Ponedeljak, 08.04.2019.

13:45

"Partizan stvara NBA igrače, Peđa i Beli igrali za one što nisu baš dobri"

Generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac pričao je o početku košarkaške karijere i zanimljivim iskustvima kroz koja je prošao.

Izvor: LN

"Partizan stvara NBA igraèe, Peða i Beli igrali za one što nisu baš dobri" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

WillyWonka

pre 5 godina

Ne smije se čovjek ni našaliti, odmah idu burne reakcije.
Sve u svemu, Divac nije baš imao klupskog uspjeha kako bi se moglo naslutiti. Tačnije, Divac je osvojio sa Partizanom titulu u SFRJ samo jednom, kad je imao 18 godina i skoro nije ni igrao. Nema osvojen Kup šampiona, a u NBA znamo da nije osvojio prsten. Njegovi uspjesi su vezani za reprezentaciju, koja je bila nevjerovatno moćna, a on je čak jednom i tu uspio i zabrljati dobijeno polufinale. Prema tome, nije Divčeva karijera baš tako sjajna kako se predstavlja, nedostaju klupski uspjesi.

Ixan

pre 5 godina

Pre nekoliko godina u casopisu "Nedeljnik" u velikom intervju, pokojni generalni direktor GENEX-a Miki Savicevic je kazao: "koliko pita od heljde majke Vlade Divca smo morali da pojdemo da bi naterali njegove roditelje da predje da igra za Partizan". Ko je citao ovaj tekst, setice se, pametnom dovoljno. Pa i nekadasnji Zvezdin igrac, Zoran Radovic je tvrdio da je Divac bio blizu prelaska u Zvezdu, i da je u poslednjem trenutku prelomio za Partizan. Znaci neke radnje su presudile da iz Sloge ode u Partizan. Koliko god da je Divac nasa igracka legenda, i doneo nam je mnogo radosti, ova izjava mu nije trebala, ljudi se odmah pale ovde, samo se produbljuje jaz izmedju navijaca. Lako je pricati iz Amerike. Inace, Bjelica je prosao sve mladje kategorije Partizana, ali proglasena netalentovanim pa je napustio Partizan.

Realno

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
… Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic … Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
… Rebraca Vranjes
… Drobnjak
… Krstic
… Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!
(Malo malo, 8. april 2019 23:31)

Ako si već nabrojao partizanove mahače peškira,mogao si da dodaš i još neke zvezdine igrače,pa bi bili egal,recimo Nedović,Rastko Cvetković,pa odlični Pero Antić,koji je imao zapaženu ulogu tamo a i Vranješ je prvo igrao u Zvezdi,pa NBA ,pa tek kasnije u partizan.

Kimi

pre 5 godina

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo
(nista o nicemu, 8. april 2019 21:25)

Pise se nista ni o cemu, profesore.

Rambo

pre 5 godina

Rebraca je otisao iz Benetona,Djordjevic iz Fortituda,Drobnjak iz Turske,Danilovic iz Bolonje,Zuca Bertrans iz Spanije,Bogdanovic iz Turske postovanje za Vardu i ostale mahace peskira ali budimo realni iz Partizana jedino Direktno samo Divac i Paspalj Lovrenj svi smo videli i Jan kako je prosao:)))

Malo malo

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
Rebraca Vranjes
Drobnjak
Krstic
Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!

Александар

pre 5 godina

@ Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

Тачан податак, а ево и детаља. Човек је у разговору око сопственог ангажмана у време локаута пре 20 година у Звезди рекао да је спреман да помогне, а када је реч о прама, па ето 50000 марака да није џабе. При том, мислио је на кимплетан ангажман. Ови индијанци погрешно скапирају и имајући у виду да ће бити можда 10-ак утакмица кажу, ок, можемо то да платимо 50 пута 10, ето да ставимо у уговор 500000. Он пошто многи знају каквог је карактера, притом ја сам гробар али реалан и добро информисан, ладно каже, да, да, то је то.

Александар

pre 5 godina

@ (Delija bgd, 08. april 2019 21:23)

Ево ја као гробар ћу ти искрено рећи да је поменути господин у твом коментару нула од човека и карактера.

hardaway

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)

Hahaha. Cuj, Jokic bolji od Divca?
Decko koji u zivotu nije odigrao jednu playoff utakmicu ne moze biti bolji od igraca koji je uz Webbera predvodio jedan od tada najacih NBA timova, koji je igrao u legendarnim LAkersima uz Magica gomilu playoff utakmica, pregrst finala u dresu reprezentacije.

Divac nije imao ugovor kao Jokic, nije bio toliko medijski propracen, ali covek je krcio sebi put u NBA u vreme kada se u NBA igrala najbolja kosarka, samim tim najteza za igranje i dokazivanje.
Divac se svaku utakmicu lomio sa Hakimom, Shekom, Juingom, Robinsonom, Morningom, Kempom a Jokic najvecu borbu vodi protiv krila Portisa i Nurkica.

Pustite statistiku i ugovore, danas se igra drugacije, vise se sutira, igraci sutiraju odmah iz bloka, pola onih asistencija su najobicnije urucivanje lopte, za vise od pola skokova niko se ne bori.
Pogledajte Juinga u finalu na koledzu 1984, lopta se odbija od kosa za nju skacu sest igraca. Juing razgrce pola njih pod kosem da bi dosao do skoka.
Nema foliranja, kukanja posle lakta, igra se prava, borbena kosarka, sve u zaru borbe.
Tada da Westbrook ili Jokic uhvate 10sk, nemoguca misija.
Ne moze se kroz prizmu statistike uporedjivati danasnja kosarka sa onom iz 90ih. Nema sanse.

Delija bgd

pre 5 godina

Partizan je stvarao igrače i to je nesporna činjenica, zašto je sad vaša škola i fudbala i košarke i vaterpola u krizi to je vaš problem i ja uzroke ne znam i njima se i ne bavim.Kao neko ko navija za Zvezdu ja vam ipak želim da opet budete rasadnik pravih igrača jer onda su naše pobede slađe a svakako za jak srpski sport potrebno je što više vrhunskih klubova u svakom sportu.Ali bi Divac trebao da odgovori na 1 pitanje koje izbegava, kako je tzv.Kosovo ušlo u Međunarodni Olimpijski Komitet? I da li je tačno da smo tada bili uzdržani u glasanju, da podsetim on je tad bio Predsednik našeg Olimpijskog Komiteta koji je non stop bio u Americi umesto da radi i lobira u interesu svoje države.Divac je vrhunski sportista bio ali i vezan za puno afera što se očigledno prećutkuje po mom mišljenju.

nista o nicemu

pre 5 godina

Auuuu pa vi se polako svi pretvarate u vaseg Gazdu pudlica koja laje i kad treba i kad netreba :)
(Sramota, 08. april 2019 20:38)

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo

mich

pre 5 godina

Djordjevic, Varda, Vranjes, Cabarkapa su se naigrali u NBA, mislim da su svi zajedno odigrali jednu postenu utakmicu tj. 48 minuta...Jaric, Radmanovic i Stokakovic igrali i uzeli ozbiljne pare...

nbc

pre 5 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar))
Ko ovdje govori ko je koga stvorio. Divac je svakako u Partizanu postao veliki igrač. Ja govorim o tome da je Divac odigrao 3 seniorske sezone u Partizanu a da Stojaković nije zaigrao za vas. O tome govorim. Kao i o ostalim Partizanovim igračima koji su igrali najmanje 3-4 godine u Partizanu prije odlaska.

Topcina

pre 5 godina

Ovde se čovek ne sme više ni našaliti na račun Zvezde i Partizana, odmah kreću napadi i omalovažavanje čoveka, to samo govori koliko nam je narod zatucan i nepismen...sportski pozdrav!

neutralni felsh

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)


niknejm je rekao koliko je sati kod tebe, a kamoli komentar...

