Četvrtak, 13.12.2018.

18:40

Nastase: Federer nije najbolji igrač svih vremena

Nekada najbolji teniser sveta, Rumun Ilije Nastase, smatra da nije korektno nazivati Rodžera Federera najboljim teniserom svih vremena.

Izvor: Z.K.

Nastase: Federer nije najbolji igraè svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 5 godina

Iskreno, vrlo slično i ja razmišljam, ne samo o tenisu nego uopšte o sportu.
Uvek ćemo upoređivati po nekim parametrima i to je u redu, ali parametar epohe će uvek biti van domašaja konačne presude po pitanju najboljeg ikada, nebitno u kom sportu.

Ne mrzi, vec menjaj literaturu

pre 5 godina

@ "PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro."
(ja, 14. decembar 2018 06:17)

Ne treba nista da ponavljam. Ja STVARNO zivim lepo. Ne ubedjujem sebe da pripadam nebeskom narodu i da sam kao takav predodredjen da sve znam i da sam najbolji. Ne trujem se time na tzv. drustvenim mrezama. To me uopste ne zanima.

Novak jeste najbolji (valjda ce "preskociti" sve svoje rivale) i ne mislim da time ja licno bilo sta dobijam (ili gubim). Tenis (a i mnogo drugih sportoiva) volim i uzivam u SPORTSKOM nadmetanju Novaka sa svim svojim protivnicama. ON ne mrzi, kao vi, ni Rafu, ni RF, ni Endija, ni...

A ti, @ja, uzmi da citas - ako si pismen - nesto drugo, a ne "Alo", Informer", Studio B... Truju te.

slabo kapiraš ili ti je spin još slabiji

pre 5 godina

Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!
(mrgud, 14. decembar 2018 11:44)
# Link
Trolovanje za novac je prodaja duše, nema veze u čije se ime troluje

rba

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!
(Teodosije, 14. decembar 2018 10:29)

Druze...Sampras i drveni reketi?! Nemoguc si...

mrgud

pre 5 godina

kuka i motika@
Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!

Teodosije

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!

Vi ste komedija

pre 5 godina

Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave

Pa....

pre 5 godina

StudenaJoe
Evo odmah cu ti odgovoriti, mada to imas na internetu i podrazumeva se da pogledas, pre nego sto ostavis komentar. Federer je pre nego sto je Rafa postao 2, posle RG 2005. bio 1 godinu prvi i osvojio 4 GS. Novak je 2006. usao u 20 najboljih i posle toga je bio 3 na listi, sve do 2011. Rafa je od 2005. bio drugi, sve do 2008. i W kada je pobedio i postao 1 teniser. A Federer i Rafa, kada su GS finala u pitanju, nisu igrali 2008. AO, jedan protiv drugog, ili bar jedan od njih dvojice. Sve ovo imas na netu, njihove biografije, treba samo da se procita, znam da je to tesko, ali ipak... Imas podatke o rekordima, sta je ko osvojio, koliko je dugo bio prvi, protiv koga je ko igrao, kad je ko bio povredjen, sve, apsolutno sto te zanima.

alcale

pre 5 godina

@ Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave
(Vi ste komedija, 14. decembar 2018 10:11)

Kako to mislis preziveti takav u tom mestu? Ti znas ko su osnivaci torcide i Hajduka?

Fox Mulder

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi
(milan, 14. decembar 2018 01:18)

Finale Australian Open-a 2017 (dakle prošle godine) Federer dobija Nadala 3:2 u setovima. Ali Nadal verovatno nije bio u vrhunskoj formi, je l'? Ne znam samo kako se našao u finalu.

Uh

pre 5 godina

Vracarac
Sampras je igrao ofanzivan tenis, a Novak igra defanzivan i po stilu igre je slicniji Agasiju. Ne kazem da mu Sampras nije idol, ali imaju skroz razlicit stil igre.

StudenatJoe

pre 5 godina

Federer dugo nije imao pravog protivnika, sve dok se nije pojavio Nadal, a zatim i Djokovic. Od dolaska ove dvojice, koliko je dugo Federer bio prvi na ATP listi? Slicno je i sa Samprasom. On je blistao u eri kada su Agasi i Beker bili na zalasku karijere, a nije bilo novih super zvezda. Bio je tu Ivanisevic, koji je znao da zablista, ali nista vise od toga. Iako nikako ne potcenjujem Samprasa, uvek sam uzivao gledajuci ga. Mnogo je faktora koji uticu na to ko je najbolji, a zbog igranja u razlicitim erama, to je jednostavno nemoguce reci. Mozda je Borg bio najbolji svih vremena? Ali u njegovo vreme, pre svega, nije ni bilo toliko Grend Slem turnira i tenis je bio potpuno drugaciji...Isto kao i fudbal, kosarka i svi ostali sportovi. Nema najboljeg svih vremena, jedino majstora igre koje smo imali srece da gledamo.

kuka i motika

pre 5 godina

Fedbotova (hercegovaca, Novopazaraca , raznih torcida i ostalih Jumkovih podružnica) se skuplja na b92. Duše prodate za klikove.Prodaja duše zvuči poznato, zar ne?

Nema zvaničnog kriterijuma, niti ko je najbolji ikada (glupa konstrukcija inače) je lična procena.

daničo

pre 5 godina

Nastase je realan. većina govori o tenisu sportu u kojem su merilo titule....
jedno sam siguran , ako su titule merilo Masteri i Grend slemovi a Novak potraje još bar 4 godine sa zdravljem...on će biti najbolji svih vremena !!!
Napred Nole i zdravlje i neka te Bog čuva !!

Komentar

pre 5 godina

Objektivno gledano Federer jeste najbolji teniser svih vremena. Ja kao Djokovic navijac bi rado voleo to da kazem za Novaka ali naprosto nije tako. Moze da bude, stvarno je svasta postigao ali ima jos da dokaze. Cak i ako se stari igraci stave u kontekst svog vremena, naprosto Federer je neverovatno dugo u vrhu tenisa. Postavio je razlicite rekorde i to u eri kad je za protivnike imao Djokovica, Nadala, Marija. Da se ne lazemo ovi drugi mladi teniseri uopste nisu za salu ali je nivo igre toliko visok da ih naprostno ne primecujemo. Stvarno nije u redu da se kao vesti prenose razlicita osporavanja stvarno vrhunskih igraca. Slazem se da ne treba zaboraviti uspehe ljudi koji su i ranije igrali ali naprosto treba biti realan u proceni koje je taj koji stvarno od svog vremena najvise odstupa.

Sale

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.
(SV, 13. decembar 2018 22:42)

To je već 2012.

Konfučije

pre 5 godina

Jedino gde se relevantno može meriti ko je najbolji je atletika. Svi ostali sportovi su podložni analizama i subjektivnom doživljaju sportista.

Mairon Drake

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...


hahahahahh Pit Sampras koji prakticno nije gubio na travi ne bi uzeo set ???? Kada odservira bombu, pa se se zaleti na mrezu....Ko sve komentarise..

cro

pre 5 godina

trofeji su jedino realno mjerilo a ne međusobni omjer, ja sam navijač splitskog Hajduka pa neću reći da je Hajduk veći klub od Zvezde jer ima bolji skor u međusobnim utakmicama a Zvezda ima više osvojenih prvenstava i kupova, tako i tenis, Federer je najveći svih vremena. Mislim da regija odnosno bivša Jugoslavija ali i Balkan nisu imali većeg sportaša od Novaka Đokovića, normalno bi bilo da je taj čovjek ponos cijelom svome rodu ali vidim da nije jer Srbija je još nacionalistička i konfliktna zemlja. Hrvatska je ista takva i Đoković je u pravu kada kaže da nema razlike između Srba i Hrvata samo Srba ima više pa je i budala više. Unatoč tome Srbija je dala najboljeg svjetskog tenisača a Hrvatska najbolju svjetsku tenisku reprezentaciju. Šta to vrijedi kada evo na b92 čitam o mogućem ratu NATO-a i Rusa na Balkanu. Daj Bože da se to ne ponovi ali vidim da to netko opet planira. Ništa se nije naučilo. Ako Đoković i postane najveći svih vremena to neće ništa promjeniti jer čak je i on koji je Superman dozvolio sebi da ga se izmanipulira po pitanju prehrane i da mu karijera krene prema dolje. Drago mi je da se vratio, to što navija za Vatrene bi trebalo nagraditi Nobelovom nagradom za mir i da se vratim na temu i završim: nadam se da će postati najveći tenisač svih vremena ali realno još uvijek nije.

ja

pre 5 godina

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro.

