Aktuelno

Nedelja, 03.02.2019.

09:00

Stiže Hyundai Tucson sa 340 KS

Izvor: B92

Stiže Hyundai Tucson sa 340 KS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Bungi

pre 5 godina

Prije dvadesetak godina plastični Hyundai je bio predmet posmijeha na ovim prostorima,jednoličnog dizajna,osrednjeg kvaliteta ali uvijek pouzdan.Taj proizvođač je za dvije decenije postao četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu.Najmanje se kvari,ima najdužu garanciju(7 godina),dizajnom i kvalitetom na muke stavlja VW.U čemu je tajna uspjeha.?Prvo,u stalnom napretku.Svaki Hyundai naredni model je značajno napredniji od prethodnog.Drugo,stroga kontrola kvaliteta i proizvodnja većine komponenti u vlastitoj kući.Hyundai ima svoje čeličane gdje pravi svoj lim za automobile.Ti limovi idu u Hyundai fabrike gdje ih vare opet Hyundai roboti.Hyundai ima posebnu diviziju "Hyundai electronics"koji osim eletronike za široku potrošnju(robna marka LG) pravi i autoelektroniku za svoje automobile.Što manji broj spoljnih dobavljača dijelova,manja mogućnost pada kvaliteta i greške.Tako Hyndai, od podsmijeha, postade uzor za manje od 20 godina.

rog

pre 5 godina

 Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.
(TNT, 03. februar 2019 21:42)

Ajde sve ali po tebi ispade da je toyota nepouzdana. Dzaba sve svetske statistike na svim kontinentima kad dodje strucnjak iz Srbije i objasni, dok vrti prsten, kako mu se javilo da toyota menja motore u garanciji kao carape. Dzaba i sto je yaris jedan od prodavanijih u Evropi, nanjusi strucnjak tu globalnu zaveru odma.

Novogodisnji pajac

pre 5 godina

CX5 vladar klase, najlepši suv
(pepo, 03. februar 2019 14:22)
Slazem se,ali bih pitao da li je zaista toliko bolji koliko je skuplji?Da li si ti video cene?Onaj ko ima 30 i kudur somica evrica,OK.

Ivan

pre 5 godina

sreca sto Evropa ima preko 80 miliona Turaka pa moze da racuna na odlicnu prodaju "premijum" brendova jer su oni kao i Srbi spremni da jedu poparu godinama zarad laznog utiska o zivotnom uspehu kupovinom automobila...

Petar

pre 5 godina

@Strucnjak
VW nikad, ali nikad nece biti izbor zapadno-evropskog kupca koji pripada srednjoj visoj klasi. Apsolutno nikad necete videti da voze golf, pasat. Ko tamo dobro zaradjuje, taj vozi Mercedes, Audi, BMW. VW vozi niza srednja klasa, razni emigranti, itd. Nemojte se tako lako otkrivati da niste mrdnuli iz Srbije, da jeste znali bi sve ovo. Pored skode i audija, ne znam ni zasto postoji VW kao brend. Da smo iole pristojna zemlja, sa jakom srednjom klasom, sve juzno od BG bi vrvelo od Subaru, Toyota, Hondi jer takva je i konfiguracija terena. Subaru Outback vs Skoda Octavia? 1.2 i 1.4, 1.6 motorcici ili boxer motor. Nas realno ubise glupim porezima, visokim cenama goriva, carinama na sve proizvedeno van EU (a EU necemo videti nikad!!!)Vlastodrsci stezu omcu oko vrata ovom narodu.

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 3. februar 2019 17:25)

NIKŠA NEMOJ DA MU UGRAĐUJEŠ GAS!

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

Qashqai je dobar, ali nemoj nikako da ugrađuješ gas u njega!

kolja

pre 5 godina

Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari.
(TNT, 3. februar 2019 21:42)

1. Motori su crkavali zbog loseg goriva, cak znam i slucajeve kada nisu ni priznavali zamenu motora pod garancijom zato sto postoji doznaka za gorivo sa prekomernom kolicinom sumpora ili tako nesto. Ni Mercedes u jednom momentu nije davao garanciju na dizne na svojim modelima isto zbog naseg loseg goriva.

2. Kvarovi elektronike zavise iskljucivo od dobavljaca. Japanski proizvodjaci imaju pristup najboljim dobavljacima pa su u tom segment kvalitetniji od nemaca i frazncuza.

3. A sto se tice tehnologije Tojote su pune vrhunskih resenja sto elektricnih sto mehanickih i svi rade. Tojota je svetski broj jedan po inovacijama sto i nije tako cudno s' obzirom da su skoro najveci svetski proizvodjac automobila. Da zanemarimo celu hybridnu i fuel cell tehnologiju oni su bili prvi koji su u serijsku proizvodnju stavili menjac sa sedam brzina pa posle bili i prvi sa deset brzina, prvi koji su ponudili automatsko paralelno parkiranje, prva kamera za voznju u nazad, itd.

cisco expert

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

NEMOJ SAMO GAS DA MU UGRAĐUJEŠ!