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

@(nbc, 08. april 2019 18:43)

Treba napomenuti da su Partizan i Jugoplastika (POP 84) jedini timovi sa ovih prostora koji su odigrali po 2 utakmice protiv NBA timova, što dovoljno govori o ugledu i kvalitetu kluba.

n.n.

pre 5 godina

evo ovako da malo naučite: na draftu nba dosad iz partizana 8 igrača ; mega -bemaks 6 igrača ; czv- 3 ; hemofarm - 1 i fmp 2 i kraj. Direktno (ne preko drafta) iz Partizana : Paspalj, Danilović, Đorđević, Divac, Rebrača, Krstić, Varda, Perović, Drobnjak, Peković plus Lovernj, Vesterman, Veseli, Bertans i Bogdanović čisto istine radi.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.
(nbc, 08. april 2019 18:43)


Pa što onda vi svojatate Divca? Niste ga vi stvorili tom logikom

MYNX

pre 5 godina

Pa nisi ni ti bas nesto dobar....recimo Jokic je vec sada bolji od tebe za nekih par klasa....a Stojakovic sto ga ovde pominju ima titulu sa Zvezdom....nije nesto preterano igrao ali je imao 17.18 god tad....sto ne znaci da se ne racuna da je igrao za Zvezdu....a ako ovako racunamo kao sto racunaju Partizanovi navijaci....Kalinic iz Radjickog i td....onda oni nijednog igraca nisu stvorili sve su doveli sa strane....a Bjelica je njihovo detence koliko i Djordjevic nase isto....Djore igrao kod nas sa 11 god....a Beli kod njih sa 7....Zvezda igraci koji su u nba imali minutazu....ili uzeli prsten makar iako.nisu igrali Pedja,Bjelica,Bobi,Radmanovic,Kuzmic....Jaric prosao Zvezdinu skolu ako se racuna....Partizan Divac,Danilovic,Bogdan,Krstic,Rebraca....tako da mu dodje na isto....Jokic,Teodosic,Milicic nisu igrali za vecite....a Rakocevic,Djordjevic,Nedovic,Paspalj,Mile Ilic,Perovic i td nisu imali nikakvu ulogu ni minutazu u nba ligi....

bla

pre 5 godina

zaista ne bi trebalo preterivati sa reakcijama na ovakve izjave. ovo je sala izneta u nekom ok maniru. u trenutku kada mu se odaje velika pocast za sve sto je ucinio u sportu, on pomene i veliko rivalstvo koje je manje-vise simbol sporta u Srbiji. ja ovde ne vidim nista negativno.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Mislim da je gospodin kantrimen, bio i član Crvene Zvezde, tokom lok-auta, ali to je najveća sramota našeg kluba.
(Kum Žoržo, 08. april 2019 16:04)

Čega se budala stidi, pametan se ponosi.

nbc

pre 5 godina

Partizan je institucija i pomirite se više sa tim. Malo pogledajte statistiku, Partizan 14 igrača u NBA ligi, zvezda 11 ali učinak Partizanovih je slijedeći: 69 sezona ukupno i oko 4000 utakmica, zvezda 40 - 2300. Dakle mnooogo više Partizan. Ali kada pogledate učinak tih igrača u klubovima, Stojaković nije igrao za Zvezdu (proveo par mjeseci kao junior) a on nosi oko 30% te statistike. Sa druge strane, Partizanovi igrači su igrali za seniore Partizana po nekoliko sezona prije odlaska u NBA i ostavili dubok trag. Ako ovim igračima dodamo Kićanovia i Dalipagića, Obradovića i Ivkovića (Nikolić i Žeravica su bili u oba kluba) mislim da nemate nekih argumenata da poredite zvezdu sa Partizanom. A što se tiče Divca, skinite kapu kada govorite o njemu: 16 sezona u NBA i uvijek u vrhu tabele, all star igrač, 1255 utakmica od toga 121 u Play off. U svoje vrijeme među 5-6 najboljih centara i glavni igrač Sakramenta. Da li ga je Šek nadigravao: Jeste i šta je tu čudno? On je nadigravao i jednog Dankana, Juinga ili Oladžuvona. Ako uopšte znate ko su oni. Jedan od najboljih centara svih vremena (među 4-5).

nbc

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.
Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.

Djuro

pre 5 godina

Kad god udjem na neku objavu gde se pominju Zvezda ili Partizan samo prepucavanje vi ste ovo mi ono... pitam se da li ovde jos samo komentare ostavljaju klinci jer nekad je ovaj forum bio pun zanimljivih i konstruktivnih komentara,a zadnje dve godine je postao forum za prepucavanje crveno i crno belih.A od svega toga najzalosnije je da sva ta prepucavanja veze s vezom nemaju jer je uvek neko u necemu bolji ili bio ili jeste i sve se samo vrti u krug.

Kimi

pre 5 godina

Koliko se secam i ti si bio jedno vreme kratko clan tog kluba legendo!
(Kovalski, 8. april 2019 13:45)

Covek se nasalio, lepo pise. A ako vec mislis da je ozbiljno to rekao onda ispada da se bas sprda sa vama.

xxx

pre 5 godina

Može li neko da mi kaže koliko Zvezdinih igrača ima prsten NBA a koliko Partizanovih?
Unapred zahvalan.
(REALAN, 8. april 2019 14:04). Prsten ima samo Peđa Stojaković igrajući za Dalas. U finalu je imao učinak kao što je imao u staroj Zvezdi.

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.

Goran

pre 5 godina

Pa ako cemo tako Divac je dosao iz Sloge i vec je bio reprezentativac, Paspalj iz Niksica takodje.Tomasevic je Zvezdin igrac,Vujanic takodje.Kicanovic iz Borca,Dalipagic iz Mostara,toliko o vasim igracima samo ste znali da otimate.

Jerez

pre 5 godina

@ Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.
(Tumbarajko, 8. april 2019 14:06) # Link komentara


Lepo Vam ljudi pricaju da kosarku pratite par godina.
Sedi - 1, pojma nemas.
Nekako si eto zaboravio Paspalja, Djordjevica, Danilovica, Rebracu, a od tvog "prosirenog spiska" tu su bili jos i Slavko Vranes i Zarko Cabarkapa. Od Zvezdinih igraca pre Nedovica i Bjelice, tu su bili jos Igor Rakocevic i Rastko Cvetkovic!!!

ElHombre

pre 5 godina

Meni jako smeta to sto je Euroliga toliko pokvarena i sto nasa dva najbolja kluba ne mogu da igraju u najboljoj ligi u isto vreme nego mora kao u fudbalu samo jedan od njih svake godine, ili nijedan!

Nije logicno da Istanbul ima 3 ili vise timova u Evroligi, razumem da su sampioni bili sa jednim timom ali eto Grcka ne moze sada da ima vise od 2 tima a koliko su puta bili sampioni, samo novac odredjuje ko ce igrati, NBA je vise fer nego Evroliga.

U mom nekom savrsenom svetu bi i Partizan i Zvezda svake sezone igrali Evroligu, ali eto neko od gore je napravio sistem gde navijaci iz Srbije na silu jednostavno samo trebaju da se mrzi i da se bore kako god da jedan tim uspe nekako da ucestvuje, a mi smo kao zemlja kosarke...

Kao zemlja kosarke trebamo da se borimo da imamo i mi 2 tima u Evroligi!

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). I koji je doprinos u finalima tih bivših zvezdinih igrača ?

Brana

pre 5 godina

Partizan vise ne moze da stvori ni ABA igrace a od NBA je udaljen svetlosnu godinu. Trebace mu jos mnogo vremena da ponovo pocne sa izbacivanjem talenata.

Ramones

pre 5 godina

Stojakovic nije ni igrao za zvezdu mahao je peskirima.Pa su mi dali otkaz ,slabo mase.Ali takve su njihove legende,Slavnic ga je licno isterao iz zvezde kao netalentovanog igraca.Ponizili ste ga ,kao tinejdzera,a kada je postao vrhunski igrac vi ga svojatate LICEMERI.Inace Stojakovic je jednom orilikom izjavio da je u Grckoj najvise napredovao.

boki

pre 5 godina

stojakovic igrao u zvezdi 7 minuta
da, nije pobjegao u grcku nikad ne bi ni postao to sto je postao.
bjelica prosao sve kategorije partizana posle ga Kari doveo u zvezdu i to je to. za ovih 5-6 godina sns "dominacije" jednog igraca(guduric) su dali za reprezentaciju, mada i on ne doprinosi nista znacajno ali nadam se da bi trebao uskoro poceti.

promenio sam nik

pre 5 godina

Vlade je odigrao protiv Zalgirisa i nisam siguran protiv koga jos za CZ.To se tada zvalo patriotizam.Danas toga vise nema.Poci cu od sebe navijao sam za Cz u finalu protiv Mesa Iz Verone,danas bih navijao za Split protiv CZ.Pitam se kada smo takvi generalno postali jer je isti slucaj i u drugom smeru.Ko nam je kao naciji i narodu ubacio seme razdora da se glodjemo,mrzimo i ubijamo zbog klubova i sl.

maxa

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu(maxa, 8. april 2019 14:32)Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.
(Dragan Lo, 08. april 2019 14:40)
Ne znam sta je smesno, samo pitam, kad je igrao?

c. z. (fmp)

pre 5 godina

"seksisto"..... od ovih tvojih nabrojanih bitniji su bb, milutinov, lucic, milosavljevic.... nije bitan kvantitet vec kvalitet..... a tu ste u debelom zaostatku unazad 40 - ak godina....

Istina

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Seksisto, 8. april 2019 15:58)

Druze,smesan ti je komentar.Da ne pocinjemo sa nabrajanjem Partizanovih legendi koji su nosili reprezentaciju decenijama,nece ti se isplatiti.Ti si u tvom spisku ubacio igrace koji su postali reprezentativci pre dolaska u Zvezdu.Jovic i Kalinic (Radnicki KG) su usli u reprezentaciju,Bobi takodje(Hemofarm,CSKA),Guduric isto....drzi se bliske istorije da ne ispadnes smesan.

nortatem

pre 5 godina

stvarno je glupo s' moje strane, staviću sve u jedan koš - al' vi navijači-zvezdaši ste operisani od svake vrste humora i šarma (čast izuzecima).

xxx

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još. 
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:56). Smišljena rečenica, šta to beše ?

