Ponedeljak, 07.01.2019.

22:01

"Moramo da prihvatimo da će velika Albanija biti stvorena"

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da je stvaranje velike Albanije nepovratan proces.

Izvor: Beta

"Moramo da prihvatimo da æe velika Albanija biti stvorena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

DPolitika

pre 5 godina

I sta sad ako prihvatimo Veliku Albaniju sta onda?

Filozofija-glupost po kojoj cemo izgubiti Kosovo ako ne potpisemo predaju-priznanje Kosova svaki dan ima po nekog zastupnika u medijima koji na protivustavan i protizakonit nacin gura tu propagandu...

Ako je vec tako i formira se Velika Albanija tada trebamo biti zabrinuti ne zbog vojske Kosova vec zbog vojske te Velike Albanije i njenih daljih ambicija u buducnosti i iako je to sada dosta vec kasno treba napokon poceti sa stvarnim jacanjem nase vojske koja nije bila dorasla da pomaze u poplavama a kamoli da se izbori ako ima tako agresivnog juznog suseda koga eto moramo da prihvatimo...

Ja bi se vise brinuo kako uvodjenjem(ne nabavkama - vec uvodjenjem to je terminologija - nema nabavki) prototipova mozemo ojacati vojsku u 21 veku i kada ce u tako maloj vojsci koju imamo udeo modernog naoruzanja dostici preko 70%.

U protivnom samo pokazujete da niste sposobni ni da nas odbranite od takve V. Albanije koja je za vas vec realnost - da li ste ubrzali njeno stvaranje Briselskim sporazumom?

Kosovo i M. moze biti samo jedan manji deo teritorije koji ce se izgubiti odnosom ovakve drzave prema takvoj realnosti koju sami propagirate i kojom nas plasite a da nista pri tome ne radite da nas zastitite.

Cime se braniti od te Velike Albanije ako zeli da zauzme Nis ili Obrenovac? Propagandom?

Dosta je defetizma i Albanske propagande a ako ne znate kako da resavate probleme u nasu korist skinite se sa vlasti....

Bembura

pre 5 godina

Sve ovo što rade Albanci po Srbiji su Srbi htjeli raditi po Hrvatskoj.
Oteti dio HR teritorija i onda raditi probleme oko svega.
Samo da vam bude jasnija pozicija nas iz Hrvatske.
Tako da mi je žao svakog normalnog Srbina.
"Velikosrbi" su vas uništili, nitko drugi.

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Уђите у НАТО и сачуваћемо бар оно што нам је преостало... знам бомбардовали су нас, ни ја их не волим, али треба гледати како спасити овај народ, а ја не видим други излаз...

petar

pre 5 godina

Zar ovaj strucnjak za sve nije pricao, zar Srpska lista na KIM i vlas za Aleksandra Vucića na KIM nije bio garant da :
- Nece biti formirana vojska Kosova
- nece biti formirana Velika Albanija
- će biti formirana ZSO


Posto vidimo da su te garancije za kacenje nacku o reo, svako normalan., posten i odgovoran bi se zauvek p9vukao iz javnog zivota i politike.

Svako normalan, posten i odgovoran, ali...
To nije ni Drecun, ni AV, ni bratija oko njih. Alavi, nasilnici, lopovi, preduboko zagrizli u kriminal, ususkani, svakodnevno krseci i Ustav i zakone, otimajuci imovinu, oljackajuci drzavnu kasu, oni se ukupavaju u rovove, pokusavaju i da kupovinom i zrnca preostalih medija, kupovinom glasova, pretnjama, ucenama nasiljem, verovatno uskoro i ubistvima, pokusavaju daobezbede sebi poziciju da vladaju jos jedan dan, nedelju, mesec, godinu, mandat, deceniju...duže.
Jer svaki sat, svaki dan njihovog opstanka na poziciji zlata je vredan. Proslaviki su prvu milijardu pokradenu u Becu, drugu u bivsoj Dijagonali u Beogradu... Posle toga su prestalida broje.

Sada je jedan cilj zadrzati vlast p9 svaku cenu, jer silazak sa vlasti za njih znaci ne samo gubitak pozicije, vec gubitak svega sto su p9krali, slobode za najveci deo njih,.
Zato ce na tacni predati KIM, sutra Republiku Srpsku, prekosutra Sandzak i Vojvodinu... Sve ce predati, jer njihova fotelja nema cenu...
Bas kao sto ni njihove garancije nemaju vrednost.

Narode srpski, upamet se.
Najveci deo omladine sanja da ode iz ove kaljuge.
Otici ce vam deca. Ugasic3 vam se ognjista. Sve ono sto su stvarali vasi dedovi i pradedovi, rasprodaju raspikuce za saku zobi.

I vi za sendvic, paket od 1000 dinara, posao za sebe ili sina ili snajku ( bedni posao za 300 eur) prodajete svoj glas onima koji su prebogati, i oiji vam d3cu teraju iz Srbije.