Milan

pre 5 godina

@Milan 
Tojote su ti ružne, mora biti da si ti lepotan.
(stari konj, 03. februar 2019 15:57)

Sigurno sam lepsi od starog konja. Hm, ako ti je ukus o lepoti i kod zena kao i kod automobila, onda ne bio ti u kozi ni jedan muskarac.

Smuleco

pre 5 godina

2042

@ Smuleco 
blago tvojoj zeni,ti nicemu ne vidis manu;)
(ucviljena domacica, 03. februar 2019 14:05)

Da te čiča nauči, budi "praktičan" u braku: što manje vidiš i čuješ, duže ćeš da (pre)živiš:))

Dan

pre 5 godina

@Milan:

Toyota-ina premium linije = Lexus

Isto kao sto je Acura za Hondu ili Infiniti za Nissan

U Kanadi i USA ih obozavaju zbog pouzdanosti i kvaliteta !

Strucnjak

pre 5 godina

Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije. 
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou. 
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško. 
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?
(hm, 03. februar 2019 18:08)

Ali kad kaze neko Evropa im nije u prvom planu, pa naravno da im nije u prvom planu, kad ih niko nece u Evropi, zato i gase jedan po jedan model. Jednostavno ne mogu da se bore sa Passatom, mislim na Avensis i Hondu Acord. Sa Passatom ne moze u Evropi da se bori ni Talisman, ni 508 ni C5, ni Insignija, ni Mondeo. Da neko ne pomisli da volim VW, nikad ga nisam ni imao, ali to je cinjenica. Kao sto ne mogu da se bore sa Golfom ili Cliom po klasama. Kako je Nissanu interesantna Evropa ili Mazdi? Naravno da im je interesantna kad imaju vrhunske modele, X trail, Qashqai, Mazda 6 i 3, CX5.

TNT

pre 5 godina

Imam veliku novost za sve ljubitelje Tojote - ovo je Srpski forum, u Evropi, i nas interesuju automobili i prodajni rezultati i modeli za ovo tržište. Evropa nije malo i beznačajno tržište, kao što pojedini tvrde - dok se u USA proda nešto malo preko 17 miliona novih automobila, u Evropi se proda nešto preko 15 miliona. Evropski kupci NOVIH automobila su verovatno najzahtevniji na svetu, uvek traže bolje i naprednije. Evropskom kupcu smeta što Tojota ima neosvetljene tastere u kabini, što da bi na struju preklopio retrovizore moraš da daš kontakt, što pritisnut child lock za prozore znači da ni vozač ne može da ih otvara / zatvara, što se prtljažnik na struju podiže brzinom puža... Tojota nije imala dobar dizel za klasu automobila koja se tražila u Evropi, pa je zbog toga i postavila naše, evropsko tržište u drugi plan. Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.

cune

pre 5 godina

@knjigoslav
Ti si pretpostavljam Japanac čim te to tako uzbuđuje, i to ne samo Japanac nego i većinski akcionar pomenutih firmi. Samo nek oni prodaju u Americi i Aziju. Volim što su vam svima ameri pojam ukusa a oni ukus ni videli nisu.

citam komentare

pre 5 godina

dobar je hyundai,sve bolji a vala i kia,cuje se to danas i iz nemackih usta,znate,dosta je narod debelim guskama mazao vratove, dosta i predosta;)

Vozač

pre 5 godina

(iq85, 3. februar 2019 13:58)
Ako može neki nagoveštaj gde je ta radnje gde su raspoloženi za cenkanje? Meni u jednoj 2017e nisu hteli da spuste ni dinar, pa sam odustao.

nemanja

pre 5 godina

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.
(Milan, 03. februar 2019 14:07)
Toyota ima Lexus za te stvari, a inace Passat nije visa srednja klasa nego srednja, A6 je visa srednja a A8 visoka

hm

pre 5 godina

Milane,
Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije.
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou.
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško.
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?

Knjigoslav

pre 5 godina

@Milan Camry. To što se ne prodaje u Evropi više govori o dubini kanala u kojoj je Evropa, nego o Toyoti. Ubiše od prodaje i u SAD i Aziji. Ah da, tamo fauve i francušćići ne mogu ni da primirišu, osim kod ljudi koji se razbacuju parama. Važno je porediti sa Srbijom gde je u glavama Golf 2 uvek pouzdan, a Fiat Stilo JTD nepoderiv...

zmaj

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.
(uf uf, 03. februar 2019 15:08)

kad ovi kako si ih naveo "sklepatori" to skuze,ubacit ce u visu brzinu i opet biti daleko ispred njih...dok imaju velil izbor motora i super mjenjace (automatske pogotovo) nemaju se oni sta bojati Hyundaia i Kie....

uf uf

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.

