Aktuelno

Utorak, 04.12.2018.

18:55

Dacia Duster konačno na tržištu sa Renault/Mercedes turbo-benzincem

Izvor: B92

Dacia Duster konaèno na tržištu sa Renault/Mercedes turbo-benzincem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Radijator

pre 5 godina

 mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.
(Nomad, 05. decembar 2018 10:23)

Boze me sakloni...za sta 80 evra? Za par litara ulja i filtere...
Inace...lanac nije vecan, naravno da se i on menja.

stosone

pre 5 godina

Milutin Jovanović., 6. decembar 2018 02:01

Toliko otprilike. S tim sto sam pogresno napisao god. hteo sam da kazem da je auto star 8 god. pa sam greskom napisao da je 2008 god. Auto je 2010 god. i kod prvog vlasnika je za 5 god. presao 5000km. To je i bio razlog kupovine jer sam prakticno dobio nov auto po ceni polovnog. Nije da i ja nisam imao predrasude i dileme da li da kupim Daciu ali je razum prevladao i kupio sam je. Na autu je sve fabricko, i auspuh i akumulator, cak su i fabricke gume (letnje) michelin prva ugradnja. Da se razumemo, auto nije spektakularan ali je sasvim korektan i zavrsava posao. Moze mu se zameriti da je za nekoga lenj ako govorimo o benzincu, da mu je tvrda plastika u kabini ali reci da je nepouzdan i da se posle godinu dana sve raspada i zardja je totalna glupost i neznanje. To je trenutno najjeftinji auto na trzistu ali je daleko od najnepouzdanijeg. Ako neko za 8000 evra, koliko kosta nova Dacia, ocekuje premijum materijale i kozu u kabini taj verovatno jos uvek veruje u deda mraza i dobre vile.

Milutin Jovanović.

pre 5 godina

Stosone:
Ako ti je akumulator star osam godina i nije crkao onda je to extra auto.Koliko si prešao za 8god?20.000,30.000km?

Vlado

pre 5 godina

jeep renegade limited 1,4 multiair je manje.
kosta 18540 sa bojom.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/10531660/jeep-renegade-14-multiair-limited
kakva crna dacija daster za te pare.

realno

pre 5 godina

Taksisti prelaze po 500-600 hiljada sa ovim Dačijama.Pouzdani automobili.E,sad,pomalo je dosadan enterijer,ali,za te pare i ne može bogzna šta da se očekuje.Za 12-13 hiljada kupiti ovoliki auto,mislim da je sasvim ok,ali ići na skuplje pakete,mislim da se ne isplati.Svi modeli Dačije u srednjem paketu su pun pogodak.Dobija se sve ono što ti je neophodno za male pare,a čim počneš da dodaješ opremu,preskupo je.

Z

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci
(sale, 05. decembar 2018 12:30)

Pa ne moze opet za 9200 eura.Moras uzeti inflaciju u obzir.Takodje,moras da ga dobijes sa odredjenim sistemima sigurnosti/pomoci (ESP,Collision assist,itd) jer tako zakon nalaze.A to sve dodatno kosta.Za narednih 7 godina ce opet porasti cena,pa ce biti sto nije Duster opet za 12000eura.

R

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...
(Man Schini, 05. decembar 2018 13:35)

Pa jeste.Ali taj auto zavrsava posao.Odveze te od tacke A do tacke B bez problema i za najmanje novca.

Man Schini

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...

sale

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci

stefan

pre 5 godina

Šta se čudite tako je počela i škoda, konkretno škoda Felicia koja je u stvari bila golf 2 a ,akutelan je bio golf 4,a sada je ravnopravan sa vw.Tako će i dačija,prošli model je bio 9900e,a sadašnji oko 12000e,za neku godinu neće biti razlike između renoa i dačije.

moron

pre 5 godina

NIKOLA, 5. decembar 2018 11:29
"moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn."