Jel vredi to onih roditeljskih suza sa autobuskih stanica, sa aerodroma kada vam deca i unuci zauvek odlaze odavde samo da bi s3 lokalni i oblvi najveci mocnici i dalje sirili?
Jel slusatr njih koji 7 godina jašu, kako optuzuju prethodne za krađu i unistenje, a oni su od prethodnih bogatiji 10 ili 100 puta, jel vidite dzipove, kuce firme, jel vidite njihovu decu kako se razbacuju parama dok se vasa bore sa 300 eur za koliko ste prodali svoj glas da prezive, jel vidite drzavu koja se raspada, jel vidite da bolesnici nemaju sta da jedu dok oni pricaju o velikim uspesima?
Jel verujete svojim ocima ili televizoru?

Stide vas se preci. Stidi vas se Mišić, Lazar, Obilić, stidi vas se i Nemanja i Rastko, stidi vas se i Jovan, Zoran, Goran, Milan, Draginja, Persida, Milica, Rada... Stide vas se preci, stidice vas se i deca i potomci. Vi ste oni koji su prodali sve (istoriju, sadasnjost, buducnost, vasu decu, unuke...) za saku zobi ovima na vlasti. To za koliko su onda oni prodali to sto njima dali za saku zobi, to je njihov oosao. Oni misle da su obezbedili decu,, jnuke, praunuke, na toj razlici u ceni. Misle i nadaju se da ce ovo vecno potrajati. A i kada im se oduzme, kada neko drugi dođe na vlast, nece moci vama da vrati ono sto ste im prodali.

Upamet se Srbi. Mozda je vec kasno.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Sve dok se u Beogradu budu zastupali interesi Moskve, Evropa i SAD ce svako zlo u nasem okruzenju tretirati kao manje od pomenutog. Upravo je takvo ponasanje Milosevica dovelo do gubitka KiM.Njegov naslednik Dacic ide istim putem. Njegov predlog o razgranicenju ide u prilog stvaranja velike Albanije. Nezavisno Kosovo u kojem bi Srbi bili faktor koji bi bio brana ujedinjenju sa Albanijom, bolje je resenje od razgranicenja po kojem bi sve jizno od Ibra, odn. svi manastiri i dve trecine Srba zavrsilo u velikoj Albaniji.

Matija

pre 5 godina

Samo malo, oni koji vode proces u ime Srbije najavljuju da ga vode u pogrešnom smeru. Zašto se onda pregovaralo zašto se omogućila granica kosmetskim Albancima, zašto smo oprostili agresiju... Srbija je napadnuta i oteta joj je teritorija, ako to prećuti izgubiće i Sandžak i istočnu Srbiju i Vojvodinu, jer se ispostavila kao lak zalogaj. Bez taktike, bez strategije, bez mudrosti, samo sa naivnom nadom da će te zveri ostaviti na miru ako im daš da ti pojedu ruku.

Srboljub

pre 5 godina

Još jednom: svaka polupismena baka sa pijace je po okončanju bomb.99 i potpisivanju 1244 znala da je KiM gotova priča za nas (ko veruje da smo izvukli "nerešeno" (po Slobodanu, da smo pobedili), ili da 1244 nije kapitulacija, jer se zove rezolucija, ne mora dalje da čita), umesto da smo tada zalegli da "rukama i nogama iskopamo" najbolje od mogućih loših rešenja, mi smo na očekivano proglašenje nezavisnosti odgovorili novim Ustavom, tj. preambulom koja je imala vezati Kosovo posebnim propisima za maticu, pa se svako ko ne zivi na KiM mogao s pravom zapitati, "jesam li ja građanin drugog reda?" (nebitno za priču, ali se vredi podsetiti da su Kostunovi dva dana masirali ljude referendumom i jedva, ako uopšte, namakli dovoljan procenat za overu Ustava). Dok su Albanci trapavo ili ne, ponekad i divljački (Goraždevac, Panda?...), ali sistematično radili i u inostranstvu i diplomatskim načinima pripremali mizanscen za osamostaljenje, mi smo se uzdali u papir koji veze nema sa realnošću na terenu, jalovo čekali "propast zapada" udaljavajući se sve više od nekadašnjih saveznika, koji ipak, dok se ne smisli nesto bolje, imaju najefikasnije demokratski uređene države i koje, svakom ko misli na budućnost, daju vise slobode od uvek pripravne Rusije ili Kine. I sad, kad se vidi ujedinjenje Albanije i Kosova, šta da radimo? Prošlo je 18 godina od bomb. i ratova, nedovoljno da nacija obnovi supstancu, ali dovoljno da neodgovorni mladi i zli matori krenu sa huškanjem na rat. Cena življenja u dvadesetogodisnjoj simulaciji mora da se plati.

Prazna slama

pre 5 godina

Koliko god da ova vlast zamajava narod sa "borbom za Kosovo" toliko su mi čudni i ovi komentari ovde u fazonu "nećemo prihvatiti, ustav, slavna istorija...). Ljudi, zapad će samo da zažmuri na jedno oko i da sačeka da se ta najavljena država zaokruži a onda će nam ista biti ispostavljena kao svršen čin pa mi prihvatili to ili ne prihvatili. Nisu ni Arapi prihvatili postojanje države Izrael (isto američki projekat) na Bliskom Istoku, pa može li danas neko reći da Izrael ne postoji kao država.

Dex

pre 5 godina

Dakle, prihvatate ne samo nezavisno Kosovo, vec i "Veliku Albaniju"? A zasto nas onda zamajavate pregovorima i ostalim glupostima, i o cemu tacno pregovarate? U cije ime uopste pregovarate? I gde je prosecna plata od 500 eura? Ima li jedno polje u kome ste uspesni, jedno obecanje koje je ispunjeno?

