Nedelja, 19.09.2004.

09:41

Drašković: Nema nezavisnog Kosova

Izvor: B92

Draškoviæ: Nema nezavisnog Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

klanfa

pre 19 godina

Istina o dogadjanjima na Kosovu se zna, ali se na Zapadu u javnost plasira ona "istina" koja njima odgovara. Do marta ove godine, ta "istina" je bila vrlo jednostvna i svarljiva za siroke potrosacke mase: Srbi su losi, Albanci su dobri, zato im pomazemo. Marta ove godine, taj koncept je pukao, jer su svi videli kakvi su Albanci. Zato je sada zapadnim politicarima mnogo teze da prodadu takvu "istinu" svom narodu. A i oni licno su uvredjeni, sto je recimo Solana javno pokazao u Pristini, pa i oni sami tesko vare takvu "istinu" i mnogi medju njima se kolebaju.

Dragan Zivkovic

pre 19 godina

Neka obezbedi povratak izbeglice, jer dok ima Srba na Kosmetu, nase je. Ali ako nas proteraju onda nam i ne treba! Malo fali i uspeli su! USTANI SRBIJO

Murat

pre 19 godina

I gospodin V. Batić uvek je tvrdio da se uskoro uhapsiti i privesti u HAAG kosovski general Agim Ćeku, i Hashim Thaqi i nikada to se nije dogodilo pa i izjave gos. Draœkovića proćiće isto kao i Batićeve!!.

Fran

pre 19 godina

Greg,posto si vec tako zreo kako objasnjavas cinjenicu o progonstvu Albanaca i smovoljnim
napustanjem Kosova od strane Srba jer kad je N A T O usao na Kosovu oni su branili obe strane a ne samo albansku?

Ivica

pre 19 godina

Na zalost po Srbe, Kosovo je vec odavno nezavisno a bojim se da ce uskoro i Vojvodina i Sandak i da ce zbog agresivne politike i davanja glasova radikalima Srbija doista postati beogradski pasaluk.

Fran

pre 19 godina

Nezavisnost Kosova je jedino resenje za stabilnu Srbiju,okolne zemjle na Balkanu ako ne zelimo potpunu destabilizaciju u kojoj bi se ukljucila Albanija ,zap deo Makedonije, P,M i B i dela C Gore to bi bio znate sta vec! Svaka nez. zemlja je bolja od najbolje kolonije.

Branislav ANTIC

pre 19 godina

Smatram da Vuk Ima autoritet da u UN verodostojno iznese nas problem u vezi Kosovom i Metohijom i nasim predlogom za resenje.

Beqa

pre 19 godina

Da budemo malo realni. Draskovic ne moze da ubedi ni gradonacelnka Beograda, a kamo li Generalnu Skupstinu UN. Zna Generalna Skupstina sve sto se desilo na Kosovu i bez "objasnjenja" Draskovica. Draskovicu, nemojte da se ponasate "srpski".

Rade

pre 19 godina

Sto se Albanaca tice, nemam puno nade da ce oni u blizoj buducnosti uznapredovati kao drustvo. Oni ce jos dugo ostati zatocenici ideje "krvi i tla", jos dugo nece prihvatiti integrisanje sa okolnim narodima po principu gradjanskog drustva (ukidanje mentalitet mi i oni), bilo da je rec o Srbiji, Makedoniji ili Crnoj Gori.
Medjutim, oni se sami ni za sta ne pitaju, i mi - drzava Srbija - moramo sve uciniti da ubedimo nase bivse i nadam se sadasnje i buduce saveznike u svetu da im nije u interesu da podrzavaju velikoalbanski nacionalisticki projekat. Dosta je bilo pokusaja menjanja granica, haranja raznih "oslobodilackih" bandi i opste megalomanije na ovim prostorima. Ako i svet to njima jasno saopsti nece imati izbora nego da se tome povinuju...

Greg

pre 19 godina

Koliko su Albanci zreli za nezavisnost pokazuje stanje na Kosovu - nisu sposobni ni struju sebi da obezbede a kamoli da organizuju jedno funkcionalno drustvo koje postuje minimalne evropske standarde ili osnovna ljudska prava - tako da ce Kosovo jos godinama biti pod upravom UN a pravu nezavisnost nece dobiti nikada! Dzaba vam Albanci sto ste etnicki ocistili Kosovo pa ste tako postali vecina, dzaba vam naseljavanje iz Albanije, Makedonije i ko zna odakle, dzaba vam sto rusite srpske spomenike i tako unistavate tragove Srba na Kosovu, dzaba vam vasi potplaceni americki kongresmeni i lobisti, dzaba vam vase istorijske izmisljotine o ilirskom poreklu - ni onako necete dobiti nezavisnost. Da su Amerika i Evropa hteli da vam daju nezavisnost - dobili bi ste je jos `99, kada je situacija za vas bila mnogo bolja i kada se jos moglo proci sa pricom o zlim Srbima i o Albancima nevinascima - pa je niste dobili. Danas vas vec mnogo bolje poznaju i videli su sta ste radili na Kosovu (otimanje, ubijanje, rusenje, kriminal...) tako da se zna na sta bi licila ta nova albanska drzava - na crnu rupu Evrope. Uostalom, ako vam je do nezavisne albanske drzave - put pod noge pa pravac Albanija.

