Petak, 22.02.2019.

14:51

"Nakon što kupimo nove autobuse, tražićemo da se plaćaju karte"

Grad Beograd će nabaviti između 210 i 230 novih autobusa i to je prvi korak, ali ne i jedina mera koja nas čeka kako bismo GSP postavili na noge.

Izvor: Tanjug

"Nakon što kupimo nove autobuse, tražiæemo da se plaæaju karte" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

hebivetar

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T 

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad. 

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i 
vozac autobusa imamo istu platu???
(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Nije normalno, ti bi trebao imati bar tri puta veću, a vozač do dva puta veću, pošto postojeće ni jednom ni drugom ne omogućavaju iole pristojan život.

Predrag

pre 5 godina

Za 35 miliona EUR kupiće 230 autobusa?! Po toj računici cena jednog autobusa je oko 150.000 EUR i to se još kupuje na veliko. Al' će neko dobro da se ugradi u cenu.

zoran987

pre 5 godina

Pa kad Vesić i Vučić prestanu da kupuju jedan autobus za građane a dva za sebe možda i počnem da kupujem karte. Siguran sam da će na tenderu pobediti firma koja je gle slučajnosti osnovana juče a slučajno imaju baš autobuse po određenoj specifikaciji, npr. fali jedno sedište u sredini(propao prvobitni posao).

mile rizik

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.
(shadow, 22. februar 2019 20:29)

Pricas gluposti samo da bi prokomentarisao. Informisi se pre toga. Prevoz u Talinu je besplatan za sve domaće, za strance nije. Dakle postoji besplatan prevoz. A postoji i primer Zagreba gde je visestruko smanjena cena karte, pa se retko ko jos svercuje. Da ne pricam o Becu gde je godisnja karta 365 evra - 1 evro na dan. A imas metro (u spicu na 2 minuta), tramvaj, bus i plus smes da se vozis lokalnom zeleznicom.

mare

pre 5 godina

Za ove svetske putnike koji tvrde da nigde u svetu ne postoji sverc i besplatan prevoz, molim vas izadjite iz zemlje pre nego sto nesto prokomentarisete...

Onako usput

pre 5 godina

1) Zar Sava Centar nije prodat?
2)"Kako je rekao, pored naplate karata, potrebno je i restrukturisanje samog preduzeća, jer postoji mnogo mogućnosti da oni rade bolje. I oni moraju da se ponašaju odgovornije prema državnom novcu, zbog čega su se i dogodile neke smene u GSP-u."

Stavka - restruktuiranje preduzeća će doneti veći dobitak nego naplata karata. Sva administracija postoji vec u upravi grada i nije potrebna posebna za GSP. A što se tiče naplate ... shvatite već jednom da karta mora biti jeftinija. Jedino jeftinija karta moze da vam donese bolju naplatu. Prema odnosu plate i cene karte imamo najskuplji prevoz u Evropi.

Gagi

pre 5 godina

Nije o GSP-u, ali jeste o ovoj prigradskoj "Lasti". Cene karata su takve, da ako dvoje iz porodice rade u gradu, lako se nalazi kalkulacija da je isplativije da na posao idu sopstvenim automobilom, nego tom "Lastom". Možda i nije ako se gleda dinar za dinar, ali svakako se uštedi i vremena i snage, što svakako mora da se uračuna. Baš i nije normalno da je moguće izvesti takvu kalkulaciju. Čemu tolike cene?

Insajd3r

pre 5 godina

Citam komentare i stvarno ne mogubda verujem da neko kaze, karta je skupa, to je 10% mojih primanja. nema klima itd. Ukoliko ti se ne svidja GSP idi lepo taksijem, pa reci vozacu, ne svidja mi se tvoj auto, skup si, a nemas ni klimu, necu da platim. Ajde pokusaj. Udji u Maxi kupi sta ti treba, dodji na kasu i reci skupi ste, oatavih 20% plate kod vas necu da platim. Kome smetaju uslovi u GSP u neka se ne vozi !

Inzenjer/poslastičar

pre 5 godina

Plata vozača jeste 65.000 to jest 570 evra takodje je istina da je plata vozača u Pragu 1070 evra ali u Beogradu se sa 570 evra može solidno živeti ako imaš svoj stan i naravno ako oboje supružnika radi.Moj primer radim kao komercijalista i imam 60.000 supruga radi kao grafički dizajner i ima 70.000 imamo svoj stan i sa 130.000 to jest 1100 evra možemo solidno da živimo naravno treba se uvek truditi i stremiti ka boljem a plate će morati da idu gore i kod nas u realnom/privatnom sektoru jer će u suprotnom masa nas napustiti zemlju pa neka botovi rade.
Inače postoji besplatan prevoz u Talinu dakle sve se može ako se hoće...e sada pitanje je da li se zaista hoće ?

nenad

pre 5 godina

Gosn gradonacelnice jer vidim samo vas onaj drugi je verovatno fikus JR..Pocinjete od d...ta umesto od glave.Nije problem naplata,nisu gradjani sa primanjima od 2k evra pa stipse koje nedaju pare,jer vam dopire do mozga (ocito ne) da ce neko radije tije 3,5k da ubaci u bedni kucni budzet nego da vam da za prevoz..Kako ih prevozite?Znam da niste skoro videli ni sta je autobus a kamoili se vozili u njemu.Autobus,tramvaj,trolebus..prvljavi,pocepani,smrde,nema ih po pola sata,tramvaji raspli stari po 30 godina,leti pakao,zimi ledeno,trole isto,celave gume.Gospodine vesicu,platite vi meni sto rizikujem zivot svaki dan kad udjem u smece od prevoza.Sredite ljudima standar vi i vasa srpska napredna sekta pa ce ljudi rado platiti,do tada cu vam paltiti za jedno,3 do 4 godine.