C i n i k

pre 5 godina

Sve bi bilo puno lakse i bolje da je Srbija u Nato.
Ovako,kao ruska gubernija, Srbija je sebi stavila metu na ledja.
To znaci da je svaka antisrpska politika dobrodosla jer se to onda posmatra kao antiruska politika.
A mi imamo vec hladni rat, i te kako...
Nzn kako rezim ne kapira(ili kapira ali su dobro placeni iz Moskve) da sa tom propalom ruskom politikom nikada necemo izaci iz tame.
Srbija je napravila katastrofu,umesto da je Srbija saveznik Usa,odabrala je opet pogresnu stranu i sada su krivi albanci?
Pa zasto?
Ko je kriv Srbiji kad je slepa kod ociju?
Albanci nisu nista uradili drugacije nego sve ex Yu republike,na antisrpskoj politici grade drzavu i razvoj upiruci prstom u nas kao rusku guberniju!
Sve to smo im mi omogucili a i dalje omogucavamo,evo citajte sta ovaj "naucnik" iz Sns kaze i sve vam je jasno.
Mi cemo da zovemo Rusiju...??!

KOSIGNAS

pre 5 godina

I šta predlažete? Da prihvatimo diktat zapada i pomirimo se sa otimanjem svoje zemlje? Čemu onda ustav, zakletva vlade, predsednika, poslanika? Čemu vojska? Sa sličnim problemima smo se susretali u čitavoj svojoj istoriji, ali ovoliko defetizma od onih koji su položili zakletvu da će braniti svoju zemlju, ne žaleći da u toj borbi daju i svoj život, nikada nismo imali. Zamislite velikog Župana Stefana Nemanju, Kneza Lazara, Karađorđa, Kralja Petra, mnogobrojne srpske vojvode i vojskovođe koji su svoje živote položili na oltar slobode, da su ovakve ,,motivacione govore" držali uoči bitaka. Verovatno bi se pola vojske samoubilo a pola predalo. Gospodo iz vlasti, imate ustav Republike Srbije, sveto pismo za vas u vođenju spoljne i unutrašnje politike. Želje svetskih moćnika niste dužni da ispunjavate, ustavne obaveze ove zemlje jeste.Ako smatrate da niste dorasli istorijskom trenutku u kojem vršite vlast, sklonite se i pustite nekog hrabrijeg, čvršćeg i iznad svega časnijeg da preuzme odgovornost. Hristos se rodi.

Pogled X

pre 5 godina

"Rusija nam treba da nas ojača kod Amerikanaca, jer kada Rusija zalegne iza nas, Amerikanci znaju da ne može nijedno rešenje da se progura bez njene saglasnosti", rekao je Drecun.

Po svoj prilici loše nam se piše. Rusi su i pre zalegali za nas, posledice toga i danas osećamo.

O.T.A.N.

pre 5 godina

To smo znali još pre 20+ godina. Sve ono što ste vi političari govorili od tada pa do danas je bilo presipanje iz šupljeg u prazno. Ne mogu više da vas slušam, a pogotovu ne za Božić!

Mikica

pre 5 godina

Ti Drecune ako hoćeš, prihvataj. A ima nas koji to nikada nipošto nećemo prihvatiti. Ne može se na račun teritorije države Srbije proširivati neka druga država, a ni stvarati neka nova. Ustav se mora poštovati, jer inače kakva bi to bila država od koje svako može da uzme šta mu se hoće? Čitaj Ustav, druže. Malo više optimizma kada se obraćaš javnosti.

Dex

pre 5 godina

Dakle, prihvatate ne samo nezavisno Kosovo, vec i "Veliku Albaniju"? A zasto nas onda zamajavate pregovorima i ostalim glupostima, i o cemu tacno pregovarate? U cije ime uopste pregovarate? I gde je prosecna plata od 500 eura? Ima li jedno polje u kome ste uspesni, jedno obecanje koje je ispunjeno?

KOSIGNAS

pre 5 godina

I šta predlažete? Da prihvatimo diktat zapada i pomirimo se sa otimanjem svoje zemlje? Čemu onda ustav, zakletva vlade, predsednika, poslanika? Čemu vojska? Sa sličnim problemima smo se susretali u čitavoj svojoj istoriji, ali ovoliko defetizma od onih koji su položili zakletvu da će braniti svoju zemlju, ne žaleći da u toj borbi daju i svoj život, nikada nismo imali. Zamislite velikog Župana Stefana Nemanju, Kneza Lazara, Karađorđa, Kralja Petra, mnogobrojne srpske vojvode i vojskovođe koji su svoje živote položili na oltar slobode, da su ovakve ,,motivacione govore" držali uoči bitaka. Verovatno bi se pola vojske samoubilo a pola predalo. Gospodo iz vlasti, imate ustav Republike Srbije, sveto pismo za vas u vođenju spoljne i unutrašnje politike. Želje svetskih moćnika niste dužni da ispunjavate, ustavne obaveze ove zemlje jeste.Ako smatrate da niste dorasli istorijskom trenutku u kojem vršite vlast, sklonite se i pustite nekog hrabrijeg, čvršćeg i iznad svega časnijeg da preuzme odgovornost. Hristos se rodi.

