Subota, 06.04.2019.

13:30

Miloš Biković: Britanci nisu uočili poruku mira koju šalje "Balkanska međa"

Izvor: Danas

Miloš Bikoviæ: Britanci nisu uoèili poruku mira koju šalje "Balkanska meða" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - ne dozvoli da te obeshrabre povrsni i zli komentari nego glavu gore i nastavi da radis kao i do sada. Pohvaljujem tvoj komentar i odgovor britancima - odgovorio si im na pravi nacin kako bi oni to i razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

Lama

pre 5 godina

Film je fantastican. Kuburi je ovo jedna od boljih uloga, a i Bikovic ima odlicnih scena. Nisu tu samo oni, masa sjajnih glumaca.
Svaki Srbin treba da ga odgleda. Svaki Srbin treba da dozivi kroz film tiraniju koju albanski ekstremisti/teroristi sprovode i DAN DANAS nad srpskim stanovnistvom. Svaki Srbin treba da se podseti sta su zapadne sile kosovskim Albancima dozvolile i sta su nam od drzave napravile.
Puna nam je glava zapadnih proizvoda, spotova i filmova sa tih prostora. Ne cenimo svoju domovinu, svoje roditelje. Kapitalizam nas je inficirao, jer smo ljuti i besni sto radno sposobni sa zapadnih prostora zive kvalitetnije i bolje. Nije pitanje da li je neko rusofil ili voli Mercedes i koka kolu..
Ne ludujte, nisu Rusi prikazani kao veliki srpski prijatelji- brate, odgledajte film, ne palamudite. Rusi su imali svoj cilj.
Film je za nas kljucan, jer se rasvetljava motiv i cilj velikih svetskih sila. Film je za nas kljucan jer prikazuje kako albanski teroristi kolju nevine Srbe/Rome, birajte.. Ne prija nam kad Hrvati pricaju o zrtvama, a anuliramo film u kome se prikazuje masakar nad nama.

Kristina

pre 5 godina

Britanci,pročitajte o prijateljstvu velike Britanije i Srbije tokom Prvog svetskog rata. Pročitajte o kosovskom boju 1389. godine o odbrani Evrope od Osmanlijskog carstva.
Pogledajte film o istinitom događaju i videćete poruku mira. Zaboravite na geopoliticke igre u kojima smo svi mi na ovoj izuzetnoj planeti Zemlji žrtve.

Suveren

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi poznavaoci glume sto cijene glumce prema izgledu i ponavljaju isto sto i svi bez i jednog argumenta.. sad di ih pitas koja je najbolja uloga Glogovca, rekli bi porodicno blago

ogledalo naroda

pre 5 godina

GB samo vi zabranjujte...zabranjeno voce je najsladje !!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] ("Kojekude" BobmarkSRB, 6. april 2019 20:04)

Ha,ha,ha, ma ima da poludi GB-a za tim filmom, a još kad čuju da je zabranjen ići će CD od ruke do ruke, onako "ispod stola"

Coco BIll

pre 5 godina

Sam film je glupost koja se zaboravi čim se izađe iz bioskopa. A naše rusofilce ne oduševljava Rusija kao sama Rusija, a još manje ih oduševljava ruska kultura, nauka...itd, to sve čak ni ne shvataju i vrlo malo znaju o tome kao što i vrlo malo znaju o samoj Rusiji. Ono što njih oduševljava to su likovi kakav je recimo Staljin, Brežnjev, a danas Putin, za tim čeznu i to im je jedina prava i shvatljiva Rusija

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - nemoj da te obeshrabre povrsni i zli komentari - glavu gore i napred. Dao si odlican komentar Britancima - bas onako da bi razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

Aleks

pre 5 godina

Brate, da li cemo mi jednom zavrsiti sa tim Kosovom i krenuti napred.. Ceo zivot samo Kosovo, Kosovo a ovamo u celoj Srbiji samo beda. Dajte da se bavimo stvarima koje su ljudima od zivotnog i egzitencijalnog pitanja. Vreme da se pici odavde..

Čašica loze i nema nervoze

pre 5 godina

Mislim da mnogi ovde previše provode vremena. Cinik i ostali, izađite malo napolje, prošetajte, proći će vam život na komentarima B92. Mnogo se trudite.

Dr No

pre 5 godina

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 6. april 2019 16:06)

Pa?

Filip

pre 5 godina

Ma neces se valjda pravdati Britancima. Nije njima bitan film vec mi, da nas maksimalno iskoriste, a mozda i uniste jer smo oduvek bili tampon zona između njih i Rusa. Pljuvace nas sta god uradili...

Ivan

pre 5 godina

Zao mi je rusi iako ste nasa braca i pravite film sa nasim glumcima ali je ipak Holivud daleko a ni Lada nije sto i Mercedes, tako da....vise srece drugi put

Vlada

pre 5 godina

@Ako vi tako kažete
Za sve ostale filmove si u pravu ali ne za Full Metal Jacket. Izgleda da nisi shvatio film je njegova poruka upravo kritika rata u Vijatnamu i rata uopste. To je svakako jedan od kultnih antiratnih fimova.

xy

pre 5 godina

..samo kad si TI uocio i shvatio poruku..neverovatno da si stigao da sve to uocis i pored reklamiranja sata i samog sebe, obzirom da vise glumis van scene nego na samoj sceni ili filmu..