Vračarac

pre 5 godina

@Saul Goodman

Odmah mogu da prepoznam novopečene navijače koji prate tenis od kad su čuli za Novaka. Sampras ne bi uzeo jedan set... ova izjava je bukvalno horor! Sampras je jedan od najdominantnijih igrača, teniski Jordan svoje ere koji je uneo mnogo elemenata u moderni tenis.
On je idol Novaku. Novak se celu karijeru ne njega ugledao i pokušavao da mu se približi po stilu. Verovatno ga je u nekim aspektima i prevazišao, na mreži veoma diskutabilno... ali nemoj da misliš da Sampras nije igrao i duge razmene. Za kraj ću te podsetiti da ga je Novak TEK JESENAS stigao po broju osvojenih Gren Slemova. Naravno da mislim da će ga Novak prevazići, ali nipodaštavati ostale velikane (a ima ih još) tenisa zato što ih nisi gledao nije u redu.

milan

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi

hej

pre 5 godina

@Demos, nauci barem da razlikujes ijekavicu od ekavice. Pitaj Feda humaniarca da ti da cek za kurs gramatike bilo kog jezika koji se govori i pise na ovim prostorima.

bot92 heaven

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demos, 13. decembar 2018 23:28)
Ocigledno fedboovi92 nikada nisu gledali John McEnro-a ili Stefana Edberga ali Federera jesu.
Savet , ne donosite sud u tudje ime, samo u svoje.Ali onda vi ne bi ste ovde palamudili kako je npr Djokovic nezgrapan, hejjj, nezgrapan..ccc Od svih kvaliteta igrackih lik dosao da napise kako je nezgrapan na mrezi.

Direktor kontejnera

pre 5 godina

Dzemperko moze biti samo najbolja balerina svih vremena, a mozda i baletan. To mu je maksimum.
Jel tako dzemperoljupci? Nego sta, nego da je tako!

Choda

pre 5 godina

Federer, Djokovic i Nadal u svojim najboljim danima tzv. prime ne postoji teniser koji bi mogao da ih dobije. Njih trojica su najbolji teniseri ikada i to je to.

Novace, rode, mozemo li?

pre 5 godina

@ "Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih."
(Pijani zlotvor, 13. decembar 2018 19:23)

Bas pijano zboris, pa ne mozes da "prokljuvis" da ima sport gde "ljepota i stil" ocenjuju - umetnicko klizanje, A u tenisu, ipak, odbrana i napad, izgradjen poen… donose rezultat.

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.

Demos

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.

Smeh

pre 5 godina

Čemu ta potreba da se mora neko smatrati najboljim ikada u bilo čemu? Kako uopšte porediti igrače, klubove u raznim dekadama? I to još javno prepucavanje? Ajde da razumem ove što nemaju život ali istaknuti sportisti kada krenu sa takvim glupostima.

SV

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.

kjara

pre 5 godina

@Djordje NS
Pa isto je svojevrsno nelogicno stavljati Djokovica pre Federerera zbog medjusobnog skora,a u vecini meceva igrao Djokovic u najboljim godinama protiv Federera veterana.Ili Djokovica pre Nadala a Novak sve vreme zdrav a Rafa uglavnom rekovalescent.Nikako se tako nesto ne moze ratmatrati kao ozbiljan kriterijum.

ghgh

pre 5 godina

Naravno da nije.
Nole je najbolji.
On ga pobeđuje
kada se sretnu.
A toga je svestan
i Fed pa se plaši
Noleta. I to pokazuje
ko je najbolji. A ne trofeji.
Trofeji se režiraju, i
namestaju.

jovan

pre 5 godina

Ljudi uporno govore kako Federer i ATP glavesine,, strepe'' od Novaka, da ce mu oboriti rekord po GS... Jeste Novak trenutno najvisa pretnja po formi i po ostalim statistikama, ali ne zaboravite da je Nadal samo godinu stariji od Novaka i pritom ima 17 GS. A kad igra na R. G najveci je favorit, dok Federer moze samo da bljesne na momente. Jeste Nadal losijeg zdravlja od Novaka, ali i dalje je opasan i nepredvudiv. Licno se nadam da ce ih Novak prestici obojicu do kraja karijere

IL

pre 5 godina

"Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera."
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Apsurd je ocekivati da covek koji narucuje specijalne podloge na turnirima za sebe, narucuje vecernje termine dok njegovi protivnici moraju da igraju na + 50 stepeni, ima skrojene zrebove sto pokazuje ELO faktor na vecnoj listi gde je on 16. po redu, to je bar ono sto je ocigledno, da apsurd je ocekivati da on ima bilo kakav problem sa samim sobom. On je iznad bilo kakvog ferpleja. To je bar jasno.

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su osvojili trofeja u svojoj konkurenciji.

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su trofeja osvojili u svojoj konkurenciji.

hercegovac

pre 5 godina

@Saul Goodman
Ako su njih trojica najbolji svih vremena onda to mozemo reci i za Mesija,Cavija i Ronalda u fudbalu,kao i Lebrona,Karija i Duranta u kosarci,naravno fudbal i kosarka se prate ceo zivot pa se sadasnjica negira zarad proslosti,za razliku od tenisa gde se sve meri od 2007-me pa se njih trojica proglsavaju najboljima jer druge nisu ni gledali.Takodje stavljanje njih pre Borga i Lejvera koji imaju tek nesto manje slemova od npr.Djokovica sa jedno tri puta manje odigranih samih turnira je nonsens.Da ne govorim o tome sto je danasnja trojka imala srecu da igra u vreme ispodprosecnih drugopozivaca,pored Berdiha,Ferera,Nisikorija,Cilica i ostalih bi i Boba Zivojinovic uzeo pokoji Slem,a znamo da nije mogao dalje od jednog polufinala,sem Mareja,Vavrinke jednom godisnje kad se uozbilji i Delpa jednom u 5 godina kad je zdrav,konkurencija trojke je zaista kriminalna.I ta prica da im Sampras ne bi uzeo set,taj isti Sampras je prototip modernog tenisera,gotovo kompletnog u svim segmentima,nesto poput Ronalda u fudbalu,pravog naravno,jedino nije bio dobar sljakas.Jednostavno,ne postoji pravi kriterijum za objektivno odredjivanje ko je GOAT.A za mene Djokovic ni u ludilu ne moze u konkurenciju jer je od svih boljih tenisera svoje ere najlosiji u kategoriji koja bi nama jedino trebalo biti vazna-reprezentacija,ukljucujuci i Delpotra i Cilica koji zajedno imaju 7 puta manje osvojenih Slemova od Djokovica,sto je neverovatna stvar.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Ne treba da mu broje poraze nakon 30. godine, da vidis kako se menja odnos. Do tada, Djokovic je samo mogao da sanja o pobedi.a Nadal o pobedi van sljake.

ironican komentar

pre 5 godina

Ne mogu se porediti sportisti iz razlicitih era. Ne mogu. Ne znamo kakav bi bio Federer da se rodio onomad i igrao sa Lejverom niti obratno. Mozemo gledati poluobjektivno ko je kako uticao na sport, dominacija u odnosu na protivnike, ko su ti protivnici bili itd.
Za mene su Federer i Borg najveci zatim Nadal, Djokovic i Sampras. Za sad.
I sam Ilija je bio sjajan teniser. Zamislite igraca poput Gulbisa/Santoroa da se toliko sprda i da je neozbiljan e sad zamislite da je takav visestruki osvajac nekoliko grand slemova.

