Nedelja, 03.02.2019.

17:33

Stefanović: Tragaćemo za osobom koja je nosila vešala

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je naveo da će biti raspisana “potraga za licem koje je na protestu u Beogradu nosilo vešala”.

Izvor: B92

Stefanoviæ: Tragaæemo za osobom koja je nosila vešala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

mlekadzija

pre 5 godina

U pravu je doktor Nesa. Ja sam jos u soku...od kako ugledah vesala ne mogu da se smirim....siguran sam da ce pod hitno da uhvate pocinioca ovog gnusnog zlodela koji uzbunjuje ljude u Srbiji. Kao sto su uhvatili i sve druge.

Nece moci....

pre 5 godina

Ma sjajno! Stari udbaski fazoni.... Posaljes nekog (gde je slika???) koji kao nosi vesala, a onda se armija botova zgrazava i pise narucene tekstove...

Ali nece vam proci....

Nemi posmatrač

pre 5 godina

Ta osoba je za posmatranje..šta hoće da nas vrate u srednji vek?
(Suzana, 03. februar 2019 20:31)

Mi smo već u srednjem veku, onaj ko je bio u nekim normalnim zemljama, verovatno deli moje mišljenje...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Jos da se pojavi onaj u crnom sa kosom, kao u skrivenoj kameri, pa da bude ozbiljna potera. To su drzavni prioriteti. Pusti sad Babica i one sto neuracunjivo parkiraju po naplatnim rampama.

Ja

pre 5 godina

A zasto je javnost uznemiren? Ja nisam ali sam vise uznemiren kada vase partijsko glasilo Informer svaki dan najavljuje ratove , haose sto je kaznjivo po clanu 339 KZ.Uzbunjivanje javnosti

Rob Lowe

pre 5 godina

@Nemanja - i nalogodavce za Borka i nalogodavce za Olivera Ivanovića i nalogodavce za Savamalu i nalogodavce za Ćuruviju i nalogodavce za ....

hahah

pre 5 godina

Tipicna sns kgb skola. Ubacili ovog na par sati da bi ga snimili i onda po medijima napravili haos oko toga. I sada vise niko ne govori o Babicu i ubistvo one zene kolima. Bravo, skrenuli su ovime sa te teme i odradili posao

Hronicar

pre 5 godina

Mene zanima zapisuje li neko ove spinove, igrarije ove vlasti, ideje koje im padaju na pamet, nebuloze kojima se bave, diletantizam dok ne znaju ni gde su granice zemlje...? Nece nam deca i unuci verovati, a i ko da popamti ovako obimnu gradju za istoriju naseg vremena.

Ivan

pre 5 godina

Idi srusi kucu na pancicevom vrhu, idi da branis Trepcu, nadji nalogodavca i izvrsioce u Savamali, objavi snimak Babicevog vozila da vidimo dal je Babic vozio.
A ovog klinca trazi medju radikalima i bivsim radikalima.

kikec

pre 5 godina

Treba da zovemo reditelje south park-a ili tako neke da naprave sprdacinu na celokupna desavanja ovde u zemlji. Ja mislim da bi to bio pun pogodak da se sami sebe stidimo, a pogotovo ovi glavasi.

iseedeadpeople

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.
(bizmark, 03. februar 2019 18:56)

kome je prećeno? daj uozbiljite se ...

John

pre 5 godina

"Nije dozvoljeno nositi vešala"

Ove ima više problematičnih stvari. Hajdemo redom:
- Gde piše da nije dozvoljeno nositi vešala?
- Otkud ti znaš da se javnost uznemirila? (više je uznemirena onime što se desilo na naplatnoj rampi)
- Kako ćeš na (nesumniv) način da dokažeš da je taj što je nosio, nosio baš vešala. Ako nešto liči na vešala, ne mora da znači da su stvarno vešala.
- Sve i da uspeš u tome, kako ćeš da dokažeš nameru i umišljaj? Da je on to nosio sa namerom koju ti njemu učitavaš?

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Ukoliko je nosio neko od vaših, a to je vrlo moguće, onda već znate ko je zato što ste vi dali nalog i sve organizovali.

Ukoliko je neko od ogorčenih građana taj je hteo slikovito da pokaže da planira da se obesi ako Vučić nastavi sa laganjem uz vašu asistenciju i za debelu korist koju ubirate.

Baja

pre 5 godina

Ma nije problem Nešo, nadamo se samo da sa istim entuzijazmom tragaš i za onima koji su rušili u Savamaloj, nakon čega je jedna osoba i preminula. Na tvom mestu svako norđalno ljudsko biće bi osetilo sramotu. Ali nedostatak sramote je uvod u diktaturu, zar ne doktore? Verovatno nemaš pojma ni ko je to izjavio? Za to treba biti načitan... Lako je prepisivati.

Jeka

pre 5 godina

Nije sada to bitno toliko ko je nosio jer sigurno nije onaj ko je tvorac te ideje. Onog ko je to izrezirao treba kazniti najstrozije i svuda objaviti fotografije sa likom krivotvora! Sram da ga bude ,kako nas blati u svetu! Sramota!

marko

pre 5 godina

Otkuda ministru saznanje da SzS organizuje proteste???? Ministar da utvrdi otkuda automatska puska osobi na slici koja je pretila predsednikovom sinu i da odmah pronadju doticnog. Kako neko moze da dodje do automatske puske u Srbiji? Kakva je veza tog psihopate sa protestima i SzS? Sve politizujete i samo sirite mrznju i agresiju. Zato nam i jeste ovako.

belladonna

pre 5 godina

Samo ga tražite, no, on je iz vaših redova. Mi već 9-ti put šetamo i to sa decom, to je jedan veličanstven skup kulturnih ljudi, pristojnih koje NIKO NIJE PLATIO i potplatio sendvičem, mlekom, uljem, drvima....

рупоглави

pre 5 godina

Ово је бесомучно лагање и фалсификовање онога што се (још) догађа у Паризу.
Ко каже да човек с вешалима није потурен од стране власти? Ај да видимо ...

zabrinuti gradjanin

pre 5 godina

Policija svoj posao radi odgovorno i ne sumnjam da će pronaći osumnjičenog za ove monstruozne pretnje.
(Vlada, 3. februar 2019 17:52)
OK,posto se dezurni bot,zastupnik policije,u ovom slucaju,ajde pitaj tamo pa nam javi,dokle se stiglo u istrazi u Jajncima.Da te podsetim,pronadjen je delimicni DNK,arsenali oruzja,i ko zna sta sve jos,radile se simulacije napada na kolonu vozila,a u neposrednoj blizini je kuca tvog predsednika.Tada je spektakularno najavljeno kao pokusaj atentata.Da li razumes koliko je to ozbiljno?Pitam,dokle se stiglo sa istragom,niko vise nije to nigde ni jednom pomenuo,tako izbiljnu stvar??Cekam odgovor.

CITIZZEN

pre 5 godina

Nekad , kad ste bili radikali, u skupštinsku salu ste unosili lutke sa likom M.Dinkića u robijaškoj prugastoj odeći!I niko vas nije hapsio....I to je bila greška!

marija

pre 5 godina

Sve je pod kamerama.
Ako ga vi niste poslali već znate ko je.

