Ponedeljak, 16.08.2004.

13:01

Pedja opet pred vratima Pejsersa ?

Izvor: B92

Pedja opet pred vratima Pejsersa ? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Allan Houston

pre 19 godina

To bi bilo odlicno i za Kingse i za Indianu.
1.Sac bi dobio igraca koji bi malo "smirio" Webbera,a pri tome bi mnogo poboljsao odbranu i podigao moral celoj ekipi.
2. Pedja bi dosao u tim sa istoka gde je konkurencija mnogo slabija(iako sampion dolazi sa istoka),a on bi igrao uz jednog od najboljih sutera u istoriji lige(Milerom) i jednim od najsvestranijih viskoih igraca na istoku(O Nilom)+tu bi bio i Bird da mu pokaze jos neke finte.

p.s.Ne znam sta vam to znacci da svake godine menjate timove za koje navijate.

faithless

pre 19 godina

Dragi dušebrižnici, čovek će svakako svojevoljno da odluči gde će da igra. Pa i da ode u najluzerskiji klub u NBA, opet će ostati faca i dobar igrač.
Mislim da je njemu sad mnogo bitnije da pronađe mirniju sredinu i da se skući. Dete je ipak na 1. mestu, a on se nazarađivao para i za unuke i praunuke...

Keep up the good work Peja!

19-88 :)

pre 19 godina

Nek' ti je sa srecom, i da ga za 17 godina vidimo kako dere tatu u trojkama. Bice bolji i od Jordanovog malog. Samo tako, i nemoj da stajes tu, jos cetvoricu takvih, i eto nama prve petorke u reprezentaciji. :)

dule78

pre 19 godina

Ima veze ,ako neki osnovac pita:" Kako je kos priznat kad lopta kad je izbacena nije bila u silaznoj putanji a vreme isteklo?" to je OK ,cak je i simpaticno(vreme radi za njega) ali ako takvo pitanje postavi neko stariji sa svojih 20,30 god to je vec zalosno.

Jasna88

pre 19 godina

Evo da vam javim neku lepu vest(konacno).
Kako sam cula,juce se porodila Pedjina zena i rodila malog po imenu Andrej.
Nek nam je ziv i zdrav i nek nasledi tatu ;)

Pozdrav ;)

Jasna88

pre 19 godina

Anonimusu,bas si intiligentan. Mnogo.
Opet kazem, KAKVE IMA VEZE KOLIKO IMAM GODINA??? Stavite i vi svoje godiste da znam dal pricam sa nekim matorcem ili nekim ko je moj vrsnjak. Ovo zaista postaje stupidno. Jasna ima toliko i toliko godina,nema ona pojma o ovome,ona se samo lozi na sportiste. Zar se ne kaze,,Na mladjima svet ostaje????,,
To cemo uvesti kao moto kad matorci odavde to odobre ;)
I nemoj da se mesas u moje slike(koje nisam ni sad skinula) i postere(kojih nemam),sta mislis o ljudima 20+ godina koji jos uvek iz detinjstva drze Jordanovu sliku u sobi? Pa jos muskarci. To je bas cudno zar ne?
A posto svi kazete da sam dete znaci da ste stariji,pa sto onda volite da se prepirete sa DECOM?
Nadam se da niste roditelji...

dulcom@yubc.net

Nesa

pre 19 godina

E jest pametan ovaj Rambo84. Ovo je prika moj rubrika za komentare, a ne za "Rat i mir". Pisi brate za neke novine kad si ovako "strucan" i opsiran. Narocito mi se svidja ono "malo humora" na kraju, upi**o sam se od smijeha.

Boris

pre 19 godina

Pedja je u prethodnoj sezoni pokazao da moze biti prvi igrac Kingsa i da Kingsi kao takvi mogu biti veoma uspesni u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji.Pejsersima je ocigledno potreban suter.Doveli su Stefena Dzeksona ali opet to nije resenje koje bi zadovoljilo sampionske ambicije Lerija Birda medjutim pitanje je koliko je pomenuti spreman da rizikuje jer ce odlaskom Artesta izgubiti na agresivnosti u odbrani a i pitanje je kako bi se Pedja snasao iza Dzermejna O'Nila.Neka Kingsi trejduju Vebera!!!

Anonimus

pre 19 godina

Sta se svi iscudjavate sto Jasna88 nema pojma ko je Larry Bird. Pa dete je rodjeno 1988 pa nije ni cudo sto nikada nije ni imala priliku da gleda pravu kosarku. Pa ona jos lepi postere kosarkasa po svojoj sobi (koje expresno skida kada god Kingsi ispadnu iz play off-a). Pusti te dete da se lozi na ove danasnje kosarkase. Jos 2-3 godine pa ce joj kosarka biti zadnja rupa na svirali. Dolaze mnogo interesantniji sportovi za Jasnu.

Hari-Mata

pre 19 godina

Zelim Pedji da prijedje u bilo koji tim a po mogucmosti Indijanu ili Lejkerse.Navijacu za njega i Dikija ma gdje budu igrali (i tako sam navijao za Kingse zbog njih).Neupucenima (zivim u USA)nema tu nedodjija i zabokrecina timova.To je naj veca i naj bogatija zemlja na svijetu,uostalom i NBA.Standardi su isti.I jos nesto,neko uporno pise kako je Ostertag dobio $5.5 mil.jeste ali za par godina,a Divac je dobio za godinu.A onog "poznavaoca" svega (Rambo84)moram pitati,"kad se to Petokraka borila za titulu"?Da si rekao Partizan (Sac) to bi bilo OK.Izuzev ako ne racunas vasu Jugoslovensku (Gumarsku ili jadran)ligu.

Jasna88

pre 19 godina

@ Rade

Zaista nije civilizovano i nije u redu da za nekoga govoris da nema pojma, i savrseno nema veze ko ima koliko godina. Ovde su svi jednaki,svi pricaju o istoj emi sto nas jos vise zblizava.
Samo cekam kada ce neko od vas reci: Zabranjen ulaz ljudima druge vere,druge boje koze,i ljudima ispod 30 godina''
Idiotski zaista.
Nisam rekla da ne znam ko je Bird i da ne znam stta je sve postigao i osvojio, nisam znala sta je u Indijani,znaci kakvu funkciju ima u timu.

Ne secam se imena,ali neko je pitao u stilu da li znam ko e sampion NBA ili istocne obale,nebitno. Znam,ali to je bilo prosle godine i ko zna kada. Mada ako dobiju Pedju,pored Seka bice istok sigurno mnogo jaci. A zapad je dobio T-maca
Opet su svi isti

Pozdrav,dulcom@yubc.net

Dirty

pre 19 godina

Ovaj trejd je najavljen odavno i bilo bi logicno da se desi posto su nezadovoljni igraci uvek teret ekipi i to normalne gazde izbegavaju. Naravno, cilj je dobra pozicija pred novo potpisivanje Pedjinog ugovora i to je sasvim OK. Sta dobijaju SAC i IND to je vec drugo pitanje i nisam siguran da su bas mnogo na dobitku ali i korist promene nije mali. Posto se pretumbala kompletna NBA mora se traziti nova formula za postizanje dobrih finansiskih rezultata. To je vec jako opsirno za ovdasnje komentare. Napred Golden stejt!

MBV

pre 19 godina

Nadam se da ce tako i biti. Indijana je idealna sredina za Pedju, a mislim da bi i Sacramento profitirao ovim dilom. Cini mi se da su i oni konacno shvatili da je odbrana ustvari temelj kosarke! Sac je u prosloj sezoni imao samo dva odlicna odbranbena igraca, Kristija i Milera, dovodjenjem Ostertaga i Blutentala, i eventualno Artesta (zvanicno najbolji defanzivac lige) bi dovelo do zvanicnog poboljsanja "defence-a"...a ruku na srce, SAC ima dovoljno igraca koji mogu da pune kos protivnika, Veber, Bibi, Dzekson, Miler, Artest, Songaila su u ofanzivi igraci za svaki respekt.

Sta dobija Indiana?
Sigurno najtalentovanijeg sutera lige, dokaz su dva trofeja na All Star vikendima, treci mu je izmakao zbog nedostatka koncentracije...naravno da je Leri prepoznao u njemu profil igraca koji momentalno nedostaje Iniajni za vece domete...

