Petak, 28.12.2018.

15:30

Napadnut učenik koji je dokumentovao vršnjačko nasilje

Učenik koji je snimio vršnjačko nasilje u Domu učenika srednje tehničke škole u Kraljevu napadnut je dan pošto se snimak pojavio u medijima.

Izvor: Tanjug

Napadnut uèenik koji je dokumentovao vršnjaèko nasilje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Užas...

pre 5 godina

Pisem komentar ovde, jer sam zakasnio (kasno video) prethodnu vest....
Verovatno cu popiti gomilu minusa, pa cak mi mozda nece ni objaviti komentar, koji je u stvari konstatacija :
Momka u crvenoj majici ne bi ni pipnuo, ipak je on junak koji se izivljava, ali zato.... I mamu i tatu i strica i ujake i babe i dede, tetke, tece....svu uzu i siru rodbinu, pa neka se onda ne nekom skupu zrtava nasilja zapitaju gde su pogresili i kakvog "junaka" su odgojili... Samo tako i nikako drukcije. To je jedono nacin da se ovom ludilu i zlu stane na put... Sad smo moja zena i ja, kao i pola miliona roditelja u Srbiji budale zato sto pokusavamo da decu izvedemo na pravi put i da ih vaspitamo da ne budu kao doticni batinas !??
Da ponovim, cisto da ne mislite da sam negde napravio stamparsku greaku.... I mamu i tatu i sve redom...uzu i siru familiju... Pa ce se onda dozvati pameti i obuzdati njihovog "neshvacenog" sina...

Filmofil

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Laik, 28. decembar 2018 17:57)

Moze li jedan iskren odgovor? Sta se to desilo u tvojoj glavi posle tih samara da si uvideo da je to sto radis lose? Da li si prestao iz straha od batina ili duhovnog prosvetljenja? Da li si shvatio zasto si ih pre toga maltretirao?

Zasto je nekom potreban ovakav tretman da ne bi maltretirao slabije?

rincika

pre 5 godina

Vaspitači nisu smeli da dozvole da se to desi. Deca su im predate sa punim poverenjem da će se o njihovom zdravlju i bezbednosti na adekvatan način brinuti. Ispada da oni ništa ne znaju šta im se u domu dešava. I ko zna šta se još iza svega krije.

Dete je ogledalo porodice

pre 5 godina

(rincika, 28. decembar 2018 19:20) Imate li vi dete, kada okrivljujete vaspitače za nasilje? Deca su lice njihovih roditelja, ili stanja našeg društva. Moje dete je maltretirano nekoliko puta, a roditelj siledžije je svog sina opravdavao kako je to "muški" tući se i kako je sasvim normalno da njegov sin recimo baca lopticu za vreme časa i pogodi nastavnicu u glavu. Ne da prihvata krivicu i pokušava da reši problem, već na svaki incident opravdava nasilje i teror svog deteta. Tako je to kada se narod obrazuje uz kič, šund i nasilje. Deca su jednostavno učena da mogu da rade šta žele i da neće snositi posledice, primer im svakodnevno pokazuje država koja ih ne štiti od nasilnika.

stradija

pre 5 godina

Žanjete ono što je večina vredno zalivala i na izborima glasala za tzv. jake ličnosti koji su vas uz ne malu pomoć "malog čoveka"doveli u društveni,politički i kakav sve ne ćorsokak.

valjevac

pre 5 godina

Samo vi relativizujte nasilje i prebijanje ljudi. Vratiće se na vašu decu. Ili kad odrastu, biće poslušniji...da se ne bune protiv nepravde i zločina... AVe Cezare!

Aleksandar

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vojvoda Momcilo, 28. decembar 2018 18:12)

Cinjenice jesu tacne, ali ne postoji uzrocno-posledicna veza. To sto deca ne smeju da se biju, i sto dobijaju totalnu privatnost posle 16-te godine je dobro - napredak civilizacije. To sto mlati profesore i ne uci je lose i treba popraviti, ali to ne znaci da je to posledica ovoga pod 1. i 2.

Istrazivanja nedvosmisleno ukazuju da batinjanje deteta ostavlja mnogo negativnih posledica. Od povecane sanse za depresijom, samoubistvima, agresijom, i tako dalje, i tako dalje...

Batine NISU iz raja izasle, te vec jednom zaboravite na njih, ako zelite dobro svojoj deci. Postoje mnogi, mnogo bolji nacini vaspitavanja dece. Posavetujte se literaturom, ili u ovom modernom dobu, mozete naci dosta toga na youtube-u.

Sve najoblje

Kole

pre 5 godina

Ovo je posledica dugotrajnog razaranja društva i porodice preko tih sotonskih zakona EU i preko njihovih špijuna u NVO koji kontrolišu sprovođenje samoubistva većine evropskih nacija.

Крле

pre 5 godina

...Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!
(batica iz kraja, 28. decembar 2018 16:14)

Не, не мораш да будеш СИРОВИНА. Довољно је било да СТАНЕШ. Да не ДОЗВОЛИШ, па макар и ВЕРБАЛНО,... а не да ћутиш. Ћутање и склањање прави МЕСТО за НАСИЛНИКЕ. НАСИЛНИЦИ имају прођу само код СЛАБИХ и то не важи само за Балкан или само за Србију. Докле год постоје такви који ћуте и који се склањају, који ЧЕКАЈУ ДА ИМ НЕКО ДРУГИ ОСВОЈИ СЛОБОДУ дотле ће тако и да нам буде.

Biber sprej

pre 5 godina

JER MU BILO SMEŠNO ?????Pa nije verovatno se uplašio i mucao pred nasilnicima kao sto je ovaj mali kad ga je snimao.Nije da likujem nasilje ali nije mi ga žao samim tim što ke snimao bio je umesan u maltretiranje.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.

mikki

pre 5 godina

Neverovatno šta se dešava. Ovo društvo je na ivici ponora. Sve je jedna zadruga. Potrebno je sve debelo kazniti a identitete javno objaviti pa neka se sa time nose.

Amila_

pre 5 godina

Sa zadovoljstvom cu ispricati primjer tretiranja nadobudnih u sretna vremena SFRJ: cetvrti, zavrsni razred gimnazije.
Momcicu proradili hormoni i on bi nesto kao da bude mangup - opsovao je gadno profesoru geografije i krenuo prema njemu, zavrcuci rukave na kosulji.
Izbacen je iz skole u narednih pola sata!
Dva-tri mjeseca prije zavrsetka skolovanja - noga!
Kuci pa glumi opasnog tipa!
Imao je pravo tek nakon godinu dana podnijeti molbu za vanredno polaganje.
Ne! Nisu mu dovodili tetu "koja ga razumije ko rodjena majka" (psihologa).
To je najveca glupost - samo jos od majmuna naprave glavnu facu u skoli.
To u nasim krajevima ne pije vode, pa vidimo i sami!

