Ponedeljak, 04.02.2019.

19:02

"Njegova smrt – tragičnija od bilo kakvog filma" VIDEO

Navršilo se 18 godina od ubistva glumca Dragana Maksimovića, kome je smrtne povrede nanela grupa huligana.

Izvor: B92

"Njegova smrt – tragiènija od bilo kakvog filma" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Buda

pre 5 godina

@ Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? (Radojle, 5. februar 2019 06:37)

Druze, ako treba deset zatvora na jedan vrtić da bi oslobodili nasilja, odmah sad potpisujem. I svako normalan bi potpisao. Ali pod uslovom da ti huligani u zatvoru sljakaju deset sati dnevno, da prave slikovnice i igracke za decu, klupe za penzionere, stolice za skole i pozorista. Da vikendom kreče fasade, da zimi čiste sneg, da leti zalivaju parkove...a na jesen svi u jabukar i vinograd. Pa da vidis kako bi se smanjili kriminal i nasilje a podigli standard i moral. Cini mi se da je jedino Tito imao ispravan sistem da se obracuna s tim nitkovima. Onaj stari jugo pendrek kad te opali po celavoj glavurdi, zaboravis i gde si bio i gde si krenuo. Odma cvece kevi kupujes, i pocnes da skupljas slicice zivotinjsko carstvo i gledas u pod kad stariji naidje. Pricam iz licnog iskustva.

Glumac nad glumcima

pre 5 godina

Kakva je to glumcina bio. Svaka cast Manojlovicu, Fehmiu, Zivojinovicu ali samo je Maksimovic uspeo da ga jedan Piter Brook angazuje u jednom od njegovih najvrednijih ostvarenja. Ko nije gleda Meetings with remarkable men preporucujem mu iz sveg srca. A to sto i danas nisu nadjene njegove ubice jedan je od odgovora na to zasto danas zivimo u paklu koji je ovakvom coveku uzeo prvo energiju a onda i zivot. Bio je veci od ove male provincijalne sredine.

Maslačak

pre 5 godina

U vezi sa ovim, podsećam da ni slučaj "Taton" nije završen. Razvuklo se k'o gladna godina jer jedan od ubica se zamonašio, moš' misliti! Pokajao se (barem tako kaže) kao pravi prvoslavac, pa nećemo mu valjda suditi?!!!

A ionako Taton je bio mrski Francuz, a Maksimović je možda bio Rom, dakle Srbin prilično sumnjive čistoće, nećemo valjda suditi "našoj deci" zbog takvih?!!

Ali tako će biti kad "našu decu" vaspitava "Politikin zabavnik" i servira im pravu istinu o sprskom junaku Dimitriju Ljotiću.

Tako će biti sve dok u Srbiji konačno ne odlučimo gde se Srbija nalazi, u Evropi ili u nekoj rusko-azijskoj nedođiji, a moramo još i raspraviti ko je pobedio u II sv.ratu, partizani ili četnici.

Za sada izgleda nerešeno, pa nas valjda zato danas sve to prilično zbunjuje...

Sulja

pre 5 godina

18 godina nisu mogli da reše ubistvo? NN huligani? Za ovo prvi put čujem, svi oni imaju ime i prezime i tačno se znaju kada i gde se okupljaju i šta rade. Ovo je apsolutno neinteresovanje policije za ovaj slučaj, sa razlogom i namerom.

daulex

pre 5 godina

Zna se zbog cega je izvrseno ubistvo, ne zna se ko je. Ma ajde...
Sve se tu zna, ali je verovatno jedan od huligana bio u to vreme "guzonjin sin". Imamo takvih slucajeva i kasnije...

Brckobanovici

pre 5 godina

Sramota za nas kao drustvo, narod, zemlju. Da jedan covek, u sred centra grada, covek koji je bio akademski gradjanin, poznat glumac, ovako zavrsi. Na spomeniku stoji samo ime njegovog brata Zorana, plocu na Z.vencu podigao je Goran Markovic i to je to. To je sve sto seca na glumca, na coveka, koji je brutalno ubiijen naocigled beogradske raje, koja se sklonila u stranu. Ostaje samo da Boga molimo da ubice nikad ne nadju svoj mir.

xyc

pre 5 godina

Vidite pošteni moji građani i na ove komentare neki" daju " minuse.Znači da opravdavaju ovaj monstruozni čin .Znači da bi oni to isto uradili .E to je ono što zabrinjava.

mili vanili

pre 5 godina

Dragan Maksimovic je poreklom iz Podujeva sa Kosova, imao je u poznim godinama dosta zdravstvenih problema.Greota, da tako vrstan glumac i divan covek zavrsi svoj zivot na ovakav nacin!Naci krivce, zlocin tj. ubistvo ne zastareva!Svaki zlocin iz rasistickih pobuda najostrije kazniti!

