Subota, 26.01.2019.

16:39

Ultimatum Maduru, rok osam dana; Pompeo: Mafijaška država

Nemačka se pridružila Francuskoj i Španiji saopštenjem da će podržati lidera opozicije u Venecueli Huana Gvaida kao tehničkog predsednika u jednom slučaju.

Izvor: Beta

Ultimatum Maduru, rok osam dana; Pompeo: Mafijaška država IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus)

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...
(Gong)
Venecuelu ne vode zapadni nego istocni politicari...gde udju kinezi i rusi tu nece ostati ni strafte na zebri.
Gong situacija u Francuskoj i Venecueli je neuporediva u svakom pogledu...u Francuskoj je neuporedivo bolje nego u kini i rusiji zajedno...to je ono zanimljivo...francuzi ne traze hleb i ne beze u inostranstvo traze svoja radna prava koja su tolika da to verovatno radnici u kini,rusiji i venecueli nikad nece imati?

S

pre 5 godina

Od Nikaragve, nekada - do Venecuele, danas.
Jedina konstanta je americki neokolonijalizam u Latinskoj Americi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hiro, 26. januar 2019 17:37)
Narod izasao na ulice a rusofili pričaju o američkom kolonijalizmu. Manite nas Amerike, shvatate li vi da narod ne želi Maduroa za predsednika?

Zoki

pre 5 godina

Sta lupetate Amerika. Skoro sve Juznoamericke zemlje traze smenu vlasti. Cela Evropa. Samo vi srbende ste u drustvu drzava "poznatih" po unutrasnjoj slobodi.

Realno

pre 5 godina

Ako im je stalo do fer izbora, rok bi bio bar 3 meseca, jer se svakako ne mogu organizovati za 8 dana.. pa ovakav ultimatum govori sam o njegovoj dobronamernosti za venecuelanski narod, da ne pominjemo sankcije.

dr Lektor

pre 5 godina

ako je nafta u pitanju zašto niko ne siluje Norvesku? otvorite oči ljudi. amerika je jedina zemlja koja može da spasi ovaj svet!
(Sima, 26. januar 2019 19:
Lekari za ovakve poremecaje u Srbiji ne prepisuju nista ali cak ni savete ne daju.Zalim te druze,beznadezan si slucaj.

Sofokle i Eneja

pre 5 godina

Ako je referendum u Makedoniji bio po EU standardima "pobeda demokratije" onda je Maduro po istim aršinima izabran voljom naroda van svake sumnje.

Mangel

pre 5 godina

Jel zna neko od ovih rusofila da objasni šta ce ruski Tupoljevi u Venecueli.
Rusija je se vojno angazovala ali.....MOŠAAAAA
Možete da tipkate do mile volje ali Rusija propada.

Sima

pre 5 godina

da li znate da od 1.5mil barela dnevno koliko Venecuela proizvodi Amerika rafinise 0.5mil? Amerika ih hrani! Da nije Amerike pomrli bi od gladi. Da li znate da Amerika nema kap nafte iz Iraka? Na nijednu koncesiju se nisu prijavili! Sve evropske države I lokalne sa srednjeg istoka upravljalju naftom u Iraku. Da li neko moze da mi objasni u Srbiji kako to Ameri crpe naftu?? To još niko nikad nije uradio. Koristite mozak ljudi, ne padajte na prazne price!

Majestyk

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus, 26. januar 2019 16:46)

Zašto ne pitaš istočne političare koji su instalirali i podržavaju diktatora koji uništava Venecuelu i njen narod?

Putinopatofil

pre 5 godina

Ma znaju Srbende sta treba narodu u Venecueli i uopste da resavaju SveCke probleme, a rade za 200 evra mesecno i botuju za sendvic sa parizerom i 5 litara mleka...Tuga i beda od drzave i naroda...

ZX

pre 5 godina

Vanredni izbori su dobar predlog, ali pitanje je mogu li se sprovesti. Pompeo priča o mafijaškoj zemlji. Setih se Al Kaponea, Laki Lućijana, Dilingera,...

Radoje®

pre 5 godina

Irak - nafta, Libija-nafta, Sirija-nafta, Iran-nafta, S. Arabija-nafta, Kongo (Lumumba) - dijamanti, rakete u Poljskoj, Rumuniji, Norveškoj - bogatstvo Sibira... Venecuela-nafta.... Koja demokratija, bre!

