Četvrtak, 06.12.2018.

19:37

"Krofna sa glazurom od vanile koja ima neverovatnu moć dodavanja"

Nikola Jokić igra fantastično od početka sezone i jedan je od najboljih košarkaša u NBA ligi.

Izvor: B92

"Krofna sa glazurom od vanile koja ima neverovatnu moæ dodavanja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

lignjoslav

pre 5 godina

@Partizanovac
pa naravno da je dao 20 poena kad je bio nas najbolji ofanzivac. Nije on dzaba u NBA imao karijeru koju vecina igraca iz Evrope mogu samo samjati. Znalo se da je bio uz Vebera prva napadačka opcija Sakrementa, nakačiš mu najboljeg defanzivca i on mu saspe u lice 25 poena. Niko to ne spori ljudi. Nego govorim da taj "choke" kome je bio sklon cini da nije najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora. Tj sam sebi je bio najveći problem. Takav je bio, povučen, nikad lider. Evo da ga uporedim sa Drazenom jer po kosarjaskim kvalitetima nije bio lošiji. Dražen isto gotovo nemoguć za čuvanje. Znaš da ce ici lopta celu utakmicu na njega i ne možeš mu ništa. On u svakoj ti da 30 poena, ali pogodi i onda kada je najbitnije, u poslednjem minutu, trazi loptu bukvalno antichoker....karakter dijametralno suprotan. Ceo život lider...sa 18g odlucuje utakmice. (e to je i Luka Dončić) .Drazen je verzija Stojalovića sa karakterom Đorđevića (rizikujem da budem popljuvan, ali sam malo stariji i sećam se i gledao sam Dražena) On je onakve partije kao Đorđević protiv Litvanije ponavljao u svakoj presudnoj utakmici i toga čini toliko velikim. Đorđević je jednostavno imao fizički nedostatak, nije bio previse brz ni skocan, pa si imao i kakvu takvu sansu da dobrim defanzivcem ga zaustaviš. Znači Drazen je bio najbolji Evropski ofanzivac mozda ali je imao istu manu kao i svi beli bekovi. Slaba defanziva. U NBA imaš gomilu bekova brzih i nezaustavljivih, ali pri tome za razliku od Drazena znaju da kidaju u odbrani. Bio je loš defanzivac, a igras beka. To u NBA tesko prolazi. Imao je sezonu gde je belezio 20+ u proseku tek na kraju, ali i Stojakovic je imao sezonu 25+. Mozda bi to ponovio još 5 puta, ali bi morao svoj tim da dovede do prstena da bi bio Dirk Novicki, a on je jedini igrac koji je bio Mvp NBA lige....a Drazen bio član treće petorke u svojoj najboljoj sezoni.
Da se be lazemo Dirk je fizički imao bolje predispozicije i bio je mnogo ređa pojava nego Drazen (jednostavno nju je lakse da bude mvp). Imaš visinu centra, a kretnju krila i cak beka....pri tome i dugacke ruke do clanaka, i odlican sut, ne mozes mu nista. Zato mislim da Doncić ima vece samse od Drazena u NBA jer je pokazao talenat na vise pozicija, a igra 4orku gde belci fizicki mogu parirati crncima...a karakter Drazena. Drazen nije mogao da igra na vise pozicija, a na njegovoj poziciji je konkurencija uvek bila najjaca u NBA i jednostavno je bilo kompketnijih i boljih bekova
Igraca čine mnogi parametri, pa tako i taj Jordan je kidao u defanzivi i bio i tu među najboljim na svetu (koliko ti u NBA imas ljudi koji daju 30+ poena i oni isto ne promašuju u takvim zavrsnicama, i tada ih je bilo, ali toliko kompletan igrač nikad se nije rodio, LBJ je cesto Irvingu prepuštao odgovornost i ovaj je u onim završnicama bio cak i sigurnija opcija od LBJ, zato i pored fizikalija i mogućnosti da luzere pretvori u pobednike LBJ i Jordan ne mogu se porediti baš zbog toga što Jordan nije Pipenu uvaljivao vruć krompir nikad, i Jordan nije nikad zabušavao u odbrani iako je bio vec tada najveci svih vremena.

lignjoslav

pre 5 godina

@Kosta1703
Gotovo ceo post si napisao, a da niti jednom nisi dao oprečno mišljenje od mog. (u prevodu skoro sve se slažem sa tobom)
Da rezimiram, mogao je imati temperaturu i 40 (a nije), mogao je čak imati i igrača na sebi (a nije, bio je sam) , mogao je i imati 1 sec, a ne 2 sec, to je bio šut karijere. Pa ja se prvi slažem da je bio vrv bajbolji šuter svih vremena (a to znači da je cepao mrežicu preko ruke iz mnogo težih pozicija i to bes koske skoro uvek), ali je kako se to kaže "chokao" i to debelo. Pa neće valjda Hido da bude igrac odluke. Nema taj promašaj veze ni sa tim da li je bio bolestan. Sale Đorđević je svoj šut dao, preko ruke gotovo u padu iz 100x teze situacije. Zato ga je dao i drugi put iz iste, sa istim pritiskom.
Lopta u egalvzavršnici ide coveku koji je najbolji izvodač slobodnih bacanja, zato je išla Peđi, ali ja tebi govorim o -10 protiv Argentine, nije tu bilo egal završnice. Bio je to naš blickrig tj Bodirogin, kao i Gurovićev i Jarićev u 1/4 finalu. Niko ne spori da je Stojaković bio najbolji igrač EP2001, ubedlljivo je bio najbolji ali mi to prvenstvo bukvalno nismo ni okrznuti bili. Niti jedne neizvesne završnice. Samo finale protiv Turaka je bilo jednocifrena razlika i to 9. Ostale smo bukvalno gazili između 10 i 20 razlike. Secam se nemoćnog Gasola, pa i Dirka koji su bili razbijeni. Hocu da ti kaŸem da je Stojaković choker i da nije preuzimao odgovornost zbog toga. Nije kriv Hido ako je Peđu lopta iznenadila, kriv je Peđa što je nije sam i tražio.
Pa i Veber je oteran jer je upravo narušio atmosferu i hemiju tima time što je pacerski javno prozvao Peđu da se sakrivao tokom neizvesnih završnica te serije protiv LAL (nije pomenuo Peđu ali je na njega mislio i to je opšte poznato) Nije on tu pogrešio u kondtataciji, ali je ispso seljak jer nije to Peđi rekao u lice tokom te serije već tako javno kada su bili izgubili sa 4:3. Znači da mu je rekao na 3:2 (posto je mislio na celu tu seriju utakmica) i to onako iz dobre namere, da ga ohrabri, mozda bi Peđa i svesno preuzeo odgovornost i tu loptu trazio i ubacio u koš, a ne da se iznenadi što jedan Hido ne šutira odlucujuće poene, kapiraš

KOSTA1703

pre 5 godina

@lignoslav

Kako vreme prolazi sve manje je sećanje pouzdano, pa je to i ovde slučaj.
Pošto kažeš da si utakmicu gledao gde je Pedja jendu od najvažnijih lopti ispucao bezveze, onda bi trebao da se sećaš da Pedja tu utkamicu nije ni trebalo da igra, nego je igrao na svoju odgovornost, protiv odluke klupskog lekara.
Takodje bi trebao da se sećaš da je neposredno pre tog šuta Turkoglu na 7,8 sekundi do kraja napada dobio loptu sam na trojci, krenuo da šutne i onda u strahu loptu prosledio Pedji, koji je stajao u ćošku apsolutno ne olekujući loptu i sa 2 sekunde vremena da je šutne.
A bilo bi lepo da se setiš ko je bio bio MVP prvenstva Evrope 2001.godine i ko je bio i idealnoj petorci prvenstva sveta 2002.godine.
A lepo bi bilo i da pogledaš njegove statistike sa tih prvenstava, a takodje i činjenicu da je i danas na alltime listi najboljih izvodjača slobodnih bacanja, i to veoma visoko, što je za vreme njegove igre u Sacramentu dovodilo do toga da je lopta u penal završnici išla uvek na njega.
Kako to lopta ide na igrača koji se ne snalazi u odlučujućim trenucuma?
Takodje bi bilo lepo setiti se i pogledati procenat ubačenih odlučujućih lopti za njega, te za neke druge koji se ovde uzdižu u nebo.

MPP

pre 5 godina

Ovde se pominje sjajni Stojaković ,izuzetan šuter , ali ne razumem kako neko moze da ga uopšte poredi sa Draženom Petrovicem i Donćićem ?!?
Pustite statistiku ,GLEDAJTE basket !!!
"Statistika je ko bikini ,otkriva skoro sve i ne pokazuje ništa!"
Samo još jedan košarkaš je u uvoj kategoriji -Dragan Kićanovic!
Stojkovic nije ni prineti još jednom Draženu - Draženu Praji Dalipagicu !
Visokom 2 m sa odrazom od 100cm!!! I sa najtananijim šutom u istoriji bele košarke . Odbio je ponudu Boston Seltiksa 70 -tih!
Moka Slavnic je jednom rekao: " mi ostali mogli smo samo da nosimo peškire u NBA ligi osim Praje koji bi i tamo bio zvezda!"
I zato GlEDAJTE basket, a ne samo brojke !

MPP

pre 5 godina

Ovakvog igrača ustvari i nije bilo, u tome je stvar , toliko je atraktivan i opušten u isto vreme da na momente izgleda kao da je sve neka holivudska glob troterska nameštaljka. Pri tome to je i ubitačno sretstvo koje izbezumljuje protivnika koji ne zna šta da radi ,tako nešto se ne uklapa ni u kakvu taktičku varijantu-jer je to jeste inprovizacija na licu mesta . Ai ovi njegovi saigraci uživaju - nadavaše se lakih koševa ko nikad u karijeri !

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete
(croata, 6. decembar 2018 23:58)

Ne znam za devedesete, ali znam za ovu sezonu. Idi na https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2019_leaders.html i vidi ko je prvi na listi Box Plus/Minus ove godine. Nikola Jokic. U prvih deset je u jos nekoliko drugih kategorija.

