Utorak, 29.01.2019.

16:48

NCR investira u Srbiju 90 miliona dolara, radovi od proleća VIDEO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je kompaniju NCR u Atlanti (Džordžija) i tom prilikom razgovarala sa menadžmentom ove firme.

Izvor: Tanjug

NCR investira u Srbiju 90 miliona dolara, radovi od proleæa VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica)
Da ostavimo sve po strani vi ne znate tablicu mnozenja i deljenja?

pera kojot

pre 5 godina

Kompanija trenutno zaposljava preko 3000 + potrebno je jos ljudi...Plate i radni uslovi daleko iznad Srpskog proseka (najniza plata za najjednostavniji posao od 55-60000, a najcesce su dosta vise, besplatno privatno zdravstveno, dodatne beneficije...). Profesionalan menadzment (svako ko je radio za srpskog kontraverznog biznismena znace o cemu pricam), bez mobinga, represije, itd.
Sada se gradi zgrada kampusa (citaj, mnogo vece i skuplje od obicne poslovne zgrade koja kosta vise desetina miliona eur, pa pretpostavite iznos koliko ce onda ova kostati...) sto ce biti ogromna investicija. To ce raditi domace kompanije tako da sav kes ostaje ovde i rade nasi gradjevinci...
Apsolutno svi klijenti su u inostranstvu, tako da se sva zarada uzima od klijenata van zemlje, nista kesa se ne iznosi odavde.
Ovde stizu zakupnine, komunalije, porezi, plate, doprinosi i sva ostala placanja za sve sto treba jednoj velikoj kompaniji. Sve to se uzima na domacem trzistu.
Sasvim je normalno da profit ide vlasniku, ne vidim tu problem?!
Firma itekako pomaze Srbiju, a Srbija joj jedan mali deo vraca kroz beneficije, ali to je zaista veoma mali deo u odnosu na ono sto se dobija. Ovakvi uslovi vaze za svaku kompaniju zato sto to donosi poslove i plate u Srbiju. Niko nam nece doci na lepu i praznu pricu i to je praksa koju praktikuju cak i najrazvijenije zemlje sveta (Irska je odlican primer)...
LJUDI, OVAKVE TREBA OD ZLATA DA PRAVIMO!!!

Hanibal

pre 5 godina

Radim u NCR-u trenutna plata 750e, privatno osiguranje, moj tim konkretno radi od kuce. Menadzment je tu i tamo, nasi sefovi su po obicaju i najgori.

Saldzo

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!
(Isidora, 29. januar 2019 19:38)

Kompanija NCR je IT kompanija prisutna u Srbiji vec vise od decenije. Vecina bankomata u Srbiji su recimo NCR. Kao sto znamo IT industrija je kod nas jedna od retkih zdravih grana privrede bas zato sto se politicari u nas posao nisu mesali, jer smo za njih bili "neki tamo sto nesto kuckaju po kompjuterima". Naravno dok nisu videli da uvozimo ogroman kes za nase proizvode i usluge. Dakle NCR gradi taj kampus jer im treba poslovna zgrada da smesti sve zaposlene kao i da prosire kapacitete. To im se vise isplati nego da placaju zakup, a i pitanje je da li postoji poslovna zgrada dovoljno velika. Inace, trenutno se procenjuje da u Srbiji u IT sektoru imamo manjak od oko 10 000 inzenjera, tako da ovo nece bog zna kako uticati na smanjenje nezaposlenosti. Jedino (mozda) moze uticati na skok plata u samoj kompaniji NCR kako bi zadrzali svoje zaposlene da ne odu u drugu kompaniju. Tako da nema ovo veze ni sa vladom ni sa premijerkom ni sa predsednikom. Bolje bi im bilo da brinu o tome da Srbija bude normalno mesto za zivot i uredjena drzava, kako inzenjeri ne bi isli preko samo da bi ziveli u normalnoj drzavi, finansije tu nisu presudne. Molim vas da batalite suplje botovske komentare.

