Nedelja, 24.02.2019.

11:00

Kako smo uopšte došli do ove situacije?

Izvor: B92

Kako smo uopšte došli do ove situacije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

tomic predrag

pre 5 godina

Arogantan tip, nas tim se muci, mi isto, nije nam dobro! Kad na kraju i izvucemo medalju, mislimo da je zasluzena, Sale se sakrije iza uspeha i gura po svome...! Pitam se, da li svi najbolji, imaju zelju da igraju sa Saletom!?

C i n i k

pre 5 godina

Dosli smo tako sto nijednu utakmicu nismo igrali sa istom ekipom a sem toga nismo imali ni na jednoj utakmici A tim pa cak ni B tim.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција. "
(Иван, 24. februar 2019 13:40)

Ne budi neozbiljan; Sierra Leone, Burkina Faso, Sao Tome i Principe, Madagaskar i slične reprezentacije su rang Hrvatske u košarci.

deda

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina ! 

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY
(antiDebil, 24. februar 2019 14:07)

Hahahahaha taj je i sam pokazao svoju objektivnost, kada nam je Đuro Ostojić bio prvi centar na EP... Nemoj ispadati g**p molim te...

Miško

pre 5 godina

U istoj poziciji kao i mi su bile i Španija, Francuska, Litvanija, Grčka... i sve su bez ikakvih problema obezbedile plasman, praktično na polovini kvalifikacionog ciklusa. I pored toga što se govori da uz ovakav sistem ne uspevaju da se kvalifikuju favoriti, a odlaze na svetsko autsajderi, jedino što se može smatrati iznenađenjem je što je Poljska otišla umesto Hrvatske, a vrlo verovatno će i Crna Gora umesto Letonije i već eliminisane Slovenije. Sve ostalo je prema očekivanjima, naravno ako uzmemo u obzir da ćemo se i mi kvalifikovati večeras, u šta ne sumnjam ni najmanje. Sve u svemu, ne možemo kriviti samo sistem kvalifikacija, problem je dublji i kompleksniji.

bocko

pre 5 godina

Gospodin Djokic je pogodio u srz.Djordjevic je do ovih kvalifikacija uradio ogroman,iznenadjujuce veliki uspeh.Hvala mu na tome,igracke dane da i ne spominjem.Ali nikome nije jasno sta je mislio sa ovakvim izborom.Pot,Marinkovic,Dobric,Davidovac,Simanic,Miskovic,Apic su,ako ne bolji,onda sigurno daleko perspektivniji od Paunica , Tepica, Gagica, Bircevica,Djokovica.Sa njihovim pozivanjem se nista nije dobilo.

pc,Niš.

pre 5 godina

Zaboravljate da je naš sunovrat počeo u finalu EP, porazom od Slovenije.Raspala se kolektivna igra , svako igra za sebe i to . Đ đorđević je tada trebalo da ode , možda bi neko drugi uspeo da pokrpi raštimovani orkestar.Sa ovakvom igrom i da odemo na SP,bojim se sa ćemo loše proći.

st

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija, preopustenost u KSS, nedovoljan angazman i lobiranje u klubovima gde igraju nasi igraci. Zasto danas nema igraca iz Fenera? Da li je Bjelica mogao doci posto nije igrao juce? Zasto Vasa i Lucic nisu igrali proslu? Danas treba navijati i nadati se najboljem. Nismo valjda zaboravili ono "srce na teren".

antiDebil

pre 5 godina

[link]/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.
(BeKo, 24. februar 2019 12:46)

Ovo je daleko preciznije objasnjenje !!
https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

antiDebil

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina !

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

Miki ciganin

pre 5 godina

Pokušaću da budem objektivan, jeste sistem bio komolikovan i loš, ali ljudi mislim da bi Djordjević morao makar kroz jednu rečenicu da preuzme malo odgovornosti, ovako svojom arogancijom prilično navlači negativne komentare. Po meni, možda grešim je selekcuja igrača koji su mogli da nastupaju bila vrlo loša. Ajde samo zadnju utakmicu pogledajte, Tepić-lično sam mislio da više nikad neće zadzžiti dres, za preko 20 minuta neupotrebljiv totalno, Paunić-pozvao ga, nije igrao, dečko se više ozbiljnom košarkom ne bavi, Djoković uz dužno poštovanje imamo bar pet boljih bekova koji su slobodni a nisu pozvani, Gagć-malo je reći prosek, učinak naravno slab, Raduljica prosto trenira već godinu i jače na nivou basketaša, i da ne nastavljam mislim da je pametnom dosta, inače mislim da ćemo danas lagano pobediti prosto što trojica od gore pomenutih neće igrati, a biće tu Milutinov, Micić i Lučić!

ne normala

pre 5 godina

Zasto Sale nije zvao Davidovca aka "Magic" i Dobrica aka "Air", ili čovketa aka "Logo"?
(Milos, 24. februar 2019 12:29) e upravo zbog takvih kakav je ovaj sto napisa ovo...i jesmo tu gde smo! Covece tu trojicu koju si nabrojao uz neki sarkazam,su bolji svakako od Ilije Djokovica,Milenka Tepica i Ivana Paunica koji covek jedva ostade ziv! Pokrio sam samo pozicije igraca koje si “prozvao” o Gagicu Bircevicu itd necu dalje... covece Apic? Dobric Lazic su licno igraci Golden Stejta za nabrojane!