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Nema vise izbora, samoproglasenje podobnih kandidata, samoproglasene medjunarodne zajednice, a ako to ne ide drzavni udar, a ako to ne ide vojna intetvencija, a ako to ne ide svi da trube u usti rog da se flagrantno krsi medjunarodno pravo.

cika steva

pre 5 godina

što Makron prvo ne pokaže kako se to radi, nego šalje policiju na žute prsluke?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bunjuel, 26. januar 2019 16:48) # Link komentara
Preporučujem (+437)Ne preporučujem (-33)
Pa i Makaron bi trebao da raspiše izbore, podrška mu pala ispod 25%
(Realno)

Je li opozicija trazila od Makrona da raspise izbore, da li je masa trazila izbore? Da li je neko ikada osporavao demokratske izbore u Francuskoj ili sam sistem na kojoj pocviva Francuska demokratija. Koliko ja znam zurti prsdluci su imali specificne zahteve koje nemaju veze sa diktaurom zloupotrebom i triranijom....kao uvek, zamenjujemo teze. Ali ne tvrdim da je politika zapadnih zemalja koja podrzava "puciste" bez interesa kao sto nije ni Ruska ni Kineska...da je Maduro "slusao" zapadu ne bi smetao kao ni Rusiji "puc" da je Maduro orotivnik Rusije...zao mi je naroda kao i uvek.

Petar

pre 5 godina

Daleko od toga da Maduro treba da ostane, ali ce ta instalirana, kljukana demokratija imati svoju cenu. Cena ce biti placena dolaskom BP, Totala, Shella i Co. Odakle vam pravo da naftu koristite samo za sopstvene potrebe i interese. Mi nas visok standard i izobilje u USA, FRA, UK, moramo odrzati i finansirati iscrpljivanje vasih resursa.

Dragan

pre 5 godina

Čekaj, ova zemlja je imala izbore. Rezultat je takakv kakav jeste. Ovaj čovek, Maduro, je izabran. Onaj drugi, što ga zapad nameće nije izabran. Ovo što se sad pravi se zove državni udar! Osim ako zapadna demokratija ne znači nešto drugo? Eto, recimo Ukrajina. Isto joj tako državnim udarom nametnut drugi predsednik a potom rasplamsala demokratija po svim šavovima. Sad nikom ne smeta što ta zemlja živi tri puta gore nego pod "diktatorom".

3210

pre 5 godina

Naravno da je pokusaj drzavnog udara. Kad god neko hoce na vlast bez izbora to je drzavni udar
(sasa, 26. januar 2019 16:49)

Kada je neki Diktator dao slobodne izbore?
Kada je neki Diktator priznao poraz na izborima?

Venecuela je jedina država na Svetu gde Policija krade po ulici i po radnjama,neki dan se pojavio snimak kako tokom mitinga 50+ policajaca uleće u Tržni centar razbija izloge u radnjama i u nedra i đepove trpaju raznu robu.
Ljudi tamo žive sa 3 dolara mesečno,radnje su prazne i sad neko očekuje izbore dok Maduro na miru jede Nusretov znatni biftek.

Straus

pre 5 godina

Kod nas narod gladan a toliko plodne zemlje a mi se cudimo sto
tamo neki gladuju a imaju naftu. U cemu je razlika?

Objavite ovaj komentae ako ne vrijedja botove koji imaju
zagarantovan sendvic.

pfc

pre 5 godina

Ček malo! Znači, Ameri uveli sankcije, blokirali prodaju nafte, zavili ih u crno i ojadili, a sada su zabrinuti za siromašne u Venecueli?

Ranko R. Spalević

pre 5 godina

Na delu je ugrađivanje straha i kolonijalne demokratije po receptu samozvane, tzv. "međunarodne zajednice". Čudo još traje: ljubiteqi lika i dela frau Meerkel, Makrona i Velikog brata od Vašingtona još nisu istrčali na teren -silovanja još jednog naroda.

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je kako ovde Srbi podrzavaju Madura i osudjuju pokusaj drzavnog udara, to jest smenu vlasti bez izbora.
A onda pogledas Srbiju, gde je na sceni isti pokisaj, samo u malo blazem obliku.Opozicija hoce vlast, ali nece izbore.Ali za srbe to nije drzavni udar, za srbe je to legalno.Koji licemeri.

Miodrag

pre 5 godina

Eto to vam je ta EU i njene demokratske vrednosti kojima glupi Srbi hrle i daju svu svoju slobodu cak i deo svoje otadzbine koji je bogat prirodnim resursima.Zapad je poznat po svojoj pljackaskoj proslosti a i sadasnjosti po celom svetu da ne pricamo o ubijanju miliona i miliona neduznih civila.

istina

pre 5 godina

ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu
(Petar, 26. januar 2019 16:44)

Slucajno ili namerno, to sto pises je sve suprotno od istine. Zapad podrzava vlast u skoro svim diktatorskim rezimima na svetu. CG i Srbija su pravi primeri. Ili lazna drzava Kosovo. Da ne pominjemo Saudi Arabiju. Ili istorijske primere Latinske Amerike poput Norijege u Nikaragvi, Pinocea u Cileu...

