Subota, 16.10.2004.

13:01

Tadić: Mogući izbori do kraja godine

Izvor: B92

Tadiæ: Moguæi izbori do kraja godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 19 godina

Dovoljno je pogledati samo rezultate izbora u Beogradu, pa ce vam sve biti jasno. Ja se ne bih igrao novim izborima. Pogledajte Novi sad. I ova Vlada, mada nije sjajna, je bolje od radikala i socijalista koji su u usponu. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo kad bi....

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Pa zar se to naziva demokratijom i visepartiskim sistemom. Te g.din Tadic je izjavio, te,predsednik Srbije Tadic je rekao, te predsednik DS je zakljucio, .... Pa zar je gdin. Tadic samo predsednik za clanove DS ili cele Srbije.?? Zar u Srbije nema drugih stranaka sem DS??Koja je to sloboda stampe i kada u svim novinama samo DS i Tadic?? Zasto on sa pozicije predsednika promovise samo svoju stranku i kandidate DS na svim nivoima...Pa to ni "omrazeni" Slobodan Milosevic nije radio.

Oliver, Petrovac

pre 19 godina

NAJZAD je Tadic pokazao PRAVU energicnost i odlucnost! TO nam treba LjUDI!!! Krajnje je vreme za prave promene jer je ovo status que vise neizdrzljivo.

Gradimir, Pozega

pre 19 godina

DSS-ovci uporno pokusavaju da uplase gradjane Srbije SRS-om i SPS-om podsecajci ih na njihovu politiku 90'ih godina, a pri tome zaboravljaju da kazu da njihova vlada opstaje upravo zahvaljujuci podrsci najekstremnijeg Vucelicevog krila SPS-a.

Dorcolac

pre 19 godina

Ukoliko izbori budu bili organizovani pre kraja godine SRS, DSS i SPS zajedno nemaju sanse da predju 50%. Medjutim ukoliko DSS-ovci uspeju da odloze izbore SRS i SPS ce neminovno biti najveci profiteri Kostunicine politike.

Srdjan, Ceska

pre 19 godina

Nikad u zivotu nisam verovao da cu nekom politicaru toliko verovati kao Tadicu. Cak ni pokojnom Djindjicu nisam toliko verovao, sta vise bio sam skeptican u njegove izjave, ali Tadic je apsolutno broj 1!!! medju politicarima, koje sam do sada imao u prilici da posmatram. A posto studiram politicke nauke i to mi je neka vrsta profesije, posmatrao sam ih mnoge. Daj Boze da Srbija konacno progleda i shvati da praznim recima i bajkama veruju samo deca. Onaj ko izjavi da je Srbija zaglavila vec duze vreme do guse taj je u pravu. I onaj ko kaze da Srbija treba prvo da pocne da leci one najbolnije rane, kako bi dosla do onih laksih, taj Vas ne laze!!! Borise, nema nazad, samo napred!!! Konacno se i emigracija budi i ako nastavite sa pobedama sve cemo aktivniji biti. U slucaju da pobede radikali, vracamo se gde smo bili - znaci u proslost, znaci u mrtvilo, jer ako Srbija nepokaze da hoce promene onda to sigurno neocekujte od emiracije da ce menjati Srbe u Srbiji. Dosta nam je vise mucenja zbog Vase tvrdoglavosti i gluposti!!! Recite zbogom proslosti!!!!

Nevenka, Novi Sad

pre 19 godina

To je samo posledica flertovanja sa nacionalistima, i od strane DSa a ne samo DSSa...pa sad ispada skoro nepristojno i nedemokratski podsecati gradjane na to ko su radikali....i sta se desavalo u bliskoj proslosti....i DS i DSS i G17+...svi zagovaraju Milosevicevu jogurt revoluciju kod nas u Vojvodini kao dobru stvar...opste flertovanje...da ne kazem ruznije...i sada imamo opet zavere, separatiste, ksenofobiju, jeres......zdravi razum je opet nepozeljan i znak izdaje.....

LalaNS

pre 19 godina

1.-neka neko pokaze ove komentare nasem voljenom presedniku.
2.-sta ako budu izbori pa "mala grupa DDS-ovaca" da podrsku radikalima.DS sa svim satelitima nikada neće videti ni vlade ni rukovodećih mesta.
mislim da bi to trebalo da se dogodi da bi neki shvatili gde im je mesto.

pera

pre 19 godina

Sada ce se videti ko koliku ima podrsku.
U 2005 ce se odigrati 6 oktobar !
Samo napred Borise , nema nazad !!!
Izvuci Srbiju iz blata !!!
pera

Marina

pre 19 godina

Ljudi, ovde se više ne radi o pristojnosti. Ne folirajte se i ne izigravajte neprestano kulturne demokrate, već stvari nazovite pravim imenom i podsećajte Srbiju na rezultate vladavine Crveno-Crnih, inače ćemo svi završiti u cnoj rupi! Radikali svojom prostačkom agresivnošću u svim TV nastupima pokušavaju da zaplaše svoje protivnike kako bi ih onemogućili da iznesu masu osnovanih optužbi na račun SRS-a.
Zašto se ne govori više o sudskim postupcima koji se vode protiv "poštenih" radikala? Ranije su njihove laži prolazile samo kod nepismenih, kasnije i kod polupismenih, a sada i kod dobrog dela pismenih ljudi. Demokrate, razmislite o tome! Zar Beograd to nije pokazao? Pokušajte da promenite stil i taktiku u narednoj predizbornoj kampanji.

sToJKo

pre 19 godina

Danasnja Tadiceva izjava i samouverenost da ce pobediti-'vec vidjeno'. Dobro znamo iz bliske istorije da svi koji su takvim tonom pretili pred izbore i bili 'slepo' ubedjeni u svoju pobedu su obicno izlazili kao gubitnici.
I DOSTA VISE TIH IZBORA.

Gradimir Stefanovic

pre 19 godina

A STA POSLE IZBORA. Ulazimo u jedan novi sport, interesantniji i od fudbala.

Lepo je pricati da ce izbori doneti bolje sutra. Lepo je i doskutovati koliko ce ko da dobije glasova. Lepo je da i agencije za testiranje javnog mnjenja dobiju neku paru. Lepo je i da kontrolori dodju do prilike da putuju.

Nije lepo sto sve troskove izbora treba da plate poreski obveznici, odnosno oni koji rade. Nije lepo da oni koji rade stalno imaju promenu politicke klime i nesigurnost za dugorocno poslovanje.

Sigurno je da narod veruje da zasluzuje bolje lidere. Sigurno je da medjunarodna zajednica ocekuje lidere koji ce narod da povuku izvan ponora izolovanosti. Sigurno je da se opet nece mnogo raditi zbog izbora. Sigurno je da ce onima koji budu izabrani biti jos teze nego onima koji su na vlasti. Sigurno je da ce posle kratkog vremena, doci do krize u donosenju sve tezih i tezih odluka, i zahteva za ponovnim izborima.

Okrenimo ovaj zacarani krug i pocnimo da radimo savesnije i bolje, bar oni koji imaju posao, pa ce sve drugo doci samo po sebi.

Jack

pre 19 godina

Cini mi se da su nasi politicari naucili na semunarima samo da vode izborne kampanje a kada dodju na vlast nemaju ideju sta da rade pa hajdmo ponovo na izbore. gospodo pre nego sto ste platili stranim konsultantima da vaa obuce kako da dodjete na vlast trebali ste da uzmete i koji kursic sa temom sta da radite kada budete na vlasti, kada vec sami niste u mogucnosti da vidite sta ovj nasoj izmucenoj Srbiji treba. Gospodo, manite se lepljenja plakata i smesenja saa bilborda, dosta nam je sarenih reklama, radite nesto sto je korisno za ovu zemlju. Nece narod vise da bira izmedju vas, vec bi hteo radite za njegovo dobro, malo, za promenu.

Vladimir

pre 19 godina

Samo napred Borise. Dole sa radikalima i ostilm prodavcima magle. Ajde da ih pitamo za njihova obecanja. Ja jos pamtim govor Seselja u Kninu jula 95 kada je ubedio Srbe u Krajini da ne prohvate plan Z4 i ostanu da zive u Krajini, kada im je obecao pomoc Srbije u slucaju napada Hrvata pa ih onda ostavio na cedilu. Isto i 99, kada je Vlada u kojoj su SPS i SRS bili ostavila Srbe na Kosovu na cedilu i povukla vojsku za 5 dana. Secam se svega

antsas

pre 19 godina

Ajde,ajde, samo vi pumpajte radikale
novim i novim izborima!

Pa zar ne vidite da je narodu muka od svega
a pogotovu od izbora!?

Sreca pa se pojavio Karic sa svojom strankom
koji apsorbuje jedan deo birackog tela radikala i time spasava Srbiju totalnog srljanja u radikalizaciju i ludilo.

Milena

pre 19 godina

o ne opet izbori ko to placa.To je skupo. bolje da te novce potrose za poboljsanje. krecenje bolnica. A jos jedno pitanje sto ti IZ TAdiceve stranke zapeli da budu na Vlasti?????

Dejan - Toronto

pre 19 godina

Zao mi je sto saljem komentare iz Kanade, ali poslednji put sam dolazio da glasam za Tadica, pa da prokomentarisem:
Potvrdjeno je da nema nikog vrednog glasa na sceni trenutno... Izjave poput ove su kao reflektori upereni u oci mase. Ocigledno se kod nas stranke razlikuju samo po imenu... sve cine nesposobnjakovici!
Iako b92 favorizuje PRO Tadic komentare, nadam se da ce radi objektivnosti objaviti i moj komentar. Ako procitaju do kraja!

