Aktuelno

Četvrtak, 31.01.2019.

11:15

Komšije u 2018. najviše kupovale Škodu

Izvor: B92

Komšije u 2018. najviše kupovale Škodu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

zikapn

pre 5 godina

I sta u stvari govori ovo sto si napisao. Da su sve marke skoro, da ne kazem istog, kvaliteta, vise manje, i da sve zavisi kolko ce nesto da traje i kvari se od modela do modela, a najvecu ulogu u svemu, tvrdim, da ima post prodajna usluga, ili ti servis, koja je kod nas jedna od najgorih, pocevsi od gramzivih vlasnika salona koji stede na kvalitetu zamenskih delova i tecnisti do nestrucnosti i neznanja osoblja ili onih koje zovu "majstor". Ovde i Lexus koji, da kazem, vazi za najkvalitetniju marku posle 5-6 godina "odrzavanja" kod nas moze da ide u Sabac na auto plac delova..A ovo sto si naveo za Kijin servis, konkretno za kolicinu sipanog ulja prilikom zamene govori sve, jer je nemoguce da toliko oscilira kolicina ulja, zna se kolko ide, ni vise ni manje, al pitanje je da li oni uooste i zamene filter ulja svaki put ili ne..itd..Veliki pozdrav i servisiraj auto van zemlje ako si u mogucnosti..

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
Konkretno za kiu plasticni nastavak voda za pranje stakla napred pukao, stoji ispod sarke haube, serviser mi kaze desava se iseci slamku pa nastavi, cd mp3 player jednistavno ostao bez struje mrtav auto bio star 8 meseci, u servisu kazu garancija na njega ti je bila 6 meseci!? i stvarno tako pisalo u upustvu, na spojki creva (izmedju gume i metalmog dela) pusta ulje pod pritiskom serva, motor prljav i mastan od ulja, servis kaze ok je to sad izbacilo visak ulja!? Motor 1.6.CRDi prvi servis 4l drugi 6l treci 5l ulja....

zikapn

pre 5 godina

Zar ovo nije mesto da se neko kao sto smo ja i ti ispricaju i kazu sta misle, ili sta znaju..Uzgred, ja i nisam rekao da je viskoznost ulja merilo kvaliteta istog, vec kvaliteta i preciznosti izrade motora, a ne ulja. Ovde je bilo reci o motorima ili ti agregatima ako cemo po ps-u..
Al ok, mnogo shvatas ovo licno pa ne zelim da idem dalje u elaboraciji sta sam hteo da kazem a sta si me ti razumeo.
Uzgred da te pitam, sta sa Kijinom garancijom, jel cist marketing ili vredi nesto..Eto pitam jer to ne znam..
Veliki pozdrav i shvati, automobili su isto sto i telefoni i ostale tvorevine 21 veka, gomila plastike i plehova sklopljenih da se ne raspadnu..Odavno je proslo vreme Audi 80 jaje i Toyote Corole iz 90 tih godina..

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

Pazi ovako "matori" naucen se rodio nisam ali za 20 godina imao 1 kiu, 2 renoa, 2 nissana 2 skode u svom vlasnistvu. Imao iskustva sa cuvenom kijnom garancijom od 7 godina, vozio legendarnog nissana pre bankrota itd itd. A obozavam vas strucnjake kojima je viskoznos ulja merilo kvaliteta istog ili ti levi zmigavac u kruznom toku ili leva traka autoputa za brzu voznju, uslovno zeleno isto kao i regularno.....

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam
Cek sinovac da ti pojasnim nesto, cisto da i ti nesto budes znao van VW ili ti Skoda sveta. Nemam ja ama bas nista protiv VW i Skode, samo hocu da kazem da ti TSI motori nisu dobri kao sto ih mnogi hvale ili hvalis.
Drugo, nisam se bas tacno izrazio u vezi "ja sipam ulje"! Naravno da ne sipam ja nego serviser u ovlascenom servisu, ali pazi sad ovo! U Toyoti Srbija, ovlascenom prodavcu i serviseru po politici te firme ne sipaju ulje koje je preporucio proizvodjac, mislim na 0w-20, nego sipaju 5w-30 koje je 30% jeftinije i koje se sipa bas ako mora, a po srpskom naravno da mora jer je jeftinije. A onda ja doplatim oko 7.000 din da naruce samo za mene ulje koje inace i treba da sipaju, mislim na 0w-20, koje uredno i doplatim, i onda oni, ne ja, sipaju ulje koje treba. E sad ti se malo raspitaj koje je i sta je ulje 0w-20, zasto uopste postoji i pitaj tvoj majstor Mitu da li bi smeo da sipas u tvoj TSI sta bi bilo ako bi sipao.
Bez ljutnje, malo ces nauciti nesto, niko nije rodjen naucen.

