Nedelja, 20.01.2019.

13:46

Tači: Šanse za sporazum nikad bolje, Rusija bi prihvatila

Kosovski predsednik Hašim Tači smatra da su planovi o razmeni teritorija sa Srbijom najbolja mogućnost da se napreduje ka članstvu u EU i NATO.

Izvor: Tanjug

Taèi: Šanse za sporazum nikad bolje, Rusija bi prihvatila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

ej bre

pre 5 godina

Vucica Ustav drzi za jaja. Ne moze da poklanja ni Prizren ni Presevo. Moze da pokloni samo stan u Beogradu dobijen u najtezim trenucima za Srbiju!

manga

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.
(bunjuel, 20. januar 2019 16:11)

Teoretski mogu da se složim sa tobom, jer su upravo to uradili drugi narodi protiv nas, a i mi pre 100 godina, ali u današnje vreme sa ovim saznanjima i informacijama meni su sveta samo moja deca a ne Kosovo, a mislim da sam i ja njima potreban. Pre 20 godina bih i ja bio u prvim redovima za odbranu ali danas kad vidim koliko je časnih ljudi izgubilo živote... Za šta? Za koga?

eltonnos

pre 5 godina

Pa daj bože da se to već jednom reši,Ljudi, treba da shvatite da ovo mora jednom da se okonča, isto tako morate da shvatite da su Albanci deo Kosova, ne možete da celo vreme ponavljate "Kosovo je Srbija" i da zamišljate da je tu došao neko na goste! Nije to tako, prihvatite to već jednom ! Ceo svet gleda da se unapredi, da prosperira, da dostigne zdravu ekonomiju i blagostanje,i verujem da većina srba i albanaca isto to hoće. Ali ovo MORA jednom da se okonća.... DOSTA JE BRE VIŠE.....HOĆU BRE NORMALNO DA ŽIVIM !!!

Serbia

pre 5 godina

Proveravate puls naroda.Kako bi ti Taci voleo da dobijes parce srpske zemlje koja Vam nikada nije pripadala niti ce ikad pripasti.Samo se ti nadaj.Od toga posla nema nista.Ustav je veoma jasan.Ko ne postuje Ustav R.Srbije ostavka.Druge nema.

Nok

pre 5 godina

Kakva razmena teritorije? Uzmu ti teritoriju, pa onda te uaslovljavaju da razmenjuješ sa već okupiranom teritorijom!? Ovo samo lud čovek mome prihvatiti, pritom su Preševo i Bujanovac strateški kako bitni, tu je koridor 10, autoput i kontrola graničnog prelaza.

srbocrnogorac

pre 5 godina

To je vec dogovoreno. Srbija dobija 4 opstine na severu Kosova,albanci dobijaju veci deo Preseva,do autoputa,ali ne i autoput. Specijalni status za manastire. Ukratko..

Ante

pre 5 godina

Gordijski čvor. Ko ovo riješi, ja bi mu dao nobelovu nagradu za mir, al u pretplatu na 10 godina.
Alo bre. Srbima je Kosovo Srbija, a za više od pola svijeta je Kosovo - Kosovo, pogotovo zapadne zemlje, gdje Srbija kao želi da ide.
Tači bi dogovor, da Srbija da Preševsku dolinu, a oni mooožda par sela na sjeveru Kosova. Vjerovatno bi isti dan buknuli neredi i u Sanđaku, da iskoriste priliku.

I neko kaže dijalog.. Hahahahaha..
Što bi reko Dačić: "koga bre vi ovdje lažete"
Kakav dijalog. Nema tu dijaloga, zato i shvaćam ove takse Albanaca, a shvaćam i poziciju Srbije. Vi ste u primirju, kakav dijalog.. A ne smijete da se situacija zakuha, jer će to direktno da utječe na vašu ekonomiju, koja se taman počela da se oporavlja.. A bez ekonomije, nema ni rata. Jedni druge držite za grkljan, i nitko ne pušta.

bunjuel

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.

mirko

pre 5 godina

Da ih nema trebalo bi ih izmisliti, bas me jako zanima ko smislja ovo sto ovaj cita ?
Razmena teritorija ?!
Kako to Srbija sama sa sobom da razmenjuje teritorije, taj deo me zanima jako ?!

Pera

pre 5 godina

Kosovo je reseno '99 a vi sto mi lupate minuse pomirite se s tim, najlakse je pricati kosovo je srbija, nije bilo ni' 91,kad izgubis rat onda mozes samo da se koprcas, kao nas vule sad, da je kosovo ostalo nase sad bi bili druga Makedonija,sve je to prosto ko pasulj, al najlakse je ponavljati kosovo je srbija.

boban

pre 5 godina

podela inda gledamo napred. svi ovi ovde sto misle da ce celo kosovo biti ponovo nase mastaju uzalud. nas narod dole ne zeli da zivi a ovako barem dobijamo nesto. vreme je da jednom u istoriji biramo dobrobit za nas. ovako ce da izgubimo sve. dosta je nacionalizma, tu samo zaista najgori na svetu

asr

pre 5 godina

Hahah.. Ovaj prica sam sa sobom.. Svake dve nedelje, menja misljenje.. Polako ratni zlocinac, jos malo pa ces tamo gde si odavno trebao biti...