Milutin

pre 19 godina

Tako je, treba nedvosmisleno izrazavati nas cvrst stav povodom nezavisnosti Kosova pa makar i sami neverovali u to 100%. Ni Albanci ne veruju 100% u nezavisnost Kosova pa opet ponavljaju kao papagaji "nezavisnost, nezavisnost" (kao da ce im nezavisnost resiti sve probleme koje imaju)

Ekser

pre 19 godina

Gospodine Draœkoviću boravio sam na kosovu dva (2)meseca i to œta sam video koliko je uradjeno na Kosovu u pravcu nezavisnoga kosova to viœe nikada neće moći da se vrati unazad i uniœti, sve ove takozvane medjunarodne kancelarije koje se otvaraju u Priœtini one će jednoga dana pretvoriti u ambasade tih zemalja, a sigurno kosovo nikada neće se vratiti u "zagrljaj" srbije to i ti znaœ i moje je miœljenje da su neki krugovi u srbiji uspeli da te "nagovore" i ubede za ovakve izjave kojima sigurno i ti ne verujeœ. boravio sam i video uverio sam se da Kosovo nikada neće se vratiti u "ruke" djelata kasapina kao i Hrvatska BiH, Makedonija, pa i Crna Gora izlazi iz zagrljaja "prijatelja" Srbije, budimo konsekventni objektivni i govorimo istinu o Kosovu i Srbiji œta je bilo pa će svima biti lakœe u odlukama koje će nemonovno doći za neke bolesne a za neke RADOSNE!!!.

Petrit

pre 19 godina

Interesantno je kako se secam i kako nikada necu zaboraviti taj razgovor izmedju Vuka i Adema Demacija na radio Voice of America (srpski jezik)1998-te godine tokom rata na Kosovu,godinu dana pre bombardiranja.Tom prilikom je Vuk rekao:"Nikada,nikada i nikada nece biti nezavisnog Kosova".Potom je Demaci uzvracao:"Tako su rekli i grci,rimljani,bizant,turci,nemci pa znamo sta se desilo".
Onda je doslo bombardiranje i nije bilo vise srpske masinerije na Kosovu.
Autenticnost ovog razgovora mozete proveriti na radio VOA-srpski jezik.

Agim

pre 19 godina

Sto se tice izbeglishva moja porodica se selila iz Niskog kraja za vreme Berlinskog kongresa ali nije mi na kraj pameti da idem tamo da zivim iako jos imamo turske tapije za nasu imovinu
Na kraju krajeva lepse mi je u nezavisnom Kosovu nego bilo gde u kugli zemaljskoj

think about

pre 19 godina

Ocigledno da je Vuk video iskru nade da nam ne otmu Kosovo, sto je mozda verovatno jer i Amerima se polako otvaraju oci. Ali ova izjava je suvise smela i preuranjena, tako da samo potvrdjuje da taj politicar nema nikakve dalekovidosti niti mudrosti.
Ja bih licno pustila Kosovo da se osamostali celo ili delom, uz ugovor da razmenimo stanovnistvo srpsko za albansko. Tada bi po mom misljenju Evropa skocila ko poparena, jer bi morala sama da lati kaljava posla. Dejavu na primeru grcko-turskom, zasto Srbi da podmecu ledja za interese cele medjunarodne zajednice. Jer nama Kosovo u stvari ne treba, od kad su oni tamo vecina.

goran

pre 19 godina

Ja ne znam zasto Srbima predstavlja toliki problem realno sagledati situaciju, umjesto da zive u nekom svijetu maste.
U Krajini su nekoliko dana prije Oluje odbacivali sve ponude svijeta za sirokom autonomijom unutar Hrvetske (plan z4). Isli su na sve ili nista. I na kraju ostali i bez Krajine i bez autonomije.
1999. su Srbi trebali odluciti da li ce odustati od Kosova ili ce biti bombardirani. Isli su na sve ili nista. Na kraju su izgubili Kosovo, ali i bili bombardirani.
Slicno se dogadja i sa neizrucivanjem optuzenih generala. Moze ih se izruciti ili trpiti prekid financijske pomoci i blokadu integracijskih procesa.
I tu ce se ici na sve ili nista. Rasplet ove bitke dopisite sami, mislim da ste shvatili.

Neso

pre 19 godina

Malo je drsko da koristite 50 godina etnickog ciscsenja da bi rekli kako nas ima dole samo 7%. Bili ste lepo prihvaceni kada vas je rezim iz Albanije proganjao, pruzeno vam je utociste. Doslo vas je mnogo za zadnjih 50 godina, sto legalno sto ilegalno. Srbija vas je izdrzavala godinama, niste nista radili, ni porez placali. Kada je Srbija to prestala da vas izdrzava onda ste iscenirali razno-razne incidente i dobili to sto imate. I varpci znaju kojim novcem ste finansirali vasu tzv osvajacko-oslobodilacku borbu, novcem iz Svajcarske, Nemacke i US. Svi znaju gde cveta najveci kriminal na starom kontinentu i nemojte se zavaravati da ce vam to biti dozvoljeno. Ipak smo mi svi deo malo vece kuce nego sto je Srbija i moramo postivati pravila te kuce. Nemojte zaboraviti da su Turci u Srbiji bili mnogo duze nego sto vi i postojite, pa su otisli. Mi smo strpljiv narod ali uvek dobijemo sto zelimo.

dule

pre 19 godina

Vidi se da Albanci itekako dobro pricaju srpski, bila bi steta dati ga zaboravu, neka se okrenu malo oko sebe i nek pogledaju kako danas zive. To je njihova realnost.. a sudbinu Kosova necemo kreirati niti mi niti oni, vec onaj ko ima mnogo vece ciljeve nego sto je velika Srbija ili velika Albanija.