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

A ti to sipas jer zivis na Sarplanini ili ti majstor Mita rekao da je to ok, posto vidim navodis da ti sipas.
Ja nit sta sipam nit dosipam, auto jednom godisnje na servis i onaj ko dodje da kupi auto ima uvid o odrzavanju i regularnu servisnu knjizicu, a ko hoce da ustedi od 30 do 50 evra na odrzavanje kola kojima je prvi vlasnik, nov auto nije za njega. A malo mi je smesno da pises komentar samo da bih pljunuo na TSI motor. Ako ti to cini zivot "lepsim" TSI je tesko n.e.r.

Srecan?

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam

Ma sve je to kao ok, ali..
Auto koji vozim, Toyota Auris 1.6 benzinac, 2014 god, prvi vlasnik, presao 97.500 km, do sada za cetri godine pregorele dve sijalice u prednjim farovima, jednom menjane plocice diskova napred i nazad i to je to..i pritom u motor se sipa ulje 0w-20 koje ako bi sipao u neki TSI motor zaribao bi posle 1000 km, a meni od zamene do zamene potrosi mozda dva mm na skali..
Ah da i svaki 500 km moram da sipam gorivo, to mu je najveca mana..
To sam hteo reci..

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
1.2 48.000
1.4 85.000

@moron

Bas tako ali i to treba naglasiti.
A kao najvaznije odavno je proslo vreme kada su automobili mogli da promene vise od 4 vlasnika.
Danas ti je 3 vlasnika max ili ti oko 200.000 do 300.000 km.

moron

pre 5 godina

"@moron
Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu
I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...
(MaStaJaZnam, 1. februar 2019 10:05)"

Shvati kako god hoćeš. Možda ja to sve i samo lažem, zar ne? Nada uvek postoji ...
Inače, tvoj tvoj 1,2 TSI sa 110 ks nema isti sistem razvoda kao onaj što sam pomenuo, znaš i sam. Sve ti to znaš ...

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@moron

Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu

I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...

moron

pre 5 godina

@(nedostizni, 31. januar 2019 18:25)

Da li je normalno da jedna ista stvar crkne tri puta, bez obzira na garanciju?
(Debeli Zmaj, 31. januar 2019 18:55)

Pa, moj dobar drug je na 1,2 TSI u prvih šest godina PET PUTA menjao kompletan set razvoda (lanac, lančanike i španere). Tek poslednji set mu traje malo duže (a kola su još uvek spod 100 kkm).
Znam (veoma dobro) još dvojicu (sa aktuelnim oktavijama) koji su na 1,4 TSI morali da menjaju glave motora posle oko 25 kkm.
Serijska proizvodnja nosi i serijske greške. Kod svih. Pa i kod VW grupacije.

Kurbla

pre 5 godina

Bosanci će po inerciji narednih trista godina da kupuju škodu i vw dok ne dođe vest o lažiranju eko testa i povećane potrošnje.

nedostizni

pre 5 godina

Trebao mi je prostran auto zbog dece, da bude nov zbog pouzdanost i prostran. Kriterijum je bio i nešto snažniji motor da se baš ne vučem po putu i tako kupih Octaviju 2.0 TDI od 150 KS. Za 90k pređenih km, crkla jednom vodena pumpa, light assisst crkao po treći put, nedavno, druk lager. Osim druk lagera sve je pokrila garancija. Auto ide kao zmaj i ne troši puno. Ali iskreno ne znam da li bih ga ponovo kupio. Za te pare, takav motor i u toj opremi nema. Ali kvalitet je malo sporan.

