Petak, 14.12.2018.

17:09

Oštra reakcija Moskve zbog odluke Prištine

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Misiju Ujedinjenih nacija na Kosovu da hitno rasformira sve oružane formacije kosovskih Albanaca.

Izvor: Tanjug

Oštra reakcija Moskve zbog odluke Prištine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

PeruN

pre 5 godina

Adekvatan odgovor, na vojsku kosova, bi bio da ruski humanitarni centar u Nisu konacno dobije diplomatski status.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasha, 14. decembar 2018 19:26)

Jako "inteligentno",i što je najžalosnije tako razmišlja i većina.Da,vi bi ste da u moru NATO zemalja Srbija bude ruska oružana ispostava.To bi sigurno bilo dobro za ruske interese,ali ne vidim da bi to povratilo Kosovo,niti ga se ikako može povratiti mirnim putem,a to da sanjate da će Rusija zbog 10 000 km2 da uđe u novi svjetski rat možete mačku o rep,uostalom njima savršeno odgovara da se Srbija dogovori oko Kosova,što će njima dodatno dati legitimitet oko Krima.Sa druge strane svako stavljanje prsta od strane Srbije u oči zapada je ravno samoubistvu,jer srpska ekonomija zavisi isključivo od zapadnih investicija.Koliko je to ruskih investicija u Srbiji osim NIS-a koga su dobili za dž?Žalosno je što to obični Srbi ne kapiraju pa udaraju pluseve na ovakve komentare.

Petar

pre 5 godina

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu.
(Gilets jaunes, 14. decembar 2018 18:55)

Amerika je upravo to ucinila za svoje saveznike na Kosovu, tako da, rusofili, ispali ste najgori autosovinisti.

SRBIN

pre 5 godina

Da li ćete da nam pomognete kao što ste nam pomogli 1999.?
(Rakijaman, 14. decembar 2018 18:58)

Ne zasluzujes pomoc, jer sam sebi ne zelis pomoci.

Чава

pre 5 godina

Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.
(achitwn, 14. decembar 2018 18:48)

Па нормално кад су Срби најстарији народ да има манастира у Америци. На глупо питање глуп одговор. Постоји много држава на свету где једном територијом доминира национална мањина, то нужно не значи да је то њихово.

Aleks

pre 5 godina

Kakvi brbljivci ovi rusi. 2 godine cekamo 3 helikoptera. Srbija u nato pod hitno. Progutati zabu i napred. Od rusa samo blebetanje.
(dosta, 14. decembar 2018 17:18)

na Japan su amerikanci bacili dve atomske bombe i to nije sprečilo japan da samo 20 godina kasnije postane jedna od najjačih privreda. Razlika između Japana i Srbije je, da se u Srbiji samo kuka i zapomaže umesto da bi već 10 godina kasnije ušla u NATO. Da se je to uradilo ovih, današnjih problema ne bi bilo.

3210

pre 5 godina

Ljudi realno kaga briga za "oštre reakcije iz Moskve"....Moskva je proterana iz Evrope,proterana i sa Balkana sem još iz Srbije i Republike Srpske

Sloba

pre 5 godina

Nama su najveći neprijatelji naša DB koja je proruska. Posmenjivati ih sve i dovesti mlade, školovane ljude profesionalce, odane samo Srbiji, bez rezervne odstupnice u Moskvi. Matore u penziju ili zatvor, po zasluzi.

Srki

pre 5 godina

Sve je ovo jasno, cak i transparentno se radi, niko ne krije podrsku, tokove novca i oruzja. I mi i Rusi smo u datoj situaciji u defanzivi, poklopili se usima, trpimo cutimo, Amerikanci sa svojim ratnim plenom raspolazu kako hoce.
Samo mi je malo iritantno ovo Rusko saopstenje za javnost koje se vidi da je pisano za Srpsku javnost i za Srpske medije iskljucivo. Zvuci kao Slobin i Kostunicin dnevnik 2. Te medjunarodno pravo, te mir, te da UN razoruza Albance.
Uredu je, ne mozete mnogo da ucinite na terenu, ne mozete u datoj situaciji da nam pomognete, ali barem cutite. Nemojte ovu pricu.
Nastavljamo da se borimo za nasu stvar, videcemo sta cemo dalje, ima jos puno poteza u ovoj sahovskoj partiji. Ali dajte malo ozbiljnosti i realnosti.

