Ponedeljak, 14.01.2019.

15:36

Haradinaj: Spremni da ukinemo takse, ali ovo je uslov

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Beta

Haradinaj: Spremni da ukinemo takse, ali ovo je uslov IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

hahahaha

pre 5 godina

Kakva lozana u komentarima a Vucic vec priznao Kosovo 2011, ovo sad je sve samo precizno izrezirana akcija svrsenog cina.
(Milorad, 14. januar 2019 20:06)

A na vlasti od 2012 . Milorade jako si pametan za nekog ko se zove Milorad. Da nije i 1941 potpisao kapitulaciju?

Biba

pre 5 godina

@alban

Pa dobro onda u cemu je problem ako je sve reseno i sve po vasem. Ne treba vam onda priznanje Srbije. A Srbiji jos manje treba priznanje Kosova jer je priznaza zemlja i can svih organizacija

crnogorac rodjen u srb

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.
(Voja, 14. januar 2019 20:32
jesi siguran da kosovo nije prodato?
koliko njih je prodalo svoja imanja i doslo u bg?

Sasa Radusin

pre 5 godina

Za Bogdana,donekle jesi u pravu.
A za drugo mozda si upoznao destine koji su prodavali 80-te ali nisi mnogo vise pravih kosovaca koji vole tu zemlju.
Ima nas koji nismo prodali nista i necemo,ima nas koji zivimo dole i koji ne zivimo jel nemamo da jedemo tamo a ne prodajemo uprkos tome nego radimo i zivimo gde mozemo kao podstanari i ne trazimo nista od nikog.

zloba

pre 5 godina

(kinez, 14. januar 2019 18:31)
A odakle ste vi Eminencijo...sta cemo sa 150 000 Srba koji su dole i nisu prodali svoja imanja...da ih izdamo i poklonimo Taciju i Haradinaju.

Voja

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.

tamo daleko

pre 5 godina

Citam komentare, slazem se a i ne! Mnogo Srba je prodalo imovinu albancima za dobre pare I bolji zivot istina. A mnogo Srba je u strahu prodalo tim istim albancima jer sta Im je sledelo tamo? Da zive neznajuci stace se desit sutra. Pun k terorista, mudzahedina pritisak od velikih sila i sta sad Srbinu sa familijom tamo da trazi? Ti isti ljudi sto pisu da zaboravimo Kosovo daje ono odavno izgubljeno. Da ga danas sutra vratimo posle odma bi izigravali patriote! Malo treba da se razmisli pre nego sto se komentarise.

Srebrni

pre 5 godina

Pa pazi ovako, Srbija će napokon da se uzljebi u EU, I da postane vazal Amerike i NATO, i to se dešava izmedju ostalog i tako što Kosovom mlate po našim glavama.

Čim se ono gore desi, pustice Šiptare niz vodu, jer znaju sa kim imaju posla. Znaju i Šiptari šta im se sprema, pa sada gledaju da smuvaju nešto.

Britanci ih sada guraju kao način da zezaju mrsomude u EU, mada ni Svabe se nebi gradili da imaju polugu više za kontrolu Srbije, mada imaju Krvate za to. Ameri pak znaju da će Svabama kad tad opet pasti na pamet da se bave ratovanjem, i tako to ide okolo naokolo...

Bogdan

pre 5 godina

To niko nece potpisati, ali generalno smo sami krivi (kao narod) za ovu situaciju. Prvo smo dozvolili autonomiju, to je moralo da se izbegne. Drugo, Kosovo zaista nikog nije uistinu zanimalo. Ja ne razumem taj paradoks, da se svi busaju u prsa kad se Kosovo spomene, e kolevka, e srce, e suza krene, a nisam do sad upoznao coveka koji je dole otisao nesto da radi ili da pokrene ili da pomogne tim nasim ljudima dole. Ali zato znam licno desetak familija koje su jos osamdesetih i devedesetih za lepe novce prodavali imanja albancima i selili u Beograd, Pancevo, Smederevo. Eto ljudi, pustimo prazne price, tretirali smo to Kosovo decenijama kao nekakvu anomaliju. Nismo ga iskreno voleli, nismo ga mazili i pazili, i to je nasa greska. Evo ja cu prvi da priznam da mi izgleda da ga ti Albanci ipak vise vole od nas, pa lupajte minuse do jutra ako uopste objave ovaj post.

vagar

pre 5 godina

U pozadini te priče je ideja da se jednoj priznatoj državi oduzme deo teritorije da bi se pripojio susednoj državi.Ako to Srbija ne prihvata,za dzabe im podrška Amerike,ali i svih ostalih zemalja sveta.

Bager

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.
(Bane, 14. januar 2019 17:19)

Ne mora referendum, eno Makedonci ga imali pa nikom nista. Pre toga Grci za onaj problem sa duznickom krizom.

Александар

pre 5 godina

Овим је индирекрно рекао да схвата суштину и истину, да упркос самопроглашеној независности, те независности нема, јер је Србија није признала, нити ће!

Ja

pre 5 godina

Amerikanci ce da obecaju da ce da ispune sve sto je Hardainaj trazio da bi on ukinuo takse. Posto doticni gospodin spreman samo da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine Amerikanci u tom slucaju nisu u obavezi da ispune svoje obecanje ali nastavak pregovora je omogucen. Svi siti i ovce na broju.

Djuro

pre 5 godina

@ NovoadjaninZar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.
(alban, 14. januar 2019 17:55)



Vidji ovog??? Pa Srbija ima svoje granice! I Kosovo je sa njima unutar EU.. A to vama smeta.. ako ti se ne svidja i tebi i sličnima imate prevo na 24 lična dohotka, pa pravac u EU.. tamo vas jedva čekaju...

Biba

pre 5 godina

Zasto je Kosovu toliko vazno priznanje Srbije? Kad je neko siguran u sebe i ono sto jeste ne treba mu priznanje drugih. Ako ste nezavisni kako kazete sta vam znaci priznanje Srbije?

Rob Sinji

pre 5 godina

Ma jok .
Neka taksi taman smo se navikli. Turci ukinuli neke carine a i sa njima smo duže bili u istoj državi. Nekako su nam draži pa će da menjamo teliće i jagnjiće za televizore i šporete.
A sad ozbiljno . Ako i ukinu takse treba Srbija da uvede izvozne takse bar 20 % . Po mogućnosti ispod žita da nam ne zvoca Evropa. Radim u firmi koja je mnogo izvozila na Kosovo. Uvek smo im davali super cene i izlazili uvek u susret. Do duše i oni su plaćali dogovoreno. Ako su rešili da trgovinu koriste kao politiku onda i mi treba da pariramo. Neka vide malo kako je kod drugih kada znaju da nema konkurencije iz Srbije. Hteli su nas da ubiju pa pucali u sopstvenu nogu. Sad još mi da im prebijemo drugu pa da se "pošteno" pregovara.

kinez

pre 5 godina

na Kosovu je 99% albanaca... tako da ne vidim zasto bi se borili za Kosovo, ono je vec odavno nezavisno.
na moju zalost svi srbi sa kosova su u srbiji sada, oni su ga prodali...
Jedino eto zbog toga ne bi priznao Kosovo.... da mogu svi Kosovari da se lepo vrate odakle su dosli,mentalitet im je isti kao i albanci.. ali cini mi se nece, lepo im je po Nisu, Begeu, Novom Sadu i drugim gradovima.

mali radojica

pre 5 godina

Albane albane nista nisi shvatio. Srbiji ne slede sankcije narocito ne Evrope. Shvati da su i Kosovo i Albanija slepo crevo Evrope i da zbog kraha privrede u tom delu Evrope i prevelike imigracije oni nikad nece dati ulaz u EU. S druge strane nece ni Srbiju pustiti u EU pod izgovorom da ne zelimo kompromis oko Kosova. Jedino sto brine EU je da Srbija koja je vazna transportno tranzitna ruta jednog dana ne postane pista za Ruske avione i skladiste za Kinesku robu. Iz tog razliga dzace je dalje od EU alu ipak kao pridruzenog clana.

gagi

pre 5 godina

Ma dajte ljudi, zamrzni Vučiću sve, pusti bre teroriste, nemože ti niko uzeti teritoriju onako, promeniće se Geopolitika, strpljenja Srbiiiii, nepriznaj pedalj

органски вентилатор

pre 5 godina

Па овај је гори од Милошевића,игра се сам са собом...везе нема са осталима .