Radojle

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.
(BGD, 04. februar 2019 21:48)

Cekaj prvo da izrehabilitujemo Ljotica, Nedica, Mihajlovica, da im napravimo muzeje i spomenike pa cemo onda tek da se bavimo nacizmom, fasizmom i rasizmom u Srbiji. Cekaj malo da i mi priznamo da imamo kolaboracionisticku, fasisticku proslost, a ne samo neki tu iz komsiluka.
Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? Mozda bi zatvori za nas, za nas mentalitet, kulturu bili korisniji od autoputeva?

Laki

pre 5 godina

Hitler nas je mrzeo, uništavao i nas i rome podjednako. Ali imaš neke izrode koji misle da smo u nacizmu mi iznad roma haha. Kakve gnjile gluperde, da uzmeš toljagu i da ih najuriš u tu Nemačku, jer tamo bi bar kao ubice sedeli iza rešetki i to poduže!

Voja Smederevac

pre 5 godina

Ovoj državi treba totalni reset, jedno veliko otrežnjenje i remont duha. Vrtimo se u mraku a nema ko da upali svetlo i rastera demone što su nas uzjahali.

besni hodač

pre 5 godina

Najgori šljam i najjadnije kukavice imaju obraz da njih pet junaka ubiju golorukog nevinog čoveka. Ološ koji ne zaslužuju svetlost dana da vidi. Bes me hvata kad pomislim da ih niko ne traži, da nikog u ovoj zemlji ne zanima osnovna pravda. Samo lova, moć, status. Debele fotelje i još deblji obrazi. I lažna hapšenja pred izbore.

2 i 2 su 4

pre 5 godina

Taj tragicni dogadjaj ujedinjuje vlade Djindjica, Zivkovica, Kostunice, Cvetkovica, Dacica, Vucica i Ane brnabic. Nijedna od tih vlada nista nije ucinila da se dogadjaj rasvetli, a pocinioci privedu pravdi. U prevodu - nije politicare briga ni za narod niti za pravdu. Dok to biraci ne shvate, nema nista od boljeg zivota koji prizeljkuju, a koji im politicari obecavaju.

Mediokritet

pre 5 godina

"On je završio na meti “navijača”, jer su pomislili da je Rom.". Nemam nacin da izrazim uzas koji osecam dok ovo citam. Da li ovo znaci da je navijacima dovoljno da je neko Rom pa je, samim tim, i meta, ili je u pitanju nespretna interpretacija srpskog pravosudja gde je vazno da za neko nedelo postoji razlog. Ako je prvo u pitanju I JA SAM ROM i, verujte mi, povucicu pokojeg navijaca sa sobom. A ako je drugo u pitanju, daj da kolektivno spakujemo kofere pa kud koji mili moji.

Znate li po čemu je "Beli Grad" dobio ime?

pre 5 godina

Ako niste gledali, obavezno pogledajte film Bore Draškovića "Usijanje" (ili mini TV seriju "Duvanski put"), po scenariju Mirka Kovača, u kome su Dragan Maksimović i Rade Đerbedžija igrali glavne muške uloge. Obratite pažnju na Maksimovićev monolog (legendu) o nastanku biljke duvana i shvatićete koliko značajan glumac je prerano, a tragično otišao...

Šišanje

pre 5 godina

Jadna je država, kada nije mogla za 18 g., da ih uhvati i procesuira!!
(SAŠA FRANKFURT, 4. februar 2019 22:30)

U tome je glavni problem. Nisu neonacisti i skinhedsi nastali ovde, i ta supkultura je uvezena sa zapada. Tamo su međutim ovakve grupe marginalizovane, a kada se povremeno skupe, policija ih uredno pokupi i istambura, kao što je red u uređenoj državi. Ovde je problem nastao kada je 1989 pokojni poslastičar i višegodišnji saradnik Službe postao vođa navijača najvećeg srpskog kluba. „Navijači“ su prvo korišćeni kao dobrovoljci za ratove u Svim Srpskim Zemljama, a onda su se polako transformisali u organizovane i moćne kriminalne grupe koje vode glavnu reč u fudbalskim klubovima, diluju narkotike i reketiraju popularnije ugostiteljske objekte. Povremeno se koriste kao neformalne batinaške falange koje se angažuju u cilju ostvarivanja odgovarajućih političkih interesa, i kao i svaki organizovani kriminal, ne bi uspeli da opstanu 30 godina bez povezanosti sa delovima političke strukture i državnog aparata prinude. S obzirom da ubice Dragana Maksimovića pripadaju tom miljeu, oni naravno nikada neće biti identifikovani, uhapšeni i procesuirani.

meh

pre 5 godina

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.
(Filmofil, 4. februar 2019 20:11)

Pa dobro, znajuci nase pravosudje, da su se umesli prolaznici bi verovatno bili gore kaznjeni nego pocinitelji :/

hardtoswallowpil

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.
(Milan, 4. februar 2019 20:37) # Link komentara