Samo napred, mislim da je najvise u celoj ovoj prici izgubio Vlade...trebao je ipak da zavrsi karijeru u Sacramentu, i to prosle na kraju prosle sezone...ova ce da mu bude samo blamaza sa onim amaterima u LA!

AndroMeda

pre 19 godina

Bilo bi sjajno za Pedju da se realizuje taj trejd (to je verovatno jedini igrac kvaliteta poredivih koliko-toliko sa Pedjinim u ligi sa tako malim ugovorom da je trejd moguc). Sakramento je definitivno pokazao da ga ne postuje nimalo i ne zasluzuje da ima takvog igraca. Forsirati Vebera u tragicnoj formi samo zato sto je mega zvezda i ekonomski je isplativo nije potez koji bi napravio tim koji je ozbiljan kandidat za prvaka. Kazu da su se Divac i Pedja toliko posvadjali sa Veberom posle plej-ofa da ne govore i da je to objasnjenje za sumanuti potez Sakramenta (ponuditi Divcu samo 2.5M$ kada skoro nema slobodnih centara na trzistu i onda biti prinudjen da das 5.5M$ za Ostertaga). Da je Pedja amerikanac njega bi dizali u zvezde i bio bi glavni u koji god tim da ode i ceo tim bi igrao za njega, ovako na zalost mora da nosi vodi igracima kao sto je Veber koji i kad su bili u najboljoj formi su bili "najbolji" samo zato sto ameri sve gledaju samo kroz statistiku u sluzbi biznisa (Pedji ni sjajna statistika nije pomogla da ostatak tima malo igra za njega).
Sakramentu zelim sve najgore (a najvise braci Maluf - ili kako se vec zovu vlasnici, treneru i Veberu koji su najzasluzniji za takav odnos prema najboljem igracu na poziciji niskog krila u NBA).
Pedji sve najbolje i da sledeci put dodje na vreme na pripreme za reprezentaciju.

Rambo84

pre 19 godina

U slucaju ostvarivanja ovog trejda mislim da bi u cetvorouglu Sakramento, Stojakovic, Indijana, Artest Indijana najlosije prosla. Artest je mozda najbolji igrac u ligi za te pare(6.nesto miliona) na toj poziciji. Sakramento bi za jednog melanholicnog sutera koji zna da igra samo kada nema pritiska i kada jedini u postavi ima "go to guy" ulogu, (a cim se nadje jos jedan takav na terenu u njegovoj ekipi pocinje da igra zmurke po hali) dakle sac bi za njega dobio jednu bombu od igraca. Zamislite Bena Walasa u telu trojke e sad zamislite jos da ne udara bas toliko dobro banane ali ima 1000 puta bolji sut i dobicete Rona Artesta. Najbojli defanzivni igrac prosle godine je upravo ono sto je potrebno Sakramentu, on je kao kristi u najboljim danima (i jos crnac). Sakramentu treba energija neko ko ce skakati po celom terenu kao lud a ne neko ko ce cucati na liniji za 3, neko ko ce svaki poraz prozivljavati licno, svadjati se sa protivnickim trenerima kad ne ide dobro bacati monitor sa zapisnickog stola na teren, pokusavati da obori rekord lige u broju tehnickih gresaka (da to su sve Artestovi biseri iz njegove predhodne karijere)uprosteno raditi sve ono sto je potrebno da se trgne ekipa kada neide dobro jer ipak je to sou biznis(srbija od tokija do milvokija) Za sve te prekrsaje on je dobijao smesne kazne od nekoliko kilodolara, a efekat je bio Indijana u fnalu istoka a kad je dosao iz cikaga u indijanu situacija nije bila tako lepa. Webberu bi bas trebao neko da ga isamara a Ron je pravi covek za to igtrace Webber kao bela rada i vise nikada nece sutnuti izvan reketa. Sve u svemu Ron Artest je spasilac Sacramenta a ona indijana ce se pitati gde joj je pamet bila negde u finalu ili polufinalu istoka (mada i to nije lose ali migli bi i bolje) kad nalete na Detroit i Pedja bude odigarao u svom stilu( naravno zmurke). Nece moci O'nil sve sam.
To je sve bilo sa sportskog aspekta gledista ali ako sagledamo situaciju sa surove zivotne tacke gledista gde svako treba prvo da gleda svoje du*e Pedja radi dobru stvar za sebe jer svakom je u zivotu potrebna promena i njemu su ocigledno dosadili svi oni porazi i frusracije pa je resio da ode na bilo koje drugo mesto jer u trenutku kada je trazijo trejd on nije znao ko je sve zainteresovan za njega, on ima zagarantovan ugovor i nemooze mu se desti sudbina Varde i Koturovica da jednostavno bude otpusten i u NBA svi klubovi imaju para i to isto kao kod nas kad bi iz kluba koji se bori za titilu( Zvezda-sacramento) presao u fenjerasa lige (Masinac-chikago)pa sad kao ovi ne bi imali para da ga placaju bla bla bla... neka ode u najgori klub i uzme najvise para pa neka radi sta oce jer ipak je to najvaznije.
Sto je tice konstatacije da je istok truo mene samo zanima da li jasna88 zna sa koje je obale sapion NBA, inace svidja mi se sto se neko setio da iz svog nick-a stavlja i godinu rodjenja jer su neka pitanja na ovom forumu stvarno idiotska i jedino opravdanje mogu da budu godine odnosno nedostatak istih.
naprimer lik postavlja pitanje za SCG-ARG "da li se vazi kos Djinobilija posto kada je izbacio loptu ona nije bila u silaznoj putanji a vreme je isteklo?".
Glupost tog pitanja moze da se meri samo sa pitanjem sa pocetka ove teme :"Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate "
Covek se ocigledno razume u NBA kao ja u japanski softball.
Bas njega briga sto madjarska nema more
(malo humora na kraju).

Rade

pre 19 godina

Ovaj Jordan koji se javio lepo je ovo objasnio. Indijana perfektno resenje za Pedju. Ova Jasna88 nema pojma. Kakav Cikago sta ce na najvecem groblju NBA lige( post Jordanova era koja ce trajati jos najmanje 10 godina). KO je taj BIRD? Devojko on je najbolji beli kosarkas svih vremena. Bio je 3 puta MVP NBA lige i to u vreme osamdesetih kad su igrali igraci kao Jordan,Magic...On je u tom timu Generalni Menager i sta on kaze to je zakon. Doveden je u Indijanu da napravi od njih sampionski tim.Inace on u Pedji vidi samog sebe. Neverovatno je koliko ima slicnosti u ova dva igraca. Mozda su to i 2 najbolja sutera u istoriji lige. Bird bi Pedji objasnio stvari kako da postane jos bolji, odlucniji i regularni kandidat za MVP-a lige. On tu ne bi bio treca, vec prva zvezda. Jermain je nevidjen talenat, sjajan igrac, ali on nije ni Garnet ni Dankan da je stub svog tima, njemu je potrebno da neko drugi bude lider, srce tima, Miler je to bio jako dugo i sad se blizi njegov kraj. Odigrace 2 sezone jos i ako osvoji prsten osvoji,a ako ne krenuce putem Barklija, Juinga, Stoktona...On je takodje neverovatan suter (igrac koji je dao najvise trojki u istoriji lige) i takodje bi na Pedju mogao da utice. Ne znam da li ste znali, ali samo Jordan je vise puta od njega pogodio sut za pobedu u karijeri. Pedja bi uz Birda i Milera, postao definitivno i covek odluke, popravio bi neke sitnice, a dobio bi slobodu totalnu( nema Webera da se halavi, nema Bibija da isteruje svoje...). Kad bi sve krenulo tako za Pedju ne bi bilo granica. Uz to Pedji je Indijanapolis i Conseco Fildhouse najsrecnije mesto u karijeri(SP 2002). Pedja bi za dve sezone mogao dobiti neverovatan ugovor, a pogotovo ako donese titulu Pacersima. Kad bi jos doveli Dampiera, ja bi istog momenta se kladio da ce osvojiti titulu. Oni su prosle sezone postizali svega 91 poena po mecu i imali su problema u napadu dosta, a sa Pedjom bi to sve nestalo i bili bi kaznena ekspedicija pogotovo na istoku. Tesko je verovati da Detroit moze da ponovi proslu sezonu,a ostali su ipak losiji. Pedja zahtevaj da te trejduju u Indijanu, a ne u neki luzerski tim, taj tim i organizacija je napravljana da osvaja titule. Oni su '98 izgubili od Cikaga 4-3 u finalu istoka, a 2000 u velikom finalu od Lejkersa, ali ima nesto da se napomene, nema vise Jordanovih Bulsa, niti trija Kobi-Shaq-Jackson u Lakersima. Rik Karlajl je sjajan trener, a Indijana sjajno uklopljen tim. Sa Pedjom i Dampijerom bi prva postava bila Tinsli, Miler, Pedja, O'Neil i Dampjer. Tinsli je sjajan timski plej, koji jos nije pokazao sta zna, Miler bi bio starter kao kapiten i to, ali bi Jackson imao veliku minutazu, kao i Bender na spoljnim pozicijama, na pleju su tu iskusni Keni Anderson i Fred Jones(pobednik u zakucavanjima,moze da igra i dvojku). Centarska linija bi bila dopunjena solidnim sasvim Fosterom, Polardom koji bi dobro dosao kao drugar Pedji i Krosirom koji moze puno iz drugog plana. To bi bio tim za velika dela.

