Saše(uključujući i njih, i naravno i neke druge...). Teo bi možda prevagnuo. Dečko je veliki talenat, i sve treba učiniti da igra za Srbiju! Mnogo smo talenata izgubili, bez obzira što se mi kurčimo kao zemlja košarke, svetske tendencije i relacije si takve kakve su. Nemamo više takav luksuz da ispuštamo talente, a baza je sve tanja i tanja...

donke77

pre 4 godine

Slovenija, Slovenija brate :) Doncic, Samanic, Nakic,....

Narednih 20g Prvak Europe... pa nista, pa Spanci, Nemci, Francuzi, Litva, pa posle ex-Yu,

yok

pre 4 godine

Ne znam, Srbija je zahtevna reprezentacija, treba dosta odricanja, vrhunski kvalitet, traže se vrhunski rezultati, permanentno napredovanje, ne znam da li će mali biti sposoban za sve to i da li ima dovoljno ambicija, da li bi mogao da se izbori za mesto, sve su to pitanja za njega.

Davle

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...

NY

pre 4 godine

Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Dug uopste nije nestao vec je reprogramiran.Dug prema drzavi je anuliran a prema privatnim poveriocima (neki su oprostili dug kao Zoran Drakulic, Slobodan Vucicevic) a sa bankama uvek postoji dogovor.Zvezda nikada nije nestajala a promena PIB je u svrhu otvaranja novih racuna jer su stari bili u blokadi.Tako je funkcionisala privreda u Srbiji da se ne bi islo u stecaj.Klubovi u Srbiji ne mogu u stecaj jer su registrovani kao udruzenje gradjana i nema titulara vlasnistva da bi se iz stecajne mase namirili poverioci

zeus

pre 4 godine

Nek igra za Srbiju. Ja kao Hrvat momka uopće ne poznajem i to što je po ocu Hrvat mi ništa previše ne znači, rođen je na teritoriju Srbije i vjerovatno se tako i osjeća, rastao je sa generacijom mladih sportaša koji su većinom Srbi (ako ne i svi ) i on bi izborom Hrvatske bio veliki anonimus a pitanje je i kako bi bio prihvaćen. Stoga jedini normalan i realan izbor bio bi Srbija, sve ostalo je silovanje ispred kojeg stoji velika nesigurnost za vremena koja dolaze!

kobrakai

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.
(miki, 22. maj 2019 12:30)

Pa ne baš, otac Luke, Saša Dončić je rođen u Sloveniji a Ivo Nakič je i rodom i rođenjem iz Hrvatske.

miki

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.

analiticar_ amater

pre 4 godine

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada,

Pitanje posedovanja pasoša i pitanje nastupa za reprezentaciju su dve odvojene stvari. Šta si ti u stvari pokušao da kažeš?

mrRobot

pre 4 godine

Ako je Drazen igrao za hrvate, Doncic igra za slovence, onda bi on trebao za Srbiju da igra. Ali ako mu je kosarka vise biznis nego ljubav za igrom uzece spansko drzavljanstvo, a za njih ce igrati samo kad mu bude odgovaralo, fokusira se na karijeru i letnje usavrsavanje.

Dule032

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...

Berajber

pre 4 godine

Sve što mu je otac stekao dobrim delom treba da bude zahvalan Srbiji, da se ne zaboravi da su nabijali na nos što je ‘92 igrao za Partizan

Nagai Nagayoshi

pre 4 godine

Meni je zao sto nikad nece za Partizan igrati,to bi bilo neto specificno i specijalno,to bi ga verovatno i priblizilo reprezentaciji Srbije,ovako posle igranja u mladom timu Reala i i svih ovih priznja cini mi se da je reseno da to bude Spanija...stta je samo nasa...njemu ce biti ok,i zbog statusa i zbog novca i zbog eu papira svakako reprezentacije koja je uvek pretendent za neku od mendalja i jedino polsednja stavka moze biti jednaka igranju za Srbiju....croasani su van kombinacija po svim pitanjima,cak ni njegov otac nije hteo tamo da se vrati...

C i n i k

pre 4 godine

Na stranu sve ostalo,ali realno je da bi najvise napredovao u ekipi Srbije i Spanije.
Nsm siguran za Spaniju koliko bi imao prostora ali tu po meni nema nikakve dileme.
Ako planira da napravi nesto u karijeri onda samo Srbija.

Ja

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.
(Milan ljivoč, 22. maj 2019 10:11)
Ne moze biti jer nebi nikad igrali polufinale i finale SP, vi ne "umete fudbala", samo košarke i prisvajanje tudeg..

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada, 22. maj 2019 11:42)

Sinovac,nije ti ovo baustela ili voznja kamiona pa da mu treba hrvatski EU pasos. Pricas nebuloze,lupetas.

Decko je vec odabrao i samo se ceka da se objavi. Naravno,igrace za zemlju u kojoj je rodjen i u kojoj zivi i koja je neuporedivo kosarkaski perspektivnija od Hrvatske. A,HR pasos ce da koristi eventualno za letovanje,mada mu ni za to nije preterano potreban,jer moze i sa srpskim.

petar

pre 4 godine

Trebao bi odabrati zemlju gdje je rođen, prohodao,stekao brojne prijatelje i gdje mu živi obitelj..Za mene to nije dilema.Sretno mu bilo.Lp

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

uvek drugi vode vase bitke

pre 4 godine

@pijani zlotvor vas niko ne ceni ni blizu koliko vi sebi tuvate u glavu ,a ovo sto si napisao za Srbiju pokazuje koliko samo komplkse imate, mozda smo ruzni i svkakavi ali i kao takvi smo pojam za vas, naciju bez idnetiteta ,postignuca i hrabrosti

srđan

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.

jadni ste

pre 4 godine

@pijani zlotvor tipicni komentar susjeda kompleksasa koji je u svojoj glavi zamislio da je nesto posebno a u stvari nula , takva vam je i drzava, bez istorije , identiteta, bez ponosa - Nakic ako ima normalan IQ izabrao bi Srbiju a ne zemlju iz koje svi bjeze glavom bez obzira, jedina zemlja u Evropi koja jos slavi fasizam

Tuf

pre 4 godine

Koja glupost. Šta neko ko se rodio i zivio u Srbiji ima birati za koga će igrati. Pa po toj logici mjesanih brakova pola njihovih sportista bi moglo igrati za Srbiju.

Kokuz

pre 4 godine

Nema tu šta da se bira, za reprezentaciju se igra srcem, nije to klub pa da biraš šta ja bolje za karijeru. Treba da igra za onu reprezentaciju koju smatra svojom, koja god da je.

Usbb

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.
(heisenberg, 22. maj 2019 11:27)

Pokusevski nista?

Goran

pre 4 godine

Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).
(PSG, 22. maj 2019 10:55)

Ma kazem uopsteno,ipak on treba da igra jos bar 10-15 godina,bice tu medalja,a ne jedno "srecno" evropsko.

Mj23

pre 4 godine

Čovjek je u 95 posto slučajeva one nacionalnosti u kojoj državi odraste.
Nakić da je ostao u Hrv, bio bi Hrvat, da mu je ćaća otiša u Njemačku, bija bi Švabo.

Ako se mali osjeća Srbinom, neka igra za Srbiju. U tome je cila stvar sažeta.

Vlada

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????

Марко

pre 4 godine

Ово је "као у огледалу" у односу на Дражена Петровића. Дражен је рођен и живео је у Хрватској, отац му је Србин, а мајка Хрватица. Марио је рођен и живео је у Србији, отац му је Хрват, а мајка Српкиња.

aca

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)
ti si u komentaru izabrao da pre Srbije napises Hrvatska. Verujem da ti je bilo lako da odlucis :)

Caw

pre 4 godine

Uopšte me ne bi čudilo da i njega izgubimo a meni se čini iz svega toga da je dečko najbliži da zaigra za Špance.
Al čuj neće da se izjasni zabranio mu Real, pa ja ne mogu da verujem kako su mlitave i labilne ove nove generacije, pa momci od 18 godina su išli i životom branili svoju otadžbinu ovaj još uvek ne zna ni šta je.
Kuda ide ovaj svet, kakav će biti za 50 godina

ultrasrbin

pre 4 godine

dugave, 22. maj 2019 10:07

Slazem se i zato treba da igra za Srbiju koja je njegova domovina, kao sto su mnogi Srbi odlucili da imje Hrvatska domovina.

Tata igre

pre 4 godine

Mario je vec odbio Hrvate. Treba se paziti Spanaca, koji otimaju sve sto vredi. Verujem da ce ipak izabrati Srbiju, i ostvariti jedan od svojih snova- igranje sa svojim idolom Teodosicem.

q

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.

heisenberg

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.

zbog takvih kao ti vecina normalnih i bezi i lepe tvoje

pre 4 godine

@pijani zlotvor komentar koji vise govori o vama nego o Srbima ,dzaba vam otoci kad nemate istorije, dzaba vam vase misljneje da svet misli da ste nesto posebno ,kad u stvari ceo svet zna ko ste vi a ko Srbi ,nemate srama, zaot vam je i Srbija uvreda a bez Srbije ne bi vas bilo nigde

Srboljub

pre 4 godine

Ako krene i bude zablistao u NBA bezace od obaveza prema reprezentaciji a mediji i plebs ce ga razvlaciti svakog dana. Treba dobro da razmisli da li da se vezuje i daje nadu narodu a da posle moli boga da se sve obaveze zavrse ucescem u kvalifikacijama.

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

PSG

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)
Jako glupa paralela. Srbija je za Nakića što je Slovenija za Dončića. Mali Nakić bi po logici trebao da igra za Srbiju (kao što je normalno da je Dončić izabrao Sloveniju, tamo je odrastao a i majka mu je takođe iz te zemlje). Međutim, opet nije isti kontekst za ta dva klinca. Nakić senior je javna ličnost (daleko poznatiji nego što je bio Dončić senior) a “prošlost” koju imaju Srbija i Hrvatska je mnogo ružnija. Tako da će biti mnogo veći pritisak nad Nakićem. Možda ga srce vuče ka Srbiji ali mu je pola familije u “susjedstvu”. Bilo koje boje da izabere, biće pljuvan od druge strane. Nadam se naravno, kao navijač, da izaberu Srbiju. Ali da je moj sin u pitanju, da se ne lažemo, preporučio bih mu da se okrene Španiji i mirna glava.