Sve će to narod platiti

pre 5 godina

Možete vi da budete domaćini pa da vozačima povećate plate i na 75-80 hiljada, da uložite u u GSP-ov servisno-remontni pogon, pa da autobusi traju znatno duže nego što je sada slučaj, da smanjite prekomernu administraciju i izmišljena partijska dodeljena radna mesta. Ali, "javna nabavka" 200 novih autobusa jeste prilika koja se ne propušta!

PS: Ne važi ovo samo za javni gradski prevoz, nego i za javno zdravstvo, javnu prosvetu, javnu bezbednost...

Srdjan slučajni lekar

pre 5 godina

Ako je to uopšte istina da vozač GSP-a prima izmedju 52.000 i 65.000 dinara platu a jedan lekar u Srbiji je takodje u tom rangu sa platom onda nije ni čudo zašto lekari izmedju ostalih napuštaju ovu zemlju paradoksa....ne kapiram ljude koji na ovakve slične dole objavljene komentare lupaju minuse... što? nije istina? Ako je to po nekima dobar sistem vrednosti onda uživajte u njemu! Pametnom dosta!

Darkom

pre 5 godina

Gradskim prevozom se ne vozim od srednje skole a sad imam 40 godina. Ali zato firma u kojoj radim uredno mi uplacuje bus plus umesto da mi daju novac koji je predvidjen za prevoz da sipam gorivo.I nisam izuzetak,koga mi sponzorisemo gospodine Vesiću?

Tek onako usput...

pre 5 godina

Ne znam zasto ovde neki pišu da je nezaposlenima besplatan prevoz kada nije...mesecna karta kosta 1120 dinara za 2 zonu i to moze svako da proveri ali lakse je ovako proizvoljno pisati i pljuvati. Sram vas bilo.

borivoje surdilovic

pre 5 godina

a ono apex bus plus...poziv gradjanima da ne placaju prevoz jer je to djilaova firma.....djilas ode a sve ostade kako je i ostavio....

neko

pre 5 godina

citam komentare kako im skupa karta,a sta da kazemo mi na jugu srbije,gde placam kartu u jednom pravcu nekih 6 km.110 dinara,sta mi da kazemo onda

Dule

pre 5 godina

Platicu rado kartu kad ukinu BUSPLUS (sto su i obecali da dobiju glasove) i sprovedu istragu kako i ko se obogatio na racun gradjana, a ne da se kriju iza kobajagi stetnih ugovora. Korupcija moze da se dokaze u slucaju BUSPLUSA i ako se nekom i ponudi da bude zasticeni svedok, posto ima dosta pirana u tom lancu.

D1V1

pre 5 godina

,,On je ukazao da to što neki građani ne plaćaju kartu, znači da oni to ipak plaćaju kroz budžet, jer za toliko manje dobiju kanalizacije, vodovoda, škola, bolnica i svega onoga što treba da dobiju, jer te pare odu na javni prevoz."

Cek, cek, cek... sto znaci da oni koji kupuju karte placaju dva puta jer i oni placaju porez?!!?

mitrovic

pre 5 godina

Jedino ostaje nejasno zašto se čeka kupovina tih novih autobusa da bi se krenulo sa naplatom karata. Da li iko sa gramom mozga vjeruje ovom Vesicu?

milan

pre 5 godina

Meni je stvarno cudno, jeste da je Beograd skup ali tu su najvisa i primanja. Gradski prevoz je bagatela. Zasto to tvrdim? Iz prostog razloga, uzmite predjite od tacke A do tacke B gradskim prevozom pa onda taksi prevozom. Razlika je nebo i zemlja.
Slazem se da su busevi krsevi. Ono sto mi krivo je to da kao da samo Beograd postoji. Toliko ulozeno a samo je poruzneo, zamenise parkove asfaltom.

Bojan

pre 5 godina

Hoćeš li tražiti i da sve firme uplaćuju prevoz svojim radnicima??? Zašto bih plaćao prevoz državi,kad državu ne zanima plaća li meni firma prevoz?

sitno

pre 5 godina

Beograd:

1. Karte su preskupe u odnosu na primanja. To je na primer - 10% moje plate sto mi izgleda suludo.

2. Klime ne rade u 50% autobusa - sto znaci da direktor GSP ne radi dobro svoj posao.

3. Ako ja platim, ocekujem da ne vidim niti jednog koji ne plati.

4. Najbolje da je prevoz besplatan u Beogradu dok se ne popravi materijalna situacija, a da se u Beogradu uvede referendum gde bi se gradjani izjasnjavali da putem raduna u prodavnicama izvoje neki dinar za prevoz. Na primer:
- ako u prodavnici platite racun preko 100 dinar - 1 dinar ide za prevoz.
- ako vam je racun preko 300 dinara - 3 dinara za prevoz.
- preko 500 din - 5 dinara, itd....

Zasto se ne bi tako nesto uradilo.

gvozden

pre 5 godina

Kad ćete da ukinete BusPlus? DOkle da pare od karata uzima privatna firma, umesto da tim parama raspolaže GSP??? Onda ne bi moralo da se daju pare iz budžeta GSPu...

shadow

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.

Јабучило

pre 5 godina

Оборите цене, пооштрите кажњавање шверцера, остварујте све заказане поласке и боље одржавајте возила.

Howard Spring

pre 5 godina

Prestanite više sa tom demagogijom. Sad vam je GSP kriv što ne pravite vrtiće. A imate para za rasvetu, fontane, jarbol, novi "centar" grada koji nikome ne treba (sa sve spomenikom) itd. Muka mi je od vas.

yes

pre 5 godina

kada udje kontrola u prevoz 9/10 ljudi ima kartu.

tako da ova prica nije tacna, makar oko svercovanja.

druga stvar, zakrpite rupe. bukevar pun rupetina gde ti upadne ceo točak.

prof Zmiuga.

pre 5 godina

(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Pa tako je u socijalizmu/komunizmu. Daj koliko možeš, uzmi koliko ti treba. Šta će tebi više para od vozača GSP ? Ionako su vam plate natprosečne.

Владимир

pre 5 godina

Да ли је нормално да возач аутобуса има 10.000 већу плату од наставника и професора у основним и средњим школама? То је страшно.