True Batman Fan

pre 5 godina

"Više je razloga, a jedan od njih ne bi trebalo da bude loš sistem kvalifkacija jer kako je nama bilo tokom ovih godinu i po dana, tako je i ostalima"

Apsolutno netacno! Najjace reprezentacije su jake jer imaju najbolje igrace. Ti najbolji igraci, po pravilu igraju u najjacoj ligi sveta tj. NBA koja ne dozvoljava igracima pojedinih reprezentacija da nastupaju u kvalifikacijama (a mozemo videti da su i neke evropske ekipe pocele sa istim zabranama). Te reprezentacije su prinudjene da na kvalifikacije idu sa drugom ili cak trecom postavom. Sa druge strane, osrenje reprezentacije, ciji igraci ne nastupaju u NBA ili Evroligi, kvalifikacije igraju u svom punom sastavu.

Tako da floskula, kako za nas - tako i za ostale, ovde ne vazi. Najjace teprezentacije su osakacene ovakvim formatom kvalifikacija!

x

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija!
To je jedini odgovor. Igraju igrači istog ranga u svim selekcijama.
Možemo da imamo i 50 vrhunskih igrača, skoro svi bi igrali Evroligu ili NBA.

Иван

pre 5 godina

Онај један коментар после Естоније је рекао све: за Ђорђевићеву репрезентацију не играју најбољи, него његови. Већина кошаркаша у Салетовој селекцији зна да не мора ништа да покаже на терену - довољно је да ван терена слуша селектора - и остаће у дванаест. Стално се помиње наш неозбиљан приступ против Немачке, Естоније, Израела, Грчке, али у ствари ми најчешће с таквом селекцијом немамо потребан квалитет. Шпанци су створили кроз ове квалификације неке нове играче за репрезентацију, а ми? Ђоковић, Пено, Бирчевић, Гагић, Тепић, Паунић, Радуљица, сада и Теодосић. Све антиталенти или бивши играчи. Али зато "цене култ репрезентације". Ето, тако смо дошли овде где смо. Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција.

И нема визије. Чак и са Бјелицом, Богданом, Недовићем, Теодосићем, Бобијем и Калином ми немамо супер тим. То су све друге, треће опције у својим тимовима, у најбољем случају. Таквој селекцији недостаје алфа. То је могао бити Дончић - нисмо се претргли око њега. То још увек може бити Јокић - он се вечито нећка. Не може се Србија тако лако одрицати потенцијалних главних играча, ако има те неке визије.

Проћи ћемо ми на СП, надам се, али треба после данашњег меча ставити прст на чело. Нека остане Сале селектор, ако ће променити овај деструктивни курс и ако ће у стручни штаб довести Милојевића, Кокошкова, Сашу Обрадовића или неког ко уме на самој утакмици да се снађе.

joca25stan5

pre 5 godina

Igrali smo sa cetvrtim timom, bez ikakvog nerviranja i prozivanja, svadja... Samo cepajte momci! Bice tesko sto u cetvrtfinalu necemo na Hrvate, ali sta da se radi, lepo je pobediti i druge. Idemooo

my way

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!
(bigserb, 24. februar 2019 12:50)

Управо тако. Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче ту се уопште не слажем, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да мења полуаматерске кошаркаше који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

ljupce

pre 5 godina

"ako se kvalifikujemo i ako osvojimo medalju sve ce se ovo zaboraviti."
najbolja recenica koja nas oslikava kako razmisljamo.nista nismo naucili iz proslihkvalifikacija kad su nas finska,estonija i crna gorapobedjivali.prosli smo,uzeli medalju i sve gurnuli pod tepih.ponovo isto radimo,a pitanje je zasto?estonija je ekipa koju pecarski,miskovic,apic,simanic,radanov,marinkovic,glisic,tanaskovic,pot,uskokovic,dobric,davidovac moraju pobediti dvocifrenom razlikom.ti momci imaju kvalitet za to,e sad pitanje je zasto oni kao najveci talenti ne igraju,a igraju povredjeni i nikad do kraja oporavljeni igraci.to je greska selektora.hvala mu za medalje,ali mora da preuzme odgovornost za rezultate,a ne da se krije iza najboljih koji nisu igrali.imamo mi talenta dovoljno da sami izguraju kvalifikacije.mozda ne cele,ali dobar deo njih itekako mogu.ovo ne sme da se zaboravi jer ako nam prodje sad,sledeci put nece.

Zorowitzki

pre 5 godina

Ma dobro ljudi, jedva smo prosli i grupu na svetskom prvenstvu pa smo zavrsili u finalu na kraju. Sale voli da zakomplikuje, ali nikad nije promasio kad je bilo bitno. Podrska 100%

bigserb

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!

