Subota, 22.12.2018.

08:49

"Odnosi sa Srbijom zaoštreni; što bismo je čekali?"

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je poslednjih godina došlo do zaoštravanja odnosa Srbije sa komšijama - Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom.

Izvor: Tanjug

"Odnosi sa Srbijom zaoštreni; što bismo je èekali?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

tex viler

pre 5 godina

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

bravo ...to je to...

Max von Laaberg

pre 5 godina

Eto vidi se da postoji dogovor medju Hrvatskom C.Gorom Makedonijom i Kosovom da ne dozvole da Srbija napreduje u pridruzivanju EU. samo to nije potvrdjeno.Ali interesantno je kako pojedini argumenuju svoje odluke (ovo nije protiv Srba ovo je u interesu C.Gore).U C.Gori Srbi su ugrozeniji nego na Kosovu i Hrvatskoj.

Milan

pre 5 godina

Moguce je da je Srbija najgora u Evropi.

Ali u Srbiji je vlast SMENJIVA!

Smenjen je i Milosevic i Kostunica, i Tadic, bice smenjen i Vucic.

A Milo u CG je kao Tito u SFRJ

Sve se menja, samo Milo ostaje. Kamen temeljac CG. Moralna i politicka gromada...
Ja samo molim Boga da se ne povuce i krene da drzi predvanja po svetu, ko Klinton sto radi

BgCg

pre 5 godina

Srbijanci posebno deo uz Moravu, južna i istočna Srbija su pokoran, poslušnički narod koji su navikli da im drugi vlada (Hrvat, crnogorski Srbin, bosanski Srbin, hercegovački Srbin) zato i kukaju- ostali bez gospodara.

Bojan_Iz ludila

pre 5 godina

Crna Gora je nacionalna država! Jel to samo meni smešno i komedija, ili svim srbima?! Ovaj Milo je naj veći komičar 21. veka, što se tiče nas Srba.. Ovo je samo trenutna stvar moj narode.
Milo će nakraju da zavši baš kako je i zaslužio. Ali nije on jedini u tom poslu zaslužan da odgovara. Svi oni u CG parlamentu će biti odgovorni za sve što su uradili do sada. Komedija je smešna do ludila. Lol.

NS

pre 5 godina

Od 90-tih na ovamo nista se nije promenilo: mrzi nas ko god je imao priliku da nas sretne a mi se kao nesto ljutimo na 'nepravdu'. Jel nekom od vas padne na pamet da se zapita "ma jel moguce da su bas SVI pokvareni i zli a mi smo u pravu?"
Ali kad pogledate bolje pa oni isti iz 90-tih su jos uvek na vlasti kod nas - bez evolucije ili sazrevanja (sto je Milo dobro naucio). A za to smo krivi samo mi! Mi biramo one najgore - vec 30 godina skoro.
I posle nas je NATO 'neduzne' bombardovao? Nije na vreme - eto to je problem!!!

kraja

pre 5 godina

"Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti."

...mislis onaj djukanovic koji je bio na italijanskoj poternici i trazili su da mu sude zbog sverca cigareta...???
...ili neki drugi...
...ima i aco djukanovic, samo ce poternica za njim stici malo kasnije...
...za sada je pod zastitom onog prvog...

Goran

pre 5 godina

Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

Ovo apsolutno nije tacno !
Srbija je ruinirana, fabrike su preseljavane van nje u druge republike, pare su odvajane za druge republike, mozgovi su ispirani jugoslovenstvom, knjizevnost i kultura je unistavana, tradicija zaboravljena i sputavana, istorija izmenjena i obrisana.
Da je Srbija ostala u granicama iz kraja Novembra 1918 godine, bila bi dan danas jaka nezavisna prelepa drzava !

A mnoge komsije ne bi ni postojale, pogotovo Slovenija, Hrvatska, Makedonija i veliki deo BiH.

Stratimir Ratić

pre 5 godina

Ako ti neki sused godinama čini samo štetu gledajući njegov interes, a druge komšije ne da čine štetu nego često i pomognu a isto gledaju svoj interes...
kaži Milo kako zaključiti?

Crnogorac

pre 5 godina

Ima nas u Cg koji ne mislimo kao on, ima nas podosta. Vidite da uvozi Albance i Turke u CG i pokusava od njih da pravi biracko tijelo. Ljulja se dobro ali ih Ameri drze , dokle vidicemo.

deda

pre 5 godina

@Vule
a ti se zapitaj dal' je otvaranje poglavlja politicki proces i za koliko su ga bugari i rumuni zavrsili jednostavno zar ne samo treba razmusliti

Lule

pre 5 godina

"On je dodao da vlasti Crne Gore ne donose antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu".
Rezultat takve uspesne politike je tri bivse crnogorske opstine postale su Siptarske i etnicki su ocicene od ne samo Milogoraca vec i od Crnogoraca.

RRajko

pre 5 godina

Teško da bih se u svojih 70. godina setio sramotnijeg intervjua. Đukanović Milo, dojučerašnji Srbin iz Crne Gore ne vodi antisrpsku politiku već politiku u interesu Crne Gore. Tako reče i osta živ. To što su rezultati te njegove politike uglavnom antisrpski nije bitno. A, ja bih rekao da sve što Crna Gora čini u poslednjih 10. godina je uglavnom na štetu Crne Gore i njenog naroda. Hteli ne hteli u to ćemo se, nažalost, relativno brzo uvjeriti. Ceh će platiti čestiti i pošteni crnogorski narod, jer, budite sigurni lažni car Milo je sva glasanja, posebno u poslednjih 10. godina, lažirao u korist njega i njegove uže i šire porodice. Razume se da su se tu "ogrebali" i drugi pojedinci kojima, što reče veliki Njegoš tragovi sm..e nečovještvom.

e moj druže

pre 5 godina

Ni jedan deo javnosti u Srbiji ne osporava pravo vlastima u Crnoj Gori da odlučuju o gradnji puteva, škola, bolnica... ulasku u EU... Osporava vam se pravo da agresivno namećete antisrpska osećanja, da otimate imovinu, da menjate istoriju... Razliku je lako uočiti svakome iz Srbije ko je bio u Crnoj Gori poslednjih par godina u odnosu na period pre 20, 30... godina. Jedni nasednu na to, drugi se usprotive i eto ti podele koju si sam napravio. Promene nadgrobnih spomenika nisu ni za komentarisanje, nego su dokaz da tim postupcima neke jadne ljude dovedete do šizofrenije i ludila.