Milan

pre 5 godina

Hyundai (sa Kiom) i Toyota su već godinama najbolje kompanije na svetu. "Stvarno vrh"!
(Viktor, 03. februar 2019 09:50)

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.

Milan

pre 5 godina

Razocarali me Tucson i Sportage, pre svega dizajnom u unutrasnjosti. Kad pogledam enterijer novog 3008, ovi kao da su izasli pre 30 godina. Francuzi sad prave najlepse automobile, a i kvalitet je visok.

iq85

pre 5 godina

@Reziel U Hyundaiju su poprilicno raspolozeni za cenkanje. Ja kupio ix35 2014te i tada sam 7 dana zvao prodavca, na kraju sam uspeo da dobijem 2200e popusta. Taj auto danas vozi moj otac, bio sam pre 3 meseca u servisu sa njim, radi isti lik pa je verovatno ista situacija. Inace je Tucson ozbiljno unapredjen u odnosu na ix35. Stvarno dobro izgleda.

Reziel

pre 5 godina

Ovaj Tucson, naročito posle restylinga, izgleda vrhunski. Unutra mi je takodje lep, bez previše egzibicija, ali mi deluje da se tu i tamo štedelo na materijalima. Pritom nisam lik koji kucka plastiku i mazi naslone za glavu, ali neka siva plastika koja bi trebalo da imitira metal mi je baš upala u oči. Sem toga, nemam apsolutno nikakvih zamerki, prostora ima dovoljno, udobno je...

Imao sam problem sa cenom u startu, jer sam gledao najjači motor sa 4x4 pogonom i srednjim paketom opreme koji je bio oko 33.000. Učinilo mi se mnogo, ali sam onda pogledao VW Tiguan, sa istom takvom opremom bi lagano stigao do 38-39.000, Mazda CX-5 takodje. O BMW X3 da ne govorim. Znam da su to za pola klase i klasu iznad vozila, ali iskreno je Tucson toliko dobar da se zapitaš da li ti je nešto bolje u toj klasi neophodno, ili je sve iznad zapravo luksuz.

Reziel

pre 5 godina

Ovaj Tucson, naročito posle restylinga, izgleda vrhunski. Unutra mi je takodje lep, bez previše egzibicija, ali mi deluje da se tu i tamo štedelo na materijalima. Pritom nisam lik koji kucka plastiku i mazi naslone za glavu, ali neka siva plastika koja bi trebalo da imitira metal mi je baš upala u oči. Sem toga, nemam apsolutno nikakvih zamerki, prostora ima dovoljno, udobno je...

Imao sam problem sa cenom u startu, jer sam gledao najjači motor sa 4x4 pogonom i srednjim paketom opreme koji je bio oko 33.000. Učinilo mi se mnogo, ali sam onda pogledao VW Tiguan, sa istom takvom opremom bi lagano stigao do 38-39.000, Mazda CX-5 takodje. O BMW X3 da ne govorim. Znam da su to za pola klase i klasu iznad vozila, ali iskreno je Tucson toliko dobar da se zapitaš da li ti je nešto bolje u toj klasi neophodno, ili je sve iznad zapravo luksuz.

uf uf

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.

iq85

pre 5 godina

@Reziel U Hyundaiju su poprilicno raspolozeni za cenkanje. Ja kupio ix35 2014te i tada sam 7 dana zvao prodavca, na kraju sam uspeo da dobijem 2200e popusta. Taj auto danas vozi moj otac, bio sam pre 3 meseca u servisu sa njim, radi isti lik pa je verovatno ista situacija. Inace je Tucson ozbiljno unapredjen u odnosu na ix35. Stvarno dobro izgleda.

nemanja

pre 5 godina

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.
(Milan, 03. februar 2019 14:07)
Toyota ima Lexus za te stvari, a inace Passat nije visa srednja klasa nego srednja, A6 je visa srednja a A8 visoka

Smuleco

pre 5 godina

2042

@ Smuleco 
blago tvojoj zeni,ti nicemu ne vidis manu;)
(ucviljena domacica, 03. februar 2019 14:05)

Da te čiča nauči, budi "praktičan" u braku: što manje vidiš i čuješ, duže ćeš da (pre)živiš:))

citam komentare

pre 5 godina

dobar je hyundai,sve bolji a vala i kia,cuje se to danas i iz nemackih usta,znate,dosta je narod debelim guskama mazao vratove, dosta i predosta;)

