Petak, 15.03.2019.

10:15

Srbija u drugom "šeširu" na žrebu grupa za Mundobasket

Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu žreba u Šenženu za Svetsko prvenstvo u Kini, objavila je danas Muđunarodna košarkaška federacija (FIBA).

Izvor: B92

Srbija u drugom "šeširu" na žrebu grupa za Mundobasket IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

JPR24

pre 5 godina

Srbi, mislim da vam je plafon zadnjih 8. Bit će više od 1000 komentara, poslije utakmice u cetvrt finalu...
(prika iz susjedstva, 15. mart 2019 14:39)

To pokusavas da uzgidnes formu Kruslinu ? Ko zna, možda odograte koji prijateljsku protiv Slovenije dok drugi imaju ozbiljna posle.

SrbEUin

pre 5 godina

(laki, 15. mart 2019 15:55)

Po tebi i tebi sličnima Srbija samo kalkulacijama može do trofeja.
Samo računate kako i koga da izbegnete. Navodna zemlja košarke, i neprikosnovena barem druga na svetu a kalkuliše kako da se provlači kroz turnir. Morate se opredeliti: ili idemo na titulu, ili smo paceri koji mogu do trofeja samo ako izbegnu jače protivnike. Gde je ta navijačka vera u svoju ekipu, vera u pobede? Senegal, Angola...? Šta onda tražiti protiv Fra, Spa, Gre... USA?
Znam da nisu ona vremena kada je YU osvajala zlato bez ijednog poraza, ili samo jednog, nebitnog. Ali ako treba da izbegavamo Senegal i Angolu, zašto uopšte idemo?
Primili ste se na Saletovu strategiju, koji pravi tim samo za tri utakmice, one za medalju. Jeste korisno, ali nije respektabilno.
Mislim da imamo igrače za polufinale. Sve ispod toga je neuspeh. Da li će biti finale ipak zavisi i od protivnika u 1/2. Zato tako treba nišaniti plasman, (da ne dudu USA) a ne prema Senegalima i Angolama...

Zlatko

pre 5 godina

Sad pogledao, prve dve idu dalje. Formiraju se nove 4 grupe po 4 tima. Grupe A i B formiraju grupu I. A+B=I, C+D=J, E+F=K, G+H=L. Ukrštaju se I i J, odnosno K i L. Da bismo izbegli SAD do finala, u prvoj fazi moramo biti odvojeni u dve polovine abecede (A, B, C, D i E, F, G, H). U drugoj fazi se igraju samo dve utakmice u novoj grupi, samo protiv ekipa sa kojima nismo igrali, a računa se utakmica protiv tima iz iste grupe. Znači, nije nevažan ni žreb u prvoj fazi i već tu treba pucati na prvo mesto, kako bismo imali prednost u toj drugoj grupi.

laki

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).
(Lynx, 15. mart 2019 12:31)

za sve se slazem samo ne za Angolu to je najlaksa reprezentacija, jer ako za senegal budi igrali neki igraci tipa iz spanske lige , francuske i ruske tu treba dodati nianga iz minessote onda nece bi ti bas lak protivnik isto nigerija dva nba igraca aminu portland i okogie minessota , plus nekoliko igraca mislim dva iz turske eric darusafaka i jedan iz tofasa, a ko zna mozda pozovu i Oja iz zvezde!!! a angola nema ama bas ni jednog igraca iz relevantne lige, i ako igraju solidnu kosarku za africke standarde, senegal je cak na zadnje svetsko dobio hrvatsku u grupupi dakle znaju favoritu da uzmu skalp, a Angola je premija uvijek je bilo + 40 za Jugoslaviju ili Srbiju protiv Angole na proslim SP!!!

Zlatko

pre 5 godina

Čita li neko tekst? 8 šešira, po 4 ekipe u grupi. Mi možemo u B, D, F, H. Prevedeno: ekipe iz prvog i drugog šešira su nosioci. Kakve veze ima broj šešira. Dalje, pišem bez provere, ali ako mi možemo u B, D, F, H, da li to znači da smo mi i SAD u dva dela kostura? Treba proveriti na sajtu FIBA kako ide dalje ukrštanje.

rupa

pre 5 godina

Smarate sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabe rezultate i lose smo odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

utp

pre 5 godina

Pa ovo je kriminal. Bolje da su lepo rekli Kinezi kao domacini krecu od 1/8 finala i gotovo. A ne ovaj bezobrazluk!
(SteveG, 15. mart 2019 11:41)

U cemu je problem? Uvek je domacin u prvom sesiru i u fudbalu je tako.