Jakov

pre 5 godina

Blago Crnoj Gori što ima Mila Đukanovića. Čovek koji je uveo svoju zemlju u NATO pakt, distancirao je od rusije, koji će je vrlo brzo uvesti u EU, ... Svaka čast

Огњен

pre 5 godina

Па ви сви (народи бивше СФРЈ) треба да дижете споменике Србима. Ми смо вам пренели своју државотворност и само захваљујући нама ви сада имате своје државе. Ми смо највише изгубили, а могли смо имати лепу и Велику Србију до Јадранског мора и на југ до Грчке.

gile

pre 5 godina

Ovaj je sramota za Crnu Goru.Ponižavaš Srbe u CG , hapsiš ih, oduztimaš pasoše zato što putuju(!!!), zabranjuješ ulazak srpskom akademiku i najvećem intelektualcu o kome u tom intervju posprdno govoriš,a pre nekoliko godina si mu uručio Njegoševu nagradu,...Za čije interese sada radiš, ko ti je rekao da tako govoriš i pljuiješ Srbiju..Ja lično mislim da Srbija malo radi za svoj narod u CG.

Jagos

pre 5 godina

Kome i sta on prica kad ima podrsku 200-300.000 ljudi,koliko jedan okrug u Srbiji.Pridaje mu se velika,bespotrebna paznja,na takav nacin i opstaje.Kad vec tako razmislja onda nek mu drzavljani uzivaju status kao ostali stranci u Srbiji.Drugo,nije on usao u NATO,nego NATO u CG sto je velika razlika,tako ce biti i sa EU i CG a na kraju njega niko nista i ne pita.Ima ko da misli,on je samo orudje u rukama savremenih kolonijalista.

ellobo

pre 5 godina

Gospodo, morate razlikovati mišljenje naroda u Crnoj Gori, od "mišljenja" pod pritiskom ovog i grupe političara oko njega. Vidim da neki shvataju, neki na žalost - ne.

AsaM

pre 5 godina

A racinalno je bilo da vas pomažemo posle zemljotresa, školujemo kadrove, punimo hotele... Nesrećo od čoveka, trebaćemo ti mi opet ali na mene ne računaj. Nikad više u cg.

Milanče

pre 5 godina

Ponašamo se, mi Srbi, kao uvređene mlade,niko nam ne odgovara. Milo je u pravu,bez obzira šta mi mislili o njemu, nijedan komšija nam ne valja sa svima ima milion problema. Samo smo mi dobri i zlatni.

Nikola

pre 5 godina

Primetno je da se covek svojski trudi u zadnjih godinu dana da kvari odnose stvara krizu i raspiruje svadje. Valjda mora da to radi jer kako da udari i otima crkve kako da zavadi ljude, mora da nadje "krivca". Treba ga pustiti da se sam razotkriva, ignorisati ga jer providne su mu namere.

raxi

pre 5 godina

Kralj Milo i milogorci imaju neku novu braću a po Srbiji sve najgore.
(Sale, 22. decembar 2018 09:28)

Manite se bratimljenja vise!Niti su mi oni braca,a tek mi braca nisu Rusi,Kinezi,
Iranci,Turci...

sitno

pre 5 godina

Mi u Srbiji i ne razmisljamo o Crnoj Gori. Sto se mene tice mogu odmah da udju u EU, mi im to ne branimo nego Brisel.

A to sto kaze da je Srbija pogorsala odnose sa svima, ne bi moglo da se kaze, vec on hoce stalno da prebacuje "loptu" u Srbiju. Ne zna covek sta da radi sa samim sobom pa se bavi drugima.

Uostalom, Milo Djukanovic je u NATO - sto znaci da nas je bombardovao, tako da se nadam da ce razumeti.

Asaba

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zmago, 22. decembar 2018 09:21)

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.

nesa

pre 5 godina

Banana drzava. U njoj zivim ali ovde nista nema veze sa zivotom. Zaspali ljudi u 90- im definitivno. Srbija je za Montenegro Kalifornija verujte mi.

Raca

pre 5 godina

Pošto na ovom portalu ima i dosta mladih čitalaca, samo bi istima da pojasnim:
Ovaj lik Đukanović, je na vlasti još od 1991 godine. Znači dragi moji, punih 27 godina.Mnogi od nas imaju manje godina života nego ovaj lik godina na vlasti.
Zamislite kada ste tek započeli studije, završite ih uspešno, iselite se iz zemlje, oženite se, dobijete decu, deca vam već u srednjoj školi....
A on ? On je još uvek tu gde je i bio kada ste vi ono započinjali studije, na vlasti !!!
Kako se to zove ?
Kakav je moral tog čoveka i kakva je svest ljudi u društvu kojim vlada ?

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.
(Protiv sistema, 22. decembar 2018 09:13)

Sve si uglavnom rekao. Dodao bih i da to sto su oni na svim jacim pozicijama govori dosta o nama.

fortuna

pre 5 godina

Председниче Мило, кажи ти нама ко су Црногорци?Одакле потичу и одакле воде корене?Ко је био Његош,а ко је краљ Никола?Како то мислиш да тзв.Црногорска црква добије кефалност,када је она као таква постојала па сада нешто враћате?
Ево ја Вам председниче кажем да сте ви Срби који сте се много заиграли и спрдате са својим индетитетом.Ви ћете пресдниче једном отићи,али ће љага садашње генерације остати упамћена као највећа мрља на душама...Црногорци су Срби.ТАЧКА

imre

pre 5 godina

Zašto se ovaj čovjek uporno bavi Srbijom? Zar Crna Gora nema problema pa se onako dokon bavi komšijama i njihovim odnosima sa susjedima? Bolje bi mu blo da se pozabavi pitanjem organizovanog kriminala, slobode medija i podjelom društva u CG na kojem se uporno trudi. Iz već lošeg stanja svojim izjavama i postupcima dovodi građanstvo CG u još gore stanje i podjele. Bavi se sobom i svojim problemima. Nije baš kulturno ogovarati susjeda pored toliko problema u sopstvenom dvorištu.

fakti

pre 5 godina

Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti. Možemo mi govoriti što god hoćemo i pokušavati ga diskvalificirati ali to su činjenice koje će ostati zapisane u povijesti.

Jovo

pre 5 godina

Svako gleda sebe svoj interes i sopstveni narod a nama niko nije kriv sto smo u Srbiji godinama zapostavljali nase interese pa bi sada nesto sto nije moguce drzave su podeljene i svako vodi svoju politiku eto CG otvorila 32 mi 16 poglavlja za pristup EU to govori gde smo sada gde nam je mesto dok CG duplo brze jace i bolje od nas to je realnost i tu smo sada.

т

pre 5 godina

Дал је реално да је негде неко главни играч скоро 30г? То говори све о овом подељеном племену... Цела Црна Гора - пола се декларише ко Срби, пола ко Црногорци, говоре два језика, имају две цркве, и све то на 500000 људи... Предлажем да Нови Београд прогласи независност...измисли свој језик и писмо...

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne volim Mila, taj 30 godina jaše na vlasti i obezbedio je narednih 20 generacija Đukanovića. Mada je primetno da se u Srbiji poslednjih tri, četiri godine forsira teza kako su nam EU i SAD najveći neprijatelji, a Rusija najveći prijatelj. Skoro sve sa Zapada se predstavlja kao negativno, a skoro sve iz Rusije pozitivno. Prelistajte dnevnu štampu, pogledajte odnos priloga na televizijskim stanicama i videćete da je tako.