TNT

pre 5 godina

Imam veliku novost za sve ljubitelje Tojote - ovo je Srpski forum, u Evropi, i nas interesuju automobili i prodajni rezultati i modeli za ovo tržište. Evropa nije malo i beznačajno tržište, kao što pojedini tvrde - dok se u USA proda nešto malo preko 17 miliona novih automobila, u Evropi se proda nešto preko 15 miliona. Evropski kupci NOVIH automobila su verovatno najzahtevniji na svetu, uvek traže bolje i naprednije. Evropskom kupcu smeta što Tojota ima neosvetljene tastere u kabini, što da bi na struju preklopio retrovizore moraš da daš kontakt, što pritisnut child lock za prozore znači da ni vozač ne može da ih otvara / zatvara, što se prtljažnik na struju podiže brzinom puža... Tojota nije imala dobar dizel za klasu automobila koja se tražila u Evropi, pa je zbog toga i postavila naše, evropsko tržište u drugi plan. Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.

Milan

pre 5 godina

Hyundai (sa Kiom) i Toyota su već godinama najbolje kompanije na svetu. "Stvarno vrh"!
(Viktor, 03. februar 2019 09:50)

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.

Milan

pre 5 godina

Razocarali me Tucson i Sportage, pre svega dizajnom u unutrasnjosti. Kad pogledam enterijer novog 3008, ovi kao da su izasli pre 30 godina. Francuzi sad prave najlepse automobile, a i kvalitet je visok.

Vozač

pre 5 godina

(iq85, 3. februar 2019 13:58)
Ako može neki nagoveštaj gde je ta radnje gde su raspoloženi za cenkanje? Meni u jednoj 2017e nisu hteli da spuste ni dinar, pa sam odustao.

Knjigoslav

pre 5 godina

@Milan Camry. To što se ne prodaje u Evropi više govori o dubini kanala u kojoj je Evropa, nego o Toyoti. Ubiše od prodaje i u SAD i Aziji. Ah da, tamo fauve i francušćići ne mogu ni da primirišu, osim kod ljudi koji se razbacuju parama. Važno je porediti sa Srbijom gde je u glavama Golf 2 uvek pouzdan, a Fiat Stilo JTD nepoderiv...

hm

pre 5 godina

Milane,
Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije.
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou.
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško.
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?

Milan

pre 5 godina

@Milan 
Tojote su ti ružne, mora biti da si ti lepotan.
(stari konj, 03. februar 2019 15:57)

Sigurno sam lepsi od starog konja. Hm, ako ti je ukus o lepoti i kod zena kao i kod automobila, onda ne bio ti u kozi ni jedan muskarac.

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 3. februar 2019 17:25)

NIKŠA NEMOJ DA MU UGRAĐUJEŠ GAS!

cune

pre 5 godina

@knjigoslav
Ti si pretpostavljam Japanac čim te to tako uzbuđuje, i to ne samo Japanac nego i većinski akcionar pomenutih firmi. Samo nek oni prodaju u Americi i Aziju. Volim što su vam svima ameri pojam ukusa a oni ukus ni videli nisu.

Strucnjak

pre 5 godina

Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije. 
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou. 
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško. 
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?
(hm, 03. februar 2019 18:08)

Ali kad kaze neko Evropa im nije u prvom planu, pa naravno da im nije u prvom planu, kad ih niko nece u Evropi, zato i gase jedan po jedan model. Jednostavno ne mogu da se bore sa Passatom, mislim na Avensis i Hondu Acord. Sa Passatom ne moze u Evropi da se bori ni Talisman, ni 508 ni C5, ni Insignija, ni Mondeo. Da neko ne pomisli da volim VW, nikad ga nisam ni imao, ali to je cinjenica. Kao sto ne mogu da se bore sa Golfom ili Cliom po klasama. Kako je Nissanu interesantna Evropa ili Mazdi? Naravno da im je interesantna kad imaju vrhunske modele, X trail, Qashqai, Mazda 6 i 3, CX5.

Dan

pre 5 godina

@Milan:

Toyota-ina premium linije = Lexus

Isto kao sto je Acura za Hondu ili Infiniti za Nissan

U Kanadi i USA ih obozavaju zbog pouzdanosti i kvaliteta !

zmaj

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.
(uf uf, 03. februar 2019 15:08)

kad ovi kako si ih naveo "sklepatori" to skuze,ubacit ce u visu brzinu i opet biti daleko ispred njih...dok imaju velil izbor motora i super mjenjace (automatske pogotovo) nemaju se oni sta bojati Hyundaia i Kie....

kolja

pre 5 godina

Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari.
(TNT, 3. februar 2019 21:42)

1. Motori su crkavali zbog loseg goriva, cak znam i slucajeve kada nisu ni priznavali zamenu motora pod garancijom zato sto postoji doznaka za gorivo sa prekomernom kolicinom sumpora ili tako nesto. Ni Mercedes u jednom momentu nije davao garanciju na dizne na svojim modelima isto zbog naseg loseg goriva.

