Četvrtak, 06.12.2018.

19:39

Modrić: Ništa mi nije poklonjeno, fudbal nisu samo golovi

Dobitnik "Zlatne lopte" Luka Modrić smatra da je nagrada "Frans fudbala" ustvari priznanje za sve što je do sada uradio.

Izvor: Z.K.

Modriæ: Ništa mi nije poklonjeno, fudbal nisu samo golovi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 5 godina

Nabrojite mi jednu utakmicu koju je ovaj momak prelomio, u obzir ulaze gol, asistencija, potez i sl. Hvala prijatno (Guest, 7. decembar 2018 05:32)

Na ogroman pritisak Argentine da izjednace u drugom poluvremenu, on zabija golcinu iz igre za 2:0 i resava utakmicu koja ih direktno vodi u sledece kolo. Na 1:1 u Mancesteru, zabija za 2:1 i vodi Madrid u sledeci krug. Euro 2016, njegov jedini gol za konacnih 1:0 protiv Turske. Nekoliko asistencija Ramosu na glavu za golove u zadnjim minutama koji resavaju velike utakmice. To je samo nekoliko kojih se secam. Ali sve utakmice u kojima je njegov tim pobedio su utakmice koje je sredina terena izborila. Decko ne ume da izgubi loptu. A to je kljuc danasnjeg fudbala, ne gubiti loptu pod pritiskom. Jer sve dok je imas u nogama, oponent ti ne moze nista. Ko to ne razume, ne razume sustinu ovog sporta.

tiberije

pre 5 godina

Pogledajte npr kreirane šanse ove sezone. Ronaldo najviše u italiji a modrica nigde u prvih 10 u španiji . A da ne pričamo o 11 golova i 6 asistencija Ronalda

Dj4pe

pre 5 godina

Na osnovu cega onda Ronaldo ima 5 zlatnih lopti?? Lik dobijao zlatne lopte jer je davao najvise golova. u glavnom su to bili iz penala..

king

pre 5 godina

Otkad nema Ronalda, real gubi od eibara i slicnih ekipa... i to bas gubi ove sezone... ti da si neka gromada to se ne bi desavalo.. isto vazi i za ostale igrace reala...

Vječita legenda

pre 5 godina

Sinoc, po izlasku autom sa Bernabeu-a, Luku je docekalo stotine navijača da se zahvale i pjevaju “Lukita, Balon de oro”....Znaju oni sto je Luka dao za taj klub, koliko samo “standing” ovacija je imao na Bernabeu, kao rijetko tko prije njega...ostat ce njihova vječita legenda!

Nikola

pre 5 godina

Ali to je nagrada koja se dodeljuje svake godine. Nije nagrada za zivotno delo, pa da ti se gleda cela karijera. Jeste Modric radilica na terenu, ali nije neko ko pravi razliku bas toliku. Nije igrac koji preterano kvari igru, preslab je za duel,a neka me neko ispravi ako gresim, mislim da ima jednocifren broj asistencija u celoj sezoni. Pa cime je onda zasluzio ovu nagradu? I ako mi neko napise zbog Reala i Hrvatske, neka mi dokaze da je to samo njegova zasluga. Jer kako je otisao ROnaldo, ne mogu da se pokupe, a i Hrvati bas nisu nesto posebno posle Svetskog prvenstva. A on jos igra za jedne i druge.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ne da ti je poklonjeno nego haos. Ka kao veliki navijac Reala to tvrdim. Hoce da ostave Mesija i Ronalda na 5:5 pa daju kome stignu.

Tutinski Hasko

pre 5 godina

Ja, iskreno, mislim da će za godinu-dve još jedan igrač sa ovih naših prostora da uzme zlatnu loptu. Pogledajte Rasima Ljajića, najzaslužniji je što je doveo Srbiju do prvog mesta u Ligi nacija, sada u Turskoj rešeta mreže, a mlad je – 27 godina, dostigao igračku zrelost. Samo da što pre iz Bešiktaša pređe u neki veći klub. Sa Srbijom će eksplodirati u kvalifikacijama za EP, a kasnije i na njemu.

kole

pre 5 godina

A ri si Modricu objektivan... Razumem zasto mu je dodeljena zlatna lopta ali mislim da nije ispravna odluka. Bez obzira na sve nekoliko fudbalera je vise zasluzilo da ne ulazim u to koji i zbog cega. Ali cestitam mu, to je strucna komisija odlucila i amin.

Fe li? Bolje 'ken li', bugarska narodna

pre 5 godina

Za 5 godina ga se, sem Čeha, niko neće sećati, to je cela istina i sažetak debate o tome da li je Pavel zaslužio Zlatnu Loptu.

Laki

pre 5 godina

Samo ono sta je radio na svetskom prventstvu zasluslzio je zlatnu loptu. Da nije bilo njega komsije bi ispali odavno. Ronaldo i Mesi su bilo potpuno nevidljvi tako da..

GM

pre 5 godina

Nisu ni fudbal samo male utakmice, a on 1 veliku nema. Tacka.

Dobiti na penale jednu Dansku, Rusiju, produzeci vamo tamo... to je stvar srece, koju je donelo jos 10 igraca, inace ne bi usao u finale SP i onda nista ni od nagrada.

Da je Lovren osvojio LS sa Liverpulom, jer bi on bio najbolji na svetu...

ja

pre 5 godina

OK, koristan si ti za ekipu, ali da nije bilo Ronalda, ne bi bilo ni golova, a kako bi pobedili bez tih golova? Ipak je fudbal igra koja se igra na gol više, a ne samo pas igru na sredini terena. S druge strane ni u odbrani nemaš bog zna kakav doprinos pa da kažemo da s te strane doprinosiš ekipi. Takođe mislim da se mnogo omalovažava doprinos tvojih saigrača u reprezentaciji Hrvatske, naročito u nok-aut fazi. Mislim da su tu neki igrači poput Perišića, Rakitića, pa i Mandžukića i Rebića, barem podjednako doprineli kao i ti.