Sremac

pre 5 godina

Čini se da je Milova politika uspešnija u Srbiji nego u Crnoj Gori! On, među crnogorskim Srbima i većem dijelu pravoslavnog crnogorskog življa, ne uspeva stvoriti antisrpsko raspoloženje. No, izgleda da mu dobro ide sa stvaranjem neselektivnog anticrnogorskog raspoloženja u Srbiji.

NSadjanin

pre 5 godina

Videcemo za par godina kad Albanci dodju na naplatu kod njih pa pripoje pola Crne Gore Albaniji koju ce pricu pricati... A to stize sigurno!

dipl.inz.

pre 5 godina

Nikako Srbija da se pomiri da svi beze od nje pa to ti je. CG ce biti pre nas u EU i NATO dok mi guslamo o svetskoj nepravdi, mrznji zapada i braci Rusima.

woah

pre 5 godina

Mnogi ovde ove reči shvataju lično. Kad govori o Srbiji, misli na naše političare. A oni jesu spori i nesposobni da se pomere sa mrtve tačke. Treba da budemo ljuti na naše vođe, a ne na one koji iznose istinu o njima. Ako je CG stvarno otvorila 32, a Srbija 16 poglavlja, ne znam šta je u ovoj izjavi sporno. Ljudi mi potrošiše ceo život puneći svoje džepove parama, a ništa pametno da urade.

zmago

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.

mada

pre 5 godina

On je moralna gromada,koja sebi daje za pravo da drži lekcije.Mafijaška država kojom upravlja nezadrživo ide u pravcu antisrpske histerije,čije će posledice biti katastrofalne za generacije koje dolaze.

Minimaximed

pre 5 godina

Otimaju imovinu SPC i stvaraju novu crkvu, zabranjuju skupove SPC, stopiraju građu crkava, pokušavaju da preokrenu Srbe da se predstavljaju kao Crnogorci, kojih je tamo oko 30%, hapse Srpske poslanike i sve koji se predstavljaju kao ponosni Srbi, brišu istoriju i proglašavaju Srbiju agresorom koja ih je okupirala... I onda mi imamo loše odnose sa njima bez ikakvog razloga??? Milogora, Crnogorska sramota.

Mik

pre 5 godina

Ne mislim da je Srbija zaostrila svoje odnose sa susedima. Prosto ne mozete ocutati kada se velica ustastvo ili pljuje na zrtve koje su podneli nasi dedovi, a cije plodove uzivaju upravo oni koji su najgori pljuvaci. Svakome je jasno da politicari stite svoju zadnjicu tako sto prihvataju "nepristojne ponude" iz inostranstva. Đukanović je tu najgori primer. Ali ako njemu nije problem što se odrodio od predaka i obesčastio ih, ne treba da brinemo ni mi... najruznije je terati nekog da bude Srbin ako nece. A i sta ce nam?

Protiv sistema

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.

Lav i mis

pre 5 godina

Milo je shvatio da crnogorski identitet moze da stvori samo na gajenju mrznje prema Srbima i otklonu od svega srpskog. Tu politiku sprovodi vec 10 godina. Po mom misljenju, na svakom nivou i u svakoj prilici treba pokazivati misice prema takvoj tvorevini.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Demagogija čoveka koji je u svojoj političkoj karijeri bio prvo komunista, posle velikosrbin, a trenutno je antisrbin. Sutra će Milo biti onako kako vetar duva i šta ga čuva od zatvora.

peki

pre 5 godina

E da nam je bila vasa pamet kada je Crnu Goru pogodio katastrofalni zemljotres pa da gledamo samo svoj interes,ne brini Milo sada znamo ima vremna.

defakto

pre 5 godina

meni je smesno kada vidim da jos uvek postoje ljudi koji misle da se milo nesto pita u danasnjoj cg. mozda o licnoj kolekciji satova, obezbedjenju i crnim parama ali u politici nista, to odlucuju drugi.
alternativa? ista stvar sa opozicijom, ni manje ni vise.
e zato smo tu gde jesmo.

Balkanska Psihodelija

pre 5 godina

Zaostravanje odnosa sa Srbijom?!
Ooo, pa to smo vec videli, ko zna koliko puta.
To je vec vidjena strategija ostanka na vlasti u komsijskim drzavama.
Mada, kada malo razmislite, a sta drugo da ponude?!

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Demagogija čoveka koji je u svojoj političkoj karijeri bio prvo komunista, posle velikosrbin, a trenutno je antisrbin. Sutra će Milo biti onako kako vetar duva i šta ga čuva od zatvora.

Lav i mis

pre 5 godina

Milo je shvatio da crnogorski identitet moze da stvori samo na gajenju mrznje prema Srbima i otklonu od svega srpskog. Tu politiku sprovodi vec 10 godina. Po mom misljenju, na svakom nivou i u svakoj prilici treba pokazivati misice prema takvoj tvorevini.

Minimaximed

pre 5 godina

Otimaju imovinu SPC i stvaraju novu crkvu, zabranjuju skupove SPC, stopiraju građu crkava, pokušavaju da preokrenu Srbe da se predstavljaju kao Crnogorci, kojih je tamo oko 30%, hapse Srpske poslanike i sve koji se predstavljaju kao ponosni Srbi, brišu istoriju i proglašavaju Srbiju agresorom koja ih je okupirala... I onda mi imamo loše odnose sa njima bez ikakvog razloga??? Milogora, Crnogorska sramota.

zmago

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.

Protiv sistema

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.

peki

pre 5 godina

E da nam je bila vasa pamet kada je Crnu Goru pogodio katastrofalni zemljotres pa da gledamo samo svoj interes,ne brini Milo sada znamo ima vremna.

mada

pre 5 godina

On je moralna gromada,koja sebi daje za pravo da drži lekcije.Mafijaška država kojom upravlja nezadrživo ide u pravcu antisrpske histerije,čije će posledice biti katastrofalne za generacije koje dolaze.

fakti

pre 5 godina

Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti. Možemo mi govoriti što god hoćemo i pokušavati ga diskvalificirati ali to su činjenice koje će ostati zapisane u povijesti.

Mik

pre 5 godina

Ne mislim da je Srbija zaostrila svoje odnose sa susedima. Prosto ne mozete ocutati kada se velica ustastvo ili pljuje na zrtve koje su podneli nasi dedovi, a cije plodove uzivaju upravo oni koji su najgori pljuvaci. Svakome je jasno da politicari stite svoju zadnjicu tako sto prihvataju "nepristojne ponude" iz inostranstva. Đukanović je tu najgori primer. Ali ako njemu nije problem što se odrodio od predaka i obesčastio ih, ne treba da brinemo ni mi... najruznije je terati nekog da bude Srbin ako nece. A i sta ce nam?

