Sreda, 27.02.2019.

11:56

Prekipelo im: Hoćemo zonu, nemamo gde da se parkiramo VIDEO

Zbog problema sa parkiranjem, stanari blokova 19, 19a, 21, 22, i 23 skupljaju potpise za uvođenje parking zone.

Izvor: B92, Prva TV

Prekipelo im: Hoæemo zonu, nemamo gde da se parkiramo VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Dejan BG

pre 5 godina

Živeo sam na više mesta sa obe strane reke i zajednički problem je opšti nedostatak parkinga koji je sve veći.
Nije rešenje uvođenje zona jer se iscrtavanjem mesta ne povećava broj mesta za parkiranje.
Trebalo bi da urbanisti urade svoj posao.
Svidelo mi se rešenje u Budimpešti (tačnije Pešti) gde je grad otkupio svaku desetu zgradu i tu napravio garažu za okolne zgrade.
Ovde mora da se nađe sistemsko rešenje a ne da se radi na povećanju prihoda za parking servis.
Postoji i problem novih zgrada koje moraju da imaju garaže ali su one skupe pa ih ne kupe svi kupci stanova a onda ih vlasnici pretvore u magacine a sva kola na ulici u kolapsu.
Prošle godine me je student sa saobraćajnog fakulteta intervjuisao u centru grada o problematici parkiranja i prvi put sam sa velikim zadovoljstvom izneo sve svoje sugestije o ovoj problematici. Ali verovatno neko drugi pravi rešenja koja su njemu isplativija.

Yuutopian

pre 5 godina

Što se tiče Novog Beograda, konkretno bloka 21 (Šest Kaplara), situacija u vezi parking mesta jeste loša i dramatično je pogoršana od kad je Parking Servis isto tako odlučio da nam *pomogne* 2016e napravivši plavu parking zonu u Bul. Z. Đinđića. Navodno, to je trebala biti besplatna zona ali je naplata uvedena posle mesec dana. Scenario koji se događa svakog jutra ali i popodneva, nam je svima poznat. Blok 21 je u mnogo lošijem položaju od svih ostalih komšija jer je izgrađen davne 1965-67, nijedna stambena zgrada nema podzemnu garažu dok svi ostali blokovi ih imaju. Broj stanova je 2369, bez novih, divljih dodataka u centru naselja, bez firmi, restorana, prodavnica i škola. Uvođenje zonskog parkiranja neće pomoći stanarima ovog naselja iz prostog razloga što parking mesta nema ni približno dovoljno i da se borba za parking mesto uglavnom vodi između komšija a ne sa namernicima. Ovi drugi zauzmu tek par mesta kad se mi negde odvezemo i ogromna većina stanara je prinuđena da parkira nepropisno, na trotoarima oko zgrada jer legalnih mesta jednostavno nikad i nije bilo dovoljno. Izađite noću oko ponoći i prošetajte po naselju, svi trotoari oko zgrada su popunjeni automobilima stanara, nema tu dođoša i zaposlenih u lokalnim firmama.

GoranNbgd

pre 5 godina

Ima zgrada po bgd cij je plac na kojem se nalaze ogradjen pa unutar ustig stanari imaju parking. Da su pametni stanovnici blokova trebali bi da finansiraju ramoe na ulazima u blok recimo blok 23 ima 4 ulaza s tim sto 1 migu zatvore opusteno znaci ostaje 3. I da stanovnik bloka koji ima kola dobije karticu za rampu i resen problem.Ovako ce pkacati globu PS i orobkem nece resiti. Ok...uvedute zonu ali onda hocu da mi garantujete parking mesto.

Lilic

pre 5 godina

Ništa ne brinite. U svim gradovima Srbije je parkiranje veliki problem. Treba uvesti zakon, da se ni jedna stambena zgrada ne sme izgraditi, ako nema svoj podzemni parking.

pomorac

pre 5 godina

A nece da uvedu zonu u sred centra grada, ispod Cvijiceve ulice, u Profesorskoj Koloniji i Hadzipopovcu...zato sto je cela gradska uprava u 27. marta na 3 min. hoda odatle, kao i MUP Srbije u 29. novembra, i naravno da se svi parkiraju besplatno kod nas....kao i ostatak Beograda i Panceva,svi koji idu na posao u centar....tako da su jedan divan kraj, miran, sa puno parkova, pretvorili u javno parkiraliste...zbog sebe, naravno..

Miki

pre 5 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim koliko bahatosti i sebicluka vlada medju ljudima u ovoj zemlji.
Kada bi barem deset posto ove agresije upucene prema stanarima, zaposlenima, ovima i centra grada, ovima sa NBGD itd.
iskoristili na to da barem malo ukljucite mozak i shvatite da je problem u nama i da smo mi ti koji zajedno treba da promenimo ovo drustvo i drzavu, da se zapitamo dokle smo dosli i kuda idemo, ova zemlja bi procvetala.

Meki

pre 5 godina

On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.
(priprema za radio®, 27. februar 2019 18:51)

A jel si razmisljao da svaka normalna zivotinja zeli da izadje iz kaveza i oslobodi se nepravedno uzete slobode? Da prevedem, da se ukine naplata parkinga osim za garaze u koje je investirano? Taj pristup ti je stran,jel?

kajblo

pre 5 godina

Blok 70 u decembru kad svi navale kod Kineza je pakao najveci.Parkirace i na penzionera,kosarkaski teren,atomsko skloniste,rezervisano mesto za invalida,autobusku stanicu,gradiliste preko nam potrebne nove zgrade,zagradice hitnu pomoc,muriju,vatrogasce,majku sa detetom...
Svuda ce se nakaciti za Kineske patike i futrolu za mobilni telefon.

Tisina tamo !

pre 5 godina

I još jedan problem tu postoji.
Kojekakvi višednnevni festivali piva, koncerti i slične gluparije po Ušću, svi na takva zbivanja dolaze kolima koja parkiraju po 21. bloku između zgrada kako umeju. Kada se vraćaju posle pijani i drogirani, ne umeju da isparkiravaju, trube, dernjaju se, povračaju i uriniraju po bloku po celu noć.
Izmestiti takva dešavanja več jednom ili na hipodrom, ili negde na neke njive recimo u okolini aerodroma, da bi mi stanari imali normalan život.

nemanja

pre 5 godina

Tek ce biti ludilo kad se završi ncr, gtc, usce 2,west 65 tower, zeptera, park 11,sakura,blok 32,minel, avenija, autobuska, navigator 2,blok 23 office...

Blok 29

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno
(Parkirač, 27. februar 2019 17:41)

Pa zato i treba uvesti zone, stanari sa povlašćenim kartama, a gostujući punu cenu, isto kao i u centru ili bilo gde drugo.

U Bloku 29 isto, na sredini ulice u Zorana Đinđića zona, a na 10m u bloku džabe, e pa nema smisla.. ili svi ili niko!

Ringe ringe raja!!!

pre 5 godina

A najvise me je odusevilo ovaj Blok A u kojemnema mesta za parkuranje a onda i pravljenje tzv. Sakure naspram DzJedra i Air Srbije bas uz BRODOGRADILISTE, TOPLANU (gadjanu tomahavkom) i ŠLJUNKAROM za koju smo mi stanari Bl 70a pisali gomilu peticija. I sve to spram Medjunarodne bus stanice. A parkiracemo se nigde.
O kakvom ekskluzivitetu mi ovde pricamo?

Aleksandra N.

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.

србин

pre 5 godina

Хахаха, не верујем! Толико су су зона направили зона у Београду и толики набили цене, да немају где, па су сад нашли разлог и прешли на НБГ. Мало је ово зона до сад. Ускоро ће верујем и повећање цене паркинга……

Nikola

pre 5 godina

Treba uvesti naplatu i prepustiti problem trzistu. Cena parkinga se dize dok se ne izjednaci ponuda i potraznja. Tako stvoren profit se moze ulagati u nove garaze. Vise cene parkinga ce takodje stimulisati investirote da prave podzemne parking garaze.

21

pre 5 godina

Pa sve govori cinjenica da par stotina metara dalje postoji plava zona u BZDj za koju moze da se kupi dnevna karta. Ali naravno to neodgovara onima koji zele da se tu parkiraju pa idu na posao, jer mora da se plati. I gle cuda najvise se bune upravo ti ljudi, a sve pod mantrom - ma sa zonom nece ni stanarima biti bolje. Iskreno, jedva cekam da ih uvedu.

Topalovići

pre 5 godina

Kakva zabluda da će zona da je im reši probleme ! Mesta nećete imati a plaćaćete im globu. Živim u centru i ništa lakše ne nalazim mesto a plaćam. Ne budite ovce.

mislivoje

pre 5 godina

poenta je priče da je tu bilo mesta ne za sve stanare zgrade vrć za polovinu
sada kad su se stanovi rasprodali došli novi.. na jedan stan dođu i 2 automobila
ista parking mesta samo tri put više vozila....
Treba uvesti zakon kao u Japanu
Vozilo može da kupi samo onaj koji ima obezbeđen parking

zanimljiv pogled

pre 5 godina

@Parkirač

Tacno je da postoje garaze ispod svake stambene zgrade u bloku, ali su ti parkinzi prepuni. Jednostavno prilikom gradnje nije ispostovano pravilo jedan stan/jedno garazno mesto.Jedan standardan ulaz ima u proseku 40tak stanova, a na jednoj garazi se nalazi 6 ulaza. U garazi ima 120-130 garaznih mesta. Skoro 50% stanara dakle nema obezzbedjen parking. Ko zna da li ce se zoniranjem resiti problem , ali ce makar biti neko ko konstantno proverava da li je neko platio kartu pa ce osobe koje vole da se parkiraju po krivinama i na zelenim povrsinama poceti mnogo cesce da dobijaju cesstitke od parking servisa. Takodje ima i neki reciprocitet posto ja kad odem negde u centar i zelim da se parkiram placam kartu...meni to ne smeta.

priprema za radio®

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.
(Aleksandra N., 27. februar 2019 18:20)

Zonsko parkiranje je uvedeno u jesen 2003. godine (nije ga uveo SNS). Znam, jer sam "povlašćenu poslovnu" mesečnu kartu počeo da plaćam tada, pa narednih 11 godina ("bacio" sam na to "povlašćeno" do 2014. barem 10.000 eura, dok bih to isto kao "povlšćeni stanar" platio, po današnjim cenama, ukupno 500 eura (450 dinara*12 meseci*11 godina)). Pa sam tada promenio lokaciju poslao i silom prilika prest'o koristiti takvu "poslovnu povlašćenost" ...
Tek, bilo kako bilo, zašto bi stanar Pop Lukine ili M. Birjuzova (što je danas "ljubičanstvena zona") bio "zaštićen" od mene tako da ja kod njega ne smem ostati (uz plaćanje) kolima parkiran duže od pola sata (pa ja kod njega više i ne idem "u goste"), a on, kada dodje kod mene "u goste", u blok 24, on ovde ostane koliko hoće parkiran. I sve to "gratis" (suprotno straom rimskom načelu "Ni kod babe nema džabe").
Ja tu osećan neku neravnopravnost. Da je on "jednakiji" od mene.
Jer, on može vremenski neograničeno i kod sebe, i kod mene.
A meni, ograničavanjem vremena zadržavanja u njegovoj zoni, praktično je ograničeno i pravo kretanja.
On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.

србин

pre 5 godina

Између осталог, свака зграда треба да има свој паркинг као рецимо неке зграде у блоку 45.
И мислите мало и о паркингу кад купујете стан.