Pišel Mlatini

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni.
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.

Zero

pre 5 godina

Napraviste filozofiju celu. Kako smogu došli do čega? Kako je nama tako i ostalima. Koliko Estonija i Izrael imaju zauzetih igrača u evroligi i NBA tokom godine. Dalja priča u vezi ovoga se tu završava.

Luka Laban

pre 5 godina

Ovakve kvalifikacije su bile idealne da se stvori par mladih igraca na koje bi mogli da racunamo u buducnosti. A sta smo dobili? Jedno veliko nista. Mislim forsiranje Bircevica, Gagica, pa sada i Tepica i jos par njih nije nedostatak resenja, vec ne znam ni ja sam. Zaista sam zbunjen celom tom situacijom.

Kukatilo

pre 5 godina

To pitanje se mora postaviti selektoru. Uporno zove Iliju Djokovica koji igra ABA2 ligu. Zove Milenka Tepica, za koga sam mislio da je samo ruzna proslost, onda Djordje Gagic, nije potrebno posebno predstavljanje za njega. Forsira Raduljicu koji godinama igra rekreativnu kosarku...

Popaj

pre 5 godina

Toliko volim Saleta da sam bas po njemu 2001 sinu ime dao Aleksandar.Nemoj Sale danas da padne bruka i da me izneveris.Ma dobicemo mi to siguran sam,a i ako bi izgubili dobice Gruzini Estonce.A ako se kojim slucajem ne kvalifikujemo uh bio bi to bas tezak udarac za nasu kosarku.Ma necu ni da razmisljam o tome da ne malerisem.

BeKo

pre 5 godina

http://kosmagazin.com/poslednji-tekst-boska-dokica/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.

SUPERMAN

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni. 
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.
(Pišel Mlatini, 24. februar 2019 12:22)

Ovo što si ti napisao nema veze sa životom.U Aba ligi imamo 4 kluba,svake godine izađe neki dobar domaći igrač,ove sezone u Megi(Mišković),Zvezdi(Davidovac,Simanić,Dobrić) u Partizanu Marinković u Fmp Apić a o generaciji 99 i 00 ne treba ni trošiti reci-dvostuki uzastopni sampioni evrope,svake godine bar jedan ode na draft ili u neki jak klub recimo ranije Bogdanovic, Kalinić,Gudurić ove sezone Apić i nije istina da Grci imaju neku veliku bazu,u njihovoj ligi uglavnom su najbolji igraci stranci kao i kod nas s tim da su naši mladi igrači među najtalentovanijim u evropi,e drugi je problem što selektor iz nekog njegovog razloga ne želi da forsira te igrače nego gura neke na koje je i bog zaboravio da postoje.

Kukatilo

pre 5 godina

To pitanje se mora postaviti selektoru. Uporno zove Iliju Djokovica koji igra ABA2 ligu. Zove Milenka Tepica, za koga sam mislio da je samo ruzna proslost, onda Djordje Gagic, nije potrebno posebno predstavljanje za njega. Forsira Raduljicu koji godinama igra rekreativnu kosarku...

Zorowitzki

pre 5 godina

Ma dobro ljudi, jedva smo prosli i grupu na svetskom prvenstvu pa smo zavrsili u finalu na kraju. Sale voli da zakomplikuje, ali nikad nije promasio kad je bilo bitno. Podrska 100%

Luka Laban

pre 5 godina

Ovakve kvalifikacije su bile idealne da se stvori par mladih igraca na koje bi mogli da racunamo u buducnosti. A sta smo dobili? Jedno veliko nista. Mislim forsiranje Bircevica, Gagica, pa sada i Tepica i jos par njih nije nedostatak resenja, vec ne znam ni ja sam. Zaista sam zbunjen celom tom situacijom.

Zero

pre 5 godina

Napraviste filozofiju celu. Kako smogu došli do čega? Kako je nama tako i ostalima. Koliko Estonija i Izrael imaju zauzetih igrača u evroligi i NBA tokom godine. Dalja priča u vezi ovoga se tu završava.

Pišel Mlatini

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni.
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.

SUPERMAN

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni. 
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.
(Pišel Mlatini, 24. februar 2019 12:22)

Ovo što si ti napisao nema veze sa životom.U Aba ligi imamo 4 kluba,svake godine izađe neki dobar domaći igrač,ove sezone u Megi(Mišković),Zvezdi(Davidovac,Simanić,Dobrić) u Partizanu Marinković u Fmp Apić a o generaciji 99 i 00 ne treba ni trošiti reci-dvostuki uzastopni sampioni evrope,svake godine bar jedan ode na draft ili u neki jak klub recimo ranije Bogdanovic, Kalinić,Gudurić ove sezone Apić i nije istina da Grci imaju neku veliku bazu,u njihovoj ligi uglavnom su najbolji igraci stranci kao i kod nas s tim da su naši mladi igrači među najtalentovanijim u evropi,e drugi je problem što selektor iz nekog njegovog razloga ne želi da forsira te igrače nego gura neke na koje je i bog zaboravio da postoje.

