Petak, 22.03.2019.

13:55

Deo gotov: S Mosta na Adi pravo na Vidikovac za desetak minuta FOTO

U beogradskoj opštini Rakovica rekonstruisan je deo Ulice Pere Velimirovića, na raskrsnici sa Bulevarom patrijarha Pavla.

Izvor: Tanjug

Deo gotov: S Mosta na Adi pravo na Vidikovac za desetak minuta FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

sitno

pre 5 godina

Prvo je trebalo uraditi silazak sa Mosta na Adi u Topčider i od Pere Velimirovića do Kaptilol parka u Rakovici jer su to najveći izazovi.

Ova prva faza što se radi od Pere Velimirovića do Košutanjaka je najlakša faza i to je trebalo raditi na kraju. Prvo treba rešiti "uska grla".

Ovako će se izgubiti 2 godine na lakši deo posla gde je sve čisto i ravno a mi ćemo se "patiti" i dalje silaskom sa Mosta na Adi i semaforom u Pere Velimirovića.

Bar privremeno rešite semafor u Pere Velimirovića jer je tuda nemoguće proći.

vladimir

pre 5 godina

Ako bude kao kružni tok ispod Resnika koji je propao tacno dva meseca posle puštanja u rad onda odosmo u reku... Sreća da ne može auto dalje od pola točkova u vodu

примитивни муљатори

pre 5 godina

Овај нови ширинодужи мостић неће, значи, апсолутно нимало утицати на побољшање саобраћаја наредне ДВЕ године, а у ствари још најмање четири јер се проширује улица само између станице Кошутњак и Топчидерског парка, а кроз Раковицу остаје исто још најмање четири године, и исто тако од Моста на Ади до ове нове деонице када се заврши за две године. Толико приче, а НИКАКВО побољшање, ништа.
Иначе, свако ко види нешто, лако може да закључи да је измештање потока било потребно само на два места по неколико десетина метара, због раскрснице код станице Кошутњак, целом трасом је већ било довољно места за још један коловоз, све с тротоарима и бици-стазама. Није ми јасно шта раде и зашто морају оволико да мажу очи грађанима, а при том све време воде политичку кампању као да нису на власти већ СЕДАМ година и направили више штете по граду, него користи.

srecica je ljubav

pre 5 godina

Ma sreca u nesreci je da se nisu setili da pomere most uzvodno... (jer tako efikasnim i pametnim strucnjacima svasta padne na pamet)

Qanon

pre 5 godina

Proširenje bulevara na 4 trake nije uopšte neophodno. Potrebno je rasteretiti delove kod 2 semafora i usko grlo kod konaka Kneza Miloša. Ali s'obzirom da se 5 metara puta u Pere Velimirovića radilo već nekoliko meseci, mogu da zamislim koliko će da traje ostatak najavljenog. Topčiderski tunel u nekom drugom životu...

blue moon....

pre 5 godina

Podsecam Vesica da je Djilas bio gradonacelnik 4 godine, a da je Vesic, tj SNS na vlasti u Beogradu vec 7 GODINA!!!I I tek sad ZAVRSAVAJU neke PRISTUPNE saobracajnice...

A pljuvalji su Djilasa i pricali da nam taj most uopste nije potreban!!!

Sad svaka druga rec im je Most na Adi ovo, Most na Adi ono...Spajace sve i svasta po Beogradu....

E moj Vesicu...

sitno

pre 5 godina

Da ne zaboravim gospodine Vesicu, ukoliko ne uradite biciklisticku stazu zajedno sa putem, "bolje da niste krecili".

Mi iz Rakovice to očekujemo i predsednik opštine je to obećao.