Ana

pre 19 godina

Ova vlada je katastrofa. Mora da se skine. Bilo bi najbolje da se vratimo na Đinđićev kurs. U slučaju parlamentarnih izbora,DS i SRS dobiće podjednako. Ostali će podeliti kusur. Agonija i mrcvarenje će se nastaviti. Ali,to ne može biti izgovor za držanje nesposobnog Koštunice na mestu premijera. Mora se što pre napred, pa makar i kroz ovakav sled događaja. Uslovi za dobijanje izbora se stvaraju, a ne čekaju. A stvaraju se kroz izbore. Tačno je da svaki čas imamo neke izbore, ali to je neminovno jer uvek glasamo isto,ušančeni u stranačke rovove,potpuno smo nezreli kao narod. Nikakvu lekciju nismo u stanju da naučimo,zato uvek ponavljamo.

Buldog

pre 19 godina

Ovo što je "Risbo" rekao danas, bilo je jasno najmanje juče (ako ne i ranije), iz dva dobra razloga:
- Tadić je pozvao svoj DS da, ukoliko bude neophodno za izglasavanje njegovog nepoverenja u Skupštini, DS dopuni do većine, pa kad referendum propadne (što je realno očekivati, s obuzirom da većina upisanih neće ni izaći na referendum a upravo ta većina je potrebna za opoziv; neuspeh referenduma prema važećem Ustavu znači raspuštanje Skupštine i nove parlamentarne izbore;
- hajka koja pokrenuta na Božu Đelića, treba(la je) po mom mišljenju da bude početak predizborne kampanje; poučeni iskustvom da afere donose brze poene, pripadnici trenutno vladauće koalicije su pribegli oprobanom receptu.
E, sad, jeste da ne umeju da rade, ali DSS-ovci makar umeju da uče slušaju i primenjuju naučeno: kako drugačije protumačiti to da ovu priču sa najvećim profesionalcem u vladi Zorana Živkovića, pokerće minstar pravde!

GuC

pre 19 godina

Na žalost,postoji mogućnost da DS ne dobije izbore, što će opet nažalost zavisiti od toga šta gradjani Srbije imaju u glavi, a ne šta je DS!! Sve ste zaboravili dragi sugradjani , zaboravili ratove, čekanje na ulici za keš, smrzavanje za mleko, kovčege noću sa vašom decom. Vama je u glavi Bodrum! Da, to je afera čije rešavanje treba da vrati naše živote u ruke šešeljevih i ulemekovih bandi. Još da je Arkan tu, uz cecinu muzikicu...Nisu samo političari postali politikanti, narod je počeo da gubi tlo pod nogama i sećanje u glavi. Przničenje, inaćenje tipa NE DAM svoj glas tebi zbog toga što ...Oktobra 2004 godine,DS je jedina veza sa normalnim svetom. Zato ću da glasam za demokratsku OPCIJU. Nije super al' je jedina. Da nije DSS demokratska opcija? Osvestimo se i prekinimo sa praznim i opasnim lupetanjem u prazno, jer vreme ide. Ide toliko brzo, da sam sigurna da četiri petine Srba ne bi umelo da udje u bilo koji avion bez stručne pomoći. Eto, dotle smo došli, dragi moji.

slobodan

pre 19 godina

Kosovu treba dati Nezavisnost,jer kako mi volimo da smo nezavisni"da nas niko ne muze"tako vole i albanci.
Nadasve patili smo ih od kako znamo za sebe.
Seti se one."Trapca radi,Beograd se gradi"!

XYZ

pre 19 godina

Opet ista priča. Čim se malo neko pritaji u opoziciji, čim prođe neko vreme, čim vlasti naprave neke greške (ova vlast ne greši toliko kao prethodna, jer je i uradila mnogo manje nego prethodna), odmah slede pozivi za prevremene izbore jer su ubeđeni da "je narod prepoznao kakvi su ovi na vlasti, i sad će pohrliti na biračka mesta da glasaju za nas"! Smešno! Očekivao sam od Tadića malo više ozbiljnosti, ovo pokazuje i koliko su njegovi poslednji potezi bili "promišljeni, nakon konsultacija, uvažavanja svih stavova...". SRS je dostigao plafon, ne verujem da mogu dobijati više glasova nego što već dobijaju. U stanju su da mobilišu i motivišu svoje pristalice da izađu na izbore i glasaju za njih. Ostale stranke to nisu u stanju da urade, i zato im je rejting sve slabiji. Jednostavno, gube svoje birače, gube svoje pristalice i sve je manja izlaznost na izborima. Ako se Tadić, Koštunica, Labus i Drašković nastave ponašati kako su se dosad ponašali, na izbore će izlaziti jako mali broj ljudi, a preko 70% tih koji će izaći će glasati za SRS! Prema tome, manite se novih izbora i praznih priča o tome kako ćete ubedljibo pobediti. Ako bude novih izbora do kraja godine, ja (koji sam do sada izlazio na sve izbore) neću izaći na njih, što znači jedan glas za demokratske partije i kandidate manje... a takvih kao ja će biti mnogo - i eto Radikala na vlasti. Tadiću, preuzimaš odgovornost za moguću propast Srbije zahtevanjem novih izbora i daljnjim mrcvarenjem naroda u Srbiji. Zajedno s njim odgovornost dele Koštunica, Labus i Drašković jer ne znaju šta je kompromis i što svoje i stranačke interese stavljaju ispred narodnih i državnih.

Borislav

pre 19 godina

Boris je ubedljivo najaci lik na nasoj politickoj sceni. Ukoliko uspe da okupi dobru ekipu i da ih predstavi javnosti pre izbora,
pobeda je nadohvat ruke.

Dragan

pre 19 godina

Oni koji su srusili DOS pravdajuci taj potez nesrazmerom izmedju politickog uticaja u DOS-u i podrske javnog mnenja, sada kontrolisu manjinsku vladu R.Srbije iako su na predsednickim i lokalnim izborima doziveli totalni debakl. Oni nemaju podrsku javnog mnenja i to im naravno uopste ne smeta, jer "legijalistima" nije potreban legitimitet u situaciji kada opstaju na vlasti zahvaljujuci podrsci SPS-a. Tehnickog direktora SPS-a Vucelica je svojevremeno S.Milosevic najurio iz SPS-a jer je ovaj cak i za njega bio previse ekstreman, ali evidentno da podrska koja dolazi od takvih Kostunici uopste ne smeta.

Marina

pre 19 godina

Potpuno loš tajming za ovakve izjave a i za planiranje vanrednih izbora.Kako se pitanje Kosova rešava sledeće godine,doći će do mobilizacije svih patriotskih snaga. DS,osim ako ne izmisli nešto epohalno po tom pitanju,dobiće duplo manje glasova nego što je dobila. Živi bili pa videli. P.S. Oćekujem barem neko savetničko mesto.

Vanstranacki analiticar

pre 19 godina

Izlaganje g. Tadica na Glavnom odboru je samo podizanje morala i ucvrscivanje pobednickog mentaliteta clanovima koji bili posle izbora totalno dezorijentisani. Sa svarnoscu to sto je izjavio g. Tadic to nema nikakve veze. DS je u usponu zahvaljujuci bas g. Tadicu, ali DS-u kao predvodniku DOS-a narod jos nije oprostio kakve su sve politicke, nacionalisticke, separatisticke, krivicne i druge tendencije i pojave bile imanentne tom konglomeratu a da niko jos uvek nije odgovarao (stranacko aboliraje!).To cak ni jedan Dr Zoran Djindjic nije uspeo da emancipuje, disciplinuje i usmeri u pravom smeru. Setite se samo Canaka, Janjusevica, Bebe, Cede, Zivkovica, Kase, Koraca, Batica - koja je to galerija likova bila! Sve to ide na dusu DS-a i vrlo, vrlo vam je rano za izbore - jer ako ne budete imali vecinu sa DS u koaliciju verovatno da nece niko, osim stranaka manjina. I eto pojedinacno najvecih na vlasti.Bilo bi mi zao da usled stranackog popustanja i nespremnosti da najuri iz stranke "mangupe koji ce nam doci glave"(Lenjin) - g. Tadic koji ima kapacitete i harizmu bude samo nesto sporiji meteor na nasem nebu (poput Kostunice).

igor

pre 19 godina

Politicki zivot je beskrajna partija saha. Davajuci ovakve izjave G.Tadic pokazuje da je veoma malo talentovan sahista. Jedini srpski genije u tom domenu je pao 12.03.2004.

jedan od najbrojnijih

pre 19 godina

To se ocekuje od tebe Tadicu. Pokreni kolo. Pre nego sto puste Legiju na slobodu, pre nego sto nam uvale "eksperta" za obrazovanje, pre nego sto inflacija ode na 20%... Do kraja godine ce se videti da li ce ovi predati osumljecene Hagu ili nece. Onda DS mora preuzeti odgovornost da ne bi duboko zaronili u nevolje iz kojih bi se kasnije Srbija tesko mogla izvuci. Ljudi ce spoznati opasnost situacije i reagovati proevropski. DS ce dobiti i jako puno glasova iz dijaspore. Mi smo u vecini. Ne plasimo ih se. Naterajmo ovu cirkusku vladu da pogleda stvarnosti u oci. Oni nemaju nikakvo pokrice za ovo sto rade. Niko ih nece, a oni nam vade dusu. Dosta nazadnistva, Srbija ne moze vise da ceka.