Ja sa 192 cm ne mogu pozadi da sednem u Duster (ni npr. u Grand Scenic ili C-maks (u Grand C-maks ili novi CRV ne mogu samo pozadi levo, zbog "grbe" levo iznutra, na nebu kola,koja je tačno iza glave zadnjeg levog), ali, u Renegade sednem pozadi bez ikakvh problema, tako da nije sve u Wb.
Renegade je nevidjeno komforna "kocka". Tačno je i ima manji Wb i od npr. 500L (koji je takodje "kocka"),ali ima pozadi više mesta (za glavu) i od 500L (pa i za kolena, jer nema zadnju plastičnu oblogu prednjih sedišta).
Prostorno, Renegade je pravi prijatelj porodice. Spolja naizgled mali, a unutra neverovatno veliki. I sve to po veoma razumnoj ceni za ono što nudi.
Još da nema onaj problem sa odizanjem zadnje osovine pri forsiranom kočenju, davno bih ga kupio :)

moron

pre 5 godina

(Citizen X, 5. decembar 2018 09:45)
"Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese."

Ne mislim da je Reno 1,33 bez veze, ali se slažem da je taj fiatov 1,33 zaista odličan.

NIKOLA

pre 5 godina

moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn.

Nomad

pre 5 godina

Kupio sam novog Dustera u augustu ove godine, 1.6 SCe atmosferski benzinac, u Comfort paketu opreme. Plaćen 13.090e.

Lepe strane:
- dugačka vozačeva i suvozačeva sedišta
- gepek pravilnog oblika
- tih automobil
- prosečna potrošnja - otvoreno-grad od 7l/100km benzina
- dobra paleta boja

Loše strane:
- motor je trom, ubrzava linerano, ali je ok za putovanja
- relativno tanka boja karoserije
- plastične obloge vrata - meni je ok jer imam malu decu pa se lako održava, nekome se to ne sviđa


Da li bi opet kupio Dustera - odgovor je da. Duster za taj novac nudi dosta opreme, i odličan izbor kao novi automobil za taj novac. Set zimskih guma dobrih košta oko 250e, mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.

Z

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169). 
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade 
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf
(moron, 05. decembar 2018 08:14)

Slazem se,ali to je samo zato sto je sada Renegade na bezobraznoj akciji.

Citizen X

pre 5 godina

Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese.

Ivan

pre 5 godina

Blago nama na nasoj auto industriji, kada je nama Dacia kanta. I sve one koje se vozikaju na zapadu, u jednoj Nemackoj i Svajacarskoj ( i to ih najscesce sami Svacjarci voze) sve je to zavera protiv Srba koji su narod sa najvecim brojem premium automobila prosecno po stanovniku, te kojima je tamo neka Dacia ispod svake casti i morala. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

ciga

pre 5 godina

@zvecan
Činjenica je da su cene automobila otišle u nebesa,ali sta je to po tebi realna cena ko to moze da kaze ili da sudi ? Dok god se prodaje po traženoj ceni ona je realna svidelo se to nama ili ne !

moron

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169).
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf

zvecan

pre 5 godina

fora mercedes je da bi se prodavao po znatno vecoj ceni od realne. inace taj motor osim sto ide u a klasu nema dodirnih tacaka sa mercedesom.

Stosone

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Ne pricaj gluposti. Vozim Sandera 2008 god. Nigde nikakva korozija (auto nije garaziran), auspuh fabrički, akumulator fabricki,na autu zamenjeno par sijalica i obloge kocnica za to vreme. Prema tome ne siri dezinformacije kad vec ne znas nista o Daciji.

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mnogo bolji agregat od starog atmosferca, ali i dosta skuplji. Na stranu potrošnja koja sumnjam da će biti manja, plus što novi motor neće moći na tng. Dizel je bolje rešenje kod nove Dacie...

Didule

pre 5 godina

@ Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.
(Vozač, 04. decembar 2018 22:26)

Zameniš drugi, nego šta si uradio sa haubom i vratima? To nije lako zameniti.

Didule

pre 5 godina

Za Daçiju ovoliko novca dati??
I kad bih je neko kupio morao bi da krije od komšija, jer bi mislili da je tek izašao iz Laze. Ako neko ipak kupi, neka kaže da je dobio na poklon.