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
(Seksisto, 08. april 2019 15:58)

Bogdan vredi bar kao 3 vaša reprezentativca (Jović, Nedović i Gudurić), tako da bi mogli vi nekog kvalitetnog da date a ne prosek.

Partizan 1917

pre 5 godina

Ali ti nije smetalo da uzmeš ogromne pare da odigras dve utakmice za taj ne tako dobar klub
(Jules Winnfield, 08. april 2019 13:57)

Nije rekao da taj drugi klub nije platežan.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)

Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.

Superhik

pre 5 godina

Igrao si i ti majstore za taj losiji klub koliko se ja secam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (radonja, 8. april 2019 15:03)

Sećaš li se zašto je igrao? Povod je bio istinski patriotizam i za to mu svaka čast.

Seksisto

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

,,Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Sad ce Grobari da mu broje polufinala Nba lige koje mu Stojakovic i Weber donosili,a on kad je trebao da doprinese pojavljivao se Sek i dominirao.Da je Sakramento imao boljeg centra mozda bi i osvojio Nba..

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..

Delije Čikago

pre 5 godina

Zezao se naravno, Vlade je cool lik, ali Paspalj je najbolji čovek kog sam ikada upoznao u bilo kom sportu, a skoro sve sam ih upoznao...

Globtroter

pre 5 godina

delije, delije ajmo svi u glas partizanov predsednik igao je za nas.
(gledaoc, 8. april 2019 14:16)


A da pevate u glas da je vaša "legenda" trenirala u Partizanu i navijala za nas.

Aco

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Ne razumem zasto dajete minuse coveku, Pedja nikada nie igrao za Parizan, doduse i u Zvezdi je bio kratko.

Miskec

pre 5 godina

"verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slobinmali, 8. april 2019 14:08)"
Je l' sad lakse, je l' sad bolje? Na kog vodju mislis, onog sto vam je doveo Ostoju? To smece vas je pocistilo s parketa u subotu i vratilo na fabricko podesavanje, pa od danas mozete da nastavite sa stvaranjem NBA igraca, trenutno ih imate bas!

dr Nebojsa Covic,Popovic

pre 5 godina

Evo vec sestu sezonu ih odvikavamo od El,i svaki put kad se to desi,u javnosti se pojavljuju legende,da dizu moral ili predsednici sa bombasticnim naslovima o specijalnoj pozivnici.Svo to vreme,Dr koliko god ga mrzeli i pljuvali,vec 30 godina radi i pronalazi mlade talente,koji su vec tri decenije okosnica reprezentacije.Njegovog dolaska u Cz,i uloge koju je imao u stvaranju velike Cz,mislim ,da ni mi zvedasi nismo svesni.Samo vi zivite u proslosti,a nas ceka "BUDUCNOST"!!!

Gg

pre 5 godina

jos jedan dokaz koliko je zvezda velika.
@crni redstar

Niko ne moze da zabrani fmp kako da se zove. I gle cuda, niko mu nije zabranio. Zove se zvezda.
.

Dragan Lo

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.

артиљерац

pre 5 godina

Ви млади не знате,Чича матор па се сећа.Владе је у лето 1984 био са ЗВЕЗДОМ
на Копаонику,Ја га гледао СВОЈИМ очима.Али је Партизан вероватно ушао с више
пара,и...даље је историја.

slobinmali

pre 5 godina

verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!

Dejan Marinković

pre 5 godina

Predrag Stojaković-Peja(a za nas iz trgovačke škole Baja),igrao je u CZV oko 4 meseca, i toliko mu se svidelo da je sa priprema u Grčkoj,pobegao i potpisao za Solunski PAOK.
Bajo UŽIVAJ ;)

Jumko

pre 5 godina

Iskrenost u intervju se vidi po tome sto je kao najveci uspeh pomenuo Oi... Samo da bi se dodvorio Amerima jer Oi cene, a svetsko, gde su 2002. poslali trecu ekipu, ne! A ipak je to nas najveci uspeh bez obzira sto su nam sudije poklonile zlato u finalu protiv Argentine!

Kukatilo

pre 5 godina

He he, Vlade, jako si duhovit! Mada, moram priznati da si me mnogo vise nasmejao svojim poslovnim poduhvatima u Srbiji, a sada briljiras kao GM Sakramenta.

amiša

pre 5 godina

Ljudi, šali se čovek, opustite se malo. Nemojte da pljujete ljude koji su uspeli a iz Srbije su a Vlade + non stop pominje kolika je čast i koliko mu je značilo igranje za svoju državu.

Tumbarajko

pre 5 godina

Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.

djordje

pre 5 godina

da,igrao je kada je imao 37 godina...covek je mislio na igrace koji su poniklli u partizanu odnosno zvezdi...ako vec zurite da izkomentarisete nesto,onda bar procitajte i svarite napisano

kalcokera

pre 5 godina

Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

to dosta govori o njemu....gotovo sve

djordje

pre 5 godina

da,igrao je kada je imao 37 godina...covek je mislio na igrace koji su poniklli u partizanu odnosno zvezdi...ako vec zurite da izkomentarisete nesto,onda bar procitajte i svarite napisano

Dejan Marinković

pre 5 godina

Predrag Stojaković-Peja(a za nas iz trgovačke škole Baja),igrao je u CZV oko 4 meseca, i toliko mu se svidelo da je sa priprema u Grčkoj,pobegao i potpisao za Solunski PAOK.
Bajo UŽIVAJ ;)

артиљерац

pre 5 godina

Ви млади не знате,Чича матор па се сећа.Владе је у лето 1984 био са ЗВЕЗДОМ
на Копаонику,Ја га гледао СВОЈИМ очима.Али је Партизан вероватно ушао с више
пара,и...даље је историја.

promenio sam nik

pre 5 godina

Vlade je odigrao protiv Zalgirisa i nisam siguran protiv koga jos za CZ.To se tada zvalo patriotizam.Danas toga vise nema.Poci cu od sebe navijao sam za Cz u finalu protiv Mesa Iz Verone,danas bih navijao za Split protiv CZ.Pitam se kada smo takvi generalno postali jer je isti slucaj i u drugom smeru.Ko nam je kao naciji i narodu ubacio seme razdora da se glodjemo,mrzimo i ubijamo zbog klubova i sl.

Dragan Lo

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.

Topcina

pre 5 godina

Ovde se čovek ne sme više ni našaliti na račun Zvezde i Partizana, odmah kreću napadi i omalovažavanje čoveka, to samo govori koliko nam je narod zatucan i nepismen...sportski pozdrav!

Istina

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Seksisto, 8. april 2019 15:58)

Druze,smesan ti je komentar.Da ne pocinjemo sa nabrajanjem Partizanovih legendi koji su nosili reprezentaciju decenijama,nece ti se isplatiti.Ti si u tvom spisku ubacio igrace koji su postali reprezentativci pre dolaska u Zvezdu.Jovic i Kalinic (Radnicki KG) su usli u reprezentaciju,Bobi takodje(Hemofarm,CSKA),Guduric isto....drzi se bliske istorije da ne ispadnes smesan.

kalcokera

pre 5 godina

Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

to dosta govori o njemu....gotovo sve

slobinmali

pre 5 godina

verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!

Delije Čikago

pre 5 godina

Zezao se naravno, Vlade je cool lik, ali Paspalj je najbolji čovek kog sam ikada upoznao u bilo kom sportu, a skoro sve sam ih upoznao...

hardaway

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)

Hahaha. Cuj, Jokic bolji od Divca?
Decko koji u zivotu nije odigrao jednu playoff utakmicu ne moze biti bolji od igraca koji je uz Webbera predvodio jedan od tada najacih NBA timova, koji je igrao u legendarnim LAkersima uz Magica gomilu playoff utakmica, pregrst finala u dresu reprezentacije.

Divac nije imao ugovor kao Jokic, nije bio toliko medijski propracen, ali covek je krcio sebi put u NBA u vreme kada se u NBA igrala najbolja kosarka, samim tim najteza za igranje i dokazivanje.
Divac se svaku utakmicu lomio sa Hakimom, Shekom, Juingom, Robinsonom, Morningom, Kempom a Jokic najvecu borbu vodi protiv krila Portisa i Nurkica.

Pustite statistiku i ugovore, danas se igra drugacije, vise se sutira, igraci sutiraju odmah iz bloka, pola onih asistencija su najobicnije urucivanje lopte, za vise od pola skokova niko se ne bori.
Pogledajte Juinga u finalu na koledzu 1984, lopta se odbija od kosa za nju skacu sest igraca. Juing razgrce pola njih pod kosem da bi dosao do skoka.
Nema foliranja, kukanja posle lakta, igra se prava, borbena kosarka, sve u zaru borbe.
Tada da Westbrook ili Jokic uhvate 10sk, nemoguca misija.
Ne moze se kroz prizmu statistike uporedjivati danasnja kosarka sa onom iz 90ih. Nema sanse.