Миле Контраш

pre 5 godina

Верујем да је статистика таква јер су увозници Шкоде за БиХ, пре свега Porsche BH d.o.o. и Видовић нормални и поштени

33 33

pre 5 godina

samo jednom sam kupio skodu i dva puta sam se radovao kad sam je kupio i kad sam uspeo da je prodam toliko o skodi
(sasa, 31. januar 2019 12:56)

Nisi ti kupio Škodu nego Alfu

insajder

pre 5 godina

@007 Ja ne znam zasto ljudi imaju potrebu da pisu ovakve brutalne neistine.Ovo je ukupna prodaja automobila u citavoj Bosni i Hercegovini,dakle i privatna i pravna lica.U Srbiji je broj prodatih vozila oko 30000,dakle bezmalo 21000 vozila je vise prodato u Srbiji nego u Bosni,ali ako cemo sa njima da se uporedjujemo onda smo stvarno u problemu.Treba da se poredimo sa Hrvatskom gde je prodato preko 50000 novih putnickih vozila u drzavi koja ima 3 miliona manje stanovnika.

Nexus

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!Zato je cifra 9 700 a ne ukupan brojTo je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.U Srbiji je UKUPNO prodato oko 30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.
(007, 31. januar 2019 12:01)
Ne lupetaj, to je ukupan broj prodatih vozila za 2018-u godinu!

007

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!

Zato je cifra 9 700 a ne ukupan broj

To je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.

U Srbiji je UKUPNO prodato oko
30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.

Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.

moron

pre 5 godina

Dosta tu ima i do poslovne politike uvoznika, uključujući i njegovu politiku društvene odgovornosti.
U BiH je uvoznik Porsche BH d.o.o. I tamo npr. Škoda Karoq Ambiton nema samo 4 air baga, kao u Srbiji. Tamo ima 6.
U BiH čak postoji i paket opreme ispod Ambition ( „Starter“ ). Ali, i on ima 6 air bagova.
Dok, npr. i u CG Karoq Ambition ima samo 4 air bag-a. Jer je isti uvoznik kao i u Srbiji. Neko bi rekao da je to ista politika paketiranja serijske (ne)bezbednosti i društvene (ne)odgovornosti. Ja se ne usudim da tako nešto kažem ...
Čak ni razumevanje Zakona o PDV-u nije isto u raznim zemaljama. U BiH su cene opcionala iskazane sa PDV ( piše „Doplativa oprema sa PDV-om“ ). Jer je drugi uvoznik. A u Srbiji ... Šta reći ...

007

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!

Zato je cifra 9 700 a ne ukupan broj

To je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.

U Srbiji je UKUPNO prodato oko
30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.

Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.

moron

pre 5 godina

Dosta tu ima i do poslovne politike uvoznika, uključujući i njegovu politiku društvene odgovornosti.
U BiH je uvoznik Porsche BH d.o.o. I tamo npr. Škoda Karoq Ambiton nema samo 4 air baga, kao u Srbiji. Tamo ima 6.
U BiH čak postoji i paket opreme ispod Ambition ( „Starter“ ). Ali, i on ima 6 air bagova.
Dok, npr. i u CG Karoq Ambition ima samo 4 air bag-a. Jer je isti uvoznik kao i u Srbiji. Neko bi rekao da je to ista politika paketiranja serijske (ne)bezbednosti i društvene (ne)odgovornosti. Ja se ne usudim da tako nešto kažem ...
Čak ni razumevanje Zakona o PDV-u nije isto u raznim zemaljama. U BiH su cene opcionala iskazane sa PDV ( piše „Doplativa oprema sa PDV-om“ ). Jer je drugi uvoznik. A u Srbiji ... Šta reći ...