Djordje NS

pre 5 godina

pa I davidenko ima boljI medjusobni od nadala ili Rodik od djoleta pa nisu boljI igraci.
(sale, 13. decembar 2018 19:11)

Nemoj da se praviš blesav i iznosiš ovde kojekakve nebuloze. Da su Davidenko ili Rodik imali bolji skor posle više od 50 međusobnih duela pa da to kažeš a ne posle jedan ili dva. Koji su se mogli desiti u nečijem zenitu karijere a da je drugi igrač još neiskusan ili povređen.
Po tvojoj logici je onda Millman bolji od Federera. Bravo stručnjače.

Pismen

pre 5 godina

Sta zna polu amater Nastase.Roger Federer G.O.A.T.
(King Roger, 13. decembar 2018 18:47)

Poluamater se pise spojeno, bolje gramatiku klinjo da vezbas nego sto si 24/7 uz teniske vesti.

Kale

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.

ja

pre 5 godina

Djokovic, Federer i Nadal najbolji svih svremena. A vi ih poredjajte kako vam je drago.
(dragutin kenigsmark, 13. decembar 2018 18:52)

A Marej?

Cune

pre 5 godina

U pravu je Nastase. Federer je veoma jak kandidat da bude najbolji svih vremena. Ostaje mu da osvoji olimpijsku zlatnu koja mu nedostaje i to onda više niko neće moći da ospori. Za sada, tom cilju je najbliži Nadal, ali ni on još nije sve poosvajao.

panda&pingvin

pre 5 godina

Ne moze biti najbolji svih vremena ako ima negativan skor sa dva najveca rivala u karijeri. Pogotovu sa Nadalom koji ga je tukao i vise, a Djokovic u finalima maltene redovno. To sto je uzimao najvise GS-ova kada je za najjacu konkurenciju imao Bagdatisa, Rodika, Hjuita i ekipu, to ne znaci da je najbolji. Pogledajte Novaka koji je najvise GS-ova osvojio protiv najjace konkurencije...Ne mogu da kazem i da je Novak najbolji, ali ako nastavi ovako onda ce biti bez dileme. Mislim da ce Federerov rekord pasti sigurno, ako ne od Novaka onda od Nadala. Sportski pozdrav

kaokakao

pre 5 godina

Mislim da Je Bjorn Borg taj s kim bi se mogao Rodzer uporedjivati. Sa 26 godina se povukao i tada je imao 11 gren slem titula. Australian Open je igrao samo jednom, koji se tada igrao na travi, tako da bi i tu imao bar jos koju titulu jer je na Wibldonu bio dominantan tih godina.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih.

laki

pre 5 godina

Upravu je Nastas, nisu igrali u istim erama, Leiver je igrao u doba kada je tenis i sport uopste bio na mnogo nizem nivou kao sad, i da igra sad bio bi negne oko 30 mesta na listi. Sampras je igrao u malo jačem periodu, al bi bio u prvih 10, nikako prvi.

whothefuck

pre 5 godina

Ali gde nadje Samprasa da pomene, pa čovek je samo od udaraca na vrhunskom nivou imao servis, volej i forhend iz trka, svi ostali udarci prosek ili ispod proseka!!!

Zox

pre 5 godina

Da bi bio najbolji svih vremena morao bi barem da budes bolji od svih iz svoje ere. Lepa je cifra 20gs. Ali ako je samo to merilo ,onda nek se igra 4 puta godisnje tenis

spodoba1

pre 5 godina

Ma kakav set, pitanje je i gem...
Ipak su Zverev, Soderling, Cilic i ostali zvijeri pa su ih dobijali ali Sampras ne bi mogao ni set...vazno da se pljuje

Saul Goodman

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Saul Goodman

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Zox

pre 5 godina

Da bi bio najbolji svih vremena morao bi barem da budes bolji od svih iz svoje ere. Lepa je cifra 20gs. Ali ako je samo to merilo ,onda nek se igra 4 puta godisnje tenis

Pismen

pre 5 godina

Sta zna polu amater Nastase.Roger Federer G.O.A.T.
(King Roger, 13. decembar 2018 18:47)

Poluamater se pise spojeno, bolje gramatiku klinjo da vezbas nego sto si 24/7 uz teniske vesti.

panda&pingvin

pre 5 godina

Ne moze biti najbolji svih vremena ako ima negativan skor sa dva najveca rivala u karijeri. Pogotovu sa Nadalom koji ga je tukao i vise, a Djokovic u finalima maltene redovno. To sto je uzimao najvise GS-ova kada je za najjacu konkurenciju imao Bagdatisa, Rodika, Hjuita i ekipu, to ne znaci da je najbolji. Pogledajte Novaka koji je najvise GS-ova osvojio protiv najjace konkurencije...Ne mogu da kazem i da je Novak najbolji, ali ako nastavi ovako onda ce biti bez dileme. Mislim da ce Federerov rekord pasti sigurno, ako ne od Novaka onda od Nadala. Sportski pozdrav

Kale

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.

IL

pre 5 godina

"Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera."
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Apsurd je ocekivati da covek koji narucuje specijalne podloge na turnirima za sebe, narucuje vecernje termine dok njegovi protivnici moraju da igraju na + 50 stepeni, ima skrojene zrebove sto pokazuje ELO faktor na vecnoj listi gde je on 16. po redu, to je bar ono sto je ocigledno, da apsurd je ocekivati da on ima bilo kakav problem sa samim sobom. On je iznad bilo kakvog ferpleja. To je bar jasno.

kaokakao

pre 5 godina

Mislim da Je Bjorn Borg taj s kim bi se mogao Rodzer uporedjivati. Sa 26 godina se povukao i tada je imao 11 gren slem titula. Australian Open je igrao samo jednom, koji se tada igrao na travi, tako da bi i tu imao bar jos koju titulu jer je na Wibldonu bio dominantan tih godina.

Djordje NS

pre 5 godina

pa I davidenko ima boljI medjusobni od nadala ili Rodik od djoleta pa nisu boljI igraci.
(sale, 13. decembar 2018 19:11)

Nemoj da se praviš blesav i iznosiš ovde kojekakve nebuloze. Da su Davidenko ili Rodik imali bolji skor posle više od 50 međusobnih duela pa da to kažeš a ne posle jedan ili dva. Koji su se mogli desiti u nečijem zenitu karijere a da je drugi igrač još neiskusan ili povređen.
Po tvojoj logici je onda Millman bolji od Federera. Bravo stručnjače.

jovan

pre 5 godina

Ljudi uporno govore kako Federer i ATP glavesine,, strepe'' od Novaka, da ce mu oboriti rekord po GS... Jeste Novak trenutno najvisa pretnja po formi i po ostalim statistikama, ali ne zaboravite da je Nadal samo godinu stariji od Novaka i pritom ima 17 GS. A kad igra na R. G najveci je favorit, dok Federer moze samo da bljesne na momente. Jeste Nadal losijeg zdravlja od Novaka, ali i dalje je opasan i nepredvudiv. Licno se nadam da ce ih Novak prestici obojicu do kraja karijere

Choda

pre 5 godina

Federer, Djokovic i Nadal u svojim najboljim danima tzv. prime ne postoji teniser koji bi mogao da ih dobije. Njih trojica su najbolji teniseri ikada i to je to.

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su trofeja osvojili u svojoj konkurenciji.

SV

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.

Demos

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.

spodoba1

pre 5 godina

Ma kakav set, pitanje je i gem...
Ipak su Zverev, Soderling, Cilic i ostali zvijeri pa su ih dobijali ali Sampras ne bi mogao ni set...vazno da se pljuje

ghgh

pre 5 godina

Naravno da nije.
Nole je najbolji.
On ga pobeđuje
kada se sretnu.
A toga je svestan
i Fed pa se plaši
Noleta. I to pokazuje
ko je najbolji. A ne trofeji.
Trofeji se režiraju, i
namestaju.