Superhik

pre 5 godina

Igrao si i ti majstore za taj losiji klub koliko se ja secam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (radonja, 8. april 2019 15:03)

Sećaš li se zašto je igrao? Povod je bio istinski patriotizam i za to mu svaka čast.

amiša

pre 5 godina

Ljudi, šali se čovek, opustite se malo. Nemojte da pljujete ljude koji su uspeli a iz Srbije su a Vlade + non stop pominje kolika je čast i koliko mu je značilo igranje za svoju državu.

Gg

pre 5 godina

jos jedan dokaz koliko je zvezda velika.
@crni redstar

Niko ne moze da zabrani fmp kako da se zove. I gle cuda, niko mu nije zabranio. Zove se zvezda.
.

Seksisto

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?

Miskec

pre 5 godina

"verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slobinmali, 8. april 2019 14:08)"
Je l' sad lakse, je l' sad bolje? Na kog vodju mislis, onog sto vam je doveo Ostoju? To smece vas je pocistilo s parketa u subotu i vratilo na fabricko podesavanje, pa od danas mozete da nastavite sa stvaranjem NBA igraca, trenutno ih imate bas!

Ramones

pre 5 godina

Stojakovic nije ni igrao za zvezdu mahao je peskirima.Pa su mi dali otkaz ,slabo mase.Ali takve su njihove legende,Slavnic ga je licno isterao iz zvezde kao netalentovanog igraca.Ponizili ste ga ,kao tinejdzera,a kada je postao vrhunski igrac vi ga svojatate LICEMERI.Inace Stojakovic je jednom orilikom izjavio da je u Grckoj najvise napredovao.

nbc

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.
Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.

Partizan 1917

pre 5 godina

Ali ti nije smetalo da uzmeš ogromne pare da odigras dve utakmice za taj ne tako dobar klub
(Jules Winnfield, 08. april 2019 13:57)

Nije rekao da taj drugi klub nije platežan.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

@(nbc, 08. april 2019 18:43)

Treba napomenuti da su Partizan i Jugoplastika (POP 84) jedini timovi sa ovih prostora koji su odigrali po 2 utakmice protiv NBA timova, što dovoljno govori o ugledu i kvalitetu kluba.

Tumbarajko

pre 5 godina

Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.

nbc

pre 5 godina

Partizan je institucija i pomirite se više sa tim. Malo pogledajte statistiku, Partizan 14 igrača u NBA ligi, zvezda 11 ali učinak Partizanovih je slijedeći: 69 sezona ukupno i oko 4000 utakmica, zvezda 40 - 2300. Dakle mnooogo više Partizan. Ali kada pogledate učinak tih igrača u klubovima, Stojaković nije igrao za Zvezdu (proveo par mjeseci kao junior) a on nosi oko 30% te statistike. Sa druge strane, Partizanovi igrači su igrali za seniore Partizana po nekoliko sezona prije odlaska u NBA i ostavili dubok trag. Ako ovim igračima dodamo Kićanovia i Dalipagića, Obradovića i Ivkovića (Nikolić i Žeravica su bili u oba kluba) mislim da nemate nekih argumenata da poredite zvezdu sa Partizanom. A što se tiče Divca, skinite kapu kada govorite o njemu: 16 sezona u NBA i uvijek u vrhu tabele, all star igrač, 1255 utakmica od toga 121 u Play off. U svoje vrijeme među 5-6 najboljih centara i glavni igrač Sakramenta. Da li ga je Šek nadigravao: Jeste i šta je tu čudno? On je nadigravao i jednog Dankana, Juinga ili Oladžuvona. Ako uopšte znate ko su oni. Jedan od najboljih centara svih vremena (među 4-5).

n.n.

pre 5 godina

evo ovako da malo naučite: na draftu nba dosad iz partizana 8 igrača ; mega -bemaks 6 igrača ; czv- 3 ; hemofarm - 1 i fmp 2 i kraj. Direktno (ne preko drafta) iz Partizana : Paspalj, Danilović, Đorđević, Divac, Rebrača, Krstić, Varda, Perović, Drobnjak, Peković plus Lovernj, Vesterman, Veseli, Bertans i Bogdanović čisto istine radi.

Delija bgd

pre 5 godina

Partizan je stvarao igrače i to je nesporna činjenica, zašto je sad vaša škola i fudbala i košarke i vaterpola u krizi to je vaš problem i ja uzroke ne znam i njima se i ne bavim.Kao neko ko navija za Zvezdu ja vam ipak želim da opet budete rasadnik pravih igrača jer onda su naše pobede slađe a svakako za jak srpski sport potrebno je što više vrhunskih klubova u svakom sportu.Ali bi Divac trebao da odgovori na 1 pitanje koje izbegava, kako je tzv.Kosovo ušlo u Međunarodni Olimpijski Komitet? I da li je tačno da smo tada bili uzdržani u glasanju, da podsetim on je tad bio Predsednik našeg Olimpijskog Komiteta koji je non stop bio u Americi umesto da radi i lobira u interesu svoje države.Divac je vrhunski sportista bio ali i vezan za puno afera što se očigledno prećutkuje po mom mišljenju.

nortatem

pre 5 godina

stvarno je glupo s' moje strane, staviću sve u jedan koš - al' vi navijači-zvezdaši ste operisani od svake vrste humora i šarma (čast izuzecima).

Kimi

pre 5 godina

Koliko se secam i ti si bio jedno vreme kratko clan tog kluba legendo!
(Kovalski, 8. april 2019 13:45)

Covek se nasalio, lepo pise. A ako vec mislis da je ozbiljno to rekao onda ispada da se bas sprda sa vama.

Brana

pre 5 godina

Partizan vise ne moze da stvori ni ABA igrace a od NBA je udaljen svetlosnu godinu. Trebace mu jos mnogo vremena da ponovo pocne sa izbacivanjem talenata.

Goran

pre 5 godina

Pa ako cemo tako Divac je dosao iz Sloge i vec je bio reprezentativac, Paspalj iz Niksica takodje.Tomasevic je Zvezdin igrac,Vujanic takodje.Kicanovic iz Borca,Dalipagic iz Mostara,toliko o vasim igracima samo ste znali da otimate.

nista o nicemu

pre 5 godina

Auuuu pa vi se polako svi pretvarate u vaseg Gazdu pudlica koja laje i kad treba i kad netreba :)
(Sramota, 08. april 2019 20:38)

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo

ElHombre

pre 5 godina

Meni jako smeta to sto je Euroliga toliko pokvarena i sto nasa dva najbolja kluba ne mogu da igraju u najboljoj ligi u isto vreme nego mora kao u fudbalu samo jedan od njih svake godine, ili nijedan!

Nije logicno da Istanbul ima 3 ili vise timova u Evroligi, razumem da su sampioni bili sa jednim timom ali eto Grcka ne moze sada da ima vise od 2 tima a koliko su puta bili sampioni, samo novac odredjuje ko ce igrati, NBA je vise fer nego Evroliga.

U mom nekom savrsenom svetu bi i Partizan i Zvezda svake sezone igrali Evroligu, ali eto neko od gore je napravio sistem gde navijaci iz Srbije na silu jednostavno samo trebaju da se mrzi i da se bore kako god da jedan tim uspe nekako da ucestvuje, a mi smo kao zemlja kosarke...

Kao zemlja kosarke trebamo da se borimo da imamo i mi 2 tima u Evroligi!

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). I koji je doprinos u finalima tih bivših zvezdinih igrača ?

bla

pre 5 godina

zaista ne bi trebalo preterivati sa reakcijama na ovakve izjave. ovo je sala izneta u nekom ok maniru. u trenutku kada mu se odaje velika pocast za sve sto je ucinio u sportu, on pomene i veliko rivalstvo koje je manje-vise simbol sporta u Srbiji. ja ovde ne vidim nista negativno.

Kukatilo

pre 5 godina

He he, Vlade, jako si duhovit! Mada, moram priznati da si me mnogo vise nasmejao svojim poslovnim poduhvatima u Srbiji, a sada briljiras kao GM Sakramenta.

nbc

pre 5 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar))
Ko ovdje govori ko je koga stvorio. Divac je svakako u Partizanu postao veliki igrač. Ja govorim o tome da je Divac odigrao 3 seniorske sezone u Partizanu a da Stojaković nije zaigrao za vas. O tome govorim. Kao i o ostalim Partizanovim igračima koji su igrali najmanje 3-4 godine u Partizanu prije odlaska.