Bane

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.

alban

pre 5 godina

Novoadjanin

Zar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.

Neko nebitan

pre 5 godina

Znaci da li ste konacno Srbi shvatili sa kim pregovarate.Ovo nije Milosevic razumeo sve dok ih Ameri nisu zatvorili u Dejtonu da pregovaraju.
Vucicu se sprema novi Dejton ali za KIM
Ulazimo u zavrsni cin jer je Amerima dosta vise KIM.
Rezultat ce biti takav da ni jedna strana nece biti zadovoljna bas kao u BIH.
Mi Srbi smo uvek terali pravdu I nismo hteli da slusamo (ne znaci da nismo bili u pravu) zato su svi nesto dobili samo smo mi najvise izgubili.

mlekadzija

pre 5 godina

Nadam se da ce se naci neko oo ce da objasni ovom neosudjenom ratnom zlocincu da od priznavanja nekakve narko drzave Kosovo nema nista. Zlocinom i agresijom otet deo Srbije (KiM) ce kad tad (u istorisjkim relacijama) biti vracen nazad.

- ma da li je to ta američka demokratija u pitanju, a?

pre 5 godina

Ma nema šanse.
Pretrpela je Srbija i natovsko "anđeosko" bombardovanje zarad muslimana sa Kosova; pretrpela je i dugogodišnje sankcije; trpi i dan-danas raznorazna ponižavanja od zemalja koje su bile hitlerovske parije i srbomrzačke ubice - pa dokle bre ljudi.
Kad te neko ucenjuje izgladnjavanjem naroda koji mrziš - kao onomad nacisti Jevreje -

džegodin siti

pre 5 godina

Ni po jednom međunarodnom Zakonu ili dokumentu,nijedna država NE MORA da prizna drugu državu ako joj to nije u nacionalnom interesu.Jednostavno,to ne postoji u međunarodnom pravu.

gologuzov

pre 5 godina

Neki konačni sporazum bi stvarno trebalo postići uz blagoslov velikih sila ( pa ćemo se držati toga kako oni i ostali uključeni faktori se pridržavaju Rezoluciji 1244....), ali bez priznanja Kosova. Pa pola sveta nije priznala Kosovo uključujući i pet članica EU.
Uostalom jako je prefrigan ovaj kalimero jer zna da mi to nećemo uraditi i sve ostaje po starom.

Priznajem

pre 5 godina

Ako je Kosovo* de fakto nezavisno, zašto traže da ga priznamo?
(Novosadjanin, 14. januar 2019 17:06)

Zato što bi da nas puste u EU. I nas i Albaniju. Ali ne žele Albance s Kosova sa srpskim a ni sa Albanskim pasošem. Lakše će ih kontrolisati ako imaju svoj.

Goran

pre 5 godina

He, he, he. Klasičan taktički potez u stilu najgorih taktičara sveta. Uvedeš takse pa onda tražiš nešto za njihovo ukidanje. Da nije malo providno da će tako biti na kraju? Zaista žalosno da se kao nacija patimo sa ljudima koji pametniji šahovski potez očigledno ne umu smisliti. Mada što oni da budu genijalni kad smo mi izgleda glupi?

dule

pre 5 godina

Tako je to kad je Vučić rasformirao srpske strukture na severu Kosova. Da je to opstalo mogli su ovi da uvedu i takse od 1000%. Ali šta da radimo, Vučića smo mi izabrali (ja lično nikad nisam glasao za njega, ali nam je izabrana vlast i to poštujem) pa je red i da kusamo rezultate svog izbora.

Mali Radojica

pre 5 godina

A kad ih priznas, onda i ratnu odstetu da im platis i jos po nesto...bolje bez priznanja ikakvih i ako treba dignes zid na granici, pre toga uzmes taj sever vojskom pa onda nastavljamo neke kao pregovore...jbg nije lako voditi drzavu.Priznanje je za ovu drzavu najgora opcija u svakom pogledu koliko god se ono cinilo kao brzo i efikasno resenje mnogima!

dr evil

pre 5 godina

@peraperickg ako je tako kao sto kazes zbog cega jednostavno ne uzmu kosovo? zbog cega nas pritiskaju da potpisemo priznanje? razmisli ti jos jednom na tu temu i nemoj da branis jednog ubicu.

Šonko Neri

pre 5 godina

Ovaj stvarno umislio da je smostalni političar? Postane li neposlušan i nastavi li ovako bandoglavo da gura prst u oko međunarodnoj zajednici i amerima, začas će se naći svedoci koji nisu stradali pod "sumnjivim" okolnostima. Spakovaće ga gde mu je mesto. Kod njih je vrlo kratak put od "faktora mira i stabilnosti" do haškog zatvorenika.

Ivan

pre 5 godina

Ja bih zaista voleo da vidim tog politicara koji ima toliku smelost da krsi ustav i toliko malo mozga da u ime Srbije da potpise pravno obavezujuci sporazum koji se Kosovu omogucava stolica u UN.
Koliko se ja secam nas stav je "I Kosvo I EU"

21 vek

pre 5 godina

Ukoliko nisi izvadio kartu za Hag, ucini to sto pre. Ovog puta sudijama u Hagu nece trebati svedoci. Vec ce re sacekati presuda cim prekoracis prag zatvora u Hagu. Znaju Ameri veoma dobro sve sta si ti radio. Njima avedoci ne trebaju kao i za Tacija, Ljumaja i ostale tvog izbacivackog nivoa. Posle ove izjave ti si zavrsio politicku karijeru.

Stranac

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.

boban

pre 5 godina

samo da se resi. podela i gotovo. svi sanjamo ako mislimo da ce ceo kosovo ostati nase. njih ima vise od 95% tamo nas ne. imaju podrsku bogatih zemalja mi ne. bolje da podelimo, i da gledamo da se pomirimo, jer mi moramo da zivimo jedan pored drugih

Lav

pre 5 godina

Kako misli "obostrano priznanje" kad je Srbija članica UN? Šta li običan narod na Kosovu misli kad pročita ovako nešto, da li neko uopšte pažljivo sluša ove izjave?

cokan

pre 5 godina

Ubica ne shvata, da nepostoji niko ko će potpisati otcepljenje kosova od srbije.Kosovo je deo okupirane teritorije srbije i kolevka srpske kulture, i niko nema pravo da preda kosovo.Jedna od mogućnosti rešenja kosovske drame uz određene uslove je da albanci prihvate činjenicu da žive na srpskoj zemlji, da ta zemlja nije njihova i da nemože biti, da se odreknu pretenzije na srpsku teritoriju, a srbija da prihvati uz isto određene uslove činjenicu da albanci imaju vlast na okupiranoj srpskkoj zemlji.Takvo stanje vremenski ograničiti, da bi albanci koji ne žele živeti na kosovu imali šansu odseljenja.Posle toga na kosovu kao delu teritorije srbije da se uspostavi srpski suverenitet.U svakom slučaju se srbija pita za status i rešenje uzmi ili ostavi.Ako albanci žele vojno rešenje treba im ga omogućiti.

blabojzna

pre 5 godina

Na svakih 10 kilometara bih postavio saobraćajnu patrolu i čim se pojavi vozilo sa ks tablicama sledi pregled da se vidi da ne voze drogu, pa vanredni tehnički i tako na svakih 10 kilometara. Izbaciš sve iz autobusa, pa kontrola da nema neki terorista, pa opet da nema droge.... Pa da li je ispravna prva pomoć.... Ima načina a sve da bude po zakonu.

