Ponedeljak, 25.03.2019.

11:15

Toyota Corolla zablistala na sajmu u 3 verzije, stigao novi RAV4 FOTO

Izvor: B92

Toyota Corolla zablistala na sajmu u 3 verzije, stigao novi RAV4 FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Johnny

pre 5 godina

Najbolji automobili. Prius me košta oko 300 evra za održavanje godišnje. Upravo smo kupili hajlendera (nema ga u evropi) 300 konja 8 brzina automatik, po kvalitetu totalno parira bmweu kojeg smo vratili posle lizinga.

Tako je nastala leskovacka muckalica - hocu ovo a hocu i ono

pre 5 godina

Ako vam treba prtljaznik i ako non stop vozite odrasle ljude na zadnjim sedistima uopste mi nije jasno zasto gledate da kupite bilo kakav hecbek kojem je uvek kompromis gepek i zadnja klupa da bi dobili sto kraci tkz evropski gradski automobil. Treba da gledate limuzine onda.

priprema za radio®

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.
(rog, 26. mart 2019 14:47)

Na sajtu Toyota.rs, npr. kada uradiš konfiguraciju, pa ideš na opciju „lična brošura“, možeš da u „brošuri“ nadješ da je kod HB zapremina prtljažnika 361 ili 313 ( hybrid)

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?

rog

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. 
(rog, 26. mart 2019 09:21) 

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.

complex simplex

pre 5 godina

Može toyota da bude najkvalitetnija i najprodavanija na svetu ali Srbalj ne može da vidi dalje od "Njemačke" i njene auto industrije. To je deo tradicije i narodnog predanja koje ne dozvoljava razmišljanje i polemiku o istinitosti. Ovde decu od rodjenja vaspitavaju da su im Rusi braća a "njemačko auto jedino pravo".

rog

pre 5 godina

 penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.
(dex, 25. mart 2019 17:41)

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. Mazda ima 334l. Odstojanje od tla, 130mm, sto je manje vise standardno za tu klasu.

priprema za radio®

pre 5 godina

Mada nisam "Fandjo" i uglavnom vozim kao po jajima (pa mi je nebitno da li je Vmax 180 ili 220),ja sam se začudio kada sam video da corolla TS hibrid 2,0 sa 180 ks ima manju maksimalnu brzinu od pežo Riftera 1,5 HDI 130 (180/184 km/h), pri čemu je Rifter viši jedno 40 cm i ima dramatično veći otpor vazduha (nesporno,taj hibrid je startniji).
Naravno, zna Toyota kakav je taj HDI motor, zbog čega ga stavlja i u sadašnji Verso, koga (mada je malo viši i od Riftera) "potera" do 183 km/h. Sa verzijama sa 2,0 HDI 15o i 180 siguran sam da taj Verso ide još bolje.
Tek, saberi-oduzmi, u corolli je (po meni) najbolje rešenje 1,2 T, jer je potentniji od svih njihovih hibrida (doduše, to je i jedino nehibrdno rešenje za HB i TS) . Mada, sa tim motorom, "emisija" je nekako (negativno) fascinantna za današnje vreme (npr. "đip" pežo 3008 sa 130 ks ima značajno manju emisiju od corolle 1,2 T sa 114 ks). Kao što mi je šokantno da taj motor nema S&S (osim u top verziji opreme, koja cenom zalazi duboo u D segment). Danas, kada to ima i bazna dačija.

Zlatko

pre 5 godina

Dozvolite da napišem svoje mišljenje. Meni lično se ne sviđa postojeći trend mešanja kategorija i nedefinisanih dimenzija i karakteristika. Napraviš auto dugačak 5m kao limuzina a onda mu spuštaš zadnju stranu da liči na nekog sportistu (A7 i onaj VW Ae... Ea... kako već). Napraviš auto da bude terenac a onda opet čačkaš zadnji kraj i praviš neke kosine da liči na produženi hečbek (svi novi terenci, Rav4, Tuareg, Q3, Q5...). Napraviš hečbek, podigneš ga, staviš zaštitnu plastiku i daš mu kategoriju crosover ili gradski SUV a nigde pogon na sva 4 točka. Pežo 2008, 3008, Suzuki S-cross... Niti je hečbek, niti je terenac, niti je mini van. Od sveg ovog eksperimentisanja, meni ubedljivo najružniji su terenci. Da li je moguće da reta....ani Kinezi diktiraju izgled automobila? O linijama da ne pričam. Mečka je krenula u neko zaobljivanje, kad upoređujem, mnogo lepši su modeli od pre nekoliko godina. Ford i mnogi drugi, drže neku kosinu i time smanjuju preglednost. Vozio Fiestu iz rent-a-car. Odličan autić, ali nepregledan. Na osnovu slika imam utisak da je i novi Fokus isti. Mislim da je ranije bilo mnogo bolje. Kategorije su bile preciznije definisane i lakše si mogao da izabereš auto shodno svojim potrebama.

Milos

pre 5 godina

Toyota se kupuje prvenstveno rukovodeći se racionalnim razlozima. Ako hoćete auto koji se malo ili gotovo nikako kvari, i koji zbog toga "drži" dobro ceno, onda je To auto za vas. Iz svog licnog, dugogodišnjeg ili višedecenijskog iskustva, kao nekog ko je prošao izmedju 600000 do 700000km, sa raznim kolima, mogu ssno ds kažem da je potpuno nepotrebno u danasnje vreme da se odlučite za kupovinu neke marke zato što će vas duze sluziti i imaćete manje problema. Svaki auto danas bez vecih problema moze da traje makar 200000km. Sa prosecnih 10-15000 km godišnje imate 15-20 godina vožnje. Posle toliko godina, čak i da vas i dalje služi, sigurno će te ga promeniti. Dakle, Toyota je nesumnhivo veoms kvalitetna, ali kupiti je samo zato, po meni je nepotrebno.

billy_the_cat

pre 5 godina

Stara Auris mi se jako jako sviđala - dok nisam sjeo u nju. Koljena udaraju u volan kako god da namjestim sjedište pa onda mi bude i nepregledna nekako. Visok sam 2 m, fan toyote, a izgleda sa novom corolom bit će još gora situacija.

Bojan

pre 5 godina

Dobar dizajn, corolla i rav4 posebno. Corolla karavan bi za mene mogla biti dobra opcija ali 1.2 motor mislim da je preslab a hibrid je preskup i performanse mu isto nisu previse dobre. Rav4 ima ok cijenu osnovni model ali bojim se da ce benzinac biti previse rastrosan na malo vecim brzinama.

Ostao ovde

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6? 
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54) 
Ta dvojica skakucu okolo i glancaju auto.Cim pridjes i dotaknes,evo ih sa prskalicom i krpama da glancaju.

bora

pre 5 godina

Koliko samo neistina u komentarima. Brzine u koroli (proizvedena 2017) mogu da menjam malim prstom, a prostora pozadi ima da se raskomote troje odraslih, jer je pod ravan. Nizak jeste, ali se laganom vožnjom penjem na skoro sve beogradske ivičnjake, osim one ekstremno visoke, i prelazim preko ležećih policajaca. Do sada nisam udario pod automobila.

joole

pre 5 godina

@priprema za radio®

Nije mi jasno zašto si dobio toliko minusa.
Bio sam na sajmu, ne samo da Corolla ima malo mesta na zadnjim sedištima nego i prostor za glavu je jako loš. Sedeo sam i u karavanu i u limuzini. Za decu OK, ali za odrasle ....
Ne sviđa mi se ni instrument tabla i generalno cela postavka i oblik plastike ispred vozača i suvozača.
Škoda Scala je pravi biser ponude prostora na zadnjim sedištima, gepek je odlično dimenzionisan - svaka čast za Škodu za iskorišćenost prostora.
Neko pomenu Mazdu - nije mi jasno da toliki automobil nema prostora ni za štrumfove na zadnjem sedištu.