Zvrk

pre 19 godina

jos kada bi tadic imao vecinu u skupstini za obaranje vlade imalo bi smisla to sto prica.. ova vlada zavisi od sps-a ne od ds-a tako da tadic prica u prazno.... cak ne postoji vecina ni za posredno rusnje vlade (dvotrecinsko izglasavanje nepoverenja predsedniku u skusptini cak i da ds, srs i sps glasaju to)

DS 59

pre 19 godina

Samo hrabro napred! A ostali politicarcici i politikanti neka vode zicerasku populisticku politiku. Oni koji tako zavaravaju "narodne mase", u koje se kunu, cik, neka zatraze opoziv . Politka "nit smrdi, nit mirise", nikuda ne vodi, osim onih kojima nije lose dok su na odredjenim pozicijama.

opijum

pre 19 godina

bravo tadicu. treba pustiti da kostunica isporuci svoje u hag i onda odmah na izbore! srs naravno nije problem, u svim siromasnim i zaostalim zemljama u tranziciji ima takvih ideologija i ljudi sa takvim sklonostima, to su samo prolazna naoblacenja. ajmo ajde!

Goran, Negotin

pre 19 godina

Punu podrska Tadicu na zalaganju za vanredne parlamentarne posle kojih ce demokratska Srbija krenuti napred, a legijalisti vraceni tamo gde im je mesto.

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Tadicu, samo hrabro napred. Jedino DS ima viziju za evropsku buducnost Srbije.
Sto se tice verovanja da ce SRS imati pojedinacno najvise glasova, to je vrlo diskutabilno. Za te vecite gubitnike, uvek se misli da ce pobediti ali na kraju ispadnu ono sto i jesu ,a to je jedno veliko nista. Setimo se samo proslih predsednickih izbora, gde su pre prvog kruga svi tipovali na Nikolica, a na kraju je plakao zaleci se na glasove manjinskih zajednica, kao i na suncano vreme i gajbice za maline. Da nije bilo DSS-ove dvolicnosti na lokalu u Novom Sadu, ne bi ni njihova Maja pobedila. No skola je sada naucena i valjda ce DS znati kako sa DSS-om ubuduce.
A onima kojima je tri godine vladavine DS-a bilo gore nego 14 godina rata, sankcija, bede i totalne propasti za vladavine Slobe, Mire, Seselja i Tome treba samo postaviti pitanje: Sta ste radili i kojim poslovima ste se bavili kad ste uspeli da vam za vreme tih 14 godina bilo tako lepo.

radule

pre 19 godina

Mislim da je bilo i vreme. Dosta je kohabitacije i inercije. I naravno, mislim da se dovoljno cekalo da ova Vlada isporuči BAR NEKOGA, i da pokaže da ima petlje, i to prvenstveno zbog položaja zemlje. Da pokaže spremnost da se suoči sa padom rejtinga sa 0.00002 na 0.00001667. Ali to se, kao što svi znamo, neće desiti. Baš zbog toga SRS i ima ovoliki rejting, svuda se kao default postavlja matrica ksenofobije, nesaradnje, teorije zavere i što je posebno opasno, Novog Gazimestana.

Neca

pre 19 godina

Tadicu, hrabro, ali iskreno, ima nas koji smo uz tebe....Dokle god ne vidimo da smo upali u zivi pesak i umesto da se uhvatimo za nesto mi se migoljimo i odosmo tako na dno...

Boki

pre 19 godina

DSS-ovci pokusavaju da uplase gradjane jacanjem SRS-a u slucaju vanrednih parlamentarnih izbora. Medjutim upravo DSS-ova patoloska neobavestenost, saradnja sa SPS-om i koketiranje sa SRS-om jacaju anticivilizacijske(nacionanisticke)snage. Ukoliko bi izbori bili organizovani do kraja godine DS bi odnela ubedljivu pobedu, a SRS bi dozivela klasican nokaut. Medjutim ukoliko bi DSS uspeo da odlozi izbore to bi veoma ojacalo radikalne komuniste SRS-ovce kao i DSS-ove koalicione partnere SPS-ovce.

Ivan Milivojević, Kragujevac

pre 19 godina

Nama više kohabitacije!Idemo na izbore da konačno,u Vladu, vratimo ljude koji znaju svoj posao i kako se vodi zemlja.Vlahović premijer,Boža umesto posrnulog Dinkića,Srbija u Evropskoj Uniji

nesha

pre 19 godina

Naravno ceka se da ova Vlada isporuci Mladica pa onda mogu izbori!Taktika je davno provaljena i mislim da DS ce biti tek treca stranka jel narod sigurno nije zaboravio tri godine vladavine DS-a!

Slavica NS

pre 19 godina

Isto kao sto narod nije zaboravio vladavinu socijalista, nije zaboravio ni of-sor racune, pretnje Bebe Popovica, bezene u Silerovoj, i glasanje iz Turske. Sanjaj, Borise ...

LL

pre 19 godina

Normalno je da svako tvrdi da ce pobediti. I Karic je to tvrdio na predsednickim. Ali, predsednik nam se malo zaneo u svojim procenama. DS ni u ludilu ne moze da osvoji vise od 20 posto.

Voja sa Zvezdare

pre 19 godina

Bogami od Srpske radikalne stranke niko neće imati više glasova. Samo je pitanje da li će SRS imati ubedljivu natpolovičnu većinu, ali sigurno će imati najviše.

vinetu

pre 19 godina

Uprkos razocarenju mnogih mesetara koji su se nadali da ce imati ponovo priliku za dugotrajne mahinacije u mraku DSS/SRS-a cini se da ce DS morati ponovo da preuzme vodecu ulogu u ovoj tuznoj zemlji. G. Tadic je u pravu. Istina je da ni DS nije bila bezgresna na vlasti, ali je bolje i gresiti dok se stremi cilju nego stalno padati uz nemoc i praznu retoriku.

zoran

pre 19 godina

Medunarodni pseudo-uspesi koje je G.Tadic nedavno dobio (pitanje nezavisnossti Kosova je u SAD SAMO odlozeno) su ga ocigledno opili do te mere da se moze usuditi i igru sa vatrom. Sta ako pobede radikali?

Vlada

pre 19 godina

Tako je, Borise, u potpunosti te podrzavam! Velika je steta sto ova Srbija nema vise politicara kao sto je nas Predsednik gospodin Boris Tadic, jer on je izgleda jedini koji je prepoznao i shvatio sta svet od nas trazi i sta mi moramo da uradimo da bi smo postali deo tog sveta! Gospodin Tadic je dovoljno pametan da shvati da Srbiji nema bolje sutra, da nema napred ako konacno ne pocnemo da obavljamo nase medjunarodne obaveze, ako to ne ucinimo jedini koraci ove Srbije bice koraci u nazad! Da, da, u nazad, u onu Srbiju iz 90-tih, u Srbiju SPS-a i SRS-a gde ce "veliki Srbi" da vode glavnu rec i to ne u korist srpskoga naroda vec u svoju licnu korist, vraticemo se u Srbiju gde smo cekali u red za ulje, secer, gorivo,... gde smo radili za bonove ze topli obrok!!!

Voja sa Zvezdare

pre 19 godina

Bogami od Srpske radikalne stranke niko neće imati više glasova. Samo je pitanje da li će SRS imati ubedljivu natpolovičnu većinu, ali sigurno će imati najviše.

nesha

pre 19 godina

Naravno ceka se da ova Vlada isporuci Mladica pa onda mogu izbori!Taktika je davno provaljena i mislim da DS ce biti tek treca stranka jel narod sigurno nije zaboravio tri godine vladavine DS-a!

LL

pre 19 godina

Normalno je da svako tvrdi da ce pobediti. I Karic je to tvrdio na predsednickim. Ali, predsednik nam se malo zaneo u svojim procenama. DS ni u ludilu ne moze da osvoji vise od 20 posto.

vinetu

pre 19 godina

Uprkos razocarenju mnogih mesetara koji su se nadali da ce imati ponovo priliku za dugotrajne mahinacije u mraku DSS/SRS-a cini se da ce DS morati ponovo da preuzme vodecu ulogu u ovoj tuznoj zemlji. G. Tadic je u pravu. Istina je da ni DS nije bila bezgresna na vlasti, ali je bolje i gresiti dok se stremi cilju nego stalno padati uz nemoc i praznu retoriku.

Vlada

pre 19 godina

Tako je, Borise, u potpunosti te podrzavam! Velika je steta sto ova Srbija nema vise politicara kao sto je nas Predsednik gospodin Boris Tadic, jer on je izgleda jedini koji je prepoznao i shvatio sta svet od nas trazi i sta mi moramo da uradimo da bi smo postali deo tog sveta! Gospodin Tadic je dovoljno pametan da shvati da Srbiji nema bolje sutra, da nema napred ako konacno ne pocnemo da obavljamo nase medjunarodne obaveze, ako to ne ucinimo jedini koraci ove Srbije bice koraci u nazad! Da, da, u nazad, u onu Srbiju iz 90-tih, u Srbiju SPS-a i SRS-a gde ce "veliki Srbi" da vode glavnu rec i to ne u korist srpskoga naroda vec u svoju licnu korist, vraticemo se u Srbiju gde smo cekali u red za ulje, secer, gorivo,... gde smo radili za bonove ze topli obrok!!!

zoran

pre 19 godina

Medunarodni pseudo-uspesi koje je G.Tadic nedavno dobio (pitanje nezavisnossti Kosova je u SAD SAMO odlozeno) su ga ocigledno opili do te mere da se moze usuditi i igru sa vatrom. Sta ako pobede radikali?

Slavica NS

pre 19 godina

Isto kao sto narod nije zaboravio vladavinu socijalista, nije zaboravio ni of-sor racune, pretnje Bebe Popovica, bezene u Silerovoj, i glasanje iz Turske. Sanjaj, Borise ...