33 33

pre 5 godina

samo jednom sam kupio skodu i dva puta sam se radovao kad sam je kupio i kad sam uspeo da je prodam toliko o skodi
(sasa, 31. januar 2019 12:56)

Nisi ti kupio Škodu nego Alfu

insajder

pre 5 godina

@007 Ja ne znam zasto ljudi imaju potrebu da pisu ovakve brutalne neistine.Ovo je ukupna prodaja automobila u citavoj Bosni i Hercegovini,dakle i privatna i pravna lica.U Srbiji je broj prodatih vozila oko 30000,dakle bezmalo 21000 vozila je vise prodato u Srbiji nego u Bosni,ali ako cemo sa njima da se uporedjujemo onda smo stvarno u problemu.Treba da se poredimo sa Hrvatskom gde je prodato preko 50000 novih putnickih vozila u drzavi koja ima 3 miliona manje stanovnika.

Nexus

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!Zato je cifra 9 700 a ne ukupan brojTo je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.U Srbiji je UKUPNO prodato oko 30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.
(007, 31. januar 2019 12:01)
Ne lupetaj, to je ukupan broj prodatih vozila za 2018-u godinu!

nedostizni

pre 5 godina

Trebao mi je prostran auto zbog dece, da bude nov zbog pouzdanost i prostran. Kriterijum je bio i nešto snažniji motor da se baš ne vučem po putu i tako kupih Octaviju 2.0 TDI od 150 KS. Za 90k pređenih km, crkla jednom vodena pumpa, light assisst crkao po treći put, nedavno, druk lager. Osim druk lagera sve je pokrila garancija. Auto ide kao zmaj i ne troši puno. Ali iskreno ne znam da li bih ga ponovo kupio. Za te pare, takav motor i u toj opremi nema. Ali kvalitet je malo sporan.

Kurbla

pre 5 godina

Bosanci će po inerciji narednih trista godina da kupuju škodu i vw dok ne dođe vest o lažiranju eko testa i povećane potrošnje.

Миле Контраш

pre 5 godina

Верујем да је статистика таква јер су увозници Шкоде за БиХ, пре свега Porsche BH d.o.o. и Видовић нормални и поштени

moron

pre 5 godina

@(nedostizni, 31. januar 2019 18:25)

Da li je normalno da jedna ista stvar crkne tri puta, bez obzira na garanciju?
(Debeli Zmaj, 31. januar 2019 18:55)

Pa, moj dobar drug je na 1,2 TSI u prvih šest godina PET PUTA menjao kompletan set razvoda (lanac, lančanike i španere). Tek poslednji set mu traje malo duže (a kola su još uvek spod 100 kkm).
Znam (veoma dobro) još dvojicu (sa aktuelnim oktavijama) koji su na 1,4 TSI morali da menjaju glave motora posle oko 25 kkm.
Serijska proizvodnja nosi i serijske greške. Kod svih. Pa i kod VW grupacije.

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam

Ma sve je to kao ok, ali..
Auto koji vozim, Toyota Auris 1.6 benzinac, 2014 god, prvi vlasnik, presao 97.500 km, do sada za cetri godine pregorele dve sijalice u prednjim farovima, jednom menjane plocice diskova napred i nazad i to je to..i pritom u motor se sipa ulje 0w-20 koje ako bi sipao u neki TSI motor zaribao bi posle 1000 km, a meni od zamene do zamene potrosi mozda dva mm na skali..
Ah da i svaki 500 km moram da sipam gorivo, to mu je najveca mana..
To sam hteo reci..

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
Konkretno za kiu plasticni nastavak voda za pranje stakla napred pukao, stoji ispod sarke haube, serviser mi kaze desava se iseci slamku pa nastavi, cd mp3 player jednistavno ostao bez struje mrtav auto bio star 8 meseci, u servisu kazu garancija na njega ti je bila 6 meseci!? i stvarno tako pisalo u upustvu, na spojki creva (izmedju gume i metalmog dela) pusta ulje pod pritiskom serva, motor prljav i mastan od ulja, servis kaze ok je to sad izbacilo visak ulja!? Motor 1.6.CRDi prvi servis 4l drugi 6l treci 5l ulja....

moron

pre 5 godina

"@moron
Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu
I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...
(MaStaJaZnam, 1. februar 2019 10:05)"

Shvati kako god hoćeš. Možda ja to sve i samo lažem, zar ne? Nada uvek postoji ...
Inače, tvoj tvoj 1,2 TSI sa 110 ks nema isti sistem razvoda kao onaj što sam pomenuo, znaš i sam. Sve ti to znaš ...