Srba 70

pre 5 godina

A šta da kažemo mi u bloku 70. Ni ulicom se više proći normalno ne može. Nek sklone desetine kombija parkiranih kao "magacini" na ciglama sa razvučenim najlonima između. Od bloka 70 su nam napravili kinesko smetlište. Blato, rupe, đubre. Ovim ljudima u okolini Sava centra i delte uopšte ne zavidim. Naprave poslovnu zgradu za 1000 zaposlenih a parking imaju samo povlašćeni. Blokovi su postali sabirni centri nekulture, vidi mesto za auto, ali tu je ljuljaška na travi, ma nema veze niko je ne koristi.

sale

pre 5 godina

Beograd je pred totalnim kolapsom,infrastruktura nema gde vise da se siri i prihvati ovoliki broj ljudi i vozila,situacija je svakim danom sve gora i gora,imao ili nemao para svejedno kvalitet zivota je sve losiji, ja bih samo voleo da znam koliko se ljudi naselilo u Beogradu zadnjih 6 godina,mislim da je ta cifra kljucna za ovu katastrofu koja se svakodnevno desava gradjanima Beograda

riko

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.
(parx, 27. februar 2019 17:22)

Koji to auto ne truje?

JOhn

pre 5 godina

Zivim u bloku 21..stoji da je jako tesko naci parking pre podne i hiljadu puta se iznerviram sto ne mogu da nadjem mesto ali i pored toga ne zelim zonu..necu da placam ni jedan dinar jer i pored toga mi niko nece garantovati mesto. I dalje ce ovi iz banaka parkirati tu i placati doduse jer imaju..da nemaju isli bi gsp-om na posao.

xxxxz

pre 5 godina

čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim


Moze! Ja to radim tako sto parkiram ukutro u centru, saceka me kazna 1000din popodne ako sutra platim tako da me parkiranje u centru izlazi evro na sat,.meni ok

Zoran

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. (max, 27. februar 2019 14:00)

Tako je. Idioti su uveli plaćanje parkinga u Milutina Milankovića, a od pre neki dan i u Narodnih heroja i time uterali sve u blokove i napravili gužvu stanarima.
Sada će uvesti plaćanje stanarima, a i onima sa strane koji će i dalje parkirati jer moraju.
Tako će Vesić i bratija omastiti još više jer Parking servis niko ne kontroliše...

Миле Контраш

pre 5 godina

Зашто су становници зграда у Београду убеђени да околина зграда несумњиво припада само њима, да ли плаћају порез на паркинг, не, дакле паркинг је јавна површина. То што је вама при продаји стана неко рекао да зграда има паркинг то је ваш пороблем, купили сте стан не читав блок.

Parkirač

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno

momčiloNS

pre 5 godina

Pojam povlaštene parking karte po meni je duboko neustavan jer diskriminiše ljude po nekom osnovu (konkretno mestu boravka). Ovde pričamo o javnoj površini svih građana, a ne o privatnim dvorištima zgrada. Dolazimo u situaciju da u "mojom ulici" za mene ne važe pravila kao za ostale. Zašto bi bilo ko bio povlašten? Da li u krajnjem slučaju ove matematike mogu tvrditi da bilo koji zakon ne važi za mene jer "tu živim"?

parx

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.

Parkirač

pre 5 godina

Radim u bloku 22. Ispod svih zgrada u bloku su garaže. Vlasnici garažnih mesta su verovatno vlasnici stanova. Dosta njih su stanove dobili kao pripadnici vojske i sl. Onda su te stanove prodali, posebno prodali i garažna mesta i sad vlasnici stanova parkiraju na spoljnim mestima. Sad se bune i ljudi koji imaju garažno mesto (njih često mrzi da se spuštaju u garažu), i ljudi koji ga nemaju. A to će kao da reše tako što će da uvedu zonu. A u Z. Đinđića je veći haos posle uvođenja zone, to može da vidi svako ko prolazi između 11 i 17h

bogdan

pre 5 godina

Kod nas u bloku 21 problemi su višestruki. Nemamo podzemne garaže ispod zgrada, kola je puno u samom bloku a o došljacima da ne pričamo. Poslovni centar ušće više nema parking a i tržni je zatvorio svoj za zaposlene pa svi dolaze kod nas. U bloku je puno banaka i firmi čiji zaposleni uglavnom dolaze kolima i to uvek je to samo vozač... U toku dana onih što parkiraju na 15ak minuta je gomila. Pa stanu na sred parkinga i ti ako hoćeš da ideš negde možeš da se češeš. A parking servis neće da ih nosi.... Mislim da zona neće mnogo pomoći....

priprema za radio®

pre 5 godina

@Pravda za zaposlene
„Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako...“

Pa, i ja radim u BG, kao i ti, samo što ja, pošto radim „u zoni“, ne mogu tokom radnog vremena besplatno da držim kola „u zoni“ (čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim).
Gde je tu ta, kako je zovu, „ravnopravnost“?
Dakle, „razumem“ ja tebe potpuno, isti mi vazduh dišemo, iisti nas komunalni i saobraćajni haos guši, ali, kao stanar tog dela grada gde ti „gratis“ parkiraš (vremenski neograničeno), ja sam ipak za to da se uvede zona tu gde ja živim, da haos bude manji.
Jer, ako je „zona“ uvedena u centar zbog komunalnog reda ( a time je pravdano uvodjenje i širenje zona), ja mislim da komunalni red treba da bude u celom gradu. I ja sam za to da se apsolutno celi Beograd „zonira“. Svako parče...
Pa onda neće biti prelivanja komunalnog haosa u područja koja se graniče sa zonama, a kakav problem sada postoji.
I onda ćemo lepo svi da idemo biciklom.

bane

pre 5 godina

Kao što je neko fenomenalno rekao, problem je višeslojni, rešenja nema na vidiku, administrativno i zakonski građani se teraju u nefunkcionalan život. Gradski prevoz - spor, neudoban, gužva! Taksi - preskup! Alternativni taksi - ukida se, vodi se hajka! Parkinga - nema! Linijski taksi - ne postoji! Metro - ne postoji! Garaže - perskupe ili ih nema! Meni uopšte nije jasno koja je dugoročna strategija grada za ovaj problem. Reč je o životu i poslovnosti jednog glavnog grada, koji ima rešenja iz 60-ih godina. Bojim se da se grad polako parališe. Problem je svakodnevno sve veći i veći. Rešenje se ne nazire.

ljilja

pre 5 godina

Ja sam za to da plaćaju parking po cenama celodnevnih karata pa puta 30 dana.. .. Ukinuti povlašćene cene parkinga nego da za sve bude isto

7 blokova

pre 5 godina

Zona, naravno. Pakao je nastao kad su firme iz centra pocele da se sele na NBGD od Sava Centra do Novog Merkatora poslednjih 15 godina. Sada imamo starosedeoce (moji roditelji), njihovu decu koja su nekako kupila stan u kraju (zaista je preudoban za zivot), nove zgrade oko Arene sa novim stanarima, firme duz Zorana Djindjica ukljucujuci banke, lokale, GTC, Blue House kod SIV-a, a bogami nam se zida i novi kompleks kod crkve u bloku 32. Svi smo uspeli da se naguramo od Milentija Popovica, preko Antifasisticke borbe, Spanskih boraca i Bulevara umetnosti, od Mihajla Pupina, Zorana Djindjica do Milutina Milankovica. Ajde sto je ludilo za parking, a tek da vidite avanturu kad kupujete stan na toj poziciji.

krle

pre 5 godina

u jednoj zgradi kada je gradjena bilo je 5 automobila, sada svaki stan ima bar jedan. mnogi imaju dva ili tri po stanu. godinama problem raste, ljudi koji tu zive nisu reagovali i sad kada skoro pa nema resenja sad su se setili. pakao je u celom gradu a i dalje se dozvoljava zidanje, kupovina stana bez garaze ili parking mesta.

Milica

pre 5 godina

Zar nije logičnije tražiti ukidanje plaćanja u Bulevaru Zorana Djindjića i zaposleni u okolnim zgradama (poslovnim i stambenim) neće ulaziti u blokove?

^_^

pre 5 godina

Toliko tesko napraviti parking na 3-4 sprata? Ovi kad bi videli kakav automatski parking servis u Japanu I J. Koreji koriste slosilo bi im se odmah...

pishel

pre 5 godina

Niko ne spominje nepotrebno dizanje zgrada po celom Novom Beogradu. Gde god ima slobodna parcela ti zgradu podigni. Peru pare, nista drugo. Naravno nema odgovornih.

Stanarka

pre 5 godina

Vidim po komentarima da tačno znaju o čemu se priča stanari sa istim problemima a da se najviše bune oni koji i prave te probleme. U stvari, izvinjavam se, problem je izazvala gradska vlast nepromišljenim razvojem grada i uslova za izgradnju poslednjih 20 godina. Samo m2 za prodaju bez ikakve prateće infrastrukture. Stanari su čak i planski kupovali stanove u isključivo stambenim blokovima, sa zelenilom i bezbednim prostorima za decu. Odjednom im se pravo na njihov prostor oduzima, u roku od par godina je povećanjem broja zgrada u okolini nastao potpuni haos, koji je kulminirao poslednjih meseci od kad SC Ušće sa pravom naplaćuje svoj parking. Zašto meni treba da bude normalna situacija da se vrtim u krugu po bloku dok neka persona ne izađe iz tramvaja i ne sedne u svoj auto besplatno parkiran ispred moje zgrade za koju ja plaćam porez? Zašto ne smem da odvedem dete kod lekara kolima u radno vreme jer znam da neću imati gde da parkiram kad se vratim? Zapto poslovne zgrade koriste i onako nedovoljan broj garažnih mesta za službene automobile koji se ne voze stalno i samo za Direktore i pivlašćenje, a za ostale radnike ih baš briga? Grad MORA da reguliše javni prevoz i javne garaže na udarnim tačkama. Ne može da povećava cene garaža i zona u centru i ne uradi ništa drugo! I ne, nažalost, ne smemo da stavimo rampe na blokove, jer druge stvari u gradu ne funkcionišu pa je dizanje rampi za javne službe misaona imenica...

dule

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji žele uvođenje zona. OK, ne možete da parkirate, nema mesta. Rešenje - uvede se zona i to sa ograničenim dozvoljenim vremenom parkiranja. Ali, sad odjednom prvi sledeći pojas gde nema zone postaje prebukiran. Pa se i tu uvede zona. I tako se širi dok sve ne bude pokriveno i svi mogu lepo da parkiraju ispred svoje zgrade. Super. Ali da li je tako?

Ajmo kod kuma na slavu - može ali taksijem ili busom, kod njega je zonirano.
Ajd idem na posao kolima - neće moći, zonirano.
Idem kod roditelja da ih posetim i da se malo ispričamo - isto kao i kod kuma.

I tako dalje, gde god hoćete da idete će biti super, lako ćete naći mesto za parking. Al' da se zadržite dva - tri sata maksimum. Ako vama to odgovara svaka čast, meni lično je to sramota.

ich

pre 5 godina

bice jos gore kad se zavrse dve velike poslovne zgrade u milutina milankovica. problem je sto poslodavci ne obezbedjuju zaposlenima parking mesta, a gsp je katastrofa.

Deša

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.
(prdn8, 27. februar 2019 13:22)A kako ces na posao!?Gde ces da parkiras!?

Djox

pre 5 godina

Problem je višeslojan. Prvo javni prevoz nam je katastrofa, niko neće da se klati prepunim autobusima. Drugo uprkos svim propisima donešenim u poslednjih ne znam kolko godina zidaju se zgrade bez garaža. A u zgradama koje imaju garažu ljudi neće da ih kupe već radije se parkiraju oko zgrade na divljaka. Kao treće jako malo javnih garaža. Naravno, tamo gde ima garaža ljudi radije ne bi da plaćaju pa se parkiraju gde stignu. Govorim o celom Beogradu...

Reziel

pre 5 godina

Stanari sami traze da plaćaju Oarking servisu kada istave auto ispred svog stana????!!! Ma važi.....
(Cccc..., 27. februar 2019 12:45)

Gde živiš ti? Stanari plaćaju simboličnu parking kartu, tipa 90 dinara ceo mesec za odredjeni zonirani deo oko zgrade i okolo. Iskreno ja sam u centru u drugoj zoni i svanulo nam je kada su zonirali. Nije poenta toliko u plaćanju, već u tome što zaposleni u okolini ne mogu po ceo dan da ostave auto tu, već do dva sata. Onda im se i na isplati da staju pa preparkiravaju i skoro uvek ima mesta. Da se razumemo, ne mogu uvek da stanem ispred zgrade, ali na 3 do 5 minuta hoda mogu.