Александар

pre 5 godina

@ Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

Тачан податак, а ево и детаља. Човек је у разговору око сопственог ангажмана у време локаута пре 20 година у Звезди рекао да је спреман да помогне, а када је реч о прама, па ето 50000 марака да није џабе. При том, мислио је на кимплетан ангажман. Ови индијанци погрешно скапирају и имајући у виду да ће бити можда 10-ак утакмица кажу, ок, можемо то да платимо 50 пута 10, ето да ставимо у уговор 500000. Он пошто многи знају каквог је карактера, притом ја сам гробар али реалан и добро информисан, ладно каже, да, да, то је то.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.
(nbc, 08. april 2019 18:43)


Pa što onda vi svojatate Divca? Niste ga vi stvorili tom logikom

dr Nebojsa Covic,Popovic

pre 5 godina

Evo vec sestu sezonu ih odvikavamo od El,i svaki put kad se to desi,u javnosti se pojavljuju legende,da dizu moral ili predsednici sa bombasticnim naslovima o specijalnoj pozivnici.Svo to vreme,Dr koliko god ga mrzeli i pljuvali,vec 30 godina radi i pronalazi mlade talente,koji su vec tri decenije okosnica reprezentacije.Njegovog dolaska u Cz,i uloge koju je imao u stvaranju velike Cz,mislim ,da ni mi zvedasi nismo svesni.Samo vi zivite u proslosti,a nas ceka "BUDUCNOST"!!!

neutralni felsh

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)


niknejm je rekao koliko je sati kod tebe, a kamoli komentar...

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)

Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Mislim da je gospodin kantrimen, bio i član Crvene Zvezde, tokom lok-auta, ali to je najveća sramota našeg kluba.
(Kum Žoržo, 08. april 2019 16:04)

Čega se budala stidi, pametan se ponosi.

mich

pre 5 godina

Djordjevic, Varda, Vranjes, Cabarkapa su se naigrali u NBA, mislim da su svi zajedno odigrali jednu postenu utakmicu tj. 48 minuta...Jaric, Radmanovic i Stokakovic igrali i uzeli ozbiljne pare...

boki

pre 5 godina

stojakovic igrao u zvezdi 7 minuta
da, nije pobjegao u grcku nikad ne bi ni postao to sto je postao.
bjelica prosao sve kategorije partizana posle ga Kari doveo u zvezdu i to je to. za ovih 5-6 godina sns "dominacije" jednog igraca(guduric) su dali za reprezentaciju, mada i on ne doprinosi nista znacajno ali nadam se da bi trebao uskoro poceti.

Jumko

pre 5 godina

Iskrenost u intervju se vidi po tome sto je kao najveci uspeh pomenuo Oi... Samo da bi se dodvorio Amerima jer Oi cene, a svetsko, gde su 2002. poslali trecu ekipu, ne! A ipak je to nas najveci uspeh bez obzira sto su nam sudije poklonile zlato u finalu protiv Argentine!

Globtroter

pre 5 godina

delije, delije ajmo svi u glas partizanov predsednik igao je za nas.
(gledaoc, 8. april 2019 14:16)


A da pevate u glas da je vaša "legenda" trenirala u Partizanu i navijala za nas.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..

maxa

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu(maxa, 8. april 2019 14:32)Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.
(Dragan Lo, 08. april 2019 14:40)
Ne znam sta je smesno, samo pitam, kad je igrao?

Djuro

pre 5 godina

Kad god udjem na neku objavu gde se pominju Zvezda ili Partizan samo prepucavanje vi ste ovo mi ono... pitam se da li ovde jos samo komentare ostavljaju klinci jer nekad je ovaj forum bio pun zanimljivih i konstruktivnih komentara,a zadnje dve godine je postao forum za prepucavanje crveno i crno belih.A od svega toga najzalosnije je da sva ta prepucavanja veze s vezom nemaju jer je uvek neko u necemu bolji ili bio ili jeste i sve se samo vrti u krug.

Aco

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Ne razumem zasto dajete minuse coveku, Pedja nikada nie igrao za Parizan, doduse i u Zvezdi je bio kratko.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
(Seksisto, 08. april 2019 15:58)

Bogdan vredi bar kao 3 vaša reprezentativca (Jović, Nedović i Gudurić), tako da bi mogli vi nekog kvalitetnog da date a ne prosek.

Jerez

pre 5 godina

@ Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.
(Tumbarajko, 8. april 2019 14:06) # Link komentara


Lepo Vam ljudi pricaju da kosarku pratite par godina.
Sedi - 1, pojma nemas.
Nekako si eto zaboravio Paspalja, Djordjevica, Danilovica, Rebracu, a od tvog "prosirenog spiska" tu su bili jos i Slavko Vranes i Zarko Cabarkapa. Od Zvezdinih igraca pre Nedovica i Bjelice, tu su bili jos Igor Rakocevic i Rastko Cvetkovic!!!

xxx

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još. 
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:56). Smišljena rečenica, šta to beše ?

Rambo

pre 5 godina

Rebraca je otisao iz Benetona,Djordjevic iz Fortituda,Drobnjak iz Turske,Danilovic iz Bolonje,Zuca Bertrans iz Spanije,Bogdanovic iz Turske postovanje za Vardu i ostale mahace peskira ali budimo realni iz Partizana jedino Direktno samo Divac i Paspalj Lovrenj svi smo videli i Jan kako je prosao:)))

c. z. (fmp)

pre 5 godina

"seksisto"..... od ovih tvojih nabrojanih bitniji su bb, milutinov, lucic, milosavljevic.... nije bitan kvantitet vec kvalitet..... a tu ste u debelom zaostatku unazad 40 - ak godina....

MYNX

pre 5 godina

Pa nisi ni ti bas nesto dobar....recimo Jokic je vec sada bolji od tebe za nekih par klasa....a Stojakovic sto ga ovde pominju ima titulu sa Zvezdom....nije nesto preterano igrao ali je imao 17.18 god tad....sto ne znaci da se ne racuna da je igrao za Zvezdu....a ako ovako racunamo kao sto racunaju Partizanovi navijaci....Kalinic iz Radjickog i td....onda oni nijednog igraca nisu stvorili sve su doveli sa strane....a Bjelica je njihovo detence koliko i Djordjevic nase isto....Djore igrao kod nas sa 11 god....a Beli kod njih sa 7....Zvezda igraci koji su u nba imali minutazu....ili uzeli prsten makar iako.nisu igrali Pedja,Bjelica,Bobi,Radmanovic,Kuzmic....Jaric prosao Zvezdinu skolu ako se racuna....Partizan Divac,Danilovic,Bogdan,Krstic,Rebraca....tako da mu dodje na isto....Jokic,Teodosic,Milicic nisu igrali za vecite....a Rakocevic,Djordjevic,Nedovic,Paspalj,Mile Ilic,Perovic i td nisu imali nikakvu ulogu ni minutazu u nba ligi....

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..

Kimi

pre 5 godina

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo
(nista o nicemu, 8. april 2019 21:25)

Pise se nista ni o cemu, profesore.

xxx

pre 5 godina

Može li neko da mi kaže koliko Zvezdinih igrača ima prsten NBA a koliko Partizanovih?
Unapred zahvalan.
(REALAN, 8. april 2019 14:04). Prsten ima samo Peđa Stojaković igrajući za Dalas. U finalu je imao učinak kao što je imao u staroj Zvezdi.

Malo malo

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
Rebraca Vranjes
Drobnjak
Krstic
Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Sad ce Grobari da mu broje polufinala Nba lige koje mu Stojakovic i Weber donosili,a on kad je trebao da doprinese pojavljivao se Sek i dominirao.Da je Sakramento imao boljeg centra mozda bi i osvojio Nba..

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

,,Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.

Александар

pre 5 godina

@ (Delija bgd, 08. april 2019 21:23)

Ево ја као гробар ћу ти искрено рећи да је поменути господин у твом коментару нула од човека и карактера.

Realno

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
… Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic … Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
… Rebraca Vranjes
… Drobnjak
… Krstic
… Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!
(Malo malo, 8. april 2019 23:31)

Ako si već nabrojao partizanove mahače peškira,mogao si da dodaš i još neke zvezdine igrače,pa bi bili egal,recimo Nedović,Rastko Cvetković,pa odlični Pero Antić,koji je imao zapaženu ulogu tamo a i Vranješ je prvo igrao u Zvezdi,pa NBA ,pa tek kasnije u partizan.

Ixan

pre 5 godina

Pre nekoliko godina u casopisu "Nedeljnik" u velikom intervju, pokojni generalni direktor GENEX-a Miki Savicevic je kazao: "koliko pita od heljde majke Vlade Divca smo morali da pojdemo da bi naterali njegove roditelje da predje da igra za Partizan". Ko je citao ovaj tekst, setice se, pametnom dovoljno. Pa i nekadasnji Zvezdin igrac, Zoran Radovic je tvrdio da je Divac bio blizu prelaska u Zvezdu, i da je u poslednjem trenutku prelomio za Partizan. Znaci neke radnje su presudile da iz Sloge ode u Partizan. Koliko god da je Divac nasa igracka legenda, i doneo nam je mnogo radosti, ova izjava mu nije trebala, ljudi se odmah pale ovde, samo se produbljuje jaz izmedju navijaca. Lako je pricati iz Amerike. Inace, Bjelica je prosao sve mladje kategorije Partizana, ali proglasena netalentovanim pa je napustio Partizan.