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

(alban, 20. januar 2019 14:30)
Tako je. Ni metar otetog Kosova nećete dobiti. Džabe se svadjate izmedju sebe oko tudje teritorije. Ali ti uvek možeš da odeš u USA, praviš rap hitove, kao Dr.Alban junior...

Fudbaler

pre 5 godina

Rusija nije prihvatila ništa ako nije to kompromis, jer KiM neće da odvaja od srbije. hašim Tači nema veze šta priča niti šta piše u Rezoluciji 1244. Sporazum nije priznavanje lažne države Kosovo.

Imam IQ.

pre 5 godina

Провалили да им тло измиче тј главни играч у Србији вееоватно пада са власти,онај што једино зна шта значи Бриселски споразум и разграничење па су добили информацију од страних ментора шта треба да раде и да прихвате барем нешто ... Неће моћи !

mc tavish

pre 5 godina

Taj sporazum obuhvatice i to da se kosovski Albanci mogu slobodno zaposljavati po Srbiji kupovati nekretnine i ostalo Pa za jedno 50 godina opet ce Srbija imati problema sa nekom novom "oslobodilackom vojskom" Albanaca na svojoj teritoriji

bez cenzure

pre 5 godina

Tači bi odavno sa Vučićem rešio kosovsko pitanje, samo ga koči ekstremista Haradinaj
(Ljevoša, 20. januar 2019 14:18)
Taci i Vucic neka dele svoju imovinu a za drugo sve ima sud kad tad.

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Taci govori nesto usta sam ne veruje.
Vreme radi za Srbiju. Kosovo nikad nece postati drzava, jer to nije pravedno.
Ma sta da se desi, na kraju ce pravda pobediti.

filozof

pre 5 godina

Pa mozemo da razgovaramo. Uzimamo katastar u ruke, pa gledamo sta je cije. Najpre cemo da ustanovimo koje su parcele u vlasnistvu SPC, to je crkveno i o tome se ne moze pregovarati. Potom sledi onda ono sto je jos uvek u privatnom vlasnistvu Srba. To je privatna svojina i o tome nema diskusije. Ostaju fabrike i preduzeca za koje cemo uzeti poslovne knjige od 1945 do danas, pa cemo videti ko je u to ulagao, odakle se to finansiralo itd. Drzavnu svojinu cemo gledati prema onome koliki je ukupni porez koji su platili Albanci, a koliko su za razvoj Kosova placali Srbi. E tako. Onda cemo lepo da se razracunamo, pa cemo da vidimo realno sta je vase, a sta nase. Onda cemo se podeliti. Fer?

Solskjaer

pre 5 godina

Путин је све лепо рекао у Београду... А, ти можеш да се правиш луд колико хоћеш !

1244 ТАЧКА !

marsovac

pre 5 godina

Neupucenome ratnom zlocincu, profiteru i kriminalcu Taciju. NE POSTOJE DVE ZEMLJE, DRZAVE, vec samo jedna, SRBIJA. Zapamtite to zauvek, sto pre to shvatite, bolje je za vas.

zigi

pre 5 godina

Да се ухватимо са Вучићем, Тачијем и Харадинајем за руке и запевамо: “All we are saying is give peace a chance!” Пустите религиозни и национални занос, напред за новим миротворцима у доба Водолије!

Ja

pre 5 godina

Kao cto rece Vladimir Vladimorovic Rezolucija SB UN 1244 1000 vojnika i policajaca na teritoriji Kosmeta a ti vidi sta ces.Od razmene tetitorija nista to je sve Srbija.Ne moze se menjati svoje za svoje.

Београђанин

pre 5 godina

Ратни злочинац и криминалац Хашим Тачи једино треба да разговара са српским тужиоцима за ратне злочине и да буде предмет обраде наших безбедносних служби.

Jovan

pre 5 godina

Realno, mi Srbi smo najvise krivi za stanje na Kosovu.Dopustili smo im da nasele istorijska mesta na Kosovu i da postanu velika vecina.To ni jedna normalna drzava ne bi dopustila.Jedino resenje je zamena teritorija.

Невен

pre 5 godina

Тамо где је стигла западноевропска мултиетничност конститутивни народи нису испод 98%... хрватска, косово, федерација бих...

Dane

pre 5 godina

Kako da Rusija ne podrži sporazum koji bi još jednu (tzv) državu poveo ka NATO!? Pa, oni sebi nikad ne bi oprostili ako bi propustili takvu šansu!

room 1408

pre 5 godina

Razmenjivati tudju teritoriju za vas ništa bolje.Za nas ništa gore...Ali šta da se radi.Nama će biti velika pobeda i veliki vas poraz ali u svetu gde su prozori od marmelade a kuće od čokolade....

Govinda

pre 5 godina

Ove sada izjave jasno govore šta je naša vlast radila tokom posete Putina. Ubeđivala ga da ratifikuje sporazum koji se dogovara sa Kosovarima a koji je apsolutno mimo rezolucije 1144, koja treba da je jedini okvir za pregovore. Putin je sam ponovio da je to okvir, ali naša vlast manje mari za narod od Putina. Dok se probudimo neće biti više nikoga oko nas koga poznajemo.