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

sretno Mario

pre 4 godine

Treba igrat za Srbiju jer je tamo učio košarku i rodio se i roditelji su mu Srbi. Jedno je bit rođeni Hrvat u Srbiji i ostat, ako mu je stari ko rođeni Hrvat par sezona u Partizanu svario pjevanje u kolu četničkih s Danilovićem u ono vrijeme on nije nikakav Hrvat već Srbin

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Srbija je bolja u basketu, ali je sveukupno gledajuci- srbija. Zvuci kao nesto ruzno, kao kosmar, kao uvreda.
Ako decko izmedju hrvatske, odakle mu je stari, zemlje s 1244 otoka, omiljene u svijetu, nogometne sile i negdasnje kosarkaske lake konjice koja ima gubitnicki mit i ceka Mesiju, i srbije ima ikakvu dilemu treba mu lansirati odj** jer nema inteligenciju i nije ispravno odgojen. Kilavci koji se premisljaju nam ne trebaju. Mozes 1000x biti na dnu dna, ali se nikad ne smijes poniziti.

dakiliz

pre 4 godine

Iako sam zvezdaš obožavao sam Ivu Nakića dok je igrao za Partizan pa i Cibonu najviše zbog svoje skromnosti,vidjelo se uvijek da je dečko na mjestui da je skroz kul.

Sale

pre 4 godine

Šta znam...u situaciji trenda u svetu izbegavanja igranja za reprezentaciju, sa NBA perspektivom...možda je bolje za Hrvatsku. Prvo, kvalifikacije sigurno neće igrati a teško je očekivati da će se oni ikad kvalifikovati na neko veliko takmičenje. Drugo, ako izabere Srbiju, svi će komentarisati da li peva Bože pravde, da li preskače neko takmičenje pod izgovorom da mora da radi individualno ili zbog toga što je Hrvat...zamislimo samo utakmicu Srbija-Hrvatska gde mora da sluša sa tribina "Ubi, zakolji da Hrvat ne postoji", da objašnjava kako se osećao..sa druge strane, rođen ovde, majka Srpkinja, društvo odavde...bliži je nama...a opet, mi smo takav narod da bi mu manje zamerili što igra za Hrvatsku nego Hrvati ako igra za Srbiju...

Hahp

pre 4 godine

Bilo je mnogo negativnih komentara na osnovu toga sto Real ima strance. Ali on uzima najtalentovanije strance u evropi I od njih profitira. Ne mora svako da bude Doncic, Ali crnci na primer su NBA talenti plus ce igrati za Spaniju.

Milan ljivoč

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.

chubby checker

pre 4 godine

za razliku od Doncica kod koga je bilo apsolutno logicno da zaigra za Sloveniju (otac Srbin, ali on rodjen i odrastao u Sloveniji, majka Slovenka) kod Nakica bi bilo potpuno logicno da igra za Srbiju (rodjen i odrastao u Srbiji, majd Srpkinja, otac Hrvat ali zivi u Srbiji). samo da se Spanci tu ne umesaju...

neutralni fels

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)

Kakva ironija ime mu Slobodan a jos uvek zarobljen pod nogom Duska Vujosevica :)

Inace decko je strasan potencijal i svakako treba da igra za nas ali imali smo mi i vecih potencijala pa nista, setimo se samo Aleksandrova...

mrki

pre 4 godine

Gluposti, rodjen je i najveci deo zivota proveo u Srbiji, majka mu je Srpkinja, prica ekavicu, Srbija redja trofeje.. Naravno da 95+% stvari govori da ce nastupati za Srbiju. Hrvati nasuprot tome, takodje, danas imaju mladjahnog talenta srpskog porekla, koji je rodjen i odrastao u Zagrebu: Boris Tisma (sve Tisme su Srbi korenima od Knina), tako da - sta je, tu je! Ni Boris u srpskoj selekciji, ni Mario u Hrvatskoj i Hrvati prosto neka se pomire sa tim..

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.
(dugave, 22. maj 2019 10:07)

Jel ste obezbedili TV prenos svetskog prvenstva? Zov sezone kupanja je ipak najjači.

Milan

pre 4 godine

@Danilovic Normalno je da Doncic igra u zemlji u kojoj je rodjen i odrastao, nego da ja vas nesto pitam, niste li vi gospodine pre par godina potpisali fuziju sa Igokeom i planirate li skoro neku obnovu saradnje?

and justice for all

pre 4 godine

@ Slobodan
Napisa navijač kluba koji je dokazao da ne priznaje Vojvodinu kao sastavni deo Srbije.
Može i ovako da se gleda. Pitanje je samo ko je bahatiji i ništa više.
Mladi Nakić će igrati za državu koja mu je bliža srcu, jer nema potrebu da juri za novcem, a pošto je i Partizanov izdanak, verujem da će mu izbor biti Srbija.

quest

pre 4 godine

Ne vidim da je neka dilema, Hrvatska, ili Srbija, osim ako bas nije totalno zaludjen sa hrvatskim korenima. Tako da, cini se, da je odluka jednostavna.
Ono sto bi verovatno za njega bilo (naj)bolje je da izabere Spaniju :-(

pedjahn

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Momak je prvo Beogradjanin i drzavljanin Srbije a tebi i slicnima sto broje krvna zrnca pomoci nazalost nema ali sve vas je manje srecom!

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

Samo je sljaka iznad nas...

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Hahahahahha rece navijac kluba kojem je pocasni presednik i jedan od osnivaca bio Slavko Komar Hrvat iz Gospica i narodni heroj a prvi presednik SD-a Alija Krpo.Kluba koji se dici Antifasistickom omladinom kao osnivacem a koja je osnovana u Zagrebu 1929-e godine...jad i cemer burek nacinalizma.

Ipak

pre 4 godine

Moj otac koji je bio u Vukovaru i koji je pored toga okoreli Zvezdas uvek prica kako se divi Ivu Nakicu i njegovom ponasanju u tom ludom vremenu.. Pored toga sto je bio odlican kosarkas, Ivo je sto je vaznije dobar covek, ali su se Hrvati strasno ogresili o njega.. Nazalost, iz nekih prica mislim da ni sa nase strane nije dobijao paznje i zahvalnosti koliko je zasluzio, ali se u godinama posle rata pokazalo u kojoj zemlji je pronasao mesto za zivot za sebe i svoju porodicu.. Samim tim, mislim da nema teorije da njegov sin nastupa za Hrvatsku, jedino Spanci mogu nekim manipulacijama i ucenama da probaju da ga preotmu, ali nadam se da nece uspeti i da ce mali zaigrati za nas..

Ostin A

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.

Zdravko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju

dugave

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.

NY

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Decko, ne igra se iz ljubavi i navijacke strasti vec za novac. Proracunace gde ima vecu korist.Kosarka je posao, biznis a ne ljubav i cirkus.Ako mu spanska federacija ponudi nesto sto Srbija ili Hrvatska ne mogu onda se sve zna

Aleksa

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (danilovic, 22. maj 2019 09:56)

"Мали" је 100% Хрват из Београда и логично је да неће играти за Хрватску него за Србију. Ако оде за Хр или Шпанију онда ти та јед која цури из коментара има смисла


Дончић је Словенац из Љубљане коме је тата Србин а мама Словенка, не постоји разлог зашто би играо за Србију...није овде саставио ни десет дана...

Чуј њега да се понови??? Колико ви имате лош преглед реалности, то је ужас живи...

ПС...што не написа онда нешто и за Бертранса или Ловерња? И они су били глодарчине...

PSG

pre 4 godine

Kao i za Doncica,isto vazi,ako hoce medalje da osvaja-zna se koga ce izabrati.A ako nece medalje-onda moze da bira koga hoce!
(Goran, 22. maj 2019 10:17)
Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).

Mioti

pre 4 godine

@(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Pa ako bi odabrao Srbiju, onda bi potpuno ispostovao analogiju sa Doncicem. Doncicu otac Srbin, majka Slovenka, rodjen i odrastao u Sloveniji i odabrao tu reprezentaciju. Nakicu otac Hrvat, majka Srpkinja, rodjen i odrastao u Srbiji... dalje sam zakljuci. To, da li je neko grobarcina ili delijetina moze samo nekom klincu poput tebe da padne napamet kao kljucni motiv.
Sa druge strane, nadam se da se nas savez opametio posle Doncica i da ce dobro da zajase da se ovaj decko opredeli za Srbiju. Radi se o potencijalnom, vanserijskom igracu i cak ni Srbija nema taj luksuz da olako prepusta drugima takve prilike.

Slobodan

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!

danilovic

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.

danilovic

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.

dakiliz

pre 4 godine

Iako sam zvezdaš obožavao sam Ivu Nakića dok je igrao za Partizan pa i Cibonu najviše zbog svoje skromnosti,vidjelo se uvijek da je dečko na mjestui da je skroz kul.

Mj23

pre 4 godine

Čovjek je u 95 posto slučajeva one nacionalnosti u kojoj državi odraste.
Nakić da je ostao u Hrv, bio bi Hrvat, da mu je ćaća otiša u Njemačku, bija bi Švabo.

Ako se mali osjeća Srbinom, neka igra za Srbiju. U tome je cila stvar sažeta.

Milan ljivoč

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.
(dugave, 22. maj 2019 10:07)

Jel ste obezbedili TV prenos svetskog prvenstva? Zov sezone kupanja je ipak najjači.

chubby checker

pre 4 godine

za razliku od Doncica kod koga je bilo apsolutno logicno da zaigra za Sloveniju (otac Srbin, ali on rodjen i odrastao u Sloveniji, majka Slovenka) kod Nakica bi bilo potpuno logicno da igra za Srbiju (rodjen i odrastao u Srbiji, majd Srpkinja, otac Hrvat ali zivi u Srbiji). samo da se Spanci tu ne umesaju...

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

zeus

pre 4 godine

Nek igra za Srbiju. Ja kao Hrvat momka uopće ne poznajem i to što je po ocu Hrvat mi ništa previše ne znači, rođen je na teritoriju Srbije i vjerovatno se tako i osjeća, rastao je sa generacijom mladih sportaša koji su većinom Srbi (ako ne i svi ) i on bi izborom Hrvatske bio veliki anonimus a pitanje je i kako bi bio prihvaćen. Stoga jedini normalan i realan izbor bio bi Srbija, sve ostalo je silovanje ispred kojeg stoji velika nesigurnost za vremena koja dolaze!