Pantagruel

pre 5 godina

Често туда возим. Нећу да будем дежурни пљувач. Сачекаћу да видим како све то ради. За сада нисам убеђен да само проширење улица доноси решење, без увођења петљи или кружног тока. И код тог мостића преко Топчидерске реке према улици Пере Велимировића, а и код каснијег скретања ка Општини Раковица, проблем је што читава колона која иде од центра града ка Раковици мора да се заустави, сачека заустављање возика из супротног смера, па онда скрене лево под углом од 90 степени и на тај начин држи у застоју спротну колону која долази из правца Раковице. Због тога настају "чепови" који се могу елиминисати једино физичким раздвајањем возила из та два супротна смера.

boki

pre 5 godina

Pristupne saobracajnice su trebale da se rade u drugoj fazi radova, projekat za tunel i ulicu Patrijarha Pavla postoji ko zna od kada. Sad kad je potrebno zbog Beograda na vodi srusiti stari most i osposobiti ovaj da primi novi saobracaj primorani ste da izvedete radove. Imali ste 7 godina, projekti postoje. Vesic je poznat po izvrtanju cinjenica tako da ni ova izjava ne cudi.

idemo po RG

pre 5 godina

ovi su odlepili nacisto.

jbt, ko ovima kroji strategiju javnog nastupanja, koje taj genijalac ko izdaje direktive, ko je taj moralni beskicmenjak

sta kazes vesicu, ovi napravise most, a vama uvalili da ga spajate sa delovima grada a? ma trebali su prvo sve te pristupne saobracajnice da naprave, a vama da ostave samo most da pravite. pravili biste ga 20 god

Miki

pre 5 godina

Pa naravno da nije zabvršena jer je prvobitno bilo da se rastereti Gazela a zatim da se zavrse ostale prikljucnice za most. A onda si ti dragi zuti Vesicu preleteo i pricas price... Da su ostali, uradili bi ako ne isto onda i bolje...

sitno

pre 5 godina

U pravu ste gospodine Vesiću kada kažete da je urađen Most na Adi a da se nisu lepo uredile pristupne saobraćajnice.

Ali čini mi se da se sada radi isto - urađen je ovaj most u Pere Velimirovića a niste malo proširili put kod semafora da onaj ko ide u Rakovicu prođe bez problema, jer kod semafora treba da imaju 2 trake, jedna za skretanje levo i druga pravo ka rakovici. To je sve moglo sada da se uradi kao pomoćno rešenje u dužini od 50-tak metara.

Takodje, mi iz Rakovice, Resnika, Kanarevog Brda, Miljakovca, Vidikovca.... ne računamo da je urađen put ukoliko se odmah ne uradi do Kapitol parka u Rakovici. Koliko vidim, 2 najteže faze se rade kasnije, tj. za 2 godine.

Izmeštena je reka, napravljen je ovaj most ali biće još dugo gužve u Pere Velimirovića i na silasku s mosta na Adi.

Surdilović

pre 5 godina

Onaj glavni pravac od Mosta na Adi do Košutnjaka gde je glavni saobraćajni čep neće da rade sada...
Guzve ostaju iste još dugo, dzaba prosirenje Bulevara...

Bgd

pre 5 godina

Sve je to lepo Vesiću nego problem je što će se sve raspasti za pola godine, poput Slavije i kružnog toga u Rakovici. Kako radite, bolje da i ne radite...

zex

pre 5 godina

Ja koliko vidim, usko grlo ostaje: mali most preko (pre potoka a ne reke) Rakovčanke nije širen... OK, biće on sklonjen, ali kada? Dotle ćemo imati još goru situaciju: dve trake koje se ulivaju u jednu, da bi se prošao mostić i (uz legendarni semafor) ušlo u Bulevar... Bravo, bravo...

markonjero

pre 5 godina

Za sve to sto ti sada radis je onaj koji je sagradio most obezbedio pare. Pristupne saobracajnice na nbg ste unakazili menjanjem projekta i spustanjem na zemlju pre omladinski brigada. Nadam se da ce ovo barem liciti na nesto.

pp

pre 5 godina

Kakvo glupo obrazlozenje samo da bi se nipodastavali raniji projekti! Vesic bi ocigledno prvo pravio pristupne saobracajnice.pa tek onda most. Da li je uopste citao planove? Most je vec 7 godina u funkciji i od pocetka mnogo znaci. Trebalo je da na Novom Beogradu novi bulevar ima, zbog brzeg protoka saobracaja, denivelisane raskrnice ali ih je Vesic napravio u jednom nivou I npr u Omladinskih brigada napravio saobracajni cep. Prosirenje saobracajnice u Rakovici i novi tunel most - Autokomanda su ranije planirani kao nastavak izgradnje mosta.