Joca

pre 5 godina

Prva stvar je sto je bilo kakav sporazum pogotovo briselski, protiv Ustava Srbije.
Drugi važan momenat ako se poklanjanje svoje teritorije i ostvari, nekako, to ce biti jasan znak za Rašku i Vojvodinu da pokrenu isti ili sličan scenario a onda smo u problemu i haosu još 30 godina.
Ko nas "vodi" od '90-ih pa do danas, biće izgleda dobro da nam ostane i ona "šljiva" da se nekako zguramo pod nju.
Užas.

Opet se ti salis s nama

pre 5 godina

E svasta! Otme ti zemlju pa ti posle nudi da se menjate, i jos je odusevljen svojom idejom, kao: kako se toga nismo setili? Koje bre dve zemlje?! Aman covece, jedno je sta ti mutis i mastas sa Vucicem, a drugo sta narod srpski misli i oseca.

bb

pre 5 godina

Veoma verovatno da ce se to i dogoditi jer i Rusiji odgovara da tim putem legalizuje Krim a i da se stvori nestabilan balkan.

Ako se to desi, epicentar se prebacuje na Republiku srpsku i entitet gde su hravati koji ce teziti da se pripoje maticnim drzavama. Posledica toga moze da bude da muslimani traze Sandzak, isto tako moguce je da i u vojvodini dodje do teznji pripajanja nacionalnih manjina maticnim drzavama. Jednom reci, pandorina kutija bi se otvorila, sta se dobija i sta se gubi to najbolje znaju politicari.

alban

pre 5 godina

Taci, nema mandat da govori o granicama Kosova, jer mu to ne dozvoljava ustav Kosova. Taci jedino moze svoju privatnu imovinu da da Vucicu ili bilo kome, ali Kosvske granice ne sme da pomeri ni za metar.

igor

pre 5 godina

Haradinaj je veoma stetan po albanski narod. Naime, ci i se da je nas vodja spreman da da i 3 opstine na jugu Srbije za neki mali deo severa KiM, i plus da ih Srbija prizna, da dobiju stolicu u UN... Pa to je nesto cemu albanski narod tezi vekovima i Haradinaj je to spreman da prokocka za par sela na severu. Sa druge strane, mi se odricemo praktino svega, za tih par sela. Ovo je albancima istorijska prilika, ovakav rezim u Srbiji za parnera nece imati jos 100godina.

Mix

pre 5 godina

Ovo je Rugova nudio,samo smo tada imali mnogo vecu teritoriju,nego danas.Nismo imali sluha tada,necemo ni sada.Bice na kraju kako rese velike sile,a to je uvek bilo najgore resenje po Srbiju.

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Nemoze se jedna država cepkati po nacionalnom osnovu a onda tražite da se ono sto ste oteli ne podeli na isti način.
Ali slazem se sa vama da u 21 veku treba da postoji tolerancija i multietničnost pa prema tome, vama autonomija a Kosovo naravno ostaje u sklopu Srbije. Vi se tu ništa ne pitate.

Dijasporac

pre 5 godina

I vi i mi da se selimo odavde. Prokleta zemlja. Nikada na Balkanu mira neće biti. Neko u Rusiju neko u Ameriku i Kanadu, neko u Australiju i Novi Zeland. A ne da se doveka biju bitke zbog desetak idiota iz prošlosti.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Србија не жели у еу и нато.... Неутралност је злато....... Тако да..... Косово и метохија је неотуђив део србије...... А и у уставу је тако......

Govinda

pre 5 godina

Napraviti dogovor sa Kosovarima je imperativ za našu zemlju jer ne možeš živeti sa komšijom u obostranoj mržnji. Međutim svako ko dogovore bazira na platformi koja je mimo međuarodnog sporazuma 1244, radi protiv svoje države i naroda. Da Vučić pregovara u tim okvirima od mene bi prvog imao podršku ali ovako stvar je alarmantna.

Mix

pre 5 godina

Ovo je Rugova nudio,samo smo tada imali mnogo vecu teritoriju,nego danas.Nismo imali sluha tada,necemo ni sada.Bice na kraju kako rese velike sile,a to je uvek bilo najgore resenje po Srbiju.

Pera

pre 5 godina

Kosovo je reseno '99 a vi sto mi lupate minuse pomirite se s tim, najlakse je pricati kosovo je srbija, nije bilo ni' 91,kad izgubis rat onda mozes samo da se koprcas, kao nas vule sad, da je kosovo ostalo nase sad bi bili druga Makedonija,sve je to prosto ko pasulj, al najlakse je ponavljati kosovo je srbija.

asr

pre 5 godina

Hahah.. Ovaj prica sam sa sobom.. Svake dve nedelje, menja misljenje.. Polako ratni zlocinac, jos malo pa ces tamo gde si odavno trebao biti...

Solskjaer

pre 5 godina

Путин је све лепо рекао у Београду... А, ти можеш да се правиш луд колико хоћеш !

1244 ТАЧКА !

Београђанин

pre 5 godina

Ратни злочинац и криминалац Хашим Тачи једино треба да разговара са српским тужиоцима за ратне злочине и да буде предмет обраде наших безбедносних служби.

Ja

pre 5 godina

Kao cto rece Vladimir Vladimorovic Rezolucija SB UN 1244 1000 vojnika i policajaca na teritoriji Kosmeta a ti vidi sta ces.Od razmene tetitorija nista to je sve Srbija.Ne moze se menjati svoje za svoje.