Dijalektika Materijalizma

pre 5 godina

Čitajući komentare nisam siguran kako Tojota prodaje 10+ miliona automobila godišnje. Moraju da poslušaj ove "stručnjake", inače će načisto da propadnu :-)

Knjigoslav

pre 5 godina

@ni bot ni diler, pa možda je razlika između mazde 3 i corolle bitna, a mazda 6 je klasa više - mora da ima više mesta pozadi. Mazda 3 koliko znam nema karavan...

Ivan

pre 5 godina

Evo sad neko komentarise da je u novoj koroli manje mesta a ja vam tvrdim da je na zadnjoj klupi vise mesta nego u aurisu iz 2017 a na vozackom mestu je osetno vise prostora. Glat ima mesta identicno kao u E klasi. Ja sa 197cm ispruzim nogu pored papucice kocnice u novoj koroli karavan hibrid. A iza mene ima mesta 20cm izmedju naslona prednjeg sedista i zadnje klupe.

rog

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart 2019 15:30)

Jeste, ruzna za medalju, za razliku od renoa scenic koji je primer lepih proporcija. Obodin zamrzivac na tockovima.

b1321

pre 5 godina

Evo iskreni komentar nekog ko je posedovao Auris prošle generacije:
Dizajn eksterijera mnogo bolji od prošle generacije, posebno LED "potpis" koji izgleda fantastično, sedišta odlična, pohvala za bezbednosnu opremu (TSS već u početnim paketima), ali... Sve ono što je na Aurisu bilo loše ostalo je loše! Vrlo mali gepek, odvratni infotainment (nema mogućnosti android auta ili car playa, nema dab, grafika ...), mali izbor motora... Uspeli su i da smanje prostor na zadnjoj klupi, da izbace duplo dno iz gepeka, da zbog zaobljene linije krova putnici nazad udaraju glave o stranice, da naslon za ruke bude fiksiran - neupotrebljiv nižim ljudima... Da ne govorim da mi se instrument tabla na Aurisu mnogo više svidela (cajgeri u hrom kućištima, diskretan ekran putnog kompjutera, lepi otvori za vazduh, mala ladica za telefon...)
Što se klirensa tiče, sa Aurisom nisam zakačio nijedan ivičnjak!

???

pre 5 godina

Možete da mrzite japanska vozila koliko hocete, ali morate da priznate da odlično drže cenu kao polovni. Posebno hibridi jer imaju malu emisiju. Npr Lexus LS emituje samo 161 gram, a posle npr dve godine i 11 kkm izgubi jedva par procenata početne cene ako sam ja dobro razumeo ovaj toyota oglas izza CH.

Neupreis CHF 169'850.-

Preis CHF 114'900.-

Baticca

pre 5 godina

Meni se lično bas dopao. Unutra takodje lep, pozadi zaboravih da sednem pa ne mogu da pricam o mestu. Mislim da je 25 hiljada ipak mnogo za benzin 1.2 jeste oprema gotovo ful al opet. Mazda 2.0 atmo, luksuznija je unutra definitivno ipak na granici premijuma za iste pare. Mislim da mazda nudi vise. Focus 1.0 benzin St oprema 20 hiljada. Usli su u premijum sa cenom i videcemo kako ce trziste na to odreagovati

Ostao ovde

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart )
Zato je Renault Scenic lepotan.Da li ti cujes sebe covece.Dobro se nisi potpisao kao FIAT Multipla

www

pre 5 godina

Moje razočaranje Toyotom Corollom sedan je što se kod nas prodaje samo sa starim 1.6 atmo motorom a ne i sa 1.2 turbakom i zbog toga je nisam kupio.

Ni bot, ni diler, samo kupac u pokusaju

pre 5 godina

Ne razumem. Mazda 6 Wagon je visa samo 3 cm od Corolle TS i u mazdi pozadi ima dovoljno mesta i za glave veoma visokih ljudi (a i ja tamo lepo sedim sa 195), a na svim testovima corolle TS se kao jedna od glavnih zamerki iznosi baš to da u tu corollu pozadi ne može sesti neko ko je viši od "6 stopa" (ja ne mogu nikako,bar ne sa glavom).
Kako su uspeli da tako promase?

Ђенерал

pre 5 godina

Најквалитетнији аутомобили на свету, што се тиче мотора и осталих ауто делова. О дизајну и квалитету ентеријера може да се дискутује али квалитет и дуготрајност мотора је неоспорна.

F odeljenje

pre 5 godina

(priprema za radio®, 25. mart 2019 13:44)

Meni isto jedan poznanik kaže da nije mogao iz 3 puta da nabode drugu u Koroli, baš u ovoj "albanki", sad da li je do primerka ili je to trend, javiće se dobri ljudi da potvrde/demantuju. I da nazad ima mesta tek nešto više nego u novoj Mazdi 3, koja je ipak br. 1 po sramotno malo prostora pozadi. Šta je s tim japancima, pitam se ja..

dex

pre 5 godina

Corolla HB..auto koji je prihvatljiv izgledom,nizak i ako se penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.Unutrasnjos Mazde 3 one sive koja je u osnovnoj varijanti ne moze da se poredi sa Corolom, bez obzira sto je 2 soma skuplja.Trenutno je Corola LUNA paket na akciji i kosta 18490 eura.Pa kad uporedite ova dva automobila onda je Corolina prednost jedino dvozaonska klima.Pozadi mesta ima sasvim dovoljno a isto vazi i za Mazdu i da kazemo oba automobila su egal sto se tice zanje klupe.Napred Corola je lepa.Ne zanm koliko je udona jer ima sportsak sedista jer je takav model ali LUNA paket nisugno nije kao ovaj izlozeni.Mazda 3 je bruka unutra kako izgleda, menjac i ceo stub su vrh.Neko rece juce poredjenje sa Audijem.Mazda mozda, kazem mozda, moze da se posedi i sa Audijem 2 i Audijem 3. Kad uporedite opremu crvene Mazde (mislim 26 soma) i Audi 2 ili 3, to je za poredjenje.Ko je bolji to je stvar o kojoj mi obicni ljudi ne treba da polemisemo.kad bi mi poklanjali jedan od ova dva ja bih pre uzeo Mazdu.Tojota sedan, nije inovativan izgledom osim Led svetala i to je to.Ima mesta dovoljno ali meni je lepsi HB.I motori u sedanu su atmosferci (ima i dizel) a u HB turbo benzinci.Sve u svemu Corola za 18500 eura je prihvatljiv auto a u normalnoj ceni..hmm..nisam siguran.
Istrosih reci

Maki

pre 5 godina

Ovi iz Toyote se trude da novi model nikako ne lici na predhodni,ali uopste.Sto me kod njih mnogo nervira.Kao da je drugi auto i ne kapiram poentu!A za dizajn su jako,jako specificni.

Ostao ovde

pre 5 godina

Uh,dobar RAV hibrid.Steta sto ide sa 2.5 motorom.Bio bi dobra kupovina sa ovim 2.0.Bolje izgleda od prethodnika.Korola izgleda skroz korektno.

Stefan123

pre 5 godina

Gledao sam ovu novu corollu hatchback u osnovnoj opremi za 18000. Čini se da je oprema dobra, mada mi smešno da nema senzora. Jel ima neko iz tog c segmenta ko po cama nudi više za te pare?

Da nas neko ne zna, skupo bi nas platio!

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6?
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54)

Imas pravo, samo i jedino zene su za lepotu, ne moze tu da bude neko musko. Mora tu 'da ima nesto i za oko', da ih nasi Balkanski pavijani/muskarci sa nezbeznim tasnicama tzv.'peder..sama' onako od meraka otprate pogledom, posto za auto sve jedno nemaju para. Mozda zbog toga sto ciljaju malo i na zensku publiku kao 'ciljnu grupu'... ko ce znati.