Znam na sta mislis jednom je lik izasao iz auta da vice na mene zato sto isuvise sporo prelazim pesacki. Tad sam se oporavljala od preloma zgloba i nisam mogla brze ni da sam htela. Drugi put je zena tolkom silinom naletela na mene dok sam cekala na pesackom da sam se zamalo srusila i onda optuzila mene da ne znam gde idem. Nisam nigde isla jos uvek nije bilo zeleno za pesake al je ona jurnula cim je videla da automobili staju jer je njima crveno.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

U Nišu se na više lokacija na zidovima zgrada nalazi šablonski urađen portret i godina rođenja i godina smrti Dragana Maksimovića; svaki put kada prođem pored (najčešće je to početak Dušanove ulice, blizu Prijezdine i Fonda PIO), stavim ruku na njegov portret i u mislima kažem: počivaj u miru, a onima koji su to učinili želim sve najgore.

germanac

pre 5 godina

Rom sam, sa završenim fakultetom, porodican čovek u ranim tridesetim. Toliko imam prijatelja sa kojima sam živeo i jeo isti hleb što bi nas narod rekao. Ali isto tako i toliko mrkih pogleda i odbacivanja zbog toga što nisam beo. Sada već tri godina preko u potrazi za poslom, koga nisam mogao da nađem dole jer nisam partijski čovek. Ljudi braćo život je previše kratak da bi se mrzeli, nismo svi isti a sa druge strane svi potičemo od Boga. Teško je biti čovek

Goran

pre 5 godina

Pre neki dan sam gledao film sesta brzina u kome je on glumio jednu od glavnih uloga. Uzasno je kako je zavrsio, samo ja bi ove ljude zvao ubicama a ne huliganima.

BGD

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.

Šaomi

pre 5 godina

Užas, strahota, gore od filma!
Sećam se vesti kao da je danas bilo! To su događaji zbog kojih gubiš svaki smisao života i pitaš se čemu svrha istog!

Mediocritical

pre 5 godina

Nije njegova sudbina tragična, ona je okončana... Naša je od tog dana, do današnjeg, tragičnija, samo zato, što toga nismo, zbog njegove takve smrti, jasno.

Filmofil

pre 5 godina

Kako se zna razlog ubistva a pocinioci nisu nadjeni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mariogece19, 4. febr

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.

Milan

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.

Ayala

pre 5 godina

Идиоти убили уметника зато што су глупи расисти који следе идеолога који Србе презире. Да није трагично било би урнебесно.

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem te huligane uopste.Isao sam na 1000 utakmica Partizana...U najgore doba za naše društvo...Svakakog “sjama” sam vidjao.Nikada,ali nikad mi na pamet nije palo da nanesem bol ili štetu drugom coveku...Šta mi je ko kriv u životu...Tuga je u kakvom društvu živimo..Jadan covek.

germanac

pre 5 godina

Rom sam, sa završenim fakultetom, porodican čovek u ranim tridesetim. Toliko imam prijatelja sa kojima sam živeo i jeo isti hleb što bi nas narod rekao. Ali isto tako i toliko mrkih pogleda i odbacivanja zbog toga što nisam beo. Sada već tri godina preko u potrazi za poslom, koga nisam mogao da nađem dole jer nisam partijski čovek. Ljudi braćo život je previše kratak da bi se mrzeli, nismo svi isti a sa druge strane svi potičemo od Boga. Teško je biti čovek

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem te huligane uopste.Isao sam na 1000 utakmica Partizana...U najgore doba za naše društvo...Svakakog “sjama” sam vidjao.Nikada,ali nikad mi na pamet nije palo da nanesem bol ili štetu drugom coveku...Šta mi je ko kriv u životu...Tuga je u kakvom društvu živimo..Jadan covek.

Ayala

pre 5 godina

Идиоти убили уметника зато што су глупи расисти који следе идеолога који Србе презире. Да није трагично било би урнебесно.

Milan

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.

Šaomi

pre 5 godina

Užas, strahota, gore od filma!
Sećam se vesti kao da je danas bilo! To su događaji zbog kojih gubiš svaki smisao života i pitaš se čemu svrha istog!

Filmofil

pre 5 godina

Kako se zna razlog ubistva a pocinioci nisu nadjeni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mariogece19, 4. febr

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.

Mediocritical

pre 5 godina

Nije njegova sudbina tragična, ona je okončana... Naša je od tog dana, do današnjeg, tragičnija, samo zato, što toga nismo, zbog njegove takve smrti, jasno.

meh

pre 5 godina

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.
(Filmofil, 4. februar 2019 20:11)

Pa dobro, znajuci nase pravosudje, da su se umesli prolaznici bi verovatno bili gore kaznjeni nego pocinitelji :/

Goran

pre 5 godina

Pre neki dan sam gledao film sesta brzina u kome je on glumio jednu od glavnih uloga. Uzasno je kako je zavrsio, samo ja bi ove ljude zvao ubicama a ne huliganima.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

U Nišu se na više lokacija na zidovima zgrada nalazi šablonski urađen portret i godina rođenja i godina smrti Dragana Maksimovića; svaki put kada prođem pored (najčešće je to početak Dušanove ulice, blizu Prijezdine i Fonda PIO), stavim ruku na njegov portret i u mislima kažem: počivaj u miru, a onima koji su to učinili želim sve najgore.