JORDAN

pre 19 godina

Za ove koji neznaju ko je Bird u Indijani, najlakse bi to bilo objasniti sa reci "TATA", i ko kaze da Stojakovic ne bi bio sa O'Nealom lider tima? pa Larry Bird legenda kosarke obozava Stojakovica, a mogao bi mnogo toga i da ga nauci i napravi jos potpunijeg igraca od njega. Indijana igra savrsenu odbranu a ono sto im treba je Stojakovic da puni koseve, s'tim bi ga Bird naterao da sutira po 25 puta na utakmici kao sto to rade svi veliki igraci a ne 15/16 puta kao sto je to radio u Sakrementu i samim tim bi mu se poboljsao prosek, Indijana bi bila mnogo bolji tim i sigurno bi zaigrala u finalu NBA sledece sezone a Stojakovicu bi porasla cena na trzistu za 2 godine kada bude free agent pa ce moci da potpise ugovor od 100+ mil$ kakve imaju puno losiji igraci od njega.

aqualung

pre 19 godina

Ne razumem ove ljude koji menjaju klubove kao toalet papir, cim neki Srbin predje u neki drugi klub, odmah svi navijaju za taj klub!
Glupost! Zar se nimalo ne vezete za taj klub!
Ja navijam za Jutu otkad sam poceo da pratim NBA (1987 god.) zbog Stocktona koji je bio car najveci na svetu (dva takva nece biti), ali iako je otisao u penziju vezao sam se za klub tako da jos uvek navijam za Jutu.
Go Jazz!!!

Vlada

pre 19 godina

Ma to je dobra vest skroz. Sac je prso tim (prvenstveno mentalno), a Indiana mi pristaje uz Pedju totalno - mada sam krajnje razocaran sto je Divac u Lakersima. Napred Indiana! Jos samo Kempa da dovedu ;) Pozdrav, Rainman!

Nikola

pre 19 godina

Pravi izbor. Indijana je ekipa sa vise pobednickog duha od Sacramenta, a i brate dosadili su i Bogu i narodu. Reggie polako odlazi, doveli su Stephen Jackson-a, igraca koji zna da osvaja titule i odlican je suter.
Pedja-Jackson kao duet sa Jermain O'Neal-om je trio koji moze do titule. Ne zaboravite Bendera,Teansley-a, pa i Miller-a, koji moze da odigra jos jednu solidnu sezonu i ako ne dovedu Dampiera to je sjajan tim. Navijacemo za Indijanu!

miloš

pre 19 godina

ako indiana dovede eric dampirea da pojača centarsku poziciju onda u pacerse,ja bi ga puno rađe vido u bullsima samo što bulsi nemaju šta da ponude za njega

Bane

pre 19 godina

Peda u Indijanu idi,Sakramento je pukao.Sta treba da igras potrcka Weberu.A u ostalom posle odlaska Divca malo ko navija za Sakramento jos ako ti odes u Indijanu niko nece navijati za njih vec za Pejserse,posto Lejkerse vecina ljudi mrzi.

Igor

pre 19 godina

Super bi bilo! Indijana je kolevka kosarke i ljudi su nevidjeno napaljeni na basket! Uz to, Reggie odlazi i potrebni su novi idoli.

Rick Carlisle je strasan trener, a J. O'Neil dobar centar - obicno ga udvajaju. Jedino sto je tamo malo dosadno, kao u ostalom, i u Sakramentu.

Sve ovo ima logike!

Jasna88

pre 19 godina

Evo Jasne ;)
Nikakvo cudo,mislim o tome trucaju vec ko zna koliko vremena. Nisam upucena u Indijanu uopste,sta je Bird u tom klubu? Znam da je nesto,al se nikad nisam zainteresovaa da saznam sta....
Ali istok je truo,bolje onda i u Chicago da bar bude 1. zvezda,a ovi vec imaju zvezde. I to 2

Pozdrav, dulcom@yubc.nek

JV

pre 19 godina

Molim urednike sportskih rubruka B92 da opomenu svoje novinare da je poznavanje spostvenog jezija takodje odlika dobrog novinara.

Izraz "trejdovan u zamenu" je stvarno smesan.
Trebalo je reci "zamenjen". "Trade" na engleskom znaci "trgovina" ali moze u ovom slucaju da se prevede i sa "zamena".

S postovanjem,

JV

Analitcar

pre 19 godina

Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate. Mora da je Divac umesao prste.

Djole

pre 19 godina

Hoce Leri da gleda sebe na parketu i trazi Milerovog naslednika (sve odjednom). Idi u Indijanu Pedja!!!Nesto nema rekacije od Jasna88 na ovu vest.

Djole

pre 19 godina

Hoce Leri da gleda sebe na parketu i trazi Milerovog naslednika (sve odjednom). Idi u Indijanu Pedja!!!Nesto nema rekacije od Jasna88 na ovu vest.

Analitcar

pre 19 godina

Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate. Mora da je Divac umesao prste.

Jasna88

pre 19 godina

Evo Jasne ;)
Nikakvo cudo,mislim o tome trucaju vec ko zna koliko vremena. Nisam upucena u Indijanu uopste,sta je Bird u tom klubu? Znam da je nesto,al se nikad nisam zainteresovaa da saznam sta....
Ali istok je truo,bolje onda i u Chicago da bar bude 1. zvezda,a ovi vec imaju zvezde. I to 2

Pozdrav, dulcom@yubc.nek

JV

pre 19 godina

Molim urednike sportskih rubruka B92 da opomenu svoje novinare da je poznavanje spostvenog jezija takodje odlika dobrog novinara.

Izraz "trejdovan u zamenu" je stvarno smesan.
Trebalo je reci "zamenjen". "Trade" na engleskom znaci "trgovina" ali moze u ovom slucaju da se prevede i sa "zamena".

S postovanjem,

JV

Igor

pre 19 godina

Super bi bilo! Indijana je kolevka kosarke i ljudi su nevidjeno napaljeni na basket! Uz to, Reggie odlazi i potrebni su novi idoli.

Rick Carlisle je strasan trener, a J. O'Neil dobar centar - obicno ga udvajaju. Jedino sto je tamo malo dosadno, kao u ostalom, i u Sakramentu.

Sve ovo ima logike!

miloš

pre 19 godina

ako indiana dovede eric dampirea da pojača centarsku poziciju onda u pacerse,ja bi ga puno rađe vido u bullsima samo što bulsi nemaju šta da ponude za njega

Bane

pre 19 godina

Peda u Indijanu idi,Sakramento je pukao.Sta treba da igras potrcka Weberu.A u ostalom posle odlaska Divca malo ko navija za Sakramento jos ako ti odes u Indijanu niko nece navijati za njih vec za Pejserse,posto Lejkerse vecina ljudi mrzi.

Nikola

pre 19 godina

Pravi izbor. Indijana je ekipa sa vise pobednickog duha od Sacramenta, a i brate dosadili su i Bogu i narodu. Reggie polako odlazi, doveli su Stephen Jackson-a, igraca koji zna da osvaja titule i odlican je suter.
Pedja-Jackson kao duet sa Jermain O'Neal-om je trio koji moze do titule. Ne zaboravite Bendera,Teansley-a, pa i Miller-a, koji moze da odigra jos jednu solidnu sezonu i ako ne dovedu Dampiera to je sjajan tim. Navijacemo za Indijanu!

aqualung

pre 19 godina

Ne razumem ove ljude koji menjaju klubove kao toalet papir, cim neki Srbin predje u neki drugi klub, odmah svi navijaju za taj klub!
Glupost! Zar se nimalo ne vezete za taj klub!
Ja navijam za Jutu otkad sam poceo da pratim NBA (1987 god.) zbog Stocktona koji je bio car najveci na svetu (dva takva nece biti), ali iako je otisao u penziju vezao sam se za klub tako da jos uvek navijam za Jutu.
Go Jazz!!!