Kokuz

pre 4 godine

Nema tu šta da se bira, za reprezentaciju se igra srcem, nije to klub pa da biraš šta ja bolje za karijeru. Treba da igra za onu reprezentaciju koju smatra svojom, koja god da je.

neutralni fels

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)

Kakva ironija ime mu Slobodan a jos uvek zarobljen pod nogom Duska Vujosevica :)

Inace decko je strasan potencijal i svakako treba da igra za nas ali imali smo mi i vecih potencijala pa nista, setimo se samo Aleksandrova...

Slobodan

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!

pedjahn

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Momak je prvo Beogradjanin i drzavljanin Srbije a tebi i slicnima sto broje krvna zrnca pomoci nazalost nema ali sve vas je manje srecom!

PSG

pre 4 godine

Kao i za Doncica,isto vazi,ako hoce medalje da osvaja-zna se koga ce izabrati.A ako nece medalje-onda moze da bira koga hoce!
(Goran, 22. maj 2019 10:17)
Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).

and justice for all

pre 4 godine

@ Slobodan
Napisa navijač kluba koji je dokazao da ne priznaje Vojvodinu kao sastavni deo Srbije.
Može i ovako da se gleda. Pitanje je samo ko je bahatiji i ništa više.
Mladi Nakić će igrati za državu koja mu je bliža srcu, jer nema potrebu da juri za novcem, a pošto je i Partizanov izdanak, verujem da će mu izbor biti Srbija.

PSG

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)
Jako glupa paralela. Srbija je za Nakića što je Slovenija za Dončića. Mali Nakić bi po logici trebao da igra za Srbiju (kao što je normalno da je Dončić izabrao Sloveniju, tamo je odrastao a i majka mu je takođe iz te zemlje). Međutim, opet nije isti kontekst za ta dva klinca. Nakić senior je javna ličnost (daleko poznatiji nego što je bio Dončić senior) a “prošlost” koju imaju Srbija i Hrvatska je mnogo ružnija. Tako da će biti mnogo veći pritisak nad Nakićem. Možda ga srce vuče ka Srbiji ali mu je pola familije u “susjedstvu”. Bilo koje boje da izabere, biće pljuvan od druge strane. Nadam se naravno, kao navijač, da izaberu Srbiju. Ali da je moj sin u pitanju, da se ne lažemo, preporučio bih mu da se okrene Španiji i mirna glava.

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada, 22. maj 2019 11:42)

Sinovac,nije ti ovo baustela ili voznja kamiona pa da mu treba hrvatski EU pasos. Pricas nebuloze,lupetas.

Decko je vec odabrao i samo se ceka da se objavi. Naravno,igrace za zemlju u kojoj je rodjen i u kojoj zivi i koja je neuporedivo kosarkaski perspektivnija od Hrvatske. A,HR pasos ce da koristi eventualno za letovanje,mada mu ni za to nije preterano potreban,jer moze i sa srpskim.

Марко

pre 4 godine

Ово је "као у огледалу" у односу на Дражена Петровића. Дражен је рођен и живео је у Хрватској, отац му је Србин, а мајка Хрватица. Марио је рођен и живео је у Србији, отац му је Хрват, а мајка Српкиња.

igor

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

A kod mene sve obrnuto..otac mi je Hrvat iz Vojvodine, majka Srpkinja iz Beograda..imam tipično hrvatsko prezime, nikad nisam imao problema zbog toga..Doduše, ja se i ne osećam Hrvatom, više Srbinom i tako se i izjašnjavam, iako mi to i nije previše bitno. Volim oba naroda, i po meni to je jedan isti narod, različitih veroispovesti, a istog porekla i jezika.

Nadam se da će Mario Nakić izabrati svoju zemlju, a ne Španiju ili Hrvatsku.

Tata igre

pre 4 godine

Mario je vec odbio Hrvate. Treba se paziti Spanaca, koji otimaju sve sto vredi. Verujem da ce ipak izabrati Srbiju, i ostvariti jedan od svojih snova- igranje sa svojim idolom Teodosicem.

Ipak

pre 4 godine

Moj otac koji je bio u Vukovaru i koji je pored toga okoreli Zvezdas uvek prica kako se divi Ivu Nakicu i njegovom ponasanju u tom ludom vremenu.. Pored toga sto je bio odlican kosarkas, Ivo je sto je vaznije dobar covek, ali su se Hrvati strasno ogresili o njega.. Nazalost, iz nekih prica mislim da ni sa nase strane nije dobijao paznje i zahvalnosti koliko je zasluzio, ali se u godinama posle rata pokazalo u kojoj zemlji je pronasao mesto za zivot za sebe i svoju porodicu.. Samim tim, mislim da nema teorije da njegov sin nastupa za Hrvatsku, jedino Spanci mogu nekim manipulacijama i ucenama da probaju da ga preotmu, ali nadam se da nece uspeti i da ce mali zaigrati za nas..

petar

pre 4 godine

Trebao bi odabrati zemlju gdje je rođen, prohodao,stekao brojne prijatelje i gdje mu živi obitelj..Za mene to nije dilema.Sretno mu bilo.Lp

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

Ostin A

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.

Caw

pre 4 godine

Uopšte me ne bi čudilo da i njega izgubimo a meni se čini iz svega toga da je dečko najbliži da zaigra za Špance.
Al čuj neće da se izjasni zabranio mu Real, pa ja ne mogu da verujem kako su mlitave i labilne ove nove generacije, pa momci od 18 godina su išli i životom branili svoju otadžbinu ovaj još uvek ne zna ni šta je.
Kuda ide ovaj svet, kakav će biti za 50 godina

miki

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.

q

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.

srđan

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.

Mioti

pre 4 godine

@(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Pa ako bi odabrao Srbiju, onda bi potpuno ispostovao analogiju sa Doncicem. Doncicu otac Srbin, majka Slovenka, rodjen i odrastao u Sloveniji i odabrao tu reprezentaciju. Nakicu otac Hrvat, majka Srpkinja, rodjen i odrastao u Srbiji... dalje sam zakljuci. To, da li je neko grobarcina ili delijetina moze samo nekom klincu poput tebe da padne napamet kao kljucni motiv.
Sa druge strane, nadam se da se nas savez opametio posle Doncica i da ce dobro da zajase da se ovaj decko opredeli za Srbiju. Radi se o potencijalnom, vanserijskom igracu i cak ni Srbija nema taj luksuz da olako prepusta drugima takve prilike.

aca

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)
ti si u komentaru izabrao da pre Srbije napises Hrvatska. Verujem da ti je bilo lako da odlucis :)

Lena

pre 4 godine

Hrpa istih komentara na svakoj temi gdje su u naslovu Srbi i Hrvati. Nema nam naprijed, 2 koraka naprijed, pa 7 unazad. I, tako dalje. Ovaj dečko je rođen u Srbiji, nacionalnost roditelja stvarno nije važna. Pa zar vam nije domovina ono gdje ste se rodili, napravili prve korake, rekli prve riječi, našli prve frendove, ljubav,..I na kraju kao sportaši napravili prve korake i uspjehe? Ovaj dječak (nemam pojma tko je) bi se bez razmišljanja trebao opredijeliti za reprezentaciji Srbije ako ga tamo zovu. Samo moje neko hrvatsko mišljenje. Pozdrav

mrki

pre 4 godine

Gluposti, rodjen je i najveci deo zivota proveo u Srbiji, majka mu je Srpkinja, prica ekavicu, Srbija redja trofeje.. Naravno da 95+% stvari govori da ce nastupati za Srbiju. Hrvati nasuprot tome, takodje, danas imaju mladjahnog talenta srpskog porekla, koji je rodjen i odrastao u Zagrebu: Boris Tisma (sve Tisme su Srbi korenima od Knina), tako da - sta je, tu je! Ni Boris u srpskoj selekciji, ni Mario u Hrvatskoj i Hrvati prosto neka se pomire sa tim..

Hahp

pre 4 godine

Bilo je mnogo negativnih komentara na osnovu toga sto Real ima strance. Ali on uzima najtalentovanije strance u evropi I od njih profitira. Ne mora svako da bude Doncic, Ali crnci na primer su NBA talenti plus ce igrati za Spaniju.

uvek drugi vode vase bitke

pre 4 godine

@pijani zlotvor vas niko ne ceni ni blizu koliko vi sebi tuvate u glavu ,a ovo sto si napisao za Srbiju pokazuje koliko samo komplkse imate, mozda smo ruzni i svkakavi ali i kao takvi smo pojam za vas, naciju bez idnetiteta ,postignuca i hrabrosti

mrRobot

pre 4 godine

Ako je Drazen igrao za hrvate, Doncic igra za slovence, onda bi on trebao za Srbiju da igra. Ali ako mu je kosarka vise biznis nego ljubav za igrom uzece spansko drzavljanstvo, a za njih ce igrati samo kad mu bude odgovaralo, fokusira se na karijeru i letnje usavrsavanje.

Tuf

pre 4 godine

Koja glupost. Šta neko ko se rodio i zivio u Srbiji ima birati za koga će igrati. Pa po toj logici mjesanih brakova pola njihovih sportista bi moglo igrati za Srbiju.

jadni ste

pre 4 godine

@pijani zlotvor tipicni komentar susjeda kompleksasa koji je u svojoj glavi zamislio da je nesto posebno a u stvari nula , takva vam je i drzava, bez istorije , identiteta, bez ponosa - Nakic ako ima normalan IQ izabrao bi Srbiju a ne zemlju iz koje svi bjeze glavom bez obzira, jedina zemlja u Evropi koja jos slavi fasizam

C i n i k

pre 4 godine

Na stranu sve ostalo,ali realno je da bi najvise napredovao u ekipi Srbije i Spanije.
Nsm siguran za Spaniju koliko bi imao prostora ali tu po meni nema nikakve dileme.
Ako planira da napravi nesto u karijeri onda samo Srbija.

analiticar_ amater

pre 4 godine

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada,

Pitanje posedovanja pasoša i pitanje nastupa za reprezentaciju su dve odvojene stvari. Šta si ti u stvari pokušao da kažeš?

ultrasrbin

pre 4 godine

dugave, 22. maj 2019 10:07

Slazem se i zato treba da igra za Srbiju koja je njegova domovina, kao sto su mnogi Srbi odlucili da imje Hrvatska domovina.