Pravda za zaposlene

pre 5 godina

Radim u Bloku 19a. Kada dodjem u pola devet - mesta za parking u ovom bloku nema. Trazim u sledecem bloku, cesto i tu jedva pronadjem... Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako... Jednostavno problem se ne moze resiti u kratkom roku: potrebno je poboljsati javni prevoz (vise autobusa, brza frekvencija, vise linija) i, naravno, napraviti metro - to je apsolutni imperativ. Sve ostalo je samo krpljenje... Eventualno, zabraniti uvoz starih automobila (recimo starijih od 6 godina), kontrolisati zagadjenje i izbacivati iz saobracaja one koji zagadjuju (starije) - mada je ovo verovatno totalo nerealno jer bi pogodilo najnize slojeve koji kupuju automobile od par hiljada EUR ... Jer, automobili su nas prosto ugusili i za par godina cemo doci dotle da u Beogradu nece moci da se zivi... Putujem dosta po Evropi i nigde ne vidim da su automobili zauzeli SVE slobodne povrsine, ukljucujuci i kompletno trotoare... Ovo kod nas je ludilo vec sada, a potpuni kolaps u najavi...

neko

pre 5 godina

Treba da svratite na Hadzipopovac da vidite Albanske spomenice , Primorsku , Bistricku i ostale ulice na sta lice jer je Cvijiceva zonirana pa bi svi 20 metara dalje u ovim navedenim ulicama da parkiraju za dzabe.Totalan haos, da bi izasao iz Zgrade ili dvorista ne gine preskakanje preko haube nekog automobila.Definitivno treba zonirati uzi i siri centar grada!

max

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. Sto znaci da zaposleni ne mogu da parkiraju jer im nista ne znaci parking na 3 sata. Ne mogu da ga preparkiraju jer je svuda okolo ista zona. Parkirace samo oni koji zavrsavaju neki posao na sat dva tri a takvih je daleko manje od zaposlenih kojima treba parking na najmanje 8-9-10 sati. Naravno svaka poslovna zgrada ima odredjen broj parking mesta za svoje zaposlene. Sta reci, neka firme razmisljaju gde ce otvoriti kancelarije i time neka razmisljaju investitori ubuduce kako ce da planiraju poslovne zgrade. Ne mozes da pravis poslovnu zgradu stedeci na parkingu i da ispastaju stanari okolnih zgrada. Nisu problem oni koji parkiraju na sat dva da zavrse neki posao vec zaposleni sto okupiraju parking stanara na 8-9-10 sati.

priprema za radio®

pre 5 godina

Ja živim u Bloku 24 i ja sam spreman da potpišem tu istu peticiju, jer je i kod nas haos ne samo zbog "došljaka" ( ljudi koji rade u tom delu N.BG, pa preko dana "gratis" ostave kola u bloku i oko njega ), već i zbog niza lokala (kafića, picerija i sl.).
Uostalom, ako ćemo o jednakosti, ja ne mogu da odem kolima i ostavim ih "gratis" celi (radni) dan u npr. Maršala Birjuzova ( već mesečno plaćam mesto u garaži u Rajićevoj ), dok onaj koji npr. živi u Maršala Birjuzova, a dolazi na posao na N.BG, može koliko god želi "gratis" da drži svoja kola kod mene u bloku (ili okolo).
Idemo istu relaciju kolima, svaki dan, on i ja, samo u kontra smeru, pravimo isti haos u saobraćaju. Ali, taj "luksuz" parkiranja u zoni gde radim ja platim još dodatmo 150 eura na ime parkiranja, a on sve to "gratis". Jer njemu u LK piše da živi u M. Birjuzova, a meni piše N.BG.

Donglai Pei

pre 5 godina

Ako se parking mesta koja koriste stanari ne nalaze na javnoj povrsini vec na njihovoj zgradi pripadajucoj gradjevinskoj parceli za koju oni placaju porez i koju su oni duzni da odrzavaju (ciscenje snega, lisca i slicno) onda mogu i sami da postave stubice ili sta vec i onemoguce parkiranje dosljacima.

pedja sarkazam

pre 5 godina

a dom zdravlja u Silerovoj. kod solitera nema mesta godinama, ali je bilo kod zmajevih kula. preko dana nema ni tamo juce sam se parkirao na 500m od zgrade!!!

Stepa

pre 5 godina

Hoćemo zonu i na Lekinom brdu! Nepodnošljivo postaje, pogotovo zbog onih koji misle da je ispred njihove avlije njihova i trotoar pa stavljaju nezakonito kante, bidone, letve...Komunalci naravno neće da rade svoj posao.

Posmatrač

pre 5 godina

I preko puta hotela Jugoslavija uvesti zonu, ovo više nije normalno. Sud, zaposleni u Energoprojektu, u starom Merkatoru plus privatne firme po zgradama,i kolaps.

nemke

pre 5 godina

broj vozila u beogradu je porastao za 30% u poslednjih par godina.mora se povecati broj mesta za parkiranje kako bi se amortizovao taj rast. posto nemamo napredan sistem prevoza u gradu najbolje resenje za te blokove oko sava centra i usca je da se usece parking uz ulicu gde god je to moguce jer to sad nije slucaj. ljudi u ulicicama parkiraju horizontalno a tako se mnogo gubi. ima prostora da se usece parking uz ulicu jer ima puno livadica koje to dozvoljavaju, ne ugrozavaju se ni pesaci niti se oduzima od parka vec se na optimalniji nacin koristi povrsina koja je na raspolaganju. e sad opstina to nece jer im je takvo resenje skupo a "politicki neisplativo".

prdn8

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.

qwerty

pre 5 godina

@Ccc....
Da. Ja zivim u 21. bloku i stanari traze uvodjenje zone i to trece, druge ili prve i to je ziva istina. A nasa logika je da cemo rado da platimo mesecnu zonu i imamo relativno bolju situaciju sa “komjuterima” koji parkiraju kod nas pa na posao u grad idu busom. Hotel Hayat takodje nema parking.

19a

pre 5 godina

Ima parkinga u 19a, ali je i konstantan strah da ce vam neko izgrebati, ulubiti, obiti auto, a da ne pricam o skidanju guma/tockova i kradji auta. Na autoput se izadje za manje od 10s.

Aleksa

pre 5 godina

Umesto da traze ukidanje parking mesta u Milutina Milankovica zato sto se sad haos preneo kod njih u blok oni traze da i oni placaju🤣😂 i tako u krug...

Младен

pre 5 godina

Боље направите рампе за које ћете само ви станари зграда имати кључеве. Погледате како су то лако решили у Словенији у Љубљани где свака зграда и блок зграда имају свој ограђени пркинг.

Goran

pre 5 godina

Koji stanari bloka 19? Blok 19 je sava centar i zgrada delte. Nema stanara.
Elem, problem je realno veoma veliki. Naročito 21. blok koji je dodatno i poslednje mesto za parkiranje sa novobeogradske strane za one koji dođu dotle pa nastave prevozom u grad. Zauzeta je svaka površina gde i teorijski može da stane neko vozilo.

Srbin

pre 5 godina

Reporterka ne zna ni gde se nalazi. Ono je bio 21. blok kod 6 kaplara. Moglo bi se i malo povećati broj parking mesta. Te zgrade u bloku 21 su iz 1964. godine. Broj parking mesta je isti kao i onda. A svi znamo koliko je tada bilo automobila a koliko danas.

Aleksa

pre 5 godina

Umesto da traze ukidanje parking mesta u Milutina Milankovica zato sto se sad haos preneo kod njih u blok oni traze da i oni placaju🤣😂 i tako u krug...

max

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. Sto znaci da zaposleni ne mogu da parkiraju jer im nista ne znaci parking na 3 sata. Ne mogu da ga preparkiraju jer je svuda okolo ista zona. Parkirace samo oni koji zavrsavaju neki posao na sat dva tri a takvih je daleko manje od zaposlenih kojima treba parking na najmanje 8-9-10 sati. Naravno svaka poslovna zgrada ima odredjen broj parking mesta za svoje zaposlene. Sta reci, neka firme razmisljaju gde ce otvoriti kancelarije i time neka razmisljaju investitori ubuduce kako ce da planiraju poslovne zgrade. Ne mozes da pravis poslovnu zgradu stedeci na parkingu i da ispastaju stanari okolnih zgrada. Nisu problem oni koji parkiraju na sat dva da zavrse neki posao vec zaposleni sto okupiraju parking stanara na 8-9-10 sati.

priprema za radio®

pre 5 godina

Ja živim u Bloku 24 i ja sam spreman da potpišem tu istu peticiju, jer je i kod nas haos ne samo zbog "došljaka" ( ljudi koji rade u tom delu N.BG, pa preko dana "gratis" ostave kola u bloku i oko njega ), već i zbog niza lokala (kafića, picerija i sl.).
Uostalom, ako ćemo o jednakosti, ja ne mogu da odem kolima i ostavim ih "gratis" celi (radni) dan u npr. Maršala Birjuzova ( već mesečno plaćam mesto u garaži u Rajićevoj ), dok onaj koji npr. živi u Maršala Birjuzova, a dolazi na posao na N.BG, može koliko god želi "gratis" da drži svoja kola kod mene u bloku (ili okolo).
Idemo istu relaciju kolima, svaki dan, on i ja, samo u kontra smeru, pravimo isti haos u saobraćaju. Ali, taj "luksuz" parkiranja u zoni gde radim ja platim još dodatmo 150 eura na ime parkiranja, a on sve to "gratis". Jer njemu u LK piše da živi u M. Birjuzova, a meni piše N.BG.

pishel

pre 5 godina

Niko ne spominje nepotrebno dizanje zgrada po celom Novom Beogradu. Gde god ima slobodna parcela ti zgradu podigni. Peru pare, nista drugo. Naravno nema odgovornih.

Srbin

pre 5 godina

Reporterka ne zna ni gde se nalazi. Ono je bio 21. blok kod 6 kaplara. Moglo bi se i malo povećati broj parking mesta. Te zgrade u bloku 21 su iz 1964. godine. Broj parking mesta je isti kao i onda. A svi znamo koliko je tada bilo automobila a koliko danas.

Reziel

pre 5 godina

Stanari sami traze da plaćaju Oarking servisu kada istave auto ispred svog stana????!!! Ma važi.....
(Cccc..., 27. februar 2019 12:45)

Gde živiš ti? Stanari plaćaju simboličnu parking kartu, tipa 90 dinara ceo mesec za odredjeni zonirani deo oko zgrade i okolo. Iskreno ja sam u centru u drugoj zoni i svanulo nam je kada su zonirali. Nije poenta toliko u plaćanju, već u tome što zaposleni u okolini ne mogu po ceo dan da ostave auto tu, već do dva sata. Onda im se i na isplati da staju pa preparkiravaju i skoro uvek ima mesta. Da se razumemo, ne mogu uvek da stanem ispred zgrade, ali na 3 do 5 minuta hoda mogu.

ich

pre 5 godina

bice jos gore kad se zavrse dve velike poslovne zgrade u milutina milankovica. problem je sto poslodavci ne obezbedjuju zaposlenima parking mesta, a gsp je katastrofa.

Младен

pre 5 godina

Боље направите рампе за које ћете само ви станари зграда имати кључеве. Погледате како су то лако решили у Словенији у Љубљани где свака зграда и блок зграда имају свој ограђени пркинг.

bane

pre 5 godina

Kao što je neko fenomenalno rekao, problem je višeslojni, rešenja nema na vidiku, administrativno i zakonski građani se teraju u nefunkcionalan život. Gradski prevoz - spor, neudoban, gužva! Taksi - preskup! Alternativni taksi - ukida se, vodi se hajka! Parkinga - nema! Linijski taksi - ne postoji! Metro - ne postoji! Garaže - perskupe ili ih nema! Meni uopšte nije jasno koja je dugoročna strategija grada za ovaj problem. Reč je o životu i poslovnosti jednog glavnog grada, koji ima rešenja iz 60-ih godina. Bojim se da se grad polako parališe. Problem je svakodnevno sve veći i veći. Rešenje se ne nazire.

