Zanimljivosti

Utorak, 25.12.2018.

09:20

Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci na novom automobilu?

Izvor: B92

Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci na novom automobilu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

markez

pre 5 godina

Nikad mi nece biti jasna zaludjenost domaceg da ne kazem Srpskog golje sa I Maskom i Teslom ? Moze se u neku ruku razumeti onaj sto se javlja iz belog sveta i ima nekakvu sansu da kupi Teslu,ali ovaj domaci uglavnom nema ama bas nikakvu ni da ih vidi cestito a ne vozi !U krajnjem slucaju ima daleko pristupacnijih i zanimljivijih EV automobila od Tesle.

moze

pre 5 godina

Moze da se prica o Elonu i Tesli mesecima ali covek je uspeo da firma koja izbacuje godisnje tek oko 200.000 auta ima trzisnu vrednost odmah iza Tojote i Dajmlera!
Tesla proizvodi 3 (TRI) modela auta, od toga ovaj treci tek par meseci, proizvodnja je na nivou statisticke greske u poredjenju sa ostalim proizvodjacima (oko 2.500 Modela S, 2.500 Modela X i 20.000 Modela 3 MESECNO) i pored toga imaju trzisnu vrednost vecu nego - BMW, SAIC, General Motors, Honda, VW i Ford).

Tesla da HOCE, mogla bi da KUPI VW!

achitwn

pre 5 godina

ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.
(asd, 25. decembar 2018 12:30)
Daj link i dokaz za jednu oficijelnu teslinu reklamu. Nema ni jedan. Tesla ulaze $0 u marketing i sve sto cujemo o tesli je crowdsourcing - u2be i twiter.

kako da ne

pre 5 godina

Aj druge Tesle, ali model X je vrhunski. Naravno da nije on pravi SUV, ali auto je vrhunskog izgleda. Bomba. U CH ga ima mnogo na ulicama (ne placa se nista za registraciju :D ), svakog dana ga vidjam i najvise u crnoj boji. Jaka plava takodje. Ne zna se sta mu jace stoji, pricam to iako nisam neki fan elektro automobila. Pored auta koji vozim trenutno i koji mi je bio najveca zelja, pored njega bi eto pozeleo model X.

miki

pre 5 godina

malo cu odlutati od teme a ipak ima veze sa tekstom.novi automobili skoro svih proizvodjaca imaju slicne mane ali to niko ne zagleda kada kupi novi auto.kada mi u nasem servisu popravimo skoljku klijenti ponekad zazore gledaju sa mikroskopom a trunje u laku,tekstura laka...to se isto temeljno proucava.ako su vam zazori i kvalitet laka primarna stvar kupite audi i to neki skuplji model.dobri su i bmw i mercedes(skuplji modeli) pa onda malo veca pauza pa svi ostali.

Iron Man

pre 5 godina

@Frank Vercauteren - Slazem se da ovaj primerak automobila ima ocigledno losu zavrsnu obradu. I da je to malo cesci problem kod Teslinih automobila. Uprkos tome, po Consumer Reports-u vlasnici Tesla automobila su poprilicno ubedljivo na prvom mestu po zadovoljstvu proizvodom. Takodje po Consumer Reports-u, Tesla je medju najlosijima po pouzdanosti. VW, Mercedes, i Ford su takodje u donjoj polovini po pouzdanosti, pa su i dalje medju vodecim i najboljim proizvodjacima.

To govori da su kupcima Tesli neke stvari bitnije od pouzdanosti (jer se velika vecina problema svejedno otklanja pod garancijom u servisima, dakle nisu neresivi problemi). Mozemo te kupce nazivati svakojakim uvredljivim imenima, mozemo diskutovati o tome da li je njihov izbor dobar ili nije, itd. Ali u pitanju je samo jos jedan proizvod na trzistu, i trziste ce pokazati da li ce taj proizvod opstati ili nece.

VW je osnovala Hitlerova partija, BMW-u su robovi pravili vozila za Hitlerov rezim, desio se "dizelgejt", testiranja stetnosti izduvnih gasova na majmunima, i druge stvari. Obratite paznju na brojeve zrtava.

https://www.investopedia.com/slide-show/car-recalls/

Iako sam "fan" EV-a, nisam nikad imao potrebu da prvi komentarisem na lose vesti o vozilima sa motorom SUS, da koristim teske reci, uvrede, snishodljivost, itd.

Iskreno me zanima zbog cega imate potrebu da prvi posaljete zlurade (emotivne) komentare u vezi proizvoda i kompanije koji vas ocigledno uopste ne zanimaju? Unapred hvala.

артиљерац

pre 5 godina

@ svanzineger Знаш,има она стара:Не морам да будем кокошка,да бих знао шта је
мућак.

T

pre 5 godina

Proizvođači automobila pokušavaju da nas ubede da je suština automobila koliki su zazori i koliko je meka plastika. Jer je to mnogo jeftinije napraviti nego dobar motor koji pri tom ne zagađuje. Zato Tesla može da prodaje loše sklopljene automobile jer je električni pogon neuporedivo bolji od SUS motora. Kupci nisu tolike veverice kao što proizvođači automobila misle.

јустин

pre 5 godina

Не везано за тему али опет...
Све што купим Ново хоћу да тако и изгледа,Ново.Без икаквих мана ако их има онда није ново већ оштећено-половно и цена му мора бити мања.
Не мислите ваљда да ће људи купити огребани или улубљени фрижидер за исте паре као неоштећен?

Dr.Nele

pre 5 godina

Neka mu neko pokaze kako se meri unutrasnji precnik sa kljunastim merilom-sublerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 25. decembar 2018 12:17) # Link komentara

1.Naravno , zazor se meri okrenutim kljunastim merilom i to paziti da osa merenja " sublera" bude normalna na ivice koje se mere.U pitanju je digitalno merilo koje je vrlo osetljivo i moze u sebi sadrzati gresku od prethodnog merenja, nekoliko stotih najcesce , pa mora da se resetuje pre svakog merenja.
2. farba je poprilicno ostecena i prosto je neverovatno da to kontrola nije uocila - stoga mislim da je to nastalo van fabrike.

Ne moramo odmah skakati ZA i PROTIV na svaku vest sa interneta ... jer ne znamo sve cinjenice

Bob

pre 5 godina

Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.
(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)
Pa kad će to već jednom da poćnu? Do sada su samo pokazali da mogu da naprave skuplji.
Sereš bre kao onaj lik kome je nemačka medecina najbolja na svetu, dibeste. Voziš polovnog golfa dizela i misliš da si uhvatio Boga za jaja.

Toxic_PR

pre 5 godina

Pa za Teslu se zna da je zavrsna obrada u nivou Suzuki Maruti u Indiji. Ok za elektromotor, baterije i to, ali Tesla je barem 10 godina iza pravih auto firmi.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

.. i ostali pljuvaci koji auto nikad nisu ni videli uzivo. Sve se bojim da biste pljunuli na njega da vam ga neko doveze u dvoriste. Auto ima dosta minusa ali ima daleko vise pluseva. Isto vazi i sa model S i X. Ma koliko sitnih falinki ima, Tesla model S (po podacima iz Jula 2018) posle 50K predjenih milja (80K Km) izgubi 28% na vrednosti, dok je taj procenat za Mercedes S-Class 38%, BMW 7 Series 40%, i Audi 8 41%. Ajd' sad nastavite da se smejete i pljujete.