NS oldtajmer

pre 5 godina

Predlog - cipujte gradjane, pa naplacujte preko DNK otiska na rukohvatu za pridrzavanje u vozilu. ili nesto kao ENG naplata na auto putu - namignes i otvore se vrata. Ma mogucnosti su bezbrojne - samo ukljucis mastu.

pax

pre 5 godina

Bolje je srediti javne nabavke, jer se preko napumpanih otme iz gradskog budžeta mnogo više od tih 150 miliona evra i od kojih ovaj gospodin i druga gospoda žive raskošno i nose skupa odela.

soros

pre 5 godina

Протерајте 85ицу до Пролетерских Бригада. Малтретирате грађане бесмисленим кружењем око белвила.

Milovan

pre 5 godina

Ja imam normalno pamćenje. Da vas podsetim: SNS je od 2010 pa do smene Đilasa apelovao na građane da ne plaćaju karte u GSP jer ih grad pljačka i pare idu mrskim stranim partnerima.
Šta je sad ovo? Strani partner više nije tako užastan, a karte moraju da se plate. Pa zašto? Zbog novih autobusa? Pa i 2012-2013 je kupljeno više autobusa nego što je sada planirano.
I jedno pitanje: Jel' kupujemo domaće "Mercedese"?

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Krenem da guglam koliko je stvarno plata vozaca GSP-a, posto ovome ne verujem bas nista...ukucam "plata vozaca" i izadju mi predlozi: "plata vozaca kamiona u Nemackoj" i "plata vozaca kamiona u Sloveniji". Nisam dalje guglao, sve mi je jasno...

Sava964

pre 5 godina

Karte za GSP su preskup za ljude u Beogradu koji imaju bedan prosek plata i zato oni koji ne mogu da ih kupe i ne kupuju ih. Samo ću napisati da karta za jednu vožnju u Sankt-Peterburgu košta 60 dinara, a zaposleni tamo imaju duplo veći prosek plata. A u Beogradu je 90 din. Živim tamo i ovo vam je tačan podatak....

mokisa

pre 5 godina

@dragane izgleda da jeste u naprednoj Srbiji. U normalnoj zemlji, ne bi imali ni platu med. sestre a kamoli lekara. Nego prijatelju pamet u glavu pa put pod noge. Ovde nikad neces biti cenjen i adekvatno placen. To ti govorim iz 30g. iskustva. Ja sam mator ali pretpostavljam da si ti u naponu intelektualne i fizicke snage. Sva su ti vrata otvorena. Ne okreci se sine...

carevich

pre 5 godina

A ko će da vam vozi te nove autobuse kad svi vozaci odoše u Sloveniju, Nemačku , Austriju... i to za duplo veću platu nego hirurg kod nas...
I zar i u ovim "starim" busevima niste trazili da se placaju karte?? Jel ce ovi novi, napredni busevi, sami da ih naplacuju...?
Jedno od 5 miliona pitanja....

Janković M

pre 5 godina

Ama gde ćemo vozače da nađemo? Neće za 40-45 hiljada da voze naše divne gubitnike tranzicije i njihove potomke. Iskvarilo se to moj gradonacelnice. Svi odoše da voze poluprazne Nemačke autobuse. Mr valja moj Veso.

Vanja

pre 5 godina

Ne znam odakle priča da se masovno ne plaćaju karte? Kada uđe kontrola tek jedan ili dvoje nemaju kartu što na 70 ili 80 ljudi dođe nekoliko procenata. Treba preispitati odluke da studenti, građani preko 65, srednjoškolci, nezaposleni i drugi ne plaćaju karte. To je 30 do 40% populacije.

dragan

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad.

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i
vozac autobusa imamo istu platu???

Pera

pre 5 godina

Znaci cim se poboljsa naplata karata (mada vas Bogotac ono jednom rece da se karte ne placaju.. Naravno pre nekih tamo izbora) u budzetu ce ostati toliko para da cete vi svake godine da izgradite 75 vrtica??? I da kupite 700 autobusa? Ili ce ta lova u vase dzepove?

dragan

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad.

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i
vozac autobusa imamo istu platu???

Milovan

pre 5 godina

Ja imam normalno pamćenje. Da vas podsetim: SNS je od 2010 pa do smene Đilasa apelovao na građane da ne plaćaju karte u GSP jer ih grad pljačka i pare idu mrskim stranim partnerima.
Šta je sad ovo? Strani partner više nije tako užastan, a karte moraju da se plate. Pa zašto? Zbog novih autobusa? Pa i 2012-2013 je kupljeno više autobusa nego što je sada planirano.
I jedno pitanje: Jel' kupujemo domaće "Mercedese"?

Howard Spring

pre 5 godina

Prestanite više sa tom demagogijom. Sad vam je GSP kriv što ne pravite vrtiće. A imate para za rasvetu, fontane, jarbol, novi "centar" grada koji nikome ne treba (sa sve spomenikom) itd. Muka mi je od vas.

carevich

pre 5 godina

A ko će da vam vozi te nove autobuse kad svi vozaci odoše u Sloveniju, Nemačku , Austriju... i to za duplo veću platu nego hirurg kod nas...
I zar i u ovim "starim" busevima niste trazili da se placaju karte?? Jel ce ovi novi, napredni busevi, sami da ih naplacuju...?
Jedno od 5 miliona pitanja....

shadow

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.

Sava964

pre 5 godina

Karte za GSP su preskup za ljude u Beogradu koji imaju bedan prosek plata i zato oni koji ne mogu da ih kupe i ne kupuju ih. Samo ću napisati da karta za jednu vožnju u Sankt-Peterburgu košta 60 dinara, a zaposleni tamo imaju duplo veći prosek plata. A u Beogradu je 90 din. Živim tamo i ovo vam je tačan podatak....

Pera

pre 5 godina

Znaci cim se poboljsa naplata karata (mada vas Bogotac ono jednom rece da se karte ne placaju.. Naravno pre nekih tamo izbora) u budzetu ce ostati toliko para da cete vi svake godine da izgradite 75 vrtica??? I da kupite 700 autobusa? Ili ce ta lova u vase dzepove?

