Aktuelno

Ponedeljak, 08.04.2019.

09:30

"Ne mogu da gledam seriju, ne želim na ekranu da vidim prijatelje koje sam izgubio"

Izvor: mondo.rs

"Ne mogu da gledam seriju, ne želim na ekranu da vidim prijatelje koje sam izgubio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Marion

pre 5 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Slažem se sa svim komentatorima da su "Mućke" vrhunska serija. I nije to samo komedija, a pogotovo ne glupi američki sitcom s jeftinim humorom, Mućke su, kao što netko ovdje reče, jedan vrhunski kazališni komad, ali u kojem nema preglumljavanja kojeg je kao negativnu osobinu glumaca uvijek isticao legenda jug. filma Pavle Vujsić. No, osvrnuo bih se na one komentare koji kažu kako u UK ova serija nije bila dočekana s takvim oduševljenjem kao u bivšoj Jugoslaviji. Ne bih se složio, jer zapadne produkcije snimaju i proizvode filmske i tv radove sve dok su oni gledani. Tamo je gledanost prvi i jedini kriterij kad su pitanju tv produkcije. No, postoji jedan drugi razlog zašto su Mućke u YU bile toliko popularne. Gledajte, u to vrijeme nije bilo jako puno stranih serija na televiziji. Bilo ih je, ali ne kao danas. I upravo zato gledao si ono što si imao. A imali smo tu sreću da smo baš naletjeli na izvanzemaljsku seriju - Mućke. Pozdrav svima

život večan dok su mu deca verna

pre 5 godina

@diktat
ma nije samo to,nego danas vlada cenzura rodna i politička korektnost, sve je izveštačeno i zato ne uživamo u serijama i filmovima.
A za vas koji patite od 'prolaznosti života' savet, uživajte slobodno u starim serijama jer i ako život ima kraj, dok ne završi život traje.

Polenghi

pre 5 godina

@Ненад. A ono kada gumene lutke pored radijatora počinju da se naduvavaju i počinju da iskaču iza kauča...
Dva dana sam se cepao.

Rikardar

pre 5 godina

Epizoda kada restauriraju luster u zamku, kod onog lorda.
Ovi raširili ćebe, a deda, na tavanu, odšrafi pogrešan...
Vrh.
Nema dalje.

Nikola

pre 5 godina

Pa eto, možemo na neki način da budemo ponosni jer su i našu bivšu državu Jugoslaviju pomenuli u jednoj od epizoda. Ako se ne varam to je epizoda kada Del Boj pokušava da proda ogromnu količinu "jugoslovenskog rizlinga".

Ајде@

pre 5 godina

Ljudi,
Mene je stomak boleo od smeha kad sam gledao epizodu Rakelinog porođaja...
Ili čekajte, mozda i onu na odmoru, kad je Rodni glumio sina Delboja i Kadandre...
Ili onu... Betmen i Robin... Ma koju da pomenem, sve su sjajne, neke manje, neke više. Serija našeg odrastanja i mladosti.
I zaista, sad kad je gledam, to je sa nekom setom, tugom, jer mnogi od njih su otišli. A kako će i kad glavni odu... Mozda i to mnogi od nas ne saznaju. Jer neko ili mnogi će od nas pre njih, pošto život ide i prodje.

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

Cinique

pre 5 godina

Kad su se udvarali istoj devojci, pa mu Del pojačao solarijum: "Rodni, izgledaš kao šibica; tanak, dugačak, sa crvenom glavom".

Neponovljivi su. Dušan Kovačević, Mućke i Alan Ford. Sveto trojstvo jedne generacije, jednog vremena.

Diktat

pre 5 godina

Kao dugogodišnji fan Mućki mogu da kažem da stvari nisu baš jednostavne kao što izgledaju.Na stranu to što je scenario dobar ali suština je u tome što svaku ulogu igraju, uglasnom, prekaljeni glumci zato njihova gluma izgleda prirodno kao da su pozorišni ansambl koji čitav vek izvodi repertoar kuće.Čak i Rodni ,jean od najmlađih, ako se ne varam pre same serije proglašen je za vanserijskog mladog talenta koji je imao tu (ne)sreću da mu se uloga dživota desila na početku karijere pa su ostale uloge bile nezapažene.Mućke su primer prozvoda vrhunskih stvaralaca kao i Alo - Alo serija.Možete da imate najbolji scenario koji nešta neće vredeti ako nema ko da ga iznese.Zato su današnje serije i filmovi ,uz retke izuzetke, negledljivi jer ih igraju nedovršeni i neizgrađeni glumci.A nama, kao narodu, je ta serija bliska ne samo zato što nam je život kao u Pekamu gde večito jurimo i muljamo da bih preživeli već smo publika koja ima oko za kvaltet jer je filmski i dramski program u SFRJ bio na vrhunskom nivou.