Драган

pre 5 godina

@патриЈота62
Молим те појсни појам западне вредности. На шта тачно мислиш? Ниси ваљда мислио на инквизицију, робовласништво, колонијализам, интрвенционизам, крсташе, сатирање домородаца од Латионске Америке до индијанаца ... Руси нису ни бољи ни гори од других. Ја сам "русофил" зато што ме нису бомбардовали, уводили санкције, протеривали, одузели део територије,... Мало ли је?

патриЈота62

pre 5 godina

@Ivan @Tkg

То о чему вас двојица пишете (мада више мислим да је једна особа иза два ника), нема апсоулутно никакве везе ни са Биковићем, ни са Русијом, ни са филмом, ни са културом. Злоупотребљате нечију смрт да би шта, троловали? Е, рећи некоме да се радовао због смрти девојчице, само зато што је споменуо два америчка филма. Па то је за посматрање. Али и за кривичну одговорност, како оних који су то рекли, тако и оних који су то одобрили. Ваш ниво резоновања је на нивоу једног "Информера". А сада "господо", будите доследни и западне аутомибиле, Коку колу, америчке цигарете, евре, доларе, Најки, Адидас, Епл и друге брендове који су дошли са Запада одбаците са презиром и гађењем.

Juggernaut

pre 5 godina

(Ivan, 06. april 2019 16:25)

Komentator 'patriJota62' je samo dao mišljenje o tome kakvu Rusija ima sliku u glavi prosečnog Srbina. Ja sam imao priliku da radim neke poslove sa Amerikancima, Rusima i Nemcima, odvojeno, i moj utisak je sličan - Rusi su daleko sličniji Nemcima, bar ovi s kojima sam ja radio. I nisam primetio nekakve izlive "slovenske duše", niti neke sličnosti sa tipično srpskom običajima. To nikakve veze nema sa stavljanjem na nečiju stranu. Moguće je biti politički protivnik NATO pakta, a ujedno imati i realnu sliku o Rusima i Ruskoj federaciji. A rečenica da Srbin očekuje da je Rusija "veća Srbija", a ona to zapravo nije ni u nekim detaljima, po meni je najlepši opis te srpske zablude koji sam negde pročitao.

vf

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji... 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46) 

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.
(Марко, 06. april 2019 16:15)

Mislim skuplji od sendvica sa posebnom salamom i sokicem :)

Tkg

pre 5 godina

patrijota
Ti si verovatno slavio kada je NATO ubijao po Srbiji? Pretpostavljam da si ubistvo Milice Rakic slavio u kafani, uz Seks pistolse, posto ti se Partibrejkersi verovatno gade jer su iz Srbije...

svasta

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce. 
(C i n i k, 06. april 2019 13:37) 

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 06. april 2019 16:06)

Svarceneger je Austrijanac, nije tesko to znati.
Ali
Kome je Fejsbuk lektira a umetnost svodi na ramba-damba-i-dzamba, misli i da je bogom dan da siri istinu u svetu (samo na maternjem jeziku, posto drugi i ne zna).

David

pre 5 godina

Sa komentarima treba sacekati dok se ne pogleda film. Medjutim, jako je tesko ne oteti se utisku da jeste rec o propagandi kojom se pokusava odgovoriti na permanentno pitanje "a kad ste nam prijatelji i braca, sto nam niste pomogli kada nam je trebalo". Bilo bi veoma zanimljivo ustanoviti ko je finansirao film.

Ivan

pre 5 godina

cinik, pacifk, patrijota...
Da li je moguce da ovakvi ljudi zive medju nama??? Postujem svacije pravo na misljenje, ali ne mogu da verujem da neko pise ovakve stvari, i stavlja se na stranu onih koji su ubijali nasu decu...

патриЈота62

pre 5 godina

@Majkl Džondar

Наравно да јесте драги мој. Русофилство има мало заједничког са стварном Русијом и са стварним Русима. То је некаква укупност идеолошких концепција и система вредности која је више везана за породично предање, које се преноси са колена на колено, него стварно знање о данашњој Русији. Најватренији русофили у Србији никада нису били у Руској Федерацији, многи од њих не знају руски језик и суде о Русији по серији "Кнегиња Анастасија". За њих је русофилство, пре свега, одбацивање западних вредности и симбол традиционалистичког и конзервативног система вредности, а Русија је за њих оличење таквог схватања. Међу њима се често не може приметити истинско познавање Русије, њене културе, њене стварности, нити процеса који се дешавају у Русији и уопште живота руског народа. Када Србин, који је васпитан у русофилском духу и научен да воли Русију, а заправо не зна ништа о њој, дође у Руску Федерацију на привремени рад, он по правилу доживљава културни шок. То што он овде види нимало не личи на оно на шта је навикао од детињства. Он очекује да је Русија иста као Србија, само много већа.

Драган

pre 5 godina

Ово је врло интересантно. Већина оних који су послали своје коментаре није ни гледала филм. Али, обзиром да су га одликовали и Путин и Вучић, шта ту има да се гледа. То је лош филм са још лошијим глумцем.