Иван

pre 5 godina

Онај један коментар после Естоније је рекао све: за Ђорђевићеву репрезентацију не играју најбољи, него његови. Већина кошаркаша у Салетовој селекцији зна да не мора ништа да покаже на терену - довољно је да ван терена слуша селектора - и остаће у дванаест. Стално се помиње наш неозбиљан приступ против Немачке, Естоније, Израела, Грчке, али у ствари ми најчешће с таквом селекцијом немамо потребан квалитет. Шпанци су створили кроз ове квалификације неке нове играче за репрезентацију, а ми? Ђоковић, Пено, Бирчевић, Гагић, Тепић, Паунић, Радуљица, сада и Теодосић. Све антиталенти или бивши играчи. Али зато "цене култ репрезентације". Ето, тако смо дошли овде где смо. Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција.

И нема визије. Чак и са Бјелицом, Богданом, Недовићем, Теодосићем, Бобијем и Калином ми немамо супер тим. То су све друге, треће опције у својим тимовима, у најбољем случају. Таквој селекцији недостаје алфа. То је могао бити Дончић - нисмо се претргли око њега. То још увек може бити Јокић - он се вечито нећка. Не може се Србија тако лако одрицати потенцијалних главних играча, ако има те неке визије.

Проћи ћемо ми на СП, надам се, али треба после данашњег меча ставити прст на чело. Нека остане Сале селектор, ако ће променити овај деструктивни курс и ако ће у стручни штаб довести Милојевића, Кокошкова, Сашу Обрадовића или неког ко уме на самој утакмици да се снађе.

Popaj

pre 5 godina

Toliko volim Saleta da sam bas po njemu 2001 sinu ime dao Aleksandar.Nemoj Sale danas da padne bruka i da me izneveris.Ma dobicemo mi to siguran sam,a i ako bi izgubili dobice Gruzini Estonce.A ako se kojim slucajem ne kvalifikujemo uh bio bi to bas tezak udarac za nasu kosarku.Ma necu ni da razmisljam o tome da ne malerisem.

bocko

pre 5 godina

Gospodin Djokic je pogodio u srz.Djordjevic je do ovih kvalifikacija uradio ogroman,iznenadjujuce veliki uspeh.Hvala mu na tome,igracke dane da i ne spominjem.Ali nikome nije jasno sta je mislio sa ovakvim izborom.Pot,Marinkovic,Dobric,Davidovac,Simanic,Miskovic,Apic su,ako ne bolji,onda sigurno daleko perspektivniji od Paunica , Tepica, Gagica, Bircevica,Djokovica.Sa njihovim pozivanjem se nista nije dobilo.

Miki ciganin

pre 5 godina

Pokušaću da budem objektivan, jeste sistem bio komolikovan i loš, ali ljudi mislim da bi Djordjević morao makar kroz jednu rečenicu da preuzme malo odgovornosti, ovako svojom arogancijom prilično navlači negativne komentare. Po meni, možda grešim je selekcuja igrača koji su mogli da nastupaju bila vrlo loša. Ajde samo zadnju utakmicu pogledajte, Tepić-lično sam mislio da više nikad neće zadzžiti dres, za preko 20 minuta neupotrebljiv totalno, Paunić-pozvao ga, nije igrao, dečko se više ozbiljnom košarkom ne bavi, Djoković uz dužno poštovanje imamo bar pet boljih bekova koji su slobodni a nisu pozvani, Gagć-malo je reći prosek, učinak naravno slab, Raduljica prosto trenira već godinu i jače na nivou basketaša, i da ne nastavljam mislim da je pametnom dosta, inače mislim da ćemo danas lagano pobediti prosto što trojica od gore pomenutih neće igrati, a biće tu Milutinov, Micić i Lučić!

ljupce

pre 5 godina

"ako se kvalifikujemo i ako osvojimo medalju sve ce se ovo zaboraviti."
najbolja recenica koja nas oslikava kako razmisljamo.nista nismo naucili iz proslihkvalifikacija kad su nas finska,estonija i crna gorapobedjivali.prosli smo,uzeli medalju i sve gurnuli pod tepih.ponovo isto radimo,a pitanje je zasto?estonija je ekipa koju pecarski,miskovic,apic,simanic,radanov,marinkovic,glisic,tanaskovic,pot,uskokovic,dobric,davidovac moraju pobediti dvocifrenom razlikom.ti momci imaju kvalitet za to,e sad pitanje je zasto oni kao najveci talenti ne igraju,a igraju povredjeni i nikad do kraja oporavljeni igraci.to je greska selektora.hvala mu za medalje,ali mora da preuzme odgovornost za rezultate,a ne da se krije iza najboljih koji nisu igrali.imamo mi talenta dovoljno da sami izguraju kvalifikacije.mozda ne cele,ali dobar deo njih itekako mogu.ovo ne sme da se zaboravi jer ako nam prodje sad,sledeci put nece.