D.Savic

pre 19 godina

Umesto da lepo kaze svima da nam je prioritet hitan povratak izbeglica, a zatim hitna podela Kosova, samo nas to moze spas'ti... Albanci imaju u proseku po 5,4 deteta a mi 1,2...

nugi

pre 19 godina

Pa g.Draskovicu, znam jednu anegdotu. Nikad nemoj reci ne mozhe, poshto je na ovom svetu sve moguce, pa i nezavisnost Kosova. Vi g. Drashkovic vrlo dobro znate da je to pitanje vec resheno, pa kazhite svom narodu da je Kosovo nezavisno od 1999 god. i gledajte put Evrope, bolje je za vas. Shto uvek igrate istu politiku, zar niste patili dost, urazumite se vi politicari i dajte shansu narodu.

veza

pre 19 godina

Mnogo me iznenadio Vuk, kaze nema nezavisnog Kosova bez saglasnosti srpskog naroda. Pa gospodine Vuce, ti hoces da se Srbi svugdje pitaju. Mislis li napraviti usporedbu Bosne i kako su Srbi dobili republiku i Kosova koje je bilo prije pokrajina. Vi ste dobili republike gdje vas nije nigdje bilo i mislite zadrzati Kosove gdje vas ima 7%. Ne moze to tako. Kosovo ce biti nezavisno hteli vi to ili ne, jer vas je tamo i suvise malo da bi mogli nesto vise traziti. Jedino sto mozete je to da se integrisete u kosovske institucije i da srpski narod koji zivi tamo prihvati Kosovo kao svoju domovinu. Borite se vi koliko god hocete Kosovo je srpska stvarnost i Vi ne mozete vise komandovati Albancima na Kosovu i ugnjetavati ih kao do 2000. godine.

Sait Berisha Pec

pre 19 godina

Draskovicu su zamalo poverovali kada je bio pretucen i zatvaran od Milosevica. A onda, u predizbornoj kampanji, okupljenoj masi na Trgu Nikole Pasica uputio onu nedoumicu "A ko ne bi pozeljeo srpski Dubrovnik". Njegova prevrtljivost je vec dobro poznata zapadnoj diplomaciji. A oni sa malo duzim pamcenjem setit ce se i njegovih dobrovoljaca (Giska) na ratistima Hrvatske i Bosne, gde se navodno vodio gradjanski rat. Ako je suditi po Ducicu "Mi volimo svoju zemlju i kad ne volimo svoje sugradjane" (Albance) tesko da ce, nakon onih strahota "koje potonji pocinise od Kosova i na Kosovu" (Ivan Stambolic)ubediti svetsku diplomatiju, onu od uticaja, da Kosovo moze ostati pod jurisdikcijom Srbije..

klanfa

pre 19 godina

Prosto. Ostvarenjem demokratskih standarda: teritorija (srpska), koja je oteta "ognjem i macem", da se pravosnazno vrati na upravljanje Srbiji; autonomija Albanaca, koja im je oduzeta ne bas "ognjem i macem" ali slicnim sredstvima, da im se vrati i usaglasi sa savremnim svetskim standardima; natalitet da se smanji; Ameri i ostali da idu kuci. Stalno se govori 'Srbi ne mogu ni sa kim' - a sa kim mogu Albanci? Smetaju im Srbi, Crnogorci, Makedonci, Grci,... samo im ne smetaju Amerikanci, Nemci i slicni. Poslovica kaze: "Komsija je najveci rod." Tako je i bilo godinama, a onda su se neke glave previse usijale. Slusam preko medija kako albanski politicari govore beogradski srpski, bolje nego pola moje srpske familije i bolje od pojedinih mojih profesora / nastavnika iz skole - sta to govori - to se ne moze nauciti u skoli, to znaci da su doticni dugo i ugodno ziveli u Beogradu i slicnim mestima i tamo radili na najvisim nivoima, jedino tako su naucili perfektno knjizevni, beogradski, srpski jezik. A ovamo - represija, okupacija. Secam se scena: Azem Vlasi i Josip Broz na proslavi Dana Mladosti i slicno.

Smajo

pre 19 godina

Prije desetak godina, ovaj ministar Vuk je izjavio da "kljucc za Kosovo nalazi se kod svetog Sava na nebu". Po ovoj izjavi sadassnjoj, izgleda da se kljucc Kosova nalazi u rukama ministra (sic!), te od sada treba on da odlucci da li cce biti nezavisnog Kosova. Hm... Smajo

Smajo

pre 19 godina

Prije desetak godina, ovaj ministar Vuk je izjavio da "kljucc za Kosovo nalazi se kod svetog Sava na nebu". Po ovoj izjavi sadassnjoj, izgleda da se kljucc Kosova nalazi u rukama ministra (sic!), te od sada treba on da odlucci da li cce biti nezavisnog Kosova. Hm... Smajo

klanfa

pre 19 godina

Prosto. Ostvarenjem demokratskih standarda: teritorija (srpska), koja je oteta "ognjem i macem", da se pravosnazno vrati na upravljanje Srbiji; autonomija Albanaca, koja im je oduzeta ne bas "ognjem i macem" ali slicnim sredstvima, da im se vrati i usaglasi sa savremnim svetskim standardima; natalitet da se smanji; Ameri i ostali da idu kuci. Stalno se govori 'Srbi ne mogu ni sa kim' - a sa kim mogu Albanci? Smetaju im Srbi, Crnogorci, Makedonci, Grci,... samo im ne smetaju Amerikanci, Nemci i slicni. Poslovica kaze: "Komsija je najveci rod." Tako je i bilo godinama, a onda su se neke glave previse usijale. Slusam preko medija kako albanski politicari govore beogradski srpski, bolje nego pola moje srpske familije i bolje od pojedinih mojih profesora / nastavnika iz skole - sta to govori - to se ne moze nauciti u skoli, to znaci da su doticni dugo i ugodno ziveli u Beogradu i slicnim mestima i tamo radili na najvisim nivoima, jedino tako su naucili perfektno knjizevni, beogradski, srpski jezik. A ovamo - represija, okupacija. Secam se scena: Azem Vlasi i Josip Broz na proslavi Dana Mladosti i slicno.

