Petak, 18.01.2019.

07:17

Pentagon "u panici": Rusi raspoređuju rakete bez presedana

Rusija raspoređuje rakete čiji su domet, visina i brzina bez presedana, navodi se u izveštaju Pentagona o američkoj protivraketnoj odbrani, prenosi <a href="https://rs-lat.sputniknews.com/rusija/201901171118547040-Rusija-pentagon/" class="text-link" target= "_blank">Sputnjik</a>.

Izvor: Sputnjik

Pentagon "u panici": Rusi rasporeðuju rakete bez presedana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Ciga hvali svoga konja

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
(koca, 18. januar 2019 12:23)

Последња реченица кључна, само да се прода...
(Gepard, 18. januar 2019 12:23)

U prvoj recenici je sve jasno - Sputnjik

jasdf

pre 5 godina

@UDBA
Rusija nikada nije imala saveznike na zapadu? A nije li bila u savezu sa Engleskom, Pruskom i Austrijom kako bi napala Francusku?

pesadinac

pre 5 godina

Samo plase i prete Ruskim raketama kako bi naterali Nemce i ostale potcinjene iz Evrope da odrese kesu i kupe sto vise njihovog oruzja.

jasdf

pre 5 godina

@aleksa pufta
Za Kinu nema podataka, ali ako uporedis izdavanja za vojsku Rusije i SAD videces da su ona veca u Rusiji. SAD je bogatija zemlja pa u apsolutnim ciframa to iznosi vise, ali budzetski izdatci su veci u Rusiji. Za nauku je obrnuto, o standardu ne vredi pricati.

koca

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
On je dodao da prioritet Pentagona treba da bude prodaja saveznika američkih sistema PRO i tehnologija povezanih sa njima
Znači kupujte naše oružije inače ste nagrabusili.
Haha, toliko providno da više ni dete ne može. Da poveruje u to.

Mare

pre 5 godina

Rusi rasporedjuju rakete u svojim granicama, dakle u svojoj drzavi, a Amerikanci rasporedjuju svoje rakete hiljadama kilometara od Amerike, i to na pragu Rusije. O onda su oni u panici, zamisli.

Ага

pre 5 godina

Преноси Спутњик, све је речено. Комунизам је унаказио онакву Русију која је била светионик науке, уметности... спали су на то да умеју да направе само оружје, а народ гладан.

Vlajko

pre 5 godina

Ameri su carevi. Sa svima su se zakrvili, nema koga nisu oštetili a odbrambene sisteme postavljaju u zemljama bivšeg istočnog bloka koje su ušle u Nato, pa će ne daj Bože sukoba, one prve i najviše nadrljati. Ali to je cena kada sadiš tikve sa svakim.

Aki

pre 5 godina

Mogli ste slobodno da objavite samo poslednju recenicu. Otprilike, strasni Rusi zele da napadnu Ameriku, pitanje je dana, ali ako saveznici kupe najnovije americke sisteme PVO, to se nece dogoditi. Pozurite, ponuda je ogranicena, pozovite odmah.

Petar

pre 5 godina

Zamisli da Rusija napravi PVO sisteme na Kubi i u Meksiku kao sto su npr za vreme hladnog rata imala na Kubi. Pa to bi takav haos nastao a pisao bi se izkljucivo o tome kako agresivna Rusija zeli da napadne Ameriku. A kad Amerika to isto uradi u Romuniji, Polskoj, jos malo pa Ukrajini, to je sve normalno, brani se od agresivne Rusije..

Anti rus

pre 5 godina

E baš su se prepali , odlična prilika za još para u vojnom proračunu i još više saveznika koji bježe od rusa. Samo sankcije i jeftini energenti, džabe im tada rakete opet će propasti i nadat je se veselom građanskom ratu.

Vladimir

pre 5 godina

Haha, koje gluposti, Pentagon u panici LOL??? I to još javlja ruska agencija naravno da se prikaže kako je Putinov militantni stav ispravan put i kako je Rusija velika i slična propaganda. Rusiju će ova nova utrka naoružavanja i demonstracije sile iscrpiti kao što je to iscrpilo i Sovjetski Savez 80-ih. Rusija ima GDP manji (!!!) od jedne Italije i nema nikakve šanse vojno parirati SAD-u i samo će se istrošiti. Rubalj je devalvirao za skoro pola, GDP Rusije je pao a ionako se temelji pretežito na izvozu energenata. Bilo kako bilo, Rusija će izvući deblji kraj, međutim državna propaganda ima zadaću da sve to prikazuje drugačije nego što uistinu jeste.