2. Kvarovi elektronike zavise iskljucivo od dobavljaca. Japanski proizvodjaci imaju pristup najboljim dobavljacima pa su u tom segment kvalitetniji od nemaca i frazncuza.

3. A sto se tice tehnologije Tojote su pune vrhunskih resenja sto elektricnih sto mehanickih i svi rade. Tojota je svetski broj jedan po inovacijama sto i nije tako cudno s' obzirom da su skoro najveci svetski proizvodjac automobila. Da zanemarimo celu hybridnu i fuel cell tehnologiju oni su bili prvi koji su u serijsku proizvodnju stavili menjac sa sedam brzina pa posle bili i prvi sa deset brzina, prvi koji su ponudili automatsko paralelno parkiranje, prva kamera za voznju u nazad, itd.

cisco expert

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

NEMOJ SAMO GAS DA MU UGRAĐUJEŠ!

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

Qashqai je dobar, ali nemoj nikako da ugrađuješ gas u njega!

Petar

pre 5 godina

@Strucnjak
VW nikad, ali nikad nece biti izbor zapadno-evropskog kupca koji pripada srednjoj visoj klasi. Apsolutno nikad necete videti da voze golf, pasat. Ko tamo dobro zaradjuje, taj vozi Mercedes, Audi, BMW. VW vozi niza srednja klasa, razni emigranti, itd. Nemojte se tako lako otkrivati da niste mrdnuli iz Srbije, da jeste znali bi sve ovo. Pored skode i audija, ne znam ni zasto postoji VW kao brend. Da smo iole pristojna zemlja, sa jakom srednjom klasom, sve juzno od BG bi vrvelo od Subaru, Toyota, Hondi jer takva je i konfiguracija terena. Subaru Outback vs Skoda Octavia? 1.2 i 1.4, 1.6 motorcici ili boxer motor. Nas realno ubise glupim porezima, visokim cenama goriva, carinama na sve proizvedeno van EU (a EU necemo videti nikad!!!)Vlastodrsci stezu omcu oko vrata ovom narodu.

Novogodisnji pajac

pre 5 godina

CX5 vladar klase, najlepši suv
(pepo, 03. februar 2019 14:22)
Slazem se,ali bih pitao da li je zaista toliko bolji koliko je skuplji?Da li si ti video cene?Onaj ko ima 30 i kudur somica evrica,OK.

Bungi

pre 5 godina

Prije dvadesetak godina plastični Hyundai je bio predmet posmijeha na ovim prostorima,jednoličnog dizajna,osrednjeg kvaliteta ali uvijek pouzdan.Taj proizvođač je za dvije decenije postao četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu.Najmanje se kvari,ima najdužu garanciju(7 godina),dizajnom i kvalitetom na muke stavlja VW.U čemu je tajna uspjeha.?Prvo,u stalnom napretku.Svaki Hyundai naredni model je značajno napredniji od prethodnog.Drugo,stroga kontrola kvaliteta i proizvodnja većine komponenti u vlastitoj kući.Hyundai ima svoje čeličane gdje pravi svoj lim za automobile.Ti limovi idu u Hyundai fabrike gdje ih vare opet Hyundai roboti.Hyundai ima posebnu diviziju "Hyundai electronics"koji osim eletronike za široku potrošnju(robna marka LG) pravi i autoelektroniku za svoje automobile.Što manji broj spoljnih dobavljača dijelova,manja mogućnost pada kvaliteta i greške.Tako Hyndai, od podsmijeha, postade uzor za manje od 20 godina.

Ivan

pre 5 godina

sreca sto Evropa ima preko 80 miliona Turaka pa moze da racuna na odlicnu prodaju "premijum" brendova jer su oni kao i Srbi spremni da jedu poparu godinama zarad laznog utiska o zivotnom uspehu kupovinom automobila...

rog

pre 5 godina

 Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.
(TNT, 03. februar 2019 21:42)

Ajde sve ali po tebi ispade da je toyota nepouzdana. Dzaba sve svetske statistike na svim kontinentima kad dodje strucnjak iz Srbije i objasni, dok vrti prsten, kako mu se javilo da toyota menja motore u garanciji kao carape. Dzaba i sto je yaris jedan od prodavanijih u Evropi, nanjusi strucnjak tu globalnu zaveru odma.

Milan

pre 5 godina

Hyundai (sa Kiom) i Toyota su već godinama najbolje kompanije na svetu. "Stvarno vrh"!
(Viktor, 03. februar 2019 09:50)

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.