VanNistelroj

pre 5 godina

Naravno da nisu, zato je sramota sto Ronaldo ima vise od 1-2 zlatne lopte, ali opet 2 stvari su ovde stvarno glupe:

1) ako je dajete Mesiju ispred Cavija i Inijeste, sto jeste realno, onda Mesi treba da je dobija svake godine jer covek igra 5 pozicija istovremeno i nema slabu tacku u svojoj igri

2) ako hocete raznovrsnost i da dajete zlatne lopte veznjacima, Cavi, Inijesta, Pirlo, Skols, Lampard, Dzerard, Buskec, Snajder, Riberi svi treba da je dobiju takodje jer su je zasluzili

grrr

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду. 
Перез ти средио тако да покри се ушима. 
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно. 
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!! 
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!! 
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира. 
Само трчи лик и додаје најближем себи. 
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада. 
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно. 
Финале светског са хрватском?!! 
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду. 
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду. 
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала. 
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем. 
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.
(некле, 06. decembar 2018 23:04)

U Reali se ne dolazi na lepe oči.
A to što su Grci osvojili s bunkerom uspoređuješ s Hrvatsku.
Hrvatska je igrala napadački na svim utakmicama i protiv Francuza je bio posed lopte 61-39% to ti ne pije vodu. A neka proba Kežman da uvali Fejsu Realu pošto mu dobro ide sa SMS-om.

cxyd

pre 5 godina

(Mladen, 06. decembar 2018 22:18)

Svaka čast za komentar. Evo šta je Gareth Southgate rekao nakon utakmice.

- Na trenutke je protiv njega bilo nemoguće igrati. Način na koji se izvlači iz teških situacija pod pritiskom je nevjerojatan. Imam strašno puno respekta za njega jer je riječ o velikom igraču. Luka je najbolji mogući ambasador nogometa.

??

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama...
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Iaspada istina ono o cemu prica Modric kroz salu. Kada kaze da je osvojio cetri lige sampiona i doveo reprezentaciju u finale svetskog prvenstva a Ibra nema ni jedno ni drugo. Cija je sala bolja?

Miki

pre 5 godina

@ Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Od trenera zavisi mnogo toga. Los trener moze da unisti najbolju ekipu i obrnuto. Anceloti, Murinjo, Benitez nisu znali kako da upotrebe Modrica. Zidane je recimo tacno znao jer je isti tip igraca koji igra mozgom a ne nogom. Osvojio je s Modricem boga oca, prosto je neprijatno koliko su trofeja osvojili. To je odgovor na tvoje pitanje.

Kiza

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Ja nisam neki Modricev ljubitelj ali mozemo malo o skromnosti, posto neki ocigledno ne razumeju sta ta rec znaci. Da li su Messi i Ronaldo ikad spominjali neke druge fudbalere, osim samih sebe, na dodeli tih velikih nagrada? Ja nisam nikad cuo. Modric se odmah osvrnuo na Xavia, Inijestu, i Sneijdera i posvetio svoju nagradu njima koji je nisu osvojili a trebali su. Izrekao je to javno pred milijardama gledalaca, i tako organizatorima sasuo u facu da su nekoliko puta omanuli i pogresili. Kapiras razliku. Luka je velik kao Novak a Ronaldo je sitan kao Federer, otprilike tako nekako.

nbg

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Izvini a koje je to timove Zlatan Ibrahimovic doveo do osvajanja Lige Sampiona? Nabroj jedan da svi nesto naucimo. To sto je Luka uradio 4 puta Ibrahimovic nije ni jednom, tako da mozete ti i on kroz šalu da se zezate do jutra. Zato se i zove šala. Good joke na engleskom.

Jjj

pre 5 godina

(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)


Svi ti igraci Reala su vodje svojih reprezentacija i dominiraju u njima i bez Ronalda u timu, a vecina tih igraca je otisla na SPu cak i dalje od Ronalda koji je ispao vec u osminifinala. A Real je prosle sezone i sa Ronaldom bio los. 17 bodova manje od Barselone na tabeli, bili su cak i iza Atletika, a u kupu ispali od Leganesa, ali su im sudije u LŠ pomogle da zamaskiraju sve lose rezultate i utakmice prosle sezone. I da, Real je prosle sezone pobedio Barsu sa 5-1 u dve utakmice superkupa BEZ Ronalda. Njima vise fali Zidan nego Ronaldo.

некле

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду.
Перез ти средио тако да покри се ушима.
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно.
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!!
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!!
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира.
Само трчи лик и додаје најближем себи.
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада.
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно.
Финале светског са хрватском?!!
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду.
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду.
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала.
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем.
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.

lol

pre 5 godina

Uvijek ima nezadovoljnih da je osvojio Ronaldo javili bi se Mesijevi nezadovoljni fanovi. Da je osvojio Mesi druga strana bi reagirala. Da je osvojio Grizman isto bi se javili nezadovoljni.
A sada su svi protiv Modrića, a meni je baš drago da je baš on osvojio plus radi 20-30% Srba koji se koprcaju.

Ivan

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica? Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda? Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.