Sait Berisha Pec

pre 19 godina

Draskovicu su zamalo poverovali kada je bio pretucen i zatvaran od Milosevica. A onda, u predizbornoj kampanji, okupljenoj masi na Trgu Nikole Pasica uputio onu nedoumicu "A ko ne bi pozeljeo srpski Dubrovnik". Njegova prevrtljivost je vec dobro poznata zapadnoj diplomaciji. A oni sa malo duzim pamcenjem setit ce se i njegovih dobrovoljaca (Giska) na ratistima Hrvatske i Bosne, gde se navodno vodio gradjanski rat. Ako je suditi po Ducicu "Mi volimo svoju zemlju i kad ne volimo svoje sugradjane" (Albance) tesko da ce, nakon onih strahota "koje potonji pocinise od Kosova i na Kosovu" (Ivan Stambolic)ubediti svetsku diplomatiju, onu od uticaja, da Kosovo moze ostati pod jurisdikcijom Srbije..

veza

pre 19 godina

Mnogo me iznenadio Vuk, kaze nema nezavisnog Kosova bez saglasnosti srpskog naroda. Pa gospodine Vuce, ti hoces da se Srbi svugdje pitaju. Mislis li napraviti usporedbu Bosne i kako su Srbi dobili republiku i Kosova koje je bilo prije pokrajina. Vi ste dobili republike gdje vas nije nigdje bilo i mislite zadrzati Kosove gdje vas ima 7%. Ne moze to tako. Kosovo ce biti nezavisno hteli vi to ili ne, jer vas je tamo i suvise malo da bi mogli nesto vise traziti. Jedino sto mozete je to da se integrisete u kosovske institucije i da srpski narod koji zivi tamo prihvati Kosovo kao svoju domovinu. Borite se vi koliko god hocete Kosovo je srpska stvarnost i Vi ne mozete vise komandovati Albancima na Kosovu i ugnjetavati ih kao do 2000. godine.

nugi

pre 19 godina

Pa g.Draskovicu, znam jednu anegdotu. Nikad nemoj reci ne mozhe, poshto je na ovom svetu sve moguce, pa i nezavisnost Kosova. Vi g. Drashkovic vrlo dobro znate da je to pitanje vec resheno, pa kazhite svom narodu da je Kosovo nezavisno od 1999 god. i gledajte put Evrope, bolje je za vas. Shto uvek igrate istu politiku, zar niste patili dost, urazumite se vi politicari i dajte shansu narodu.

dule

pre 19 godina

Vidi se da Albanci itekako dobro pricaju srpski, bila bi steta dati ga zaboravu, neka se okrenu malo oko sebe i nek pogledaju kako danas zive. To je njihova realnost.. a sudbinu Kosova necemo kreirati niti mi niti oni, vec onaj ko ima mnogo vece ciljeve nego sto je velika Srbija ili velika Albanija.

D.Savic

pre 19 godina

Umesto da lepo kaze svima da nam je prioritet hitan povratak izbeglica, a zatim hitna podela Kosova, samo nas to moze spas'ti... Albanci imaju u proseku po 5,4 deteta a mi 1,2...

goran

pre 19 godina

Ja ne znam zasto Srbima predstavlja toliki problem realno sagledati situaciju, umjesto da zive u nekom svijetu maste.
U Krajini su nekoliko dana prije Oluje odbacivali sve ponude svijeta za sirokom autonomijom unutar Hrvetske (plan z4). Isli su na sve ili nista. I na kraju ostali i bez Krajine i bez autonomije.
1999. su Srbi trebali odluciti da li ce odustati od Kosova ili ce biti bombardirani. Isli su na sve ili nista. Na kraju su izgubili Kosovo, ali i bili bombardirani.
Slicno se dogadja i sa neizrucivanjem optuzenih generala. Moze ih se izruciti ili trpiti prekid financijske pomoci i blokadu integracijskih procesa.
I tu ce se ici na sve ili nista. Rasplet ove bitke dopisite sami, mislim da ste shvatili.

Neso

pre 19 godina

Malo je drsko da koristite 50 godina etnickog ciscsenja da bi rekli kako nas ima dole samo 7%. Bili ste lepo prihvaceni kada vas je rezim iz Albanije proganjao, pruzeno vam je utociste. Doslo vas je mnogo za zadnjih 50 godina, sto legalno sto ilegalno. Srbija vas je izdrzavala godinama, niste nista radili, ni porez placali. Kada je Srbija to prestala da vas izdrzava onda ste iscenirali razno-razne incidente i dobili to sto imate. I varpci znaju kojim novcem ste finansirali vasu tzv osvajacko-oslobodilacku borbu, novcem iz Svajcarske, Nemacke i US. Svi znaju gde cveta najveci kriminal na starom kontinentu i nemojte se zavaravati da ce vam to biti dozvoljeno. Ipak smo mi svi deo malo vece kuce nego sto je Srbija i moramo postivati pravila te kuce. Nemojte zaboraviti da su Turci u Srbiji bili mnogo duze nego sto vi i postojite, pa su otisli. Mi smo strpljiv narod ali uvek dobijemo sto zelimo.

think about

pre 19 godina

Ocigledno da je Vuk video iskru nade da nam ne otmu Kosovo, sto je mozda verovatno jer i Amerima se polako otvaraju oci. Ali ova izjava je suvise smela i preuranjena, tako da samo potvrdjuje da taj politicar nema nikakve dalekovidosti niti mudrosti.
Ja bih licno pustila Kosovo da se osamostali celo ili delom, uz ugovor da razmenimo stanovnistvo srpsko za albansko. Tada bi po mom misljenju Evropa skocila ko poparena, jer bi morala sama da lati kaljava posla. Dejavu na primeru grcko-turskom, zasto Srbi da podmecu ledja za interese cele medjunarodne zajednice. Jer nama Kosovo u stvari ne treba, od kad su oni tamo vecina.