Vlada

pre 19 godina

Ma to je dobra vest skroz. Sac je prso tim (prvenstveno mentalno), a Indiana mi pristaje uz Pedju totalno - mada sam krajnje razocaran sto je Divac u Lakersima. Napred Indiana! Jos samo Kempa da dovedu ;) Pozdrav, Rainman!

JORDAN

pre 19 godina

Za ove koji neznaju ko je Bird u Indijani, najlakse bi to bilo objasniti sa reci "TATA", i ko kaze da Stojakovic ne bi bio sa O'Nealom lider tima? pa Larry Bird legenda kosarke obozava Stojakovica, a mogao bi mnogo toga i da ga nauci i napravi jos potpunijeg igraca od njega. Indijana igra savrsenu odbranu a ono sto im treba je Stojakovic da puni koseve, s'tim bi ga Bird naterao da sutira po 25 puta na utakmici kao sto to rade svi veliki igraci a ne 15/16 puta kao sto je to radio u Sakrementu i samim tim bi mu se poboljsao prosek, Indijana bi bila mnogo bolji tim i sigurno bi zaigrala u finalu NBA sledece sezone a Stojakovicu bi porasla cena na trzistu za 2 godine kada bude free agent pa ce moci da potpise ugovor od 100+ mil$ kakve imaju puno losiji igraci od njega.

Rambo84

pre 19 godina

U slucaju ostvarivanja ovog trejda mislim da bi u cetvorouglu Sakramento, Stojakovic, Indijana, Artest Indijana najlosije prosla. Artest je mozda najbolji igrac u ligi za te pare(6.nesto miliona) na toj poziciji. Sakramento bi za jednog melanholicnog sutera koji zna da igra samo kada nema pritiska i kada jedini u postavi ima "go to guy" ulogu, (a cim se nadje jos jedan takav na terenu u njegovoj ekipi pocinje da igra zmurke po hali) dakle sac bi za njega dobio jednu bombu od igraca. Zamislite Bena Walasa u telu trojke e sad zamislite jos da ne udara bas toliko dobro banane ali ima 1000 puta bolji sut i dobicete Rona Artesta. Najbojli defanzivni igrac prosle godine je upravo ono sto je potrebno Sakramentu, on je kao kristi u najboljim danima (i jos crnac). Sakramentu treba energija neko ko ce skakati po celom terenu kao lud a ne neko ko ce cucati na liniji za 3, neko ko ce svaki poraz prozivljavati licno, svadjati se sa protivnickim trenerima kad ne ide dobro bacati monitor sa zapisnickog stola na teren, pokusavati da obori rekord lige u broju tehnickih gresaka (da to su sve Artestovi biseri iz njegove predhodne karijere)uprosteno raditi sve ono sto je potrebno da se trgne ekipa kada neide dobro jer ipak je to sou biznis(srbija od tokija do milvokija) Za sve te prekrsaje on je dobijao smesne kazne od nekoliko kilodolara, a efekat je bio Indijana u fnalu istoka a kad je dosao iz cikaga u indijanu situacija nije bila tako lepa. Webberu bi bas trebao neko da ga isamara a Ron je pravi covek za to igtrace Webber kao bela rada i vise nikada nece sutnuti izvan reketa. Sve u svemu Ron Artest je spasilac Sacramenta a ona indijana ce se pitati gde joj je pamet bila negde u finalu ili polufinalu istoka (mada i to nije lose ali migli bi i bolje) kad nalete na Detroit i Pedja bude odigarao u svom stilu( naravno zmurke). Nece moci O'nil sve sam.
To je sve bilo sa sportskog aspekta gledista ali ako sagledamo situaciju sa surove zivotne tacke gledista gde svako treba prvo da gleda svoje du*e Pedja radi dobru stvar za sebe jer svakom je u zivotu potrebna promena i njemu su ocigledno dosadili svi oni porazi i frusracije pa je resio da ode na bilo koje drugo mesto jer u trenutku kada je trazijo trejd on nije znao ko je sve zainteresovan za njega, on ima zagarantovan ugovor i nemooze mu se desti sudbina Varde i Koturovica da jednostavno bude otpusten i u NBA svi klubovi imaju para i to isto kao kod nas kad bi iz kluba koji se bori za titilu( Zvezda-sacramento) presao u fenjerasa lige (Masinac-chikago)pa sad kao ovi ne bi imali para da ga placaju bla bla bla... neka ode u najgori klub i uzme najvise para pa neka radi sta oce jer ipak je to najvaznije.
Sto je tice konstatacije da je istok truo mene samo zanima da li jasna88 zna sa koje je obale sapion NBA, inace svidja mi se sto se neko setio da iz svog nick-a stavlja i godinu rodjenja jer su neka pitanja na ovom forumu stvarno idiotska i jedino opravdanje mogu da budu godine odnosno nedostatak istih.
naprimer lik postavlja pitanje za SCG-ARG "da li se vazi kos Djinobilija posto kada je izbacio loptu ona nije bila u silaznoj putanji a vreme je isteklo?".
Glupost tog pitanja moze da se meri samo sa pitanjem sa pocetka ove teme :"Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate "
Covek se ocigledno razume u NBA kao ja u japanski softball.
Bas njega briga sto madjarska nema more
(malo humora na kraju).

Rade

pre 19 godina

Ovaj Jordan koji se javio lepo je ovo objasnio. Indijana perfektno resenje za Pedju. Ova Jasna88 nema pojma. Kakav Cikago sta ce na najvecem groblju NBA lige( post Jordanova era koja ce trajati jos najmanje 10 godina). KO je taj BIRD? Devojko on je najbolji beli kosarkas svih vremena. Bio je 3 puta MVP NBA lige i to u vreme osamdesetih kad su igrali igraci kao Jordan,Magic...On je u tom timu Generalni Menager i sta on kaze to je zakon. Doveden je u Indijanu da napravi od njih sampionski tim.Inace on u Pedji vidi samog sebe. Neverovatno je koliko ima slicnosti u ova dva igraca. Mozda su to i 2 najbolja sutera u istoriji lige. Bird bi Pedji objasnio stvari kako da postane jos bolji, odlucniji i regularni kandidat za MVP-a lige. On tu ne bi bio treca, vec prva zvezda. Jermain je nevidjen talenat, sjajan igrac, ali on nije ni Garnet ni Dankan da je stub svog tima, njemu je potrebno da neko drugi bude lider, srce tima, Miler je to bio jako dugo i sad se blizi njegov kraj. Odigrace 2 sezone jos i ako osvoji prsten osvoji,a ako ne krenuce putem Barklija, Juinga, Stoktona...On je takodje neverovatan suter (igrac koji je dao najvise trojki u istoriji lige) i takodje bi na Pedju mogao da utice. Ne znam da li ste znali, ali samo Jordan je vise puta od njega pogodio sut za pobedu u karijeri. Pedja bi uz Birda i Milera, postao definitivno i covek odluke, popravio bi neke sitnice, a dobio bi slobodu totalnu( nema Webera da se halavi, nema Bibija da isteruje svoje...). Kad bi sve krenulo tako za Pedju ne bi bilo granica. Uz to Pedji je Indijanapolis i Conseco Fildhouse najsrecnije mesto u karijeri(SP 2002). Pedja bi za dve sezone mogao dobiti neverovatan ugovor, a pogotovo ako donese titulu Pacersima. Kad bi jos doveli Dampiera, ja bi istog momenta se kladio da ce osvojiti titulu. Oni su prosle sezone postizali svega 91 poena po mecu i imali su problema u napadu dosta, a sa Pedjom bi to sve nestalo i bili bi kaznena ekspedicija pogotovo na istoku. Tesko je verovati da Detroit moze da ponovi proslu sezonu,a ostali su ipak losiji. Pedja zahtevaj da te trejduju u Indijanu, a ne u neki luzerski tim, taj tim i organizacija je napravljana da osvaja titule. Oni su '98 izgubili od Cikaga 4-3 u finalu istoka, a 2000 u velikom finalu od Lejkersa, ali ima nesto da se napomene, nema vise Jordanovih Bulsa, niti trija Kobi-Shaq-Jackson u Lakersima. Rik Karlajl je sjajan trener, a Indijana sjajno uklopljen tim. Sa Pedjom i Dampijerom bi prva postava bila Tinsli, Miler, Pedja, O'Neil i Dampjer. Tinsli je sjajan timski plej, koji jos nije pokazao sta zna, Miler bi bio starter kao kapiten i to, ali bi Jackson imao veliku minutazu, kao i Bender na spoljnim pozicijama, na pleju su tu iskusni Keni Anderson i Fred Jones(pobednik u zakucavanjima,moze da igra i dvojku). Centarska linija bi bila dopunjena solidnim sasvim Fosterom, Polardom koji bi dobro dosao kao drugar Pedji i Krosirom koji moze puno iz drugog plana. To bi bio tim za velika dela.