Prelazimo u drugu fazu protesta, sva je prilika.
Kreću podmetačine, provokacije, ubacivanja,...
Deja vu.

Šumadija blagprodna

pre 5 godina

Kaži član krivičnog zakona koji zabranjuje da se nose vešala, kose, lobanje... kao metafora za apokalipsu koju ste napravili? Ovaj metaforički dželat nikome lično nije pretio, a što su se neki uplašili sprave, nije im niko kriv. Strah dolazi zbog jedne Božje zapovesti. Šta misliš, kakva je tvoja država u kojoj ovo niko neće da objavi? Neće i ne sme! Strah kruži Srbijom.

dejan

pre 5 godina

Vise nije ni bitno ko za koga glasa - ali mi nikako nije jasno da su se lideri opozicije poistovetili sa Nemcima i Vermahtom 1941-e? Pa ovo je strasno....Nemci su tada vesali Srbe na istom tom mestu gde je ovaj odiot od sinoc nosio vesala

Branislav

pre 5 godina

Meni jedna stvar nije jasna. Otkud to da su se juče pojavila vešala a već danas objavljujete vest da se Vučićevom sinu preti vešanjem? Nekako mi se to ne uklapa.

j1ggy

pre 5 godina

“zbog velikog uznemirenja javnosti..."

Bili smo mnogo vise uznemireni kada je rusena Savamala i kada je onim sirotim ljudima preceno.

Pogotovo kada je zbog obesti par vasih kolega iz vlade doslo do pada helikoptera u kojem je poginulo 6 ljudi i beba.

A nista manje kada se prica kako smo bezbedni, a u mom Novom Sadu jako cesto neko bude ubijen u okrsaju kriminalnih klanova.

Mozda smo uznemireni i kada je savetnica ministra kuma poznatog (sada vec ubijenog) "vodje navijaca".

Ili kada nam je kndidat za predsednika republike "sumnjiv" u smislu kako je dosao do diplome fakulteta bez odlaska na ispite i predavanja. Kasnije nam je bio i predsednik.

Ima toga jos, ali resite bar nesto od toga, pa da budemo manje uznemireni... Ali ovo vise uznemirava vas, jer je upereno protiv vas, a od gore navedenog nemate nista korisno, jer ste sigurno manje-vise umesani, ili barem delimicno odgovorni...

Ненад

pre 5 godina

Hahahahahahahahahaha...Ovi su komedija, majke mi. Srušili celu Savamalu, srušili helikopter, verovatno i odgovorni za Olivera Ivanovića, a ONI će da "tragaju za onim ko je postavio vešala"... Pametan narod vrlo dobro zna ko je postavio ta vešala, "doktore".

bez cenzure

pre 5 godina

I sta je taj sa vesalima uradio,sta tu nije po zakonu?
Dosta vise zamajavanja,hocemo da polozite racune za vas lopovluk i unistavanje svakog segmenta ovog drustva, za vas je LUSTRACIJA, za vas je to kazna koja je teza od svega...

Lacerta

pre 5 godina

A kad (i ako) ga nađete, optužićete ga za šta?

Uznemiravanje javnosti? Kako i čime se dokazuje da je javnost uznemirena? Ko meri uznemirenje javnosti? Poligraf?

Evo, ja kao deo javnosti ovim uopšte nisam uznemiren, nego samo zgađen idiotlukom onoga ko je smislio debilnu "foru" sa vešalima.

Ali zato sam nedavno baš uznemiren kad je vaš Đuka Moler izjavio da će se suprotstaviti opoziciji SVIM sredstvima! Možda ja imam bujnu (i pokvarenu) maštu ali izraz "suprotstavljanje SVIM sredstvima" ja tumačim kao "svim dozvoljenim, ali i naročito, nedozvoljenim"!

I šta ćemo sad?

True Batman Fan

pre 5 godina

@Oliver

Ovog ce mozda i naci zato sto ce ga, za razliku od fantoma, i traziti... Jedina gora stvar od nepravde je selektivna pravda a ovi su je usavrsili...

vuk

pre 5 godina

Tu se na slici vidi neko dete, očito je neka manipulacija u pitanju jer sa decom je najlakše a pretpostavljam da toliko ima godina da snosi samostalno odgovornost.

Veliki brat

pre 5 godina

U kom to tačno zakonu piše da je zabranjeno nositi vešala?

A kad tvoj predsednik neke ljude naziva lopužama, onda nikom ništa. Ili tu "lopužu" optužite i osudite za zloupotrebu položaja, ili prestanite da se tako ponašate preko javnih medija.
Jer, zapamtite, i vićete jednog dana sići sa vlasti, pa će vas neko pitati odakle vam kuća na Dedinju, stan od 200 kvadrata, itd.

Ratko

pre 5 godina

U subotu izlazimo jos u vecem broju a vi pretite policijom.U Francuskoj je minimalna plata 1200 evra a u Srbiji 250 evra.Ako treba neka nas policija sve pobije, dalje se nemoze ovako ziveti... ako moze evo tebi moja plata 28.000 pa zivi.

bizmark

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.

Dragan R

pre 5 godina

Ovo više nije izražavanje političkog nezadovoljstva i bunta, već nešto što nema veze sa tim. Patologija je kod nekih očigledno uzela maha. Nadam se da će nadležne institucije adekvatno reagovati.

hehehe!

pre 5 godina

Vidi vidi što iznedri dr. Neša Ne može vešala, a može neprijavljeno oružje da se šeta ulicama gradova! Ne mogu vešalice a mogu čevapičići! Ave pravnicima u Srbiji, bez vas bi to bilo kraljestvo Nebesko!:)

dendi

pre 5 godina

Bravo, dr ministre. Uzgred bi mogli i da rešite i slučaj Savamale, da nadjete ubice advokata i pevačice i da rešite još po neki slučaj na koji odavno pada prašina.

sasa

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.
(Lajavi, 3. februar 2019 17:56)

aha, a to vi kulturni ljudi koristite vesala kao humanisticku poruku. pa sto ne kazete

Mile

pre 5 godina

Osobu koje je nosila vesala treba pronaci i kazniti.. Ali ne samo njega. Vec ispitati i da li postoji nalogodavac koji takodje mora da snosi posledice.. Ovako nesto je velika sramota i ne sme se ponavljati nikad vise

Andrija

pre 5 godina

Mislim da je poštenije reći da smišljate sve i svašta da biste građanima ogadili šetnje i po mogućnosti da se ne priključuju šetanju ubuduće.

Alek

pre 5 godina

Tragajte za maskiranim banditima i rušiteljiva iz Savamale. Tragajte za graditeljima bespravnih objekata na Pančićevom vrhu i savskoj obali. Tragajte za osobama koje plaćaju za glasove na izborima. Tragajte za direktorima koji primoravaju radnike da idu na stranačke skupove. Tragajte za osobe koje stoje iza stotina nameštenih tendera. Tragajte za dilerima droge na tribinama stadiona. Tragajte za švercerima i preprodavcima. Tragajte za ubicama Olivera Ivanovića.

Miodrag

pre 5 godina

Dobro, nađete ga i šta onda, za šta da hapsite, za koje delo? Koliko ja znam to nije zabranjeno niti jednim zakonom. Mora da je režim ovo baš potreslo.