Milan

pre 5 godina

Razocarali me Tucson i Sportage, pre svega dizajnom u unutrasnjosti. Kad pogledam enterijer novog 3008, ovi kao da su izasli pre 30 godina. Francuzi sad prave najlepse automobile, a i kvalitet je visok.

uf uf

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.

zmaj

pre 5 godina

Odličan auto, uglavnom zadnjih 10 godina hyundai pravi samo avione. Prešišali su vw odavno a da ovi nemački sklepatori to nisu ni primetili. Valjda im ego nije dao.
(uf uf, 03. februar 2019 15:08)

kad ovi kako si ih naveo "sklepatori" to skuze,ubacit ce u visu brzinu i opet biti daleko ispred njih...dok imaju velil izbor motora i super mjenjace (automatske pogotovo) nemaju se oni sta bojati Hyundaia i Kie....

Knjigoslav

pre 5 godina

@Milan Camry. To što se ne prodaje u Evropi više govori o dubini kanala u kojoj je Evropa, nego o Toyoti. Ubiše od prodaje i u SAD i Aziji. Ah da, tamo fauve i francušćići ne mogu ni da primirišu, osim kod ljudi koji se razbacuju parama. Važno je porediti sa Srbijom gde je u glavama Golf 2 uvek pouzdan, a Fiat Stilo JTD nepoderiv...

Strucnjak

pre 5 godina

Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije. 
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou. 
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško. 
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?
(hm, 03. februar 2019 18:08)

Ali kad kaze neko Evropa im nije u prvom planu, pa naravno da im nije u prvom planu, kad ih niko nece u Evropi, zato i gase jedan po jedan model. Jednostavno ne mogu da se bore sa Passatom, mislim na Avensis i Hondu Acord. Sa Passatom ne moze u Evropi da se bori ni Talisman, ni 508 ni C5, ni Insignija, ni Mondeo. Da neko ne pomisli da volim VW, nikad ga nisam ni imao, ali to je cinjenica. Kao sto ne mogu da se bore sa Golfom ili Cliom po klasama. Kako je Nissanu interesantna Evropa ili Mazdi? Naravno da im je interesantna kad imaju vrhunske modele, X trail, Qashqai, Mazda 6 i 3, CX5.

Reziel

pre 5 godina

Ovaj Tucson, naročito posle restylinga, izgleda vrhunski. Unutra mi je takodje lep, bez previše egzibicija, ali mi deluje da se tu i tamo štedelo na materijalima. Pritom nisam lik koji kucka plastiku i mazi naslone za glavu, ali neka siva plastika koja bi trebalo da imitira metal mi je baš upala u oči. Sem toga, nemam apsolutno nikakvih zamerki, prostora ima dovoljno, udobno je...

Imao sam problem sa cenom u startu, jer sam gledao najjači motor sa 4x4 pogonom i srednjim paketom opreme koji je bio oko 33.000. Učinilo mi se mnogo, ali sam onda pogledao VW Tiguan, sa istom takvom opremom bi lagano stigao do 38-39.000, Mazda CX-5 takodje. O BMW X3 da ne govorim. Znam da su to za pola klase i klasu iznad vozila, ali iskreno je Tucson toliko dobar da se zapitaš da li ti je nešto bolje u toj klasi neophodno, ili je sve iznad zapravo luksuz.

nemanja

pre 5 godina

Sta to Toyota nudi danas? Izbacuju novi model na 15 godina i onda kad se pojavi ponude ga sa jednom motorom bez mogucnosti izbora, a o ruznoci tek da ne pricamo. Nije ih sramota, glume neko ime, a onog nesrecnog Avensisa restilizuju vec 15 godina i to podvaljuju kupcima kao nov model. Koji odgovor Toyota ima u srednjoj visoj klasi na npr Passat, Talisman, Mazdu 6, Peugeot 508..itd? NEMA. Koji odgovor Toyota ima za visu klasu Audi A6, BMW5, E klasu? NEMA. Sa motorizacijama su tek posebno jadni, ma u svemu im konkurenti beze 50 godina i zato ne znam gde je stala tvoja fasciniranost Toyotom i zbog cega? Ja sam naveo ciste argumente, a ti demantuj ako imas cime.
(Milan, 03. februar 2019 14:07)
Toyota ima Lexus za te stvari, a inace Passat nije visa srednja klasa nego srednja, A6 je visa srednja a A8 visoka

Dan

pre 5 godina

@Milan:

Toyota-ina premium linije = Lexus

Isto kao sto je Acura za Hondu ili Infiniti za Nissan

U Kanadi i USA ih obozavaju zbog pouzdanosti i kvaliteta !

kolja

pre 5 godina

Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari.
(TNT, 3. februar 2019 21:42)

1. Motori su crkavali zbog loseg goriva, cak znam i slucajeve kada nisu ni priznavali zamenu motora pod garancijom zato sto postoji doznaka za gorivo sa prekomernom kolicinom sumpora ili tako nesto. Ni Mercedes u jednom momentu nije davao garanciju na dizne na svojim modelima isto zbog naseg loseg goriva.