Luka izjavio a ja dodajem

pre 5 godina

Zaista je tako Luka,nisu samo golovi ti koji odlucuju,vreme je da i ostali budu nagradjeni koji takodje stoje izad tih golgetera.Moj pokojni trener,uvek je govorio da je fudbal kolektivna igra u kojoj svi od golmana do levog krila su zasluzni za uspeh.Pa nemoze Mesi ili CR7 sam protiv 10 na terenu.Neopravdano su zapostavljeni igraci koji nisu golgeteri,a svedoci smo da se u poslednje vreme traze vise dobri odbrambeni igraci,sto je veoma pozitivno.Meni licno vise se svidjaju kreatori igre oni koji imaju taj "njuh" da pronadju golgetera svojim pasom!Vreme je bilo da taj niz golgetera prekine igrac koji to u svari kreira.Da li se neko seca kad je poslednji put proglasen najboljim igracem neko od ostalih u timu uloga, pre ove dvojice golgetera?Verovatno ne?
Kao trener mladih fudbalera,ovakva idolo naklonost prema Mesiju i CR7 (a verujem zasluzena je),otezava nam rad.Roditelji pa i sami igraci misle da svi mogu biti golgeteri,a verujte golgeter pored rada se radja.Umem da kazem roditeljima bas kao i Sojic: "Pa Panticu i ja sam hteo da budem kapetan na belu ladju..." Drugim recima hocu da kazem da je golgeter veoma vazan,ali da se uloga ostalih u timu nikako ne moze zanemariti,a mislim da je Luka ovom izjavom pogodio "tacno u sridu"!

Veliki Luka

pre 5 godina

Bravo, genije! Doktore nogometa!
U zadnjih 55 godina jedini igrac koji je sa 33 godine osvojio Balon d’or!
Trebalo je razbiti dominaciju CR-a i Messija!
Dokazati da nogomet nisu samo golovi, i da se ne bira najbolji strijelac, vec IGRAČ!
Izjava nakon dodjele Zlatne lopte, kada je nagradu posvetio i Xaviu, Iniesti i Sneijderu, koji su po njemu nepravedno bili zakinuti za Balon d’or, pokazuje “koliko je Luka velik, skroman i da je ovu nagradu u potpunosti zaslužio”!!!!!!
To su riječi Sneijdera, koje je uz njihovu zajednicku sliku objavio jucer na Instagramu, uz posvetu Luki!!!
Ponosni smo da imamo takvog velikana! 💪🏼

.

pre 5 godina

Xavi o Modriću

Problem je što statistika nikada neće zamijeniti naše osjećaje. Na primjer, Modrić pomaže timu i maksimalno šteti protivnicima. Ono što on daje momčadi nikada se neće moći izmjeriti pomoću neke sprave.”

pupi

pre 5 godina

Nije sve u golovima. Ima nešto i u promašenim penalima.
(nnn, 06. decembar 2018 22:43)

Za koga god da si i Mesi i Ronaldo su promašili penal na SP.

Mladen

pre 5 godina

Tri Lige šampiona zaredom i finale Svetskog prvenstva su suvi dokaz da Modric svom timu daje neverovatnu čvrstinu u veznom redu. Donosi im samopouzdanje i pobednicki mentalitet. Prava klasična desetka. Toliko je miran i opusten pod pritiskom da prosto omagija protivnicke igrace koji psiholoski pucaju, iako su mozda bolja ekipa. Nije blefer nego decko tako prirodno igra smireno i elegantno. Precizan ko svajcarski sat. Koja je ono bila utakmica kad je Zidane rekao da je presudilo 100% tacnih Modricevih dodavanja. To su te "sitnice" koje donose pobedu, a koje laici i povrsni navijaci koji samo broje golove ne vide.

Mladen

pre 5 godina

Tri Lige šampiona zaredom i finale Svetskog prvenstva su suvi dokaz da Modric svom timu daje neverovatnu čvrstinu u veznom redu. Donosi im samopouzdanje i pobednicki mentalitet. Prava klasična desetka. Toliko je miran i opusten pod pritiskom da prosto omagija protivnicke igrace koji psiholoski pucaju, iako su mozda bolja ekipa. Nije blefer nego decko tako prirodno igra smireno i elegantno. Precizan ko svajcarski sat. Koja je ono bila utakmica kad je Zidane rekao da je presudilo 100% tacnih Modricevih dodavanja. To su te "sitnice" koje donose pobedu, a koje laici i povrsni navijaci koji samo broje golove ne vide.

.

pre 5 godina

Xavi o Modriću

Problem je što statistika nikada neće zamijeniti naše osjećaje. Na primjer, Modrić pomaže timu i maksimalno šteti protivnicima. Ono što on daje momčadi nikada se neće moći izmjeriti pomoću neke sprave.”

Veliki Luka

pre 5 godina

Bravo, genije! Doktore nogometa!
U zadnjih 55 godina jedini igrac koji je sa 33 godine osvojio Balon d’or!
Trebalo je razbiti dominaciju CR-a i Messija!
Dokazati da nogomet nisu samo golovi, i da se ne bira najbolji strijelac, vec IGRAČ!
Izjava nakon dodjele Zlatne lopte, kada je nagradu posvetio i Xaviu, Iniesti i Sneijderu, koji su po njemu nepravedno bili zakinuti za Balon d’or, pokazuje “koliko je Luka velik, skroman i da je ovu nagradu u potpunosti zaslužio”!!!!!!
To su riječi Sneijdera, koje je uz njihovu zajednicku sliku objavio jucer na Instagramu, uz posvetu Luki!!!
Ponosni smo da imamo takvog velikana! 💪🏼