O.T.A.N.

pre 5 godina

To smo znali još pre 20+ godina. Sve ono što ste vi političari govorili od tada pa do danas je bilo presipanje iz šupljeg u prazno. Ne mogu više da vas slušam, a pogotovu ne za Božić!

Mikica

pre 5 godina

Ti Drecune ako hoćeš, prihvataj. A ima nas koji to nikada nipošto nećemo prihvatiti. Ne može se na račun teritorije države Srbije proširivati neka druga država, a ni stvarati neka nova. Ustav se mora poštovati, jer inače kakva bi to bila država od koje svako može da uzme šta mu se hoće? Čitaj Ustav, druže. Malo više optimizma kada se obraćaš javnosti.

C i n i k

pre 5 godina

Sve bi bilo puno lakse i bolje da je Srbija u Nato.
Ovako,kao ruska gubernija, Srbija je sebi stavila metu na ledja.
To znaci da je svaka antisrpska politika dobrodosla jer se to onda posmatra kao antiruska politika.
A mi imamo vec hladni rat, i te kako...
Nzn kako rezim ne kapira(ili kapira ali su dobro placeni iz Moskve) da sa tom propalom ruskom politikom nikada necemo izaci iz tame.
Srbija je napravila katastrofu,umesto da je Srbija saveznik Usa,odabrala je opet pogresnu stranu i sada su krivi albanci?
Pa zasto?
Ko je kriv Srbiji kad je slepa kod ociju?
Albanci nisu nista uradili drugacije nego sve ex Yu republike,na antisrpskoj politici grade drzavu i razvoj upiruci prstom u nas kao rusku guberniju!
Sve to smo im mi omogucili a i dalje omogucavamo,evo citajte sta ovaj "naucnik" iz Sns kaze i sve vam je jasno.
Mi cemo da zovemo Rusiju...??!

Pogled X

pre 5 godina

"Rusija nam treba da nas ojača kod Amerikanaca, jer kada Rusija zalegne iza nas, Amerikanci znaju da ne može nijedno rešenje da se progura bez njene saglasnosti", rekao je Drecun.

Po svoj prilici loše nam se piše. Rusi su i pre zalegali za nas, posledice toga i danas osećamo.

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Уђите у НАТО и сачуваћемо бар оно што нам је преостало... знам бомбардовали су нас, ни ја их не волим, али треба гледати како спасити овај народ, а ја не видим други излаз...

DPolitika

pre 5 godina

I sta sad ako prihvatimo Veliku Albaniju sta onda?

Filozofija-glupost po kojoj cemo izgubiti Kosovo ako ne potpisemo predaju-priznanje Kosova svaki dan ima po nekog zastupnika u medijima koji na protivustavan i protizakonit nacin gura tu propagandu...

Ako je vec tako i formira se Velika Albanija tada trebamo biti zabrinuti ne zbog vojske Kosova vec zbog vojske te Velike Albanije i njenih daljih ambicija u buducnosti i iako je to sada dosta vec kasno treba napokon poceti sa stvarnim jacanjem nase vojske koja nije bila dorasla da pomaze u poplavama a kamoli da se izbori ako ima tako agresivnog juznog suseda koga eto moramo da prihvatimo...

Ja bi se vise brinuo kako uvodjenjem(ne nabavkama - vec uvodjenjem to je terminologija - nema nabavki) prototipova mozemo ojacati vojsku u 21 veku i kada ce u tako maloj vojsci koju imamo udeo modernog naoruzanja dostici preko 70%.

U protivnom samo pokazujete da niste sposobni ni da nas odbranite od takve V. Albanije koja je za vas vec realnost - da li ste ubrzali njeno stvaranje Briselskim sporazumom?

Kosovo i M. moze biti samo jedan manji deo teritorije koji ce se izgubiti odnosom ovakve drzave prema takvoj realnosti koju sami propagirate i kojom nas plasite a da nista pri tome ne radite da nas zastitite.

Cime se braniti od te Velike Albanije ako zeli da zauzme Nis ili Obrenovac? Propagandom?

Dosta je defetizma i Albanske propagande a ako ne znate kako da resavate probleme u nasu korist skinite se sa vlasti....

petar

pre 5 godina

Zar ovaj strucnjak za sve nije pricao, zar Srpska lista na KIM i vlas za Aleksandra Vucića na KIM nije bio garant da :
- Nece biti formirana vojska Kosova
- nece biti formirana Velika Albanija
- će biti formirana ZSO


Posto vidimo da su te garancije za kacenje nacku o reo, svako normalan., posten i odgovoran bi se zauvek p9vukao iz javnog zivota i politike.

Svako normalan, posten i odgovoran, ali...
To nije ni Drecun, ni AV, ni bratija oko njih. Alavi, nasilnici, lopovi, preduboko zagrizli u kriminal, ususkani, svakodnevno krseci i Ustav i zakone, otimajuci imovinu, oljackajuci drzavnu kasu, oni se ukupavaju u rovove, pokusavaju i da kupovinom i zrnca preostalih medija, kupovinom glasova, pretnjama, ucenama nasiljem, verovatno uskoro i ubistvima, pokusavaju daobezbede sebi poziciju da vladaju jos jedan dan, nedelju, mesec, godinu, mandat, deceniju...duže.
Jer svaki sat, svaki dan njihovog opstanka na poziciji zlata je vredan. Proslaviki su prvu milijardu pokradenu u Becu, drugu u bivsoj Dijagonali u Beogradu... Posle toga su prestalida broje.