Sremac

pre 5 godina

Čini se da je Milova politika uspešnija u Srbiji nego u Crnoj Gori! On, među crnogorskim Srbima i većem dijelu pravoslavnog crnogorskog življa, ne uspeva stvoriti antisrpsko raspoloženje. No, izgleda da mu dobro ide sa stvaranjem neselektivnog anticrnogorskog raspoloženja u Srbiji.

Balkanska Psihodelija

pre 5 godina

Zaostravanje odnosa sa Srbijom?!
Ooo, pa to smo vec videli, ko zna koliko puta.
To je vec vidjena strategija ostanka na vlasti u komsijskim drzavama.
Mada, kada malo razmislite, a sta drugo da ponude?!

RRajko

pre 5 godina

Teško da bih se u svojih 70. godina setio sramotnijeg intervjua. Đukanović Milo, dojučerašnji Srbin iz Crne Gore ne vodi antisrpsku politiku već politiku u interesu Crne Gore. Tako reče i osta živ. To što su rezultati te njegove politike uglavnom antisrpski nije bitno. A, ja bih rekao da sve što Crna Gora čini u poslednjih 10. godina je uglavnom na štetu Crne Gore i njenog naroda. Hteli ne hteli u to ćemo se, nažalost, relativno brzo uvjeriti. Ceh će platiti čestiti i pošteni crnogorski narod, jer, budite sigurni lažni car Milo je sva glasanja, posebno u poslednjih 10. godina, lažirao u korist njega i njegove uže i šire porodice. Razume se da su se tu "ogrebali" i drugi pojedinci kojima, što reče veliki Njegoš tragovi sm..e nečovještvom.

Jovo

pre 5 godina

Svako gleda sebe svoj interes i sopstveni narod a nama niko nije kriv sto smo u Srbiji godinama zapostavljali nase interese pa bi sada nesto sto nije moguce drzave su podeljene i svako vodi svoju politiku eto CG otvorila 32 mi 16 poglavlja za pristup EU to govori gde smo sada gde nam je mesto dok CG duplo brze jace i bolje od nas to je realnost i tu smo sada.

Goran

pre 5 godina

Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

Ovo apsolutno nije tacno !
Srbija je ruinirana, fabrike su preseljavane van nje u druge republike, pare su odvajane za druge republike, mozgovi su ispirani jugoslovenstvom, knjizevnost i kultura je unistavana, tradicija zaboravljena i sputavana, istorija izmenjena i obrisana.
Da je Srbija ostala u granicama iz kraja Novembra 1918 godine, bila bi dan danas jaka nezavisna prelepa drzava !

A mnoge komsije ne bi ni postojale, pogotovo Slovenija, Hrvatska, Makedonija i veliki deo BiH.

defakto

pre 5 godina

meni je smesno kada vidim da jos uvek postoje ljudi koji misle da se milo nesto pita u danasnjoj cg. mozda o licnoj kolekciji satova, obezbedjenju i crnim parama ali u politici nista, to odlucuju drugi.
alternativa? ista stvar sa opozicijom, ni manje ni vise.
e zato smo tu gde jesmo.

Crnogorac

pre 5 godina

Ima nas u Cg koji ne mislimo kao on, ima nas podosta. Vidite da uvozi Albance i Turke u CG i pokusava od njih da pravi biracko tijelo. Ljulja se dobro ali ih Ameri drze , dokle vidicemo.

Raca

pre 5 godina

Pošto na ovom portalu ima i dosta mladih čitalaca, samo bi istima da pojasnim:
Ovaj lik Đukanović, je na vlasti još od 1991 godine. Znači dragi moji, punih 27 godina.Mnogi od nas imaju manje godina života nego ovaj lik godina na vlasti.
Zamislite kada ste tek započeli studije, završite ih uspešno, iselite se iz zemlje, oženite se, dobijete decu, deca vam već u srednjoj školi....
A on ? On je još uvek tu gde je i bio kada ste vi ono započinjali studije, na vlasti !!!
Kako se to zove ?
Kakav je moral tog čoveka i kakva je svest ljudi u društvu kojim vlada ?

kraja

pre 5 godina

"Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti."

...mislis onaj djukanovic koji je bio na italijanskoj poternici i trazili su da mu sude zbog sverca cigareta...???
...ili neki drugi...
...ima i aco djukanovic, samo ce poternica za njim stici malo kasnije...
...za sada je pod zastitom onog prvog...

Jakov

pre 5 godina

Blago Crnoj Gori što ima Mila Đukanovića. Čovek koji je uveo svoju zemlju u NATO pakt, distancirao je od rusije, koji će je vrlo brzo uvesti u EU, ... Svaka čast

Jagos

pre 5 godina

Kome i sta on prica kad ima podrsku 200-300.000 ljudi,koliko jedan okrug u Srbiji.Pridaje mu se velika,bespotrebna paznja,na takav nacin i opstaje.Kad vec tako razmislja onda nek mu drzavljani uzivaju status kao ostali stranci u Srbiji.Drugo,nije on usao u NATO,nego NATO u CG sto je velika razlika,tako ce biti i sa EU i CG a na kraju njega niko nista i ne pita.Ima ko da misli,on je samo orudje u rukama savremenih kolonijalista.

gile

pre 5 godina

Ovaj je sramota za Crnu Goru.Ponižavaš Srbe u CG , hapsiš ih, oduztimaš pasoše zato što putuju(!!!), zabranjuješ ulazak srpskom akademiku i najvećem intelektualcu o kome u tom intervju posprdno govoriš,a pre nekoliko godina si mu uručio Njegoševu nagradu,...Za čije interese sada radiš, ko ti je rekao da tako govoriš i pljuiješ Srbiju..Ja lično mislim da Srbija malo radi za svoj narod u CG.

Огњен

pre 5 godina

Па ви сви (народи бивше СФРЈ) треба да дижете споменике Србима. Ми смо вам пренели своју државотворност и само захваљујући нама ви сада имате своје државе. Ми смо највише изгубили, а могли смо имати лепу и Велику Србију до Јадранског мора и на југ до Грчке.

e moj druže

pre 5 godina

Ni jedan deo javnosti u Srbiji ne osporava pravo vlastima u Crnoj Gori da odlučuju o gradnji puteva, škola, bolnica... ulasku u EU... Osporava vam se pravo da agresivno namećete antisrpska osećanja, da otimate imovinu, da menjate istoriju... Razliku je lako uočiti svakome iz Srbije ko je bio u Crnoj Gori poslednjih par godina u odnosu na period pre 20, 30... godina. Jedni nasednu na to, drugi se usprotive i eto ti podele koju si sam napravio. Promene nadgrobnih spomenika nisu ni za komentarisanje, nego su dokaz da tim postupcima neke jadne ljude dovedete do šizofrenije i ludila.

Milanče

pre 5 godina

Ponašamo se, mi Srbi, kao uvređene mlade,niko nam ne odgovara. Milo je u pravu,bez obzira šta mi mislili o njemu, nijedan komšija nam ne valja sa svima ima milion problema. Samo smo mi dobri i zlatni.