Ненад

pre 5 godina

@Polenghi. Ili kad pokušava da proda ručni sat nekom liku, pa mu kaže da mu je taj poslednji ostao, i taman uspe da mu proda, a tip kaže da je ogreban, a Del mrtav 'ladan mu kaže: "Nema veze, doneću ti drugi iz kombija." Hahahahah...

misha

pre 5 godina

Ja i burazer kada smo ostali bez roditelja
nekako sam se srodio sa njima sve ono što su oni preživljavali i ja sam,kad nam je bilo teško pustimo na flash i gledamo
hvala im što su mi olakšali te teške trenutke.

Dejan

pre 5 godina

Genijalna serija, dovedite ljude u Srbiju vec jednom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sale, 8. april 2019 10:13)

A zamisli da ih stvarno nagovore da dodju u Srbiju.

iz_Podgorice

pre 5 godina

Upravo odgledah epizodu kad su njih dvojica upala na zalost misleci da je maskenbal...A onda ovaj tekst...Ja cu ih gledati dok su oni zivi

Anja

pre 5 godina

Fascinantno je koliko su Mucke i Alan Ford bili omiljeni kod nas. To dosta govori o zivotnim uslovima jednog naroda :)

Stvarno su bili sjajni. Vidi se na ekranu koliko su se dobro zabavljali snimajuci je.

Vremena se menjaju i mladje generacije traze neke druge sadrzaje. Prvi znak da starim za mene je bio ne to sto nesto vise ne mogu, nego sto me jako malo novog interesuje.

Antiprotivan

pre 5 godina

Ljudi, pa ja sam odlepio od smeha samo citajuci ovaj tekst, a pogotovo zadnju recenicu!
(Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 08. april 2019 10:57)

Ti si dečko debil...

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Moj apsolutni br. 1, mnogo lufta pa "Alo, alo", "Nepristojni ljudi", "Dva i po muskarca" i sl. . Kad se setim samo leptira i Denzela, Rakelinog porodjaja, onog "kvajing" pevaca, Betmena i Robina... Volim, volim, voooooliiiim!!!

Totem

pre 5 godina

Jeste jedna od najboljih serija na svetu .Jeste smešna ali ja je nisam doživeo kao neku puku komediju. Više kao stvarnost u kojoj i ja živim i zaista se nalazim u njoj. Meni je ova serija više remek delo a više mi je smešna alo alo . Zaista im hvala na seriji.

Kako?

pre 5 godina

Upoznao sam službeno čoveka iz Škotske koji mi je rekao da je kod njih ova serija za "seljake" i da to niko ne gleda. Recimo kao Kursadžije kod nas. Bio sam iznenađen, meni su LEGENDARNI

Polenghi

pre 5 godina

Gestovi, mimika, face, inteligentan, zdrav humor i dobre fore... sve na jednom mestu. Naravno, mitski spoj dva glavna glumca i dobija se nešto najlepše, nešto van vremenskih okvora i dimenzija.
Mućke.
Tačka.

ps. Ona fora kad Del pokljanja Rodniju 'ronilački' sat uz nezaboravnu opasku da pazi da ga ne pokvasi,...

Bruce Wayne

pre 5 godina

Milion puta sam gledao seriju, svaku epizodu znam napamet, ali se i dalje smijem kao kad sam prvi put gledao seriju. Del Boj i Rodni su heroji mog djetinjstva

Armin

pre 5 godina

Sta reći o OFAH?
Nije to samo kultivisani humor, nenadmasna duhovitost. To je i najtoplija ljudska priča ikad ispricana, ne samo na filmu i TV-u.
Savršenstvo scenarija, u svakom mogućem pogledu (svaki lik, maltene, ima svoje obožavaoce - meni omiljeni je Uncle Albert, recimo) je upotpunjeno savršenom glumom. Tužno je to sto su ta vremena definitivno prosla, načina na koji treba shvatiti jednu TV seriju.
Citao sam da su u BBC-ju razmatrali da nakon par epizoda i slabe gledanosti ukinu seriju. Prevladala je struja koja je podrzala John Sullivana, koji je rekao:"Ne, imamo vrhunski proizvod. Trebamo samo pustiti da ljudi to sami shvate".
Jednom sam sa nekim Englezima razgovarao (prije nekoliko godina) i na moje :"Ja sam odrastao uz OFAH" i taj tip priče, jedan od njih me gleda i reče nakon nekog vremena:"Oh, yes. I remember that, yeah".
To je mene uvjerilo u mišljenju da nigdje na svijetu nijesu popularniji od prostora Ex-YU, kao i u to da oni "nama" znače mnogo vise nego njima. Kao da su je pravili za bivšu Jugoslaviju - zvuči nekako bizarno, ali je tako.