Miloš

pre 5 godina

Pa do Vidikovca sigurno neće osim ako ne misle da automobili skaču odozgo na početak te nove saobraćajnice. Samo od Rakovice do Vidikovca je 10 minuta ako nema gužve.

idiokratija

pre 5 godina

Znači godinu o po za ravnu deonicu pa onda po još toliko za krajeve od 2km. Tako dolazimo do najmanje četiri i po godine da bude sve gotovo. Da je od Lego kockica pre bi bilo gotovo. A nije rekao kuda ćemo za to vreme da dolazimo do Rakovice. Ukinuli su i polaske BG voza, sad ide na sat vremena.

Petar

pre 5 godina

Pa da sigurno bi ga ostavio nezavrsenim,a koliko se secam upravo ste Vi zamenice gradonacelnika bili u istom timu kada je radjen most,i dobro sto je uradjen jer je bio potreban ovom gradu.Most kao i petlje je uglavnom dobro uradjen,tako da pustite se vise svadja radite svoj posao.Ofarbajte most da ga zastitite i uradite neki nadvoznjak za direktan pristup na most kada se u pravcu od Arene prodje ispod zeleznickog mosta a ne da se ceka na semaforu.Upravo je ovo najveca mana mosta.To bi bio pravi potez.

Jos kruznih tokova ne bi bilo lose,kao i da se prosiri ulica ako je ikako moguce od hipodroma kada se skrece levo pored nekadasnjeg restorana Mihajlovac(sada zgrada koja se zavrsava maltene zauzela i trotoar,ne znam jel postoji neki nadzorni organ,u slucaju prosirenja morace da se ide kroz deo zgrade bar pesaci,da li je namera ili slucajno ostaje sumnjivo) pa sve do okretnice 53 na vidikovcu.Ova trasa je zila kucavica da se upotrebi taj izraz za sav narod koji iz grada ide na vidikovac.Pored prosirenja bulevara u Rakovici i sa ovim prosirenjem od hipodroma bi stvarno uradili nesto zaista vredno pamcenja.Olaksali biste putovanje jer je ujutro i popodne nemoguce.

Isto tako sa prosirenjem morate srediti put pored topciderskog parka,ona ulica sto ga preseca nije dobra i mora se park urediti,da se stavi ograda jer nije siguran za ljude koji setaju sa malom decom,toliko toga ima da se uradi sto bi znacilo ljudima u ovom delu grada.Nista ne znaci Beograd na vodi ili fontana na slaviji druge gradjevine kad da bi se stiglo do grada treba dva sata voznje.

idemo po RG

pre 5 godina

ovi su odlepili nacisto.

jbt, ko ovima kroji strategiju javnog nastupanja, koje taj genijalac ko izdaje direktive, ko je taj moralni beskicmenjak

sta kazes vesicu, ovi napravise most, a vama uvalili da ga spajate sa delovima grada a? ma trebali su prvo sve te pristupne saobracajnice da naprave, a vama da ostave samo most da pravite. pravili biste ga 20 god

blue moon....

pre 5 godina

Podsecam Vesica da je Djilas bio gradonacelnik 4 godine, a da je Vesic, tj SNS na vlasti u Beogradu vec 7 GODINA!!!I I tek sad ZAVRSAVAJU neke PRISTUPNE saobracajnice...

A pljuvalji su Djilasa i pricali da nam taj most uopste nije potreban!!!

Sad svaka druga rec im je Most na Adi ovo, Most na Adi ono...Spajace sve i svasta po Beogradu....