True Batman Fan

pre 5 godina

"Više je razloga, a jedan od njih ne bi trebalo da bude loš sistem kvalifkacija jer kako je nama bilo tokom ovih godinu i po dana, tako je i ostalima"

Apsolutno netacno! Najjace reprezentacije su jake jer imaju najbolje igrace. Ti najbolji igraci, po pravilu igraju u najjacoj ligi sveta tj. NBA koja ne dozvoljava igracima pojedinih reprezentacija da nastupaju u kvalifikacijama (a mozemo videti da su i neke evropske ekipe pocele sa istim zabranama). Te reprezentacije su prinudjene da na kvalifikacije idu sa drugom ili cak trecom postavom. Sa druge strane, osrenje reprezentacije, ciji igraci ne nastupaju u NBA ili Evroligi, kvalifikacije igraju u svom punom sastavu.

Tako da floskula, kako za nas - tako i za ostale, ovde ne vazi. Najjace teprezentacije su osakacene ovakvim formatom kvalifikacija!

ne normala

pre 5 godina

Zasto Sale nije zvao Davidovca aka "Magic" i Dobrica aka "Air", ili čovketa aka "Logo"?
(Milos, 24. februar 2019 12:29) e upravo zbog takvih kakav je ovaj sto napisa ovo...i jesmo tu gde smo! Covece tu trojicu koju si nabrojao uz neki sarkazam,su bolji svakako od Ilije Djokovica,Milenka Tepica i Ivana Paunica koji covek jedva ostade ziv! Pokrio sam samo pozicije igraca koje si “prozvao” o Gagicu Bircevicu itd necu dalje... covece Apic? Dobric Lazic su licno igraci Golden Stejta za nabrojane!

Miško

pre 5 godina

U istoj poziciji kao i mi su bile i Španija, Francuska, Litvanija, Grčka... i sve su bez ikakvih problema obezbedile plasman, praktično na polovini kvalifikacionog ciklusa. I pored toga što se govori da uz ovakav sistem ne uspevaju da se kvalifikuju favoriti, a odlaze na svetsko autsajderi, jedino što se može smatrati iznenađenjem je što je Poljska otišla umesto Hrvatske, a vrlo verovatno će i Crna Gora umesto Letonije i već eliminisane Slovenije. Sve ostalo je prema očekivanjima, naravno ako uzmemo u obzir da ćemo se i mi kvalifikovati večeras, u šta ne sumnjam ni najmanje. Sve u svemu, ne možemo kriviti samo sistem kvalifikacija, problem je dublji i kompleksniji.

BeKo

pre 5 godina

http://kosmagazin.com/poslednji-tekst-boska-dokica/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција. "
(Иван, 24. februar 2019 13:40)

Ne budi neozbiljan; Sierra Leone, Burkina Faso, Sao Tome i Principe, Madagaskar i slične reprezentacije su rang Hrvatske u košarci.

pc,Niš.

pre 5 godina

Zaboravljate da je naš sunovrat počeo u finalu EP, porazom od Slovenije.Raspala se kolektivna igra , svako igra za sebe i to . Đ đorđević je tada trebalo da ode , možda bi neko drugi uspeo da pokrpi raštimovani orkestar.Sa ovakvom igrom i da odemo na SP,bojim se sa ćemo loše proći.

joca25stan5

pre 5 godina

Igrali smo sa cetvrtim timom, bez ikakvog nerviranja i prozivanja, svadja... Samo cepajte momci! Bice tesko sto u cetvrtfinalu necemo na Hrvate, ali sta da se radi, lepo je pobediti i druge. Idemooo

my way

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!
(bigserb, 24. februar 2019 12:50)

Управо тако. Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче ту се уопште не слажем, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да мења полуаматерске кошаркаше који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

bigserb

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!

deda

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina ! 

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY
(antiDebil, 24. februar 2019 14:07)

Hahahahaha taj je i sam pokazao svoju objektivnost, kada nam je Đuro Ostojić bio prvi centar na EP... Nemoj ispadati g**p molim te...

st

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija, preopustenost u KSS, nedovoljan angazman i lobiranje u klubovima gde igraju nasi igraci. Zasto danas nema igraca iz Fenera? Da li je Bjelica mogao doci posto nije igrao juce? Zasto Vasa i Lucic nisu igrali proslu? Danas treba navijati i nadati se najboljem. Nismo valjda zaboravili ono "srce na teren".

antiDebil

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina !

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

x

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija!
To je jedini odgovor. Igraju igrači istog ranga u svim selekcijama.
Možemo da imamo i 50 vrhunskih igrača, skoro svi bi igrali Evroligu ili NBA.

antiDebil

pre 5 godina

[link]/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.
(BeKo, 24. februar 2019 12:46)

Ovo je daleko preciznije objasnjenje !!
https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

C i n i k

pre 5 godina

Dosli smo tako sto nijednu utakmicu nismo igrali sa istom ekipom a sem toga nismo imali ni na jednoj utakmici A tim pa cak ni B tim.

tomic predrag

pre 5 godina

Arogantan tip, nas tim se muci, mi isto, nije nam dobro! Kad na kraju i izvucemo medalju, mislimo da je zasluzena, Sale se sakrije iza uspeha i gura po svome...! Pitam se, da li svi najbolji, imaju zelju da igraju sa Saletom!?