CATAPA

pre 5 godina

Mislim da još dosad niko nije kupio Teslu zbog izgleda ili zazora, nego zbog elektromotornog pogona, performansi i eventualno autopilota. Onaj koji je zbog toga kupio, to proverava i očekuje da dobije.
Koliko znam niko dosad nije ni u polovnog Teslu ugradio benzinski pogon kako bi ga "poboljšao". Izreka jeste nastala u vreme konja, ali je potpuno primenjljiva i u vreme električnih konja "Dobar konj ima hiljadu mana, loš samo jednu".
Nisam kupio Teslu, verovatno neću nikada, ali i kada bih ga kupio ne bih mu merio zazore već bih ga kupio da ga vozim. I svakako ne bih doplatio 2500$ zbog bilo kakve farbe. Takvoj budali i treba udariti porez na budale i pomeriti zazore na haubi.

rog

pre 5 godina

Engineering Explained kanal napokon i na B92. Covek pravi odlicne snimke. Kome se ne svidja moze da slusa i gleda trucanje onog prepotentnog manijaka Klarksona ili Demuro-a.

Veli

pre 5 godina

Mene interesuje gde su ovi naši šato voze tesle. Uvek se javi neki doktor koji tvrdi da njegova tesla može ovo ili ono... Nije im ovo prvi defekt. Prvo su im se automobili palili sami iz čista mira, pa su im rdjali šrafovi, pa problemi sa kočnicama, pa sada ovo. Važno je da objavi vest-sliku novog elektromotora koji bukvalno sija za koji tvrde da je prešao miloin milja... Mene iskreno interesuje šta je sledeće, kao i šta će biti sa ovim kolima za 5-6 godina, kamoli za 10 ili 20 (proizvodjač je tvrdio da njegovi automobili prelaze bez problema ogromne kilometraže pa zato i pominjem 10,20 godina...), nadam se da im neće odpadati delovi u toku vožnje...

Zeljko

pre 5 godina

Sve sami vlasnici Tesle. A Teslu nisu videli ni na slici. Vazno da je Beograd i pola Srbije u 5 zoni zagadjenja a procenat obolelih od raka 400% skocio. Samo veselo.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Hvala svima koji su podrzali stavove koje sam izneo u svom komentaru, koji predstavlja moje skromno mišljenje, izneto zato što je autor teksta iz B92 pitao u naslovu "Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci na novom automobilu?"

Što se tiče gospođe koja se potpisala kao "grabs popcorn", njeno mišljenje o raketama me ni najmanje ne interesuje i vrlo teško će me ubediti da kupim SRANJE od auta za 45000$ samo zato što ga je sklepao njen ljubimac i idol Elon Musk (koga uzgred budi rečeno ničim nisam "kritikovao" kao ličnost i biznismena, što možete, "draga" gospođo lako videti ako pažnljivo pročitate moj prvi komentar, nego samo njegov konkretan proizvod - Tesla Model 3 koji je SRANJE i to najgore). A ko je "mali čovek", to svako može da vidi čitajući njen prvi komentar.

Hvala na objavi komentara i za ovaj dobar tekst koji ste o Tesli objavili.

Mare

pre 5 godina

Neki vidim kažu da novi automobil mora biti savršen. Rekao bih da je to prejaka reč. Šta je uopšte savršeno, da li je čovek savršen? Naravno da nije, pa kako onda da materijalna stvar ili što bi neko rekao gomila lima, plastike, gume i stakla da bude savršena. Nema tu ni s od savršenstva niti će ikada biti. To je stvar i ništa više od toga. E sada sasvim druga stvar je što neko plati ozbiljan novac, pa očekuje da za svoj novac dobije savršenu stvar. Ono što može dobiti je samo stvar bez vidljivih mana, ali to i dalje ne znači da je savršena.

Tumbarajko

pre 5 godina

Ne verujem da je puno vas gledalo zazore ili greščice na laku (čestice, narandžinu koru i sl.) na bilo kom automobilu. Na novim Nemcima i Francuzima je ro kao dobar dan. Farba na limu i plastici (pogotovo recikliranoj) ne može biti ista...

ja

pre 5 godina

@ (grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Mušterija je uvek u pravu. To što Mask ima raketu (vauuuu, raketu) ga ne opravdava od lošeg posla. Šta znače inovacije, ako se ne ispoštuju najosnovnije stvari? To je očajan marketing - kao kad nama nude vetrenjače umesto termoelektrana i kažu - platićete ih skuplje, neće da rade uvek, struja koju naprave će biti skuplja, kvariće se stalno, održavanje nećete moći sami da radite, već ćete morati da platite Nemcima, ali barem nećete da udišete čađ...

Vladimir

pre 5 godina

@Mrsimudoje,
Sto pitas?
Drugim dijamantom naravno.
To svi koji su stavljali nekoliko dijamanata u kesice, torbice i slicno, znaju vrlo dobro.

asd

pre 5 godina

Jasno je da je tesla kanta u odnosu na firme sa 50 godina iskustva i stotinama modela iza sebe, ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.

Jovan

pre 5 godina

Na Jugićima je granica tolerancije bila da vrabac nemože da uđe kroz zatvorena vrata. Izgleda da su i ovde kriterijumi slični. Bolje smo komšija i ja upasovali gvozdena vrata na garaži.

Boki

pre 5 godina

@konto cemu nervoza ...covek ti je samo ekao da ne mozes da kritikujes jednog genija ( sa sve decijim bolestima) jer posedujes polovnog Nemca.

Argentto

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali meni ove ogrebotine ne deluju da su "iz fabrike"... ja bih tekao da je ovo nastalo u transportu, testiranju posle proizvodnje.. Sto svakako ne opravdava da se takav automobil isporuci kupcu ma koliko da je on platio za njega.
Ako pogledate na YT kako izgleda proces proizvodnje u EU (kod svih brendova) videcete da nakon farbanja automobili ulaze u komoru koja je osvetljena iz svih uglova gde citavi timovi ljudi "vizuelno i dodirom" proveravaju i namanje nedostatke na farbi i limariji.

grabs popcorn

pre 5 godina

Evo ih dežurni pljuvači koji su raketu napravili od lego kockica pa sad se porede sa Maskom. Očigledno niste dobro pročitali moj komentar koji u prvoj polovini lepo piše da auto treba da bude savršen ako je nov bio on 15 ili 55 hiljada i da treba da ga reklamira! A to da je maleni čovek se odnosi na drugi deo komentara Frank Vercauterena gde pljuje po Masku i po autu koji voze stotine hiljada ljudi. Ali ne on zna a nije ga verovatno ni video uživo. Pozdrav za dežurne pljuvače.