WillyWonka

pre 5 godina

Ne smije se čovjek ni našaliti, odmah idu burne reakcije.
Sve u svemu, Divac nije baš imao klupskog uspjeha kako bi se moglo naslutiti. Tačnije, Divac je osvojio sa Partizanom titulu u SFRJ samo jednom, kad je imao 18 godina i skoro nije ni igrao. Nema osvojen Kup šampiona, a u NBA znamo da nije osvojio prsten. Njegovi uspjesi su vezani za reprezentaciju, koja je bila nevjerovatno moćna, a on je čak jednom i tu uspio i zabrljati dobijeno polufinale. Prema tome, nije Divčeva karijera baš tako sjajna kako se predstavlja, nedostaju klupski uspjesi.

djordje

pre 5 godina

da,igrao je kada je imao 37 godina...covek je mislio na igrace koji su poniklli u partizanu odnosno zvezdi...ako vec zurite da izkomentarisete nesto,onda bar procitajte i svarite napisano

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

,,Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..

артиљерац

pre 5 godina

Ви млади не знате,Чича матор па се сећа.Владе је у лето 1984 био са ЗВЕЗДОМ
на Копаонику,Ја га гледао СВОЈИМ очима.Али је Партизан вероватно ушао с више
пара,и...даље је историја.

Seksisto

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?

Dejan Marinković

pre 5 godina

Predrag Stojaković-Peja(a za nas iz trgovačke škole Baja),igrao je u CZV oko 4 meseca, i toliko mu se svidelo da je sa priprema u Grčkoj,pobegao i potpisao za Solunski PAOK.
Bajo UŽIVAJ ;)

Tumbarajko

pre 5 godina

Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Sad ce Grobari da mu broje polufinala Nba lige koje mu Stojakovic i Weber donosili,a on kad je trebao da doprinese pojavljivao se Sek i dominirao.Da je Sakramento imao boljeg centra mozda bi i osvojio Nba..

slobinmali

pre 5 godina

verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!

kalcokera

pre 5 godina

Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

to dosta govori o njemu....gotovo sve

dr Nebojsa Covic,Popovic

pre 5 godina

Evo vec sestu sezonu ih odvikavamo od El,i svaki put kad se to desi,u javnosti se pojavljuju legende,da dizu moral ili predsednici sa bombasticnim naslovima o specijalnoj pozivnici.Svo to vreme,Dr koliko god ga mrzeli i pljuvali,vec 30 godina radi i pronalazi mlade talente,koji su vec tri decenije okosnica reprezentacije.Njegovog dolaska u Cz,i uloge koju je imao u stvaranju velike Cz,mislim ,da ni mi zvedasi nismo svesni.Samo vi zivite u proslosti,a nas ceka "BUDUCNOST"!!!

Miskec

pre 5 godina

"verovatno misli na vodjine limenke, tada u to vreme su bili crvena zvezda, neko ime koje se i postovalo, sada su smece i taj klub ne postoji odavno!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (slobinmali, 8. april 2019 14:08)"
Je l' sad lakse, je l' sad bolje? Na kog vodju mislis, onog sto vam je doveo Ostoju? To smece vas je pocistilo s parketa u subotu i vratilo na fabricko podesavanje, pa od danas mozete da nastavite sa stvaranjem NBA igraca, trenutno ih imate bas!

Jumko

pre 5 godina

Iskrenost u intervju se vidi po tome sto je kao najveci uspeh pomenuo Oi... Samo da bi se dodvorio Amerima jer Oi cene, a svetsko, gde su 2002. poslali trecu ekipu, ne! A ipak je to nas najveci uspeh bez obzira sto su nam sudije poklonile zlato u finalu protiv Argentine!

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
(Seksisto, 08. april 2019 15:58)

Bogdan vredi bar kao 3 vaša reprezentativca (Jović, Nedović i Gudurić), tako da bi mogli vi nekog kvalitetnog da date a ne prosek.

Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..

Gg

pre 5 godina

jos jedan dokaz koliko je zvezda velika.
@crni redstar

Niko ne moze da zabrani fmp kako da se zove. I gle cuda, niko mu nije zabranio. Zove se zvezda.
.

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). I koji je doprinos u finalima tih bivših zvezdinih igrača ?

Istina

pre 5 godina

Dajte Grobari prvo nekog za repku, lako ćemo za NBA, dali smo Srbiji Bobija, Kalinića, Gudurića, Nedovića, Jovića, Bjelicu, dajte malo i vi?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Seksisto, 8. april 2019 15:58)

Druze,smesan ti je komentar.Da ne pocinjemo sa nabrajanjem Partizanovih legendi koji su nosili reprezentaciju decenijama,nece ti se isplatiti.Ti si u tvom spisku ubacio igrace koji su postali reprezentativci pre dolaska u Zvezdu.Jovic i Kalinic (Radnicki KG) su usli u reprezentaciju,Bobi takodje(Hemofarm,CSKA),Guduric isto....drzi se bliske istorije da ne ispadnes smesan.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Mislim da je gospodin kantrimen, bio i član Crvene Zvezde, tokom lok-auta, ali to je najveća sramota našeg kluba.
(Kum Žoržo, 08. april 2019 16:04)

Čega se budala stidi, pametan se ponosi.

nbc

pre 5 godina

Partizan je institucija i pomirite se više sa tim. Malo pogledajte statistiku, Partizan 14 igrača u NBA ligi, zvezda 11 ali učinak Partizanovih je slijedeći: 69 sezona ukupno i oko 4000 utakmica, zvezda 40 - 2300. Dakle mnooogo više Partizan. Ali kada pogledate učinak tih igrača u klubovima, Stojaković nije igrao za Zvezdu (proveo par mjeseci kao junior) a on nosi oko 30% te statistike. Sa druge strane, Partizanovi igrači su igrali za seniore Partizana po nekoliko sezona prije odlaska u NBA i ostavili dubok trag. Ako ovim igračima dodamo Kićanovia i Dalipagića, Obradovića i Ivkovića (Nikolić i Žeravica su bili u oba kluba) mislim da nemate nekih argumenata da poredite zvezdu sa Partizanom. A što se tiče Divca, skinite kapu kada govorite o njemu: 16 sezona u NBA i uvijek u vrhu tabele, all star igrač, 1255 utakmica od toga 121 u Play off. U svoje vrijeme među 5-6 najboljih centara i glavni igrač Sakramenta. Da li ga je Šek nadigravao: Jeste i šta je tu čudno? On je nadigravao i jednog Dankana, Juinga ili Oladžuvona. Ako uopšte znate ko su oni. Jedan od najboljih centara svih vremena (među 4-5).

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.
(nbc, 08. april 2019 18:43)


Pa što onda vi svojatate Divca? Niste ga vi stvorili tom logikom

nbc

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.
Kako 3? Stojaković 1 i Kuzmić 1 (usput igrao na 3 utakmice plaz offa). Treći prsten je Miličićev, ne znam šta vi imate sa njim osim što navija za vas. I opet Stojaković koji nije igrao za vas. On je bio kao junior u prolazu. Isto kao što svojatate Jarića. Momak uopšte nije igrao za seniore. Par mjeseci kao junior bio u CZ. Divčev učinak u NBA je kao svih igrača zvezde zajedno.

Kukatilo

pre 5 godina

He he, Vlade, jako si duhovit! Mada, moram priznati da si me mnogo vise nasmejao svojim poslovnim poduhvatima u Srbiji, a sada briljiras kao GM Sakramenta.

Goran

pre 5 godina

Pa ako cemo tako Divac je dosao iz Sloge i vec je bio reprezentativac, Paspalj iz Niksica takodje.Tomasevic je Zvezdin igrac,Vujanic takodje.Kicanovic iz Borca,Dalipagic iz Mostara,toliko o vasim igracima samo ste znali da otimate.

n.n.

pre 5 godina

evo ovako da malo naučite: na draftu nba dosad iz partizana 8 igrača ; mega -bemaks 6 igrača ; czv- 3 ; hemofarm - 1 i fmp 2 i kraj. Direktno (ne preko drafta) iz Partizana : Paspalj, Danilović, Đorđević, Divac, Rebrača, Krstić, Varda, Perović, Drobnjak, Peković plus Lovernj, Vesterman, Veseli, Bertans i Bogdanović čisto istine radi.

Ramones

pre 5 godina

Stojakovic nije ni igrao za zvezdu mahao je peskirima.Pa su mi dali otkaz ,slabo mase.Ali takve su njihove legende,Slavnic ga je licno isterao iz zvezde kao netalentovanog igraca.Ponizili ste ga ,kao tinejdzera,a kada je postao vrhunski igrac vi ga svojatate LICEMERI.Inace Stojakovic je jednom orilikom izjavio da je u Grckoj najvise napredovao.

nbc

pre 5 godina

(Znači Haoos (čisto onako komentar))
Ko ovdje govori ko je koga stvorio. Divac je svakako u Partizanu postao veliki igrač. Ja govorim o tome da je Divac odigrao 3 seniorske sezone u Partizanu a da Stojaković nije zaigrao za vas. O tome govorim. Kao i o ostalim Partizanovim igračima koji su igrali najmanje 3-4 godine u Partizanu prije odlaska.

nortatem

pre 5 godina

stvarno je glupo s' moje strane, staviću sve u jedan koš - al' vi navijači-zvezdaši ste operisani od svake vrste humora i šarma (čast izuzecima).

boki

pre 5 godina

stojakovic igrao u zvezdi 7 minuta
da, nije pobjegao u grcku nikad ne bi ni postao to sto je postao.
bjelica prosao sve kategorije partizana posle ga Kari doveo u zvezdu i to je to. za ovih 5-6 godina sns "dominacije" jednog igraca(guduric) su dali za reprezentaciju, mada i on ne doprinosi nista znacajno ali nadam se da bi trebao uskoro poceti.