Yes

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce.
(C i n i k, 06. april 2019 13:37)

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.

sasho

pre 5 godina

Potukose nas bombama uzduz i popreko, a ovamo vecito 'zla' Srbija ovim filmom izaziva nemir. Zlatni su britanci..bas zlatni.
(Kole, 06. april 2019 13:57)
E zato vas tuku
Zatosto ne gledate celu sliku i navijate za gubitnike

Марко

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46)

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.

SSSS

pre 5 godina

"Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda".
Ako reč "Putinov" zamenimo sa rečju "NATO", onda će ova izjava dobiti svoj pravi smisao.

патриЈота62

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?
(Ako vi tako kažete, 6. april 2019 14:46)

Заиста сам изненађен када неко наброји ратне ратне филме, а заборави можда и најбољи ратни филм свих времена: "Апокалипса данас".

Ниси ни "Спасавање редова Рајана" ставио на ту твоју листу...А колеге коментатори пре него што се ухвате Рамба и Шварцнегера у контексту америчке кинематографије, него се прво сете ова два класика. А могао би и Биковић.

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Čudno neko prezime za tvoju porodicu -Film. Ime ti je baš čisto srpsko, ali prezime Film nije srpskog porekla.

Majkl Džondar

pre 5 godina

Ко је већи русофил 

+ Биковић 
- Лазански
(патриЈота62, 06. april 2019 15:01)

Šta je problem ako je neko rusofil, je l' to neko zlo? Pošto vidim da je "in" kad neko voli zapad.

Coco BIll

pre 5 godina

A što ti to pričaš iz Srbije i ovde u Srbiji ?! Idi ti lepo u Britaniju, pa njih direktno odande ubeđuj u mirotvorstvo ili šta već. A ovde si, valjda ispunio očekivanja od onog "datog odlikovanja" pa bi polako mogao i da spremaš za povratak. Možda ima još neki zadatak.

Krkan

pre 5 godina

Lov po Bosni,onaj drugi od Angeline i jos milijardu drugih filmova dragi britanmerikanci nisu propaganda? Slucajno su rusi i srbi u svakom filmu losi momci? Pateticni ste koliko ste smesni i zelim vam sve najgore...

profi

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Nisam gledao al verujem ti. Ista prica kao sa Juznim vetrom. Odusevljavaju se klinci i oni sto gledaju potajno parove.

wc

pre 5 godina

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda". Ovi su opisali sebe i USA a ne Rusiju! Kakvi manipulanti i cinici!

marks

pre 5 godina

Nikad Britanija nije bila "demokratska" zemlja.Ona su sebe proglasila laznom demokratima.Evo i dokaza :kolonojalna osvajanja, pljackanja i otimanje teritorija starosedelaca Severna Amerika Australij Afrika Azija.Obnavljanja ropstva u novovm veku Mnogo zla zu naneli covecanstvu tako da nastavljaju svoju politiku.

NS oldtajmer

pre 5 godina

A NATO i US ?, oni uvek donose mir !?.... i to uglavnom posle razornog i surovog rata !!!
....Vijetnam, Koreja, Granada, Irak, Avganistan, Srbija, Sirija..... to sto znamo, a sto ne znamo.....

Ako vi tako kažete

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?

Krkan

pre 5 godina

Lov po Bosni,onaj drugi od Angeline i jos milijardu drugih filmova dragi britanmerikanci nisu propaganda? Slucajno su rusi i srbi u svakom filmu losi momci? Pateticni ste koliko ste smesni i zelim vam sve najgore...

profi

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Nisam gledao al verujem ti. Ista prica kao sa Juznim vetrom. Odusevljavaju se klinci i oni sto gledaju potajno parove.

Ako vi tako kažete

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?

патриЈота62

pre 5 godina

@Majkl Džondar

Наравно да јесте драги мој. Русофилство има мало заједничког са стварном Русијом и са стварним Русима. То је некаква укупност идеолошких концепција и система вредности која је више везана за породично предање, које се преноси са колена на колено, него стварно знање о данашњој Русији. Најватренији русофили у Србији никада нису били у Руској Федерацији, многи од њих не знају руски језик и суде о Русији по серији "Кнегиња Анастасија". За њих је русофилство, пре свега, одбацивање западних вредности и симбол традиционалистичког и конзервативног система вредности, а Русија је за њих оличење таквог схватања. Међу њима се често не може приметити истинско познавање Русије, њене културе, њене стварности, нити процеса који се дешавају у Русији и уопште живота руског народа. Када Србин, који је васпитан у русофилском духу и научен да воли Русију, а заправо не зна ништа о њој, дође у Руску Федерацију на привремени рад, он по правилу доживљава културни шок. То што он овде види нимало не личи на оно на шта је навикао од детињства. Он очекује да је Русија иста као Србија, само много већа.

marks

pre 5 godina

Nikad Britanija nije bila "demokratska" zemlja.Ona su sebe proglasila laznom demokratima.Evo i dokaza :kolonojalna osvajanja, pljackanja i otimanje teritorija starosedelaca Severna Amerika Australij Afrika Azija.Obnavljanja ropstva u novovm veku Mnogo zla zu naneli covecanstvu tako da nastavljaju svoju politiku.

wc

pre 5 godina

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda". Ovi su opisali sebe i USA a ne Rusiju! Kakvi manipulanti i cinici!