P.S. Sta ti je život..Rodneya sam upoznao kada je prije nekoliko godina u CG, i u mom gradu, promovisao UNICEF program usvajanja djece. I dan-danas mi taj susret djeluje nestvarno.

Miljan

pre 5 godina

Nikada neću zaboraviti onu anegdotu, baš je ovaj glumac pričao. Kada su počeli da snimaju tu seriju i niko još nije čuo za njih. Bila neka scena napolju, na kiši. Prišla mu neka devojčica i pitala nešto u smislu šta oni tu rade. Kada joj je odgovorio da snimaju seriju koja se zove Samo budale i konji (u bukvalnom prevodu) ona je rekla: Ok a gde su vam konji?!

tokvil

pre 5 godina

i ove njegove reči, doživljavam na sličan način kao i samu seriju, koja nije u biti komedija, već topli, ljudski osvrt na marginu, i one koji su sa nje - vanvremensko remek delo

Gargamel

pre 5 godina

I meni je mučmo da ih gledam ma koliko ih obožavao iz istog razloga.
Znam da mnogi nisu među živima ali ja imam osećaj kao da sam ih znao celog života

Cofi

pre 5 godina

Jeste scenario vrhunski, odnosno tesko da moze da bude genijalniji od toga sto je bio, ali takve glave na jednom mestu vise niko nikad nece skupiti, sve ljudina do ljudine, i zato i nije cudo da se ljudima toliko svidjaju. Taj spoj, to nesto, imali su samo tad i nikad vise, to se ne glumi, to se jednostavno vidi, oseca i prepoznaje. Fenomenalna serija, fenomenalni glumci, svi odreda i svi kao da su postali bas to sto su i igrali. Slava im i vecno hvala...o da, gledace se do kraja.

omar_litlle

pre 5 godina

pored svega sto ova serija donosi,poceo sam da je korisitim i kao neki detektor za ljude,ne mogu da shvatam ozbiljno nekog ko ne voli Mucke

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Ponovo sam poceo da gledam Mucke, i opet se smejem kao da seriju gledam prvi put. Nenadmasna serija. Stvarno je tuzno sto su mnogi od glumaca nas napustili, imate osecaj kao da ste izgubili drugare iz detinjstva..

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ima neke cudne hemije izmedju ove serije i nekada jugoslovenskog, a sada srpskog prostora. To objasnjava cinjenicu da sem Velike Britanije ova serija nigde nije dozivela toliku popularnost kao kod nas. Na stranu fenomenalan tekst, maestralna gluma, ali mislim da je tajna u velikim snovima, tmurnoj realnosti i umetnosti prezivljavanja, koja spaja i njih i nas. I zato: This time next year...

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ima neke cudne hemije izmedju ove serije i nekada jugoslovenskog, a sada srpskog prostora. To objasnjava cinjenicu da sem Velike Britanije ova serija nigde nije dozivela toliku popularnost kao kod nas. Na stranu fenomenalan tekst, maestralna gluma, ali mislim da je tajna u velikim snovima, tmurnoj realnosti i umetnosti prezivljavanja, koja spaja i njih i nas. I zato: This time next year...

Cofi

pre 5 godina

Jeste scenario vrhunski, odnosno tesko da moze da bude genijalniji od toga sto je bio, ali takve glave na jednom mestu vise niko nikad nece skupiti, sve ljudina do ljudine, i zato i nije cudo da se ljudima toliko svidjaju. Taj spoj, to nesto, imali su samo tad i nikad vise, to se ne glumi, to se jednostavno vidi, oseca i prepoznaje. Fenomenalna serija, fenomenalni glumci, svi odreda i svi kao da su postali bas to sto su i igrali. Slava im i vecno hvala...o da, gledace se do kraja.

tokvil

pre 5 godina

i ove njegove reči, doživljavam na sličan način kao i samu seriju, koja nije u biti komedija, već topli, ljudski osvrt na marginu, i one koji su sa nje - vanvremensko remek delo

omar_litlle

pre 5 godina

pored svega sto ova serija donosi,poceo sam da je korisitim i kao neki detektor za ljude,ne mogu da shvatam ozbiljno nekog ko ne voli Mucke

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Ponovo sam poceo da gledam Mucke, i opet se smejem kao da seriju gledam prvi put. Nenadmasna serija. Stvarno je tuzno sto su mnogi od glumaca nas napustili, imate osecaj kao da ste izgubili drugare iz detinjstva..