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
1.2 48.000
1.4 85.000

@moron

Bas tako ali i to treba naglasiti.
A kao najvaznije odavno je proslo vreme kada su automobili mogli da promene vise od 4 vlasnika.
Danas ti je 3 vlasnika max ili ti oko 200.000 do 300.000 km.

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam
Cek sinovac da ti pojasnim nesto, cisto da i ti nesto budes znao van VW ili ti Skoda sveta. Nemam ja ama bas nista protiv VW i Skode, samo hocu da kazem da ti TSI motori nisu dobri kao sto ih mnogi hvale ili hvalis.
Drugo, nisam se bas tacno izrazio u vezi "ja sipam ulje"! Naravno da ne sipam ja nego serviser u ovlascenom servisu, ali pazi sad ovo! U Toyoti Srbija, ovlascenom prodavcu i serviseru po politici te firme ne sipaju ulje koje je preporucio proizvodjac, mislim na 0w-20, nego sipaju 5w-30 koje je 30% jeftinije i koje se sipa bas ako mora, a po srpskom naravno da mora jer je jeftinije. A onda ja doplatim oko 7.000 din da naruce samo za mene ulje koje inace i treba da sipaju, mislim na 0w-20, koje uredno i doplatim, i onda oni, ne ja, sipaju ulje koje treba. E sad ti se malo raspitaj koje je i sta je ulje 0w-20, zasto uopste postoji i pitaj tvoj majstor Mitu da li bi smeo da sipas u tvoj TSI sta bi bilo ako bi sipao.
Bez ljutnje, malo ces nauciti nesto, niko nije rodjen naucen.

zikapn

pre 5 godina

Zar ovo nije mesto da se neko kao sto smo ja i ti ispricaju i kazu sta misle, ili sta znaju..Uzgred, ja i nisam rekao da je viskoznost ulja merilo kvaliteta istog, vec kvaliteta i preciznosti izrade motora, a ne ulja. Ovde je bilo reci o motorima ili ti agregatima ako cemo po ps-u..
Al ok, mnogo shvatas ovo licno pa ne zelim da idem dalje u elaboraciji sta sam hteo da kazem a sta si me ti razumeo.
Uzgred da te pitam, sta sa Kijinom garancijom, jel cist marketing ili vredi nesto..Eto pitam jer to ne znam..
Veliki pozdrav i shvati, automobili su isto sto i telefoni i ostale tvorevine 21 veka, gomila plastike i plehova sklopljenih da se ne raspadnu..Odavno je proslo vreme Audi 80 jaje i Toyote Corole iz 90 tih godina..

zikapn

pre 5 godina

I sta u stvari govori ovo sto si napisao. Da su sve marke skoro, da ne kazem istog, kvaliteta, vise manje, i da sve zavisi kolko ce nesto da traje i kvari se od modela do modela, a najvecu ulogu u svemu, tvrdim, da ima post prodajna usluga, ili ti servis, koja je kod nas jedna od najgorih, pocevsi od gramzivih vlasnika salona koji stede na kvalitetu zamenskih delova i tecnisti do nestrucnosti i neznanja osoblja ili onih koje zovu "majstor". Ovde i Lexus koji, da kazem, vazi za najkvalitetniju marku posle 5-6 godina "odrzavanja" kod nas moze da ide u Sabac na auto plac delova..A ovo sto si naveo za Kijin servis, konkretno za kolicinu sipanog ulja prilikom zamene govori sve, jer je nemoguce da toliko oscilira kolicina ulja, zna se kolko ide, ni vise ni manje, al pitanje je da li oni uooste i zamene filter ulja svaki put ili ne..itd..Veliki pozdrav i servisiraj auto van zemlje ako si u mogucnosti..

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

A ti to sipas jer zivis na Sarplanini ili ti majstor Mita rekao da je to ok, posto vidim navodis da ti sipas.
Ja nit sta sipam nit dosipam, auto jednom godisnje na servis i onaj ko dodje da kupi auto ima uvid o odrzavanju i regularnu servisnu knjizicu, a ko hoce da ustedi od 30 do 50 evra na odrzavanje kola kojima je prvi vlasnik, nov auto nije za njega. A malo mi je smesno da pises komentar samo da bih pljunuo na TSI motor. Ako ti to cini zivot "lepsim" TSI je tesko n.e.r.