Majkl Džondar

pre 5 godina

Ко је већи русофил 

+ Биковић 
- Лазански
(патриЈота62, 06. april 2019 15:01)

Šta je problem ako je neko rusofil, je l' to neko zlo? Pošto vidim da je "in" kad neko voli zapad.

SSSS

pre 5 godina

"Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda".
Ako reč "Putinov" zamenimo sa rečju "NATO", onda će ova izjava dobiti svoj pravi smisao.

патриЈота62

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?
(Ako vi tako kažete, 6. april 2019 14:46)

Заиста сам изненађен када неко наброји ратне ратне филме, а заборави можда и најбољи ратни филм свих времена: "Апокалипса данас".

Ниси ни "Спасавање редова Рајана" ставио на ту твоју листу...А колеге коментатори пре него што се ухвате Рамба и Шварцнегера у контексту америчке кинематографије, него се прво сете ова два класика. А могао би и Биковић.

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Čudno neko prezime za tvoju porodicu -Film. Ime ti je baš čisto srpsko, ali prezime Film nije srpskog porekla.

Yes

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce.
(C i n i k, 06. april 2019 13:37)

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.

NS oldtajmer

pre 5 godina

A NATO i US ?, oni uvek donose mir !?.... i to uglavnom posle razornog i surovog rata !!!
....Vijetnam, Koreja, Granada, Irak, Avganistan, Srbija, Sirija..... to sto znamo, a sto ne znamo.....

Ivan

pre 5 godina

cinik, pacifk, patrijota...
Da li je moguce da ovakvi ljudi zive medju nama??? Postujem svacije pravo na misljenje, ali ne mogu da verujem da neko pise ovakve stvari, i stavlja se na stranu onih koji su ubijali nasu decu...

Coco BIll

pre 5 godina

A što ti to pričaš iz Srbije i ovde u Srbiji ?! Idi ti lepo u Britaniju, pa njih direktno odande ubeđuj u mirotvorstvo ili šta već. A ovde si, valjda ispunio očekivanja od onog "datog odlikovanja" pa bi polako mogao i da spremaš za povratak. Možda ima još neki zadatak.

sasho

pre 5 godina

Potukose nas bombama uzduz i popreko, a ovamo vecito 'zla' Srbija ovim filmom izaziva nemir. Zlatni su britanci..bas zlatni.
(Kole, 06. april 2019 13:57)
E zato vas tuku
Zatosto ne gledate celu sliku i navijate za gubitnike

Tkg

pre 5 godina

patrijota
Ti si verovatno slavio kada je NATO ubijao po Srbiji? Pretpostavljam da si ubistvo Milice Rakic slavio u kafani, uz Seks pistolse, posto ti se Partibrejkersi verovatno gade jer su iz Srbije...

Марко

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46)

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.

xy

pre 5 godina

..samo kad si TI uocio i shvatio poruku..neverovatno da si stigao da sve to uocis i pored reklamiranja sata i samog sebe, obzirom da vise glumis van scene nego na samoj sceni ili filmu..

Vlada

pre 5 godina

@Ako vi tako kažete
Za sve ostale filmove si u pravu ali ne za Full Metal Jacket. Izgleda da nisi shvatio film je njegova poruka upravo kritika rata u Vijatnamu i rata uopste. To je svakako jedan od kultnih antiratnih fimova.

Ivan

pre 5 godina

Zao mi je rusi iako ste nasa braca i pravite film sa nasim glumcima ali je ipak Holivud daleko a ni Lada nije sto i Mercedes, tako da....vise srece drugi put

vf

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji... 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46) 

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.
(Марко, 06. april 2019 16:15)

Mislim skuplji od sendvica sa posebnom salamom i sokicem :)

Juggernaut

pre 5 godina

(Ivan, 06. april 2019 16:25)

Komentator 'patriJota62' je samo dao mišljenje o tome kakvu Rusija ima sliku u glavi prosečnog Srbina. Ja sam imao priliku da radim neke poslove sa Amerikancima, Rusima i Nemcima, odvojeno, i moj utisak je sličan - Rusi su daleko sličniji Nemcima, bar ovi s kojima sam ja radio. I nisam primetio nekakve izlive "slovenske duše", niti neke sličnosti sa tipično srpskom običajima. To nikakve veze nema sa stavljanjem na nečiju stranu. Moguće je biti politički protivnik NATO pakta, a ujedno imati i realnu sliku o Rusima i Ruskoj federaciji. A rečenica da Srbin očekuje da je Rusija "veća Srbija", a ona to zapravo nije ni u nekim detaljima, po meni je najlepši opis te srpske zablude koji sam negde pročitao.

