Petak, 22.03.2019.

08:10

Dabl-dabl Jokića u petoj pobedi zaredom Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju Vašington Vizardse rezultatom 113:108.

Izvor: PT

Dabl-dabl Jokiæa u petoj pobedi zaredom Denvera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

STRUČNJAK

pre 5 godina

Asistencije mu nisu uopšte neke. Više su takozvana uručenja. Pogledajte na utakmici kako je Medžik delio asistencije, a možete i Teodosica isto. E to su asistencije, a ne ovo .

Dzeremaja

pre 5 godina

@bskfan

Potpuno se slazem sa tvojim zapazanjem da Jokic igra onako rileks i razigrava igrace za PO.

Komentari su ti uvek pogodak u centar milina citati.
Pozdrav.

Pera

pre 5 godina

Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor.
@tocka
Gledao sam, al se nesto ne secam te tri izgubljene. Pogledam statistiku, imao je samo jednu. Te se secam, bio je okrenut sasvim na levo da doda, s desna mu je pritrcao protivnik i ukrao loptu. Njegova nepaznja, ali bilo je dovoljno vremena, morao je neki saigrac da ga upozori... Pored toga, u drugom su ga malo stisli, a saigraci jednostavno ne umeju da mu dodaju kad nije bas sirom otvoren - da imaju jos jednog Jokica da mu doda kad se izbori za poziciju pod kosem, gde bi mu bio kraj! E sad, da je umoran, umoran je.

Czv

pre 5 godina

Ovo je bila prva utakmica protiv vizardsa ove sezone.plus fizicki neverovatna ekipa.totalno razlicita od bostona.nisu tvrdi za igru.brzi.trce.a vidi se da nugetsi tesko mogu sa takvima zbog umora.a opet sut ih je izvadio i kvalitet.mogu oni puno bolje.svakako pobeda u gostima.duplo vredi.videcemo veceras.

tocka

pre 5 godina

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara
(Dragan-Borca, 22. mart 2019 11:50) # Link komentara
Preporučujem (0)
Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor. U jednom momentu nije znao gde se nalazi i Meloun ga je izveo iz igre, a i dobro je uradio. Tad je uleteo Craig i cela druga postava i odvalili su, vratili su ih u igru.

KOSTA1703

pre 5 godina

@Miki

Nikola Jokić 48 dbldbl i 12 tribl tokom sezone
Luka Dončić 20 dbldbl i 5 tribl tokom sezone

Baš su slični......Kao i pozicije njihovih tiomova.

2CRAZY

pre 5 godina

E Denver valja gledati, zbog timske igre i imaju igru, za razliku od Sakramenta koji ne igraju timski, divljaju i mucenje ih je gledati.
Bice dobar Denver u playoff-u, ali moraju da izbegnu San Antonio, oni bi im bili najtezi protivnik.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Nikola odlican-hladni ubica decijeg lica! Koliko Meloun dobro gradi igru Denvera. U ovoj utakmici imate osam igraca sa dvocifrenim ucinkom, od kojih prva dvojica imaju po "samo" 15 poena. Sa ovakvom igrom mogu da pobede svakoga u ligi. Pitanje je samo da li i u plej ofu mogu da ostanu na ovom nivou jer ce se igrati bolja odbrana sigurno.

ivan78bg

pre 5 godina

@Miki
Doncici procenti suta-Za dva-42%Za tri-33.3%Slobodna-70.6%
Jokic procenti suta-Za dva-50.9%Za tri-32,6%Slobodna-83.6%
Pritom ove god Jokic ima slabije procente nego proslih,pritom ima daleko vise skokova i asistencija nego Doncic.Nisu za poredjenje.Ne jos mozda ce biti nekada.

Che Gevara

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Hmmmm ... nije bas tako ....

NBA sezona traje dugo, i ponekad se igracima spusta forma a pred bitne utakmice dize forma!Sezona ima jos 5 kola a Play off je sama zavrsnica NBA!
Trenutno Maloun, odmara Jokica i pravi ga gladnom poena a razigrava druge igrace da bi bila duga klupa!U finisu zavrsnog dela pred olay off ce krenuti da dize i razigra sve igrace i da probaju da stignu sto dalje u olay off-u ili cak i da probaju da osvoje NBA prsten!

frosty

pre 5 godina

@Nemanja BG
Gresis. Bas se u plejofu igra kosarka sa manje poena iz tranzicije i vise iz izgradjenih akcija ili 1 na 1 i 2 na 2 situacija.

јд123

pre 5 godina

A reprezentacija?
(y555, 22. mart 2019 09:08)

А гласање за Богдановића за ол-стар, који се жртвовао за репрезентацију и који због те жртве и повреде сада игра без самопоуздања?

Што се тиче утакмице, очигледно је да је Јокић уморан, то су приметили и коментатори. Уопште није играо испод коша, вероватно тактика Мелоуна да се не троши, одатле и мало скокова. Можда га пред плеј-оф и одмори или смањи минутажу. Само када се сетим кукања овдашњих коментатора што не игра по 40 мин. по утакмици - све сами зналци.
Такође је Мелоун рекао да ће пред плеј-оф смањити ротацију на 8-9 играча, што се и очекивало и сада уиграва ту екипу. Замене су Бизли, Морис, Пламли и Крејг. Отпали су ИТ, Хернангомез и Лајлс. Сада је јасно зашто је ИТ онолико солирао, покушао је да упадне у ротацију за плеј-оф и тиме побољша шансе за нови уговор.
Резерве синоћ одличне. Очигледно им прија то растерећење да су сигурни за плеј-оф.

Моја анализа тренутног стања прве петорке:
Јокић, као што рекох, одиграо највише утакмица од свих стартера и стигао га умор.
Милсап санирао повреду и игра пуним капацитетом.
Мареј најмање напредовао ове сезоне, само пар пута бљеснуо.
Херис и Бартон још нису на нивоу после повреде.

Тактика у последњим утакмицама пред плеј-оф је јасна:
Уиграти Мареја, Хериса и Бартона што је више могуће а при том одбранити домаћи терен за плеј-оф.