реално

pre 5 godina

А шта је са особама,које сваког другог дана преко медија најављују рат, и државни удар,и изазивају узнемирење грађана??? Ништа, а ???

Saul Goodman

pre 5 godina

Ne smatram da je nošenje vešala dobra poruka na protestu, ali isto tako me zanima po kom to zakonu je zabranjeno nositi stub sa omčom na vrhu istog ? Striktna odredba zakona me zanima ? Sud mora da poštuje zakon i ovde ne postoji element krivičnog dela...

samogradjanin

pre 5 godina

Jako ružna podvala od strane vlasti koja sebe sada stavlja na stranu rodoljuba, a one koji protestuju na stranu nacista. Jasno je kao dan da je ovo vase delo, ministre.

Zana

pre 5 godina

Zar nisi već saznao rok ti je kratak .
Ako neznaš da radiš prepusti onima koji znaju.
Koliko ti treba da saznaš ? Evo ja ću da ti kažem za pet minuta možeš da saznaš .
U protivnom nisi ti za taj posao.
Ne persiram Vam jer sam se razočarala u Vas.

bankar

pre 5 godina

jeste bizarno odvratno i sta vec, al jel moze neko da mi kaze koji je zakon prekrsen? mozda neko tvrdi da je vesanje necivilizacijski, ne demokratski sve je to okej al sta sad da bi poslali civilizovanu poruku o smrtnoj kazni treba neko elektricnom stolicom ili spricom da seta po ulici?

MomaSRB

pre 5 godina

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove".

Znamo već to. Svako ko iznese svoj stav, a koji se razlikuje od vaših naprednjačkih, biva po vašim medijima razapet na sve strane! Tako da Nešo, nemoj to nama da prodaješ!

Zoran Knežević

pre 5 godina

Voleo bih da mi ovaj politički "gorostas" navede zakonsku odredbu kojom je bilo kome, zabranjeno da demonstrira noseći vešala? Ako govorimo o slobodama, a svi za sebe prisvajamo prava na mišljenje, na govor, na javno demonstriranje i izražavanje nezadovoljstva, dok drugima veoma često oduzimamo ta prava, zašto bi bilo zabranjeno nošenje vešala, djavolskih maski ili parola u kojima se neko može pronaći i videti svoj lik? Ako karikaturisti imaju prava da naslikaju karikaturu, ako novinari smeju da pišu i iznose svoje stavove, ako muzičari mogu da pišu i pevaju stihove, koji su, za nekoga, veoma često, uznemirujući, ako neko ima slobode da snima karikaturalne spotove sa jasnim porukama, zašto bi nekom bilo zabranjeno da nosi vešala kao deo njegovog ličnog performansa ili, možda, "umetničke slobode". Gospodin Stefanović bi "debelo" morao da razmisli pre nego što ovako lupeta jer, odštete za neopravdano hapšenje i maltretiranje bi trebalo da plaća odgovorno lice a ne državni budžet. Kada bi gospodin Stefanović, kao i mnogi drugi, lično platili za svoje ishitrene i protivzakonite poteze, mnogi bi se radije držali zakonskih okvira a izbegavali da o državnbom trošku hrane svoj ego.

Lajavi

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.

Milan

pre 5 godina

Ne znam kako je to samo protest pristalica Saveza za promene. Idem na proteste, ali pristalica Saveza za promene nisam, niti vidim porteste kao podršku nekoj stranci, već kao revolt protiv nepodnošljivog stanja u državi.

Gordana Peric

pre 5 godina

Ja licno sam uplasena posle tih vesala, a cujem da nisam jedina. Volela bih da se sazna, cije je to delo zastrasivanje naroda. Ljudi su u strahu, juce vesala, sutra ne daj boze krvoprolice na ulici. Uzas, najblaze receno.

Nmg vise

pre 5 godina

Ma vazi...kriv je taj koji je nosio vesala a nije kriv Gasic za helikopter, Babic za ubijenu zenu, Mitrovicev sin za ubijenu devojku, Mali za rusenje u sava mali, niko nije kriv za paljenje kuce novinaru, novinarke koje treba da klece, tetke Iz Kanade...to je samo sad sto mi je palo na pamet ali dosta je vise bre!

Miki

pre 5 godina

Prijatelju moj ja nisam uznemiren..ni malo.Vi ste uznemireni.Ps.Nesto se nisi tako brzo javio povodom udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu? Da je umesto Babica u autu bio Djilas ili Obradovic bio bi brz kao metak.

dragan

pre 5 godina

To ti i jeste posao za to te narod plaća spreciti svaki vid pretnji i nasilja,radi samo svoj posao a ne da se zamajavas brojanjem a i sam vidiš da ti to ne ide. Gđe god postoji zakonska osnova obaveza je da se ona primeni

Alek

pre 5 godina

Tragajte za maskiranim banditima i rušiteljiva iz Savamale. Tragajte za graditeljima bespravnih objekata na Pančićevom vrhu i savskoj obali. Tragajte za osobama koje plaćaju za glasove na izborima. Tragajte za direktorima koji primoravaju radnike da idu na stranačke skupove. Tragajte za osobe koje stoje iza stotina nameštenih tendera. Tragajte za dilerima droge na tribinama stadiona. Tragajte za švercerima i preprodavcima. Tragajte za ubicama Olivera Ivanovića.

реално

pre 5 godina

А шта је са особама,које сваког другог дана преко медија најављују рат, и државни удар,и изазивају узнемирење грађана??? Ништа, а ???

dendi

pre 5 godina

Bravo, dr ministre. Uzgred bi mogli i da rešite i slučaj Savamale, da nadjete ubice advokata i pevačice i da rešite još po neki slučaj na koji odavno pada prašina.

Veliki brat

pre 5 godina

U kom to tačno zakonu piše da je zabranjeno nositi vešala?

A kad tvoj predsednik neke ljude naziva lopužama, onda nikom ništa. Ili tu "lopužu" optužite i osudite za zloupotrebu položaja, ili prestanite da se tako ponašate preko javnih medija.
Jer, zapamtite, i vićete jednog dana sići sa vlasti, pa će vas neko pitati odakle vam kuća na Dedinju, stan od 200 kvadrata, itd.

Branislav

pre 5 godina

Meni jedna stvar nije jasna. Otkud to da su se juče pojavila vešala a već danas objavljujete vest da se Vučićevom sinu preti vešanjem? Nekako mi se to ne uklapa.

samogradjanin

pre 5 godina

Jako ružna podvala od strane vlasti koja sebe sada stavlja na stranu rodoljuba, a one koji protestuju na stranu nacista. Jasno je kao dan da je ovo vase delo, ministre.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Voleo bih da mi ovaj politički "gorostas" navede zakonsku odredbu kojom je bilo kome, zabranjeno da demonstrira noseći vešala? Ako govorimo o slobodama, a svi za sebe prisvajamo prava na mišljenje, na govor, na javno demonstriranje i izražavanje nezadovoljstva, dok drugima veoma često oduzimamo ta prava, zašto bi bilo zabranjeno nošenje vešala, djavolskih maski ili parola u kojima se neko može pronaći i videti svoj lik? Ako karikaturisti imaju prava da naslikaju karikaturu, ako novinari smeju da pišu i iznose svoje stavove, ako muzičari mogu da pišu i pevaju stihove, koji su, za nekoga, veoma često, uznemirujući, ako neko ima slobode da snima karikaturalne spotove sa jasnim porukama, zašto bi nekom bilo zabranjeno da nosi vešala kao deo njegovog ličnog performansa ili, možda, "umetničke slobode". Gospodin Stefanović bi "debelo" morao da razmisli pre nego što ovako lupeta jer, odštete za neopravdano hapšenje i maltretiranje bi trebalo da plaća odgovorno lice a ne državni budžet. Kada bi gospodin Stefanović, kao i mnogi drugi, lično platili za svoje ishitrene i protivzakonite poteze, mnogi bi se radije držali zakonskih okvira a izbegavali da o državnbom trošku hrane svoj ego.