I ostavi se klevetanja Srba. Pricaj u svoje ime.

prellee

pre 5 godina

Njemačkoj nije trebalo dozvoliti da se ujedini kad ona dijeli Venecuelu. Drugo, pod hitno Venecuela treba priznati Kataloniju. Treče, Francuskoj treba uputiti protest zbog prekomjerne upotrebe sile i pod HITNO priznate Žute prsluke, imaju rok 8 dana.

U Srbiji nema cenzure

pre 5 godina

Nije mi bilo nepoznato da se u istoriji mnogo puta smena vlasti desila bez izbora, evo sada dokaza da je to moguće, nadam se da Vučić neće više ponavljati "ima li zemlje na svetu gde se na vlast dolazi bez izbora", i verujem da će posla Davosa i ovaj komentar biti ob-javljen.

BBBB

pre 5 godina

Komentariše raja a nema pojma šta se u ovoj jadnoj zemlji dešava.Narod gladuje a diktator sa klikom uživa u zemlji koja je bogatija od Švajcarske....mogla da bude.
Naš narod voli diktatore.Sramota me!

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Много је нафте у Венецуели...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Млш, 26. januar 2019 16:46) # Link komentara

Nisi u pravu. Nafta koje imaju malo vise je takozvana "teska nafta" i za njenu eksploataciju trebaju ogromna sredstva. "Laka nafta" koju su do sada crpili, je u mnogo manjoj kolicini. Inace Cavez i ovaj sofer Maduro su unazadili zemlju za nekoliko decenija, sprovodeci ideologiju koja i jedino moze dovesti do propasti. Komunisticki nacin poslovanja je poguban i neodrziv.

Petar

pre 5 godina

Tako je. Neka da narodu postene i fer izbore i neka pobedi ako ume a ne da ce vladati do smrti svoje a narod gladuje, nema za leb i mleko dok je Venezuela jedna od najbogatijih drzava sa naftom..naravno za kliku svoju ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu

stefan cerak

pre 5 godina

Znamo o cemu se radi. Oprobano u SRJ. Nafta ili bogatsvto drugih izvora. Odjednom gradjanski rat, sankcije, bombardovanje...Samo Jugoslavija je bila etnicki sarena i vec ratovima poljuljana... Kako ko pomene Slobu, kaze da se bolje zivelo, nego sad od plate... Tako ce i Venecuela na zalost da strada od NATO USA i raznih EU demokrata...

Zeljosav

pre 5 godina

Isto kao i narod Francuske, a Makron kao i svaki veliki demokrata vidi stvari drugacije kada je u pitanju tudje dvoriste. Na svoje salje policiju ali tudji demonstranti su naravno pravedniji.

AC/DC

pre 5 godina

A znaci nisu zadovoljni sa rezultatima pa ajd ponovo na izbore hahahha.Sta radi “Bili” to je strasno..”Bili” okom cela zapadna Evropa skokom!

aco

pre 5 godina

haha Makron nekom prica o demokratiji i izborima a isto to se desava nemu u rodjenoj zemlji, kakav licemer a svima njima vlast nije demokratska i izbori nisu posteni ako ne pobedi njihov kandidat, bas zanimljivo

Gong

pre 5 godina

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...

TamoNeko

pre 5 godina

Logično da će Francuzi da imaju takav zahtev prema Venecueli, i to su pokazali svojim primerom, kada su nakon masovnih protesta "žutih prsluka" odmah, a ne u roku od 8 dana, raspisali izbore. To je demokratija, tu nema dvojnih aršina.

Gong

pre 5 godina

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...

TamoNeko

pre 5 godina

Logično da će Francuzi da imaju takav zahtev prema Venecueli, i to su pokazali svojim primerom, kada su nakon masovnih protesta "žutih prsluka" odmah, a ne u roku od 8 dana, raspisali izbore. To je demokratija, tu nema dvojnih aršina.

aco

pre 5 godina

haha Makron nekom prica o demokratiji i izborima a isto to se desava nemu u rodjenoj zemlji, kakav licemer a svima njima vlast nije demokratska i izbori nisu posteni ako ne pobedi njihov kandidat, bas zanimljivo

Zeljosav

pre 5 godina

Isto kao i narod Francuske, a Makron kao i svaki veliki demokrata vidi stvari drugacije kada je u pitanju tudje dvoriste. Na svoje salje policiju ali tudji demonstranti su naravno pravedniji.

AC/DC

pre 5 godina

A znaci nisu zadovoljni sa rezultatima pa ajd ponovo na izbore hahahha.Sta radi “Bili” to je strasno..”Bili” okom cela zapadna Evropa skokom!