Синоћ коментатор поред уобичајеног поздрава Сомбора и Србије, једном приликом после тројке Јокића узвикнуо ”Троооооојка”. ;)

игор

pre 5 godina

Da li ce neko da pohvali klupu Denvera koja je izvukla Jokica i ostatak prve postave? Ili se samo pljuju svi sem Jokica?
(surovi, 22. mart 2019 09:13)

Па ја гледам шта људи пишу овде и питам се да можда нису гледали неку утакмицу од пре 2 године. Овај Брајант растурио Јокића и у нападу и у одбрани, 40 секунди пред крај 3. четвртине, Мелоун избацује дебелог из игре, јер је Вашингтон набио 22:3. И тада се од прилике резултат стабилизовао у корист Денвера. Постао је преспор за match-up зону против атлетске екипе Вашингтона, онај Бредли Бил иде на леви улаз и полаже из шаке преко Јокића, само зато што овај испада из ротације и генерално је лош у одбрани. С друге стране, Милсапу свака част, играч који се највише залаже тамо где остали заказују.

bskfan

pre 5 godina

Za Denver je sada presudno da Marej, Barton i Haris udju u formu jer je trenutno klupa sa Morisom, Beaslijem i Kregom bolja od startne trojke. Najvise je problematican Barton jer kad je on u igri smanji se protok lopte, manje je dodavanja i opada kvalitet suta. Kada bi Kreg ustalio svoj sut za 3 poena barem na 37% bio bi daleko bolji igrac od Bartona jer je visi, snazniji, bolje igra bez lopte i ima bolju odbranu. Za sada su 9 igraca u rotaciji, u pjejof se obicno ulazi sa rotacijom od 8 igraca, tako da jedan igrac moze lako da otpadne. Ako bi svi podigli formu i u plejof usli sa rotacijom od 9 igraca to bi bila velika prednost u odnosu na ostale timove. Sto se tice Jokica on sada igra sa pola gasa, razigrava igrace i na taj nacin im podize samopouzdanje. To je jedini nacin kako Denver moze da uradi nesto u plejofu, timska igra, jer su po kvalitetu pojedinaca, neiskustvu i mladosti slabiji od ostalih timova.

MYNX

pre 5 godina

Ovo je bila jedna od onih utakmica cisto da se odradi....trebalo bi Jokic da jednu utakmicu bude na klupi malo da odmori i da vidimo Denver bez njega....a treba mu i nekih 3 utakmica na 30+ poena i jedna s tripl dablom da udje u first team sigurno....

Dragan-Borca

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.
(tocka, 22. mart 2019 09:25) # Link komentara
Preporučujem (+20)Ne preporučujem (-22)

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara

Sas

pre 5 godina

Jako los u odbrani, jako ! Tomas Brajant u reketu ga je prolazio kao malo dete.. Videlo se sinoc da je bio "neraspolozen" ! Posle utakmice, prvi je krenuo ka svlacionici, nije se pozdravio sa protivnickim igracima, a kamoli sa saigracima ! Generalno, odlican u napadu, a u odbrani kao "stara taraba" :)

Sibirac

pre 5 godina

Vreme radi za Denver. Igrači Golden Stejta polako ulaze u godine.

Bitno je da nađu jako kvalitetnu dugoročnu zamenu za Milsapa. Uz zdravog Portera Jr za kojeg svi igrači kažu da je daleko najbolji šuter u Denveru, iako još ni minut nije odigrao i neku dobru četvorku narednih deset godina će biti u samom vrhu.

ono kad se pitam što ostadoh budan

pre 5 godina

Jedna od najgorih utakmica Denvera koje sam odgledao ove sezone. U jednom periodu treće četvrtine valjda tri napada za redom Barton petlja 15 sekundi i onda doda Plamliju da ovaj petlja još 5 i onda ili promaši ili doda nekom ko promaši jer je otprilike već očekivao da će ovaj da šutne a ne da doda. Jokić stoji i gleda. I onda mu u sledećem slučajno dodaju loptu i lik zvekne trojku sa parkinga. Sledeći napad svako razuman očekuje bolju organizaciju. Ne i Barton i Plamli, oni opet petljaju. E tad su ih stigli i prestigli i tad je Jokić narednih nekoliko napada dok nije izašao stajao u ćošku na trojci skoro ceo napad. Stvarno se nekad duri bez razloga ali ovde brate i neka je.


Očigledno je da kad su punoj snazi nemaju dobru organizaciju, ne zna se koja je čija uloga jer se svi bore za minute i sami za sebe i nadam se da ih to neće koštati i bolje pozicije pred PO i u samom PO.

Murray ima neki problem trenutno, nekoliko puta je propustio šut za tri i ne znam da li je ijedna akcija bila on i Jokić a da nije bila samo uručenje Jokića njemu što je za Denver katastrofa jer najbolje funkcionišu kad njih dvojica sarađuju.

Jedina pozitivna stvar što Harris izgleda polako postiže i formu i vraća samopouzdanje. To i činjenica da Craig ipak igra solidne minute, predviđanja su bila da je sledeći koji ispada iz rotacije dok je skraćuju za kraj sezone i PO a po meni im je on stvarno potreban.

Aleks

pre 5 godina

Gledao tekmu, zapravo gledao sam oko 40-ak utakmica Denvera ove sezone. Moj zaključak je
Najgora petorka denvera: Murray, Barton, Plamli, G.Herris, i posto nemam petog jos jednom Barton.
Najbolja petorka denvera: Beasley, Craig, Morris, Milsap, Jokic.

Pseudoharms

pre 5 godina

Koliko je samo raznovrsan. Ovu je odigrao lagano, ali trojka sa 9 metara... Ne bi me cudilo da iduce sezone, pocne da puca step back trojke sa 10 metara, ko Steph kad se uspali.

Mile Dodik

pre 5 godina

Zaista je Jokić jedan od najboljih igrača na svetu. Malo koji igrač može da postigne dabl-dabl, iz Evrope, u NBA, to još nikome nije pošlo za rukom.Svaka čast Jokić.

jablan

pre 5 godina

Bilo je jasno da Denver mora da nađe 8 igrača i jasno definisanu rotaciju. Previše je tu dobrih igrača i nije bilo lako onih 10ak utakmica kad je bio opšti haos. Oduševio me potez Melouna, izašao i rekao da će smanjiti rotaciju i da Ajzea neće igrati, bez bespotrebnog razvlačenja medija odma stavio stvari na svoje mesto.

Nemaju preterane šanse ove godine u PO, druga runda je maksimalni domet . Ali ekipa ima mnogo potencijala, ako ne ove, onda sledeće ili one tamo sezone mogu lako da kliknu u Golden State mode.

@Nemanja BG

pre 5 godina

Nije čudan lik, nego igra koliko može i koliko treba da pobede.
Na žalost njihova košarka je kao uspavanka i u PO će ih protivnici lomiti tempom. Time će potpuno eliminisati Jokića koji će morati da trči u oba smera, ako želi da pobedi. Još ako ga budu naterali da radi i u odbrani, odnosno konstantno napadaju preko njegovog igrača gotov je. Pašće procenti šuta, dodavanja više neće biti precizna, u odbrani više neće biti skoncentrisan. Srećom u medjuvremenu je Plamlija naučio da igra košarku (a ne to što je on pre igrao) pa ima ko da ga menja, ali brojevi neće puno da porastu.

tocka

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.

el

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Pričate da ne volite nba zbog forsiranja individualaca, sada imate jedan tim u kojem je 5 igrača postilo 15 poena, zatim 13, 11, 10 i 4. Pa ako to nije timska igra, ne znam šta je. Ali sad to ne odgovara već jedan igrač treba da "uzme" 30 šuteva i kao Harden 2/18 za tri jer to rade vrhunski igrači. Ne bih dubio dalje, jer je očigledno da košarku kao timski sport ne poznaješ već samo statistiku na kraju utakmice, i to onu osnovnu.