Partizanovac

pre 5 godina

@lignjoslvav Pedja je dao Amerima 20poena u Indianapolisu, svaka cast za sve ostalo napisano... Ubedljivo je najbolji evropski suter ikad, Doncic je po preciznosti losiji od oba Bogdanovica. Prvo treba njih da stigne, pa tek onda Novickog, a kad se bude takmicio na allstaru za 3 i osvojio onda moze sa Pedjom da stane rame uz rame.

prle

pre 5 godina

skoti pipen....jedini igrac koji nije morao da da ni jedan kos i da bude igrac utakmice,e to je sada isto jokic!
(big botovski, 06. decembar 2018 23:58)hahahahahaha

mrgud

pre 5 godina

@croata
Jedan Durent je rekao da mu je Jokara jedan od omiljenih igrača za gledati, ali ti mislis da bi on bio rezerva jednom Dikembe Mutombou ili Patriku Juingu koji su bili zvezde 90ih
Drzi te se nogometa komsije, u basket se ne razumete. Niko Jokića ne poredi sa Šekom, ali je za 95% tadasnjih centara izmislio kosarku.

torontonian

pre 5 godina

Moram da priznam da sam ga pljuvao sto nije igrao na EP, ali onom sto je uradio Raptorsima i ponavlja skoro svake utakmice moze samo da se aplaudira. Pici brate zemlja ionako jije zasluzila da igras za nju. Ali ki krivo zbog one "slovenacke" pobede

Kolja

pre 5 godina

Jokic postavlja nove standarde u kosarci.Ovo je prvi plejmejker u istoriji sa 210 cm.I nemoze mu se nista.Mlatio ga je onaj Ig(b)udala celu utakmicu ali ih je realno ubio.Dao 23 poena i direktno doneo jos 36 asistencijama.A gde su jos skokovi,blokovi,blokade i presecene lopte...Takav uticaj na tim imali su samo najveci igraci.Momak realno spada u sami vrh NBA lige.Ako se objektivno gleda,jos ga sudije i ne stite uopste.Puno koseva daje uz kontakte koji se ne sviraju.U Evropi bi imao stalno po 35 poena da ga onako biju.Ove godine Meloun mnogo bolje vodi ekipu jer sve ide preko Jokica.Cim zadivljaju Marej i Heris gube u serijama.A kad su konci kod Jokica sve je na svom mestu.To sto nece u reprezentaciju sigurno ima veze sa rukovodstvom KSSa

markec

pre 5 godina

srbiizcg,
kako ga je pojeo? Nisam znao da su igrali 1na 1. Vucevic je odigrao odlicnu utakmicu, Jokic sasvim prosecnu.
Ovaj Jokić mora da ima mnogo sreće celu sezonu kada ga mnogi centri "pojedu" , ali ga spasi ultremegagiga talentovani Murray pa oni dobiju . Ili je nesto drugo u pitanju ;) .
Pitam se ko ce ga sledecu spasiti? Mislim da to Jokić jedino zna. ;)

lignjoslav

pre 5 godina

@only fools and horses
Stojakovic je vrv najbolji suter ikada roden. Na treninzima je znao da pogađa po 20,30 trojki u nizu, a o slobodnim da ne govorim. Bio je 3ci strelac lige cini mi se "one" godine. Ali ima jedno veliko ali....
Stojakovic nikad nije bio lider ekipe.
Najvažniji sut karijere je ne samo promasio, vec je bio airball (ljudi koji su gledali tu cuvenu seriju sa LAL znaju o kom sutu pričam).
U poslednjim minutima tih utakmica u zivotu ih je drzao tek treća opcija u napadu (Bibi) koji je bio daleko stabilniji od Stojakovica, pa i od Vebera, jer bukvalno nije promasivao kada je bilo gusto.
U repki uvek onih godina kada smo bili najdominantniji i vezali EP u turskoj i SP u Indijanopolisu, u najvaznijim trenutcima isticali su se drugi igrači. U finalu lopta je uvek isla Bodirogi kada smo stizali Argentince koji je pogadao trojke iako nije to njegova specijalnost (znaci nikad Stojakovic nije bio igrac odluke niti je preuzimao odgovornost, iako je daleko bolji suter od svih na terenu), a Amere je razbio jedan Gurovic i Jarić. Stojakovic je istina odigrao dobar produžetak protiv Argentine, ali tad je pritisak bio daleko manji jer su se Argentinci bukvalno raspali
Nedostajalo je Stojakovicu hrabrosti da ne kažem ono vulgarno da postane najveci sa ovih prostora i ne slazem se da je on najbolji
Taj Doncic je tek na pocetku karijere, ali pogađa u kljucnim trenutcima. Iako je daleko od toga za koga ga ovde svi smatraju tj i dalje je daleko od nivoa jednog Stojakovića koji je bio medu najkorisnijim igracima skoro celu karijeru do povrede leđa (Dalas cesto igra bolje bez Doncića, pa mu +- rejting cesto i u pobedama bude negativan, ima previse izgubljenih lopti, sto se naravno u hajlatsima ni ne prikazuje)
On je ipak neko ko se ne libi da preuzme odgovornost i da pogodi kad je gusto. (to je meni fascinantnije od 20 poena u proseku, jer takvih rukija ima koliko hoces poslednjih godina)
Znaci da ima priliku da postane bolji igrac od Stojakovića, jer ima tek 19 godina, a i osobinu koju Stojakovic na zalost nije imao. A moze se desiti i da bukvalno stagnira i ostane na ovom nivou....ne bi bio ni prvi ni poslednji ruki koji posle dobre ruki sezone, ostane na tom nivou.
Za Kukoca kazu da je bio najbolji univerzalac na svetu. Mogao je da igra sve, ali koliko god imao prstenova i bio proglasavan za najboljeg 6og igraca, nikad necemo saznati kakav bi bi bio kao lider ekipe, jer je igrao u prejakom timu i to mu je bila i steca i nesreca u isto vreme.
Jokic je sa druge strane vec lider ekipe, i to ekipe koja je trenutno u vrhu NBA, ali nekako se stice utisak da bi sigurno bio najbolji sa ovih prostora ubedljivo, da nije celu karijeru bio lenjivac, pa sad koliko god guma bude okrenuo, nikad nece biti fizicki medu dominantnijim centrima iako moze na tom planu da napreduje jer ima 23 godine i svake godine ce biti sve brzi i jaci ako bude se trudio...barem jos 5,6 godina moze samo da napreduje.
Ne smem ni da zamislim kakav bi tek bio igrač da je atletski kao recimo jedan Peković ili onaj nesretni Darko Miličić.
Bio bi i defanzivno i ofanzivno među najboljima, ne sa ovih prostora, vec uopste u svetu, ali to na zalost necemo videti. Ne mozes da budes ceo zivot debeo i lenj, pa da se sve promeni za 3,4 godine. Meni deluje da ce on uvek biti lenj i da nece fizicki napredovati koliko bi stvarno mogao.
Dražena smo zaboravili. Imao je petlju jednog Dončića, bio daleko bolji bek (brži, precizniji), ali nije imao tu osobinu koju ima Dončić (i Kukoč) da igra jednako dobro na različitim pozicijama (Doncić igra 4orku bez problema i to jako dobro) , a pitanje je da li bi imao uopste vrhunsku karijeru zbog konkurencije (ipak je pred smrt i imao vise minuta, bio je daleko od vrha NBA na svojoj poziciji jer tu je najveca konkurencija, pa i proglasenje za najboljeg evropljanina u NBA svih vremena je vise posledica njegove prerane smrti i neka vrsta posthumnog odlikovanja koje se ne moze smatrati kao pravo istinsko priznanje.

NJ15

pre 5 godina

Najzesci su ovi sto kazu da ih Jokic ne interesuje. Razumem ja da ih on ne interesuje, ali onda ne treba da se ulazi na svaku vest o njemu i da se komentarise. Malo je kontradiktorno. Po nekoj mojoj proceni Jokic ulazi u formu tamo negde od januara, ako je suditi po njegovim igrama iz prethodnih sezona. Sada igra taman toliko da Denver pobedi. Posebno je vazno da ne izgube "lake" utakmice (Atlanta, Klivlend, Bruklin, Finiks...) jer ih je to skupo kostalo prosle godine.

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Ovi koji ga pljuju jer ne igra za reprezentaciju pojma nemaju o kosarci - samo jedna stvar je dovoljna - covek koji se nadje na nekoj listi vecitih sa Viltom Cembrlenom ne moze da bude los igrac! A ovaj ima tek 23 godine...

GM

pre 5 godina

I Vestbruk je dve sezone zaredom zabelezio trip dabl prosek, i...

Kad ce on ostati kao samo broj u NBA istoriji bez prstenja, sta ce onda tek biti Jokic, na kojoj margini...

I posle recimo da se poredi ko je imao bolju NBA karijeru, recimo Jokic glavni igrac trt mrt, ili jedan Kukoc, deo tima, sistema, istorije...

Sampioni se pamte, ne brojevi koji nicemu ne sluze i ni ka cemu ne vode.

Vračarac

pre 5 godina

od kad je to Jokic 213 cm ? :)
(aha, 06. decembar 2018 23:03)

Tako piše na Wikipediji, a Wikipedija nikad ne laže :) jel poseduješ neku drugu informaciju?

croata

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete

Vračarac

pre 5 godina

@lignjoslav

Svaka čast za komentar! Volim old school istinske poznavaoce košarke sa stažom (bez uvrede :) )... baš sam se čudio kako Dražena niko nije pomenuo kad' se već potegla priča. Za "Peju" se slažem. Ostao je upamćen kao neviđen šuter, po možda najboljoj asistenciji ikada, ali i po "choke-u" kad' je bilo najvažnije i to je senka koja će uvek pratiti inače blistavu karijeru.
Dončić ako nastavi ovim tempom i ako ga zaobiđu povrede može da postane ozbiljna zverina, Hall of fame materijal.
Jokić mi je zagonetka ove sezone. Slabiji procenat šuta, manja minutaža, tromije mi deluje, ali Denver prvi na zapadu uprkos silnim povredama, pa se nadam da je ovo ipak tempiranje forme za plej of.