The end is near

pre 5 godina

Pa pazi, uvek postoji opcija da ga ne kupiš. Ili da se dobro raspitaš šta kupuješ pre nogo što platiš 45ooo$. Mislim da je najneracionalnije da kupiš "teslu" zbog imidža, instagrama ili kompleksa a onda se žališ kako si kupio s***e

PreleP

pre 5 godina

Kupac je platio neki proizvod i mora ga dobiti ispravnog. Tako stvari stoje i stajace uvek i svuda! Izgleda da Tesla pravi fus kao ruski proizvodjaci automobila pre dolaska francuza. To znaci da ispada da su ruske Lade sada pod francuskom kontrolom kvalitetnije zavrsne obrade od Tesla automobila hahahaha

brm

pre 5 godina

Nravno da će biti tih problema sa finim završnim radovima. To su dečije bolesti u svakom poslu sa masovnom serijskom proizvodnjom, treba vremena da se te stvari otklone. Dobra stvar kod Tesle je što je korisnička podrška fantastična. Bukvalno za svaki problem će ti doći na adresu u srediti svaki nedostatak, ako ne mogu na licu mesta, uzmu ti automobil i dobiješ drugi na korišćenje dok nedostaci na tvom ne budu otklonjeni. Ne dešavaju se ti problemi toliko često, ali ih ima.

wtf

pre 5 godina

Već sam više puta pisao da neko ko od juče pravi automobile mora da ima probleme u završnoj obradi i da ne može da se poredi sa npr. Nemcima u tome.Mask je napravio vrhunski marketing i iskoristio prazninu na tržištu ili su mu evropljani dali fore da malo uživa trenutno.U ovom klipu su nedostaci parkiranog auta,u vožnji ima još što šta,mada je i dalje zanimljiv auto zbog snage i ubrzanja.

Al Bundy

pre 5 godina

(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Znači mi "mali" ljudi treba da ćutimo i trpimo da nas ti "veliki" gaze.Savršeno me ne interesuje dali on ima raketu ili je predsednik Rusije ili SAD.Ako nešto kupim novo onda to i treba da bude novo i neoštećeno.Tako se nekada pre par decenija "rodio" jedan automobil veoma naprednog dizajna i napredne tehnologije i materijala.Pravljen od nerdjajućeg čelika (pogadjate Delorean) ali sve se brzo raspalo i propalo zbog užasnog kvaliteta izrade.Tako će i ovo tržište kazniti ili nagraditi.

grabs popcorn

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.

Iskander

pre 5 godina

Kad ce ljudi da shvate da Stiv Dzobs, Bil Gejts, Mask, Zukenberg i ostali tzv osnivaci, inovatori ili kako ih drugo zovu su samo ekspozitura i figura Americke privatne drzave i tu su da samo figurativno iznesu tu poziciju.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

"samostalno donesite sud o tome da li su nedopustivi na jednom ovakvom automobilu, ili su pak zanemarljivi"

Zanemarljivi? Za 35-44000 $ koliko ovaj "auto" košta treba da bude apsolutno SAVRŠEN plus da peva Srpsku himnu kad god otključam vrata i da mi opere i ispegla veš. A kao što vidimo - ne da nije savršen - nego je kanturina najogavnija sklepana na dve-na tri. Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.

Milan

pre 5 godina

Nedavno smo uzeli za firmu dva Mercedesa E klase. Oba su imali vidljive razlike u zazorima, sto je nakon reklamacije ispravljeno. Pa ako moze Mercedes, zasto ne moze Tesla.

Vladimir

pre 5 godina

Novo znači novo a ne oštećeno, loše ofarbano ili loše sklopljeno.
Neka se Ilon Mask zapita da li bi ženi kupio ogreban dijamant ili loše sklopljen orman ili mozda malo gricnut hleb.

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Pa šta ako ima raketu? To i dalje ne znači da ume da pravi kvalitetne automobile. Izrada raketa nema ama baš nikakve veze sa izradom automobila!

Eno ti Rusi: imaju mnogo više raketa i prave ih duže od Maska, pa je ipak Lada bila neopisivi krš, sve dok im nije došao Reno da im pokaže kako se pravi auto. Tek onda je počela da liči na nešto!

Jedno je raketa, a sasvim drugo je auto. To tvoje skroz pogrešno rezonovanje me podseća na nekadašnje oficire JNA (uglavnim niži činovi, viši su ipak bili pametniji) koji su u vreme socijalizma masovno kupovali Lade i Moskviče jer "pošto su im tenkovi i topovi odlični, a to znam jer jer radim s njima, onda i automobili mora da su im istog kvaliteta". E, pa nisu!

Al-Eksander-prvi-Jungwolf

pre 5 godina

Kakvi su sve jugići i kečevi izlazili iz Zastave ovaj je zlato,mada bi ih za tu cenu ganjao ko Bog đavola sve dok mi auto ne dođe skoro džabe.

konto

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06) 

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Ma čoveče, propustio si poentu. Eto njemu raketa, međutim automobil koji prodaje nov mora da bude nov. Ne ogreban, ne sklepan, razumeš? Ako mu čovek plati 2500 $ (dve i po hiljade dolara) za farbu onda ta farba ne treba da izgleda kao da sam je ja nanosio, jel ti sad jasnije? Siguran sam da ta raketa koju je kupio/napravio za sebe nema ovakve nedostatke...

T- Zex

pre 5 godina

Meni ovo ne lici na nedostatke nastale u proizvodnji , sto se ogrebotina tice nego je verovatno sve nastalo tokom nemarnog i nestrucnog transporta. Nisam vozio Teslu ali auto je lep a buducnost svakako pripada elekt. automobilima..

Vladimir

pre 5 godina

Novo znači novo a ne oštećeno, loše ofarbano ili loše sklopljeno.
Neka se Ilon Mask zapita da li bi ženi kupio ogreban dijamant ili loše sklopljen orman ili mozda malo gricnut hleb.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

"samostalno donesite sud o tome da li su nedopustivi na jednom ovakvom automobilu, ili su pak zanemarljivi"

Zanemarljivi? Za 35-44000 $ koliko ovaj "auto" košta treba da bude apsolutno SAVRŠEN plus da peva Srpsku himnu kad god otključam vrata i da mi opere i ispegla veš. A kao što vidimo - ne da nije savršen - nego je kanturina najogavnija sklepana na dve-na tri. Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.

Al-Eksander-prvi-Jungwolf

pre 5 godina

Kakvi su sve jugići i kečevi izlazili iz Zastave ovaj je zlato,mada bi ih za tu cenu ganjao ko Bog đavola sve dok mi auto ne dođe skoro džabe.

konto

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06) 

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Ma čoveče, propustio si poentu. Eto njemu raketa, međutim automobil koji prodaje nov mora da bude nov. Ne ogreban, ne sklepan, razumeš? Ako mu čovek plati 2500 $ (dve i po hiljade dolara) za farbu onda ta farba ne treba da izgleda kao da sam je ja nanosio, jel ti sad jasnije? Siguran sam da ta raketa koju je kupio/napravio za sebe nema ovakve nedostatke...

wtf

pre 5 godina

Već sam više puta pisao da neko ko od juče pravi automobile mora da ima probleme u završnoj obradi i da ne može da se poredi sa npr. Nemcima u tome.Mask je napravio vrhunski marketing i iskoristio prazninu na tržištu ili su mu evropljani dali fore da malo uživa trenutno.U ovom klipu su nedostaci parkiranog auta,u vožnji ima još što šta,mada je i dalje zanimljiv auto zbog snage i ubrzanja.

brm

pre 5 godina

Nravno da će biti tih problema sa finim završnim radovima. To su dečije bolesti u svakom poslu sa masovnom serijskom proizvodnjom, treba vremena da se te stvari otklone. Dobra stvar kod Tesle je što je korisnička podrška fantastična. Bukvalno za svaki problem će ti doći na adresu u srediti svaki nedostatak, ako ne mogu na licu mesta, uzmu ti automobil i dobiješ drugi na korišćenje dok nedostaci na tvom ne budu otklonjeni. Ne dešavaju se ti problemi toliko često, ali ih ima.

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Pa šta ako ima raketu? To i dalje ne znači da ume da pravi kvalitetne automobile. Izrada raketa nema ama baš nikakve veze sa izradom automobila!