Srecan?

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@moron

Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu

I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

Pazi ovako "matori" naucen se rodio nisam ali za 20 godina imao 1 kiu, 2 renoa, 2 nissana 2 skode u svom vlasnistvu. Imao iskustva sa cuvenom kijnom garancijom od 7 godina, vozio legendarnog nissana pre bankrota itd itd. A obozavam vas strucnjake kojima je viskoznos ulja merilo kvaliteta istog ili ti levi zmigavac u kruznom toku ili leva traka autoputa za brzu voznju, uslovno zeleno isto kao i regularno.....

33 33

pre 5 godina

samo jednom sam kupio skodu i dva puta sam se radovao kad sam je kupio i kad sam uspeo da je prodam toliko o skodi
(sasa, 31. januar 2019 12:56)

Nisi ti kupio Škodu nego Alfu

007

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!

Zato je cifra 9 700 a ne ukupan broj

To je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.

U Srbiji je UKUPNO prodato oko
30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.

Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.

Nexus

pre 5 godina

Da ne bude zabune - Radi se isključivo o putničkim automobilima odnosno o privatnim licima !!!Zato je cifra 9 700 a ne ukupan brojTo je za 700 automobila VIŠE nego što je kupljeno u Srbiji.U Srbiji je UKUPNO prodato oko 30 000 novih automobila a više od 60 % kupaca su : Država,Javna Preduzeća i Pravna lica a broj putničkih automobila prodatih privatnim licima je 9 000.Srbija još nije došla ni na 50 % od broja prodatih novih automobila iz 2008 godine za vremena "Žutih lopova" a sada smo dočekali da Bosna i Hercegovina sa duplo manje stanovnika proda više novih automobila od nas.
(007, 31. januar 2019 12:01)
Ne lupetaj, to je ukupan broj prodatih vozila za 2018-u godinu!

insajder

pre 5 godina

@007 Ja ne znam zasto ljudi imaju potrebu da pisu ovakve brutalne neistine.Ovo je ukupna prodaja automobila u citavoj Bosni i Hercegovini,dakle i privatna i pravna lica.U Srbiji je broj prodatih vozila oko 30000,dakle bezmalo 21000 vozila je vise prodato u Srbiji nego u Bosni,ali ako cemo sa njima da se uporedjujemo onda smo stvarno u problemu.Treba da se poredimo sa Hrvatskom gde je prodato preko 50000 novih putnickih vozila u drzavi koja ima 3 miliona manje stanovnika.

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam

Ma sve je to kao ok, ali..
Auto koji vozim, Toyota Auris 1.6 benzinac, 2014 god, prvi vlasnik, presao 97.500 km, do sada za cetri godine pregorele dve sijalice u prednjim farovima, jednom menjane plocice diskova napred i nazad i to je to..i pritom u motor se sipa ulje 0w-20 koje ako bi sipao u neki TSI motor zaribao bi posle 1000 km, a meni od zamene do zamene potrosi mozda dva mm na skali..
Ah da i svaki 500 km moram da sipam gorivo, to mu je najveca mana..
To sam hteo reci..

moron

pre 5 godina

Dosta tu ima i do poslovne politike uvoznika, uključujući i njegovu politiku društvene odgovornosti.
U BiH je uvoznik Porsche BH d.o.o. I tamo npr. Škoda Karoq Ambiton nema samo 4 air baga, kao u Srbiji. Tamo ima 6.
U BiH čak postoji i paket opreme ispod Ambition ( „Starter“ ). Ali, i on ima 6 air bagova.
Dok, npr. i u CG Karoq Ambition ima samo 4 air bag-a. Jer je isti uvoznik kao i u Srbiji. Neko bi rekao da je to ista politika paketiranja serijske (ne)bezbednosti i društvene (ne)odgovornosti. Ja se ne usudim da tako nešto kažem ...
Čak ni razumevanje Zakona o PDV-u nije isto u raznim zemaljama. U BiH su cene opcionala iskazane sa PDV ( piše „Doplativa oprema sa PDV-om“ ). Jer je drugi uvoznik. A u Srbiji ... Šta reći ...