Марко

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako.
(Opet, 22. maj 2019 12:03)

Дончићев отац је рођен у Југославији.

mr no

pre 4 godine

Pitanje za Mrsica.. Zasto Popovic Marko nije igrao za Srbiju.. Tata mu je Srbin.. Da ne pominjem Vrankovica, bracu Petrovic, Komazeca itd...

zbog takvih kao ti vecina normalnih i bezi i lepe tvoje

pre 4 godine

@pijani zlotvor komentar koji vise govori o vama nego o Srbima ,dzaba vam otoci kad nemate istorije, dzaba vam vase misljneje da svet misli da ste nesto posebno ,kad u stvari ceo svet zna ko ste vi a ko Srbi ,nemate srama, zaot vam je i Srbija uvreda a bez Srbije ne bi vas bilo nigde

Usbb

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.
(heisenberg, 22. maj 2019 11:27)

Pokusevski nista?

Berajber

pre 4 godine

Sve što mu je otac stekao dobrim delom treba da bude zahvalan Srbiji, da se ne zaboravi da su nabijali na nos što je ‘92 igrao za Partizan

quest

pre 4 godine

Ne vidim da je neka dilema, Hrvatska, ili Srbija, osim ako bas nije totalno zaludjen sa hrvatskim korenima. Tako da, cini se, da je odluka jednostavna.
Ono sto bi verovatno za njega bilo (naj)bolje je da izabere Spaniju :-(

Davle

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...

kobrakai

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.
(miki, 22. maj 2019 12:30)

Pa ne baš, otac Luke, Saša Dončić je rođen u Sloveniji a Ivo Nakič je i rodom i rođenjem iz Hrvatske.

heisenberg

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.

RedWhiteDexon

pre 4 godine

Ako mu je stvarno Teo idol, onda bi mogao on da popriča sa njim.Ali što pre. Možda bi bilo delotvornije i od Danlovića i od Saše(uključujući i njih, i naravno i neke druge...). Teo bi možda prevagnuo. Dečko je veliki talenat, i sve treba učiniti da igra za Srbiju! Mnogo smo talenata izgubili, bez obzira što se mi kurčimo kao zemlja košarke, svetske tendencije i relacije si takve kakve su. Nemamo više takav luksuz da ispuštamo talente, a baza je sve tanja i tanja...

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

milan

pre 4 godine

Za ovog dečka treba država da se izbori. Da smo pametni Sale bi ga pozvao u seniorksi tim za pretstojeće svetsko. To je win win za sve: 1. dečko to neće moći da odbije, da sa našim superzvezdama radi, putuje, ide na pripreme i na SVETSKO SENIORKSO prvenstvo (dream come true za svakog klinca koji trenira) a 2. Mi dobijamo prospekt za budućnost i to kakav... mi takvog talenta to godište ni iz bliza nemamo da budemo realni. Ako kao zemlja budemo arogantni i ne potrudimo se, lako će taj zavoleti i Hrvatsku i Španiju.

mnbvcxy

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako. 
(Opet, 22. maj 2019 12:03) 

Дончићев отац је рођен у Југославији.
(Марко, 22. maj 2019 14:22)

Ma ne, nego u Evropi.

dugave

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Srbija je bolja u basketu, ali je sveukupno gledajuci- srbija. Zvuci kao nesto ruzno, kao kosmar, kao uvreda.
Ako decko izmedju hrvatske, odakle mu je stari, zemlje s 1244 otoka, omiljene u svijetu, nogometne sile i negdasnje kosarkaske lake konjice koja ima gubitnicki mit i ceka Mesiju, i srbije ima ikakvu dilemu treba mu lansirati odj** jer nema inteligenciju i nije ispravno odgojen. Kilavci koji se premisljaju nam ne trebaju. Mozes 1000x biti na dnu dna, ali se nikad ne smijes poniziti.

Dule032

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...

Ja

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.
(Milan ljivoč, 22. maj 2019 10:11)
Ne moze biti jer nebi nikad igrali polufinale i finale SP, vi ne "umete fudbala", samo košarke i prisvajanje tudeg..

Sale

pre 4 godine

Šta znam...u situaciji trenda u svetu izbegavanja igranja za reprezentaciju, sa NBA perspektivom...možda je bolje za Hrvatsku. Prvo, kvalifikacije sigurno neće igrati a teško je očekivati da će se oni ikad kvalifikovati na neko veliko takmičenje. Drugo, ako izabere Srbiju, svi će komentarisati da li peva Bože pravde, da li preskače neko takmičenje pod izgovorom da mora da radi individualno ili zbog toga što je Hrvat...zamislimo samo utakmicu Srbija-Hrvatska gde mora da sluša sa tribina "Ubi, zakolji da Hrvat ne postoji", da objašnjava kako se osećao..sa druge strane, rođen ovde, majka Srpkinja, društvo odavde...bliži je nama...a opet, mi smo takav narod da bi mu manje zamerili što igra za Hrvatsku nego Hrvati ako igra za Srbiju...

sretno Mario

pre 4 godine

Treba igrat za Srbiju jer je tamo učio košarku i rodio se i roditelji su mu Srbi. Jedno je bit rođeni Hrvat u Srbiji i ostat, ako mu je stari ko rođeni Hrvat par sezona u Partizanu svario pjevanje u kolu četničkih s Danilovićem u ono vrijeme on nije nikakav Hrvat već Srbin

yok

pre 4 godine

Ne znam, Srbija je zahtevna reprezentacija, treba dosta odricanja, vrhunski kvalitet, traže se vrhunski rezultati, permanentno napredovanje, ne znam da li će mali biti sposoban za sve to i da li ima dovoljno ambicija, da li bi mogao da se izbori za mesto, sve su to pitanja za njega.

Psihologija copora

pre 4 godine

Prva dva meseca sedeo sam u Amadeusu. Niko nije sa mnom hteo ni kafu da popije. Momci su u svlačionici prema meni bili super, ali nakon treninga se nisu hteli družiti. Ali, ne zameram im, danas smo svi dobri", rekao je Nakić.

Hrvatska pravdoljubivost i hrabrost da se uradi ispravna stvar.

Samo je sljaka iznad nas...

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Hahahahahha rece navijac kluba kojem je pocasni presednik i jedan od osnivaca bio Slavko Komar Hrvat iz Gospica i narodni heroj a prvi presednik SD-a Alija Krpo.Kluba koji se dici Antifasistickom omladinom kao osnivacem a koja je osnovana u Zagrebu 1929-e godine...jad i cemer burek nacinalizma.

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

NY

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Decko, ne igra se iz ljubavi i navijacke strasti vec za novac. Proracunace gde ima vecu korist.Kosarka je posao, biznis a ne ljubav i cirkus.Ako mu spanska federacija ponudi nesto sto Srbija ili Hrvatska ne mogu onda se sve zna

Mladići botovi, devojke vrele

pre 4 godine

Eh, da je ovo normalna država, a ne kolonija i izvor prirodnih resursa i jeftine radne snage, Mario bi uz Balšu Koprivicu i Petruševa stasavao u Partizanu, a Dončić u Zvezdi, umesto u Realu ili Americi. Sistem je takav da bogati bez problema mogu da proberu i uzmu šta im se dopada. Ne bih se čudio da Nakić junior na kraju zaigra za Špance.

Zju

pre 4 godine

Evo Dončić je po ocu Srbin po majci Slovenac al je rođen u Sloveniji školovao u Španiji odabrao Sloveniju.Nakić je po ocu Hrvat po majci Srbin rođen u Beogradu školuje se u Španiji....Zaključite sami....

Goran

pre 4 godine

Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).
(PSG, 22. maj 2019 10:55)

Ma kazem uopsteno,ipak on treba da igra jos bar 10-15 godina,bice tu medalja,a ne jedno "srecno" evropsko.

mič

pre 4 godine

Za Hrvatsku sigurno neće igrati..tu su šanse 0%. Pitanje je, Srbija ili Španija...mislim da su tu šanse "pola-pola".

A, dobro bi nam došao..imali bi u perspektivi sjajnu reprezentaciju, čiju bi okosnicu činili igraći rođeni 2000. i 2001.godine.

Da prostite...

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Ma oni su se odrekli i Vojvodine kao dela Srbije samo da bi prvenstvo uže Srbije računali kao titulu. Odrekli bi se oni i sopstvene familije.

Srboljub

pre 4 godine

Ako krene i bude zablistao u NBA bezace od obaveza prema reprezentaciji a mediji i plebs ce ga razvlaciti svakog dana. Treba dobro da razmisli da li da se vezuje i daje nadu narodu a da posle moli boga da se sve obaveze zavrse ucescem u kvalifikacijama.

Imks

pre 4 godine

Ovo bi trebalo da bude lak izbor za njega. Jednostavno igras za zemlju u kojoj osećaš pripadnost. Kako se on oseća ja ne znam, najgore za njega je da pod velikim pritiskom donese odluku, jednostavno ostavi sve po strani i sam donese odluku, samo u tom slučaju neće pogrešiti, a nek mu je sa srećom koga god da izabere...

AlenBor

pre 4 godine

samo spaniju da ne odabere. nadam se da ce srbiju,cak i hrvatsku ako odabere pa i da razumem..ali ako spaniju odabere onda se stvarno prodao za siću jer spanija nije vise jaka kao pre. i nije mi jasno kako za spance ne vazi pravilo jednog naturalizovanog igraca?

Aleksa

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (danilovic, 22. maj 2019 09:56)

"Мали" је 100% Хрват из Београда и логично је да неће играти за Хрватску него за Србију. Ако оде за Хр или Шпанију онда ти та јед која цури из коментара има смисла


Дончић је Словенац из Љубљане коме је тата Србин а мама Словенка, не постоји разлог зашто би играо за Србију...није овде саставио ни десет дана...

Чуј њега да се понови??? Колико ви имате лош преглед реалности, то је ужас живи...

ПС...што не написа онда нешто и за Бертранса или Ловерња? И они су били глодарчине...

da je baba deda

pre 4 godine

to je dete ne pritiskajte ga pritisak mu uopste nije potreban.neka se igra dok je mlad kada napuni osamnaest dvadeset onda neka odluci.meni je neshvatljivo samo to(za hrvatsku ne znam) da su djordjevic i danilovic sada u kontaktu sa njim a gde su bili ranije. jel normalno da moras da osvojis neko takmicenje da te neko primeti od gospode iz saveza. sta rade skauti u savezu oterajte sve skaute i takozvane pr menadzere jer nisu dorasli struci. kako uopste funkcionise savez.jel taj savez radi na principu kupis aptv ili one druge i gledas kosarku pa ako ima neki nas sto se takmici do maja vataj ga u dzak i na ispiranje mozga pustate mu himnu srbije dok ne pristane il neko ide po turnirima u srbiji i posmatra svako dete i poklanja mu paznju od zavisnosti koliko je dobar.