Eno ti Rusi: imaju mnogo više raketa i prave ih duže od Maska, pa je ipak Lada bila neopisivi krš, sve dok im nije došao Reno da im pokaže kako se pravi auto. Tek onda je počela da liči na nešto!

Jedno je raketa, a sasvim drugo je auto. To tvoje skroz pogrešno rezonovanje me podseća na nekadašnje oficire JNA (uglavnim niži činovi, viši su ipak bili pametniji) koji su u vreme socijalizma masovno kupovali Lade i Moskviče jer "pošto su im tenkovi i topovi odlični, a to znam jer jer radim s njima, onda i automobili mora da su im istog kvaliteta". E, pa nisu!

grabs popcorn

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.

Milan

pre 5 godina

Nedavno smo uzeli za firmu dva Mercedesa E klase. Oba su imali vidljive razlike u zazorima, sto je nakon reklamacije ispravljeno. Pa ako moze Mercedes, zasto ne moze Tesla.

Al Bundy

pre 5 godina

(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Znači mi "mali" ljudi treba da ćutimo i trpimo da nas ti "veliki" gaze.Savršeno me ne interesuje dali on ima raketu ili je predsednik Rusije ili SAD.Ako nešto kupim novo onda to i treba da bude novo i neoštećeno.Tako se nekada pre par decenija "rodio" jedan automobil veoma naprednog dizajna i napredne tehnologije i materijala.Pravljen od nerdjajućeg čelika (pogadjate Delorean) ali sve se brzo raspalo i propalo zbog užasnog kvaliteta izrade.Tako će i ovo tržište kazniti ili nagraditi.

PreleP

pre 5 godina

Kupac je platio neki proizvod i mora ga dobiti ispravnog. Tako stvari stoje i stajace uvek i svuda! Izgleda da Tesla pravi fus kao ruski proizvodjaci automobila pre dolaska francuza. To znaci da ispada da su ruske Lade sada pod francuskom kontrolom kvalitetnije zavrsne obrade od Tesla automobila hahahaha

Jovan

pre 5 godina

Na Jugićima je granica tolerancije bila da vrabac nemože da uđe kroz zatvorena vrata. Izgleda da su i ovde kriterijumi slični. Bolje smo komšija i ja upasovali gvozdena vrata na garaži.

Iskander

pre 5 godina

Kad ce ljudi da shvate da Stiv Dzobs, Bil Gejts, Mask, Zukenberg i ostali tzv osnivaci, inovatori ili kako ih drugo zovu su samo ekspozitura i figura Americke privatne drzave i tu su da samo figurativno iznesu tu poziciju.

The end is near

pre 5 godina

Pa pazi, uvek postoji opcija da ga ne kupiš. Ili da se dobro raspitaš šta kupuješ pre nogo što platiš 45ooo$. Mislim da je najneracionalnije da kupiš "teslu" zbog imidža, instagrama ili kompleksa a onda se žališ kako si kupio s***e

Argentto

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali meni ove ogrebotine ne deluju da su "iz fabrike"... ja bih tekao da je ovo nastalo u transportu, testiranju posle proizvodnje.. Sto svakako ne opravdava da se takav automobil isporuci kupcu ma koliko da je on platio za njega.
Ako pogledate na YT kako izgleda proces proizvodnje u EU (kod svih brendova) videcete da nakon farbanja automobili ulaze u komoru koja je osvetljena iz svih uglova gde citavi timovi ljudi "vizuelno i dodirom" proveravaju i namanje nedostatke na farbi i limariji.

asd

pre 5 godina

Jasno je da je tesla kanta u odnosu na firme sa 50 godina iskustva i stotinama modela iza sebe, ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.

ja

pre 5 godina

@ (grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Mušterija je uvek u pravu. To što Mask ima raketu (vauuuu, raketu) ga ne opravdava od lošeg posla. Šta znače inovacije, ako se ne ispoštuju najosnovnije stvari? To je očajan marketing - kao kad nama nude vetrenjače umesto termoelektrana i kažu - platićete ih skuplje, neće da rade uvek, struja koju naprave će biti skuplja, kvariće se stalno, održavanje nećete moći sami da radite, već ćete morati da platite Nemcima, ali barem nećete da udišete čađ...

Mare

pre 5 godina

Neki vidim kažu da novi automobil mora biti savršen. Rekao bih da je to prejaka reč. Šta je uopšte savršeno, da li je čovek savršen? Naravno da nije, pa kako onda da materijalna stvar ili što bi neko rekao gomila lima, plastike, gume i stakla da bude savršena. Nema tu ni s od savršenstva niti će ikada biti. To je stvar i ništa više od toga. E sada sasvim druga stvar je što neko plati ozbiljan novac, pa očekuje da za svoj novac dobije savršenu stvar. Ono što može dobiti je samo stvar bez vidljivih mana, ali to i dalje ne znači da je savršena.

T- Zex

pre 5 godina

Meni ovo ne lici na nedostatke nastale u proizvodnji , sto se ogrebotina tice nego je verovatno sve nastalo tokom nemarnog i nestrucnog transporta. Nisam vozio Teslu ali auto je lep a buducnost svakako pripada elekt. automobilima..

Boki

pre 5 godina

@konto cemu nervoza ...covek ti je samo ekao da ne mozes da kritikujes jednog genija ( sa sve decijim bolestima) jer posedujes polovnog Nemca.

Toxic_PR

pre 5 godina

Pa za Teslu se zna da je zavrsna obrada u nivou Suzuki Maruti u Indiji. Ok za elektromotor, baterije i to, ali Tesla je barem 10 godina iza pravih auto firmi.

Vladimir

pre 5 godina

@Mrsimudoje,
Sto pitas?
Drugim dijamantom naravno.
To svi koji su stavljali nekoliko dijamanata u kesice, torbice i slicno, znaju vrlo dobro.

CATAPA

pre 5 godina

Mislim da još dosad niko nije kupio Teslu zbog izgleda ili zazora, nego zbog elektromotornog pogona, performansi i eventualno autopilota. Onaj koji je zbog toga kupio, to proverava i očekuje da dobije.
Koliko znam niko dosad nije ni u polovnog Teslu ugradio benzinski pogon kako bi ga "poboljšao". Izreka jeste nastala u vreme konja, ali je potpuno primenjljiva i u vreme električnih konja "Dobar konj ima hiljadu mana, loš samo jednu".
Nisam kupio Teslu, verovatno neću nikada, ali i kada bih ga kupio ne bih mu merio zazore već bih ga kupio da ga vozim. I svakako ne bih doplatio 2500$ zbog bilo kakve farbe. Takvoj budali i treba udariti porez na budale i pomeriti zazore na haubi.

Veli

pre 5 godina

Mene interesuje gde su ovi naši šato voze tesle. Uvek se javi neki doktor koji tvrdi da njegova tesla može ovo ili ono... Nije im ovo prvi defekt. Prvo su im se automobili palili sami iz čista mira, pa su im rdjali šrafovi, pa problemi sa kočnicama, pa sada ovo. Važno je da objavi vest-sliku novog elektromotora koji bukvalno sija za koji tvrde da je prešao miloin milja... Mene iskreno interesuje šta je sledeće, kao i šta će biti sa ovim kolima za 5-6 godina, kamoli za 10 ili 20 (proizvodjač je tvrdio da njegovi automobili prelaze bez problema ogromne kilometraže pa zato i pominjem 10,20 godina...), nadam se da im neće odpadati delovi u toku vožnje...