Nikola

pre 5 godina

Ja ne razumem što je vama Rusija kriva? Vi očekujete da nas Rusija brani a srbi neće sami sebe i svoju teritoriju da brane? Pa budite realni.

Siesta

pre 5 godina

Ovo vise nije ni smesno, reakcija Rusije. U pocetku je bilo uvek, haha Rusi nas podrzavaju samo u saopstenjima, sa velike udaljenosti. A sada, vec nas ismejavaju do te mere da i rusofile treba da zabrine.

Autobusdžija

pre 5 godina

Šta očekujete od Rusije? Da li postoji neki akt,neki sporazum,bilo šta da obavezuje Rusiju da državu koja 7 godina od kada je Vučić na vlasti i koja isto toliko godina sedi na dve stolice,odbrani od nekoga,nečega? Sa NATO-om vežbamo,rusima se dodvoravamo.

HanSolo

pre 5 godina

Nebitni rusi.. A nama zamazuju glupe oči.. Nikad da se naučimo njihovih tzv osuda, i pole tog ništa.. Oni su u stvari razočaranje..
Oni nam ništa ne pomažu.

mile

pre 5 godina

Ostra reakcija Moskve je bila i kada su poceli da nas bombarduju i nikom nista. Ostra reakcija je bila i kada su Albanci proglasili nezavisnost i opet nikom nista. Zakljucak: i da ovom ostrom reakcijom ce biti ... Nikom nista.

Gilets jaunes

pre 5 godina

A sta drugo ocekivati od Moskve ?
(GoXy, 14. decembar 2018 18:27)

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu ili mozda da baci atomsku bombu na istu. Moskva je uradila ono sto se i ocekuje od civilizovane zemlje, clanice Ujedinjenih nacija. Zatrazila je da same Ujedinjene Nacije iskoriste svoju misiju na Kosovu UNMIK i KFOR i da dovede stanje na terenu u sklad sa svojim odlukama. Ni manje ni vise. Pravo pitanje je - Sta drugo ocekivati od Beograda osim kme-kme.

Joc@

pre 5 godina

Kao i uvek, samo saopstenja, saopstenja, saopstenja...
Da smo usli u NATO pre nekih 25 godina danas bi Kosovo bilo deo Srbije, mi bismo bili razvijena drzava i niko ne bi ni znao da postoje ili su postojali neki Taci, Haradinaj itd.
Ali ne, Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.

Бојан

pre 5 godina

Зашто вам је Русија крива?Одабереш страну,као Башар,и онда ти територија скочи са 20% на 70%.И има тенденцију даљег раста.Ово проституисање с "нашим добрим пријатељима" не води никуда.Не може и ЕУ и САД и Русија и Кина.Позови праве пријатеље у помоћ и ето те на Проклетијама за 2 дана.Само треба стиснути.

marija

pre 5 godina

Ko nije ukapirao, Rusija brani medjunarodno pravo, ako treba crtati.
KFOR treba da ih razoruža, mada koliko vidim, oni ništa od vojske i nemaju osim ovih policijskih vozila koje su dobili.

Kaubojština na KiM vodi u totalnu i opasnu nestabilnost na Balkanu,
pri tom je i kontraproduktivna za tzv. kosovo, za šta ne dam pet para, ali taj narod dole, i Srbi i Albanci, biće taoci Haradinaja i Tačija.

Nak

pre 5 godina

sta ako ne, sta ce Rusija da uradi ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirjana, 14. decembar 2018 17:31)

Sledi opet "oštrija reakcija". To je sve što mogu i smeju. Nemojte im zameriti.

Rajko

pre 5 godina

I to je mnogo od njih. Mi smo stepen saradnje sa Nato podigli na najvisi nivo, briselskim sporazumom dali sve Albancima, sedimo s Haradinajem u kosovskoj vladi, Toni Bler savetuje vodju. I sta sad Rusi su budale pa to ne vide? Rusi treba da budu veci Srbi od Srba?

Чава

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.
(hm, 14. decembar 2018 17:22)

Тачно је да и Русија и Америка гледају пре свега свој интерес и да би Србија требало више да се окрене себи, али такође је и чињеница да интереси Русије су по нас бољи него интереси Америке. А Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.