Smeh

pre 5 godina

Čemu ta potreba da se mora neko smatrati najboljim ikada u bilo čemu? Kako uopšte porediti igrače, klubove u raznim dekadama? I to još javno prepucavanje? Ajde da razumem ove što nemaju život ali istaknuti sportisti kada krenu sa takvim glupostima.

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su osvojili trofeja u svojoj konkurenciji.

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih.

whothefuck

pre 5 godina

Ali gde nadje Samprasa da pomene, pa čovek je samo od udaraca na vrhunskom nivou imao servis, volej i forhend iz trka, svi ostali udarci prosek ili ispod proseka!!!

ironican komentar

pre 5 godina

Ne mogu se porediti sportisti iz razlicitih era. Ne mogu. Ne znamo kakav bi bio Federer da se rodio onomad i igrao sa Lejverom niti obratno. Mozemo gledati poluobjektivno ko je kako uticao na sport, dominacija u odnosu na protivnike, ko su ti protivnici bili itd.
Za mene su Federer i Borg najveci zatim Nadal, Djokovic i Sampras. Za sad.
I sam Ilija je bio sjajan teniser. Zamislite igraca poput Gulbisa/Santoroa da se toliko sprda i da je neozbiljan e sad zamislite da je takav visestruki osvajac nekoliko grand slemova.

Novace, rode, mozemo li?

pre 5 godina

@ "Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih."
(Pijani zlotvor, 13. decembar 2018 19:23)

Bas pijano zboris, pa ne mozes da "prokljuvis" da ima sport gde "ljepota i stil" ocenjuju - umetnicko klizanje, A u tenisu, ipak, odbrana i napad, izgradjen poen… donose rezultat.

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.

kjara

pre 5 godina

@Djordje NS
Pa isto je svojevrsno nelogicno stavljati Djokovica pre Federerera zbog medjusobnog skora,a u vecini meceva igrao Djokovic u najboljim godinama protiv Federera veterana.Ili Djokovica pre Nadala a Novak sve vreme zdrav a Rafa uglavnom rekovalescent.Nikako se tako nesto ne moze ratmatrati kao ozbiljan kriterijum.

Cune

pre 5 godina

U pravu je Nastase. Federer je veoma jak kandidat da bude najbolji svih vremena. Ostaje mu da osvoji olimpijsku zlatnu koja mu nedostaje i to onda više niko neće moći da ospori. Za sada, tom cilju je najbliži Nadal, ali ni on još nije sve poosvajao.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Ne treba da mu broje poraze nakon 30. godine, da vidis kako se menja odnos. Do tada, Djokovic je samo mogao da sanja o pobedi.a Nadal o pobedi van sljake.

hercegovac

pre 5 godina

@Saul Goodman
Ako su njih trojica najbolji svih vremena onda to mozemo reci i za Mesija,Cavija i Ronalda u fudbalu,kao i Lebrona,Karija i Duranta u kosarci,naravno fudbal i kosarka se prate ceo zivot pa se sadasnjica negira zarad proslosti,za razliku od tenisa gde se sve meri od 2007-me pa se njih trojica proglsavaju najboljima jer druge nisu ni gledali.Takodje stavljanje njih pre Borga i Lejvera koji imaju tek nesto manje slemova od npr.Djokovica sa jedno tri puta manje odigranih samih turnira je nonsens.Da ne govorim o tome sto je danasnja trojka imala srecu da igra u vreme ispodprosecnih drugopozivaca,pored Berdiha,Ferera,Nisikorija,Cilica i ostalih bi i Boba Zivojinovic uzeo pokoji Slem,a znamo da nije mogao dalje od jednog polufinala,sem Mareja,Vavrinke jednom godisnje kad se uozbilji i Delpa jednom u 5 godina kad je zdrav,konkurencija trojke je zaista kriminalna.I ta prica da im Sampras ne bi uzeo set,taj isti Sampras je prototip modernog tenisera,gotovo kompletnog u svim segmentima,nesto poput Ronalda u fudbalu,pravog naravno,jedino nije bio dobar sljakas.Jednostavno,ne postoji pravi kriterijum za objektivno odredjivanje ko je GOAT.A za mene Djokovic ni u ludilu ne moze u konkurenciju jer je od svih boljih tenisera svoje ere najlosiji u kategoriji koja bi nama jedino trebalo biti vazna-reprezentacija,ukljucujuci i Delpotra i Cilica koji zajedno imaju 7 puta manje osvojenih Slemova od Djokovica,sto je neverovatna stvar.

laki

pre 5 godina

Upravu je Nastas, nisu igrali u istim erama, Leiver je igrao u doba kada je tenis i sport uopste bio na mnogo nizem nivou kao sad, i da igra sad bio bi negne oko 30 mesta na listi. Sampras je igrao u malo jačem periodu, al bi bio u prvih 10, nikako prvi.

rba

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!
(Teodosije, 14. decembar 2018 10:29)

Druze...Sampras i drveni reketi?! Nemoguc si...

StudenatJoe

pre 5 godina

Federer dugo nije imao pravog protivnika, sve dok se nije pojavio Nadal, a zatim i Djokovic. Od dolaska ove dvojice, koliko je dugo Federer bio prvi na ATP listi? Slicno je i sa Samprasom. On je blistao u eri kada su Agasi i Beker bili na zalasku karijere, a nije bilo novih super zvezda. Bio je tu Ivanisevic, koji je znao da zablista, ali nista vise od toga. Iako nikako ne potcenjujem Samprasa, uvek sam uzivao gledajuci ga. Mnogo je faktora koji uticu na to ko je najbolji, a zbog igranja u razlicitim erama, to je jednostavno nemoguce reci. Mozda je Borg bio najbolji svih vremena? Ali u njegovo vreme, pre svega, nije ni bilo toliko Grend Slem turnira i tenis je bio potpuno drugaciji...Isto kao i fudbal, kosarka i svi ostali sportovi. Nema najboljeg svih vremena, jedino majstora igre koje smo imali srece da gledamo.

Komentar

pre 5 godina

Objektivno gledano Federer jeste najbolji teniser svih vremena. Ja kao Djokovic navijac bi rado voleo to da kazem za Novaka ali naprosto nije tako. Moze da bude, stvarno je svasta postigao ali ima jos da dokaze. Cak i ako se stari igraci stave u kontekst svog vremena, naprosto Federer je neverovatno dugo u vrhu tenisa. Postavio je razlicite rekorde i to u eri kad je za protivnike imao Djokovica, Nadala, Marija. Da se ne lazemo ovi drugi mladi teniseri uopste nisu za salu ali je nivo igre toliko visok da ih naprostno ne primecujemo. Stvarno nije u redu da se kao vesti prenose razlicita osporavanja stvarno vrhunskih igraca. Slazem se da ne treba zaboraviti uspehe ljudi koji su i ranije igrali ali naprosto treba biti realan u proceni koje je taj koji stvarno od svog vremena najvise odstupa.

ja

pre 5 godina

Djokovic, Federer i Nadal najbolji svih svremena. A vi ih poredjajte kako vam je drago.
(dragutin kenigsmark, 13. decembar 2018 18:52)

A Marej?

Mairon Drake

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...


hahahahahh Pit Sampras koji prakticno nije gubio na travi ne bi uzeo set ???? Kada odservira bombu, pa se se zaleti na mrezu....Ko sve komentarise..

daničo

pre 5 godina

Nastase je realan. većina govori o tenisu sportu u kojem su merilo titule....
jedno sam siguran , ako su titule merilo Masteri i Grend slemovi a Novak potraje još bar 4 godine sa zdravljem...on će biti najbolji svih vremena !!!
Napred Nole i zdravlje i neka te Bog čuva !!

Fox Mulder

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi
(milan, 14. decembar 2018 01:18)

Finale Australian Open-a 2017 (dakle prošle godine) Federer dobija Nadala 3:2 u setovima. Ali Nadal verovatno nije bio u vrhunskoj formi, je l'? Ne znam samo kako se našao u finalu.