Petrit

pre 19 godina

Interesantno je kako se secam i kako nikada necu zaboraviti taj razgovor izmedju Vuka i Adema Demacija na radio Voice of America (srpski jezik)1998-te godine tokom rata na Kosovu,godinu dana pre bombardiranja.Tom prilikom je Vuk rekao:"Nikada,nikada i nikada nece biti nezavisnog Kosova".Potom je Demaci uzvracao:"Tako su rekli i grci,rimljani,bizant,turci,nemci pa znamo sta se desilo".
Onda je doslo bombardiranje i nije bilo vise srpske masinerije na Kosovu.
Autenticnost ovog razgovora mozete proveriti na radio VOA-srpski jezik.

Ekser

pre 19 godina

Gospodine Draœkoviću boravio sam na kosovu dva (2)meseca i to œta sam video koliko je uradjeno na Kosovu u pravcu nezavisnoga kosova to viœe nikada neće moći da se vrati unazad i uniœti, sve ove takozvane medjunarodne kancelarije koje se otvaraju u Priœtini one će jednoga dana pretvoriti u ambasade tih zemalja, a sigurno kosovo nikada neće se vratiti u "zagrljaj" srbije to i ti znaœ i moje je miœljenje da su neki krugovi u srbiji uspeli da te "nagovore" i ubede za ovakve izjave kojima sigurno i ti ne verujeœ. boravio sam i video uverio sam se da Kosovo nikada neće se vratiti u "ruke" djelata kasapina kao i Hrvatska BiH, Makedonija, pa i Crna Gora izlazi iz zagrljaja "prijatelja" Srbije, budimo konsekventni objektivni i govorimo istinu o Kosovu i Srbiji œta je bilo pa će svima biti lakœe u odlukama koje će nemonovno doći za neke bolesne a za neke RADOSNE!!!.

Agim

pre 19 godina

Sto se tice izbeglishva moja porodica se selila iz Niskog kraja za vreme Berlinskog kongresa ali nije mi na kraj pameti da idem tamo da zivim iako jos imamo turske tapije za nasu imovinu
Na kraju krajeva lepse mi je u nezavisnom Kosovu nego bilo gde u kugli zemaljskoj

Milutin

pre 19 godina

Tako je, treba nedvosmisleno izrazavati nas cvrst stav povodom nezavisnosti Kosova pa makar i sami neverovali u to 100%. Ni Albanci ne veruju 100% u nezavisnost Kosova pa opet ponavljaju kao papagaji "nezavisnost, nezavisnost" (kao da ce im nezavisnost resiti sve probleme koje imaju)

Rade

pre 19 godina

Sto se Albanaca tice, nemam puno nade da ce oni u blizoj buducnosti uznapredovati kao drustvo. Oni ce jos dugo ostati zatocenici ideje "krvi i tla", jos dugo nece prihvatiti integrisanje sa okolnim narodima po principu gradjanskog drustva (ukidanje mentalitet mi i oni), bilo da je rec o Srbiji, Makedoniji ili Crnoj Gori.
Medjutim, oni se sami ni za sta ne pitaju, i mi - drzava Srbija - moramo sve uciniti da ubedimo nase bivse i nadam se sadasnje i buduce saveznike u svetu da im nije u interesu da podrzavaju velikoalbanski nacionalisticki projekat. Dosta je bilo pokusaja menjanja granica, haranja raznih "oslobodilackih" bandi i opste megalomanije na ovim prostorima. Ako i svet to njima jasno saopsti nece imati izbora nego da se tome povinuju...

Greg

pre 19 godina

Koliko su Albanci zreli za nezavisnost pokazuje stanje na Kosovu - nisu sposobni ni struju sebi da obezbede a kamoli da organizuju jedno funkcionalno drustvo koje postuje minimalne evropske standarde ili osnovna ljudska prava - tako da ce Kosovo jos godinama biti pod upravom UN a pravu nezavisnost nece dobiti nikada! Dzaba vam Albanci sto ste etnicki ocistili Kosovo pa ste tako postali vecina, dzaba vam naseljavanje iz Albanije, Makedonije i ko zna odakle, dzaba vam sto rusite srpske spomenike i tako unistavate tragove Srba na Kosovu, dzaba vam vasi potplaceni americki kongresmeni i lobisti, dzaba vam vase istorijske izmisljotine o ilirskom poreklu - ni onako necete dobiti nezavisnost. Da su Amerika i Evropa hteli da vam daju nezavisnost - dobili bi ste je jos `99, kada je situacija za vas bila mnogo bolja i kada se jos moglo proci sa pricom o zlim Srbima i o Albancima nevinascima - pa je niste dobili. Danas vas vec mnogo bolje poznaju i videli su sta ste radili na Kosovu (otimanje, ubijanje, rusenje, kriminal...) tako da se zna na sta bi licila ta nova albanska drzava - na crnu rupu Evrope. Uostalom, ako vam je do nezavisne albanske drzave - put pod noge pa pravac Albanija.

Branislav ANTIC

pre 19 godina

Smatram da Vuk Ima autoritet da u UN verodostojno iznese nas problem u vezi Kosovom i Metohijom i nasim predlogom za resenje.

Beqa

pre 19 godina

Da budemo malo realni. Draskovic ne moze da ubedi ni gradonacelnka Beograda, a kamo li Generalnu Skupstinu UN. Zna Generalna Skupstina sve sto se desilo na Kosovu i bez "objasnjenja" Draskovica. Draskovicu, nemojte da se ponasate "srpski".

Ivica

pre 19 godina

Na zalost po Srbe, Kosovo je vec odavno nezavisno a bojim se da ce uskoro i Vojvodina i Sandak i da ce zbog agresivne politike i davanja glasova radikalima Srbija doista postati beogradski pasaluk.