BGD

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.

hardtoswallowpil

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.
(Milan, 4. februar 2019 20:37) # Link komentara

Znam na sta mislis jednom je lik izasao iz auta da vice na mene zato sto isuvise sporo prelazim pesacki. Tad sam se oporavljala od preloma zgloba i nisam mogla brze ni da sam htela. Drugi put je zena tolkom silinom naletela na mene dok sam cekala na pesackom da sam se zamalo srusila i onda optuzila mene da ne znam gde idem. Nisam nigde isla jos uvek nije bilo zeleno za pesake al je ona jurnula cim je videla da automobili staju jer je njima crveno.

Šišanje

pre 5 godina

Jadna je država, kada nije mogla za 18 g., da ih uhvati i procesuira!!
(SAŠA FRANKFURT, 4. februar 2019 22:30)

U tome je glavni problem. Nisu neonacisti i skinhedsi nastali ovde, i ta supkultura je uvezena sa zapada. Tamo su međutim ovakve grupe marginalizovane, a kada se povremeno skupe, policija ih uredno pokupi i istambura, kao što je red u uređenoj državi. Ovde je problem nastao kada je 1989 pokojni poslastičar i višegodišnji saradnik Službe postao vođa navijača najvećeg srpskog kluba. „Navijači“ su prvo korišćeni kao dobrovoljci za ratove u Svim Srpskim Zemljama, a onda su se polako transformisali u organizovane i moćne kriminalne grupe koje vode glavnu reč u fudbalskim klubovima, diluju narkotike i reketiraju popularnije ugostiteljske objekte. Povremeno se koriste kao neformalne batinaške falange koje se angažuju u cilju ostvarivanja odgovarajućih političkih interesa, i kao i svaki organizovani kriminal, ne bi uspeli da opstanu 30 godina bez povezanosti sa delovima političke strukture i državnog aparata prinude. S obzirom da ubice Dragana Maksimovića pripadaju tom miljeu, oni naravno nikada neće biti identifikovani, uhapšeni i procesuirani.

daulex

pre 5 godina

Zna se zbog cega je izvrseno ubistvo, ne zna se ko je. Ma ajde...
Sve se tu zna, ali je verovatno jedan od huligana bio u to vreme "guzonjin sin". Imamo takvih slucajeva i kasnije...

Brckobanovici

pre 5 godina

Sramota za nas kao drustvo, narod, zemlju. Da jedan covek, u sred centra grada, covek koji je bio akademski gradjanin, poznat glumac, ovako zavrsi. Na spomeniku stoji samo ime njegovog brata Zorana, plocu na Z.vencu podigao je Goran Markovic i to je to. To je sve sto seca na glumca, na coveka, koji je brutalno ubiijen naocigled beogradske raje, koja se sklonila u stranu. Ostaje samo da Boga molimo da ubice nikad ne nadju svoj mir.

Voja Smederevac

pre 5 godina

Ovoj državi treba totalni reset, jedno veliko otrežnjenje i remont duha. Vrtimo se u mraku a nema ko da upali svetlo i rastera demone što su nas uzjahali.

besni hodač

pre 5 godina

Najgori šljam i najjadnije kukavice imaju obraz da njih pet junaka ubiju golorukog nevinog čoveka. Ološ koji ne zaslužuju svetlost dana da vidi. Bes me hvata kad pomislim da ih niko ne traži, da nikog u ovoj zemlji ne zanima osnovna pravda. Samo lova, moć, status. Debele fotelje i još deblji obrazi. I lažna hapšenja pred izbore.

2 i 2 su 4

pre 5 godina

Taj tragicni dogadjaj ujedinjuje vlade Djindjica, Zivkovica, Kostunice, Cvetkovica, Dacica, Vucica i Ane brnabic. Nijedna od tih vlada nista nije ucinila da se dogadjaj rasvetli, a pocinioci privedu pravdi. U prevodu - nije politicare briga ni za narod niti za pravdu. Dok to biraci ne shvate, nema nista od boljeg zivota koji prizeljkuju, a koji im politicari obecavaju.