Aleksa

pre 5 godina

EUR inflacija nek bude oko 1.5 godisnje sto mu za poslednjih 10 godina dodje malo preko 20%...ako je auto kostao oko 16 soma pre 10 godina, sad ce kostati oko 20 bez da se bilo sta drugo promenilo

Reziel

pre 5 godina

Pozdrav pljuvači!
Bacio upravo pogled na Dacia cenovnik. Najskuplji model, sa 4x4 pogonom i dizel motorom je 18.690 eur. Uz doplatu od 600eur mogu se dobiti i kožna sedišta i metalik boja. Verujem da bi za ozbiljnog kupca to zaokružili na 19.000.

Cene koje ste čitali su u Francuskoj, tako da opustite se, ako vam je falilo samo somića za nov Duster 4x4 u fullu mirno spavajte.
Za ove druge - spavate li mirno vlasnici Mercedesa A, B i C klase?! :)

sempervivum

pre 5 godina

Ух! Ако су ово нове цене, то је значајно отишло навише...
Сећам се кад је најопремљенији Duster DCi 4x4 коштао око 17.500 евра...

Чини ми се да бих ипак радије купио Suzuki S Cross SX4 за врло сличну цену и сличне перформансе.

Vozač

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
(anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.

Fert 14

pre 5 godina

Obrni okreni Dačija u najjačoj opremi ide preko 20000 hiljada. a tu je u društvu ozbiljnih igrača. Još uvek mislim da Dačiju kao brend, bar u našem okruženju upravo drže stari ali jeftini, provereni i jeftini za održavanje benzinci. Posebno u našem okruženju gde se neretko vozila održavaju u manje opremljenim nezvaničnim servisima. Mada mogu sebe da zamislim u Sanderu stepvej sa benzinskim 130 ks. Ali onda ide na 13000 a mislim da kvalitet enterijera ne može da isprati konkurenciju u tom cenovnom segmentu. Veliki plus što su sa 4 cilindra.

bocca

pre 5 godina

Tako izgleda kad Reno malo luta! Kod Dastera razlika u ceni tce 130 ks i dci 115 ks je 850e! Kod Kađara još jači tce 140 ks i dci 115 ks 1700e! Kod Megana tce 140 ks i dci 115 ks razlika u ceni 500e! Ok, poslednja dva poređenja cena su u Srbiji a prvo u Francuskoj ali slična nelogičnost će biti i ovde samo kad se pojavi ovaj motor u prodaji. Pozdrav svim ljubiteljima automobila!

Goran

pre 5 godina

I sta sad, vozim Daciu, koja ima mercedesov motor, koga pravi Turcin, a vozilo se sklapa u Maroku, i vlasnik je Renault? Nekada se znalo, jedna marka, jedan motor, jedna zemlja, a sada, i kurta i murta prave automobile, i ne znas ciji je. Ono nekada made in xx zemlja se zaboravilo. Sada japanac dolazi iz juzne afrike, amerikanac iz austrije, nemac iz kine.... Nije ni cudo sto ne znamo sta kupujemo. Mercedes iz turske, svasta.... Jedino skoda ostala svoja... Sve istalo ko zna odakle

Kobaja Grande

pre 5 godina

Dobar je taj novi 1.3 turbo. Ima lanac, Mercedes ga ne bi stavio u svoja vozila da ne valja.
Mozes samo misliti kad na semaforu stanu Dacia i Mercedes jedan pored drugog ...

Goran

pre 5 godina

I sta sad, vozim Daciu, koja ima mercedesov motor, koga pravi Turcin, a vozilo se sklapa u Maroku, i vlasnik je Renault? Nekada se znalo, jedna marka, jedan motor, jedna zemlja, a sada, i kurta i murta prave automobile, i ne znas ciji je. Ono nekada made in xx zemlja se zaboravilo. Sada japanac dolazi iz juzne afrike, amerikanac iz austrije, nemac iz kine.... Nije ni cudo sto ne znamo sta kupujemo. Mercedes iz turske, svasta.... Jedino skoda ostala svoja... Sve istalo ko zna odakle

Reziel

pre 5 godina

Pozdrav pljuvači!
Bacio upravo pogled na Dacia cenovnik. Najskuplji model, sa 4x4 pogonom i dizel motorom je 18.690 eur. Uz doplatu od 600eur mogu se dobiti i kožna sedišta i metalik boja. Verujem da bi za ozbiljnog kupca to zaokružili na 19.000.