AndroMeda

pre 19 godina

Bilo bi sjajno za Pedju da se realizuje taj trejd (to je verovatno jedini igrac kvaliteta poredivih koliko-toliko sa Pedjinim u ligi sa tako malim ugovorom da je trejd moguc). Sakramento je definitivno pokazao da ga ne postuje nimalo i ne zasluzuje da ima takvog igraca. Forsirati Vebera u tragicnoj formi samo zato sto je mega zvezda i ekonomski je isplativo nije potez koji bi napravio tim koji je ozbiljan kandidat za prvaka. Kazu da su se Divac i Pedja toliko posvadjali sa Veberom posle plej-ofa da ne govore i da je to objasnjenje za sumanuti potez Sakramenta (ponuditi Divcu samo 2.5M$ kada skoro nema slobodnih centara na trzistu i onda biti prinudjen da das 5.5M$ za Ostertaga). Da je Pedja amerikanac njega bi dizali u zvezde i bio bi glavni u koji god tim da ode i ceo tim bi igrao za njega, ovako na zalost mora da nosi vodi igracima kao sto je Veber koji i kad su bili u najboljoj formi su bili "najbolji" samo zato sto ameri sve gledaju samo kroz statistiku u sluzbi biznisa (Pedji ni sjajna statistika nije pomogla da ostatak tima malo igra za njega).
Sakramentu zelim sve najgore (a najvise braci Maluf - ili kako se vec zovu vlasnici, treneru i Veberu koji su najzasluzniji za takav odnos prema najboljem igracu na poziciji niskog krila u NBA).
Pedji sve najbolje i da sledeci put dodje na vreme na pripreme za reprezentaciju.

MBV

pre 19 godina

Nadam se da ce tako i biti. Indijana je idealna sredina za Pedju, a mislim da bi i Sacramento profitirao ovim dilom. Cini mi se da su i oni konacno shvatili da je odbrana ustvari temelj kosarke! Sac je u prosloj sezoni imao samo dva odlicna odbranbena igraca, Kristija i Milera, dovodjenjem Ostertaga i Blutentala, i eventualno Artesta (zvanicno najbolji defanzivac lige) bi dovelo do zvanicnog poboljsanja "defence-a"...a ruku na srce, SAC ima dovoljno igraca koji mogu da pune kos protivnika, Veber, Bibi, Dzekson, Miler, Artest, Songaila su u ofanzivi igraci za svaki respekt.

Sta dobija Indiana?
Sigurno najtalentovanijeg sutera lige, dokaz su dva trofeja na All Star vikendima, treci mu je izmakao zbog nedostatka koncentracije...naravno da je Leri prepoznao u njemu profil igraca koji momentalno nedostaje Iniajni za vece domete...

Samo napred, mislim da je najvise u celoj ovoj prici izgubio Vlade...trebao je ipak da zavrsi karijeru u Sacramentu, i to prosle na kraju prosle sezone...ova ce da mu bude samo blamaza sa onim amaterima u LA!

Dirty

pre 19 godina

Ovaj trejd je najavljen odavno i bilo bi logicno da se desi posto su nezadovoljni igraci uvek teret ekipi i to normalne gazde izbegavaju. Naravno, cilj je dobra pozicija pred novo potpisivanje Pedjinog ugovora i to je sasvim OK. Sta dobijaju SAC i IND to je vec drugo pitanje i nisam siguran da su bas mnogo na dobitku ali i korist promene nije mali. Posto se pretumbala kompletna NBA mora se traziti nova formula za postizanje dobrih finansiskih rezultata. To je vec jako opsirno za ovdasnje komentare. Napred Golden stejt!

Jasna88

pre 19 godina

@ Rade

Zaista nije civilizovano i nije u redu da za nekoga govoris da nema pojma, i savrseno nema veze ko ima koliko godina. Ovde su svi jednaki,svi pricaju o istoj emi sto nas jos vise zblizava.
Samo cekam kada ce neko od vas reci: Zabranjen ulaz ljudima druge vere,druge boje koze,i ljudima ispod 30 godina''
Idiotski zaista.
Nisam rekla da ne znam ko je Bird i da ne znam stta je sve postigao i osvojio, nisam znala sta je u Indijani,znaci kakvu funkciju ima u timu.

Ne secam se imena,ali neko je pitao u stilu da li znam ko e sampion NBA ili istocne obale,nebitno. Znam,ali to je bilo prosle godine i ko zna kada. Mada ako dobiju Pedju,pored Seka bice istok sigurno mnogo jaci. A zapad je dobio T-maca
Opet su svi isti

Pozdrav,dulcom@yubc.net

Hari-Mata

pre 19 godina

Zelim Pedji da prijedje u bilo koji tim a po mogucmosti Indijanu ili Lejkerse.Navijacu za njega i Dikija ma gdje budu igrali (i tako sam navijao za Kingse zbog njih).Neupucenima (zivim u USA)nema tu nedodjija i zabokrecina timova.To je naj veca i naj bogatija zemlja na svijetu,uostalom i NBA.Standardi su isti.I jos nesto,neko uporno pise kako je Ostertag dobio $5.5 mil.jeste ali za par godina,a Divac je dobio za godinu.A onog "poznavaoca" svega (Rambo84)moram pitati,"kad se to Petokraka borila za titulu"?Da si rekao Partizan (Sac) to bi bilo OK.Izuzev ako ne racunas vasu Jugoslovensku (Gumarsku ili jadran)ligu.

Anonimus

pre 19 godina

Sta se svi iscudjavate sto Jasna88 nema pojma ko je Larry Bird. Pa dete je rodjeno 1988 pa nije ni cudo sto nikada nije ni imala priliku da gleda pravu kosarku. Pa ona jos lepi postere kosarkasa po svojoj sobi (koje expresno skida kada god Kingsi ispadnu iz play off-a). Pusti te dete da se lozi na ove danasnje kosarkase. Jos 2-3 godine pa ce joj kosarka biti zadnja rupa na svirali. Dolaze mnogo interesantniji sportovi za Jasnu.

Nesa

pre 19 godina

E jest pametan ovaj Rambo84. Ovo je prika moj rubrika za komentare, a ne za "Rat i mir". Pisi brate za neke novine kad si ovako "strucan" i opsiran. Narocito mi se svidja ono "malo humora" na kraju, upi**o sam se od smijeha.

Boris

pre 19 godina

Pedja je u prethodnoj sezoni pokazao da moze biti prvi igrac Kingsa i da Kingsi kao takvi mogu biti veoma uspesni u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji.Pejsersima je ocigledno potreban suter.Doveli su Stefena Dzeksona ali opet to nije resenje koje bi zadovoljilo sampionske ambicije Lerija Birda medjutim pitanje je koliko je pomenuti spreman da rizikuje jer ce odlaskom Artesta izgubiti na agresivnosti u odbrani a i pitanje je kako bi se Pedja snasao iza Dzermejna O'Nila.Neka Kingsi trejduju Vebera!!!