Laki

pre 5 godina

Hitler nas je mrzeo, uništavao i nas i rome podjednako. Ali imaš neke izrode koji misle da smo u nacizmu mi iznad roma haha. Kakve gnjile gluperde, da uzmeš toljagu i da ih najuriš u tu Nemačku, jer tamo bi bar kao ubice sedeli iza rešetki i to poduže!

mili vanili

pre 5 godina

Dragan Maksimovic je poreklom iz Podujeva sa Kosova, imao je u poznim godinama dosta zdravstvenih problema.Greota, da tako vrstan glumac i divan covek zavrsi svoj zivot na ovakav nacin!Naci krivce, zlocin tj. ubistvo ne zastareva!Svaki zlocin iz rasistickih pobuda najostrije kazniti!

xyc

pre 5 godina

Vidite pošteni moji građani i na ove komentare neki" daju " minuse.Znači da opravdavaju ovaj monstruozni čin .Znači da bi oni to isto uradili .E to je ono što zabrinjava.

Radojle

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.
(BGD, 04. februar 2019 21:48)

Cekaj prvo da izrehabilitujemo Ljotica, Nedica, Mihajlovica, da im napravimo muzeje i spomenike pa cemo onda tek da se bavimo nacizmom, fasizmom i rasizmom u Srbiji. Cekaj malo da i mi priznamo da imamo kolaboracionisticku, fasisticku proslost, a ne samo neki tu iz komsiluka.
Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? Mozda bi zatvori za nas, za nas mentalitet, kulturu bili korisniji od autoputeva?

Mediokritet

pre 5 godina

"On je završio na meti “navijača”, jer su pomislili da je Rom.". Nemam nacin da izrazim uzas koji osecam dok ovo citam. Da li ovo znaci da je navijacima dovoljno da je neko Rom pa je, samim tim, i meta, ili je u pitanju nespretna interpretacija srpskog pravosudja gde je vazno da za neko nedelo postoji razlog. Ako je prvo u pitanju I JA SAM ROM i, verujte mi, povucicu pokojeg navijaca sa sobom. A ako je drugo u pitanju, daj da kolektivno spakujemo kofere pa kud koji mili moji.

Znate li po čemu je "Beli Grad" dobio ime?

pre 5 godina

Ako niste gledali, obavezno pogledajte film Bore Draškovića "Usijanje" (ili mini TV seriju "Duvanski put"), po scenariju Mirka Kovača, u kome su Dragan Maksimović i Rade Đerbedžija igrali glavne muške uloge. Obratite pažnju na Maksimovićev monolog (legendu) o nastanku biljke duvana i shvatićete koliko značajan glumac je prerano, a tragično otišao...

Sulja

pre 5 godina

18 godina nisu mogli da reše ubistvo? NN huligani? Za ovo prvi put čujem, svi oni imaju ime i prezime i tačno se znaju kada i gde se okupljaju i šta rade. Ovo je apsolutno neinteresovanje policije za ovaj slučaj, sa razlogom i namerom.

Maslačak

pre 5 godina

U vezi sa ovim, podsećam da ni slučaj "Taton" nije završen. Razvuklo se k'o gladna godina jer jedan od ubica se zamonašio, moš' misliti! Pokajao se (barem tako kaže) kao pravi prvoslavac, pa nećemo mu valjda suditi?!!!

A ionako Taton je bio mrski Francuz, a Maksimović je možda bio Rom, dakle Srbin prilično sumnjive čistoće, nećemo valjda suditi "našoj deci" zbog takvih?!!

Ali tako će biti kad "našu decu" vaspitava "Politikin zabavnik" i servira im pravu istinu o sprskom junaku Dimitriju Ljotiću.

Tako će biti sve dok u Srbiji konačno ne odlučimo gde se Srbija nalazi, u Evropi ili u nekoj rusko-azijskoj nedođiji, a moramo još i raspraviti ko je pobedio u II sv.ratu, partizani ili četnici.

Za sada izgleda nerešeno, pa nas valjda zato danas sve to prilično zbunjuje...

Glumac nad glumcima

pre 5 godina

Kakva je to glumcina bio. Svaka cast Manojlovicu, Fehmiu, Zivojinovicu ali samo je Maksimovic uspeo da ga jedan Piter Brook angazuje u jednom od njegovih najvrednijih ostvarenja. Ko nije gleda Meetings with remarkable men preporucujem mu iz sveg srca. A to sto i danas nisu nadjene njegove ubice jedan je od odgovora na to zasto danas zivimo u paklu koji je ovakvom coveku uzeo prvo energiju a onda i zivot. Bio je veci od ove male provincijalne sredine.