2. Kvarovi elektronike zavise iskljucivo od dobavljaca. Japanski proizvodjaci imaju pristup najboljim dobavljacima pa su u tom segment kvalitetniji od nemaca i frazncuza.

3. A sto se tice tehnologije Tojote su pune vrhunskih resenja sto elektricnih sto mehanickih i svi rade. Tojota je svetski broj jedan po inovacijama sto i nije tako cudno s' obzirom da su skoro najveci svetski proizvodjac automobila. Da zanemarimo celu hybridnu i fuel cell tehnologiju oni su bili prvi koji su u serijsku proizvodnju stavili menjac sa sedam brzina pa posle bili i prvi sa deset brzina, prvi koji su ponudili automatsko paralelno parkiranje, prva kamera za voznju u nazad, itd.

Ivan

pre 5 godina

sreca sto Evropa ima preko 80 miliona Turaka pa moze da racuna na odlicnu prodaju "premijum" brendova jer su oni kao i Srbi spremni da jedu poparu godinama zarad laznog utiska o zivotnom uspehu kupovinom automobila...

hm

pre 5 godina

Milane,
Naveo si čiste argumente i prevideo si Lexus kao odgovor Audiju i drugim perjanicama premijum kategorije.
Morate da shvatite da su Toyoti glavna tržišta Amerika i Azija, da im čak i Evropa nije u prvom planu, a države poput naše se vode na nivou "ako nešto prodamo, nije loše" i da svoje modele prilagođavaju tim tržisštima. O uspehu, govori godinama sam vrh prodaje na godišnjem nivou.
Što se Avensisa tiče Toyota je prestala njegovu proizvodnju baš iz gore navedenih razloga. U Americi i Aziji imaju Camry u tom segmentu. U Evropi Avensis je slabo išao, ali čitav D segment beleži pad u prodaji, a u korist raznoraznih SUV vozila, i u Toyoti su rešili da odustanu od Avensisa i da i Evropi serviraju Camry. A to što je retkim pojedincima, među koje kao vlasnik već drugog Avensisa spadam, nije pravo što neće više biti u prilici da kupe takav automobil, sigurno im neće pasti teško.
I da završim, koje globalni lider kada su hibridi u pitanju?

citam komentare

pre 5 godina

dobar je hyundai,sve bolji a vala i kia,cuje se to danas i iz nemackih usta,znate,dosta je narod debelim guskama mazao vratove, dosta i predosta;)

Milan

pre 5 godina

@Milan 
Tojote su ti ružne, mora biti da si ti lepotan.
(stari konj, 03. februar 2019 15:57)

Sigurno sam lepsi od starog konja. Hm, ako ti je ukus o lepoti i kod zena kao i kod automobila, onda ne bio ti u kozi ni jedan muskarac.

cune

pre 5 godina

@knjigoslav
Ti si pretpostavljam Japanac čim te to tako uzbuđuje, i to ne samo Japanac nego i većinski akcionar pomenutih firmi. Samo nek oni prodaju u Americi i Aziju. Volim što su vam svima ameri pojam ukusa a oni ukus ni videli nisu.

Petar

pre 5 godina

@Strucnjak
VW nikad, ali nikad nece biti izbor zapadno-evropskog kupca koji pripada srednjoj visoj klasi. Apsolutno nikad necete videti da voze golf, pasat. Ko tamo dobro zaradjuje, taj vozi Mercedes, Audi, BMW. VW vozi niza srednja klasa, razni emigranti, itd. Nemojte se tako lako otkrivati da niste mrdnuli iz Srbije, da jeste znali bi sve ovo. Pored skode i audija, ne znam ni zasto postoji VW kao brend. Da smo iole pristojna zemlja, sa jakom srednjom klasom, sve juzno od BG bi vrvelo od Subaru, Toyota, Hondi jer takva je i konfiguracija terena. Subaru Outback vs Skoda Octavia? 1.2 i 1.4, 1.6 motorcici ili boxer motor. Nas realno ubise glupim porezima, visokim cenama goriva, carinama na sve proizvedeno van EU (a EU necemo videti nikad!!!)Vlastodrsci stezu omcu oko vrata ovom narodu.

iq85

pre 5 godina

@Reziel U Hyundaiju su poprilicno raspolozeni za cenkanje. Ja kupio ix35 2014te i tada sam 7 dana zvao prodavca, na kraju sam uspeo da dobijem 2200e popusta. Taj auto danas vozi moj otac, bio sam pre 3 meseca u servisu sa njim, radi isti lik pa je verovatno ista situacija. Inace je Tucson ozbiljno unapredjen u odnosu na ix35. Stvarno dobro izgleda.