TAG

pre 5 godina

Citam komentare I ne verujem! Kao prvo, ako ne umete da racunate, uzmite kalkulator I unesite 90'000'000/30'000 je 3'000 USD po kvadratu, a ne 300 eura kao sto neko ovde pise. U tih 3000 dolara po kvadratu ne ulazi samo izgradnja objekta, vec projekat, izgradnja, unutrasnji radovi, pa na kraju opremanje samog objekta. Tu dolazimo do realne cifre od oko 3000 $ za metar kvadratni.

Nije tacno da drzava finansira izgradnju objekta, drzava je samo dala zemljiste na kom ce da se gradi, finansijer je NCR.

Kao neko ko radi u NCR Corp. vec 4 godine mogu da kazem da je poslodavac dobar, da je samo jedan deo timova vezan za tehnicku podrsku, I to je neka pocetna pozicija. Pozicija jeste zahtevna, u zavisnosti od trzista radi se po smenama, nekada vikendom, ali se to sve dodatno placa, pa tako zaposleni na svoj fiksni deo od nekih 50'000 dobiju jos 15 do 20 hiljada akonto nocne smene I rada vikendom. To je super pozicija za nekoga ko je tek zavrsio faks, I ima zelju da uci I radi. Ima puno drugih timova, gde nema rada u smenama I vikendom, na primer Professional Services, Sales Ops, Business Ops, HR, Inside Sales, Marketing, Contract Renewals, Finance dept., Business Proposal, pa razni timovi gde rade programeri, itd. I svi ti timovi su vezani za globalna trzista, gde ljudi steknu internacionalno iskustvo, nesto nauce, shvate kako funkcionise korporacija generalno. Zaposlenima se redovno isplacuje plata, imaju dodatno zdravstveno osiguranje, mnogi timovi mogu da rade I od kuce po zelji I potrebi kad hoce. Po meni je najveca prednost to, sto nema veze sa trzistem Srbije, apsolutno nista, osim sto smo fizicki tu priautni. Ne verujem da ima mnogo firmi u Srbiji koje pruzaju slicne benefite. Tako da dragi sugradjani, nemojte odmah negativno, I da kritikujete, raspitajte se malo, pa razmislite I tek onda donosite zakljucke.

Miro,Bastina-Ohio

pre 5 godina

Pozicioniranje NCR u Beogradu,kao regionalnom centru je lepa ekonomska vest,ali nekako u senci je ostala poseta Predsednice Vlade Srbije,drzavi Ohajo,u kojoj zivim sa porodicom 20 godina.Naime Srbi Ohaja i Kanade,na Nijagarinim Vodopadima, podigli su dva spomenika Americkom Srbinu Nikoli Tesli- koji je covecanstvu podario Svetlost!Ugledni Srbi Ohaja,su proslavili Maticu kao sto je Aleks Maceski,glavni urednik slavnih americkih novina"Plejn Dilera".I osnivac Srpskog Kulturnog Vrta u blizini Kejs Univiverziteta u Klivlendu.Dzordz Vojnovic je bio Americki Kongresmen i Guverner Ohaja!Kao posledica takovog politickog Srpskog nasledja u Ohaju, je izbor Predsednika Srpskog kokusa iz ove Americke drzave!Ipak je meni najveci utisak ostavila poseta Predsednice Univerzitetu u Kolumbusu Katedri, ciji osnivac profesor doktor ,srpski Svestenik Mateja Matejic;"Arhivskom Centru za proucavanje Slovenskog Srednjovekovlja i "Hilandarskoj Sobi'.Znacaj tog svetski znacajnog kulturnog projekta je u cinjenici da su u toj Srpskoj Biblioteci pohranjeni mikrofilmovi svih Hilandarskih spisa na cirilici! U Ohaju,29.1 2019 1;30 AM

kampus

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

Zgodno su izostavili da je to investicija NCR, a da razliku do realne cene subvencioniše država. Zemljište je recimo besplatno, i infrastruktura, odnosno država to plaća. Ali, uvek sam za to da se barem na ovakav način donekle otvaraju pristojna radna mesta, a ne kojekakve Jure. Ipak je tu inicijalna plata 50000 za operatera na engleskom jeziku, uz sve zakonske obaveze poslodavca. Može bolje, uvek, ali trenutno je i ovo za uslove u Srbiji odlična prilika.

impeRator

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

haha pa i jabuke kad kupuješ na veliko dobiješ popust, a ne za ovako nešto. Nikad vam ništa ne valja, sve znate bolje... Strašan narod...

