Četvrtak, 21.03.2019.

11:15

Vidić najbolji stranac u istoriji PL? "Rio lepotica, a Nemanja zver"

Nemanja Vidić, jedan od najboljih štopera koje je Srbija ikada imala, kandidat je za najboljeg stranca u istoriji Premijer ligi, po BBC.

Izvor: PT

Vidiæ najbolji stranac u istoriji PL? "Rio lepotica, a Nemanja zver" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

nemanja vidic

pre 5 godina

Reealno ovde dobija Anri, pa onda mrtva trka izmedju 3 igraca dve su legende Smajhel i Kantona, a treci je Drogba koji je vrhunski igrac, uz Etoa i Anria jedan od najboljih tamnoputih ikada u poslednje 3 decenije.
Dakle tek na 5 mesto moze da se nada Vidic. Ocekujem da bude od 5 do 8 mesta, sto je naravno veliki uspeh ali treba biti realan, da je ako gledamo ceo svet mnogo poznatiji Anri, Smajhel, Kantona i Drogba,

dakiliz

pre 5 godina

Vidi se da je prosek komentatora od 20-25 godina. Kakav crni De Hea pa znate li vi ko su bili i šta su postigli za razliku od njega van der Sar i Peter Šmajhel.

lal

pre 5 godina

zanimljivo je po komentarima proceniti prosecnu starost posetilaca... sto se mene tice, kantona je zidan licno za anrija... drogba je isto presurov bio...
sa druge strane, tesko je kao odbrambeni igrac biti bolje urezan u necije pamcenje u odnosu na napadace... svi se sete kada te neko provozao, kada si igrao rukom u kaznenom, kada si dobio crveni da sprecis 1 na 1... niko se ne seca da na takvu jednu situaciju ide 10 idealnih uklizavanja...

757

pre 5 godina

Znaci ispred Kantone? Eeee..pukli ti Englezi totalno ili oni koji ce da glasaju...Da se razumemo, Vidicu svaka cast ali bato...Erik Kantona, kraj price.

NoName

pre 5 godina

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.
(Boklor, 21. mart 2019 17:10)

Rezultati posle Vidića? Misliš kad su bili sedmi ili kad su bili peti? Nemoj pominjati ligu Evrope, za klub renomea Junajteda to je blam.

mali

pre 5 godina

boklor

ne pričaš istinu.

Ima i dan danas da se nadje statistika da se vidi da su sa vidicem mnogo mnogo manje primali golova nego bez njega ili bez ferdinanda. čovek proglašen par puta najboljim defanzivcem i igracem u engleskoj ligi.

navijači su obožavali vidica ali za njih je ferdinand bio bolji, ne znam zbog čega, ali eto tako. ferdinand jeste bio brži ali ništa više od toga. vidić je bio lider, srce tima, sta se kaže to bude zakon. bio je veličina kao mitrovic danas, borba do kraja, uvek maksimum u duel.

koliko samo epskih slika i duela protiv 2 ili 3 coveka upravo taj vidić napravio.

obožavao sam da ga gledam kako se bori , kako ga narod zbog te borbenosti obozava.

Druga stvar, sam drogba je rekao da je protiv vidica najteže bilo igrati i apsolutno niti jednom nije drogba dominirao nad njime.


treća stvar za toresa, čovek je jednu utakmicu nasamario vidica i to je to.

mesiju je skidao loše sa noge a ne moze toresu.

MJ

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"
(Dragan, 21. mart 2019 15:03)
Samo koji Smajhel?

Boklor

pre 5 godina

Prvo, Tijeri Anri kao jedan vanzemaljac mora da zauzme mesto broj jedan. Kako je on lako davao golove, pa taj strah u očima protivnika su nešto što se ne može mladjima opisati, to vam kao fan Junajteda kažem. Čovek je igrao za tada realno ne toliko jak Arsenal koji je upravo on učinio jačim a da ne zaboravimo da je one godine Arsenal uzeo titulu bez poraza u 38 kola što je danas nezamislivo. Po mom mišljenju jedan od najboljih napadača ikada. Te duge noge, fantastična kontrola, dribling, brzina tehnika pa i igra glavom. Arsenal je vukao do finala lš koje bi možda i dobili da nije bilo crvenog kartona ali je to nadoknadio u dresu Barselone. On je osvojio sa reprezentacijom Dvetsko i Evropdko prvenstvo, dakle ima sve najveće trofeje i vanserijske individualne rezultate.

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.