Sava

pre 5 godina

Mnogi se zale sto ne sutira vise, prosle godine se zalili da ne igra odbranu, sledece ce sto se ne ceslja na desno.
Decko ima mozga i mogucnosti, hoce da proba da izgradi sopstveni brand kao play centra. Ovih sto se ispucavaju i skacu ima na kilo u NBA, play maker centar nema ni jedan prakticno. Tamo je vaznije biti sopstveni marketinski brand nego ista drugo, nije to bacanje lopte po parketu nego biznis.
Rizikuje pa sta bude bude.

Sto se tice igranja u reprezentaciji i meni je zao sto ne igra, ali realno to nije obaveza. Ako ne zeli bolje i da ne ide nego da ide da se tegli po terenu reda radi kao neki fudbaleri, nije ni Djordjevic pao sa Marsa pa da mu to treba.

ccc?

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 6. decembar 2018 21:51)

Mogu da se slozim ali objasni zasto Kukoc? Zato jer je igrao u Cikagu? Kakve je to velike igre tamo pruzao? Bio je na pravom mestu u pravom timu i sve je zasluga MJ jer ni Cikago to ne bi bio bez MJ. Divac je mnogo vise dao Kingsima nego Kukoc Cikagu. I to su cinjenice.

Гиле

pre 5 godina

Kako god Nikola igra sezonu cudniju nego proslu i sa manje poena a Vucevic ga je dva puta pojeo.
(srbizcg200, 06. decembar 2018 22:30)
Џаба што га је појео, ако је тим изгубио и Јокића више цене, а и млађи је.
А и када би се поставила онај систем бодовања за МВП као у ЕЛ, нисам сигуран ко би био сит.
Свака част и Вучевићу на одличној сезони.

only fools and horses

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.
(@202, 6. decembar 2018 20:58)

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.

dragan

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da se svasta racuna za dodavanje, treba da ukljuce drugu viugu i da shvate da se isto tako racuna svima, ne samo Jokicu, i da je pored toga medju najboljima.

lignjoslav

pre 5 godina

@sinisa
Nikola Vučević zaista ima odlican učinak kao centar, bolji nego Jokić ove godine (mada i Jokić kada hoce da se cima ima odličnu lednu tehniku i retko promasuje kada je u reketu), ali Jokić igra nesto jedinstveno i ne mozes ih uopste porediti, jer Nikola ni ne igra centra. Čovek ima pregled igre kakav Vucevic i bilo koji centar moze da sanja. Nikola je imao strasne partije kada je igrao samo centra...od 40 poena 20 skokova (ne znam da li je Vucevic ikad imao ovakve utakmice) , ali takvih utakmica ce biti sve manje jer ima potpuno drugu ulogu. Igrao je tako protiv Bruklina i protiv Voriorsa, jer oni nemaju klasicne 5ice, pa se time nije previse umarao, ali ovde je mnogo korisnije da se ne tuče sa ostalim centrima i umara kada je praktično neko ko organizuje igru i preko koga idu svi napadi. Denver je cini mi se ekipa koja ima neverovatan broj otvorenih šuteva, a da to nije plod individualnog kvaliteta i brzine bekova, vec upravo fantasticne kretnje i blokova koje Jokić radi + pravovremeno dodavanje (što samo predaja lopte, što pas na potpuno drugu stranu napada, gde uvek stoji igrac sam ko duh) . To je nesto sto se ne moze nauciti, vec jednostavno si tako roden. Proigravas kao plej, dovoljno si veliki da kao centar bukvalno praviš blok pored kojeg ne prolazi niko. Vucevic da bi pravio blok mora da istrčava i treba mu vremena koje njegov bek nema. Jokic je svo vreme tu kod linije za 3 i cini to daleko delotvornije (te stvari statistika ni ne prikazuje) . Zato Jokic dobija 150 miliona, a ostali dobri centri sa duuim stazom to mogu samo da sanjaju.
Divoljno je da beko od bekova proradi, Jokic ce ga forsirati i oni ce dobiti utakmicu i bez njegovih poena. Povući će on i u poenima kada bude se moralo. Dok ne mora, i dok se pobeđuje, zasto menjati recept.

Radijator

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 06. decembar 2018 21:51)
Smiri nerve .. decko je lepo rekao da "ce" biti. Ja se slazem sa njim. Nigde nije napisao da vec sada jesu.

pero

pre 5 godina

Milina ga je gledati uživo. Pitam se što samo dodaje a ne puca na koš, pogledam na semafor, on ubacio 20 komada.
Što reče moj drug prvi put da se NBA tim gradi oko Srbina.

Ze

pre 5 godina

Nije zasluzio da se pise toliko o njemu. Nijednom ni pokazao zelju da igra za svoju zemlju. Bilo je i pre igraca koji su igrali u NBA pa su dali veliki dobrinos svojoj zemlji, a mi smo ih kos vise voleli i uzivali u njihovim igrama.

jojo

pre 5 godina

Malo se prica o tome da kvaliteti ovog dečka i ono što ga čini vrhunskim su potpuno neatletske osobine, drugim rečima on može ovako, Bože zdravlja, do 40e bez problema jer se ne oslanja ni na snagu ni na odraz ni na izdržljivost. To je potpuno druga dimenzija cele priče oko njega.

Šilja

pre 5 godina

jel to onaj sto dodaje a koseva nigde??
(retko pametan, 06. decembar 2018 20:19)
Jesi ti onaj sto je iskompleksiran nečijim uspehom?A da, jesi...

Goran

pre 5 godina

Samo se nadam da će konačno svi zajedno zaigrati za reprezentaciju i onda bi sve ove bravure imale još jače uporište,naravno za navijače!

Milisav

pre 5 godina

Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.

rep srpska

pre 5 godina

jokic ne igra fantasticno i nije jedan od najboljih u ligi kako ga predstavljaju malo je ispod nivoa prosle sezone ali svakako da je dobar

@202

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.

A

pre 5 godina

@Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.
(Milisav, 6. decembar 2018 20:16)

Kako ti sa takvim informacijama o stanju uma i namerama gazde Orlanda ne radiš neki dobro plaćeni insajderski posao u NBA industriji nego rasipaš talenat ovde i odaješ tajne svima na internetu.
Unovči to matori, samo retki tako dobro procenjuju psihologiju vlasnika NBA timova.

room 1408

pre 5 godina

Zamisli kada si ispred Rasela Vestbruka u triple double u ovoj sezoni.Coveka koji ne izlazi iz igre dok ne napravi triple double.Znaci da si klasa!

room 1408

pre 5 godina

Zamisli kada si ispred Rasela Vestbruka u triple double u ovoj sezoni.Coveka koji ne izlazi iz igre dok ne napravi triple double.Znaci da si klasa!

Milisav

pre 5 godina

Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.

Šilja

pre 5 godina

jel to onaj sto dodaje a koseva nigde??
(retko pametan, 06. decembar 2018 20:19)
Jesi ti onaj sto je iskompleksiran nečijim uspehom?A da, jesi...

jojo

pre 5 godina

Malo se prica o tome da kvaliteti ovog dečka i ono što ga čini vrhunskim su potpuno neatletske osobine, drugim rečima on može ovako, Bože zdravlja, do 40e bez problema jer se ne oslanja ni na snagu ni na odraz ni na izdržljivost. To je potpuno druga dimenzija cele priče oko njega.

lignjoslav

pre 5 godina

@sinisa
Nikola Vučević zaista ima odlican učinak kao centar, bolji nego Jokić ove godine (mada i Jokić kada hoce da se cima ima odličnu lednu tehniku i retko promasuje kada je u reketu), ali Jokić igra nesto jedinstveno i ne mozes ih uopste porediti, jer Nikola ni ne igra centra. Čovek ima pregled igre kakav Vucevic i bilo koji centar moze da sanja. Nikola je imao strasne partije kada je igrao samo centra...od 40 poena 20 skokova (ne znam da li je Vucevic ikad imao ovakve utakmice) , ali takvih utakmica ce biti sve manje jer ima potpuno drugu ulogu. Igrao je tako protiv Bruklina i protiv Voriorsa, jer oni nemaju klasicne 5ice, pa se time nije previse umarao, ali ovde je mnogo korisnije da se ne tuče sa ostalim centrima i umara kada je praktično neko ko organizuje igru i preko koga idu svi napadi. Denver je cini mi se ekipa koja ima neverovatan broj otvorenih šuteva, a da to nije plod individualnog kvaliteta i brzine bekova, vec upravo fantasticne kretnje i blokova koje Jokić radi + pravovremeno dodavanje (što samo predaja lopte, što pas na potpuno drugu stranu napada, gde uvek stoji igrac sam ko duh) . To je nesto sto se ne moze nauciti, vec jednostavno si tako roden. Proigravas kao plej, dovoljno si veliki da kao centar bukvalno praviš blok pored kojeg ne prolazi niko. Vucevic da bi pravio blok mora da istrčava i treba mu vremena koje njegov bek nema. Jokic je svo vreme tu kod linije za 3 i cini to daleko delotvornije (te stvari statistika ni ne prikazuje) . Zato Jokic dobija 150 miliona, a ostali dobri centri sa duuim stazom to mogu samo da sanjaju.
Divoljno je da beko od bekova proradi, Jokic ce ga forsirati i oni ce dobiti utakmicu i bez njegovih poena. Povući će on i u poenima kada bude se moralo. Dok ne mora, i dok se pobeđuje, zasto menjati recept.