Smeh

pre 5 godina

Da li ovaj što prognozira šta će biti u doigravanju može da kaže brojeve za loto. Da se obezbedim i veoma rano počnem sa penzijom. A pošto znaš budućnost nema potrebe da ti govorim koliki će biti tvoj deo od nagrade.

Sloki

pre 5 godina

Da je Barton dao jos 2 poena cela prva postava bi imala po 15 poena sto ja ne znam da li se desilo ikada u istoriji u nekoj kosarkaskoj utakmici. Svakako je Kreg dao 15 pa imaju njih petoro po 15. Ludilo. Jokara ponovo strasan, gura igrace u kos, ne bi Beron Dejvis rekao za njega da je beli Sek. Kreg najzasluzniji za pobedu. Napred Denver!

milos

pre 5 godina

Jokic je vidno iscrpljen. Gledao sam utakmicu i video da je istu jednostavno "odradio".
Mislim da jedino on iz prve petorke nije preskocio nijedan mec ove sezone, jos je bio i na All Staru dok su ostali odmarali. Svi drugi prvotimci su imali neke povrede pa su preskakali vise ili manje meceva.
Mozda da mu Malone drasticno smanji minutazu ili ga skroz odmori par utakmica? Mozda Malone ceka sam kraj, poslednjih nekoliko utakmica + kratka pauza pre pocetka PO da ga malo resetuje? Ne bi valjalo da umoran udje u PO, nece imati sanse bez njega na 100% kapaciteta.
Verujem da Malone zna sta radi.

Batman

pre 5 godina

njih 5-orica u Denveru po 15 poena (Haris, Milsap, Craig, Murray i Jokić) pa idu (Barton 13p, Moris 11p, Beasley 10p i Plumil jedini 4 poena)
Ne pamtim da sam video ovakvu timsku igru nekog tima... Ovaj Denver može mnogo!

?!

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da Jokic sad u zavrsnici regularnog dela ne forsira, nego, naprotiv, pokusava da razigra sve saigrace pred plej of. Osim njega, niko nije standardan, pogotovo marej, milsap i barton ili daju 30 ili ih nema nigde. Medjutim, ako svi daju prosecan doprinos, kao u ovom mecu, mogu necemu da se nadaju.

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Sve u laganom ritmu.Specificna stvar 5 igrača po 15 poena...Vidi se da od kada su obezbedili plej of igraju dosta rasterećenije.Jokara najbolji asistent celog meca.Primetio sam zadnjih par utakmica ili je najbolji asistent ili skakač celog meca..Svaka čast!!!!

Asd

pre 5 godina

Jokic nezainteresovan, pogubljen celu utakmicu, ispustili su 18 poena prednosti u jednom trenutku klupa ih je vratila u zivot.
U odbrani ocajan, koliko je dobar bio protiv Bostona ova je bila ocajna.

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Gdje su sada oni koji su odmah nakon all stara i nekoliko poraza Denvera povikali kako će sada Denver da nastrada jer ekipe sada igraju ozbiljno zbog borbe za play off? Kada ono Denver pet zaredom pobjeda! I to većinom na turneji po istoku! Ljudi nikako da shvate da su pobjede i porazi sastavni dio takmičarske ekipe, sada je za očekivati i poraze Denvera ali to je sasvim normalno. Izgleda da kada je trener izbacio Tomasa i počeo igrati sa provjerenom durgom postavom, ponovo počeo pobjeđivati. Samo neka tako nastave i sve je moguće i uz malo sreće do kraja uprkos teškom rasporedu biće sigurno drugi a što da ne da pokušaju biti i prvi na zapadu? Značić im za samopouzdanje kao i poštovanje od drugih.

Nemanja BG

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu...
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...

Brkajlo

pre 5 godina

Ali 4 ekipe 42-30, i ako se igraju pa cipjaju Denver, lako im se mogu desiti GSW... Mislim da Juta moze protiv Hou, SAS moze svakog da iznenadi, sve u svemu kad se vidi koje su se ekipe iskristalisale u PO zapada, uspeh Denvera je jos veci!

Apk

pre 5 godina

Ludilo na zapadu! Oklahoma, Juta, San Antonio i Klipersi svi imaju isti skor na deset mečeva do kraja. Apsolutno nema šanse pogoditi kako će da se poređaju!

?!

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da Jokic sad u zavrsnici regularnog dela ne forsira, nego, naprotiv, pokusava da razigra sve saigrace pred plej of. Osim njega, niko nije standardan, pogotovo marej, milsap i barton ili daju 30 ili ih nema nigde. Medjutim, ako svi daju prosecan doprinos, kao u ovom mecu, mogu necemu da se nadaju.

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Sve u laganom ritmu.Specificna stvar 5 igrača po 15 poena...Vidi se da od kada su obezbedili plej of igraju dosta rasterećenije.Jokara najbolji asistent celog meca.Primetio sam zadnjih par utakmica ili je najbolji asistent ili skakač celog meca..Svaka čast!!!!

Batman

pre 5 godina

njih 5-orica u Denveru po 15 poena (Haris, Milsap, Craig, Murray i Jokić) pa idu (Barton 13p, Moris 11p, Beasley 10p i Plumil jedini 4 poena)
Ne pamtim da sam video ovakvu timsku igru nekog tima... Ovaj Denver može mnogo!

Sloki

pre 5 godina

Da je Barton dao jos 2 poena cela prva postava bi imala po 15 poena sto ja ne znam da li se desilo ikada u istoriji u nekoj kosarkaskoj utakmici. Svakako je Kreg dao 15 pa imaju njih petoro po 15. Ludilo. Jokara ponovo strasan, gura igrace u kos, ne bi Beron Dejvis rekao za njega da je beli Sek. Kreg najzasluzniji za pobedu. Napred Denver!

el

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Pričate da ne volite nba zbog forsiranja individualaca, sada imate jedan tim u kojem je 5 igrača postilo 15 poena, zatim 13, 11, 10 i 4. Pa ako to nije timska igra, ne znam šta je. Ali sad to ne odgovara već jedan igrač treba da "uzme" 30 šuteva i kao Harden 2/18 za tri jer to rade vrhunski igrači. Ne bih dubio dalje, jer je očigledno da košarku kao timski sport ne poznaješ već samo statistiku na kraju utakmice, i to onu osnovnu.

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Gdje su sada oni koji su odmah nakon all stara i nekoliko poraza Denvera povikali kako će sada Denver da nastrada jer ekipe sada igraju ozbiljno zbog borbe za play off? Kada ono Denver pet zaredom pobjeda! I to većinom na turneji po istoku! Ljudi nikako da shvate da su pobjede i porazi sastavni dio takmičarske ekipe, sada je za očekivati i poraze Denvera ali to je sasvim normalno. Izgleda da kada je trener izbacio Tomasa i počeo igrati sa provjerenom durgom postavom, ponovo počeo pobjeđivati. Samo neka tako nastave i sve je moguće i uz malo sreće do kraja uprkos teškom rasporedu biće sigurno drugi a što da ne da pokušaju biti i prvi na zapadu? Značić im za samopouzdanje kao i poštovanje od drugih.