Janković M

pre 5 godina

Ama gde ćemo vozače da nađemo? Neće za 40-45 hiljada da voze naše divne gubitnike tranzicije i njihove potomke. Iskvarilo se to moj gradonacelnice. Svi odoše da voze poluprazne Nemačke autobuse. Mr valja moj Veso.

yes

pre 5 godina

kada udje kontrola u prevoz 9/10 ljudi ima kartu.

tako da ova prica nije tacna, makar oko svercovanja.

druga stvar, zakrpite rupe. bukevar pun rupetina gde ti upadne ceo točak.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Krenem da guglam koliko je stvarno plata vozaca GSP-a, posto ovome ne verujem bas nista...ukucam "plata vozaca" i izadju mi predlozi: "plata vozaca kamiona u Nemackoj" i "plata vozaca kamiona u Sloveniji". Nisam dalje guglao, sve mi je jasno...

NS oldtajmer

pre 5 godina

Predlog - cipujte gradjane, pa naplacujte preko DNK otiska na rukohvatu za pridrzavanje u vozilu. ili nesto kao ENG naplata na auto putu - namignes i otvore se vrata. Ma mogucnosti su bezbrojne - samo ukljucis mastu.

Владимир

pre 5 godina

Да ли је нормално да возач аутобуса има 10.000 већу плату од наставника и професора у основним и средњим школама? То је страшно.

pax

pre 5 godina

Bolje je srediti javne nabavke, jer se preko napumpanih otme iz gradskog budžeta mnogo više od tih 150 miliona evra i od kojih ovaj gospodin i druga gospoda žive raskošno i nose skupa odela.

Vanja

pre 5 godina

Ne znam odakle priča da se masovno ne plaćaju karte? Kada uđe kontrola tek jedan ili dvoje nemaju kartu što na 70 ili 80 ljudi dođe nekoliko procenata. Treba preispitati odluke da studenti, građani preko 65, srednjoškolci, nezaposleni i drugi ne plaćaju karte. To je 30 do 40% populacije.

mitrovic

pre 5 godina

Jedino ostaje nejasno zašto se čeka kupovina tih novih autobusa da bi se krenulo sa naplatom karata. Da li iko sa gramom mozga vjeruje ovom Vesicu?

borivoje surdilovic

pre 5 godina

a ono apex bus plus...poziv gradjanima da ne placaju prevoz jer je to djilaova firma.....djilas ode a sve ostade kako je i ostavio....

mokisa

pre 5 godina

@dragane izgleda da jeste u naprednoj Srbiji. U normalnoj zemlji, ne bi imali ni platu med. sestre a kamoli lekara. Nego prijatelju pamet u glavu pa put pod noge. Ovde nikad neces biti cenjen i adekvatno placen. To ti govorim iz 30g. iskustva. Ja sam mator ali pretpostavljam da si ti u naponu intelektualne i fizicke snage. Sva su ti vrata otvorena. Ne okreci se sine...

Darkom

pre 5 godina

Gradskim prevozom se ne vozim od srednje skole a sad imam 40 godina. Ali zato firma u kojoj radim uredno mi uplacuje bus plus umesto da mi daju novac koji je predvidjen za prevoz da sipam gorivo.I nisam izuzetak,koga mi sponzorisemo gospodine Vesiću?

D1V1

pre 5 godina

,,On je ukazao da to što neki građani ne plaćaju kartu, znači da oni to ipak plaćaju kroz budžet, jer za toliko manje dobiju kanalizacije, vodovoda, škola, bolnica i svega onoga što treba da dobiju, jer te pare odu na javni prevoz."

Cek, cek, cek... sto znaci da oni koji kupuju karte placaju dva puta jer i oni placaju porez?!!?

Dule

pre 5 godina

Platicu rado kartu kad ukinu BUSPLUS (sto su i obecali da dobiju glasove) i sprovedu istragu kako i ko se obogatio na racun gradjana, a ne da se kriju iza kobajagi stetnih ugovora. Korupcija moze da se dokaze u slucaju BUSPLUSA i ako se nekom i ponudi da bude zasticeni svedok, posto ima dosta pirana u tom lancu.

neko

pre 5 godina

citam komentare kako im skupa karta,a sta da kazemo mi na jugu srbije,gde placam kartu u jednom pravcu nekih 6 km.110 dinara,sta mi da kazemo onda

soros

pre 5 godina

Протерајте 85ицу до Пролетерских Бригада. Малтретирате грађане бесмисленим кружењем око белвила.

gvozden

pre 5 godina

Kad ćete da ukinete BusPlus? DOkle da pare od karata uzima privatna firma, umesto da tim parama raspolaže GSP??? Onda ne bi moralo da se daju pare iz budžeta GSPu...

Tek onako usput...

pre 5 godina

Ne znam zasto ovde neki pišu da je nezaposlenima besplatan prevoz kada nije...mesecna karta kosta 1120 dinara za 2 zonu i to moze svako da proveri ali lakse je ovako proizvoljno pisati i pljuvati. Sram vas bilo.

Јабучило

pre 5 godina

Оборите цене, пооштрите кажњавање шверцера, остварујте све заказане поласке и боље одржавајте возила.

Bojan

pre 5 godina

Hoćeš li tražiti i da sve firme uplaćuju prevoz svojim radnicima??? Zašto bih plaćao prevoz državi,kad državu ne zanima plaća li meni firma prevoz?

sitno

pre 5 godina

Beograd:

1. Karte su preskupe u odnosu na primanja. To je na primer - 10% moje plate sto mi izgleda suludo.

2. Klime ne rade u 50% autobusa - sto znaci da direktor GSP ne radi dobro svoj posao.

3. Ako ja platim, ocekujem da ne vidim niti jednog koji ne plati.

4. Najbolje da je prevoz besplatan u Beogradu dok se ne popravi materijalna situacija, a da se u Beogradu uvede referendum gde bi se gradjani izjasnjavali da putem raduna u prodavnicama izvoje neki dinar za prevoz. Na primer:
- ako u prodavnici platite racun preko 100 dinar - 1 dinar ide za prevoz.
- ako vam je racun preko 300 dinara - 3 dinara za prevoz.
- preko 500 din - 5 dinara, itd....