Ognjen Koroman

pre 5 godina

Goša: Šmajhel
Odbrana: Vidara
Sredina: Viera -ko je čitao Fergijevu knjigu, znaće zašto
Napad: Anri
Ali ako se ne gleda po pozicijama, definitivno samo Anri.

djaps

pre 5 godina

@Gradjanin

Nasmejao si me brt :) Sto si tako ostrascen? Poceo si da navijas za Siti pre par godina i sad se nazivas Gradjaninom...
Kompani je super igrac, ali nema mesto na ovoj listi. Razmumem ja i gol za pobedu i sve, ali covek je vise povredjen nego zdrav (koliko, oko 40 povreda?), propustio pola tekmi za sve ove godine i imao je kikseva ne zna im se broj... Pa cak i kad je zdrav, nije standardan u svom timu i to ne samo sada kad je matoriji. Ako je Aguero na listi, covek koji je pomerio granice fudbala ne samo u Sitiju, nego i u PL, kakav bre Kompani...

ja

pre 5 godina

Ako se glasa ovako po pozicijama, onda definitivno dobija priznanje za najboljeg odbrambenog igrača, jer je evidentno da tu nema konkurenciju. Međutim, ako se glasa samo za jednog od ponuđenih... Mislim, volim ja Vidića, ali ako on bude proglasen za najboljeg, pored Anrija i Ronalda, onda to glasanje ne može da bude realno...

Dragan

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Haris. Suarez ima bolji skor u jednoj sezoni... Preko 30 golova bez 12 penala koje je izvodio sebični Stiven Džerard, čovek koji je uzeo titulu Liverpulu kolo pre kraja prvenstva!

only fools and horses

pre 5 godina

Izvinite, JEDAN OD NAJBOLJIH STOPERA KOJE JE SRBIJA IKADA IMALA??? 

Jel se tako opisuje najbolji fudbaler u istoriji Srbije???
(Jaran, 21. mart 2019 12:57)

Normalno da se ne opisuje. Jer uz najboljeg fudbalera nikako ne ide to štoper.
Po meni je najbolji Piksi zato što sam ga gledao, a verovatno bi tu u igri bili i Džajić, Šekularac i možda još neki. Bio bi (po karijeri) i Mijatović samo što je eto on sad iz druge države.

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.
(Donn, 21. mart 2019 12:52)

Србима је ваљао али ти вероватно мислиш на оне Србе-Југословене...

K.Kolumbo

pre 5 godina

Erik Kantona će ubedljivo pobediti u ovoj besmislenoj anketi. Ne zato što je najbolji, već zato što je jedini šmeker. Čitam komentare i jako su smešni. Na ovim prostorima, bez uvrede, ljudi imaju plitku i selektivnu memoriju. Na ostrvu pamte svoje legende.

seljacka posla

pre 5 godina

De Gea a ni titulu nema.
(Ivan, 21. mart 2019 13:14)

De Hea je bio u Junajtedu kada su uzeli poslednju titulu. To je bilo 2013 godine. Nema potrebe za iznosenje netacnih podataka.

Gradjanin

pre 5 godina

@djaps Sine Kompany je u Sitiju od 2008, s ti verovatno gledas fudbal od 2016 pa ne znas ko je Kompany i sta je sve uradio za City, samo kad se setim utakmice MCFC-MUFC 2011/2012 kako Sitiju treba pobeda da bio izaso na prvo mesto 3 kola pre kraja, i kako Kompany daje jedini gol na tom mecu, i maltene donosi Sitiju titulu...

vozi misko

pre 5 godina

molim boga da u junajted dodje stefan savic. jedini covjek koji je blizu vidica kad je odbrana u pitanju. stavlja glavu pod kopacku! samo njih par ima onu stvar da to uradi!

croata

pre 5 godina

Vidić je zvijer od braniča,Hrvatska takvog nikad nije imala nit će.Nema Luke na popisu što i ne čudi posebice,jer Luka nije igrao u Tottenhamu specijalno,dala mu se poklopit jedna bolja sezona u Realu,kad je već na zalasku karijere..

saki6

pre 5 godina

Anri i Aguero mogu da mu pridju, mozda Kantona ali njega nisam pratio mnogo. Kristijano je definitivno najbolji igrac od svih navedenih ali je relativno kratko bio u Premijer ligi.

Zigzag

pre 5 godina

Henry,Aguero i Vidic su najbolji strani igraci u povijesti Premiershipa!Tu nikakve dvojbe nema!Koliko god se u Hrvatskoj cudili da nema Luke,nije ni realno bit ga tu,Luka nije bio previse primetan u Spursima,vise je obiljezio Spanjolsku nego Englesku svojim izvedbama.Eh,da je Hrvatskoj jedan branic poput Vidica,a ne ovi panjevi Lovren,Vide i drugi amateri.Prosto je sram,da svjetski doprvaci kao mi, nemaju kvalitetu u obrani na toj razini,nemamo takve

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Bergkamp "honorable mention"...ma, vi se salite. Kada hocu da uzivam na sekund u fudbalu pustim video kada Bergkamp primi lopu u 16 i okrene se oko coveka. Plus dribling Ronalda na Marakani i pimpovanje Ronaldinja.
Za najboljeg se, vidim, slazu skoro svi: Anri. Nemanja je tu odmah iza.

Prosjecni korisnik ovog portala

pre 5 godina

Bilo bi lijepo da Srbin bude najbolji, ali realno teško. Plus, i ja lično ne mislim da je najbolji. Za mene je to Anri, za kojeg će mnogi riječi ne samo da je najbolji stranac već uopšteno najbolji u istoriji PL.