Fran

pre 19 godina

Nezavisnost Kosova je jedino resenje za stabilnu Srbiju,okolne zemjle na Balkanu ako ne zelimo potpunu destabilizaciju u kojoj bi se ukljucila Albanija ,zap deo Makedonije, P,M i B i dela C Gore to bi bio znate sta vec! Svaka nez. zemlja je bolja od najbolje kolonije.

Fran

pre 19 godina

Greg,posto si vec tako zreo kako objasnjavas cinjenicu o progonstvu Albanaca i smovoljnim
napustanjem Kosova od strane Srba jer kad je N A T O usao na Kosovu oni su branili obe strane a ne samo albansku?

Murat

pre 19 godina

I gospodin V. Batić uvek je tvrdio da se uskoro uhapsiti i privesti u HAAG kosovski general Agim Ćeku, i Hashim Thaqi i nikada to se nije dogodilo pa i izjave gos. Draœkovića proćiće isto kao i Batićeve!!.

Dragan Zivkovic

pre 19 godina

Neka obezbedi povratak izbeglice, jer dok ima Srba na Kosmetu, nase je. Ali ako nas proteraju onda nam i ne treba! Malo fali i uspeli su! USTANI SRBIJO

klanfa

pre 19 godina

Istina o dogadjanjima na Kosovu se zna, ali se na Zapadu u javnost plasira ona "istina" koja njima odgovara. Do marta ove godine, ta "istina" je bila vrlo jednostvna i svarljiva za siroke potrosacke mase: Srbi su losi, Albanci su dobri, zato im pomazemo. Marta ove godine, taj koncept je pukao, jer su svi videli kakvi su Albanci. Zato je sada zapadnim politicarima mnogo teze da prodadu takvu "istinu" svom narodu. A i oni licno su uvredjeni, sto je recimo Solana javno pokazao u Pristini, pa i oni sami tesko vare takvu "istinu" i mnogi medju njima se kolebaju.

Smajo

pre 19 godina

Prije desetak godina, ovaj ministar Vuk je izjavio da "kljucc za Kosovo nalazi se kod svetog Sava na nebu". Po ovoj izjavi sadassnjoj, izgleda da se kljucc Kosova nalazi u rukama ministra (sic!), te od sada treba on da odlucci da li cce biti nezavisnog Kosova. Hm... Smajo

klanfa

pre 19 godina

Prosto. Ostvarenjem demokratskih standarda: teritorija (srpska), koja je oteta "ognjem i macem", da se pravosnazno vrati na upravljanje Srbiji; autonomija Albanaca, koja im je oduzeta ne bas "ognjem i macem" ali slicnim sredstvima, da im se vrati i usaglasi sa savremnim svetskim standardima; natalitet da se smanji; Ameri i ostali da idu kuci. Stalno se govori 'Srbi ne mogu ni sa kim' - a sa kim mogu Albanci? Smetaju im Srbi, Crnogorci, Makedonci, Grci,... samo im ne smetaju Amerikanci, Nemci i slicni. Poslovica kaze: "Komsija je najveci rod." Tako je i bilo godinama, a onda su se neke glave previse usijale. Slusam preko medija kako albanski politicari govore beogradski srpski, bolje nego pola moje srpske familije i bolje od pojedinih mojih profesora / nastavnika iz skole - sta to govori - to se ne moze nauciti u skoli, to znaci da su doticni dugo i ugodno ziveli u Beogradu i slicnim mestima i tamo radili na najvisim nivoima, jedino tako su naucili perfektno knjizevni, beogradski, srpski jezik. A ovamo - represija, okupacija. Secam se scena: Azem Vlasi i Josip Broz na proslavi Dana Mladosti i slicno.

Sait Berisha Pec

pre 19 godina

Draskovicu su zamalo poverovali kada je bio pretucen i zatvaran od Milosevica. A onda, u predizbornoj kampanji, okupljenoj masi na Trgu Nikole Pasica uputio onu nedoumicu "A ko ne bi pozeljeo srpski Dubrovnik". Njegova prevrtljivost je vec dobro poznata zapadnoj diplomaciji. A oni sa malo duzim pamcenjem setit ce se i njegovih dobrovoljaca (Giska) na ratistima Hrvatske i Bosne, gde se navodno vodio gradjanski rat. Ako je suditi po Ducicu "Mi volimo svoju zemlju i kad ne volimo svoje sugradjane" (Albance) tesko da ce, nakon onih strahota "koje potonji pocinise od Kosova i na Kosovu" (Ivan Stambolic)ubediti svetsku diplomatiju, onu od uticaja, da Kosovo moze ostati pod jurisdikcijom Srbije..

veza

pre 19 godina

Mnogo me iznenadio Vuk, kaze nema nezavisnog Kosova bez saglasnosti srpskog naroda. Pa gospodine Vuce, ti hoces da se Srbi svugdje pitaju. Mislis li napraviti usporedbu Bosne i kako su Srbi dobili republiku i Kosova koje je bilo prije pokrajina. Vi ste dobili republike gdje vas nije nigdje bilo i mislite zadrzati Kosove gdje vas ima 7%. Ne moze to tako. Kosovo ce biti nezavisno hteli vi to ili ne, jer vas je tamo i suvise malo da bi mogli nesto vise traziti. Jedino sto mozete je to da se integrisete u kosovske institucije i da srpski narod koji zivi tamo prihvati Kosovo kao svoju domovinu. Borite se vi koliko god hocete Kosovo je srpska stvarnost i Vi ne mozete vise komandovati Albancima na Kosovu i ugnjetavati ih kao do 2000. godine.

nugi

pre 19 godina

Pa g.Draskovicu, znam jednu anegdotu. Nikad nemoj reci ne mozhe, poshto je na ovom svetu sve moguce, pa i nezavisnost Kosova. Vi g. Drashkovic vrlo dobro znate da je to pitanje vec resheno, pa kazhite svom narodu da je Kosovo nezavisno od 1999 god. i gledajte put Evrope, bolje je za vas. Shto uvek igrate istu politiku, zar niste patili dost, urazumite se vi politicari i dajte shansu narodu.

dule

pre 19 godina

Vidi se da Albanci itekako dobro pricaju srpski, bila bi steta dati ga zaboravu, neka se okrenu malo oko sebe i nek pogledaju kako danas zive. To je njihova realnost.. a sudbinu Kosova necemo kreirati niti mi niti oni, vec onaj ko ima mnogo vece ciljeve nego sto je velika Srbija ili velika Albanija.