Cene koje ste čitali su u Francuskoj, tako da opustite se, ako vam je falilo samo somića za nov Duster 4x4 u fullu mirno spavajte.
Za ove druge - spavate li mirno vlasnici Mercedesa A, B i C klase?! :)

Kobaja Grande

pre 5 godina

Dobar je taj novi 1.3 turbo. Ima lanac, Mercedes ga ne bi stavio u svoja vozila da ne valja.
Mozes samo misliti kad na semaforu stanu Dacia i Mercedes jedan pored drugog ...

Stosone

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Ne pricaj gluposti. Vozim Sandera 2008 god. Nigde nikakva korozija (auto nije garaziran), auspuh fabrički, akumulator fabricki,na autu zamenjeno par sijalica i obloge kocnica za to vreme. Prema tome ne siri dezinformacije kad vec ne znas nista o Daciji.

Fert 14

pre 5 godina

Obrni okreni Dačija u najjačoj opremi ide preko 20000 hiljada. a tu je u društvu ozbiljnih igrača. Još uvek mislim da Dačiju kao brend, bar u našem okruženju upravo drže stari ali jeftini, provereni i jeftini za održavanje benzinci. Posebno u našem okruženju gde se neretko vozila održavaju u manje opremljenim nezvaničnim servisima. Mada mogu sebe da zamislim u Sanderu stepvej sa benzinskim 130 ks. Ali onda ide na 13000 a mislim da kvalitet enterijera ne može da isprati konkurenciju u tom cenovnom segmentu. Veliki plus što su sa 4 cilindra.

Ivan

pre 5 godina

Blago nama na nasoj auto industriji, kada je nama Dacia kanta. I sve one koje se vozikaju na zapadu, u jednoj Nemackoj i Svajacarskoj ( i to ih najscesce sami Svacjarci voze) sve je to zavera protiv Srba koji su narod sa najvecim brojem premium automobila prosecno po stanovniku, te kojima je tamo neka Dacia ispod svake casti i morala. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

sempervivum

pre 5 godina

Ух! Ако су ово нове цене, то је значајно отишло навише...
Сећам се кад је најопремљенији Duster DCi 4x4 коштао око 17.500 евра...

Чини ми се да бих ипак радије купио Suzuki S Cross SX4 за врло сличну цену и сличне перформансе.

bocca

pre 5 godina

Tako izgleda kad Reno malo luta! Kod Dastera razlika u ceni tce 130 ks i dci 115 ks je 850e! Kod Kađara još jači tce 140 ks i dci 115 ks 1700e! Kod Megana tce 140 ks i dci 115 ks razlika u ceni 500e! Ok, poslednja dva poređenja cena su u Srbiji a prvo u Francuskoj ali slična nelogičnost će biti i ovde samo kad se pojavi ovaj motor u prodaji. Pozdrav svim ljubiteljima automobila!

Vozač

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
(anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.

Man Schini

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...

realno

pre 5 godina

Taksisti prelaze po 500-600 hiljada sa ovim Dačijama.Pouzdani automobili.E,sad,pomalo je dosadan enterijer,ali,za te pare i ne može bogzna šta da se očekuje.Za 12-13 hiljada kupiti ovoliki auto,mislim da je sasvim ok,ali ići na skuplje pakete,mislim da se ne isplati.Svi modeli Dačije u srednjem paketu su pun pogodak.Dobija se sve ono što ti je neophodno za male pare,a čim počneš da dodaješ opremu,preskupo je.

Aleksa

pre 5 godina

EUR inflacija nek bude oko 1.5 godisnje sto mu za poslednjih 10 godina dodje malo preko 20%...ako je auto kostao oko 16 soma pre 10 godina, sad ce kostati oko 20 bez da se bilo sta drugo promenilo

Nomad

pre 5 godina

Kupio sam novog Dustera u augustu ove godine, 1.6 SCe atmosferski benzinac, u Comfort paketu opreme. Plaćen 13.090e.