Zverinjak

pre 5 godina

Zasluzeno u konkurenciji mada tesko pored ovakvih strasnih napadaca.. Henry, Ronaldo, Drogba.. Ipak u tim odabirima pobedu odnose golgeteri pogotovo ovakvi. Videcemo, uglavnom sretno Nemanja.

Greatness

pre 5 godina

Vida je stijena, svaka mu čast na svemu, ali The King je liga za sebe... Stekao status legende Junajteda za 5 godina...
P.S. Gdje su na listi najveće legende fudbala na Ostrvu - Skols, Gigs, Runi?

Sub013

pre 5 godina

Koja fotka, a u pozadini u bluru Deki Stankovic :) Tad je Vida izbacio Inter sjajnim utrcavanjem iz kornera nakon cega je Murinjo rekao da su se posebno spremali za takve situacije sa Vidicem kod prekida ali da jednostavno za to nema odbrane. Steta sto je na istoj utakmici Van Der Sar imao jednu apsolutno nestvarnu odbranu kada je Dekiju nekako vrhovima prstiju skinuo sut sa 30 metara, kakav bi to samo gol bio da je za par milimetra bio nizi golman umesto krakatog holandjanina. Sledece godine je Inter osvojio, a na toj utakmici Vidic je bio proglasen za igraca utakmice a Deki najbolje ocenjeni u Interu. Spektakl od fudbala.

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Jedini defanzivni igrac koji je bio igrac godine u ligi vise od jednog puta, to ga automatski cini najboljim centralim bekom ili kako vec u istoriji Premier Lige.

I to kazem pored jednog Terry-ja ali ako gledamo cist defanzivni kvalitet Vidic je uvek bio bolji od Ferdinanda,Terrija,Adamsa...

Donn

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.

Xnodeh

pre 5 godina

Nema Lukice Mukice za kandidata???
U Totenhemu i zaboravili da je ta prevara ikad igrala!!!Da podigne spomenik Ronaldu tamo u onoj njegovoj zabiti gde je ovce cuvao! Ronaldo mu doneo 4 LS, gospodski otisao u Juve, i ostavio Cmukicu da se blamira sam i potone!Cisto da se razbije farsa ko je do nosio Realu trofeje i ko je najbolji! Posle Mesija naravno! Tadic i De Jong znaju zasto!

danilovic

pre 5 godina

hm, Kristijano sigurno najveci igrac koji je ikada igrao u PL, ali mozda je Anri ostavio najveci trag. Sto se Vidica tice sasvim zasluzeno je usao u ovo odabrano drustvo. Jedino sto mi malo smeta je to sto se od mnogih poznatih faca moze cuti da je Stam bio bolji igrac, sto po meni uz duzno postovanje nema veze s vezom.

citalac

pre 5 godina

od ovih nabrojanih realno je da anri osvoji.. po mom subjektivnom misljenju.. mada bili su tu i persi i bejl (ako se on smatra strancem, gigs, igrali su za vels, a opet kardif i svonsi igraju premijer ligu/cempion sip) fernando tores ispostavljen, a kad je igrao za liverpul bio je najbolji na svetu u tom trenutku na toj poziciji..

Zigzag

pre 5 godina

Henry,Aguero i Vidic su najbolji strani igraci u povijesti Premiershipa!Tu nikakve dvojbe nema!Koliko god se u Hrvatskoj cudili da nema Luke,nije ni realno bit ga tu,Luka nije bio previse primetan u Spursima,vise je obiljezio Spanjolsku nego Englesku svojim izvedbama.Eh,da je Hrvatskoj jedan branic poput Vidica,a ne ovi panjevi Lovren,Vide i drugi amateri.Prosto je sram,da svjetski doprvaci kao mi, nemaju kvalitetu u obrani na toj razini,nemamo takve

Sub013

pre 5 godina

Koja fotka, a u pozadini u bluru Deki Stankovic :) Tad je Vida izbacio Inter sjajnim utrcavanjem iz kornera nakon cega je Murinjo rekao da su se posebno spremali za takve situacije sa Vidicem kod prekida ali da jednostavno za to nema odbrane. Steta sto je na istoj utakmici Van Der Sar imao jednu apsolutno nestvarnu odbranu kada je Dekiju nekako vrhovima prstiju skinuo sut sa 30 metara, kakav bi to samo gol bio da je za par milimetra bio nizi golman umesto krakatog holandjanina. Sledece godine je Inter osvojio, a na toj utakmici Vidic je bio proglasen za igraca utakmice a Deki najbolje ocenjeni u Interu. Spektakl od fudbala.

croata

pre 5 godina

Vidić je zvijer od braniča,Hrvatska takvog nikad nije imala nit će.Nema Luke na popisu što i ne čudi posebice,jer Luka nije igrao u Tottenhamu specijalno,dala mu se poklopit jedna bolja sezona u Realu,kad je već na zalasku karijere..