Stratimir Ratić

pre 5 godina

Ako ti neki sused godinama čini samo štetu gledajući njegov interes, a druge komšije ne da čine štetu nego često i pomognu a isto gledaju svoj interes...
kaži Milo kako zaključiti?

deda

pre 5 godina

@Vule
a ti se zapitaj dal' je otvaranje poglavlja politicki proces i za koliko su ga bugari i rumuni zavrsili jednostavno zar ne samo treba razmusliti

Asaba

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zmago, 22. decembar 2018 09:21)

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.

dipl.inz.

pre 5 godina

Nikako Srbija da se pomiri da svi beze od nje pa to ti je. CG ce biti pre nas u EU i NATO dok mi guslamo o svetskoj nepravdi, mrznji zapada i braci Rusima.

AsaM

pre 5 godina

A racinalno je bilo da vas pomažemo posle zemljotresa, školujemo kadrove, punimo hotele... Nesrećo od čoveka, trebaćemo ti mi opet ali na mene ne računaj. Nikad više u cg.

fortuna

pre 5 godina

Председниче Мило, кажи ти нама ко су Црногорци?Одакле потичу и одакле воде корене?Ко је био Његош,а ко је краљ Никола?Како то мислиш да тзв.Црногорска црква добије кефалност,када је она као таква постојала па сада нешто враћате?
Ево ја Вам председниче кажем да сте ви Срби који сте се много заиграли и спрдате са својим индетитетом.Ви ћете пресдниче једном отићи,али ће љага садашње генерације остати упамћена као највећа мрља на душама...Црногорци су Срби.ТАЧКА

raxi

pre 5 godina

Kralj Milo i milogorci imaju neku novu braću a po Srbiji sve najgore.
(Sale, 22. decembar 2018 09:28)

Manite se bratimljenja vise!Niti su mi oni braca,a tek mi braca nisu Rusi,Kinezi,
Iranci,Turci...

nesa

pre 5 godina

Banana drzava. U njoj zivim ali ovde nista nema veze sa zivotom. Zaspali ljudi u 90- im definitivno. Srbija je za Montenegro Kalifornija verujte mi.

woah

pre 5 godina

Mnogi ovde ove reči shvataju lično. Kad govori o Srbiji, misli na naše političare. A oni jesu spori i nesposobni da se pomere sa mrtve tačke. Treba da budemo ljuti na naše vođe, a ne na one koji iznose istinu o njima. Ako je CG stvarno otvorila 32, a Srbija 16 poglavlja, ne znam šta je u ovoj izjavi sporno. Ljudi mi potrošiše ceo život puneći svoje džepove parama, a ništa pametno da urade.

Nikola

pre 5 godina

Primetno je da se covek svojski trudi u zadnjih godinu dana da kvari odnose stvara krizu i raspiruje svadje. Valjda mora da to radi jer kako da udari i otima crkve kako da zavadi ljude, mora da nadje "krivca". Treba ga pustiti da se sam razotkriva, ignorisati ga jer providne su mu namere.

ellobo

pre 5 godina

Gospodo, morate razlikovati mišljenje naroda u Crnoj Gori, od "mišljenja" pod pritiskom ovog i grupe političara oko njega. Vidim da neki shvataju, neki na žalost - ne.

т

pre 5 godina

Дал је реално да је негде неко главни играч скоро 30г? То говори све о овом подељеном племену... Цела Црна Гора - пола се декларише ко Срби, пола ко Црногорци, говоре два језика, имају две цркве, и све то на 500000 људи... Предлажем да Нови Београд прогласи независност...измисли свој језик и писмо...

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne volim Mila, taj 30 godina jaše na vlasti i obezbedio je narednih 20 generacija Đukanovića. Mada je primetno da se u Srbiji poslednjih tri, četiri godine forsira teza kako su nam EU i SAD najveći neprijatelji, a Rusija najveći prijatelj. Skoro sve sa Zapada se predstavlja kao negativno, a skoro sve iz Rusije pozitivno. Prelistajte dnevnu štampu, pogledajte odnos priloga na televizijskim stanicama i videćete da je tako.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Eto vidi se da postoji dogovor medju Hrvatskom C.Gorom Makedonijom i Kosovom da ne dozvole da Srbija napreduje u pridruzivanju EU. samo to nije potvrdjeno.Ali interesantno je kako pojedini argumenuju svoje odluke (ovo nije protiv Srba ovo je u interesu C.Gore).U C.Gori Srbi su ugrozeniji nego na Kosovu i Hrvatskoj.

sitno

pre 5 godina

Mi u Srbiji i ne razmisljamo o Crnoj Gori. Sto se mene tice mogu odmah da udju u EU, mi im to ne branimo nego Brisel.

A to sto kaze da je Srbija pogorsala odnose sa svima, ne bi moglo da se kaze, vec on hoce stalno da prebacuje "loptu" u Srbiju. Ne zna covek sta da radi sa samim sobom pa se bavi drugima.

Uostalom, Milo Djukanovic je u NATO - sto znaci da nas je bombardovao, tako da se nadam da ce razumeti.

tex viler

pre 5 godina

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

bravo ...to je to...

NSadjanin

pre 5 godina

Videcemo za par godina kad Albanci dodju na naplatu kod njih pa pripoje pola Crne Gore Albaniji koju ce pricu pricati... A to stize sigurno!

NS

pre 5 godina

Od 90-tih na ovamo nista se nije promenilo: mrzi nas ko god je imao priliku da nas sretne a mi se kao nesto ljutimo na 'nepravdu'. Jel nekom od vas padne na pamet da se zapita "ma jel moguce da su bas SVI pokvareni i zli a mi smo u pravu?"
Ali kad pogledate bolje pa oni isti iz 90-tih su jos uvek na vlasti kod nas - bez evolucije ili sazrevanja (sto je Milo dobro naucio). A za to smo krivi samo mi! Mi biramo one najgore - vec 30 godina skoro.
I posle nas je NATO 'neduzne' bombardovao? Nije na vreme - eto to je problem!!!

imre

pre 5 godina

Zašto se ovaj čovjek uporno bavi Srbijom? Zar Crna Gora nema problema pa se onako dokon bavi komšijama i njihovim odnosima sa susjedima? Bolje bi mu blo da se pozabavi pitanjem organizovanog kriminala, slobode medija i podjelom društva u CG na kojem se uporno trudi. Iz već lošeg stanja svojim izjavama i postupcima dovodi građanstvo CG u još gore stanje i podjele. Bavi se sobom i svojim problemima. Nije baš kulturno ogovarati susjeda pored toliko problema u sopstvenom dvorištu.

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.
(Protiv sistema, 22. decembar 2018 09:13)

Sve si uglavnom rekao. Dodao bih i da to sto su oni na svim jacim pozicijama govori dosta o nama.

Milan

pre 5 godina

Moguce je da je Srbija najgora u Evropi.

Ali u Srbiji je vlast SMENJIVA!

Smenjen je i Milosevic i Kostunica, i Tadic, bice smenjen i Vucic.