Uh

pre 5 godina

Vracarac
Sampras je igrao ofanzivan tenis, a Novak igra defanzivan i po stilu igre je slicniji Agasiju. Ne kazem da mu Sampras nije idol, ali imaju skroz razlicit stil igre.

Pa....

pre 5 godina

StudenaJoe
Evo odmah cu ti odgovoriti, mada to imas na internetu i podrazumeva se da pogledas, pre nego sto ostavis komentar. Federer je pre nego sto je Rafa postao 2, posle RG 2005. bio 1 godinu prvi i osvojio 4 GS. Novak je 2006. usao u 20 najboljih i posle toga je bio 3 na listi, sve do 2011. Rafa je od 2005. bio drugi, sve do 2008. i W kada je pobedio i postao 1 teniser. A Federer i Rafa, kada su GS finala u pitanju, nisu igrali 2008. AO, jedan protiv drugog, ili bar jedan od njih dvojice. Sve ovo imas na netu, njihove biografije, treba samo da se procita, znam da je to tesko, ali ipak... Imas podatke o rekordima, sta je ko osvojio, koliko je dugo bio prvi, protiv koga je ko igrao, kad je ko bio povredjen, sve, apsolutno sto te zanima.

Vračarac

pre 5 godina

@Saul Goodman

Odmah mogu da prepoznam novopečene navijače koji prate tenis od kad su čuli za Novaka. Sampras ne bi uzeo jedan set... ova izjava je bukvalno horor! Sampras je jedan od najdominantnijih igrača, teniski Jordan svoje ere koji je uneo mnogo elemenata u moderni tenis.
On je idol Novaku. Novak se celu karijeru ne njega ugledao i pokušavao da mu se približi po stilu. Verovatno ga je u nekim aspektima i prevazišao, na mreži veoma diskutabilno... ali nemoj da misliš da Sampras nije igrao i duge razmene. Za kraj ću te podsetiti da ga je Novak TEK JESENAS stigao po broju osvojenih Gren Slemova. Naravno da mislim da će ga Novak prevazići, ali nipodaštavati ostale velikane (a ima ih još) tenisa zato što ih nisi gledao nije u redu.

kuka i motika

pre 5 godina

Fedbotova (hercegovaca, Novopazaraca , raznih torcida i ostalih Jumkovih podružnica) se skuplja na b92. Duše prodate za klikove.Prodaja duše zvuči poznato, zar ne?

Nema zvaničnog kriterijuma, niti ko je najbolji ikada (glupa konstrukcija inače) je lična procena.

bot92 heaven

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demos, 13. decembar 2018 23:28)
Ocigledno fedboovi92 nikada nisu gledali John McEnro-a ili Stefana Edberga ali Federera jesu.
Savet , ne donosite sud u tudje ime, samo u svoje.Ali onda vi ne bi ste ovde palamudili kako je npr Djokovic nezgrapan, hejjj, nezgrapan..ccc Od svih kvaliteta igrackih lik dosao da napise kako je nezgrapan na mrezi.

cro

pre 5 godina

trofeji su jedino realno mjerilo a ne međusobni omjer, ja sam navijač splitskog Hajduka pa neću reći da je Hajduk veći klub od Zvezde jer ima bolji skor u međusobnim utakmicama a Zvezda ima više osvojenih prvenstava i kupova, tako i tenis, Federer je najveći svih vremena. Mislim da regija odnosno bivša Jugoslavija ali i Balkan nisu imali većeg sportaša od Novaka Đokovića, normalno bi bilo da je taj čovjek ponos cijelom svome rodu ali vidim da nije jer Srbija je još nacionalistička i konfliktna zemlja. Hrvatska je ista takva i Đoković je u pravu kada kaže da nema razlike između Srba i Hrvata samo Srba ima više pa je i budala više. Unatoč tome Srbija je dala najboljeg svjetskog tenisača a Hrvatska najbolju svjetsku tenisku reprezentaciju. Šta to vrijedi kada evo na b92 čitam o mogućem ratu NATO-a i Rusa na Balkanu. Daj Bože da se to ne ponovi ali vidim da to netko opet planira. Ništa se nije naučilo. Ako Đoković i postane najveći svih vremena to neće ništa promjeniti jer čak je i on koji je Superman dozvolio sebi da ga se izmanipulira po pitanju prehrane i da mu karijera krene prema dolje. Drago mi je da se vratio, to što navija za Vatrene bi trebalo nagraditi Nobelovom nagradom za mir i da se vratim na temu i završim: nadam se da će postati najveći tenisač svih vremena ali realno još uvijek nije.

Konfučije

pre 5 godina

Jedino gde se relevantno može meriti ko je najbolji je atletika. Svi ostali sportovi su podložni analizama i subjektivnom doživljaju sportista.

slabo kapiraš ili ti je spin još slabiji

pre 5 godina

Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!
(mrgud, 14. decembar 2018 11:44)
# Link
Trolovanje za novac je prodaja duše, nema veze u čije se ime troluje

Direktor kontejnera

pre 5 godina

Dzemperko moze biti samo najbolja balerina svih vremena, a mozda i baletan. To mu je maksimum.
Jel tako dzemperoljupci? Nego sta, nego da je tako!

mrgud

pre 5 godina

kuka i motika@
Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!

Ne mrzi, vec menjaj literaturu

pre 5 godina

@ "PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro."
(ja, 14. decembar 2018 06:17)

Ne treba nista da ponavljam. Ja STVARNO zivim lepo. Ne ubedjujem sebe da pripadam nebeskom narodu i da sam kao takav predodredjen da sve znam i da sam najbolji. Ne trujem se time na tzv. drustvenim mrezama. To me uopste ne zanima.

Novak jeste najbolji (valjda ce "preskociti" sve svoje rivale) i ne mislim da time ja licno bilo sta dobijam (ili gubim). Tenis (a i mnogo drugih sportoiva) volim i uzivam u SPORTSKOM nadmetanju Novaka sa svim svojim protivnicama. ON ne mrzi, kao vi, ni Rafu, ni RF, ni Endija, ni...

A ti, @ja, uzmi da citas - ako si pismen - nesto drugo, a ne "Alo", Informer", Studio B... Truju te.

milan

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi

hej

pre 5 godina

@Demos, nauci barem da razlikujes ijekavicu od ekavice. Pitaj Feda humaniarca da ti da cek za kurs gramatike bilo kog jezika koji se govori i pise na ovim prostorima.

Teodosije

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!

alcale

pre 5 godina

@ Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave
(Vi ste komedija, 14. decembar 2018 10:11)

Kako to mislis preziveti takav u tom mestu? Ti znas ko su osnivaci torcide i Hajduka?

Mirko

pre 5 godina

Iskreno, vrlo slično i ja razmišljam, ne samo o tenisu nego uopšte o sportu.
Uvek ćemo upoređivati po nekim parametrima i to je u redu, ali parametar epohe će uvek biti van domašaja konačne presude po pitanju najboljeg ikada, nebitno u kom sportu.

ja

pre 5 godina

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro.

Sale

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.
(SV, 13. decembar 2018 22:42)

To je već 2012.

Vi ste komedija

pre 5 godina

Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave

Pijani zlotvor

pre 5 godina

Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih.