Prestolonaslednjikovicevica

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???

Isidora

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!

Promaseni zivoti

pre 5 godina

Raste Wallmart rapidno.
Srbija jeftinija od Indije i Filipina
(#justsaying)

i oni otvaraju fabriku kablova?
(dr.kadzija)


Ocigledno ste oboje besni sto se ekipa iz NCR-a ne uklapa u pricu da ovde dolaze samo gonici robova, a koja vam je neophodna da opravdate vase promasene zivote. Da je samo 10% stranih kompanija kao NCR, niko ne bi odlazio iz zemlje.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Baš tu neki dan čitam, plaća za ljude koji znaju neki jezik osim engleskog zarađuju 60.000 dinara, i to je kao super.
Pa ja sam online našao firmu iz Berlina i na istu foru radit podršku telefonom, chatom i nešto malo mail za €9 na sat.
Ni to nije neka satnica nego sa ja toliko tražio, moguće bih mogao nategnuti bliže €15 ali meni je i ovo ok, ionako posla skoro da i nema pa tako po cijele dan visim na portalima i ostavljam komentare, ja sam plaćeni komentator!

Ceca

pre 5 godina

Ne komentarišite da je fabrika kablova, kad ne znate!
NCR je u Srbiju doveo Boris Tadić bez i jednog dinara subvencije, što je i normalno. Ja radim u NCR kao programer, počela sam sa platom od 600 eura, posle 2 godine imam 1000. Radim 8 sati, svaki minut prekovremenog se plaća, imamo i dodatno zdravstveno osiguranje, rad praznicima se duplo plaća. Svakog petka radim od kuće i kada je meni potrebno ..Plata je tačno u dan, 2x mesečno. Mogućnost napredovanja , ako si iole zainteresovan. Treba biti kvalifikovan, znati najmanje 2 strana jezika, i to je NCR. Samo neka poživi, malo je takvih poslodavaca u ovoj jadnoj zemlji!

Onako ...

pre 5 godina

A gde ide dobit i porez na istu? Čije je zemljište te zgrade i koliko je plaćeno? Zadovoljstvo radnika NCR uslovima? NCR top menadžment kadar? Ajmo malo novinari, radite posao nemojte samo copy paste ...

Isidora

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!

impeRator

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

haha pa i jabuke kad kupuješ na veliko dobiješ popust, a ne za ovako nešto. Nikad vam ništa ne valja, sve znate bolje... Strašan narod...

Onako ...

pre 5 godina

A gde ide dobit i porez na istu? Čije je zemljište te zgrade i koliko je plaćeno? Zadovoljstvo radnika NCR uslovima? NCR top menadžment kadar? Ajmo malo novinari, radite posao nemojte samo copy paste ...

Ceca

pre 5 godina

Ne komentarišite da je fabrika kablova, kad ne znate!
NCR je u Srbiju doveo Boris Tadić bez i jednog dinara subvencije, što je i normalno. Ja radim u NCR kao programer, počela sam sa platom od 600 eura, posle 2 godine imam 1000. Radim 8 sati, svaki minut prekovremenog se plaća, imamo i dodatno zdravstveno osiguranje, rad praznicima se duplo plaća. Svakog petka radim od kuće i kada je meni potrebno ..Plata je tačno u dan, 2x mesečno. Mogućnost napredovanja , ako si iole zainteresovan. Treba biti kvalifikovan, znati najmanje 2 strana jezika, i to je NCR. Samo neka poživi, malo je takvih poslodavaca u ovoj jadnoj zemlji!

kampus

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

Zgodno su izostavili da je to investicija NCR, a da razliku do realne cene subvencioniše država. Zemljište je recimo besplatno, i infrastruktura, odnosno država to plaća. Ali, uvek sam za to da se barem na ovakav način donekle otvaraju pristojna radna mesta, a ne kojekakve Jure. Ipak je tu inicijalna plata 50000 za operatera na engleskom jeziku, uz sve zakonske obaveze poslodavca. Može bolje, uvek, ali trenutno je i ovo za uslove u Srbiji odlična prilika.