Jasna88

pre 19 godina

Anonimusu,bas si intiligentan. Mnogo.
Opet kazem, KAKVE IMA VEZE KOLIKO IMAM GODINA??? Stavite i vi svoje godiste da znam dal pricam sa nekim matorcem ili nekim ko je moj vrsnjak. Ovo zaista postaje stupidno. Jasna ima toliko i toliko godina,nema ona pojma o ovome,ona se samo lozi na sportiste. Zar se ne kaze,,Na mladjima svet ostaje????,,
To cemo uvesti kao moto kad matorci odavde to odobre ;)
I nemoj da se mesas u moje slike(koje nisam ni sad skinula) i postere(kojih nemam),sta mislis o ljudima 20+ godina koji jos uvek iz detinjstva drze Jordanovu sliku u sobi? Pa jos muskarci. To je bas cudno zar ne?
A posto svi kazete da sam dete znaci da ste stariji,pa sto onda volite da se prepirete sa DECOM?
Nadam se da niste roditelji...

dulcom@yubc.net

Jasna88

pre 19 godina

Evo da vam javim neku lepu vest(konacno).
Kako sam cula,juce se porodila Pedjina zena i rodila malog po imenu Andrej.
Nek nam je ziv i zdrav i nek nasledi tatu ;)

Pozdrav ;)

dule78

pre 19 godina

Ima veze ,ako neki osnovac pita:" Kako je kos priznat kad lopta kad je izbacena nije bila u silaznoj putanji a vreme isteklo?" to je OK ,cak je i simpaticno(vreme radi za njega) ali ako takvo pitanje postavi neko stariji sa svojih 20,30 god to je vec zalosno.

19-88 :)

pre 19 godina

Nek' ti je sa srecom, i da ga za 17 godina vidimo kako dere tatu u trojkama. Bice bolji i od Jordanovog malog. Samo tako, i nemoj da stajes tu, jos cetvoricu takvih, i eto nama prve petorke u reprezentaciji. :)

faithless

pre 19 godina

Dragi dušebrižnici, čovek će svakako svojevoljno da odluči gde će da igra. Pa i da ode u najluzerskiji klub u NBA, opet će ostati faca i dobar igrač.
Mislim da je njemu sad mnogo bitnije da pronađe mirniju sredinu i da se skući. Dete je ipak na 1. mestu, a on se nazarađivao para i za unuke i praunuke...

Keep up the good work Peja!

Allan Houston

pre 19 godina

To bi bilo odlicno i za Kingse i za Indianu.
1.Sac bi dobio igraca koji bi malo "smirio" Webbera,a pri tome bi mnogo poboljsao odbranu i podigao moral celoj ekipi.
2. Pedja bi dosao u tim sa istoka gde je konkurencija mnogo slabija(iako sampion dolazi sa istoka),a on bi igrao uz jednog od najboljih sutera u istoriji lige(Milerom) i jednim od najsvestranijih viskoih igraca na istoku(O Nilom)+tu bi bio i Bird da mu pokaze jos neke finte.

p.s.Ne znam sta vam to znacci da svake godine menjate timove za koje navijate.

Djole

pre 19 godina

Hoce Leri da gleda sebe na parketu i trazi Milerovog naslednika (sve odjednom). Idi u Indijanu Pedja!!!Nesto nema rekacije od Jasna88 na ovu vest.

Analitcar

pre 19 godina

Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate. Mora da je Divac umesao prste.

Jasna88

pre 19 godina

Evo Jasne ;)
Nikakvo cudo,mislim o tome trucaju vec ko zna koliko vremena. Nisam upucena u Indijanu uopste,sta je Bird u tom klubu? Znam da je nesto,al se nikad nisam zainteresovaa da saznam sta....
Ali istok je truo,bolje onda i u Chicago da bar bude 1. zvezda,a ovi vec imaju zvezde. I to 2

Pozdrav, dulcom@yubc.nek

JV

pre 19 godina

Molim urednike sportskih rubruka B92 da opomenu svoje novinare da je poznavanje spostvenog jezija takodje odlika dobrog novinara.

Izraz "trejdovan u zamenu" je stvarno smesan.
Trebalo je reci "zamenjen". "Trade" na engleskom znaci "trgovina" ali moze u ovom slucaju da se prevede i sa "zamena".

S postovanjem,

JV

Igor

pre 19 godina

Super bi bilo! Indijana je kolevka kosarke i ljudi su nevidjeno napaljeni na basket! Uz to, Reggie odlazi i potrebni su novi idoli.

Rick Carlisle je strasan trener, a J. O'Neil dobar centar - obicno ga udvajaju. Jedino sto je tamo malo dosadno, kao u ostalom, i u Sakramentu.

Sve ovo ima logike!

miloš

pre 19 godina

ako indiana dovede eric dampirea da pojača centarsku poziciju onda u pacerse,ja bi ga puno rađe vido u bullsima samo što bulsi nemaju šta da ponude za njega

Bane

pre 19 godina

Peda u Indijanu idi,Sakramento je pukao.Sta treba da igras potrcka Weberu.A u ostalom posle odlaska Divca malo ko navija za Sakramento jos ako ti odes u Indijanu niko nece navijati za njih vec za Pejserse,posto Lejkerse vecina ljudi mrzi.

Nikola

pre 19 godina

Pravi izbor. Indijana je ekipa sa vise pobednickog duha od Sacramenta, a i brate dosadili su i Bogu i narodu. Reggie polako odlazi, doveli su Stephen Jackson-a, igraca koji zna da osvaja titule i odlican je suter.
Pedja-Jackson kao duet sa Jermain O'Neal-om je trio koji moze do titule. Ne zaboravite Bendera,Teansley-a, pa i Miller-a, koji moze da odigra jos jednu solidnu sezonu i ako ne dovedu Dampiera to je sjajan tim. Navijacemo za Indijanu!

aqualung

pre 19 godina

Ne razumem ove ljude koji menjaju klubove kao toalet papir, cim neki Srbin predje u neki drugi klub, odmah svi navijaju za taj klub!
Glupost! Zar se nimalo ne vezete za taj klub!
Ja navijam za Jutu otkad sam poceo da pratim NBA (1987 god.) zbog Stocktona koji je bio car najveci na svetu (dva takva nece biti), ali iako je otisao u penziju vezao sam se za klub tako da jos uvek navijam za Jutu.
Go Jazz!!!

Vlada

pre 19 godina

Ma to je dobra vest skroz. Sac je prso tim (prvenstveno mentalno), a Indiana mi pristaje uz Pedju totalno - mada sam krajnje razocaran sto je Divac u Lakersima. Napred Indiana! Jos samo Kempa da dovedu ;) Pozdrav, Rainman!

JORDAN

pre 19 godina

Za ove koji neznaju ko je Bird u Indijani, najlakse bi to bilo objasniti sa reci "TATA", i ko kaze da Stojakovic ne bi bio sa O'Nealom lider tima? pa Larry Bird legenda kosarke obozava Stojakovica, a mogao bi mnogo toga i da ga nauci i napravi jos potpunijeg igraca od njega. Indijana igra savrsenu odbranu a ono sto im treba je Stojakovic da puni koseve, s'tim bi ga Bird naterao da sutira po 25 puta na utakmici kao sto to rade svi veliki igraci a ne 15/16 puta kao sto je to radio u Sakrementu i samim tim bi mu se poboljsao prosek, Indijana bi bila mnogo bolji tim i sigurno bi zaigrala u finalu NBA sledece sezone a Stojakovicu bi porasla cena na trzistu za 2 godine kada bude free agent pa ce moci da potpise ugovor od 100+ mil$ kakve imaju puno losiji igraci od njega.