Gargamel

pre 5 godina

I meni je mučmo da ih gledam ma koliko ih obožavao iz istog razloga.
Znam da mnogi nisu među živima ali ja imam osećaj kao da sam ih znao celog života

Miljan

pre 5 godina

Nikada neću zaboraviti onu anegdotu, baš je ovaj glumac pričao. Kada su počeli da snimaju tu seriju i niko još nije čuo za njih. Bila neka scena napolju, na kiši. Prišla mu neka devojčica i pitala nešto u smislu šta oni tu rade. Kada joj je odgovorio da snimaju seriju koja se zove Samo budale i konji (u bukvalnom prevodu) ona je rekla: Ok a gde su vam konji?!

Polenghi

pre 5 godina

Gestovi, mimika, face, inteligentan, zdrav humor i dobre fore... sve na jednom mestu. Naravno, mitski spoj dva glavna glumca i dobija se nešto najlepše, nešto van vremenskih okvora i dimenzija.
Mućke.
Tačka.

ps. Ona fora kad Del pokljanja Rodniju 'ronilački' sat uz nezaboravnu opasku da pazi da ga ne pokvasi,...

Anja

pre 5 godina

Fascinantno je koliko su Mucke i Alan Ford bili omiljeni kod nas. To dosta govori o zivotnim uslovima jednog naroda :)

Stvarno su bili sjajni. Vidi se na ekranu koliko su se dobro zabavljali snimajuci je.

Vremena se menjaju i mladje generacije traze neke druge sadrzaje. Prvi znak da starim za mene je bio ne to sto nesto vise ne mogu, nego sto me jako malo novog interesuje.

Totem

pre 5 godina

Jeste jedna od najboljih serija na svetu .Jeste smešna ali ja je nisam doživeo kao neku puku komediju. Više kao stvarnost u kojoj i ja živim i zaista se nalazim u njoj. Meni je ova serija više remek delo a više mi je smešna alo alo . Zaista im hvala na seriji.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Moj apsolutni br. 1, mnogo lufta pa "Alo, alo", "Nepristojni ljudi", "Dva i po muskarca" i sl. . Kad se setim samo leptira i Denzela, Rakelinog porodjaja, onog "kvajing" pevaca, Betmena i Robina... Volim, volim, voooooliiiim!!!

Antiprotivan

pre 5 godina

Ljudi, pa ja sam odlepio od smeha samo citajuci ovaj tekst, a pogotovo zadnju recenicu!
(Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 08. april 2019 10:57)

Ti si dečko debil...

Armin

pre 5 godina

Sta reći o OFAH?
Nije to samo kultivisani humor, nenadmasna duhovitost. To je i najtoplija ljudska priča ikad ispricana, ne samo na filmu i TV-u.
Savršenstvo scenarija, u svakom mogućem pogledu (svaki lik, maltene, ima svoje obožavaoce - meni omiljeni je Uncle Albert, recimo) je upotpunjeno savršenom glumom. Tužno je to sto su ta vremena definitivno prosla, načina na koji treba shvatiti jednu TV seriju.
Citao sam da su u BBC-ju razmatrali da nakon par epizoda i slabe gledanosti ukinu seriju. Prevladala je struja koja je podrzala John Sullivana, koji je rekao:"Ne, imamo vrhunski proizvod. Trebamo samo pustiti da ljudi to sami shvate".
Jednom sam sa nekim Englezima razgovarao (prije nekoliko godina) i na moje :"Ja sam odrastao uz OFAH" i taj tip priče, jedan od njih me gleda i reče nakon nekog vremena:"Oh, yes. I remember that, yeah".
To je mene uvjerilo u mišljenju da nigdje na svijetu nijesu popularniji od prostora Ex-YU, kao i u to da oni "nama" znače mnogo vise nego njima. Kao da su je pravili za bivšu Jugoslaviju - zvuči nekako bizarno, ali je tako.