Jašta

pre 5 godina

Treba sniziti starosnu granicu sa 18 na 15 godina i poostriti kaznene mere.
(lek, 28. decembar 2018 16:36)

Sniziti na 10 godina. Problem sa vršnjačkim nasiljem počinje, verovali ili ne, sa prvim školskim danom. Kod moje ćere u školi klinac ih je maltretirao od prvog dana. Doslo je dotle da su mu zabranili ostanak na produzenoj nastavi i nisu hteli da ga vide na izlete. Na kraju kada smo njegovom ocu javno rekli da ćemo ga prijaviti i ministarstvi i socijalnoj alužbi jer smatramo da jse dete tako ponaša jer je zanemareno sam ga je ispisao iz škole i upisao u drugu. Zanimljivo je da tamo ne pravi iste probleme.

recimo ...

pre 5 godina

Bravo za momke iz KV !
Ne podrzavam nasilje , ali nek nauci na tezi nacin da se lose gorim vraća taj koji je uživao u snimanju maltretiranja i isto podelio

CND

pre 5 godina

Kaže drugar u Singapuru za ispade srednjoskolaca javno šibanje bambusom po turu 5 ili 10 puta javno pred celom školom, pa kod nas ne bi imali dovoljno bambusa!

Posmatrac

pre 5 godina

Pod hitno SMENA direktora te ustanove i celokupnog rukovodstva. Ocigledno nisu u stanju da upravljaju tim domom adekvatno i zavedu red. Zar neko treba da nastrada da bi se osvestili?!?

А. Петров

pre 5 godina

Са имало мозга и осећаја одговорности се ово могло предвидети. Дечко је морао бити заштићен, у најмању руку тако што би се обавио разговор упозорења од стране МУП-с са потенцијалним “осветницима“. Често је то већ довољно.
Али не, то није учињено. Јер, нико неће за ово идговсрати,... па зашто би се онда уопште трудили.

sturmmann

pre 5 godina

1)Da li se sećate pokojnog malog Alekse?
2)Da li su njegovi mučitelji kažnjeni?
3)Da li su njegovi mučitelji krivi za njegovu smrt?
4)Ponovo: da li su njegovi mučitelji kažnjeni? Ako nisu, zašto nisu?
5)Da li još verujete u tzv. MUP Srbije i "neovisno" sudstvo?

Amila_

pre 5 godina

Vratite u skole, za dobrobit ove jadne, pogubljene omladine, prave prosvjetne radnike! Ljude koji se, dakle, cijelom svojom pojavom RAZLIKUJU od ucenika, umjesto sto im nalikuju stilom oblacenja i ponasanja.
Vratite prosvjetne radnike koji su djeci AUTORITET, a ne drugari!
Vratite djeci roditelje koji su RODITELJI (bog i zakon!) a ne drugari.

saki

pre 5 godina

Sad će mnogi da plaču i kukaju na nasilje, agresiju i sl. A nema razloga, ovako se rešavaju problemi sa takvim ljudima, varvari se ne plaše prefinjenih, sofisticiranih zakona gde je najveća kazna da nekome kažeš 'no, no to da radiš, nije lepo'. Takvi se plaše samo većih nasilnika od sebe i dok takvih u Srbiji i na Balkanu ne bude 0, 0001% nema svrhe da se zaluđujemo, samo udariti po njima i to je to.

Laik

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...

Tibor

pre 5 godina

"Učenika i njegovog oca napali su na ulici ispred dvorišta Doma dečaci koji, kako kaže upravnik Doma Steva Novaković, nemaju nikakve veze ni s Domom ni sa Šumarskom školom."

Ako Upravnik zna gore navedeno, znači da postoji poznata grupa za batinanje onih koji se osmele za prijavu. Hoće li Upravnik da podnese krivičnu prijavu, ili veli imam grupu za zataškavanje. Bez prijave Upravnika doma, batinaši će biti na slobodi za koji dan.

Jaz

pre 5 godina

Desio nam se veliki jaz izmedju bogatih i siromašnih. Pored tog jaza, pravi se i jaz izmedju obrazovanih i neobrazovanih. A posebno se ističe jaz izmedju skromnih, blagih ljudi i onih neskromnih, agresivnih koji se ističu u svim slojevima društva.

мики

pre 5 godina

Ovog naapdaca dobro propustiti kroz sake.. Al dobro!
(spusten plafon, 28. decembar 2018 16:17)

мислиш клин се клином избија? то, наравно, не иде тако. проблем је у томе што је овај малолетни силеџија сасвим сигурно васпитаван батинама или је био редован сведок батинања. спас је у домаћем васпитању и образовању, али је то веома тешко учинити у осиромашеном друштву слуђеном немаштином и док нас хране го*нима из свих оруђа, од радија, преко телевизије и новина, све до интернет сајтова и мобилних апликација. туга.

Saša

pre 5 godina

Ovo od sutra više niko ne prati, nasilnici i napadači se puštaju kada se stvar slegne, žrtve ćute i nastavljaju da žive u strahu. Nove žrtve se traže intenzivno a nasinika i potencijalnih nasilnika na sve strane. Nisko smo pali Srbijo.

Rodman

pre 5 godina

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...
(neko, 28. decembar 2018 15:52)

Istina. Pohađao sam srednju školu u jednom mestu u Sremu u koju je stigao učenik iz jednog drugog mesta. Bio je maltretiran dugo i na kraju je napadača izbo nožem. Bilo je to pre dvadesetak godina.

nenad

pre 5 godina

Nakotio se beskrupulozni olos po Srbiji..Srecom imamo ministra policije azurnog,sposobnog..samo da prebroji zle demonstrante pa ce da resi ovih par hiljada problema.zamislite coveka bez imalo morala na mestu ministra policije,jer da ima 1% morala,dao bi ostavku.Ali u Srbiji moral i politika su uvek isli u dva razlicita pravca.

bozza

pre 5 godina

A roditelji tih nasilnika?Mukk..
(glava, 28. decembar 2018 16:08)

ne verujem da je muk, pre ce biti urlanje da su dobra deca i da im je neko namestio

X

pre 5 godina

Dok se ne pojavi na društvenim mrežama kao da se i nije desilo.
Nama vrh vlasti i većinska skupština svaki dan demonstriraju netoleranciju i nasilje.
A onda se to spušta do svakog drugog oblika nasilja, do skola , porodičnog i svakog drugog nasilja

batica iz kraja

pre 5 godina

@neko

Tako je, a onda tog maltretiranog decka zatvore i osude na najstrozu kaznu. Bio je slican slucaj u mojoj skoli, samo nije bio noz vec cigla, decko je osudjen za pokusaj ubistva, tek na drugom sudjenju su preinacili u nanosenje lakse povrede (srecom bila je laksa). Ali ljudi, nije stvar u tome da se mlatimo medju sobom, vec da sami svojoj deci dajemo primer. Cekamo tako supruga i ja u nekom redu, neki pametnjakovici ulaze “samo da pitaju” i zadrze dugo (nas specijalitet), u jednom momentu mene zena pita sto se ne razderem i ne svadjam. Pa nisam tako vaspitan, kazem joj. Jeste, zato te svi gaze, jer si mekusac. Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!

Prava vest

pre 5 godina

Mislite decko koji je snimao nasilje i za isto navijao je dobio batine od likova koji su se solidarisali sq zrtvom? Na kraju ce batinasi biti zrtve.