Zeljko

pre 5 godina

Sve sami vlasnici Tesle. A Teslu nisu videli ni na slici. Vazno da je Beograd i pola Srbije u 5 zoni zagadjenja a procenat obolelih od raka 400% skocio. Samo veselo.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Hvala svima koji su podrzali stavove koje sam izneo u svom komentaru, koji predstavlja moje skromno mišljenje, izneto zato što je autor teksta iz B92 pitao u naslovu "Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci na novom automobilu?"

Što se tiče gospođe koja se potpisala kao "grabs popcorn", njeno mišljenje o raketama me ni najmanje ne interesuje i vrlo teško će me ubediti da kupim SRANJE od auta za 45000$ samo zato što ga je sklepao njen ljubimac i idol Elon Musk (koga uzgred budi rečeno ničim nisam "kritikovao" kao ličnost i biznismena, što možete, "draga" gospođo lako videti ako pažnljivo pročitate moj prvi komentar, nego samo njegov konkretan proizvod - Tesla Model 3 koji je SRANJE i to najgore). A ko je "mali čovek", to svako može da vidi čitajući njen prvi komentar.

Hvala na objavi komentara i za ovaj dobar tekst koji ste o Tesli objavili.

Bob

pre 5 godina

Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.
(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)
Pa kad će to već jednom da poćnu? Do sada su samo pokazali da mogu da naprave skuplji.
Sereš bre kao onaj lik kome je nemačka medecina najbolja na svetu, dibeste. Voziš polovnog golfa dizela i misliš da si uhvatio Boga za jaja.

Dr.Nele

pre 5 godina

Neka mu neko pokaze kako se meri unutrasnji precnik sa kljunastim merilom-sublerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 25. decembar 2018 12:17) # Link komentara

1.Naravno , zazor se meri okrenutim kljunastim merilom i to paziti da osa merenja " sublera" bude normalna na ivice koje se mere.U pitanju je digitalno merilo koje je vrlo osetljivo i moze u sebi sadrzati gresku od prethodnog merenja, nekoliko stotih najcesce , pa mora da se resetuje pre svakog merenja.
2. farba je poprilicno ostecena i prosto je neverovatno da to kontrola nije uocila - stoga mislim da je to nastalo van fabrike.

Ne moramo odmah skakati ZA i PROTIV na svaku vest sa interneta ... jer ne znamo sve cinjenice

grabs popcorn

pre 5 godina

Evo ih dežurni pljuvači koji su raketu napravili od lego kockica pa sad se porede sa Maskom. Očigledno niste dobro pročitali moj komentar koji u prvoj polovini lepo piše da auto treba da bude savršen ako je nov bio on 15 ili 55 hiljada i da treba da ga reklamira! A to da je maleni čovek se odnosi na drugi deo komentara Frank Vercauterena gde pljuje po Masku i po autu koji voze stotine hiljada ljudi. Ali ne on zna a nije ga verovatno ni video uživo. Pozdrav za dežurne pljuvače.

Tumbarajko

pre 5 godina

Ne verujem da je puno vas gledalo zazore ili greščice na laku (čestice, narandžinu koru i sl.) na bilo kom automobilu. Na novim Nemcima i Francuzima je ro kao dobar dan. Farba na limu i plastici (pogotovo recikliranoj) ne može biti ista...

rog

pre 5 godina

Engineering Explained kanal napokon i na B92. Covek pravi odlicne snimke. Kome se ne svidja moze da slusa i gleda trucanje onog prepotentnog manijaka Klarksona ili Demuro-a.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

.. i ostali pljuvaci koji auto nikad nisu ni videli uzivo. Sve se bojim da biste pljunuli na njega da vam ga neko doveze u dvoriste. Auto ima dosta minusa ali ima daleko vise pluseva. Isto vazi i sa model S i X. Ma koliko sitnih falinki ima, Tesla model S (po podacima iz Jula 2018) posle 50K predjenih milja (80K Km) izgubi 28% na vrednosti, dok je taj procenat za Mercedes S-Class 38%, BMW 7 Series 40%, i Audi 8 41%. Ajd' sad nastavite da se smejete i pljujete.

Iron Man

pre 5 godina

@Frank Vercauteren - Slazem se da ovaj primerak automobila ima ocigledno losu zavrsnu obradu. I da je to malo cesci problem kod Teslinih automobila. Uprkos tome, po Consumer Reports-u vlasnici Tesla automobila su poprilicno ubedljivo na prvom mestu po zadovoljstvu proizvodom. Takodje po Consumer Reports-u, Tesla je medju najlosijima po pouzdanosti. VW, Mercedes, i Ford su takodje u donjoj polovini po pouzdanosti, pa su i dalje medju vodecim i najboljim proizvodjacima.

To govori da su kupcima Tesli neke stvari bitnije od pouzdanosti (jer se velika vecina problema svejedno otklanja pod garancijom u servisima, dakle nisu neresivi problemi). Mozemo te kupce nazivati svakojakim uvredljivim imenima, mozemo diskutovati o tome da li je njihov izbor dobar ili nije, itd. Ali u pitanju je samo jos jedan proizvod na trzistu, i trziste ce pokazati da li ce taj proizvod opstati ili nece.

VW je osnovala Hitlerova partija, BMW-u su robovi pravili vozila za Hitlerov rezim, desio se "dizelgejt", testiranja stetnosti izduvnih gasova na majmunima, i druge stvari. Obratite paznju na brojeve zrtava.

https://www.investopedia.com/slide-show/car-recalls/

Iako sam "fan" EV-a, nisam nikad imao potrebu da prvi komentarisem na lose vesti o vozilima sa motorom SUS, da koristim teske reci, uvrede, snishodljivost, itd.

Iskreno me zanima zbog cega imate potrebu da prvi posaljete zlurade (emotivne) komentare u vezi proizvoda i kompanije koji vas ocigledno uopste ne zanimaju? Unapred hvala.

јустин

pre 5 godina

Не везано за тему али опет...
Све што купим Ново хоћу да тако и изгледа,Ново.Без икаквих мана ако их има онда није ново већ оштећено-половно и цена му мора бити мања.
Не мислите ваљда да ће људи купити огребани или улубљени фрижидер за исте паре као неоштећен?

T

pre 5 godina

Proizvođači automobila pokušavaju da nas ubede da je suština automobila koliki su zazori i koliko je meka plastika. Jer je to mnogo jeftinije napraviti nego dobar motor koji pri tom ne zagađuje. Zato Tesla može da prodaje loše sklopljene automobile jer je električni pogon neuporedivo bolji od SUS motora. Kupci nisu tolike veverice kao što proizvođači automobila misle.

moze

pre 5 godina

Moze da se prica o Elonu i Tesli mesecima ali covek je uspeo da firma koja izbacuje godisnje tek oko 200.000 auta ima trzisnu vrednost odmah iza Tojote i Dajmlera!
Tesla proizvodi 3 (TRI) modela auta, od toga ovaj treci tek par meseci, proizvodnja je na nivou statisticke greske u poredjenju sa ostalim proizvodjacima (oko 2.500 Modela S, 2.500 Modela X i 20.000 Modela 3 MESECNO) i pored toga imaju trzisnu vrednost vecu nego - BMW, SAIC, General Motors, Honda, VW i Ford).

Tesla da HOCE, mogla bi da KUPI VW!