патриЈота62

pre 5 godina

@Ivan @Tkg

То о чему вас двојица пишете (мада више мислим да је једна особа иза два ника), нема апсоулутно никакве везе ни са Биковићем, ни са Русијом, ни са филмом, ни са културом. Злоупотребљате нечију смрт да би шта, троловали? Е, рећи некоме да се радовао због смрти девојчице, само зато што је споменуо два америчка филма. Па то је за посматрање. Али и за кривичну одговорност, како оних који су то рекли, тако и оних који су то одобрили. Ваш ниво резоновања је на нивоу једног "Информера". А сада "господо", будите доследни и западне аутомибиле, Коку колу, америчке цигарете, евре, доларе, Најки, Адидас, Епл и друге брендове који су дошли са Запада одбаците са презиром и гађењем.

svasta

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce. 
(C i n i k, 06. april 2019 13:37) 

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 06. april 2019 16:06)

Svarceneger je Austrijanac, nije tesko to znati.
Ali
Kome je Fejsbuk lektira a umetnost svodi na ramba-damba-i-dzamba, misli i da je bogom dan da siri istinu u svetu (samo na maternjem jeziku, posto drugi i ne zna).

Драган

pre 5 godina

Ово је врло интересантно. Већина оних који су послали своје коментаре није ни гледала филм. Али, обзиром да су га одликовали и Путин и Вучић, шта ту има да се гледа. То је лош филм са још лошијим глумцем.

David

pre 5 godina

Sa komentarima treba sacekati dok se ne pogleda film. Medjutim, jako je tesko ne oteti se utisku da jeste rec o propagandi kojom se pokusava odgovoriti na permanentno pitanje "a kad ste nam prijatelji i braca, sto nam niste pomogli kada nam je trebalo". Bilo bi veoma zanimljivo ustanoviti ko je finansirao film.

Coco BIll

pre 5 godina

Sam film je glupost koja se zaboravi čim se izađe iz bioskopa. A naše rusofilce ne oduševljava Rusija kao sama Rusija, a još manje ih oduševljava ruska kultura, nauka...itd, to sve čak ni ne shvataju i vrlo malo znaju o tome kao što i vrlo malo znaju o samoj Rusiji. Ono što njih oduševljava to su likovi kakav je recimo Staljin, Brežnjev, a danas Putin, za tim čeznu i to im je jedina prava i shvatljiva Rusija

Драган

pre 5 godina

@патриЈота62
Молим те појсни појам западне вредности. На шта тачно мислиш? Ниси ваљда мислио на инквизицију, робовласништво, колонијализам, интрвенционизам, крсташе, сатирање домородаца од Латионске Америке до индијанаца ... Руси нису ни бољи ни гори од других. Ја сам "русофил" зато што ме нису бомбардовали, уводили санкције, протеривали, одузели део територије,... Мало ли је?

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - nemoj da te obeshrabre povrsni i zli komentari - glavu gore i napred. Dao si odlican komentar Britancima - bas onako da bi razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

Aleks

pre 5 godina

Brate, da li cemo mi jednom zavrsiti sa tim Kosovom i krenuti napred.. Ceo zivot samo Kosovo, Kosovo a ovamo u celoj Srbiji samo beda. Dajte da se bavimo stvarima koje su ljudima od zivotnog i egzitencijalnog pitanja. Vreme da se pici odavde..

ogledalo naroda

pre 5 godina

GB samo vi zabranjujte...zabranjeno voce je najsladje !!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] ("Kojekude" BobmarkSRB, 6. april 2019 20:04)

Ha,ha,ha, ma ima da poludi GB-a za tim filmom, a još kad čuju da je zabranjen ići će CD od ruke do ruke, onako "ispod stola"

Čašica loze i nema nervoze

pre 5 godina

Mislim da mnogi ovde previše provode vremena. Cinik i ostali, izađite malo napolje, prošetajte, proći će vam život na komentarima B92. Mnogo se trudite.

Suveren

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi poznavaoci glume sto cijene glumce prema izgledu i ponavljaju isto sto i svi bez i jednog argumenta.. sad di ih pitas koja je najbolja uloga Glogovca, rekli bi porodicno blago

Dr No

pre 5 godina

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 6. april 2019 16:06)

Pa?

Kristina

pre 5 godina

Britanci,pročitajte o prijateljstvu velike Britanije i Srbije tokom Prvog svetskog rata. Pročitajte o kosovskom boju 1389. godine o odbrani Evrope od Osmanlijskog carstva.
Pogledajte film o istinitom događaju i videćete poruku mira. Zaboravite na geopoliticke igre u kojima smo svi mi na ovoj izuzetnoj planeti Zemlji žrtve.

Filip

pre 5 godina

Ma neces se valjda pravdati Britancima. Nije njima bitan film vec mi, da nas maksimalno iskoriste, a mozda i uniste jer smo oduvek bili tampon zona između njih i Rusa. Pljuvace nas sta god uradili...