Petar

pre 5 godina

Tako je. Neka da narodu postene i fer izbore i neka pobedi ako ume a ne da ce vladati do smrti svoje a narod gladuje, nema za leb i mleko dok je Venezuela jedna od najbogatijih drzava sa naftom..naravno za kliku svoju ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu

Radoje®

pre 5 godina

Irak - nafta, Libija-nafta, Sirija-nafta, Iran-nafta, S. Arabija-nafta, Kongo (Lumumba) - dijamanti, rakete u Poljskoj, Rumuniji, Norveškoj - bogatstvo Sibira... Venecuela-nafta.... Koja demokratija, bre!

istina

pre 5 godina

ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu
(Petar, 26. januar 2019 16:44)

Slucajno ili namerno, to sto pises je sve suprotno od istine. Zapad podrzava vlast u skoro svim diktatorskim rezimima na svetu. CG i Srbija su pravi primeri. Ili lazna drzava Kosovo. Da ne pominjemo Saudi Arabiju. Ili istorijske primere Latinske Amerike poput Norijege u Nikaragvi, Pinocea u Cileu...

I ostavi se klevetanja Srba. Pricaj u svoje ime.

S

pre 5 godina

Od Nikaragve, nekada - do Venecuele, danas.
Jedina konstanta je americki neokolonijalizam u Latinskoj Americi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hiro, 26. januar 2019 17:37)
Narod izasao na ulice a rusofili pričaju o američkom kolonijalizmu. Manite nas Amerike, shvatate li vi da narod ne želi Maduroa za predsednika?

pfc

pre 5 godina

Ček malo! Znači, Ameri uveli sankcije, blokirali prodaju nafte, zavili ih u crno i ojadili, a sada su zabrinuti za siromašne u Venecueli?

Realno

pre 5 godina

Ako im je stalo do fer izbora, rok bi bio bar 3 meseca, jer se svakako ne mogu organizovati za 8 dana.. pa ovakav ultimatum govori sam o njegovoj dobronamernosti za venecuelanski narod, da ne pominjemo sankcije.

Dragan

pre 5 godina

Čekaj, ova zemlja je imala izbore. Rezultat je takakv kakav jeste. Ovaj čovek, Maduro, je izabran. Onaj drugi, što ga zapad nameće nije izabran. Ovo što se sad pravi se zove državni udar! Osim ako zapadna demokratija ne znači nešto drugo? Eto, recimo Ukrajina. Isto joj tako državnim udarom nametnut drugi predsednik a potom rasplamsala demokratija po svim šavovima. Sad nikom ne smeta što ta zemlja živi tri puta gore nego pod "diktatorom".

Putinopatofil

pre 5 godina

Ma znaju Srbende sta treba narodu u Venecueli i uopste da resavaju SveCke probleme, a rade za 200 evra mesecno i botuju za sendvic sa parizerom i 5 litara mleka...Tuga i beda od drzave i naroda...

Miodrag

pre 5 godina

Eto to vam je ta EU i njene demokratske vrednosti kojima glupi Srbi hrle i daju svu svoju slobodu cak i deo svoje otadzbine koji je bogat prirodnim resursima.Zapad je poznat po svojoj pljackaskoj proslosti a i sadasnjosti po celom svetu da ne pricamo o ubijanju miliona i miliona neduznih civila.

dr Lektor

pre 5 godina

ako je nafta u pitanju zašto niko ne siluje Norvesku? otvorite oči ljudi. amerika je jedina zemlja koja može da spasi ovaj svet!
(Sima, 26. januar 2019 19:
Lekari za ovakve poremecaje u Srbiji ne prepisuju nista ali cak ni savete ne daju.Zalim te druze,beznadezan si slucaj.

3210

pre 5 godina

Naravno da je pokusaj drzavnog udara. Kad god neko hoce na vlast bez izbora to je drzavni udar
(sasa, 26. januar 2019 16:49)

Kada je neki Diktator dao slobodne izbore?
Kada je neki Diktator priznao poraz na izborima?

Venecuela je jedina država na Svetu gde Policija krade po ulici i po radnjama,neki dan se pojavio snimak kako tokom mitinga 50+ policajaca uleće u Tržni centar razbija izloge u radnjama i u nedra i đepove trpaju raznu robu.
Ljudi tamo žive sa 3 dolara mesečno,radnje su prazne i sad neko očekuje izbore dok Maduro na miru jede Nusretov znatni biftek.

Sofokle i Eneja

pre 5 godina

Ako je referendum u Makedoniji bio po EU standardima "pobeda demokratije" onda je Maduro po istim aršinima izabran voljom naroda van svake sumnje.

Straus

pre 5 godina

Kod nas narod gladan a toliko plodne zemlje a mi se cudimo sto
tamo neki gladuju a imaju naftu. U cemu je razlika?

Objavite ovaj komentae ako ne vrijedja botove koji imaju
zagarantovan sendvic.

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Много је нафте у Венецуели...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Млш, 26. januar 2019 16:46) # Link komentara

Nisi u pravu. Nafta koje imaju malo vise je takozvana "teska nafta" i za njenu eksploataciju trebaju ogromna sredstva. "Laka nafta" koju su do sada crpili, je u mnogo manjoj kolicini. Inace Cavez i ovaj sofer Maduro su unazadili zemlju za nekoliko decenija, sprovodeci ideologiju koja i jedino moze dovesti do propasti. Komunisticki nacin poslovanja je poguban i neodrziv.