Bungi

pre 5 godina

Prije dvadesetak godina plastični Hyundai je bio predmet posmijeha na ovim prostorima,jednoličnog dizajna,osrednjeg kvaliteta ali uvijek pouzdan.Taj proizvođač je za dvije decenije postao četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu.Najmanje se kvari,ima najdužu garanciju(7 godina),dizajnom i kvalitetom na muke stavlja VW.U čemu je tajna uspjeha.?Prvo,u stalnom napretku.Svaki Hyundai naredni model je značajno napredniji od prethodnog.Drugo,stroga kontrola kvaliteta i proizvodnja većine komponenti u vlastitoj kući.Hyundai ima svoje čeličane gdje pravi svoj lim za automobile.Ti limovi idu u Hyundai fabrike gdje ih vare opet Hyundai roboti.Hyundai ima posebnu diviziju "Hyundai electronics"koji osim eletronike za široku potrošnju(robna marka LG) pravi i autoelektroniku za svoje automobile.Što manji broj spoljnih dobavljača dijelova,manja mogućnost pada kvaliteta i greške.Tako Hyndai, od podsmijeha, postade uzor za manje od 20 godina.

TNT

pre 5 godina

Imam veliku novost za sve ljubitelje Tojote - ovo je Srpski forum, u Evropi, i nas interesuju automobili i prodajni rezultati i modeli za ovo tržište. Evropa nije malo i beznačajno tržište, kao što pojedini tvrde - dok se u USA proda nešto malo preko 17 miliona novih automobila, u Evropi se proda nešto preko 15 miliona. Evropski kupci NOVIH automobila su verovatno najzahtevniji na svetu, uvek traže bolje i naprednije. Evropskom kupcu smeta što Tojota ima neosvetljene tastere u kabini, što da bi na struju preklopio retrovizore moraš da daš kontakt, što pritisnut child lock za prozore znači da ni vozač ne može da ih otvara / zatvara, što se prtljažnik na struju podiže brzinom puža... Tojota nije imala dobar dizel za klasu automobila koja se tražila u Evropi, pa je zbog toga i postavila naše, evropsko tržište u drugi plan. Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

Qashqai je dobar, ali nemoj nikako da ugrađuješ gas u njega!

HONDA

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 3. februar 2019 17:25)

NIKŠA NEMOJ DA MU UGRAĐUJEŠ GAS!

rog

pre 5 godina

 Pod garancijom u Srbiji je menjano nebrojano 2.2 ali i 2.0 dizel motora na “najpouzdanijoj marki na svetu”. A kvarovi elektronike koji se manje dešavaju na Tojoti su posledica nemanja savremenih tehničkih rešenja - ono što nemaš, ne može ni da se pokvari. Ne mislim da je Tojota loša, ali me nervira kada neko bilo koju marku idealizuje - svako ima svojih mana, da je neko savršen po svim pitanjima uključujući i cenu, vrlo brzo bi pozatvarao sve ostale. Inače, distributer za Srbiju i ovdašnji servis su odlični.
(TNT, 03. februar 2019 21:42)

Ajde sve ali po tebi ispade da je toyota nepouzdana. Dzaba sve svetske statistike na svim kontinentima kad dodje strucnjak iz Srbije i objasni, dok vrti prsten, kako mu se javilo da toyota menja motore u garanciji kao carape. Dzaba i sto je yaris jedan od prodavanijih u Evropi, nanjusi strucnjak tu globalnu zaveru odma.

Vozač

pre 5 godina

(iq85, 3. februar 2019 13:58)
Ako može neki nagoveštaj gde je ta radnje gde su raspoloženi za cenkanje? Meni u jednoj 2017e nisu hteli da spuste ni dinar, pa sam odustao.

Smuleco

pre 5 godina

2042

@ Smuleco 
blago tvojoj zeni,ti nicemu ne vidis manu;)
(ucviljena domacica, 03. februar 2019 14:05)

Da te čiča nauči, budi "praktičan" u braku: što manje vidiš i čuješ, duže ćeš da (pre)živiš:))

cisco expert

pre 5 godina

Qashqai jeftiniji za istu opremu. Motor bolji. Oko potrosnje ne znam. I lepse se vozi. Ja izabra qashqai
(NIKSA, 03. februar 2019 17:25)

NEMOJ SAMO GAS DA MU UGRAĐUJEŠ!

Novogodisnji pajac

pre 5 godina

CX5 vladar klase, najlepši suv
(pepo, 03. februar 2019 14:22)
Slazem se,ali bih pitao da li je zaista toliko bolji koliko je skuplji?Da li si ti video cene?Onaj ko ima 30 i kudur somica evrica,OK.