Gordana Peric

pre 5 godina

Ja licno sam uplasena posle tih vesala, a cujem da nisam jedina. Volela bih da se sazna, cije je to delo zastrasivanje naroda. Ljudi su u strahu, juce vesala, sutra ne daj boze krvoprolice na ulici. Uzas, najblaze receno.

dejan

pre 5 godina

Vise nije ni bitno ko za koga glasa - ali mi nikako nije jasno da su se lideri opozicije poistovetili sa Nemcima i Vermahtom 1941-e? Pa ovo je strasno....Nemci su tada vesali Srbe na istom tom mestu gde je ovaj odiot od sinoc nosio vesala

Jeka

pre 5 godina

Nije sada to bitno toliko ko je nosio jer sigurno nije onaj ko je tvorac te ideje. Onog ko je to izrezirao treba kazniti najstrozije i svuda objaviti fotografije sa likom krivotvora! Sram da ga bude ,kako nas blati u svetu! Sramota!

Nmg vise

pre 5 godina

Ma vazi...kriv je taj koji je nosio vesala a nije kriv Gasic za helikopter, Babic za ubijenu zenu, Mitrovicev sin za ubijenu devojku, Mali za rusenje u sava mali, niko nije kriv za paljenje kuce novinaru, novinarke koje treba da klece, tetke Iz Kanade...to je samo sad sto mi je palo na pamet ali dosta je vise bre!

sasa

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.
(Lajavi, 3. februar 2019 17:56)

aha, a to vi kulturni ljudi koristite vesala kao humanisticku poruku. pa sto ne kazete

bizmark

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.

belladonna

pre 5 godina

Samo ga tražite, no, on je iz vaših redova. Mi već 9-ti put šetamo i to sa decom, to je jedan veličanstven skup kulturnih ljudi, pristojnih koje NIKO NIJE PLATIO i potplatio sendvičem, mlekom, uljem, drvima....

John

pre 5 godina

"Nije dozvoljeno nositi vešala"

Ove ima više problematičnih stvari. Hajdemo redom:
- Gde piše da nije dozvoljeno nositi vešala?
- Otkud ti znaš da se javnost uznemirila? (više je uznemirena onime što se desilo na naplatnoj rampi)
- Kako ćeš na (nesumniv) način da dokažeš da je taj što je nosio, nosio baš vešala. Ako nešto liči na vešala, ne mora da znači da su stvarno vešala.
- Sve i da uspeš u tome, kako ćeš da dokažeš nameru i umišljaj? Da je on to nosio sa namerom koju ti njemu učitavaš?

Dragan R

pre 5 godina

Ovo više nije izražavanje političkog nezadovoljstva i bunta, već nešto što nema veze sa tim. Patologija je kod nekih očigledno uzela maha. Nadam se da će nadležne institucije adekvatno reagovati.

Mile

pre 5 godina

Osobu koje je nosila vesala treba pronaci i kazniti.. Ali ne samo njega. Vec ispitati i da li postoji nalogodavac koji takodje mora da snosi posledice.. Ovako nesto je velika sramota i ne sme se ponavljati nikad vise

Lacerta

pre 5 godina

A kad (i ako) ga nađete, optužićete ga za šta?

Uznemiravanje javnosti? Kako i čime se dokazuje da je javnost uznemirena? Ko meri uznemirenje javnosti? Poligraf?

Evo, ja kao deo javnosti ovim uopšte nisam uznemiren, nego samo zgađen idiotlukom onoga ko je smislio debilnu "foru" sa vešalima.

Ali zato sam nedavno baš uznemiren kad je vaš Đuka Moler izjavio da će se suprotstaviti opoziciji SVIM sredstvima! Možda ja imam bujnu (i pokvarenu) maštu ali izraz "suprotstavljanje SVIM sredstvima" ja tumačim kao "svim dozvoljenim, ali i naročito, nedozvoljenim"!

I šta ćemo sad?

Ненад

pre 5 godina

Hahahahahahahahahaha...Ovi su komedija, majke mi. Srušili celu Savamalu, srušili helikopter, verovatno i odgovorni za Olivera Ivanovića, a ONI će da "tragaju za onim ko je postavio vešala"... Pametan narod vrlo dobro zna ko je postavio ta vešala, "doktore".

Milan

pre 5 godina

Ne znam kako je to samo protest pristalica Saveza za promene. Idem na proteste, ali pristalica Saveza za promene nisam, niti vidim porteste kao podršku nekoj stranci, već kao revolt protiv nepodnošljivog stanja u državi.

Miki

pre 5 godina

Prijatelju moj ja nisam uznemiren..ni malo.Vi ste uznemireni.Ps.Nesto se nisi tako brzo javio povodom udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu? Da je umesto Babica u autu bio Djilas ili Obradovic bio bi brz kao metak.

MomaSRB

pre 5 godina

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove".

Znamo već to. Svako ko iznese svoj stav, a koji se razlikuje od vaših naprednjačkih, biva po vašim medijima razapet na sve strane! Tako da Nešo, nemoj to nama da prodaješ!

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Ukoliko je nosio neko od vaših, a to je vrlo moguće, onda već znate ko je zato što ste vi dali nalog i sve organizovali.

Ukoliko je neko od ogorčenih građana taj je hteo slikovito da pokaže da planira da se obesi ako Vučić nastavi sa laganjem uz vašu asistenciju i za debelu korist koju ubirate.

Baja

pre 5 godina

Ma nije problem Nešo, nadamo se samo da sa istim entuzijazmom tragaš i za onima koji su rušili u Savamaloj, nakon čega je jedna osoba i preminula. Na tvom mestu svako norđalno ljudsko biće bi osetilo sramotu. Ali nedostatak sramote je uvod u diktaturu, zar ne doktore? Verovatno nemaš pojma ni ko je to izjavio? Za to treba biti načitan... Lako je prepisivati.

hahah

pre 5 godina

Tipicna sns kgb skola. Ubacili ovog na par sati da bi ga snimili i onda po medijima napravili haos oko toga. I sada vise niko ne govori o Babicu i ubistvo one zene kolima. Bravo, skrenuli su ovime sa te teme i odradili posao

Ivan

pre 5 godina

Idi srusi kucu na pancicevom vrhu, idi da branis Trepcu, nadji nalogodavca i izvrsioce u Savamali, objavi snimak Babicevog vozila da vidimo dal je Babic vozio.
A ovog klinca trazi medju radikalima i bivsim radikalima.