Bob Barkli

pre 5 godina

Zamisli, rasporedjuju rakete po svojoj teritoriji. Ma, kako ih nije sramota? Trebalo bi da rade to kako i vi radite, da svuda po svetu postave i priblize vam se svojim raketama do granice....

Mujo11

pre 5 godina

Rusi raspoređuju rakete bez presedana! Nato i SAD isto rasporedjuju rakete oko Rusije protiv Irana! Japan je ogorcen, nemiran, zbog neke tamo daleke ostrve! Turska priprema svoje tenkove za napad protiv jadne Sirije i Kurdistana, ali ne znamo kada, kuda i gdje ce zavrsiti one ako napadaju...?SAD je najavio povlacenje svoje trupe iz Sirije, ali njihove avione bombarduje neke ciljeve tamo...!Kina kao da cuti i hladno gleda na sve ovo sto se desava, i ako i ona nije bas mirna u svoju usku kosulju...!
Dosadno od ove svakodnevne pretnje i na ovaj zimski dan, i ako ovdje, gdje zivim ja, je hladno(minus 10 stepeni,ali lep dan, sunce sija! Obican zimski dan!

Miloš

pre 5 godina

Nista cudno pa Putin im je to lepo rekao 2015 ili 2016, Rusija ce morati da razvija novo ofanzivno oruzije jer Amerika do stita da odustane nece. Rusija cak i da hoce da razvije slican stit ne moze jer nema svoju Poljsku i Rumuniju, plus razvoj takvog stita kosta mnogo vise nego modernizacija ofanzivnog naoruzanja.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Bolesnog li sistema. Nikako da shvate da ima država kojima ne mogu ništa i koje ne mogu da pokore. Jednostavno prihvatite da ima nacija koje su ravnopravne sa vama, pa da lakne čovečanstvu.

jabreja

pre 5 godina

Aha, u zadnjoj recenici je uzrok "straha"! >Prodavanje saveznicima...<
A Rusija, Kina, Koreja, Iran.., bas bezobrazne, instaliraju rakete u Kanadi, Meksiku, Kubi, Karibima...
Posto su Rumunija i Poljska na drugoj strani globusa od Rusije, onda i ne ugrozavaju Rusiju?!

chicha

pre 5 godina

Sto ce reci da Amerikancima nije cilj da zastite svoje saveznike, kao sto su Poljska i Rumunija, vec da sto vise raketa obore pre nego sto dodju do SAD. Srbija nikada ne bi smela da odustane od svoje neutralnosti jer ako se, ne daj boze, dzinovi pobiju jedini koji ce ozbiljno nastradati bice njihovi patuljci.

misko

pre 5 godina

Jadni ovi Amerikanci svi ih prešišaše u naoružanju i vojnim tehnologijama i to ne samo Rusi i Kinezi nego i Iranci,Severno Koreanci.Moraće mnogo više para da ulože u razvoj i proizvodnju novih oružja i razmeštanju istih po Evropi koju će ista i da plati.

UDBA

pre 5 godina

Rusija nikad u istoriji nije imala saveznike na zapadu i u Evropi vec samo neprijatelje i krvnike od Engleza do Svedjana, Poljaka i Finaca do na jugu Turaka, svi su pokusali da je osvoje, a na kraju ce najvecu cijenu da plate Rumuni (i naravno Poljaci po zasluzi) SSSR je (predvodjen NE-Rusima) najvecu gresku napravio sto nije pokorio vojno i zarobio zapad onda kad je mogao jer drugo ni ne zasluzuju!

aca

pre 5 godina

Kako vam vise nije zao.Stalno su u strahu,haosu,panici,propadaju,stoje mirno…Ok, mozda ne bas stalno ali bar jedanput mesecno.Gde ce vam dusa...