Saul Goodman

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

kjara

pre 5 godina

@Djordje NS
Pa isto je svojevrsno nelogicno stavljati Djokovica pre Federerera zbog medjusobnog skora,a u vecini meceva igrao Djokovic u najboljim godinama protiv Federera veterana.Ili Djokovica pre Nadala a Novak sve vreme zdrav a Rafa uglavnom rekovalescent.Nikako se tako nesto ne moze ratmatrati kao ozbiljan kriterijum.

hercegovac

pre 5 godina

@Saul Goodman
Ako su njih trojica najbolji svih vremena onda to mozemo reci i za Mesija,Cavija i Ronalda u fudbalu,kao i Lebrona,Karija i Duranta u kosarci,naravno fudbal i kosarka se prate ceo zivot pa se sadasnjica negira zarad proslosti,za razliku od tenisa gde se sve meri od 2007-me pa se njih trojica proglsavaju najboljima jer druge nisu ni gledali.Takodje stavljanje njih pre Borga i Lejvera koji imaju tek nesto manje slemova od npr.Djokovica sa jedno tri puta manje odigranih samih turnira je nonsens.Da ne govorim o tome sto je danasnja trojka imala srecu da igra u vreme ispodprosecnih drugopozivaca,pored Berdiha,Ferera,Nisikorija,Cilica i ostalih bi i Boba Zivojinovic uzeo pokoji Slem,a znamo da nije mogao dalje od jednog polufinala,sem Mareja,Vavrinke jednom godisnje kad se uozbilji i Delpa jednom u 5 godina kad je zdrav,konkurencija trojke je zaista kriminalna.I ta prica da im Sampras ne bi uzeo set,taj isti Sampras je prototip modernog tenisera,gotovo kompletnog u svim segmentima,nesto poput Ronalda u fudbalu,pravog naravno,jedino nije bio dobar sljakas.Jednostavno,ne postoji pravi kriterijum za objektivno odredjivanje ko je GOAT.A za mene Djokovic ni u ludilu ne moze u konkurenciju jer je od svih boljih tenisera svoje ere najlosiji u kategoriji koja bi nama jedino trebalo biti vazna-reprezentacija,ukljucujuci i Delpotra i Cilica koji zajedno imaju 7 puta manje osvojenih Slemova od Djokovica,sto je neverovatna stvar.

ja

pre 5 godina

Djokovic, Federer i Nadal najbolji svih svremena. A vi ih poredjajte kako vam je drago.
(dragutin kenigsmark, 13. decembar 2018 18:52)

A Marej?

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Ne treba da mu broje poraze nakon 30. godine, da vidis kako se menja odnos. Do tada, Djokovic je samo mogao da sanja o pobedi.a Nadal o pobedi van sljake.

ghgh

pre 5 godina

Naravno da nije.
Nole je najbolji.
On ga pobeđuje
kada se sretnu.
A toga je svestan
i Fed pa se plaši
Noleta. I to pokazuje
ko je najbolji. A ne trofeji.
Trofeji se režiraju, i
namestaju.

Cune

pre 5 godina

U pravu je Nastase. Federer je veoma jak kandidat da bude najbolji svih vremena. Ostaje mu da osvoji olimpijsku zlatnu koja mu nedostaje i to onda više niko neće moći da ospori. Za sada, tom cilju je najbliži Nadal, ali ni on još nije sve poosvajao.

Kale

pre 5 godina

Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera.

Zox

pre 5 godina

Da bi bio najbolji svih vremena morao bi barem da budes bolji od svih iz svoje ere. Lepa je cifra 20gs. Ali ako je samo to merilo ,onda nek se igra 4 puta godisnje tenis

panda&pingvin

pre 5 godina

Ne moze biti najbolji svih vremena ako ima negativan skor sa dva najveca rivala u karijeri. Pogotovu sa Nadalom koji ga je tukao i vise, a Djokovic u finalima maltene redovno. To sto je uzimao najvise GS-ova kada je za najjacu konkurenciju imao Bagdatisa, Rodika, Hjuita i ekipu, to ne znaci da je najbolji. Pogledajte Novaka koji je najvise GS-ova osvojio protiv najjace konkurencije...Ne mogu da kazem i da je Novak najbolji, ali ako nastavi ovako onda ce biti bez dileme. Mislim da ce Federerov rekord pasti sigurno, ako ne od Novaka onda od Nadala. Sportski pozdrav

Demos

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.

IL

pre 5 godina

"Ja bih imao veliki problem sa samim sobom, npr kad legnem da spavam i razmislim da me proglasavaju najboljim ikada a ja imam negativan skor sa dvojicom najvecih rivala, zeznuta stvar a pogotovo za navijace Federera."
(Kale, 13. decembar 2018 19:04)

Apsurd je ocekivati da covek koji narucuje specijalne podloge na turnirima za sebe, narucuje vecernje termine dok njegovi protivnici moraju da igraju na + 50 stepeni, ima skrojene zrebove sto pokazuje ELO faktor na vecnoj listi gde je on 16. po redu, to je bar ono sto je ocigledno, da apsurd je ocekivati da on ima bilo kakav problem sa samim sobom. On je iznad bilo kakvog ferpleja. To je bar jasno.

laki

pre 5 godina

Upravu je Nastas, nisu igrali u istim erama, Leiver je igrao u doba kada je tenis i sport uopste bio na mnogo nizem nivou kao sad, i da igra sad bio bi negne oko 30 mesta na listi. Sampras je igrao u malo jačem periodu, al bi bio u prvih 10, nikako prvi.

Pismen

pre 5 godina

Sta zna polu amater Nastase.Roger Federer G.O.A.T.
(King Roger, 13. decembar 2018 18:47)

Poluamater se pise spojeno, bolje gramatiku klinjo da vezbas nego sto si 24/7 uz teniske vesti.

SV

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.

whothefuck

pre 5 godina

Ali gde nadje Samprasa da pomene, pa čovek je samo od udaraca na vrhunskom nivou imao servis, volej i forhend iz trka, svi ostali udarci prosek ili ispod proseka!!!

Novace, rode, mozemo li?

pre 5 godina

@ "Najbolji su fedex i sampras. Esencija tenisa. Nadal i djole su nabijaci i defanzivci, brojke mogu bit kakve hoces, ljepota, stil i nacin igre je ono sto razdvaja najvece od velikih."
(Pijani zlotvor, 13. decembar 2018 19:23)

Bas pijano zboris, pa ne mozes da "prokljuvis" da ima sport gde "ljepota i stil" ocenjuju - umetnicko klizanje, A u tenisu, ipak, odbrana i napad, izgradjen poen… donose rezultat.

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.

Djordje NS

pre 5 godina

pa I davidenko ima boljI medjusobni od nadala ili Rodik od djoleta pa nisu boljI igraci.
(sale, 13. decembar 2018 19:11)

Nemoj da se praviš blesav i iznosiš ovde kojekakve nebuloze. Da su Davidenko ili Rodik imali bolji skor posle više od 50 međusobnih duela pa da to kažeš a ne posle jedan ili dva. Koji su se mogli desiti u nečijem zenitu karijere a da je drugi igrač još neiskusan ili povređen.
Po tvojoj logici je onda Millman bolji od Federera. Bravo stručnjače.

Teodosije

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!

kaokakao

pre 5 godina

Mislim da Je Bjorn Borg taj s kim bi se mogao Rodzer uporedjivati. Sa 26 godina se povukao i tada je imao 11 gren slem titula. Australian Open je igrao samo jednom, koji se tada igrao na travi, tako da bi i tu imao bar jos koju titulu jer je na Wibldonu bio dominantan tih godina.

ironican komentar

pre 5 godina

Ne mogu se porediti sportisti iz razlicitih era. Ne mogu. Ne znamo kakav bi bio Federer da se rodio onomad i igrao sa Lejverom niti obratno. Mozemo gledati poluobjektivno ko je kako uticao na sport, dominacija u odnosu na protivnike, ko su ti protivnici bili itd.
Za mene su Federer i Borg najveci zatim Nadal, Djokovic i Sampras. Za sad.
I sam Ilija je bio sjajan teniser. Zamislite igraca poput Gulbisa/Santoroa da se toliko sprda i da je neozbiljan e sad zamislite da je takav visestruki osvajac nekoliko grand slemova.

spodoba1

pre 5 godina

Ma kakav set, pitanje je i gem...
Ipak su Zverev, Soderling, Cilic i ostali zvijeri pa su ih dobijali ali Sampras ne bi mogao ni set...vazno da se pljuje

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su trofeja osvojili u svojoj konkurenciji.