Petar

pre 5 godina

Daleko od toga da Maduro treba da ostane, ali ce ta instalirana, kljukana demokratija imati svoju cenu. Cena ce biti placena dolaskom BP, Totala, Shella i Co. Odakle vam pravo da naftu koristite samo za sopstvene potrebe i interese. Mi nas visok standard i izobilje u USA, FRA, UK, moramo odrzati i finansirati iscrpljivanje vasih resursa.

Zoki

pre 5 godina

Sta lupetate Amerika. Skoro sve Juznoamericke zemlje traze smenu vlasti. Cela Evropa. Samo vi srbende ste u drustvu drzava "poznatih" po unutrasnjoj slobodi.

Sima

pre 5 godina

da li znate da od 1.5mil barela dnevno koliko Venecuela proizvodi Amerika rafinise 0.5mil? Amerika ih hrani! Da nije Amerike pomrli bi od gladi. Da li znate da Amerika nema kap nafte iz Iraka? Na nijednu koncesiju se nisu prijavili! Sve evropske države I lokalne sa srednjeg istoka upravljalju naftom u Iraku. Da li neko moze da mi objasni u Srbiji kako to Ameri crpe naftu?? To još niko nikad nije uradio. Koristite mozak ljudi, ne padajte na prazne price!

Mangel

pre 5 godina

Jel zna neko od ovih rusofila da objasni šta ce ruski Tupoljevi u Venecueli.
Rusija je se vojno angazovala ali.....MOŠAAAAA
Možete da tipkate do mile volje ali Rusija propada.

stefan cerak

pre 5 godina

Znamo o cemu se radi. Oprobano u SRJ. Nafta ili bogatsvto drugih izvora. Odjednom gradjanski rat, sankcije, bombardovanje...Samo Jugoslavija je bila etnicki sarena i vec ratovima poljuljana... Kako ko pomene Slobu, kaze da se bolje zivelo, nego sad od plate... Tako ce i Venecuela na zalost da strada od NATO USA i raznih EU demokrata...

Ranko R. Spalević

pre 5 godina

Na delu je ugrađivanje straha i kolonijalne demokratije po receptu samozvane, tzv. "međunarodne zajednice". Čudo još traje: ljubiteqi lika i dela frau Meerkel, Makrona i Velikog brata od Vašingtona još nisu istrčali na teren -silovanja još jednog naroda.

Majestyk

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus, 26. januar 2019 16:46)

Zašto ne pitaš istočne političare koji su instalirali i podržavaju diktatora koji uništava Venecuelu i njen narod?

ZX

pre 5 godina

Vanredni izbori su dobar predlog, ali pitanje je mogu li se sprovesti. Pompeo priča o mafijaškoj zemlji. Setih se Al Kaponea, Laki Lućijana, Dilingera,...

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus)

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...
(Gong)
Venecuelu ne vode zapadni nego istocni politicari...gde udju kinezi i rusi tu nece ostati ni strafte na zebri.
Gong situacija u Francuskoj i Venecueli je neuporediva u svakom pogledu...u Francuskoj je neuporedivo bolje nego u kini i rusiji zajedno...to je ono zanimljivo...francuzi ne traze hleb i ne beze u inostranstvo traze svoja radna prava koja su tolika da to verovatno radnici u kini,rusiji i venecueli nikad nece imati?

BBBB

pre 5 godina

Komentariše raja a nema pojma šta se u ovoj jadnoj zemlji dešava.Narod gladuje a diktator sa klikom uživa u zemlji koja je bogatija od Švajcarske....mogla da bude.
Naš narod voli diktatore.Sramota me!

prellee

pre 5 godina

Njemačkoj nije trebalo dozvoliti da se ujedini kad ona dijeli Venecuelu. Drugo, pod hitno Venecuela treba priznati Kataloniju. Treče, Francuskoj treba uputiti protest zbog prekomjerne upotrebe sile i pod HITNO priznate Žute prsluke, imaju rok 8 dana.

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Nema vise izbora, samoproglasenje podobnih kandidata, samoproglasene medjunarodne zajednice, a ako to ne ide drzavni udar, a ako to ne ide vojna intetvencija, a ako to ne ide svi da trube u usti rog da se flagrantno krsi medjunarodno pravo.