lignjoslav

pre 5 godina

@only fools and horses
Stojakovic je vrv najbolji suter ikada roden. Na treninzima je znao da pogađa po 20,30 trojki u nizu, a o slobodnim da ne govorim. Bio je 3ci strelac lige cini mi se "one" godine. Ali ima jedno veliko ali....
Stojakovic nikad nije bio lider ekipe.
Najvažniji sut karijere je ne samo promasio, vec je bio airball (ljudi koji su gledali tu cuvenu seriju sa LAL znaju o kom sutu pričam).
U poslednjim minutima tih utakmica u zivotu ih je drzao tek treća opcija u napadu (Bibi) koji je bio daleko stabilniji od Stojakovica, pa i od Vebera, jer bukvalno nije promasivao kada je bilo gusto.
U repki uvek onih godina kada smo bili najdominantniji i vezali EP u turskoj i SP u Indijanopolisu, u najvaznijim trenutcima isticali su se drugi igrači. U finalu lopta je uvek isla Bodirogi kada smo stizali Argentince koji je pogadao trojke iako nije to njegova specijalnost (znaci nikad Stojakovic nije bio igrac odluke niti je preuzimao odgovornost, iako je daleko bolji suter od svih na terenu), a Amere je razbio jedan Gurovic i Jarić. Stojakovic je istina odigrao dobar produžetak protiv Argentine, ali tad je pritisak bio daleko manji jer su se Argentinci bukvalno raspali
Nedostajalo je Stojakovicu hrabrosti da ne kažem ono vulgarno da postane najveci sa ovih prostora i ne slazem se da je on najbolji
Taj Doncic je tek na pocetku karijere, ali pogađa u kljucnim trenutcima. Iako je daleko od toga za koga ga ovde svi smatraju tj i dalje je daleko od nivoa jednog Stojakovića koji je bio medu najkorisnijim igracima skoro celu karijeru do povrede leđa (Dalas cesto igra bolje bez Doncića, pa mu +- rejting cesto i u pobedama bude negativan, ima previse izgubljenih lopti, sto se naravno u hajlatsima ni ne prikazuje)
On je ipak neko ko se ne libi da preuzme odgovornost i da pogodi kad je gusto. (to je meni fascinantnije od 20 poena u proseku, jer takvih rukija ima koliko hoces poslednjih godina)
Znaci da ima priliku da postane bolji igrac od Stojakovića, jer ima tek 19 godina, a i osobinu koju Stojakovic na zalost nije imao. A moze se desiti i da bukvalno stagnira i ostane na ovom nivou....ne bi bio ni prvi ni poslednji ruki koji posle dobre ruki sezone, ostane na tom nivou.
Za Kukoca kazu da je bio najbolji univerzalac na svetu. Mogao je da igra sve, ali koliko god imao prstenova i bio proglasavan za najboljeg 6og igraca, nikad necemo saznati kakav bi bi bio kao lider ekipe, jer je igrao u prejakom timu i to mu je bila i steca i nesreca u isto vreme.
Jokic je sa druge strane vec lider ekipe, i to ekipe koja je trenutno u vrhu NBA, ali nekako se stice utisak da bi sigurno bio najbolji sa ovih prostora ubedljivo, da nije celu karijeru bio lenjivac, pa sad koliko god guma bude okrenuo, nikad nece biti fizicki medu dominantnijim centrima iako moze na tom planu da napreduje jer ima 23 godine i svake godine ce biti sve brzi i jaci ako bude se trudio...barem jos 5,6 godina moze samo da napreduje.
Ne smem ni da zamislim kakav bi tek bio igrač da je atletski kao recimo jedan Peković ili onaj nesretni Darko Miličić.
Bio bi i defanzivno i ofanzivno među najboljima, ne sa ovih prostora, vec uopste u svetu, ali to na zalost necemo videti. Ne mozes da budes ceo zivot debeo i lenj, pa da se sve promeni za 3,4 godine. Meni deluje da ce on uvek biti lenj i da nece fizicki napredovati koliko bi stvarno mogao.
Dražena smo zaboravili. Imao je petlju jednog Dončića, bio daleko bolji bek (brži, precizniji), ali nije imao tu osobinu koju ima Dončić (i Kukoč) da igra jednako dobro na različitim pozicijama (Doncić igra 4orku bez problema i to jako dobro) , a pitanje je da li bi imao uopste vrhunsku karijeru zbog konkurencije (ipak je pred smrt i imao vise minuta, bio je daleko od vrha NBA na svojoj poziciji jer tu je najveca konkurencija, pa i proglasenje za najboljeg evropljanina u NBA svih vremena je vise posledica njegove prerane smrti i neka vrsta posthumnog odlikovanja koje se ne moze smatrati kao pravo istinsko priznanje.

pero

pre 5 godina

Milina ga je gledati uživo. Pitam se što samo dodaje a ne puca na koš, pogledam na semafor, on ubacio 20 komada.
Što reče moj drug prvi put da se NBA tim gradi oko Srbina.

Goran

pre 5 godina

Samo se nadam da će konačno svi zajedno zaigrati za reprezentaciju i onda bi sve ove bravure imale još jače uporište,naravno za navijače!

dragan

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da se svasta racuna za dodavanje, treba da ukljuce drugu viugu i da shvate da se isto tako racuna svima, ne samo Jokicu, i da je pored toga medju najboljima.

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Ovi koji ga pljuju jer ne igra za reprezentaciju pojma nemaju o kosarci - samo jedna stvar je dovoljna - covek koji se nadje na nekoj listi vecitih sa Viltom Cembrlenom ne moze da bude los igrac! A ovaj ima tek 23 godine...

@202

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.

Sava

pre 5 godina

Mnogi se zale sto ne sutira vise, prosle godine se zalili da ne igra odbranu, sledece ce sto se ne ceslja na desno.
Decko ima mozga i mogucnosti, hoce da proba da izgradi sopstveni brand kao play centra. Ovih sto se ispucavaju i skacu ima na kilo u NBA, play maker centar nema ni jedan prakticno. Tamo je vaznije biti sopstveni marketinski brand nego ista drugo, nije to bacanje lopte po parketu nego biznis.
Rizikuje pa sta bude bude.

Sto se tice igranja u reprezentaciji i meni je zao sto ne igra, ali realno to nije obaveza. Ako ne zeli bolje i da ne ide nego da ide da se tegli po terenu reda radi kao neki fudbaleri, nije ni Djordjevic pao sa Marsa pa da mu to treba.

Kolja

pre 5 godina

Jokic postavlja nove standarde u kosarci.Ovo je prvi plejmejker u istoriji sa 210 cm.I nemoze mu se nista.Mlatio ga je onaj Ig(b)udala celu utakmicu ali ih je realno ubio.Dao 23 poena i direktno doneo jos 36 asistencijama.A gde su jos skokovi,blokovi,blokade i presecene lopte...Takav uticaj na tim imali su samo najveci igraci.Momak realno spada u sami vrh NBA lige.Ako se objektivno gleda,jos ga sudije i ne stite uopste.Puno koseva daje uz kontakte koji se ne sviraju.U Evropi bi imao stalno po 35 poena da ga onako biju.Ove godine Meloun mnogo bolje vodi ekipu jer sve ide preko Jokica.Cim zadivljaju Marej i Heris gube u serijama.A kad su konci kod Jokica sve je na svom mestu.To sto nece u reprezentaciju sigurno ima veze sa rukovodstvom KSSa

ccc?

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 6. decembar 2018 21:51)

Mogu da se slozim ali objasni zasto Kukoc? Zato jer je igrao u Cikagu? Kakve je to velike igre tamo pruzao? Bio je na pravom mestu u pravom timu i sve je zasluga MJ jer ni Cikago to ne bi bio bez MJ. Divac je mnogo vise dao Kingsima nego Kukoc Cikagu. I to su cinjenice.

NJ15

pre 5 godina

Najzesci su ovi sto kazu da ih Jokic ne interesuje. Razumem ja da ih on ne interesuje, ali onda ne treba da se ulazi na svaku vest o njemu i da se komentarise. Malo je kontradiktorno. Po nekoj mojoj proceni Jokic ulazi u formu tamo negde od januara, ako je suditi po njegovim igrama iz prethodnih sezona. Sada igra taman toliko da Denver pobedi. Posebno je vazno da ne izgube "lake" utakmice (Atlanta, Klivlend, Bruklin, Finiks...) jer ih je to skupo kostalo prosle godine.

Гиле

pre 5 godina

Kako god Nikola igra sezonu cudniju nego proslu i sa manje poena a Vucevic ga je dva puta pojeo.
(srbizcg200, 06. decembar 2018 22:30)
Џаба што га је појео, ако је тим изгубио и Јокића више цене, а и млађи је.
А и када би се поставила онај систем бодовања за МВП као у ЕЛ, нисам сигуран ко би био сит.
Свака част и Вучевићу на одличној сезони.

Vračarac

pre 5 godina

@lignjoslav

Svaka čast za komentar! Volim old school istinske poznavaoce košarke sa stažom (bez uvrede :) )... baš sam se čudio kako Dražena niko nije pomenuo kad' se već potegla priča. Za "Peju" se slažem. Ostao je upamćen kao neviđen šuter, po možda najboljoj asistenciji ikada, ali i po "choke-u" kad' je bilo najvažnije i to je senka koja će uvek pratiti inače blistavu karijeru.
Dončić ako nastavi ovim tempom i ako ga zaobiđu povrede može da postane ozbiljna zverina, Hall of fame materijal.
Jokić mi je zagonetka ove sezone. Slabiji procenat šuta, manja minutaža, tromije mi deluje, ali Denver prvi na zapadu uprkos silnim povredama, pa se nadam da je ovo ipak tempiranje forme za plej of.

markec

pre 5 godina

srbiizcg,
kako ga je pojeo? Nisam znao da su igrali 1na 1. Vucevic je odigrao odlicnu utakmicu, Jokic sasvim prosecnu.
Ovaj Jokić mora da ima mnogo sreće celu sezonu kada ga mnogi centri "pojedu" , ali ga spasi ultremegagiga talentovani Murray pa oni dobiju . Ili je nesto drugo u pitanju ;) .
Pitam se ko ce ga sledecu spasiti? Mislim da to Jokić jedino zna. ;)

Radijator

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 06. decembar 2018 21:51)
Smiri nerve .. decko je lepo rekao da "ce" biti. Ja se slazem sa njim. Nigde nije napisao da vec sada jesu.

only fools and horses

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.
(@202, 6. decembar 2018 20:58)

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.

A

pre 5 godina

@Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.
(Milisav, 6. decembar 2018 20:16)

Kako ti sa takvim informacijama o stanju uma i namerama gazde Orlanda ne radiš neki dobro plaćeni insajderski posao u NBA industriji nego rasipaš talenat ovde i odaješ tajne svima na internetu.
Unovči to matori, samo retki tako dobro procenjuju psihologiju vlasnika NBA timova.