Majestyk

pre 5 godina

Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.
(Joc@, 14. decembar 2018 18:13)

Dobio si gomilu minusa za činjenicu koju samo slep ne vidi.

djoka

pre 5 godina

Sad će Rusi da im daju ukor razrednog starešine i pojačan nadzor roditelja, ako i to mogu. Što bi rekla kineska izreka, Rusija je samo jedan običan tigar od papira.

partizan62

pre 5 godina

sad je kasno da nato stane na našu stranu ako Srbija želi išta da dobije oko kosova treba da pozove direktno ruse kao što je uradila Sirija ili da digne ruku od svega i prizna Kosovo mora da se odluči nemoze samo da kuka i sedi na dve stolice

achitwn

pre 5 godina

гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)
Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.

Milan

pre 5 godina

Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)

Zauzeli su deo teritorije druge drzave pod izgovorom ugrozenosti manjinske populacije, i sada tu prave drzave po svojoj meri. Vrlo su za poredjenje. A ako se vec pozivas na istoriju, priznaces da je pravo na neku teritoriju neverovatno promenljiva stvar.

hm

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.

SRBIN

pre 5 godina

Da li ćete da nam pomognete kao što ste nam pomogli 1999.?
(Rakijaman, 14. decembar 2018 18:58)

Ne zasluzujes pomoc, jer sam sebi ne zelis pomoci.

Чава

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.
(hm, 14. decembar 2018 17:22)

Тачно је да и Русија и Америка гледају пре свега свој интерес и да би Србија требало више да се окрене себи, али такође је и чињеница да интереси Русије су по нас бољи него интереси Америке. А Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.

hm

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.

marija

pre 5 godina

Ko nije ukapirao, Rusija brani medjunarodno pravo, ako treba crtati.
KFOR treba da ih razoruža, mada koliko vidim, oni ništa od vojske i nemaju osim ovih policijskih vozila koje su dobili.

Kaubojština na KiM vodi u totalnu i opasnu nestabilnost na Balkanu,
pri tom je i kontraproduktivna za tzv. kosovo, za šta ne dam pet para, ali taj narod dole, i Srbi i Albanci, biće taoci Haradinaja i Tačija.

Joc@

pre 5 godina

Kao i uvek, samo saopstenja, saopstenja, saopstenja...
Da smo usli u NATO pre nekih 25 godina danas bi Kosovo bilo deo Srbije, mi bismo bili razvijena drzava i niko ne bi ni znao da postoje ili su postojali neki Taci, Haradinaj itd.
Ali ne, Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.

djoka

pre 5 godina

Sad će Rusi da im daju ukor razrednog starešine i pojačan nadzor roditelja, ako i to mogu. Što bi rekla kineska izreka, Rusija je samo jedan običan tigar od papira.

Gilets jaunes

pre 5 godina

A sta drugo ocekivati od Moskve ?
(GoXy, 14. decembar 2018 18:27)

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu ili mozda da baci atomsku bombu na istu. Moskva je uradila ono sto se i ocekuje od civilizovane zemlje, clanice Ujedinjenih nacija. Zatrazila je da same Ujedinjene Nacije iskoriste svoju misiju na Kosovu UNMIK i KFOR i da dovede stanje na terenu u sklad sa svojim odlukama. Ni manje ni vise. Pravo pitanje je - Sta drugo ocekivati od Beograda osim kme-kme.

Rajko

pre 5 godina

I to je mnogo od njih. Mi smo stepen saradnje sa Nato podigli na najvisi nivo, briselskim sporazumom dali sve Albancima, sedimo s Haradinajem u kosovskoj vladi, Toni Bler savetuje vodju. I sta sad Rusi su budale pa to ne vide? Rusi treba da budu veci Srbi od Srba?

Autobusdžija

pre 5 godina

Šta očekujete od Rusije? Da li postoji neki akt,neki sporazum,bilo šta da obavezuje Rusiju da državu koja 7 godina od kada je Vučić na vlasti i koja isto toliko godina sedi na dve stolice,odbrani od nekoga,nečega? Sa NATO-om vežbamo,rusima se dodvoravamo.

mile

pre 5 godina

Ostra reakcija Moskve je bila i kada su poceli da nas bombarduju i nikom nista. Ostra reakcija je bila i kada su Albanci proglasili nezavisnost i opet nikom nista. Zakljucak: i da ovom ostrom reakcijom ce biti ... Nikom nista.