Lama

pre 5 godina

Film je fantastican. Kuburi je ovo jedna od boljih uloga, a i Bikovic ima odlicnih scena. Nisu tu samo oni, masa sjajnih glumaca.
Svaki Srbin treba da ga odgleda. Svaki Srbin treba da dozivi kroz film tiraniju koju albanski ekstremisti/teroristi sprovode i DAN DANAS nad srpskim stanovnistvom. Svaki Srbin treba da se podseti sta su zapadne sile kosovskim Albancima dozvolile i sta su nam od drzave napravile.
Puna nam je glava zapadnih proizvoda, spotova i filmova sa tih prostora. Ne cenimo svoju domovinu, svoje roditelje. Kapitalizam nas je inficirao, jer smo ljuti i besni sto radno sposobni sa zapadnih prostora zive kvalitetnije i bolje. Nije pitanje da li je neko rusofil ili voli Mercedes i koka kolu..
Ne ludujte, nisu Rusi prikazani kao veliki srpski prijatelji- brate, odgledajte film, ne palamudite. Rusi su imali svoj cilj.
Film je za nas kljucan, jer se rasvetljava motiv i cilj velikih svetskih sila. Film je za nas kljucan jer prikazuje kako albanski teroristi kolju nevine Srbe/Rome, birajte.. Ne prija nam kad Hrvati pricaju o zrtvama, a anuliramo film u kome se prikazuje masakar nad nama.

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - ne dozvoli da te obeshrabre povrsni i zli komentari nego glavu gore i nastavi da radis kao i do sada. Pohvaljujem tvoj komentar i odgovor britancima - odgovorio si im na pravi nacin kako bi oni to i razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

znaš ti dobro koji

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Čudno neko prezime za tvoju porodicu -Film. Ime ti je baš čisto srpsko, ali prezime Film nije srpskog porekla.

Majkl Džondar

pre 5 godina

Ко је већи русофил 

+ Биковић 
- Лазански
(патриЈота62, 06. april 2019 15:01)

Šta je problem ako je neko rusofil, je l' to neko zlo? Pošto vidim da je "in" kad neko voli zapad.

Tkg

pre 5 godina

patrijota
Ti si verovatno slavio kada je NATO ubijao po Srbiji? Pretpostavljam da si ubistvo Milice Rakic slavio u kafani, uz Seks pistolse, posto ti se Partibrejkersi verovatno gade jer su iz Srbije...

profi

pre 5 godina

Film je smeće.
(Srđan, 06. april 2019 14:00)

Nisam gledao al verujem ti. Ista prica kao sa Juznim vetrom. Odusevljavaju se klinci i oni sto gledaju potajno parove.

Ivan

pre 5 godina

cinik, pacifk, patrijota...
Da li je moguce da ovakvi ljudi zive medju nama??? Postujem svacije pravo na misljenje, ali ne mogu da verujem da neko pise ovakve stvari, i stavlja se na stranu onih koji su ubijali nasu decu...

Yes

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce.
(C i n i k, 06. april 2019 13:37)

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.

Марко

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46)

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.

sasho

pre 5 godina

Potukose nas bombama uzduz i popreko, a ovamo vecito 'zla' Srbija ovim filmom izaziva nemir. Zlatni su britanci..bas zlatni.
(Kole, 06. april 2019 13:57)
E zato vas tuku
Zatosto ne gledate celu sliku i navijate za gubitnike

marks

pre 5 godina

Nikad Britanija nije bila "demokratska" zemlja.Ona su sebe proglasila laznom demokratima.Evo i dokaza :kolonojalna osvajanja, pljackanja i otimanje teritorija starosedelaca Severna Amerika Australij Afrika Azija.Obnavljanja ropstva u novovm veku Mnogo zla zu naneli covecanstvu tako da nastavljaju svoju politiku.

Krkan

pre 5 godina

Lov po Bosni,onaj drugi od Angeline i jos milijardu drugih filmova dragi britanmerikanci nisu propaganda? Slucajno su rusi i srbi u svakom filmu losi momci? Pateticni ste koliko ste smesni i zelim vam sve najgore...

Coco BIll

pre 5 godina

A što ti to pričaš iz Srbije i ovde u Srbiji ?! Idi ti lepo u Britaniju, pa njih direktno odande ubeđuj u mirotvorstvo ili šta već. A ovde si, valjda ispunio očekivanja od onog "datog odlikovanja" pa bi polako mogao i da spremaš za povratak. Možda ima još neki zadatak.

Ako vi tako kažete

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?

патриЈота62

pre 5 godina

A ša ćemo sa filmovima, American Sniper, Lone Survivor, Zero Dark Thirty, The Hurt Locker, Behind Enemy Lines, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Jarhead, Full Metal Jacket, Platoon, Black Hawk Down, Green Zone, Billy Lynn's Long Halftime Walk, Pearl Harbor?
(Ako vi tako kažete, 6. april 2019 14:46)

Заиста сам изненађен када неко наброји ратне ратне филме, а заборави можда и најбољи ратни филм свих времена: "Апокалипса данас".

Ниси ни "Спасавање редова Рајана" ставио на ту твоју листу...А колеге коментатори пре него што се ухвате Рамба и Шварцнегера у контексту америчке кинематографије, него се прво сете ова два класика. А могао би и Биковић.

SSSS

pre 5 godina

"Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda".
Ako reč "Putinov" zamenimo sa rečju "NATO", onda će ova izjava dobiti svoj pravi smisao.