E moj Vesicu...

boki

pre 5 godina

Pristupne saobracajnice su trebale da se rade u drugoj fazi radova, projekat za tunel i ulicu Patrijarha Pavla postoji ko zna od kada. Sad kad je potrebno zbog Beograda na vodi srusiti stari most i osposobiti ovaj da primi novi saobracaj primorani ste da izvedete radove. Imali ste 7 godina, projekti postoje. Vesic je poznat po izvrtanju cinjenica tako da ni ova izjava ne cudi.

pp

pre 5 godina

Kakvo glupo obrazlozenje samo da bi se nipodastavali raniji projekti! Vesic bi ocigledno prvo pravio pristupne saobracajnice.pa tek onda most. Da li je uopste citao planove? Most je vec 7 godina u funkciji i od pocetka mnogo znaci. Trebalo je da na Novom Beogradu novi bulevar ima, zbog brzeg protoka saobracaja, denivelisane raskrnice ali ih je Vesic napravio u jednom nivou I npr u Omladinskih brigada napravio saobracajni cep. Prosirenje saobracajnice u Rakovici i novi tunel most - Autokomanda su ranije planirani kao nastavak izgradnje mosta.

idiokratija

pre 5 godina

Znači godinu o po za ravnu deonicu pa onda po još toliko za krajeve od 2km. Tako dolazimo do najmanje četiri i po godine da bude sve gotovo. Da je od Lego kockica pre bi bilo gotovo. A nije rekao kuda ćemo za to vreme da dolazimo do Rakovice. Ukinuli su i polaske BG voza, sad ide na sat vremena.

zex

pre 5 godina

Ja koliko vidim, usko grlo ostaje: mali most preko (pre potoka a ne reke) Rakovčanke nije širen... OK, biće on sklonjen, ali kada? Dotle ćemo imati još goru situaciju: dve trake koje se ulivaju u jednu, da bi se prošao mostić i (uz legendarni semafor) ušlo u Bulevar... Bravo, bravo...

Surdilović

pre 5 godina

Onaj glavni pravac od Mosta na Adi do Košutnjaka gde je glavni saobraćajni čep neće da rade sada...
Guzve ostaju iste još dugo, dzaba prosirenje Bulevara...

Bgd

pre 5 godina

Sve je to lepo Vesiću nego problem je što će se sve raspasti za pola godine, poput Slavije i kružnog toga u Rakovici. Kako radite, bolje da i ne radite...

Miloš

pre 5 godina

Pa do Vidikovca sigurno neće osim ako ne misle da automobili skaču odozgo na početak te nove saobraćajnice. Samo od Rakovice do Vidikovca je 10 minuta ako nema gužve.

Qanon

pre 5 godina

Proširenje bulevara na 4 trake nije uopšte neophodno. Potrebno je rasteretiti delove kod 2 semafora i usko grlo kod konaka Kneza Miloša. Ali s'obzirom da se 5 metara puta u Pere Velimirovića radilo već nekoliko meseci, mogu da zamislim koliko će da traje ostatak najavljenog. Topčiderski tunel u nekom drugom životu...

Miki

pre 5 godina

Pa naravno da nije zabvršena jer je prvobitno bilo da se rastereti Gazela a zatim da se zavrse ostale prikljucnice za most. A onda si ti dragi zuti Vesicu preleteo i pricas price... Da su ostali, uradili bi ako ne isto onda i bolje...

markonjero

pre 5 godina

Za sve to sto ti sada radis je onaj koji je sagradio most obezbedio pare. Pristupne saobracajnice na nbg ste unakazili menjanjem projekta i spustanjem na zemlju pre omladinski brigada. Nadam se da ce ovo barem liciti na nesto.