P.S. Sta ti je život..Rodneya sam upoznao kada je prije nekoliko godina u CG, i u mom gradu, promovisao UNICEF program usvajanja djece. I dan-danas mi taj susret djeluje nestvarno.

iz_Podgorice

pre 5 godina

Upravo odgledah epizodu kad su njih dvojica upala na zalost misleci da je maskenbal...A onda ovaj tekst...Ja cu ih gledati dok su oni zivi

Kako?

pre 5 godina

Upoznao sam službeno čoveka iz Škotske koji mi je rekao da je kod njih ova serija za "seljake" i da to niko ne gleda. Recimo kao Kursadžije kod nas. Bio sam iznenađen, meni su LEGENDARNI

Bruce Wayne

pre 5 godina

Milion puta sam gledao seriju, svaku epizodu znam napamet, ali se i dalje smijem kao kad sam prvi put gledao seriju. Del Boj i Rodni su heroji mog djetinjstva

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

Dejan

pre 5 godina

Genijalna serija, dovedite ljude u Srbiju vec jednom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sale, 8. april 2019 10:13)

A zamisli da ih stvarno nagovore da dodju u Srbiju.

Cinique

pre 5 godina

Kad su se udvarali istoj devojci, pa mu Del pojačao solarijum: "Rodni, izgledaš kao šibica; tanak, dugačak, sa crvenom glavom".

Neponovljivi su. Dušan Kovačević, Mućke i Alan Ford. Sveto trojstvo jedne generacije, jednog vremena.

Diktat

pre 5 godina

Kao dugogodišnji fan Mućki mogu da kažem da stvari nisu baš jednostavne kao što izgledaju.Na stranu to što je scenario dobar ali suština je u tome što svaku ulogu igraju, uglasnom, prekaljeni glumci zato njihova gluma izgleda prirodno kao da su pozorišni ansambl koji čitav vek izvodi repertoar kuće.Čak i Rodni ,jean od najmlađih, ako se ne varam pre same serije proglašen je za vanserijskog mladog talenta koji je imao tu (ne)sreću da mu se uloga dživota desila na početku karijere pa su ostale uloge bile nezapažene.Mućke su primer prozvoda vrhunskih stvaralaca kao i Alo - Alo serija.Možete da imate najbolji scenario koji nešta neće vredeti ako nema ko da ga iznese.Zato su današnje serije i filmovi ,uz retke izuzetke, negledljivi jer ih igraju nedovršeni i neizgrađeni glumci.A nama, kao narodu, je ta serija bliska ne samo zato što nam je život kao u Pekamu gde večito jurimo i muljamo da bih preživeli već smo publika koja ima oko za kvaltet jer je filmski i dramski program u SFRJ bio na vrhunskom nivou.

misha

pre 5 godina

Ja i burazer kada smo ostali bez roditelja
nekako sam se srodio sa njima sve ono što su oni preživljavali i ja sam,kad nam je bilo teško pustimo na flash i gledamo
hvala im što su mi olakšali te teške trenutke.

Ненад

pre 5 godina

@Polenghi. Ili kad pokušava da proda ručni sat nekom liku, pa mu kaže da mu je taj poslednji ostao, i taman uspe da mu proda, a tip kaže da je ogreban, a Del mrtav 'ladan mu kaže: "Nema veze, doneću ti drugi iz kombija." Hahahahah...

Ајде@

pre 5 godina

Ljudi,
Mene je stomak boleo od smeha kad sam gledao epizodu Rakelinog porođaja...
Ili čekajte, mozda i onu na odmoru, kad je Rodni glumio sina Delboja i Kadandre...
Ili onu... Betmen i Robin... Ma koju da pomenem, sve su sjajne, neke manje, neke više. Serija našeg odrastanja i mladosti.
I zaista, sad kad je gledam, to je sa nekom setom, tugom, jer mnogi od njih su otišli. A kako će i kad glavni odu... Mozda i to mnogi od nas ne saznaju. Jer neko ili mnogi će od nas pre njih, pošto život ide i prodje.

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

Rikardar

pre 5 godina

Epizoda kada restauriraju luster u zamku, kod onog lorda.
Ovi raširili ćebe, a deda, na tavanu, odšrafi pogrešan...
Vrh.
Nema dalje.

Nikola

pre 5 godina

Pa eto, možemo na neki način da budemo ponosni jer su i našu bivšu državu Jugoslaviju pomenuli u jednoj od epizoda. Ako se ne varam to je epizoda kada Del Boj pokušava da proda ogromnu količinu "jugoslovenskog rizlinga".