D.Savic

pre 19 godina

Umesto da lepo kaze svima da nam je prioritet hitan povratak izbeglica, a zatim hitna podela Kosova, samo nas to moze spas'ti... Albanci imaju u proseku po 5,4 deteta a mi 1,2...

goran

pre 19 godina

Ja ne znam zasto Srbima predstavlja toliki problem realno sagledati situaciju, umjesto da zive u nekom svijetu maste.
U Krajini su nekoliko dana prije Oluje odbacivali sve ponude svijeta za sirokom autonomijom unutar Hrvetske (plan z4). Isli su na sve ili nista. I na kraju ostali i bez Krajine i bez autonomije.
1999. su Srbi trebali odluciti da li ce odustati od Kosova ili ce biti bombardirani. Isli su na sve ili nista. Na kraju su izgubili Kosovo, ali i bili bombardirani.
Slicno se dogadja i sa neizrucivanjem optuzenih generala. Moze ih se izruciti ili trpiti prekid financijske pomoci i blokadu integracijskih procesa.
I tu ce se ici na sve ili nista. Rasplet ove bitke dopisite sami, mislim da ste shvatili.

Neso

pre 19 godina

Malo je drsko da koristite 50 godina etnickog ciscsenja da bi rekli kako nas ima dole samo 7%. Bili ste lepo prihvaceni kada vas je rezim iz Albanije proganjao, pruzeno vam je utociste. Doslo vas je mnogo za zadnjih 50 godina, sto legalno sto ilegalno. Srbija vas je izdrzavala godinama, niste nista radili, ni porez placali. Kada je Srbija to prestala da vas izdrzava onda ste iscenirali razno-razne incidente i dobili to sto imate. I varpci znaju kojim novcem ste finansirali vasu tzv osvajacko-oslobodilacku borbu, novcem iz Svajcarske, Nemacke i US. Svi znaju gde cveta najveci kriminal na starom kontinentu i nemojte se zavaravati da ce vam to biti dozvoljeno. Ipak smo mi svi deo malo vece kuce nego sto je Srbija i moramo postivati pravila te kuce. Nemojte zaboraviti da su Turci u Srbiji bili mnogo duze nego sto vi i postojite, pa su otisli. Mi smo strpljiv narod ali uvek dobijemo sto zelimo.

think about

pre 19 godina

Ocigledno da je Vuk video iskru nade da nam ne otmu Kosovo, sto je mozda verovatno jer i Amerima se polako otvaraju oci. Ali ova izjava je suvise smela i preuranjena, tako da samo potvrdjuje da taj politicar nema nikakve dalekovidosti niti mudrosti.
Ja bih licno pustila Kosovo da se osamostali celo ili delom, uz ugovor da razmenimo stanovnistvo srpsko za albansko. Tada bi po mom misljenju Evropa skocila ko poparena, jer bi morala sama da lati kaljava posla. Dejavu na primeru grcko-turskom, zasto Srbi da podmecu ledja za interese cele medjunarodne zajednice. Jer nama Kosovo u stvari ne treba, od kad su oni tamo vecina.

Petrit

pre 19 godina

Interesantno je kako se secam i kako nikada necu zaboraviti taj razgovor izmedju Vuka i Adema Demacija na radio Voice of America (srpski jezik)1998-te godine tokom rata na Kosovu,godinu dana pre bombardiranja.Tom prilikom je Vuk rekao:"Nikada,nikada i nikada nece biti nezavisnog Kosova".Potom je Demaci uzvracao:"Tako su rekli i grci,rimljani,bizant,turci,nemci pa znamo sta se desilo".
Onda je doslo bombardiranje i nije bilo vise srpske masinerije na Kosovu.
Autenticnost ovog razgovora mozete proveriti na radio VOA-srpski jezik.

Ekser

pre 19 godina

Gospodine Draœkoviću boravio sam na kosovu dva (2)meseca i to œta sam video koliko je uradjeno na Kosovu u pravcu nezavisnoga kosova to viœe nikada neće moći da se vrati unazad i uniœti, sve ove takozvane medjunarodne kancelarije koje se otvaraju u Priœtini one će jednoga dana pretvoriti u ambasade tih zemalja, a sigurno kosovo nikada neće se vratiti u "zagrljaj" srbije to i ti znaœ i moje je miœljenje da su neki krugovi u srbiji uspeli da te "nagovore" i ubede za ovakve izjave kojima sigurno i ti ne verujeœ. boravio sam i video uverio sam se da Kosovo nikada neće se vratiti u "ruke" djelata kasapina kao i Hrvatska BiH, Makedonija, pa i Crna Gora izlazi iz zagrljaja "prijatelja" Srbije, budimo konsekventni objektivni i govorimo istinu o Kosovu i Srbiji œta je bilo pa će svima biti lakœe u odlukama koje će nemonovno doći za neke bolesne a za neke RADOSNE!!!.