Bruder Jakob

pre 5 godina

Baš tu neki dan čitam, plaća za ljude koji znaju neki jezik osim engleskog zarađuju 60.000 dinara, i to je kao super.
Pa ja sam online našao firmu iz Berlina i na istu foru radit podršku telefonom, chatom i nešto malo mail za €9 na sat.
Ni to nije neka satnica nego sa ja toliko tražio, moguće bih mogao nategnuti bliže €15 ali meni je i ovo ok, ionako posla skoro da i nema pa tako po cijele dan visim na portalima i ostavljam komentare, ja sam plaćeni komentator!

Prestolonaslednjikovicevica

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???

Promaseni zivoti

pre 5 godina

Raste Wallmart rapidno.
Srbija jeftinija od Indije i Filipina
(#justsaying)

i oni otvaraju fabriku kablova?
(dr.kadzija)


Ocigledno ste oboje besni sto se ekipa iz NCR-a ne uklapa u pricu da ovde dolaze samo gonici robova, a koja vam je neophodna da opravdate vase promasene zivote. Da je samo 10% stranih kompanija kao NCR, niko ne bi odlazio iz zemlje.

TAG

pre 5 godina

Citam komentare I ne verujem! Kao prvo, ako ne umete da racunate, uzmite kalkulator I unesite 90'000'000/30'000 je 3'000 USD po kvadratu, a ne 300 eura kao sto neko ovde pise. U tih 3000 dolara po kvadratu ne ulazi samo izgradnja objekta, vec projekat, izgradnja, unutrasnji radovi, pa na kraju opremanje samog objekta. Tu dolazimo do realne cifre od oko 3000 $ za metar kvadratni.

Nije tacno da drzava finansira izgradnju objekta, drzava je samo dala zemljiste na kom ce da se gradi, finansijer je NCR.

Kao neko ko radi u NCR Corp. vec 4 godine mogu da kazem da je poslodavac dobar, da je samo jedan deo timova vezan za tehnicku podrsku, I to je neka pocetna pozicija. Pozicija jeste zahtevna, u zavisnosti od trzista radi se po smenama, nekada vikendom, ali se to sve dodatno placa, pa tako zaposleni na svoj fiksni deo od nekih 50'000 dobiju jos 15 do 20 hiljada akonto nocne smene I rada vikendom. To je super pozicija za nekoga ko je tek zavrsio faks, I ima zelju da uci I radi. Ima puno drugih timova, gde nema rada u smenama I vikendom, na primer Professional Services, Sales Ops, Business Ops, HR, Inside Sales, Marketing, Contract Renewals, Finance dept., Business Proposal, pa razni timovi gde rade programeri, itd. I svi ti timovi su vezani za globalna trzista, gde ljudi steknu internacionalno iskustvo, nesto nauce, shvate kako funkcionise korporacija generalno. Zaposlenima se redovno isplacuje plata, imaju dodatno zdravstveno osiguranje, mnogi timovi mogu da rade I od kuce po zelji I potrebi kad hoce. Po meni je najveca prednost to, sto nema veze sa trzistem Srbije, apsolutno nista, osim sto smo fizicki tu priautni. Ne verujem da ima mnogo firmi u Srbiji koje pruzaju slicne benefite. Tako da dragi sugradjani, nemojte odmah negativno, I da kritikujete, raspitajte se malo, pa razmislite I tek onda donosite zakljucke.