Goran

pre 5 godina

Koji stanari bloka 19? Blok 19 je sava centar i zgrada delte. Nema stanara.
Elem, problem je realno veoma veliki. Naročito 21. blok koji je dodatno i poslednje mesto za parkiranje sa novobeogradske strane za one koji dođu dotle pa nastave prevozom u grad. Zauzeta je svaka površina gde i teorijski može da stane neko vozilo.

Pravda za zaposlene

pre 5 godina

Radim u Bloku 19a. Kada dodjem u pola devet - mesta za parking u ovom bloku nema. Trazim u sledecem bloku, cesto i tu jedva pronadjem... Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako... Jednostavno problem se ne moze resiti u kratkom roku: potrebno je poboljsati javni prevoz (vise autobusa, brza frekvencija, vise linija) i, naravno, napraviti metro - to je apsolutni imperativ. Sve ostalo je samo krpljenje... Eventualno, zabraniti uvoz starih automobila (recimo starijih od 6 godina), kontrolisati zagadjenje i izbacivati iz saobracaja one koji zagadjuju (starije) - mada je ovo verovatno totalo nerealno jer bi pogodilo najnize slojeve koji kupuju automobile od par hiljada EUR ... Jer, automobili su nas prosto ugusili i za par godina cemo doci dotle da u Beogradu nece moci da se zivi... Putujem dosta po Evropi i nigde ne vidim da su automobili zauzeli SVE slobodne povrsine, ukljucujuci i kompletno trotoare... Ovo kod nas je ludilo vec sada, a potpuni kolaps u najavi...

Djox

pre 5 godina

Problem je višeslojan. Prvo javni prevoz nam je katastrofa, niko neće da se klati prepunim autobusima. Drugo uprkos svim propisima donešenim u poslednjih ne znam kolko godina zidaju se zgrade bez garaža. A u zgradama koje imaju garažu ljudi neće da ih kupe već radije se parkiraju oko zgrade na divljaka. Kao treće jako malo javnih garaža. Naravno, tamo gde ima garaža ljudi radije ne bi da plaćaju pa se parkiraju gde stignu. Govorim o celom Beogradu...

Donglai Pei

pre 5 godina

Ako se parking mesta koja koriste stanari ne nalaze na javnoj povrsini vec na njihovoj zgradi pripadajucoj gradjevinskoj parceli za koju oni placaju porez i koju su oni duzni da odrzavaju (ciscenje snega, lisca i slicno) onda mogu i sami da postave stubice ili sta vec i onemoguce parkiranje dosljacima.

dule

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji žele uvođenje zona. OK, ne možete da parkirate, nema mesta. Rešenje - uvede se zona i to sa ograničenim dozvoljenim vremenom parkiranja. Ali, sad odjednom prvi sledeći pojas gde nema zone postaje prebukiran. Pa se i tu uvede zona. I tako se širi dok sve ne bude pokriveno i svi mogu lepo da parkiraju ispred svoje zgrade. Super. Ali da li je tako?

Ajmo kod kuma na slavu - može ali taksijem ili busom, kod njega je zonirano.
Ajd idem na posao kolima - neće moći, zonirano.
Idem kod roditelja da ih posetim i da se malo ispričamo - isto kao i kod kuma.

I tako dalje, gde god hoćete da idete će biti super, lako ćete naći mesto za parking. Al' da se zadržite dva - tri sata maksimum. Ako vama to odgovara svaka čast, meni lično je to sramota.

JOhn

pre 5 godina

Zivim u bloku 21..stoji da je jako tesko naci parking pre podne i hiljadu puta se iznerviram sto ne mogu da nadjem mesto ali i pored toga ne zelim zonu..necu da placam ni jedan dinar jer i pored toga mi niko nece garantovati mesto. I dalje ce ovi iz banaka parkirati tu i placati doduse jer imaju..da nemaju isli bi gsp-om na posao.

sale

pre 5 godina

Beograd je pred totalnim kolapsom,infrastruktura nema gde vise da se siri i prihvati ovoliki broj ljudi i vozila,situacija je svakim danom sve gora i gora,imao ili nemao para svejedno kvalitet zivota je sve losiji, ja bih samo voleo da znam koliko se ljudi naselilo u Beogradu zadnjih 6 godina,mislim da je ta cifra kljucna za ovu katastrofu koja se svakodnevno desava gradjanima Beograda

19a

pre 5 godina

Ima parkinga u 19a, ali je i konstantan strah da ce vam neko izgrebati, ulubiti, obiti auto, a da ne pricam o skidanju guma/tockova i kradji auta. Na autoput se izadje za manje od 10s.

neko

pre 5 godina

Treba da svratite na Hadzipopovac da vidite Albanske spomenice , Primorsku , Bistricku i ostale ulice na sta lice jer je Cvijiceva zonirana pa bi svi 20 metara dalje u ovim navedenim ulicama da parkiraju za dzabe.Totalan haos, da bi izasao iz Zgrade ili dvorista ne gine preskakanje preko haube nekog automobila.Definitivno treba zonirati uzi i siri centar grada!

Posmatrač

pre 5 godina

I preko puta hotela Jugoslavija uvesti zonu, ovo više nije normalno. Sud, zaposleni u Energoprojektu, u starom Merkatoru plus privatne firme po zgradama,i kolaps.

qwerty

pre 5 godina

@Ccc....
Da. Ja zivim u 21. bloku i stanari traze uvodjenje zone i to trece, druge ili prve i to je ziva istina. A nasa logika je da cemo rado da platimo mesecnu zonu i imamo relativno bolju situaciju sa “komjuterima” koji parkiraju kod nas pa na posao u grad idu busom. Hotel Hayat takodje nema parking.

Deša

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.
(prdn8, 27. februar 2019 13:22)A kako ces na posao!?Gde ces da parkiras!?

Stepa

pre 5 godina

Hoćemo zonu i na Lekinom brdu! Nepodnošljivo postaje, pogotovo zbog onih koji misle da je ispred njihove avlije njihova i trotoar pa stavljaju nezakonito kante, bidone, letve...Komunalci naravno neće da rade svoj posao.

^_^

pre 5 godina

Toliko tesko napraviti parking na 3-4 sprata? Ovi kad bi videli kakav automatski parking servis u Japanu I J. Koreji koriste slosilo bi im se odmah...

prdn8

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.

Milica

pre 5 godina

Zar nije logičnije tražiti ukidanje plaćanja u Bulevaru Zorana Djindjića i zaposleni u okolnim zgradama (poslovnim i stambenim) neće ulaziti u blokove?

priprema za radio®

pre 5 godina

@Pravda za zaposlene
„Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako...“

Pa, i ja radim u BG, kao i ti, samo što ja, pošto radim „u zoni“, ne mogu tokom radnog vremena besplatno da držim kola „u zoni“ (čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim).
Gde je tu ta, kako je zovu, „ravnopravnost“?
Dakle, „razumem“ ja tebe potpuno, isti mi vazduh dišemo, iisti nas komunalni i saobraćajni haos guši, ali, kao stanar tog dela grada gde ti „gratis“ parkiraš (vremenski neograničeno), ja sam ipak za to da se uvede zona tu gde ja živim, da haos bude manji.
Jer, ako je „zona“ uvedena u centar zbog komunalnog reda ( a time je pravdano uvodjenje i širenje zona), ja mislim da komunalni red treba da bude u celom gradu. I ja sam za to da se apsolutno celi Beograd „zonira“. Svako parče...
Pa onda neće biti prelivanja komunalnog haosa u područja koja se graniče sa zonama, a kakav problem sada postoji.
I onda ćemo lepo svi da idemo biciklom.

Zoran

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. (max, 27. februar 2019 14:00)

Tako je. Idioti su uveli plaćanje parkinga u Milutina Milankovića, a od pre neki dan i u Narodnih heroja i time uterali sve u blokove i napravili gužvu stanarima.
Sada će uvesti plaćanje stanarima, a i onima sa strane koji će i dalje parkirati jer moraju.
Tako će Vesić i bratija omastiti još više jer Parking servis niko ne kontroliše...

krle

pre 5 godina

u jednoj zgradi kada je gradjena bilo je 5 automobila, sada svaki stan ima bar jedan. mnogi imaju dva ili tri po stanu. godinama problem raste, ljudi koji tu zive nisu reagovali i sad kada skoro pa nema resenja sad su se setili. pakao je u celom gradu a i dalje se dozvoljava zidanje, kupovina stana bez garaze ili parking mesta.

Миле Контраш

pre 5 godina

Зашто су становници зграда у Београду убеђени да околина зграда несумњиво припада само њима, да ли плаћају порез на паркинг, не, дакле паркинг је јавна површина. То што је вама при продаји стана неко рекао да зграда има паркинг то је ваш пороблем, купили сте стан не читав блок.

7 blokova

pre 5 godina

Zona, naravno. Pakao je nastao kad su firme iz centra pocele da se sele na NBGD od Sava Centra do Novog Merkatora poslednjih 15 godina. Sada imamo starosedeoce (moji roditelji), njihovu decu koja su nekako kupila stan u kraju (zaista je preudoban za zivot), nove zgrade oko Arene sa novim stanarima, firme duz Zorana Djindjica ukljucujuci banke, lokale, GTC, Blue House kod SIV-a, a bogami nam se zida i novi kompleks kod crkve u bloku 32. Svi smo uspeli da se naguramo od Milentija Popovica, preko Antifasisticke borbe, Spanskih boraca i Bulevara umetnosti, od Mihajla Pupina, Zorana Djindjica do Milutina Milankovica. Ajde sto je ludilo za parking, a tek da vidite avanturu kad kupujete stan na toj poziciji.

momčiloNS

pre 5 godina

Pojam povlaštene parking karte po meni je duboko neustavan jer diskriminiše ljude po nekom osnovu (konkretno mestu boravka). Ovde pričamo o javnoj površini svih građana, a ne o privatnim dvorištima zgrada. Dolazimo u situaciju da u "mojom ulici" za mene ne važe pravila kao za ostale. Zašto bi bilo ko bio povlašten? Da li u krajnjem slučaju ove matematike mogu tvrditi da bilo koji zakon ne važi za mene jer "tu živim"?

Stanarka

pre 5 godina

Vidim po komentarima da tačno znaju o čemu se priča stanari sa istim problemima a da se najviše bune oni koji i prave te probleme. U stvari, izvinjavam se, problem je izazvala gradska vlast nepromišljenim razvojem grada i uslova za izgradnju poslednjih 20 godina. Samo m2 za prodaju bez ikakve prateće infrastrukture. Stanari su čak i planski kupovali stanove u isključivo stambenim blokovima, sa zelenilom i bezbednim prostorima za decu. Odjednom im se pravo na njihov prostor oduzima, u roku od par godina je povećanjem broja zgrada u okolini nastao potpuni haos, koji je kulminirao poslednjih meseci od kad SC Ušće sa pravom naplaćuje svoj parking. Zašto meni treba da bude normalna situacija da se vrtim u krugu po bloku dok neka persona ne izađe iz tramvaja i ne sedne u svoj auto besplatno parkiran ispred moje zgrade za koju ja plaćam porez? Zašto ne smem da odvedem dete kod lekara kolima u radno vreme jer znam da neću imati gde da parkiram kad se vratim? Zapto poslovne zgrade koriste i onako nedovoljan broj garažnih mesta za službene automobile koji se ne voze stalno i samo za Direktore i pivlašćenje, a za ostale radnike ih baš briga? Grad MORA da reguliše javni prevoz i javne garaže na udarnim tačkama. Ne može da povećava cene garaža i zona u centru i ne uradi ništa drugo! I ne, nažalost, ne smemo da stavimo rampe na blokove, jer druge stvari u gradu ne funkcionišu pa je dizanje rampi za javne službe misaona imenica...