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je kako ovde Srbi podrzavaju Madura i osudjuju pokusaj drzavnog udara, to jest smenu vlasti bez izbora.
A onda pogledas Srbiju, gde je na sceni isti pokisaj, samo u malo blazem obliku.Opozicija hoce vlast, ali nece izbore.Ali za srbe to nije drzavni udar, za srbe je to legalno.Koji licemeri.

cika steva

pre 5 godina

što Makron prvo ne pokaže kako se to radi, nego šalje policiju na žute prsluke?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bunjuel, 26. januar 2019 16:48) # Link komentara
Preporučujem (+437)Ne preporučujem (-33)
Pa i Makaron bi trebao da raspiše izbore, podrška mu pala ispod 25%
(Realno)

Je li opozicija trazila od Makrona da raspise izbore, da li je masa trazila izbore? Da li je neko ikada osporavao demokratske izbore u Francuskoj ili sam sistem na kojoj pocviva Francuska demokratija. Koliko ja znam zurti prsdluci su imali specificne zahteve koje nemaju veze sa diktaurom zloupotrebom i triranijom....kao uvek, zamenjujemo teze. Ali ne tvrdim da je politika zapadnih zemalja koja podrzava "puciste" bez interesa kao sto nije ni Ruska ni Kineska...da je Maduro "slusao" zapadu ne bi smetao kao ni Rusiji "puc" da je Maduro orotivnik Rusije...zao mi je naroda kao i uvek.

U Srbiji nema cenzure

pre 5 godina

Nije mi bilo nepoznato da se u istoriji mnogo puta smena vlasti desila bez izbora, evo sada dokaza da je to moguće, nadam se da Vučić neće više ponavljati "ima li zemlje na svetu gde se na vlast dolazi bez izbora", i verujem da će posla Davosa i ovaj komentar biti ob-javljen.

Petar

pre 5 godina

Tako je. Neka da narodu postene i fer izbore i neka pobedi ako ume a ne da ce vladati do smrti svoje a narod gladuje, nema za leb i mleko dok je Venezuela jedna od najbogatijih drzava sa naftom..naravno za kliku svoju ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu

S

pre 5 godina

Od Nikaragve, nekada - do Venecuele, danas.
Jedina konstanta je americki neokolonijalizam u Latinskoj Americi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Hiro, 26. januar 2019 17:37)
Narod izasao na ulice a rusofili pričaju o američkom kolonijalizmu. Manite nas Amerike, shvatate li vi da narod ne želi Maduroa za predsednika?

AC/DC

pre 5 godina

A znaci nisu zadovoljni sa rezultatima pa ajd ponovo na izbore hahahha.Sta radi “Bili” to je strasno..”Bili” okom cela zapadna Evropa skokom!

Mangel

pre 5 godina

Jel zna neko od ovih rusofila da objasni šta ce ruski Tupoljevi u Venecueli.
Rusija je se vojno angazovala ali.....MOŠAAAAA
Možete da tipkate do mile volje ali Rusija propada.

Gong

pre 5 godina

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...

Sima

pre 5 godina

da li znate da od 1.5mil barela dnevno koliko Venecuela proizvodi Amerika rafinise 0.5mil? Amerika ih hrani! Da nije Amerike pomrli bi od gladi. Da li znate da Amerika nema kap nafte iz Iraka? Na nijednu koncesiju se nisu prijavili! Sve evropske države I lokalne sa srednjeg istoka upravljalju naftom u Iraku. Da li neko moze da mi objasni u Srbiji kako to Ameri crpe naftu?? To još niko nikad nije uradio. Koristite mozak ljudi, ne padajte na prazne price!

TamoNeko

pre 5 godina

Logično da će Francuzi da imaju takav zahtev prema Venecueli, i to su pokazali svojim primerom, kada su nakon masovnih protesta "žutih prsluka" odmah, a ne u roku od 8 dana, raspisali izbore. To je demokratija, tu nema dvojnih aršina.

aco

pre 5 godina

haha Makron nekom prica o demokratiji i izborima a isto to se desava nemu u rodjenoj zemlji, kakav licemer a svima njima vlast nije demokratska i izbori nisu posteni ako ne pobedi njihov kandidat, bas zanimljivo

M. Radosavljevic

pre 5 godina

Много је нафте у Венецуели...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Млш, 26. januar 2019 16:46) # Link komentara

Nisi u pravu. Nafta koje imaju malo vise je takozvana "teska nafta" i za njenu eksploataciju trebaju ogromna sredstva. "Laka nafta" koju su do sada crpili, je u mnogo manjoj kolicini. Inace Cavez i ovaj sofer Maduro su unazadili zemlju za nekoliko decenija, sprovodeci ideologiju koja i jedino moze dovesti do propasti. Komunisticki nacin poslovanja je poguban i neodrziv.

Zeljosav

pre 5 godina

Isto kao i narod Francuske, a Makron kao i svaki veliki demokrata vidi stvari drugacije kada je u pitanju tudje dvoriste. Na svoje salje policiju ali tudji demonstranti su naravno pravedniji.

Mare

pre 5 godina

Zanimljivo je kako ovde Srbi podrzavaju Madura i osudjuju pokusaj drzavnog udara, to jest smenu vlasti bez izbora.
A onda pogledas Srbiju, gde je na sceni isti pokisaj, samo u malo blazem obliku.Opozicija hoce vlast, ali nece izbore.Ali za srbe to nije drzavni udar, za srbe je to legalno.Koji licemeri.