H2O

pre 5 godina

Kad bi Sale Đorđević i košarkaši razmišljali kao neki ovde i plašili se: Kanade, Australije, Brazila, Italije, Kine...nikad ne bi bili olimpijski, svetski i evropski vicešampioni.

Del Piero#10

pre 5 godina

Kakav kretenski sistem žreba. Koji pametnjaković je ovo smislio? Na jednu stranu odvoje Australiju, Italiju, Rusiju, Brazil, a ovima iz prvog šešira Portoriko, Dominikanska Republika, Venecuela i Turska. Baš ravnomerno raspodeljeno, nema šta... Pa poslednji šešir, na jednoj strani redovni učesnici velikih takmičenja Novi Zeland, Angola, Nigerija, Senegal a na drugu Tunis, Obala Slonovače, Japan i Jordan da ovi iz prvog šešira nabijaju koš razliku. Jedino ajde ovaj peti i šešti šešir su tu i tamo ravno pravni. Stavite lepo četiri šešira po osam reprezentacija pa kome sreća šta dodeli. Ovo nema smisla.

Раде Кузма

pre 5 godina

На исто дође, први или други шешир. Или ти извуку Французе/Шпанце у првом или другом шеширу. Која је разлика?

fibina rang lista

pre 5 godina

rank Country Zone
rank IOC Current points +/- Rank *
1. USAUSA 1. USA 793.7 0
2. ESPSpain 1. ESP 703.4 0
3. FRAFrance 2. FRA 650.2 0
4. SRBSerbia 3. SRB 645.4 0
5. ARGArgentina 2. ARG 626.5 0
6. LTULithuania 4. LTU 623.0 0
7. SLOSlovenia 5. SLO 621.9 0
8. GREGreece 6. GRE 602.2 0
9. CROCroatia 7. CRO 582.9

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

no@Pa i po tom aspektu Srbija je iznad njih...Gura se plastika sto je bruka za košarku.Trebali su i Engleze “turiti” u prvi šešir...Tražiš neko opravdanje bez osnova....Spaniji 1 prvak sveta,Francuska ni jednom...Mi 5 puta...Sramota za košarku kao sport!!!Cekaj mogli su Katar da stave u prvi šešir ipak imaju najviše para?Dabogda se udavili u njima!!!!

Lynx

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).

drug Vucela

pre 5 godina

Milog... hocu reci bananagorci u rangu Filipina, a doprvaci nisu ni u rangu velesila 7. i 8. sesira - Nigerije, Senegala, Novog Zelanda, Angole, Japana, Jordana, Tunisa i Obale Slonovače. Posle Blajburga jos jedan udar na tisucljetnu demokraciju.

Cxevu

pre 5 godina

Šta su Španija i Francuska uradile ili osvojile da bi bile iznad nas na žrebu? Pričam o periodu od 4 godine, pošto je ovo kao ATP lista. I dobro, jasno je da se računaju i kvalifikacije prilikom bodovanja, ali opet... Španija i Francuska :D

žilijen, drago mi je

pre 5 godina

lepo se zahvalite i otkažite učešće, bar dok FIBA ne pronađe osnovno poštovanje koje je negde zaturila. Posle onih kriminalnih kvalifikacija, ovo je previše. Ako im ne smeta da im iz protesta otkaže ubedljivo druga reprezentacija sveta, onda ništa. Neka ih.

Kengur

pre 5 godina

Pa kaaako bre po kojoj logici moze svetski , olimpijski i evropski vicesampion da bude u drugom sesiru ? Neka neka , kad proradi nerv ima da vas zgazimo sve

Tvrtko Cetrnaesti

pre 5 godina

Kina, Venecuela, Iran, Jordan - kakva grupa smrti, 'bem ti sunce! FIBA je farsa, hitno je potrebna nova organizacija za spas reprezentativne kosarke.