Parkirač

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno

nemke

pre 5 godina

broj vozila u beogradu je porastao za 30% u poslednjih par godina.mora se povecati broj mesta za parkiranje kako bi se amortizovao taj rast. posto nemamo napredan sistem prevoza u gradu najbolje resenje za te blokove oko sava centra i usca je da se usece parking uz ulicu gde god je to moguce jer to sad nije slucaj. ljudi u ulicicama parkiraju horizontalno a tako se mnogo gubi. ima prostora da se usece parking uz ulicu jer ima puno livadica koje to dozvoljavaju, ne ugrozavaju se ni pesaci niti se oduzima od parka vec se na optimalniji nacin koristi povrsina koja je na raspolaganju. e sad opstina to nece jer im je takvo resenje skupo a "politicki neisplativo".

xxxxz

pre 5 godina

čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim


Moze! Ja to radim tako sto parkiram ukutro u centru, saceka me kazna 1000din popodne ako sutra platim tako da me parkiranje u centru izlazi evro na sat,.meni ok

pedja sarkazam

pre 5 godina

a dom zdravlja u Silerovoj. kod solitera nema mesta godinama, ali je bilo kod zmajevih kula. preko dana nema ni tamo juce sam se parkirao na 500m od zgrade!!!

Lilic

pre 5 godina

Ništa ne brinite. U svim gradovima Srbije je parkiranje veliki problem. Treba uvesti zakon, da se ni jedna stambena zgrada ne sme izgraditi, ako nema svoj podzemni parking.

riko

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.
(parx, 27. februar 2019 17:22)

Koji to auto ne truje?

Srba 70

pre 5 godina

A šta da kažemo mi u bloku 70. Ni ulicom se više proći normalno ne može. Nek sklone desetine kombija parkiranih kao "magacini" na ciglama sa razvučenim najlonima između. Od bloka 70 su nam napravili kinesko smetlište. Blato, rupe, đubre. Ovim ljudima u okolini Sava centra i delte uopšte ne zavidim. Naprave poslovnu zgradu za 1000 zaposlenih a parking imaju samo povlašćeni. Blokovi su postali sabirni centri nekulture, vidi mesto za auto, ali tu je ljuljaška na travi, ma nema veze niko je ne koristi.

Topalovići

pre 5 godina

Kakva zabluda da će zona da je im reši probleme ! Mesta nećete imati a plaćaćete im globu. Živim u centru i ništa lakše ne nalazim mesto a plaćam. Ne budite ovce.

Aleksandra N.

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.

србин

pre 5 godina

Између осталог, свака зграда треба да има свој паркинг као рецимо неке зграде у блоку 45.
И мислите мало и о паркингу кад купујете стан.

Tisina tamo !

pre 5 godina

I još jedan problem tu postoji.
Kojekakvi višednnevni festivali piva, koncerti i slične gluparije po Ušću, svi na takva zbivanja dolaze kolima koja parkiraju po 21. bloku između zgrada kako umeju. Kada se vraćaju posle pijani i drogirani, ne umeju da isparkiravaju, trube, dernjaju se, povračaju i uriniraju po bloku po celu noć.
Izmestiti takva dešavanja več jednom ili na hipodrom, ili negde na neke njive recimo u okolini aerodroma, da bi mi stanari imali normalan život.

pomorac

pre 5 godina

A nece da uvedu zonu u sred centra grada, ispod Cvijiceve ulice, u Profesorskoj Koloniji i Hadzipopovcu...zato sto je cela gradska uprava u 27. marta na 3 min. hoda odatle, kao i MUP Srbije u 29. novembra, i naravno da se svi parkiraju besplatno kod nas....kao i ostatak Beograda i Panceva,svi koji idu na posao u centar....tako da su jedan divan kraj, miran, sa puno parkova, pretvorili u javno parkiraliste...zbog sebe, naravno..

Ringe ringe raja!!!

pre 5 godina

A najvise me je odusevilo ovaj Blok A u kojemnema mesta za parkuranje a onda i pravljenje tzv. Sakure naspram DzJedra i Air Srbije bas uz BRODOGRADILISTE, TOPLANU (gadjanu tomahavkom) i ŠLJUNKAROM za koju smo mi stanari Bl 70a pisali gomilu peticija. I sve to spram Medjunarodne bus stanice. A parkiracemo se nigde.
O kakvom ekskluzivitetu mi ovde pricamo?

bogdan

pre 5 godina

Kod nas u bloku 21 problemi su višestruki. Nemamo podzemne garaže ispod zgrada, kola je puno u samom bloku a o došljacima da ne pričamo. Poslovni centar ušće više nema parking a i tržni je zatvorio svoj za zaposlene pa svi dolaze kod nas. U bloku je puno banaka i firmi čiji zaposleni uglavnom dolaze kolima i to uvek je to samo vozač... U toku dana onih što parkiraju na 15ak minuta je gomila. Pa stanu na sred parkinga i ti ako hoćeš da ideš negde možeš da se češeš. A parking servis neće da ih nosi.... Mislim da zona neće mnogo pomoći....

Miki

pre 5 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim koliko bahatosti i sebicluka vlada medju ljudima u ovoj zemlji.
Kada bi barem deset posto ove agresije upucene prema stanarima, zaposlenima, ovima i centra grada, ovima sa NBGD itd.
iskoristili na to da barem malo ukljucite mozak i shvatite da je problem u nama i da smo mi ti koji zajedno treba da promenimo ovo drustvo i drzavu, da se zapitamo dokle smo dosli i kuda idemo, ova zemlja bi procvetala.

Parkirač

pre 5 godina

Radim u bloku 22. Ispod svih zgrada u bloku su garaže. Vlasnici garažnih mesta su verovatno vlasnici stanova. Dosta njih su stanove dobili kao pripadnici vojske i sl. Onda su te stanove prodali, posebno prodali i garažna mesta i sad vlasnici stanova parkiraju na spoljnim mestima. Sad se bune i ljudi koji imaju garažno mesto (njih često mrzi da se spuštaju u garažu), i ljudi koji ga nemaju. A to će kao da reše tako što će da uvedu zonu. A u Z. Đinđića je veći haos posle uvođenja zone, to može da vidi svako ko prolazi između 11 i 17h

Meki

pre 5 godina

On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.
(priprema za radio®, 27. februar 2019 18:51)

A jel si razmisljao da svaka normalna zivotinja zeli da izadje iz kaveza i oslobodi se nepravedno uzete slobode? Da prevedem, da se ukine naplata parkinga osim za garaze u koje je investirano? Taj pristup ti je stran,jel?

parx

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.

Yuutopian

pre 5 godina

Što se tiče Novog Beograda, konkretno bloka 21 (Šest Kaplara), situacija u vezi parking mesta jeste loša i dramatično je pogoršana od kad je Parking Servis isto tako odlučio da nam *pomogne* 2016e napravivši plavu parking zonu u Bul. Z. Đinđića. Navodno, to je trebala biti besplatna zona ali je naplata uvedena posle mesec dana. Scenario koji se događa svakog jutra ali i popodneva, nam je svima poznat. Blok 21 je u mnogo lošijem položaju od svih ostalih komšija jer je izgrađen davne 1965-67, nijedna stambena zgrada nema podzemnu garažu dok svi ostali blokovi ih imaju. Broj stanova je 2369, bez novih, divljih dodataka u centru naselja, bez firmi, restorana, prodavnica i škola. Uvođenje zonskog parkiranja neće pomoći stanarima ovog naselja iz prostog razloga što parking mesta nema ni približno dovoljno i da se borba za parking mesto uglavnom vodi između komšija a ne sa namernicima. Ovi drugi zauzmu tek par mesta kad se mi negde odvezemo i ogromna većina stanara je prinuđena da parkira nepropisno, na trotoarima oko zgrada jer legalnih mesta jednostavno nikad i nije bilo dovoljno. Izađite noću oko ponoći i prošetajte po naselju, svi trotoari oko zgrada su popunjeni automobilima stanara, nema tu dođoša i zaposlenih u lokalnim firmama.

zanimljiv pogled

pre 5 godina

@Parkirač

Tacno je da postoje garaze ispod svake stambene zgrade u bloku, ali su ti parkinzi prepuni. Jednostavno prilikom gradnje nije ispostovano pravilo jedan stan/jedno garazno mesto.Jedan standardan ulaz ima u proseku 40tak stanova, a na jednoj garazi se nalazi 6 ulaza. U garazi ima 120-130 garaznih mesta. Skoro 50% stanara dakle nema obezzbedjen parking. Ko zna da li ce se zoniranjem resiti problem , ali ce makar biti neko ko konstantno proverava da li je neko platio kartu pa ce osobe koje vole da se parkiraju po krivinama i na zelenim povrsinama poceti mnogo cesce da dobijaju cesstitke od parking servisa. Takodje ima i neki reciprocitet posto ja kad odem negde u centar i zelim da se parkiram placam kartu...meni to ne smeta.

србин

pre 5 godina

Хахаха, не верујем! Толико су су зона направили зона у Београду и толики набили цене, да немају где, па су сад нашли разлог и прешли на НБГ. Мало је ово зона до сад. Ускоро ће верујем и повећање цене паркинга……

mislivoje

pre 5 godina

poenta je priče da je tu bilo mesta ne za sve stanare zgrade vrć za polovinu
sada kad su se stanovi rasprodali došli novi.. na jedan stan dođu i 2 automobila
ista parking mesta samo tri put više vozila....
Treba uvesti zakon kao u Japanu
Vozilo može da kupi samo onaj koji ima obezbeđen parking

nemanja

pre 5 godina

Tek ce biti ludilo kad se završi ncr, gtc, usce 2,west 65 tower, zeptera, park 11,sakura,blok 32,minel, avenija, autobuska, navigator 2,blok 23 office...

kajblo

pre 5 godina

Blok 70 u decembru kad svi navale kod Kineza je pakao najveci.Parkirace i na penzionera,kosarkaski teren,atomsko skloniste,rezervisano mesto za invalida,autobusku stanicu,gradiliste preko nam potrebne nove zgrade,zagradice hitnu pomoc,muriju,vatrogasce,majku sa detetom...
Svuda ce se nakaciti za Kineske patike i futrolu za mobilni telefon.

Blok 29

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno
(Parkirač, 27. februar 2019 17:41)

Pa zato i treba uvesti zone, stanari sa povlašćenim kartama, a gostujući punu cenu, isto kao i u centru ili bilo gde drugo.

U Bloku 29 isto, na sredini ulice u Zorana Đinđića zona, a na 10m u bloku džabe, e pa nema smisla.. ili svi ili niko!

priprema za radio®

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.
(Aleksandra N., 27. februar 2019 18:20)

Zonsko parkiranje je uvedeno u jesen 2003. godine (nije ga uveo SNS). Znam, jer sam "povlašćenu poslovnu" mesečnu kartu počeo da plaćam tada, pa narednih 11 godina ("bacio" sam na to "povlašćeno" do 2014. barem 10.000 eura, dok bih to isto kao "povlšćeni stanar" platio, po današnjim cenama, ukupno 500 eura (450 dinara*12 meseci*11 godina)). Pa sam tada promenio lokaciju poslao i silom prilika prest'o koristiti takvu "poslovnu povlašćenost" ...
Tek, bilo kako bilo, zašto bi stanar Pop Lukine ili M. Birjuzova (što je danas "ljubičanstvena zona") bio "zaštićen" od mene tako da ja kod njega ne smem ostati (uz plaćanje) kolima parkiran duže od pola sata (pa ja kod njega više i ne idem "u goste"), a on, kada dodje kod mene "u goste", u blok 24, on ovde ostane koliko hoće parkiran. I sve to "gratis" (suprotno straom rimskom načelu "Ni kod babe nema džabe").
Ja tu osećan neku neravnopravnost. Da je on "jednakiji" od mene.
Jer, on može vremenski neograničeno i kod sebe, i kod mene.
A meni, ograničavanjem vremena zadržavanja u njegovoj zoni, praktično je ograničeno i pravo kretanja.
On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.