Nak

pre 5 godina

sta ako ne, sta ce Rusija da uradi ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirjana, 14. decembar 2018 17:31)

Sledi opet "oštrija reakcija". To je sve što mogu i smeju. Nemojte im zameriti.

Nikola

pre 5 godina

Ja ne razumem što je vama Rusija kriva? Vi očekujete da nas Rusija brani a srbi neće sami sebe i svoju teritoriju da brane? Pa budite realni.

3210

pre 5 godina

Ljudi realno kaga briga za "oštre reakcije iz Moskve"....Moskva je proterana iz Evrope,proterana i sa Balkana sem još iz Srbije i Republike Srpske

HanSolo

pre 5 godina

Nebitni rusi.. A nama zamazuju glupe oči.. Nikad da se naučimo njihovih tzv osuda, i pole tog ništa.. Oni su u stvari razočaranje..
Oni nam ništa ne pomažu.

Siesta

pre 5 godina

Ovo vise nije ni smesno, reakcija Rusije. U pocetku je bilo uvek, haha Rusi nas podrzavaju samo u saopstenjima, sa velike udaljenosti. A sada, vec nas ismejavaju do te mere da i rusofile treba da zabrine.

Majestyk

pre 5 godina

Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.
(Joc@, 14. decembar 2018 18:13)

Dobio si gomilu minusa za činjenicu koju samo slep ne vidi.

achitwn

pre 5 godina

гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)
Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.

Бојан

pre 5 godina

Зашто вам је Русија крива?Одабереш страну,као Башар,и онда ти територија скочи са 20% на 70%.И има тенденцију даљег раста.Ово проституисање с "нашим добрим пријатељима" не води никуда.Не може и ЕУ и САД и Русија и Кина.Позови праве пријатеље у помоћ и ето те на Проклетијама за 2 дана.Само треба стиснути.

Aleks

pre 5 godina

Kakvi brbljivci ovi rusi. 2 godine cekamo 3 helikoptera. Srbija u nato pod hitno. Progutati zabu i napred. Od rusa samo blebetanje.
(dosta, 14. decembar 2018 17:18)

na Japan su amerikanci bacili dve atomske bombe i to nije sprečilo japan da samo 20 godina kasnije postane jedna od najjačih privreda. Razlika između Japana i Srbije je, da se u Srbiji samo kuka i zapomaže umesto da bi već 10 godina kasnije ušla u NATO. Da se je to uradilo ovih, današnjih problema ne bi bilo.

PeruN

pre 5 godina

Adekvatan odgovor, na vojsku kosova, bi bio da ruski humanitarni centar u Nisu konacno dobije diplomatski status.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasha, 14. decembar 2018 19:26)

Jako "inteligentno",i što je najžalosnije tako razmišlja i većina.Da,vi bi ste da u moru NATO zemalja Srbija bude ruska oružana ispostava.To bi sigurno bilo dobro za ruske interese,ali ne vidim da bi to povratilo Kosovo,niti ga se ikako može povratiti mirnim putem,a to da sanjate da će Rusija zbog 10 000 km2 da uđe u novi svjetski rat možete mačku o rep,uostalom njima savršeno odgovara da se Srbija dogovori oko Kosova,što će njima dodatno dati legitimitet oko Krima.Sa druge strane svako stavljanje prsta od strane Srbije u oči zapada je ravno samoubistvu,jer srpska ekonomija zavisi isključivo od zapadnih investicija.Koliko je to ruskih investicija u Srbiji osim NIS-a koga su dobili za dž?Žalosno je što to obični Srbi ne kapiraju pa udaraju pluseve na ovakve komentare.