Boksi

pre 5 godina

S obzirom da protivnici mogu doći iz 3. 6. i 7. šešira,

Najlakši žreb:

Srbija
Brazil
Filipini/Korea
Angola/Senegal

Srednji žreb:

Srbija
Italija/Rusija
Crna Gora
Novi Zeland

Najteži žreb

Srbija
Australija
Kanada
Nigerija

phrm

pre 5 godina

Otrcano je ali da bi bio najbolji - pobedi najbolje.
Ili jednostavno - ne boji se nikoga. Tako smo uvek uzimali medalje i zaslužili sreću kad smo imali do poda.

Svetolik Popadic Baćko

pre 5 godina

Osam sesira, a grupe od po 4 timova? Ja zaista nekad ne mogu da razumem neciju potrebu da se pravi pametan i komplikuje stvari koje su normalno funkcionisale.

Robby

pre 5 godina

Zna li iko zasto se ova Francuska ovako kotira? Oduvijek ona neki prvi sesir, privilegije, ovo ono, a u zadnjih 20 godina 3 puta vise uspjeha je imala npr. Litvanija..O Srbiji da ne pricam, jasno je..I takva reprezentacija u prvom a Srbija drugom sesiru🤔

MYNX

pre 5 godina

Opet jedna ogromna nepravda za Srbiju....po čemu Francuska i Španija ispred nas?2017 smo bolji od njih....2016 isto....2014 isto...samo 2015 su bili ispred nas plus smo i na rang listi ispred....A Kanada ne znam što se plašite njih koja bre Kanada može da im igraju još duplo više igrača u nba sve ispod ako izgube od nas....treba da caste....ali nema veze idemo do kraja razbicemo ih sve!

Dragan

pre 5 godina

Srbija je u drugom sesiru samo zbog ocajnih kvalifikacija, koje su (jos jedna velika glupost) se takodje gledale pored rezultata na sp i oi

BojanNS

pre 5 godina

Kakva glupost od zreba, valjda je normalno da bude sesira onoliko koliko ce biti ekipa u grupi. A ovo je 75% dirigovani zreb. Mogli su Kinezi da izaberu sebi grupu, a ostali neka budu rasporedjeni u cetiri sesira i neka se tako izvuce ostalih 7 grupa.

Xnodeh

pre 5 godina

Kazete iz treceg,sestog i sedmog samo?! Pa hahahahaha,kad sam znao da cemo ici na Australiju ili Kanadu!!!!Ne bi nas sreca pogledala,nema sanse!Dobicemo najtezi moguci zreb za prvu fazu!Pazite sta vam kazem! A da ne govorim da su potencijalni u trecem i Rusija,Brazil,Italija,cisto da se upotpuni sansa za grupu smrti!Uzas!Ali ne brinem ja,bicemo mi jaci od svega

nikolabg

pre 5 godina

Kako prolaze godine ovi žrebovi u svim sportovima postaju sve veći cirkus.
Ozbiljna dva meča u grupi nas čekaju. Potencijalne "mine" Kanada i komšije.
Ipak, u najjačem ili barem približno najjačem sastavu nemamo razloga za veću brigu.Najbitnije je shvatiti od starta sve ozbiljno a opet ne ispucati se snagom i formom odmah na početku.

Xnodeh

pre 5 godina

Kazete iz treceg,sestog i sedmog samo?! Pa hahahahaha,kad sam znao da cemo ici na Australiju ili Kanadu!!!!Ne bi nas sreca pogledala,nema sanse!Dobicemo najtezi moguci zreb za prvu fazu!Pazite sta vam kazem! A da ne govorim da su potencijalni u trecem i Rusija,Brazil,Italija,cisto da se upotpuni sansa za grupu smrti!Uzas!Ali ne brinem ja,bicemo mi jaci od svega

Cxevu

pre 5 godina

Šta su Španija i Francuska uradile ili osvojile da bi bile iznad nas na žrebu? Pričam o periodu od 4 godine, pošto je ovo kao ATP lista. I dobro, jasno je da se računaju i kvalifikacije prilikom bodovanja, ali opet... Španija i Francuska :D

Svetolik Popadic Baćko

pre 5 godina

Osam sesira, a grupe od po 4 timova? Ja zaista nekad ne mogu da razumem neciju potrebu da se pravi pametan i komplikuje stvari koje su normalno funkcionisale.