Zasto se ne bi tako nesto uradilo.

prof Zmiuga.

pre 5 godina

(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Pa tako je u socijalizmu/komunizmu. Daj koliko možeš, uzmi koliko ti treba. Šta će tebi više para od vozača GSP ? Ionako su vam plate natprosečne.

Insajd3r

pre 5 godina

Citam komentare i stvarno ne mogubda verujem da neko kaze, karta je skupa, to je 10% mojih primanja. nema klima itd. Ukoliko ti se ne svidja GSP idi lepo taksijem, pa reci vozacu, ne svidja mi se tvoj auto, skup si, a nemas ni klimu, necu da platim. Ajde pokusaj. Udji u Maxi kupi sta ti treba, dodji na kasu i reci skupi ste, oatavih 20% plate kod vas necu da platim. Kome smetaju uslovi u GSP u neka se ne vozi !

milan

pre 5 godina

Meni je stvarno cudno, jeste da je Beograd skup ali tu su najvisa i primanja. Gradski prevoz je bagatela. Zasto to tvrdim? Iz prostog razloga, uzmite predjite od tacke A do tacke B gradskim prevozom pa onda taksi prevozom. Razlika je nebo i zemlja.
Slazem se da su busevi krsevi. Ono sto mi krivo je to da kao da samo Beograd postoji. Toliko ulozeno a samo je poruzneo, zamenise parkove asfaltom.

hebivetar

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T 

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad. 

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i 
vozac autobusa imamo istu platu???
(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Nije normalno, ti bi trebao imati bar tri puta veću, a vozač do dva puta veću, pošto postojeće ni jednom ni drugom ne omogućavaju iole pristojan život.

zoran987

pre 5 godina

Pa kad Vesić i Vučić prestanu da kupuju jedan autobus za građane a dva za sebe možda i počnem da kupujem karte. Siguran sam da će na tenderu pobediti firma koja je gle slučajnosti osnovana juče a slučajno imaju baš autobuse po određenoj specifikaciji, npr. fali jedno sedište u sredini(propao prvobitni posao).

mare

pre 5 godina

Za ove svetske putnike koji tvrde da nigde u svetu ne postoji sverc i besplatan prevoz, molim vas izadjite iz zemlje pre nego sto nesto prokomentarisete...

mile rizik

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.
(shadow, 22. februar 2019 20:29)

Pricas gluposti samo da bi prokomentarisao. Informisi se pre toga. Prevoz u Talinu je besplatan za sve domaće, za strance nije. Dakle postoji besplatan prevoz. A postoji i primer Zagreba gde je visestruko smanjena cena karte, pa se retko ko jos svercuje. Da ne pricam o Becu gde je godisnja karta 365 evra - 1 evro na dan. A imas metro (u spicu na 2 minuta), tramvaj, bus i plus smes da se vozis lokalnom zeleznicom.

nenad

pre 5 godina

Gosn gradonacelnice jer vidim samo vas onaj drugi je verovatno fikus JR..Pocinjete od d...ta umesto od glave.Nije problem naplata,nisu gradjani sa primanjima od 2k evra pa stipse koje nedaju pare,jer vam dopire do mozga (ocito ne) da ce neko radije tije 3,5k da ubaci u bedni kucni budzet nego da vam da za prevoz..Kako ih prevozite?Znam da niste skoro videli ni sta je autobus a kamoili se vozili u njemu.Autobus,tramvaj,trolebus..prvljavi,pocepani,smrde,nema ih po pola sata,tramvaji raspli stari po 30 godina,leti pakao,zimi ledeno,trole isto,celave gume.Gospodine vesicu,platite vi meni sto rizikujem zivot svaki dan kad udjem u smece od prevoza.Sredite ljudima standar vi i vasa srpska napredna sekta pa ce ljudi rado platiti,do tada cu vam paltiti za jedno,3 do 4 godine.

Predrag

pre 5 godina

Za 35 miliona EUR kupiće 230 autobusa?! Po toj računici cena jednog autobusa je oko 150.000 EUR i to se još kupuje na veliko. Al' će neko dobro da se ugradi u cenu.

Srdjan slučajni lekar

pre 5 godina

Ako je to uopšte istina da vozač GSP-a prima izmedju 52.000 i 65.000 dinara platu a jedan lekar u Srbiji je takodje u tom rangu sa platom onda nije ni čudo zašto lekari izmedju ostalih napuštaju ovu zemlju paradoksa....ne kapiram ljude koji na ovakve slične dole objavljene komentare lupaju minuse... što? nije istina? Ako je to po nekima dobar sistem vrednosti onda uživajte u njemu! Pametnom dosta!

Sve će to narod platiti

pre 5 godina

Možete vi da budete domaćini pa da vozačima povećate plate i na 75-80 hiljada, da uložite u u GSP-ov servisno-remontni pogon, pa da autobusi traju znatno duže nego što je sada slučaj, da smanjite prekomernu administraciju i izmišljena partijska dodeljena radna mesta. Ali, "javna nabavka" 200 novih autobusa jeste prilika koja se ne propušta!

PS: Ne važi ovo samo za javni gradski prevoz, nego i za javno zdravstvo, javnu prosvetu, javnu bezbednost...

Gagi

pre 5 godina

Nije o GSP-u, ali jeste o ovoj prigradskoj "Lasti". Cene karata su takve, da ako dvoje iz porodice rade u gradu, lako se nalazi kalkulacija da je isplativije da na posao idu sopstvenim automobilom, nego tom "Lastom". Možda i nije ako se gleda dinar za dinar, ali svakako se uštedi i vremena i snage, što svakako mora da se uračuna. Baš i nije normalno da je moguće izvesti takvu kalkulaciju. Čemu tolike cene?