Kiza

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Ja nisam neki Modricev ljubitelj ali mozemo malo o skromnosti, posto neki ocigledno ne razumeju sta ta rec znaci. Da li su Messi i Ronaldo ikad spominjali neke druge fudbalere, osim samih sebe, na dodeli tih velikih nagrada? Ja nisam nikad cuo. Modric se odmah osvrnuo na Xavia, Inijestu, i Sneijdera i posvetio svoju nagradu njima koji je nisu osvojili a trebali su. Izrekao je to javno pred milijardama gledalaca, i tako organizatorima sasuo u facu da su nekoliko puta omanuli i pogresili. Kapiras razliku. Luka je velik kao Novak a Ronaldo je sitan kao Federer, otprilike tako nekako.

grrr

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду. 
Перез ти средио тако да покри се ушима. 
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно. 
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!! 
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!! 
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира. 
Само трчи лик и додаје најближем себи. 
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада. 
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно. 
Финале светског са хрватском?!! 
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду. 
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду. 
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала. 
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем. 
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.
(некле, 06. decembar 2018 23:04)

U Reali se ne dolazi na lepe oči.
A to što su Grci osvojili s bunkerom uspoređuješ s Hrvatsku.
Hrvatska je igrala napadački na svim utakmicama i protiv Francuza je bio posed lopte 61-39% to ti ne pije vodu. A neka proba Kežman da uvali Fejsu Realu pošto mu dobro ide sa SMS-om.

Luka izjavio a ja dodajem

pre 5 godina

Zaista je tako Luka,nisu samo golovi ti koji odlucuju,vreme je da i ostali budu nagradjeni koji takodje stoje izad tih golgetera.Moj pokojni trener,uvek je govorio da je fudbal kolektivna igra u kojoj svi od golmana do levog krila su zasluzni za uspeh.Pa nemoze Mesi ili CR7 sam protiv 10 na terenu.Neopravdano su zapostavljeni igraci koji nisu golgeteri,a svedoci smo da se u poslednje vreme traze vise dobri odbrambeni igraci,sto je veoma pozitivno.Meni licno vise se svidjaju kreatori igre oni koji imaju taj "njuh" da pronadju golgetera svojim pasom!Vreme je bilo da taj niz golgetera prekine igrac koji to u svari kreira.Da li se neko seca kad je poslednji put proglasen najboljim igracem neko od ostalih u timu uloga, pre ove dvojice golgetera?Verovatno ne?
Kao trener mladih fudbalera,ovakva idolo naklonost prema Mesiju i CR7 (a verujem zasluzena je),otezava nam rad.Roditelji pa i sami igraci misle da svi mogu biti golgeteri,a verujte golgeter pored rada se radja.Umem da kazem roditeljima bas kao i Sojic: "Pa Panticu i ja sam hteo da budem kapetan na belu ladju..." Drugim recima hocu da kazem da je golgeter veoma vazan,ali da se uloga ostalih u timu nikako ne moze zanemariti,a mislim da je Luka ovom izjavom pogodio "tacno u sridu"!

??

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama...
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Iaspada istina ono o cemu prica Modric kroz salu. Kada kaze da je osvojio cetri lige sampiona i doveo reprezentaciju u finale svetskog prvenstva a Ibra nema ni jedno ni drugo. Cija je sala bolja?

cxyd

pre 5 godina

(Mladen, 06. decembar 2018 22:18)

Svaka čast za komentar. Evo šta je Gareth Southgate rekao nakon utakmice.

- Na trenutke je protiv njega bilo nemoguće igrati. Način na koji se izvlači iz teških situacija pod pritiskom je nevjerojatan. Imam strašno puno respekta za njega jer je riječ o velikom igraču. Luka je najbolji mogući ambasador nogometa.

Miki

pre 5 godina

@ Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Od trenera zavisi mnogo toga. Los trener moze da unisti najbolju ekipu i obrnuto. Anceloti, Murinjo, Benitez nisu znali kako da upotrebe Modrica. Zidane je recimo tacno znao jer je isti tip igraca koji igra mozgom a ne nogom. Osvojio je s Modricem boga oca, prosto je neprijatno koliko su trofeja osvojili. To je odgovor na tvoje pitanje.

nbg

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Izvini a koje je to timove Zlatan Ibrahimovic doveo do osvajanja Lige Sampiona? Nabroj jedan da svi nesto naucimo. To sto je Luka uradio 4 puta Ibrahimovic nije ni jednom, tako da mozete ti i on kroz šalu da se zezate do jutra. Zato se i zove šala. Good joke na engleskom.

lol

pre 5 godina

Uvijek ima nezadovoljnih da je osvojio Ronaldo javili bi se Mesijevi nezadovoljni fanovi. Da je osvojio Mesi druga strana bi reagirala. Da je osvojio Grizman isto bi se javili nezadovoljni.
A sada su svi protiv Modrića, a meni je baš drago da je baš on osvojio plus radi 20-30% Srba koji se koprcaju.

pupi

pre 5 godina

Nije sve u golovima. Ima nešto i u promašenim penalima.
(nnn, 06. decembar 2018 22:43)

Za koga god da si i Mesi i Ronaldo su promašili penal na SP.

Jjj

pre 5 godina

(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)


Svi ti igraci Reala su vodje svojih reprezentacija i dominiraju u njima i bez Ronalda u timu, a vecina tih igraca je otisla na SPu cak i dalje od Ronalda koji je ispao vec u osminifinala. A Real je prosle sezone i sa Ronaldom bio los. 17 bodova manje od Barselone na tabeli, bili su cak i iza Atletika, a u kupu ispali od Leganesa, ali su im sudije u LŠ pomogle da zamaskiraju sve lose rezultate i utakmice prosle sezone. I da, Real je prosle sezone pobedio Barsu sa 5-1 u dve utakmice superkupa BEZ Ronalda. Njima vise fali Zidan nego Ronaldo.