21

pre 5 godina

Pa sve govori cinjenica da par stotina metara dalje postoji plava zona u BZDj za koju moze da se kupi dnevna karta. Ali naravno to neodgovara onima koji zele da se tu parkiraju pa idu na posao, jer mora da se plati. I gle cuda najvise se bune upravo ti ljudi, a sve pod mantrom - ma sa zonom nece ni stanarima biti bolje. Iskreno, jedva cekam da ih uvedu.

ljilja

pre 5 godina

Ja sam za to da plaćaju parking po cenama celodnevnih karata pa puta 30 dana.. .. Ukinuti povlašćene cene parkinga nego da za sve bude isto

GoranNbgd

pre 5 godina

Ima zgrada po bgd cij je plac na kojem se nalaze ogradjen pa unutar ustig stanari imaju parking. Da su pametni stanovnici blokova trebali bi da finansiraju ramoe na ulazima u blok recimo blok 23 ima 4 ulaza s tim sto 1 migu zatvore opusteno znaci ostaje 3. I da stanovnik bloka koji ima kola dobije karticu za rampu i resen problem.Ovako ce pkacati globu PS i orobkem nece resiti. Ok...uvedute zonu ali onda hocu da mi garantujete parking mesto.

Dejan BG

pre 5 godina

Živeo sam na više mesta sa obe strane reke i zajednički problem je opšti nedostatak parkinga koji je sve veći.
Nije rešenje uvođenje zona jer se iscrtavanjem mesta ne povećava broj mesta za parkiranje.
Trebalo bi da urbanisti urade svoj posao.
Svidelo mi se rešenje u Budimpešti (tačnije Pešti) gde je grad otkupio svaku desetu zgradu i tu napravio garažu za okolne zgrade.
Ovde mora da se nađe sistemsko rešenje a ne da se radi na povećanju prihoda za parking servis.
Postoji i problem novih zgrada koje moraju da imaju garaže ali su one skupe pa ih ne kupe svi kupci stanova a onda ih vlasnici pretvore u magacine a sva kola na ulici u kolapsu.
Prošle godine me je student sa saobraćajnog fakulteta intervjuisao u centru grada o problematici parkiranja i prvi put sam sa velikim zadovoljstvom izneo sve svoje sugestije o ovoj problematici. Ali verovatno neko drugi pravi rešenja koja su njemu isplativija.

Nikola

pre 5 godina

Treba uvesti naplatu i prepustiti problem trzistu. Cena parkinga se dize dok se ne izjednaci ponuda i potraznja. Tako stvoren profit se moze ulagati u nove garaze. Vise cene parkinga ce takodje stimulisati investirote da prave podzemne parking garaze.

dule

pre 5 godina

Nisu mi jasni ljudi koji žele uvođenje zona. OK, ne možete da parkirate, nema mesta. Rešenje - uvede se zona i to sa ograničenim dozvoljenim vremenom parkiranja. Ali, sad odjednom prvi sledeći pojas gde nema zone postaje prebukiran. Pa se i tu uvede zona. I tako se širi dok sve ne bude pokriveno i svi mogu lepo da parkiraju ispred svoje zgrade. Super. Ali da li je tako?

Ajmo kod kuma na slavu - može ali taksijem ili busom, kod njega je zonirano.
Ajd idem na posao kolima - neće moći, zonirano.
Idem kod roditelja da ih posetim i da se malo ispričamo - isto kao i kod kuma.

I tako dalje, gde god hoćete da idete će biti super, lako ćete naći mesto za parking. Al' da se zadržite dva - tri sata maksimum. Ako vama to odgovara svaka čast, meni lično je to sramota.

Aleksa

pre 5 godina

Umesto da traze ukidanje parking mesta u Milutina Milankovica zato sto se sad haos preneo kod njih u blok oni traze da i oni placaju🤣😂 i tako u krug...

Миле Контраш

pre 5 godina

Зашто су становници зграда у Београду убеђени да околина зграда несумњиво припада само њима, да ли плаћају порез на паркинг, не, дакле паркинг је јавна површина. То што је вама при продаји стана неко рекао да зграда има паркинг то је ваш пороблем, купили сте стан не читав блок.

ljilja

pre 5 godina

Ja sam za to da plaćaju parking po cenama celodnevnih karata pa puta 30 dana.. .. Ukinuti povlašćene cene parkinga nego da za sve bude isto

momčiloNS

pre 5 godina

Pojam povlaštene parking karte po meni je duboko neustavan jer diskriminiše ljude po nekom osnovu (konkretno mestu boravka). Ovde pričamo o javnoj površini svih građana, a ne o privatnim dvorištima zgrada. Dolazimo u situaciju da u "mojom ulici" za mene ne važe pravila kao za ostale. Zašto bi bilo ko bio povlašten? Da li u krajnjem slučaju ove matematike mogu tvrditi da bilo koji zakon ne važi za mene jer "tu živim"?

Reziel

pre 5 godina

Stanari sami traze da plaćaju Oarking servisu kada istave auto ispred svog stana????!!! Ma važi.....
(Cccc..., 27. februar 2019 12:45)

Gde živiš ti? Stanari plaćaju simboličnu parking kartu, tipa 90 dinara ceo mesec za odredjeni zonirani deo oko zgrade i okolo. Iskreno ja sam u centru u drugoj zoni i svanulo nam je kada su zonirali. Nije poenta toliko u plaćanju, već u tome što zaposleni u okolini ne mogu po ceo dan da ostave auto tu, već do dva sata. Onda im se i na isplati da staju pa preparkiravaju i skoro uvek ima mesta. Da se razumemo, ne mogu uvek da stanem ispred zgrade, ali na 3 do 5 minuta hoda mogu.

Parkirač

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno

priprema za radio®

pre 5 godina

Ja živim u Bloku 24 i ja sam spreman da potpišem tu istu peticiju, jer je i kod nas haos ne samo zbog "došljaka" ( ljudi koji rade u tom delu N.BG, pa preko dana "gratis" ostave kola u bloku i oko njega ), već i zbog niza lokala (kafića, picerija i sl.).
Uostalom, ako ćemo o jednakosti, ja ne mogu da odem kolima i ostavim ih "gratis" celi (radni) dan u npr. Maršala Birjuzova ( već mesečno plaćam mesto u garaži u Rajićevoj ), dok onaj koji npr. živi u Maršala Birjuzova, a dolazi na posao na N.BG, može koliko god želi "gratis" da drži svoja kola kod mene u bloku (ili okolo).
Idemo istu relaciju kolima, svaki dan, on i ja, samo u kontra smeru, pravimo isti haos u saobraćaju. Ali, taj "luksuz" parkiranja u zoni gde radim ja platim još dodatmo 150 eura na ime parkiranja, a on sve to "gratis". Jer njemu u LK piše da živi u M. Birjuzova, a meni piše N.BG.

Parkirač

pre 5 godina

Radim u bloku 22. Ispod svih zgrada u bloku su garaže. Vlasnici garažnih mesta su verovatno vlasnici stanova. Dosta njih su stanove dobili kao pripadnici vojske i sl. Onda su te stanove prodali, posebno prodali i garažna mesta i sad vlasnici stanova parkiraju na spoljnim mestima. Sad se bune i ljudi koji imaju garažno mesto (njih često mrzi da se spuštaju u garažu), i ljudi koji ga nemaju. A to će kao da reše tako što će da uvedu zonu. A u Z. Đinđića je veći haos posle uvođenja zone, to može da vidi svako ko prolazi između 11 i 17h

Pravda za zaposlene

pre 5 godina

Radim u Bloku 19a. Kada dodjem u pola devet - mesta za parking u ovom bloku nema. Trazim u sledecem bloku, cesto i tu jedva pronadjem... Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako... Jednostavno problem se ne moze resiti u kratkom roku: potrebno je poboljsati javni prevoz (vise autobusa, brza frekvencija, vise linija) i, naravno, napraviti metro - to je apsolutni imperativ. Sve ostalo je samo krpljenje... Eventualno, zabraniti uvoz starih automobila (recimo starijih od 6 godina), kontrolisati zagadjenje i izbacivati iz saobracaja one koji zagadjuju (starije) - mada je ovo verovatno totalo nerealno jer bi pogodilo najnize slojeve koji kupuju automobile od par hiljada EUR ... Jer, automobili su nas prosto ugusili i za par godina cemo doci dotle da u Beogradu nece moci da se zivi... Putujem dosta po Evropi i nigde ne vidim da su automobili zauzeli SVE slobodne povrsine, ukljucujuci i kompletno trotoare... Ovo kod nas je ludilo vec sada, a potpuni kolaps u najavi...

priprema za radio®

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.
(Aleksandra N., 27. februar 2019 18:20)

Zonsko parkiranje je uvedeno u jesen 2003. godine (nije ga uveo SNS). Znam, jer sam "povlašćenu poslovnu" mesečnu kartu počeo da plaćam tada, pa narednih 11 godina ("bacio" sam na to "povlašćeno" do 2014. barem 10.000 eura, dok bih to isto kao "povlšćeni stanar" platio, po današnjim cenama, ukupno 500 eura (450 dinara*12 meseci*11 godina)). Pa sam tada promenio lokaciju poslao i silom prilika prest'o koristiti takvu "poslovnu povlašćenost" ...
Tek, bilo kako bilo, zašto bi stanar Pop Lukine ili M. Birjuzova (što je danas "ljubičanstvena zona") bio "zaštićen" od mene tako da ja kod njega ne smem ostati (uz plaćanje) kolima parkiran duže od pola sata (pa ja kod njega više i ne idem "u goste"), a on, kada dodje kod mene "u goste", u blok 24, on ovde ostane koliko hoće parkiran. I sve to "gratis" (suprotno straom rimskom načelu "Ni kod babe nema džabe").
Ja tu osećan neku neravnopravnost. Da je on "jednakiji" od mene.
Jer, on može vremenski neograničeno i kod sebe, i kod mene.
A meni, ograničavanjem vremena zadržavanja u njegovoj zoni, praktično je ograničeno i pravo kretanja.
On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.

parx

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.

Nikola

pre 5 godina

Treba uvesti naplatu i prepustiti problem trzistu. Cena parkinga se dize dok se ne izjednaci ponuda i potraznja. Tako stvoren profit se moze ulagati u nove garaze. Vise cene parkinga ce takodje stimulisati investirote da prave podzemne parking garaze.

Младен

pre 5 godina

Боље направите рампе за које ћете само ви станари зграда имати кључеве. Погледате како су то лако решили у Словенији у Љубљани где свака зграда и блок зграда имају свој ограђени пркинг.

nemke

pre 5 godina

broj vozila u beogradu je porastao za 30% u poslednjih par godina.mora se povecati broj mesta za parkiranje kako bi se amortizovao taj rast. posto nemamo napredan sistem prevoza u gradu najbolje resenje za te blokove oko sava centra i usca je da se usece parking uz ulicu gde god je to moguce jer to sad nije slucaj. ljudi u ulicicama parkiraju horizontalno a tako se mnogo gubi. ima prostora da se usece parking uz ulicu jer ima puno livadica koje to dozvoljavaju, ne ugrozavaju se ni pesaci niti se oduzima od parka vec se na optimalniji nacin koristi povrsina koja je na raspolaganju. e sad opstina to nece jer im je takvo resenje skupo a "politicki neisplativo".

Milica

pre 5 godina

Zar nije logičnije tražiti ukidanje plaćanja u Bulevaru Zorana Djindjića i zaposleni u okolnim zgradama (poslovnim i stambenim) neće ulaziti u blokove?

max

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. Sto znaci da zaposleni ne mogu da parkiraju jer im nista ne znaci parking na 3 sata. Ne mogu da ga preparkiraju jer je svuda okolo ista zona. Parkirace samo oni koji zavrsavaju neki posao na sat dva tri a takvih je daleko manje od zaposlenih kojima treba parking na najmanje 8-9-10 sati. Naravno svaka poslovna zgrada ima odredjen broj parking mesta za svoje zaposlene. Sta reci, neka firme razmisljaju gde ce otvoriti kancelarije i time neka razmisljaju investitori ubuduce kako ce da planiraju poslovne zgrade. Ne mozes da pravis poslovnu zgradu stedeci na parkingu i da ispastaju stanari okolnih zgrada. Nisu problem oni koji parkiraju na sat dva da zavrse neki posao vec zaposleni sto okupiraju parking stanara na 8-9-10 sati.