Majestyk

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus, 26. januar 2019 16:46)

Zašto ne pitaš istočne političare koji su instalirali i podržavaju diktatora koji uništava Venecuelu i njen narod?

3210

pre 5 godina

Naravno da je pokusaj drzavnog udara. Kad god neko hoce na vlast bez izbora to je drzavni udar
(sasa, 26. januar 2019 16:49)

Kada je neki Diktator dao slobodne izbore?
Kada je neki Diktator priznao poraz na izborima?

Venecuela je jedina država na Svetu gde Policija krade po ulici i po radnjama,neki dan se pojavio snimak kako tokom mitinga 50+ policajaca uleće u Tržni centar razbija izloge u radnjama i u nedra i đepove trpaju raznu robu.
Ljudi tamo žive sa 3 dolara mesečno,radnje su prazne i sad neko očekuje izbore dok Maduro na miru jede Nusretov znatni biftek.

BBBB

pre 5 godina

Komentariše raja a nema pojma šta se u ovoj jadnoj zemlji dešava.Narod gladuje a diktator sa klikom uživa u zemlji koja je bogatija od Švajcarske....mogla da bude.
Naš narod voli diktatore.Sramota me!

Putinopatofil

pre 5 godina

Ma znaju Srbende sta treba narodu u Venecueli i uopste da resavaju SveCke probleme, a rade za 200 evra mesecno i botuju za sendvic sa parizerom i 5 litara mleka...Tuga i beda od drzave i naroda...

cika steva

pre 5 godina

što Makron prvo ne pokaže kako se to radi, nego šalje policiju na žute prsluke?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bunjuel, 26. januar 2019 16:48) # Link komentara
Preporučujem (+437)Ne preporučujem (-33)
Pa i Makaron bi trebao da raspiše izbore, podrška mu pala ispod 25%
(Realno)

Je li opozicija trazila od Makrona da raspise izbore, da li je masa trazila izbore? Da li je neko ikada osporavao demokratske izbore u Francuskoj ili sam sistem na kojoj pocviva Francuska demokratija. Koliko ja znam zurti prsdluci su imali specificne zahteve koje nemaju veze sa diktaurom zloupotrebom i triranijom....kao uvek, zamenjujemo teze. Ali ne tvrdim da je politika zapadnih zemalja koja podrzava "puciste" bez interesa kao sto nije ni Ruska ni Kineska...da je Maduro "slusao" zapadu ne bi smetao kao ni Rusiji "puc" da je Maduro orotivnik Rusije...zao mi je naroda kao i uvek.

dr Lektor

pre 5 godina

ako je nafta u pitanju zašto niko ne siluje Norvesku? otvorite oči ljudi. amerika je jedina zemlja koja može da spasi ovaj svet!
(Sima, 26. januar 2019 19:
Lekari za ovakve poremecaje u Srbiji ne prepisuju nista ali cak ni savete ne daju.Zalim te druze,beznadezan si slucaj.

Zoki

pre 5 godina

Sta lupetate Amerika. Skoro sve Juznoamericke zemlje traze smenu vlasti. Cela Evropa. Samo vi srbende ste u drustvu drzava "poznatih" po unutrasnjoj slobodi.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Kako je moguće da jedna zemlja toliko bogata naftom doživi ovakav krah? Je li vi zapadni političari?
(Icarus)

Makron, čiji građani već dva meseca lome po gradovima nezadovoljni vođenjem države, postavlja ultimatum da neko sa drugog kontinenta raspiše izbore.

Zanimljivo...
(Gong)
Venecuelu ne vode zapadni nego istocni politicari...gde udju kinezi i rusi tu nece ostati ni strafte na zebri.
Gong situacija u Francuskoj i Venecueli je neuporediva u svakom pogledu...u Francuskoj je neuporedivo bolje nego u kini i rusiji zajedno...to je ono zanimljivo...francuzi ne traze hleb i ne beze u inostranstvo traze svoja radna prava koja su tolika da to verovatno radnici u kini,rusiji i venecueli nikad nece imati?

Dragan

pre 5 godina

Čekaj, ova zemlja je imala izbore. Rezultat je takakv kakav jeste. Ovaj čovek, Maduro, je izabran. Onaj drugi, što ga zapad nameće nije izabran. Ovo što se sad pravi se zove državni udar! Osim ako zapadna demokratija ne znači nešto drugo? Eto, recimo Ukrajina. Isto joj tako državnim udarom nametnut drugi predsednik a potom rasplamsala demokratija po svim šavovima. Sad nikom ne smeta što ta zemlja živi tri puta gore nego pod "diktatorom".

istina

pre 5 godina

ali Srbenda to voli, voli kad nema za hleb i nikakvih para, voli kad ih diktator jase i prkosi demokraciji i Zapadnom svetu
(Petar, 26. januar 2019 16:44)

Slucajno ili namerno, to sto pises je sve suprotno od istine. Zapad podrzava vlast u skoro svim diktatorskim rezimima na svetu. CG i Srbija su pravi primeri. Ili lazna drzava Kosovo. Da ne pominjemo Saudi Arabiju. Ili istorijske primere Latinske Amerike poput Norijege u Nikaragvi, Pinocea u Cileu...