Mirko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 22. maj 2019 11:48)

I ja. Al bilo je veliko iskušenje.
Dobro, možda je čoveku otišlo dugme na tastaturi za tačku i zarez, ko će ga znati...
Ako mu nije otišlo dugme, onda ga treba vratiti u prvi razred osnovne škole.

Vlada

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????

ney

pre 4 godine

Ne znam zašto je u slučaju Dončića, Slovenija uopšte i bila u igri,
ali šta je tu je, čovek je pogrešio, to više ne može da ispravi, život ide dalje.

NY

pre 4 godine

Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Dug uopste nije nestao vec je reprogramiran.Dug prema drzavi je anuliran a prema privatnim poveriocima (neki su oprostili dug kao Zoran Drakulic, Slobodan Vucicevic) a sa bankama uvek postoji dogovor.Zvezda nikada nije nestajala a promena PIB je u svrhu otvaranja novih racuna jer su stari bili u blokadi.Tako je funkcionisala privreda u Srbiji da se ne bi islo u stecaj.Klubovi u Srbiji ne mogu u stecaj jer su registrovani kao udruzenje gradjana i nema titulara vlasnistva da bi se iz stecajne mase namirili poverioci

Zdravko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju

Nagai Nagayoshi

pre 4 godine

Meni je zao sto nikad nece za Partizan igrati,to bi bilo neto specificno i specijalno,to bi ga verovatno i priblizilo reprezentaciji Srbije,ovako posle igranja u mladom timu Reala i i svih ovih priznja cini mi se da je reseno da to bude Spanija...stta je samo nasa...njemu ce biti ok,i zbog statusa i zbog novca i zbog eu papira svakako reprezentacije koja je uvek pretendent za neku od mendalja i jedino polsednja stavka moze biti jednaka igranju za Srbiju....croasani su van kombinacija po svim pitanjima,cak ni njegov otac nije hteo tamo da se vrati...

aco

pre 4 godine

Дилема може да постоји и ако сумња да може достићи ниво за српску репрезентацију. Треба да постане врхунски играч да би био међу 12 најбољих наших репрезентативаца. Слично се дешава у фудбалу кад наши фудбалери прихватају да играју за Ц. Гору или БиХ.

Englez

pre 4 godine

jednostavna odluka, ako želi da osvoji medalju to je Srbija ali i velika konkurencija , a sa Hr nema šanse i opet ga ne bi gledali kao njihovog . jedino Španija može da ga uzme, ali njihov zenit prošao i posle gasola njihove šanse za nedelju su gotove

Mirko

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.
(srđan, 22. maj 2019 11:52)

Mario je i rođen u Srbiji i živeo u Srbiji, i školu i košarku je učio u Srbiji, majka mu je srpkinja. Kulturološki a i emotivno gledano potpuno je Srbin, sa Hrvatskom nije imao dodira niti je živeo tamo, neračunajući letovanja. Tako da tu je situacija jasna.

Dončić je rođen u Sloveniji, živeo, učio i igrao u Sloveniji i nikad nije igrao ni živeo u Srbiji, a otac iako srbin rođen je u Sloveniji, pa je i tu situacija jasna.

Ako bi i odabrao Hrvatsku manje bi mi smetalo nego da izabere Španiju - to je ono kao da se prodao za kintu, što je skroz bezveze.
Mislim i nadam se će izabrati Srbiju, a za njega će biti mesta za koju godinu, kad se penzionišu Bjelica, Simon, Lučić itd, igraće sa Simanićem, Dobrićem, Bogijem, Vasom i ostalima...

77

pre 4 godine

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

Ujna mi je Splicanka, zivi, i radila je u centru BG-a vec 45 godina, i dan danas prica kao da je juce dosla iz Solita..NIKADA ALI NIKADA joj niko nije rec rekao na racun toga u Beogradu.

Aleksa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Васо, човек ти је лепо рекао за кога навија. Комунистичка диктатура као власник ЦЗ је гора од било чега што могу да замислим, па сам навијао за ЦЗ и осамдесетих....

Манчестер је у власништву (стварном а не умишљеном) људи чије су деде општиле са камилама па шта онда?

Milan

pre 4 godine

@Danilovic Normalno je da Doncic igra u zemlji u kojoj je rodjen i odrastao, nego da ja vas nesto pitam, niste li vi gospodine pre par godina potpisali fuziju sa Igokeom i planirate li skoro neku obnovu saradnje?

NY

pre 4 godine

Neka igra i za Burkina Faso ako hoce.Sta mi imamo od toga. Decko je sada u Spaniji.Ispade da je Lebrron James ili Jordan u nastajanju.I Borisa Simanic bio MVP kada je Zvezda osvojila tsj kup.U Realu tada igrao Luka Doncic

svaka čast dečku

pre 4 godine

Dragi dečko, ako uopće razmišljaš gdje ti lojalnost leži, onda molim te nemoj k nama, izvoli lijepo u Srbiju, premda nam jedan takav treba ko ozeblom Sunce.
Radije ću gledati ove koji ni u jednom trenutku nisu razmišljali za koga će igrati, pa kakvi su, takvi su, luzeri su, medalje donosit neće, ali moji su.

Drax

pre 4 godine

Ivo Nakic je legenda srpske kosarke ja nisam ni znao da je Hrvat do danasnjeg dana.Bila bi mi cast kao Srbinu kada bi njegov sin igrao za nasu reprezentaciju.

donke77

pre 4 godine

Slovenija, Slovenija brate :) Doncic, Samanic, Nakic,....

Narednih 20g Prvak Europe... pa nista, pa Spanci, Nemci, Francuzi, Litva, pa posle ex-Yu,

Zhol

pre 4 godine

@Aco tu potencijal nije sporan ni najmanje, on je jedan od najtalentovanijih klinaca u Evropu... Tesko da ce od straha tog tipa da odustane

Vasa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...

Vlado

pre 4 godine

Po logici je najblizi Srbiji.
Tu je rodjen i odrastao.
Svugdje u svijetu je bitno drzavljanstvo.
Nacinalnost je privatna stvar.
Potpuno nebitna za sport i posao.
Ali mnogi iz BiH igraju za Hr i Sr.
Cista kradja.

Slobodan

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!

dugave

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.

Pijani zlotvor

pre 4 godine

Srbija je bolja u basketu, ali je sveukupno gledajuci- srbija. Zvuci kao nesto ruzno, kao kosmar, kao uvreda.
Ako decko izmedju hrvatske, odakle mu je stari, zemlje s 1244 otoka, omiljene u svijetu, nogometne sile i negdasnje kosarkaske lake konjice koja ima gubitnicki mit i ceka Mesiju, i srbije ima ikakvu dilemu treba mu lansirati odj** jer nema inteligenciju i nije ispravno odgojen. Kilavci koji se premisljaju nam ne trebaju. Mozes 1000x biti na dnu dna, ali se nikad ne smijes poniziti.

sretno Mario

pre 4 godine

Treba igrat za Srbiju jer je tamo učio košarku i rodio se i roditelji su mu Srbi. Jedno je bit rođeni Hrvat u Srbiji i ostat, ako mu je stari ko rođeni Hrvat par sezona u Partizanu svario pjevanje u kolu četničkih s Danilovićem u ono vrijeme on nije nikakav Hrvat već Srbin

danilovic

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.

Ja

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.
(Milan ljivoč, 22. maj 2019 10:11)
Ne moze biti jer nebi nikad igrali polufinale i finale SP, vi ne "umete fudbala", samo košarke i prisvajanje tudeg..

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

Vlada

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????

donke77

pre 4 godine

Slovenija, Slovenija brate :) Doncic, Samanic, Nakic,....

Narednih 20g Prvak Europe... pa nista, pa Spanci, Nemci, Francuzi, Litva, pa posle ex-Yu,

PSG

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)
Jako glupa paralela. Srbija je za Nakića što je Slovenija za Dončića. Mali Nakić bi po logici trebao da igra za Srbiju (kao što je normalno da je Dončić izabrao Sloveniju, tamo je odrastao a i majka mu je takođe iz te zemlje). Međutim, opet nije isti kontekst za ta dva klinca. Nakić senior je javna ličnost (daleko poznatiji nego što je bio Dončić senior) a “prošlost” koju imaju Srbija i Hrvatska je mnogo ružnija. Tako da će biti mnogo veći pritisak nad Nakićem. Možda ga srce vuče ka Srbiji ali mu je pola familije u “susjedstvu”. Bilo koje boje da izabere, biće pljuvan od druge strane. Nadam se naravno, kao navijač, da izaberu Srbiju. Ali da je moj sin u pitanju, da se ne lažemo, preporučio bih mu da se okrene Španiji i mirna glava.

kobrakai

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.
(miki, 22. maj 2019 12:30)

Pa ne baš, otac Luke, Saša Dončić je rođen u Sloveniji a Ivo Nakič je i rodom i rođenjem iz Hrvatske.

Aleksa

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (danilovic, 22. maj 2019 09:56)

"Мали" је 100% Хрват из Београда и логично је да неће играти за Хрватску него за Србију. Ако оде за Хр или Шпанију онда ти та јед која цури из коментара има смисла


Дончић је Словенац из Љубљане коме је тата Србин а мама Словенка, не постоји разлог зашто би играо за Србију...није овде саставио ни десет дана...

Чуј њега да се понови??? Колико ви имате лош преглед реалности, то је ужас живи...

ПС...што не написа онда нешто и за Бертранса или Ловерња? И они су били глодарчине...

Davle

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...

Ostin A

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.