Brana

pre 5 godina

Partizan vise ne moze da stvori ni ABA igrace a od NBA je udaljen svetlosnu godinu. Trebace mu jos mnogo vremena da ponovo pocne sa izbacivanjem talenata.

MYNX

pre 5 godina

Pa nisi ni ti bas nesto dobar....recimo Jokic je vec sada bolji od tebe za nekih par klasa....a Stojakovic sto ga ovde pominju ima titulu sa Zvezdom....nije nesto preterano igrao ali je imao 17.18 god tad....sto ne znaci da se ne racuna da je igrao za Zvezdu....a ako ovako racunamo kao sto racunaju Partizanovi navijaci....Kalinic iz Radjickog i td....onda oni nijednog igraca nisu stvorili sve su doveli sa strane....a Bjelica je njihovo detence koliko i Djordjevic nase isto....Djore igrao kod nas sa 11 god....a Beli kod njih sa 7....Zvezda igraci koji su u nba imali minutazu....ili uzeli prsten makar iako.nisu igrali Pedja,Bjelica,Bobi,Radmanovic,Kuzmic....Jaric prosao Zvezdinu skolu ako se racuna....Partizan Divac,Danilovic,Bogdan,Krstic,Rebraca....tako da mu dodje na isto....Jokic,Teodosic,Milicic nisu igrali za vecite....a Rakocevic,Djordjevic,Nedovic,Paspalj,Mile Ilic,Perovic i td nisu imali nikakvu ulogu ni minutazu u nba ligi....

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

@(nbc, 08. april 2019 18:43)

Treba napomenuti da su Partizan i Jugoplastika (POP 84) jedini timovi sa ovih prostora koji su odigrali po 2 utakmice protiv NBA timova, što dovoljno govori o ugledu i kvalitetu kluba.

neutralni felsh

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)


niknejm je rekao koliko je sati kod tebe, a kamoli komentar...

Dragan Lo

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.

xxx

pre 5 godina

Može li neko da mi kaže koliko Zvezdinih igrača ima prsten NBA a koliko Partizanovih?
Unapred zahvalan.
(REALAN, 8. april 2019 14:04). Prsten ima samo Peđa Stojaković igrajući za Dalas. U finalu je imao učinak kao što je imao u staroj Zvezdi.

hardaway

pre 5 godina

Iz sveg srca navijam protiv Sakramenta.Jokic tri klase bolji od ovog Divca,u svim segmentima Jokic bolji igrac,vise uradio ta 2 godine u Nba neko Divac za celu karijeru..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:35)

Hahaha. Cuj, Jokic bolji od Divca?
Decko koji u zivotu nije odigrao jednu playoff utakmicu ne moze biti bolji od igraca koji je uz Webbera predvodio jedan od tada najacih NBA timova, koji je igrao u legendarnim LAkersima uz Magica gomilu playoff utakmica, pregrst finala u dresu reprezentacije.

Divac nije imao ugovor kao Jokic, nije bio toliko medijski propracen, ali covek je krcio sebi put u NBA u vreme kada se u NBA igrala najbolja kosarka, samim tim najteza za igranje i dokazivanje.
Divac se svaku utakmicu lomio sa Hakimom, Shekom, Juingom, Robinsonom, Morningom, Kempom a Jokic najvecu borbu vodi protiv krila Portisa i Nurkica.

Pustite statistiku i ugovore, danas se igra drugacije, vise se sutira, igraci sutiraju odmah iz bloka, pola onih asistencija su najobicnije urucivanje lopte, za vise od pola skokova niko se ne bori.
Pogledajte Juinga u finalu na koledzu 1984, lopta se odbija od kosa za nju skacu sest igraca. Juing razgrce pola njih pod kosem da bi dosao do skoka.
Nema foliranja, kukanja posle lakta, igra se prava, borbena kosarka, sve u zaru borbe.
Tada da Westbrook ili Jokic uhvate 10sk, nemoguca misija.
Ne moze se kroz prizmu statistike uporedjivati danasnja kosarka sa onom iz 90ih. Nema sanse.

nista o nicemu

pre 5 godina

Auuuu pa vi se polako svi pretvarate u vaseg Gazdu pudlica koja laje i kad treba i kad netreba :)
(Sramota, 08. april 2019 20:38)

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo

mich

pre 5 godina

Djordjevic, Varda, Vranjes, Cabarkapa su se naigrali u NBA, mislim da su svi zajedno odigrali jednu postenu utakmicu tj. 48 minuta...Jaric, Radmanovic i Stokakovic igrali i uzeli ozbiljne pare...

Rambo

pre 5 godina

Rebraca je otisao iz Benetona,Djordjevic iz Fortituda,Drobnjak iz Turske,Danilovic iz Bolonje,Zuca Bertrans iz Spanije,Bogdanovic iz Turske postovanje za Vardu i ostale mahace peskira ali budimo realni iz Partizana jedino Direktno samo Divac i Paspalj Lovrenj svi smo videli i Jan kako je prosao:)))

Globtroter

pre 5 godina

delije, delije ajmo svi u glas partizanov predsednik igao je za nas.
(gledaoc, 8. april 2019 14:16)


A da pevate u glas da je vaša "legenda" trenirala u Partizanu i navijala za nas.

Partizan 1917

pre 5 godina

Ali ti nije smetalo da uzmeš ogromne pare da odigras dve utakmice za taj ne tako dobar klub
(Jules Winnfield, 08. april 2019 13:57)

Nije rekao da taj drugi klub nije platežan.

xxx

pre 5 godina

Zvezdini bivsi igraci imaju 3 prstena Nba lige, Partizanov nema nijedan.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dr. Haus, 8. april 2019 16:02). A učinak u finalima im je mizeran.

Malo malo

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
Rebraca Vranjes
Drobnjak
Krstic
Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!

c. z. (fmp)

pre 5 godina

"seksisto"..... od ovih tvojih nabrojanih bitniji su bb, milutinov, lucic, milosavljevic.... nije bitan kvantitet vec kvalitet..... a tu ste u debelom zaostatku unazad 40 - ak godina....

maxa

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu(maxa, 8. april 2019 14:32)Duhovito..ali ne može niko da se seti ni kada je bio u Crvenoj Zvezdi..došao sa 15 godina, otišao sa 16.
(Dragan Lo, 08. april 2019 14:40)
Ne znam sta je smesno, samo pitam, kad je igrao?

Александар

pre 5 godina

@ (Delija bgd, 08. april 2019 21:23)

Ево ја као гробар ћу ти искрено рећи да је поменути господин у твом коментару нула од човека и карактера.

Topcina

pre 5 godina

Ovde se čovek ne sme više ni našaliti na račun Zvezde i Partizana, odmah kreću napadi i omalovažavanje čoveka, to samo govori koliko nam je narod zatucan i nepismen...sportski pozdrav!

Delija bgd

pre 5 godina

Partizan je stvarao igrače i to je nesporna činjenica, zašto je sad vaša škola i fudbala i košarke i vaterpola u krizi to je vaš problem i ja uzroke ne znam i njima se i ne bavim.Kao neko ko navija za Zvezdu ja vam ipak želim da opet budete rasadnik pravih igrača jer onda su naše pobede slađe a svakako za jak srpski sport potrebno je što više vrhunskih klubova u svakom sportu.Ali bi Divac trebao da odgovori na 1 pitanje koje izbegava, kako je tzv.Kosovo ušlo u Međunarodni Olimpijski Komitet? I da li je tačno da smo tada bili uzdržani u glasanju, da podsetim on je tad bio Predsednik našeg Olimpijskog Komiteta koji je non stop bio u Americi umesto da radi i lobira u interesu svoje države.Divac je vrhunski sportista bio ali i vezan za puno afera što se očigledno prećutkuje po mom mišljenju.

Kompleksi iz predgrađa

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)

Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još.