некле

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду.
Перез ти средио тако да покри се ушима.
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно.
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!!
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!!
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира.
Само трчи лик и додаје најближем себи.
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада.
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно.
Финале светског са хрватском?!!
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду.
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду.
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала.
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем.
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.

Ivan

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica? Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda? Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.

VanNistelroj

pre 5 godina

Naravno da nisu, zato je sramota sto Ronaldo ima vise od 1-2 zlatne lopte, ali opet 2 stvari su ovde stvarno glupe:

1) ako je dajete Mesiju ispred Cavija i Inijeste, sto jeste realno, onda Mesi treba da je dobija svake godine jer covek igra 5 pozicija istovremeno i nema slabu tacku u svojoj igri

2) ako hocete raznovrsnost i da dajete zlatne lopte veznjacima, Cavi, Inijesta, Pirlo, Skols, Lampard, Dzerard, Buskec, Snajder, Riberi svi treba da je dobiju takodje jer su je zasluzili

Laki

pre 5 godina

Samo ono sta je radio na svetskom prventstvu zasluslzio je zlatnu loptu. Da nije bilo njega komsije bi ispali odavno. Ronaldo i Mesi su bilo potpuno nevidljvi tako da..

Vječita legenda

pre 5 godina

Sinoc, po izlasku autom sa Bernabeu-a, Luku je docekalo stotine navijača da se zahvale i pjevaju “Lukita, Balon de oro”....Znaju oni sto je Luka dao za taj klub, koliko samo “standing” ovacija je imao na Bernabeu, kao rijetko tko prije njega...ostat ce njihova vječita legenda!

king

pre 5 godina

Otkad nema Ronalda, real gubi od eibara i slicnih ekipa... i to bas gubi ove sezone... ti da si neka gromada to se ne bi desavalo.. isto vazi i za ostale igrace reala...

Bojan

pre 5 godina

Nabrojite mi jednu utakmicu koju je ovaj momak prelomio, u obzir ulaze gol, asistencija, potez i sl. Hvala prijatno (Guest, 7. decembar 2018 05:32)

Na ogroman pritisak Argentine da izjednace u drugom poluvremenu, on zabija golcinu iz igre za 2:0 i resava utakmicu koja ih direktno vodi u sledece kolo. Na 1:1 u Mancesteru, zabija za 2:1 i vodi Madrid u sledeci krug. Euro 2016, njegov jedini gol za konacnih 1:0 protiv Turske. Nekoliko asistencija Ramosu na glavu za golove u zadnjim minutama koji resavaju velike utakmice. To je samo nekoliko kojih se secam. Ali sve utakmice u kojima je njegov tim pobedio su utakmice koje je sredina terena izborila. Decko ne ume da izgubi loptu. A to je kljuc danasnjeg fudbala, ne gubiti loptu pod pritiskom. Jer sve dok je imas u nogama, oponent ti ne moze nista. Ko to ne razume, ne razume sustinu ovog sporta.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ne da ti je poklonjeno nego haos. Ka kao veliki navijac Reala to tvrdim. Hoce da ostave Mesija i Ronalda na 5:5 pa daju kome stignu.

Nikola

pre 5 godina

Ali to je nagrada koja se dodeljuje svake godine. Nije nagrada za zivotno delo, pa da ti se gleda cela karijera. Jeste Modric radilica na terenu, ali nije neko ko pravi razliku bas toliku. Nije igrac koji preterano kvari igru, preslab je za duel,a neka me neko ispravi ako gresim, mislim da ima jednocifren broj asistencija u celoj sezoni. Pa cime je onda zasluzio ovu nagradu? I ako mi neko napise zbog Reala i Hrvatske, neka mi dokaze da je to samo njegova zasluga. Jer kako je otisao ROnaldo, ne mogu da se pokupe, a i Hrvati bas nisu nesto posebno posle Svetskog prvenstva. A on jos igra za jedne i druge.

GM

pre 5 godina

Nisu ni fudbal samo male utakmice, a on 1 veliku nema. Tacka.

Dobiti na penale jednu Dansku, Rusiju, produzeci vamo tamo... to je stvar srece, koju je donelo jos 10 igraca, inace ne bi usao u finale SP i onda nista ni od nagrada.

Da je Lovren osvojio LS sa Liverpulom, jer bi on bio najbolji na svetu...

Dj4pe

pre 5 godina

Na osnovu cega onda Ronaldo ima 5 zlatnih lopti?? Lik dobijao zlatne lopte jer je davao najvise golova. u glavnom su to bili iz penala..

tiberije

pre 5 godina

Pogledajte npr kreirane šanse ove sezone. Ronaldo najviše u italiji a modrica nigde u prvih 10 u španiji . A da ne pričamo o 11 golova i 6 asistencija Ronalda

ja

pre 5 godina

OK, koristan si ti za ekipu, ali da nije bilo Ronalda, ne bi bilo ni golova, a kako bi pobedili bez tih golova? Ipak je fudbal igra koja se igra na gol više, a ne samo pas igru na sredini terena. S druge strane ni u odbrani nemaš bog zna kakav doprinos pa da kažemo da s te strane doprinosiš ekipi. Takođe mislim da se mnogo omalovažava doprinos tvojih saigrača u reprezentaciji Hrvatske, naročito u nok-aut fazi. Mislim da su tu neki igrači poput Perišića, Rakitića, pa i Mandžukića i Rebića, barem podjednako doprineli kao i ti.

kole

pre 5 godina

A ri si Modricu objektivan... Razumem zasto mu je dodeljena zlatna lopta ali mislim da nije ispravna odluka. Bez obzira na sve nekoliko fudbalera je vise zasluzilo da ne ulazim u to koji i zbog cega. Ali cestitam mu, to je strucna komisija odlucila i amin.