BOSS

pre 5 godina

Vidis kako su pametne SAD oni su rakete postavili u Poljsku i Rumuniju,da ih cuvaju u slucaju napada Irana sa nuklearkom. Sada posto ovi iz Irana znaju da ce im ovi oborit rakete tu,prvo ce onda gadjat Rumuniju i Poljsku,a ako prezive onda ce udarit SAD. Svaka cast ameri,vi bi ste ovog trenutka nasli 50 zemalja koje bi pristale na potpuno unistenje,samo da vvama kisa i jaki grad ne bi padali. :))) Kapa dolje i veliki respekt za vas,a za ove sto bi to sve ucinjeli nemam komentar.

dr evil

pre 5 godina

moskva rasporedjuje oruzje iskljucivo na svojoj teritoriji za razliku od amerike. za prihvatanje te cinjenice ne treba biti rusofil, vec samo ovjektivan.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Najveci problem SAD je korumpiranost njihovog establismenta i alavost vojnog lobija.
Oni jednostavno sve sto vredi 10 miliona dolara prodaju drzavi za 100 miliona i zato SAD kaska za Rusijom i Kinom u napredovanju tj oni sa mnogo manje para postizu fantasticne rezultate.
Nije sporno da SAD mogu da svet uniste 30 puta u Rusija ili Kina samo 5 puta ali jednostavno SAD daju nepotrebno veliki novac vojsci umesto da ulazu u nauku i standard gradjana cime bi se relaksirala trka u naoruzanju.
Vojni lobi takodje fabrikuje tenziju i neprijatelje SAD na sve strane ne bi li ta ogromna davanja se povecala.

XXL

pre 5 godina

Koliko je Amerika indoktrirana - ubijanjem. Neprijatelj joj je svako ko se brani ili kako oni vole da kažu - ko nije sa nama taj je protiv nas. Mada bi značenje tih reči pre bilo - ko nije potčinjen nama taj nam je neprijatelj.

Iznerviranko

pre 5 godina

To što rade Rusi je prirodna logična reakcija na poteze Amerike, tako da sami ste krivi. I kera kad sateraš u ćošak, uješće koliko god bio mali.

Roćevac

pre 5 godina

Jaoj, jadni ameri. Samo da se branei ništa više.Njihove rakete u Rumuniji Poljskoj i gde još su samo odbrambene i to od Irana i Severne Koreje. Priče za malu decu u koje ni deca više ne veruju.

marinko M

pre 5 godina

Дал је вама добро? Параноја, агресија, оптуживање... тражење и прављење непријатеља, успешно ширење страха, па и панике, све до интервенција и ратова. Причам наравно о Ујка Сему

besni

pre 5 godina

USA ima super smisao za uzimanje para od senatora! Viču kako Rusi imaju ovakve, onakve rakete pa oni moraju imati isto jer ih strah!!! Bravo

direwolf

pre 5 godina

Rusija rasporedjuje rakete, ali gde to, na svojoj teritorriji naravno jer nema saveznika u Evropi a nikako na americkom tlu. A SAD ce ispitati mogucnost raspodele novih raketa na tlu Rumunine i Poljske, maltene na granici na Rusijom. NATO je opkruzio Rusiju sa svih strana i izgleda kao da ce svakog trenutka poceti invaziju, ali oni su u panici jer Rusi imaju rakete bez presedana... Boze me sacuvaj.

Muškarac

pre 5 godina

Američki objekti PRO u Rumuniji i Poljskoj c?e uskoro dobiti novu modifikaciju navođene rakete SM-3 koja c?e biti testirana protiv interkontinentalnih balističkih raketa.

Jel treba bilo šta reći? Dođeš im pred ulaz od stana i kažeš kako oni zveckaju oružjem? Ameri su bolesni.

dr evil

pre 5 godina

moskva rasporedjuje oruzje iskljucivo na svojoj teritoriji za razliku od amerike. za prihvatanje te cinjenice ne treba biti rusofil, vec samo ovjektivan.

Muškarac

pre 5 godina

Američki objekti PRO u Rumuniji i Poljskoj c?e uskoro dobiti novu modifikaciju navođene rakete SM-3 koja c?e biti testirana protiv interkontinentalnih balističkih raketa.

Jel treba bilo šta reći? Dođeš im pred ulaz od stana i kažeš kako oni zveckaju oružjem? Ameri su bolesni.

direwolf

pre 5 godina

Rusija rasporedjuje rakete, ali gde to, na svojoj teritorriji naravno jer nema saveznika u Evropi a nikako na americkom tlu. A SAD ce ispitati mogucnost raspodele novih raketa na tlu Rumunine i Poljske, maltene na granici na Rusijom. NATO je opkruzio Rusiju sa svih strana i izgleda kao da ce svakog trenutka poceti invaziju, ali oni su u panici jer Rusi imaju rakete bez presedana... Boze me sacuvaj.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Bolesnog li sistema. Nikako da shvate da ima država kojima ne mogu ništa i koje ne mogu da pokore. Jednostavno prihvatite da ima nacija koje su ravnopravne sa vama, pa da lakne čovečanstvu.