Rambo84

pre 19 godina

U slucaju ostvarivanja ovog trejda mislim da bi u cetvorouglu Sakramento, Stojakovic, Indijana, Artest Indijana najlosije prosla. Artest je mozda najbolji igrac u ligi za te pare(6.nesto miliona) na toj poziciji. Sakramento bi za jednog melanholicnog sutera koji zna da igra samo kada nema pritiska i kada jedini u postavi ima "go to guy" ulogu, (a cim se nadje jos jedan takav na terenu u njegovoj ekipi pocinje da igra zmurke po hali) dakle sac bi za njega dobio jednu bombu od igraca. Zamislite Bena Walasa u telu trojke e sad zamislite jos da ne udara bas toliko dobro banane ali ima 1000 puta bolji sut i dobicete Rona Artesta. Najbojli defanzivni igrac prosle godine je upravo ono sto je potrebno Sakramentu, on je kao kristi u najboljim danima (i jos crnac). Sakramentu treba energija neko ko ce skakati po celom terenu kao lud a ne neko ko ce cucati na liniji za 3, neko ko ce svaki poraz prozivljavati licno, svadjati se sa protivnickim trenerima kad ne ide dobro bacati monitor sa zapisnickog stola na teren, pokusavati da obori rekord lige u broju tehnickih gresaka (da to su sve Artestovi biseri iz njegove predhodne karijere)uprosteno raditi sve ono sto je potrebno da se trgne ekipa kada neide dobro jer ipak je to sou biznis(srbija od tokija do milvokija) Za sve te prekrsaje on je dobijao smesne kazne od nekoliko kilodolara, a efekat je bio Indijana u fnalu istoka a kad je dosao iz cikaga u indijanu situacija nije bila tako lepa. Webberu bi bas trebao neko da ga isamara a Ron je pravi covek za to igtrace Webber kao bela rada i vise nikada nece sutnuti izvan reketa. Sve u svemu Ron Artest je spasilac Sacramenta a ona indijana ce se pitati gde joj je pamet bila negde u finalu ili polufinalu istoka (mada i to nije lose ali migli bi i bolje) kad nalete na Detroit i Pedja bude odigarao u svom stilu( naravno zmurke). Nece moci O'nil sve sam.
To je sve bilo sa sportskog aspekta gledista ali ako sagledamo situaciju sa surove zivotne tacke gledista gde svako treba prvo da gleda svoje du*e Pedja radi dobru stvar za sebe jer svakom je u zivotu potrebna promena i njemu su ocigledno dosadili svi oni porazi i frusracije pa je resio da ode na bilo koje drugo mesto jer u trenutku kada je trazijo trejd on nije znao ko je sve zainteresovan za njega, on ima zagarantovan ugovor i nemooze mu se desti sudbina Varde i Koturovica da jednostavno bude otpusten i u NBA svi klubovi imaju para i to isto kao kod nas kad bi iz kluba koji se bori za titilu( Zvezda-sacramento) presao u fenjerasa lige (Masinac-chikago)pa sad kao ovi ne bi imali para da ga placaju bla bla bla... neka ode u najgori klub i uzme najvise para pa neka radi sta oce jer ipak je to najvaznije.
Sto je tice konstatacije da je istok truo mene samo zanima da li jasna88 zna sa koje je obale sapion NBA, inace svidja mi se sto se neko setio da iz svog nick-a stavlja i godinu rodjenja jer su neka pitanja na ovom forumu stvarno idiotska i jedino opravdanje mogu da budu godine odnosno nedostatak istih.
naprimer lik postavlja pitanje za SCG-ARG "da li se vazi kos Djinobilija posto kada je izbacio loptu ona nije bila u silaznoj putanji a vreme je isteklo?".
Glupost tog pitanja moze da se meri samo sa pitanjem sa pocetka ove teme :"Kako Stojakovic moze da trazi odlazak u drugi klub kada ima vazeci ugovor i redovno mu se isplacuju plate "
Covek se ocigledno razume u NBA kao ja u japanski softball.
Bas njega briga sto madjarska nema more
(malo humora na kraju).

Rade

pre 19 godina

Ovaj Jordan koji se javio lepo je ovo objasnio. Indijana perfektno resenje za Pedju. Ova Jasna88 nema pojma. Kakav Cikago sta ce na najvecem groblju NBA lige( post Jordanova era koja ce trajati jos najmanje 10 godina). KO je taj BIRD? Devojko on je najbolji beli kosarkas svih vremena. Bio je 3 puta MVP NBA lige i to u vreme osamdesetih kad su igrali igraci kao Jordan,Magic...On je u tom timu Generalni Menager i sta on kaze to je zakon. Doveden je u Indijanu da napravi od njih sampionski tim.Inace on u Pedji vidi samog sebe. Neverovatno je koliko ima slicnosti u ova dva igraca. Mozda su to i 2 najbolja sutera u istoriji lige. Bird bi Pedji objasnio stvari kako da postane jos bolji, odlucniji i regularni kandidat za MVP-a lige. On tu ne bi bio treca, vec prva zvezda. Jermain je nevidjen talenat, sjajan igrac, ali on nije ni Garnet ni Dankan da je stub svog tima, njemu je potrebno da neko drugi bude lider, srce tima, Miler je to bio jako dugo i sad se blizi njegov kraj. Odigrace 2 sezone jos i ako osvoji prsten osvoji,a ako ne krenuce putem Barklija, Juinga, Stoktona...On je takodje neverovatan suter (igrac koji je dao najvise trojki u istoriji lige) i takodje bi na Pedju mogao da utice. Ne znam da li ste znali, ali samo Jordan je vise puta od njega pogodio sut za pobedu u karijeri. Pedja bi uz Birda i Milera, postao definitivno i covek odluke, popravio bi neke sitnice, a dobio bi slobodu totalnu( nema Webera da se halavi, nema Bibija da isteruje svoje...). Kad bi sve krenulo tako za Pedju ne bi bilo granica. Uz to Pedji je Indijanapolis i Conseco Fildhouse najsrecnije mesto u karijeri(SP 2002). Pedja bi za dve sezone mogao dobiti neverovatan ugovor, a pogotovo ako donese titulu Pacersima. Kad bi jos doveli Dampiera, ja bi istog momenta se kladio da ce osvojiti titulu. Oni su prosle sezone postizali svega 91 poena po mecu i imali su problema u napadu dosta, a sa Pedjom bi to sve nestalo i bili bi kaznena ekspedicija pogotovo na istoku. Tesko je verovati da Detroit moze da ponovi proslu sezonu,a ostali su ipak losiji. Pedja zahtevaj da te trejduju u Indijanu, a ne u neki luzerski tim, taj tim i organizacija je napravljana da osvaja titule. Oni su '98 izgubili od Cikaga 4-3 u finalu istoka, a 2000 u velikom finalu od Lejkersa, ali ima nesto da se napomene, nema vise Jordanovih Bulsa, niti trija Kobi-Shaq-Jackson u Lakersima. Rik Karlajl je sjajan trener, a Indijana sjajno uklopljen tim. Sa Pedjom i Dampijerom bi prva postava bila Tinsli, Miler, Pedja, O'Neil i Dampjer. Tinsli je sjajan timski plej, koji jos nije pokazao sta zna, Miler bi bio starter kao kapiten i to, ali bi Jackson imao veliku minutazu, kao i Bender na spoljnim pozicijama, na pleju su tu iskusni Keni Anderson i Fred Jones(pobednik u zakucavanjima,moze da igra i dvojku). Centarska linija bi bila dopunjena solidnim sasvim Fosterom, Polardom koji bi dobro dosao kao drugar Pedji i Krosirom koji moze puno iz drugog plana. To bi bio tim za velika dela.

AndroMeda

pre 19 godina

Bilo bi sjajno za Pedju da se realizuje taj trejd (to je verovatno jedini igrac kvaliteta poredivih koliko-toliko sa Pedjinim u ligi sa tako malim ugovorom da je trejd moguc). Sakramento je definitivno pokazao da ga ne postuje nimalo i ne zasluzuje da ima takvog igraca. Forsirati Vebera u tragicnoj formi samo zato sto je mega zvezda i ekonomski je isplativo nije potez koji bi napravio tim koji je ozbiljan kandidat za prvaka. Kazu da su se Divac i Pedja toliko posvadjali sa Veberom posle plej-ofa da ne govore i da je to objasnjenje za sumanuti potez Sakramenta (ponuditi Divcu samo 2.5M$ kada skoro nema slobodnih centara na trzistu i onda biti prinudjen da das 5.5M$ za Ostertaga). Da je Pedja amerikanac njega bi dizali u zvezde i bio bi glavni u koji god tim da ode i ceo tim bi igrao za njega, ovako na zalost mora da nosi vodi igracima kao sto je Veber koji i kad su bili u najboljoj formi su bili "najbolji" samo zato sto ameri sve gledaju samo kroz statistiku u sluzbi biznisa (Pedji ni sjajna statistika nije pomogla da ostatak tima malo igra za njega).
Sakramentu zelim sve najgore (a najvise braci Maluf - ili kako se vec zovu vlasnici, treneru i Veberu koji su najzasluzniji za takav odnos prema najboljem igracu na poziciji niskog krila u NBA).
Pedji sve najbolje i da sledeci put dodje na vreme na pripreme za reprezentaciju.