NY

pre 4 godine

Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...
(Dule032, 22. maj 2019 12:05)

Dug uopste nije nestao vec je reprogramiran.Dug prema drzavi je anuliran a prema privatnim poveriocima (neki su oprostili dug kao Zoran Drakulic, Slobodan Vucicevic) a sa bankama uvek postoji dogovor.Zvezda nikada nije nestajala a promena PIB je u svrhu otvaranja novih racuna jer su stari bili u blokadi.Tako je funkcionisala privreda u Srbiji da se ne bi islo u stecaj.Klubovi u Srbiji ne mogu u stecaj jer su registrovani kao udruzenje gradjana i nema titulara vlasnistva da bi se iz stecajne mase namirili poverioci

Milan

pre 4 godine

@Danilovic Normalno je da Doncic igra u zemlji u kojoj je rodjen i odrastao, nego da ja vas nesto pitam, niste li vi gospodine pre par godina potpisali fuziju sa Igokeom i planirate li skoro neku obnovu saradnje?

jadni ste

pre 4 godine

@pijani zlotvor tipicni komentar susjeda kompleksasa koji je u svojoj glavi zamislio da je nesto posebno a u stvari nula , takva vam je i drzava, bez istorije , identiteta, bez ponosa - Nakic ako ima normalan IQ izabrao bi Srbiju a ne zemlju iz koje svi bjeze glavom bez obzira, jedina zemlja u Evropi koja jos slavi fasizam

antiDebil

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55

StuBovi srBstva su izabrali besmislenu titulu umesto Vojvodine!!!!

Milan ljivoč

pre 4 godine

Ne zamarajte se, dečko će igrati za Srbiju, tu je porastao, oseća se Srbinom. Nista nemam protiv Hrvatske, samo kažem kako sam čuo od njegovih prijatelja. A i otac mu je korektan i iskren čovek, tako da sve je jasno.
Svakako nisam protiv toga ni da se desi suprotna situacija, i onako su uvek za fudbalsku reprez Hrv, igrali polovina Srbi.

srđan

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.

Dule032

pre 4 godine

(Milan, 22. maj 2019 10:52)
Vi zvezdaši ubiste LAGANJEM o fuziji sa Igokeom !?Radilo se zapravo o sportskoj saradnji DVA različita pravna lica,a fuzijom se dva pravna lica stapaju u jedno !Sa druge strane,da bi se nestalo 16 miliona evra Zvezdinih dugova (za porez,igračima,menadžerima,zaposlenima,bankama...)putem UPPR-a i pogodnog sudije,Čović je sa pravom Zvezdom PRESTAO da se takmiči 4 godine,a za to vreme se FMP takmičio (ABA liga,domaća,kup,Evroliga)po imenom Crvena Zvezda Telekom.Posle je ponovo aktivirao pravu Zvezdu (ovu sad),FMP koji se takmičio je ugasio,a uveo Radnički iz NS kao FMP (to je ovaj sada FMP).Sve ovo je moguće ispratiti praćenjem PIB-ova ova TRI pravna lica u APR-u.E,sad znam da zvezdaši više vole da slušaju laganja...

zbog takvih kao ti vecina normalnih i bezi i lepe tvoje

pre 4 godine

@pijani zlotvor komentar koji vise govori o vama nego o Srbima ,dzaba vam otoci kad nemate istorije, dzaba vam vase misljneje da svet misli da ste nesto posebno ,kad u stvari ceo svet zna ko ste vi a ko Srbi ,nemate srama, zaot vam je i Srbija uvreda a bez Srbije ne bi vas bilo nigde

ney

pre 4 godine

Ne znam zašto je u slučaju Dončića, Slovenija uopšte i bila u igri,
ali šta je tu je, čovek je pogrešio, to više ne može da ispravi, život ide dalje.

NY

pre 4 godine

Neka igra i za Burkina Faso ako hoce.Sta mi imamo od toga. Decko je sada u Spaniji.Ispade da je Lebrron James ili Jordan u nastajanju.I Borisa Simanic bio MVP kada je Zvezda osvojila tsj kup.U Realu tada igrao Luka Doncic

Samo je sljaka iznad nas...

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Hahahahahha rece navijac kluba kojem je pocasni presednik i jedan od osnivaca bio Slavko Komar Hrvat iz Gospica i narodni heroj a prvi presednik SD-a Alija Krpo.Kluba koji se dici Antifasistickom omladinom kao osnivacem a koja je osnovana u Zagrebu 1929-e godine...jad i cemer burek nacinalizma.

Nagai Nagayoshi

pre 4 godine

Meni je zao sto nikad nece za Partizan igrati,to bi bilo neto specificno i specijalno,to bi ga verovatno i priblizilo reprezentaciji Srbije,ovako posle igranja u mladom timu Reala i i svih ovih priznja cini mi se da je reseno da to bude Spanija...stta je samo nasa...njemu ce biti ok,i zbog statusa i zbog novca i zbog eu papira svakako reprezentacije koja je uvek pretendent za neku od mendalja i jedino polsednja stavka moze biti jednaka igranju za Srbiju....croasani su van kombinacija po svim pitanjima,cak ni njegov otac nije hteo tamo da se vrati...

and justice for all

pre 4 godine

@ Slobodan
Napisa navijač kluba koji je dokazao da ne priznaje Vojvodinu kao sastavni deo Srbije.
Može i ovako da se gleda. Pitanje je samo ko je bahatiji i ništa više.
Mladi Nakić će igrati za državu koja mu je bliža srcu, jer nema potrebu da juri za novcem, a pošto je i Partizanov izdanak, verujem da će mu izbor biti Srbija.

Caw

pre 4 godine

Uopšte me ne bi čudilo da i njega izgubimo a meni se čini iz svega toga da je dečko najbliži da zaigra za Špance.
Al čuj neće da se izjasni zabranio mu Real, pa ja ne mogu da verujem kako su mlitave i labilne ove nove generacije, pa momci od 18 godina su išli i životom branili svoju otadžbinu ovaj još uvek ne zna ni šta je.
Kuda ide ovaj svet, kakav će biti za 50 godina

uvek drugi vode vase bitke

pre 4 godine

@pijani zlotvor vas niko ne ceni ni blizu koliko vi sebi tuvate u glavu ,a ovo sto si napisao za Srbiju pokazuje koliko samo komplkse imate, mozda smo ruzni i svkakavi ali i kao takvi smo pojam za vas, naciju bez idnetiteta ,postignuca i hrabrosti

aca

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)
ti si u komentaru izabrao da pre Srbije napises Hrvatska. Verujem da ti je bilo lako da odlucis :)

Slobodni Klikeri

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada, 22. maj 2019 11:42)

Sinovac,nije ti ovo baustela ili voznja kamiona pa da mu treba hrvatski EU pasos. Pricas nebuloze,lupetas.

Decko je vec odabrao i samo se ceka da se objavi. Naravno,igrace za zemlju u kojoj je rodjen i u kojoj zivi i koja je neuporedivo kosarkaski perspektivnija od Hrvatske. A,HR pasos ce da koristi eventualno za letovanje,mada mu ni za to nije preterano potreban,jer moze i sa srpskim.

Vasa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...

neutralni fels

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!
(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)

Kakva ironija ime mu Slobodan a jos uvek zarobljen pod nogom Duska Vujosevica :)

Inace decko je strasan potencijal i svakako treba da igra za nas ali imali smo mi i vecih potencijala pa nista, setimo se samo Aleksandrova...

igor

pre 4 godine

Mali, ovi prostori su ti opterećeni nacionalizmom, mržnji prema drugim narodima... da ne spominjem odnose Hrvatske i Srbije. Nemoj ni za koga da igraš.

Oženjen sam Hrvaticom i znam koliko je ona imala problema u Beogradu zbog svog govora. Da igraš u Zvezdi sa tribina bi te vređali grobari da si ustaša, da igraš za Partizan, delije bi te vređale da si ustaša.

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

A kod mene sve obrnuto..otac mi je Hrvat iz Vojvodine, majka Srpkinja iz Beograda..imam tipično hrvatsko prezime, nikad nisam imao problema zbog toga..Doduše, ja se i ne osećam Hrvatom, više Srbinom i tako se i izjašnjavam, iako mi to i nije previše bitno. Volim oba naroda, i po meni to je jedan isti narod, različitih veroispovesti, a istog porekla i jezika.

Nadam se da će Mario Nakić izabrati svoju zemlju, a ne Španiju ili Hrvatsku.

Vojvoda Momčilo

pre 4 godine

Ne može mali protiv zova domovine, kad spava nešto ga budi, već godinama nema miran san, a ono: domovina zove, sve glasnije. Nijedan Hrvat ne može pobjeći od toga, taman da ga netko izbaci u Amazonu i da nikad nije čuo za Hrvatsku, opet će ga domovina zvati.
(dugave, 22. maj 2019 10:07)

Jel ste obezbedili TV prenos svetskog prvenstva? Zov sezone kupanja je ipak najjači.

Tata igre

pre 4 godine

Mario je vec odbio Hrvate. Treba se paziti Spanaca, koji otimaju sve sto vredi. Verujem da ce ipak izabrati Srbiju, i ostvariti jedan od svojih snova- igranje sa svojim idolom Teodosicem.

Sale

pre 4 godine

Šta znam...u situaciji trenda u svetu izbegavanja igranja za reprezentaciju, sa NBA perspektivom...možda je bolje za Hrvatsku. Prvo, kvalifikacije sigurno neće igrati a teško je očekivati da će se oni ikad kvalifikovati na neko veliko takmičenje. Drugo, ako izabere Srbiju, svi će komentarisati da li peva Bože pravde, da li preskače neko takmičenje pod izgovorom da mora da radi individualno ili zbog toga što je Hrvat...zamislimo samo utakmicu Srbija-Hrvatska gde mora da sluša sa tribina "Ubi, zakolji da Hrvat ne postoji", da objašnjava kako se osećao..sa druge strane, rođen ovde, majka Srpkinja, društvo odavde...bliži je nama...a opet, mi smo takav narod da bi mu manje zamerili što igra za Hrvatsku nego Hrvati ako igra za Srbiju...

Zdravko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

Psihologija copora

pre 4 godine

Prva dva meseca sedeo sam u Amadeusu. Niko nije sa mnom hteo ni kafu da popije. Momci su u svlačionici prema meni bili super, ali nakon treninga se nisu hteli družiti. Ali, ne zameram im, danas smo svi dobri", rekao je Nakić.

Hrvatska pravdoljubivost i hrabrost da se uradi ispravna stvar.

Tuf

pre 4 godine

Koja glupost. Šta neko ko se rodio i zivio u Srbiji ima birati za koga će igrati. Pa po toj logici mjesanih brakova pola njihovih sportista bi moglo igrati za Srbiju.

Srboljub

pre 4 godine

Ako krene i bude zablistao u NBA bezace od obaveza prema reprezentaciji a mediji i plebs ce ga razvlaciti svakog dana. Treba dobro da razmisli da li da se vezuje i daje nadu narodu a da posle moli boga da se sve obaveze zavrse ucescem u kvalifikacijama.

miki

pre 4 godine

Ne kapiram, zašto bi Hrvatska uopšte bila u igri?
(ney, 22. maj 2019 10:53)
Isto onako kao sto je ogromnom broju ljudi bilo shvatljivo da Doncic igra za Srbiju - zbog oca Srbina.