Iznerviranko

pre 5 godina

To što rade Rusi je prirodna logična reakcija na poteze Amerike, tako da sami ste krivi. I kera kad sateraš u ćošak, uješće koliko god bio mali.

XXL

pre 5 godina

Koliko je Amerika indoktrirana - ubijanjem. Neprijatelj joj je svako ko se brani ili kako oni vole da kažu - ko nije sa nama taj je protiv nas. Mada bi značenje tih reči pre bilo - ko nije potčinjen nama taj nam je neprijatelj.

Petar

pre 5 godina

Zamisli da Rusija napravi PVO sisteme na Kubi i u Meksiku kao sto su npr za vreme hladnog rata imala na Kubi. Pa to bi takav haos nastao a pisao bi se izkljucivo o tome kako agresivna Rusija zeli da napadne Ameriku. A kad Amerika to isto uradi u Romuniji, Polskoj, jos malo pa Ukrajini, to je sve normalno, brani se od agresivne Rusije..

UDBA

pre 5 godina

Rusija nikad u istoriji nije imala saveznike na zapadu i u Evropi vec samo neprijatelje i krvnike od Engleza do Svedjana, Poljaka i Finaca do na jugu Turaka, svi su pokusali da je osvoje, a na kraju ce najvecu cijenu da plate Rumuni (i naravno Poljaci po zasluzi) SSSR je (predvodjen NE-Rusima) najvecu gresku napravio sto nije pokorio vojno i zarobio zapad onda kad je mogao jer drugo ni ne zasluzuju!

Aki

pre 5 godina

Mogli ste slobodno da objavite samo poslednju recenicu. Otprilike, strasni Rusi zele da napadnu Ameriku, pitanje je dana, ali ako saveznici kupe najnovije americke sisteme PVO, to se nece dogoditi. Pozurite, ponuda je ogranicena, pozovite odmah.

Roćevac

pre 5 godina

Jaoj, jadni ameri. Samo da se branei ništa više.Njihove rakete u Rumuniji Poljskoj i gde još su samo odbrambene i to od Irana i Severne Koreje. Priče za malu decu u koje ni deca više ne veruju.

BOSS

pre 5 godina

Vidis kako su pametne SAD oni su rakete postavili u Poljsku i Rumuniju,da ih cuvaju u slucaju napada Irana sa nuklearkom. Sada posto ovi iz Irana znaju da ce im ovi oborit rakete tu,prvo ce onda gadjat Rumuniju i Poljsku,a ako prezive onda ce udarit SAD. Svaka cast ameri,vi bi ste ovog trenutka nasli 50 zemalja koje bi pristale na potpuno unistenje,samo da vvama kisa i jaki grad ne bi padali. :))) Kapa dolje i veliki respekt za vas,a za ove sto bi to sve ucinjeli nemam komentar.

aca

pre 5 godina

Kako vam vise nije zao.Stalno su u strahu,haosu,panici,propadaju,stoje mirno…Ok, mozda ne bas stalno ali bar jedanput mesecno.Gde ce vam dusa...

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Najveci problem SAD je korumpiranost njihovog establismenta i alavost vojnog lobija.
Oni jednostavno sve sto vredi 10 miliona dolara prodaju drzavi za 100 miliona i zato SAD kaska za Rusijom i Kinom u napredovanju tj oni sa mnogo manje para postizu fantasticne rezultate.
Nije sporno da SAD mogu da svet uniste 30 puta u Rusija ili Kina samo 5 puta ali jednostavno SAD daju nepotrebno veliki novac vojsci umesto da ulazu u nauku i standard gradjana cime bi se relaksirala trka u naoruzanju.
Vojni lobi takodje fabrikuje tenziju i neprijatelje SAD na sve strane ne bi li ta ogromna davanja se povecala.

misko

pre 5 godina

Jadni ovi Amerikanci svi ih prešišaše u naoružanju i vojnim tehnologijama i to ne samo Rusi i Kinezi nego i Iranci,Severno Koreanci.Moraće mnogo više para da ulože u razvoj i proizvodnju novih oružja i razmeštanju istih po Evropi koju će ista i da plati.