Uros

pre 5 godina

Tog snimatelja mi nimalo nije zao, navijao je i smejak se kada su tukli decaka sa snimka. Nakon toga je bio toliko glup da objavi snimke i dobio sta je zasluzio. Karma,i dobro poznata izreka: SNITCHES GET STITCHES

Kokica

pre 5 godina

Jasno se vidi na snimku da je onaj napadac prentendent na buduce zvanje zestokog momka, viteza asfalta ili sto bi narod rekao kriminalac i razbojnik. Pa kako onda da dopusti da onaj ko je snimao ostane nekaznjen za svoju gresku? To bi skodilo njegovoj daljoj reputaciji u karijeri koju je zapoceo da gradi.

1234

pre 5 godina

Ovo je deo govora dr Nebojše Stefanovića sa konferencije za novinare pre nekoliko dana:
,,Na osnovu površina ulica se može videti da je u jednom redu bilo 35 ljudi, a imalo je oko 120 redova, dakle za konačan broj izračunate ove dve cifre. Odite kući na Gugl koji će sam izračunati koliko je ljudi bilo ako ne verujte meni. Kada se kolone razvuku deluje da ima više ljudi. Ukoliko se slikaju glave ljudi čini se da je masa nepregledna, ali kada se slika iz vazduha vide se rupe i mesta gde nema naroda."
Eto šta je ključna tema ministra dok stasavaju budući kriminalci. Neka na Gospod sačuva od kriminala, jer nema ko drugi.

Zvezda

pre 5 godina

@batica iz kraja Ne mogu da se složim sa takvim načinom razmišljanja, ali da je problem objasniti to deci - jeste. Stvar je u tome da moraš da se braniš. Da se braniš, a ne da napadaš. U tome je razlika. Suštinska. Jer ako dozvolimo ovakvo ponašanje, na kraju ćemo morati mnogo više davse pomučimo.

ns22

pre 5 godina

ovog decka sto je cinio nasilje odmah kazniti najstrozije moguce,strasno koliko mi je zao ovog decaka koji to sve trpi a nigde nikog da ga zastiti,kako neko moze da uziva u tome dok neko place

Marko

pre 5 godina

Nije vam bas najjasniji tekst. Drugari zrtve su sacekali autora snimka, koji je prijatelj siledzije. Bravo za klince koji su resili da uzvrate kada vec nema drzave. Nadam se da je sledeci na redu junak kratkog filma. Kako sam ovakve siledzije samo voleo da bacam iznenada na zemlju jednim udarcem, kada se najmanje nadaju.

made in Serbia

pre 5 godina

Sjajno! Ovako bi svako pametan uradio..... sada onaj dilbe ne spava. Stavio je svoj život na kocku a sa sobom i roditelje ako ih ima.... APSOLUTNO nijedan događaj nije ispraćen do kraja od strane novinara... Zavirite kroz par godina u njegov život ako bude bio živ do tada

neko

pre 5 godina

Sećam se jedne priče, dok još nisam ni znao za sebe. Jednog momka su stalno tukli i maltretirali, mesecima, godinama. Školski 'drugovi'. Čekali ga posle škole, on ih prijavljivao, nikome ništa.

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...

HejDzo

pre 5 godina

Napadnut je zato sto postoji svest o tome da ne postoji drzava i da moraju ljudi da se organizuju u horde da bi se zastitili. Da postoji sistem gore bi prosao napadac od zrtve, a ovako dobice vaspitnu meru pojacan nadzor od strane roditelja ( popularni PNR) i nikom nista.

Srbija

pre 5 godina

Ko je uopšte iznenadjen ovim? Da li treba da se čudimo nasilju, kada deca traže autogram Kristijana Golubovića, kada na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gledate u sred dana nasilje, a policija nikada nije upala i pohapsila iste, već ih rijaliti nagradi. Jednostavno, slika koju dobijamo preko medija je da možete da radite šta god vam padne na pamet, i da nećete odgovarati za to. U najboljem slučaju možete obezbediti sebi mesto u nekom od rijaliti programa. Da ne pominjem naslovne strane tabloida, sve je puno mržnje i nasilja.

room 1408

pre 5 godina

Očekujem u najskorijem vremenu da “nasilnik” da intervju nekom novinaru da je to samo jedna velika sala i da se izvinjava.Takodje da kaže da neće vise nikad...Bar naredna 24 h biće fin...I posle sto 90% Srbije želi inostranstvo...U zemlji bezakonja raj za ovakve i slične njegove starije “kolege”.....

HejDzo

pre 5 godina

Napadnut je zato sto postoji svest o tome da ne postoji drzava i da moraju ljudi da se organizuju u horde da bi se zastitili. Da postoji sistem gore bi prosao napadac od zrtve, a ovako dobice vaspitnu meru pojacan nadzor od strane roditelja ( popularni PNR) i nikom nista.

room 1408

pre 5 godina

Očekujem u najskorijem vremenu da “nasilnik” da intervju nekom novinaru da je to samo jedna velika sala i da se izvinjava.Takodje da kaže da neće vise nikad...Bar naredna 24 h biće fin...I posle sto 90% Srbije želi inostranstvo...U zemlji bezakonja raj za ovakve i slične njegove starije “kolege”.....

neko

pre 5 godina

Sećam se jedne priče, dok još nisam ni znao za sebe. Jednog momka su stalno tukli i maltretirali, mesecima, godinama. Školski 'drugovi'. Čekali ga posle škole, on ih prijavljivao, nikome ništa.

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...

Srbija

pre 5 godina

Ko je uopšte iznenadjen ovim? Da li treba da se čudimo nasilju, kada deca traže autogram Kristijana Golubovića, kada na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gledate u sred dana nasilje, a policija nikada nije upala i pohapsila iste, već ih rijaliti nagradi. Jednostavno, slika koju dobijamo preko medija je da možete da radite šta god vam padne na pamet, i da nećete odgovarati za to. U najboljem slučaju možete obezbediti sebi mesto u nekom od rijaliti programa. Da ne pominjem naslovne strane tabloida, sve je puno mržnje i nasilja.

Kokica

pre 5 godina

Jasno se vidi na snimku da je onaj napadac prentendent na buduce zvanje zestokog momka, viteza asfalta ili sto bi narod rekao kriminalac i razbojnik. Pa kako onda da dopusti da onaj ko je snimao ostane nekaznjen za svoju gresku? To bi skodilo njegovoj daljoj reputaciji u karijeri koju je zapoceo da gradi.

bozza

pre 5 godina

A roditelji tih nasilnika?Mukk..
(glava, 28. decembar 2018 16:08)

ne verujem da je muk, pre ce biti urlanje da su dobra deca i da im je neko namestio

1234

pre 5 godina

Ovo je deo govora dr Nebojše Stefanovića sa konferencije za novinare pre nekoliko dana:
,,Na osnovu površina ulica se može videti da je u jednom redu bilo 35 ljudi, a imalo je oko 120 redova, dakle za konačan broj izračunate ove dve cifre. Odite kući na Gugl koji će sam izračunati koliko je ljudi bilo ako ne verujte meni. Kada se kolone razvuku deluje da ima više ljudi. Ukoliko se slikaju glave ljudi čini se da je masa nepregledna, ali kada se slika iz vazduha vide se rupe i mesta gde nema naroda."
Eto šta je ključna tema ministra dok stasavaju budući kriminalci. Neka na Gospod sačuva od kriminala, jer nema ko drugi.