Robby

pre 5 godina

Zna li iko zasto se ova Francuska ovako kotira? Oduvijek ona neki prvi sesir, privilegije, ovo ono, a u zadnjih 20 godina 3 puta vise uspjeha je imala npr. Litvanija..O Srbiji da ne pricam, jasno je..I takva reprezentacija u prvom a Srbija drugom sesiru🤔

Kengur

pre 5 godina

Pa kaaako bre po kojoj logici moze svetski , olimpijski i evropski vicesampion da bude u drugom sesiru ? Neka neka , kad proradi nerv ima da vas zgazimo sve

H2O

pre 5 godina

Kad bi Sale Đorđević i košarkaši razmišljali kao neki ovde i plašili se: Kanade, Australije, Brazila, Italije, Kine...nikad ne bi bili olimpijski, svetski i evropski vicešampioni.

žilijen, drago mi je

pre 5 godina

lepo se zahvalite i otkažite učešće, bar dok FIBA ne pronađe osnovno poštovanje koje je negde zaturila. Posle onih kriminalnih kvalifikacija, ovo je previše. Ako im ne smeta da im iz protesta otkaže ubedljivo druga reprezentacija sveta, onda ništa. Neka ih.

utp

pre 5 godina

Pa ovo je kriminal. Bolje da su lepo rekli Kinezi kao domacini krecu od 1/8 finala i gotovo. A ne ovaj bezobrazluk!
(SteveG, 15. mart 2019 11:41)

U cemu je problem? Uvek je domacin u prvom sesiru i u fudbalu je tako.

nikolabg

pre 5 godina

Kako prolaze godine ovi žrebovi u svim sportovima postaju sve veći cirkus.
Ozbiljna dva meča u grupi nas čekaju. Potencijalne "mine" Kanada i komšije.
Ipak, u najjačem ili barem približno najjačem sastavu nemamo razloga za veću brigu.Najbitnije je shvatiti od starta sve ozbiljno a opet ne ispucati se snagom i formom odmah na početku.

Tvrtko Cetrnaesti

pre 5 godina

Kina, Venecuela, Iran, Jordan - kakva grupa smrti, 'bem ti sunce! FIBA je farsa, hitno je potrebna nova organizacija za spas reprezentativne kosarke.

Boksi

pre 5 godina

S obzirom da protivnici mogu doći iz 3. 6. i 7. šešira,

Najlakši žreb:

Srbija
Brazil
Filipini/Korea
Angola/Senegal

Srednji žreb:

Srbija
Italija/Rusija
Crna Gora
Novi Zeland

Najteži žreb

Srbija
Australija
Kanada
Nigerija

Del Piero#10

pre 5 godina

Kakav kretenski sistem žreba. Koji pametnjaković je ovo smislio? Na jednu stranu odvoje Australiju, Italiju, Rusiju, Brazil, a ovima iz prvog šešira Portoriko, Dominikanska Republika, Venecuela i Turska. Baš ravnomerno raspodeljeno, nema šta... Pa poslednji šešir, na jednoj strani redovni učesnici velikih takmičenja Novi Zeland, Angola, Nigerija, Senegal a na drugu Tunis, Obala Slonovače, Japan i Jordan da ovi iz prvog šešira nabijaju koš razliku. Jedino ajde ovaj peti i šešti šešir su tu i tamo ravno pravni. Stavite lepo četiri šešira po osam reprezentacija pa kome sreća šta dodeli. Ovo nema smisla.

phrm

pre 5 godina

Otrcano je ali da bi bio najbolji - pobedi najbolje.
Ili jednostavno - ne boji se nikoga. Tako smo uvek uzimali medalje i zaslužili sreću kad smo imali do poda.

BojanNS

pre 5 godina

Kakva glupost od zreba, valjda je normalno da bude sesira onoliko koliko ce biti ekipa u grupi. A ovo je 75% dirigovani zreb. Mogli su Kinezi da izaberu sebi grupu, a ostali neka budu rasporedjeni u cetiri sesira i neka se tako izvuce ostalih 7 grupa.

drug Vucela

pre 5 godina

Milog... hocu reci bananagorci u rangu Filipina, a doprvaci nisu ni u rangu velesila 7. i 8. sesira - Nigerije, Senegala, Novog Zelanda, Angole, Japana, Jordana, Tunisa i Obale Slonovače. Posle Blajburga jos jedan udar na tisucljetnu demokraciju.

rupa

pre 5 godina

Smarate sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabe rezultate i lose smo odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

MYNX

pre 5 godina

Opet jedna ogromna nepravda za Srbiju....po čemu Francuska i Španija ispred nas?2017 smo bolji od njih....2016 isto....2014 isto...samo 2015 su bili ispred nas plus smo i na rang listi ispred....A Kanada ne znam što se plašite njih koja bre Kanada može da im igraju još duplo više igrača u nba sve ispod ako izgube od nas....treba da caste....ali nema veze idemo do kraja razbicemo ih sve!