marinko M

pre 5 godina

Дал је вама добро? Параноја, агресија, оптуживање... тражење и прављење непријатеља, успешно ширење страха, па и панике, све до интервенција и ратова. Причам наравно о Ујка Сему

besni

pre 5 godina

USA ima super smisao za uzimanje para od senatora! Viču kako Rusi imaju ovakve, onakve rakete pa oni moraju imati isto jer ih strah!!! Bravo

chicha

pre 5 godina

Sto ce reci da Amerikancima nije cilj da zastite svoje saveznike, kao sto su Poljska i Rumunija, vec da sto vise raketa obore pre nego sto dodju do SAD. Srbija nikada ne bi smela da odustane od svoje neutralnosti jer ako se, ne daj boze, dzinovi pobiju jedini koji ce ozbiljno nastradati bice njihovi patuljci.

jabreja

pre 5 godina

Aha, u zadnjoj recenici je uzrok "straha"! >Prodavanje saveznicima...<
A Rusija, Kina, Koreja, Iran.., bas bezobrazne, instaliraju rakete u Kanadi, Meksiku, Kubi, Karibima...
Posto su Rumunija i Poljska na drugoj strani globusa od Rusije, onda i ne ugrozavaju Rusiju?!

Vlajko

pre 5 godina

Ameri su carevi. Sa svima su se zakrvili, nema koga nisu oštetili a odbrambene sisteme postavljaju u zemljama bivšeg istočnog bloka koje su ušle u Nato, pa će ne daj Bože sukoba, one prve i najviše nadrljati. Ali to je cena kada sadiš tikve sa svakim.

koca

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
On je dodao da prioritet Pentagona treba da bude prodaja saveznika američkih sistema PRO i tehnologija povezanih sa njima
Znači kupujte naše oružije inače ste nagrabusili.
Haha, toliko providno da više ni dete ne može. Da poveruje u to.

Bob Barkli

pre 5 godina

Zamisli, rasporedjuju rakete po svojoj teritoriji. Ma, kako ih nije sramota? Trebalo bi da rade to kako i vi radite, da svuda po svetu postave i priblize vam se svojim raketama do granice....

Mujo11

pre 5 godina

Rusi raspoređuju rakete bez presedana! Nato i SAD isto rasporedjuju rakete oko Rusije protiv Irana! Japan je ogorcen, nemiran, zbog neke tamo daleke ostrve! Turska priprema svoje tenkove za napad protiv jadne Sirije i Kurdistana, ali ne znamo kada, kuda i gdje ce zavrsiti one ako napadaju...?SAD je najavio povlacenje svoje trupe iz Sirije, ali njihove avione bombarduje neke ciljeve tamo...!Kina kao da cuti i hladno gleda na sve ovo sto se desava, i ako i ona nije bas mirna u svoju usku kosulju...!
Dosadno od ove svakodnevne pretnje i na ovaj zimski dan, i ako ovdje, gdje zivim ja, je hladno(minus 10 stepeni,ali lep dan, sunce sija! Obican zimski dan!

Miloš

pre 5 godina

Nista cudno pa Putin im je to lepo rekao 2015 ili 2016, Rusija ce morati da razvija novo ofanzivno oruzije jer Amerika do stita da odustane nece. Rusija cak i da hoce da razvije slican stit ne moze jer nema svoju Poljsku i Rumuniju, plus razvoj takvog stita kosta mnogo vise nego modernizacija ofanzivnog naoruzanja.

Ага

pre 5 godina

Преноси Спутњик, све је речено. Комунизам је унаказио онакву Русију која је била светионик науке, уметности... спали су на то да умеју да направе само оружје, а народ гладан.

Mare

pre 5 godina

Rusi rasporedjuju rakete u svojim granicama, dakle u svojoj drzavi, a Amerikanci rasporedjuju svoje rakete hiljadama kilometara od Amerike, i to na pragu Rusije. O onda su oni u panici, zamisli.

Anti rus

pre 5 godina

E baš su se prepali , odlična prilika za još para u vojnom proračunu i još više saveznika koji bježe od rusa. Samo sankcije i jeftini energenti, džabe im tada rakete opet će propasti i nadat je se veselom građanskom ratu.