Apk

pre 5 godina

Ludilo na zapadu! Oklahoma, Juta, San Antonio i Klipersi svi imaju isti skor na deset mečeva do kraja. Apsolutno nema šanse pogoditi kako će da se poređaju!

Brkajlo

pre 5 godina

Ali 4 ekipe 42-30, i ako se igraju pa cipjaju Denver, lako im se mogu desiti GSW... Mislim da Juta moze protiv Hou, SAS moze svakog da iznenadi, sve u svemu kad se vidi koje su se ekipe iskristalisale u PO zapada, uspeh Denvera je jos veci!

milos

pre 5 godina

Jokic je vidno iscrpljen. Gledao sam utakmicu i video da je istu jednostavno "odradio".
Mislim da jedino on iz prve petorke nije preskocio nijedan mec ove sezone, jos je bio i na All Staru dok su ostali odmarali. Svi drugi prvotimci su imali neke povrede pa su preskakali vise ili manje meceva.
Mozda da mu Malone drasticno smanji minutazu ili ga skroz odmori par utakmica? Mozda Malone ceka sam kraj, poslednjih nekoliko utakmica + kratka pauza pre pocetka PO da ga malo resetuje? Ne bi valjalo da umoran udje u PO, nece imati sanse bez njega na 100% kapaciteta.
Verujem da Malone zna sta radi.

Smeh

pre 5 godina

Da li ovaj što prognozira šta će biti u doigravanju može da kaže brojeve za loto. Da se obezbedim i veoma rano počnem sa penzijom. A pošto znaš budućnost nema potrebe da ti govorim koliki će biti tvoj deo od nagrade.

Aleks

pre 5 godina

Gledao tekmu, zapravo gledao sam oko 40-ak utakmica Denvera ove sezone. Moj zaključak je
Najgora petorka denvera: Murray, Barton, Plamli, G.Herris, i posto nemam petog jos jednom Barton.
Najbolja petorka denvera: Beasley, Craig, Morris, Milsap, Jokic.

Pseudoharms

pre 5 godina

Koliko je samo raznovrsan. Ovu je odigrao lagano, ali trojka sa 9 metara... Ne bi me cudilo da iduce sezone, pocne da puca step back trojke sa 10 metara, ko Steph kad se uspali.

jablan

pre 5 godina

Bilo je jasno da Denver mora da nađe 8 igrača i jasno definisanu rotaciju. Previše je tu dobrih igrača i nije bilo lako onih 10ak utakmica kad je bio opšti haos. Oduševio me potez Melouna, izašao i rekao da će smanjiti rotaciju i da Ajzea neće igrati, bez bespotrebnog razvlačenja medija odma stavio stvari na svoje mesto.

Nemaju preterane šanse ove godine u PO, druga runda je maksimalni domet . Ali ekipa ima mnogo potencijala, ako ne ove, onda sledeće ili one tamo sezone mogu lako da kliknu u Golden State mode.

Asd

pre 5 godina

Jokic nezainteresovan, pogubljen celu utakmicu, ispustili su 18 poena prednosti u jednom trenutku klupa ih je vratila u zivot.
U odbrani ocajan, koliko je dobar bio protiv Bostona ova je bila ocajna.

bskfan

pre 5 godina

Za Denver je sada presudno da Marej, Barton i Haris udju u formu jer je trenutno klupa sa Morisom, Beaslijem i Kregom bolja od startne trojke. Najvise je problematican Barton jer kad je on u igri smanji se protok lopte, manje je dodavanja i opada kvalitet suta. Kada bi Kreg ustalio svoj sut za 3 poena barem na 37% bio bi daleko bolji igrac od Bartona jer je visi, snazniji, bolje igra bez lopte i ima bolju odbranu. Za sada su 9 igraca u rotaciji, u pjejof se obicno ulazi sa rotacijom od 8 igraca, tako da jedan igrac moze lako da otpadne. Ako bi svi podigli formu i u plejof usli sa rotacijom od 9 igraca to bi bila velika prednost u odnosu na ostale timove. Sto se tice Jokica on sada igra sa pola gasa, razigrava igrace i na taj nacin im podize samopouzdanje. To je jedini nacin kako Denver moze da uradi nesto u plejofu, timska igra, jer su po kvalitetu pojedinaca, neiskustvu i mladosti slabiji od ostalih timova.

ivan78bg

pre 5 godina

@Miki
Doncici procenti suta-Za dva-42%Za tri-33.3%Slobodna-70.6%
Jokic procenti suta-Za dva-50.9%Za tri-32,6%Slobodna-83.6%
Pritom ove god Jokic ima slabije procente nego proslih,pritom ima daleko vise skokova i asistencija nego Doncic.Nisu za poredjenje.Ne jos mozda ce biti nekada.

tocka

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.

Nemanja BG

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu...
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...

KOSTA1703

pre 5 godina

@Miki

Nikola Jokić 48 dbldbl i 12 tribl tokom sezone
Luka Dončić 20 dbldbl i 5 tribl tokom sezone

Baš su slični......Kao i pozicije njihovih tiomova.

јд123

pre 5 godina

A reprezentacija?
(y555, 22. mart 2019 09:08)

А гласање за Богдановића за ол-стар, који се жртвовао за репрезентацију и који због те жртве и повреде сада игра без самопоуздања?

Што се тиче утакмице, очигледно је да је Јокић уморан, то су приметили и коментатори. Уопште није играо испод коша, вероватно тактика Мелоуна да се не троши, одатле и мало скокова. Можда га пред плеј-оф и одмори или смањи минутажу. Само када се сетим кукања овдашњих коментатора што не игра по 40 мин. по утакмици - све сами зналци.
Такође је Мелоун рекао да ће пред плеј-оф смањити ротацију на 8-9 играча, што се и очекивало и сада уиграва ту екипу. Замене су Бизли, Морис, Пламли и Крејг. Отпали су ИТ, Хернангомез и Лајлс. Сада је јасно зашто је ИТ онолико солирао, покушао је да упадне у ротацију за плеј-оф и тиме побољша шансе за нови уговор.
Резерве синоћ одличне. Очигледно им прија то растерећење да су сигурни за плеј-оф.

Моја анализа тренутног стања прве петорке:
Јокић, као што рекох, одиграо највише утакмица од свих стартера и стигао га умор.
Милсап санирао повреду и игра пуним капацитетом.
Мареј најмање напредовао ове сезоне, само пар пута бљеснуо.
Херис и Бартон још нису на нивоу после повреде.

Тактика у последњим утакмицама пред плеј-оф је јасна:
Уиграти Мареја, Хериса и Бартона што је више могуће а при том одбранити домаћи терен за плеј-оф.