Vozac

pre 5 godina

Kada posle krosovera sa 17 cm od tla sednem u limuzinu koja ima 15, moram dobro da pazim gde se parkiram.Duduse napadni ugao limuzine je nikakav.Mogu misliti kako izgleda voznja sa samo 13 cm odstojanja od tla. Inace sam bio nevidjeno zagrejan za prethodnika, mislim da je jedini sedan na svetu sa ravnim podom pozadi, ali ne zivim bas u centru Bg pa da vozim samo po parketu.

antraks

pre 5 godina

Jeste i moja korola je niska i kaci zvake po putu a kamoli ivicnjake, kao formula je niska. Koja kolicina laganja i lupetanja. Evo bas zbog ovako losih komentara vagen botova necu kupiti toyotu, bio sam u nedelju i receno mi je da su prodali vec 140 vozila i da vise nema lagera, nego da mora da se poruci i ceka. Hvala Bogu da sam procitao ovde sta pisu strucnjaci inace bih se prevario, isto kao za mazdu ljudi napravili opsadu standa svi odusevljeni novom trojkom dok ovde strucnjaci kazu ovakva onakva. Vazno je da na svaku vest o japancima pisete isto i da trolujete nemilosrdno, kao da postizete nesto. Smejurija

Đuro

pre 5 godina

Kad pogledam klirens od 13 cm na Coroli, pomislio bih da ima 500 konja i da je pravljena za auto trke. Ne smeš preko cigle preći, možeš da razbiješ karter.

Renault Scenic

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.

Jare u mleku

pre 5 godina

drtoyota,
mislim da nisu mislili da je niži auto, nego da je "težište" niže. Mislilo se na raspored mase. Da li je stvarno niža to ne znam. Da je ova prethodna niska, to jeste. Ista priča kao i Hjunda i30.

Toxic_PR

pre 5 godina

Imamo u firmi Auris 2008 1.6 132 konja, dakle 15+ godina turaju isti motor (notor bio i u staru Corollu) i isti enterijer, prekidace i u modelu 2019. Evo gledam nov Auris pre koji dan isto ko 2008, samo vozacev dugmic za prozore ima svetlo, a sva 3 drugi prekidaci nemaju svetlo po vratima i moras po mraku traziti prekidac, svi drugi prekidaci isti vec 15 godina, smesno za najvecu auto firmu u svetu.

opaj

pre 5 godina

Nova korola limuzina je super auto. Enterijer je dosta lepsi uzivo nego na slikama. Sedista su super, mozda je malo ali samo malo krace sediste, sedalni deo, pozadi ima mesta za noge i ako sam visok 193, glava ne dodoruje krov ali ima knap mesta. Gepek je dosta veliki iskreno nemam pojma koliko ima litara ali je veliki taman. Sve u svemu lepo osvezenje i novina

drtoyota

pre 5 godina

,,U Toyoti kažu ...niže je i težište vozila,, pa dokle i da li je moguće više imam corrollu 2018, nema ivičnjaka u Beogradu na koji moze da se popne, čuju se zvuci grebanja metala ili plastike na svakom manjem pregibu na ulicama lupa i grebe, na svakom parkingu prednja maska grebe ivičnjake iako naizgled ne deluje tako, inače ok kola

Marko

pre 5 godina

Korola, pogotovo sedan, mi se svidja, ali cini se preniska, nema krsten automatski menjac (CVT ne volim), onaj tablet je mogao biti malo bolje uklopljen, previse strci. Ne znam kakva je za voznju, pre svega po pitanju udobnosti i nivoa buke i vibracija.

srbivoje

pre 5 godina

Nikad lepse Toyote, Rav4 stvarno vrhunski izgleda, Yaris je nekako simpatican, gradski autic. Corrola me iznenadila, na prvi pogled mi se nije svidela, ali kad sam se zagledao sasvim okej. Camry me odusevio...

priprema za radio®

pre 5 godina

Oprostio bih karavan koroli i sto nema dizel motor i to je cena dosta uboga (cena opcija je tek za skrivenu kameru, navigacija je 1.100, a parking senzori preko 650), ali kako da joj oprostim sto je onako niska i pozadi nema mesta za glavu iole visokog coveka. Takav gaf nije smeo da im se dogodi. Mislio sam da sam samo ja to umislio ili nenormalnih proporcija ili visine, ali i jedan dobar prijatelj ju je gledao na sajmu i merio telom i kaze ne samo to isto, vec i da u izlozenoj skodi scala sa panoramom pozadi ima vise mesta za glavu nego u karavan koroli bez panorame. Strasno!

Dynamic

pre 5 godina

Konačno jedna Tojota iole lepa na oko, ja jako volim njihovu koncepciju ali ne mogu da podnesem dizajn njihovih vozila. CHR recimo izgleda kao nekakav insekat, mešavina skakavca i neke bubetine. Prius otpozadi kao kakva kanturina itd itd. Ova nova corolla izgleda skroz ok. Imao sam priliku da provozam ovaj novi hibrid 1,8 sad za vikend. Jako je udobna a kad ubaciš u “sport mode” piči dobro. Jedino mi se čini da se poprilično dere na autoputu tj da uopšte nije tih pri većim brzinama.

antraks

pre 5 godina

Jeste i moja korola je niska i kaci zvake po putu a kamoli ivicnjake, kao formula je niska. Koja kolicina laganja i lupetanja. Evo bas zbog ovako losih komentara vagen botova necu kupiti toyotu, bio sam u nedelju i receno mi je da su prodali vec 140 vozila i da vise nema lagera, nego da mora da se poruci i ceka. Hvala Bogu da sam procitao ovde sta pisu strucnjaci inace bih se prevario, isto kao za mazdu ljudi napravili opsadu standa svi odusevljeni novom trojkom dok ovde strucnjaci kazu ovakva onakva. Vazno je da na svaku vest o japancima pisete isto i da trolujete nemilosrdno, kao da postizete nesto. Smejurija

drtoyota

pre 5 godina

,,U Toyoti kažu ...niže je i težište vozila,, pa dokle i da li je moguće više imam corrollu 2018, nema ivičnjaka u Beogradu na koji moze da se popne, čuju se zvuci grebanja metala ili plastike na svakom manjem pregibu na ulicama lupa i grebe, na svakom parkingu prednja maska grebe ivičnjake iako naizgled ne deluje tako, inače ok kola

srbivoje

pre 5 godina

Nikad lepse Toyote, Rav4 stvarno vrhunski izgleda, Yaris je nekako simpatican, gradski autic. Corrola me iznenadila, na prvi pogled mi se nije svidela, ali kad sam se zagledao sasvim okej. Camry me odusevio...

Ostao ovde

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart )
Zato je Renault Scenic lepotan.Da li ti cujes sebe covece.Dobro se nisi potpisao kao FIAT Multipla

Dynamic

pre 5 godina

Konačno jedna Tojota iole lepa na oko, ja jako volim njihovu koncepciju ali ne mogu da podnesem dizajn njihovih vozila. CHR recimo izgleda kao nekakav insekat, mešavina skakavca i neke bubetine. Prius otpozadi kao kakva kanturina itd itd. Ova nova corolla izgleda skroz ok. Imao sam priliku da provozam ovaj novi hibrid 1,8 sad za vikend. Jako je udobna a kad ubaciš u “sport mode” piči dobro. Jedino mi se čini da se poprilično dere na autoputu tj da uopšte nije tih pri većim brzinama.