Vladimir

pre 5 godina

Haha, koje gluposti, Pentagon u panici LOL??? I to još javlja ruska agencija naravno da se prikaže kako je Putinov militantni stav ispravan put i kako je Rusija velika i slična propaganda. Rusiju će ova nova utrka naoružavanja i demonstracije sile iscrpiti kao što je to iscrpilo i Sovjetski Savez 80-ih. Rusija ima GDP manji (!!!) od jedne Italije i nema nikakve šanse vojno parirati SAD-u i samo će se istrošiti. Rubalj je devalvirao za skoro pola, GDP Rusije je pao a ionako se temelji pretežito na izvozu energenata. Bilo kako bilo, Rusija će izvući deblji kraj, međutim državna propaganda ima zadaću da sve to prikazuje drugačije nego što uistinu jeste.

pesadinac

pre 5 godina

Samo plase i prete Ruskim raketama kako bi naterali Nemce i ostale potcinjene iz Evrope da odrese kesu i kupe sto vise njihovog oruzja.

jasdf

pre 5 godina

@UDBA
Rusija nikada nije imala saveznike na zapadu? A nije li bila u savezu sa Engleskom, Pruskom i Austrijom kako bi napala Francusku?

jasdf

pre 5 godina

@aleksa pufta
Za Kinu nema podataka, ali ako uporedis izdavanja za vojsku Rusije i SAD videces da su ona veca u Rusiji. SAD je bogatija zemlja pa u apsolutnim ciframa to iznosi vise, ali budzetski izdatci su veci u Rusiji. Za nauku je obrnuto, o standardu ne vredi pricati.

Ciga hvali svoga konja

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
(koca, 18. januar 2019 12:23)

Последња реченица кључна, само да се прода...
(Gepard, 18. januar 2019 12:23)

U prvoj recenici je sve jasno - Sputnjik

Ага

pre 5 godina

Преноси Спутњик, све је речено. Комунизам је унаказио онакву Русију која је била светионик науке, уметности... спали су на то да умеју да направе само оружје, а народ гладан.

UDBA

pre 5 godina

Rusija nikad u istoriji nije imala saveznike na zapadu i u Evropi vec samo neprijatelje i krvnike od Engleza do Svedjana, Poljaka i Finaca do na jugu Turaka, svi su pokusali da je osvoje, a na kraju ce najvecu cijenu da plate Rumuni (i naravno Poljaci po zasluzi) SSSR je (predvodjen NE-Rusima) najvecu gresku napravio sto nije pokorio vojno i zarobio zapad onda kad je mogao jer drugo ni ne zasluzuju!

Vladimir

pre 5 godina

Haha, koje gluposti, Pentagon u panici LOL??? I to još javlja ruska agencija naravno da se prikaže kako je Putinov militantni stav ispravan put i kako je Rusija velika i slična propaganda. Rusiju će ova nova utrka naoružavanja i demonstracije sile iscrpiti kao što je to iscrpilo i Sovjetski Savez 80-ih. Rusija ima GDP manji (!!!) od jedne Italije i nema nikakve šanse vojno parirati SAD-u i samo će se istrošiti. Rubalj je devalvirao za skoro pola, GDP Rusije je pao a ionako se temelji pretežito na izvozu energenata. Bilo kako bilo, Rusija će izvući deblji kraj, međutim državna propaganda ima zadaću da sve to prikazuje drugačije nego što uistinu jeste.

KOSIGNAS

pre 5 godina

Bolesnog li sistema. Nikako da shvate da ima država kojima ne mogu ništa i koje ne mogu da pokore. Jednostavno prihvatite da ima nacija koje su ravnopravne sa vama, pa da lakne čovečanstvu.

Anti rus

pre 5 godina

E baš su se prepali , odlična prilika za još para u vojnom proračunu i još više saveznika koji bježe od rusa. Samo sankcije i jeftini energenti, džabe im tada rakete opet će propasti i nadat je se veselom građanskom ratu.

XXL

pre 5 godina

Koliko je Amerika indoktrirana - ubijanjem. Neprijatelj joj je svako ko se brani ili kako oni vole da kažu - ko nije sa nama taj je protiv nas. Mada bi značenje tih reči pre bilo - ko nije potčinjen nama taj nam je neprijatelj.

dr evil

pre 5 godina

moskva rasporedjuje oruzje iskljucivo na svojoj teritoriji za razliku od amerike. za prihvatanje te cinjenice ne treba biti rusofil, vec samo ovjektivan.

marinko M

pre 5 godina

Дал је вама добро? Параноја, агресија, оптуживање... тражење и прављење непријатеља, успешно ширење страха, па и панике, све до интервенција и ратова. Причам наравно о Ујка Сему

Iznerviranko

pre 5 godina

To što rade Rusi je prirodna logična reakcija na poteze Amerike, tako da sami ste krivi. I kera kad sateraš u ćošak, uješće koliko god bio mali.