Prosjecni korisnik ovog portala

pre 5 godina

Bilo bi lijepo da Srbin bude najbolji, ali realno teško. Plus, i ja lično ne mislim da je najbolji. Za mene je to Anri, za kojeg će mnogi riječi ne samo da je najbolji stranac već uopšteno najbolji u istoriji PL.

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Jedini defanzivni igrac koji je bio igrac godine u ligi vise od jednog puta, to ga automatski cini najboljim centralim bekom ili kako vec u istoriji Premier Lige.

I to kazem pored jednog Terry-ja ali ako gledamo cist defanzivni kvalitet Vidic je uvek bio bolji od Ferdinanda,Terrija,Adamsa...

danilovic

pre 5 godina

hm, Kristijano sigurno najveci igrac koji je ikada igrao u PL, ali mozda je Anri ostavio najveci trag. Sto se Vidica tice sasvim zasluzeno je usao u ovo odabrano drustvo. Jedino sto mi malo smeta je to sto se od mnogih poznatih faca moze cuti da je Stam bio bolji igrac, sto po meni uz duzno postovanje nema veze s vezom.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Bergkamp "honorable mention"...ma, vi se salite. Kada hocu da uzivam na sekund u fudbalu pustim video kada Bergkamp primi lopu u 16 i okrene se oko coveka. Plus dribling Ronalda na Marakani i pimpovanje Ronaldinja.
Za najboljeg se, vidim, slazu skoro svi: Anri. Nemanja je tu odmah iza.

Donn

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.

seljacka posla

pre 5 godina

De Gea a ni titulu nema.
(Ivan, 21. mart 2019 13:14)

De Hea je bio u Junajtedu kada su uzeli poslednju titulu. To je bilo 2013 godine. Nema potrebe za iznosenje netacnih podataka.

Ognjen Koroman

pre 5 godina

Goša: Šmajhel
Odbrana: Vidara
Sredina: Viera -ko je čitao Fergijevu knjigu, znaće zašto
Napad: Anri
Ali ako se ne gleda po pozicijama, definitivno samo Anri.

dakiliz

pre 5 godina

Vidi se da je prosek komentatora od 20-25 godina. Kakav crni De Hea pa znate li vi ko su bili i šta su postigli za razliku od njega van der Sar i Peter Šmajhel.

djaps

pre 5 godina

@Gradjanin

Nasmejao si me brt :) Sto si tako ostrascen? Poceo si da navijas za Siti pre par godina i sad se nazivas Gradjaninom...
Kompani je super igrac, ali nema mesto na ovoj listi. Razmumem ja i gol za pobedu i sve, ali covek je vise povredjen nego zdrav (koliko, oko 40 povreda?), propustio pola tekmi za sve ove godine i imao je kikseva ne zna im se broj... Pa cak i kad je zdrav, nije standardan u svom timu i to ne samo sada kad je matoriji. Ako je Aguero na listi, covek koji je pomerio granice fudbala ne samo u Sitiju, nego i u PL, kakav bre Kompani...

NoName

pre 5 godina

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.
(Boklor, 21. mart 2019 17:10)

Rezultati posle Vidića? Misliš kad su bili sedmi ili kad su bili peti? Nemoj pominjati ligu Evrope, za klub renomea Junajteda to je blam.

only fools and horses

pre 5 godina

Izvinite, JEDAN OD NAJBOLJIH STOPERA KOJE JE SRBIJA IKADA IMALA??? 

Jel se tako opisuje najbolji fudbaler u istoriji Srbije???
(Jaran, 21. mart 2019 12:57)

Normalno da se ne opisuje. Jer uz najboljeg fudbalera nikako ne ide to štoper.
Po meni je najbolji Piksi zato što sam ga gledao, a verovatno bi tu u igri bili i Džajić, Šekularac i možda još neki. Bio bi (po karijeri) i Mijatović samo što je eto on sad iz druge države.

K.Kolumbo

pre 5 godina

Erik Kantona će ubedljivo pobediti u ovoj besmislenoj anketi. Ne zato što je najbolji, već zato što je jedini šmeker. Čitam komentare i jako su smešni. Na ovim prostorima, bez uvrede, ljudi imaju plitku i selektivnu memoriju. Na ostrvu pamte svoje legende.

mali

pre 5 godina

boklor

ne pričaš istinu.

Ima i dan danas da se nadje statistika da se vidi da su sa vidicem mnogo mnogo manje primali golova nego bez njega ili bez ferdinanda. čovek proglašen par puta najboljim defanzivcem i igracem u engleskoj ligi.

navijači su obožavali vidica ali za njih je ferdinand bio bolji, ne znam zbog čega, ali eto tako. ferdinand jeste bio brži ali ništa više od toga. vidić je bio lider, srce tima, sta se kaže to bude zakon. bio je veličina kao mitrovic danas, borba do kraja, uvek maksimum u duel.

koliko samo epskih slika i duela protiv 2 ili 3 coveka upravo taj vidić napravio.

obožavao sam da ga gledam kako se bori , kako ga narod zbog te borbenosti obozava.