Синоћ коментатор поред уобичајеног поздрава Сомбора и Србије, једном приликом после тројке Јокића узвикнуо ”Троооооојка”. ;)

@Nemanja BG

pre 5 godina

Nije čudan lik, nego igra koliko može i koliko treba da pobede.
Na žalost njihova košarka je kao uspavanka i u PO će ih protivnici lomiti tempom. Time će potpuno eliminisati Jokića koji će morati da trči u oba smera, ako želi da pobedi. Još ako ga budu naterali da radi i u odbrani, odnosno konstantno napadaju preko njegovog igrača gotov je. Pašće procenti šuta, dodavanja više neće biti precizna, u odbrani više neće biti skoncentrisan. Srećom u medjuvremenu je Plamlija naučio da igra košarku (a ne to što je on pre igrao) pa ima ko da ga menja, ali brojevi neće puno da porastu.

Mile Dodik

pre 5 godina

Zaista je Jokić jedan od najboljih igrača na svetu. Malo koji igrač može da postigne dabl-dabl, iz Evrope, u NBA, to još nikome nije pošlo za rukom.Svaka čast Jokić.

frosty

pre 5 godina

@Nemanja BG
Gresis. Bas se u plejofu igra kosarka sa manje poena iz tranzicije i vise iz izgradjenih akcija ili 1 na 1 i 2 na 2 situacija.

Che Gevara

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Hmmmm ... nije bas tako ....

NBA sezona traje dugo, i ponekad se igracima spusta forma a pred bitne utakmice dize forma!Sezona ima jos 5 kola a Play off je sama zavrsnica NBA!
Trenutno Maloun, odmara Jokica i pravi ga gladnom poena a razigrava druge igrace da bi bila duga klupa!U finisu zavrsnog dela pred olay off ce krenuti da dize i razigra sve igrace i da probaju da stignu sto dalje u olay off-u ili cak i da probaju da osvoje NBA prsten!

Pera

pre 5 godina

Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor.
@tocka
Gledao sam, al se nesto ne secam te tri izgubljene. Pogledam statistiku, imao je samo jednu. Te se secam, bio je okrenut sasvim na levo da doda, s desna mu je pritrcao protivnik i ukrao loptu. Njegova nepaznja, ali bilo je dovoljno vremena, morao je neki saigrac da ga upozori... Pored toga, u drugom su ga malo stisli, a saigraci jednostavno ne umeju da mu dodaju kad nije bas sirom otvoren - da imaju jos jednog Jokica da mu doda kad se izbori za poziciju pod kosem, gde bi mu bio kraj! E sad, da je umoran, umoran je.

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Nikola odlican-hladni ubica decijeg lica! Koliko Meloun dobro gradi igru Denvera. U ovoj utakmici imate osam igraca sa dvocifrenim ucinkom, od kojih prva dvojica imaju po "samo" 15 poena. Sa ovakvom igrom mogu da pobede svakoga u ligi. Pitanje je samo da li i u plej ofu mogu da ostanu na ovom nivou jer ce se igrati bolja odbrana sigurno.

ono kad se pitam što ostadoh budan

pre 5 godina

Jedna od najgorih utakmica Denvera koje sam odgledao ove sezone. U jednom periodu treće četvrtine valjda tri napada za redom Barton petlja 15 sekundi i onda doda Plamliju da ovaj petlja još 5 i onda ili promaši ili doda nekom ko promaši jer je otprilike već očekivao da će ovaj da šutne a ne da doda. Jokić stoji i gleda. I onda mu u sledećem slučajno dodaju loptu i lik zvekne trojku sa parkinga. Sledeći napad svako razuman očekuje bolju organizaciju. Ne i Barton i Plamli, oni opet petljaju. E tad su ih stigli i prestigli i tad je Jokić narednih nekoliko napada dok nije izašao stajao u ćošku na trojci skoro ceo napad. Stvarno se nekad duri bez razloga ali ovde brate i neka je.


Očigledno je da kad su punoj snazi nemaju dobru organizaciju, ne zna se koja je čija uloga jer se svi bore za minute i sami za sebe i nadam se da ih to neće koštati i bolje pozicije pred PO i u samom PO.

Murray ima neki problem trenutno, nekoliko puta je propustio šut za tri i ne znam da li je ijedna akcija bila on i Jokić a da nije bila samo uručenje Jokića njemu što je za Denver katastrofa jer najbolje funkcionišu kad njih dvojica sarađuju.

Jedina pozitivna stvar što Harris izgleda polako postiže i formu i vraća samopouzdanje. To i činjenica da Craig ipak igra solidne minute, predviđanja su bila da je sledeći koji ispada iz rotacije dok je skraćuju za kraj sezone i PO a po meni im je on stvarno potreban.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.
(tocka, 22. mart 2019 09:25) # Link komentara
Preporučujem (+20)Ne preporučujem (-22)

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara

MYNX

pre 5 godina

Ovo je bila jedna od onih utakmica cisto da se odradi....trebalo bi Jokic da jednu utakmicu bude na klupi malo da odmori i da vidimo Denver bez njega....a treba mu i nekih 3 utakmica na 30+ poena i jedna s tripl dablom da udje u first team sigurno....

игор

pre 5 godina

Da li ce neko da pohvali klupu Denvera koja je izvukla Jokica i ostatak prve postave? Ili se samo pljuju svi sem Jokica?
(surovi, 22. mart 2019 09:13)

Па ја гледам шта људи пишу овде и питам се да можда нису гледали неку утакмицу од пре 2 године. Овај Брајант растурио Јокића и у нападу и у одбрани, 40 секунди пред крај 3. четвртине, Мелоун избацује дебелог из игре, јер је Вашингтон набио 22:3. И тада се од прилике резултат стабилизовао у корист Денвера. Постао је преспор за match-up зону против атлетске екипе Вашингтона, онај Бредли Бил иде на леви улаз и полаже из шаке преко Јокића, само зато што овај испада из ротације и генерално је лош у одбрани. С друге стране, Милсапу свака част, играч који се највише залаже тамо где остали заказују.

Czv

pre 5 godina

Ovo je bila prva utakmica protiv vizardsa ove sezone.plus fizicki neverovatna ekipa.totalno razlicita od bostona.nisu tvrdi za igru.brzi.trce.a vidi se da nugetsi tesko mogu sa takvima zbog umora.a opet sut ih je izvadio i kvalitet.mogu oni puno bolje.svakako pobeda u gostima.duplo vredi.videcemo veceras.

Sas

pre 5 godina

Jako los u odbrani, jako ! Tomas Brajant u reketu ga je prolazio kao malo dete.. Videlo se sinoc da je bio "neraspolozen" ! Posle utakmice, prvi je krenuo ka svlacionici, nije se pozdravio sa protivnickim igracima, a kamoli sa saigracima ! Generalno, odlican u napadu, a u odbrani kao "stara taraba" :)

Dzeremaja

pre 5 godina

@bskfan

Potpuno se slazem sa tvojim zapazanjem da Jokic igra onako rileks i razigrava igrace za PO.

Komentari su ti uvek pogodak u centar milina citati.
Pozdrav.

Sibirac

pre 5 godina

Vreme radi za Denver. Igrači Golden Stejta polako ulaze u godine.