Pantagruel

pre 5 godina

Често туда возим. Нећу да будем дежурни пљувач. Сачекаћу да видим како све то ради. За сада нисам убеђен да само проширење улица доноси решење, без увођења петљи или кружног тока. И код тог мостића преко Топчидерске реке према улици Пере Велимировића, а и код каснијег скретања ка Општини Раковица, проблем је што читава колона која иде од центра града ка Раковици мора да се заустави, сачека заустављање возика из супротног смера, па онда скрене лево под углом од 90 степени и на тај начин држи у застоју спротну колону која долази из правца Раковице. Због тога настају "чепови" који се могу елиминисати једино физичким раздвајањем возила из та два супротна смера.

sitno

pre 5 godina

U pravu ste gospodine Vesiću kada kažete da je urađen Most na Adi a da se nisu lepo uredile pristupne saobraćajnice.

Ali čini mi se da se sada radi isto - urađen je ovaj most u Pere Velimirovića a niste malo proširili put kod semafora da onaj ko ide u Rakovicu prođe bez problema, jer kod semafora treba da imaju 2 trake, jedna za skretanje levo i druga pravo ka rakovici. To je sve moglo sada da se uradi kao pomoćno rešenje u dužini od 50-tak metara.

Takodje, mi iz Rakovice, Resnika, Kanarevog Brda, Miljakovca, Vidikovca.... ne računamo da je urađen put ukoliko se odmah ne uradi do Kapitol parka u Rakovici. Koliko vidim, 2 najteže faze se rade kasnije, tj. za 2 godine.

Izmeštena je reka, napravljen je ovaj most ali biće još dugo gužve u Pere Velimirovića i na silasku s mosta na Adi.

sitno

pre 5 godina

Da ne zaboravim gospodine Vesicu, ukoliko ne uradite biciklisticku stazu zajedno sa putem, "bolje da niste krecili".

Mi iz Rakovice to očekujemo i predsednik opštine je to obećao.

примитивни муљатори

pre 5 godina

Овај нови ширинодужи мостић неће, значи, апсолутно нимало утицати на побољшање саобраћаја наредне ДВЕ године, а у ствари још најмање четири јер се проширује улица само између станице Кошутњак и Топчидерског парка, а кроз Раковицу остаје исто још најмање четири године, и исто тако од Моста на Ади до ове нове деонице када се заврши за две године. Толико приче, а НИКАКВО побољшање, ништа.
Иначе, свако ко види нешто, лако може да закључи да је измештање потока било потребно само на два места по неколико десетина метара, због раскрснице код станице Кошутњак, целом трасом је већ било довољно места за још један коловоз, све с тротоарима и бици-стазама. Није ми јасно шта раде и зашто морају оволико да мажу очи грађанима, а при том све време воде политичку кампању као да нису на власти већ СЕДАМ година и направили више штете по граду, него користи.

srecica je ljubav

pre 5 godina

Ma sreca u nesreci je da se nisu setili da pomere most uzvodno... (jer tako efikasnim i pametnim strucnjacima svasta padne na pamet)

Petar

pre 5 godina

Pa da sigurno bi ga ostavio nezavrsenim,a koliko se secam upravo ste Vi zamenice gradonacelnika bili u istom timu kada je radjen most,i dobro sto je uradjen jer je bio potreban ovom gradu.Most kao i petlje je uglavnom dobro uradjen,tako da pustite se vise svadja radite svoj posao.Ofarbajte most da ga zastitite i uradite neki nadvoznjak za direktan pristup na most kada se u pravcu od Arene prodje ispod zeleznickog mosta a ne da se ceka na semaforu.Upravo je ovo najveca mana mosta.To bi bio pravi potez.

Jos kruznih tokova ne bi bilo lose,kao i da se prosiri ulica ako je ikako moguce od hipodroma kada se skrece levo pored nekadasnjeg restorana Mihajlovac(sada zgrada koja se zavrsava maltene zauzela i trotoar,ne znam jel postoji neki nadzorni organ,u slucaju prosirenja morace da se ide kroz deo zgrade bar pesaci,da li je namera ili slucajno ostaje sumnjivo) pa sve do okretnice 53 na vidikovcu.Ova trasa je zila kucavica da se upotrebi taj izraz za sav narod koji iz grada ide na vidikovac.Pored prosirenja bulevara u Rakovici i sa ovim prosirenjem od hipodroma bi stvarno uradili nesto zaista vredno pamcenja.Olaksali biste putovanje jer je ujutro i popodne nemoguce.