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Tadicu, samo hrabro napred. Jedino DS ima viziju za evropsku buducnost Srbije.
Sto se tice verovanja da ce SRS imati pojedinacno najvise glasova, to je vrlo diskutabilno. Za te vecite gubitnike, uvek se misli da ce pobediti ali na kraju ispadnu ono sto i jesu ,a to je jedno veliko nista. Setimo se samo proslih predsednickih izbora, gde su pre prvog kruga svi tipovali na Nikolica, a na kraju je plakao zaleci se na glasove manjinskih zajednica, kao i na suncano vreme i gajbice za maline. Da nije bilo DSS-ove dvolicnosti na lokalu u Novom Sadu, ne bi ni njihova Maja pobedila. No skola je sada naucena i valjda ce DS znati kako sa DSS-om ubuduce.
A onima kojima je tri godine vladavine DS-a bilo gore nego 14 godina rata, sankcija, bede i totalne propasti za vladavine Slobe, Mire, Seselja i Tome treba samo postaviti pitanje: Sta ste radili i kojim poslovima ste se bavili kad ste uspeli da vam za vreme tih 14 godina bilo tako lepo.

Neca

pre 19 godina

Tadicu, hrabro, ali iskreno, ima nas koji smo uz tebe....Dokle god ne vidimo da smo upali u zivi pesak i umesto da se uhvatimo za nesto mi se migoljimo i odosmo tako na dno...

opijum

pre 19 godina

bravo tadicu. treba pustiti da kostunica isporuci svoje u hag i onda odmah na izbore! srs naravno nije problem, u svim siromasnim i zaostalim zemljama u tranziciji ima takvih ideologija i ljudi sa takvim sklonostima, to su samo prolazna naoblacenja. ajmo ajde!

radule

pre 19 godina

Mislim da je bilo i vreme. Dosta je kohabitacije i inercije. I naravno, mislim da se dovoljno cekalo da ova Vlada isporuči BAR NEKOGA, i da pokaže da ima petlje, i to prvenstveno zbog položaja zemlje. Da pokaže spremnost da se suoči sa padom rejtinga sa 0.00002 na 0.00001667. Ali to se, kao što svi znamo, neće desiti. Baš zbog toga SRS i ima ovoliki rejting, svuda se kao default postavlja matrica ksenofobije, nesaradnje, teorije zavere i što je posebno opasno, Novog Gazimestana.

Boki

pre 19 godina

DSS-ovci pokusavaju da uplase gradjane jacanjem SRS-a u slucaju vanrednih parlamentarnih izbora. Medjutim upravo DSS-ova patoloska neobavestenost, saradnja sa SPS-om i koketiranje sa SRS-om jacaju anticivilizacijske(nacionanisticke)snage. Ukoliko bi izbori bili organizovani do kraja godine DS bi odnela ubedljivu pobedu, a SRS bi dozivela klasican nokaut. Medjutim ukoliko bi DSS uspeo da odlozi izbore to bi veoma ojacalo radikalne komuniste SRS-ovce kao i DSS-ove koalicione partnere SPS-ovce.

Ivan Milivojević, Kragujevac

pre 19 godina

Nama više kohabitacije!Idemo na izbore da konačno,u Vladu, vratimo ljude koji znaju svoj posao i kako se vodi zemlja.Vlahović premijer,Boža umesto posrnulog Dinkića,Srbija u Evropskoj Uniji

Goran, Negotin

pre 19 godina

Punu podrska Tadicu na zalaganju za vanredne parlamentarne posle kojih ce demokratska Srbija krenuti napred, a legijalisti vraceni tamo gde im je mesto.

igor

pre 19 godina

Politicki zivot je beskrajna partija saha. Davajuci ovakve izjave G.Tadic pokazuje da je veoma malo talentovan sahista. Jedini srpski genije u tom domenu je pao 12.03.2004.

Vanstranacki analiticar

pre 19 godina

Izlaganje g. Tadica na Glavnom odboru je samo podizanje morala i ucvrscivanje pobednickog mentaliteta clanovima koji bili posle izbora totalno dezorijentisani. Sa svarnoscu to sto je izjavio g. Tadic to nema nikakve veze. DS je u usponu zahvaljujuci bas g. Tadicu, ali DS-u kao predvodniku DOS-a narod jos nije oprostio kakve su sve politicke, nacionalisticke, separatisticke, krivicne i druge tendencije i pojave bile imanentne tom konglomeratu a da niko jos uvek nije odgovarao (stranacko aboliraje!).To cak ni jedan Dr Zoran Djindjic nije uspeo da emancipuje, disciplinuje i usmeri u pravom smeru. Setite se samo Canaka, Janjusevica, Bebe, Cede, Zivkovica, Kase, Koraca, Batica - koja je to galerija likova bila! Sve to ide na dusu DS-a i vrlo, vrlo vam je rano za izbore - jer ako ne budete imali vecinu sa DS u koaliciju verovatno da nece niko, osim stranaka manjina. I eto pojedinacno najvecih na vlasti.Bilo bi mi zao da usled stranackog popustanja i nespremnosti da najuri iz stranke "mangupe koji ce nam doci glave"(Lenjin) - g. Tadic koji ima kapacitete i harizmu bude samo nesto sporiji meteor na nasem nebu (poput Kostunice).

XYZ

pre 19 godina

Opet ista priča. Čim se malo neko pritaji u opoziciji, čim prođe neko vreme, čim vlasti naprave neke greške (ova vlast ne greši toliko kao prethodna, jer je i uradila mnogo manje nego prethodna), odmah slede pozivi za prevremene izbore jer su ubeđeni da "je narod prepoznao kakvi su ovi na vlasti, i sad će pohrliti na biračka mesta da glasaju za nas"! Smešno! Očekivao sam od Tadića malo više ozbiljnosti, ovo pokazuje i koliko su njegovi poslednji potezi bili "promišljeni, nakon konsultacija, uvažavanja svih stavova...". SRS je dostigao plafon, ne verujem da mogu dobijati više glasova nego što već dobijaju. U stanju su da mobilišu i motivišu svoje pristalice da izađu na izbore i glasaju za njih. Ostale stranke to nisu u stanju da urade, i zato im je rejting sve slabiji. Jednostavno, gube svoje birače, gube svoje pristalice i sve je manja izlaznost na izborima. Ako se Tadić, Koštunica, Labus i Drašković nastave ponašati kako su se dosad ponašali, na izbore će izlaziti jako mali broj ljudi, a preko 70% tih koji će izaći će glasati za SRS! Prema tome, manite se novih izbora i praznih priča o tome kako ćete ubedljibo pobediti. Ako bude novih izbora do kraja godine, ja (koji sam do sada izlazio na sve izbore) neću izaći na njih, što znači jedan glas za demokratske partije i kandidate manje... a takvih kao ja će biti mnogo - i eto Radikala na vlasti. Tadiću, preuzimaš odgovornost za moguću propast Srbije zahtevanjem novih izbora i daljnjim mrcvarenjem naroda u Srbiji. Zajedno s njim odgovornost dele Koštunica, Labus i Drašković jer ne znaju šta je kompromis i što svoje i stranačke interese stavljaju ispred narodnih i državnih.

Zvrk

pre 19 godina

jos kada bi tadic imao vecinu u skupstini za obaranje vlade imalo bi smisla to sto prica.. ova vlada zavisi od sps-a ne od ds-a tako da tadic prica u prazno.... cak ne postoji vecina ni za posredno rusnje vlade (dvotrecinsko izglasavanje nepoverenja predsedniku u skusptini cak i da ds, srs i sps glasaju to)

jedan od najbrojnijih

pre 19 godina

To se ocekuje od tebe Tadicu. Pokreni kolo. Pre nego sto puste Legiju na slobodu, pre nego sto nam uvale "eksperta" za obrazovanje, pre nego sto inflacija ode na 20%... Do kraja godine ce se videti da li ce ovi predati osumljecene Hagu ili nece. Onda DS mora preuzeti odgovornost da ne bi duboko zaronili u nevolje iz kojih bi se kasnije Srbija tesko mogla izvuci. Ljudi ce spoznati opasnost situacije i reagovati proevropski. DS ce dobiti i jako puno glasova iz dijaspore. Mi smo u vecini. Ne plasimo ih se. Naterajmo ovu cirkusku vladu da pogleda stvarnosti u oci. Oni nemaju nikakvo pokrice za ovo sto rade. Niko ih nece, a oni nam vade dusu. Dosta nazadnistva, Srbija ne moze vise da ceka.

Borislav

pre 19 godina

Boris je ubedljivo najaci lik na nasoj politickoj sceni. Ukoliko uspe da okupi dobru ekipu i da ih predstavi javnosti pre izbora,
pobeda je nadohvat ruke.

Dragan

pre 19 godina

Oni koji su srusili DOS pravdajuci taj potez nesrazmerom izmedju politickog uticaja u DOS-u i podrske javnog mnenja, sada kontrolisu manjinsku vladu R.Srbije iako su na predsednickim i lokalnim izborima doziveli totalni debakl. Oni nemaju podrsku javnog mnenja i to im naravno uopste ne smeta, jer "legijalistima" nije potreban legitimitet u situaciji kada opstaju na vlasti zahvaljujuci podrsci SPS-a. Tehnickog direktora SPS-a Vucelica je svojevremeno S.Milosevic najurio iz SPS-a jer je ovaj cak i za njega bio previse ekstreman, ali evidentno da podrska koja dolazi od takvih Kostunici uopste ne smeta.

DS 59

pre 19 godina

Samo hrabro napred! A ostali politicarcici i politikanti neka vode zicerasku populisticku politiku. Oni koji tako zavaravaju "narodne mase", u koje se kunu, cik, neka zatraze opoziv . Politka "nit smrdi, nit mirise", nikuda ne vodi, osim onih kojima nije lose dok su na odredjenim pozicijama.

Marina

pre 19 godina

Potpuno loš tajming za ovakve izjave a i za planiranje vanrednih izbora.Kako se pitanje Kosova rešava sledeće godine,doći će do mobilizacije svih patriotskih snaga. DS,osim ako ne izmisli nešto epohalno po tom pitanju,dobiće duplo manje glasova nego što je dobila. Živi bili pa videli. P.S. Oćekujem barem neko savetničko mesto.