Buda

pre 5 godina

@ Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? (Radojle, 5. februar 2019 06:37)

Druze, ako treba deset zatvora na jedan vrtić da bi oslobodili nasilja, odmah sad potpisujem. I svako normalan bi potpisao. Ali pod uslovom da ti huligani u zatvoru sljakaju deset sati dnevno, da prave slikovnice i igracke za decu, klupe za penzionere, stolice za skole i pozorista. Da vikendom kreče fasade, da zimi čiste sneg, da leti zalivaju parkove...a na jesen svi u jabukar i vinograd. Pa da vidis kako bi se smanjili kriminal i nasilje a podigli standard i moral. Cini mi se da je jedino Tito imao ispravan sistem da se obracuna s tim nitkovima. Onaj stari jugo pendrek kad te opali po celavoj glavurdi, zaboravis i gde si bio i gde si krenuo. Odma cvece kevi kupujes, i pocnes da skupljas slicice zivotinjsko carstvo i gledas u pod kad stariji naidje. Pricam iz licnog iskustva.

germanac

pre 5 godina

Rom sam, sa završenim fakultetom, porodican čovek u ranim tridesetim. Toliko imam prijatelja sa kojima sam živeo i jeo isti hleb što bi nas narod rekao. Ali isto tako i toliko mrkih pogleda i odbacivanja zbog toga što nisam beo. Sada već tri godina preko u potrazi za poslom, koga nisam mogao da nađem dole jer nisam partijski čovek. Ljudi braćo život je previše kratak da bi se mrzeli, nismo svi isti a sa druge strane svi potičemo od Boga. Teško je biti čovek

Filmofil

pre 5 godina

Kako se zna razlog ubistva a pocinioci nisu nadjeni?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mariogece19, 4. febr

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.

room 1408

pre 5 godina

Ne razumem te huligane uopste.Isao sam na 1000 utakmica Partizana...U najgore doba za naše društvo...Svakakog “sjama” sam vidjao.Nikada,ali nikad mi na pamet nije palo da nanesem bol ili štetu drugom coveku...Šta mi je ko kriv u životu...Tuga je u kakvom društvu živimo..Jadan covek.

Samosvesna gradjanka

pre 5 godina

U Nišu se na više lokacija na zidovima zgrada nalazi šablonski urađen portret i godina rođenja i godina smrti Dragana Maksimovića; svaki put kada prođem pored (najčešće je to početak Dušanove ulice, blizu Prijezdine i Fonda PIO), stavim ruku na njegov portret i u mislima kažem: počivaj u miru, a onima koji su to učinili želim sve najgore.

Milan

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.

meh

pre 5 godina

Prolaznici koji se nisu mesali. Eto kako.
(Filmofil, 4. februar 2019 20:11)

Pa dobro, znajuci nase pravosudje, da su se umesli prolaznici bi verovatno bili gore kaznjeni nego pocinitelji :/

BGD

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.

Ayala

pre 5 godina

Идиоти убили уметника зато што су глупи расисти који следе идеолога који Србе презире. Да није трагично било би урнебесно.

Radojle

pre 5 godina

Nacizam, fašizam, rasizam, diskriminacija, huliganizam, nasilje, kriminal... su BOLESTI društva koje moramo da iskorenimo. Ali da bi se upustili u tu borbu potrebna je uredjena drzava, volja politicara, i konstantna edukacija omladine. Sve te grupe i pojedince koje idu okolo i napadaju neduzne gradjane treba najostrije i najrigoroznije kazniti. Ako za ubistvo dobijes dozivotnu, za jedan udarac 5 godina zatvora, za rasisticku psovku godinu dana, problem bi se resio za par godina, bukvalno! Zar je to toliko tesko sprovesti u delo? Hajde bar da pokusamo, zaista nemamo sta da izgubimo.
(BGD, 04. februar 2019 21:48)

Cekaj prvo da izrehabilitujemo Ljotica, Nedica, Mihajlovica, da im napravimo muzeje i spomenike pa cemo onda tek da se bavimo nacizmom, fasizmom i rasizmom u Srbiji. Cekaj malo da i mi priznamo da imamo kolaboracionisticku, fasisticku proslost, a ne samo neki tu iz komsiluka.
Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? Mozda bi zatvori za nas, za nas mentalitet, kulturu bili korisniji od autoputeva?

Mediocritical

pre 5 godina

Nije njegova sudbina tragična, ona je okončana... Naša je od tog dana, do današnjeg, tragičnija, samo zato, što toga nismo, zbog njegove takve smrti, jasno.

Maslačak

pre 5 godina

U vezi sa ovim, podsećam da ni slučaj "Taton" nije završen. Razvuklo se k'o gladna godina jer jedan od ubica se zamonašio, moš' misliti! Pokajao se (barem tako kaže) kao pravi prvoslavac, pa nećemo mu valjda suditi?!!!

A ionako Taton je bio mrski Francuz, a Maksimović je možda bio Rom, dakle Srbin prilično sumnjive čistoće, nećemo valjda suditi "našoj deci" zbog takvih?!!

Ali tako će biti kad "našu decu" vaspitava "Politikin zabavnik" i servira im pravu istinu o sprskom junaku Dimitriju Ljotiću.

Tako će biti sve dok u Srbiji konačno ne odlučimo gde se Srbija nalazi, u Evropi ili u nekoj rusko-azijskoj nedođiji, a moramo još i raspraviti ko je pobedio u II sv.ratu, partizani ili četnici.

Za sada izgleda nerešeno, pa nas valjda zato danas sve to prilično zbunjuje...