Isto tako sa prosirenjem morate srediti put pored topciderskog parka,ona ulica sto ga preseca nije dobra i mora se park urediti,da se stavi ograda jer nije siguran za ljude koji setaju sa malom decom,toliko toga ima da se uradi sto bi znacilo ljudima u ovom delu grada.Nista ne znaci Beograd na vodi ili fontana na slaviji druge gradjevine kad da bi se stiglo do grada treba dva sata voznje.

sitno

pre 5 godina

Prvo je trebalo uraditi silazak sa Mosta na Adi u Topčider i od Pere Velimirovića do Kaptilol parka u Rakovici jer su to najveći izazovi.

Ova prva faza što se radi od Pere Velimirovića do Košutanjaka je najlakša faza i to je trebalo raditi na kraju. Prvo treba rešiti "uska grla".

Ovako će se izgubiti 2 godine na lakši deo posla gde je sve čisto i ravno a mi ćemo se "patiti" i dalje silaskom sa Mosta na Adi i semaforom u Pere Velimirovića.

Bar privremeno rešite semafor u Pere Velimirovića jer je tuda nemoguće proći.

vladimir

pre 5 godina

Ako bude kao kružni tok ispod Resnika koji je propao tacno dva meseca posle puštanja u rad onda odosmo u reku... Sreća da ne može auto dalje od pola točkova u vodu

idemo po RG

pre 5 godina

ovi su odlepili nacisto.

jbt, ko ovima kroji strategiju javnog nastupanja, koje taj genijalac ko izdaje direktive, ko je taj moralni beskicmenjak

sta kazes vesicu, ovi napravise most, a vama uvalili da ga spajate sa delovima grada a? ma trebali su prvo sve te pristupne saobracajnice da naprave, a vama da ostave samo most da pravite. pravili biste ga 20 god

blue moon....

pre 5 godina

Podsecam Vesica da je Djilas bio gradonacelnik 4 godine, a da je Vesic, tj SNS na vlasti u Beogradu vec 7 GODINA!!!I I tek sad ZAVRSAVAJU neke PRISTUPNE saobracajnice...

A pljuvalji su Djilasa i pricali da nam taj most uopste nije potreban!!!

Sad svaka druga rec im je Most na Adi ovo, Most na Adi ono...Spajace sve i svasta po Beogradu....

E moj Vesicu...

markonjero

pre 5 godina

Za sve to sto ti sada radis je onaj koji je sagradio most obezbedio pare. Pristupne saobracajnice na nbg ste unakazili menjanjem projekta i spustanjem na zemlju pre omladinski brigada. Nadam se da ce ovo barem liciti na nesto.

sitno

pre 5 godina

Da ne zaboravim gospodine Vesicu, ukoliko ne uradite biciklisticku stazu zajedno sa putem, "bolje da niste krecili".

Mi iz Rakovice to očekujemo i predsednik opštine je to obećao.

pp

pre 5 godina

Kakvo glupo obrazlozenje samo da bi se nipodastavali raniji projekti! Vesic bi ocigledno prvo pravio pristupne saobracajnice.pa tek onda most. Da li je uopste citao planove? Most je vec 7 godina u funkciji i od pocetka mnogo znaci. Trebalo je da na Novom Beogradu novi bulevar ima, zbog brzeg protoka saobracaja, denivelisane raskrnice ali ih je Vesic napravio u jednom nivou I npr u Omladinskih brigada napravio saobracajni cep. Prosirenje saobracajnice u Rakovici i novi tunel most - Autokomanda su ranije planirani kao nastavak izgradnje mosta.

zex

pre 5 godina

Ja koliko vidim, usko grlo ostaje: mali most preko (pre potoka a ne reke) Rakovčanke nije širen... OK, biće on sklonjen, ali kada? Dotle ćemo imati još goru situaciju: dve trake koje se ulivaju u jednu, da bi se prošao mostić i (uz legendarni semafor) ušlo u Bulevar... Bravo, bravo...

boki

pre 5 godina

Pristupne saobracajnice su trebale da se rade u drugoj fazi radova, projekat za tunel i ulicu Patrijarha Pavla postoji ko zna od kada. Sad kad je potrebno zbog Beograda na vodi srusiti stari most i osposobiti ovaj da primi novi saobracaj primorani ste da izvedete radove. Imali ste 7 godina, projekti postoje. Vesic je poznat po izvrtanju cinjenica tako da ni ova izjava ne cudi.