Sada je jedan cilj zadrzati vlast p9 svaku cenu, jer silazak sa vlasti za njih znaci ne samo gubitak pozicije, vec gubitak svega sto su p9krali, slobode za najveci deo njih,.
Zato ce na tacni predati KIM, sutra Republiku Srpsku, prekosutra Sandzak i Vojvodinu... Sve ce predati, jer njihova fotelja nema cenu...
Bas kao sto ni njihove garancije nemaju vrednost.

Narode srpski, upamet se.
Najveci deo omladine sanja da ode iz ove kaljuge.
Otici ce vam deca. Ugasic3 vam se ognjista. Sve ono sto su stvarali vasi dedovi i pradedovi, rasprodaju raspikuce za saku zobi.

I vi za sendvic, paket od 1000 dinara, posao za sebe ili sina ili snajku ( bedni posao za 300 eur) prodajete svoj glas onima koji su prebogati, i oiji vam d3cu teraju iz Srbije.

Jel vredi to onih roditeljskih suza sa autobuskih stanica, sa aerodroma kada vam deca i unuci zauvek odlaze odavde samo da bi s3 lokalni i oblvi najveci mocnici i dalje sirili?
Jel slusatr njih koji 7 godina jašu, kako optuzuju prethodne za krađu i unistenje, a oni su od prethodnih bogatiji 10 ili 100 puta, jel vidite dzipove, kuce firme, jel vidite njihovu decu kako se razbacuju parama dok se vasa bore sa 300 eur za koliko ste prodali svoj glas da prezive, jel vidite drzavu koja se raspada, jel vidite da bolesnici nemaju sta da jedu dok oni pricaju o velikim uspesima?
Jel verujete svojim ocima ili televizoru?

Stide vas se preci. Stidi vas se Mišić, Lazar, Obilić, stidi vas se i Nemanja i Rastko, stidi vas se i Jovan, Zoran, Goran, Milan, Draginja, Persida, Milica, Rada... Stide vas se preci, stidice vas se i deca i potomci. Vi ste oni koji su prodali sve (istoriju, sadasnjost, buducnost, vasu decu, unuke...) za saku zobi ovima na vlasti. To za koliko su onda oni prodali to sto njima dali za saku zobi, to je njihov oosao. Oni misle da su obezbedili decu,, jnuke, praunuke, na toj razlici u ceni. Misle i nadaju se da ce ovo vecno potrajati. A i kada im se oduzme, kada neko drugi dođe na vlast, nece moci vama da vrati ono sto ste im prodali.

Upamet se Srbi. Mozda je vec kasno.

Bembura

pre 5 godina

Sve ovo što rade Albanci po Srbiji su Srbi htjeli raditi po Hrvatskoj.
Oteti dio HR teritorija i onda raditi probleme oko svega.
Samo da vam bude jasnija pozicija nas iz Hrvatske.
Tako da mi je žao svakog normalnog Srbina.
"Velikosrbi" su vas uništili, nitko drugi.

Matija

pre 5 godina

Samo malo, oni koji vode proces u ime Srbije najavljuju da ga vode u pogrešnom smeru. Zašto se onda pregovaralo zašto se omogućila granica kosmetskim Albancima, zašto smo oprostili agresiju... Srbija je napadnuta i oteta joj je teritorija, ako to prećuti izgubiće i Sandžak i istočnu Srbiju i Vojvodinu, jer se ispostavila kao lak zalogaj. Bez taktike, bez strategije, bez mudrosti, samo sa naivnom nadom da će te zveri ostaviti na miru ako im daš da ti pojedu ruku.

Srboljub

pre 5 godina

Još jednom: svaka polupismena baka sa pijace je po okončanju bomb.99 i potpisivanju 1244 znala da je KiM gotova priča za nas (ko veruje da smo izvukli "nerešeno" (po Slobodanu, da smo pobedili), ili da 1244 nije kapitulacija, jer se zove rezolucija, ne mora dalje da čita), umesto da smo tada zalegli da "rukama i nogama iskopamo" najbolje od mogućih loših rešenja, mi smo na očekivano proglašenje nezavisnosti odgovorili novim Ustavom, tj. preambulom koja je imala vezati Kosovo posebnim propisima za maticu, pa se svako ko ne zivi na KiM mogao s pravom zapitati, "jesam li ja građanin drugog reda?" (nebitno za priču, ali se vredi podsetiti da su Kostunovi dva dana masirali ljude referendumom i jedva, ako uopšte, namakli dovoljan procenat za overu Ustava). Dok su Albanci trapavo ili ne, ponekad i divljački (Goraždevac, Panda?...), ali sistematično radili i u inostranstvu i diplomatskim načinima pripremali mizanscen za osamostaljenje, mi smo se uzdali u papir koji veze nema sa realnošću na terenu, jalovo čekali "propast zapada" udaljavajući se sve više od nekadašnjih saveznika, koji ipak, dok se ne smisli nesto bolje, imaju najefikasnije demokratski uređene države i koje, svakom ko misli na budućnost, daju vise slobode od uvek pripravne Rusije ili Kine. I sad, kad se vidi ujedinjenje Albanije i Kosova, šta da radimo? Prošlo je 18 godina od bomb. i ratova, nedovoljno da nacija obnovi supstancu, ali dovoljno da neodgovorni mladi i zli matori krenu sa huškanjem na rat. Cena življenja u dvadesetogodisnjoj simulaciji mora da se plati.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Sve dok se u Beogradu budu zastupali interesi Moskve, Evropa i SAD ce svako zlo u nasem okruzenju tretirati kao manje od pomenutog. Upravo je takvo ponasanje Milosevica dovelo do gubitka KiM.Njegov naslednik Dacic ide istim putem. Njegov predlog o razgranicenju ide u prilog stvaranja velike Albanije. Nezavisno Kosovo u kojem bi Srbi bili faktor koji bi bio brana ujedinjenju sa Albanijom, bolje je resenje od razgranicenja po kojem bi sve jizno od Ibra, odn. svi manastiri i dve trecine Srba zavrsilo u velikoj Albaniji.