Donglai Pei

pre 5 godina

Ako se parking mesta koja koriste stanari ne nalaze na javnoj povrsini vec na njihovoj zgradi pripadajucoj gradjevinskoj parceli za koju oni placaju porez i koju su oni duzni da odrzavaju (ciscenje snega, lisca i slicno) onda mogu i sami da postave stubice ili sta vec i onemoguce parkiranje dosljacima.

JOhn

pre 5 godina

Zivim u bloku 21..stoji da je jako tesko naci parking pre podne i hiljadu puta se iznerviram sto ne mogu da nadjem mesto ali i pored toga ne zelim zonu..necu da placam ni jedan dinar jer i pored toga mi niko nece garantovati mesto. I dalje ce ovi iz banaka parkirati tu i placati doduse jer imaju..da nemaju isli bi gsp-om na posao.

21

pre 5 godina

Pa sve govori cinjenica da par stotina metara dalje postoji plava zona u BZDj za koju moze da se kupi dnevna karta. Ali naravno to neodgovara onima koji zele da se tu parkiraju pa idu na posao, jer mora da se plati. I gle cuda najvise se bune upravo ti ljudi, a sve pod mantrom - ma sa zonom nece ni stanarima biti bolje. Iskreno, jedva cekam da ih uvedu.

priprema za radio®

pre 5 godina

@Pravda za zaposlene
„Razumem stanare - ali ni nama koji radimo nije lako...“

Pa, i ja radim u BG, kao i ti, samo što ja, pošto radim „u zoni“, ne mogu tokom radnog vremena besplatno da držim kola „u zoni“ (čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim).
Gde je tu ta, kako je zovu, „ravnopravnost“?
Dakle, „razumem“ ja tebe potpuno, isti mi vazduh dišemo, iisti nas komunalni i saobraćajni haos guši, ali, kao stanar tog dela grada gde ti „gratis“ parkiraš (vremenski neograničeno), ja sam ipak za to da se uvede zona tu gde ja živim, da haos bude manji.
Jer, ako je „zona“ uvedena u centar zbog komunalnog reda ( a time je pravdano uvodjenje i širenje zona), ja mislim da komunalni red treba da bude u celom gradu. I ja sam za to da se apsolutno celi Beograd „zonira“. Svako parče...
Pa onda neće biti prelivanja komunalnog haosa u područja koja se graniče sa zonama, a kakav problem sada postoji.
I onda ćemo lepo svi da idemo biciklom.

Stepa

pre 5 godina

Hoćemo zonu i na Lekinom brdu! Nepodnošljivo postaje, pogotovo zbog onih koji misle da je ispred njihove avlije njihova i trotoar pa stavljaju nezakonito kante, bidone, letve...Komunalci naravno neće da rade svoj posao.

prdn8

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.

Aleksandra N.

pre 5 godina

Od ovoga korist ce imati samo Parking servis i niko drugi. Pa kao da ne znamo da su SNS clanovi i organizovali ovu peticiju. Zona nigde nije resila problem parkiranja pa nece ni ovde. Ja sam iz bloka 22 i protiv sam zoniranja.

neko

pre 5 godina

Treba da svratite na Hadzipopovac da vidite Albanske spomenice , Primorsku , Bistricku i ostale ulice na sta lice jer je Cvijiceva zonirana pa bi svi 20 metara dalje u ovim navedenim ulicama da parkiraju za dzabe.Totalan haos, da bi izasao iz Zgrade ili dvorista ne gine preskakanje preko haube nekog automobila.Definitivno treba zonirati uzi i siri centar grada!

Blok 29

pre 5 godina

Još jedno pitanje: da li čovek koji živi u bloku kod Sava centra ima veća prava na parking mesto na javnoj površini, nego neko ko tu ne živi? Ako je odgovor potvrdan, da li onda mogu da traže i da imaju prioritet ulaska u autobus na "svojoj" stanici? Gluposti najobičnije. Javna površina, sve je rečeno
(Parkirač, 27. februar 2019 17:41)

Pa zato i treba uvesti zone, stanari sa povlašćenim kartama, a gostujući punu cenu, isto kao i u centru ili bilo gde drugo.

U Bloku 29 isto, na sredini ulice u Zorana Đinđića zona, a na 10m u bloku džabe, e pa nema smisla.. ili svi ili niko!

Topalovići

pre 5 godina

Kakva zabluda da će zona da je im reši probleme ! Mesta nećete imati a plaćaćete im globu. Živim u centru i ništa lakše ne nalazim mesto a plaćam. Ne budite ovce.

Posmatrač

pre 5 godina

I preko puta hotela Jugoslavija uvesti zonu, ovo više nije normalno. Sud, zaposleni u Energoprojektu, u starom Merkatoru plus privatne firme po zgradama,i kolaps.

Goran

pre 5 godina

Koji stanari bloka 19? Blok 19 je sava centar i zgrada delte. Nema stanara.
Elem, problem je realno veoma veliki. Naročito 21. blok koji je dodatno i poslednje mesto za parkiranje sa novobeogradske strane za one koji dođu dotle pa nastave prevozom u grad. Zauzeta je svaka površina gde i teorijski može da stane neko vozilo.

Tisina tamo !

pre 5 godina

I još jedan problem tu postoji.
Kojekakvi višednnevni festivali piva, koncerti i slične gluparije po Ušću, svi na takva zbivanja dolaze kolima koja parkiraju po 21. bloku između zgrada kako umeju. Kada se vraćaju posle pijani i drogirani, ne umeju da isparkiravaju, trube, dernjaju se, povračaju i uriniraju po bloku po celu noć.
Izmestiti takva dešavanja več jednom ili na hipodrom, ili negde na neke njive recimo u okolini aerodroma, da bi mi stanari imali normalan život.

krle

pre 5 godina

u jednoj zgradi kada je gradjena bilo je 5 automobila, sada svaki stan ima bar jedan. mnogi imaju dva ili tri po stanu. godinama problem raste, ljudi koji tu zive nisu reagovali i sad kada skoro pa nema resenja sad su se setili. pakao je u celom gradu a i dalje se dozvoljava zidanje, kupovina stana bez garaze ili parking mesta.

GoranNbgd

pre 5 godina

Ima zgrada po bgd cij je plac na kojem se nalaze ogradjen pa unutar ustig stanari imaju parking. Da su pametni stanovnici blokova trebali bi da finansiraju ramoe na ulazima u blok recimo blok 23 ima 4 ulaza s tim sto 1 migu zatvore opusteno znaci ostaje 3. I da stanovnik bloka koji ima kola dobije karticu za rampu i resen problem.Ovako ce pkacati globu PS i orobkem nece resiti. Ok...uvedute zonu ali onda hocu da mi garantujete parking mesto.

qwerty

pre 5 godina

@Ccc....
Da. Ja zivim u 21. bloku i stanari traze uvodjenje zone i to trece, druge ili prve i to je ziva istina. A nasa logika je da cemo rado da platimo mesecnu zonu i imamo relativno bolju situaciju sa “komjuterima” koji parkiraju kod nas pa na posao u grad idu busom. Hotel Hayat takodje nema parking.

Deša

pre 5 godina

Uskoro ce ljudi da prodaju skupe stanove i kupuju jeftine kuce na preriferiji grada. Dobijes jeftino komfor, parking, garazu...nesto ces i da izgubis ali ne brines za parking sigurno.
(prdn8, 27. februar 2019 13:22)A kako ces na posao!?Gde ces da parkiras!?

riko

pre 5 godina

Hocemo svugde zonu, i ti sa NB dodju negde da rade, pa nam zauzmu mesta. Nek bude sve zonirano, pa da vidimo. Ko nema da plati, bolje da ne vozi, nego krntije da nam truju decu.
(parx, 27. februar 2019 17:22)

Koji to auto ne truje?

mislivoje

pre 5 godina

poenta je priče da je tu bilo mesta ne za sve stanare zgrade vrć za polovinu
sada kad su se stanovi rasprodali došli novi.. na jedan stan dođu i 2 automobila
ista parking mesta samo tri put više vozila....
Treba uvesti zakon kao u Japanu
Vozilo može da kupi samo onaj koji ima obezbeđen parking

србин

pre 5 godina

Хахаха, не верујем! Толико су су зона направили зона у Београду и толики набили цене, да немају где, па су сад нашли разлог и прешли на НБГ. Мало је ово зона до сад. Ускоро ће верујем и повећање цене паркинга……

Srbin

pre 5 godina

Reporterka ne zna ni gde se nalazi. Ono je bio 21. blok kod 6 kaplara. Moglo bi se i malo povećati broj parking mesta. Te zgrade u bloku 21 su iz 1964. godine. Broj parking mesta je isti kao i onda. A svi znamo koliko je tada bilo automobila a koliko danas.

Stanarka

pre 5 godina

Vidim po komentarima da tačno znaju o čemu se priča stanari sa istim problemima a da se najviše bune oni koji i prave te probleme. U stvari, izvinjavam se, problem je izazvala gradska vlast nepromišljenim razvojem grada i uslova za izgradnju poslednjih 20 godina. Samo m2 za prodaju bez ikakve prateće infrastrukture. Stanari su čak i planski kupovali stanove u isključivo stambenim blokovima, sa zelenilom i bezbednim prostorima za decu. Odjednom im se pravo na njihov prostor oduzima, u roku od par godina je povećanjem broja zgrada u okolini nastao potpuni haos, koji je kulminirao poslednjih meseci od kad SC Ušće sa pravom naplaćuje svoj parking. Zašto meni treba da bude normalna situacija da se vrtim u krugu po bloku dok neka persona ne izađe iz tramvaja i ne sedne u svoj auto besplatno parkiran ispred moje zgrade za koju ja plaćam porez? Zašto ne smem da odvedem dete kod lekara kolima u radno vreme jer znam da neću imati gde da parkiram kad se vratim? Zapto poslovne zgrade koriste i onako nedovoljan broj garažnih mesta za službene automobile koji se ne voze stalno i samo za Direktore i pivlašćenje, a za ostale radnike ih baš briga? Grad MORA da reguliše javni prevoz i javne garaže na udarnim tačkama. Ne može da povećava cene garaža i zona u centru i ne uradi ništa drugo! I ne, nažalost, ne smemo da stavimo rampe na blokove, jer druge stvari u gradu ne funkcionišu pa je dizanje rampi za javne službe misaona imenica...

xxxxz

pre 5 godina

čak i da hoću da platim, ne može „u zoni“ da ostane 9-10 sati), već mogu samo da platim parkiranje u garaži (koja mi je 15 minuta od mesta gde radim


Moze! Ja to radim tako sto parkiram ukutro u centru, saceka me kazna 1000din popodne ako sutra platim tako da me parkiranje u centru izlazi evro na sat,.meni ok

Miki

pre 5 godina

Citam ove komentare i ne mogu da se nacudim koliko bahatosti i sebicluka vlada medju ljudima u ovoj zemlji.
Kada bi barem deset posto ove agresije upucene prema stanarima, zaposlenima, ovima i centra grada, ovima sa NBGD itd.
iskoristili na to da barem malo ukljucite mozak i shvatite da je problem u nama i da smo mi ti koji zajedno treba da promenimo ovo drustvo i drzavu, da se zapitamo dokle smo dosli i kuda idemo, ova zemlja bi procvetala.