Sloba

pre 5 godina

Nama su najveći neprijatelji naša DB koja je proruska. Posmenjivati ih sve i dovesti mlade, školovane ljude profesionalce, odane samo Srbiji, bez rezervne odstupnice u Moskvi. Matore u penziju ili zatvor, po zasluzi.

partizan62

pre 5 godina

sad je kasno da nato stane na našu stranu ako Srbija želi išta da dobije oko kosova treba da pozove direktno ruse kao što je uradila Sirija ili da digne ruku od svega i prizna Kosovo mora da se odluči nemoze samo da kuka i sedi na dve stolice

Petar

pre 5 godina

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu.
(Gilets jaunes, 14. decembar 2018 18:55)

Amerika je upravo to ucinila za svoje saveznike na Kosovu, tako da, rusofili, ispali ste najgori autosovinisti.

Milan

pre 5 godina

Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)

Zauzeli su deo teritorije druge drzave pod izgovorom ugrozenosti manjinske populacije, i sada tu prave drzave po svojoj meri. Vrlo su za poredjenje. A ako se vec pozivas na istoriju, priznaces da je pravo na neku teritoriju neverovatno promenljiva stvar.

Чава

pre 5 godina

Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.
(achitwn, 14. decembar 2018 18:48)

Па нормално кад су Срби најстарији народ да има манастира у Америци. На глупо питање глуп одговор. Постоји много држава на свету где једном територијом доминира национална мањина, то нужно не значи да је то њихово.

Srki

pre 5 godina

Sve je ovo jasno, cak i transparentno se radi, niko ne krije podrsku, tokove novca i oruzja. I mi i Rusi smo u datoj situaciji u defanzivi, poklopili se usima, trpimo cutimo, Amerikanci sa svojim ratnim plenom raspolazu kako hoce.
Samo mi je malo iritantno ovo Rusko saopstenje za javnost koje se vidi da je pisano za Srpsku javnost i za Srpske medije iskljucivo. Zvuci kao Slobin i Kostunicin dnevnik 2. Te medjunarodno pravo, te mir, te da UN razoruza Albance.
Uredu je, ne mozete mnogo da ucinite na terenu, ne mozete u datoj situaciji da nam pomognete, ali barem cutite. Nemojte ovu pricu.
Nastavljamo da se borimo za nasu stvar, videcemo sta cemo dalje, ima jos puno poteza u ovoj sahovskoj partiji. Ali dajte malo ozbiljnosti i realnosti.

hm

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.

Rajko

pre 5 godina

I to je mnogo od njih. Mi smo stepen saradnje sa Nato podigli na najvisi nivo, briselskim sporazumom dali sve Albancima, sedimo s Haradinajem u kosovskoj vladi, Toni Bler savetuje vodju. I sta sad Rusi su budale pa to ne vide? Rusi treba da budu veci Srbi od Srba?

Gilets jaunes

pre 5 godina

A sta drugo ocekivati od Moskve ?
(GoXy, 14. decembar 2018 18:27)

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu ili mozda da baci atomsku bombu na istu. Moskva je uradila ono sto se i ocekuje od civilizovane zemlje, clanice Ujedinjenih nacija. Zatrazila je da same Ujedinjene Nacije iskoriste svoju misiju na Kosovu UNMIK i KFOR i da dovede stanje na terenu u sklad sa svojim odlukama. Ni manje ni vise. Pravo pitanje je - Sta drugo ocekivati od Beograda osim kme-kme.

achitwn

pre 5 godina

гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)
Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.

Чава

pre 5 godina

Alo cemo slediti analoguju - na Krimu zivi 65% rusa , 15% ukrajinaca i logicno je da pripadne danas rusima. Na kosovu zivi 93% abanaca i logicno je da pripadne albancima. Zao mi je ali to je fact. I molim te ne pozivaj se na istoriju, kosovsku bitku, srpske manastire i ostale price. Srpskih manastira ima vise u americi nego na kosovu pa sta.
(achitwn, 14. decembar 2018 18:48)

Па нормално кад су Срби најстарији народ да има манастира у Америци. На глупо питање глуп одговор. Постоји много држава на свету где једном територијом доминира национална мањина, то нужно не значи да је то њихово.

djoka

pre 5 godina

Sad će Rusi da im daju ukor razrednog starešine i pojačan nadzor roditelja, ako i to mogu. Što bi rekla kineska izreka, Rusija je samo jedan običan tigar od papira.

Petar

pre 5 godina

Ja ne znam sta ti ocekujes? Valjda da Moskva digne desantnu vojsku, i upadne u Pristinu.
(Gilets jaunes, 14. decembar 2018 18:55)

Amerika je upravo to ucinila za svoje saveznike na Kosovu, tako da, rusofili, ispali ste najgori autosovinisti.