Prazna slama

pre 5 godina

Koliko god da ova vlast zamajava narod sa "borbom za Kosovo" toliko su mi čudni i ovi komentari ovde u fazonu "nećemo prihvatiti, ustav, slavna istorija...). Ljudi, zapad će samo da zažmuri na jedno oko i da sačeka da se ta najavljena država zaokruži a onda će nam ista biti ispostavljena kao svršen čin pa mi prihvatili to ili ne prihvatili. Nisu ni Arapi prihvatili postojanje države Izrael (isto američki projekat) na Bliskom Istoku, pa može li danas neko reći da Izrael ne postoji kao država.

Dex

pre 5 godina

Dakle, prihvatate ne samo nezavisno Kosovo, vec i "Veliku Albaniju"? A zasto nas onda zamajavate pregovorima i ostalim glupostima, i o cemu tacno pregovarate? U cije ime uopste pregovarate? I gde je prosecna plata od 500 eura? Ima li jedno polje u kome ste uspesni, jedno obecanje koje je ispunjeno?

O.T.A.N.

pre 5 godina

To smo znali još pre 20+ godina. Sve ono što ste vi političari govorili od tada pa do danas je bilo presipanje iz šupljeg u prazno. Ne mogu više da vas slušam, a pogotovu ne za Božić!

KOSIGNAS

pre 5 godina

I šta predlažete? Da prihvatimo diktat zapada i pomirimo se sa otimanjem svoje zemlje? Čemu onda ustav, zakletva vlade, predsednika, poslanika? Čemu vojska? Sa sličnim problemima smo se susretali u čitavoj svojoj istoriji, ali ovoliko defetizma od onih koji su položili zakletvu da će braniti svoju zemlju, ne žaleći da u toj borbi daju i svoj život, nikada nismo imali. Zamislite velikog Župana Stefana Nemanju, Kneza Lazara, Karađorđa, Kralja Petra, mnogobrojne srpske vojvode i vojskovođe koji su svoje živote položili na oltar slobode, da su ovakve ,,motivacione govore" držali uoči bitaka. Verovatno bi se pola vojske samoubilo a pola predalo. Gospodo iz vlasti, imate ustav Republike Srbije, sveto pismo za vas u vođenju spoljne i unutrašnje politike. Želje svetskih moćnika niste dužni da ispunjavate, ustavne obaveze ove zemlje jeste.Ako smatrate da niste dorasli istorijskom trenutku u kojem vršite vlast, sklonite se i pustite nekog hrabrijeg, čvršćeg i iznad svega časnijeg da preuzme odgovornost. Hristos se rodi.

Pogled X

pre 5 godina

"Rusija nam treba da nas ojača kod Amerikanaca, jer kada Rusija zalegne iza nas, Amerikanci znaju da ne može nijedno rešenje da se progura bez njene saglasnosti", rekao je Drecun.

Po svoj prilici loše nam se piše. Rusi su i pre zalegali za nas, posledice toga i danas osećamo.

C i n i k

pre 5 godina

Sve bi bilo puno lakse i bolje da je Srbija u Nato.
Ovako,kao ruska gubernija, Srbija je sebi stavila metu na ledja.
To znaci da je svaka antisrpska politika dobrodosla jer se to onda posmatra kao antiruska politika.
A mi imamo vec hladni rat, i te kako...
Nzn kako rezim ne kapira(ili kapira ali su dobro placeni iz Moskve) da sa tom propalom ruskom politikom nikada necemo izaci iz tame.
Srbija je napravila katastrofu,umesto da je Srbija saveznik Usa,odabrala je opet pogresnu stranu i sada su krivi albanci?
Pa zasto?
Ko je kriv Srbiji kad je slepa kod ociju?
Albanci nisu nista uradili drugacije nego sve ex Yu republike,na antisrpskoj politici grade drzavu i razvoj upiruci prstom u nas kao rusku guberniju!
Sve to smo im mi omogucili a i dalje omogucavamo,evo citajte sta ovaj "naucnik" iz Sns kaze i sve vam je jasno.
Mi cemo da zovemo Rusiju...??!