Bitno je da nađu jako kvalitetnu dugoročnu zamenu za Milsapa. Uz zdravog Portera Jr za kojeg svi igrači kažu da je daleko najbolji šuter u Denveru, iako još ni minut nije odigrao i neku dobru četvorku narednih deset godina će biti u samom vrhu.

2CRAZY

pre 5 godina

E Denver valja gledati, zbog timske igre i imaju igru, za razliku od Sakramenta koji ne igraju timski, divljaju i mucenje ih je gledati.
Bice dobar Denver u playoff-u, ali moraju da izbegnu San Antonio, oni bi im bili najtezi protivnik.

tocka

pre 5 godina

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara
(Dragan-Borca, 22. mart 2019 11:50) # Link komentara
Preporučujem (0)
Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor. U jednom momentu nije znao gde se nalazi i Meloun ga je izveo iz igre, a i dobro je uradio. Tad je uleteo Craig i cela druga postava i odvalili su, vratili su ih u igru.

STRUČNJAK

pre 5 godina

Asistencije mu nisu uopšte neke. Više su takozvana uručenja. Pogledajte na utakmici kako je Medžik delio asistencije, a možete i Teodosica isto. E to su asistencije, a ne ovo .

Nemanja BG

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu...
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...

Mile Dodik

pre 5 godina

Zaista je Jokić jedan od najboljih igrača na svetu. Malo koji igrač može da postigne dabl-dabl, iz Evrope, u NBA, to još nikome nije pošlo za rukom.Svaka čast Jokić.

Asd

pre 5 godina

Jokic nezainteresovan, pogubljen celu utakmicu, ispustili su 18 poena prednosti u jednom trenutku klupa ih je vratila u zivot.
U odbrani ocajan, koliko je dobar bio protiv Bostona ova je bila ocajna.

@Nemanja BG

pre 5 godina

Nije čudan lik, nego igra koliko može i koliko treba da pobede.
Na žalost njihova košarka je kao uspavanka i u PO će ih protivnici lomiti tempom. Time će potpuno eliminisati Jokića koji će morati da trči u oba smera, ako želi da pobedi. Još ako ga budu naterali da radi i u odbrani, odnosno konstantno napadaju preko njegovog igrača gotov je. Pašće procenti šuta, dodavanja više neće biti precizna, u odbrani više neće biti skoncentrisan. Srećom u medjuvremenu je Plamlija naučio da igra košarku (a ne to što je on pre igrao) pa ima ko da ga menja, ali brojevi neće puno da porastu.

tocka

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.

Pravi Jon Bon Jovi hejterimajebseke

pre 5 godina

Sve u laganom ritmu.Specificna stvar 5 igrača po 15 poena...Vidi se da od kada su obezbedili plej of igraju dosta rasterećenije.Jokara najbolji asistent celog meca.Primetio sam zadnjih par utakmica ili je najbolji asistent ili skakač celog meca..Svaka čast!!!!

игор

pre 5 godina

Da li ce neko da pohvali klupu Denvera koja je izvukla Jokica i ostatak prve postave? Ili se samo pljuju svi sem Jokica?
(surovi, 22. mart 2019 09:13)

Па ја гледам шта људи пишу овде и питам се да можда нису гледали неку утакмицу од пре 2 године. Овај Брајант растурио Јокића и у нападу и у одбрани, 40 секунди пред крај 3. четвртине, Мелоун избацује дебелог из игре, јер је Вашингтон набио 22:3. И тада се од прилике резултат стабилизовао у корист Денвера. Постао је преспор за match-up зону против атлетске екипе Вашингтона, онај Бредли Бил иде на леви улаз и полаже из шаке преко Јокића, само зато што овај испада из ротације и генерално је лош у одбрани. С друге стране, Милсапу свака част, играч који се највише залаже тамо где остали заказују.

?!

pre 5 godina

Moje skromno misljenje je da Jokic sad u zavrsnici regularnog dela ne forsira, nego, naprotiv, pokusava da razigra sve saigrace pred plej of. Osim njega, niko nije standardan, pogotovo marej, milsap i barton ili daju 30 ili ih nema nigde. Medjutim, ako svi daju prosecan doprinos, kao u ovom mecu, mogu necemu da se nadaju.

Batman

pre 5 godina

njih 5-orica u Denveru po 15 poena (Haris, Milsap, Craig, Murray i Jokić) pa idu (Barton 13p, Moris 11p, Beasley 10p i Plumil jedini 4 poena)
Ne pamtim da sam video ovakvu timsku igru nekog tima... Ovaj Denver može mnogo!

Aleks

pre 5 godina

Gledao tekmu, zapravo gledao sam oko 40-ak utakmica Denvera ove sezone. Moj zaključak je
Najgora petorka denvera: Murray, Barton, Plamli, G.Herris, i posto nemam petog jos jednom Barton.
Najbolja petorka denvera: Beasley, Craig, Morris, Milsap, Jokic.

tocka

pre 5 godina

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara
(Dragan-Borca, 22. mart 2019 11:50) # Link komentara
Preporučujem (0)
Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor. U jednom momentu nije znao gde se nalazi i Meloun ga je izveo iz igre, a i dobro je uradio. Tad je uleteo Craig i cela druga postava i odvalili su, vratili su ih u igru.

Sloki

pre 5 godina

Da je Barton dao jos 2 poena cela prva postava bi imala po 15 poena sto ja ne znam da li se desilo ikada u istoriji u nekoj kosarkaskoj utakmici. Svakako je Kreg dao 15 pa imaju njih petoro po 15. Ludilo. Jokara ponovo strasan, gura igrace u kos, ne bi Beron Dejvis rekao za njega da je beli Sek. Kreg najzasluzniji za pobedu. Napred Denver!

Sas

pre 5 godina

Jako los u odbrani, jako ! Tomas Brajant u reketu ga je prolazio kao malo dete.. Videlo se sinoc da je bio "neraspolozen" ! Posle utakmice, prvi je krenuo ka svlacionici, nije se pozdravio sa protivnickim igracima, a kamoli sa saigracima ! Generalno, odlican u napadu, a u odbrani kao "stara taraba" :)

STRUČNJAK

pre 5 godina

Asistencije mu nisu uopšte neke. Više su takozvana uručenja. Pogledajte na utakmici kako je Medžik delio asistencije, a možete i Teodosica isto. E to su asistencije, a ne ovo .

Brkajlo

pre 5 godina

Ali 4 ekipe 42-30, i ako se igraju pa cipjaju Denver, lako im se mogu desiti GSW... Mislim da Juta moze protiv Hou, SAS moze svakog da iznenadi, sve u svemu kad se vidi koje su se ekipe iskristalisale u PO zapada, uspeh Denvera je jos veci!