MBV

pre 19 godina

Nadam se da ce tako i biti. Indijana je idealna sredina za Pedju, a mislim da bi i Sacramento profitirao ovim dilom. Cini mi se da su i oni konacno shvatili da je odbrana ustvari temelj kosarke! Sac je u prosloj sezoni imao samo dva odlicna odbranbena igraca, Kristija i Milera, dovodjenjem Ostertaga i Blutentala, i eventualno Artesta (zvanicno najbolji defanzivac lige) bi dovelo do zvanicnog poboljsanja "defence-a"...a ruku na srce, SAC ima dovoljno igraca koji mogu da pune kos protivnika, Veber, Bibi, Dzekson, Miler, Artest, Songaila su u ofanzivi igraci za svaki respekt.

Sta dobija Indiana?
Sigurno najtalentovanijeg sutera lige, dokaz su dva trofeja na All Star vikendima, treci mu je izmakao zbog nedostatka koncentracije...naravno da je Leri prepoznao u njemu profil igraca koji momentalno nedostaje Iniajni za vece domete...

Samo napred, mislim da je najvise u celoj ovoj prici izgubio Vlade...trebao je ipak da zavrsi karijeru u Sacramentu, i to prosle na kraju prosle sezone...ova ce da mu bude samo blamaza sa onim amaterima u LA!

Dirty

pre 19 godina

Ovaj trejd je najavljen odavno i bilo bi logicno da se desi posto su nezadovoljni igraci uvek teret ekipi i to normalne gazde izbegavaju. Naravno, cilj je dobra pozicija pred novo potpisivanje Pedjinog ugovora i to je sasvim OK. Sta dobijaju SAC i IND to je vec drugo pitanje i nisam siguran da su bas mnogo na dobitku ali i korist promene nije mali. Posto se pretumbala kompletna NBA mora se traziti nova formula za postizanje dobrih finansiskih rezultata. To je vec jako opsirno za ovdasnje komentare. Napred Golden stejt!

Jasna88

pre 19 godina

@ Rade

Zaista nije civilizovano i nije u redu da za nekoga govoris da nema pojma, i savrseno nema veze ko ima koliko godina. Ovde su svi jednaki,svi pricaju o istoj emi sto nas jos vise zblizava.
Samo cekam kada ce neko od vas reci: Zabranjen ulaz ljudima druge vere,druge boje koze,i ljudima ispod 30 godina''
Idiotski zaista.
Nisam rekla da ne znam ko je Bird i da ne znam stta je sve postigao i osvojio, nisam znala sta je u Indijani,znaci kakvu funkciju ima u timu.

Ne secam se imena,ali neko je pitao u stilu da li znam ko e sampion NBA ili istocne obale,nebitno. Znam,ali to je bilo prosle godine i ko zna kada. Mada ako dobiju Pedju,pored Seka bice istok sigurno mnogo jaci. A zapad je dobio T-maca
Opet su svi isti

Pozdrav,dulcom@yubc.net

Hari-Mata

pre 19 godina

Zelim Pedji da prijedje u bilo koji tim a po mogucmosti Indijanu ili Lejkerse.Navijacu za njega i Dikija ma gdje budu igrali (i tako sam navijao za Kingse zbog njih).Neupucenima (zivim u USA)nema tu nedodjija i zabokrecina timova.To je naj veca i naj bogatija zemlja na svijetu,uostalom i NBA.Standardi su isti.I jos nesto,neko uporno pise kako je Ostertag dobio $5.5 mil.jeste ali za par godina,a Divac je dobio za godinu.A onog "poznavaoca" svega (Rambo84)moram pitati,"kad se to Petokraka borila za titulu"?Da si rekao Partizan (Sac) to bi bilo OK.Izuzev ako ne racunas vasu Jugoslovensku (Gumarsku ili jadran)ligu.

Anonimus

pre 19 godina

Sta se svi iscudjavate sto Jasna88 nema pojma ko je Larry Bird. Pa dete je rodjeno 1988 pa nije ni cudo sto nikada nije ni imala priliku da gleda pravu kosarku. Pa ona jos lepi postere kosarkasa po svojoj sobi (koje expresno skida kada god Kingsi ispadnu iz play off-a). Pusti te dete da se lozi na ove danasnje kosarkase. Jos 2-3 godine pa ce joj kosarka biti zadnja rupa na svirali. Dolaze mnogo interesantniji sportovi za Jasnu.

Nesa

pre 19 godina

E jest pametan ovaj Rambo84. Ovo je prika moj rubrika za komentare, a ne za "Rat i mir". Pisi brate za neke novine kad si ovako "strucan" i opsiran. Narocito mi se svidja ono "malo humora" na kraju, upi**o sam se od smijeha.

Boris

pre 19 godina

Pedja je u prethodnoj sezoni pokazao da moze biti prvi igrac Kingsa i da Kingsi kao takvi mogu biti veoma uspesni u veoma jakoj Zapadnoj konferenciji.Pejsersima je ocigledno potreban suter.Doveli su Stefena Dzeksona ali opet to nije resenje koje bi zadovoljilo sampionske ambicije Lerija Birda medjutim pitanje je koliko je pomenuti spreman da rizikuje jer ce odlaskom Artesta izgubiti na agresivnosti u odbrani a i pitanje je kako bi se Pedja snasao iza Dzermejna O'Nila.Neka Kingsi trejduju Vebera!!!

Jasna88

pre 19 godina

Anonimusu,bas si intiligentan. Mnogo.
Opet kazem, KAKVE IMA VEZE KOLIKO IMAM GODINA??? Stavite i vi svoje godiste da znam dal pricam sa nekim matorcem ili nekim ko je moj vrsnjak. Ovo zaista postaje stupidno. Jasna ima toliko i toliko godina,nema ona pojma o ovome,ona se samo lozi na sportiste. Zar se ne kaze,,Na mladjima svet ostaje????,,
To cemo uvesti kao moto kad matorci odavde to odobre ;)
I nemoj da se mesas u moje slike(koje nisam ni sad skinula) i postere(kojih nemam),sta mislis o ljudima 20+ godina koji jos uvek iz detinjstva drze Jordanovu sliku u sobi? Pa jos muskarci. To je bas cudno zar ne?
A posto svi kazete da sam dete znaci da ste stariji,pa sto onda volite da se prepirete sa DECOM?
Nadam se da niste roditelji...

dulcom@yubc.net

Jasna88

pre 19 godina

Evo da vam javim neku lepu vest(konacno).
Kako sam cula,juce se porodila Pedjina zena i rodila malog po imenu Andrej.
Nek nam je ziv i zdrav i nek nasledi tatu ;)

Pozdrav ;)

dule78

pre 19 godina

Ima veze ,ako neki osnovac pita:" Kako je kos priznat kad lopta kad je izbacena nije bila u silaznoj putanji a vreme isteklo?" to je OK ,cak je i simpaticno(vreme radi za njega) ali ako takvo pitanje postavi neko stariji sa svojih 20,30 god to je vec zalosno.

19-88 :)

pre 19 godina

Nek' ti je sa srecom, i da ga za 17 godina vidimo kako dere tatu u trojkama. Bice bolji i od Jordanovog malog. Samo tako, i nemoj da stajes tu, jos cetvoricu takvih, i eto nama prve petorke u reprezentaciji. :)

faithless

pre 19 godina

Dragi dušebrižnici, čovek će svakako svojevoljno da odluči gde će da igra. Pa i da ode u najluzerskiji klub u NBA, opet će ostati faca i dobar igrač.
Mislim da je njemu sad mnogo bitnije da pronađe mirniju sredinu i da se skući. Dete je ipak na 1. mestu, a on se nazarađivao para i za unuke i praunuke...

Keep up the good work Peja!

Allan Houston

pre 19 godina

To bi bilo odlicno i za Kingse i za Indianu.
1.Sac bi dobio igraca koji bi malo "smirio" Webbera,a pri tome bi mnogo poboljsao odbranu i podigao moral celoj ekipi.
2. Pedja bi dosao u tim sa istoka gde je konkurencija mnogo slabija(iako sampion dolazi sa istoka),a on bi igrao uz jednog od najboljih sutera u istoriji lige(Milerom) i jednim od najsvestranijih viskoih igraca na istoku(O Nilom)+tu bi bio i Bird da mu pokaze jos neke finte.

p.s.Ne znam sta vam to znacci da svake godine menjate timove za koje navijate.