Marion

pre 5 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Slažem se sa svim komentatorima da su "Mućke" vrhunska serija. I nije to samo komedija, a pogotovo ne glupi američki sitcom s jeftinim humorom, Mućke su, kao što netko ovdje reče, jedan vrhunski kazališni komad, ali u kojem nema preglumljavanja kojeg je kao negativnu osobinu glumaca uvijek isticao legenda jug. filma Pavle Vujsić. No, osvrnuo bih se na one komentare koji kažu kako u UK ova serija nije bila dočekana s takvim oduševljenjem kao u bivšoj Jugoslaviji. Ne bih se složio, jer zapadne produkcije snimaju i proizvode filmske i tv radove sve dok su oni gledani. Tamo je gledanost prvi i jedini kriterij kad su pitanju tv produkcije. No, postoji jedan drugi razlog zašto su Mućke u YU bile toliko popularne. Gledajte, u to vrijeme nije bilo jako puno stranih serija na televiziji. Bilo ih je, ali ne kao danas. I upravo zato gledao si ono što si imao. A imali smo tu sreću da smo baš naletjeli na izvanzemaljsku seriju - Mućke. Pozdrav svima

Polenghi

pre 5 godina

@Ненад. A ono kada gumene lutke pored radijatora počinju da se naduvavaju i počinju da iskaču iza kauča...
Dva dana sam se cepao.

život večan dok su mu deca verna

pre 5 godina

@diktat
ma nije samo to,nego danas vlada cenzura rodna i politička korektnost, sve je izveštačeno i zato ne uživamo u serijama i filmovima.
A za vas koji patite od 'prolaznosti života' savet, uživajte slobodno u starim serijama jer i ako život ima kraj, dok ne završi život traje.

Kako?

pre 5 godina

Upoznao sam službeno čoveka iz Škotske koji mi je rekao da je kod njih ova serija za "seljake" i da to niko ne gleda. Recimo kao Kursadžije kod nas. Bio sam iznenađen, meni su LEGENDARNI

omar_litlle

pre 5 godina

pored svega sto ova serija donosi,poceo sam da je korisitim i kao neki detektor za ljude,ne mogu da shvatam ozbiljno nekog ko ne voli Mucke

Gargamel

pre 5 godina

I meni je mučmo da ih gledam ma koliko ih obožavao iz istog razloga.
Znam da mnogi nisu među živima ali ja imam osećaj kao da sam ih znao celog života

Marko (Dorcol)

pre 5 godina

Ima neke cudne hemije izmedju ove serije i nekada jugoslovenskog, a sada srpskog prostora. To objasnjava cinjenicu da sem Velike Britanije ova serija nigde nije dozivela toliku popularnost kao kod nas. Na stranu fenomenalan tekst, maestralna gluma, ali mislim da je tajna u velikim snovima, tmurnoj realnosti i umetnosti prezivljavanja, koja spaja i njih i nas. I zato: This time next year...

Antiprotivan

pre 5 godina

Ljudi, pa ja sam odlepio od smeha samo citajuci ovaj tekst, a pogotovo zadnju recenicu!
(Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 08. april 2019 10:57)

Ti si dečko debil...

Cofi

pre 5 godina

Jeste scenario vrhunski, odnosno tesko da moze da bude genijalniji od toga sto je bio, ali takve glave na jednom mestu vise niko nikad nece skupiti, sve ljudina do ljudine, i zato i nije cudo da se ljudima toliko svidjaju. Taj spoj, to nesto, imali su samo tad i nikad vise, to se ne glumi, to se jednostavno vidi, oseca i prepoznaje. Fenomenalna serija, fenomenalni glumci, svi odreda i svi kao da su postali bas to sto su i igrali. Slava im i vecno hvala...o da, gledace se do kraja.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Moj apsolutni br. 1, mnogo lufta pa "Alo, alo", "Nepristojni ljudi", "Dva i po muskarca" i sl. . Kad se setim samo leptira i Denzela, Rakelinog porodjaja, onog "kvajing" pevaca, Betmena i Robina... Volim, volim, voooooliiiim!!!

Usamljeni vuk

pre 5 godina

Ponovo sam poceo da gledam Mucke, i opet se smejem kao da seriju gledam prvi put. Nenadmasna serija. Stvarno je tuzno sto su mnogi od glumaca nas napustili, imate osecaj kao da ste izgubili drugare iz detinjstva..

tokvil

pre 5 godina

i ove njegove reči, doživljavam na sličan način kao i samu seriju, koja nije u biti komedija, već topli, ljudski osvrt na marginu, i one koji su sa nje - vanvremensko remek delo

Dejan

pre 5 godina

Genijalna serija, dovedite ljude u Srbiju vec jednom.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sale, 8. april 2019 10:13)

A zamisli da ih stvarno nagovore da dodju u Srbiju.