Миле Контраш

pre 5 godina

Верујем да је статистика таква јер су увозници Шкоде за БиХ, пре свега Porsche BH d.o.o. и Видовић нормални и поштени

nedostizni

pre 5 godina

Trebao mi je prostran auto zbog dece, da bude nov zbog pouzdanost i prostran. Kriterijum je bio i nešto snažniji motor da se baš ne vučem po putu i tako kupih Octaviju 2.0 TDI od 150 KS. Za 90k pređenih km, crkla jednom vodena pumpa, light assisst crkao po treći put, nedavno, druk lager. Osim druk lagera sve je pokrila garancija. Auto ide kao zmaj i ne troši puno. Ali iskreno ne znam da li bih ga ponovo kupio. Za te pare, takav motor i u toj opremi nema. Ali kvalitet je malo sporan.

Kurbla

pre 5 godina

Bosanci će po inerciji narednih trista godina da kupuju škodu i vw dok ne dođe vest o lažiranju eko testa i povećane potrošnje.

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@moron

Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu

I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...

moron

pre 5 godina

@(nedostizni, 31. januar 2019 18:25)

Da li je normalno da jedna ista stvar crkne tri puta, bez obzira na garanciju?
(Debeli Zmaj, 31. januar 2019 18:55)

Pa, moj dobar drug je na 1,2 TSI u prvih šest godina PET PUTA menjao kompletan set razvoda (lanac, lančanike i španere). Tek poslednji set mu traje malo duže (a kola su još uvek spod 100 kkm).
Znam (veoma dobro) još dvojicu (sa aktuelnim oktavijama) koji su na 1,4 TSI morali da menjaju glave motora posle oko 25 kkm.
Serijska proizvodnja nosi i serijske greške. Kod svih. Pa i kod VW grupacije.

moron

pre 5 godina

"@moron
Prijatelju pazi sad
1.2 TSI 110 ps 4 godine ni sijalicu
1.4 TSI 140 ps 4 takodje ni sijalicu
I kako sad da bilo sta od tebe shvatim ozbiljno.
Inace ovo su kola u uzoj i siroj porodici i takodje nisu sa zapadno evropskog groblja...
(MaStaJaZnam, 1. februar 2019 10:05)"

Shvati kako god hoćeš. Možda ja to sve i samo lažem, zar ne? Nada uvek postoji ...
Inače, tvoj tvoj 1,2 TSI sa 110 ks nema isti sistem razvoda kao onaj što sam pomenuo, znaš i sam. Sve ti to znaš ...

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

A ti to sipas jer zivis na Sarplanini ili ti majstor Mita rekao da je to ok, posto vidim navodis da ti sipas.
Ja nit sta sipam nit dosipam, auto jednom godisnje na servis i onaj ko dodje da kupi auto ima uvid o odrzavanju i regularnu servisnu knjizicu, a ko hoce da ustedi od 30 do 50 evra na odrzavanje kola kojima je prvi vlasnik, nov auto nije za njega. A malo mi je smesno da pises komentar samo da bih pljunuo na TSI motor. Ako ti to cini zivot "lepsim" TSI je tesko n.e.r.

Srecan?

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
1.2 48.000
1.4 85.000

@moron

Bas tako ali i to treba naglasiti.
A kao najvaznije odavno je proslo vreme kada su automobili mogli da promene vise od 4 vlasnika.
Danas ti je 3 vlasnika max ili ti oko 200.000 do 300.000 km.