Раде Кузма

pre 5 godina

На исто дође, први или други шешир. Или ти извуку Французе/Шпанце у првом или другом шеширу. Која је разлика?

Dragan

pre 5 godina

Srbija je u drugom sesiru samo zbog ocajnih kvalifikacija, koje su (jos jedna velika glupost) se takodje gledale pored rezultata na sp i oi

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

no@Pa i po tom aspektu Srbija je iznad njih...Gura se plastika sto je bruka za košarku.Trebali su i Engleze “turiti” u prvi šešir...Tražiš neko opravdanje bez osnova....Spaniji 1 prvak sveta,Francuska ni jednom...Mi 5 puta...Sramota za košarku kao sport!!!Cekaj mogli su Katar da stave u prvi šešir ipak imaju najviše para?Dabogda se udavili u njima!!!!

Zlatko

pre 5 godina

Čita li neko tekst? 8 šešira, po 4 ekipe u grupi. Mi možemo u B, D, F, H. Prevedeno: ekipe iz prvog i drugog šešira su nosioci. Kakve veze ima broj šešira. Dalje, pišem bez provere, ali ako mi možemo u B, D, F, H, da li to znači da smo mi i SAD u dva dela kostura? Treba proveriti na sajtu FIBA kako ide dalje ukrštanje.

Zlatko

pre 5 godina

Sad pogledao, prve dve idu dalje. Formiraju se nove 4 grupe po 4 tima. Grupe A i B formiraju grupu I. A+B=I, C+D=J, E+F=K, G+H=L. Ukrštaju se I i J, odnosno K i L. Da bismo izbegli SAD do finala, u prvoj fazi moramo biti odvojeni u dve polovine abecede (A, B, C, D i E, F, G, H). U drugoj fazi se igraju samo dve utakmice u novoj grupi, samo protiv ekipa sa kojima nismo igrali, a računa se utakmica protiv tima iz iste grupe. Znači, nije nevažan ni žreb u prvoj fazi i već tu treba pucati na prvo mesto, kako bismo imali prednost u toj drugoj grupi.

JPR24

pre 5 godina

Srbi, mislim da vam je plafon zadnjih 8. Bit će više od 1000 komentara, poslije utakmice u cetvrt finalu...
(prika iz susjedstva, 15. mart 2019 14:39)

To pokusavas da uzgidnes formu Kruslinu ? Ko zna, možda odograte koji prijateljsku protiv Slovenije dok drugi imaju ozbiljna posle.

fibina rang lista

pre 5 godina

rank Country Zone
rank IOC Current points +/- Rank *
1. USAUSA 1. USA 793.7 0
2. ESPSpain 1. ESP 703.4 0
3. FRAFrance 2. FRA 650.2 0
4. SRBSerbia 3. SRB 645.4 0
5. ARGArgentina 2. ARG 626.5 0
6. LTULithuania 4. LTU 623.0 0
7. SLOSlovenia 5. SLO 621.9 0
8. GREGreece 6. GRE 602.2 0
9. CROCroatia 7. CRO 582.9

laki

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).
(Lynx, 15. mart 2019 12:31)

za sve se slazem samo ne za Angolu to je najlaksa reprezentacija, jer ako za senegal budi igrali neki igraci tipa iz spanske lige , francuske i ruske tu treba dodati nianga iz minessote onda nece bi ti bas lak protivnik isto nigerija dva nba igraca aminu portland i okogie minessota , plus nekoliko igraca mislim dva iz turske eric darusafaka i jedan iz tofasa, a ko zna mozda pozovu i Oja iz zvezde!!! a angola nema ama bas ni jednog igraca iz relevantne lige, i ako igraju solidnu kosarku za africke standarde, senegal je cak na zadnje svetsko dobio hrvatsku u grupupi dakle znaju favoritu da uzmu skalp, a Angola je premija uvijek je bilo + 40 za Jugoslaviju ili Srbiju protiv Angole na proslim SP!!!