GuC

pre 19 godina

Na žalost,postoji mogućnost da DS ne dobije izbore, što će opet nažalost zavisiti od toga šta gradjani Srbije imaju u glavi, a ne šta je DS!! Sve ste zaboravili dragi sugradjani , zaboravili ratove, čekanje na ulici za keš, smrzavanje za mleko, kovčege noću sa vašom decom. Vama je u glavi Bodrum! Da, to je afera čije rešavanje treba da vrati naše živote u ruke šešeljevih i ulemekovih bandi. Još da je Arkan tu, uz cecinu muzikicu...Nisu samo političari postali politikanti, narod je počeo da gubi tlo pod nogama i sećanje u glavi. Przničenje, inaćenje tipa NE DAM svoj glas tebi zbog toga što ...Oktobra 2004 godine,DS je jedina veza sa normalnim svetom. Zato ću da glasam za demokratsku OPCIJU. Nije super al' je jedina. Da nije DSS demokratska opcija? Osvestimo se i prekinimo sa praznim i opasnim lupetanjem u prazno, jer vreme ide. Ide toliko brzo, da sam sigurna da četiri petine Srba ne bi umelo da udje u bilo koji avion bez stručne pomoći. Eto, dotle smo došli, dragi moji.

slobodan

pre 19 godina

Kosovu treba dati Nezavisnost,jer kako mi volimo da smo nezavisni"da nas niko ne muze"tako vole i albanci.
Nadasve patili smo ih od kako znamo za sebe.
Seti se one."Trapca radi,Beograd se gradi"!

Ana

pre 19 godina

Ova vlada je katastrofa. Mora da se skine. Bilo bi najbolje da se vratimo na Đinđićev kurs. U slučaju parlamentarnih izbora,DS i SRS dobiće podjednako. Ostali će podeliti kusur. Agonija i mrcvarenje će se nastaviti. Ali,to ne može biti izgovor za držanje nesposobnog Koštunice na mestu premijera. Mora se što pre napred, pa makar i kroz ovakav sled događaja. Uslovi za dobijanje izbora se stvaraju, a ne čekaju. A stvaraju se kroz izbore. Tačno je da svaki čas imamo neke izbore, ali to je neminovno jer uvek glasamo isto,ušančeni u stranačke rovove,potpuno smo nezreli kao narod. Nikakvu lekciju nismo u stanju da naučimo,zato uvek ponavljamo.

Buldog

pre 19 godina

Ovo što je "Risbo" rekao danas, bilo je jasno najmanje juče (ako ne i ranije), iz dva dobra razloga:
- Tadić je pozvao svoj DS da, ukoliko bude neophodno za izglasavanje njegovog nepoverenja u Skupštini, DS dopuni do većine, pa kad referendum propadne (što je realno očekivati, s obuzirom da većina upisanih neće ni izaći na referendum a upravo ta većina je potrebna za opoziv; neuspeh referenduma prema važećem Ustavu znači raspuštanje Skupštine i nove parlamentarne izbore;
- hajka koja pokrenuta na Božu Đelića, treba(la je) po mom mišljenju da bude početak predizborne kampanje; poučeni iskustvom da afere donose brze poene, pripadnici trenutno vladauće koalicije su pribegli oprobanom receptu.
E, sad, jeste da ne umeju da rade, ali DSS-ovci makar umeju da uče slušaju i primenjuju naučeno: kako drugačije protumačiti to da ovu priču sa najvećim profesionalcem u vladi Zorana Živkovića, pokerće minstar pravde!

Dejan - Toronto

pre 19 godina

Zao mi je sto saljem komentare iz Kanade, ali poslednji put sam dolazio da glasam za Tadica, pa da prokomentarisem:
Potvrdjeno je da nema nikog vrednog glasa na sceni trenutno... Izjave poput ove su kao reflektori upereni u oci mase. Ocigledno se kod nas stranke razlikuju samo po imenu... sve cine nesposobnjakovici!
Iako b92 favorizuje PRO Tadic komentare, nadam se da ce radi objektivnosti objaviti i moj komentar. Ako procitaju do kraja!

Milena

pre 19 godina

o ne opet izbori ko to placa.To je skupo. bolje da te novce potrose za poboljsanje. krecenje bolnica. A jos jedno pitanje sto ti IZ TAdiceve stranke zapeli da budu na Vlasti?????

antsas

pre 19 godina

Ajde,ajde, samo vi pumpajte radikale
novim i novim izborima!

Pa zar ne vidite da je narodu muka od svega
a pogotovu od izbora!?

Sreca pa se pojavio Karic sa svojom strankom
koji apsorbuje jedan deo birackog tela radikala i time spasava Srbiju totalnog srljanja u radikalizaciju i ludilo.

Vladimir

pre 19 godina

Samo napred Borise. Dole sa radikalima i ostilm prodavcima magle. Ajde da ih pitamo za njihova obecanja. Ja jos pamtim govor Seselja u Kninu jula 95 kada je ubedio Srbe u Krajini da ne prohvate plan Z4 i ostanu da zive u Krajini, kada im je obecao pomoc Srbije u slucaju napada Hrvata pa ih onda ostavio na cedilu. Isto i 99, kada je Vlada u kojoj su SPS i SRS bili ostavila Srbe na Kosovu na cedilu i povukla vojsku za 5 dana. Secam se svega

Jack

pre 19 godina

Cini mi se da su nasi politicari naucili na semunarima samo da vode izborne kampanje a kada dodju na vlast nemaju ideju sta da rade pa hajdmo ponovo na izbore. gospodo pre nego sto ste platili stranim konsultantima da vaa obuce kako da dodjete na vlast trebali ste da uzmete i koji kursic sa temom sta da radite kada budete na vlasti, kada vec sami niste u mogucnosti da vidite sta ovj nasoj izmucenoj Srbiji treba. Gospodo, manite se lepljenja plakata i smesenja saa bilborda, dosta nam je sarenih reklama, radite nesto sto je korisno za ovu zemlju. Nece narod vise da bira izmedju vas, vec bi hteo radite za njegovo dobro, malo, za promenu.

sToJKo

pre 19 godina

Danasnja Tadiceva izjava i samouverenost da ce pobediti-'vec vidjeno'. Dobro znamo iz bliske istorije da svi koji su takvim tonom pretili pred izbore i bili 'slepo' ubedjeni u svoju pobedu su obicno izlazili kao gubitnici.
I DOSTA VISE TIH IZBORA.

Gradimir Stefanovic

pre 19 godina

A STA POSLE IZBORA. Ulazimo u jedan novi sport, interesantniji i od fudbala.

Lepo je pricati da ce izbori doneti bolje sutra. Lepo je i doskutovati koliko ce ko da dobije glasova. Lepo je da i agencije za testiranje javnog mnjenja dobiju neku paru. Lepo je i da kontrolori dodju do prilike da putuju.

Nije lepo sto sve troskove izbora treba da plate poreski obveznici, odnosno oni koji rade. Nije lepo da oni koji rade stalno imaju promenu politicke klime i nesigurnost za dugorocno poslovanje.

Sigurno je da narod veruje da zasluzuje bolje lidere. Sigurno je da medjunarodna zajednica ocekuje lidere koji ce narod da povuku izvan ponora izolovanosti. Sigurno je da se opet nece mnogo raditi zbog izbora. Sigurno je da ce onima koji budu izabrani biti jos teze nego onima koji su na vlasti. Sigurno je da ce posle kratkog vremena, doci do krize u donosenju sve tezih i tezih odluka, i zahteva za ponovnim izborima.

Okrenimo ovaj zacarani krug i pocnimo da radimo savesnije i bolje, bar oni koji imaju posao, pa ce sve drugo doci samo po sebi.

Marina

pre 19 godina

Ljudi, ovde se više ne radi o pristojnosti. Ne folirajte se i ne izigravajte neprestano kulturne demokrate, već stvari nazovite pravim imenom i podsećajte Srbiju na rezultate vladavine Crveno-Crnih, inače ćemo svi završiti u cnoj rupi! Radikali svojom prostačkom agresivnošću u svim TV nastupima pokušavaju da zaplaše svoje protivnike kako bi ih onemogućili da iznesu masu osnovanih optužbi na račun SRS-a.
Zašto se ne govori više o sudskim postupcima koji se vode protiv "poštenih" radikala? Ranije su njihove laži prolazile samo kod nepismenih, kasnije i kod polupismenih, a sada i kod dobrog dela pismenih ljudi. Demokrate, razmislite o tome! Zar Beograd to nije pokazao? Pokušajte da promenite stil i taktiku u narednoj predizbornoj kampanji.

pera

pre 19 godina

Sada ce se videti ko koliku ima podrsku.
U 2005 ce se odigrati 6 oktobar !
Samo napred Borise , nema nazad !!!
Izvuci Srbiju iz blata !!!
pera

LalaNS

pre 19 godina

1.-neka neko pokaze ove komentare nasem voljenom presedniku.
2.-sta ako budu izbori pa "mala grupa DDS-ovaca" da podrsku radikalima.DS sa svim satelitima nikada neće videti ni vlade ni rukovodećih mesta.
mislim da bi to trebalo da se dogodi da bi neki shvatili gde im je mesto.

Nevenka, Novi Sad

pre 19 godina

To je samo posledica flertovanja sa nacionalistima, i od strane DSa a ne samo DSSa...pa sad ispada skoro nepristojno i nedemokratski podsecati gradjane na to ko su radikali....i sta se desavalo u bliskoj proslosti....i DS i DSS i G17+...svi zagovaraju Milosevicevu jogurt revoluciju kod nas u Vojvodini kao dobru stvar...opste flertovanje...da ne kazem ruznije...i sada imamo opet zavere, separatiste, ksenofobiju, jeres......zdravi razum je opet nepozeljan i znak izdaje.....