артиљерац

pre 5 godina

@ svanzineger Знаш,има она стара:Не морам да будем кокошка,да бих знао шта је
мућак.

achitwn

pre 5 godina

ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.
(asd, 25. decembar 2018 12:30)
Daj link i dokaz za jednu oficijelnu teslinu reklamu. Nema ni jedan. Tesla ulaze $0 u marketing i sve sto cujemo o tesli je crowdsourcing - u2be i twiter.

miki

pre 5 godina

malo cu odlutati od teme a ipak ima veze sa tekstom.novi automobili skoro svih proizvodjaca imaju slicne mane ali to niko ne zagleda kada kupi novi auto.kada mi u nasem servisu popravimo skoljku klijenti ponekad zazore gledaju sa mikroskopom a trunje u laku,tekstura laka...to se isto temeljno proucava.ako su vam zazori i kvalitet laka primarna stvar kupite audi i to neki skuplji model.dobri su i bmw i mercedes(skuplji modeli) pa onda malo veca pauza pa svi ostali.

kako da ne

pre 5 godina

Aj druge Tesle, ali model X je vrhunski. Naravno da nije on pravi SUV, ali auto je vrhunskog izgleda. Bomba. U CH ga ima mnogo na ulicama (ne placa se nista za registraciju :D ), svakog dana ga vidjam i najvise u crnoj boji. Jaka plava takodje. Ne zna se sta mu jace stoji, pricam to iako nisam neki fan elektro automobila. Pored auta koji vozim trenutno i koji mi je bio najveca zelja, pored njega bi eto pozeleo model X.

markez

pre 5 godina

Nikad mi nece biti jasna zaludjenost domaceg da ne kazem Srpskog golje sa I Maskom i Teslom ? Moze se u neku ruku razumeti onaj sto se javlja iz belog sveta i ima nekakvu sansu da kupi Teslu,ali ovaj domaci uglavnom nema ama bas nikakvu ni da ih vidi cestito a ne vozi !U krajnjem slucaju ima daleko pristupacnijih i zanimljivijih EV automobila od Tesle.

grabs popcorn

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

"samostalno donesite sud o tome da li su nedopustivi na jednom ovakvom automobilu, ili su pak zanemarljivi"

Zanemarljivi? Za 35-44000 $ koliko ovaj "auto" košta treba da bude apsolutno SAVRŠEN plus da peva Srpsku himnu kad god otključam vrata i da mi opere i ispegla veš. A kao što vidimo - ne da nije savršen - nego je kanturina najogavnija sklepana na dve-na tri. Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.

grabs popcorn

pre 5 godina

Evo ih dežurni pljuvači koji su raketu napravili od lego kockica pa sad se porede sa Maskom. Očigledno niste dobro pročitali moj komentar koji u prvoj polovini lepo piše da auto treba da bude savršen ako je nov bio on 15 ili 55 hiljada i da treba da ga reklamira! A to da je maleni čovek se odnosi na drugi deo komentara Frank Vercauterena gde pljuje po Masku i po autu koji voze stotine hiljada ljudi. Ali ne on zna a nije ga verovatno ni video uživo. Pozdrav za dežurne pljuvače.

Iskander

pre 5 godina

Kad ce ljudi da shvate da Stiv Dzobs, Bil Gejts, Mask, Zukenberg i ostali tzv osnivaci, inovatori ili kako ih drugo zovu su samo ekspozitura i figura Americke privatne drzave i tu su da samo figurativno iznesu tu poziciju.

brm

pre 5 godina

Nravno da će biti tih problema sa finim završnim radovima. To su dečije bolesti u svakom poslu sa masovnom serijskom proizvodnjom, treba vremena da se te stvari otklone. Dobra stvar kod Tesle je što je korisnička podrška fantastična. Bukvalno za svaki problem će ti doći na adresu u srediti svaki nedostatak, ako ne mogu na licu mesta, uzmu ti automobil i dobiješ drugi na korišćenje dok nedostaci na tvom ne budu otklonjeni. Ne dešavaju se ti problemi toliko često, ali ih ima.

T- Zex

pre 5 godina

Meni ovo ne lici na nedostatke nastale u proizvodnji , sto se ogrebotina tice nego je verovatno sve nastalo tokom nemarnog i nestrucnog transporta. Nisam vozio Teslu ali auto je lep a buducnost svakako pripada elekt. automobilima..

Tumbarajko

pre 5 godina

Ne verujem da je puno vas gledalo zazore ili greščice na laku (čestice, narandžinu koru i sl.) na bilo kom automobilu. Na novim Nemcima i Francuzima je ro kao dobar dan. Farba na limu i plastici (pogotovo recikliranoj) ne može biti ista...

Boki

pre 5 godina

@konto cemu nervoza ...covek ti je samo ekao da ne mozes da kritikujes jednog genija ( sa sve decijim bolestima) jer posedujes polovnog Nemca.

Milan

pre 5 godina

Nedavno smo uzeli za firmu dva Mercedesa E klase. Oba su imali vidljive razlike u zazorima, sto je nakon reklamacije ispravljeno. Pa ako moze Mercedes, zasto ne moze Tesla.

Mare

pre 5 godina

Neki vidim kažu da novi automobil mora biti savršen. Rekao bih da je to prejaka reč. Šta je uopšte savršeno, da li je čovek savršen? Naravno da nije, pa kako onda da materijalna stvar ili što bi neko rekao gomila lima, plastike, gume i stakla da bude savršena. Nema tu ni s od savršenstva niti će ikada biti. To je stvar i ništa više od toga. E sada sasvim druga stvar je što neko plati ozbiljan novac, pa očekuje da za svoj novac dobije savršenu stvar. Ono što može dobiti je samo stvar bez vidljivih mana, ali to i dalje ne znači da je savršena.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

.. i ostali pljuvaci koji auto nikad nisu ni videli uzivo. Sve se bojim da biste pljunuli na njega da vam ga neko doveze u dvoriste. Auto ima dosta minusa ali ima daleko vise pluseva. Isto vazi i sa model S i X. Ma koliko sitnih falinki ima, Tesla model S (po podacima iz Jula 2018) posle 50K predjenih milja (80K Km) izgubi 28% na vrednosti, dok je taj procenat za Mercedes S-Class 38%, BMW 7 Series 40%, i Audi 8 41%. Ajd' sad nastavite da se smejete i pljujete.

Bob

pre 5 godina

Sada kad VAG, MB i ostali ozbiljni proizvođači počnu konkretnije da proizvode električne modele (naročito Nemački premium), Elon Musk može SVE svoje šugave kanturine da lansira u svemir, a ne samo jednu.
(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)
Pa kad će to već jednom da poćnu? Do sada su samo pokazali da mogu da naprave skuplji.
Sereš bre kao onaj lik kome je nemačka medecina najbolja na svetu, dibeste. Voziš polovnog golfa dizela i misliš da si uhvatio Boga za jaja.