Vračarac

pre 5 godina

od kad je to Jokic 213 cm ? :)
(aha, 06. decembar 2018 23:03)

Tako piše na Wikipediji, a Wikipedija nikad ne laže :) jel poseduješ neku drugu informaciju?

rep srpska

pre 5 godina

jokic ne igra fantasticno i nije jedan od najboljih u ligi kako ga predstavljaju malo je ispod nivoa prosle sezone ali svakako da je dobar

Ze

pre 5 godina

Nije zasluzio da se pise toliko o njemu. Nijednom ni pokazao zelju da igra za svoju zemlju. Bilo je i pre igraca koji su igrali u NBA pa su dali veliki dobrinos svojoj zemlji, a mi smo ih kos vise voleli i uzivali u njihovim igrama.

croata

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete

mrgud

pre 5 godina

@croata
Jedan Durent je rekao da mu je Jokara jedan od omiljenih igrača za gledati, ali ti mislis da bi on bio rezerva jednom Dikembe Mutombou ili Patriku Juingu koji su bili zvezde 90ih
Drzi te se nogometa komsije, u basket se ne razumete. Niko Jokića ne poredi sa Šekom, ali je za 95% tadasnjih centara izmislio kosarku.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete
(croata, 6. decembar 2018 23:58)

Ne znam za devedesete, ali znam za ovu sezonu. Idi na https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2019_leaders.html i vidi ko je prvi na listi Box Plus/Minus ove godine. Nikola Jokic. U prvih deset je u jos nekoliko drugih kategorija.

GM

pre 5 godina

I Vestbruk je dve sezone zaredom zabelezio trip dabl prosek, i...

Kad ce on ostati kao samo broj u NBA istoriji bez prstenja, sta ce onda tek biti Jokic, na kojoj margini...

I posle recimo da se poredi ko je imao bolju NBA karijeru, recimo Jokic glavni igrac trt mrt, ili jedan Kukoc, deo tima, sistema, istorije...

Sampioni se pamte, ne brojevi koji nicemu ne sluze i ni ka cemu ne vode.

torontonian

pre 5 godina

Moram da priznam da sam ga pljuvao sto nije igrao na EP, ali onom sto je uradio Raptorsima i ponavlja skoro svake utakmice moze samo da se aplaudira. Pici brate zemlja ionako jije zasluzila da igras za nju. Ali ki krivo zbog one "slovenacke" pobede

Partizanovac

pre 5 godina

@lignjoslvav Pedja je dao Amerima 20poena u Indianapolisu, svaka cast za sve ostalo napisano... Ubedljivo je najbolji evropski suter ikad, Doncic je po preciznosti losiji od oba Bogdanovica. Prvo treba njih da stigne, pa tek onda Novickog, a kad se bude takmicio na allstaru za 3 i osvojio onda moze sa Pedjom da stane rame uz rame.

prle

pre 5 godina

skoti pipen....jedini igrac koji nije morao da da ni jedan kos i da bude igrac utakmice,e to je sada isto jokic!
(big botovski, 06. decembar 2018 23:58)hahahahahaha

KOSTA1703

pre 5 godina

@lignoslav

Kako vreme prolazi sve manje je sećanje pouzdano, pa je to i ovde slučaj.
Pošto kažeš da si utakmicu gledao gde je Pedja jendu od najvažnijih lopti ispucao bezveze, onda bi trebao da se sećaš da Pedja tu utkamicu nije ni trebalo da igra, nego je igrao na svoju odgovornost, protiv odluke klupskog lekara.
Takodje bi trebao da se sećaš da je neposredno pre tog šuta Turkoglu na 7,8 sekundi do kraja napada dobio loptu sam na trojci, krenuo da šutne i onda u strahu loptu prosledio Pedji, koji je stajao u ćošku apsolutno ne olekujući loptu i sa 2 sekunde vremena da je šutne.
A bilo bi lepo da se setiš ko je bio bio MVP prvenstva Evrope 2001.godine i ko je bio i idealnoj petorci prvenstva sveta 2002.godine.
A lepo bi bilo i da pogledaš njegove statistike sa tih prvenstava, a takodje i činjenicu da je i danas na alltime listi najboljih izvodjača slobodnih bacanja, i to veoma visoko, što je za vreme njegove igre u Sacramentu dovodilo do toga da je lopta u penal završnici išla uvek na njega.
Kako to lopta ide na igrača koji se ne snalazi u odlučujućim trenucuma?
Takodje bi bilo lepo setiti se i pogledati procenat ubačenih odlučujućih lopti za njega, te za neke druge koji se ovde uzdižu u nebo.

MPP

pre 5 godina

Ovakvog igrača ustvari i nije bilo, u tome je stvar , toliko je atraktivan i opušten u isto vreme da na momente izgleda kao da je sve neka holivudska glob troterska nameštaljka. Pri tome to je i ubitačno sretstvo koje izbezumljuje protivnika koji ne zna šta da radi ,tako nešto se ne uklapa ni u kakvu taktičku varijantu-jer je to jeste inprovizacija na licu mesta . Ai ovi njegovi saigraci uživaju - nadavaše se lakih koševa ko nikad u karijeri !

MPP

pre 5 godina

Ovde se pominje sjajni Stojaković ,izuzetan šuter , ali ne razumem kako neko moze da ga uopšte poredi sa Draženom Petrovicem i Donćićem ?!?
Pustite statistiku ,GLEDAJTE basket !!!
"Statistika je ko bikini ,otkriva skoro sve i ne pokazuje ništa!"
Samo još jedan košarkaš je u uvoj kategoriji -Dragan Kićanovic!
Stojkovic nije ni prineti još jednom Draženu - Draženu Praji Dalipagicu !
Visokom 2 m sa odrazom od 100cm!!! I sa najtananijim šutom u istoriji bele košarke . Odbio je ponudu Boston Seltiksa 70 -tih!
Moka Slavnic je jednom rekao: " mi ostali mogli smo samo da nosimo peškire u NBA ligi osim Praje koji bi i tamo bio zvezda!"
I zato GlEDAJTE basket, a ne samo brojke !

lignjoslav

pre 5 godina

@Kosta1703
Gotovo ceo post si napisao, a da niti jednom nisi dao oprečno mišljenje od mog. (u prevodu skoro sve se slažem sa tobom)
Da rezimiram, mogao je imati temperaturu i 40 (a nije), mogao je čak imati i igrača na sebi (a nije, bio je sam) , mogao je i imati 1 sec, a ne 2 sec, to je bio šut karijere. Pa ja se prvi slažem da je bio vrv bajbolji šuter svih vremena (a to znači da je cepao mrežicu preko ruke iz mnogo težih pozicija i to bes koske skoro uvek), ali je kako se to kaže "chokao" i to debelo. Pa neće valjda Hido da bude igrac odluke. Nema taj promašaj veze ni sa tim da li je bio bolestan. Sale Đorđević je svoj šut dao, preko ruke gotovo u padu iz 100x teze situacije. Zato ga je dao i drugi put iz iste, sa istim pritiskom.
Lopta u egalvzavršnici ide coveku koji je najbolji izvodač slobodnih bacanja, zato je išla Peđi, ali ja tebi govorim o -10 protiv Argentine, nije tu bilo egal završnice. Bio je to naš blickrig tj Bodirogin, kao i Gurovićev i Jarićev u 1/4 finalu. Niko ne spori da je Stojaković bio najbolji igrač EP2001, ubedlljivo je bio najbolji ali mi to prvenstvo bukvalno nismo ni okrznuti bili. Niti jedne neizvesne završnice. Samo finale protiv Turaka je bilo jednocifrena razlika i to 9. Ostale smo bukvalno gazili između 10 i 20 razlike. Secam se nemoćnog Gasola, pa i Dirka koji su bili razbijeni. Hocu da ti kaŸem da je Stojaković choker i da nije preuzimao odgovornost zbog toga. Nije kriv Hido ako je Peđu lopta iznenadila, kriv je Peđa što je nije sam i tražio.
Pa i Veber je oteran jer je upravo narušio atmosferu i hemiju tima time što je pacerski javno prozvao Peđu da se sakrivao tokom neizvesnih završnica te serije protiv LAL (nije pomenuo Peđu ali je na njega mislio i to je opšte poznato) Nije on tu pogrešio u kondtataciji, ali je ispso seljak jer nije to Peđi rekao u lice tokom te serije već tako javno kada su bili izgubili sa 4:3. Znači da mu je rekao na 3:2 (posto je mislio na celu tu seriju utakmica) i to onako iz dobre namere, da ga ohrabri, mozda bi Peđa i svesno preuzeo odgovornost i tu loptu trazio i ubacio u koš, a ne da se iznenadi što jedan Hido ne šutira odlucujuće poene, kapiraš