Onako usput

pre 5 godina

1) Zar Sava Centar nije prodat?
2)"Kako je rekao, pored naplate karata, potrebno je i restrukturisanje samog preduzeća, jer postoji mnogo mogućnosti da oni rade bolje. I oni moraju da se ponašaju odgovornije prema državnom novcu, zbog čega su se i dogodile neke smene u GSP-u."

Stavka - restruktuiranje preduzeća će doneti veći dobitak nego naplata karata. Sva administracija postoji vec u upravi grada i nije potrebna posebna za GSP. A što se tiče naplate ... shvatite već jednom da karta mora biti jeftinija. Jedino jeftinija karta moze da vam donese bolju naplatu. Prema odnosu plate i cene karte imamo najskuplji prevoz u Evropi.

Inzenjer/poslastičar

pre 5 godina

Plata vozača jeste 65.000 to jest 570 evra takodje je istina da je plata vozača u Pragu 1070 evra ali u Beogradu se sa 570 evra može solidno živeti ako imaš svoj stan i naravno ako oboje supružnika radi.Moj primer radim kao komercijalista i imam 60.000 supruga radi kao grafički dizajner i ima 70.000 imamo svoj stan i sa 130.000 to jest 1100 evra možemo solidno da živimo naravno treba se uvek truditi i stremiti ka boljem a plate će morati da idu gore i kod nas u realnom/privatnom sektoru jer će u suprotnom masa nas napustiti zemlju pa neka botovi rade.
Inače postoji besplatan prevoz u Talinu dakle sve se može ako se hoće...e sada pitanje je da li se zaista hoće ?

dragan

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad.

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i
vozac autobusa imamo istu platu???

Milovan

pre 5 godina

Ja imam normalno pamćenje. Da vas podsetim: SNS je od 2010 pa do smene Đilasa apelovao na građane da ne plaćaju karte u GSP jer ih grad pljačka i pare idu mrskim stranim partnerima.
Šta je sad ovo? Strani partner više nije tako užastan, a karte moraju da se plate. Pa zašto? Zbog novih autobusa? Pa i 2012-2013 je kupljeno više autobusa nego što je sada planirano.
I jedno pitanje: Jel' kupujemo domaće "Mercedese"?

Howard Spring

pre 5 godina

Prestanite više sa tom demagogijom. Sad vam je GSP kriv što ne pravite vrtiće. A imate para za rasvetu, fontane, jarbol, novi "centar" grada koji nikome ne treba (sa sve spomenikom) itd. Muka mi je od vas.

Sava964

pre 5 godina

Karte za GSP su preskup za ljude u Beogradu koji imaju bedan prosek plata i zato oni koji ne mogu da ih kupe i ne kupuju ih. Samo ću napisati da karta za jednu vožnju u Sankt-Peterburgu košta 60 dinara, a zaposleni tamo imaju duplo veći prosek plata. A u Beogradu je 90 din. Živim tamo i ovo vam je tačan podatak....

carevich

pre 5 godina

A ko će da vam vozi te nove autobuse kad svi vozaci odoše u Sloveniju, Nemačku , Austriju... i to za duplo veću platu nego hirurg kod nas...
I zar i u ovim "starim" busevima niste trazili da se placaju karte?? Jel ce ovi novi, napredni busevi, sami da ih naplacuju...?
Jedno od 5 miliona pitanja....

yes

pre 5 godina

kada udje kontrola u prevoz 9/10 ljudi ima kartu.

tako da ova prica nije tacna, makar oko svercovanja.

druga stvar, zakrpite rupe. bukevar pun rupetina gde ti upadne ceo točak.

Pera

pre 5 godina

Znaci cim se poboljsa naplata karata (mada vas Bogotac ono jednom rece da se karte ne placaju.. Naravno pre nekih tamo izbora) u budzetu ce ostati toliko para da cete vi svake godine da izgradite 75 vrtica??? I da kupite 700 autobusa? Ili ce ta lova u vase dzepove?

NS oldtajmer

pre 5 godina

Predlog - cipujte gradjane, pa naplacujte preko DNK otiska na rukohvatu za pridrzavanje u vozilu. ili nesto kao ENG naplata na auto putu - namignes i otvore se vrata. Ma mogucnosti su bezbrojne - samo ukljucis mastu.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Krenem da guglam koliko je stvarno plata vozaca GSP-a, posto ovome ne verujem bas nista...ukucam "plata vozaca" i izadju mi predlozi: "plata vozaca kamiona u Nemackoj" i "plata vozaca kamiona u Sloveniji". Nisam dalje guglao, sve mi je jasno...

Janković M

pre 5 godina

Ama gde ćemo vozače da nađemo? Neće za 40-45 hiljada da voze naše divne gubitnike tranzicije i njihove potomke. Iskvarilo se to moj gradonacelnice. Svi odoše da voze poluprazne Nemačke autobuse. Mr valja moj Veso.

mokisa

pre 5 godina

@dragane izgleda da jeste u naprednoj Srbiji. U normalnoj zemlji, ne bi imali ni platu med. sestre a kamoli lekara. Nego prijatelju pamet u glavu pa put pod noge. Ovde nikad neces biti cenjen i adekvatno placen. To ti govorim iz 30g. iskustva. Ja sam mator ali pretpostavljam da si ti u naponu intelektualne i fizicke snage. Sva su ti vrata otvorena. Ne okreci se sine...

Vanja

pre 5 godina

Ne znam odakle priča da se masovno ne plaćaju karte? Kada uđe kontrola tek jedan ili dvoje nemaju kartu što na 70 ili 80 ljudi dođe nekoliko procenata. Treba preispitati odluke da studenti, građani preko 65, srednjoškolci, nezaposleni i drugi ne plaćaju karte. To je 30 do 40% populacije.

pax

pre 5 godina

Bolje je srediti javne nabavke, jer se preko napumpanih otme iz gradskog budžeta mnogo više od tih 150 miliona evra i od kojih ovaj gospodin i druga gospoda žive raskošno i nose skupa odela.