PEra

pre 5 godina

Pa to kada izbacivaci i keramicari vode drzave. Jel se ovaj zeza, pa cele poenta pregovora je da se nadje neko kompromisno resenje. Pazi ti ovu mudrost adje da se dogovaramo ali da Srbija odmah potpise da ce da prizna Kosovo ... cek sta se mi onda dogovaramo? Zamisli kada bi mi rekli ajde da se dogovoramo ali da Kosovo odustane od svoje nezavisnoti :D Boze kako se Zapad sprda na ovakve balkanske kvazi politicare.

peraperickg

pre 5 godina

covek zastupa tnterese svog naroda na nacin
na koji misli da je najbilji, i za to ima
podrsku albanaca i celog razvijenog i vojno najjaceg
sveta u koji odlaze nase mlade generacije

to su činjenice koje nam se ne svidjaju, al su i
dalje činjenice.

sta je naš racionalni odgovor?
nema ga. samo prazni populizam

lobotomija

pre 5 godina

Putin stiže i potpisuju se trgovinski ugovori... Roba koja je išla na Kosovo biće preusmerena na tržište evro-azijske unije i to u mnogo većem obimu a on neka glumi malog Trampa.

Из угла

pre 5 godina

Треба сачекати да Хаг похапси целу тренутну гарнитуру у власти и онда разговарати са људима који нису ратни злочинци.

Goran

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.
(Stranac, 14. januar 2019 16:07)

Veciti srpski neprijatelji "ameri". E moj stranac, 99,9% tih "amera" pojma nemaju gde je srbija ni kosovo. Ni na karti ne znaju da nas pokazu. Mnogo ti nama dajes na ceni. Da postoje ljudi u administraciji SAD koji lobiraju i rade za potrebe Albanaca sigurno da postoje, ali sa tim "amerima" se bas preteralo. To je isto kao kao bi rekao da srbi mrze hrvate i obratno a ja ti kazem da ima mnogo normalnih koji nikoga ne mrze ali se na zalost jedna budala pored hiljadu normalnih uvek najglasnije cuje...

enigma

pre 5 godina

Interesuje me da li ovaj hoće da ih mi priznamo odmah ili sada? Ako želi odmah mislim da bi to za nas predstavljalo problem jer smo u vremenskom cajtnotu a ako želi sada onda bi to predstavljalo još veći problem,mislim veći cajtnot.

Немања

pre 5 godina

Колико је смешан овај циркус. Шта смо доживели? Не могу да убедим себе да код људи пролази ова спрдња од политичара, односно од људи који не могу ни једну једину одлуку да донесеу сами а праве се и глуме величине???

CzBg89!

pre 5 godina

Da ima ko pametan u Srbiji, odmah bi rekao javno svima da ne mozemo mi da budemo priznati od "njih" jer smo mi drzava i oni pokusavaju nesto nase da oduzmu.. a sto ovi tamo neki kazu priznanje Kosovo ili nema sporazuma. Pa prijatelji evo necemo sporazum a vi ste pod pritiskom Amerike, nemojte ih poslusati i nama cete uciniti uslugu.. ali ko zna sta se desava tu.

Pera

pre 5 godina

Niko nema pravo sa srpske strane da prizna zvanicno ili nezvanicno, vestacku tvorevinu predvodjenu kriminalcima, takozvano "kosovo". Raspisite referendum na kome ce imati pravo glasa svi gradjani Srbije kao i svi Srbi sirom sveta. Kosovo i Metohija je sveta i istorijska srpska zemlja,tako da nijedna politicka partija koliko god bila jaka nema pravo odlucivanja u ime celog naroda.Nijedan politicar nema pravo da potpise bilo koji dokument kojim bi se ta tvorevina priznala.

Из угла

pre 5 godina

Треба сачекати да Хаг похапси целу тренутну гарнитуру у власти и онда разговарати са људима који нису ратни злочинци.

Biba

pre 5 godina

Zasto je Kosovu toliko vazno priznanje Srbije? Kad je neko siguran u sebe i ono sto jeste ne treba mu priznanje drugih. Ako ste nezavisni kako kazete sta vam znaci priznanje Srbije?

džegodin siti

pre 5 godina

Ni po jednom međunarodnom Zakonu ili dokumentu,nijedna država NE MORA da prizna drugu državu ako joj to nije u nacionalnom interesu.Jednostavno,to ne postoji u međunarodnom pravu.

mlekadzija

pre 5 godina

Nadam se da ce se naci neko oo ce da objasni ovom neosudjenom ratnom zlocincu da od priznavanja nekakve narko drzave Kosovo nema nista. Zlocinom i agresijom otet deo Srbije (KiM) ce kad tad (u istorisjkim relacijama) biti vracen nazad.

CzBg89!

pre 5 godina

Da ima ko pametan u Srbiji, odmah bi rekao javno svima da ne mozemo mi da budemo priznati od "njih" jer smo mi drzava i oni pokusavaju nesto nase da oduzmu.. a sto ovi tamo neki kazu priznanje Kosovo ili nema sporazuma. Pa prijatelji evo necemo sporazum a vi ste pod pritiskom Amerike, nemojte ih poslusati i nama cete uciniti uslugu.. ali ko zna sta se desava tu.

21 vek

pre 5 godina

Ukoliko nisi izvadio kartu za Hag, ucini to sto pre. Ovog puta sudijama u Hagu nece trebati svedoci. Vec ce re sacekati presuda cim prekoracis prag zatvora u Hagu. Znaju Ameri veoma dobro sve sta si ti radio. Njima avedoci ne trebaju kao i za Tacija, Ljumaja i ostale tvog izbacivackog nivoa. Posle ove izjave ti si zavrsio politicku karijeru.

cokan

pre 5 godina

Ubica ne shvata, da nepostoji niko ko će potpisati otcepljenje kosova od srbije.Kosovo je deo okupirane teritorije srbije i kolevka srpske kulture, i niko nema pravo da preda kosovo.Jedna od mogućnosti rešenja kosovske drame uz određene uslove je da albanci prihvate činjenicu da žive na srpskoj zemlji, da ta zemlja nije njihova i da nemože biti, da se odreknu pretenzije na srpsku teritoriju, a srbija da prihvati uz isto određene uslove činjenicu da albanci imaju vlast na okupiranoj srpskkoj zemlji.Takvo stanje vremenski ograničiti, da bi albanci koji ne žele živeti na kosovu imali šansu odseljenja.Posle toga na kosovu kao delu teritorije srbije da se uspostavi srpski suverenitet.U svakom slučaju se srbija pita za status i rešenje uzmi ili ostavi.Ako albanci žele vojno rešenje treba im ga omogućiti.