Šaomi

pre 5 godina

Užas, strahota, gore od filma!
Sećam se vesti kao da je danas bilo! To su događaji zbog kojih gubiš svaki smisao života i pitaš se čemu svrha istog!

hardtoswallowpil

pre 5 godina

Zgrozim se kad pomislim koliko ima tih 'neresenih' slucajeva oko nas. Jesmo li uopste svesni koliko je ubica i poremecenih umova na slobodi umesto u zatvoru? Sva sreca pa su odmah uhvatili onog bolesnika sto je iskasapio onog decka nozem bez razloga. Proslog leta gledao manijaka na semaforu koji je izleteo da bije nekog dedu sto malo sporije vozi. Lupa mu po haubi, preti klanjem. Pritom covek vozio po propisima, na zutom uredno stao umesto da doda gas. I onda mi neki moji pajtosi zameraju sto sam napustio zemlju i odlucio da decu vaspitavam na nekom kulturnijem mestu. Pa ovde mozes da zavrsis na hitnoj ako se nekom od tih mracnih ludaka ne dopadne nacin na koji se vezo pertle. Sta dalje da raspravljamo.
(Milan, 4. februar 2019 20:37) # Link komentara

Znam na sta mislis jednom je lik izasao iz auta da vice na mene zato sto isuvise sporo prelazim pesacki. Tad sam se oporavljala od preloma zgloba i nisam mogla brze ni da sam htela. Drugi put je zena tolkom silinom naletela na mene dok sam cekala na pesackom da sam se zamalo srusila i onda optuzila mene da ne znam gde idem. Nisam nigde isla jos uvek nije bilo zeleno za pesake al je ona jurnula cim je videla da automobili staju jer je njima crveno.

xyc

pre 5 godina

Vidite pošteni moji građani i na ove komentare neki" daju " minuse.Znači da opravdavaju ovaj monstruozni čin .Znači da bi oni to isto uradili .E to je ono što zabrinjava.

besni hodač

pre 5 godina

Najgori šljam i najjadnije kukavice imaju obraz da njih pet junaka ubiju golorukog nevinog čoveka. Ološ koji ne zaslužuju svetlost dana da vidi. Bes me hvata kad pomislim da ih niko ne traži, da nikog u ovoj zemlji ne zanima osnovna pravda. Samo lova, moć, status. Debele fotelje i još deblji obrazi. I lažna hapšenja pred izbore.

Goran

pre 5 godina

Pre neki dan sam gledao film sesta brzina u kome je on glumio jednu od glavnih uloga. Uzasno je kako je zavrsio, samo ja bi ove ljude zvao ubicama a ne huliganima.

Mediokritet

pre 5 godina

"On je završio na meti “navijača”, jer su pomislili da je Rom.". Nemam nacin da izrazim uzas koji osecam dok ovo citam. Da li ovo znaci da je navijacima dovoljno da je neko Rom pa je, samim tim, i meta, ili je u pitanju nespretna interpretacija srpskog pravosudja gde je vazno da za neko nedelo postoji razlog. Ako je prvo u pitanju I JA SAM ROM i, verujte mi, povucicu pokojeg navijaca sa sobom. A ako je drugo u pitanju, daj da kolektivno spakujemo kofere pa kud koji mili moji.

2 i 2 su 4

pre 5 godina

Taj tragicni dogadjaj ujedinjuje vlade Djindjica, Zivkovica, Kostunice, Cvetkovica, Dacica, Vucica i Ane brnabic. Nijedna od tih vlada nista nije ucinila da se dogadjaj rasvetli, a pocinioci privedu pravdi. U prevodu - nije politicare briga ni za narod niti za pravdu. Dok to biraci ne shvate, nema nista od boljeg zivota koji prizeljkuju, a koji im politicari obecavaju.

Laki

pre 5 godina

Hitler nas je mrzeo, uništavao i nas i rome podjednako. Ali imaš neke izrode koji misle da smo u nacizmu mi iznad roma haha. Kakve gnjile gluperde, da uzmeš toljagu i da ih najuriš u tu Nemačku, jer tamo bi bar kao ubice sedeli iza rešetki i to poduže!

Šišanje

pre 5 godina

Jadna je država, kada nije mogla za 18 g., da ih uhvati i procesuira!!
(SAŠA FRANKFURT, 4. februar 2019 22:30)

U tome je glavni problem. Nisu neonacisti i skinhedsi nastali ovde, i ta supkultura je uvezena sa zapada. Tamo su međutim ovakve grupe marginalizovane, a kada se povremeno skupe, policija ih uredno pokupi i istambura, kao što je red u uređenoj državi. Ovde je problem nastao kada je 1989 pokojni poslastičar i višegodišnji saradnik Službe postao vođa navijača najvećeg srpskog kluba. „Navijači“ su prvo korišćeni kao dobrovoljci za ratove u Svim Srpskim Zemljama, a onda su se polako transformisali u organizovane i moćne kriminalne grupe koje vode glavnu reč u fudbalskim klubovima, diluju narkotike i reketiraju popularnije ugostiteljske objekte. Povremeno se koriste kao neformalne batinaške falange koje se angažuju u cilju ostvarivanja odgovarajućih političkih interesa, i kao i svaki organizovani kriminal, ne bi uspeli da opstanu 30 godina bez povezanosti sa delovima političke strukture i državnog aparata prinude. S obzirom da ubice Dragana Maksimovića pripadaju tom miljeu, oni naravno nikada neće biti identifikovani, uhapšeni i procesuirani.