Saldzo

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!
(Isidora, 29. januar 2019 19:38)

Kompanija NCR je IT kompanija prisutna u Srbiji vec vise od decenije. Vecina bankomata u Srbiji su recimo NCR. Kao sto znamo IT industrija je kod nas jedna od retkih zdravih grana privrede bas zato sto se politicari u nas posao nisu mesali, jer smo za njih bili "neki tamo sto nesto kuckaju po kompjuterima". Naravno dok nisu videli da uvozimo ogroman kes za nase proizvode i usluge. Dakle NCR gradi taj kampus jer im treba poslovna zgrada da smesti sve zaposlene kao i da prosire kapacitete. To im se vise isplati nego da placaju zakup, a i pitanje je da li postoji poslovna zgrada dovoljno velika. Inace, trenutno se procenjuje da u Srbiji u IT sektoru imamo manjak od oko 10 000 inzenjera, tako da ovo nece bog zna kako uticati na smanjenje nezaposlenosti. Jedino (mozda) moze uticati na skok plata u samoj kompaniji NCR kako bi zadrzali svoje zaposlene da ne odu u drugu kompaniju. Tako da nema ovo veze ni sa vladom ni sa premijerkom ni sa predsednikom. Bolje bi im bilo da brinu o tome da Srbija bude normalno mesto za zivot i uredjena drzava, kako inzenjeri ne bi isli preko samo da bi ziveli u normalnoj drzavi, finansije tu nisu presudne. Molim vas da batalite suplje botovske komentare.

Hanibal

pre 5 godina

Radim u NCR-u trenutna plata 750e, privatno osiguranje, moj tim konkretno radi od kuce. Menadzment je tu i tamo, nasi sefovi su po obicaju i najgori.

Miro,Bastina-Ohio

pre 5 godina

Pozicioniranje NCR u Beogradu,kao regionalnom centru je lepa ekonomska vest,ali nekako u senci je ostala poseta Predsednice Vlade Srbije,drzavi Ohajo,u kojoj zivim sa porodicom 20 godina.Naime Srbi Ohaja i Kanade,na Nijagarinim Vodopadima, podigli su dva spomenika Americkom Srbinu Nikoli Tesli- koji je covecanstvu podario Svetlost!Ugledni Srbi Ohaja,su proslavili Maticu kao sto je Aleks Maceski,glavni urednik slavnih americkih novina"Plejn Dilera".I osnivac Srpskog Kulturnog Vrta u blizini Kejs Univiverziteta u Klivlendu.Dzordz Vojnovic je bio Americki Kongresmen i Guverner Ohaja!Kao posledica takovog politickog Srpskog nasledja u Ohaju, je izbor Predsednika Srpskog kokusa iz ove Americke drzave!Ipak je meni najveci utisak ostavila poseta Predsednice Univerzitetu u Kolumbusu Katedri, ciji osnivac profesor doktor ,srpski Svestenik Mateja Matejic;"Arhivskom Centru za proucavanje Slovenskog Srednjovekovlja i "Hilandarskoj Sobi'.Znacaj tog svetski znacajnog kulturnog projekta je u cinjenici da su u toj Srpskoj Biblioteci pohranjeni mikrofilmovi svih Hilandarskih spisa na cirilici! U Ohaju,29.1 2019 1;30 AM