Марко

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako.
(Opet, 22. maj 2019 12:03)

Дончићев отац је рођен у Југославији.

mrki

pre 4 godine

Gluposti, rodjen je i najveci deo zivota proveo u Srbiji, majka mu je Srpkinja, prica ekavicu, Srbija redja trofeje.. Naravno da 95+% stvari govori da ce nastupati za Srbiju. Hrvati nasuprot tome, takodje, danas imaju mladjahnog talenta srpskog porekla, koji je rodjen i odrastao u Zagrebu: Boris Tisma (sve Tisme su Srbi korenima od Knina), tako da - sta je, tu je! Ni Boris u srpskoj selekciji, ni Mario u Hrvatskoj i Hrvati prosto neka se pomire sa tim..

NY

pre 4 godine

Mali je Grobaricina, red bi bio da nam se sad posreci i da igra za Srbiju, a ne da nam se ponovi situacija sa Doncicem Delijom koji igra za Sloveniju.
(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Decko, ne igra se iz ljubavi i navijacke strasti vec za novac. Proracunace gde ima vecu korist.Kosarka je posao, biznis a ne ljubav i cirkus.Ako mu spanska federacija ponudi nesto sto Srbija ili Hrvatska ne mogu onda se sve zna

quest

pre 4 godine

Ne vidim da je neka dilema, Hrvatska, ili Srbija, osim ako bas nije totalno zaludjen sa hrvatskim korenima. Tako da, cini se, da je odluka jednostavna.
Ono sto bi verovatno za njega bilo (naj)bolje je da izabere Spaniju :-(

ugasi svetlo u sobi da te ne vredja

pre 4 godine

@pijani zlotvor Srbija zvuci kao uvreda ,kosmar i nesto ruzno samo nacijama koje su gore i ljubomorne na nju i njenu istoriju i sve ljude koja je dala, Drago mi je da se pronalazis medju njima

aco

pre 4 godine

Дилема може да постоји и ако сумња да може достићи ниво за српску репрезентацију. Треба да постане врхунски играч да би био међу 12 најбољих наших репрезентативаца. Слично се дешава у фудбалу кад наши фудбалери прихватају да играју за Ц. Гору или БиХ.

Da prostite...

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Ma oni su se odrekli i Vojvodine kao dela Srbije samo da bi prvenstvo uže Srbije računali kao titulu. Odrekli bi se oni i sopstvene familije.

Mladići botovi, devojke vrele

pre 4 godine

Eh, da je ovo normalna država, a ne kolonija i izvor prirodnih resursa i jeftine radne snage, Mario bi uz Balšu Koprivicu i Petruševa stasavao u Partizanu, a Dončić u Zvezdi, umesto u Realu ili Americi. Sistem je takav da bogati bez problema mogu da proberu i uzmu šta im se dopada. Ne bih se čudio da Nakić junior na kraju zaigra za Špance.

PSG

pre 4 godine

Kao i za Doncica,isto vazi,ako hoce medalje da osvaja-zna se koga ce izabrati.A ako nece medalje-onda moze da bira koga hoce!
(Goran, 22. maj 2019 10:17)
Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).

ultrasrbin

pre 4 godine

dugave, 22. maj 2019 10:07

Slazem se i zato treba da igra za Srbiju koja je njegova domovina, kao sto su mnogi Srbi odlucili da imje Hrvatska domovina.

Berajber

pre 4 godine

Sve što mu je otac stekao dobrim delom treba da bude zahvalan Srbiji, da se ne zaboravi da su nabijali na nos što je ‘92 igrao za Partizan

analiticar_ amater

pre 4 godine

Zato što je Hrvatska u EU i može da nosi njihov pasoš i vrata su mu otvorena za sve! Da o ocu ne govorim. Jel malo jasnije? Ili misliš da je u redu da ako ga već ima da njime putuje i igra, a da živi u Srbiji????
(Vlada,

Pitanje posedovanja pasoša i pitanje nastupa za reprezentaciju su dve odvojene stvari. Šta si ti u stvari pokušao da kažeš?

mr no

pre 4 godine

Pitanje za Mrsica.. Zasto Popovic Marko nije igrao za Srbiju.. Tata mu je Srbin.. Da ne pominjem Vrankovica, bracu Petrovic, Komazeca itd...

Mj23

pre 4 godine

Čovjek je u 95 posto slučajeva one nacionalnosti u kojoj državi odraste.
Nakić da je ostao u Hrv, bio bi Hrvat, da mu je ćaća otiša u Njemačku, bija bi Švabo.

Ako se mali osjeća Srbinom, neka igra za Srbiju. U tome je cila stvar sažeta.

C i n i k

pre 4 godine

Na stranu sve ostalo,ali realno je da bi najvise napredovao u ekipi Srbije i Spanije.
Nsm siguran za Spaniju koliko bi imao prostora ali tu po meni nema nikakve dileme.
Ako planira da napravi nesto u karijeri onda samo Srbija.

yok

pre 4 godine

Ne znam, Srbija je zahtevna reprezentacija, treba dosta odricanja, vrhunski kvalitet, traže se vrhunski rezultati, permanentno napredovanje, ne znam da li će mali biti sposoban za sve to i da li ima dovoljno ambicija, da li bi mogao da se izbori za mesto, sve su to pitanja za njega.

mnbvcxy

pre 4 godine

Doncicu je cale rodjen u Sloveniji tako da bas ne znam koliko se osjeca kao srbin i da li se uopste osjeca tako. 
(Opet, 22. maj 2019 12:03) 

Дончићев отац је рођен у Југославији.
(Марко, 22. maj 2019 14:22)

Ma ne, nego u Evropi.

Englez

pre 4 godine

jednostavna odluka, ako želi da osvoji medalju to je Srbija ali i velika konkurencija , a sa Hr nema šanse i opet ga ne bi gledali kao njihovog . jedino Španija može da ga uzme, ali njihov zenit prošao i posle gasola njihove šanse za nedelju su gotove

Ipak

pre 4 godine

Moj otac koji je bio u Vukovaru i koji je pored toga okoreli Zvezdas uvek prica kako se divi Ivu Nakicu i njegovom ponasanju u tom ludom vremenu.. Pored toga sto je bio odlican kosarkas, Ivo je sto je vaznije dobar covek, ali su se Hrvati strasno ogresili o njega.. Nazalost, iz nekih prica mislim da ni sa nase strane nije dobijao paznje i zahvalnosti koliko je zasluzio, ali se u godinama posle rata pokazalo u kojoj zemlji je pronasao mesto za zivot za sebe i svoju porodicu.. Samim tim, mislim da nema teorije da njegov sin nastupa za Hrvatsku, jedino Spanci mogu nekim manipulacijama i ucenama da probaju da ga preotmu, ali nadam se da nece uspeti i da ce mali zaigrati za nas..

chubby checker

pre 4 godine

za razliku od Doncica kod koga je bilo apsolutno logicno da zaigra za Sloveniju (otac Srbin, ali on rodjen i odrastao u Sloveniji, majka Slovenka) kod Nakica bi bilo potpuno logicno da igra za Srbiju (rodjen i odrastao u Srbiji, majd Srpkinja, otac Hrvat ali zivi u Srbiji). samo da se Spanci tu ne umesaju...

mrRobot

pre 4 godine

Ako je Drazen igrao za hrvate, Doncic igra za slovence, onda bi on trebao za Srbiju da igra. Ali ako mu je kosarka vise biznis nego ljubav za igrom uzece spansko drzavljanstvo, a za njih ce igrati samo kad mu bude odgovaralo, fokusira se na karijeru i letnje usavrsavanje.

petar

pre 4 godine

Trebao bi odabrati zemlju gdje je rođen, prohodao,stekao brojne prijatelje i gdje mu živi obitelj..Za mene to nije dilema.Sretno mu bilo.Lp

Mioti

pre 4 godine

@(danilovic, 22. maj 2019 09:56)

Pa ako bi odabrao Srbiju, onda bi potpuno ispostovao analogiju sa Doncicem. Doncicu otac Srbin, majka Slovenka, rodjen i odrastao u Sloveniji i odabrao tu reprezentaciju. Nakicu otac Hrvat, majka Srpkinja, rodjen i odrastao u Srbiji... dalje sam zakljuci. To, da li je neko grobarcina ili delijetina moze samo nekom klincu poput tebe da padne napamet kao kljucni motiv.
Sa druge strane, nadam se da se nas savez opametio posle Doncica i da ce dobro da zajase da se ovaj decko opredeli za Srbiju. Radi se o potencijalnom, vanserijskom igracu i cak ni Srbija nema taj luksuz da olako prepusta drugima takve prilike.

pedjahn

pre 4 godine

Nece mu biti lako izabrati, kao ni samom Partizanu sto nikada nije bilo lako da izabere izmedju Hrvatske i Srbije pa se i dan danas skrivaju iza Jugoslovenstva !!!(Slobodan, 22. maj 2019 09:55)Momak je prvo Beogradjanin i drzavljanin Srbije a tebi i slicnima sto broje krvna zrnca pomoci nazalost nema ali sve vas je manje srecom!

heisenberg

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.

Марко

pre 4 godine

Ово је "као у огледалу" у односу на Дражена Петровића. Дражен је рођен и живео је у Хрватској, отац му је Србин, а мајка Хрватица. Марио је рођен и живео је у Србији, отац му је Хрват, а мајка Српкиња.

Kokuz

pre 4 godine

Nema tu šta da se bira, za reprezentaciju se igra srcem, nije to klub pa da biraš šta ja bolje za karijeru. Treba da igra za onu reprezentaciju koju smatra svojom, koja god da je.

Aleksa

pre 4 godine

Druze , da ti dam jednu normalnu konstataciju , navijam za momke koji nose grb i dres Crvene Zvezde a koji im je pib to mi je totalno svejedno ...
(Davle, 22. maj 2019 13:27)

Čak i kad su deo jednog seoskog sportskog društva, a ne Zvezdinog?

Ovi Partizanovi su bar uvek bili deo njihovog JSD-a...
(Vasa, 22. maj 2019 14:27)

Васо, човек ти је лепо рекао за кога навија. Комунистичка диктатура као власник ЦЗ је гора од било чега што могу да замислим, па сам навијао за ЦЗ и осамдесетих....