Yuutopian

pre 5 godina

Što se tiče Novog Beograda, konkretno bloka 21 (Šest Kaplara), situacija u vezi parking mesta jeste loša i dramatično je pogoršana od kad je Parking Servis isto tako odlučio da nam *pomogne* 2016e napravivši plavu parking zonu u Bul. Z. Đinđića. Navodno, to je trebala biti besplatna zona ali je naplata uvedena posle mesec dana. Scenario koji se događa svakog jutra ali i popodneva, nam je svima poznat. Blok 21 je u mnogo lošijem položaju od svih ostalih komšija jer je izgrađen davne 1965-67, nijedna stambena zgrada nema podzemnu garažu dok svi ostali blokovi ih imaju. Broj stanova je 2369, bez novih, divljih dodataka u centru naselja, bez firmi, restorana, prodavnica i škola. Uvođenje zonskog parkiranja neće pomoći stanarima ovog naselja iz prostog razloga što parking mesta nema ni približno dovoljno i da se borba za parking mesto uglavnom vodi između komšija a ne sa namernicima. Ovi drugi zauzmu tek par mesta kad se mi negde odvezemo i ogromna većina stanara je prinuđena da parkira nepropisno, na trotoarima oko zgrada jer legalnih mesta jednostavno nikad i nije bilo dovoljno. Izađite noću oko ponoći i prošetajte po naselju, svi trotoari oko zgrada su popunjeni automobilima stanara, nema tu dođoša i zaposlenih u lokalnim firmama.

pedja sarkazam

pre 5 godina

a dom zdravlja u Silerovoj. kod solitera nema mesta godinama, ali je bilo kod zmajevih kula. preko dana nema ni tamo juce sam se parkirao na 500m od zgrade!!!

pishel

pre 5 godina

Niko ne spominje nepotrebno dizanje zgrada po celom Novom Beogradu. Gde god ima slobodna parcela ti zgradu podigni. Peru pare, nista drugo. Naravno nema odgovornih.

bogdan

pre 5 godina

Kod nas u bloku 21 problemi su višestruki. Nemamo podzemne garaže ispod zgrada, kola je puno u samom bloku a o došljacima da ne pričamo. Poslovni centar ušće više nema parking a i tržni je zatvorio svoj za zaposlene pa svi dolaze kod nas. U bloku je puno banaka i firmi čiji zaposleni uglavnom dolaze kolima i to uvek je to samo vozač... U toku dana onih što parkiraju na 15ak minuta je gomila. Pa stanu na sred parkinga i ti ako hoćeš da ideš negde možeš da se češeš. A parking servis neće da ih nosi.... Mislim da zona neće mnogo pomoći....

7 blokova

pre 5 godina

Zona, naravno. Pakao je nastao kad su firme iz centra pocele da se sele na NBGD od Sava Centra do Novog Merkatora poslednjih 15 godina. Sada imamo starosedeoce (moji roditelji), njihovu decu koja su nekako kupila stan u kraju (zaista je preudoban za zivot), nove zgrade oko Arene sa novim stanarima, firme duz Zorana Djindjica ukljucujuci banke, lokale, GTC, Blue House kod SIV-a, a bogami nam se zida i novi kompleks kod crkve u bloku 32. Svi smo uspeli da se naguramo od Milentija Popovica, preko Antifasisticke borbe, Spanskih boraca i Bulevara umetnosti, od Mihajla Pupina, Zorana Djindjica do Milutina Milankovica. Ajde sto je ludilo za parking, a tek da vidite avanturu kad kupujete stan na toj poziciji.

zanimljiv pogled

pre 5 godina

@Parkirač

Tacno je da postoje garaze ispod svake stambene zgrade u bloku, ali su ti parkinzi prepuni. Jednostavno prilikom gradnje nije ispostovano pravilo jedan stan/jedno garazno mesto.Jedan standardan ulaz ima u proseku 40tak stanova, a na jednoj garazi se nalazi 6 ulaza. U garazi ima 120-130 garaznih mesta. Skoro 50% stanara dakle nema obezzbedjen parking. Ko zna da li ce se zoniranjem resiti problem , ali ce makar biti neko ko konstantno proverava da li je neko platio kartu pa ce osobe koje vole da se parkiraju po krivinama i na zelenim povrsinama poceti mnogo cesce da dobijaju cesstitke od parking servisa. Takodje ima i neki reciprocitet posto ja kad odem negde u centar i zelim da se parkiram placam kartu...meni to ne smeta.

србин

pre 5 godina

Између осталог, свака зграда треба да има свој паркинг као рецимо неке зграде у блоку 45.
И мислите мало и о паркингу кад купујете стан.

^_^

pre 5 godina

Toliko tesko napraviti parking na 3-4 sprata? Ovi kad bi videli kakav automatski parking servis u Japanu I J. Koreji koriste slosilo bi im se odmah...

Ringe ringe raja!!!

pre 5 godina

A najvise me je odusevilo ovaj Blok A u kojemnema mesta za parkuranje a onda i pravljenje tzv. Sakure naspram DzJedra i Air Srbije bas uz BRODOGRADILISTE, TOPLANU (gadjanu tomahavkom) i ŠLJUNKAROM za koju smo mi stanari Bl 70a pisali gomilu peticija. I sve to spram Medjunarodne bus stanice. A parkiracemo se nigde.
O kakvom ekskluzivitetu mi ovde pricamo?

Srba 70

pre 5 godina

A šta da kažemo mi u bloku 70. Ni ulicom se više proći normalno ne može. Nek sklone desetine kombija parkiranih kao "magacini" na ciglama sa razvučenim najlonima između. Od bloka 70 su nam napravili kinesko smetlište. Blato, rupe, đubre. Ovim ljudima u okolini Sava centra i delte uopšte ne zavidim. Naprave poslovnu zgradu za 1000 zaposlenih a parking imaju samo povlašćeni. Blokovi su postali sabirni centri nekulture, vidi mesto za auto, ali tu je ljuljaška na travi, ma nema veze niko je ne koristi.

Meki

pre 5 godina

On je "beli medved", a ja ? "Duplo golo" bi bila bleda kvalifikacija.
E, zato celi grad treba da se zonira. Svi u istom kavezu.
(priprema za radio®, 27. februar 2019 18:51)

A jel si razmisljao da svaka normalna zivotinja zeli da izadje iz kaveza i oslobodi se nepravedno uzete slobode? Da prevedem, da se ukine naplata parkinga osim za garaze u koje je investirano? Taj pristup ti je stran,jel?

Zoran

pre 5 godina

opet ce im biti isto sako sto ce onda i kada nadju mesto to morati da plate.
(milosrdni andjeo, 27. februar 2019 12:16)

Nije bas tako. Kada bi uveli zoniranje bilo bi daleko vise mesta za stanare jer stanari dobijaju povlascenu parking kartu koja je oko 500 dinara mesecno sa kojom mogu da parkiraju koliko hoce i kad hoce u kraju gde je prebivaliste vlasnika vozila. Ostali mogu da parkiraju najvise 3 sata i plate oko 150 dinara za ta tri sata. (max, 27. februar 2019 14:00)

Tako je. Idioti su uveli plaćanje parkinga u Milutina Milankovića, a od pre neki dan i u Narodnih heroja i time uterali sve u blokove i napravili gužvu stanarima.
Sada će uvesti plaćanje stanarima, a i onima sa strane koji će i dalje parkirati jer moraju.
Tako će Vesić i bratija omastiti još više jer Parking servis niko ne kontroliše...

Djox

pre 5 godina

Problem je višeslojan. Prvo javni prevoz nam je katastrofa, niko neće da se klati prepunim autobusima. Drugo uprkos svim propisima donešenim u poslednjih ne znam kolko godina zidaju se zgrade bez garaža. A u zgradama koje imaju garažu ljudi neće da ih kupe već radije se parkiraju oko zgrade na divljaka. Kao treće jako malo javnih garaža. Naravno, tamo gde ima garaža ljudi radije ne bi da plaćaju pa se parkiraju gde stignu. Govorim o celom Beogradu...

nemanja

pre 5 godina

Tek ce biti ludilo kad se završi ncr, gtc, usce 2,west 65 tower, zeptera, park 11,sakura,blok 32,minel, avenija, autobuska, navigator 2,blok 23 office...

kajblo

pre 5 godina

Blok 70 u decembru kad svi navale kod Kineza je pakao najveci.Parkirace i na penzionera,kosarkaski teren,atomsko skloniste,rezervisano mesto za invalida,autobusku stanicu,gradiliste preko nam potrebne nove zgrade,zagradice hitnu pomoc,muriju,vatrogasce,majku sa detetom...
Svuda ce se nakaciti za Kineske patike i futrolu za mobilni telefon.

19a

pre 5 godina

Ima parkinga u 19a, ali je i konstantan strah da ce vam neko izgrebati, ulubiti, obiti auto, a da ne pricam o skidanju guma/tockova i kradji auta. Na autoput se izadje za manje od 10s.

ich

pre 5 godina

bice jos gore kad se zavrse dve velike poslovne zgrade u milutina milankovica. problem je sto poslodavci ne obezbedjuju zaposlenima parking mesta, a gsp je katastrofa.

bane

pre 5 godina

Kao što je neko fenomenalno rekao, problem je višeslojni, rešenja nema na vidiku, administrativno i zakonski građani se teraju u nefunkcionalan život. Gradski prevoz - spor, neudoban, gužva! Taksi - preskup! Alternativni taksi - ukida se, vodi se hajka! Parkinga - nema! Linijski taksi - ne postoji! Metro - ne postoji! Garaže - perskupe ili ih nema! Meni uopšte nije jasno koja je dugoročna strategija grada za ovaj problem. Reč je o životu i poslovnosti jednog glavnog grada, koji ima rešenja iz 60-ih godina. Bojim se da se grad polako parališe. Problem je svakodnevno sve veći i veći. Rešenje se ne nazire.

sale

pre 5 godina

Beograd je pred totalnim kolapsom,infrastruktura nema gde vise da se siri i prihvati ovoliki broj ljudi i vozila,situacija je svakim danom sve gora i gora,imao ili nemao para svejedno kvalitet zivota je sve losiji, ja bih samo voleo da znam koliko se ljudi naselilo u Beogradu zadnjih 6 godina,mislim da je ta cifra kljucna za ovu katastrofu koja se svakodnevno desava gradjanima Beograda

Lilic

pre 5 godina

Ništa ne brinite. U svim gradovima Srbije je parkiranje veliki problem. Treba uvesti zakon, da se ni jedna stambena zgrada ne sme izgraditi, ako nema svoj podzemni parking.

pomorac

pre 5 godina

A nece da uvedu zonu u sred centra grada, ispod Cvijiceve ulice, u Profesorskoj Koloniji i Hadzipopovcu...zato sto je cela gradska uprava u 27. marta na 3 min. hoda odatle, kao i MUP Srbije u 29. novembra, i naravno da se svi parkiraju besplatno kod nas....kao i ostatak Beograda i Panceva,svi koji idu na posao u centar....tako da su jedan divan kraj, miran, sa puno parkova, pretvorili u javno parkiraliste...zbog sebe, naravno..

Dejan BG

pre 5 godina

Živeo sam na više mesta sa obe strane reke i zajednički problem je opšti nedostatak parkinga koji je sve veći.
Nije rešenje uvođenje zona jer se iscrtavanjem mesta ne povećava broj mesta za parkiranje.
Trebalo bi da urbanisti urade svoj posao.
Svidelo mi se rešenje u Budimpešti (tačnije Pešti) gde je grad otkupio svaku desetu zgradu i tu napravio garažu za okolne zgrade.
Ovde mora da se nađe sistemsko rešenje a ne da se radi na povećanju prihoda za parking servis.
Postoji i problem novih zgrada koje moraju da imaju garaže ali su one skupe pa ih ne kupe svi kupci stanova a onda ih vlasnici pretvore u magacine a sva kola na ulici u kolapsu.
Prošle godine me je student sa saobraćajnog fakulteta intervjuisao u centru grada o problematici parkiranja i prvi put sam sa velikim zadovoljstvom izneo sve svoje sugestije o ovoj problematici. Ali verovatno neko drugi pravi rešenja koja su njemu isplativija.