Druga stvar, sam drogba je rekao da je protiv vidica najteže bilo igrati i apsolutno niti jednom nije drogba dominirao nad njime.


treća stvar za toresa, čovek je jednu utakmicu nasamario vidica i to je to.

mesiju je skidao loše sa noge a ne moze toresu.

ja

pre 5 godina

Ako se glasa ovako po pozicijama, onda definitivno dobija priznanje za najboljeg odbrambenog igrača, jer je evidentno da tu nema konkurenciju. Međutim, ako se glasa samo za jednog od ponuđenih... Mislim, volim ja Vidića, ali ako on bude proglasen za najboljeg, pored Anrija i Ronalda, onda to glasanje ne može da bude realno...

Zverinjak

pre 5 godina

Zasluzeno u konkurenciji mada tesko pored ovakvih strasnih napadaca.. Henry, Ronaldo, Drogba.. Ipak u tim odabirima pobedu odnose golgeteri pogotovo ovakvi. Videcemo, uglavnom sretno Nemanja.

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.
(Donn, 21. mart 2019 12:52)

Србима је ваљао али ти вероватно мислиш на оне Србе-Југословене...

Dragan

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"

lal

pre 5 godina

zanimljivo je po komentarima proceniti prosecnu starost posetilaca... sto se mene tice, kantona je zidan licno za anrija... drogba je isto presurov bio...
sa druge strane, tesko je kao odbrambeni igrac biti bolje urezan u necije pamcenje u odnosu na napadace... svi se sete kada te neko provozao, kada si igrao rukom u kaznenom, kada si dobio crveni da sprecis 1 na 1... niko se ne seca da na takvu jednu situaciju ide 10 idealnih uklizavanja...

saki6

pre 5 godina

Anri i Aguero mogu da mu pridju, mozda Kantona ali njega nisam pratio mnogo. Kristijano je definitivno najbolji igrac od svih navedenih ali je relativno kratko bio u Premijer ligi.

Xnodeh

pre 5 godina

Nema Lukice Mukice za kandidata???
U Totenhemu i zaboravili da je ta prevara ikad igrala!!!Da podigne spomenik Ronaldu tamo u onoj njegovoj zabiti gde je ovce cuvao! Ronaldo mu doneo 4 LS, gospodski otisao u Juve, i ostavio Cmukicu da se blamira sam i potone!Cisto da se razbije farsa ko je do nosio Realu trofeje i ko je najbolji! Posle Mesija naravno! Tadic i De Jong znaju zasto!

Gradjanin

pre 5 godina

@djaps Sine Kompany je u Sitiju od 2008, s ti verovatno gledas fudbal od 2016 pa ne znas ko je Kompany i sta je sve uradio za City, samo kad se setim utakmice MCFC-MUFC 2011/2012 kako Sitiju treba pobeda da bio izaso na prvo mesto 3 kola pre kraja, i kako Kompany daje jedini gol na tom mecu, i maltene donosi Sitiju titulu...

citalac

pre 5 godina

od ovih nabrojanih realno je da anri osvoji.. po mom subjektivnom misljenju.. mada bili su tu i persi i bejl (ako se on smatra strancem, gigs, igrali su za vels, a opet kardif i svonsi igraju premijer ligu/cempion sip) fernando tores ispostavljen, a kad je igrao za liverpul bio je najbolji na svetu u tom trenutku na toj poziciji..

Boklor

pre 5 godina

Prvo, Tijeri Anri kao jedan vanzemaljac mora da zauzme mesto broj jedan. Kako je on lako davao golove, pa taj strah u očima protivnika su nešto što se ne može mladjima opisati, to vam kao fan Junajteda kažem. Čovek je igrao za tada realno ne toliko jak Arsenal koji je upravo on učinio jačim a da ne zaboravimo da je one godine Arsenal uzeo titulu bez poraza u 38 kola što je danas nezamislivo. Po mom mišljenju jedan od najboljih napadača ikada. Te duge noge, fantastična kontrola, dribling, brzina tehnika pa i igra glavom. Arsenal je vukao do finala lš koje bi možda i dobili da nije bilo crvenog kartona ali je to nadoknadio u dresu Barselone. On je osvojio sa reprezentacijom Dvetsko i Evropdko prvenstvo, dakle ima sve najveće trofeje i vanserijske individualne rezultate.

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.

757

pre 5 godina

Znaci ispred Kantone? Eeee..pukli ti Englezi totalno ili oni koji ce da glasaju...Da se razumemo, Vidicu svaka cast ali bato...Erik Kantona, kraj price.

vozi misko

pre 5 godina

molim boga da u junajted dodje stefan savic. jedini covjek koji je blizu vidica kad je odbrana u pitanju. stavlja glavu pod kopacku! samo njih par ima onu stvar da to uradi!