CITIZZEN

pre 5 godina

Nekad , kad ste bili radikali, u skupštinsku salu ste unosili lutke sa likom M.Dinkića u robijaškoj prugastoj odeći!I niko vas nije hapsio....I to je bila greška!

Miodrag

pre 5 godina

Dobro, nađete ga i šta onda, za šta da hapsite, za koje delo? Koliko ja znam to nije zabranjeno niti jednim zakonom. Mora da je režim ovo baš potreslo.

Ja

pre 5 godina

A zasto je javnost uznemiren? Ja nisam ali sam vise uznemiren kada vase partijsko glasilo Informer svaki dan najavljuje ratove , haose sto je kaznjivo po clanu 339 KZ.Uzbunjivanje javnosti

Saul Goodman

pre 5 godina

Ne smatram da je nošenje vešala dobra poruka na protestu, ali isto tako me zanima po kom to zakonu je zabranjeno nositi stub sa omčom na vrhu istog ? Striktna odredba zakona me zanima ? Sud mora da poštuje zakon i ovde ne postoji element krivičnog dela...

marko

pre 5 godina

Otkuda ministru saznanje da SzS organizuje proteste???? Ministar da utvrdi otkuda automatska puska osobi na slici koja je pretila predsednikovom sinu i da odmah pronadju doticnog. Kako neko moze da dodje do automatske puske u Srbiji? Kakva je veza tog psihopate sa protestima i SzS? Sve politizujete i samo sirite mrznju i agresiju. Zato nam i jeste ovako.

Andrija

pre 5 godina

Mislim da je poštenije reći da smišljate sve i svašta da biste građanima ogadili šetnje i po mogućnosti da se ne priključuju šetanju ubuduće.

Hronicar

pre 5 godina

Mene zanima zapisuje li neko ove spinove, igrarije ove vlasti, ideje koje im padaju na pamet, nebuloze kojima se bave, diletantizam dok ne znaju ni gde su granice zemlje...? Nece nam deca i unuci verovati, a i ko da popamti ovako obimnu gradju za istoriju naseg vremena.

Nemi posmatrač

pre 5 godina

Ta osoba je za posmatranje..šta hoće da nas vrate u srednji vek?
(Suzana, 03. februar 2019 20:31)

Mi smo već u srednjem veku, onaj ko je bio u nekim normalnim zemljama, verovatno deli moje mišljenje...

Lajavi

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.

Nece moci....

pre 5 godina

Ma sjajno! Stari udbaski fazoni.... Posaljes nekog (gde je slika???) koji kao nosi vesala, a onda se armija botova zgrazava i pise narucene tekstove...

Ali nece vam proci....

bez cenzure

pre 5 godina

I sta je taj sa vesalima uradio,sta tu nije po zakonu?
Dosta vise zamajavanja,hocemo da polozite racune za vas lopovluk i unistavanje svakog segmenta ovog drustva, za vas je LUSTRACIJA, za vas je to kazna koja je teza od svega...

iseedeadpeople

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.
(bizmark, 03. februar 2019 18:56)

kome je prećeno? daj uozbiljite se ...

kikec

pre 5 godina

Treba da zovemo reditelje south park-a ili tako neke da naprave sprdacinu na celokupna desavanja ovde u zemlji. Ja mislim da bi to bio pun pogodak da se sami sebe stidimo, a pogotovo ovi glavasi.

j1ggy

pre 5 godina

“zbog velikog uznemirenja javnosti..."

Bili smo mnogo vise uznemireni kada je rusena Savamala i kada je onim sirotim ljudima preceno.

Pogotovo kada je zbog obesti par vasih kolega iz vlade doslo do pada helikoptera u kojem je poginulo 6 ljudi i beba.

A nista manje kada se prica kako smo bezbedni, a u mom Novom Sadu jako cesto neko bude ubijen u okrsaju kriminalnih klanova.

Mozda smo uznemireni i kada je savetnica ministra kuma poznatog (sada vec ubijenog) "vodje navijaca".

Ili kada nam je kndidat za predsednika republike "sumnjiv" u smislu kako je dosao do diplome fakulteta bez odlaska na ispite i predavanja. Kasnije nam je bio i predsednik.

Ima toga jos, ali resite bar nesto od toga, pa da budemo manje uznemireni... Ali ovo vise uznemirava vas, jer je upereno protiv vas, a od gore navedenog nemate nista korisno, jer ste sigurno manje-vise umesani, ili barem delimicno odgovorni...

Rob Lowe

pre 5 godina

@Nemanja - i nalogodavce za Borka i nalogodavce za Olivera Ivanovića i nalogodavce za Savamalu i nalogodavce za Ćuruviju i nalogodavce za ....

Ratko

pre 5 godina

U subotu izlazimo jos u vecem broju a vi pretite policijom.U Francuskoj je minimalna plata 1200 evra a u Srbiji 250 evra.Ako treba neka nas policija sve pobije, dalje se nemoze ovako ziveti... ako moze evo tebi moja plata 28.000 pa zivi.

рупоглави

pre 5 godina

Ово је бесомучно лагање и фалсификовање онога што се (још) догађа у Паризу.
Ко каже да човек с вешалима није потурен од стране власти? Ај да видимо ...

Šumadija blagprodna

pre 5 godina

Kaži član krivičnog zakona koji zabranjuje da se nose vešala, kose, lobanje... kao metafora za apokalipsu koju ste napravili? Ovaj metaforički dželat nikome lično nije pretio, a što su se neki uplašili sprave, nije im niko kriv. Strah dolazi zbog jedne Božje zapovesti. Šta misliš, kakva je tvoja država u kojoj ovo niko neće da objavi? Neće i ne sme! Strah kruži Srbijom.

zabrinuti gradjanin

pre 5 godina

Policija svoj posao radi odgovorno i ne sumnjam da će pronaći osumnjičenog za ove monstruozne pretnje.
(Vlada, 3. februar 2019 17:52)
OK,posto se dezurni bot,zastupnik policije,u ovom slucaju,ajde pitaj tamo pa nam javi,dokle se stiglo u istrazi u Jajncima.Da te podsetim,pronadjen je delimicni DNK,arsenali oruzja,i ko zna sta sve jos,radile se simulacije napada na kolonu vozila,a u neposrednoj blizini je kuca tvog predsednika.Tada je spektakularno najavljeno kao pokusaj atentata.Da li razumes koliko je to ozbiljno?Pitam,dokle se stiglo sa istragom,niko vise nije to nigde ni jednom pomenuo,tako izbiljnu stvar??Cekam odgovor.

marija

pre 5 godina

Sve je pod kamerama.
Ako ga vi niste poslali već znate ko je.

Prelazimo u drugu fazu protesta, sva je prilika.
Kreću podmetačine, provokacije, ubacivanja,...
Deja vu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Jos da se pojavi onaj u crnom sa kosom, kao u skrivenoj kameri, pa da bude ozbiljna potera. To su drzavni prioriteti. Pusti sad Babica i one sto neuracunjivo parkiraju po naplatnim rampama.

bankar

pre 5 godina

jeste bizarno odvratno i sta vec, al jel moze neko da mi kaze koji je zakon prekrsen? mozda neko tvrdi da je vesanje necivilizacijski, ne demokratski sve je to okej al sta sad da bi poslali civilizovanu poruku o smrtnoj kazni treba neko elektricnom stolicom ili spricom da seta po ulici?