pera kojot

pre 5 godina

Kompanija trenutno zaposljava preko 3000 + potrebno je jos ljudi...Plate i radni uslovi daleko iznad Srpskog proseka (najniza plata za najjednostavniji posao od 55-60000, a najcesce su dosta vise, besplatno privatno zdravstveno, dodatne beneficije...). Profesionalan menadzment (svako ko je radio za srpskog kontraverznog biznismena znace o cemu pricam), bez mobinga, represije, itd.
Sada se gradi zgrada kampusa (citaj, mnogo vece i skuplje od obicne poslovne zgrade koja kosta vise desetina miliona eur, pa pretpostavite iznos koliko ce onda ova kostati...) sto ce biti ogromna investicija. To ce raditi domace kompanije tako da sav kes ostaje ovde i rade nasi gradjevinci...
Apsolutno svi klijenti su u inostranstvu, tako da se sva zarada uzima od klijenata van zemlje, nista kesa se ne iznosi odavde.
Ovde stizu zakupnine, komunalije, porezi, plate, doprinosi i sva ostala placanja za sve sto treba jednoj velikoj kompaniji. Sve to se uzima na domacem trzistu.
Sasvim je normalno da profit ide vlasniku, ne vidim tu problem?!
Firma itekako pomaze Srbiju, a Srbija joj jedan mali deo vraca kroz beneficije, ali to je zaista veoma mali deo u odnosu na ono sto se dobija. Ovakvi uslovi vaze za svaku kompaniju zato sto to donosi poslove i plate u Srbiju. Niko nam nece doci na lepu i praznu pricu i to je praksa koju praktikuju cak i najrazvijenije zemlje sveta (Irska je odlican primer)...
LJUDI, OVAKVE TREBA OD ZLATA DA PRAVIMO!!!

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica)
Da ostavimo sve po strani vi ne znate tablicu mnozenja i deljenja?

Onako ...

pre 5 godina

A gde ide dobit i porez na istu? Čije je zemljište te zgrade i koliko je plaćeno? Zadovoljstvo radnika NCR uslovima? NCR top menadžment kadar? Ajmo malo novinari, radite posao nemojte samo copy paste ...

Ceca

pre 5 godina

Ne komentarišite da je fabrika kablova, kad ne znate!
NCR je u Srbiju doveo Boris Tadić bez i jednog dinara subvencije, što je i normalno. Ja radim u NCR kao programer, počela sam sa platom od 600 eura, posle 2 godine imam 1000. Radim 8 sati, svaki minut prekovremenog se plaća, imamo i dodatno zdravstveno osiguranje, rad praznicima se duplo plaća. Svakog petka radim od kuće i kada je meni potrebno ..Plata je tačno u dan, 2x mesečno. Mogućnost napredovanja , ako si iole zainteresovan. Treba biti kvalifikovan, znati najmanje 2 strana jezika, i to je NCR. Samo neka poživi, malo je takvih poslodavaca u ovoj jadnoj zemlji!

Bruder Jakob

pre 5 godina

Baš tu neki dan čitam, plaća za ljude koji znaju neki jezik osim engleskog zarađuju 60.000 dinara, i to je kao super.
Pa ja sam online našao firmu iz Berlina i na istu foru radit podršku telefonom, chatom i nešto malo mail za €9 na sat.
Ni to nije neka satnica nego sa ja toliko tražio, moguće bih mogao nategnuti bliže €15 ali meni je i ovo ok, ionako posla skoro da i nema pa tako po cijele dan visim na portalima i ostavljam komentare, ja sam plaćeni komentator!

Prestolonaslednjikovicevica

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???

Promaseni zivoti

pre 5 godina

Raste Wallmart rapidno.
Srbija jeftinija od Indije i Filipina
(#justsaying)

i oni otvaraju fabriku kablova?
(dr.kadzija)


Ocigledno ste oboje besni sto se ekipa iz NCR-a ne uklapa u pricu da ovde dolaze samo gonici robova, a koja vam je neophodna da opravdate vase promasene zivote. Da je samo 10% stranih kompanija kao NCR, niko ne bi odlazio iz zemlje.

Isidora

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!

impeRator

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

haha pa i jabuke kad kupuješ na veliko dobiješ popust, a ne za ovako nešto. Nikad vam ništa ne valja, sve znate bolje... Strašan narod...

kampus

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica, 29. januar 2019 21:25)

Zgodno su izostavili da je to investicija NCR, a da razliku do realne cene subvencioniše država. Zemljište je recimo besplatno, i infrastruktura, odnosno država to plaća. Ali, uvek sam za to da se barem na ovakav način donekle otvaraju pristojna radna mesta, a ne kojekakve Jure. Ipak je tu inicijalna plata 50000 za operatera na engleskom jeziku, uz sve zakonske obaveze poslodavca. Može bolje, uvek, ali trenutno je i ovo za uslove u Srbiji odlična prilika.