Armin

pre 5 godina

Sta reći o OFAH?
Nije to samo kultivisani humor, nenadmasna duhovitost. To je i najtoplija ljudska priča ikad ispricana, ne samo na filmu i TV-u.
Savršenstvo scenarija, u svakom mogućem pogledu (svaki lik, maltene, ima svoje obožavaoce - meni omiljeni je Uncle Albert, recimo) je upotpunjeno savršenom glumom. Tužno je to sto su ta vremena definitivno prosla, načina na koji treba shvatiti jednu TV seriju.
Citao sam da su u BBC-ju razmatrali da nakon par epizoda i slabe gledanosti ukinu seriju. Prevladala je struja koja je podrzala John Sullivana, koji je rekao:"Ne, imamo vrhunski proizvod. Trebamo samo pustiti da ljudi to sami shvate".
Jednom sam sa nekim Englezima razgovarao (prije nekoliko godina) i na moje :"Ja sam odrastao uz OFAH" i taj tip priče, jedan od njih me gleda i reče nakon nekog vremena:"Oh, yes. I remember that, yeah".
To je mene uvjerilo u mišljenju da nigdje na svijetu nijesu popularniji od prostora Ex-YU, kao i u to da oni "nama" znače mnogo vise nego njima. Kao da su je pravili za bivšu Jugoslaviju - zvuči nekako bizarno, ali je tako.

P.S. Sta ti je život..Rodneya sam upoznao kada je prije nekoliko godina u CG, i u mom gradu, promovisao UNICEF program usvajanja djece. I dan-danas mi taj susret djeluje nestvarno.

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

iz_Podgorice

pre 5 godina

Upravo odgledah epizodu kad su njih dvojica upala na zalost misleci da je maskenbal...A onda ovaj tekst...Ja cu ih gledati dok su oni zivi

Belladonna

pre 5 godina

Ranije, kada god mi je bilo teško u životu, ja sam posezala za Mućkama i s vremena na vreme sam gledala evo već 30 godina. U zadnje vreme ni ja ne mogu da ih gledam jer me duboko zaboli i više se ne smejem već osećam tugu i setu.

Ајде@

pre 5 godina

Ljudi,
Mene je stomak boleo od smeha kad sam gledao epizodu Rakelinog porođaja...
Ili čekajte, mozda i onu na odmoru, kad je Rodni glumio sina Delboja i Kadandre...
Ili onu... Betmen i Robin... Ma koju da pomenem, sve su sjajne, neke manje, neke više. Serija našeg odrastanja i mladosti.
I zaista, sad kad je gledam, to je sa nekom setom, tugom, jer mnogi od njih su otišli. A kako će i kad glavni odu... Mozda i to mnogi od nas ne saznaju. Jer neko ili mnogi će od nas pre njih, pošto život ide i prodje.

Totem

pre 5 godina

Jeste jedna od najboljih serija na svetu .Jeste smešna ali ja je nisam doživeo kao neku puku komediju. Više kao stvarnost u kojoj i ja živim i zaista se nalazim u njoj. Meni je ova serija više remek delo a više mi je smešna alo alo . Zaista im hvala na seriji.

Anja

pre 5 godina

Fascinantno je koliko su Mucke i Alan Ford bili omiljeni kod nas. To dosta govori o zivotnim uslovima jednog naroda :)

Stvarno su bili sjajni. Vidi se na ekranu koliko su se dobro zabavljali snimajuci je.

Vremena se menjaju i mladje generacije traze neke druge sadrzaje. Prvi znak da starim za mene je bio ne to sto nesto vise ne mogu, nego sto me jako malo novog interesuje.

misha

pre 5 godina

Ja i burazer kada smo ostali bez roditelja
nekako sam se srodio sa njima sve ono što su oni preživljavali i ja sam,kad nam je bilo teško pustimo na flash i gledamo
hvala im što su mi olakšali te teške trenutke.

Ненад

pre 5 godina

@Polenghi. Ili kad pokušava da proda ručni sat nekom liku, pa mu kaže da mu je taj poslednji ostao, i taman uspe da mu proda, a tip kaže da je ogreban, a Del mrtav 'ladan mu kaže: "Nema veze, doneću ti drugi iz kombija." Hahahahah...