Tutinski Hasko

pre 5 godina

Ja, iskreno, mislim da će za godinu-dve još jedan igrač sa ovih naših prostora da uzme zlatnu loptu. Pogledajte Rasima Ljajića, najzaslužniji je što je doveo Srbiju do prvog mesta u Ligi nacija, sada u Turskoj rešeta mreže, a mlad je – 27 godina, dostigao igračku zrelost. Samo da što pre iz Bešiktaša pređe u neki veći klub. Sa Srbijom će eksplodirati u kvalifikacijama za EP, a kasnije i na njemu.

Fe li? Bolje 'ken li', bugarska narodna

pre 5 godina

Za 5 godina ga se, sem Čeha, niko neće sećati, to je cela istina i sažetak debate o tome da li je Pavel zaslužio Zlatnu Loptu.

Ivan

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica? Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda? Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.

Mladen

pre 5 godina

Tri Lige šampiona zaredom i finale Svetskog prvenstva su suvi dokaz da Modric svom timu daje neverovatnu čvrstinu u veznom redu. Donosi im samopouzdanje i pobednicki mentalitet. Prava klasična desetka. Toliko je miran i opusten pod pritiskom da prosto omagija protivnicke igrace koji psiholoski pucaju, iako su mozda bolja ekipa. Nije blefer nego decko tako prirodno igra smireno i elegantno. Precizan ko svajcarski sat. Koja je ono bila utakmica kad je Zidane rekao da je presudilo 100% tacnih Modricevih dodavanja. To su te "sitnice" koje donose pobedu, a koje laici i povrsni navijaci koji samo broje golove ne vide.

некле

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду.
Перез ти средио тако да покри се ушима.
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно.
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!!
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!!
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира.
Само трчи лик и додаје најближем себи.
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада.
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно.
Финале светског са хрватском?!!
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду.
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду.
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала.
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем.
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.

.

pre 5 godina

Xavi o Modriću

Problem je što statistika nikada neće zamijeniti naše osjećaje. Na primjer, Modrić pomaže timu i maksimalno šteti protivnicima. Ono što on daje momčadi nikada se neće moći izmjeriti pomoću neke sprave.”

Veliki Luka

pre 5 godina

Bravo, genije! Doktore nogometa!
U zadnjih 55 godina jedini igrac koji je sa 33 godine osvojio Balon d’or!
Trebalo je razbiti dominaciju CR-a i Messija!
Dokazati da nogomet nisu samo golovi, i da se ne bira najbolji strijelac, vec IGRAČ!
Izjava nakon dodjele Zlatne lopte, kada je nagradu posvetio i Xaviu, Iniesti i Sneijderu, koji su po njemu nepravedno bili zakinuti za Balon d’or, pokazuje “koliko je Luka velik, skroman i da je ovu nagradu u potpunosti zaslužio”!!!!!!
To su riječi Sneijdera, koje je uz njihovu zajednicku sliku objavio jucer na Instagramu, uz posvetu Luki!!!
Ponosni smo da imamo takvog velikana! 💪🏼

Nikola

pre 5 godina

Ali to je nagrada koja se dodeljuje svake godine. Nije nagrada za zivotno delo, pa da ti se gleda cela karijera. Jeste Modric radilica na terenu, ali nije neko ko pravi razliku bas toliku. Nije igrac koji preterano kvari igru, preslab je za duel,a neka me neko ispravi ako gresim, mislim da ima jednocifren broj asistencija u celoj sezoni. Pa cime je onda zasluzio ovu nagradu? I ako mi neko napise zbog Reala i Hrvatske, neka mi dokaze da je to samo njegova zasluga. Jer kako je otisao ROnaldo, ne mogu da se pokupe, a i Hrvati bas nisu nesto posebno posle Svetskog prvenstva. A on jos igra za jedne i druge.

Kiza

pre 5 godina

Sta bi ovo, gde je nestao onaj skromni lukica?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Ja nisam neki Modricev ljubitelj ali mozemo malo o skromnosti, posto neki ocigledno ne razumeju sta ta rec znaci. Da li su Messi i Ronaldo ikad spominjali neke druge fudbalere, osim samih sebe, na dodeli tih velikih nagrada? Ja nisam nikad cuo. Modric se odmah osvrnuo na Xavia, Inijestu, i Sneijdera i posvetio svoju nagradu njima koji je nisu osvojili a trebali su. Izrekao je to javno pred milijardama gledalaca, i tako organizatorima sasuo u facu da su nekoliko puta omanuli i pogresili. Kapiras razliku. Luka je velik kao Novak a Ronaldo je sitan kao Federer, otprilike tako nekako.

4k4.Dex

pre 5 godina

Ne da ti je poklonjeno nego haos. Ka kao veliki navijac Reala to tvrdim. Hoce da ostave Mesija i Ronalda na 5:5 pa daju kome stignu.