SrbEUin

pre 5 godina

(laki, 15. mart 2019 15:55)

Po tebi i tebi sličnima Srbija samo kalkulacijama može do trofeja.
Samo računate kako i koga da izbegnete. Navodna zemlja košarke, i neprikosnovena barem druga na svetu a kalkuliše kako da se provlači kroz turnir. Morate se opredeliti: ili idemo na titulu, ili smo paceri koji mogu do trofeja samo ako izbegnu jače protivnike. Gde je ta navijačka vera u svoju ekipu, vera u pobede? Senegal, Angola...? Šta onda tražiti protiv Fra, Spa, Gre... USA?
Znam da nisu ona vremena kada je YU osvajala zlato bez ijednog poraza, ili samo jednog, nebitnog. Ali ako treba da izbegavamo Senegal i Angolu, zašto uopšte idemo?
Primili ste se na Saletovu strategiju, koji pravi tim samo za tri utakmice, one za medalju. Jeste korisno, ali nije respektabilno.
Mislim da imamo igrače za polufinale. Sve ispod toga je neuspeh. Da li će biti finale ipak zavisi i od protivnika u 1/2. Zato tako treba nišaniti plasman, (da ne dudu USA) a ne prema Senegalima i Angolama...

Lynx

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).

Xnodeh

pre 5 godina

Kazete iz treceg,sestog i sedmog samo?! Pa hahahahaha,kad sam znao da cemo ici na Australiju ili Kanadu!!!!Ne bi nas sreca pogledala,nema sanse!Dobicemo najtezi moguci zreb za prvu fazu!Pazite sta vam kazem! A da ne govorim da su potencijalni u trecem i Rusija,Brazil,Italija,cisto da se upotpuni sansa za grupu smrti!Uzas!Ali ne brinem ja,bicemo mi jaci od svega

žilijen, drago mi je

pre 5 godina

lepo se zahvalite i otkažite učešće, bar dok FIBA ne pronađe osnovno poštovanje koje je negde zaturila. Posle onih kriminalnih kvalifikacija, ovo je previše. Ako im ne smeta da im iz protesta otkaže ubedljivo druga reprezentacija sveta, onda ništa. Neka ih.

Lynx

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).

Cxevu

pre 5 godina

Šta su Španija i Francuska uradile ili osvojile da bi bile iznad nas na žrebu? Pričam o periodu od 4 godine, pošto je ovo kao ATP lista. I dobro, jasno je da se računaju i kvalifikacije prilikom bodovanja, ali opet... Španija i Francuska :D

MYNX

pre 5 godina

Opet jedna ogromna nepravda za Srbiju....po čemu Francuska i Španija ispred nas?2017 smo bolji od njih....2016 isto....2014 isto...samo 2015 su bili ispred nas plus smo i na rang listi ispred....A Kanada ne znam što se plašite njih koja bre Kanada može da im igraju još duplo više igrača u nba sve ispod ako izgube od nas....treba da caste....ali nema veze idemo do kraja razbicemo ih sve!

Jon Bon Jovi

pre 5 godina

no@Pa i po tom aspektu Srbija je iznad njih...Gura se plastika sto je bruka za košarku.Trebali su i Engleze “turiti” u prvi šešir...Tražiš neko opravdanje bez osnova....Spaniji 1 prvak sveta,Francuska ni jednom...Mi 5 puta...Sramota za košarku kao sport!!!Cekaj mogli su Katar da stave u prvi šešir ipak imaju najviše para?Dabogda se udavili u njima!!!!

Dragan

pre 5 godina

Srbija je u drugom sesiru samo zbog ocajnih kvalifikacija, koje su (jos jedna velika glupost) se takodje gledale pored rezultata na sp i oi

rupa

pre 5 godina

Smarate sa time kako je ovaj ispred nas, kako je onaj...
FIBA rang lista obuhvata dva olimpijska ciklusa, odnosno gleda se poslednjih osam godina. Mi smo pre 2014. godine imali slabe rezultate i lose smo odigrali kvalifikacije, zato su Spanija i Francuska ispred nas.