Diktat

pre 5 godina

Kao dugogodišnji fan Mućki mogu da kažem da stvari nisu baš jednostavne kao što izgledaju.Na stranu to što je scenario dobar ali suština je u tome što svaku ulogu igraju, uglasnom, prekaljeni glumci zato njihova gluma izgleda prirodno kao da su pozorišni ansambl koji čitav vek izvodi repertoar kuće.Čak i Rodni ,jean od najmlađih, ako se ne varam pre same serije proglašen je za vanserijskog mladog talenta koji je imao tu (ne)sreću da mu se uloga dživota desila na početku karijere pa su ostale uloge bile nezapažene.Mućke su primer prozvoda vrhunskih stvaralaca kao i Alo - Alo serija.Možete da imate najbolji scenario koji nešta neće vredeti ako nema ko da ga iznese.Zato su današnje serije i filmovi ,uz retke izuzetke, negledljivi jer ih igraju nedovršeni i neizgrađeni glumci.A nama, kao narodu, je ta serija bliska ne samo zato što nam je život kao u Pekamu gde večito jurimo i muljamo da bih preživeli već smo publika koja ima oko za kvaltet jer je filmski i dramski program u SFRJ bio na vrhunskom nivou.

Cinique

pre 5 godina

Kad su se udvarali istoj devojci, pa mu Del pojačao solarijum: "Rodni, izgledaš kao šibica; tanak, dugačak, sa crvenom glavom".

Neponovljivi su. Dušan Kovačević, Mućke i Alan Ford. Sveto trojstvo jedne generacije, jednog vremena.

Nikola

pre 5 godina

Pa eto, možemo na neki način da budemo ponosni jer su i našu bivšu državu Jugoslaviju pomenuli u jednoj od epizoda. Ako se ne varam to je epizoda kada Del Boj pokušava da proda ogromnu količinu "jugoslovenskog rizlinga".

Miljan

pre 5 godina

Nikada neću zaboraviti onu anegdotu, baš je ovaj glumac pričao. Kada su počeli da snimaju tu seriju i niko još nije čuo za njih. Bila neka scena napolju, na kiši. Prišla mu neka devojčica i pitala nešto u smislu šta oni tu rade. Kada joj je odgovorio da snimaju seriju koja se zove Samo budale i konji (u bukvalnom prevodu) ona je rekla: Ok a gde su vam konji?!

Bruce Wayne

pre 5 godina

Milion puta sam gledao seriju, svaku epizodu znam napamet, ali se i dalje smijem kao kad sam prvi put gledao seriju. Del Boj i Rodni su heroji mog djetinjstva

Polenghi

pre 5 godina

Gestovi, mimika, face, inteligentan, zdrav humor i dobre fore... sve na jednom mestu. Naravno, mitski spoj dva glavna glumca i dobija se nešto najlepše, nešto van vremenskih okvora i dimenzija.
Mućke.
Tačka.

ps. Ona fora kad Del pokljanja Rodniju 'ronilački' sat uz nezaboravnu opasku da pazi da ga ne pokvasi,...

Rikardar

pre 5 godina

Epizoda kada restauriraju luster u zamku, kod onog lorda.
Ovi raširili ćebe, a deda, na tavanu, odšrafi pogrešan...
Vrh.
Nema dalje.

Polenghi

pre 5 godina

@Ненад. A ono kada gumene lutke pored radijatora počinju da se naduvavaju i počinju da iskaču iza kauča...
Dva dana sam se cepao.

život večan dok su mu deca verna

pre 5 godina

@diktat
ma nije samo to,nego danas vlada cenzura rodna i politička korektnost, sve je izveštačeno i zato ne uživamo u serijama i filmovima.
A za vas koji patite od 'prolaznosti života' savet, uživajte slobodno u starim serijama jer i ako život ima kraj, dok ne završi život traje.

Marion

pre 5 godina

Pozdrav iz Hrvatske. Slažem se sa svim komentatorima da su "Mućke" vrhunska serija. I nije to samo komedija, a pogotovo ne glupi američki sitcom s jeftinim humorom, Mućke su, kao što netko ovdje reče, jedan vrhunski kazališni komad, ali u kojem nema preglumljavanja kojeg je kao negativnu osobinu glumaca uvijek isticao legenda jug. filma Pavle Vujsić. No, osvrnuo bih se na one komentare koji kažu kako u UK ova serija nije bila dočekana s takvim oduševljenjem kao u bivšoj Jugoslaviji. Ne bih se složio, jer zapadne produkcije snimaju i proizvode filmske i tv radove sve dok su oni gledani. Tamo je gledanost prvi i jedini kriterij kad su pitanju tv produkcije. No, postoji jedan drugi razlog zašto su Mućke u YU bile toliko popularne. Gledajte, u to vrijeme nije bilo jako puno stranih serija na televiziji. Bilo ih je, ali ne kao danas. I upravo zato gledao si ono što si imao. A imali smo tu sreću da smo baš naletjeli na izvanzemaljsku seriju - Mućke. Pozdrav svima