Dalibor Banja Luka

pre 5 godina

Gdje su sada oni koji su odmah nakon all stara i nekoliko poraza Denvera povikali kako će sada Denver da nastrada jer ekipe sada igraju ozbiljno zbog borbe za play off? Kada ono Denver pet zaredom pobjeda! I to većinom na turneji po istoku! Ljudi nikako da shvate da su pobjede i porazi sastavni dio takmičarske ekipe, sada je za očekivati i poraze Denvera ali to je sasvim normalno. Izgleda da kada je trener izbacio Tomasa i počeo igrati sa provjerenom durgom postavom, ponovo počeo pobjeđivati. Samo neka tako nastave i sve je moguće i uz malo sreće do kraja uprkos teškom rasporedu biće sigurno drugi a što da ne da pokušaju biti i prvi na zapadu? Značić im za samopouzdanje kao i poštovanje od drugih.

2CRAZY

pre 5 godina

E Denver valja gledati, zbog timske igre i imaju igru, za razliku od Sakramenta koji ne igraju timski, divljaju i mucenje ih je gledati.
Bice dobar Denver u playoff-u, ali moraju da izbegnu San Antonio, oni bi im bili najtezi protivnik.

milos

pre 5 godina

Jokic je vidno iscrpljen. Gledao sam utakmicu i video da je istu jednostavno "odradio".
Mislim da jedino on iz prve petorke nije preskocio nijedan mec ove sezone, jos je bio i na All Staru dok su ostali odmarali. Svi drugi prvotimci su imali neke povrede pa su preskakali vise ili manje meceva.
Mozda da mu Malone drasticno smanji minutazu ili ga skroz odmori par utakmica? Mozda Malone ceka sam kraj, poslednjih nekoliko utakmica + kratka pauza pre pocetka PO da ga malo resetuje? Ne bi valjalo da umoran udje u PO, nece imati sanse bez njega na 100% kapaciteta.
Verujem da Malone zna sta radi.

el

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Pričate da ne volite nba zbog forsiranja individualaca, sada imate jedan tim u kojem je 5 igrača postilo 15 poena, zatim 13, 11, 10 i 4. Pa ako to nije timska igra, ne znam šta je. Ali sad to ne odgovara već jedan igrač treba da "uzme" 30 šuteva i kao Harden 2/18 za tri jer to rade vrhunski igrači. Ne bih dubio dalje, jer je očigledno da košarku kao timski sport ne poznaješ već samo statistiku na kraju utakmice, i to onu osnovnu.

jablan

pre 5 godina

Bilo je jasno da Denver mora da nađe 8 igrača i jasno definisanu rotaciju. Previše je tu dobrih igrača i nije bilo lako onih 10ak utakmica kad je bio opšti haos. Oduševio me potez Melouna, izašao i rekao da će smanjiti rotaciju i da Ajzea neće igrati, bez bespotrebnog razvlačenja medija odma stavio stvari na svoje mesto.

Nemaju preterane šanse ove godine u PO, druga runda je maksimalni domet . Ali ekipa ima mnogo potencijala, ako ne ove, onda sledeće ili one tamo sezone mogu lako da kliknu u Golden State mode.

Pseudoharms

pre 5 godina

Koliko je samo raznovrsan. Ovu je odigrao lagano, ali trojka sa 9 metara... Ne bi me cudilo da iduce sezone, pocne da puca step back trojke sa 10 metara, ko Steph kad se uspali.

Czv

pre 5 godina

Ovo je bila prva utakmica protiv vizardsa ove sezone.plus fizicki neverovatna ekipa.totalno razlicita od bostona.nisu tvrdi za igru.brzi.trce.a vidi se da nugetsi tesko mogu sa takvima zbog umora.a opet sut ih je izvadio i kvalitet.mogu oni puno bolje.svakako pobeda u gostima.duplo vredi.videcemo veceras.

Smeh

pre 5 godina

Da li ovaj što prognozira šta će biti u doigravanju može da kaže brojeve za loto. Da se obezbedim i veoma rano počnem sa penzijom. A pošto znaš budućnost nema potrebe da ti govorim koliki će biti tvoj deo od nagrade.

Sibirac

pre 5 godina

Vreme radi za Denver. Igrači Golden Stejta polako ulaze u godine.

Bitno je da nađu jako kvalitetnu dugoročnu zamenu za Milsapa. Uz zdravog Portera Jr za kojeg svi igrači kažu da je daleko najbolji šuter u Denveru, iako još ni minut nije odigrao i neku dobru četvorku narednih deset godina će biti u samom vrhu.

Che Gevara

pre 5 godina

Sve nba zvezde forsiraju cak i sad, kad ste videli Embida Janisa ili bilo koga drugog dobrog igraca da sutne samo 10 puta na utakmici NIKAD tako da vam prica ne pije vodu... 
Ako dozvoli da ode na ispod 20 poena prosek i ode mu all nba first team...ja neznam sta da kazem osim cudan lik...
(Nemanja BG, 22. mart 2019 08:38)

Hmmmm ... nije bas tako ....

NBA sezona traje dugo, i ponekad se igracima spusta forma a pred bitne utakmice dize forma!Sezona ima jos 5 kola a Play off je sama zavrsnica NBA!
Trenutno Maloun, odmara Jokica i pravi ga gladnom poena a razigrava druge igrace da bi bila duga klupa!U finisu zavrsnog dela pred olay off ce krenuti da dize i razigra sve igrace i da probaju da stignu sto dalje u olay off-u ili cak i da probaju da osvoje NBA prsten!

Dzeremaja

pre 5 godina

@bskfan

Potpuno se slazem sa tvojim zapazanjem da Jokic igra onako rileks i razigrava igrace za PO.

Komentari su ti uvek pogodak u centar milina citati.
Pozdrav.

Apk

pre 5 godina

Ludilo na zapadu! Oklahoma, Juta, San Antonio i Klipersi svi imaju isti skor na deset mečeva do kraja. Apsolutno nema šanse pogoditi kako će da se poređaju!

ono kad se pitam što ostadoh budan

pre 5 godina

Jedna od najgorih utakmica Denvera koje sam odgledao ove sezone. U jednom periodu treće četvrtine valjda tri napada za redom Barton petlja 15 sekundi i onda doda Plamliju da ovaj petlja još 5 i onda ili promaši ili doda nekom ko promaši jer je otprilike već očekivao da će ovaj da šutne a ne da doda. Jokić stoji i gleda. I onda mu u sledećem slučajno dodaju loptu i lik zvekne trojku sa parkinga. Sledeći napad svako razuman očekuje bolju organizaciju. Ne i Barton i Plamli, oni opet petljaju. E tad su ih stigli i prestigli i tad je Jokić narednih nekoliko napada dok nije izašao stajao u ćošku na trojci skoro ceo napad. Stvarno se nekad duri bez razloga ali ovde brate i neka je.


Očigledno je da kad su punoj snazi nemaju dobru organizaciju, ne zna se koja je čija uloga jer se svi bore za minute i sami za sebe i nadam se da ih to neće koštati i bolje pozicije pred PO i u samom PO.

Murray ima neki problem trenutno, nekoliko puta je propustio šut za tri i ne znam da li je ijedna akcija bila on i Jokić a da nije bila samo uručenje Jokića njemu što je za Denver katastrofa jer najbolje funkcionišu kad njih dvojica sarađuju.