gagi

pre 5 godina

Ma dajte ljudi, zamrzni Vučiću sve, pusti bre teroriste, nemože ti niko uzeti teritoriju onako, promeniće se Geopolitika, strpljenja Srbiiiii, nepriznaj pedalj

Djuro

pre 5 godina

@ NovoadjaninZar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.
(alban, 14. januar 2019 17:55)



Vidji ovog??? Pa Srbija ima svoje granice! I Kosovo je sa njima unutar EU.. A to vama smeta.. ako ti se ne svidja i tebi i sličnima imate prevo na 24 lična dohotka, pa pravac u EU.. tamo vas jedva čekaju...

lobotomija

pre 5 godina

Putin stiže i potpisuju se trgovinski ugovori... Roba koja je išla na Kosovo biće preusmerena na tržište evro-azijske unije i to u mnogo većem obimu a on neka glumi malog Trampa.

zloba

pre 5 godina

(kinez, 14. januar 2019 18:31)
A odakle ste vi Eminencijo...sta cemo sa 150 000 Srba koji su dole i nisu prodali svoja imanja...da ih izdamo i poklonimo Taciju i Haradinaju.

Mali Radojica

pre 5 godina

A kad ih priznas, onda i ratnu odstetu da im platis i jos po nesto...bolje bez priznanja ikakvih i ako treba dignes zid na granici, pre toga uzmes taj sever vojskom pa onda nastavljamo neke kao pregovore...jbg nije lako voditi drzavu.Priznanje je za ovu drzavu najgora opcija u svakom pogledu koliko god se ono cinilo kao brzo i efikasno resenje mnogima!

Lav

pre 5 godina

Kako misli "obostrano priznanje" kad je Srbija članica UN? Šta li običan narod na Kosovu misli kad pročita ovako nešto, da li neko uopšte pažljivo sluša ove izjave?

PEra

pre 5 godina

Pa to kada izbacivaci i keramicari vode drzave. Jel se ovaj zeza, pa cele poenta pregovora je da se nadje neko kompromisno resenje. Pazi ti ovu mudrost adje da se dogovaramo ali da Srbija odmah potpise da ce da prizna Kosovo ... cek sta se mi onda dogovaramo? Zamisli kada bi mi rekli ajde da se dogovoramo ali da Kosovo odustane od svoje nezavisnoti :D Boze kako se Zapad sprda na ovakve balkanske kvazi politicare.

Ivan

pre 5 godina

Ja bih zaista voleo da vidim tog politicara koji ima toliku smelost da krsi ustav i toliko malo mozga da u ime Srbije da potpise pravno obavezujuci sporazum koji se Kosovu omogucava stolica u UN.
Koliko se ja secam nas stav je "I Kosvo I EU"

Немања

pre 5 godina

Колико је смешан овај циркус. Шта смо доживели? Не могу да убедим себе да код људи пролази ова спрдња од политичара, односно од људи који не могу ни једну једину одлуку да донесеу сами а праве се и глуме величине???

tamo daleko

pre 5 godina

Citam komentare, slazem se a i ne! Mnogo Srba je prodalo imovinu albancima za dobre pare I bolji zivot istina. A mnogo Srba je u strahu prodalo tim istim albancima jer sta Im je sledelo tamo? Da zive neznajuci stace se desit sutra. Pun k terorista, mudzahedina pritisak od velikih sila i sta sad Srbinu sa familijom tamo da trazi? Ti isti ljudi sto pisu da zaboravimo Kosovo daje ono odavno izgubljeno. Da ga danas sutra vratimo posle odma bi izigravali patriote! Malo treba da se razmisli pre nego sto se komentarise.

- ma da li je to ta američka demokratija u pitanju, a?

pre 5 godina

Ma nema šanse.
Pretrpela je Srbija i natovsko "anđeosko" bombardovanje zarad muslimana sa Kosova; pretrpela je i dugogodišnje sankcije; trpi i dan-danas raznorazna ponižavanja od zemalja koje su bile hitlerovske parije i srbomrzačke ubice - pa dokle bre ljudi.
Kad te neko ucenjuje izgladnjavanjem naroda koji mrziš - kao onomad nacisti Jevreje -

enigma

pre 5 godina

Interesuje me da li ovaj hoće da ih mi priznamo odmah ili sada? Ako želi odmah mislim da bi to za nas predstavljalo problem jer smo u vremenskom cajtnotu a ako želi sada onda bi to predstavljalo još veći problem,mislim veći cajtnot.

dr evil

pre 5 godina

@peraperickg ako je tako kao sto kazes zbog cega jednostavno ne uzmu kosovo? zbog cega nas pritiskaju da potpisemo priznanje? razmisli ti jos jednom na tu temu i nemoj da branis jednog ubicu.

Šonko Neri

pre 5 godina

Ovaj stvarno umislio da je smostalni političar? Postane li neposlušan i nastavi li ovako bandoglavo da gura prst u oko međunarodnoj zajednici i amerima, začas će se naći svedoci koji nisu stradali pod "sumnjivim" okolnostima. Spakovaće ga gde mu je mesto. Kod njih je vrlo kratak put od "faktora mira i stabilnosti" do haškog zatvorenika.

Александар

pre 5 godina

Овим је индирекрно рекао да схвата суштину и истину, да упркос самопроглашеној независности, те независности нема, јер је Србија није признала, нити ће!

vagar

pre 5 godina

U pozadini te priče je ideja da se jednoj priznatoj državi oduzme deo teritorije da bi se pripojio susednoj državi.Ako to Srbija ne prihvata,za dzabe im podrška Amerike,ali i svih ostalih zemalja sveta.

Bogdan

pre 5 godina

To niko nece potpisati, ali generalno smo sami krivi (kao narod) za ovu situaciju. Prvo smo dozvolili autonomiju, to je moralo da se izbegne. Drugo, Kosovo zaista nikog nije uistinu zanimalo. Ja ne razumem taj paradoks, da se svi busaju u prsa kad se Kosovo spomene, e kolevka, e srce, e suza krene, a nisam do sad upoznao coveka koji je dole otisao nesto da radi ili da pokrene ili da pomogne tim nasim ljudima dole. Ali zato znam licno desetak familija koje su jos osamdesetih i devedesetih za lepe novce prodavali imanja albancima i selili u Beograd, Pancevo, Smederevo. Eto ljudi, pustimo prazne price, tretirali smo to Kosovo decenijama kao nekakvu anomaliju. Nismo ga iskreno voleli, nismo ga mazili i pazili, i to je nasa greska. Evo ja cu prvi da priznam da mi izgleda da ga ti Albanci ipak vise vole od nas, pa lupajte minuse do jutra ako uopste objave ovaj post.