batica iz kraja

pre 5 godina

@neko

Tako je, a onda tog maltretiranog decka zatvore i osude na najstrozu kaznu. Bio je slican slucaj u mojoj skoli, samo nije bio noz vec cigla, decko je osudjen za pokusaj ubistva, tek na drugom sudjenju su preinacili u nanosenje lakse povrede (srecom bila je laksa). Ali ljudi, nije stvar u tome da se mlatimo medju sobom, vec da sami svojoj deci dajemo primer. Cekamo tako supruga i ja u nekom redu, neki pametnjakovici ulaze “samo da pitaju” i zadrze dugo (nas specijalitet), u jednom momentu mene zena pita sto se ne razderem i ne svadjam. Pa nisam tako vaspitan, kazem joj. Jeste, zato te svi gaze, jer si mekusac. Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!

sturmmann

pre 5 godina

1)Da li se sećate pokojnog malog Alekse?
2)Da li su njegovi mučitelji kažnjeni?
3)Da li su njegovi mučitelji krivi za njegovu smrt?
4)Ponovo: da li su njegovi mučitelji kažnjeni? Ako nisu, zašto nisu?
5)Da li još verujete u tzv. MUP Srbije i "neovisno" sudstvo?

Jaz

pre 5 godina

Desio nam se veliki jaz izmedju bogatih i siromašnih. Pored tog jaza, pravi se i jaz izmedju obrazovanih i neobrazovanih. A posebno se ističe jaz izmedju skromnih, blagih ljudi i onih neskromnih, agresivnih koji se ističu u svim slojevima društva.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.

nenad

pre 5 godina

Nakotio se beskrupulozni olos po Srbiji..Srecom imamo ministra policije azurnog,sposobnog..samo da prebroji zle demonstrante pa ce da resi ovih par hiljada problema.zamislite coveka bez imalo morala na mestu ministra policije,jer da ima 1% morala,dao bi ostavku.Ali u Srbiji moral i politika su uvek isli u dva razlicita pravca.

Amila_

pre 5 godina

Sa zadovoljstvom cu ispricati primjer tretiranja nadobudnih u sretna vremena SFRJ: cetvrti, zavrsni razred gimnazije.
Momcicu proradili hormoni i on bi nesto kao da bude mangup - opsovao je gadno profesoru geografije i krenuo prema njemu, zavrcuci rukave na kosulji.
Izbacen je iz skole u narednih pola sata!
Dva-tri mjeseca prije zavrsetka skolovanja - noga!
Kuci pa glumi opasnog tipa!
Imao je pravo tek nakon godinu dana podnijeti molbu za vanredno polaganje.
Ne! Nisu mu dovodili tetu "koja ga razumije ko rodjena majka" (psihologa).
To je najveca glupost - samo jos od majmuna naprave glavnu facu u skoli.
To u nasim krajevima ne pije vode, pa vidimo i sami!

made in Serbia

pre 5 godina

Sjajno! Ovako bi svako pametan uradio..... sada onaj dilbe ne spava. Stavio je svoj život na kocku a sa sobom i roditelje ako ih ima.... APSOLUTNO nijedan događaj nije ispraćen do kraja od strane novinara... Zavirite kroz par godina u njegov život ako bude bio živ do tada

Laik

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...

Amila_

pre 5 godina

Vratite u skole, za dobrobit ove jadne, pogubljene omladine, prave prosvjetne radnike! Ljude koji se, dakle, cijelom svojom pojavom RAZLIKUJU od ucenika, umjesto sto im nalikuju stilom oblacenja i ponasanja.
Vratite prosvjetne radnike koji su djeci AUTORITET, a ne drugari!
Vratite djeci roditelje koji su RODITELJI (bog i zakon!) a ne drugari.

X

pre 5 godina

Dok se ne pojavi na društvenim mrežama kao da se i nije desilo.
Nama vrh vlasti i većinska skupština svaki dan demonstriraju netoleranciju i nasilje.
A onda se to spušta do svakog drugog oblika nasilja, do skola , porodičnog i svakog drugog nasilja

CND

pre 5 godina

Kaže drugar u Singapuru za ispade srednjoskolaca javno šibanje bambusom po turu 5 ili 10 puta javno pred celom školom, pa kod nas ne bi imali dovoljno bambusa!

Rodman

pre 5 godina

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...
(neko, 28. decembar 2018 15:52)

Istina. Pohađao sam srednju školu u jednom mestu u Sremu u koju je stigao učenik iz jednog drugog mesta. Bio je maltretiran dugo i na kraju je napadača izbo nožem. Bilo je to pre dvadesetak godina.

Крле

pre 5 godina

...Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!
(batica iz kraja, 28. decembar 2018 16:14)

Не, не мораш да будеш СИРОВИНА. Довољно је било да СТАНЕШ. Да не ДОЗВОЛИШ, па макар и ВЕРБАЛНО,... а не да ћутиш. Ћутање и склањање прави МЕСТО за НАСИЛНИКЕ. НАСИЛНИЦИ имају прођу само код СЛАБИХ и то не важи само за Балкан или само за Србију. Докле год постоје такви који ћуте и који се склањају, који ЧЕКАЈУ ДА ИМ НЕКО ДРУГИ ОСВОЈИ СЛОБОДУ дотле ће тако и да нам буде.

Marko

pre 5 godina

Nije vam bas najjasniji tekst. Drugari zrtve su sacekali autora snimka, koji je prijatelj siledzije. Bravo za klince koji su resili da uzvrate kada vec nema drzave. Nadam se da je sledeci na redu junak kratkog filma. Kako sam ovakve siledzije samo voleo da bacam iznenada na zemlju jednim udarcem, kada se najmanje nadaju.

Užas...

pre 5 godina

Pisem komentar ovde, jer sam zakasnio (kasno video) prethodnu vest....
Verovatno cu popiti gomilu minusa, pa cak mi mozda nece ni objaviti komentar, koji je u stvari konstatacija :
Momka u crvenoj majici ne bi ni pipnuo, ipak je on junak koji se izivljava, ali zato.... I mamu i tatu i strica i ujake i babe i dede, tetke, tece....svu uzu i siru rodbinu, pa neka se onda ne nekom skupu zrtava nasilja zapitaju gde su pogresili i kakvog "junaka" su odgojili... Samo tako i nikako drukcije. To je jedono nacin da se ovom ludilu i zlu stane na put... Sad smo moja zena i ja, kao i pola miliona roditelja u Srbiji budale zato sto pokusavamo da decu izvedemo na pravi put i da ih vaspitamo da ne budu kao doticni batinas !??
Da ponovim, cisto da ne mislite da sam negde napravio stamparsku greaku.... I mamu i tatu i sve redom...uzu i siru familiju... Pa ce se onda dozvati pameti i obuzdati njihovog "neshvacenog" sina...