Zana

pre 5 godina

Zar nisi već saznao rok ti je kratak .
Ako neznaš da radiš prepusti onima koji znaju.
Koliko ti treba da saznaš ? Evo ja ću da ti kažem za pet minuta možeš da saznaš .
U protivnom nisi ti za taj posao.
Ne persiram Vam jer sam se razočarala u Vas.

True Batman Fan

pre 5 godina

@Oliver

Ovog ce mozda i naci zato sto ce ga, za razliku od fantoma, i traziti... Jedina gora stvar od nepravde je selektivna pravda a ovi su je usavrsili...

hehehe!

pre 5 godina

Vidi vidi što iznedri dr. Neša Ne može vešala, a može neprijavljeno oružje da se šeta ulicama gradova! Ne mogu vešalice a mogu čevapičići! Ave pravnicima u Srbiji, bez vas bi to bilo kraljestvo Nebesko!:)

dragan

pre 5 godina

To ti i jeste posao za to te narod plaća spreciti svaki vid pretnji i nasilja,radi samo svoj posao a ne da se zamajavas brojanjem a i sam vidiš da ti to ne ide. Gđe god postoji zakonska osnova obaveza je da se ona primeni

vuk

pre 5 godina

Tu se na slici vidi neko dete, očito je neka manipulacija u pitanju jer sa decom je najlakše a pretpostavljam da toliko ima godina da snosi samostalno odgovornost.

mlekadzija

pre 5 godina

U pravu je doktor Nesa. Ja sam jos u soku...od kako ugledah vesala ne mogu da se smirim....siguran sam da ce pod hitno da uhvate pocinioca ovog gnusnog zlodela koji uzbunjuje ljude u Srbiji. Kao sto su uhvatili i sve druge.

dendi

pre 5 godina

Bravo, dr ministre. Uzgred bi mogli i da rešite i slučaj Savamale, da nadjete ubice advokata i pevačice i da rešite još po neki slučaj na koji odavno pada prašina.

Alek

pre 5 godina

Tragajte za maskiranim banditima i rušiteljiva iz Savamale. Tragajte za graditeljima bespravnih objekata na Pančićevom vrhu i savskoj obali. Tragajte za osobama koje plaćaju za glasove na izborima. Tragajte za direktorima koji primoravaju radnike da idu na stranačke skupove. Tragajte za osobe koje stoje iza stotina nameštenih tendera. Tragajte za dilerima droge na tribinama stadiona. Tragajte za švercerima i preprodavcima. Tragajte za ubicama Olivera Ivanovića.

Veliki brat

pre 5 godina

U kom to tačno zakonu piše da je zabranjeno nositi vešala?

A kad tvoj predsednik neke ljude naziva lopužama, onda nikom ništa. Ili tu "lopužu" optužite i osudite za zloupotrebu položaja, ili prestanite da se tako ponašate preko javnih medija.
Jer, zapamtite, i vićete jednog dana sići sa vlasti, pa će vas neko pitati odakle vam kuća na Dedinju, stan od 200 kvadrata, itd.

Branislav

pre 5 godina

Meni jedna stvar nije jasna. Otkud to da su se juče pojavila vešala a već danas objavljujete vest da se Vučićevom sinu preti vešanjem? Nekako mi se to ne uklapa.

реално

pre 5 godina

А шта је са особама,које сваког другог дана преко медија најављују рат, и државни удар,и изазивају узнемирење грађана??? Ништа, а ???

samogradjanin

pre 5 godina

Jako ružna podvala od strane vlasti koja sebe sada stavlja na stranu rodoljuba, a one koji protestuju na stranu nacista. Jasno je kao dan da je ovo vase delo, ministre.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Voleo bih da mi ovaj politički "gorostas" navede zakonsku odredbu kojom je bilo kome, zabranjeno da demonstrira noseći vešala? Ako govorimo o slobodama, a svi za sebe prisvajamo prava na mišljenje, na govor, na javno demonstriranje i izražavanje nezadovoljstva, dok drugima veoma često oduzimamo ta prava, zašto bi bilo zabranjeno nošenje vešala, djavolskih maski ili parola u kojima se neko može pronaći i videti svoj lik? Ako karikaturisti imaju prava da naslikaju karikaturu, ako novinari smeju da pišu i iznose svoje stavove, ako muzičari mogu da pišu i pevaju stihove, koji su, za nekoga, veoma često, uznemirujući, ako neko ima slobode da snima karikaturalne spotove sa jasnim porukama, zašto bi nekom bilo zabranjeno da nosi vešala kao deo njegovog ličnog performansa ili, možda, "umetničke slobode". Gospodin Stefanović bi "debelo" morao da razmisli pre nego što ovako lupeta jer, odštete za neopravdano hapšenje i maltretiranje bi trebalo da plaća odgovorno lice a ne državni budžet. Kada bi gospodin Stefanović, kao i mnogi drugi, lično platili za svoje ishitrene i protivzakonite poteze, mnogi bi se radije držali zakonskih okvira a izbegavali da o državnbom trošku hrane svoj ego.

Milan

pre 5 godina

Ne znam kako je to samo protest pristalica Saveza za promene. Idem na proteste, ali pristalica Saveza za promene nisam, niti vidim porteste kao podršku nekoj stranci, već kao revolt protiv nepodnošljivog stanja u državi.

Miodrag

pre 5 godina

Dobro, nađete ga i šta onda, za šta da hapsite, za koje delo? Koliko ja znam to nije zabranjeno niti jednim zakonom. Mora da je režim ovo baš potreslo.

MomaSRB

pre 5 godina

"Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove".

Znamo već to. Svako ko iznese svoj stav, a koji se razlikuje od vaših naprednjačkih, biva po vašim medijima razapet na sve strane! Tako da Nešo, nemoj to nama da prodaješ!

Baja

pre 5 godina

Ma nije problem Nešo, nadamo se samo da sa istim entuzijazmom tragaš i za onima koji su rušili u Savamaloj, nakon čega je jedna osoba i preminula. Na tvom mestu svako norđalno ljudsko biće bi osetilo sramotu. Ali nedostatak sramote je uvod u diktaturu, zar ne doktore? Verovatno nemaš pojma ni ko je to izjavio? Za to treba biti načitan... Lako je prepisivati.

John

pre 5 godina

"Nije dozvoljeno nositi vešala"

Ove ima više problematičnih stvari. Hajdemo redom:
- Gde piše da nije dozvoljeno nositi vešala?
- Otkud ti znaš da se javnost uznemirila? (više je uznemirena onime što se desilo na naplatnoj rampi)
- Kako ćeš na (nesumniv) način da dokažeš da je taj što je nosio, nosio baš vešala. Ako nešto liči na vešala, ne mora da znači da su stvarno vešala.
- Sve i da uspeš u tome, kako ćeš da dokažeš nameru i umišljaj? Da je on to nosio sa namerom koju ti njemu učitavaš?