Lepe strane:
- dugačka vozačeva i suvozačeva sedišta
- gepek pravilnog oblika
- tih automobil
- prosečna potrošnja - otvoreno-grad od 7l/100km benzina
- dobra paleta boja

Loše strane:
- motor je trom, ubrzava linerano, ali je ok za putovanja
- relativno tanka boja karoserije
- plastične obloge vrata - meni je ok jer imam malu decu pa se lako održava, nekome se to ne sviđa


Da li bi opet kupio Dustera - odgovor je da. Duster za taj novac nudi dosta opreme, i odličan izbor kao novi automobil za taj novac. Set zimskih guma dobrih košta oko 250e, mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.

moron

pre 5 godina

(Citizen X, 5. decembar 2018 09:45)
"Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese."

Ne mislim da je Reno 1,33 bez veze, ali se slažem da je taj fiatov 1,33 zaista odličan.

moron

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169).
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf

ciga

pre 5 godina

@zvecan
Činjenica je da su cene automobila otišle u nebesa,ali sta je to po tebi realna cena ko to moze da kaze ili da sudi ? Dok god se prodaje po traženoj ceni ona je realna svidelo se to nama ili ne !

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mnogo bolji agregat od starog atmosferca, ali i dosta skuplji. Na stranu potrošnja koja sumnjam da će biti manja, plus što novi motor neće moći na tng. Dizel je bolje rešenje kod nove Dacie...

R

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...
(Man Schini, 05. decembar 2018 13:35)

Pa jeste.Ali taj auto zavrsava posao.Odveze te od tacke A do tacke B bez problema i za najmanje novca.

Didule

pre 5 godina

@ Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.
(Vozač, 04. decembar 2018 22:26)

Zameniš drugi, nego šta si uradio sa haubom i vratima? To nije lako zameniti.

stefan

pre 5 godina

Šta se čudite tako je počela i škoda, konkretno škoda Felicia koja je u stvari bila golf 2 a ,akutelan je bio golf 4,a sada je ravnopravan sa vw.Tako će i dačija,prošli model je bio 9900e,a sadašnji oko 12000e,za neku godinu neće biti razlike između renoa i dačije.

sale

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci

Didule

pre 5 godina

Za Daçiju ovoliko novca dati??
I kad bih je neko kupio morao bi da krije od komšija, jer bi mislili da je tek izašao iz Laze. Ako neko ipak kupi, neka kaže da je dobio na poklon.

Z

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci
(sale, 05. decembar 2018 12:30)

Pa ne moze opet za 9200 eura.Moras uzeti inflaciju u obzir.Takodje,moras da ga dobijes sa odredjenim sistemima sigurnosti/pomoci (ESP,Collision assist,itd) jer tako zakon nalaze.A to sve dodatno kosta.Za narednih 7 godina ce opet porasti cena,pa ce biti sto nije Duster opet za 12000eura.

moron

pre 5 godina

NIKOLA, 5. decembar 2018 11:29
"moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn."

Ja sa 192 cm ne mogu pozadi da sednem u Duster (ni npr. u Grand Scenic ili C-maks (u Grand C-maks ili novi CRV ne mogu samo pozadi levo, zbog "grbe" levo iznutra, na nebu kola,koja je tačno iza glave zadnjeg levog), ali, u Renegade sednem pozadi bez ikakvh problema, tako da nije sve u Wb.
Renegade je nevidjeno komforna "kocka". Tačno je i ima manji Wb i od npr. 500L (koji je takodje "kocka"),ali ima pozadi više mesta (za glavu) i od 500L (pa i za kolena, jer nema zadnju plastičnu oblogu prednjih sedišta).
Prostorno, Renegade je pravi prijatelj porodice. Spolja naizgled mali, a unutra neverovatno veliki. I sve to po veoma razumnoj ceni za ono što nudi.
Još da nema onaj problem sa odizanjem zadnje osovine pri forsiranom kočenju, davno bih ga kupio :)