Jašta

pre 5 godina

Treba sniziti starosnu granicu sa 18 na 15 godina i poostriti kaznene mere.
(lek, 28. decembar 2018 16:36)

Sniziti na 10 godina. Problem sa vršnjačkim nasiljem počinje, verovali ili ne, sa prvim školskim danom. Kod moje ćere u školi klinac ih je maltretirao od prvog dana. Doslo je dotle da su mu zabranili ostanak na produzenoj nastavi i nisu hteli da ga vide na izlete. Na kraju kada smo njegovom ocu javno rekli da ćemo ga prijaviti i ministarstvi i socijalnoj alužbi jer smatramo da jse dete tako ponaša jer je zanemareno sam ga je ispisao iz škole i upisao u drugu. Zanimljivo je da tamo ne pravi iste probleme.

saki

pre 5 godina

Sad će mnogi da plaču i kukaju na nasilje, agresiju i sl. A nema razloga, ovako se rešavaju problemi sa takvim ljudima, varvari se ne plaše prefinjenih, sofisticiranih zakona gde je najveća kazna da nekome kažeš 'no, no to da radiš, nije lepo'. Takvi se plaše samo većih nasilnika od sebe i dok takvih u Srbiji i na Balkanu ne bude 0, 0001% nema svrhe da se zaluđujemo, samo udariti po njima i to je to.

мики

pre 5 godina

Ovog naapdaca dobro propustiti kroz sake.. Al dobro!
(spusten plafon, 28. decembar 2018 16:17)

мислиш клин се клином избија? то, наравно, не иде тако. проблем је у томе што је овај малолетни силеџија сасвим сигурно васпитаван батинама или је био редован сведок батинања. спас је у домаћем васпитању и образовању, али је то веома тешко учинити у осиромашеном друштву слуђеном немаштином и док нас хране го*нима из свих оруђа, од радија, преко телевизије и новина, све до интернет сајтова и мобилних апликација. туга.

Uros

pre 5 godina

Tog snimatelja mi nimalo nije zao, navijao je i smejak se kada su tukli decaka sa snimka. Nakon toga je bio toliko glup da objavi snimke i dobio sta je zasluzio. Karma,i dobro poznata izreka: SNITCHES GET STITCHES

Tibor

pre 5 godina

"Učenika i njegovog oca napali su na ulici ispred dvorišta Doma dečaci koji, kako kaže upravnik Doma Steva Novaković, nemaju nikakve veze ni s Domom ni sa Šumarskom školom."

Ako Upravnik zna gore navedeno, znači da postoji poznata grupa za batinanje onih koji se osmele za prijavu. Hoće li Upravnik da podnese krivičnu prijavu, ili veli imam grupu za zataškavanje. Bez prijave Upravnika doma, batinaši će biti na slobodi za koji dan.

mikki

pre 5 godina

Neverovatno šta se dešava. Ovo društvo je na ivici ponora. Sve je jedna zadruga. Potrebno je sve debelo kazniti a identitete javno objaviti pa neka se sa time nose.

Posmatrac

pre 5 godina

Pod hitno SMENA direktora te ustanove i celokupnog rukovodstva. Ocigledno nisu u stanju da upravljaju tim domom adekvatno i zavedu red. Zar neko treba da nastrada da bi se osvestili?!?

Prava vest

pre 5 godina

Mislite decko koji je snimao nasilje i za isto navijao je dobio batine od likova koji su se solidarisali sq zrtvom? Na kraju ce batinasi biti zrtve.

Dete je ogledalo porodice

pre 5 godina

(rincika, 28. decembar 2018 19:20) Imate li vi dete, kada okrivljujete vaspitače za nasilje? Deca su lice njihovih roditelja, ili stanja našeg društva. Moje dete je maltretirano nekoliko puta, a roditelj siledžije je svog sina opravdavao kako je to "muški" tući se i kako je sasvim normalno da njegov sin recimo baca lopticu za vreme časa i pogodi nastavnicu u glavu. Ne da prihvata krivicu i pokušava da reši problem, već na svaki incident opravdava nasilje i teror svog deteta. Tako je to kada se narod obrazuje uz kič, šund i nasilje. Deca su jednostavno učena da mogu da rade šta žele i da neće snositi posledice, primer im svakodnevno pokazuje država koja ih ne štiti od nasilnika.

Biber sprej

pre 5 godina

JER MU BILO SMEŠNO ?????Pa nije verovatno se uplašio i mucao pred nasilnicima kao sto je ovaj mali kad ga je snimao.Nije da likujem nasilje ali nije mi ga žao samim tim što ke snimao bio je umesan u maltretiranje.

ns22

pre 5 godina

ovog decka sto je cinio nasilje odmah kazniti najstrozije moguce,strasno koliko mi je zao ovog decaka koji to sve trpi a nigde nikog da ga zastiti,kako neko moze da uziva u tome dok neko place

Filmofil

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Laik, 28. decembar 2018 17:57)

Moze li jedan iskren odgovor? Sta se to desilo u tvojoj glavi posle tih samara da si uvideo da je to sto radis lose? Da li si prestao iz straha od batina ili duhovnog prosvetljenja? Da li si shvatio zasto si ih pre toga maltretirao?

Zasto je nekom potreban ovakav tretman da ne bi maltretirao slabije?

А. Петров

pre 5 godina

Са имало мозга и осећаја одговорности се ово могло предвидети. Дечко је морао бити заштићен, у најмању руку тако што би се обавио разговор упозорења од стране МУП-с са потенцијалним “осветницима“. Често је то већ довољно.
Али не, то није учињено. Јер, нико неће за ово идговсрати,... па зашто би се онда уопште трудили.

Saša

pre 5 godina

Ovo od sutra više niko ne prati, nasilnici i napadači se puštaju kada se stvar slegne, žrtve ćute i nastavljaju da žive u strahu. Nove žrtve se traže intenzivno a nasinika i potencijalnih nasilnika na sve strane. Nisko smo pali Srbijo.

stradija

pre 5 godina

Žanjete ono što je večina vredno zalivala i na izborima glasala za tzv. jake ličnosti koji su vas uz ne malu pomoć "malog čoveka"doveli u društveni,politički i kakav sve ne ćorsokak.

Kole

pre 5 godina

Ovo je posledica dugotrajnog razaranja društva i porodice preko tih sotonskih zakona EU i preko njihovih špijuna u NVO koji kontrolišu sprovođenje samoubistva većine evropskih nacija.

rincika

pre 5 godina

Vaspitači nisu smeli da dozvole da se to desi. Deca su im predate sa punim poverenjem da će se o njihovom zdravlju i bezbednosti na adekvatan način brinuti. Ispada da oni ništa ne znaju šta im se u domu dešava. I ko zna šta se još iza svega krije.

recimo ...

pre 5 godina

Bravo za momke iz KV !
Ne podrzavam nasilje , ali nek nauci na tezi nacin da se lose gorim vraća taj koji je uživao u snimanju maltretiranja i isto podelio

Zvezda

pre 5 godina

@batica iz kraja Ne mogu da se složim sa takvim načinom razmišljanja, ali da je problem objasniti to deci - jeste. Stvar je u tome da moraš da se braniš. Da se braniš, a ne da napadaš. U tome je razlika. Suštinska. Jer ako dozvolimo ovakvo ponašanje, na kraju ćemo morati mnogo više davse pomučimo.

valjevac

pre 5 godina

Samo vi relativizujte nasilje i prebijanje ljudi. Vratiće se na vašu decu. Ili kad odrastu, biće poslušniji...da se ne bune protiv nepravde i zločina... AVe Cezare!