Joc@

pre 5 godina

Kao i uvek, samo saopstenja, saopstenja, saopstenja...
Da smo usli u NATO pre nekih 25 godina danas bi Kosovo bilo deo Srbije, mi bismo bili razvijena drzava i niko ne bi ni znao da postoje ili su postojali neki Taci, Haradinaj itd.
Ali ne, Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.

mile

pre 5 godina

Ostra reakcija Moskve je bila i kada su poceli da nas bombarduju i nikom nista. Ostra reakcija je bila i kada su Albanci proglasili nezavisnost i opet nikom nista. Zakljucak: i da ovom ostrom reakcijom ce biti ... Nikom nista.

Nak

pre 5 godina

sta ako ne, sta ce Rusija da uradi ?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mirjana, 14. decembar 2018 17:31)

Sledi opet "oštrija reakcija". To je sve što mogu i smeju. Nemojte im zameriti.

Siesta

pre 5 godina

Ovo vise nije ni smesno, reakcija Rusije. U pocetku je bilo uvek, haha Rusi nas podrzavaju samo u saopstenjima, sa velike udaljenosti. A sada, vec nas ismejavaju do te mere da i rusofile treba da zabrine.

Sloba

pre 5 godina

Nama su najveći neprijatelji naša DB koja je proruska. Posmenjivati ih sve i dovesti mlade, školovane ljude profesionalce, odane samo Srbiji, bez rezervne odstupnice u Moskvi. Matore u penziju ili zatvor, po zasluzi.

Autobusdžija

pre 5 godina

Šta očekujete od Rusije? Da li postoji neki akt,neki sporazum,bilo šta da obavezuje Rusiju da državu koja 7 godina od kada je Vučić na vlasti i koja isto toliko godina sedi na dve stolice,odbrani od nekoga,nečega? Sa NATO-om vežbamo,rusima se dodvoravamo.

Nikola

pre 5 godina

Ja ne razumem što je vama Rusija kriva? Vi očekujete da nas Rusija brani a srbi neće sami sebe i svoju teritoriju da brane? Pa budite realni.

HanSolo

pre 5 godina

Nebitni rusi.. A nama zamazuju glupe oči.. Nikad da se naučimo njihovih tzv osuda, i pole tog ništa.. Oni su u stvari razočaranje..
Oni nam ništa ne pomažu.

Aleks

pre 5 godina

Kakvi brbljivci ovi rusi. 2 godine cekamo 3 helikoptera. Srbija u nato pod hitno. Progutati zabu i napred. Od rusa samo blebetanje.
(dosta, 14. decembar 2018 17:18)

na Japan su amerikanci bacili dve atomske bombe i to nije sprečilo japan da samo 20 godina kasnije postane jedna od najjačih privreda. Razlika između Japana i Srbije je, da se u Srbiji samo kuka i zapomaže umesto da bi već 10 godina kasnije ušla u NATO. Da se je to uradilo ovih, današnjih problema ne bi bilo.

partizan62

pre 5 godina

sad je kasno da nato stane na našu stranu ako Srbija želi išta da dobije oko kosova treba da pozove direktno ruse kao što je uradila Sirija ili da digne ruku od svega i prizna Kosovo mora da se odluči nemoze samo da kuka i sedi na dve stolice

3210

pre 5 godina

Ljudi realno kaga briga za "oštre reakcije iz Moskve"....Moskva je proterana iz Evrope,proterana i sa Balkana sem još iz Srbije i Republike Srpske

Бојан

pre 5 godina

Зашто вам је Русија крива?Одабереш страну,као Башар,и онда ти територија скочи са 20% на 70%.И има тенденцију даљег раста.Ово проституисање с "нашим добрим пријатељима" не води никуда.Не може и ЕУ и САД и Русија и Кина.Позови праве пријатеље у помоћ и ето те на Проклетијама за 2 дана.Само треба стиснути.

Majestyk

pre 5 godina

Rusija se pobrinula da se SFRJ raspadne pa se onda pobrinula da Srbija postane rusofilska oaza u Evropi.
(Joc@, 14. decembar 2018 18:13)

Dobio si gomilu minusa za činjenicu koju samo slep ne vidi.