Tvrtko Cetrnaesti

pre 5 godina

Kina, Venecuela, Iran, Jordan - kakva grupa smrti, 'bem ti sunce! FIBA je farsa, hitno je potrebna nova organizacija za spas reprezentativne kosarke.

drug Vucela

pre 5 godina

Milog... hocu reci bananagorci u rangu Filipina, a doprvaci nisu ni u rangu velesila 7. i 8. sesira - Nigerije, Senegala, Novog Zelanda, Angole, Japana, Jordana, Tunisa i Obale Slonovače. Posle Blajburga jos jedan udar na tisucljetnu demokraciju.

fibina rang lista

pre 5 godina

rank Country Zone
rank IOC Current points +/- Rank *
1. USAUSA 1. USA 793.7 0
2. ESPSpain 1. ESP 703.4 0
3. FRAFrance 2. FRA 650.2 0
4. SRBSerbia 3. SRB 645.4 0
5. ARGArgentina 2. ARG 626.5 0
6. LTULithuania 4. LTU 623.0 0
7. SLOSlovenia 5. SLO 621.9 0
8. GREGreece 6. GRE 602.2 0
9. CROCroatia 7. CRO 582.9

nikolabg

pre 5 godina

Kako prolaze godine ovi žrebovi u svim sportovima postaju sve veći cirkus.
Ozbiljna dva meča u grupi nas čekaju. Potencijalne "mine" Kanada i komšije.
Ipak, u najjačem ili barem približno najjačem sastavu nemamo razloga za veću brigu.Najbitnije je shvatiti od starta sve ozbiljno a opet ne ispucati se snagom i formom odmah na početku.

phrm

pre 5 godina

Otrcano je ali da bi bio najbolji - pobedi najbolje.
Ili jednostavno - ne boji se nikoga. Tako smo uvek uzimali medalje i zaslužili sreću kad smo imali do poda.

Robby

pre 5 godina

Zna li iko zasto se ova Francuska ovako kotira? Oduvijek ona neki prvi sesir, privilegije, ovo ono, a u zadnjih 20 godina 3 puta vise uspjeha je imala npr. Litvanija..O Srbiji da ne pricam, jasno je..I takva reprezentacija u prvom a Srbija drugom sesiru🤔

Boksi

pre 5 godina

S obzirom da protivnici mogu doći iz 3. 6. i 7. šešira,

Najlakši žreb:

Srbija
Brazil
Filipini/Korea
Angola/Senegal

Srednji žreb:

Srbija
Italija/Rusija
Crna Gora
Novi Zeland

Najteži žreb

Srbija
Australija
Kanada
Nigerija

Раде Кузма

pre 5 godina

На исто дође, први или други шешир. Или ти извуку Французе/Шпанце у првом или другом шеширу. Која је разлика?

utp

pre 5 godina

Pa ovo je kriminal. Bolje da su lepo rekli Kinezi kao domacini krecu od 1/8 finala i gotovo. A ne ovaj bezobrazluk!
(SteveG, 15. mart 2019 11:41)

U cemu je problem? Uvek je domacin u prvom sesiru i u fudbalu je tako.

Zlatko

pre 5 godina

Čita li neko tekst? 8 šešira, po 4 ekipe u grupi. Mi možemo u B, D, F, H. Prevedeno: ekipe iz prvog i drugog šešira su nosioci. Kakve veze ima broj šešira. Dalje, pišem bez provere, ali ako mi možemo u B, D, F, H, da li to znači da smo mi i SAD u dva dela kostura? Treba proveriti na sajtu FIBA kako ide dalje ukrštanje.

Kengur

pre 5 godina

Pa kaaako bre po kojoj logici moze svetski , olimpijski i evropski vicesampion da bude u drugom sesiru ? Neka neka , kad proradi nerv ima da vas zgazimo sve

Svetolik Popadic Baćko

pre 5 godina

Osam sesira, a grupe od po 4 timova? Ja zaista nekad ne mogu da razumem neciju potrebu da se pravi pametan i komplikuje stvari koje su normalno funkcionisale.

Del Piero#10

pre 5 godina

Kakav kretenski sistem žreba. Koji pametnjaković je ovo smislio? Na jednu stranu odvoje Australiju, Italiju, Rusiju, Brazil, a ovima iz prvog šešira Portoriko, Dominikanska Republika, Venecuela i Turska. Baš ravnomerno raspodeljeno, nema šta... Pa poslednji šešir, na jednoj strani redovni učesnici velikih takmičenja Novi Zeland, Angola, Nigerija, Senegal a na drugu Tunis, Obala Slonovače, Japan i Jordan da ovi iz prvog šešira nabijaju koš razliku. Jedino ajde ovaj peti i šešti šešir su tu i tamo ravno pravni. Stavite lepo četiri šešira po osam reprezentacija pa kome sreća šta dodeli. Ovo nema smisla.