Aleksandar

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vojvoda Momcilo, 28. decembar 2018 18:12)

Cinjenice jesu tacne, ali ne postoji uzrocno-posledicna veza. To sto deca ne smeju da se biju, i sto dobijaju totalnu privatnost posle 16-te godine je dobro - napredak civilizacije. To sto mlati profesore i ne uci je lose i treba popraviti, ali to ne znaci da je to posledica ovoga pod 1. i 2.

Istrazivanja nedvosmisleno ukazuju da batinjanje deteta ostavlja mnogo negativnih posledica. Od povecane sanse za depresijom, samoubistvima, agresijom, i tako dalje, i tako dalje...

Batine NISU iz raja izasle, te vec jednom zaboravite na njih, ako zelite dobro svojoj deci. Postoje mnogi, mnogo bolji nacini vaspitavanja dece. Posavetujte se literaturom, ili u ovom modernom dobu, mozete naci dosta toga na youtube-u.

Sve najoblje

Kole

pre 5 godina

Ovo je posledica dugotrajnog razaranja društva i porodice preko tih sotonskih zakona EU i preko njihovih špijuna u NVO koji kontrolišu sprovođenje samoubistva većine evropskih nacija.

мики

pre 5 godina

Ovog naapdaca dobro propustiti kroz sake.. Al dobro!
(spusten plafon, 28. decembar 2018 16:17)

мислиш клин се клином избија? то, наравно, не иде тако. проблем је у томе што је овај малолетни силеџија сасвим сигурно васпитаван батинама или је био редован сведок батинања. спас је у домаћем васпитању и образовању, али је то веома тешко учинити у осиромашеном друштву слуђеном немаштином и док нас хране го*нима из свих оруђа, од радија, преко телевизије и новина, све до интернет сајтова и мобилних апликација. туга.

recimo ...

pre 5 godina

Bravo za momke iz KV !
Ne podrzavam nasilje , ali nek nauci na tezi nacin da se lose gorim vraća taj koji je uživao u snimanju maltretiranja i isto podelio

Uros

pre 5 godina

Tog snimatelja mi nimalo nije zao, navijao je i smejak se kada su tukli decaka sa snimka. Nakon toga je bio toliko glup da objavi snimke i dobio sta je zasluzio. Karma,i dobro poznata izreka: SNITCHES GET STITCHES

Aleksandar

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vojvoda Momcilo, 28. decembar 2018 18:12)

Cinjenice jesu tacne, ali ne postoji uzrocno-posledicna veza. To sto deca ne smeju da se biju, i sto dobijaju totalnu privatnost posle 16-te godine je dobro - napredak civilizacije. To sto mlati profesore i ne uci je lose i treba popraviti, ali to ne znaci da je to posledica ovoga pod 1. i 2.

Istrazivanja nedvosmisleno ukazuju da batinjanje deteta ostavlja mnogo negativnih posledica. Od povecane sanse za depresijom, samoubistvima, agresijom, i tako dalje, i tako dalje...

Batine NISU iz raja izasle, te vec jednom zaboravite na njih, ako zelite dobro svojoj deci. Postoje mnogi, mnogo bolji nacini vaspitavanja dece. Posavetujte se literaturom, ili u ovom modernom dobu, mozete naci dosta toga na youtube-u.

Sve najoblje

rincika

pre 5 godina

Vaspitači nisu smeli da dozvole da se to desi. Deca su im predate sa punim poverenjem da će se o njihovom zdravlju i bezbednosti na adekvatan način brinuti. Ispada da oni ništa ne znaju šta im se u domu dešava. I ko zna šta se još iza svega krije.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

1. Danasnji roditelj nema prava da udari dete, niti da cak ima uvid u medicinsku dokumentaciju deteta sa njegovih navrsenih 16 godina.

2. Danasnji roditelj smatra da je njegovo dete najbolje na svetu i pita otkud pravo profesoru da ga ukori ili mu da jedinicu

3. Danasnje dete mlati profesore, ne uci nista, priprosto je, intelektualno je inferiorno, moralno posrnulo i veciti je buntovnik

Dobra stara batina iz raja je izasla, plus drustveno koristan rad (predlog asfaltiranje puteva leti na 40+ stepeni, okopavanje silnih njiva i slicno), pa da vidis kako nece biti agresije. Ima da budu kao bubice.

Amila_

pre 5 godina

Vratite u skole, za dobrobit ove jadne, pogubljene omladine, prave prosvjetne radnike! Ljude koji se, dakle, cijelom svojom pojavom RAZLIKUJU od ucenika, umjesto sto im nalikuju stilom oblacenja i ponasanja.
Vratite prosvjetne radnike koji su djeci AUTORITET, a ne drugari!
Vratite djeci roditelje koji su RODITELJI (bog i zakon!) a ne drugari.

Jaz

pre 5 godina

Desio nam se veliki jaz izmedju bogatih i siromašnih. Pored tog jaza, pravi se i jaz izmedju obrazovanih i neobrazovanih. A posebno se ističe jaz izmedju skromnih, blagih ljudi i onih neskromnih, agresivnih koji se ističu u svim slojevima društva.

room 1408

pre 5 godina

Očekujem u najskorijem vremenu da “nasilnik” da intervju nekom novinaru da je to samo jedna velika sala i da se izvinjava.Takodje da kaže da neće vise nikad...Bar naredna 24 h biće fin...I posle sto 90% Srbije želi inostranstvo...U zemlji bezakonja raj za ovakve i slične njegove starije “kolege”.....

Biber sprej

pre 5 godina

JER MU BILO SMEŠNO ?????Pa nije verovatno se uplašio i mucao pred nasilnicima kao sto je ovaj mali kad ga je snimao.Nije da likujem nasilje ali nije mi ga žao samim tim što ke snimao bio je umesan u maltretiranje.

HejDzo

pre 5 godina

Napadnut je zato sto postoji svest o tome da ne postoji drzava i da moraju ljudi da se organizuju u horde da bi se zastitili. Da postoji sistem gore bi prosao napadac od zrtve, a ovako dobice vaspitnu meru pojacan nadzor od strane roditelja ( popularni PNR) i nikom nista.

Filmofil

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Laik, 28. decembar 2018 17:57)

Moze li jedan iskren odgovor? Sta se to desilo u tvojoj glavi posle tih samara da si uvideo da je to sto radis lose? Da li si prestao iz straha od batina ili duhovnog prosvetljenja? Da li si shvatio zasto si ih pre toga maltretirao?

Zasto je nekom potreban ovakav tretman da ne bi maltretirao slabije?