Toxic_PR

pre 5 godina

Imamo u firmi Auris 2008 1.6 132 konja, dakle 15+ godina turaju isti motor (notor bio i u staru Corollu) i isti enterijer, prekidace i u modelu 2019. Evo gledam nov Auris pre koji dan isto ko 2008, samo vozacev dugmic za prozore ima svetlo, a sva 3 drugi prekidaci nemaju svetlo po vratima i moras po mraku traziti prekidac, svi drugi prekidaci isti vec 15 godina, smesno za najvecu auto firmu u svetu.

opaj

pre 5 godina

Nova korola limuzina je super auto. Enterijer je dosta lepsi uzivo nego na slikama. Sedista su super, mozda je malo ali samo malo krace sediste, sedalni deo, pozadi ima mesta za noge i ako sam visok 193, glava ne dodoruje krov ali ima knap mesta. Gepek je dosta veliki iskreno nemam pojma koliko ima litara ali je veliki taman. Sve u svemu lepo osvezenje i novina

rog

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart 2019 15:30)

Jeste, ruzna za medalju, za razliku od renoa scenic koji je primer lepih proporcija. Obodin zamrzivac na tockovima.

Jare u mleku

pre 5 godina

drtoyota,
mislim da nisu mislili da je niži auto, nego da je "težište" niže. Mislilo se na raspored mase. Da li je stvarno niža to ne znam. Da je ova prethodna niska, to jeste. Ista priča kao i Hjunda i30.

Ђенерал

pre 5 godina

Најквалитетнији аутомобили на свету, што се тиче мотора и осталих ауто делова. О дизајну и квалитету ентеријера може да се дискутује али квалитет и дуготрајност мотора је неоспорна.

Đuro

pre 5 godina

Kad pogledam klirens od 13 cm na Coroli, pomislio bih da ima 500 konja i da je pravljena za auto trke. Ne smeš preko cigle preći, možeš da razbiješ karter.

priprema za radio®

pre 5 godina

Oprostio bih karavan koroli i sto nema dizel motor i to je cena dosta uboga (cena opcija je tek za skrivenu kameru, navigacija je 1.100, a parking senzori preko 650), ali kako da joj oprostim sto je onako niska i pozadi nema mesta za glavu iole visokog coveka. Takav gaf nije smeo da im se dogodi. Mislio sam da sam samo ja to umislio ili nenormalnih proporcija ili visine, ali i jedan dobar prijatelj ju je gledao na sajmu i merio telom i kaze ne samo to isto, vec i da u izlozenoj skodi scala sa panoramom pozadi ima vise mesta za glavu nego u karavan koroli bez panorame. Strasno!

Baticca

pre 5 godina

Meni se lično bas dopao. Unutra takodje lep, pozadi zaboravih da sednem pa ne mogu da pricam o mestu. Mislim da je 25 hiljada ipak mnogo za benzin 1.2 jeste oprema gotovo ful al opet. Mazda 2.0 atmo, luksuznija je unutra definitivno ipak na granici premijuma za iste pare. Mislim da mazda nudi vise. Focus 1.0 benzin St oprema 20 hiljada. Usli su u premijum sa cenom i videcemo kako ce trziste na to odreagovati

b1321

pre 5 godina

Evo iskreni komentar nekog ko je posedovao Auris prošle generacije:
Dizajn eksterijera mnogo bolji od prošle generacije, posebno LED "potpis" koji izgleda fantastično, sedišta odlična, pohvala za bezbednosnu opremu (TSS već u početnim paketima), ali... Sve ono što je na Aurisu bilo loše ostalo je loše! Vrlo mali gepek, odvratni infotainment (nema mogućnosti android auta ili car playa, nema dab, grafika ...), mali izbor motora... Uspeli su i da smanje prostor na zadnjoj klupi, da izbace duplo dno iz gepeka, da zbog zaobljene linije krova putnici nazad udaraju glave o stranice, da naslon za ruke bude fiksiran - neupotrebljiv nižim ljudima... Da ne govorim da mi se instrument tabla na Aurisu mnogo više svidela (cajgeri u hrom kućištima, diskretan ekran putnog kompjutera, lepi otvori za vazduh, mala ladica za telefon...)
Što se klirensa tiče, sa Aurisom nisam zakačio nijedan ivičnjak!

dex

pre 5 godina

Corolla HB..auto koji je prihvatljiv izgledom,nizak i ako se penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.Unutrasnjos Mazde 3 one sive koja je u osnovnoj varijanti ne moze da se poredi sa Corolom, bez obzira sto je 2 soma skuplja.Trenutno je Corola LUNA paket na akciji i kosta 18490 eura.Pa kad uporedite ova dva automobila onda je Corolina prednost jedino dvozaonska klima.Pozadi mesta ima sasvim dovoljno a isto vazi i za Mazdu i da kazemo oba automobila su egal sto se tice zanje klupe.Napred Corola je lepa.Ne zanm koliko je udona jer ima sportsak sedista jer je takav model ali LUNA paket nisugno nije kao ovaj izlozeni.Mazda 3 je bruka unutra kako izgleda, menjac i ceo stub su vrh.Neko rece juce poredjenje sa Audijem.Mazda mozda, kazem mozda, moze da se posedi i sa Audijem 2 i Audijem 3. Kad uporedite opremu crvene Mazde (mislim 26 soma) i Audi 2 ili 3, to je za poredjenje.Ko je bolji to je stvar o kojoj mi obicni ljudi ne treba da polemisemo.kad bi mi poklanjali jedan od ova dva ja bih pre uzeo Mazdu.Tojota sedan, nije inovativan izgledom osim Led svetala i to je to.Ima mesta dovoljno ali meni je lepsi HB.I motori u sedanu su atmosferci (ima i dizel) a u HB turbo benzinci.Sve u svemu Corola za 18500 eura je prihvatljiv auto a u normalnoj ceni..hmm..nisam siguran.
Istrosih reci

Dijalektika Materijalizma

pre 5 godina

Čitajući komentare nisam siguran kako Tojota prodaje 10+ miliona automobila godišnje. Moraju da poslušaj ove "stručnjake", inače će načisto da propadnu :-)

Ostao ovde

pre 5 godina

Uh,dobar RAV hibrid.Steta sto ide sa 2.5 motorom.Bio bi dobra kupovina sa ovim 2.0.Bolje izgleda od prethodnika.Korola izgleda skroz korektno.

Ni bot, ni diler, samo kupac u pokusaju

pre 5 godina

Ne razumem. Mazda 6 Wagon je visa samo 3 cm od Corolle TS i u mazdi pozadi ima dovoljno mesta i za glave veoma visokih ljudi (a i ja tamo lepo sedim sa 195), a na svim testovima corolle TS se kao jedna od glavnih zamerki iznosi baš to da u tu corollu pozadi ne može sesti neko ko je viši od "6 stopa" (ja ne mogu nikako,bar ne sa glavom).
Kako su uspeli da tako promase?

Zlatko

pre 5 godina

Dozvolite da napišem svoje mišljenje. Meni lično se ne sviđa postojeći trend mešanja kategorija i nedefinisanih dimenzija i karakteristika. Napraviš auto dugačak 5m kao limuzina a onda mu spuštaš zadnju stranu da liči na nekog sportistu (A7 i onaj VW Ae... Ea... kako već). Napraviš auto da bude terenac a onda opet čačkaš zadnji kraj i praviš neke kosine da liči na produženi hečbek (svi novi terenci, Rav4, Tuareg, Q3, Q5...). Napraviš hečbek, podigneš ga, staviš zaštitnu plastiku i daš mu kategoriju crosover ili gradski SUV a nigde pogon na sva 4 točka. Pežo 2008, 3008, Suzuki S-cross... Niti je hečbek, niti je terenac, niti je mini van. Od sveg ovog eksperimentisanja, meni ubedljivo najružniji su terenci. Da li je moguće da reta....ani Kinezi diktiraju izgled automobila? O linijama da ne pričam. Mečka je krenula u neko zaobljivanje, kad upoređujem, mnogo lepši su modeli od pre nekoliko godina. Ford i mnogi drugi, drže neku kosinu i time smanjuju preglednost. Vozio Fiestu iz rent-a-car. Odličan autić, ali nepregledan. Na osnovu slika imam utisak da je i novi Fokus isti. Mislim da je ranije bilo mnogo bolje. Kategorije su bile preciznije definisane i lakše si mogao da izabereš auto shodno svojim potrebama.