lignjoslav

pre 5 godina

@Partizanovac
pa naravno da je dao 20 poena kad je bio nas najbolji ofanzivac. Nije on dzaba u NBA imao karijeru koju vecina igraca iz Evrope mogu samo samjati. Znalo se da je bio uz Vebera prva napadačka opcija Sakrementa, nakačiš mu najboljeg defanzivca i on mu saspe u lice 25 poena. Niko to ne spori ljudi. Nego govorim da taj "choke" kome je bio sklon cini da nije najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora. Tj sam sebi je bio najveći problem. Takav je bio, povučen, nikad lider. Evo da ga uporedim sa Drazenom jer po kosarjaskim kvalitetima nije bio lošiji. Dražen isto gotovo nemoguć za čuvanje. Znaš da ce ici lopta celu utakmicu na njega i ne možeš mu ništa. On u svakoj ti da 30 poena, ali pogodi i onda kada je najbitnije, u poslednjem minutu, trazi loptu bukvalno antichoker....karakter dijametralno suprotan. Ceo život lider...sa 18g odlucuje utakmice. (e to je i Luka Dončić) .Drazen je verzija Stojalovića sa karakterom Đorđevića (rizikujem da budem popljuvan, ali sam malo stariji i sećam se i gledao sam Dražena) On je onakve partije kao Đorđević protiv Litvanije ponavljao u svakoj presudnoj utakmici i toga čini toliko velikim. Đorđević je jednostavno imao fizički nedostatak, nije bio previse brz ni skocan, pa si imao i kakvu takvu sansu da dobrim defanzivcem ga zaustaviš. Znači Drazen je bio najbolji Evropski ofanzivac mozda ali je imao istu manu kao i svi beli bekovi. Slaba defanziva. U NBA imaš gomilu bekova brzih i nezaustavljivih, ali pri tome za razliku od Drazena znaju da kidaju u odbrani. Bio je loš defanzivac, a igras beka. To u NBA tesko prolazi. Imao je sezonu gde je belezio 20+ u proseku tek na kraju, ali i Stojakovic je imao sezonu 25+. Mozda bi to ponovio još 5 puta, ali bi morao svoj tim da dovede do prstena da bi bio Dirk Novicki, a on je jedini igrac koji je bio Mvp NBA lige....a Drazen bio član treće petorke u svojoj najboljoj sezoni.
Da se be lazemo Dirk je fizički imao bolje predispozicije i bio je mnogo ređa pojava nego Drazen (jednostavno nju je lakse da bude mvp). Imaš visinu centra, a kretnju krila i cak beka....pri tome i dugacke ruke do clanaka, i odlican sut, ne mozes mu nista. Zato mislim da Doncić ima vece samse od Drazena u NBA jer je pokazao talenat na vise pozicija, a igra 4orku gde belci fizicki mogu parirati crncima...a karakter Drazena. Drazen nije mogao da igra na vise pozicija, a na njegovoj poziciji je konkurencija uvek bila najjaca u NBA i jednostavno je bilo kompketnijih i boljih bekova
Igraca čine mnogi parametri, pa tako i taj Jordan je kidao u defanzivi i bio i tu među najboljim na svetu (koliko ti u NBA imas ljudi koji daju 30+ poena i oni isto ne promašuju u takvim zavrsnicama, i tada ih je bilo, ali toliko kompletan igrač nikad se nije rodio, LBJ je cesto Irvingu prepuštao odgovornost i ovaj je u onim završnicama bio cak i sigurnija opcija od LBJ, zato i pored fizikalija i mogućnosti da luzere pretvori u pobednike LBJ i Jordan ne mogu se porediti baš zbog toga što Jordan nije Pipenu uvaljivao vruć krompir nikad, i Jordan nije nikad zabušavao u odbrani iako je bio vec tada najveci svih vremena.

croata

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete

Ze

pre 5 godina

Nije zasluzio da se pise toliko o njemu. Nijednom ni pokazao zelju da igra za svoju zemlju. Bilo je i pre igraca koji su igrali u NBA pa su dali veliki dobrinos svojoj zemlji, a mi smo ih kos vise voleli i uzivali u njihovim igrama.

rep srpska

pre 5 godina

jokic ne igra fantasticno i nije jedan od najboljih u ligi kako ga predstavljaju malo je ispod nivoa prosle sezone ali svakako da je dobar

GM

pre 5 godina

I Vestbruk je dve sezone zaredom zabelezio trip dabl prosek, i...

Kad ce on ostati kao samo broj u NBA istoriji bez prstenja, sta ce onda tek biti Jokic, na kojoj margini...

I posle recimo da se poredi ko je imao bolju NBA karijeru, recimo Jokic glavni igrac trt mrt, ili jedan Kukoc, deo tima, sistema, istorije...

Sampioni se pamte, ne brojevi koji nicemu ne sluze i ni ka cemu ne vode.

A

pre 5 godina

@Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.
(Milisav, 6. decembar 2018 20:16)

Kako ti sa takvim informacijama o stanju uma i namerama gazde Orlanda ne radiš neki dobro plaćeni insajderski posao u NBA industriji nego rasipaš talenat ovde i odaješ tajne svima na internetu.
Unovči to matori, samo retki tako dobro procenjuju psihologiju vlasnika NBA timova.

only fools and horses

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.
(@202, 6. decembar 2018 20:58)

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.

@202

pre 5 godina

Sasvim je jasno da će dva najbolja igrača u istoriji ovih prostora koji su igrali u NBA biti br.1 Nikola Jokić i br.2 Luka Dončić.
Mnogo su ispred svih ostalih.

ccc?

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 6. decembar 2018 21:51)

Mogu da se slozim ali objasni zasto Kukoc? Zato jer je igrao u Cikagu? Kakve je to velike igre tamo pruzao? Bio je na pravom mestu u pravom timu i sve je zasluga MJ jer ni Cikago to ne bi bio bez MJ. Divac je mnogo vise dao Kingsima nego Kukoc Cikagu. I to su cinjenice.

room 1408

pre 5 godina

Zamisli kada si ispred Rasela Vestbruka u triple double u ovoj sezoni.Coveka koji ne izlazi iz igre dok ne napravi triple double.Znaci da si klasa!

markec

pre 5 godina

srbiizcg,
kako ga je pojeo? Nisam znao da su igrali 1na 1. Vucevic je odigrao odlicnu utakmicu, Jokic sasvim prosecnu.
Ovaj Jokić mora da ima mnogo sreće celu sezonu kada ga mnogi centri "pojedu" , ali ga spasi ultremegagiga talentovani Murray pa oni dobiju . Ili je nesto drugo u pitanju ;) .
Pitam se ko ce ga sledecu spasiti? Mislim da to Jokić jedino zna. ;)

lignjoslav

pre 5 godina

@only fools and horses
Stojakovic je vrv najbolji suter ikada roden. Na treninzima je znao da pogađa po 20,30 trojki u nizu, a o slobodnim da ne govorim. Bio je 3ci strelac lige cini mi se "one" godine. Ali ima jedno veliko ali....
Stojakovic nikad nije bio lider ekipe.
Najvažniji sut karijere je ne samo promasio, vec je bio airball (ljudi koji su gledali tu cuvenu seriju sa LAL znaju o kom sutu pričam).
U poslednjim minutima tih utakmica u zivotu ih je drzao tek treća opcija u napadu (Bibi) koji je bio daleko stabilniji od Stojakovica, pa i od Vebera, jer bukvalno nije promasivao kada je bilo gusto.
U repki uvek onih godina kada smo bili najdominantniji i vezali EP u turskoj i SP u Indijanopolisu, u najvaznijim trenutcima isticali su se drugi igrači. U finalu lopta je uvek isla Bodirogi kada smo stizali Argentince koji je pogadao trojke iako nije to njegova specijalnost (znaci nikad Stojakovic nije bio igrac odluke niti je preuzimao odgovornost, iako je daleko bolji suter od svih na terenu), a Amere je razbio jedan Gurovic i Jarić. Stojakovic je istina odigrao dobar produžetak protiv Argentine, ali tad je pritisak bio daleko manji jer su se Argentinci bukvalno raspali
Nedostajalo je Stojakovicu hrabrosti da ne kažem ono vulgarno da postane najveci sa ovih prostora i ne slazem se da je on najbolji
Taj Doncic je tek na pocetku karijere, ali pogađa u kljucnim trenutcima. Iako je daleko od toga za koga ga ovde svi smatraju tj i dalje je daleko od nivoa jednog Stojakovića koji je bio medu najkorisnijim igracima skoro celu karijeru do povrede leđa (Dalas cesto igra bolje bez Doncića, pa mu +- rejting cesto i u pobedama bude negativan, ima previse izgubljenih lopti, sto se naravno u hajlatsima ni ne prikazuje)
On je ipak neko ko se ne libi da preuzme odgovornost i da pogodi kad je gusto. (to je meni fascinantnije od 20 poena u proseku, jer takvih rukija ima koliko hoces poslednjih godina)
Znaci da ima priliku da postane bolji igrac od Stojakovića, jer ima tek 19 godina, a i osobinu koju Stojakovic na zalost nije imao. A moze se desiti i da bukvalno stagnira i ostane na ovom nivou....ne bi bio ni prvi ni poslednji ruki koji posle dobre ruki sezone, ostane na tom nivou.
Za Kukoca kazu da je bio najbolji univerzalac na svetu. Mogao je da igra sve, ali koliko god imao prstenova i bio proglasavan za najboljeg 6og igraca, nikad necemo saznati kakav bi bi bio kao lider ekipe, jer je igrao u prejakom timu i to mu je bila i steca i nesreca u isto vreme.
Jokic je sa druge strane vec lider ekipe, i to ekipe koja je trenutno u vrhu NBA, ali nekako se stice utisak da bi sigurno bio najbolji sa ovih prostora ubedljivo, da nije celu karijeru bio lenjivac, pa sad koliko god guma bude okrenuo, nikad nece biti fizicki medu dominantnijim centrima iako moze na tom planu da napreduje jer ima 23 godine i svake godine ce biti sve brzi i jaci ako bude se trudio...barem jos 5,6 godina moze samo da napreduje.
Ne smem ni da zamislim kakav bi tek bio igrač da je atletski kao recimo jedan Peković ili onaj nesretni Darko Miličić.
Bio bi i defanzivno i ofanzivno među najboljima, ne sa ovih prostora, vec uopste u svetu, ali to na zalost necemo videti. Ne mozes da budes ceo zivot debeo i lenj, pa da se sve promeni za 3,4 godine. Meni deluje da ce on uvek biti lenj i da nece fizicki napredovati koliko bi stvarno mogao.
Dražena smo zaboravili. Imao je petlju jednog Dončića, bio daleko bolji bek (brži, precizniji), ali nije imao tu osobinu koju ima Dončić (i Kukoč) da igra jednako dobro na različitim pozicijama (Doncić igra 4orku bez problema i to jako dobro) , a pitanje je da li bi imao uopste vrhunsku karijeru zbog konkurencije (ipak je pred smrt i imao vise minuta, bio je daleko od vrha NBA na svojoj poziciji jer tu je najveca konkurencija, pa i proglasenje za najboljeg evropljanina u NBA svih vremena je vise posledica njegove prerane smrti i neka vrsta posthumnog odlikovanja koje se ne moze smatrati kao pravo istinsko priznanje.