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Nemoze se jedna država cepkati po nacionalnom osnovu a onda tražite da se ono sto ste oteli ne podeli na isti način.
Ali slazem se sa vama da u 21 veku treba da postoji tolerancija i multietničnost pa prema tome, vama autonomija a Kosovo naravno ostaje u sklopu Srbije. Vi se tu ništa ne pitate.

Jovan

pre 5 godina

Realno, mi Srbi smo najvise krivi za stanje na Kosovu.Dopustili smo im da nasele istorijska mesta na Kosovu i da postanu velika vecina.To ni jedna normalna drzava ne bi dopustila.Jedino resenje je zamena teritorija.

Невен

pre 5 godina

Тамо где је стигла западноевропска мултиетничност конститутивни народи нису испод 98%... хрватска, косово, федерација бих...

alban

pre 5 godina

Taci, nema mandat da govori o granicama Kosova, jer mu to ne dozvoljava ustav Kosova. Taci jedino moze svoju privatnu imovinu da da Vucicu ili bilo kome, ali Kosvske granice ne sme da pomeri ni za metar.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

(alban, 20. januar 2019 14:30)
Tako je. Ni metar otetog Kosova nećete dobiti. Džabe se svadjate izmedju sebe oko tudje teritorije. Ali ti uvek možeš da odeš u USA, praviš rap hitove, kao Dr.Alban junior...

Opet se ti salis s nama

pre 5 godina

E svasta! Otme ti zemlju pa ti posle nudi da se menjate, i jos je odusevljen svojom idejom, kao: kako se toga nismo setili? Koje bre dve zemlje?! Aman covece, jedno je sta ti mutis i mastas sa Vucicem, a drugo sta narod srpski misli i oseca.

filozof

pre 5 godina

Pa mozemo da razgovaramo. Uzimamo katastar u ruke, pa gledamo sta je cije. Najpre cemo da ustanovimo koje su parcele u vlasnistvu SPC, to je crkveno i o tome se ne moze pregovarati. Potom sledi onda ono sto je jos uvek u privatnom vlasnistvu Srba. To je privatna svojina i o tome nema diskusije. Ostaju fabrike i preduzeca za koje cemo uzeti poslovne knjige od 1945 do danas, pa cemo videti ko je u to ulagao, odakle se to finansiralo itd. Drzavnu svojinu cemo gledati prema onome koliki je ukupni porez koji su platili Albanci, a koliko su za razvoj Kosova placali Srbi. E tako. Onda cemo lepo da se razracunamo, pa cemo da vidimo realno sta je vase, a sta nase. Onda cemo se podeliti. Fer?

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Taci govori nesto usta sam ne veruje.
Vreme radi za Srbiju. Kosovo nikad nece postati drzava, jer to nije pravedno.
Ma sta da se desi, na kraju ce pravda pobediti.

Fudbaler

pre 5 godina

Rusija nije prihvatila ništa ako nije to kompromis, jer KiM neće da odvaja od srbije. hašim Tači nema veze šta priča niti šta piše u Rezoluciji 1244. Sporazum nije priznavanje lažne države Kosovo.

marsovac

pre 5 godina

Neupucenome ratnom zlocincu, profiteru i kriminalcu Taciju. NE POSTOJE DVE ZEMLJE, DRZAVE, vec samo jedna, SRBIJA. Zapamtite to zauvek, sto pre to shvatite, bolje je za vas.

Dijasporac

pre 5 godina

I vi i mi da se selimo odavde. Prokleta zemlja. Nikada na Balkanu mira neće biti. Neko u Rusiju neko u Ameriku i Kanadu, neko u Australiju i Novi Zeland. A ne da se doveka biju bitke zbog desetak idiota iz prošlosti.

Nok

pre 5 godina

Kakva razmena teritorije? Uzmu ti teritoriju, pa onda te uaslovljavaju da razmenjuješ sa već okupiranom teritorijom!? Ovo samo lud čovek mome prihvatiti, pritom su Preševo i Bujanovac strateški kako bitni, tu je koridor 10, autoput i kontrola graničnog prelaza.

igor

pre 5 godina

Haradinaj je veoma stetan po albanski narod. Naime, ci i se da je nas vodja spreman da da i 3 opstine na jugu Srbije za neki mali deo severa KiM, i plus da ih Srbija prizna, da dobiju stolicu u UN... Pa to je nesto cemu albanski narod tezi vekovima i Haradinaj je to spreman da prokocka za par sela na severu. Sa druge strane, mi se odricemo praktino svega, za tih par sela. Ovo je albancima istorijska prilika, ovakav rezim u Srbiji za parnera nece imati jos 100godina.

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Србија не жели у еу и нато.... Неутралност је злато....... Тако да..... Косово и метохија је неотуђив део србије...... А и у уставу је тако......

bunjuel

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.

mirko

pre 5 godina

Da ih nema trebalo bi ih izmisliti, bas me jako zanima ko smislja ovo sto ovaj cita ?
Razmena teritorija ?!
Kako to Srbija sama sa sobom da razmenjuje teritorije, taj deo me zanima jako ?!

Dane

pre 5 godina

Kako da Rusija ne podrži sporazum koji bi još jednu (tzv) državu poveo ka NATO!? Pa, oni sebi nikad ne bi oprostili ako bi propustili takvu šansu!