A Milo u CG je kao Tito u SFRJ

Sve se menja, samo Milo ostaje. Kamen temeljac CG. Moralna i politicka gromada...
Ja samo molim Boga da se ne povuce i krene da drzi predvanja po svetu, ko Klinton sto radi

BgCg

pre 5 godina

Srbijanci posebno deo uz Moravu, južna i istočna Srbija su pokoran, poslušnički narod koji su navikli da im drugi vlada (Hrvat, crnogorski Srbin, bosanski Srbin, hercegovački Srbin) zato i kukaju- ostali bez gospodara.

Lule

pre 5 godina

"On je dodao da vlasti Crne Gore ne donose antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu".
Rezultat takve uspesne politike je tri bivse crnogorske opstine postale su Siptarske i etnicki su ocicene od ne samo Milogoraca vec i od Crnogoraca.

Bojan_Iz ludila

pre 5 godina

Crna Gora je nacionalna država! Jel to samo meni smešno i komedija, ili svim srbima?! Ovaj Milo je naj veći komičar 21. veka, što se tiče nas Srba.. Ovo je samo trenutna stvar moj narode.
Milo će nakraju da zavši baš kako je i zaslužio. Ali nije on jedini u tom poslu zaslužan da odgovara. Svi oni u CG parlamentu će biti odgovorni za sve što su uradili do sada. Komedija je smešna do ludila. Lol.

fakti

pre 5 godina

Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti. Možemo mi govoriti što god hoćemo i pokušavati ga diskvalificirati ali to su činjenice koje će ostati zapisane u povijesti.

Lav i mis

pre 5 godina

Milo je shvatio da crnogorski identitet moze da stvori samo na gajenju mrznje prema Srbima i otklonu od svega srpskog. Tu politiku sprovodi vec 10 godina. Po mom misljenju, na svakom nivou i u svakoj prilici treba pokazivati misice prema takvoj tvorevini.

Minimaximed

pre 5 godina

Otimaju imovinu SPC i stvaraju novu crkvu, zabranjuju skupove SPC, stopiraju građu crkava, pokušavaju da preokrenu Srbe da se predstavljaju kao Crnogorci, kojih je tamo oko 30%, hapse Srpske poslanike i sve koji se predstavljaju kao ponosni Srbi, brišu istoriju i proglašavaju Srbiju agresorom koja ih je okupirala... I onda mi imamo loše odnose sa njima bez ikakvog razloga??? Milogora, Crnogorska sramota.

Dobar dan ovde Aron

pre 5 godina

Demagogija čoveka koji je u svojoj političkoj karijeri bio prvo komunista, posle velikosrbin, a trenutno je antisrbin. Sutra će Milo biti onako kako vetar duva i šta ga čuva od zatvora.

zmago

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.

Jakov

pre 5 godina

Blago Crnoj Gori što ima Mila Đukanovića. Čovek koji je uveo svoju zemlju u NATO pakt, distancirao je od rusije, koji će je vrlo brzo uvesti u EU, ... Svaka čast

Jovo

pre 5 godina

Svako gleda sebe svoj interes i sopstveni narod a nama niko nije kriv sto smo u Srbiji godinama zapostavljali nase interese pa bi sada nesto sto nije moguce drzave su podeljene i svako vodi svoju politiku eto CG otvorila 32 mi 16 poglavlja za pristup EU to govori gde smo sada gde nam je mesto dok CG duplo brze jace i bolje od nas to je realnost i tu smo sada.

Protiv sistema

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.

Goran

pre 5 godina

Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

Ovo apsolutno nije tacno !
Srbija je ruinirana, fabrike su preseljavane van nje u druge republike, pare su odvajane za druge republike, mozgovi su ispirani jugoslovenstvom, knjizevnost i kultura je unistavana, tradicija zaboravljena i sputavana, istorija izmenjena i obrisana.
Da je Srbija ostala u granicama iz kraja Novembra 1918 godine, bila bi dan danas jaka nezavisna prelepa drzava !

A mnoge komsije ne bi ni postojale, pogotovo Slovenija, Hrvatska, Makedonija i veliki deo BiH.

RRajko

pre 5 godina

Teško da bih se u svojih 70. godina setio sramotnijeg intervjua. Đukanović Milo, dojučerašnji Srbin iz Crne Gore ne vodi antisrpsku politiku već politiku u interesu Crne Gore. Tako reče i osta živ. To što su rezultati te njegove politike uglavnom antisrpski nije bitno. A, ja bih rekao da sve što Crna Gora čini u poslednjih 10. godina je uglavnom na štetu Crne Gore i njenog naroda. Hteli ne hteli u to ćemo se, nažalost, relativno brzo uvjeriti. Ceh će platiti čestiti i pošteni crnogorski narod, jer, budite sigurni lažni car Milo je sva glasanja, posebno u poslednjih 10. godina, lažirao u korist njega i njegove uže i šire porodice. Razume se da su se tu "ogrebali" i drugi pojedinci kojima, što reče veliki Njegoš tragovi sm..e nečovještvom.

peki

pre 5 godina

E da nam je bila vasa pamet kada je Crnu Goru pogodio katastrofalni zemljotres pa da gledamo samo svoj interes,ne brini Milo sada znamo ima vremna.

Mik

pre 5 godina

Ne mislim da je Srbija zaostrila svoje odnose sa susedima. Prosto ne mozete ocutati kada se velica ustastvo ili pljuje na zrtve koje su podneli nasi dedovi, a cije plodove uzivaju upravo oni koji su najgori pljuvaci. Svakome je jasno da politicari stite svoju zadnjicu tako sto prihvataju "nepristojne ponude" iz inostranstva. Đukanović je tu najgori primer. Ali ako njemu nije problem što se odrodio od predaka i obesčastio ih, ne treba da brinemo ni mi... najruznije je terati nekog da bude Srbin ako nece. A i sta ce nam?

Milanče

pre 5 godina

Ponašamo se, mi Srbi, kao uvređene mlade,niko nam ne odgovara. Milo je u pravu,bez obzira šta mi mislili o njemu, nijedan komšija nam ne valja sa svima ima milion problema. Samo smo mi dobri i zlatni.

mada

pre 5 godina

On je moralna gromada,koja sebi daje za pravo da drži lekcije.Mafijaška država kojom upravlja nezadrživo ide u pravcu antisrpske histerije,čije će posledice biti katastrofalne za generacije koje dolaze.

dipl.inz.

pre 5 godina

Nikako Srbija da se pomiri da svi beze od nje pa to ti je. CG ce biti pre nas u EU i NATO dok mi guslamo o svetskoj nepravdi, mrznji zapada i braci Rusima.