jovan

pre 5 godina

Ljudi uporno govore kako Federer i ATP glavesine,, strepe'' od Novaka, da ce mu oboriti rekord po GS... Jeste Novak trenutno najvisa pretnja po formi i po ostalim statistikama, ali ne zaboravite da je Nadal samo godinu stariji od Novaka i pritom ima 17 GS. A kad igra na R. G najveci je favorit, dok Federer moze samo da bljesne na momente. Jeste Nadal losijeg zdravlja od Novaka, ali i dalje je opasan i nepredvudiv. Licno se nadam da ce ih Novak prestici obojicu do kraja karijere

Komentar

pre 5 godina

Objektivno gledano Federer jeste najbolji teniser svih vremena. Ja kao Djokovic navijac bi rado voleo to da kazem za Novaka ali naprosto nije tako. Moze da bude, stvarno je svasta postigao ali ima jos da dokaze. Cak i ako se stari igraci stave u kontekst svog vremena, naprosto Federer je neverovatno dugo u vrhu tenisa. Postavio je razlicite rekorde i to u eri kad je za protivnike imao Djokovica, Nadala, Marija. Da se ne lazemo ovi drugi mladi teniseri uopste nisu za salu ali je nivo igre toliko visok da ih naprostno ne primecujemo. Stvarno nije u redu da se kao vesti prenose razlicita osporavanja stvarno vrhunskih igraca. Slazem se da ne treba zaboraviti uspehe ljudi koji su i ranije igrali ali naprosto treba biti realan u proceni koje je taj koji stvarno od svog vremena najvise odstupa.

Choda

pre 5 godina

Federer, Djokovic i Nadal u svojim najboljim danima tzv. prime ne postoji teniser koji bi mogao da ih dobije. Njih trojica su najbolji teniseri ikada i to je to.

StudenatJoe

pre 5 godina

Federer dugo nije imao pravog protivnika, sve dok se nije pojavio Nadal, a zatim i Djokovic. Od dolaska ove dvojice, koliko je dugo Federer bio prvi na ATP listi? Slicno je i sa Samprasom. On je blistao u eri kada su Agasi i Beker bili na zalasku karijere, a nije bilo novih super zvezda. Bio je tu Ivanisevic, koji je znao da zablista, ali nista vise od toga. Iako nikako ne potcenjujem Samprasa, uvek sam uzivao gledajuci ga. Mnogo je faktora koji uticu na to ko je najbolji, a zbog igranja u razlicitim erama, to je jednostavno nemoguce reci. Mozda je Borg bio najbolji svih vremena? Ali u njegovo vreme, pre svega, nije ni bilo toliko Grend Slem turnira i tenis je bio potpuno drugaciji...Isto kao i fudbal, kosarka i svi ostali sportovi. Nema najboljeg svih vremena, jedino majstora igre koje smo imali srece da gledamo.

cro

pre 5 godina

trofeji su jedino realno mjerilo a ne međusobni omjer, ja sam navijač splitskog Hajduka pa neću reći da je Hajduk veći klub od Zvezde jer ima bolji skor u međusobnim utakmicama a Zvezda ima više osvojenih prvenstava i kupova, tako i tenis, Federer je najveći svih vremena. Mislim da regija odnosno bivša Jugoslavija ali i Balkan nisu imali većeg sportaša od Novaka Đokovića, normalno bi bilo da je taj čovjek ponos cijelom svome rodu ali vidim da nije jer Srbija je još nacionalistička i konfliktna zemlja. Hrvatska je ista takva i Đoković je u pravu kada kaže da nema razlike između Srba i Hrvata samo Srba ima više pa je i budala više. Unatoč tome Srbija je dala najboljeg svjetskog tenisača a Hrvatska najbolju svjetsku tenisku reprezentaciju. Šta to vrijedi kada evo na b92 čitam o mogućem ratu NATO-a i Rusa na Balkanu. Daj Bože da se to ne ponovi ali vidim da to netko opet planira. Ništa se nije naučilo. Ako Đoković i postane najveći svih vremena to neće ništa promjeniti jer čak je i on koji je Superman dozvolio sebi da ga se izmanipulira po pitanju prehrane i da mu karijera krene prema dolje. Drago mi je da se vratio, to što navija za Vatrene bi trebalo nagraditi Nobelovom nagradom za mir i da se vratim na temu i završim: nadam se da će postati najveći tenisač svih vremena ali realno još uvijek nije.

Jovan

pre 5 godina

@(Saul Goodman, 13. decembar 2018 18:41)
Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...

Ipak ce biti da si ti taj koji lupa gluposti i koji uopste ne razume ovu temu. Najbolji svih vremena se ne ocenjuje po tome s' kakvim reketima je ko igrao u svojoj eri i kakve fizicke performanse je imao, vec po proceni kvaliteta igraca u odnosu na to sta je osvojio u svojoj konkurenciji. Bez obzira u kojoj eri igras, ti igras protiv svih ostalih iz celog sveta, i ako si postigao nesto znacajno onda to svakako nesto znaci i nije za potcenjivanje. Zapitaj se kako bi Lejver od 20 i nesto godina igrao u sadasnjoj eri ili kako bi se Djokovic snasao u njegovoj - sa drvenim reketima kojima ne mozes nikako da vracas do besvesti i ides na neku preciznost kad ti neko izadje na mrezu kao danas, nego moras da ti budes taj koji napada i skracuje poene. Svaka era je dala neke specificne stilove tenisa koji se medjusobno dosta razlikuju, i zbog toga se SVI veliki igraci moraju postovati i uporedjivati ne po tome koji bolje izgleda na youtubu kada igra vec, po tome koliko su imali raznovrsnu igru, koliko su bili dominantni i koliko su osvojili trofeja u svojoj konkurenciji.

mrgud

pre 5 godina

kuka i motika@
Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!

Fox Mulder

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi
(milan, 14. decembar 2018 01:18)

Finale Australian Open-a 2017 (dakle prošle godine) Federer dobija Nadala 3:2 u setovima. Ali Nadal verovatno nije bio u vrhunskoj formi, je l'? Ne znam samo kako se našao u finalu.

Direktor kontejnera

pre 5 godina

Dzemperko moze biti samo najbolja balerina svih vremena, a mozda i baletan. To mu je maksimum.
Jel tako dzemperoljupci? Nego sta, nego da je tako!

Mairon Drake

pre 5 godina

Rod Lejver sa drvenim reketom i pokretima kao da juri leptira nikako ne može biti najbolji svih vremena. To što je osvajao sve i svašta to nema veze... Federer, Đoković, Nadal su trenutno najbolji igrači svih vremena... Pit Sampras iz najboljih dana ne bi im uzeo jedan set. Nastase lupeta gluposti...


hahahahahh Pit Sampras koji prakticno nije gubio na travi ne bi uzeo set ???? Kada odservira bombu, pa se se zaleti na mrezu....Ko sve komentarise..

kuka i motika

pre 5 godina

Fedbotova (hercegovaca, Novopazaraca , raznih torcida i ostalih Jumkovih podružnica) se skuplja na b92. Duše prodate za klikove.Prodaja duše zvuči poznato, zar ne?

Nema zvaničnog kriterijuma, niti ko je najbolji ikada (glupa konstrukcija inače) je lična procena.

daničo

pre 5 godina

Nastase je realan. većina govori o tenisu sportu u kojem su merilo titule....
jedno sam siguran , ako su titule merilo Masteri i Grend slemovi a Novak potraje još bar 4 godine sa zdravljem...on će biti najbolji svih vremena !!!
Napred Nole i zdravlje i neka te Bog čuva !!

milan

pre 5 godina

ne znam da li je Federer najbolji ikada, ali mislim da ce Nole sledece godine u ovo vreme da ima 16-17 titula, da ne preteram sa 18, a Fdderer nece uzeti ni jednu, jer kad su Nole i Nadal u formi, Federer im ne moze nista....preko 5 god nije uzeo GS kad su ova dvojica bila u vrhunskoj formi

ja

pre 5 godina

PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro.