Govinda

pre 5 godina

Ove sada izjave jasno govore šta je naša vlast radila tokom posete Putina. Ubeđivala ga da ratifikuje sporazum koji se dogovara sa Kosovarima a koji je apsolutno mimo rezolucije 1144, koja treba da je jedini okvir za pregovore. Putin je sam ponovio da je to okvir, ali naša vlast manje mari za narod od Putina. Dok se probudimo neće biti više nikoga oko nas koga poznajemo.

Ante

pre 5 godina

Gordijski čvor. Ko ovo riješi, ja bi mu dao nobelovu nagradu za mir, al u pretplatu na 10 godina.
Alo bre. Srbima je Kosovo Srbija, a za više od pola svijeta je Kosovo - Kosovo, pogotovo zapadne zemlje, gdje Srbija kao želi da ide.
Tači bi dogovor, da Srbija da Preševsku dolinu, a oni mooožda par sela na sjeveru Kosova. Vjerovatno bi isti dan buknuli neredi i u Sanđaku, da iskoriste priliku.

I neko kaže dijalog.. Hahahahaha..
Što bi reko Dačić: "koga bre vi ovdje lažete"
Kakav dijalog. Nema tu dijaloga, zato i shvaćam ove takse Albanaca, a shvaćam i poziciju Srbije. Vi ste u primirju, kakav dijalog.. A ne smijete da se situacija zakuha, jer će to direktno da utječe na vašu ekonomiju, koja se taman počela da se oporavlja.. A bez ekonomije, nema ni rata. Jedni druge držite za grkljan, i nitko ne pušta.

manga

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.
(bunjuel, 20. januar 2019 16:11)

Teoretski mogu da se složim sa tobom, jer su upravo to uradili drugi narodi protiv nas, a i mi pre 100 godina, ali u današnje vreme sa ovim saznanjima i informacijama meni su sveta samo moja deca a ne Kosovo, a mislim da sam i ja njima potreban. Pre 20 godina bih i ja bio u prvim redovima za odbranu ali danas kad vidim koliko je časnih ljudi izgubilo živote... Za šta? Za koga?

ej bre

pre 5 godina

Vucica Ustav drzi za jaja. Ne moze da poklanja ni Prizren ni Presevo. Moze da pokloni samo stan u Beogradu dobijen u najtezim trenucima za Srbiju!

bez cenzure

pre 5 godina

Tači bi odavno sa Vučićem rešio kosovsko pitanje, samo ga koči ekstremista Haradinaj
(Ljevoša, 20. januar 2019 14:18)
Taci i Vucic neka dele svoju imovinu a za drugo sve ima sud kad tad.

bb

pre 5 godina

Veoma verovatno da ce se to i dogoditi jer i Rusiji odgovara da tim putem legalizuje Krim a i da se stvori nestabilan balkan.

Ako se to desi, epicentar se prebacuje na Republiku srpsku i entitet gde su hravati koji ce teziti da se pripoje maticnim drzavama. Posledica toga moze da bude da muslimani traze Sandzak, isto tako moguce je da i u vojvodini dodje do teznji pripajanja nacionalnih manjina maticnim drzavama. Jednom reci, pandorina kutija bi se otvorila, sta se dobija i sta se gubi to najbolje znaju politicari.

Serbia

pre 5 godina

Proveravate puls naroda.Kako bi ti Taci voleo da dobijes parce srpske zemlje koja Vam nikada nije pripadala niti ce ikad pripasti.Samo se ti nadaj.Od toga posla nema nista.Ustav je veoma jasan.Ko ne postuje Ustav R.Srbije ostavka.Druge nema.

eltonnos

pre 5 godina

Pa daj bože da se to već jednom reši,Ljudi, treba da shvatite da ovo mora jednom da se okonča, isto tako morate da shvatite da su Albanci deo Kosova, ne možete da celo vreme ponavljate "Kosovo je Srbija" i da zamišljate da je tu došao neko na goste! Nije to tako, prihvatite to već jednom ! Ceo svet gleda da se unapredi, da prosperira, da dostigne zdravu ekonomiju i blagostanje,i verujem da većina srba i albanaca isto to hoće. Ali ovo MORA jednom da se okonća.... DOSTA JE BRE VIŠE.....HOĆU BRE NORMALNO DA ŽIVIM !!!

room 1408

pre 5 godina

Razmenjivati tudju teritoriju za vas ništa bolje.Za nas ništa gore...Ali šta da se radi.Nama će biti velika pobeda i veliki vas poraz ali u svetu gde su prozori od marmelade a kuće od čokolade....

boban

pre 5 godina

podela inda gledamo napred. svi ovi ovde sto misle da ce celo kosovo biti ponovo nase mastaju uzalud. nas narod dole ne zeli da zivi a ovako barem dobijamo nesto. vreme je da jednom u istoriji biramo dobrobit za nas. ovako ce da izgubimo sve. dosta je nacionalizma, tu samo zaista najgori na svetu

Joca

pre 5 godina

Prva stvar je sto je bilo kakav sporazum pogotovo briselski, protiv Ustava Srbije.
Drugi važan momenat ako se poklanjanje svoje teritorije i ostvari, nekako, to ce biti jasan znak za Rašku i Vojvodinu da pokrenu isti ili sličan scenario a onda smo u problemu i haosu još 30 godina.
Ko nas "vodi" od '90-ih pa do danas, biće izgleda dobro da nam ostane i ona "šljiva" da se nekako zguramo pod nju.
Užas.