Surdilović

pre 5 godina

Onaj glavni pravac od Mosta na Adi do Košutnjaka gde je glavni saobraćajni čep neće da rade sada...
Guzve ostaju iste još dugo, dzaba prosirenje Bulevara...

Bgd

pre 5 godina

Sve je to lepo Vesiću nego problem je što će se sve raspasti za pola godine, poput Slavije i kružnog toga u Rakovici. Kako radite, bolje da i ne radite...

Miloš

pre 5 godina

Pa do Vidikovca sigurno neće osim ako ne misle da automobili skaču odozgo na početak te nove saobraćajnice. Samo od Rakovice do Vidikovca je 10 minuta ako nema gužve.

Miki

pre 5 godina

Pa naravno da nije zabvršena jer je prvobitno bilo da se rastereti Gazela a zatim da se zavrse ostale prikljucnice za most. A onda si ti dragi zuti Vesicu preleteo i pricas price... Da su ostali, uradili bi ako ne isto onda i bolje...

idiokratija

pre 5 godina

Znači godinu o po za ravnu deonicu pa onda po još toliko za krajeve od 2km. Tako dolazimo do najmanje četiri i po godine da bude sve gotovo. Da je od Lego kockica pre bi bilo gotovo. A nije rekao kuda ćemo za to vreme da dolazimo do Rakovice. Ukinuli su i polaske BG voza, sad ide na sat vremena.

Petar

pre 5 godina

Pa da sigurno bi ga ostavio nezavrsenim,a koliko se secam upravo ste Vi zamenice gradonacelnika bili u istom timu kada je radjen most,i dobro sto je uradjen jer je bio potreban ovom gradu.Most kao i petlje je uglavnom dobro uradjen,tako da pustite se vise svadja radite svoj posao.Ofarbajte most da ga zastitite i uradite neki nadvoznjak za direktan pristup na most kada se u pravcu od Arene prodje ispod zeleznickog mosta a ne da se ceka na semaforu.Upravo je ovo najveca mana mosta.To bi bio pravi potez.

Jos kruznih tokova ne bi bilo lose,kao i da se prosiri ulica ako je ikako moguce od hipodroma kada se skrece levo pored nekadasnjeg restorana Mihajlovac(sada zgrada koja se zavrsava maltene zauzela i trotoar,ne znam jel postoji neki nadzorni organ,u slucaju prosirenja morace da se ide kroz deo zgrade bar pesaci,da li je namera ili slucajno ostaje sumnjivo) pa sve do okretnice 53 na vidikovcu.Ova trasa je zila kucavica da se upotrebi taj izraz za sav narod koji iz grada ide na vidikovac.Pored prosirenja bulevara u Rakovici i sa ovim prosirenjem od hipodroma bi stvarno uradili nesto zaista vredno pamcenja.Olaksali biste putovanje jer je ujutro i popodne nemoguce.

Isto tako sa prosirenjem morate srediti put pored topciderskog parka,ona ulica sto ga preseca nije dobra i mora se park urediti,da se stavi ograda jer nije siguran za ljude koji setaju sa malom decom,toliko toga ima da se uradi sto bi znacilo ljudima u ovom delu grada.Nista ne znaci Beograd na vodi ili fontana na slaviji druge gradjevine kad da bi se stiglo do grada treba dva sata voznje.