Milisav

pre 5 godina

Nikola Vucevic igra daleko bolje ove sezone i u nevjerovatnoj je formi,ako cemo posteno.
(Sinisa, 06. decembar 2018 20:00)

Moguće ali ovaj momak ima mnogo veći uticaj na igru svog tima i još brdo mesta za napredak,sad za daleko bolje teško.Gazda Orlanda bi dao pola tima za Jokića na keca i doplatio.

lignjoslav

pre 5 godina

@sinisa
Nikola Vučević zaista ima odlican učinak kao centar, bolji nego Jokić ove godine (mada i Jokić kada hoce da se cima ima odličnu lednu tehniku i retko promasuje kada je u reketu), ali Jokić igra nesto jedinstveno i ne mozes ih uopste porediti, jer Nikola ni ne igra centra. Čovek ima pregled igre kakav Vucevic i bilo koji centar moze da sanja. Nikola je imao strasne partije kada je igrao samo centra...od 40 poena 20 skokova (ne znam da li je Vucevic ikad imao ovakve utakmice) , ali takvih utakmica ce biti sve manje jer ima potpuno drugu ulogu. Igrao je tako protiv Bruklina i protiv Voriorsa, jer oni nemaju klasicne 5ice, pa se time nije previse umarao, ali ovde je mnogo korisnije da se ne tuče sa ostalim centrima i umara kada je praktično neko ko organizuje igru i preko koga idu svi napadi. Denver je cini mi se ekipa koja ima neverovatan broj otvorenih šuteva, a da to nije plod individualnog kvaliteta i brzine bekova, vec upravo fantasticne kretnje i blokova koje Jokić radi + pravovremeno dodavanje (što samo predaja lopte, što pas na potpuno drugu stranu napada, gde uvek stoji igrac sam ko duh) . To je nesto sto se ne moze nauciti, vec jednostavno si tako roden. Proigravas kao plej, dovoljno si veliki da kao centar bukvalno praviš blok pored kojeg ne prolazi niko. Vucevic da bi pravio blok mora da istrčava i treba mu vremena koje njegov bek nema. Jokic je svo vreme tu kod linije za 3 i cini to daleko delotvornije (te stvari statistika ni ne prikazuje) . Zato Jokic dobija 150 miliona, a ostali dobri centri sa duuim stazom to mogu samo da sanjaju.
Divoljno je da beko od bekova proradi, Jokic ce ga forsirati i oni ce dobiti utakmicu i bez njegovih poena. Povući će on i u poenima kada bude se moralo. Dok ne mora, i dok se pobeđuje, zasto menjati recept.

Kolja

pre 5 godina

Jokic postavlja nove standarde u kosarci.Ovo je prvi plejmejker u istoriji sa 210 cm.I nemoze mu se nista.Mlatio ga je onaj Ig(b)udala celu utakmicu ali ih je realno ubio.Dao 23 poena i direktno doneo jos 36 asistencijama.A gde su jos skokovi,blokovi,blokade i presecene lopte...Takav uticaj na tim imali su samo najveci igraci.Momak realno spada u sami vrh NBA lige.Ako se objektivno gleda,jos ga sudije i ne stite uopste.Puno koseva daje uz kontakte koji se ne sviraju.U Evropi bi imao stalno po 35 poena da ga onako biju.Ove godine Meloun mnogo bolje vodi ekipu jer sve ide preko Jokica.Cim zadivljaju Marej i Heris gube u serijama.A kad su konci kod Jokica sve je na svom mestu.To sto nece u reprezentaciju sigurno ima veze sa rukovodstvom KSSa

Radijator

pre 5 godina

Najbolji igrač sa ovi prostora u NBA je bez sumnje Stojaković, zatim blizu njega je Kukoč (mada bi Hrvati rekli da je i bolji), a tu negde je i Divac. Daleko su ovo dvoje još uvek od njih. Naročito Dončić koji je odigrao tek tih dvadesetak utakmica. Možda će biti najbolji, možda i neće, ali već sad reći da je već sada jasno može samo neko ko se juče ispilio.
(only fools and horses, 06. decembar 2018 21:51)
Smiri nerve .. decko je lepo rekao da "ce" biti. Ja se slazem sa njim. Nigde nije napisao da vec sada jesu.

Goran

pre 5 godina

Samo se nadam da će konačno svi zajedno zaigrati za reprezentaciju i onda bi sve ove bravure imale još jače uporište,naravno za navijače!

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Ovi koji ga pljuju jer ne igra za reprezentaciju pojma nemaju o kosarci - samo jedna stvar je dovoljna - covek koji se nadje na nekoj listi vecitih sa Viltom Cembrlenom ne moze da bude los igrac! A ovaj ima tek 23 godine...

Vračarac

pre 5 godina

od kad je to Jokic 213 cm ? :)
(aha, 06. decembar 2018 23:03)

Tako piše na Wikipediji, a Wikipedija nikad ne laže :) jel poseduješ neku drugu informaciju?

Šilja

pre 5 godina

jel to onaj sto dodaje a koseva nigde??
(retko pametan, 06. decembar 2018 20:19)
Jesi ti onaj sto je iskompleksiran nečijim uspehom?A da, jesi...

Vračarac

pre 5 godina

@lignjoslav

Svaka čast za komentar! Volim old school istinske poznavaoce košarke sa stažom (bez uvrede :) )... baš sam se čudio kako Dražena niko nije pomenuo kad' se već potegla priča. Za "Peju" se slažem. Ostao je upamćen kao neviđen šuter, po možda najboljoj asistenciji ikada, ali i po "choke-u" kad' je bilo najvažnije i to je senka koja će uvek pratiti inače blistavu karijeru.
Dončić ako nastavi ovim tempom i ako ga zaobiđu povrede može da postane ozbiljna zverina, Hall of fame materijal.
Jokić mi je zagonetka ove sezone. Slabiji procenat šuta, manja minutaža, tromije mi deluje, ali Denver prvi na zapadu uprkos silnim povredama, pa se nadam da je ovo ipak tempiranje forme za plej of.

pero

pre 5 godina

Milina ga je gledati uživo. Pitam se što samo dodaje a ne puca na koš, pogledam na semafor, on ubacio 20 komada.
Što reče moj drug prvi put da se NBA tim gradi oko Srbina.

jojo

pre 5 godina

Malo se prica o tome da kvaliteti ovog dečka i ono što ga čini vrhunskim su potpuno neatletske osobine, drugim rečima on može ovako, Bože zdravlja, do 40e bez problema jer se ne oslanja ni na snagu ni na odraz ni na izdržljivost. To je potpuno druga dimenzija cele priče oko njega.

dragan

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da se svasta racuna za dodavanje, treba da ukljuce drugu viugu i da shvate da se isto tako racuna svima, ne samo Jokicu, i da je pored toga medju najboljima.

NJ15

pre 5 godina

Najzesci su ovi sto kazu da ih Jokic ne interesuje. Razumem ja da ih on ne interesuje, ali onda ne treba da se ulazi na svaku vest o njemu i da se komentarise. Malo je kontradiktorno. Po nekoj mojoj proceni Jokic ulazi u formu tamo negde od januara, ako je suditi po njegovim igrama iz prethodnih sezona. Sada igra taman toliko da Denver pobedi. Posebno je vazno da ne izgube "lake" utakmice (Atlanta, Klivlend, Bruklin, Finiks...) jer ih je to skupo kostalo prosle godine.

Sava

pre 5 godina

Mnogi se zale sto ne sutira vise, prosle godine se zalili da ne igra odbranu, sledece ce sto se ne ceslja na desno.
Decko ima mozga i mogucnosti, hoce da proba da izgradi sopstveni brand kao play centra. Ovih sto se ispucavaju i skacu ima na kilo u NBA, play maker centar nema ni jedan prakticno. Tamo je vaznije biti sopstveni marketinski brand nego ista drugo, nije to bacanje lopte po parketu nego biznis.
Rizikuje pa sta bude bude.

Sto se tice igranja u reprezentaciji i meni je zao sto ne igra, ali realno to nije obaveza. Ako ne zeli bolje i da ne ide nego da ide da se tegli po terenu reda radi kao neki fudbaleri, nije ni Djordjevic pao sa Marsa pa da mu to treba.

Гиле

pre 5 godina

Kako god Nikola igra sezonu cudniju nego proslu i sa manje poena a Vucevic ga je dva puta pojeo.
(srbizcg200, 06. decembar 2018 22:30)
Џаба што га је појео, ако је тим изгубио и Јокића више цене, а и млађи је.
А и када би се поставила онај систем бодовања за МВП као у ЕЛ, нисам сигуран ко би био сит.
Свака част и Вучевићу на одличној сезони.

lignjoslav

pre 5 godina

@Kosta1703
Gotovo ceo post si napisao, a da niti jednom nisi dao oprečno mišljenje od mog. (u prevodu skoro sve se slažem sa tobom)
Da rezimiram, mogao je imati temperaturu i 40 (a nije), mogao je čak imati i igrača na sebi (a nije, bio je sam) , mogao je i imati 1 sec, a ne 2 sec, to je bio šut karijere. Pa ja se prvi slažem da je bio vrv bajbolji šuter svih vremena (a to znači da je cepao mrežicu preko ruke iz mnogo težih pozicija i to bes koske skoro uvek), ali je kako se to kaže "chokao" i to debelo. Pa neće valjda Hido da bude igrac odluke. Nema taj promašaj veze ni sa tim da li je bio bolestan. Sale Đorđević je svoj šut dao, preko ruke gotovo u padu iz 100x teze situacije. Zato ga je dao i drugi put iz iste, sa istim pritiskom.
Lopta u egalvzavršnici ide coveku koji je najbolji izvodač slobodnih bacanja, zato je išla Peđi, ali ja tebi govorim o -10 protiv Argentine, nije tu bilo egal završnice. Bio je to naš blickrig tj Bodirogin, kao i Gurovićev i Jarićev u 1/4 finalu. Niko ne spori da je Stojaković bio najbolji igrač EP2001, ubedlljivo je bio najbolji ali mi to prvenstvo bukvalno nismo ni okrznuti bili. Niti jedne neizvesne završnice. Samo finale protiv Turaka je bilo jednocifrena razlika i to 9. Ostale smo bukvalno gazili između 10 i 20 razlike. Secam se nemoćnog Gasola, pa i Dirka koji su bili razbijeni. Hocu da ti kaŸem da je Stojaković choker i da nije preuzimao odgovornost zbog toga. Nije kriv Hido ako je Peđu lopta iznenadila, kriv je Peđa što je nije sam i tražio.
Pa i Veber je oteran jer je upravo narušio atmosferu i hemiju tima time što je pacerski javno prozvao Peđu da se sakrivao tokom neizvesnih završnica te serije protiv LAL (nije pomenuo Peđu ali je na njega mislio i to je opšte poznato) Nije on tu pogrešio u kondtataciji, ali je ispso seljak jer nije to Peđi rekao u lice tokom te serije već tako javno kada su bili izgubili sa 4:3. Znači da mu je rekao na 3:2 (posto je mislio na celu tu seriju utakmica) i to onako iz dobre namere, da ga ohrabri, mozda bi Peđa i svesno preuzeo odgovornost i tu loptu trazio i ubacio u koš, a ne da se iznenadi što jedan Hido ne šutira odlucujuće poene, kapiraš