Muškarac

pre 5 godina

Američki objekti PRO u Rumuniji i Poljskoj c?e uskoro dobiti novu modifikaciju navođene rakete SM-3 koja c?e biti testirana protiv interkontinentalnih balističkih raketa.

Jel treba bilo šta reći? Dođeš im pred ulaz od stana i kažeš kako oni zveckaju oružjem? Ameri su bolesni.

BOSS

pre 5 godina

Vidis kako su pametne SAD oni su rakete postavili u Poljsku i Rumuniju,da ih cuvaju u slucaju napada Irana sa nuklearkom. Sada posto ovi iz Irana znaju da ce im ovi oborit rakete tu,prvo ce onda gadjat Rumuniju i Poljsku,a ako prezive onda ce udarit SAD. Svaka cast ameri,vi bi ste ovog trenutka nasli 50 zemalja koje bi pristale na potpuno unistenje,samo da vvama kisa i jaki grad ne bi padali. :))) Kapa dolje i veliki respekt za vas,a za ove sto bi to sve ucinjeli nemam komentar.

Roćevac

pre 5 godina

Jaoj, jadni ameri. Samo da se branei ništa više.Njihove rakete u Rumuniji Poljskoj i gde još su samo odbrambene i to od Irana i Severne Koreje. Priče za malu decu u koje ni deca više ne veruju.

Petar

pre 5 godina

Zamisli da Rusija napravi PVO sisteme na Kubi i u Meksiku kao sto su npr za vreme hladnog rata imala na Kubi. Pa to bi takav haos nastao a pisao bi se izkljucivo o tome kako agresivna Rusija zeli da napadne Ameriku. A kad Amerika to isto uradi u Romuniji, Polskoj, jos malo pa Ukrajini, to je sve normalno, brani se od agresivne Rusije..

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Najveci problem SAD je korumpiranost njihovog establismenta i alavost vojnog lobija.
Oni jednostavno sve sto vredi 10 miliona dolara prodaju drzavi za 100 miliona i zato SAD kaska za Rusijom i Kinom u napredovanju tj oni sa mnogo manje para postizu fantasticne rezultate.
Nije sporno da SAD mogu da svet uniste 30 puta u Rusija ili Kina samo 5 puta ali jednostavno SAD daju nepotrebno veliki novac vojsci umesto da ulazu u nauku i standard gradjana cime bi se relaksirala trka u naoruzanju.
Vojni lobi takodje fabrikuje tenziju i neprijatelje SAD na sve strane ne bi li ta ogromna davanja se povecala.

misko

pre 5 godina

Jadni ovi Amerikanci svi ih prešišaše u naoružanju i vojnim tehnologijama i to ne samo Rusi i Kinezi nego i Iranci,Severno Koreanci.Moraće mnogo više para da ulože u razvoj i proizvodnju novih oružja i razmeštanju istih po Evropi koju će ista i da plati.

chicha

pre 5 godina

Sto ce reci da Amerikancima nije cilj da zastite svoje saveznike, kao sto su Poljska i Rumunija, vec da sto vise raketa obore pre nego sto dodju do SAD. Srbija nikada ne bi smela da odustane od svoje neutralnosti jer ako se, ne daj boze, dzinovi pobiju jedini koji ce ozbiljno nastradati bice njihovi patuljci.

jasdf

pre 5 godina

@aleksa pufta
Za Kinu nema podataka, ali ako uporedis izdavanja za vojsku Rusije i SAD videces da su ona veca u Rusiji. SAD je bogatija zemlja pa u apsolutnim ciframa to iznosi vise, ali budzetski izdatci su veci u Rusiji. Za nauku je obrnuto, o standardu ne vredi pricati.

direwolf

pre 5 godina

Rusija rasporedjuje rakete, ali gde to, na svojoj teritorriji naravno jer nema saveznika u Evropi a nikako na americkom tlu. A SAD ce ispitati mogucnost raspodele novih raketa na tlu Rumunine i Poljske, maltene na granici na Rusijom. NATO je opkruzio Rusiju sa svih strana i izgleda kao da ce svakog trenutka poceti invaziju, ali oni su u panici jer Rusi imaju rakete bez presedana... Boze me sacuvaj.