Bojan

pre 5 godina

Hoćeš li tražiti i da sve firme uplaćuju prevoz svojim radnicima??? Zašto bih plaćao prevoz državi,kad državu ne zanima plaća li meni firma prevoz?

soros

pre 5 godina

Протерајте 85ицу до Пролетерских Бригада. Малтретирате грађане бесмисленим кружењем око белвила.

D1V1

pre 5 godina

,,On je ukazao da to što neki građani ne plaćaju kartu, znači da oni to ipak plaćaju kroz budžet, jer za toliko manje dobiju kanalizacije, vodovoda, škola, bolnica i svega onoga što treba da dobiju, jer te pare odu na javni prevoz."

Cek, cek, cek... sto znaci da oni koji kupuju karte placaju dva puta jer i oni placaju porez?!!?

mitrovic

pre 5 godina

Jedino ostaje nejasno zašto se čeka kupovina tih novih autobusa da bi se krenulo sa naplatom karata. Da li iko sa gramom mozga vjeruje ovom Vesicu?

Darkom

pre 5 godina

Gradskim prevozom se ne vozim od srednje skole a sad imam 40 godina. Ali zato firma u kojoj radim uredno mi uplacuje bus plus umesto da mi daju novac koji je predvidjen za prevoz da sipam gorivo.I nisam izuzetak,koga mi sponzorisemo gospodine Vesiću?

borivoje surdilovic

pre 5 godina

a ono apex bus plus...poziv gradjanima da ne placaju prevoz jer je to djilaova firma.....djilas ode a sve ostade kako je i ostavio....

Јабучило

pre 5 godina

Оборите цене, пооштрите кажњавање шверцера, остварујте све заказане поласке и боље одржавајте возила.

Dule

pre 5 godina

Platicu rado kartu kad ukinu BUSPLUS (sto su i obecali da dobiju glasove) i sprovedu istragu kako i ko se obogatio na racun gradjana, a ne da se kriju iza kobajagi stetnih ugovora. Korupcija moze da se dokaze u slucaju BUSPLUSA i ako se nekom i ponudi da bude zasticeni svedok, posto ima dosta pirana u tom lancu.

Tek onako usput...

pre 5 godina

Ne znam zasto ovde neki pišu da je nezaposlenima besplatan prevoz kada nije...mesecna karta kosta 1120 dinara za 2 zonu i to moze svako da proveri ali lakse je ovako proizvoljno pisati i pljuvati. Sram vas bilo.

Владимир

pre 5 godina

Да ли је нормално да возач аутобуса има 10.000 већу плату од наставника и професора у основним и средњим школама? То је страшно.

prof Zmiuga.

pre 5 godina

(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Pa tako je u socijalizmu/komunizmu. Daj koliko možeš, uzmi koliko ti treba. Šta će tebi više para od vozača GSP ? Ionako su vam plate natprosečne.

gvozden

pre 5 godina

Kad ćete da ukinete BusPlus? DOkle da pare od karata uzima privatna firma, umesto da tim parama raspolaže GSP??? Onda ne bi moralo da se daju pare iz budžeta GSPu...

milan

pre 5 godina

Meni je stvarno cudno, jeste da je Beograd skup ali tu su najvisa i primanja. Gradski prevoz je bagatela. Zasto to tvrdim? Iz prostog razloga, uzmite predjite od tacke A do tacke B gradskim prevozom pa onda taksi prevozom. Razlika je nebo i zemlja.
Slazem se da su busevi krsevi. Ono sto mi krivo je to da kao da samo Beograd postoji. Toliko ulozeno a samo je poruzneo, zamenise parkove asfaltom.

sitno

pre 5 godina

Beograd:

1. Karte su preskupe u odnosu na primanja. To je na primer - 10% moje plate sto mi izgleda suludo.

2. Klime ne rade u 50% autobusa - sto znaci da direktor GSP ne radi dobro svoj posao.

3. Ako ja platim, ocekujem da ne vidim niti jednog koji ne plati.

4. Najbolje da je prevoz besplatan u Beogradu dok se ne popravi materijalna situacija, a da se u Beogradu uvede referendum gde bi se gradjani izjasnjavali da putem raduna u prodavnicama izvoje neki dinar za prevoz. Na primer:
- ako u prodavnici platite racun preko 100 dinar - 1 dinar ide za prevoz.
- ako vam je racun preko 300 dinara - 3 dinara za prevoz.
- preko 500 din - 5 dinara, itd....

Zasto se ne bi tako nesto uradilo.

Onako usput

pre 5 godina

1) Zar Sava Centar nije prodat?
2)"Kako je rekao, pored naplate karata, potrebno je i restrukturisanje samog preduzeća, jer postoji mnogo mogućnosti da oni rade bolje. I oni moraju da se ponašaju odgovornije prema državnom novcu, zbog čega su se i dogodile neke smene u GSP-u."

Stavka - restruktuiranje preduzeća će doneti veći dobitak nego naplata karata. Sva administracija postoji vec u upravi grada i nije potrebna posebna za GSP. A što se tiče naplate ... shvatite već jednom da karta mora biti jeftinija. Jedino jeftinija karta moze da vam donese bolju naplatu. Prema odnosu plate i cene karte imamo najskuplji prevoz u Evropi.

Sve će to narod platiti

pre 5 godina

Možete vi da budete domaćini pa da vozačima povećate plate i na 75-80 hiljada, da uložite u u GSP-ov servisno-remontni pogon, pa da autobusi traju znatno duže nego što je sada slučaj, da smanjite prekomernu administraciju i izmišljena partijska dodeljena radna mesta. Ali, "javna nabavka" 200 novih autobusa jeste prilika koja se ne propušta!