Balkanska Psihodelija

pre 5 godina

Zaostravanje odnosa sa Srbijom?!
Ooo, pa to smo vec videli, ko zna koliko puta.
To je vec vidjena strategija ostanka na vlasti u komsijskim drzavama.
Mada, kada malo razmislite, a sta drugo da ponude?!

fortuna

pre 5 godina

Председниче Мило, кажи ти нама ко су Црногорци?Одакле потичу и одакле воде корене?Ко је био Његош,а ко је краљ Никола?Како то мислиш да тзв.Црногорска црква добије кефалност,када је она као таква постојала па сада нешто враћате?
Ево ја Вам председниче кажем да сте ви Срби који сте се много заиграли и спрдате са својим индетитетом.Ви ћете пресдниче једном отићи,али ће љага садашње генерације остати упамћена као највећа мрља на душама...Црногорци су Срби.ТАЧКА

Sremac

pre 5 godina

Čini se da je Milova politika uspešnija u Srbiji nego u Crnoj Gori! On, među crnogorskim Srbima i većem dijelu pravoslavnog crnogorskog življa, ne uspeva stvoriti antisrpsko raspoloženje. No, izgleda da mu dobro ide sa stvaranjem neselektivnog anticrnogorskog raspoloženja u Srbiji.

nesa

pre 5 godina

Banana drzava. U njoj zivim ali ovde nista nema veze sa zivotom. Zaspali ljudi u 90- im definitivno. Srbija je za Montenegro Kalifornija verujte mi.

Огњен

pre 5 godina

Па ви сви (народи бивше СФРЈ) треба да дижете споменике Србима. Ми смо вам пренели своју државотворност и само захваљујући нама ви сада имате своје државе. Ми смо највише изгубили, а могли смо имати лепу и Велику Србију до Јадранског мора и на југ до Грчке.

Max von Laaberg

pre 5 godina

Eto vidi se da postoji dogovor medju Hrvatskom C.Gorom Makedonijom i Kosovom da ne dozvole da Srbija napreduje u pridruzivanju EU. samo to nije potvrdjeno.Ali interesantno je kako pojedini argumenuju svoje odluke (ovo nije protiv Srba ovo je u interesu C.Gore).U C.Gori Srbi su ugrozeniji nego na Kosovu i Hrvatskoj.

defakto

pre 5 godina

meni je smesno kada vidim da jos uvek postoje ljudi koji misle da se milo nesto pita u danasnjoj cg. mozda o licnoj kolekciji satova, obezbedjenju i crnim parama ali u politici nista, to odlucuju drugi.
alternativa? ista stvar sa opozicijom, ni manje ni vise.
e zato smo tu gde jesmo.

NSadjanin

pre 5 godina

Videcemo za par godina kad Albanci dodju na naplatu kod njih pa pripoje pola Crne Gore Albaniji koju ce pricu pricati... A to stize sigurno!

Crnogorac

pre 5 godina

Ima nas u Cg koji ne mislimo kao on, ima nas podosta. Vidite da uvozi Albance i Turke u CG i pokusava od njih da pravi biracko tijelo. Ljulja se dobro ali ih Ameri drze , dokle vidicemo.

Jagos

pre 5 godina

Kome i sta on prica kad ima podrsku 200-300.000 ljudi,koliko jedan okrug u Srbiji.Pridaje mu se velika,bespotrebna paznja,na takav nacin i opstaje.Kad vec tako razmislja onda nek mu drzavljani uzivaju status kao ostali stranci u Srbiji.Drugo,nije on usao u NATO,nego NATO u CG sto je velika razlika,tako ce biti i sa EU i CG a na kraju njega niko nista i ne pita.Ima ko da misli,on je samo orudje u rukama savremenih kolonijalista.

gile

pre 5 godina

Ovaj je sramota za Crnu Goru.Ponižavaš Srbe u CG , hapsiš ih, oduztimaš pasoše zato što putuju(!!!), zabranjuješ ulazak srpskom akademiku i najvećem intelektualcu o kome u tom intervju posprdno govoriš,a pre nekoliko godina si mu uručio Njegoševu nagradu,...Za čije interese sada radiš, ko ti je rekao da tako govoriš i pljuiješ Srbiju..Ja lično mislim da Srbija malo radi za svoj narod u CG.

Asaba

pre 5 godina

Slaba Srbija jaka Jugoslavija.Slaba drzava Srbija jake drzave bivse Jugoslavije.Poznata ideologija i shodno tome moramo se suprostaviti takvoj ideologiji i ponasanju.Imamo i mi nase interese zar ne.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zmago, 22. decembar 2018 09:21)

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.

sitno

pre 5 godina

Mi u Srbiji i ne razmisljamo o Crnoj Gori. Sto se mene tice mogu odmah da udju u EU, mi im to ne branimo nego Brisel.

A to sto kaze da je Srbija pogorsala odnose sa svima, ne bi moglo da se kaze, vec on hoce stalno da prebacuje "loptu" u Srbiju. Ne zna covek sta da radi sa samim sobom pa se bavi drugima.

Uostalom, Milo Djukanovic je u NATO - sto znaci da nas je bombardovao, tako da se nadam da ce razumeti.

ellobo

pre 5 godina

Gospodo, morate razlikovati mišljenje naroda u Crnoj Gori, od "mišljenja" pod pritiskom ovog i grupe političara oko njega. Vidim da neki shvataju, neki na žalost - ne.

AsaM

pre 5 godina

A racinalno je bilo da vas pomažemo posle zemljotresa, školujemo kadrove, punimo hotele... Nesrećo od čoveka, trebaćemo ti mi opet ali na mene ne računaj. Nikad više u cg.

Raca

pre 5 godina

Pošto na ovom portalu ima i dosta mladih čitalaca, samo bi istima da pojasnim:
Ovaj lik Đukanović, je na vlasti još od 1991 godine. Znači dragi moji, punih 27 godina.Mnogi od nas imaju manje godina života nego ovaj lik godina na vlasti.
Zamislite kada ste tek započeli studije, završite ih uspešno, iselite se iz zemlje, oženite se, dobijete decu, deca vam već u srednjoj školi....
A on ? On je još uvek tu gde je i bio kada ste vi ono započinjali studije, na vlasti !!!
Kako se to zove ?
Kakav je moral tog čoveka i kakva je svest ljudi u društvu kojim vlada ?

O.T.A.N.

pre 5 godina

Ne volim Mila, taj 30 godina jaše na vlasti i obezbedio je narednih 20 generacija Đukanovića. Mada je primetno da se u Srbiji poslednjih tri, četiri godine forsira teza kako su nam EU i SAD najveći neprijatelji, a Rusija najveći prijatelj. Skoro sve sa Zapada se predstavlja kao negativno, a skoro sve iz Rusije pozitivno. Prelistajte dnevnu štampu, pogledajte odnos priloga na televizijskim stanicama i videćete da je tako.

kraja

pre 5 godina

"Đukanović je stvorio samostalnu državu koju je uveo u NATO i ubrzo će u EU. Jasno je da se radi o najvećoj ličnosti cijele crnogorske povijesti."