Stranac

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.

blabojzna

pre 5 godina

Na svakih 10 kilometara bih postavio saobraćajnu patrolu i čim se pojavi vozilo sa ks tablicama sledi pregled da se vidi da ne voze drogu, pa vanredni tehnički i tako na svakih 10 kilometara. Izbaciš sve iz autobusa, pa kontrola da nema neki terorista, pa opet da nema droge.... Pa da li je ispravna prva pomoć.... Ima načina a sve da bude po zakonu.

boban

pre 5 godina

samo da se resi. podela i gotovo. svi sanjamo ako mislimo da ce ceo kosovo ostati nase. njih ima vise od 95% tamo nas ne. imaju podrsku bogatih zemalja mi ne. bolje da podelimo, i da gledamo da se pomirimo, jer mi moramo da zivimo jedan pored drugih

Pera

pre 5 godina

Niko nema pravo sa srpske strane da prizna zvanicno ili nezvanicno, vestacku tvorevinu predvodjenu kriminalcima, takozvano "kosovo". Raspisite referendum na kome ce imati pravo glasa svi gradjani Srbije kao i svi Srbi sirom sveta. Kosovo i Metohija je sveta i istorijska srpska zemlja,tako da nijedna politicka partija koliko god bila jaka nema pravo odlucivanja u ime celog naroda.Nijedan politicar nema pravo da potpise bilo koji dokument kojim bi se ta tvorevina priznala.

органски вентилатор

pre 5 godina

Па овај је гори од Милошевића,игра се сам са собом...везе нема са осталима .

Biba

pre 5 godina

@alban

Pa dobro onda u cemu je problem ako je sve reseno i sve po vasem. Ne treba vam onda priznanje Srbije. A Srbiji jos manje treba priznanje Kosova jer je priznaza zemlja i can svih organizacija

gologuzov

pre 5 godina

Neki konačni sporazum bi stvarno trebalo postići uz blagoslov velikih sila ( pa ćemo se držati toga kako oni i ostali uključeni faktori se pridržavaju Rezoluciji 1244....), ali bez priznanja Kosova. Pa pola sveta nije priznala Kosovo uključujući i pet članica EU.
Uostalom jako je prefrigan ovaj kalimero jer zna da mi to nećemo uraditi i sve ostaje po starom.

Bane

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.

dule

pre 5 godina

Tako je to kad je Vučić rasformirao srpske strukture na severu Kosova. Da je to opstalo mogli su ovi da uvedu i takse od 1000%. Ali šta da radimo, Vučića smo mi izabrali (ja lično nikad nisam glasao za njega, ali nam je izabrana vlast i to poštujem) pa je red i da kusamo rezultate svog izbora.

peraperickg

pre 5 godina

covek zastupa tnterese svog naroda na nacin
na koji misli da je najbilji, i za to ima
podrsku albanaca i celog razvijenog i vojno najjaceg
sveta u koji odlaze nase mlade generacije

to su činjenice koje nam se ne svidjaju, al su i
dalje činjenice.

sta je naš racionalni odgovor?
nema ga. samo prazni populizam

kinez

pre 5 godina

na Kosovu je 99% albanaca... tako da ne vidim zasto bi se borili za Kosovo, ono je vec odavno nezavisno.
na moju zalost svi srbi sa kosova su u srbiji sada, oni su ga prodali...
Jedino eto zbog toga ne bi priznao Kosovo.... da mogu svi Kosovari da se lepo vrate odakle su dosli,mentalitet im je isti kao i albanci.. ali cini mi se nece, lepo im je po Nisu, Begeu, Novom Sadu i drugim gradovima.

Goran

pre 5 godina

He, he, he. Klasičan taktički potez u stilu najgorih taktičara sveta. Uvedeš takse pa onda tražiš nešto za njihovo ukidanje. Da nije malo providno da će tako biti na kraju? Zaista žalosno da se kao nacija patimo sa ljudima koji pametniji šahovski potez očigledno ne umu smisliti. Mada što oni da budu genijalni kad smo mi izgleda glupi?

Rob Sinji

pre 5 godina

Ma jok .
Neka taksi taman smo se navikli. Turci ukinuli neke carine a i sa njima smo duže bili u istoj državi. Nekako su nam draži pa će da menjamo teliće i jagnjiće za televizore i šporete.
A sad ozbiljno . Ako i ukinu takse treba Srbija da uvede izvozne takse bar 20 % . Po mogućnosti ispod žita da nam ne zvoca Evropa. Radim u firmi koja je mnogo izvozila na Kosovo. Uvek smo im davali super cene i izlazili uvek u susret. Do duše i oni su plaćali dogovoreno. Ako su rešili da trgovinu koriste kao politiku onda i mi treba da pariramo. Neka vide malo kako je kod drugih kada znaju da nema konkurencije iz Srbije. Hteli su nas da ubiju pa pucali u sopstvenu nogu. Sad još mi da im prebijemo drugu pa da se "pošteno" pregovara.

Neko nebitan

pre 5 godina

Znaci da li ste konacno Srbi shvatili sa kim pregovarate.Ovo nije Milosevic razumeo sve dok ih Ameri nisu zatvorili u Dejtonu da pregovaraju.
Vucicu se sprema novi Dejton ali za KIM
Ulazimo u zavrsni cin jer je Amerima dosta vise KIM.
Rezultat ce biti takav da ni jedna strana nece biti zadovoljna bas kao u BIH.
Mi Srbi smo uvek terali pravdu I nismo hteli da slusamo (ne znaci da nismo bili u pravu) zato su svi nesto dobili samo smo mi najvise izgubili.

mali radojica

pre 5 godina

Albane albane nista nisi shvatio. Srbiji ne slede sankcije narocito ne Evrope. Shvati da su i Kosovo i Albanija slepo crevo Evrope i da zbog kraha privrede u tom delu Evrope i prevelike imigracije oni nikad nece dati ulaz u EU. S druge strane nece ni Srbiju pustiti u EU pod izgovorom da ne zelimo kompromis oko Kosova. Jedino sto brine EU je da Srbija koja je vazna transportno tranzitna ruta jednog dana ne postane pista za Ruske avione i skladiste za Kinesku robu. Iz tog razliga dzace je dalje od EU alu ipak kao pridruzenog clana.

Sasa Radusin

pre 5 godina

Za Bogdana,donekle jesi u pravu.
A za drugo mozda si upoznao destine koji su prodavali 80-te ali nisi mnogo vise pravih kosovaca koji vole tu zemlju.
Ima nas koji nismo prodali nista i necemo,ima nas koji zivimo dole i koji ne zivimo jel nemamo da jedemo tamo a ne prodajemo uprkos tome nego radimo i zivimo gde mozemo kao podstanari i ne trazimo nista od nikog.

crnogorac rodjen u srb

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.
(Voja, 14. januar 2019 20:32
jesi siguran da kosovo nije prodato?
koliko njih je prodalo svoja imanja i doslo u bg?

Goran

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.
(Stranac, 14. januar 2019 16:07)

Veciti srpski neprijatelji "ameri". E moj stranac, 99,9% tih "amera" pojma nemaju gde je srbija ni kosovo. Ni na karti ne znaju da nas pokazu. Mnogo ti nama dajes na ceni. Da postoje ljudi u administraciji SAD koji lobiraju i rade za potrebe Albanaca sigurno da postoje, ali sa tim "amerima" se bas preteralo. To je isto kao kao bi rekao da srbi mrze hrvate i obratno a ja ti kazem da ima mnogo normalnih koji nikoga ne mrze ali se na zalost jedna budala pored hiljadu normalnih uvek najglasnije cuje...

Srebrni

pre 5 godina

Pa pazi ovako, Srbija će napokon da se uzljebi u EU, I da postane vazal Amerike i NATO, i to se dešava izmedju ostalog i tako što Kosovom mlate po našim glavama.

Čim se ono gore desi, pustice Šiptare niz vodu, jer znaju sa kim imaju posla. Znaju i Šiptari šta im se sprema, pa sada gledaju da smuvaju nešto.