PS: Ne važi ovo samo za javni gradski prevoz, nego i za javno zdravstvo, javnu prosvetu, javnu bezbednost...

nenad

pre 5 godina

Gosn gradonacelnice jer vidim samo vas onaj drugi je verovatno fikus JR..Pocinjete od d...ta umesto od glave.Nije problem naplata,nisu gradjani sa primanjima od 2k evra pa stipse koje nedaju pare,jer vam dopire do mozga (ocito ne) da ce neko radije tije 3,5k da ubaci u bedni kucni budzet nego da vam da za prevoz..Kako ih prevozite?Znam da niste skoro videli ni sta je autobus a kamoili se vozili u njemu.Autobus,tramvaj,trolebus..prvljavi,pocepani,smrde,nema ih po pola sata,tramvaji raspli stari po 30 godina,leti pakao,zimi ledeno,trole isto,celave gume.Gospodine vesicu,platite vi meni sto rizikujem zivot svaki dan kad udjem u smece od prevoza.Sredite ljudima standar vi i vasa srpska napredna sekta pa ce ljudi rado platiti,do tada cu vam paltiti za jedno,3 do 4 godine.

Gagi

pre 5 godina

Nije o GSP-u, ali jeste o ovoj prigradskoj "Lasti". Cene karata su takve, da ako dvoje iz porodice rade u gradu, lako se nalazi kalkulacija da je isplativije da na posao idu sopstvenim automobilom, nego tom "Lastom". Možda i nije ako se gleda dinar za dinar, ali svakako se uštedi i vremena i snage, što svakako mora da se uračuna. Baš i nije normalno da je moguće izvesti takvu kalkulaciju. Čemu tolike cene?

zoran987

pre 5 godina

Pa kad Vesić i Vučić prestanu da kupuju jedan autobus za građane a dva za sebe možda i počnem da kupujem karte. Siguran sam da će na tenderu pobediti firma koja je gle slučajnosti osnovana juče a slučajno imaju baš autobuse po određenoj specifikaciji, npr. fali jedno sedište u sredini(propao prvobitni posao).

mile rizik

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.
(shadow, 22. februar 2019 20:29)

Pricas gluposti samo da bi prokomentarisao. Informisi se pre toga. Prevoz u Talinu je besplatan za sve domaće, za strance nije. Dakle postoji besplatan prevoz. A postoji i primer Zagreba gde je visestruko smanjena cena karte, pa se retko ko jos svercuje. Da ne pricam o Becu gde je godisnja karta 365 evra - 1 evro na dan. A imas metro (u spicu na 2 minuta), tramvaj, bus i plus smes da se vozis lokalnom zeleznicom.

Srdjan slučajni lekar

pre 5 godina

Ako je to uopšte istina da vozač GSP-a prima izmedju 52.000 i 65.000 dinara platu a jedan lekar u Srbiji je takodje u tom rangu sa platom onda nije ni čudo zašto lekari izmedju ostalih napuštaju ovu zemlju paradoksa....ne kapiram ljude koji na ovakve slične dole objavljene komentare lupaju minuse... što? nije istina? Ako je to po nekima dobar sistem vrednosti onda uživajte u njemu! Pametnom dosta!

shadow

pre 5 godina

nigde na svetu ne postoji besplatan gradski prevoz. Kakva je to utopija u Beogradu. Novi sad je 10 puta manji od Beograda ceo grad predjes biviklom za 20 min.i mi placamo kartu 65 din. Mozes da uzmes pokaznu koja je mnogo povoljnija ali ne mozes da se svercujes to je kod nas sramota.

Inzenjer/poslastičar

pre 5 godina

Plata vozača jeste 65.000 to jest 570 evra takodje je istina da je plata vozača u Pragu 1070 evra ali u Beogradu se sa 570 evra može solidno živeti ako imaš svoj stan i naravno ako oboje supružnika radi.Moj primer radim kao komercijalista i imam 60.000 supruga radi kao grafički dizajner i ima 70.000 imamo svoj stan i sa 130.000 to jest 1100 evra možemo solidno da živimo naravno treba se uvek truditi i stremiti ka boljem a plate će morati da idu gore i kod nas u realnom/privatnom sektoru jer će u suprotnom masa nas napustiti zemlju pa neka botovi rade.
Inače postoji besplatan prevoz u Talinu dakle sve se može ako se hoće...e sada pitanje je da li se zaista hoće ?

hebivetar

pre 5 godina

"Plata vozača u GSP-u je prošle godine u februaru iznosila 52.000 dinara, a ove godine je 65.000, što je povećanje od 25 odsto, odnosno oko 13.000 dinara. T 

Ja sam hirurg i radim za 65000 dinara osnovnu platu. Dezurstva spadaju u prekovremeni rad. 

Nikoga ne omalovazavam, ali da li je normlano da ja i 
vozac autobusa imamo istu platu???
(dragan, 22. februar 2019 16:59)

Nije normalno, ti bi trebao imati bar tri puta veću, a vozač do dva puta veću, pošto postojeće ni jednom ni drugom ne omogućavaju iole pristojan život.

Predrag

pre 5 godina

Za 35 miliona EUR kupiće 230 autobusa?! Po toj računici cena jednog autobusa je oko 150.000 EUR i to se još kupuje na veliko. Al' će neko dobro da se ugradi u cenu.

Insajd3r

pre 5 godina

Citam komentare i stvarno ne mogubda verujem da neko kaze, karta je skupa, to je 10% mojih primanja. nema klima itd. Ukoliko ti se ne svidja GSP idi lepo taksijem, pa reci vozacu, ne svidja mi se tvoj auto, skup si, a nemas ni klimu, necu da platim. Ajde pokusaj. Udji u Maxi kupi sta ti treba, dodji na kasu i reci skupi ste, oatavih 20% plate kod vas necu da platim. Kome smetaju uslovi u GSP u neka se ne vozi !

neko

pre 5 godina

citam komentare kako im skupa karta,a sta da kazemo mi na jugu srbije,gde placam kartu u jednom pravcu nekih 6 km.110 dinara,sta mi da kazemo onda

mare

pre 5 godina

Za ove svetske putnike koji tvrde da nigde u svetu ne postoji sverc i besplatan prevoz, molim vas izadjite iz zemlje pre nego sto nesto prokomentarisete...