Da nas neko ne zna, skupo bi nas platio!

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6?
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54)

Imas pravo, samo i jedino zene su za lepotu, ne moze tu da bude neko musko. Mora tu 'da ima nesto i za oko', da ih nasi Balkanski pavijani/muskarci sa nezbeznim tasnicama tzv.'peder..sama' onako od meraka otprate pogledom, posto za auto sve jedno nemaju para. Mozda zbog toga sto ciljaju malo i na zensku publiku kao 'ciljnu grupu'... ko ce znati.

Renault Scenic

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.

Vozac

pre 5 godina

Kada posle krosovera sa 17 cm od tla sednem u limuzinu koja ima 15, moram dobro da pazim gde se parkiram.Duduse napadni ugao limuzine je nikakav.Mogu misliti kako izgleda voznja sa samo 13 cm odstojanja od tla. Inace sam bio nevidjeno zagrejan za prethodnika, mislim da je jedini sedan na svetu sa ravnim podom pozadi, ali ne zivim bas u centru Bg pa da vozim samo po parketu.

F odeljenje

pre 5 godina

(priprema za radio®, 25. mart 2019 13:44)

Meni isto jedan poznanik kaže da nije mogao iz 3 puta da nabode drugu u Koroli, baš u ovoj "albanki", sad da li je do primerka ili je to trend, javiće se dobri ljudi da potvrde/demantuju. I da nazad ima mesta tek nešto više nego u novoj Mazdi 3, koja je ipak br. 1 po sramotno malo prostora pozadi. Šta je s tim japancima, pitam se ja..

bora

pre 5 godina

Koliko samo neistina u komentarima. Brzine u koroli (proizvedena 2017) mogu da menjam malim prstom, a prostora pozadi ima da se raskomote troje odraslih, jer je pod ravan. Nizak jeste, ali se laganom vožnjom penjem na skoro sve beogradske ivičnjake, osim one ekstremno visoke, i prelazim preko ležećih policajaca. Do sada nisam udario pod automobila.

Ostao ovde

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6? 
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54) 
Ta dvojica skakucu okolo i glancaju auto.Cim pridjes i dotaknes,evo ih sa prskalicom i krpama da glancaju.

complex simplex

pre 5 godina

Može toyota da bude najkvalitetnija i najprodavanija na svetu ali Srbalj ne može da vidi dalje od "Njemačke" i njene auto industrije. To je deo tradicije i narodnog predanja koje ne dozvoljava razmišljanje i polemiku o istinitosti. Ovde decu od rodjenja vaspitavaju da su im Rusi braća a "njemačko auto jedino pravo".

www

pre 5 godina

Moje razočaranje Toyotom Corollom sedan je što se kod nas prodaje samo sa starim 1.6 atmo motorom a ne i sa 1.2 turbakom i zbog toga je nisam kupio.

???

pre 5 godina

Možete da mrzite japanska vozila koliko hocete, ali morate da priznate da odlično drže cenu kao polovni. Posebno hibridi jer imaju malu emisiju. Npr Lexus LS emituje samo 161 gram, a posle npr dve godine i 11 kkm izgubi jedva par procenata početne cene ako sam ja dobro razumeo ovaj toyota oglas izza CH.

Neupreis CHF 169'850.-

Preis CHF 114'900.-

Milos

pre 5 godina

Toyota se kupuje prvenstveno rukovodeći se racionalnim razlozima. Ako hoćete auto koji se malo ili gotovo nikako kvari, i koji zbog toga "drži" dobro ceno, onda je To auto za vas. Iz svog licnog, dugogodišnjeg ili višedecenijskog iskustva, kao nekog ko je prošao izmedju 600000 do 700000km, sa raznim kolima, mogu ssno ds kažem da je potpuno nepotrebno u danasnje vreme da se odlučite za kupovinu neke marke zato što će vas duze sluziti i imaćete manje problema. Svaki auto danas bez vecih problema moze da traje makar 200000km. Sa prosecnih 10-15000 km godišnje imate 15-20 godina vožnje. Posle toliko godina, čak i da vas i dalje služi, sigurno će te ga promeniti. Dakle, Toyota je nesumnhivo veoms kvalitetna, ali kupiti je samo zato, po meni je nepotrebno.

Marko

pre 5 godina

Korola, pogotovo sedan, mi se svidja, ali cini se preniska, nema krsten automatski menjac (CVT ne volim), onaj tablet je mogao biti malo bolje uklopljen, previse strci. Ne znam kakva je za voznju, pre svega po pitanju udobnosti i nivoa buke i vibracija.

Stefan123

pre 5 godina

Gledao sam ovu novu corollu hatchback u osnovnoj opremi za 18000. Čini se da je oprema dobra, mada mi smešno da nema senzora. Jel ima neko iz tog c segmenta ko po cama nudi više za te pare?

Knjigoslav

pre 5 godina

@ni bot ni diler, pa možda je razlika između mazde 3 i corolle bitna, a mazda 6 je klasa više - mora da ima više mesta pozadi. Mazda 3 koliko znam nema karavan...

priprema za radio®

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.
(rog, 26. mart 2019 14:47)

Na sajtu Toyota.rs, npr. kada uradiš konfiguraciju, pa ideš na opciju „lična brošura“, možeš da u „brošuri“ nadješ da je kod HB zapremina prtljažnika 361 ili 313 ( hybrid)

Tako je nastala leskovacka muckalica - hocu ovo a hocu i ono

pre 5 godina

Ako vam treba prtljaznik i ako non stop vozite odrasle ljude na zadnjim sedistima uopste mi nije jasno zasto gledate da kupite bilo kakav hecbek kojem je uvek kompromis gepek i zadnja klupa da bi dobili sto kraci tkz evropski gradski automobil. Treba da gledate limuzine onda.

Bojan

pre 5 godina

Dobar dizajn, corolla i rav4 posebno. Corolla karavan bi za mene mogla biti dobra opcija ali 1.2 motor mislim da je preslab a hibrid je preskup i performanse mu isto nisu previse dobre. Rav4 ima ok cijenu osnovni model ali bojim se da ce benzinac biti previse rastrosan na malo vecim brzinama.

priprema za radio®

pre 5 godina

Mada nisam "Fandjo" i uglavnom vozim kao po jajima (pa mi je nebitno da li je Vmax 180 ili 220),ja sam se začudio kada sam video da corolla TS hibrid 2,0 sa 180 ks ima manju maksimalnu brzinu od pežo Riftera 1,5 HDI 130 (180/184 km/h), pri čemu je Rifter viši jedno 40 cm i ima dramatično veći otpor vazduha (nesporno,taj hibrid je startniji).
Naravno, zna Toyota kakav je taj HDI motor, zbog čega ga stavlja i u sadašnji Verso, koga (mada je malo viši i od Riftera) "potera" do 183 km/h. Sa verzijama sa 2,0 HDI 15o i 180 siguran sam da taj Verso ide još bolje.
Tek, saberi-oduzmi, u corolli je (po meni) najbolje rešenje 1,2 T, jer je potentniji od svih njihovih hibrida (doduše, to je i jedino nehibrdno rešenje za HB i TS) . Mada, sa tim motorom, "emisija" je nekako (negativno) fascinantna za današnje vreme (npr. "đip" pežo 3008 sa 130 ks ima značajno manju emisiju od corolle 1,2 T sa 114 ks). Kao što mi je šokantno da taj motor nema S&S (osim u top verziji opreme, koja cenom zalazi duboo u D segment). Danas, kada to ima i bazna dačija.

Maki

pre 5 godina

Ovi iz Toyote se trude da novi model nikako ne lici na predhodni,ali uopste.Sto me kod njih mnogo nervira.Kao da je drugi auto i ne kapiram poentu!A za dizajn su jako,jako specificni.

billy_the_cat

pre 5 godina

Stara Auris mi se jako jako sviđala - dok nisam sjeo u nju. Koljena udaraju u volan kako god da namjestim sjedište pa onda mi bude i nepregledna nekako. Visok sam 2 m, fan toyote, a izgleda sa novom corolom bit će još gora situacija.