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Haris. Suarez ima bolji skor u jednoj sezoni... Preko 30 golova bez 12 penala koje je izvodio sebični Stiven Džerard, čovek koji je uzeo titulu Liverpulu kolo pre kraja prvenstva!

nemanja vidic

pre 5 godina

Reealno ovde dobija Anri, pa onda mrtva trka izmedju 3 igraca dve su legende Smajhel i Kantona, a treci je Drogba koji je vrhunski igrac, uz Etoa i Anria jedan od najboljih tamnoputih ikada u poslednje 3 decenije.
Dakle tek na 5 mesto moze da se nada Vidic. Ocekujem da bude od 5 do 8 mesta, sto je naravno veliki uspeh ali treba biti realan, da je ako gledamo ceo svet mnogo poznatiji Anri, Smajhel, Kantona i Drogba,

Greatness

pre 5 godina

Vida je stijena, svaka mu čast na svemu, ali The King je liga za sebe... Stekao status legende Junajteda za 5 godina...
P.S. Gdje su na listi najveće legende fudbala na Ostrvu - Skols, Gigs, Runi?

MJ

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"
(Dragan, 21. mart 2019 15:03)
Samo koji Smajhel?

Greatness

pre 5 godina

Vida je stijena, svaka mu čast na svemu, ali The King je liga za sebe... Stekao status legende Junajteda za 5 godina...
P.S. Gdje su na listi najveće legende fudbala na Ostrvu - Skols, Gigs, Runi?

Boklor

pre 5 godina

Prvo, Tijeri Anri kao jedan vanzemaljac mora da zauzme mesto broj jedan. Kako je on lako davao golove, pa taj strah u očima protivnika su nešto što se ne može mladjima opisati, to vam kao fan Junajteda kažem. Čovek je igrao za tada realno ne toliko jak Arsenal koji je upravo on učinio jačim a da ne zaboravimo da je one godine Arsenal uzeo titulu bez poraza u 38 kola što je danas nezamislivo. Po mom mišljenju jedan od najboljih napadača ikada. Te duge noge, fantastična kontrola, dribling, brzina tehnika pa i igra glavom. Arsenal je vukao do finala lš koje bi možda i dobili da nije bilo crvenog kartona ali je to nadoknadio u dresu Barselone. On je osvojio sa reprezentacijom Dvetsko i Evropdko prvenstvo, dakle ima sve najveće trofeje i vanserijske individualne rezultate.

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.

Xnodeh

pre 5 godina

Nema Lukice Mukice za kandidata???
U Totenhemu i zaboravili da je ta prevara ikad igrala!!!Da podigne spomenik Ronaldu tamo u onoj njegovoj zabiti gde je ovce cuvao! Ronaldo mu doneo 4 LS, gospodski otisao u Juve, i ostavio Cmukicu da se blamira sam i potone!Cisto da se razbije farsa ko je do nosio Realu trofeje i ko je najbolji! Posle Mesija naravno! Tadic i De Jong znaju zasto!

croata

pre 5 godina

Vidić je zvijer od braniča,Hrvatska takvog nikad nije imala nit će.Nema Luke na popisu što i ne čudi posebice,jer Luka nije igrao u Tottenhamu specijalno,dala mu se poklopit jedna bolja sezona u Realu,kad je već na zalasku karijere..

Zigzag

pre 5 godina

Henry,Aguero i Vidic su najbolji strani igraci u povijesti Premiershipa!Tu nikakve dvojbe nema!Koliko god se u Hrvatskoj cudili da nema Luke,nije ni realno bit ga tu,Luka nije bio previse primetan u Spursima,vise je obiljezio Spanjolsku nego Englesku svojim izvedbama.Eh,da je Hrvatskoj jedan branic poput Vidica,a ne ovi panjevi Lovren,Vide i drugi amateri.Prosto je sram,da svjetski doprvaci kao mi, nemaju kvalitetu u obrani na toj razini,nemamo takve

vozi misko

pre 5 godina

molim boga da u junajted dodje stefan savic. jedini covjek koji je blizu vidica kad je odbrana u pitanju. stavlja glavu pod kopacku! samo njih par ima onu stvar da to uradi!

757

pre 5 godina

Znaci ispred Kantone? Eeee..pukli ti Englezi totalno ili oni koji ce da glasaju...Da se razumemo, Vidicu svaka cast ali bato...Erik Kantona, kraj price.

ja

pre 5 godina

Ako se glasa ovako po pozicijama, onda definitivno dobija priznanje za najboljeg odbrambenog igrača, jer je evidentno da tu nema konkurenciju. Međutim, ako se glasa samo za jednog od ponuđenih... Mislim, volim ja Vidića, ali ako on bude proglasen za najboljeg, pored Anrija i Ronalda, onda to glasanje ne može da bude realno...

K.Kolumbo

pre 5 godina

Erik Kantona će ubedljivo pobediti u ovoj besmislenoj anketi. Ne zato što je najbolji, već zato što je jedini šmeker. Čitam komentare i jako su smešni. Na ovim prostorima, bez uvrede, ljudi imaju plitku i selektivnu memoriju. Na ostrvu pamte svoje legende.