Imam IQ.

pre 5 godina

Провалили да им тло измиче тј главни играч у Србији вееоватно пада са власти,онај што једино зна шта значи Бриселски споразум и разграничење па су добили информацију од страних ментора шта треба да раде и да прихвате барем нешто ... Неће моћи !

mc tavish

pre 5 godina

Taj sporazum obuhvatice i to da se kosovski Albanci mogu slobodno zaposljavati po Srbiji kupovati nekretnine i ostalo Pa za jedno 50 godina opet ce Srbija imati problema sa nekom novom "oslobodilackom vojskom" Albanaca na svojoj teritoriji

srbocrnogorac

pre 5 godina

To je vec dogovoreno. Srbija dobija 4 opstine na severu Kosova,albanci dobijaju veci deo Preseva,do autoputa,ali ne i autoput. Specijalni status za manastire. Ukratko..

zigi

pre 5 godina

Да се ухватимо са Вучићем, Тачијем и Харадинајем за руке и запевамо: “All we are saying is give peace a chance!” Пустите религиозни и национални занос, напред за новим миротворцима у доба Водолије!

Govinda

pre 5 godina

Napraviti dogovor sa Kosovarima je imperativ za našu zemlju jer ne možeš živeti sa komšijom u obostranoj mržnji. Međutim svako ko dogovore bazira na platformi koja je mimo međuarodnog sporazuma 1244, radi protiv svoje države i naroda. Da Vučić pregovara u tim okvirima od mene bi prvog imao podršku ali ovako stvar je alarmantna.

Pera

pre 5 godina

Kosovo je reseno '99 a vi sto mi lupate minuse pomirite se s tim, najlakse je pricati kosovo je srbija, nije bilo ni' 91,kad izgubis rat onda mozes samo da se koprcas, kao nas vule sad, da je kosovo ostalo nase sad bi bili druga Makedonija,sve je to prosto ko pasulj, al najlakse je ponavljati kosovo je srbija.

Dijasporac

pre 5 godina

I vi i mi da se selimo odavde. Prokleta zemlja. Nikada na Balkanu mira neće biti. Neko u Rusiju neko u Ameriku i Kanadu, neko u Australiju i Novi Zeland. A ne da se doveka biju bitke zbog desetak idiota iz prošlosti.

Opet se ti salis s nama

pre 5 godina

E svasta! Otme ti zemlju pa ti posle nudi da se menjate, i jos je odusevljen svojom idejom, kao: kako se toga nismo setili? Koje bre dve zemlje?! Aman covece, jedno je sta ti mutis i mastas sa Vucicem, a drugo sta narod srpski misli i oseca.

Imam IQ.

pre 5 godina

Провалили да им тло измиче тј главни играч у Србији вееоватно пада са власти,онај што једино зна шта значи Бриселски споразум и разграничење па су добили информацију од страних ментора шта треба да раде и да прихвате барем нешто ... Неће моћи !

Joca

pre 5 godina

Prva stvar je sto je bilo kakav sporazum pogotovo briselski, protiv Ustava Srbije.
Drugi važan momenat ako se poklanjanje svoje teritorije i ostvari, nekako, to ce biti jasan znak za Rašku i Vojvodinu da pokrenu isti ili sličan scenario a onda smo u problemu i haosu još 30 godina.
Ko nas "vodi" od '90-ih pa do danas, biće izgleda dobro da nam ostane i ona "šljiva" da se nekako zguramo pod nju.
Užas.

bez cenzure

pre 5 godina

Tači bi odavno sa Vučićem rešio kosovsko pitanje, samo ga koči ekstremista Haradinaj
(Ljevoša, 20. januar 2019 14:18)
Taci i Vucic neka dele svoju imovinu a za drugo sve ima sud kad tad.

igor

pre 5 godina

Haradinaj je veoma stetan po albanski narod. Naime, ci i se da je nas vodja spreman da da i 3 opstine na jugu Srbije za neki mali deo severa KiM, i plus da ih Srbija prizna, da dobiju stolicu u UN... Pa to je nesto cemu albanski narod tezi vekovima i Haradinaj je to spreman da prokocka za par sela na severu. Sa druge strane, mi se odricemo praktino svega, za tih par sela. Ovo je albancima istorijska prilika, ovakav rezim u Srbiji za parnera nece imati jos 100godina.

Dane

pre 5 godina

Kako da Rusija ne podrži sporazum koji bi još jednu (tzv) državu poveo ka NATO!? Pa, oni sebi nikad ne bi oprostili ako bi propustili takvu šansu!

room 1408

pre 5 godina

Razmenjivati tudju teritoriju za vas ništa bolje.Za nas ništa gore...Ali šta da se radi.Nama će biti velika pobeda i veliki vas poraz ali u svetu gde su prozori od marmelade a kuće od čokolade....

manga

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.
(bunjuel, 20. januar 2019 16:11)

Teoretski mogu da se složim sa tobom, jer su upravo to uradili drugi narodi protiv nas, a i mi pre 100 godina, ali u današnje vreme sa ovim saznanjima i informacijama meni su sveta samo moja deca a ne Kosovo, a mislim da sam i ja njima potreban. Pre 20 godina bih i ja bio u prvim redovima za odbranu ali danas kad vidim koliko je časnih ljudi izgubilo živote... Za šta? Za koga?