TAG

pre 5 godina

Citam komentare I ne verujem! Kao prvo, ako ne umete da racunate, uzmite kalkulator I unesite 90'000'000/30'000 je 3'000 USD po kvadratu, a ne 300 eura kao sto neko ovde pise. U tih 3000 dolara po kvadratu ne ulazi samo izgradnja objekta, vec projekat, izgradnja, unutrasnji radovi, pa na kraju opremanje samog objekta. Tu dolazimo do realne cifre od oko 3000 $ za metar kvadratni.

Nije tacno da drzava finansira izgradnju objekta, drzava je samo dala zemljiste na kom ce da se gradi, finansijer je NCR.

Kao neko ko radi u NCR Corp. vec 4 godine mogu da kazem da je poslodavac dobar, da je samo jedan deo timova vezan za tehnicku podrsku, I to je neka pocetna pozicija. Pozicija jeste zahtevna, u zavisnosti od trzista radi se po smenama, nekada vikendom, ali se to sve dodatno placa, pa tako zaposleni na svoj fiksni deo od nekih 50'000 dobiju jos 15 do 20 hiljada akonto nocne smene I rada vikendom. To je super pozicija za nekoga ko je tek zavrsio faks, I ima zelju da uci I radi. Ima puno drugih timova, gde nema rada u smenama I vikendom, na primer Professional Services, Sales Ops, Business Ops, HR, Inside Sales, Marketing, Contract Renewals, Finance dept., Business Proposal, pa razni timovi gde rade programeri, itd. I svi ti timovi su vezani za globalna trzista, gde ljudi steknu internacionalno iskustvo, nesto nauce, shvate kako funkcionise korporacija generalno. Zaposlenima se redovno isplacuje plata, imaju dodatno zdravstveno osiguranje, mnogi timovi mogu da rade I od kuce po zelji I potrebi kad hoce. Po meni je najveca prednost to, sto nema veze sa trzistem Srbije, apsolutno nista, osim sto smo fizicki tu priautni. Ne verujem da ima mnogo firmi u Srbiji koje pruzaju slicne benefite. Tako da dragi sugradjani, nemojte odmah negativno, I da kritikujete, raspitajte se malo, pa razmislite I tek onda donosite zakljucke.

Hanibal

pre 5 godina

Radim u NCR-u trenutna plata 750e, privatno osiguranje, moj tim konkretno radi od kuce. Menadzment je tu i tamo, nasi sefovi su po obicaju i najgori.

pera kojot

pre 5 godina

Kompanija trenutno zaposljava preko 3000 + potrebno je jos ljudi...Plate i radni uslovi daleko iznad Srpskog proseka (najniza plata za najjednostavniji posao od 55-60000, a najcesce su dosta vise, besplatno privatno zdravstveno, dodatne beneficije...). Profesionalan menadzment (svako ko je radio za srpskog kontraverznog biznismena znace o cemu pricam), bez mobinga, represije, itd.
Sada se gradi zgrada kampusa (citaj, mnogo vece i skuplje od obicne poslovne zgrade koja kosta vise desetina miliona eur, pa pretpostavite iznos koliko ce onda ova kostati...) sto ce biti ogromna investicija. To ce raditi domace kompanije tako da sav kes ostaje ovde i rade nasi gradjevinci...
Apsolutno svi klijenti su u inostranstvu, tako da se sva zarada uzima od klijenata van zemlje, nista kesa se ne iznosi odavde.
Ovde stizu zakupnine, komunalije, porezi, plate, doprinosi i sva ostala placanja za sve sto treba jednoj velikoj kompaniji. Sve to se uzima na domacem trzistu.
Sasvim je normalno da profit ide vlasniku, ne vidim tu problem?!
Firma itekako pomaze Srbiju, a Srbija joj jedan mali deo vraca kroz beneficije, ali to je zaista veoma mali deo u odnosu na ono sto se dobija. Ovakvi uslovi vaze za svaku kompaniju zato sto to donosi poslove i plate u Srbiju. Niko nam nece doci na lepu i praznu pricu i to je praksa koju praktikuju cak i najrazvijenije zemlje sveta (Irska je odlican primer)...
LJUDI, OVAKVE TREBA OD ZLATA DA PRAVIMO!!!