Ja, Klaudije

pre 5 godina

Haris. Suarez ima bolji skor u jednoj sezoni... Preko 30 golova bez 12 penala koje je izvodio sebični Stiven Džerard, čovek koji je uzeo titulu Liverpulu kolo pre kraja prvenstva!

Gradjanin

pre 5 godina

@djaps Sine Kompany je u Sitiju od 2008, s ti verovatno gledas fudbal od 2016 pa ne znas ko je Kompany i sta je sve uradio za City, samo kad se setim utakmice MCFC-MUFC 2011/2012 kako Sitiju treba pobeda da bio izaso na prvo mesto 3 kola pre kraja, i kako Kompany daje jedini gol na tom mecu, i maltene donosi Sitiju titulu...

Dragan

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"

saki6

pre 5 godina

Anri i Aguero mogu da mu pridju, mozda Kantona ali njega nisam pratio mnogo. Kristijano je definitivno najbolji igrac od svih navedenih ali je relativno kratko bio u Premijer ligi.

Црвена звезда 1913

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.
(Donn, 21. mart 2019 12:52)

Србима је ваљао али ти вероватно мислиш на оне Србе-Југословене...

Ognjen Koroman

pre 5 godina

Goša: Šmajhel
Odbrana: Vidara
Sredina: Viera -ko je čitao Fergijevu knjigu, znaće zašto
Napad: Anri
Ali ako se ne gleda po pozicijama, definitivno samo Anri.

MJ

pre 5 godina

Niko ne moze da se poredi sa Smajhelom. Svaka cast ostalima, zaista veliki igraci, ali onakva dominacija na golu nije vidjena zadnjih 50 godina. On je protivnicke napadace dovodio do ocajanja svojim odbranama po sistemu "sta jos treba da uradim pa da dam gol?"
(Dragan, 21. mart 2019 15:03)
Samo koji Smajhel?

only fools and horses

pre 5 godina

Izvinite, JEDAN OD NAJBOLJIH STOPERA KOJE JE SRBIJA IKADA IMALA??? 

Jel se tako opisuje najbolji fudbaler u istoriji Srbije???
(Jaran, 21. mart 2019 12:57)

Normalno da se ne opisuje. Jer uz najboljeg fudbalera nikako ne ide to štoper.
Po meni je najbolji Piksi zato što sam ga gledao, a verovatno bi tu u igri bili i Džajić, Šekularac i možda još neki. Bio bi (po karijeri) i Mijatović samo što je eto on sad iz druge države.

Prosjecni korisnik ovog portala

pre 5 godina

Bilo bi lijepo da Srbin bude najbolji, ali realno teško. Plus, i ja lično ne mislim da je najbolji. Za mene je to Anri, za kojeg će mnogi riječi ne samo da je najbolji stranac već uopšteno najbolji u istoriji PL.

NoName

pre 5 godina

Za Vidića je dovoljno reći da je hvatao za noge Toresa jer nije migao da ga stigne u više navrata, gomila crvenih kartona protiv Toresa, Drogbe i penala u derbijima koje je skrivio. Onakav Junajted je mogao da igra i bez štopera što govore rezultati i pre i posle Vidića. Uostalom statistika govori da su čak i bili bolji rezultati kad on nije igrao. Ne ložite se na to što je naš, sem igre glavom nije jmao ništa.
(Boklor, 21. mart 2019 17:10)

Rezultati posle Vidića? Misliš kad su bili sedmi ili kad su bili peti? Nemoj pominjati ligu Evrope, za klub renomea Junajteda to je blam.

citalac

pre 5 godina

od ovih nabrojanih realno je da anri osvoji.. po mom subjektivnom misljenju.. mada bili su tu i persi i bejl (ako se on smatra strancem, gigs, igrali su za vels, a opet kardif i svonsi igraju premijer ligu/cempion sip) fernando tores ispostavljen, a kad je igrao za liverpul bio je najbolji na svetu u tom trenutku na toj poziciji..

mali

pre 5 godina

boklor

ne pričaš istinu.

Ima i dan danas da se nadje statistika da se vidi da su sa vidicem mnogo mnogo manje primali golova nego bez njega ili bez ferdinanda. čovek proglašen par puta najboljim defanzivcem i igracem u engleskoj ligi.

navijači su obožavali vidica ali za njih je ferdinand bio bolji, ne znam zbog čega, ali eto tako. ferdinand jeste bio brži ali ništa više od toga. vidić je bio lider, srce tima, sta se kaže to bude zakon. bio je veličina kao mitrovic danas, borba do kraja, uvek maksimum u duel.

koliko samo epskih slika i duela protiv 2 ili 3 coveka upravo taj vidić napravio.

obožavao sam da ga gledam kako se bori , kako ga narod zbog te borbenosti obozava.