1234

pre 5 godina

Ovo je deo govora dr Nebojše Stefanovića sa konferencije za novinare pre nekoliko dana:
,,Na osnovu površina ulica se može videti da je u jednom redu bilo 35 ljudi, a imalo je oko 120 redova, dakle za konačan broj izračunate ove dve cifre. Odite kući na Gugl koji će sam izračunati koliko je ljudi bilo ako ne verujte meni. Kada se kolone razvuku deluje da ima više ljudi. Ukoliko se slikaju glave ljudi čini se da je masa nepregledna, ali kada se slika iz vazduha vide se rupe i mesta gde nema naroda."
Eto šta je ključna tema ministra dok stasavaju budući kriminalci. Neka na Gospod sačuva od kriminala, jer nema ko drugi.

Posmatrac

pre 5 godina

Pod hitno SMENA direktora te ustanove i celokupnog rukovodstva. Ocigledno nisu u stanju da upravljaju tim domom adekvatno i zavedu red. Zar neko treba da nastrada da bi se osvestili?!?

Крле

pre 5 godina

...Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!
(batica iz kraja, 28. decembar 2018 16:14)

Не, не мораш да будеш СИРОВИНА. Довољно је било да СТАНЕШ. Да не ДОЗВОЛИШ, па макар и ВЕРБАЛНО,... а не да ћутиш. Ћутање и склањање прави МЕСТО за НАСИЛНИКЕ. НАСИЛНИЦИ имају прођу само код СЛАБИХ и то не важи само за Балкан или само за Србију. Докле год постоје такви који ћуте и који се склањају, који ЧЕКАЈУ ДА ИМ НЕКО ДРУГИ ОСВОЈИ СЛОБОДУ дотле ће тако и да нам буде.

batica iz kraja

pre 5 godina

@neko

Tako je, a onda tog maltretiranog decka zatvore i osude na najstrozu kaznu. Bio je slican slucaj u mojoj skoli, samo nije bio noz vec cigla, decko je osudjen za pokusaj ubistva, tek na drugom sudjenju su preinacili u nanosenje lakse povrede (srecom bila je laksa). Ali ljudi, nije stvar u tome da se mlatimo medju sobom, vec da sami svojoj deci dajemo primer. Cekamo tako supruga i ja u nekom redu, neki pametnjakovici ulaze “samo da pitaju” i zadrze dugo (nas specijalitet), u jednom momentu mene zena pita sto se ne razderem i ne svadjam. Pa nisam tako vaspitan, kazem joj. Jeste, zato te svi gaze, jer si mekusac. Aha, znaci treba da vicem, pljujem, pijem, bijem i pokazujem zube da bih bio shvacen ozbiljno ... ja joj to i kazem, ona meni “ma cuti bre” ... i ja cutim, a u istoj prostoriji sa roditeljima ceka i neko dete, koje slusa “skolski cas” moje zene i misli se u sebi: aha, moram da budem sirovina i suledzija inace ce me svi gaziti. E tako nastaju balkanski zlilovci!

saki

pre 5 godina

Sad će mnogi da plaču i kukaju na nasilje, agresiju i sl. A nema razloga, ovako se rešavaju problemi sa takvim ljudima, varvari se ne plaše prefinjenih, sofisticiranih zakona gde je najveća kazna da nekome kažeš 'no, no to da radiš, nije lepo'. Takvi se plaše samo većih nasilnika od sebe i dok takvih u Srbiji i na Balkanu ne bude 0, 0001% nema svrhe da se zaluđujemo, samo udariti po njima i to je to.

Laik

pre 5 godina

Ja sam bio nasilnik, tukao sam i maltretirao sve u odeljenju i u skoli... Onda me je stari odvalio od batina i odveo u skolu da se svima izvinim pojedinacno i lupao mi po samar za svako izvinjenje jer sam budala bio pa sam to zasluzio! Nikad mi vise nije palo na pamet da tucem manje i slabije . Sad imam dva sina i primer su svima i vaspitavam ih da ne sikaniraju nikoga a kamoli da dignu ruku na nekoga...

nenad

pre 5 godina

Nakotio se beskrupulozni olos po Srbiji..Srecom imamo ministra policije azurnog,sposobnog..samo da prebroji zle demonstrante pa ce da resi ovih par hiljada problema.zamislite coveka bez imalo morala na mestu ministra policije,jer da ima 1% morala,dao bi ostavku.Ali u Srbiji moral i politika su uvek isli u dva razlicita pravca.

bozza

pre 5 godina

A roditelji tih nasilnika?Mukk..
(glava, 28. decembar 2018 16:08)

ne verujem da je muk, pre ce biti urlanje da su dobra deca i da im je neko namestio

sturmmann

pre 5 godina

1)Da li se sećate pokojnog malog Alekse?
2)Da li su njegovi mučitelji kažnjeni?
3)Da li su njegovi mučitelji krivi za njegovu smrt?
4)Ponovo: da li su njegovi mučitelji kažnjeni? Ako nisu, zašto nisu?
5)Da li još verujete u tzv. MUP Srbije i "neovisno" sudstvo?

neko

pre 5 godina

Sećam se jedne priče, dok još nisam ni znao za sebe. Jednog momka su stalno tukli i maltretirali, mesecima, godinama. Školski 'drugovi'. Čekali ga posle škole, on ih prijavljivao, nikome ništa.

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...

Marko

pre 5 godina

Nije vam bas najjasniji tekst. Drugari zrtve su sacekali autora snimka, koji je prijatelj siledzije. Bravo za klince koji su resili da uzvrate kada vec nema drzave. Nadam se da je sledeci na redu junak kratkog filma. Kako sam ovakve siledzije samo voleo da bacam iznenada na zemlju jednim udarcem, kada se najmanje nadaju.

Srbija

pre 5 godina

Ko je uopšte iznenadjen ovim? Da li treba da se čudimo nasilju, kada deca traže autogram Kristijana Golubovića, kada na televiziji sa nacionalnom frekvencijom gledate u sred dana nasilje, a policija nikada nije upala i pohapsila iste, već ih rijaliti nagradi. Jednostavno, slika koju dobijamo preko medija je da možete da radite šta god vam padne na pamet, i da nećete odgovarati za to. U najboljem slučaju možete obezbediti sebi mesto u nekom od rijaliti programa. Da ne pominjem naslovne strane tabloida, sve je puno mržnje i nasilja.

Kokica

pre 5 godina

Jasno se vidi na snimku da je onaj napadac prentendent na buduce zvanje zestokog momka, viteza asfalta ili sto bi narod rekao kriminalac i razbojnik. Pa kako onda da dopusti da onaj ko je snimao ostane nekaznjen za svoju gresku? To bi skodilo njegovoj daljoj reputaciji u karijeri koju je zapoceo da gradi.

Zvezda

pre 5 godina

@batica iz kraja Ne mogu da se složim sa takvim načinom razmišljanja, ali da je problem objasniti to deci - jeste. Stvar je u tome da moraš da se braniš. Da se braniš, a ne da napadaš. U tome je razlika. Suštinska. Jer ako dozvolimo ovakvo ponašanje, na kraju ćemo morati mnogo više davse pomučimo.

mikki

pre 5 godina

Neverovatno šta se dešava. Ovo društvo je na ivici ponora. Sve je jedna zadruga. Potrebno je sve debelo kazniti a identitete javno objaviti pa neka se sa time nose.

CND

pre 5 godina

Kaže drugar u Singapuru za ispade srednjoskolaca javno šibanje bambusom po turu 5 ili 10 puta javno pred celom školom, pa kod nas ne bi imali dovoljno bambusa!