Vlajko

pre 5 godina

Ameri su carevi. Sa svima su se zakrvili, nema koga nisu oštetili a odbrambene sisteme postavljaju u zemljama bivšeg istočnog bloka koje su ušle u Nato, pa će ne daj Bože sukoba, one prve i najviše nadrljati. Ali to je cena kada sadiš tikve sa svakim.

besni

pre 5 godina

USA ima super smisao za uzimanje para od senatora! Viču kako Rusi imaju ovakve, onakve rakete pa oni moraju imati isto jer ih strah!!! Bravo

Ciga hvali svoga konja

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
(koca, 18. januar 2019 12:23)

Последња реченица кључна, само да се прода...
(Gepard, 18. januar 2019 12:23)

U prvoj recenici je sve jasno - Sputnjik

aca

pre 5 godina

Kako vam vise nije zao.Stalno su u strahu,haosu,panici,propadaju,stoje mirno…Ok, mozda ne bas stalno ali bar jedanput mesecno.Gde ce vam dusa...

jabreja

pre 5 godina

Aha, u zadnjoj recenici je uzrok "straha"! >Prodavanje saveznicima...<
A Rusija, Kina, Koreja, Iran.., bas bezobrazne, instaliraju rakete u Kanadi, Meksiku, Kubi, Karibima...
Posto su Rumunija i Poljska na drugoj strani globusa od Rusije, onda i ne ugrozavaju Rusiju?!

Aki

pre 5 godina

Mogli ste slobodno da objavite samo poslednju recenicu. Otprilike, strasni Rusi zele da napadnu Ameriku, pitanje je dana, ali ako saveznici kupe najnovije americke sisteme PVO, to se nece dogoditi. Pozurite, ponuda je ogranicena, pozovite odmah.

Bob Barkli

pre 5 godina

Zamisli, rasporedjuju rakete po svojoj teritoriji. Ma, kako ih nije sramota? Trebalo bi da rade to kako i vi radite, da svuda po svetu postave i priblize vam se svojim raketama do granice....

jasdf

pre 5 godina

@UDBA
Rusija nikada nije imala saveznike na zapadu? A nije li bila u savezu sa Engleskom, Pruskom i Austrijom kako bi napala Francusku?

Mujo11

pre 5 godina

Rusi raspoređuju rakete bez presedana! Nato i SAD isto rasporedjuju rakete oko Rusije protiv Irana! Japan je ogorcen, nemiran, zbog neke tamo daleke ostrve! Turska priprema svoje tenkove za napad protiv jadne Sirije i Kurdistana, ali ne znamo kada, kuda i gdje ce zavrsiti one ako napadaju...?SAD je najavio povlacenje svoje trupe iz Sirije, ali njihove avione bombarduje neke ciljeve tamo...!Kina kao da cuti i hladno gleda na sve ovo sto se desava, i ako i ona nije bas mirna u svoju usku kosulju...!
Dosadno od ove svakodnevne pretnje i na ovaj zimski dan, i ako ovdje, gdje zivim ja, je hladno(minus 10 stepeni,ali lep dan, sunce sija! Obican zimski dan!

Miloš

pre 5 godina

Nista cudno pa Putin im je to lepo rekao 2015 ili 2016, Rusija ce morati da razvija novo ofanzivno oruzije jer Amerika do stita da odustane nece. Rusija cak i da hoce da razvije slican stit ne moze jer nema svoju Poljsku i Rumuniju, plus razvoj takvog stita kosta mnogo vise nego modernizacija ofanzivnog naoruzanja.

Mare

pre 5 godina

Rusi rasporedjuju rakete u svojim granicama, dakle u svojoj drzavi, a Amerikanci rasporedjuju svoje rakete hiljadama kilometara od Amerike, i to na pragu Rusije. O onda su oni u panici, zamisli.

koca

pre 5 godina

Zadnja rečenica govori sve!
On je dodao da prioritet Pentagona treba da bude prodaja saveznika američkih sistema PRO i tehnologija povezanih sa njima
Znači kupujte naše oružije inače ste nagrabusili.
Haha, toliko providno da više ni dete ne može. Da poveruje u to.

pesadinac

pre 5 godina

Samo plase i prete Ruskim raketama kako bi naterali Nemce i ostale potcinjene iz Evrope da odrese kesu i kupe sto vise njihovog oruzja.