Ivan

pre 5 godina

Evo sad neko komentarise da je u novoj koroli manje mesta a ja vam tvrdim da je na zadnjoj klupi vise mesta nego u aurisu iz 2017 a na vozackom mestu je osetno vise prostora. Glat ima mesta identicno kao u E klasi. Ja sa 197cm ispruzim nogu pored papucice kocnice u novoj koroli karavan hibrid. A iza mene ima mesta 20cm izmedju naslona prednjeg sedista i zadnje klupe.

joole

pre 5 godina

@priprema za radio®

Nije mi jasno zašto si dobio toliko minusa.
Bio sam na sajmu, ne samo da Corolla ima malo mesta na zadnjim sedištima nego i prostor za glavu je jako loš. Sedeo sam i u karavanu i u limuzini. Za decu OK, ali za odrasle ....
Ne sviđa mi se ni instrument tabla i generalno cela postavka i oblik plastike ispred vozača i suvozača.
Škoda Scala je pravi biser ponude prostora na zadnjim sedištima, gepek je odlično dimenzionisan - svaka čast za Škodu za iskorišćenost prostora.
Neko pomenu Mazdu - nije mi jasno da toliki automobil nema prostora ni za štrumfove na zadnjem sedištu.

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?

rog

pre 5 godina

 penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.
(dex, 25. mart 2019 17:41)

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. Mazda ima 334l. Odstojanje od tla, 130mm, sto je manje vise standardno za tu klasu.

Johnny

pre 5 godina

Najbolji automobili. Prius me košta oko 300 evra za održavanje godišnje. Upravo smo kupili hajlendera (nema ga u evropi) 300 konja 8 brzina automatik, po kvalitetu totalno parira bmweu kojeg smo vratili posle lizinga.

rog

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. 
(rog, 26. mart 2019 09:21) 

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.

Renault Scenic

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.

Toxic_PR

pre 5 godina

Imamo u firmi Auris 2008 1.6 132 konja, dakle 15+ godina turaju isti motor (notor bio i u staru Corollu) i isti enterijer, prekidace i u modelu 2019. Evo gledam nov Auris pre koji dan isto ko 2008, samo vozacev dugmic za prozore ima svetlo, a sva 3 drugi prekidaci nemaju svetlo po vratima i moras po mraku traziti prekidac, svi drugi prekidaci isti vec 15 godina, smesno za najvecu auto firmu u svetu.

Đuro

pre 5 godina

Kad pogledam klirens od 13 cm na Coroli, pomislio bih da ima 500 konja i da je pravljena za auto trke. Ne smeš preko cigle preći, možeš da razbiješ karter.

priprema za radio®

pre 5 godina

Oprostio bih karavan koroli i sto nema dizel motor i to je cena dosta uboga (cena opcija je tek za skrivenu kameru, navigacija je 1.100, a parking senzori preko 650), ali kako da joj oprostim sto je onako niska i pozadi nema mesta za glavu iole visokog coveka. Takav gaf nije smeo da im se dogodi. Mislio sam da sam samo ja to umislio ili nenormalnih proporcija ili visine, ali i jedan dobar prijatelj ju je gledao na sajmu i merio telom i kaze ne samo to isto, vec i da u izlozenoj skodi scala sa panoramom pozadi ima vise mesta za glavu nego u karavan koroli bez panorame. Strasno!

Marko

pre 5 godina

Korola, pogotovo sedan, mi se svidja, ali cini se preniska, nema krsten automatski menjac (CVT ne volim), onaj tablet je mogao biti malo bolje uklopljen, previse strci. Ne znam kakva je za voznju, pre svega po pitanju udobnosti i nivoa buke i vibracija.

drtoyota

pre 5 godina

,,U Toyoti kažu ...niže je i težište vozila,, pa dokle i da li je moguće više imam corrollu 2018, nema ivičnjaka u Beogradu na koji moze da se popne, čuju se zvuci grebanja metala ili plastike na svakom manjem pregibu na ulicama lupa i grebe, na svakom parkingu prednja maska grebe ivičnjake iako naizgled ne deluje tako, inače ok kola

www

pre 5 godina

Moje razočaranje Toyotom Corollom sedan je što se kod nas prodaje samo sa starim 1.6 atmo motorom a ne i sa 1.2 turbakom i zbog toga je nisam kupio.

???

pre 5 godina

Možete da mrzite japanska vozila koliko hocete, ali morate da priznate da odlično drže cenu kao polovni. Posebno hibridi jer imaju malu emisiju. Npr Lexus LS emituje samo 161 gram, a posle npr dve godine i 11 kkm izgubi jedva par procenata početne cene ako sam ja dobro razumeo ovaj toyota oglas izza CH.

Neupreis CHF 169'850.-

Preis CHF 114'900.-

joole

pre 5 godina

@priprema za radio®

Nije mi jasno zašto si dobio toliko minusa.
Bio sam na sajmu, ne samo da Corolla ima malo mesta na zadnjim sedištima nego i prostor za glavu je jako loš. Sedeo sam i u karavanu i u limuzini. Za decu OK, ali za odrasle ....
Ne sviđa mi se ni instrument tabla i generalno cela postavka i oblik plastike ispred vozača i suvozača.
Škoda Scala je pravi biser ponude prostora na zadnjim sedištima, gepek je odlično dimenzionisan - svaka čast za Škodu za iskorišćenost prostora.
Neko pomenu Mazdu - nije mi jasno da toliki automobil nema prostora ni za štrumfove na zadnjem sedištu.

antraks

pre 5 godina

Jeste i moja korola je niska i kaci zvake po putu a kamoli ivicnjake, kao formula je niska. Koja kolicina laganja i lupetanja. Evo bas zbog ovako losih komentara vagen botova necu kupiti toyotu, bio sam u nedelju i receno mi je da su prodali vec 140 vozila i da vise nema lagera, nego da mora da se poruci i ceka. Hvala Bogu da sam procitao ovde sta pisu strucnjaci inace bih se prevario, isto kao za mazdu ljudi napravili opsadu standa svi odusevljeni novom trojkom dok ovde strucnjaci kazu ovakva onakva. Vazno je da na svaku vest o japancima pisete isto i da trolujete nemilosrdno, kao da postizete nesto. Smejurija

Milos

pre 5 godina

Toyota se kupuje prvenstveno rukovodeći se racionalnim razlozima. Ako hoćete auto koji se malo ili gotovo nikako kvari, i koji zbog toga "drži" dobro ceno, onda je To auto za vas. Iz svog licnog, dugogodišnjeg ili višedecenijskog iskustva, kao nekog ko je prošao izmedju 600000 do 700000km, sa raznim kolima, mogu ssno ds kažem da je potpuno nepotrebno u danasnje vreme da se odlučite za kupovinu neke marke zato što će vas duze sluziti i imaćete manje problema. Svaki auto danas bez vecih problema moze da traje makar 200000km. Sa prosecnih 10-15000 km godišnje imate 15-20 godina vožnje. Posle toliko godina, čak i da vas i dalje služi, sigurno će te ga promeniti. Dakle, Toyota je nesumnhivo veoms kvalitetna, ali kupiti je samo zato, po meni je nepotrebno.