Kukatilo

pre 5 godina

To pitanje se mora postaviti selektoru. Uporno zove Iliju Djokovica koji igra ABA2 ligu. Zove Milenka Tepica, za koga sam mislio da je samo ruzna proslost, onda Djordje Gagic, nije potrebno posebno predstavljanje za njega. Forsira Raduljicu koji godinama igra rekreativnu kosarku...

Zorowitzki

pre 5 godina

Ma dobro ljudi, jedva smo prosli i grupu na svetskom prvenstvu pa smo zavrsili u finalu na kraju. Sale voli da zakomplikuje, ali nikad nije promasio kad je bilo bitno. Podrska 100%

Иван

pre 5 godina

Онај један коментар после Естоније је рекао све: за Ђорђевићеву репрезентацију не играју најбољи, него његови. Већина кошаркаша у Салетовој селекцији зна да не мора ништа да покаже на терену - довољно је да ван терена слуша селектора - и остаће у дванаест. Стално се помиње наш неозбиљан приступ против Немачке, Естоније, Израела, Грчке, али у ствари ми најчешће с таквом селекцијом немамо потребан квалитет. Шпанци су створили кроз ове квалификације неке нове играче за репрезентацију, а ми? Ђоковић, Пено, Бирчевић, Гагић, Тепић, Паунић, Радуљица, сада и Теодосић. Све антиталенти или бивши играчи. Али зато "цене култ репрезентације". Ето, тако смо дошли овде где смо. Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција.

И нема визије. Чак и са Бјелицом, Богданом, Недовићем, Теодосићем, Бобијем и Калином ми немамо супер тим. То су све друге, треће опције у својим тимовима, у најбољем случају. Таквој селекцији недостаје алфа. То је могао бити Дончић - нисмо се претргли око њега. То још увек може бити Јокић - он се вечито нећка. Не може се Србија тако лако одрицати потенцијалних главних играча, ако има те неке визије.

Проћи ћемо ми на СП, надам се, али треба после данашњег меча ставити прст на чело. Нека остане Сале селектор, ако ће променити овај деструктивни курс и ако ће у стручни штаб довести Милојевића, Кокошкова, Сашу Обрадовића или неког ко уме на самој утакмици да се снађе.

antiDebil

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina !

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

bigserb

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!

pc,Niš.

pre 5 godina

Zaboravljate da je naš sunovrat počeo u finalu EP, porazom od Slovenije.Raspala se kolektivna igra , svako igra za sebe i to . Đ đorđević je tada trebalo da ode , možda bi neko drugi uspeo da pokrpi raštimovani orkestar.Sa ovakvom igrom i da odemo na SP,bojim se sa ćemo loše proći.

True Batman Fan

pre 5 godina

"Više je razloga, a jedan od njih ne bi trebalo da bude loš sistem kvalifkacija jer kako je nama bilo tokom ovih godinu i po dana, tako je i ostalima"

Apsolutno netacno! Najjace reprezentacije su jake jer imaju najbolje igrace. Ti najbolji igraci, po pravilu igraju u najjacoj ligi sveta tj. NBA koja ne dozvoljava igracima pojedinih reprezentacija da nastupaju u kvalifikacijama (a mozemo videti da su i neke evropske ekipe pocele sa istim zabranama). Te reprezentacije su prinudjene da na kvalifikacije idu sa drugom ili cak trecom postavom. Sa druge strane, osrenje reprezentacije, ciji igraci ne nastupaju u NBA ili Evroligi, kvalifikacije igraju u svom punom sastavu.

Tako da floskula, kako za nas - tako i za ostale, ovde ne vazi. Najjace teprezentacije su osakacene ovakvim formatom kvalifikacija!

my way

pre 5 godina

Podatak da je Djordjevic na 11 utakmica promenio preko 30 igraca govori i o njemu kao treneru, ali i o nasim mladim igracima koji iz generacije u generaciju zaostaju u kvalitetu u odnosu na druge zemlje, a glavni krivci za to su KSS i ABA liga, KSS jer dozvoljava nasim klubovima da dovode gomile stranaca i zato sto uopste nasi klubovi igraju ABA ligu sa timovima koji imaju vise stranaca nego domacih igraca! Igraju li Fener i Efes tursko prvenstvo, igraju li Real i Barsa spansko, igraju li Olimpijakos i PAO grcko, igraju li Milano, Bajern, Makabi,..., njihova, pa igraju, svi igraju svoja prvenstva, tako razvijaju domacu kosarku, jedino mi nasim klubovima dizemo kvalitet drugim zemljama, a nasu kosarku degradiramo!
(bigserb, 24. februar 2019 12:50)

Управо тако. Све је почело када су "паметне" главе смислиле да могу бити врхунске у неком спорту, а да нема домаће првенство. Неко време нас је држала чињеница да је кошарка била наш национални спорт број 1 и није све могло да потоне баш за неколико година, али крах је неизбежан. Да ли већ сада, видећемо. Ја се ипак надам победи и пласману на СП. Што се Ђорђевића тиче ту се уопште не слажем, њему немам ништа да земерим. Он је успео да препороди из наведених разлога већ добрано посрнулу репрезентацију и доведе нас до сребра на сва 3 велика такмичења. И сада то не говори о њему као тренеру, већ чињеница да мења полуаматерске кошаркаше који су му на располагању за ове квалификације, мислим стварно...