H2O

pre 5 godina

Kad bi Sale Đorđević i košarkaši razmišljali kao neki ovde i plašili se: Kanade, Australije, Brazila, Italije, Kine...nikad ne bi bili olimpijski, svetski i evropski vicešampioni.

Zlatko

pre 5 godina

Sad pogledao, prve dve idu dalje. Formiraju se nove 4 grupe po 4 tima. Grupe A i B formiraju grupu I. A+B=I, C+D=J, E+F=K, G+H=L. Ukrštaju se I i J, odnosno K i L. Da bismo izbegli SAD do finala, u prvoj fazi moramo biti odvojeni u dve polovine abecede (A, B, C, D i E, F, G, H). U drugoj fazi se igraju samo dve utakmice u novoj grupi, samo protiv ekipa sa kojima nismo igrali, a računa se utakmica protiv tima iz iste grupe. Znači, nije nevažan ni žreb u prvoj fazi i već tu treba pucati na prvo mesto, kako bismo imali prednost u toj drugoj grupi.

laki

pre 5 godina

Moja zelja je Srbija, Rusija/Italija (da se izbegnu Brazil i Australija), Koreja, Senegal/Nigerija (da se izbegnu Novi Zeland i Angola).
(Lynx, 15. mart 2019 12:31)

za sve se slazem samo ne za Angolu to je najlaksa reprezentacija, jer ako za senegal budi igrali neki igraci tipa iz spanske lige , francuske i ruske tu treba dodati nianga iz minessote onda nece bi ti bas lak protivnik isto nigerija dva nba igraca aminu portland i okogie minessota , plus nekoliko igraca mislim dva iz turske eric darusafaka i jedan iz tofasa, a ko zna mozda pozovu i Oja iz zvezde!!! a angola nema ama bas ni jednog igraca iz relevantne lige, i ako igraju solidnu kosarku za africke standarde, senegal je cak na zadnje svetsko dobio hrvatsku u grupupi dakle znaju favoritu da uzmu skalp, a Angola je premija uvijek je bilo + 40 za Jugoslaviju ili Srbiju protiv Angole na proslim SP!!!

BojanNS

pre 5 godina

Kakva glupost od zreba, valjda je normalno da bude sesira onoliko koliko ce biti ekipa u grupi. A ovo je 75% dirigovani zreb. Mogli su Kinezi da izaberu sebi grupu, a ostali neka budu rasporedjeni u cetiri sesira i neka se tako izvuce ostalih 7 grupa.

SrbEUin

pre 5 godina

(laki, 15. mart 2019 15:55)

Po tebi i tebi sličnima Srbija samo kalkulacijama može do trofeja.
Samo računate kako i koga da izbegnete. Navodna zemlja košarke, i neprikosnovena barem druga na svetu a kalkuliše kako da se provlači kroz turnir. Morate se opredeliti: ili idemo na titulu, ili smo paceri koji mogu do trofeja samo ako izbegnu jače protivnike. Gde je ta navijačka vera u svoju ekipu, vera u pobede? Senegal, Angola...? Šta onda tražiti protiv Fra, Spa, Gre... USA?
Znam da nisu ona vremena kada je YU osvajala zlato bez ijednog poraza, ili samo jednog, nebitnog. Ali ako treba da izbegavamo Senegal i Angolu, zašto uopšte idemo?
Primili ste se na Saletovu strategiju, koji pravi tim samo za tri utakmice, one za medalju. Jeste korisno, ali nije respektabilno.
Mislim da imamo igrače za polufinale. Sve ispod toga je neuspeh. Da li će biti finale ipak zavisi i od protivnika u 1/2. Zato tako treba nišaniti plasman, (da ne dudu USA) a ne prema Senegalima i Angolama...

JPR24

pre 5 godina

Srbi, mislim da vam je plafon zadnjih 8. Bit će više od 1000 komentara, poslije utakmice u cetvrt finalu...
(prika iz susjedstva, 15. mart 2019 14:39)

To pokusavas da uzgidnes formu Kruslinu ? Ko zna, možda odograte koji prijateljsku protiv Slovenije dok drugi imaju ozbiljna posle.