PreleP

pre 5 godina

Kupac je platio neki proizvod i mora ga dobiti ispravnog. Tako stvari stoje i stajace uvek i svuda! Izgleda da Tesla pravi fus kao ruski proizvodjaci automobila pre dolaska francuza. To znaci da ispada da su ruske Lade sada pod francuskom kontrolom kvalitetnije zavrsne obrade od Tesla automobila hahahaha

Jovan

pre 5 godina

Na Jugićima je granica tolerancije bila da vrabac nemože da uđe kroz zatvorena vrata. Izgleda da su i ovde kriterijumi slični. Bolje smo komšija i ja upasovali gvozdena vrata na garaži.

moze

pre 5 godina

Moze da se prica o Elonu i Tesli mesecima ali covek je uspeo da firma koja izbacuje godisnje tek oko 200.000 auta ima trzisnu vrednost odmah iza Tojote i Dajmlera!
Tesla proizvodi 3 (TRI) modela auta, od toga ovaj treci tek par meseci, proizvodnja je na nivou statisticke greske u poredjenju sa ostalim proizvodjacima (oko 2.500 Modela S, 2.500 Modela X i 20.000 Modela 3 MESECNO) i pored toga imaju trzisnu vrednost vecu nego - BMW, SAIC, General Motors, Honda, VW i Ford).

Tesla da HOCE, mogla bi da KUPI VW!

konto

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06) 

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Ma čoveče, propustio si poentu. Eto njemu raketa, međutim automobil koji prodaje nov mora da bude nov. Ne ogreban, ne sklepan, razumeš? Ako mu čovek plati 2500 $ (dve i po hiljade dolara) za farbu onda ta farba ne treba da izgleda kao da sam je ja nanosio, jel ti sad jasnije? Siguran sam da ta raketa koju je kupio/napravio za sebe nema ovakve nedostatke...

T

pre 5 godina

Proizvođači automobila pokušavaju da nas ubede da je suština automobila koliki su zazori i koliko je meka plastika. Jer je to mnogo jeftinije napraviti nego dobar motor koji pri tom ne zagađuje. Zato Tesla može da prodaje loše sklopljene automobile jer je električni pogon neuporedivo bolji od SUS motora. Kupci nisu tolike veverice kao što proizvođači automobila misle.

asd

pre 5 godina

Jasno je da je tesla kanta u odnosu na firme sa 50 godina iskustva i stotinama modela iza sebe, ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.

Vladimir

pre 5 godina

Novo znači novo a ne oštećeno, loše ofarbano ili loše sklopljeno.
Neka se Ilon Mask zapita da li bi ženi kupio ogreban dijamant ili loše sklopljen orman ili mozda malo gricnut hleb.

Veli

pre 5 godina

Mene interesuje gde su ovi naši šato voze tesle. Uvek se javi neki doktor koji tvrdi da njegova tesla može ovo ili ono... Nije im ovo prvi defekt. Prvo su im se automobili palili sami iz čista mira, pa su im rdjali šrafovi, pa problemi sa kočnicama, pa sada ovo. Važno je da objavi vest-sliku novog elektromotora koji bukvalno sija za koji tvrde da je prešao miloin milja... Mene iskreno interesuje šta je sledeće, kao i šta će biti sa ovim kolima za 5-6 godina, kamoli za 10 ili 20 (proizvodjač je tvrdio da njegovi automobili prelaze bez problema ogromne kilometraže pa zato i pominjem 10,20 godina...), nadam se da im neće odpadati delovi u toku vožnje...

Al-Eksander-prvi-Jungwolf

pre 5 godina

Kakvi su sve jugići i kečevi izlazili iz Zastave ovaj je zlato,mada bi ih za tu cenu ganjao ko Bog đavola sve dok mi auto ne dođe skoro džabe.

Zemun de Luxe

pre 5 godina

(Frank Vercauteren, 25. decembar 2018 10:06)

Slažem se da nov auto treba da bude savršen, bio on 15 ili 55 hiljada evra, i treba da se žali da mu isprave nedostatke, ali ti maleni čoveče daješ sebi za pravo da kritikuješ jedog Ilona Maska, milionera i genija, čovek ima raketu, ej raketu, sve drugo je suvišno.
(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Pa šta ako ima raketu? To i dalje ne znači da ume da pravi kvalitetne automobile. Izrada raketa nema ama baš nikakve veze sa izradom automobila!

Eno ti Rusi: imaju mnogo više raketa i prave ih duže od Maska, pa je ipak Lada bila neopisivi krš, sve dok im nije došao Reno da im pokaže kako se pravi auto. Tek onda je počela da liči na nešto!

Jedno je raketa, a sasvim drugo je auto. To tvoje skroz pogrešno rezonovanje me podseća na nekadašnje oficire JNA (uglavnim niži činovi, viši su ipak bili pametniji) koji su u vreme socijalizma masovno kupovali Lade i Moskviče jer "pošto su im tenkovi i topovi odlični, a to znam jer jer radim s njima, onda i automobili mora da su im istog kvaliteta". E, pa nisu!

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Hvala svima koji su podrzali stavove koje sam izneo u svom komentaru, koji predstavlja moje skromno mišljenje, izneto zato što je autor teksta iz B92 pitao u naslovu "Da li bi i vama smetali ovakvi nedostaci na novom automobilu?"

Što se tiče gospođe koja se potpisala kao "grabs popcorn", njeno mišljenje o raketama me ni najmanje ne interesuje i vrlo teško će me ubediti da kupim SRANJE od auta za 45000$ samo zato što ga je sklepao njen ljubimac i idol Elon Musk (koga uzgred budi rečeno ničim nisam "kritikovao" kao ličnost i biznismena, što možete, "draga" gospođo lako videti ako pažnljivo pročitate moj prvi komentar, nego samo njegov konkretan proizvod - Tesla Model 3 koji je SRANJE i to najgore). A ko je "mali čovek", to svako može da vidi čitajući njen prvi komentar.

Hvala na objavi komentara i za ovaj dobar tekst koji ste o Tesli objavili.

wtf

pre 5 godina

Već sam više puta pisao da neko ko od juče pravi automobile mora da ima probleme u završnoj obradi i da ne može da se poredi sa npr. Nemcima u tome.Mask je napravio vrhunski marketing i iskoristio prazninu na tržištu ili su mu evropljani dali fore da malo uživa trenutno.U ovom klipu su nedostaci parkiranog auta,u vožnji ima još što šta,mada je i dalje zanimljiv auto zbog snage i ubrzanja.

ja

pre 5 godina

@ (grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Mušterija je uvek u pravu. To što Mask ima raketu (vauuuu, raketu) ga ne opravdava od lošeg posla. Šta znače inovacije, ako se ne ispoštuju najosnovnije stvari? To je očajan marketing - kao kad nama nude vetrenjače umesto termoelektrana i kažu - platićete ih skuplje, neće da rade uvek, struja koju naprave će biti skuplja, kvariće se stalno, održavanje nećete moći sami da radite, već ćete morati da platite Nemcima, ali barem nećete da udišete čađ...

Al Bundy

pre 5 godina

(grabs popcorn, 25. decembar 2018 10:16)

Znači mi "mali" ljudi treba da ćutimo i trpimo da nas ti "veliki" gaze.Savršeno me ne interesuje dali on ima raketu ili je predsednik Rusije ili SAD.Ako nešto kupim novo onda to i treba da bude novo i neoštećeno.Tako se nekada pre par decenija "rodio" jedan automobil veoma naprednog dizajna i napredne tehnologije i materijala.Pravljen od nerdjajućeg čelika (pogadjate Delorean) ali sve se brzo raspalo i propalo zbog užasnog kvaliteta izrade.Tako će i ovo tržište kazniti ili nagraditi.

miki

pre 5 godina

malo cu odlutati od teme a ipak ima veze sa tekstom.novi automobili skoro svih proizvodjaca imaju slicne mane ali to niko ne zagleda kada kupi novi auto.kada mi u nasem servisu popravimo skoljku klijenti ponekad zazore gledaju sa mikroskopom a trunje u laku,tekstura laka...to se isto temeljno proucava.ako su vam zazori i kvalitet laka primarna stvar kupite audi i to neki skuplji model.dobri su i bmw i mercedes(skuplji modeli) pa onda malo veca pauza pa svi ostali.