Milan

pre 5 godina

Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.
(Чава, 14. decembar 2018 18:20)

Zauzeli su deo teritorije druge drzave pod izgovorom ugrozenosti manjinske populacije, i sada tu prave drzave po svojoj meri. Vrlo su za poredjenje. A ako se vec pozivas na istoriju, priznaces da je pravo na neku teritoriju neverovatno promenljiva stvar.

Чава

pre 5 godina

Ameri rade na Kosovu isto ono sto vi Rusi radite sada Ukrajini na Krimu. Naucili ste od njih kako se problemi "resavaju" na nacin da napravis novi problem. I kauboji ostro reaguju zbog Krima, a tako i vi zbog Kosova, a zapravo zabole njih i za Kosovo i vas za Krim. Samo da imate kome oruzje da dilate. To je jedino bitno.
(hm, 14. decembar 2018 17:22)

Тачно је да и Русија и Америка гледају пре свега свој интерес и да би Србија требало више да се окрене себи, али такође је и чињеница да интереси Русије су по нас бољи него интереси Америке. А Косово и Крим нису баш за поређење гледајући историјске догађаје на та 2 места, јер је Крим руски а не украјински, исто као што је КиМ српско а не албанско.

marija

pre 5 godina

Ko nije ukapirao, Rusija brani medjunarodno pravo, ako treba crtati.
KFOR treba da ih razoruža, mada koliko vidim, oni ništa od vojske i nemaju osim ovih policijskih vozila koje su dobili.

Kaubojština na KiM vodi u totalnu i opasnu nestabilnost na Balkanu,
pri tom je i kontraproduktivna za tzv. kosovo, za šta ne dam pet para, ali taj narod dole, i Srbi i Albanci, biće taoci Haradinaja i Tačija.

SRBIN

pre 5 godina

Da li ćete da nam pomognete kao što ste nam pomogli 1999.?
(Rakijaman, 14. decembar 2018 18:58)

Ne zasluzujes pomoc, jer sam sebi ne zelis pomoci.

PeruN

pre 5 godina

Adekvatan odgovor, na vojsku kosova, bi bio da ruski humanitarni centar u Nisu konacno dobije diplomatski status.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasha, 14. decembar 2018 19:26)

Jako "inteligentno",i što je najžalosnije tako razmišlja i većina.Da,vi bi ste da u moru NATO zemalja Srbija bude ruska oružana ispostava.To bi sigurno bilo dobro za ruske interese,ali ne vidim da bi to povratilo Kosovo,niti ga se ikako može povratiti mirnim putem,a to da sanjate da će Rusija zbog 10 000 km2 da uđe u novi svjetski rat možete mačku o rep,uostalom njima savršeno odgovara da se Srbija dogovori oko Kosova,što će njima dodatno dati legitimitet oko Krima.Sa druge strane svako stavljanje prsta od strane Srbije u oči zapada je ravno samoubistvu,jer srpska ekonomija zavisi isključivo od zapadnih investicija.Koliko je to ruskih investicija u Srbiji osim NIS-a koga su dobili za dž?Žalosno je što to obični Srbi ne kapiraju pa udaraju pluseve na ovakve komentare.

Srki

pre 5 godina

Sve je ovo jasno, cak i transparentno se radi, niko ne krije podrsku, tokove novca i oruzja. I mi i Rusi smo u datoj situaciji u defanzivi, poklopili se usima, trpimo cutimo, Amerikanci sa svojim ratnim plenom raspolazu kako hoce.
Samo mi je malo iritantno ovo Rusko saopstenje za javnost koje se vidi da je pisano za Srpsku javnost i za Srpske medije iskljucivo. Zvuci kao Slobin i Kostunicin dnevnik 2. Te medjunarodno pravo, te mir, te da UN razoruza Albance.
Uredu je, ne mozete mnogo da ucinite na terenu, ne mozete u datoj situaciji da nam pomognete, ali barem cutite. Nemojte ovu pricu.
Nastavljamo da se borimo za nasu stvar, videcemo sta cemo dalje, ima jos puno poteza u ovoj sahovskoj partiji. Ali dajte malo ozbiljnosti i realnosti.