Britanci ih sada guraju kao način da zezaju mrsomude u EU, mada ni Svabe se nebi gradili da imaju polugu više za kontrolu Srbije, mada imaju Krvate za to. Ameri pak znaju da će Svabama kad tad opet pasti na pamet da se bave ratovanjem, i tako to ide okolo naokolo...

Bager

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.
(Bane, 14. januar 2019 17:19)

Ne mora referendum, eno Makedonci ga imali pa nikom nista. Pre toga Grci za onaj problem sa duznickom krizom.

alban

pre 5 godina

Novoadjanin

Zar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.

Priznajem

pre 5 godina

Ako je Kosovo* de fakto nezavisno, zašto traže da ga priznamo?
(Novosadjanin, 14. januar 2019 17:06)

Zato što bi da nas puste u EU. I nas i Albaniju. Ali ne žele Albance s Kosova sa srpskim a ni sa Albanskim pasošem. Lakše će ih kontrolisati ako imaju svoj.

hahahaha

pre 5 godina

Kakva lozana u komentarima a Vucic vec priznao Kosovo 2011, ovo sad je sve samo precizno izrezirana akcija svrsenog cina.
(Milorad, 14. januar 2019 20:06)

A na vlasti od 2012 . Milorade jako si pametan za nekog ko se zove Milorad. Da nije i 1941 potpisao kapitulaciju?

Voja

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.

Ja

pre 5 godina

Amerikanci ce da obecaju da ce da ispune sve sto je Hardainaj trazio da bi on ukinuo takse. Posto doticni gospodin spreman samo da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine Amerikanci u tom slucaju nisu u obavezi da ispune svoje obecanje ali nastavak pregovora je omogucen. Svi siti i ovce na broju.

Bane

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.

peraperickg

pre 5 godina

covek zastupa tnterese svog naroda na nacin
na koji misli da je najbilji, i za to ima
podrsku albanaca i celog razvijenog i vojno najjaceg
sveta u koji odlaze nase mlade generacije

to su činjenice koje nam se ne svidjaju, al su i
dalje činjenice.

sta je naš racionalni odgovor?
nema ga. samo prazni populizam

alban

pre 5 godina

Novoadjanin

Zar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.

Bogdan

pre 5 godina

To niko nece potpisati, ali generalno smo sami krivi (kao narod) za ovu situaciju. Prvo smo dozvolili autonomiju, to je moralo da se izbegne. Drugo, Kosovo zaista nikog nije uistinu zanimalo. Ja ne razumem taj paradoks, da se svi busaju u prsa kad se Kosovo spomene, e kolevka, e srce, e suza krene, a nisam do sad upoznao coveka koji je dole otisao nesto da radi ili da pokrene ili da pomogne tim nasim ljudima dole. Ali zato znam licno desetak familija koje su jos osamdesetih i devedesetih za lepe novce prodavali imanja albancima i selili u Beograd, Pancevo, Smederevo. Eto ljudi, pustimo prazne price, tretirali smo to Kosovo decenijama kao nekakvu anomaliju. Nismo ga iskreno voleli, nismo ga mazili i pazili, i to je nasa greska. Evo ja cu prvi da priznam da mi izgleda da ga ti Albanci ipak vise vole od nas, pa lupajte minuse do jutra ako uopste objave ovaj post.

Voja

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.

kinez

pre 5 godina

na Kosovu je 99% albanaca... tako da ne vidim zasto bi se borili za Kosovo, ono je vec odavno nezavisno.
na moju zalost svi srbi sa kosova su u srbiji sada, oni su ga prodali...
Jedino eto zbog toga ne bi priznao Kosovo.... da mogu svi Kosovari da se lepo vrate odakle su dosli,mentalitet im je isti kao i albanci.. ali cini mi se nece, lepo im je po Nisu, Begeu, Novom Sadu i drugim gradovima.

Sasa Radusin

pre 5 godina

Za Bogdana,donekle jesi u pravu.
A za drugo mozda si upoznao destine koji su prodavali 80-te ali nisi mnogo vise pravih kosovaca koji vole tu zemlju.
Ima nas koji nismo prodali nista i necemo,ima nas koji zivimo dole i koji ne zivimo jel nemamo da jedemo tamo a ne prodajemo uprkos tome nego radimo i zivimo gde mozemo kao podstanari i ne trazimo nista od nikog.

mali radojica

pre 5 godina

Albane albane nista nisi shvatio. Srbiji ne slede sankcije narocito ne Evrope. Shvati da su i Kosovo i Albanija slepo crevo Evrope i da zbog kraha privrede u tom delu Evrope i prevelike imigracije oni nikad nece dati ulaz u EU. S druge strane nece ni Srbiju pustiti u EU pod izgovorom da ne zelimo kompromis oko Kosova. Jedino sto brine EU je da Srbija koja je vazna transportno tranzitna ruta jednog dana ne postane pista za Ruske avione i skladiste za Kinesku robu. Iz tog razliga dzace je dalje od EU alu ipak kao pridruzenog clana.

dule

pre 5 godina

Tako je to kad je Vučić rasformirao srpske strukture na severu Kosova. Da je to opstalo mogli su ovi da uvedu i takse od 1000%. Ali šta da radimo, Vučića smo mi izabrali (ja lično nikad nisam glasao za njega, ali nam je izabrana vlast i to poštujem) pa je red i da kusamo rezultate svog izbora.

Bager

pre 5 godina

Potpisace Alek, polako samo, sta ste navalili. Mora Ustav da se menja, da se pripremi narod, odrze izbori, pripremi se za slikanje u Beloj kuci.....nije sve to tako lako.
(Bane, 14. januar 2019 17:19)

Ne mora referendum, eno Makedonci ga imali pa nikom nista. Pre toga Grci za onaj problem sa duznickom krizom.

Neko nebitan

pre 5 godina

Znaci da li ste konacno Srbi shvatili sa kim pregovarate.Ovo nije Milosevic razumeo sve dok ih Ameri nisu zatvorili u Dejtonu da pregovaraju.
Vucicu se sprema novi Dejton ali za KIM
Ulazimo u zavrsni cin jer je Amerima dosta vise KIM.
Rezultat ce biti takav da ni jedna strana nece biti zadovoljna bas kao u BIH.
Mi Srbi smo uvek terali pravdu I nismo hteli da slusamo (ne znaci da nismo bili u pravu) zato su svi nesto dobili samo smo mi najvise izgubili.

hahahaha

pre 5 godina

Kakva lozana u komentarima a Vucic vec priznao Kosovo 2011, ovo sad je sve samo precizno izrezirana akcija svrsenog cina.
(Milorad, 14. januar 2019 20:06)

A na vlasti od 2012 . Milorade jako si pametan za nekog ko se zove Milorad. Da nije i 1941 potpisao kapitulaciju?

Priznajem

pre 5 godina

Ako je Kosovo* de fakto nezavisno, zašto traže da ga priznamo?
(Novosadjanin, 14. januar 2019 17:06)

Zato što bi da nas puste u EU. I nas i Albaniju. Ali ne žele Albance s Kosova sa srpskim a ni sa Albanskim pasošem. Lakše će ih kontrolisati ako imaju svoj.

crnogorac rodjen u srb

pre 5 godina

Ove se sve dalo predvideti jos s kraja sedamdesetih godina. Da smo bili pametni pa lepo prodali Kosovo Albancima, ko Rusi Aljasku Amerima. Pa s tim parama lepo obnovili sve nase puteve, skole, bolnice. Ovako pojeo vuk magarca. Em nam je Kosovo bilo ogroman stres i trosak svih ovih godina, em nista iz njega izvukli nismo.
(Voja, 14. januar 2019 20:32
jesi siguran da kosovo nije prodato?
koliko njih je prodalo svoja imanja i doslo u bg?