Partizanovac

pre 5 godina

@lignjoslvav Pedja je dao Amerima 20poena u Indianapolisu, svaka cast za sve ostalo napisano... Ubedljivo je najbolji evropski suter ikad, Doncic je po preciznosti losiji od oba Bogdanovica. Prvo treba njih da stigne, pa tek onda Novickog, a kad se bude takmicio na allstaru za 3 i osvojio onda moze sa Pedjom da stane rame uz rame.

MPP

pre 5 godina

Ovde se pominje sjajni Stojaković ,izuzetan šuter , ali ne razumem kako neko moze da ga uopšte poredi sa Draženom Petrovicem i Donćićem ?!?
Pustite statistiku ,GLEDAJTE basket !!!
"Statistika je ko bikini ,otkriva skoro sve i ne pokazuje ništa!"
Samo još jedan košarkaš je u uvoj kategoriji -Dragan Kićanovic!
Stojkovic nije ni prineti još jednom Draženu - Draženu Praji Dalipagicu !
Visokom 2 m sa odrazom od 100cm!!! I sa najtananijim šutom u istoriji bele košarke . Odbio je ponudu Boston Seltiksa 70 -tih!
Moka Slavnic je jednom rekao: " mi ostali mogli smo samo da nosimo peškire u NBA ligi osim Praje koji bi i tamo bio zvezda!"
I zato GlEDAJTE basket, a ne samo brojke !

lignjoslav

pre 5 godina

@Partizanovac
pa naravno da je dao 20 poena kad je bio nas najbolji ofanzivac. Nije on dzaba u NBA imao karijeru koju vecina igraca iz Evrope mogu samo samjati. Znalo se da je bio uz Vebera prva napadačka opcija Sakrementa, nakačiš mu najboljeg defanzivca i on mu saspe u lice 25 poena. Niko to ne spori ljudi. Nego govorim da taj "choke" kome je bio sklon cini da nije najbolji igrač svih vremena sa ovih prostora. Tj sam sebi je bio najveći problem. Takav je bio, povučen, nikad lider. Evo da ga uporedim sa Drazenom jer po kosarjaskim kvalitetima nije bio lošiji. Dražen isto gotovo nemoguć za čuvanje. Znaš da ce ici lopta celu utakmicu na njega i ne možeš mu ništa. On u svakoj ti da 30 poena, ali pogodi i onda kada je najbitnije, u poslednjem minutu, trazi loptu bukvalno antichoker....karakter dijametralno suprotan. Ceo život lider...sa 18g odlucuje utakmice. (e to je i Luka Dončić) .Drazen je verzija Stojalovića sa karakterom Đorđevića (rizikujem da budem popljuvan, ali sam malo stariji i sećam se i gledao sam Dražena) On je onakve partije kao Đorđević protiv Litvanije ponavljao u svakoj presudnoj utakmici i toga čini toliko velikim. Đorđević je jednostavno imao fizički nedostatak, nije bio previse brz ni skocan, pa si imao i kakvu takvu sansu da dobrim defanzivcem ga zaustaviš. Znači Drazen je bio najbolji Evropski ofanzivac mozda ali je imao istu manu kao i svi beli bekovi. Slaba defanziva. U NBA imaš gomilu bekova brzih i nezaustavljivih, ali pri tome za razliku od Drazena znaju da kidaju u odbrani. Bio je loš defanzivac, a igras beka. To u NBA tesko prolazi. Imao je sezonu gde je belezio 20+ u proseku tek na kraju, ali i Stojakovic je imao sezonu 25+. Mozda bi to ponovio još 5 puta, ali bi morao svoj tim da dovede do prstena da bi bio Dirk Novicki, a on je jedini igrac koji je bio Mvp NBA lige....a Drazen bio član treće petorke u svojoj najboljoj sezoni.
Da se be lazemo Dirk je fizički imao bolje predispozicije i bio je mnogo ređa pojava nego Drazen (jednostavno nju je lakse da bude mvp). Imaš visinu centra, a kretnju krila i cak beka....pri tome i dugacke ruke do clanaka, i odlican sut, ne mozes mu nista. Zato mislim da Doncić ima vece samse od Drazena u NBA jer je pokazao talenat na vise pozicija, a igra 4orku gde belci fizicki mogu parirati crncima...a karakter Drazena. Drazen nije mogao da igra na vise pozicija, a na njegovoj poziciji je konkurencija uvek bila najjaca u NBA i jednostavno je bilo kompketnijih i boljih bekova
Igraca čine mnogi parametri, pa tako i taj Jordan je kidao u defanzivi i bio i tu među najboljim na svetu (koliko ti u NBA imas ljudi koji daju 30+ poena i oni isto ne promašuju u takvim zavrsnicama, i tada ih je bilo, ali toliko kompletan igrač nikad se nije rodio, LBJ je cesto Irvingu prepuštao odgovornost i ovaj je u onim završnicama bio cak i sigurnija opcija od LBJ, zato i pored fizikalija i mogućnosti da luzere pretvori u pobednike LBJ i Jordan ne mogu se porediti baš zbog toga što Jordan nije Pipenu uvaljivao vruć krompir nikad, i Jordan nije nikad zabušavao u odbrani iako je bio vec tada najveci svih vremena.

torontonian

pre 5 godina

Moram da priznam da sam ga pljuvao sto nije igrao na EP, ali onom sto je uradio Raptorsima i ponavlja skoro svake utakmice moze samo da se aplaudira. Pici brate zemlja ionako jije zasluzila da igras za nju. Ali ki krivo zbog one "slovenacke" pobede

prle

pre 5 godina

skoti pipen....jedini igrac koji nije morao da da ni jedan kos i da bude igrac utakmice,e to je sada isto jokic!
(big botovski, 06. decembar 2018 23:58)hahahahahaha

mrgud

pre 5 godina

@croata
Jedan Durent je rekao da mu je Jokara jedan od omiljenih igrača za gledati, ali ti mislis da bi on bio rezerva jednom Dikembe Mutombou ili Patriku Juingu koji su bili zvezde 90ih
Drzi te se nogometa komsije, u basket se ne razumete. Niko Jokića ne poredi sa Šekom, ali je za 95% tadasnjih centara izmislio kosarku.

Pozdrav iz Toronta

pre 5 godina

Ma ok, fenomenalni skokovi gdje mos stavit list papira ispod njega, nevjerojatne asistencije gdje doda, a ovaj predje sve i zabije kos (iako za asist ima inteligenciju, to mu priznajem) u obrani propuh, igrac manje.
Jokic ne bi rucnikom mogo mahat na klupi u nba devedesetih a kamo li igrat.
A sad ga vi i dalje velicajte kolko ocete
(croata, 6. decembar 2018 23:58)

Ne znam za devedesete, ali znam za ovu sezonu. Idi na https://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2019_leaders.html i vidi ko je prvi na listi Box Plus/Minus ove godine. Nikola Jokic. U prvih deset je u jos nekoliko drugih kategorija.

MPP

pre 5 godina

Ovakvog igrača ustvari i nije bilo, u tome je stvar , toliko je atraktivan i opušten u isto vreme da na momente izgleda kao da je sve neka holivudska glob troterska nameštaljka. Pri tome to je i ubitačno sretstvo koje izbezumljuje protivnika koji ne zna šta da radi ,tako nešto se ne uklapa ni u kakvu taktičku varijantu-jer je to jeste inprovizacija na licu mesta . Ai ovi njegovi saigraci uživaju - nadavaše se lakih koševa ko nikad u karijeri !

KOSTA1703

pre 5 godina

@lignoslav

Kako vreme prolazi sve manje je sećanje pouzdano, pa je to i ovde slučaj.
Pošto kažeš da si utakmicu gledao gde je Pedja jendu od najvažnijih lopti ispucao bezveze, onda bi trebao da se sećaš da Pedja tu utkamicu nije ni trebalo da igra, nego je igrao na svoju odgovornost, protiv odluke klupskog lekara.
Takodje bi trebao da se sećaš da je neposredno pre tog šuta Turkoglu na 7,8 sekundi do kraja napada dobio loptu sam na trojci, krenuo da šutne i onda u strahu loptu prosledio Pedji, koji je stajao u ćošku apsolutno ne olekujući loptu i sa 2 sekunde vremena da je šutne.
A bilo bi lepo da se setiš ko je bio bio MVP prvenstva Evrope 2001.godine i ko je bio i idealnoj petorci prvenstva sveta 2002.godine.
A lepo bi bilo i da pogledaš njegove statistike sa tih prvenstava, a takodje i činjenicu da je i danas na alltime listi najboljih izvodjača slobodnih bacanja, i to veoma visoko, što je za vreme njegove igre u Sacramentu dovodilo do toga da je lopta u penal završnici išla uvek na njega.
Kako to lopta ide na igrača koji se ne snalazi u odlučujućim trenucuma?
Takodje bi bilo lepo setiti se i pogledati procenat ubačenih odlučujućih lopti za njega, te za neke druge koji se ovde uzdižu u nebo.