Govinda

pre 5 godina

Ove sada izjave jasno govore šta je naša vlast radila tokom posete Putina. Ubeđivala ga da ratifikuje sporazum koji se dogovara sa Kosovarima a koji je apsolutno mimo rezolucije 1144, koja treba da je jedini okvir za pregovore. Putin je sam ponovio da je to okvir, ali naša vlast manje mari za narod od Putina. Dok se probudimo neće biti više nikoga oko nas koga poznajemo.

bb

pre 5 godina

Veoma verovatno da ce se to i dogoditi jer i Rusiji odgovara da tim putem legalizuje Krim a i da se stvori nestabilan balkan.

Ako se to desi, epicentar se prebacuje na Republiku srpsku i entitet gde su hravati koji ce teziti da se pripoje maticnim drzavama. Posledica toga moze da bude da muslimani traze Sandzak, isto tako moguce je da i u vojvodini dodje do teznji pripajanja nacionalnih manjina maticnim drzavama. Jednom reci, pandorina kutija bi se otvorila, sta se dobija i sta se gubi to najbolje znaju politicari.

mc tavish

pre 5 godina

Taj sporazum obuhvatice i to da se kosovski Albanci mogu slobodno zaposljavati po Srbiji kupovati nekretnine i ostalo Pa za jedno 50 godina opet ce Srbija imati problema sa nekom novom "oslobodilackom vojskom" Albanaca na svojoj teritoriji

Govinda

pre 5 godina

Napraviti dogovor sa Kosovarima je imperativ za našu zemlju jer ne možeš živeti sa komšijom u obostranoj mržnji. Međutim svako ko dogovore bazira na platformi koja je mimo međuarodnog sporazuma 1244, radi protiv svoje države i naroda. Da Vučić pregovara u tim okvirima od mene bi prvog imao podršku ali ovako stvar je alarmantna.

srbocrnogorac

pre 5 godina

To je vec dogovoreno. Srbija dobija 4 opstine na severu Kosova,albanci dobijaju veci deo Preseva,do autoputa,ali ne i autoput. Specijalni status za manastire. Ukratko..

zigi

pre 5 godina

Да се ухватимо са Вучићем, Тачијем и Харадинајем за руке и запевамо: “All we are saying is give peace a chance!” Пустите религиозни и национални занос, напред за новим миротворцима у доба Водолије!

eltonnos

pre 5 godina

Pa daj bože da se to već jednom reši,Ljudi, treba da shvatite da ovo mora jednom da se okonča, isto tako morate da shvatite da su Albanci deo Kosova, ne možete da celo vreme ponavljate "Kosovo je Srbija" i da zamišljate da je tu došao neko na goste! Nije to tako, prihvatite to već jednom ! Ceo svet gleda da se unapredi, da prosperira, da dostigne zdravu ekonomiju i blagostanje,i verujem da većina srba i albanaca isto to hoće. Ali ovo MORA jednom da se okonća.... DOSTA JE BRE VIŠE.....HOĆU BRE NORMALNO DA ŽIVIM !!!

boban

pre 5 godina

podela inda gledamo napred. svi ovi ovde sto misle da ce celo kosovo biti ponovo nase mastaju uzalud. nas narod dole ne zeli da zivi a ovako barem dobijamo nesto. vreme je da jednom u istoriji biramo dobrobit za nas. ovako ce da izgubimo sve. dosta je nacionalizma, tu samo zaista najgori na svetu

bunjuel

pre 5 godina

samo vojska, vojska i diplomatija, i kupovina vremena dok ne dođe trenutak. Jedini način rešavanja kosovskog pitanja je oslobođenje, a to se radi silom na Kosovu i diplomatski u svetu.

ej bre

pre 5 godina

Vucica Ustav drzi za jaja. Ne moze da poklanja ni Prizren ni Presevo. Moze da pokloni samo stan u Beogradu dobijen u najtezim trenucima za Srbiju!

Jovan

pre 5 godina

Realno, mi Srbi smo najvise krivi za stanje na Kosovu.Dopustili smo im da nasele istorijska mesta na Kosovu i da postanu velika vecina.To ni jedna normalna drzava ne bi dopustila.Jedino resenje je zamena teritorija.

Solskjaer

pre 5 godina

Путин је све лепо рекао у Београду... А, ти можеш да се правиш луд колико хоћеш !

1244 ТАЧКА !

mirko

pre 5 godina

Da ih nema trebalo bi ih izmisliti, bas me jako zanima ko smislja ovo sto ovaj cita ?
Razmena teritorija ?!
Kako to Srbija sama sa sobom da razmenjuje teritorije, taj deo me zanima jako ?!

ИБАРСКА ЛАСИЦА

pre 5 godina

Србија не жели у еу и нато.... Неутралност је злато....... Тако да..... Косово и метохија је неотуђив део србије...... А и у уставу је тако......

Ante

pre 5 godina

Gordijski čvor. Ko ovo riješi, ja bi mu dao nobelovu nagradu za mir, al u pretplatu na 10 godina.
Alo bre. Srbima je Kosovo Srbija, a za više od pola svijeta je Kosovo - Kosovo, pogotovo zapadne zemlje, gdje Srbija kao želi da ide.
Tači bi dogovor, da Srbija da Preševsku dolinu, a oni mooožda par sela na sjeveru Kosova. Vjerovatno bi isti dan buknuli neredi i u Sanđaku, da iskoriste priliku.