Agim

pre 19 godina

Sto se tice izbeglishva moja porodica se selila iz Niskog kraja za vreme Berlinskog kongresa ali nije mi na kraj pameti da idem tamo da zivim iako jos imamo turske tapije za nasu imovinu
Na kraju krajeva lepse mi je u nezavisnom Kosovu nego bilo gde u kugli zemaljskoj

Milutin

pre 19 godina

Tako je, treba nedvosmisleno izrazavati nas cvrst stav povodom nezavisnosti Kosova pa makar i sami neverovali u to 100%. Ni Albanci ne veruju 100% u nezavisnost Kosova pa opet ponavljaju kao papagaji "nezavisnost, nezavisnost" (kao da ce im nezavisnost resiti sve probleme koje imaju)

Rade

pre 19 godina

Sto se Albanaca tice, nemam puno nade da ce oni u blizoj buducnosti uznapredovati kao drustvo. Oni ce jos dugo ostati zatocenici ideje "krvi i tla", jos dugo nece prihvatiti integrisanje sa okolnim narodima po principu gradjanskog drustva (ukidanje mentalitet mi i oni), bilo da je rec o Srbiji, Makedoniji ili Crnoj Gori.
Medjutim, oni se sami ni za sta ne pitaju, i mi - drzava Srbija - moramo sve uciniti da ubedimo nase bivse i nadam se sadasnje i buduce saveznike u svetu da im nije u interesu da podrzavaju velikoalbanski nacionalisticki projekat. Dosta je bilo pokusaja menjanja granica, haranja raznih "oslobodilackih" bandi i opste megalomanije na ovim prostorima. Ako i svet to njima jasno saopsti nece imati izbora nego da se tome povinuju...

Greg

pre 19 godina

Koliko su Albanci zreli za nezavisnost pokazuje stanje na Kosovu - nisu sposobni ni struju sebi da obezbede a kamoli da organizuju jedno funkcionalno drustvo koje postuje minimalne evropske standarde ili osnovna ljudska prava - tako da ce Kosovo jos godinama biti pod upravom UN a pravu nezavisnost nece dobiti nikada! Dzaba vam Albanci sto ste etnicki ocistili Kosovo pa ste tako postali vecina, dzaba vam naseljavanje iz Albanije, Makedonije i ko zna odakle, dzaba vam sto rusite srpske spomenike i tako unistavate tragove Srba na Kosovu, dzaba vam vasi potplaceni americki kongresmeni i lobisti, dzaba vam vase istorijske izmisljotine o ilirskom poreklu - ni onako necete dobiti nezavisnost. Da su Amerika i Evropa hteli da vam daju nezavisnost - dobili bi ste je jos `99, kada je situacija za vas bila mnogo bolja i kada se jos moglo proci sa pricom o zlim Srbima i o Albancima nevinascima - pa je niste dobili. Danas vas vec mnogo bolje poznaju i videli su sta ste radili na Kosovu (otimanje, ubijanje, rusenje, kriminal...) tako da se zna na sta bi licila ta nova albanska drzava - na crnu rupu Evrope. Uostalom, ako vam je do nezavisne albanske drzave - put pod noge pa pravac Albanija.

Branislav ANTIC

pre 19 godina

Smatram da Vuk Ima autoritet da u UN verodostojno iznese nas problem u vezi Kosovom i Metohijom i nasim predlogom za resenje.

Beqa

pre 19 godina

Da budemo malo realni. Draskovic ne moze da ubedi ni gradonacelnka Beograda, a kamo li Generalnu Skupstinu UN. Zna Generalna Skupstina sve sto se desilo na Kosovu i bez "objasnjenja" Draskovica. Draskovicu, nemojte da se ponasate "srpski".

Ivica

pre 19 godina

Na zalost po Srbe, Kosovo je vec odavno nezavisno a bojim se da ce uskoro i Vojvodina i Sandak i da ce zbog agresivne politike i davanja glasova radikalima Srbija doista postati beogradski pasaluk.

Fran

pre 19 godina

Nezavisnost Kosova je jedino resenje za stabilnu Srbiju,okolne zemjle na Balkanu ako ne zelimo potpunu destabilizaciju u kojoj bi se ukljucila Albanija ,zap deo Makedonije, P,M i B i dela C Gore to bi bio znate sta vec! Svaka nez. zemlja je bolja od najbolje kolonije.

Fran

pre 19 godina

Greg,posto si vec tako zreo kako objasnjavas cinjenicu o progonstvu Albanaca i smovoljnim
napustanjem Kosova od strane Srba jer kad je N A T O usao na Kosovu oni su branili obe strane a ne samo albansku?

Murat

pre 19 godina

I gospodin V. Batić uvek je tvrdio da se uskoro uhapsiti i privesti u HAAG kosovski general Agim Ćeku, i Hashim Thaqi i nikada to se nije dogodilo pa i izjave gos. Draœkovića proćiće isto kao i Batićeve!!.

Dragan Zivkovic

pre 19 godina

Neka obezbedi povratak izbeglice, jer dok ima Srba na Kosmetu, nase je. Ali ako nas proteraju onda nam i ne treba! Malo fali i uspeli su! USTANI SRBIJO

klanfa

pre 19 godina

Istina o dogadjanjima na Kosovu se zna, ali se na Zapadu u javnost plasira ona "istina" koja njima odgovara. Do marta ove godine, ta "istina" je bila vrlo jednostvna i svarljiva za siroke potrosacke mase: Srbi su losi, Albanci su dobri, zato im pomazemo. Marta ove godine, taj koncept je pukao, jer su svi videli kakvi su Albanci. Zato je sada zapadnim politicarima mnogo teze da prodadu takvu "istinu" svom narodu. A i oni licno su uvredjeni, sto je recimo Solana javno pokazao u Pristini, pa i oni sami tesko vare takvu "istinu" i mnogi medju njima se kolebaju.