Srdjan, Ceska

pre 19 godina

Nikad u zivotu nisam verovao da cu nekom politicaru toliko verovati kao Tadicu. Cak ni pokojnom Djindjicu nisam toliko verovao, sta vise bio sam skeptican u njegove izjave, ali Tadic je apsolutno broj 1!!! medju politicarima, koje sam do sada imao u prilici da posmatram. A posto studiram politicke nauke i to mi je neka vrsta profesije, posmatrao sam ih mnoge. Daj Boze da Srbija konacno progleda i shvati da praznim recima i bajkama veruju samo deca. Onaj ko izjavi da je Srbija zaglavila vec duze vreme do guse taj je u pravu. I onaj ko kaze da Srbija treba prvo da pocne da leci one najbolnije rane, kako bi dosla do onih laksih, taj Vas ne laze!!! Borise, nema nazad, samo napred!!! Konacno se i emigracija budi i ako nastavite sa pobedama sve cemo aktivniji biti. U slucaju da pobede radikali, vracamo se gde smo bili - znaci u proslost, znaci u mrtvilo, jer ako Srbija nepokaze da hoce promene onda to sigurno neocekujte od emiracije da ce menjati Srbe u Srbiji. Dosta nam je vise mucenja zbog Vase tvrdoglavosti i gluposti!!! Recite zbogom proslosti!!!!

Dorcolac

pre 19 godina

Ukoliko izbori budu bili organizovani pre kraja godine SRS, DSS i SPS zajedno nemaju sanse da predju 50%. Medjutim ukoliko DSS-ovci uspeju da odloze izbore SRS i SPS ce neminovno biti najveci profiteri Kostunicine politike.

Gradimir, Pozega

pre 19 godina

DSS-ovci uporno pokusavaju da uplase gradjane Srbije SRS-om i SPS-om podsecajci ih na njihovu politiku 90'ih godina, a pri tome zaboravljaju da kazu da njihova vlada opstaje upravo zahvaljujuci podrsci najekstremnijeg Vucelicevog krila SPS-a.

Oliver, Petrovac

pre 19 godina

NAJZAD je Tadic pokazao PRAVU energicnost i odlucnost! TO nam treba LjUDI!!! Krajnje je vreme za prave promene jer je ovo status que vise neizdrzljivo.

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Pa zar se to naziva demokratijom i visepartiskim sistemom. Te g.din Tadic je izjavio, te,predsednik Srbije Tadic je rekao, te predsednik DS je zakljucio, .... Pa zar je gdin. Tadic samo predsednik za clanove DS ili cele Srbije.?? Zar u Srbije nema drugih stranaka sem DS??Koja je to sloboda stampe i kada u svim novinama samo DS i Tadic?? Zasto on sa pozicije predsednika promovise samo svoju stranku i kandidate DS na svim nivoima...Pa to ni "omrazeni" Slobodan Milosevic nije radio.

Zoran

pre 19 godina

Dovoljno je pogledati samo rezultate izbora u Beogradu, pa ce vam sve biti jasno. Ja se ne bih igrao novim izborima. Pogledajte Novi sad. I ova Vlada, mada nije sjajna, je bolje od radikala i socijalista koji su u usponu. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo kad bi....

Voja sa Zvezdare

pre 19 godina

Bogami od Srpske radikalne stranke niko neće imati više glasova. Samo je pitanje da li će SRS imati ubedljivu natpolovičnu većinu, ali sigurno će imati najviše.

nesha

pre 19 godina

Naravno ceka se da ova Vlada isporuci Mladica pa onda mogu izbori!Taktika je davno provaljena i mislim da DS ce biti tek treca stranka jel narod sigurno nije zaboravio tri godine vladavine DS-a!

LL

pre 19 godina

Normalno je da svako tvrdi da ce pobediti. I Karic je to tvrdio na predsednickim. Ali, predsednik nam se malo zaneo u svojim procenama. DS ni u ludilu ne moze da osvoji vise od 20 posto.

vinetu

pre 19 godina

Uprkos razocarenju mnogih mesetara koji su se nadali da ce imati ponovo priliku za dugotrajne mahinacije u mraku DSS/SRS-a cini se da ce DS morati ponovo da preuzme vodecu ulogu u ovoj tuznoj zemlji. G. Tadic je u pravu. Istina je da ni DS nije bila bezgresna na vlasti, ali je bolje i gresiti dok se stremi cilju nego stalno padati uz nemoc i praznu retoriku.

Vlada

pre 19 godina

Tako je, Borise, u potpunosti te podrzavam! Velika je steta sto ova Srbija nema vise politicara kao sto je nas Predsednik gospodin Boris Tadic, jer on je izgleda jedini koji je prepoznao i shvatio sta svet od nas trazi i sta mi moramo da uradimo da bi smo postali deo tog sveta! Gospodin Tadic je dovoljno pametan da shvati da Srbiji nema bolje sutra, da nema napred ako konacno ne pocnemo da obavljamo nase medjunarodne obaveze, ako to ne ucinimo jedini koraci ove Srbije bice koraci u nazad! Da, da, u nazad, u onu Srbiju iz 90-tih, u Srbiju SPS-a i SRS-a gde ce "veliki Srbi" da vode glavnu rec i to ne u korist srpskoga naroda vec u svoju licnu korist, vraticemo se u Srbiju gde smo cekali u red za ulje, secer, gorivo,... gde smo radili za bonove ze topli obrok!!!

zoran

pre 19 godina

Medunarodni pseudo-uspesi koje je G.Tadic nedavno dobio (pitanje nezavisnossti Kosova je u SAD SAMO odlozeno) su ga ocigledno opili do te mere da se moze usuditi i igru sa vatrom. Sta ako pobede radikali?

Slavica NS

pre 19 godina

Isto kao sto narod nije zaboravio vladavinu socijalista, nije zaboravio ni of-sor racune, pretnje Bebe Popovica, bezene u Silerovoj, i glasanje iz Turske. Sanjaj, Borise ...

Ko je ugasio svetlo??????????

pre 19 godina

Tadicu, samo hrabro napred. Jedino DS ima viziju za evropsku buducnost Srbije.
Sto se tice verovanja da ce SRS imati pojedinacno najvise glasova, to je vrlo diskutabilno. Za te vecite gubitnike, uvek se misli da ce pobediti ali na kraju ispadnu ono sto i jesu ,a to je jedno veliko nista. Setimo se samo proslih predsednickih izbora, gde su pre prvog kruga svi tipovali na Nikolica, a na kraju je plakao zaleci se na glasove manjinskih zajednica, kao i na suncano vreme i gajbice za maline. Da nije bilo DSS-ove dvolicnosti na lokalu u Novom Sadu, ne bi ni njihova Maja pobedila. No skola je sada naucena i valjda ce DS znati kako sa DSS-om ubuduce.
A onima kojima je tri godine vladavine DS-a bilo gore nego 14 godina rata, sankcija, bede i totalne propasti za vladavine Slobe, Mire, Seselja i Tome treba samo postaviti pitanje: Sta ste radili i kojim poslovima ste se bavili kad ste uspeli da vam za vreme tih 14 godina bilo tako lepo.

Neca

pre 19 godina

Tadicu, hrabro, ali iskreno, ima nas koji smo uz tebe....Dokle god ne vidimo da smo upali u zivi pesak i umesto da se uhvatimo za nesto mi se migoljimo i odosmo tako na dno...

opijum

pre 19 godina

bravo tadicu. treba pustiti da kostunica isporuci svoje u hag i onda odmah na izbore! srs naravno nije problem, u svim siromasnim i zaostalim zemljama u tranziciji ima takvih ideologija i ljudi sa takvim sklonostima, to su samo prolazna naoblacenja. ajmo ajde!

radule

pre 19 godina

Mislim da je bilo i vreme. Dosta je kohabitacije i inercije. I naravno, mislim da se dovoljno cekalo da ova Vlada isporuči BAR NEKOGA, i da pokaže da ima petlje, i to prvenstveno zbog položaja zemlje. Da pokaže spremnost da se suoči sa padom rejtinga sa 0.00002 na 0.00001667. Ali to se, kao što svi znamo, neće desiti. Baš zbog toga SRS i ima ovoliki rejting, svuda se kao default postavlja matrica ksenofobije, nesaradnje, teorije zavere i što je posebno opasno, Novog Gazimestana.

Boki

pre 19 godina

DSS-ovci pokusavaju da uplase gradjane jacanjem SRS-a u slucaju vanrednih parlamentarnih izbora. Medjutim upravo DSS-ova patoloska neobavestenost, saradnja sa SPS-om i koketiranje sa SRS-om jacaju anticivilizacijske(nacionanisticke)snage. Ukoliko bi izbori bili organizovani do kraja godine DS bi odnela ubedljivu pobedu, a SRS bi dozivela klasican nokaut. Medjutim ukoliko bi DSS uspeo da odlozi izbore to bi veoma ojacalo radikalne komuniste SRS-ovce kao i DSS-ove koalicione partnere SPS-ovce.

Ivan Milivojević, Kragujevac

pre 19 godina

Nama više kohabitacije!Idemo na izbore da konačno,u Vladu, vratimo ljude koji znaju svoj posao i kako se vodi zemlja.Vlahović premijer,Boža umesto posrnulog Dinkića,Srbija u Evropskoj Uniji

Goran, Negotin

pre 19 godina

Punu podrska Tadicu na zalaganju za vanredne parlamentarne posle kojih ce demokratska Srbija krenuti napred, a legijalisti vraceni tamo gde im je mesto.

igor

pre 19 godina

Politicki zivot je beskrajna partija saha. Davajuci ovakve izjave G.Tadic pokazuje da je veoma malo talentovan sahista. Jedini srpski genije u tom domenu je pao 12.03.2004.