А. Петров

pre 5 godina

Са имало мозга и осећаја одговорности се ово могло предвидети. Дечко је морао бити заштићен, у најмању руку тако што би се обавио разговор упозорења од стране МУП-с са потенцијалним “осветницима“. Често је то већ довољно.
Али не, то није учињено. Јер, нико неће за ово идговсрати,... па зашто би се онда уопште трудили.

Tibor

pre 5 godina

"Učenika i njegovog oca napali su na ulici ispred dvorišta Doma dečaci koji, kako kaže upravnik Doma Steva Novaković, nemaju nikakve veze ni s Domom ni sa Šumarskom školom."

Ako Upravnik zna gore navedeno, znači da postoji poznata grupa za batinanje onih koji se osmele za prijavu. Hoće li Upravnik da podnese krivičnu prijavu, ili veli imam grupu za zataškavanje. Bez prijave Upravnika doma, batinaši će biti na slobodi za koji dan.

stradija

pre 5 godina

Žanjete ono što je večina vredno zalivala i na izborima glasala za tzv. jake ličnosti koji su vas uz ne malu pomoć "malog čoveka"doveli u društveni,politički i kakav sve ne ćorsokak.

made in Serbia

pre 5 godina

Sjajno! Ovako bi svako pametan uradio..... sada onaj dilbe ne spava. Stavio je svoj život na kocku a sa sobom i roditelje ako ih ima.... APSOLUTNO nijedan događaj nije ispraćen do kraja od strane novinara... Zavirite kroz par godina u njegov život ako bude bio živ do tada

ns22

pre 5 godina

ovog decka sto je cinio nasilje odmah kazniti najstrozije moguce,strasno koliko mi je zao ovog decaka koji to sve trpi a nigde nikog da ga zastiti,kako neko moze da uziva u tome dok neko place

Jašta

pre 5 godina

Treba sniziti starosnu granicu sa 18 na 15 godina i poostriti kaznene mere.
(lek, 28. decembar 2018 16:36)

Sniziti na 10 godina. Problem sa vršnjačkim nasiljem počinje, verovali ili ne, sa prvim školskim danom. Kod moje ćere u školi klinac ih je maltretirao od prvog dana. Doslo je dotle da su mu zabranili ostanak na produzenoj nastavi i nisu hteli da ga vide na izlete. Na kraju kada smo njegovom ocu javno rekli da ćemo ga prijaviti i ministarstvi i socijalnoj alužbi jer smatramo da jse dete tako ponaša jer je zanemareno sam ga je ispisao iz škole i upisao u drugu. Zanimljivo je da tamo ne pravi iste probleme.

valjevac

pre 5 godina

Samo vi relativizujte nasilje i prebijanje ljudi. Vratiće se na vašu decu. Ili kad odrastu, biće poslušniji...da se ne bune protiv nepravde i zločina... AVe Cezare!

Užas...

pre 5 godina

Pisem komentar ovde, jer sam zakasnio (kasno video) prethodnu vest....
Verovatno cu popiti gomilu minusa, pa cak mi mozda nece ni objaviti komentar, koji je u stvari konstatacija :
Momka u crvenoj majici ne bi ni pipnuo, ipak je on junak koji se izivljava, ali zato.... I mamu i tatu i strica i ujake i babe i dede, tetke, tece....svu uzu i siru rodbinu, pa neka se onda ne nekom skupu zrtava nasilja zapitaju gde su pogresili i kakvog "junaka" su odgojili... Samo tako i nikako drukcije. To je jedono nacin da se ovom ludilu i zlu stane na put... Sad smo moja zena i ja, kao i pola miliona roditelja u Srbiji budale zato sto pokusavamo da decu izvedemo na pravi put i da ih vaspitamo da ne budu kao doticni batinas !??
Da ponovim, cisto da ne mislite da sam negde napravio stamparsku greaku.... I mamu i tatu i sve redom...uzu i siru familiju... Pa ce se onda dozvati pameti i obuzdati njihovog "neshvacenog" sina...

Prava vest

pre 5 godina

Mislite decko koji je snimao nasilje i za isto navijao je dobio batine od likova koji su se solidarisali sq zrtvom? Na kraju ce batinasi biti zrtve.

Saša

pre 5 godina

Ovo od sutra više niko ne prati, nasilnici i napadači se puštaju kada se stvar slegne, žrtve ćute i nastavljaju da žive u strahu. Nove žrtve se traže intenzivno a nasinika i potencijalnih nasilnika na sve strane. Nisko smo pali Srbijo.

Amila_

pre 5 godina

Sa zadovoljstvom cu ispricati primjer tretiranja nadobudnih u sretna vremena SFRJ: cetvrti, zavrsni razred gimnazije.
Momcicu proradili hormoni i on bi nesto kao da bude mangup - opsovao je gadno profesoru geografije i krenuo prema njemu, zavrcuci rukave na kosulji.
Izbacen je iz skole u narednih pola sata!
Dva-tri mjeseca prije zavrsetka skolovanja - noga!
Kuci pa glumi opasnog tipa!
Imao je pravo tek nakon godinu dana podnijeti molbu za vanredno polaganje.
Ne! Nisu mu dovodili tetu "koja ga razumije ko rodjena majka" (psihologa).
To je najveca glupost - samo jos od majmuna naprave glavnu facu u skoli.
To u nasim krajevima ne pije vode, pa vidimo i sami!

X

pre 5 godina

Dok se ne pojavi na društvenim mrežama kao da se i nije desilo.
Nama vrh vlasti i većinska skupština svaki dan demonstriraju netoleranciju i nasilje.
A onda se to spušta do svakog drugog oblika nasilja, do skola , porodičnog i svakog drugog nasilja

Dete je ogledalo porodice

pre 5 godina

(rincika, 28. decembar 2018 19:20) Imate li vi dete, kada okrivljujete vaspitače za nasilje? Deca su lice njihovih roditelja, ili stanja našeg društva. Moje dete je maltretirano nekoliko puta, a roditelj siledžije je svog sina opravdavao kako je to "muški" tući se i kako je sasvim normalno da njegov sin recimo baca lopticu za vreme časa i pogodi nastavnicu u glavu. Ne da prihvata krivicu i pokušava da reši problem, već na svaki incident opravdava nasilje i teror svog deteta. Tako je to kada se narod obrazuje uz kič, šund i nasilje. Deca su jednostavno učena da mogu da rade šta žele i da neće snositi posledice, primer im svakodnevno pokazuje država koja ih ne štiti od nasilnika.

Rodman

pre 5 godina

Rekli su mu da će ga čekati posle škole i da mu niko živ neće pomoći. Niko i nije mogao. Sačekali su ga, par njih. Jedan se kao i uvek izdvojio, krenuo sa maltretiranjem i... bam, žrtva vadi nož iz nekog džepa i tu je svemu kraj...
(neko, 28. decembar 2018 15:52)

Istina. Pohađao sam srednju školu u jednom mestu u Sremu u koju je stigao učenik iz jednog drugog mesta. Bio je maltretiran dugo i na kraju je napadača izbo nožem. Bilo je to pre dvadesetak godina.