I ostavi se klevetanja Srba. Pricaj u svoje ime.

Radoje®

pre 5 godina

Irak - nafta, Libija-nafta, Sirija-nafta, Iran-nafta, S. Arabija-nafta, Kongo (Lumumba) - dijamanti, rakete u Poljskoj, Rumuniji, Norveškoj - bogatstvo Sibira... Venecuela-nafta.... Koja demokratija, bre!

stefan cerak

pre 5 godina

Znamo o cemu se radi. Oprobano u SRJ. Nafta ili bogatsvto drugih izvora. Odjednom gradjanski rat, sankcije, bombardovanje...Samo Jugoslavija je bila etnicki sarena i vec ratovima poljuljana... Kako ko pomene Slobu, kaze da se bolje zivelo, nego sad od plate... Tako ce i Venecuela na zalost da strada od NATO USA i raznih EU demokrata...

Miodrag

pre 5 godina

Eto to vam je ta EU i njene demokratske vrednosti kojima glupi Srbi hrle i daju svu svoju slobodu cak i deo svoje otadzbine koji je bogat prirodnim resursima.Zapad je poznat po svojoj pljackaskoj proslosti a i sadasnjosti po celom svetu da ne pricamo o ubijanju miliona i miliona neduznih civila.

pfc

pre 5 godina

Ček malo! Znači, Ameri uveli sankcije, blokirali prodaju nafte, zavili ih u crno i ojadili, a sada su zabrinuti za siromašne u Venecueli?

Realno

pre 5 godina

Ako im je stalo do fer izbora, rok bi bio bar 3 meseca, jer se svakako ne mogu organizovati za 8 dana.. pa ovakav ultimatum govori sam o njegovoj dobronamernosti za venecuelanski narod, da ne pominjemo sankcije.

prellee

pre 5 godina

Njemačkoj nije trebalo dozvoliti da se ujedini kad ona dijeli Venecuelu. Drugo, pod hitno Venecuela treba priznati Kataloniju. Treče, Francuskoj treba uputiti protest zbog prekomjerne upotrebe sile i pod HITNO priznate Žute prsluke, imaju rok 8 dana.

Petar

pre 5 godina

Daleko od toga da Maduro treba da ostane, ali ce ta instalirana, kljukana demokratija imati svoju cenu. Cena ce biti placena dolaskom BP, Totala, Shella i Co. Odakle vam pravo da naftu koristite samo za sopstvene potrebe i interese. Mi nas visok standard i izobilje u USA, FRA, UK, moramo odrzati i finansirati iscrpljivanje vasih resursa.

Ranko R. Spalević

pre 5 godina

Na delu je ugrađivanje straha i kolonijalne demokratije po receptu samozvane, tzv. "međunarodne zajednice". Čudo još traje: ljubiteqi lika i dela frau Meerkel, Makrona i Velikog brata od Vašingtona još nisu istrčali na teren -silovanja još jednog naroda.

Straus

pre 5 godina

Kod nas narod gladan a toliko plodne zemlje a mi se cudimo sto
tamo neki gladuju a imaju naftu. U cemu je razlika?

Objavite ovaj komentae ako ne vrijedja botove koji imaju
zagarantovan sendvic.

ZX

pre 5 godina

Vanredni izbori su dobar predlog, ali pitanje je mogu li se sprovesti. Pompeo priča o mafijaškoj zemlji. Setih se Al Kaponea, Laki Lućijana, Dilingera,...

Sofokle i Eneja

pre 5 godina

Ako je referendum u Makedoniji bio po EU standardima "pobeda demokratije" onda je Maduro po istim aršinima izabran voljom naroda van svake sumnje.

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Nema vise izbora, samoproglasenje podobnih kandidata, samoproglasene medjunarodne zajednice, a ako to ne ide drzavni udar, a ako to ne ide vojna intetvencija, a ako to ne ide svi da trube u usti rog da se flagrantno krsi medjunarodno pravo.

U Srbiji nema cenzure

pre 5 godina

Nije mi bilo nepoznato da se u istoriji mnogo puta smena vlasti desila bez izbora, evo sada dokaza da je to moguće, nadam se da Vučić neće više ponavljati "ima li zemlje na svetu gde se na vlast dolazi bez izbora", i verujem da će posla Davosa i ovaj komentar biti ob-javljen.