Popaj

pre 5 godina

Toliko volim Saleta da sam bas po njemu 2001 sinu ime dao Aleksandar.Nemoj Sale danas da padne bruka i da me izneveris.Ma dobicemo mi to siguran sam,a i ako bi izgubili dobice Gruzini Estonce.A ako se kojim slucajem ne kvalifikujemo uh bio bi to bas tezak udarac za nasu kosarku.Ma necu ni da razmisljam o tome da ne malerisem.

SUPERMAN

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni. 
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.
(Pišel Mlatini, 24. februar 2019 12:22)

Ovo što si ti napisao nema veze sa životom.U Aba ligi imamo 4 kluba,svake godine izađe neki dobar domaći igrač,ove sezone u Megi(Mišković),Zvezdi(Davidovac,Simanić,Dobrić) u Partizanu Marinković u Fmp Apić a o generaciji 99 i 00 ne treba ni trošiti reci-dvostuki uzastopni sampioni evrope,svake godine bar jedan ode na draft ili u neki jak klub recimo ranije Bogdanovic, Kalinić,Gudurić ove sezone Apić i nije istina da Grci imaju neku veliku bazu,u njihovoj ligi uglavnom su najbolji igraci stranci kao i kod nas s tim da su naši mladi igrači među najtalentovanijim u evropi,e drugi je problem što selektor iz nekog njegovog razloga ne želi da forsira te igrače nego gura neke na koje je i bog zaboravio da postoje.

ne normala

pre 5 godina

Zasto Sale nije zvao Davidovca aka "Magic" i Dobrica aka "Air", ili čovketa aka "Logo"?
(Milos, 24. februar 2019 12:29) e upravo zbog takvih kakav je ovaj sto napisa ovo...i jesmo tu gde smo! Covece tu trojicu koju si nabrojao uz neki sarkazam,su bolji svakako od Ilije Djokovica,Milenka Tepica i Ivana Paunica koji covek jedva ostade ziv! Pokrio sam samo pozicije igraca koje si “prozvao” o Gagicu Bircevicu itd necu dalje... covece Apic? Dobric Lazic su licno igraci Golden Stejta za nabrojane!

Pišel Mlatini

pre 5 godina

Ok, bili smo u istoj situaciji kao Španci i Grci, jedino što oni imaju ozbiljne i jake lige i veću bazu igrača od nas dok je naša liga mrtva a klubovi koji igraju Jadransku prosečni.
Mi imamo sjajne igrače ali ih nemamo puno. Plašim se kad ode ova generacija da ćemo polako postati prosek. Nismo u stanju da izbacimo jednog talentovanog igrača godišnje.

antiDebil

pre 5 godina

[link]/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.
(BeKo, 24. februar 2019 12:46)

Ovo je daleko preciznije objasnjenje !!
https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY

Zero

pre 5 godina

Napraviste filozofiju celu. Kako smogu došli do čega? Kako je nama tako i ostalima. Koliko Estonija i Izrael imaju zauzetih igrača u evroligi i NBA tokom godine. Dalja priča u vezi ovoga se tu završava.

joca25stan5

pre 5 godina

Igrali smo sa cetvrtim timom, bez ikakvog nerviranja i prozivanja, svadja... Samo cepajte momci! Bice tesko sto u cetvrtfinalu necemo na Hrvate, ali sta da se radi, lepo je pobediti i druge. Idemooo

Luka Laban

pre 5 godina

Ovakve kvalifikacije su bile idealne da se stvori par mladih igraca na koje bi mogli da racunamo u buducnosti. A sta smo dobili? Jedno veliko nista. Mislim forsiranje Bircevica, Gagica, pa sada i Tepica i jos par njih nije nedostatak resenja, vec ne znam ni ja sam. Zaista sam zbunjen celom tom situacijom.

ljupce

pre 5 godina

"ako se kvalifikujemo i ako osvojimo medalju sve ce se ovo zaboraviti."
najbolja recenica koja nas oslikava kako razmisljamo.nista nismo naucili iz proslihkvalifikacija kad su nas finska,estonija i crna gorapobedjivali.prosli smo,uzeli medalju i sve gurnuli pod tepih.ponovo isto radimo,a pitanje je zasto?estonija je ekipa koju pecarski,miskovic,apic,simanic,radanov,marinkovic,glisic,tanaskovic,pot,uskokovic,dobric,davidovac moraju pobediti dvocifrenom razlikom.ti momci imaju kvalitet za to,e sad pitanje je zasto oni kao najveci talenti ne igraju,a igraju povredjeni i nikad do kraja oporavljeni igraci.to je greska selektora.hvala mu za medalje,ali mora da preuzme odgovornost za rezultate,a ne da se krije iza najboljih koji nisu igrali.imamo mi talenta dovoljno da sami izguraju kvalifikacije.mozda ne cele,ali dobar deo njih itekako mogu.ovo ne sme da se zaboravi jer ako nam prodje sad,sledeci put nece.