...mislis onaj djukanovic koji je bio na italijanskoj poternici i trazili su da mu sude zbog sverca cigareta...???
...ili neki drugi...
...ima i aco djukanovic, samo ce poternica za njim stici malo kasnije...
...za sada je pod zastitom onog prvog...

e moj druže

pre 5 godina

Ni jedan deo javnosti u Srbiji ne osporava pravo vlastima u Crnoj Gori da odlučuju o gradnji puteva, škola, bolnica... ulasku u EU... Osporava vam se pravo da agresivno namećete antisrpska osećanja, da otimate imovinu, da menjate istoriju... Razliku je lako uočiti svakome iz Srbije ko je bio u Crnoj Gori poslednjih par godina u odnosu na period pre 20, 30... godina. Jedni nasednu na to, drugi se usprotive i eto ti podele koju si sam napravio. Promene nadgrobnih spomenika nisu ni za komentarisanje, nego su dokaz da tim postupcima neke jadne ljude dovedete do šizofrenije i ludila.

Nikola

pre 5 godina

Primetno je da se covek svojski trudi u zadnjih godinu dana da kvari odnose stvara krizu i raspiruje svadje. Valjda mora da to radi jer kako da udari i otima crkve kako da zavadi ljude, mora da nadje "krivca". Treba ga pustiti da se sam razotkriva, ignorisati ga jer providne su mu namere.

imre

pre 5 godina

Zašto se ovaj čovjek uporno bavi Srbijom? Zar Crna Gora nema problema pa se onako dokon bavi komšijama i njihovim odnosima sa susjedima? Bolje bi mu blo da se pozabavi pitanjem organizovanog kriminala, slobode medija i podjelom društva u CG na kojem se uporno trudi. Iz već lošeg stanja svojim izjavama i postupcima dovodi građanstvo CG u još gore stanje i podjele. Bavi se sobom i svojim problemima. Nije baš kulturno ogovarati susjeda pored toliko problema u sopstvenom dvorištu.

Bojan_Iz ludila

pre 5 godina

Crna Gora je nacionalna država! Jel to samo meni smešno i komedija, ili svim srbima?! Ovaj Milo je naj veći komičar 21. veka, što se tiče nas Srba.. Ovo je samo trenutna stvar moj narode.
Milo će nakraju da zavši baš kako je i zaslužio. Ali nije on jedini u tom poslu zaslužan da odgovara. Svi oni u CG parlamentu će biti odgovorni za sve što su uradili do sada. Komedija je smešna do ludila. Lol.

Lule

pre 5 godina

"On je dodao da vlasti Crne Gore ne donose antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu".
Rezultat takve uspesne politike je tri bivse crnogorske opstine postale su Siptarske i etnicki su ocicene od ne samo Milogoraca vec i od Crnogoraca.

woah

pre 5 godina

Mnogi ovde ove reči shvataju lično. Kad govori o Srbiji, misli na naše političare. A oni jesu spori i nesposobni da se pomere sa mrtve tačke. Treba da budemo ljuti na naše vođe, a ne na one koji iznose istinu o njima. Ako je CG stvarno otvorila 32, a Srbija 16 poglavlja, ne znam šta je u ovoj izjavi sporno. Ljudi mi potrošiše ceo život puneći svoje džepove parama, a ništa pametno da urade.

Stratimir Ratić

pre 5 godina

Ako ti neki sused godinama čini samo štetu gledajući njegov interes, a druge komšije ne da čine štetu nego često i pomognu a isto gledaju svoj interes...
kaži Milo kako zaključiti?

BgCg

pre 5 godina

Srbijanci posebno deo uz Moravu, južna i istočna Srbija su pokoran, poslušnički narod koji su navikli da im drugi vlada (Hrvat, crnogorski Srbin, bosanski Srbin, hercegovački Srbin) zato i kukaju- ostali bez gospodara.

raxi

pre 5 godina

Kralj Milo i milogorci imaju neku novu braću a po Srbiji sve najgore.
(Sale, 22. decembar 2018 09:28)

Manite se bratimljenja vise!Niti su mi oni braca,a tek mi braca nisu Rusi,Kinezi,
Iranci,Turci...

т

pre 5 godina

Дал је реално да је негде неко главни играч скоро 30г? То говори све о овом подељеном племену... Цела Црна Гора - пола се декларише ко Срби, пола ко Црногорци, говоре два језика, имају две цркве, и све то на 500000 људи... Предлажем да Нови Београд прогласи независност...измисли свој језик и писмо...

deda

pre 5 godina

@Vule
a ti se zapitaj dal' je otvaranje poglavlja politicki proces i za koliko su ga bugari i rumuni zavrsili jednostavno zar ne samo treba razmusliti

NS

pre 5 godina

Od 90-tih na ovamo nista se nije promenilo: mrzi nas ko god je imao priliku da nas sretne a mi se kao nesto ljutimo na 'nepravdu'. Jel nekom od vas padne na pamet da se zapita "ma jel moguce da su bas SVI pokvareni i zli a mi smo u pravu?"
Ali kad pogledate bolje pa oni isti iz 90-tih su jos uvek na vlasti kod nas - bez evolucije ili sazrevanja (sto je Milo dobro naucio). A za to smo krivi samo mi! Mi biramo one najgore - vec 30 godina skoro.
I posle nas je NATO 'neduzne' bombardovao? Nije na vreme - eto to je problem!!!

Milan

pre 5 godina

Moguce je da je Srbija najgora u Evropi.

Ali u Srbiji je vlast SMENJIVA!

Smenjen je i Milosevic i Kostunica, i Tadic, bice smenjen i Vucic.

A Milo u CG je kao Tito u SFRJ

Sve se menja, samo Milo ostaje. Kamen temeljac CG. Moralna i politicka gromada...
Ja samo molim Boga da se ne povuce i krene da drzi predvanja po svetu, ko Klinton sto radi

tex viler

pre 5 godina

Srbija nije slaba zbog drugih već zbog svojih građana koji ne znaju šta je sistem vrednosti, vladavina prava i slobodno tržište trgovine. Narod koji nikad nije doživeo neutralnu, samoodrzivu instituciju kao cuvara vrednosti već samo ličnosti i čobane koji koriste institucije zarad ocuvanja vlasti. Ono što mi imamo je zabluda da ovako žive i svi ostali a da je razlika u sitnicama pa su oni bolji a mi lošiji. Znate kako bi Srbija izgledala da nije bilo Jugoslavije? Isto onako kako danas izgleda danas. Identično i ništa bolje.
(Asaba, 22. decembar 2018 10:58)

bravo ...to je to...

Toto-ko-tunjo

pre 5 godina

Prema njima ,koji su ovde, se ponašati samo kao prema drzavljanima bilo koje druge zemlje, nista nam nisu blizi, znaci sve naplatiti i biti bez ustupaka, al to se nikad nece desiti, jer su na svim jacim pozicijama u ovoj drzavi upravo oni.
(Protiv sistema, 22. decembar 2018 09:13)

Sve si uglavnom rekao. Dodao bih i da to sto su oni na svim jacim pozicijama govori dosta o nama.