NS oldtajmer

pre 5 godina

A NATO i US ?, oni uvek donose mir !?.... i to uglavnom posle razornog i surovog rata !!!
....Vijetnam, Koreja, Granada, Irak, Avganistan, Srbija, Sirija..... to sto znamo, a sto ne znamo.....

патриЈота62

pre 5 godina

@Majkl Džondar

Наравно да јесте драги мој. Русофилство има мало заједничког са стварном Русијом и са стварним Русима. То је некаква укупност идеолошких концепција и система вредности која је више везана за породично предање, које се преноси са колена на колено, него стварно знање о данашњој Русији. Најватренији русофили у Србији никада нису били у Руској Федерацији, многи од њих не знају руски језик и суде о Русији по серији "Кнегиња Анастасија". За њих је русофилство, пре свега, одбацивање западних вредности и симбол традиционалистичког и конзервативног система вредности, а Русија је за њих оличење таквог схватања. Међу њима се често не може приметити истинско познавање Русије, њене културе, њене стварности, нити процеса који се дешавају у Русији и уопште живота руског народа. Када Србин, који је васпитан у русофилском духу и научен да воли Русију, а заправо не зна ништа о њој, дође у Руску Федерацију на привремени рад, он по правилу доживљава културни шок. То што он овде види нимало не личи на оно на шта је навикао од детињства. Он очекује да је Русија иста као Србија, само много већа.

wc

pre 5 godina

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda". Ovi su opisali sebe i USA a ne Rusiju! Kakvi manipulanti i cinici!

Ivan

pre 5 godina

Zao mi je rusi iako ste nasa braca i pravite film sa nasim glumcima ali je ipak Holivud daleko a ni Lada nije sto i Mercedes, tako da....vise srece drugi put

Драган

pre 5 godina

@патриЈота62
Молим те појсни појам западне вредности. На шта тачно мислиш? Ниси ваљда мислио на инквизицију, робовласништво, колонијализам, интрвенционизам, крсташе, сатирање домородаца од Латионске Америке до индијанаца ... Руси нису ни бољи ни гори од других. Ја сам "русофил" зато што ме нису бомбардовали, уводили санкције, протеривали, одузели део територије,... Мало ли је?

Драган

pre 5 godina

Ово је врло интересантно. Већина оних који су послали своје коментаре није ни гледала филм. Али, обзиром да су га одликовали и Путин и Вучић, шта ту има да се гледа. То је лош филм са још лошијим глумцем.

xy

pre 5 godina

..samo kad si TI uocio i shvatio poruku..neverovatno da si stigao da sve to uocis i pored reklamiranja sata i samog sebe, obzirom da vise glumis van scene nego na samoj sceni ili filmu..

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - nemoj da te obeshrabre povrsni i zli komentari - glavu gore i napred. Dao si odlican komentar Britancima - bas onako da bi razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

Coco BIll

pre 5 godina

Sam film je glupost koja se zaboravi čim se izađe iz bioskopa. A naše rusofilce ne oduševljava Rusija kao sama Rusija, a još manje ih oduševljava ruska kultura, nauka...itd, to sve čak ni ne shvataju i vrlo malo znaju o tome kao što i vrlo malo znaju o samoj Rusiji. Ono što njih oduševljava to su likovi kakav je recimo Staljin, Brežnjev, a danas Putin, za tim čeznu i to im je jedina prava i shvatljiva Rusija

патриЈота62

pre 5 godina

@Ivan @Tkg

То о чему вас двојица пишете (мада више мислим да је једна особа иза два ника), нема апсоулутно никакве везе ни са Биковићем, ни са Русијом, ни са филмом, ни са културом. Злоупотребљате нечију смрт да би шта, троловали? Е, рећи некоме да се радовао због смрти девојчице, само зато што је споменуо два америчка филма. Па то је за посматрање. Али и за кривичну одговорност, како оних који су то рекли, тако и оних који су то одобрили. Ваш ниво резоновања је на нивоу једног "Информера". А сада "господо", будите доследни и западне аутомибиле, Коку колу, америчке цигарете, евре, доларе, Најки, Адидас, Епл и друге брендове који су дошли са Запада одбаците са презиром и гађењем.

Aleks

pre 5 godina

Brate, da li cemo mi jednom zavrsiti sa tim Kosovom i krenuti napred.. Ceo zivot samo Kosovo, Kosovo a ovamo u celoj Srbiji samo beda. Dajte da se bavimo stvarima koje su ljudima od zivotnog i egzitencijalnog pitanja. Vreme da se pici odavde..

svasta

pre 5 godina

Ne volim ruske glumce. 
(C i n i k, 06. april 2019 13:37) 

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 06. april 2019 16:06)

Svarceneger je Austrijanac, nije tesko to znati.
Ali
Kome je Fejsbuk lektira a umetnost svodi na ramba-damba-i-dzamba, misli i da je bogom dan da siri istinu u svetu (samo na maternjem jeziku, posto drugi i ne zna).