I neko kaže dijalog.. Hahahahaha..
Što bi reko Dačić: "koga bre vi ovdje lažete"
Kakav dijalog. Nema tu dijaloga, zato i shvaćam ove takse Albanaca, a shvaćam i poziciju Srbije. Vi ste u primirju, kakav dijalog.. A ne smijete da se situacija zakuha, jer će to direktno da utječe na vašu ekonomiju, koja se taman počela da se oporavlja.. A bez ekonomije, nema ni rata. Jedni druge držite za grkljan, i nitko ne pušta.

Serbia

pre 5 godina

Proveravate puls naroda.Kako bi ti Taci voleo da dobijes parce srpske zemlje koja Vam nikada nije pripadala niti ce ikad pripasti.Samo se ti nadaj.Od toga posla nema nista.Ustav je veoma jasan.Ko ne postuje Ustav R.Srbije ostavka.Druge nema.

alban

pre 5 godina

Taci, nema mandat da govori o granicama Kosova, jer mu to ne dozvoljava ustav Kosova. Taci jedino moze svoju privatnu imovinu da da Vucicu ili bilo kome, ali Kosvske granice ne sme da pomeri ni za metar.

asr

pre 5 godina

Hahah.. Ovaj prica sam sa sobom.. Svake dve nedelje, menja misljenje.. Polako ratni zlocinac, jos malo pa ces tamo gde si odavno trebao biti...

marsovac

pre 5 godina

Neupucenome ratnom zlocincu, profiteru i kriminalcu Taciju. NE POSTOJE DVE ZEMLJE, DRZAVE, vec samo jedna, SRBIJA. Zapamtite to zauvek, sto pre to shvatite, bolje je za vas.

Mix

pre 5 godina

Ovo je Rugova nudio,samo smo tada imali mnogo vecu teritoriju,nego danas.Nismo imali sluha tada,necemo ni sada.Bice na kraju kako rese velike sile,a to je uvek bilo najgore resenje po Srbiju.

filozof

pre 5 godina

Pa mozemo da razgovaramo. Uzimamo katastar u ruke, pa gledamo sta je cije. Najpre cemo da ustanovimo koje su parcele u vlasnistvu SPC, to je crkveno i o tome se ne moze pregovarati. Potom sledi onda ono sto je jos uvek u privatnom vlasnistvu Srba. To je privatna svojina i o tome nema diskusije. Ostaju fabrike i preduzeca za koje cemo uzeti poslovne knjige od 1945 do danas, pa cemo videti ko je u to ulagao, odakle se to finansiralo itd. Drzavnu svojinu cemo gledati prema onome koliki je ukupni porez koji su platili Albanci, a koliko su za razvoj Kosova placali Srbi. E tako. Onda cemo lepo da se razracunamo, pa cemo da vidimo realno sta je vase, a sta nase. Onda cemo se podeliti. Fer?

sin lovca na medvede

pre 5 godina

Taci govori nesto usta sam ne veruje.
Vreme radi za Srbiju. Kosovo nikad nece postati drzava, jer to nije pravedno.
Ma sta da se desi, na kraju ce pravda pobediti.

Nok

pre 5 godina

Kakva razmena teritorije? Uzmu ti teritoriju, pa onda te uaslovljavaju da razmenjuješ sa već okupiranom teritorijom!? Ovo samo lud čovek mome prihvatiti, pritom su Preševo i Bujanovac strateški kako bitni, tu je koridor 10, autoput i kontrola graničnog prelaza.

Невен

pre 5 godina

Тамо где је стигла западноевропска мултиетничност конститутивни народи нису испод 98%... хрватска, косово, федерација бих...

Ja

pre 5 godina

Kao cto rece Vladimir Vladimorovic Rezolucija SB UN 1244 1000 vojnika i policajaca na teritoriji Kosmeta a ti vidi sta ces.Od razmene tetitorija nista to je sve Srbija.Ne moze se menjati svoje za svoje.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

(alban, 20. januar 2019 14:30)
Tako je. Ni metar otetog Kosova nećete dobiti. Džabe se svadjate izmedju sebe oko tudje teritorije. Ali ti uvek možeš da odeš u USA, praviš rap hitove, kao Dr.Alban junior...

Fudbaler

pre 5 godina

Rusija nije prihvatila ništa ako nije to kompromis, jer KiM neće da odvaja od srbije. hašim Tači nema veze šta priča niti šta piše u Rezoluciji 1244. Sporazum nije priznavanje lažne države Kosovo.

Београђанин

pre 5 godina

Ратни злочинац и криминалац Хашим Тачи једино треба да разговара са српским тужиоцима за ратне злочине и да буде предмет обраде наших безбедносних служби.

Licemeri sa CNN-a

pre 5 godina

Nemoze se jedna država cepkati po nacionalnom osnovu a onda tražite da se ono sto ste oteli ne podeli na isti način.
Ali slazem se sa vama da u 21 veku treba da postoji tolerancija i multietničnost pa prema tome, vama autonomija a Kosovo naravno ostaje u sklopu Srbije. Vi se tu ništa ne pitate.