21st Century Digital Boy

pre 5 godina

"Сада је Србија ранг Хрватске: чим нема најбољих, трећеразредна селекција. "
(Иван, 24. februar 2019 13:40)

Ne budi neozbiljan; Sierra Leone, Burkina Faso, Sao Tome i Principe, Madagaskar i slične reprezentacije su rang Hrvatske u košarci.

x

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija!
To je jedini odgovor. Igraju igrači istog ranga u svim selekcijama.
Možemo da imamo i 50 vrhunskih igrača, skoro svi bi igrali Evroligu ili NBA.

Miki ciganin

pre 5 godina

Pokušaću da budem objektivan, jeste sistem bio komolikovan i loš, ali ljudi mislim da bi Djordjević morao makar kroz jednu rečenicu da preuzme malo odgovornosti, ovako svojom arogancijom prilično navlači negativne komentare. Po meni, možda grešim je selekcuja igrača koji su mogli da nastupaju bila vrlo loša. Ajde samo zadnju utakmicu pogledajte, Tepić-lično sam mislio da više nikad neće zadzžiti dres, za preko 20 minuta neupotrebljiv totalno, Paunić-pozvao ga, nije igrao, dečko se više ozbiljnom košarkom ne bavi, Djoković uz dužno poštovanje imamo bar pet boljih bekova koji su slobodni a nisu pozvani, Gagć-malo je reći prosek, učinak naravno slab, Raduljica prosto trenira već godinu i jače na nivou basketaša, i da ne nastavljam mislim da je pametnom dosta, inače mislim da ćemo danas lagano pobediti prosto što trojica od gore pomenutih neće igrati, a biće tu Milutinov, Micić i Lučić!

bocko

pre 5 godina

Gospodin Djokic je pogodio u srz.Djordjevic je do ovih kvalifikacija uradio ogroman,iznenadjujuce veliki uspeh.Hvala mu na tome,igracke dane da i ne spominjem.Ali nikome nije jasno sta je mislio sa ovakvim izborom.Pot,Marinkovic,Dobric,Davidovac,Simanic,Miskovic,Apic su,ako ne bolji,onda sigurno daleko perspektivniji od Paunica , Tepica, Gagica, Bircevica,Djokovica.Sa njihovim pozivanjem se nista nije dobilo.

deda

pre 5 godina

Celu ovu danasnju situaciju, poslednjih 19 godina domace kosarke je objasnio jedan covek u 9 minuta, i to pre punih 12 godina ! 

https://www.youtube.com/watch?v=39q5IrMyRUY
(antiDebil, 24. februar 2019 14:07)

Hahahahaha taj je i sam pokazao svoju objektivnost, kada nam je Đuro Ostojić bio prvi centar na EP... Nemoj ispadati g**p molim te...

st

pre 5 godina

Sistem kvalifikacija, preopustenost u KSS, nedovoljan angazman i lobiranje u klubovima gde igraju nasi igraci. Zasto danas nema igraca iz Fenera? Da li je Bjelica mogao doci posto nije igrao juce? Zasto Vasa i Lucic nisu igrali proslu? Danas treba navijati i nadati se najboljem. Nismo valjda zaboravili ono "srce na teren".

Miško

pre 5 godina

U istoj poziciji kao i mi su bile i Španija, Francuska, Litvanija, Grčka... i sve su bez ikakvih problema obezbedile plasman, praktično na polovini kvalifikacionog ciklusa. I pored toga što se govori da uz ovakav sistem ne uspevaju da se kvalifikuju favoriti, a odlaze na svetsko autsajderi, jedino što se može smatrati iznenađenjem je što je Poljska otišla umesto Hrvatske, a vrlo verovatno će i Crna Gora umesto Letonije i već eliminisane Slovenije. Sve ostalo je prema očekivanjima, naravno ako uzmemo u obzir da ćemo se i mi kvalifikovati večeras, u šta ne sumnjam ni najmanje. Sve u svemu, ne možemo kriviti samo sistem kvalifikacija, problem je dublji i kompleksniji.

BeKo

pre 5 godina

http://kosmagazin.com/poslednji-tekst-boska-dokica/

Mislim da je pokojni Boško objasnio kako smo došli u ovu situaciju a problem nije od juče.

C i n i k

pre 5 godina

Dosli smo tako sto nijednu utakmicu nismo igrali sa istom ekipom a sem toga nismo imali ni na jednoj utakmici A tim pa cak ni B tim.

tomic predrag

pre 5 godina

Arogantan tip, nas tim se muci, mi isto, nije nam dobro! Kad na kraju i izvucemo medalju, mislimo da je zasluzena, Sale se sakrije iza uspeha i gura po svome...! Pitam se, da li svi najbolji, imaju zelju da igraju sa Saletom!?