Vanstranacki analiticar

pre 19 godina

Izlaganje g. Tadica na Glavnom odboru je samo podizanje morala i ucvrscivanje pobednickog mentaliteta clanovima koji bili posle izbora totalno dezorijentisani. Sa svarnoscu to sto je izjavio g. Tadic to nema nikakve veze. DS je u usponu zahvaljujuci bas g. Tadicu, ali DS-u kao predvodniku DOS-a narod jos nije oprostio kakve su sve politicke, nacionalisticke, separatisticke, krivicne i druge tendencije i pojave bile imanentne tom konglomeratu a da niko jos uvek nije odgovarao (stranacko aboliraje!).To cak ni jedan Dr Zoran Djindjic nije uspeo da emancipuje, disciplinuje i usmeri u pravom smeru. Setite se samo Canaka, Janjusevica, Bebe, Cede, Zivkovica, Kase, Koraca, Batica - koja je to galerija likova bila! Sve to ide na dusu DS-a i vrlo, vrlo vam je rano za izbore - jer ako ne budete imali vecinu sa DS u koaliciju verovatno da nece niko, osim stranaka manjina. I eto pojedinacno najvecih na vlasti.Bilo bi mi zao da usled stranackog popustanja i nespremnosti da najuri iz stranke "mangupe koji ce nam doci glave"(Lenjin) - g. Tadic koji ima kapacitete i harizmu bude samo nesto sporiji meteor na nasem nebu (poput Kostunice).

XYZ

pre 19 godina

Opet ista priča. Čim se malo neko pritaji u opoziciji, čim prođe neko vreme, čim vlasti naprave neke greške (ova vlast ne greši toliko kao prethodna, jer je i uradila mnogo manje nego prethodna), odmah slede pozivi za prevremene izbore jer su ubeđeni da "je narod prepoznao kakvi su ovi na vlasti, i sad će pohrliti na biračka mesta da glasaju za nas"! Smešno! Očekivao sam od Tadića malo više ozbiljnosti, ovo pokazuje i koliko su njegovi poslednji potezi bili "promišljeni, nakon konsultacija, uvažavanja svih stavova...". SRS je dostigao plafon, ne verujem da mogu dobijati više glasova nego što već dobijaju. U stanju su da mobilišu i motivišu svoje pristalice da izađu na izbore i glasaju za njih. Ostale stranke to nisu u stanju da urade, i zato im je rejting sve slabiji. Jednostavno, gube svoje birače, gube svoje pristalice i sve je manja izlaznost na izborima. Ako se Tadić, Koštunica, Labus i Drašković nastave ponašati kako su se dosad ponašali, na izbore će izlaziti jako mali broj ljudi, a preko 70% tih koji će izaći će glasati za SRS! Prema tome, manite se novih izbora i praznih priča o tome kako ćete ubedljibo pobediti. Ako bude novih izbora do kraja godine, ja (koji sam do sada izlazio na sve izbore) neću izaći na njih, što znači jedan glas za demokratske partije i kandidate manje... a takvih kao ja će biti mnogo - i eto Radikala na vlasti. Tadiću, preuzimaš odgovornost za moguću propast Srbije zahtevanjem novih izbora i daljnjim mrcvarenjem naroda u Srbiji. Zajedno s njim odgovornost dele Koštunica, Labus i Drašković jer ne znaju šta je kompromis i što svoje i stranačke interese stavljaju ispred narodnih i državnih.

Zvrk

pre 19 godina

jos kada bi tadic imao vecinu u skupstini za obaranje vlade imalo bi smisla to sto prica.. ova vlada zavisi od sps-a ne od ds-a tako da tadic prica u prazno.... cak ne postoji vecina ni za posredno rusnje vlade (dvotrecinsko izglasavanje nepoverenja predsedniku u skusptini cak i da ds, srs i sps glasaju to)

jedan od najbrojnijih

pre 19 godina

To se ocekuje od tebe Tadicu. Pokreni kolo. Pre nego sto puste Legiju na slobodu, pre nego sto nam uvale "eksperta" za obrazovanje, pre nego sto inflacija ode na 20%... Do kraja godine ce se videti da li ce ovi predati osumljecene Hagu ili nece. Onda DS mora preuzeti odgovornost da ne bi duboko zaronili u nevolje iz kojih bi se kasnije Srbija tesko mogla izvuci. Ljudi ce spoznati opasnost situacije i reagovati proevropski. DS ce dobiti i jako puno glasova iz dijaspore. Mi smo u vecini. Ne plasimo ih se. Naterajmo ovu cirkusku vladu da pogleda stvarnosti u oci. Oni nemaju nikakvo pokrice za ovo sto rade. Niko ih nece, a oni nam vade dusu. Dosta nazadnistva, Srbija ne moze vise da ceka.

Borislav

pre 19 godina

Boris je ubedljivo najaci lik na nasoj politickoj sceni. Ukoliko uspe da okupi dobru ekipu i da ih predstavi javnosti pre izbora,
pobeda je nadohvat ruke.

Dragan

pre 19 godina

Oni koji su srusili DOS pravdajuci taj potez nesrazmerom izmedju politickog uticaja u DOS-u i podrske javnog mnenja, sada kontrolisu manjinsku vladu R.Srbije iako su na predsednickim i lokalnim izborima doziveli totalni debakl. Oni nemaju podrsku javnog mnenja i to im naravno uopste ne smeta, jer "legijalistima" nije potreban legitimitet u situaciji kada opstaju na vlasti zahvaljujuci podrsci SPS-a. Tehnickog direktora SPS-a Vucelica je svojevremeno S.Milosevic najurio iz SPS-a jer je ovaj cak i za njega bio previse ekstreman, ali evidentno da podrska koja dolazi od takvih Kostunici uopste ne smeta.

DS 59

pre 19 godina

Samo hrabro napred! A ostali politicarcici i politikanti neka vode zicerasku populisticku politiku. Oni koji tako zavaravaju "narodne mase", u koje se kunu, cik, neka zatraze opoziv . Politka "nit smrdi, nit mirise", nikuda ne vodi, osim onih kojima nije lose dok su na odredjenim pozicijama.

Marina

pre 19 godina

Potpuno loš tajming za ovakve izjave a i za planiranje vanrednih izbora.Kako se pitanje Kosova rešava sledeće godine,doći će do mobilizacije svih patriotskih snaga. DS,osim ako ne izmisli nešto epohalno po tom pitanju,dobiće duplo manje glasova nego što je dobila. Živi bili pa videli. P.S. Oćekujem barem neko savetničko mesto.

GuC

pre 19 godina

Na žalost,postoji mogućnost da DS ne dobije izbore, što će opet nažalost zavisiti od toga šta gradjani Srbije imaju u glavi, a ne šta je DS!! Sve ste zaboravili dragi sugradjani , zaboravili ratove, čekanje na ulici za keš, smrzavanje za mleko, kovčege noću sa vašom decom. Vama je u glavi Bodrum! Da, to je afera čije rešavanje treba da vrati naše živote u ruke šešeljevih i ulemekovih bandi. Još da je Arkan tu, uz cecinu muzikicu...Nisu samo političari postali politikanti, narod je počeo da gubi tlo pod nogama i sećanje u glavi. Przničenje, inaćenje tipa NE DAM svoj glas tebi zbog toga što ...Oktobra 2004 godine,DS je jedina veza sa normalnim svetom. Zato ću da glasam za demokratsku OPCIJU. Nije super al' je jedina. Da nije DSS demokratska opcija? Osvestimo se i prekinimo sa praznim i opasnim lupetanjem u prazno, jer vreme ide. Ide toliko brzo, da sam sigurna da četiri petine Srba ne bi umelo da udje u bilo koji avion bez stručne pomoći. Eto, dotle smo došli, dragi moji.

slobodan

pre 19 godina

Kosovu treba dati Nezavisnost,jer kako mi volimo da smo nezavisni"da nas niko ne muze"tako vole i albanci.
Nadasve patili smo ih od kako znamo za sebe.
Seti se one."Trapca radi,Beograd se gradi"!

Ana

pre 19 godina

Ova vlada je katastrofa. Mora da se skine. Bilo bi najbolje da se vratimo na Đinđićev kurs. U slučaju parlamentarnih izbora,DS i SRS dobiće podjednako. Ostali će podeliti kusur. Agonija i mrcvarenje će se nastaviti. Ali,to ne može biti izgovor za držanje nesposobnog Koštunice na mestu premijera. Mora se što pre napred, pa makar i kroz ovakav sled događaja. Uslovi za dobijanje izbora se stvaraju, a ne čekaju. A stvaraju se kroz izbore. Tačno je da svaki čas imamo neke izbore, ali to je neminovno jer uvek glasamo isto,ušančeni u stranačke rovove,potpuno smo nezreli kao narod. Nikakvu lekciju nismo u stanju da naučimo,zato uvek ponavljamo.

Buldog

pre 19 godina

Ovo što je "Risbo" rekao danas, bilo je jasno najmanje juče (ako ne i ranije), iz dva dobra razloga:
- Tadić je pozvao svoj DS da, ukoliko bude neophodno za izglasavanje njegovog nepoverenja u Skupštini, DS dopuni do većine, pa kad referendum propadne (što je realno očekivati, s obuzirom da većina upisanih neće ni izaći na referendum a upravo ta većina je potrebna za opoziv; neuspeh referenduma prema važećem Ustavu znači raspuštanje Skupštine i nove parlamentarne izbore;
- hajka koja pokrenuta na Božu Đelića, treba(la je) po mom mišljenju da bude početak predizborne kampanje; poučeni iskustvom da afere donose brze poene, pripadnici trenutno vladauće koalicije su pribegli oprobanom receptu.
E, sad, jeste da ne umeju da rade, ali DSS-ovci makar umeju da uče slušaju i primenjuju naučeno: kako drugačije protumačiti to da ovu priču sa najvećim profesionalcem u vladi Zorana Živkovića, pokerće minstar pravde!