Miro,Bastina-Ohio

pre 5 godina

Pozicioniranje NCR u Beogradu,kao regionalnom centru je lepa ekonomska vest,ali nekako u senci je ostala poseta Predsednice Vlade Srbije,drzavi Ohajo,u kojoj zivim sa porodicom 20 godina.Naime Srbi Ohaja i Kanade,na Nijagarinim Vodopadima, podigli su dva spomenika Americkom Srbinu Nikoli Tesli- koji je covecanstvu podario Svetlost!Ugledni Srbi Ohaja,su proslavili Maticu kao sto je Aleks Maceski,glavni urednik slavnih americkih novina"Plejn Dilera".I osnivac Srpskog Kulturnog Vrta u blizini Kejs Univiverziteta u Klivlendu.Dzordz Vojnovic je bio Americki Kongresmen i Guverner Ohaja!Kao posledica takovog politickog Srpskog nasledja u Ohaju, je izbor Predsednika Srpskog kokusa iz ove Americke drzave!Ipak je meni najveci utisak ostavila poseta Predsednice Univerzitetu u Kolumbusu Katedri, ciji osnivac profesor doktor ,srpski Svestenik Mateja Matejic;"Arhivskom Centru za proucavanje Slovenskog Srednjovekovlja i "Hilandarskoj Sobi'.Znacaj tog svetski znacajnog kulturnog projekta je u cinjenici da su u toj Srpskoj Biblioteci pohranjeni mikrofilmovi svih Hilandarskih spisa na cirilici! U Ohaju,29.1 2019 1;30 AM

Saldzo

pre 5 godina

Ovo je odlican projekat i velika investicija! Sve pohvale za Anu i celokupnu vladu Srbije jer imati u Beogradu najsavremeniji regionalni kampus za koji sami amerikanci kazu da je "state of the art" nije uopste mala stvar!!!
(Isidora, 29. januar 2019 19:38)

Kompanija NCR je IT kompanija prisutna u Srbiji vec vise od decenije. Vecina bankomata u Srbiji su recimo NCR. Kao sto znamo IT industrija je kod nas jedna od retkih zdravih grana privrede bas zato sto se politicari u nas posao nisu mesali, jer smo za njih bili "neki tamo sto nesto kuckaju po kompjuterima". Naravno dok nisu videli da uvozimo ogroman kes za nase proizvode i usluge. Dakle NCR gradi taj kampus jer im treba poslovna zgrada da smesti sve zaposlene kao i da prosire kapacitete. To im se vise isplati nego da placaju zakup, a i pitanje je da li postoji poslovna zgrada dovoljno velika. Inace, trenutno se procenjuje da u Srbiji u IT sektoru imamo manjak od oko 10 000 inzenjera, tako da ovo nece bog zna kako uticati na smanjenje nezaposlenosti. Jedino (mozda) moze uticati na skok plata u samoj kompaniji NCR kako bi zadrzali svoje zaposlene da ne odu u drugu kompaniju. Tako da nema ovo veze ni sa vladom ni sa premijerkom ni sa predsednikom. Bolje bi im bilo da brinu o tome da Srbija bude normalno mesto za zivot i uredjena drzava, kako inzenjeri ne bi isli preko samo da bi ziveli u normalnoj drzavi, finansije tu nisu presudne. Molim vas da batalite suplje botovske komentare.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Ajde da ostavimo sve po strani, pogledajmo jedan detalj. 30.000 kvadratnih metara za 90 miliona, znaci 300e po kvadratu, i to NBG u bloku. Da li je onda realna cena stanova u BG-u ???
(Prestolonaslednjikovicevica)
Da ostavimo sve po strani vi ne znate tablicu mnozenja i deljenja?