Dynamic

pre 5 godina

Konačno jedna Tojota iole lepa na oko, ja jako volim njihovu koncepciju ali ne mogu da podnesem dizajn njihovih vozila. CHR recimo izgleda kao nekakav insekat, mešavina skakavca i neke bubetine. Prius otpozadi kao kakva kanturina itd itd. Ova nova corolla izgleda skroz ok. Imao sam priliku da provozam ovaj novi hibrid 1,8 sad za vikend. Jako je udobna a kad ubaciš u “sport mode” piči dobro. Jedino mi se čini da se poprilično dere na autoputu tj da uopšte nije tih pri većim brzinama.

srbivoje

pre 5 godina

Nikad lepse Toyote, Rav4 stvarno vrhunski izgleda, Yaris je nekako simpatican, gradski autic. Corrola me iznenadila, na prvi pogled mi se nije svidela, ali kad sam se zagledao sasvim okej. Camry me odusevio...

billy_the_cat

pre 5 godina

Stara Auris mi se jako jako sviđala - dok nisam sjeo u nju. Koljena udaraju u volan kako god da namjestim sjedište pa onda mi bude i nepregledna nekako. Visok sam 2 m, fan toyote, a izgleda sa novom corolom bit će još gora situacija.

F odeljenje

pre 5 godina

(priprema za radio®, 25. mart 2019 13:44)

Meni isto jedan poznanik kaže da nije mogao iz 3 puta da nabode drugu u Koroli, baš u ovoj "albanki", sad da li je do primerka ili je to trend, javiće se dobri ljudi da potvrde/demantuju. I da nazad ima mesta tek nešto više nego u novoj Mazdi 3, koja je ipak br. 1 po sramotno malo prostora pozadi. Šta je s tim japancima, pitam se ja..

rog

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart 2019 15:30)

Jeste, ruzna za medalju, za razliku od renoa scenic koji je primer lepih proporcija. Obodin zamrzivac na tockovima.

Vozac

pre 5 godina

Kada posle krosovera sa 17 cm od tla sednem u limuzinu koja ima 15, moram dobro da pazim gde se parkiram.Duduse napadni ugao limuzine je nikakav.Mogu misliti kako izgleda voznja sa samo 13 cm odstojanja od tla. Inace sam bio nevidjeno zagrejan za prethodnika, mislim da je jedini sedan na svetu sa ravnim podom pozadi, ali ne zivim bas u centru Bg pa da vozim samo po parketu.

Maki

pre 5 godina

Ovi iz Toyote se trude da novi model nikako ne lici na predhodni,ali uopste.Sto me kod njih mnogo nervira.Kao da je drugi auto i ne kapiram poentu!A za dizajn su jako,jako specificni.

Ni bot, ni diler, samo kupac u pokusaju

pre 5 godina

Ne razumem. Mazda 6 Wagon je visa samo 3 cm od Corolle TS i u mazdi pozadi ima dovoljno mesta i za glave veoma visokih ljudi (a i ja tamo lepo sedim sa 195), a na svim testovima corolle TS se kao jedna od glavnih zamerki iznosi baš to da u tu corollu pozadi ne može sesti neko ko je viši od "6 stopa" (ja ne mogu nikako,bar ne sa glavom).
Kako su uspeli da tako promase?

complex simplex

pre 5 godina

Može toyota da bude najkvalitetnija i najprodavanija na svetu ali Srbalj ne može da vidi dalje od "Njemačke" i njene auto industrije. To je deo tradicije i narodnog predanja koje ne dozvoljava razmišljanje i polemiku o istinitosti. Ovde decu od rodjenja vaspitavaju da su im Rusi braća a "njemačko auto jedino pravo".

rog

pre 5 godina

 penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.
(dex, 25. mart 2019 17:41)

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. Mazda ima 334l. Odstojanje od tla, 130mm, sto je manje vise standardno za tu klasu.

bora

pre 5 godina

Koliko samo neistina u komentarima. Brzine u koroli (proizvedena 2017) mogu da menjam malim prstom, a prostora pozadi ima da se raskomote troje odraslih, jer je pod ravan. Nizak jeste, ali se laganom vožnjom penjem na skoro sve beogradske ivičnjake, osim one ekstremno visoke, i prelazim preko ležećih policajaca. Do sada nisam udario pod automobila.

Ђенерал

pre 5 godina

Најквалитетнији аутомобили на свету, што се тиче мотора и осталих ауто делова. О дизајну и квалитету ентеријера може да се дискутује али квалитет и дуготрајност мотора је неоспорна.

Ostao ovde

pre 5 godina

Nema trenutno na trzistu nasiroko i nadugacko proizvodjaca automobila koji pravi ruznije modele od Toyote! Dzaba im sva pouzdanost i ne znam ti ja kakva ekonomicnost, hvala, meni ne treba.
(Renault Scenic, 25. mart )
Zato je Renault Scenic lepotan.Da li ti cujes sebe covece.Dobro se nisi potpisao kao FIAT Multipla

Ivan

pre 5 godina

Evo sad neko komentarise da je u novoj koroli manje mesta a ja vam tvrdim da je na zadnjoj klupi vise mesta nego u aurisu iz 2017 a na vozackom mestu je osetno vise prostora. Glat ima mesta identicno kao u E klasi. Ja sa 197cm ispruzim nogu pored papucice kocnice u novoj koroli karavan hibrid. A iza mene ima mesta 20cm izmedju naslona prednjeg sedista i zadnje klupe.

dex

pre 5 godina

Corolla HB..auto koji je prihvatljiv izgledom,nizak i ako se penjete na ivicnjak da parkirate auto onda zaboravite ovaj. Gepek, blagi uzas koliko je mali.Ja sam prvo mislio da je ovo hibrid pa ima baterije kao ono shipak.Jedan juce rece da je Mazdin gepek mali, ali u odnosu na Corolin on je sigurno veci.Unutrasnjos Mazde 3 one sive koja je u osnovnoj varijanti ne moze da se poredi sa Corolom, bez obzira sto je 2 soma skuplja.Trenutno je Corola LUNA paket na akciji i kosta 18490 eura.Pa kad uporedite ova dva automobila onda je Corolina prednost jedino dvozaonska klima.Pozadi mesta ima sasvim dovoljno a isto vazi i za Mazdu i da kazemo oba automobila su egal sto se tice zanje klupe.Napred Corola je lepa.Ne zanm koliko je udona jer ima sportsak sedista jer je takav model ali LUNA paket nisugno nije kao ovaj izlozeni.Mazda 3 je bruka unutra kako izgleda, menjac i ceo stub su vrh.Neko rece juce poredjenje sa Audijem.Mazda mozda, kazem mozda, moze da se posedi i sa Audijem 2 i Audijem 3. Kad uporedite opremu crvene Mazde (mislim 26 soma) i Audi 2 ili 3, to je za poredjenje.Ko je bolji to je stvar o kojoj mi obicni ljudi ne treba da polemisemo.kad bi mi poklanjali jedan od ova dva ja bih pre uzeo Mazdu.Tojota sedan, nije inovativan izgledom osim Led svetala i to je to.Ima mesta dovoljno ali meni je lepsi HB.I motori u sedanu su atmosferci (ima i dizel) a u HB turbo benzinci.Sve u svemu Corola za 18500 eura je prihvatljiv auto a u normalnoj ceni..hmm..nisam siguran.
Istrosih reci

b1321

pre 5 godina

Evo iskreni komentar nekog ko je posedovao Auris prošle generacije:
Dizajn eksterijera mnogo bolji od prošle generacije, posebno LED "potpis" koji izgleda fantastično, sedišta odlična, pohvala za bezbednosnu opremu (TSS već u početnim paketima), ali... Sve ono što je na Aurisu bilo loše ostalo je loše! Vrlo mali gepek, odvratni infotainment (nema mogućnosti android auta ili car playa, nema dab, grafika ...), mali izbor motora... Uspeli su i da smanje prostor na zadnjoj klupi, da izbace duplo dno iz gepeka, da zbog zaobljene linije krova putnici nazad udaraju glave o stranice, da naslon za ruke bude fiksiran - neupotrebljiv nižim ljudima... Da ne govorim da mi se instrument tabla na Aurisu mnogo više svidela (cajgeri u hrom kućištima, diskretan ekran putnog kompjutera, lepi otvori za vazduh, mala ladica za telefon...)
Što se klirensa tiče, sa Aurisom nisam zakačio nijedan ivičnjak!