Манчестер је у власништву (стварном а не умишљеном) људи чије су деде општиле са камилама па шта онда?

Hahp

pre 4 godine

Bilo je mnogo negativnih komentara na osnovu toga sto Real ima strance. Ali on uzima najtalentovanije strance u evropi I od njih profitira. Ne mora svako da bude Doncic, Ali crnci na primer su NBA talenti plus ce igrati za Spaniju.

Goran

pre 4 godine

Hm, ne znam ako pratiš košarku, ali Dončić je sa Slovenijom već osvojio zlato (jeste da je verovatno poslednje ali je osvojio).
(PSG, 22. maj 2019 10:55)

Ma kazem uopsteno,ipak on treba da igra jos bar 10-15 godina,bice tu medalja,a ne jedno "srecno" evropsko.

zeus

pre 4 godine

Nek igra za Srbiju. Ja kao Hrvat momka uopće ne poznajem i to što je po ocu Hrvat mi ništa previše ne znači, rođen je na teritoriju Srbije i vjerovatno se tako i osjeća, rastao je sa generacijom mladih sportaša koji su većinom Srbi (ako ne i svi ) i on bi izborom Hrvatske bio veliki anonimus a pitanje je i kako bi bio prihvaćen. Stoga jedini normalan i realan izbor bio bi Srbija, sve ostalo je silovanje ispred kojeg stoji velika nesigurnost za vremena koja dolaze!

AlenBor

pre 4 godine

samo spaniju da ne odabere. nadam se da ce srbiju,cak i hrvatsku ako odabere pa i da razumem..ali ako spaniju odabere onda se stvarno prodao za siću jer spanija nije vise jaka kao pre. i nije mi jasno kako za spance ne vazi pravilo jednog naturalizovanog igraca?

milan

pre 4 godine

Za ovog dečka treba država da se izbori. Da smo pametni Sale bi ga pozvao u seniorksi tim za pretstojeće svetsko. To je win win za sve: 1. dečko to neće moći da odbije, da sa našim superzvezdama radi, putuje, ide na pripreme i na SVETSKO SENIORKSO prvenstvo (dream come true za svakog klinca koji trenira) a 2. Mi dobijamo prospekt za budućnost i to kakav... mi takvog talenta to godište ni iz bliza nemamo da budemo realni. Ako kao zemlja budemo arogantni i ne potrudimo se, lako će taj zavoleti i Hrvatsku i Španiju.

dakiliz

pre 4 godine

Iako sam zvezdaš obožavao sam Ivu Nakića dok je igrao za Partizan pa i Cibonu najviše zbog svoje skromnosti,vidjelo se uvijek da je dečko na mjestui da je skroz kul.

da je baba deda

pre 4 godine

to je dete ne pritiskajte ga pritisak mu uopste nije potreban.neka se igra dok je mlad kada napuni osamnaest dvadeset onda neka odluci.meni je neshvatljivo samo to(za hrvatsku ne znam) da su djordjevic i danilovic sada u kontaktu sa njim a gde su bili ranije. jel normalno da moras da osvojis neko takmicenje da te neko primeti od gospode iz saveza. sta rade skauti u savezu oterajte sve skaute i takozvane pr menadzere jer nisu dorasli struci. kako uopste funkcionise savez.jel taj savez radi na principu kupis aptv ili one druge i gledas kosarku pa ako ima neki nas sto se takmici do maja vataj ga u dzak i na ispiranje mozga pustate mu himnu srbije dok ne pristane il neko ide po turnirima u srbiji i posmatra svako dete i poklanja mu paznju od zavisnosti koliko je dobar.

Zju

pre 4 godine

Evo Dončić je po ocu Srbin po majci Slovenac al je rođen u Sloveniji školovao u Španiji odabrao Sloveniju.Nakić je po ocu Hrvat po majci Srbin rođen u Beogradu školuje se u Španiji....Zaključite sami....

Lena

pre 4 godine

Hrpa istih komentara na svakoj temi gdje su u naslovu Srbi i Hrvati. Nema nam naprijed, 2 koraka naprijed, pa 7 unazad. I, tako dalje. Ovaj dečko je rođen u Srbiji, nacionalnost roditelja stvarno nije važna. Pa zar vam nije domovina ono gdje ste se rodili, napravili prve korake, rekli prve riječi, našli prve frendove, ljubav,..I na kraju kao sportaši napravili prve korake i uspjehe? Ovaj dječak (nemam pojma tko je) bi se bez razmišljanja trebao opredijeliti za reprezentaciji Srbije ako ga tamo zovu. Samo moje neko hrvatsko mišljenje. Pozdrav

svaka čast dečku

pre 4 godine

Dragi dečko, ako uopće razmišljaš gdje ti lojalnost leži, onda molim te nemoj k nama, izvoli lijepo u Srbiju, premda nam jedan takav treba ko ozeblom Sunce.
Radije ću gledati ove koji ni u jednom trenutku nisu razmišljali za koga će igrati, pa kakvi su, takvi su, luzeri su, medalje donosit neće, ali moji su.

q

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.

Mirko

pre 4 godine

opet se delimo i kad je repztacija u pitnju kake veze ima stoje nakic bio u partizanu bitno dase opredeli da igra za srbiju jasam navijac zvezde i nemogu da kazem da nakic nije dobar igrac on je veliki talenat e sad kakoce se razvijati za dalie to zavisi od njega gledosam u polufinalu sa zvezdom odlicno je igrao ja znam jednog kosarkasa partizana koji ga cenim koji je osto pravi sportista i veliki covek i realan a toje krstic izgarao je za svoju zemliu igroje od srca takve sportiste cenim nije bitno za koji klub igraju nevolim sportiste koi se busaju i provociraju protivnicke navijace poput velickovica ili pavlovica ti nemozu nikad biti cenjeni od drugi navijaca ni postovani zato navijajmo za srbiju i negledajmo igrace za koje klubove igraju
(Zdravko, 22. maj 2019 10:47)

Evo, uspio sam pročitat u jednom dahu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (q, 22. maj 2019 11:48)

I ja. Al bilo je veliko iskušenje.
Dobro, možda je čoveku otišlo dugme na tastaturi za tačku i zarez, ko će ga znati...
Ako mu nije otišlo dugme, onda ga treba vratiti u prvi razred osnovne škole.

Usbb

pre 4 godine

sad ocekujem od dokonih velikosrba ono "ako imas dilemu, nista nam ne trebas" :)

btw, malac bi bio ozbiljno pojacanje za nasu selekciju. Uz Petruseva i Miskovica mozda i jedini world class talenat.
(heisenberg, 22. maj 2019 11:27)

Pokusevski nista?

RedWhiteDexon

pre 4 godine

Ako mu je stvarno Teo idol, onda bi mogao on da popriča sa njim.Ali što pre. Možda bi bilo delotvornije i od Danlovića i od Saše(uključujući i njih, i naravno i neke druge...). Teo bi možda prevagnuo. Dečko je veliki talenat, i sve treba učiniti da igra za Srbiju! Mnogo smo talenata izgubili, bez obzira što se mi kurčimo kao zemlja košarke, svetske tendencije i relacije si takve kakve su. Nemamo više takav luksuz da ispuštamo talente, a baza je sve tanja i tanja...

mič

pre 4 godine

Za Hrvatsku sigurno neće igrati..tu su šanse 0%. Pitanje je, Srbija ili Španija...mislim da su tu šanse "pola-pola".

A, dobro bi nam došao..imali bi u perspektivi sjajnu reprezentaciju, čiju bi okosnicu činili igraći rođeni 2000. i 2001.godine.

Mirko

pre 4 godine

pa s obzirom da velika vecina komentatora saglasna da je Dončić trebao izabrati Srbiju zbog nacionalnosti svoga oca, onda se valjda podrazumijeva da bi ovaj momak trebao izabrati Hrvatsku.
(srđan, 22. maj 2019 11:52)

Mario je i rođen u Srbiji i živeo u Srbiji, i školu i košarku je učio u Srbiji, majka mu je srpkinja. Kulturološki a i emotivno gledano potpuno je Srbin, sa Hrvatskom nije imao dodira niti je živeo tamo, neračunajući letovanja. Tako da tu je situacija jasna.

Dončić je rođen u Sloveniji, živeo, učio i igrao u Sloveniji i nikad nije igrao ni živeo u Srbiji, a otac iako srbin rođen je u Sloveniji, pa je i tu situacija jasna.

Ako bi i odabrao Hrvatsku manje bi mi smetalo nego da izabere Španiju - to je ono kao da se prodao za kintu, što je skroz bezveze.
Mislim i nadam se će izabrati Srbiju, a za njega će biti mesta za koju godinu, kad se penzionišu Bjelica, Simon, Lučić itd, igraće sa Simanićem, Dobrićem, Bogijem, Vasom i ostalima...

Drax

pre 4 godine

Ivo Nakic je legenda srpske kosarke ja nisam ni znao da je Hrvat do danasnjeg dana.Bila bi mi cast kao Srbinu kada bi njegov sin igrao za nasu reprezentaciju.

Imks

pre 4 godine

Ovo bi trebalo da bude lak izbor za njega. Jednostavno igras za zemlju u kojoj osećaš pripadnost. Kako se on oseća ja ne znam, najgore za njega je da pod velikim pritiskom donese odluku, jednostavno ostavi sve po strani i sam donese odluku, samo u tom slučaju neće pogrešiti, a nek mu je sa srećom koga god da izabere...

Zhol

pre 4 godine

@Aco tu potencijal nije sporan ni najmanje, on je jedan od najtalentovanijih klinaca u Evropu... Tesko da ce od straha tog tipa da odustane

Vlado

pre 4 godine

Po logici je najblizi Srbiji.
Tu je rodjen i odrastao.
Svugdje u svijetu je bitno drzavljanstvo.
Nacinalnost je privatna stvar.
Potpuno nebitna za sport i posao.
Ali mnogi iz BiH igraju za Hr i Sr.
Cista kradja.

77

pre 4 godine

Moj sin ima problema zbog majčinog porekla u školi, ko zna šta je on prošao sa tim imenom i prezimenom.
(Ostin A, 22. maj 2019 10:36)

Ujna mi je Splicanka, zivi, i radila je u centru BG-a vec 45 godina, i dan danas prica kao da je juce dosla iz Solita..NIKADA ALI NIKADA joj niko nije rec rekao na racun toga u Beogradu.