Kristina

pre 5 godina

Britanci,pročitajte o prijateljstvu velike Britanije i Srbije tokom Prvog svetskog rata. Pročitajte o kosovskom boju 1389. godine o odbrani Evrope od Osmanlijskog carstva.
Pogledajte film o istinitom događaju i videćete poruku mira. Zaboravite na geopoliticke igre u kojima smo svi mi na ovoj izuzetnoj planeti Zemlji žrtve.

vf

pre 5 godina

Mozda bi "uocili" poruku da je film kvalitetniji... 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vf, 6. april 2019 15:46) 

Мислиш да је скупљи? Пошто је то на западу једино мерило.
(Марко, 06. april 2019 16:15)

Mislim skuplji od sendvica sa posebnom salamom i sokicem :)

Juggernaut

pre 5 godina

(Ivan, 06. april 2019 16:25)

Komentator 'patriJota62' je samo dao mišljenje o tome kakvu Rusija ima sliku u glavi prosečnog Srbina. Ja sam imao priliku da radim neke poslove sa Amerikancima, Rusima i Nemcima, odvojeno, i moj utisak je sličan - Rusi su daleko sličniji Nemcima, bar ovi s kojima sam ja radio. I nisam primetio nekakve izlive "slovenske duše", niti neke sličnosti sa tipično srpskom običajima. To nikakve veze nema sa stavljanjem na nečiju stranu. Moguće je biti politički protivnik NATO pakta, a ujedno imati i realnu sliku o Rusima i Ruskoj federaciji. A rečenica da Srbin očekuje da je Rusija "veća Srbija", a ona to zapravo nije ni u nekim detaljima, po meni je najlepši opis te srpske zablude koji sam negde pročitao.

Čašica loze i nema nervoze

pre 5 godina

Mislim da mnogi ovde previše provode vremena. Cinik i ostali, izađite malo napolje, prošetajte, proći će vam život na komentarima B92. Mnogo se trudite.

Suveren

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi poznavaoci glume sto cijene glumce prema izgledu i ponavljaju isto sto i svi bez i jednog argumenta.. sad di ih pitas koja je najbolja uloga Glogovca, rekli bi porodicno blago

Lama

pre 5 godina

Film je fantastican. Kuburi je ovo jedna od boljih uloga, a i Bikovic ima odlicnih scena. Nisu tu samo oni, masa sjajnih glumaca.
Svaki Srbin treba da ga odgleda. Svaki Srbin treba da dozivi kroz film tiraniju koju albanski ekstremisti/teroristi sprovode i DAN DANAS nad srpskim stanovnistvom. Svaki Srbin treba da se podseti sta su zapadne sile kosovskim Albancima dozvolile i sta su nam od drzave napravile.
Puna nam je glava zapadnih proizvoda, spotova i filmova sa tih prostora. Ne cenimo svoju domovinu, svoje roditelje. Kapitalizam nas je inficirao, jer smo ljuti i besni sto radno sposobni sa zapadnih prostora zive kvalitetnije i bolje. Nije pitanje da li je neko rusofil ili voli Mercedes i koka kolu..
Ne ludujte, nisu Rusi prikazani kao veliki srpski prijatelji- brate, odgledajte film, ne palamudite. Rusi su imali svoj cilj.
Film je za nas kljucan, jer se rasvetljava motiv i cilj velikih svetskih sila. Film je za nas kljucan jer prikazuje kako albanski teroristi kolju nevine Srbe/Rome, birajte.. Ne prija nam kad Hrvati pricaju o zrtvama, a anuliramo film u kome se prikazuje masakar nad nama.

Oliver

pre 5 godina

Milose, ukoliko ovo citas - ne dozvoli da te obeshrabre povrsni i zli komentari nego glavu gore i nastavi da radis kao i do sada. Pohvaljujem tvoj komentar i odgovor britancima - odgovorio si im na pravi nacin kako bi oni to i razumeli. Srdacan pozdrav iz Ugande.

David

pre 5 godina

Sa komentarima treba sacekati dok se ne pogleda film. Medjutim, jako je tesko ne oteti se utisku da jeste rec o propagandi kojom se pokusava odgovoriti na permanentno pitanje "a kad ste nam prijatelji i braca, sto nam niste pomogli kada nam je trebalo". Bilo bi veoma zanimljivo ustanoviti ko je finansirao film.

Dr No

pre 5 godina

Али зато Сталонеа и Шварција, чистокрвне јенкије обожаваш.
(Yes, 6. april 2019 16:06)

Pa?

Vlada

pre 5 godina

@Ako vi tako kažete
Za sve ostale filmove si u pravu ali ne za Full Metal Jacket. Izgleda da nisi shvatio film je njegova poruka upravo kritika rata u Vijatnamu i rata uopste. To je svakako jedan od kultnih antiratnih fimova.

Filip

pre 5 godina

Ma neces se valjda pravdati Britancima. Nije njima bitan film vec mi, da nas maksimalno iskoriste, a mozda i uniste jer smo oduvek bili tampon zona između njih i Rusa. Pljuvace nas sta god uradili...

ogledalo naroda

pre 5 godina

GB samo vi zabranjujte...zabranjeno voce je najsladje !!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] ("Kojekude" BobmarkSRB, 6. april 2019 20:04)

Ha,ha,ha, ma ima da poludi GB-a za tim filmom, a još kad čuju da je zabranjen ići će CD od ruke do ruke, onako "ispod stola"