Vračarac

pre 5 godina

@Saul Goodman

Odmah mogu da prepoznam novopečene navijače koji prate tenis od kad su čuli za Novaka. Sampras ne bi uzeo jedan set... ova izjava je bukvalno horor! Sampras je jedan od najdominantnijih igrača, teniski Jordan svoje ere koji je uneo mnogo elemenata u moderni tenis.
On je idol Novaku. Novak se celu karijeru ne njega ugledao i pokušavao da mu se približi po stilu. Verovatno ga je u nekim aspektima i prevazišao, na mreži veoma diskutabilno... ali nemoj da misliš da Sampras nije igrao i duge razmene. Za kraj ću te podsetiti da ga je Novak TEK JESENAS stigao po broju osvojenih Gren Slemova. Naravno da mislim da će ga Novak prevazići, ali nipodaštavati ostale velikane (a ima ih još) tenisa zato što ih nisi gledao nije u redu.

Sale

pre 5 godina

Ako se gleda ko je igrao najvisi nivo tenisa ikada u jednom duzem vremenskom periodu onda je najbolji svih vremena Novak Djokovic. Nivo njegove igre iz 2011. (kada je pobedio Nadala na AO) ce dugo biti nedostizan.
(SV, 13. decembar 2018 22:42)

To je već 2012.

Vi ste komedija

pre 5 godina

Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave

alcale

pre 5 godina

@ Torcida Trebinje? Kako je lako napistai tako nesto a mnogo teze preziveti takav u tom mestu. Najlakse je izgleda iz Kragujevca se potpisivati kao Srba Virovitica? Pacenizam bez renesanse novonastale Vam drzave
(Vi ste komedija, 14. decembar 2018 10:11)

Kako to mislis preziveti takav u tom mestu? Ti znas ko su osnivaci torcide i Hajduka?

Ne mrzi, vec menjaj literaturu

pre 5 godina

@ "PS "Odusevljavam" se kako pitanje na koje ne moze da se da egzaktan odgovor izazove ovoliko "pametovanja". Pa jos prednjace oni koji su ubedjeni da je za sport najvaznija nacionalna pripadnost i tzv. politicka situacija.
(Novace, rode, mozemo li?, 13. decembar 2018 23:26)

Ugasi fejsbuk, izadji na ulicu, popij kafu sa nekim (ako imaš), zivot je lep, ima dobrih ljudi, ponavljaj ovo poslednje u sebi i na kraju će ti ipak biti dobro."
(ja, 14. decembar 2018 06:17)

Ne treba nista da ponavljam. Ja STVARNO zivim lepo. Ne ubedjujem sebe da pripadam nebeskom narodu i da sam kao takav predodredjen da sve znam i da sam najbolji. Ne trujem se time na tzv. drustvenim mrezama. To me uopste ne zanima.

Novak jeste najbolji (valjda ce "preskociti" sve svoje rivale) i ne mislim da time ja licno bilo sta dobijam (ili gubim). Tenis (a i mnogo drugih sportoiva) volim i uzivam u SPORTSKOM nadmetanju Novaka sa svim svojim protivnicama. ON ne mrzi, kao vi, ni Rafu, ni RF, ni Endija, ni...

A ti, @ja, uzmi da citas - ako si pismen - nesto drugo, a ne "Alo", Informer", Studio B... Truju te.

Smeh

pre 5 godina

Čemu ta potreba da se mora neko smatrati najboljim ikada u bilo čemu? Kako uopšte porediti igrače, klubove u raznim dekadama? I to još javno prepucavanje? Ajde da razumem ove što nemaju život ali istaknuti sportisti kada krenu sa takvim glupostima.

Pa....

pre 5 godina

StudenaJoe
Evo odmah cu ti odgovoriti, mada to imas na internetu i podrazumeva se da pogledas, pre nego sto ostavis komentar. Federer je pre nego sto je Rafa postao 2, posle RG 2005. bio 1 godinu prvi i osvojio 4 GS. Novak je 2006. usao u 20 najboljih i posle toga je bio 3 na listi, sve do 2011. Rafa je od 2005. bio drugi, sve do 2008. i W kada je pobedio i postao 1 teniser. A Federer i Rafa, kada su GS finala u pitanju, nisu igrali 2008. AO, jedan protiv drugog, ili bar jedan od njih dvojice. Sve ovo imas na netu, njihove biografije, treba samo da se procita, znam da je to tesko, ali ipak... Imas podatke o rekordima, sta je ko osvojio, koliko je dugo bio prvi, protiv koga je ko igrao, kad je ko bio povredjen, sve, apsolutno sto te zanima.

slabo kapiraš ili ti je spin još slabiji

pre 5 godina

Sve, sve, ali izjednacavanje Novaka sa sopstvenom dusom? Ko ne navija za njega sigurno je placen? Ama covece, urazumi se!
(mrgud, 14. decembar 2018 11:44)
# Link
Trolovanje za novac je prodaja duše, nema veze u čije se ime troluje

bot92 heaven

pre 5 godina

Smesna su ova poredjenja nekadašnjih sportista sa sadašnjim. Svaki sport je neverovatno napredovao. Danas čitavi naučni timovi pomažu sportistima da izvuku maksimum. Takodje tehnologija je totalno izmenila sportske rekvizite, terene i sl. a sve u svrhu postizanja boljih rezultata. Pogledajre kakve su rekete imali pre samo 30-40 godina ili još ranije, koliko su bili teški, kakve su žice imali i sl. a pogledajte današnje. Pogledajte u fudbalu kakve su lopte bile pre 40 godina a kakve su danas, kakve kopačke danas imaju i tako dalje i tako dalje. Ipak jednu stvar ama baš niko ne može osporiti velikom majstoru Federeru a to je da igra najlepši tenis svih vremena. Neverovatnomje samo sa kakvom elegancijom i lakoćom igra. Često ostali igrači deluju pomalo nezgeapno na terenu, kao npr. Djoković na mreži ili Mari kada krene da trči napred i sl. Kod Fedexa toga nema, svaki pokret je artikulisan i čitavo telo savršeno kordinisano. I Sampras je imao lepu igru i uživanje je bilo gledati ga ali sa ni on ne može pirediti sa Federerom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demos, 13. decembar 2018 23:28)
Ocigledno fedboovi92 nikada nisu gledali John McEnro-a ili Stefana Edberga ali Federera jesu.
Savet , ne donosite sud u tudje ime, samo u svoje.Ali onda vi ne bi ste ovde palamudili kako je npr Djokovic nezgrapan, hejjj, nezgrapan..ccc Od svih kvaliteta igrackih lik dosao da napise kako je nezgrapan na mrezi.

hej

pre 5 godina

@Demos, nauci barem da razlikujes ijekavicu od ekavice. Pitaj Feda humaniarca da ti da cek za kurs gramatike bilo kog jezika koji se govori i pise na ovim prostorima.

Konfučije

pre 5 godina

Jedino gde se relevantno može meriti ko je najbolji je atletika. Svi ostali sportovi su podložni analizama i subjektivnom doživljaju sportista.

Uh

pre 5 godina

Vracarac
Sampras je igrao ofanzivan tenis, a Novak igra defanzivan i po stilu igre je slicniji Agasiju. Ne kazem da mu Sampras nije idol, ali imaju skroz razlicit stil igre.

rba

pre 5 godina

Niko nije branio Rodu Lejveru i Pitu Samprasu da, u svoje vreme, drvenim reketima, pobedjuju vise tadasnjih protivnika, takodje sa drvenim reketima, i osvajaju vise titula. Zar je to toliko tesko da se shvati?!
(Teodosije, 14. decembar 2018 10:29)

Druze...Sampras i drveni reketi?! Nemoguc si...

Mirko

pre 5 godina

Iskreno, vrlo slično i ja razmišljam, ne samo o tenisu nego uopšte o sportu.
Uvek ćemo upoređivati po nekim parametrima i to je u redu, ali parametar epohe će uvek biti van domašaja konačne presude po pitanju najboljeg ikada, nebitno u kom sportu.