Z

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169). 
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade 
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf
(moron, 05. decembar 2018 08:14)

Slazem se,ali to je samo zato sto je sada Renegade na bezobraznoj akciji.

stosone

pre 5 godina

Milutin Jovanović., 6. decembar 2018 02:01

Toliko otprilike. S tim sto sam pogresno napisao god. hteo sam da kazem da je auto star 8 god. pa sam greskom napisao da je 2008 god. Auto je 2010 god. i kod prvog vlasnika je za 5 god. presao 5000km. To je i bio razlog kupovine jer sam prakticno dobio nov auto po ceni polovnog. Nije da i ja nisam imao predrasude i dileme da li da kupim Daciu ali je razum prevladao i kupio sam je. Na autu je sve fabricko, i auspuh i akumulator, cak su i fabricke gume (letnje) michelin prva ugradnja. Da se razumemo, auto nije spektakularan ali je sasvim korektan i zavrsava posao. Moze mu se zameriti da je za nekoga lenj ako govorimo o benzincu, da mu je tvrda plastika u kabini ali reci da je nepouzdan i da se posle godinu dana sve raspada i zardja je totalna glupost i neznanje. To je trenutno najjeftinji auto na trzistu ali je daleko od najnepouzdanijeg. Ako neko za 8000 evra, koliko kosta nova Dacia, ocekuje premijum materijale i kozu u kabini taj verovatno jos uvek veruje u deda mraza i dobre vile.

zvecan

pre 5 godina

fora mercedes je da bi se prodavao po znatno vecoj ceni od realne. inace taj motor osim sto ide u a klasu nema dodirnih tacaka sa mercedesom.

Citizen X

pre 5 godina

Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese.

NIKOLA

pre 5 godina

moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn.

Vlado

pre 5 godina

jeep renegade limited 1,4 multiair je manje.
kosta 18540 sa bojom.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/10531660/jeep-renegade-14-multiair-limited
kakva crna dacija daster za te pare.

Milutin Jovanović.

pre 5 godina

Stosone:
Ako ti je akumulator star osam godina i nije crkao onda je to extra auto.Koliko si prešao za 8god?20.000,30.000km?

Radijator

pre 5 godina

 mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.
(Nomad, 05. decembar 2018 10:23)

Boze me sakloni...za sta 80 evra? Za par litara ulja i filtere...
Inace...lanac nije vecan, naravno da se i on menja.

Goran

pre 5 godina

I sta sad, vozim Daciu, koja ima mercedesov motor, koga pravi Turcin, a vozilo se sklapa u Maroku, i vlasnik je Renault? Nekada se znalo, jedna marka, jedan motor, jedna zemlja, a sada, i kurta i murta prave automobile, i ne znas ciji je. Ono nekada made in xx zemlja se zaboravilo. Sada japanac dolazi iz juzne afrike, amerikanac iz austrije, nemac iz kine.... Nije ni cudo sto ne znamo sta kupujemo. Mercedes iz turske, svasta.... Jedino skoda ostala svoja... Sve istalo ko zna odakle

Didule

pre 5 godina

Za Daçiju ovoliko novca dati??
I kad bih je neko kupio morao bi da krije od komšija, jer bi mislili da je tek izašao iz Laze. Ako neko ipak kupi, neka kaže da je dobio na poklon.

sempervivum

pre 5 godina

Ух! Ако су ово нове цене, то је значајно отишло навише...
Сећам се кад је најопремљенији Duster DCi 4x4 коштао око 17.500 евра...

Чини ми се да бих ипак радије купио Suzuki S Cross SX4 за врло сличну цену и сличне перформансе.

zvecan

pre 5 godina

fora mercedes je da bi se prodavao po znatno vecoj ceni od realne. inace taj motor osim sto ide u a klasu nema dodirnih tacaka sa mercedesom.

Reziel

pre 5 godina

Pozdrav pljuvači!
Bacio upravo pogled na Dacia cenovnik. Najskuplji model, sa 4x4 pogonom i dizel motorom je 18.690 eur. Uz doplatu od 600eur mogu se dobiti i kožna sedišta i metalik boja. Verujem da bi za ozbiljnog kupca to zaokružili na 19.000.