grrr

pre 5 godina

Ахаххаа сине да ниси играч реала не би никад видео ти ову награду. 
Перез ти средио тако да покри се ушима. 
Такође и да је роналдо остао у реалу да није напустио клуб, добио би он, ти поред роналда не би сигурно. 
Каже неки лик овде у коментару класична десетка?!! 
АХхахха, ало десетка су пакери, играчи попут пиксија, бађа, марадоне, асистенти, пакери, шта од тога има модрић?!! 
Обичан тркач, центрлани везни, с тим што нити уме да даје голове нити да асистира. 
Само трчи лик и додаје најближем себи. 
Да склониш њега из реала и ставиш фејсу, опет би освојили све због ронлада. 
Само је био један шраф у машини ништа више, а ронладо им је био 80% екипе што се и види тренутно. 
Финале светског са хрватском?!! 
Па и грци освојили еуро 2004, по тој логици требао је загоракис да добије награду. 
Модрићу покри се ушима, да имаш образа вратио би награду. 
Лик ће остати упамћен као највећа брука у историји фудбала. 
Не може у исту реченицу са азаром и де брујнеом, а не са роналдом и месијем. 
Ма није бољи играч од оног ериксена из тотенхема а не од ових најбољих.
(некле, 06. decembar 2018 23:04)

U Reali se ne dolazi na lepe oči.
A to što su Grci osvojili s bunkerom uspoređuješ s Hrvatsku.
Hrvatska je igrala napadački na svim utakmicama i protiv Francuza je bio posed lopte 61-39% to ti ne pije vodu. A neka proba Kežman da uvali Fejsu Realu pošto mu dobro ide sa SMS-om.

lol

pre 5 godina

Uvijek ima nezadovoljnih da je osvojio Ronaldo javili bi se Mesijevi nezadovoljni fanovi. Da je osvojio Mesi druga strana bi reagirala. Da je osvojio Grizman isto bi se javili nezadovoljni.
A sada su svi protiv Modrića, a meni je baš drago da je baš on osvojio plus radi 20-30% Srba koji se koprcaju.

Fe li? Bolje 'ken li', bugarska narodna

pre 5 godina

Za 5 godina ga se, sem Čeha, niko neće sećati, to je cela istina i sažetak debate o tome da li je Pavel zaslužio Zlatnu Loptu.

GM

pre 5 godina

Nisu ni fudbal samo male utakmice, a on 1 veliku nema. Tacka.

Dobiti na penale jednu Dansku, Rusiju, produzeci vamo tamo... to je stvar srece, koju je donelo jos 10 igraca, inace ne bi usao u finale SP i onda nista ni od nagrada.

Da je Lovren osvojio LS sa Liverpulom, jer bi on bio najbolji na svetu...

Tutinski Hasko

pre 5 godina

Ja, iskreno, mislim da će za godinu-dve još jedan igrač sa ovih naših prostora da uzme zlatnu loptu. Pogledajte Rasima Ljajića, najzaslužniji je što je doveo Srbiju do prvog mesta u Ligi nacija, sada u Turskoj rešeta mreže, a mlad je – 27 godina, dostigao igračku zrelost. Samo da što pre iz Bešiktaša pređe u neki veći klub. Sa Srbijom će eksplodirati u kvalifikacijama za EP, a kasnije i na njemu.

Miki

pre 5 godina

@ Ako ti nista nije poklonjeno zasto ne postojis u Realu ove sezone bez Ronalda?
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Od trenera zavisi mnogo toga. Los trener moze da unisti najbolju ekipu i obrnuto. Anceloti, Murinjo, Benitez nisu znali kako da upotrebe Modrica. Zidane je recimo tacno znao jer je isti tip igraca koji igra mozgom a ne nogom. Osvojio je s Modricem boga oca, prosto je neprijatno koliko su trofeja osvojili. To je odgovor na tvoje pitanje.

cxyd

pre 5 godina

(Mladen, 06. decembar 2018 22:18)

Svaka čast za komentar. Evo šta je Gareth Southgate rekao nakon utakmice.

- Na trenutke je protiv njega bilo nemoguće igrati. Način na koji se izvlači iz teških situacija pod pritiskom je nevjerojatan. Imam strašno puno respekta za njega jer je riječ o velikom igraču. Luka je najbolji mogući ambasador nogometa.

ja

pre 5 godina

OK, koristan si ti za ekipu, ali da nije bilo Ronalda, ne bi bilo ni golova, a kako bi pobedili bez tih golova? Ipak je fudbal igra koja se igra na gol više, a ne samo pas igru na sredini terena. S druge strane ni u odbrani nemaš bog zna kakav doprinos pa da kažemo da s te strane doprinosiš ekipi. Takođe mislim da se mnogo omalovažava doprinos tvojih saigrača u reprezentaciji Hrvatske, naročito u nok-aut fazi. Mislim da su tu neki igrači poput Perišića, Rakitića, pa i Mandžukića i Rebića, barem podjednako doprineli kao i ti.

kole

pre 5 godina

A ri si Modricu objektivan... Razumem zasto mu je dodeljena zlatna lopta ali mislim da nije ispravna odluka. Bez obzira na sve nekoliko fudbalera je vise zasluzilo da ne ulazim u to koji i zbog cega. Ali cestitam mu, to je strucna komisija odlucila i amin.

Luka izjavio a ja dodajem

pre 5 godina

Zaista je tako Luka,nisu samo golovi ti koji odlucuju,vreme je da i ostali budu nagradjeni koji takodje stoje izad tih golgetera.Moj pokojni trener,uvek je govorio da je fudbal kolektivna igra u kojoj svi od golmana do levog krila su zasluzni za uspeh.Pa nemoze Mesi ili CR7 sam protiv 10 na terenu.Neopravdano su zapostavljeni igraci koji nisu golgeteri,a svedoci smo da se u poslednje vreme traze vise dobri odbrambeni igraci,sto je veoma pozitivno.Meni licno vise se svidjaju kreatori igre oni koji imaju taj "njuh" da pronadju golgetera svojim pasom!Vreme je bilo da taj niz golgetera prekine igrac koji to u svari kreira.Da li se neko seca kad je poslednji put proglasen najboljim igracem neko od ostalih u timu uloga, pre ove dvojice golgetera?Verovatno ne?
Kao trener mladih fudbalera,ovakva idolo naklonost prema Mesiju i CR7 (a verujem zasluzena je),otezava nam rad.Roditelji pa i sami igraci misle da svi mogu biti golgeteri,a verujte golgeter pored rada se radja.Umem da kazem roditeljima bas kao i Sojic: "Pa Panticu i ja sam hteo da budem kapetan na belu ladju..." Drugim recima hocu da kazem da je golgeter veoma vazan,ali da se uloga ostalih u timu nikako ne moze zanemariti,a mislim da je Luka ovom izjavom pogodio "tacno u sridu"!