Delije Čikago

pre 5 godina

Zezao se naravno, Vlade je cool lik, ali Paspalj je najbolji čovek kog sam ikada upoznao u bilo kom sportu, a skoro sve sam ih upoznao...

xxx

pre 5 godina

Legendo” pojeo te Sek svaki put sveo taj Sakramento na amaterski nivo,finale konferencije je tvoj limit..Lazni centar..(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:27)Šta ćeš, pojeli ga svi ali Partizan 2 igrača u Springfildu i 1 zaslužio ali nije primljen još. 
(Kompleksi iz predgrađa, 08. april 2019 15:45)hahaha evo vam medalja.U staroj Jugoslaviji tesko bilo da najbolji igraci koji su igrali kod nas igraju za ekipe iz bivse Juge,drzava Zvezdi otela kosarku zbog fudbalske dominacije da se ne buni nejac i eto tako i Springfild..
(Aleksej:,,Trinkikirikijeri uzrok pada zivotnog standarda”, 08. april 2019 15:56). Smišljena rečenica, šta to beše ?

Kimi

pre 5 godina

A vi u Ostoju.

Ne treba se pise odvojeno, nacitana avangardo
(nista o nicemu, 8. april 2019 21:25)

Pise se nista ni o cemu, profesore.

promenio sam nik

pre 5 godina

Vlade je odigrao protiv Zalgirisa i nisam siguran protiv koga jos za CZ.To se tada zvalo patriotizam.Danas toga vise nema.Poci cu od sebe navijao sam za Cz u finalu protiv Mesa Iz Verone,danas bih navijao za Split protiv CZ.Pitam se kada smo takvi generalno postali jer je isti slucaj i u drugom smeru.Ko nam je kao naciji i narodu ubacio seme razdora da se glodjemo,mrzimo i ubijamo zbog klubova i sl.

Aco

pre 5 godina

Neka me neko podseti, kad je to Stojakovic bio u Partizanu
(maxa, 8. april 2019 14:32)

Ne razumem zasto dajete minuse coveku, Pedja nikada nie igrao za Parizan, doduse i u Zvezdi je bio kratko.

Superhik

pre 5 godina

Igrao si i ti majstore za taj losiji klub koliko se ja secam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (radonja, 8. april 2019 15:03)

Sećaš li se zašto je igrao? Povod je bio istinski patriotizam i za to mu svaka čast.

Kimi

pre 5 godina

Koliko se secam i ti si bio jedno vreme kratko clan tog kluba legendo!
(Kovalski, 8. april 2019 13:45)

Covek se nasalio, lepo pise. A ako vec mislis da je ozbiljno to rekao onda ispada da se bas sprda sa vama.

ElHombre

pre 5 godina

Meni jako smeta to sto je Euroliga toliko pokvarena i sto nasa dva najbolja kluba ne mogu da igraju u najboljoj ligi u isto vreme nego mora kao u fudbalu samo jedan od njih svake godine, ili nijedan!

Nije logicno da Istanbul ima 3 ili vise timova u Evroligi, razumem da su sampioni bili sa jednim timom ali eto Grcka ne moze sada da ima vise od 2 tima a koliko su puta bili sampioni, samo novac odredjuje ko ce igrati, NBA je vise fer nego Evroliga.

U mom nekom savrsenom svetu bi i Partizan i Zvezda svake sezone igrali Evroligu, ali eto neko od gore je napravio sistem gde navijaci iz Srbije na silu jednostavno samo trebaju da se mrzi i da se bore kako god da jedan tim uspe nekako da ucestvuje, a mi smo kao zemlja kosarke...

Kao zemlja kosarke trebamo da se borimo da imamo i mi 2 tima u Evroligi!

Realno

pre 5 godina

Zvezda: Partizan: 3 klub:
Stojakovic; Paspalj Cabarkapa
… Divac Milicic
Tarlac Djordjevic Ilic
Rakocevic Pekovic Kuzmic
Radmanovic … Teodosic
Bjelica Danilovic Jokic
Marjanovic Bogdanovic jaric
… Rebraca Vranjes
… Drobnjak
… Krstic
… Perovic
Mislim da je to spisak domacih igraca!Vidi se da je iz partzana bilo najvise nba igraca ,al zalosno je da nijedan nije iz skole partizana!Kad bi gledali novije vrijeme fmp je sa svojom skoliom dominantan!I ne prepucavajte se zbog gluposti!Nema ljubavi sve su pare u sportu!
(Malo malo, 8. april 2019 23:31)

Ako si već nabrojao partizanove mahače peškira,mogao si da dodaš i još neke zvezdine igrače,pa bi bili egal,recimo Nedović,Rastko Cvetković,pa odlični Pero Antić,koji je imao zapaženu ulogu tamo a i Vranješ je prvo igrao u Zvezdi,pa NBA ,pa tek kasnije u partizan.

Ixan

pre 5 godina

Pre nekoliko godina u casopisu "Nedeljnik" u velikom intervju, pokojni generalni direktor GENEX-a Miki Savicevic je kazao: "koliko pita od heljde majke Vlade Divca smo morali da pojdemo da bi naterali njegove roditelje da predje da igra za Partizan". Ko je citao ovaj tekst, setice se, pametnom dovoljno. Pa i nekadasnji Zvezdin igrac, Zoran Radovic je tvrdio da je Divac bio blizu prelaska u Zvezdu, i da je u poslednjem trenutku prelomio za Partizan. Znaci neke radnje su presudile da iz Sloge ode u Partizan. Koliko god da je Divac nasa igracka legenda, i doneo nam je mnogo radosti, ova izjava mu nije trebala, ljudi se odmah pale ovde, samo se produbljuje jaz izmedju navijaca. Lako je pricati iz Amerike. Inace, Bjelica je prosao sve mladje kategorije Partizana, ali proglasena netalentovanim pa je napustio Partizan.

Jerez

pre 5 godina

@ Stvara, stvara... evo naših koji su odigrali makar 1 utakmicu u NBA u poslednjih 10 godina, pa vidite koliko ih je stvorio:
Stojaković, Radmanović, Jarić, Miličić, Pavlović, Krstić, Nedović, Raduljica, Bjelica, Kuzmić, Teo, Marjanović, Jokić, Bogdanović. Znači Krle i Bogdan, je l' tako?
I ajde da proširimo listu pa da natrčimo na Pekovića.
Malo realnosti nije na odmet, spustite se sa oblaka.
(Tumbarajko, 8. april 2019 14:06) # Link komentara


Lepo Vam ljudi pricaju da kosarku pratite par godina.
Sedi - 1, pojma nemas.
Nekako si eto zaboravio Paspalja, Djordjevica, Danilovica, Rebracu, a od tvog "prosirenog spiska" tu su bili jos i Slavko Vranes i Zarko Cabarkapa. Od Zvezdinih igraca pre Nedovica i Bjelice, tu su bili jos Igor Rakocevic i Rastko Cvetkovic!!!

Александар

pre 5 godina

@ Divac uzeo 500.000 maraka da odigra dve utakmice u komsinici.
(Creative mind, 08. april 2019 13:51)

Тачан податак, а ево и детаља. Човек је у разговору око сопственог ангажмана у време локаута пре 20 година у Звезди рекао да је спреман да помогне, а када је реч о прама, па ето 50000 марака да није џабе. При том, мислио је на кимплетан ангажман. Ови индијанци погрешно скапирају и имајући у виду да ће бити можда 10-ак утакмица кажу, ок, можемо то да платимо 50 пута 10, ето да ставимо у уговор 500000. Он пошто многи знају каквог је карактера, притом ја сам гробар али реалан и добро информисан, ладно каже, да, да, то је то.

amiša

pre 5 godina

Ljudi, šali se čovek, opustite se malo. Nemojte da pljujete ljude koji su uspeli a iz Srbije su a Vlade + non stop pominje kolika je čast i koliko mu je značilo igranje za svoju državu.

bla

pre 5 godina

zaista ne bi trebalo preterivati sa reakcijama na ovakve izjave. ovo je sala izneta u nekom ok maniru. u trenutku kada mu se odaje velika pocast za sve sto je ucinio u sportu, on pomene i veliko rivalstvo koje je manje-vise simbol sporta u Srbiji. ja ovde ne vidim nista negativno.

WillyWonka

pre 5 godina

Ne smije se čovjek ni našaliti, odmah idu burne reakcije.
Sve u svemu, Divac nije baš imao klupskog uspjeha kako bi se moglo naslutiti. Tačnije, Divac je osvojio sa Partizanom titulu u SFRJ samo jednom, kad je imao 18 godina i skoro nije ni igrao. Nema osvojen Kup šampiona, a u NBA znamo da nije osvojio prsten. Njegovi uspjesi su vezani za reprezentaciju, koja je bila nevjerovatno moćna, a on je čak jednom i tu uspio i zabrljati dobijeno polufinale. Prema tome, nije Divčeva karijera baš tako sjajna kako se predstavlja, nedostaju klupski uspjesi.

Djuro

pre 5 godina

Kad god udjem na neku objavu gde se pominju Zvezda ili Partizan samo prepucavanje vi ste ovo mi ono... pitam se da li ovde jos samo komentare ostavljaju klinci jer nekad je ovaj forum bio pun zanimljivih i konstruktivnih komentara,a zadnje dve godine je postao forum za prepucavanje crveno i crno belih.A od svega toga najzalosnije je da sva ta prepucavanja veze s vezom nemaju jer je uvek neko u necemu bolji ili bio ili jeste i sve se samo vrti u krug.