Mikica

pre 5 godina

Ti Drecune ako hoćeš, prihvataj. A ima nas koji to nikada nipošto nećemo prihvatiti. Ne može se na račun teritorije države Srbije proširivati neka druga država, a ni stvarati neka nova. Ustav se mora poštovati, jer inače kakva bi to bila država od koje svako može da uzme šta mu se hoće? Čitaj Ustav, druže. Malo više optimizma kada se obraćaš javnosti.

Bembura

pre 5 godina

Sve ovo što rade Albanci po Srbiji su Srbi htjeli raditi po Hrvatskoj.
Oteti dio HR teritorija i onda raditi probleme oko svega.
Samo da vam bude jasnija pozicija nas iz Hrvatske.
Tako da mi je žao svakog normalnog Srbina.
"Velikosrbi" su vas uništili, nitko drugi.

petar

pre 5 godina

Zar ovaj strucnjak za sve nije pricao, zar Srpska lista na KIM i vlas za Aleksandra Vucića na KIM nije bio garant da :
- Nece biti formirana vojska Kosova
- nece biti formirana Velika Albanija
- će biti formirana ZSO


Posto vidimo da su te garancije za kacenje nacku o reo, svako normalan., posten i odgovoran bi se zauvek p9vukao iz javnog zivota i politike.

Svako normalan, posten i odgovoran, ali...
To nije ni Drecun, ni AV, ni bratija oko njih. Alavi, nasilnici, lopovi, preduboko zagrizli u kriminal, ususkani, svakodnevno krseci i Ustav i zakone, otimajuci imovinu, oljackajuci drzavnu kasu, oni se ukupavaju u rovove, pokusavaju i da kupovinom i zrnca preostalih medija, kupovinom glasova, pretnjama, ucenama nasiljem, verovatno uskoro i ubistvima, pokusavaju daobezbede sebi poziciju da vladaju jos jedan dan, nedelju, mesec, godinu, mandat, deceniju...duže.
Jer svaki sat, svaki dan njihovog opstanka na poziciji zlata je vredan. Proslaviki su prvu milijardu pokradenu u Becu, drugu u bivsoj Dijagonali u Beogradu... Posle toga su prestalida broje.

Sada je jedan cilj zadrzati vlast p9 svaku cenu, jer silazak sa vlasti za njih znaci ne samo gubitak pozicije, vec gubitak svega sto su p9krali, slobode za najveci deo njih,.
Zato ce na tacni predati KIM, sutra Republiku Srpsku, prekosutra Sandzak i Vojvodinu... Sve ce predati, jer njihova fotelja nema cenu...
Bas kao sto ni njihove garancije nemaju vrednost.

Narode srpski, upamet se.
Najveci deo omladine sanja da ode iz ove kaljuge.
Otici ce vam deca. Ugasic3 vam se ognjista. Sve ono sto su stvarali vasi dedovi i pradedovi, rasprodaju raspikuce za saku zobi.

I vi za sendvic, paket od 1000 dinara, posao za sebe ili sina ili snajku ( bedni posao za 300 eur) prodajete svoj glas onima koji su prebogati, i oiji vam d3cu teraju iz Srbije.

Jel vredi to onih roditeljskih suza sa autobuskih stanica, sa aerodroma kada vam deca i unuci zauvek odlaze odavde samo da bi s3 lokalni i oblvi najveci mocnici i dalje sirili?
Jel slusatr njih koji 7 godina jašu, kako optuzuju prethodne za krađu i unistenje, a oni su od prethodnih bogatiji 10 ili 100 puta, jel vidite dzipove, kuce firme, jel vidite njihovu decu kako se razbacuju parama dok se vasa bore sa 300 eur za koliko ste prodali svoj glas da prezive, jel vidite drzavu koja se raspada, jel vidite da bolesnici nemaju sta da jedu dok oni pricaju o velikim uspesima?
Jel verujete svojim ocima ili televizoru?

Stide vas se preci. Stidi vas se Mišić, Lazar, Obilić, stidi vas se i Nemanja i Rastko, stidi vas se i Jovan, Zoran, Goran, Milan, Draginja, Persida, Milica, Rada... Stide vas se preci, stidice vas se i deca i potomci. Vi ste oni koji su prodali sve (istoriju, sadasnjost, buducnost, vasu decu, unuke...) za saku zobi ovima na vlasti. To za koliko su onda oni prodali to sto njima dali za saku zobi, to je njihov oosao. Oni misle da su obezbedili decu,, jnuke, praunuke, na toj razlici u ceni. Misle i nadaju se da ce ovo vecno potrajati. A i kada im se oduzme, kada neko drugi dođe na vlast, nece moci vama da vrati ono sto ste im prodali.

Upamet se Srbi. Mozda je vec kasno.

DPolitika

pre 5 godina

I sta sad ako prihvatimo Veliku Albaniju sta onda?

Filozofija-glupost po kojoj cemo izgubiti Kosovo ako ne potpisemo predaju-priznanje Kosova svaki dan ima po nekog zastupnika u medijima koji na protivustavan i protizakonit nacin gura tu propagandu...