Iron Man

pre 5 godina

@Frank Vercauteren - Slazem se da ovaj primerak automobila ima ocigledno losu zavrsnu obradu. I da je to malo cesci problem kod Teslinih automobila. Uprkos tome, po Consumer Reports-u vlasnici Tesla automobila su poprilicno ubedljivo na prvom mestu po zadovoljstvu proizvodom. Takodje po Consumer Reports-u, Tesla je medju najlosijima po pouzdanosti. VW, Mercedes, i Ford su takodje u donjoj polovini po pouzdanosti, pa su i dalje medju vodecim i najboljim proizvodjacima.

To govori da su kupcima Tesli neke stvari bitnije od pouzdanosti (jer se velika vecina problema svejedno otklanja pod garancijom u servisima, dakle nisu neresivi problemi). Mozemo te kupce nazivati svakojakim uvredljivim imenima, mozemo diskutovati o tome da li je njihov izbor dobar ili nije, itd. Ali u pitanju je samo jos jedan proizvod na trzistu, i trziste ce pokazati da li ce taj proizvod opstati ili nece.

VW je osnovala Hitlerova partija, BMW-u su robovi pravili vozila za Hitlerov rezim, desio se "dizelgejt", testiranja stetnosti izduvnih gasova na majmunima, i druge stvari. Obratite paznju na brojeve zrtava.

https://www.investopedia.com/slide-show/car-recalls/

Iako sam "fan" EV-a, nisam nikad imao potrebu da prvi komentarisem na lose vesti o vozilima sa motorom SUS, da koristim teske reci, uvrede, snishodljivost, itd.

Iskreno me zanima zbog cega imate potrebu da prvi posaljete zlurade (emotivne) komentare u vezi proizvoda i kompanije koji vas ocigledno uopste ne zanimaju? Unapred hvala.

The end is near

pre 5 godina

Pa pazi, uvek postoji opcija da ga ne kupiš. Ili da se dobro raspitaš šta kupuješ pre nogo što platiš 45ooo$. Mislim da je najneracionalnije da kupiš "teslu" zbog imidža, instagrama ili kompleksa a onda se žališ kako si kupio s***e

CATAPA

pre 5 godina

Mislim da još dosad niko nije kupio Teslu zbog izgleda ili zazora, nego zbog elektromotornog pogona, performansi i eventualno autopilota. Onaj koji je zbog toga kupio, to proverava i očekuje da dobije.
Koliko znam niko dosad nije ni u polovnog Teslu ugradio benzinski pogon kako bi ga "poboljšao". Izreka jeste nastala u vreme konja, ali je potpuno primenjljiva i u vreme električnih konja "Dobar konj ima hiljadu mana, loš samo jednu".
Nisam kupio Teslu, verovatno neću nikada, ali i kada bih ga kupio ne bih mu merio zazore već bih ga kupio da ga vozim. I svakako ne bih doplatio 2500$ zbog bilo kakve farbe. Takvoj budali i treba udariti porez na budale i pomeriti zazore na haubi.

Zeljko

pre 5 godina

Sve sami vlasnici Tesle. A Teslu nisu videli ni na slici. Vazno da je Beograd i pola Srbije u 5 zoni zagadjenja a procenat obolelih od raka 400% skocio. Samo veselo.

Vladimir

pre 5 godina

@Mrsimudoje,
Sto pitas?
Drugim dijamantom naravno.
To svi koji su stavljali nekoliko dijamanata u kesice, torbice i slicno, znaju vrlo dobro.

rog

pre 5 godina

Engineering Explained kanal napokon i na B92. Covek pravi odlicne snimke. Kome se ne svidja moze da slusa i gleda trucanje onog prepotentnog manijaka Klarksona ili Demuro-a.

Argentto

pre 5 godina

Ne znam za vas, ali meni ove ogrebotine ne deluju da su "iz fabrike"... ja bih tekao da je ovo nastalo u transportu, testiranju posle proizvodnje.. Sto svakako ne opravdava da se takav automobil isporuci kupcu ma koliko da je on platio za njega.
Ako pogledate na YT kako izgleda proces proizvodnje u EU (kod svih brendova) videcete da nakon farbanja automobili ulaze u komoru koja je osvetljena iz svih uglova gde citavi timovi ljudi "vizuelno i dodirom" proveravaju i namanje nedostatke na farbi i limariji.

Toxic_PR

pre 5 godina

Pa za Teslu se zna da je zavrsna obrada u nivou Suzuki Maruti u Indiji. Ok za elektromotor, baterije i to, ali Tesla je barem 10 godina iza pravih auto firmi.

achitwn

pre 5 godina

ali tesla ima dobru reklamu a i gura ih globalni trend.
(asd, 25. decembar 2018 12:30)
Daj link i dokaz za jednu oficijelnu teslinu reklamu. Nema ni jedan. Tesla ulaze $0 u marketing i sve sto cujemo o tesli je crowdsourcing - u2be i twiter.

Dr.Nele

pre 5 godina

Neka mu neko pokaze kako se meri unutrasnji precnik sa kljunastim merilom-sublerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (aleksandar, 25. decembar 2018 12:17) # Link komentara

1.Naravno , zazor se meri okrenutim kljunastim merilom i to paziti da osa merenja " sublera" bude normalna na ivice koje se mere.U pitanju je digitalno merilo koje je vrlo osetljivo i moze u sebi sadrzati gresku od prethodnog merenja, nekoliko stotih najcesce , pa mora da se resetuje pre svakog merenja.
2. farba je poprilicno ostecena i prosto je neverovatno da to kontrola nije uocila - stoga mislim da je to nastalo van fabrike.

Ne moramo odmah skakati ZA i PROTIV na svaku vest sa interneta ... jer ne znamo sve cinjenice

kako da ne

pre 5 godina

Aj druge Tesle, ali model X je vrhunski. Naravno da nije on pravi SUV, ali auto je vrhunskog izgleda. Bomba. U CH ga ima mnogo na ulicama (ne placa se nista za registraciju :D ), svakog dana ga vidjam i najvise u crnoj boji. Jaka plava takodje. Ne zna se sta mu jace stoji, pricam to iako nisam neki fan elektro automobila. Pored auta koji vozim trenutno i koji mi je bio najveca zelja, pored njega bi eto pozeleo model X.

јустин

pre 5 godina

Не везано за тему али опет...
Све што купим Ново хоћу да тако и изгледа,Ново.Без икаквих мана ако их има онда није ново већ оштећено-половно и цена му мора бити мања.
Не мислите ваљда да ће људи купити огребани или улубљени фрижидер за исте паре као неоштећен?

markez

pre 5 godina

Nikad mi nece biti jasna zaludjenost domaceg da ne kazem Srpskog golje sa I Maskom i Teslom ? Moze se u neku ruku razumeti onaj sto se javlja iz belog sveta i ima nekakvu sansu da kupi Teslu,ali ovaj domaci uglavnom nema ama bas nikakvu ni da ih vidi cestito a ne vozi !U krajnjem slucaju ima daleko pristupacnijih i zanimljivijih EV automobila od Tesle.

артиљерац

pre 5 godina

@ svanzineger Знаш,има она стара:Не морам да будем кокошка,да бих знао шта је
мућак.