Nmg vise

pre 5 godina

Ma vazi...kriv je taj koji je nosio vesala a nije kriv Gasic za helikopter, Babic za ubijenu zenu, Mitrovicev sin za ubijenu devojku, Mali za rusenje u sava mali, niko nije kriv za paljenje kuce novinaru, novinarke koje treba da klece, tetke Iz Kanade...to je samo sad sto mi je palo na pamet ali dosta je vise bre!

Lacerta

pre 5 godina

A kad (i ako) ga nađete, optužićete ga za šta?

Uznemiravanje javnosti? Kako i čime se dokazuje da je javnost uznemirena? Ko meri uznemirenje javnosti? Poligraf?

Evo, ja kao deo javnosti ovim uopšte nisam uznemiren, nego samo zgađen idiotlukom onoga ko je smislio debilnu "foru" sa vešalima.

Ali zato sam nedavno baš uznemiren kad je vaš Đuka Moler izjavio da će se suprotstaviti opoziciji SVIM sredstvima! Možda ja imam bujnu (i pokvarenu) maštu ali izraz "suprotstavljanje SVIM sredstvima" ja tumačim kao "svim dozvoljenim, ali i naročito, nedozvoljenim"!

I šta ćemo sad?

belladonna

pre 5 godina

Samo ga tražite, no, on je iz vaših redova. Mi već 9-ti put šetamo i to sa decom, to je jedan veličanstven skup kulturnih ljudi, pristojnih koje NIKO NIJE PLATIO i potplatio sendvičem, mlekom, uljem, drvima....

Voo Doo Instalater

pre 5 godina

Ukoliko je nosio neko od vaših, a to je vrlo moguće, onda već znate ko je zato što ste vi dali nalog i sve organizovali.

Ukoliko je neko od ogorčenih građana taj je hteo slikovito da pokaže da planira da se obesi ako Vučić nastavi sa laganjem uz vašu asistenciju i za debelu korist koju ubirate.

Ivan

pre 5 godina

Idi srusi kucu na pancicevom vrhu, idi da branis Trepcu, nadji nalogodavca i izvrsioce u Savamali, objavi snimak Babicevog vozila da vidimo dal je Babic vozio.
A ovog klinca trazi medju radikalima i bivsim radikalima.

Ненад

pre 5 godina

Hahahahahahahahahaha...Ovi su komedija, majke mi. Srušili celu Savamalu, srušili helikopter, verovatno i odgovorni za Olivera Ivanovića, a ONI će da "tragaju za onim ko je postavio vešala"... Pametan narod vrlo dobro zna ko je postavio ta vešala, "doktore".

Ratko

pre 5 godina

U subotu izlazimo jos u vecem broju a vi pretite policijom.U Francuskoj je minimalna plata 1200 evra a u Srbiji 250 evra.Ako treba neka nas policija sve pobije, dalje se nemoze ovako ziveti... ako moze evo tebi moja plata 28.000 pa zivi.

hahah

pre 5 godina

Tipicna sns kgb skola. Ubacili ovog na par sati da bi ga snimili i onda po medijima napravili haos oko toga. I sada vise niko ne govori o Babicu i ubistvo one zene kolima. Bravo, skrenuli su ovime sa te teme i odradili posao

Miki

pre 5 godina

Prijatelju moj ja nisam uznemiren..ni malo.Vi ste uznemireni.Ps.Nesto se nisi tako brzo javio povodom udesa na naplatnoj rampi u Doljevcu? Da je umesto Babica u autu bio Djilas ili Obradovic bio bi brz kao metak.

bankar

pre 5 godina

jeste bizarno odvratno i sta vec, al jel moze neko da mi kaze koji je zakon prekrsen? mozda neko tvrdi da je vesanje necivilizacijski, ne demokratski sve je to okej al sta sad da bi poslali civilizovanu poruku o smrtnoj kazni treba neko elektricnom stolicom ili spricom da seta po ulici?

Saul Goodman

pre 5 godina

Ne smatram da je nošenje vešala dobra poruka na protestu, ali isto tako me zanima po kom to zakonu je zabranjeno nositi stub sa omčom na vrhu istog ? Striktna odredba zakona me zanima ? Sud mora da poštuje zakon i ovde ne postoji element krivičnog dela...

Andrija

pre 5 godina

Mislim da je poštenije reći da smišljate sve i svašta da biste građanima ogadili šetnje i po mogućnosti da se ne priključuju šetanju ubuduće.

bez cenzure

pre 5 godina

I sta je taj sa vesalima uradio,sta tu nije po zakonu?
Dosta vise zamajavanja,hocemo da polozite racune za vas lopovluk i unistavanje svakog segmenta ovog drustva, za vas je LUSTRACIJA, za vas je to kazna koja je teza od svega...

Nemi posmatrač

pre 5 godina

Ta osoba je za posmatranje..šta hoće da nas vrate u srednji vek?
(Suzana, 03. februar 2019 20:31)

Mi smo već u srednjem veku, onaj ko je bio u nekim normalnim zemljama, verovatno deli moje mišljenje...

zabrinuti gradjanin

pre 5 godina

Policija svoj posao radi odgovorno i ne sumnjam da će pronaći osumnjičenog za ove monstruozne pretnje.
(Vlada, 3. februar 2019 17:52)
OK,posto se dezurni bot,zastupnik policije,u ovom slucaju,ajde pitaj tamo pa nam javi,dokle se stiglo u istrazi u Jajncima.Da te podsetim,pronadjen je delimicni DNK,arsenali oruzja,i ko zna sta sve jos,radile se simulacije napada na kolonu vozila,a u neposrednoj blizini je kuca tvog predsednika.Tada je spektakularno najavljeno kao pokusaj atentata.Da li razumes koliko je to ozbiljno?Pitam,dokle se stiglo sa istragom,niko vise nije to nigde ni jednom pomenuo,tako izbiljnu stvar??Cekam odgovor.

kikec

pre 5 godina

Treba da zovemo reditelje south park-a ili tako neke da naprave sprdacinu na celokupna desavanja ovde u zemlji. Ja mislim da bi to bio pun pogodak da se sami sebe stidimo, a pogotovo ovi glavasi.

Gordana Peric

pre 5 godina

Ja licno sam uplasena posle tih vesala, a cujem da nisam jedina. Volela bih da se sazna, cije je to delo zastrasivanje naroda. Ljudi su u strahu, juce vesala, sutra ne daj boze krvoprolice na ulici. Uzas, najblaze receno.

marko

pre 5 godina

Otkuda ministru saznanje da SzS organizuje proteste???? Ministar da utvrdi otkuda automatska puska osobi na slici koja je pretila predsednikovom sinu i da odmah pronadju doticnog. Kako neko moze da dodje do automatske puske u Srbiji? Kakva je veza tog psihopate sa protestima i SzS? Sve politizujete i samo sirite mrznju i agresiju. Zato nam i jeste ovako.

Hronicar

pre 5 godina

Mene zanima zapisuje li neko ove spinove, igrarije ove vlasti, ideje koje im padaju na pamet, nebuloze kojima se bave, diletantizam dok ne znaju ni gde su granice zemlje...? Nece nam deca i unuci verovati, a i ko da popamti ovako obimnu gradju za istoriju naseg vremena.