Dijalektika Materijalizma

pre 5 godina

Čitajući komentare nisam siguran kako Tojota prodaje 10+ miliona automobila godišnje. Moraju da poslušaj ove "stručnjake", inače će načisto da propadnu :-)

priprema za radio®

pre 5 godina

Mada nisam "Fandjo" i uglavnom vozim kao po jajima (pa mi je nebitno da li je Vmax 180 ili 220),ja sam se začudio kada sam video da corolla TS hibrid 2,0 sa 180 ks ima manju maksimalnu brzinu od pežo Riftera 1,5 HDI 130 (180/184 km/h), pri čemu je Rifter viši jedno 40 cm i ima dramatično veći otpor vazduha (nesporno,taj hibrid je startniji).
Naravno, zna Toyota kakav je taj HDI motor, zbog čega ga stavlja i u sadašnji Verso, koga (mada je malo viši i od Riftera) "potera" do 183 km/h. Sa verzijama sa 2,0 HDI 15o i 180 siguran sam da taj Verso ide još bolje.
Tek, saberi-oduzmi, u corolli je (po meni) najbolje rešenje 1,2 T, jer je potentniji od svih njihovih hibrida (doduše, to je i jedino nehibrdno rešenje za HB i TS) . Mada, sa tim motorom, "emisija" je nekako (negativno) fascinantna za današnje vreme (npr. "đip" pežo 3008 sa 130 ks ima značajno manju emisiju od corolle 1,2 T sa 114 ks). Kao što mi je šokantno da taj motor nema S&S (osim u top verziji opreme, koja cenom zalazi duboo u D segment). Danas, kada to ima i bazna dačija.

opaj

pre 5 godina

Nova korola limuzina je super auto. Enterijer je dosta lepsi uzivo nego na slikama. Sedista su super, mozda je malo ali samo malo krace sediste, sedalni deo, pozadi ima mesta za noge i ako sam visok 193, glava ne dodoruje krov ali ima knap mesta. Gepek je dosta veliki iskreno nemam pojma koliko ima litara ali je veliki taman. Sve u svemu lepo osvezenje i novina

Da nas neko ne zna, skupo bi nas platio!

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6?
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54)

Imas pravo, samo i jedino zene su za lepotu, ne moze tu da bude neko musko. Mora tu 'da ima nesto i za oko', da ih nasi Balkanski pavijani/muskarci sa nezbeznim tasnicama tzv.'peder..sama' onako od meraka otprate pogledom, posto za auto sve jedno nemaju para. Mozda zbog toga sto ciljaju malo i na zensku publiku kao 'ciljnu grupu'... ko ce znati.

Johnny

pre 5 godina

Najbolji automobili. Prius me košta oko 300 evra za održavanje godišnje. Upravo smo kupili hajlendera (nema ga u evropi) 300 konja 8 brzina automatik, po kvalitetu totalno parira bmweu kojeg smo vratili posle lizinga.

Ostao ovde

pre 5 godina

Uh,dobar RAV hibrid.Steta sto ide sa 2.5 motorom.Bio bi dobra kupovina sa ovim 2.0.Bolje izgleda od prethodnika.Korola izgleda skroz korektno.

Baticca

pre 5 godina

Meni se lično bas dopao. Unutra takodje lep, pozadi zaboravih da sednem pa ne mogu da pricam o mestu. Mislim da je 25 hiljada ipak mnogo za benzin 1.2 jeste oprema gotovo ful al opet. Mazda 2.0 atmo, luksuznija je unutra definitivno ipak na granici premijuma za iste pare. Mislim da mazda nudi vise. Focus 1.0 benzin St oprema 20 hiljada. Usli su u premijum sa cenom i videcemo kako ce trziste na to odreagovati

Bojan

pre 5 godina

Dobar dizajn, corolla i rav4 posebno. Corolla karavan bi za mene mogla biti dobra opcija ali 1.2 motor mislim da je preslab a hibrid je preskup i performanse mu isto nisu previse dobre. Rav4 ima ok cijenu osnovni model ali bojim se da ce benzinac biti previse rastrosan na malo vecim brzinama.

Zlatko

pre 5 godina

Dozvolite da napišem svoje mišljenje. Meni lično se ne sviđa postojeći trend mešanja kategorija i nedefinisanih dimenzija i karakteristika. Napraviš auto dugačak 5m kao limuzina a onda mu spuštaš zadnju stranu da liči na nekog sportistu (A7 i onaj VW Ae... Ea... kako već). Napraviš auto da bude terenac a onda opet čačkaš zadnji kraj i praviš neke kosine da liči na produženi hečbek (svi novi terenci, Rav4, Tuareg, Q3, Q5...). Napraviš hečbek, podigneš ga, staviš zaštitnu plastiku i daš mu kategoriju crosover ili gradski SUV a nigde pogon na sva 4 točka. Pežo 2008, 3008, Suzuki S-cross... Niti je hečbek, niti je terenac, niti je mini van. Od sveg ovog eksperimentisanja, meni ubedljivo najružniji su terenci. Da li je moguće da reta....ani Kinezi diktiraju izgled automobila? O linijama da ne pričam. Mečka je krenula u neko zaobljivanje, kad upoređujem, mnogo lepši su modeli od pre nekoliko godina. Ford i mnogi drugi, drže neku kosinu i time smanjuju preglednost. Vozio Fiestu iz rent-a-car. Odličan autić, ali nepregledan. Na osnovu slika imam utisak da je i novi Fokus isti. Mislim da je ranije bilo mnogo bolje. Kategorije su bile preciznije definisane i lakše si mogao da izabereš auto shodno svojim potrebama.

Jare u mleku

pre 5 godina

drtoyota,
mislim da nisu mislili da je niži auto, nego da je "težište" niže. Mislilo se na raspored mase. Da li je stvarno niža to ne znam. Da je ova prethodna niska, to jeste. Ista priča kao i Hjunda i30.

Stefan123

pre 5 godina

Gledao sam ovu novu corollu hatchback u osnovnoj opremi za 18000. Čini se da je oprema dobra, mada mi smešno da nema senzora. Jel ima neko iz tog c segmenta ko po cama nudi više za te pare?

Knjigoslav

pre 5 godina

@ni bot ni diler, pa možda je razlika između mazde 3 i corolle bitna, a mazda 6 je klasa više - mora da ima više mesta pozadi. Mazda 3 koliko znam nema karavan...

Dikh tu kava

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?

Ostao ovde

pre 5 godina

Откуд мушке хостесе на слици бр. 6? 
(патриЈота62, 25. mart 2019 12:54) 
Ta dvojica skakucu okolo i glancaju auto.Cim pridjes i dotaknes,evo ih sa prskalicom i krpama da glancaju.

rog

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik. 
(rog, 26. mart 2019 09:21) 

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.

priprema za radio®

pre 5 godina

Nova korola hb, ako je verovati dva sajta koje sam pogledao, ima 506l prtljaznik.
(rog, 26. mart 2019 09:21)

Možda dve Korole HB kad se spoje, sastave 506 l, ako nisi mislio na karavan. Može neki link?
(Dikh tu kava, 26. mart 2019 14:08)

Zato i kazem ako je verovati izvorima. Autodata npr.
(rog, 26. mart 2019 14:47)

Na sajtu Toyota.rs, npr. kada uradiš konfiguraciju, pa ideš na opciju „lična brošura“, možeš da u „brošuri“ nadješ da je kod HB zapremina prtljažnika 361 ili 313 ( hybrid)

Tako je nastala leskovacka muckalica - hocu ovo a hocu i ono

pre 5 godina

Ako vam treba prtljaznik i ako non stop vozite odrasle ljude na zadnjim sedistima uopste mi nije jasno zasto gledate da kupite bilo kakav hecbek kojem je uvek kompromis gepek i zadnja klupa da bi dobili sto kraci tkz evropski gradski automobil. Treba da gledate limuzine onda.