Druga stvar, sam drogba je rekao da je protiv vidica najteže bilo igrati i apsolutno niti jednom nije drogba dominirao nad njime.


treća stvar za toresa, čovek je jednu utakmicu nasamario vidica i to je to.

mesiju je skidao loše sa noge a ne moze toresu.

nemanja vidic

pre 5 godina

Reealno ovde dobija Anri, pa onda mrtva trka izmedju 3 igraca dve su legende Smajhel i Kantona, a treci je Drogba koji je vrhunski igrac, uz Etoa i Anria jedan od najboljih tamnoputih ikada u poslednje 3 decenije.
Dakle tek na 5 mesto moze da se nada Vidic. Ocekujem da bude od 5 do 8 mesta, sto je naravno veliki uspeh ali treba biti realan, da je ako gledamo ceo svet mnogo poznatiji Anri, Smajhel, Kantona i Drogba,

danilovic

pre 5 godina

hm, Kristijano sigurno najveci igrac koji je ikada igrao u PL, ali mozda je Anri ostavio najveci trag. Sto se Vidica tice sasvim zasluzeno je usao u ovo odabrano drustvo. Jedino sto mi malo smeta je to sto se od mnogih poznatih faca moze cuti da je Stam bio bolji igrac, sto po meni uz duzno postovanje nema veze s vezom.

djaps

pre 5 godina

@Gradjanin

Nasmejao si me brt :) Sto si tako ostrascen? Poceo si da navijas za Siti pre par godina i sad se nazivas Gradjaninom...
Kompani je super igrac, ali nema mesto na ovoj listi. Razmumem ja i gol za pobedu i sve, ali covek je vise povredjen nego zdrav (koliko, oko 40 povreda?), propustio pola tekmi za sve ove godine i imao je kikseva ne zna im se broj... Pa cak i kad je zdrav, nije standardan u svom timu i to ne samo sada kad je matoriji. Ako je Aguero na listi, covek koji je pomerio granice fudbala ne samo u Sitiju, nego i u PL, kakav bre Kompani...

BlueBlueBlue

pre 5 godina

Jedini defanzivni igrac koji je bio igrac godine u ligi vise od jednog puta, to ga automatski cini najboljim centralim bekom ili kako vec u istoriji Premier Lige.

I to kazem pored jednog Terry-ja ali ako gledamo cist defanzivni kvalitet Vidic je uvek bio bolji od Ferdinanda,Terrija,Adamsa...

Zverinjak

pre 5 godina

Zasluzeno u konkurenciji mada tesko pored ovakvih strasnih napadaca.. Henry, Ronaldo, Drogba.. Ipak u tim odabirima pobedu odnose golgeteri pogotovo ovakvi. Videcemo, uglavnom sretno Nemanja.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Bergkamp "honorable mention"...ma, vi se salite. Kada hocu da uzivam na sekund u fudbalu pustim video kada Bergkamp primi lopu u 16 i okrene se oko coveka. Plus dribling Ronalda na Marakani i pimpovanje Ronaldinja.
Za najboljeg se, vidim, slazu skoro svi: Anri. Nemanja je tu odmah iza.

seljacka posla

pre 5 godina

De Gea a ni titulu nema.
(Ivan, 21. mart 2019 13:14)

De Hea je bio u Junajtedu kada su uzeli poslednju titulu. To je bilo 2013 godine. Nema potrebe za iznosenje netacnih podataka.

lal

pre 5 godina

zanimljivo je po komentarima proceniti prosecnu starost posetilaca... sto se mene tice, kantona je zidan licno za anrija... drogba je isto presurov bio...
sa druge strane, tesko je kao odbrambeni igrac biti bolje urezan u necije pamcenje u odnosu na napadace... svi se sete kada te neko provozao, kada si igrao rukom u kaznenom, kada si dobio crveni da sprecis 1 na 1... niko se ne seca da na takvu jednu situaciju ide 10 idealnih uklizavanja...

Donn

pre 5 godina

Velika je cast biti u ovakvom drustvu, dalje i ne treba polemisati ko je najbolji, svako ce iznjeti svoje subjektivno misljenje u zavisnosti koji klub simpatise.Svaka cast Nemanji samo nama Srbima nije valjao.

Sub013

pre 5 godina

Koja fotka, a u pozadini u bluru Deki Stankovic :) Tad je Vida izbacio Inter sjajnim utrcavanjem iz kornera nakon cega je Murinjo rekao da su se posebno spremali za takve situacije sa Vidicem kod prekida ali da jednostavno za to nema odbrane. Steta sto je na istoj utakmici Van Der Sar imao jednu apsolutno nestvarnu odbranu kada je Dekiju nekako vrhovima prstiju skinuo sut sa 30 metara, kakav bi to samo gol bio da je za par milimetra bio nizi golman umesto krakatog holandjanina. Sledece godine je Inter osvojio, a na toj utakmici Vidic je bio proglasen za igraca utakmice a Deki najbolje ocenjeni u Interu. Spektakl od fudbala.

dakiliz

pre 5 godina

Vidi se da je prosek komentatora od 20-25 godina. Kakav crni De Hea pa znate li vi ko su bili i šta su postigli za razliku od njega van der Sar i Peter Šmajhel.