Šumadija blagprodna

pre 5 godina

Kaži član krivičnog zakona koji zabranjuje da se nose vešala, kose, lobanje... kao metafora za apokalipsu koju ste napravili? Ovaj metaforički dželat nikome lično nije pretio, a što su se neki uplašili sprave, nije im niko kriv. Strah dolazi zbog jedne Božje zapovesti. Šta misliš, kakva je tvoja država u kojoj ovo niko neće da objavi? Neće i ne sme! Strah kruži Srbijom.

рупоглави

pre 5 godina

Ово је бесомучно лагање и фалсификовање онога што се (још) догађа у Паризу.
Ко каже да човек с вешалима није потурен од стране власти? Ај да видимо ...

Rob Lowe

pre 5 godina

@Nemanja - i nalogodavce za Borka i nalogodavce za Olivera Ivanovića i nalogodavce za Savamalu i nalogodavce za Ćuruviju i nalogodavce za ....

CITIZZEN

pre 5 godina

Nekad , kad ste bili radikali, u skupštinsku salu ste unosili lutke sa likom M.Dinkića u robijaškoj prugastoj odeći!I niko vas nije hapsio....I to je bila greška!

Ja

pre 5 godina

A zasto je javnost uznemiren? Ja nisam ali sam vise uznemiren kada vase partijsko glasilo Informer svaki dan najavljuje ratove , haose sto je kaznjivo po clanu 339 KZ.Uzbunjivanje javnosti

Lajavi

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.

Zana

pre 5 godina

Zar nisi već saznao rok ti je kratak .
Ako neznaš da radiš prepusti onima koji znaju.
Koliko ti treba da saznaš ? Evo ja ću da ti kažem za pet minuta možeš da saznaš .
U protivnom nisi ti za taj posao.
Ne persiram Vam jer sam se razočarala u Vas.

iseedeadpeople

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.
(bizmark, 03. februar 2019 18:56)

kome je prećeno? daj uozbiljite se ...

marija

pre 5 godina

Sve je pod kamerama.
Ako ga vi niste poslali već znate ko je.

Prelazimo u drugu fazu protesta, sva je prilika.
Kreću podmetačine, provokacije, ubacivanja,...
Deja vu.

Nece moci....

pre 5 godina

Ma sjajno! Stari udbaski fazoni.... Posaljes nekog (gde je slika???) koji kao nosi vesala, a onda se armija botova zgrazava i pise narucene tekstove...

Ali nece vam proci....

j1ggy

pre 5 godina

“zbog velikog uznemirenja javnosti..."

Bili smo mnogo vise uznemireni kada je rusena Savamala i kada je onim sirotim ljudima preceno.

Pogotovo kada je zbog obesti par vasih kolega iz vlade doslo do pada helikoptera u kojem je poginulo 6 ljudi i beba.

A nista manje kada se prica kako smo bezbedni, a u mom Novom Sadu jako cesto neko bude ubijen u okrsaju kriminalnih klanova.

Mozda smo uznemireni i kada je savetnica ministra kuma poznatog (sada vec ubijenog) "vodje navijaca".

Ili kada nam je kndidat za predsednika republike "sumnjiv" u smislu kako je dosao do diplome fakulteta bez odlaska na ispite i predavanja. Kasnije nam je bio i predsednik.

Ima toga jos, ali resite bar nesto od toga, pa da budemo manje uznemireni... Ali ovo vise uznemirava vas, jer je upereno protiv vas, a od gore navedenog nemate nista korisno, jer ste sigurno manje-vise umesani, ili barem delimicno odgovorni...

hehehe!

pre 5 godina

Vidi vidi što iznedri dr. Neša Ne može vešala, a može neprijavljeno oružje da se šeta ulicama gradova! Ne mogu vešalice a mogu čevapičići! Ave pravnicima u Srbiji, bez vas bi to bilo kraljestvo Nebesko!:)

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Jos da se pojavi onaj u crnom sa kosom, kao u skrivenoj kameri, pa da bude ozbiljna potera. To su drzavni prioriteti. Pusti sad Babica i one sto neuracunjivo parkiraju po naplatnim rampama.

True Batman Fan

pre 5 godina

@Oliver

Ovog ce mozda i naci zato sto ce ga, za razliku od fantoma, i traziti... Jedina gora stvar od nepravde je selektivna pravda a ovi su je usavrsili...

dragan

pre 5 godina

To ti i jeste posao za to te narod plaća spreciti svaki vid pretnji i nasilja,radi samo svoj posao a ne da se zamajavas brojanjem a i sam vidiš da ti to ne ide. Gđe god postoji zakonska osnova obaveza je da se ona primeni

vuk

pre 5 godina

Tu se na slici vidi neko dete, očito je neka manipulacija u pitanju jer sa decom je najlakše a pretpostavljam da toliko ima godina da snosi samostalno odgovornost.

dejan

pre 5 godina

Vise nije ni bitno ko za koga glasa - ali mi nikako nije jasno da su se lideri opozicije poistovetili sa Nemcima i Vermahtom 1941-e? Pa ovo je strasno....Nemci su tada vesali Srbe na istom tom mestu gde je ovaj odiot od sinoc nosio vesala

Mile

pre 5 godina

Osobu koje je nosila vesala treba pronaci i kazniti.. Ali ne samo njega. Vec ispitati i da li postoji nalogodavac koji takodje mora da snosi posledice.. Ovako nesto je velika sramota i ne sme se ponavljati nikad vise

bizmark

pre 5 godina

Svako treba da ima svoje misljenje. Al pretiti nekome ko nemisli kao ti da ga treba vesati je uzas.Ok je protest, al civilizovan,normalna setnja.

Dragan R

pre 5 godina

Ovo više nije izražavanje političkog nezadovoljstva i bunta, već nešto što nema veze sa tim. Patologija je kod nekih očigledno uzela maha. Nadam se da će nadležne institucije adekvatno reagovati.

Jeka

pre 5 godina

Nije sada to bitno toliko ko je nosio jer sigurno nije onaj ko je tvorac te ideje. Onog ko je to izrezirao treba kazniti najstrozije i svuda objaviti fotografije sa likom krivotvora! Sram da ga bude ,kako nas blati u svetu! Sramota!

sasa

pre 5 godina

Primitivne ljude treba edukovati šta je KULTURA I DEKOR PROTESTA. Maketa vešala na masovnom protestu je nešto uobičajeno i nešto čemu tu mesto i jeste, Francuzima ni jedan protest ne protekne bez makete giljotine (često ispod giljotine bude i lutka Makrona ili koji drugi predsednik) i niko se zbog toga ne uzbunjuje, Amerikanci pale lutke Trampa. To ne znači da neko stvarno hoće da Makrona pošalje na giljotinu Makrona ili spali Trampa to je samo simbolična poruka i dekor.
(Lajavi, 3. februar 2019 17:56)

aha, a to vi kulturni ljudi koristite vesala kao humanisticku poruku. pa sto ne kazete

mlekadzija

pre 5 godina

U pravu je doktor Nesa. Ja sam jos u soku...od kako ugledah vesala ne mogu da se smirim....siguran sam da ce pod hitno da uhvate pocinioca ovog gnusnog zlodela koji uzbunjuje ljude u Srbiji. Kao sto su uhvatili i sve druge.