Goran

pre 5 godina

He, he, he. Klasičan taktički potez u stilu najgorih taktičara sveta. Uvedeš takse pa onda tražiš nešto za njihovo ukidanje. Da nije malo providno da će tako biti na kraju? Zaista žalosno da se kao nacija patimo sa ljudima koji pametniji šahovski potez očigledno ne umu smisliti. Mada što oni da budu genijalni kad smo mi izgleda glupi?

Srebrni

pre 5 godina

Pa pazi ovako, Srbija će napokon da se uzljebi u EU, I da postane vazal Amerike i NATO, i to se dešava izmedju ostalog i tako što Kosovom mlate po našim glavama.

Čim se ono gore desi, pustice Šiptare niz vodu, jer znaju sa kim imaju posla. Znaju i Šiptari šta im se sprema, pa sada gledaju da smuvaju nešto.

Britanci ih sada guraju kao način da zezaju mrsomude u EU, mada ni Svabe se nebi gradili da imaju polugu više za kontrolu Srbije, mada imaju Krvate za to. Ameri pak znaju da će Svabama kad tad opet pasti na pamet da se bave ratovanjem, i tako to ide okolo naokolo...

Ja

pre 5 godina

Amerikanci ce da obecaju da ce da ispune sve sto je Hardainaj trazio da bi on ukinuo takse. Posto doticni gospodin spreman samo da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine Amerikanci u tom slucaju nisu u obavezi da ispune svoje obecanje ali nastavak pregovora je omogucen. Svi siti i ovce na broju.

boban

pre 5 godina

samo da se resi. podela i gotovo. svi sanjamo ako mislimo da ce ceo kosovo ostati nase. njih ima vise od 95% tamo nas ne. imaju podrsku bogatih zemalja mi ne. bolje da podelimo, i da gledamo da se pomirimo, jer mi moramo da zivimo jedan pored drugih

Goran

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.
(Stranac, 14. januar 2019 16:07)

Veciti srpski neprijatelji "ameri". E moj stranac, 99,9% tih "amera" pojma nemaju gde je srbija ni kosovo. Ni na karti ne znaju da nas pokazu. Mnogo ti nama dajes na ceni. Da postoje ljudi u administraciji SAD koji lobiraju i rade za potrebe Albanaca sigurno da postoje, ali sa tim "amerima" se bas preteralo. To je isto kao kao bi rekao da srbi mrze hrvate i obratno a ja ti kazem da ima mnogo normalnih koji nikoga ne mrze ali se na zalost jedna budala pored hiljadu normalnih uvek najglasnije cuje...

Ivan

pre 5 godina

Ja bih zaista voleo da vidim tog politicara koji ima toliku smelost da krsi ustav i toliko malo mozga da u ime Srbije da potpise pravno obavezujuci sporazum koji se Kosovu omogucava stolica u UN.
Koliko se ja secam nas stav je "I Kosvo I EU"

gagi

pre 5 godina

Ma dajte ljudi, zamrzni Vučiću sve, pusti bre teroriste, nemože ti niko uzeti teritoriju onako, promeniće se Geopolitika, strpljenja Srbiiiii, nepriznaj pedalj

blabojzna

pre 5 godina

Na svakih 10 kilometara bih postavio saobraćajnu patrolu i čim se pojavi vozilo sa ks tablicama sledi pregled da se vidi da ne voze drogu, pa vanredni tehnički i tako na svakih 10 kilometara. Izbaciš sve iz autobusa, pa kontrola da nema neki terorista, pa opet da nema droge.... Pa da li je ispravna prva pomoć.... Ima načina a sve da bude po zakonu.

Pera

pre 5 godina

Niko nema pravo sa srpske strane da prizna zvanicno ili nezvanicno, vestacku tvorevinu predvodjenu kriminalcima, takozvano "kosovo". Raspisite referendum na kome ce imati pravo glasa svi gradjani Srbije kao i svi Srbi sirom sveta. Kosovo i Metohija je sveta i istorijska srpska zemlja,tako da nijedna politicka partija koliko god bila jaka nema pravo odlucivanja u ime celog naroda.Nijedan politicar nema pravo da potpise bilo koji dokument kojim bi se ta tvorevina priznala.

cokan

pre 5 godina

Ubica ne shvata, da nepostoji niko ko će potpisati otcepljenje kosova od srbije.Kosovo je deo okupirane teritorije srbije i kolevka srpske kulture, i niko nema pravo da preda kosovo.Jedna od mogućnosti rešenja kosovske drame uz određene uslove je da albanci prihvate činjenicu da žive na srpskoj zemlji, da ta zemlja nije njihova i da nemože biti, da se odreknu pretenzije na srpsku teritoriju, a srbija da prihvati uz isto određene uslove činjenicu da albanci imaju vlast na okupiranoj srpskkoj zemlji.Takvo stanje vremenski ograničiti, da bi albanci koji ne žele živeti na kosovu imali šansu odseljenja.Posle toga na kosovu kao delu teritorije srbije da se uspostavi srpski suverenitet.U svakom slučaju se srbija pita za status i rešenje uzmi ili ostavi.Ako albanci žele vojno rešenje treba im ga omogućiti.

- ma da li je to ta američka demokratija u pitanju, a?

pre 5 godina

Ma nema šanse.
Pretrpela je Srbija i natovsko "anđeosko" bombardovanje zarad muslimana sa Kosova; pretrpela je i dugogodišnje sankcije; trpi i dan-danas raznorazna ponižavanja od zemalja koje su bile hitlerovske parije i srbomrzačke ubice - pa dokle bre ljudi.
Kad te neko ucenjuje izgladnjavanjem naroda koji mrziš - kao onomad nacisti Jevreje -

mlekadzija

pre 5 godina

Nadam se da ce se naci neko oo ce da objasni ovom neosudjenom ratnom zlocincu da od priznavanja nekakve narko drzave Kosovo nema nista. Zlocinom i agresijom otet deo Srbije (KiM) ce kad tad (u istorisjkim relacijama) biti vracen nazad.

Djuro

pre 5 godina

@ NovoadjaninZar jos nisi svatio zasto Srbija treba priznati Kosovo? Zato sto Evropa nece primiti nijednu zemlju kao svoju clanicu ako nema svoje utvrdjene granice i priznanje jednih drugih. To mu dodje kao Makedonija koja nije mogla ici napred bez promena imena. Srbija nikada nece moci uci u Evropu sve dok ne prizna Kosovo. A ako Srbija kojim slucajem ne prizna Kosovo, onda joj slede sankcije i od Kosova i od Evrope i onda baj, baj Srbija.
(alban, 14. januar 2019 17:55)



Vidji ovog??? Pa Srbija ima svoje granice! I Kosovo je sa njima unutar EU.. A to vama smeta.. ako ti se ne svidja i tebi i sličnima imate prevo na 24 lična dohotka, pa pravac u EU.. tamo vas jedva čekaju...

Александар

pre 5 godina

Овим је индирекрно рекао да схвата суштину и истину, да упркос самопроглашеној независности, те независности нема, јер је Србија није признала, нити ће!