zikapn

pre 5 godina

@MaStaJaZnam
Cek sinovac da ti pojasnim nesto, cisto da i ti nesto budes znao van VW ili ti Skoda sveta. Nemam ja ama bas nista protiv VW i Skode, samo hocu da kazem da ti TSI motori nisu dobri kao sto ih mnogi hvale ili hvalis.
Drugo, nisam se bas tacno izrazio u vezi "ja sipam ulje"! Naravno da ne sipam ja nego serviser u ovlascenom servisu, ali pazi sad ovo! U Toyoti Srbija, ovlascenom prodavcu i serviseru po politici te firme ne sipaju ulje koje je preporucio proizvodjac, mislim na 0w-20, nego sipaju 5w-30 koje je 30% jeftinije i koje se sipa bas ako mora, a po srpskom naravno da mora jer je jeftinije. A onda ja doplatim oko 7.000 din da naruce samo za mene ulje koje inace i treba da sipaju, mislim na 0w-20, koje uredno i doplatim, i onda oni, ne ja, sipaju ulje koje treba. E sad ti se malo raspitaj koje je i sta je ulje 0w-20, zasto uopste postoji i pitaj tvoj majstor Mitu da li bi smeo da sipas u tvoj TSI sta bi bilo ako bi sipao.
Bez ljutnje, malo ces nauciti nesto, niko nije rodjen naucen.

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn

Pazi ovako "matori" naucen se rodio nisam ali za 20 godina imao 1 kiu, 2 renoa, 2 nissana 2 skode u svom vlasnistvu. Imao iskustva sa cuvenom kijnom garancijom od 7 godina, vozio legendarnog nissana pre bankrota itd itd. A obozavam vas strucnjake kojima je viskoznos ulja merilo kvaliteta istog ili ti levi zmigavac u kruznom toku ili leva traka autoputa za brzu voznju, uslovno zeleno isto kao i regularno.....

MaStaJaZnam

pre 5 godina

@zikapn
Konkretno za kiu plasticni nastavak voda za pranje stakla napred pukao, stoji ispod sarke haube, serviser mi kaze desava se iseci slamku pa nastavi, cd mp3 player jednistavno ostao bez struje mrtav auto bio star 8 meseci, u servisu kazu garancija na njega ti je bila 6 meseci!? i stvarno tako pisalo u upustvu, na spojki creva (izmedju gume i metalmog dela) pusta ulje pod pritiskom serva, motor prljav i mastan od ulja, servis kaze ok je to sad izbacilo visak ulja!? Motor 1.6.CRDi prvi servis 4l drugi 6l treci 5l ulja....

zikapn

pre 5 godina

Zar ovo nije mesto da se neko kao sto smo ja i ti ispricaju i kazu sta misle, ili sta znaju..Uzgred, ja i nisam rekao da je viskoznost ulja merilo kvaliteta istog, vec kvaliteta i preciznosti izrade motora, a ne ulja. Ovde je bilo reci o motorima ili ti agregatima ako cemo po ps-u..
Al ok, mnogo shvatas ovo licno pa ne zelim da idem dalje u elaboraciji sta sam hteo da kazem a sta si me ti razumeo.
Uzgred da te pitam, sta sa Kijinom garancijom, jel cist marketing ili vredi nesto..Eto pitam jer to ne znam..
Veliki pozdrav i shvati, automobili su isto sto i telefoni i ostale tvorevine 21 veka, gomila plastike i plehova sklopljenih da se ne raspadnu..Odavno je proslo vreme Audi 80 jaje i Toyote Corole iz 90 tih godina..

zikapn

pre 5 godina

I sta u stvari govori ovo sto si napisao. Da su sve marke skoro, da ne kazem istog, kvaliteta, vise manje, i da sve zavisi kolko ce nesto da traje i kvari se od modela do modela, a najvecu ulogu u svemu, tvrdim, da ima post prodajna usluga, ili ti servis, koja je kod nas jedna od najgorih, pocevsi od gramzivih vlasnika salona koji stede na kvalitetu zamenskih delova i tecnisti do nestrucnosti i neznanja osoblja ili onih koje zovu "majstor". Ovde i Lexus koji, da kazem, vazi za najkvalitetniju marku posle 5-6 godina "odrzavanja" kod nas moze da ide u Sabac na auto plac delova..A ovo sto si naveo za Kijin servis, konkretno za kolicinu sipanog ulja prilikom zamene govori sve, jer je nemoguce da toliko oscilira kolicina ulja, zna se kolko ide, ni vise ni manje, al pitanje je da li oni uooste i zamene filter ulja svaki put ili ne..itd..Veliki pozdrav i servisiraj auto van zemlje ako si u mogucnosti..