Pantagruel

pre 5 godina

Често туда возим. Нећу да будем дежурни пљувач. Сачекаћу да видим како све то ради. За сада нисам убеђен да само проширење улица доноси решење, без увођења петљи или кружног тока. И код тог мостића преко Топчидерске реке према улици Пере Велимировића, а и код каснијег скретања ка Општини Раковица, проблем је што читава колона која иде од центра града ка Раковици мора да се заустави, сачека заустављање возика из супротног смера, па онда скрене лево под углом од 90 степени и на тај начин држи у застоју спротну колону која долази из правца Раковице. Због тога настају "чепови" који се могу елиминисати једино физичким раздвајањем возила из та два супротна смера.

srecica je ljubav

pre 5 godina

Ma sreca u nesreci je da se nisu setili da pomere most uzvodno... (jer tako efikasnim i pametnim strucnjacima svasta padne na pamet)

примитивни муљатори

pre 5 godina

Овај нови ширинодужи мостић неће, значи, апсолутно нимало утицати на побољшање саобраћаја наредне ДВЕ године, а у ствари још најмање четири јер се проширује улица само између станице Кошутњак и Топчидерског парка, а кроз Раковицу остаје исто још најмање четири године, и исто тако од Моста на Ади до ове нове деонице када се заврши за две године. Толико приче, а НИКАКВО побољшање, ништа.
Иначе, свако ко види нешто, лако може да закључи да је измештање потока било потребно само на два места по неколико десетина метара, због раскрснице код станице Кошутњак, целом трасом је већ било довољно места за још један коловоз, све с тротоарима и бици-стазама. Није ми јасно шта раде и зашто морају оволико да мажу очи грађанима, а при том све време воде политичку кампању као да нису на власти већ СЕДАМ година и направили више штете по граду, него користи.

sitno

pre 5 godina

U pravu ste gospodine Vesiću kada kažete da je urađen Most na Adi a da se nisu lepo uredile pristupne saobraćajnice.

Ali čini mi se da se sada radi isto - urađen je ovaj most u Pere Velimirovića a niste malo proširili put kod semafora da onaj ko ide u Rakovicu prođe bez problema, jer kod semafora treba da imaju 2 trake, jedna za skretanje levo i druga pravo ka rakovici. To je sve moglo sada da se uradi kao pomoćno rešenje u dužini od 50-tak metara.

Takodje, mi iz Rakovice, Resnika, Kanarevog Brda, Miljakovca, Vidikovca.... ne računamo da je urađen put ukoliko se odmah ne uradi do Kapitol parka u Rakovici. Koliko vidim, 2 najteže faze se rade kasnije, tj. za 2 godine.

Izmeštena je reka, napravljen je ovaj most ali biće još dugo gužve u Pere Velimirovića i na silasku s mosta na Adi.

Qanon

pre 5 godina

Proširenje bulevara na 4 trake nije uopšte neophodno. Potrebno je rasteretiti delove kod 2 semafora i usko grlo kod konaka Kneza Miloša. Ali s'obzirom da se 5 metara puta u Pere Velimirovića radilo već nekoliko meseci, mogu da zamislim koliko će da traje ostatak najavljenog. Topčiderski tunel u nekom drugom životu...

sitno

pre 5 godina

Prvo je trebalo uraditi silazak sa Mosta na Adi u Topčider i od Pere Velimirovića do Kaptilol parka u Rakovici jer su to najveći izazovi.

Ova prva faza što se radi od Pere Velimirovića do Košutanjaka je najlakša faza i to je trebalo raditi na kraju. Prvo treba rešiti "uska grla".

Ovako će se izgubiti 2 godine na lakši deo posla gde je sve čisto i ravno a mi ćemo se "patiti" i dalje silaskom sa Mosta na Adi i semaforom u Pere Velimirovića.

Bar privremeno rešite semafor u Pere Velimirovića jer je tuda nemoguće proći.

vladimir

pre 5 godina

Ako bude kao kružni tok ispod Resnika koji je propao tacno dva meseca posle puštanja u rad onda odosmo u reku... Sreća da ne može auto dalje od pola točkova u vodu