Jedina pozitivna stvar što Harris izgleda polako postiže i formu i vraća samopouzdanje. To i činjenica da Craig ipak igra solidne minute, predviđanja su bila da je sledeći koji ispada iz rotacije dok je skraćuju za kraj sezone i PO a po meni im je on stvarno potreban.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Stvarno je smoren igrao ovu utakmicu, naročito treću četvrtinu. Ja mislim da Meloun treba da ga odmori malo. Propustio je samo jednu utakmicu cele sezone zbog onog tehničkog, fizički je ispražnjen, a trebaće im skroz napunjen za plejof. Kada pogledaš GSW ili bilo koji tim, svi pomalo odmore svoje zvezde. Dvaput ili čak tri puta su mu lupili blok što je jako čudno za njega. Činjenica je da se Jokić posle All Stara muči i da je u blagom padu forme, ili ga je stvarno pomeo pritisak i sada onaj Kobijev Challenge, stvarno deluje izgubljeno. Inače super tim, Craig je odvalio kada je ušao. Pored svega žao mi je što IT ne igra, morali bi da nauče kako da ga iskoriste.
(tocka, 22. mart 2019 09:25) # Link komentara
Preporučujem (+20)Ne preporučujem (-22)

Deluje izgubljeno a podelio 11 asistencija, od kojih par u dlaku pogodio igraca na ruku, e jesi show
Pa sta ako ne zabelezi neke monstruozne cifre onda je izgubljen?
15/6/11 je vise nego dobro u NBA, ali kad nas je razmazio
Igrao je prosecnije, moze bolje naravno, ali daleko je to od izgubljenog kad centar podeli 11 asistencija i pogadja trojku sa 9 metara

Ivan Ivanovic

pre 5 godina

Nikola odlican-hladni ubica decijeg lica! Koliko Meloun dobro gradi igru Denvera. U ovoj utakmici imate osam igraca sa dvocifrenim ucinkom, od kojih prva dvojica imaju po "samo" 15 poena. Sa ovakvom igrom mogu da pobede svakoga u ligi. Pitanje je samo da li i u plej ofu mogu da ostanu na ovom nivou jer ce se igrati bolja odbrana sigurno.

MYNX

pre 5 godina

Ovo je bila jedna od onih utakmica cisto da se odradi....trebalo bi Jokic da jednu utakmicu bude na klupi malo da odmori i da vidimo Denver bez njega....a treba mu i nekih 3 utakmica na 30+ poena i jedna s tripl dablom da udje u first team sigurno....

јд123

pre 5 godina

A reprezentacija?
(y555, 22. mart 2019 09:08)

А гласање за Богдановића за ол-стар, који се жртвовао за репрезентацију и који због те жртве и повреде сада игра без самопоуздања?

Што се тиче утакмице, очигледно је да је Јокић уморан, то су приметили и коментатори. Уопште није играо испод коша, вероватно тактика Мелоуна да се не троши, одатле и мало скокова. Можда га пред плеј-оф и одмори или смањи минутажу. Само када се сетим кукања овдашњих коментатора што не игра по 40 мин. по утакмици - све сами зналци.
Такође је Мелоун рекао да ће пред плеј-оф смањити ротацију на 8-9 играча, што се и очекивало и сада уиграва ту екипу. Замене су Бизли, Морис, Пламли и Крејг. Отпали су ИТ, Хернангомез и Лајлс. Сада је јасно зашто је ИТ онолико солирао, покушао је да упадне у ротацију за плеј-оф и тиме побољша шансе за нови уговор.
Резерве синоћ одличне. Очигледно им прија то растерећење да су сигурни за плеј-оф.

Моја анализа тренутног стања прве петорке:
Јокић, као што рекох, одиграо највише утакмица од свих стартера и стигао га умор.
Милсап санирао повреду и игра пуним капацитетом.
Мареј најмање напредовао ове сезоне, само пар пута бљеснуо.
Херис и Бартон још нису на нивоу после повреде.

Тактика у последњим утакмицама пред плеј-оф је јасна:
Уиграти Мареја, Хериса и Бартона што је више могуће а при том одбранити домаћи терен за плеј-оф.

Синоћ коментатор поред уобичајеног поздрава Сомбора и Србије, једном приликом после тројке Јокића узвикнуо ”Троооооојка”. ;)

bskfan

pre 5 godina

Za Denver je sada presudno da Marej, Barton i Haris udju u formu jer je trenutno klupa sa Morisom, Beaslijem i Kregom bolja od startne trojke. Najvise je problematican Barton jer kad je on u igri smanji se protok lopte, manje je dodavanja i opada kvalitet suta. Kada bi Kreg ustalio svoj sut za 3 poena barem na 37% bio bi daleko bolji igrac od Bartona jer je visi, snazniji, bolje igra bez lopte i ima bolju odbranu. Za sada su 9 igraca u rotaciji, u pjejof se obicno ulazi sa rotacijom od 8 igraca, tako da jedan igrac moze lako da otpadne. Ako bi svi podigli formu i u plejof usli sa rotacijom od 9 igraca to bi bila velika prednost u odnosu na ostale timove. Sto se tice Jokica on sada igra sa pola gasa, razigrava igrace i na taj nacin im podize samopouzdanje. To je jedini nacin kako Denver moze da uradi nesto u plejofu, timska igra, jer su po kvalitetu pojedinaca, neiskustvu i mladosti slabiji od ostalih timova.

frosty

pre 5 godina

@Nemanja BG
Gresis. Bas se u plejofu igra kosarka sa manje poena iz tranzicije i vise iz izgradjenih akcija ili 1 na 1 i 2 na 2 situacija.

ivan78bg

pre 5 godina

@Miki
Doncici procenti suta-Za dva-42%Za tri-33.3%Slobodna-70.6%
Jokic procenti suta-Za dva-50.9%Za tri-32,6%Slobodna-83.6%
Pritom ove god Jokic ima slabije procente nego proslih,pritom ima daleko vise skokova i asistencija nego Doncic.Nisu za poredjenje.Ne jos mozda ce biti nekada.

KOSTA1703

pre 5 godina

@Miki

Nikola Jokić 48 dbldbl i 12 tribl tokom sezone
Luka Dončić 20 dbldbl i 5 tribl tokom sezone

Baš su slični......Kao i pozicije njihovih tiomova.

Pera

pre 5 godina

Jesi ti gledao utakmicu, ili samo gledas statistike?
Jokic je izgubio tri lopte zaredom jer ga je stigao umor.
@tocka
Gledao sam, al se nesto ne secam te tri izgubljene. Pogledam statistiku, imao je samo jednu. Te se secam, bio je okrenut sasvim na levo da doda, s desna mu je pritrcao protivnik i ukrao loptu. Njegova nepaznja, ali bilo je dovoljno vremena, morao je neki saigrac da ga upozori... Pored toga, u drugom su ga malo stisli, a saigraci jednostavno ne umeju da mu dodaju kad nije bas sirom otvoren - da imaju jos jednog Jokica da mu doda kad se izbori za poziciju pod kosem, gde bi mu bio kraj! E sad, da je umoran, umoran je.