Dejan - Toronto

pre 19 godina

Zao mi je sto saljem komentare iz Kanade, ali poslednji put sam dolazio da glasam za Tadica, pa da prokomentarisem:
Potvrdjeno je da nema nikog vrednog glasa na sceni trenutno... Izjave poput ove su kao reflektori upereni u oci mase. Ocigledno se kod nas stranke razlikuju samo po imenu... sve cine nesposobnjakovici!
Iako b92 favorizuje PRO Tadic komentare, nadam se da ce radi objektivnosti objaviti i moj komentar. Ako procitaju do kraja!

Milena

pre 19 godina

o ne opet izbori ko to placa.To je skupo. bolje da te novce potrose za poboljsanje. krecenje bolnica. A jos jedno pitanje sto ti IZ TAdiceve stranke zapeli da budu na Vlasti?????

antsas

pre 19 godina

Ajde,ajde, samo vi pumpajte radikale
novim i novim izborima!

Pa zar ne vidite da je narodu muka od svega
a pogotovu od izbora!?

Sreca pa se pojavio Karic sa svojom strankom
koji apsorbuje jedan deo birackog tela radikala i time spasava Srbiju totalnog srljanja u radikalizaciju i ludilo.

Vladimir

pre 19 godina

Samo napred Borise. Dole sa radikalima i ostilm prodavcima magle. Ajde da ih pitamo za njihova obecanja. Ja jos pamtim govor Seselja u Kninu jula 95 kada je ubedio Srbe u Krajini da ne prohvate plan Z4 i ostanu da zive u Krajini, kada im je obecao pomoc Srbije u slucaju napada Hrvata pa ih onda ostavio na cedilu. Isto i 99, kada je Vlada u kojoj su SPS i SRS bili ostavila Srbe na Kosovu na cedilu i povukla vojsku za 5 dana. Secam se svega

Jack

pre 19 godina

Cini mi se da su nasi politicari naucili na semunarima samo da vode izborne kampanje a kada dodju na vlast nemaju ideju sta da rade pa hajdmo ponovo na izbore. gospodo pre nego sto ste platili stranim konsultantima da vaa obuce kako da dodjete na vlast trebali ste da uzmete i koji kursic sa temom sta da radite kada budete na vlasti, kada vec sami niste u mogucnosti da vidite sta ovj nasoj izmucenoj Srbiji treba. Gospodo, manite se lepljenja plakata i smesenja saa bilborda, dosta nam je sarenih reklama, radite nesto sto je korisno za ovu zemlju. Nece narod vise da bira izmedju vas, vec bi hteo radite za njegovo dobro, malo, za promenu.

sToJKo

pre 19 godina

Danasnja Tadiceva izjava i samouverenost da ce pobediti-'vec vidjeno'. Dobro znamo iz bliske istorije da svi koji su takvim tonom pretili pred izbore i bili 'slepo' ubedjeni u svoju pobedu su obicno izlazili kao gubitnici.
I DOSTA VISE TIH IZBORA.

Gradimir Stefanovic

pre 19 godina

A STA POSLE IZBORA. Ulazimo u jedan novi sport, interesantniji i od fudbala.

Lepo je pricati da ce izbori doneti bolje sutra. Lepo je i doskutovati koliko ce ko da dobije glasova. Lepo je da i agencije za testiranje javnog mnjenja dobiju neku paru. Lepo je i da kontrolori dodju do prilike da putuju.

Nije lepo sto sve troskove izbora treba da plate poreski obveznici, odnosno oni koji rade. Nije lepo da oni koji rade stalno imaju promenu politicke klime i nesigurnost za dugorocno poslovanje.

Sigurno je da narod veruje da zasluzuje bolje lidere. Sigurno je da medjunarodna zajednica ocekuje lidere koji ce narod da povuku izvan ponora izolovanosti. Sigurno je da se opet nece mnogo raditi zbog izbora. Sigurno je da ce onima koji budu izabrani biti jos teze nego onima koji su na vlasti. Sigurno je da ce posle kratkog vremena, doci do krize u donosenju sve tezih i tezih odluka, i zahteva za ponovnim izborima.

Okrenimo ovaj zacarani krug i pocnimo da radimo savesnije i bolje, bar oni koji imaju posao, pa ce sve drugo doci samo po sebi.

Marina

pre 19 godina

Ljudi, ovde se više ne radi o pristojnosti. Ne folirajte se i ne izigravajte neprestano kulturne demokrate, već stvari nazovite pravim imenom i podsećajte Srbiju na rezultate vladavine Crveno-Crnih, inače ćemo svi završiti u cnoj rupi! Radikali svojom prostačkom agresivnošću u svim TV nastupima pokušavaju da zaplaše svoje protivnike kako bi ih onemogućili da iznesu masu osnovanih optužbi na račun SRS-a.
Zašto se ne govori više o sudskim postupcima koji se vode protiv "poštenih" radikala? Ranije su njihove laži prolazile samo kod nepismenih, kasnije i kod polupismenih, a sada i kod dobrog dela pismenih ljudi. Demokrate, razmislite o tome! Zar Beograd to nije pokazao? Pokušajte da promenite stil i taktiku u narednoj predizbornoj kampanji.

pera

pre 19 godina

Sada ce se videti ko koliku ima podrsku.
U 2005 ce se odigrati 6 oktobar !
Samo napred Borise , nema nazad !!!
Izvuci Srbiju iz blata !!!
pera

LalaNS

pre 19 godina

1.-neka neko pokaze ove komentare nasem voljenom presedniku.
2.-sta ako budu izbori pa "mala grupa DDS-ovaca" da podrsku radikalima.DS sa svim satelitima nikada neće videti ni vlade ni rukovodećih mesta.
mislim da bi to trebalo da se dogodi da bi neki shvatili gde im je mesto.

Nevenka, Novi Sad

pre 19 godina

To je samo posledica flertovanja sa nacionalistima, i od strane DSa a ne samo DSSa...pa sad ispada skoro nepristojno i nedemokratski podsecati gradjane na to ko su radikali....i sta se desavalo u bliskoj proslosti....i DS i DSS i G17+...svi zagovaraju Milosevicevu jogurt revoluciju kod nas u Vojvodini kao dobru stvar...opste flertovanje...da ne kazem ruznije...i sada imamo opet zavere, separatiste, ksenofobiju, jeres......zdravi razum je opet nepozeljan i znak izdaje.....

Srdjan, Ceska

pre 19 godina

Nikad u zivotu nisam verovao da cu nekom politicaru toliko verovati kao Tadicu. Cak ni pokojnom Djindjicu nisam toliko verovao, sta vise bio sam skeptican u njegove izjave, ali Tadic je apsolutno broj 1!!! medju politicarima, koje sam do sada imao u prilici da posmatram. A posto studiram politicke nauke i to mi je neka vrsta profesije, posmatrao sam ih mnoge. Daj Boze da Srbija konacno progleda i shvati da praznim recima i bajkama veruju samo deca. Onaj ko izjavi da je Srbija zaglavila vec duze vreme do guse taj je u pravu. I onaj ko kaze da Srbija treba prvo da pocne da leci one najbolnije rane, kako bi dosla do onih laksih, taj Vas ne laze!!! Borise, nema nazad, samo napred!!! Konacno se i emigracija budi i ako nastavite sa pobedama sve cemo aktivniji biti. U slucaju da pobede radikali, vracamo se gde smo bili - znaci u proslost, znaci u mrtvilo, jer ako Srbija nepokaze da hoce promene onda to sigurno neocekujte od emiracije da ce menjati Srbe u Srbiji. Dosta nam je vise mucenja zbog Vase tvrdoglavosti i gluposti!!! Recite zbogom proslosti!!!!

Dorcolac

pre 19 godina

Ukoliko izbori budu bili organizovani pre kraja godine SRS, DSS i SPS zajedno nemaju sanse da predju 50%. Medjutim ukoliko DSS-ovci uspeju da odloze izbore SRS i SPS ce neminovno biti najveci profiteri Kostunicine politike.

Gradimir, Pozega

pre 19 godina

DSS-ovci uporno pokusavaju da uplase gradjane Srbije SRS-om i SPS-om podsecajci ih na njihovu politiku 90'ih godina, a pri tome zaboravljaju da kazu da njihova vlada opstaje upravo zahvaljujuci podrsci najekstremnijeg Vucelicevog krila SPS-a.

Oliver, Petrovac

pre 19 godina

NAJZAD je Tadic pokazao PRAVU energicnost i odlucnost! TO nam treba LjUDI!!! Krajnje je vreme za prave promene jer je ovo status que vise neizdrzljivo.

Jovan Jovanovic

pre 19 godina

Pa zar se to naziva demokratijom i visepartiskim sistemom. Te g.din Tadic je izjavio, te,predsednik Srbije Tadic je rekao, te predsednik DS je zakljucio, .... Pa zar je gdin. Tadic samo predsednik za clanove DS ili cele Srbije.?? Zar u Srbije nema drugih stranaka sem DS??Koja je to sloboda stampe i kada u svim novinama samo DS i Tadic?? Zasto on sa pozicije predsednika promovise samo svoju stranku i kandidate DS na svim nivoima...Pa to ni "omrazeni" Slobodan Milosevic nije radio.

Zoran

pre 19 godina

Dovoljno je pogledati samo rezultate izbora u Beogradu, pa ce vam sve biti jasno. Ja se ne bih igrao novim izborima. Pogledajte Novi sad. I ova Vlada, mada nije sjajna, je bolje od radikala i socijalista koji su u usponu. Ne smem ni da pomislim sta bi bilo kad bi....