Ako je vec tako i formira se Velika Albanija tada trebamo biti zabrinuti ne zbog vojske Kosova vec zbog vojske te Velike Albanije i njenih daljih ambicija u buducnosti i iako je to sada dosta vec kasno treba napokon poceti sa stvarnim jacanjem nase vojske koja nije bila dorasla da pomaze u poplavama a kamoli da se izbori ako ima tako agresivnog juznog suseda koga eto moramo da prihvatimo...

Ja bi se vise brinuo kako uvodjenjem(ne nabavkama - vec uvodjenjem to je terminologija - nema nabavki) prototipova mozemo ojacati vojsku u 21 veku i kada ce u tako maloj vojsci koju imamo udeo modernog naoruzanja dostici preko 70%.

U protivnom samo pokazujete da niste sposobni ni da nas odbranite od takve V. Albanije koja je za vas vec realnost - da li ste ubrzali njeno stvaranje Briselskim sporazumom?

Kosovo i M. moze biti samo jedan manji deo teritorije koji ce se izgubiti odnosom ovakve drzave prema takvoj realnosti koju sami propagirate i kojom nas plasite a da nista pri tome ne radite da nas zastitite.

Cime se braniti od te Velike Albanije ako zeli da zauzme Nis ili Obrenovac? Propagandom?

Dosta je defetizma i Albanske propagande a ako ne znate kako da resavate probleme u nasu korist skinite se sa vlasti....

Matija

pre 5 godina

Samo malo, oni koji vode proces u ime Srbije najavljuju da ga vode u pogrešnom smeru. Zašto se onda pregovaralo zašto se omogućila granica kosmetskim Albancima, zašto smo oprostili agresiju... Srbija je napadnuta i oteta joj je teritorija, ako to prećuti izgubiće i Sandžak i istočnu Srbiju i Vojvodinu, jer se ispostavila kao lak zalogaj. Bez taktike, bez strategije, bez mudrosti, samo sa naivnom nadom da će te zveri ostaviti na miru ako im daš da ti pojedu ruku.

Prazna slama

pre 5 godina

Koliko god da ova vlast zamajava narod sa "borbom za Kosovo" toliko su mi čudni i ovi komentari ovde u fazonu "nećemo prihvatiti, ustav, slavna istorija...). Ljudi, zapad će samo da zažmuri na jedno oko i da sačeka da se ta najavljena država zaokruži a onda će nam ista biti ispostavljena kao svršen čin pa mi prihvatili to ili ne prihvatili. Nisu ni Arapi prihvatili postojanje države Izrael (isto američki projekat) na Bliskom Istoku, pa može li danas neko reći da Izrael ne postoji kao država.

Ilija Čvorović

pre 5 godina

Уђите у НАТО и сачуваћемо бар оно што нам је преостало... знам бомбардовали су нас, ни ја их не волим, али треба гледати како спасити овај народ, а ја не видим други излаз...

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Sve dok se u Beogradu budu zastupali interesi Moskve, Evropa i SAD ce svako zlo u nasem okruzenju tretirati kao manje od pomenutog. Upravo je takvo ponasanje Milosevica dovelo do gubitka KiM.Njegov naslednik Dacic ide istim putem. Njegov predlog o razgranicenju ide u prilog stvaranja velike Albanije. Nezavisno Kosovo u kojem bi Srbi bili faktor koji bi bio brana ujedinjenju sa Albanijom, bolje je resenje od razgranicenja po kojem bi sve jizno od Ibra, odn. svi manastiri i dve trecine Srba zavrsilo u velikoj Albaniji.

Srboljub

pre 5 godina

Još jednom: svaka polupismena baka sa pijace je po okončanju bomb.99 i potpisivanju 1244 znala da je KiM gotova priča za nas (ko veruje da smo izvukli "nerešeno" (po Slobodanu, da smo pobedili), ili da 1244 nije kapitulacija, jer se zove rezolucija, ne mora dalje da čita), umesto da smo tada zalegli da "rukama i nogama iskopamo" najbolje od mogućih loših rešenja, mi smo na očekivano proglašenje nezavisnosti odgovorili novim Ustavom, tj. preambulom koja je imala vezati Kosovo posebnim propisima za maticu, pa se svako ko ne zivi na KiM mogao s pravom zapitati, "jesam li ja građanin drugog reda?" (nebitno za priču, ali se vredi podsetiti da su Kostunovi dva dana masirali ljude referendumom i jedva, ako uopšte, namakli dovoljan procenat za overu Ustava). Dok su Albanci trapavo ili ne, ponekad i divljački (Goraždevac, Panda?...), ali sistematično radili i u inostranstvu i diplomatskim načinima pripremali mizanscen za osamostaljenje, mi smo se uzdali u papir koji veze nema sa realnošću na terenu, jalovo čekali "propast zapada" udaljavajući se sve više od nekadašnjih saveznika, koji ipak, dok se ne smisli nesto bolje, imaju najefikasnije demokratski uređene države i koje, svakom ko misli na budućnost, daju vise slobode od uvek pripravne Rusije ili Kine. I sad, kad se vidi ujedinjenje Albanije i Kosova, šta da radimo? Prošlo je 18 godina od bomb. i ratova, nedovoljno da nacija obnovi supstancu, ali dovoljno da neodgovorni mladi i zli matori krenu sa huškanjem na rat. Cena življenja u dvadesetogodisnjoj simulaciji mora da se plati.