Biba

pre 5 godina

Zasto je Kosovu toliko vazno priznanje Srbije? Kad je neko siguran u sebe i ono sto jeste ne treba mu priznanje drugih. Ako ste nezavisni kako kazete sta vam znaci priznanje Srbije?

Из угла

pre 5 godina

Треба сачекати да Хаг похапси целу тренутну гарнитуру у власти и онда разговарати са људима који нису ратни злочинци.

CzBg89!

pre 5 godina

Da ima ko pametan u Srbiji, odmah bi rekao javno svima da ne mozemo mi da budemo priznati od "njih" jer smo mi drzava i oni pokusavaju nesto nase da oduzmu.. a sto ovi tamo neki kazu priznanje Kosovo ili nema sporazuma. Pa prijatelji evo necemo sporazum a vi ste pod pritiskom Amerike, nemojte ih poslusati i nama cete uciniti uslugu.. ali ko zna sta se desava tu.

Mali Radojica

pre 5 godina

A kad ih priznas, onda i ratnu odstetu da im platis i jos po nesto...bolje bez priznanja ikakvih i ako treba dignes zid na granici, pre toga uzmes taj sever vojskom pa onda nastavljamo neke kao pregovore...jbg nije lako voditi drzavu.Priznanje je za ovu drzavu najgora opcija u svakom pogledu koliko god se ono cinilo kao brzo i efikasno resenje mnogima!

lobotomija

pre 5 godina

Putin stiže i potpisuju se trgovinski ugovori... Roba koja je išla na Kosovo biće preusmerena na tržište evro-azijske unije i to u mnogo većem obimu a on neka glumi malog Trampa.

džegodin siti

pre 5 godina

Ni po jednom međunarodnom Zakonu ili dokumentu,nijedna država NE MORA da prizna drugu državu ako joj to nije u nacionalnom interesu.Jednostavno,to ne postoji u međunarodnom pravu.

органски вентилатор

pre 5 godina

Па овај је гори од Милошевића,игра се сам са собом...везе нема са осталима .

Rob Sinji

pre 5 godina

Ma jok .
Neka taksi taman smo se navikli. Turci ukinuli neke carine a i sa njima smo duže bili u istoj državi. Nekako su nam draži pa će da menjamo teliće i jagnjiće za televizore i šporete.
A sad ozbiljno . Ako i ukinu takse treba Srbija da uvede izvozne takse bar 20 % . Po mogućnosti ispod žita da nam ne zvoca Evropa. Radim u firmi koja je mnogo izvozila na Kosovo. Uvek smo im davali super cene i izlazili uvek u susret. Do duše i oni su plaćali dogovoreno. Ako su rešili da trgovinu koriste kao politiku onda i mi treba da pariramo. Neka vide malo kako je kod drugih kada znaju da nema konkurencije iz Srbije. Hteli su nas da ubiju pa pucali u sopstvenu nogu. Sad još mi da im prebijemo drugu pa da se "pošteno" pregovara.

Немања

pre 5 godina

Колико је смешан овај циркус. Шта смо доживели? Не могу да убедим себе да код људи пролази ова спрдња од политичара, односно од људи који не могу ни једну једину одлуку да донесеу сами а праве се и глуме величине???

21 vek

pre 5 godina

Ukoliko nisi izvadio kartu za Hag, ucini to sto pre. Ovog puta sudijama u Hagu nece trebati svedoci. Vec ce re sacekati presuda cim prekoracis prag zatvora u Hagu. Znaju Ameri veoma dobro sve sta si ti radio. Njima avedoci ne trebaju kao i za Tacija, Ljumaja i ostale tvog izbacivackog nivoa. Posle ove izjave ti si zavrsio politicku karijeru.

Stranac

pre 5 godina

Kako su to Ameri fino isplanirali. Na to moze da padne jedino naivna sobarica, a i njoj bi bilo providno, pa bi se samo pretvarala da vjeruje.

Lav

pre 5 godina

Kako misli "obostrano priznanje" kad je Srbija članica UN? Šta li običan narod na Kosovu misli kad pročita ovako nešto, da li neko uopšte pažljivo sluša ove izjave?

PEra

pre 5 godina

Pa to kada izbacivaci i keramicari vode drzave. Jel se ovaj zeza, pa cele poenta pregovora je da se nadje neko kompromisno resenje. Pazi ti ovu mudrost adje da se dogovaramo ali da Srbija odmah potpise da ce da prizna Kosovo ... cek sta se mi onda dogovaramo? Zamisli kada bi mi rekli ajde da se dogovoramo ali da Kosovo odustane od svoje nezavisnoti :D Boze kako se Zapad sprda na ovakve balkanske kvazi politicare.

tamo daleko

pre 5 godina

Citam komentare, slazem se a i ne! Mnogo Srba je prodalo imovinu albancima za dobre pare I bolji zivot istina. A mnogo Srba je u strahu prodalo tim istim albancima jer sta Im je sledelo tamo? Da zive neznajuci stace se desit sutra. Pun k terorista, mudzahedina pritisak od velikih sila i sta sad Srbinu sa familijom tamo da trazi? Ti isti ljudi sto pisu da zaboravimo Kosovo daje ono odavno izgubljeno. Da ga danas sutra vratimo posle odma bi izigravali patriote! Malo treba da se razmisli pre nego sto se komentarise.

zloba

pre 5 godina

(kinez, 14. januar 2019 18:31)
A odakle ste vi Eminencijo...sta cemo sa 150 000 Srba koji su dole i nisu prodali svoja imanja...da ih izdamo i poklonimo Taciju i Haradinaju.

gologuzov

pre 5 godina

Neki konačni sporazum bi stvarno trebalo postići uz blagoslov velikih sila ( pa ćemo se držati toga kako oni i ostali uključeni faktori se pridržavaju Rezoluciji 1244....), ali bez priznanja Kosova. Pa pola sveta nije priznala Kosovo uključujući i pet članica EU.
Uostalom jako je prefrigan ovaj kalimero jer zna da mi to nećemo uraditi i sve ostaje po starom.

enigma

pre 5 godina

Interesuje me da li ovaj hoće da ih mi priznamo odmah ili sada? Ako želi odmah mislim da bi to za nas predstavljalo problem jer smo u vremenskom cajtnotu a ako želi sada onda bi to predstavljalo još veći problem,mislim veći cajtnot.

vagar

pre 5 godina

U pozadini te priče je ideja da se jednoj priznatoj državi oduzme deo teritorije da bi se pripojio susednoj državi.Ako to Srbija ne prihvata,za dzabe im podrška Amerike,ali i svih ostalih zemalja sveta.

Biba

pre 5 godina

@alban

Pa dobro onda u cemu je problem ako je sve reseno i sve po vasem. Ne treba vam onda priznanje Srbije. A Srbiji jos manje treba priznanje Kosova jer je priznaza zemlja i can svih organizacija

Šonko Neri

pre 5 godina

Ovaj stvarno umislio da je smostalni političar? Postane li neposlušan i nastavi li ovako bandoglavo da gura prst u oko međunarodnoj zajednici i amerima, začas će se naći svedoci koji nisu stradali pod "sumnjivim" okolnostima. Spakovaće ga gde mu je mesto. Kod njih je vrlo kratak put od "faktora mira i stabilnosti" do haškog zatvorenika.

dr evil

pre 5 godina

@peraperickg ako je tako kao sto kazes zbog cega jednostavno ne uzmu kosovo? zbog cega nas pritiskaju da potpisemo priznanje? razmisli ti jos jednom na tu temu i nemoj da branis jednog ubicu.