nbg

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama. Tako je ocigledno i Ronaldo napravio od cele postave Reala zvezde, na prvom mestu Modrica.
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Izvini a koje je to timove Zlatan Ibrahimovic doveo do osvajanja Lige Sampiona? Nabroj jedan da svi nesto naucimo. To sto je Luka uradio 4 puta Ibrahimovic nije ni jednom, tako da mozete ti i on kroz šalu da se zezate do jutra. Zato se i zove šala. Good joke na engleskom.

king

pre 5 godina

Otkad nema Ronalda, real gubi od eibara i slicnih ekipa... i to bas gubi ove sezone... ti da si neka gromada to se ne bi desavalo.. isto vazi i za ostale igrace reala...

VanNistelroj

pre 5 godina

Naravno da nisu, zato je sramota sto Ronaldo ima vise od 1-2 zlatne lopte, ali opet 2 stvari su ovde stvarno glupe:

1) ako je dajete Mesiju ispred Cavija i Inijeste, sto jeste realno, onda Mesi treba da je dobija svake godine jer covek igra 5 pozicija istovremeno i nema slabu tacku u svojoj igri

2) ako hocete raznovrsnost i da dajete zlatne lopte veznjacima, Cavi, Inijesta, Pirlo, Skols, Lampard, Dzerard, Buskec, Snajder, Riberi svi treba da je dobiju takodje jer su je zasluzili

??

pre 5 godina

@ Ispada istina ono o cemu prica Ibrahimovic kroz salu. Kada kaze da ne brine da ce ostali igraci biti ljubomorni na njegov status zvezde, jer on sve svoje saigrace cini zvezdama...
(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)

Iaspada istina ono o cemu prica Modric kroz salu. Kada kaze da je osvojio cetri lige sampiona i doveo reprezentaciju u finale svetskog prvenstva a Ibra nema ni jedno ni drugo. Cija je sala bolja?

Jjj

pre 5 godina

(Ivan, 6. decembar 2018 22:45)


Svi ti igraci Reala su vodje svojih reprezentacija i dominiraju u njima i bez Ronalda u timu, a vecina tih igraca je otisla na SPu cak i dalje od Ronalda koji je ispao vec u osminifinala. A Real je prosle sezone i sa Ronaldom bio los. 17 bodova manje od Barselone na tabeli, bili su cak i iza Atletika, a u kupu ispali od Leganesa, ali su im sudije u LŠ pomogle da zamaskiraju sve lose rezultate i utakmice prosle sezone. I da, Real je prosle sezone pobedio Barsu sa 5-1 u dve utakmice superkupa BEZ Ronalda. Njima vise fali Zidan nego Ronaldo.

pupi

pre 5 godina

Nije sve u golovima. Ima nešto i u promašenim penalima.
(nnn, 06. decembar 2018 22:43)

Za koga god da si i Mesi i Ronaldo su promašili penal na SP.

Laki

pre 5 godina

Samo ono sta je radio na svetskom prventstvu zasluslzio je zlatnu loptu. Da nije bilo njega komsije bi ispali odavno. Ronaldo i Mesi su bilo potpuno nevidljvi tako da..

tiberije

pre 5 godina

Pogledajte npr kreirane šanse ove sezone. Ronaldo najviše u italiji a modrica nigde u prvih 10 u španiji . A da ne pričamo o 11 golova i 6 asistencija Ronalda

Dj4pe

pre 5 godina

Na osnovu cega onda Ronaldo ima 5 zlatnih lopti?? Lik dobijao zlatne lopte jer je davao najvise golova. u glavnom su to bili iz penala..

Vječita legenda

pre 5 godina

Sinoc, po izlasku autom sa Bernabeu-a, Luku je docekalo stotine navijača da se zahvale i pjevaju “Lukita, Balon de oro”....Znaju oni sto je Luka dao za taj klub, koliko samo “standing” ovacija je imao na Bernabeu, kao rijetko tko prije njega...ostat ce njihova vječita legenda!

Bojan

pre 5 godina

Nabrojite mi jednu utakmicu koju je ovaj momak prelomio, u obzir ulaze gol, asistencija, potez i sl. Hvala prijatno (Guest, 7. decembar 2018 05:32)

Na ogroman pritisak Argentine da izjednace u drugom poluvremenu, on zabija golcinu iz igre za 2:0 i resava utakmicu koja ih direktno vodi u sledece kolo. Na 1:1 u Mancesteru, zabija za 2:1 i vodi Madrid u sledeci krug. Euro 2016, njegov jedini gol za konacnih 1:0 protiv Turske. Nekoliko asistencija Ramosu na glavu za golove u zadnjim minutama koji resavaju velike utakmice. To je samo nekoliko kojih se secam. Ali sve utakmice u kojima je njegov tim pobedio su utakmice koje je sredina terena izborila. Decko ne ume da izgubi loptu. A to je kljuc danasnjeg fudbala, ne gubiti loptu pod pritiskom. Jer sve dok je imas u nogama, oponent ti ne moze nista. Ko to ne razume, ne razume sustinu ovog sporta.