Voja Smederevac

pre 5 godina

Ovoj državi treba totalni reset, jedno veliko otrežnjenje i remont duha. Vrtimo se u mraku a nema ko da upali svetlo i rastera demone što su nas uzjahali.

Brckobanovici

pre 5 godina

Sramota za nas kao drustvo, narod, zemlju. Da jedan covek, u sred centra grada, covek koji je bio akademski gradjanin, poznat glumac, ovako zavrsi. Na spomeniku stoji samo ime njegovog brata Zorana, plocu na Z.vencu podigao je Goran Markovic i to je to. To je sve sto seca na glumca, na coveka, koji je brutalno ubiijen naocigled beogradske raje, koja se sklonila u stranu. Ostaje samo da Boga molimo da ubice nikad ne nadju svoj mir.

daulex

pre 5 godina

Zna se zbog cega je izvrseno ubistvo, ne zna se ko je. Ma ajde...
Sve se tu zna, ali je verovatno jedan od huligana bio u to vreme "guzonjin sin". Imamo takvih slucajeva i kasnije...

Znate li po čemu je "Beli Grad" dobio ime?

pre 5 godina

Ako niste gledali, obavezno pogledajte film Bore Draškovića "Usijanje" (ili mini TV seriju "Duvanski put"), po scenariju Mirka Kovača, u kome su Dragan Maksimović i Rade Đerbedžija igrali glavne muške uloge. Obratite pažnju na Maksimovićev monolog (legendu) o nastanku biljke duvana i shvatićete koliko značajan glumac je prerano, a tragično otišao...

mili vanili

pre 5 godina

Dragan Maksimovic je poreklom iz Podujeva sa Kosova, imao je u poznim godinama dosta zdravstvenih problema.Greota, da tako vrstan glumac i divan covek zavrsi svoj zivot na ovakav nacin!Naci krivce, zlocin tj. ubistvo ne zastareva!Svaki zlocin iz rasistickih pobuda najostrije kazniti!

Sulja

pre 5 godina

18 godina nisu mogli da reše ubistvo? NN huligani? Za ovo prvi put čujem, svi oni imaju ime i prezime i tačno se znaju kada i gde se okupljaju i šta rade. Ovo je apsolutno neinteresovanje policije za ovaj slučaj, sa razlogom i namerom.

Glumac nad glumcima

pre 5 godina

Kakva je to glumcina bio. Svaka cast Manojlovicu, Fehmiu, Zivojinovicu ali samo je Maksimovic uspeo da ga jedan Piter Brook angazuje u jednom od njegovih najvrednijih ostvarenja. Ko nije gleda Meetings with remarkable men preporucujem mu iz sveg srca. A to sto i danas nisu nadjene njegove ubice jedan je od odgovora na to zasto danas zivimo u paklu koji je ovakvom coveku uzeo prvo energiju a onda i zivot. Bio je veci od ove male provincijalne sredine.

Buda

pre 5 godina

@ Sto se kazni koje predlazes tice...koliko zatvora bi Srbija trebala da ima, da moze da pozatvara svu tu bagru koju spominjes? To malo zatvora sto ih imamo vec su sada krcati puni. Ajde da razgovaramo sa Kinezima da nam umesto mostova, tunela i autoputeva prave zatvore? (Radojle, 5. februar 2019 06:37)

Druze, ako treba deset zatvora na jedan vrtić da bi oslobodili nasilja, odmah sad potpisujem. I svako normalan bi potpisao. Ali pod uslovom da ti huligani u zatvoru sljakaju deset sati dnevno, da prave slikovnice i igracke za decu, klupe za penzionere, stolice za skole i pozorista. Da vikendom kreče fasade, da zimi čiste sneg, da leti zalivaju parkove...a na jesen svi u jabukar i vinograd. Pa da vidis kako bi se smanjili kriminal i nasilje a podigli standard i moral. Cini mi se da je jedino Tito imao ispravan sistem da se obracuna s tim nitkovima. Onaj stari jugo pendrek kad te opali po celavoj glavurdi, zaboravis i gde si bio i gde si krenuo. Odma cvece kevi kupujes, i pocnes da skupljas slicice zivotinjsko carstvo i gledas u pod kad stariji naidje. Pricam iz licnog iskustva.