Cene koje ste čitali su u Francuskoj, tako da opustite se, ako vam je falilo samo somića za nov Duster 4x4 u fullu mirno spavajte.
Za ove druge - spavate li mirno vlasnici Mercedesa A, B i C klase?! :)

Citizen X

pre 5 godina

Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese.

Vozač

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
(anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.

Fert 14

pre 5 godina

Obrni okreni Dačija u najjačoj opremi ide preko 20000 hiljada. a tu je u društvu ozbiljnih igrača. Još uvek mislim da Dačiju kao brend, bar u našem okruženju upravo drže stari ali jeftini, provereni i jeftini za održavanje benzinci. Posebno u našem okruženju gde se neretko vozila održavaju u manje opremljenim nezvaničnim servisima. Mada mogu sebe da zamislim u Sanderu stepvej sa benzinskim 130 ks. Ali onda ide na 13000 a mislim da kvalitet enterijera ne može da isprati konkurenciju u tom cenovnom segmentu. Veliki plus što su sa 4 cilindra.

bocca

pre 5 godina

Tako izgleda kad Reno malo luta! Kod Dastera razlika u ceni tce 130 ks i dci 115 ks je 850e! Kod Kađara još jači tce 140 ks i dci 115 ks 1700e! Kod Megana tce 140 ks i dci 115 ks razlika u ceni 500e! Ok, poslednja dva poređenja cena su u Srbiji a prvo u Francuskoj ali slična nelogičnost će biti i ovde samo kad se pojavi ovaj motor u prodaji. Pozdrav svim ljubiteljima automobila!

Dragan Miladinovic

pre 5 godina

Mnogo bolji agregat od starog atmosferca, ali i dosta skuplji. Na stranu potrošnja koja sumnjam da će biti manja, plus što novi motor neće moći na tng. Dizel je bolje rešenje kod nove Dacie...

Kobaja Grande

pre 5 godina

Dobar je taj novi 1.3 turbo. Ima lanac, Mercedes ga ne bi stavio u svoja vozila da ne valja.
Mozes samo misliti kad na semaforu stanu Dacia i Mercedes jedan pored drugog ...

Stosone

pre 5 godina

Veće kanturine od Dacie nema na tržištu.To poslije 1g počinje da rđa i lagano da se raspada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anarhista, 4. decembar 2018 19:59)

Ne pricaj gluposti. Vozim Sandera 2008 god. Nigde nikakva korozija (auto nije garaziran), auspuh fabrički, akumulator fabricki,na autu zamenjeno par sijalica i obloge kocnica za to vreme. Prema tome ne siri dezinformacije kad vec ne znas nista o Daciji.

sale

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci

moron

pre 5 godina

NIKOLA, 5. decembar 2018 11:29
"moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn."

Ja sa 192 cm ne mogu pozadi da sednem u Duster (ni npr. u Grand Scenic ili C-maks (u Grand C-maks ili novi CRV ne mogu samo pozadi levo, zbog "grbe" levo iznutra, na nebu kola,koja je tačno iza glave zadnjeg levog), ali, u Renegade sednem pozadi bez ikakvh problema, tako da nije sve u Wb.
Renegade je nevidjeno komforna "kocka". Tačno je i ima manji Wb i od npr. 500L (koji je takodje "kocka"),ali ima pozadi više mesta (za glavu) i od 500L (pa i za kolena, jer nema zadnju plastičnu oblogu prednjih sedišta).
Prostorno, Renegade je pravi prijatelj porodice. Spolja naizgled mali, a unutra neverovatno veliki. I sve to po veoma razumnoj ceni za ono što nudi.
Još da nema onaj problem sa odizanjem zadnje osovine pri forsiranom kočenju, davno bih ga kupio :)

Vlado

pre 5 godina

jeep renegade limited 1,4 multiair je manje.
kosta 18540 sa bojom.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/10531660/jeep-renegade-14-multiair-limited
kakva crna dacija daster za te pare.

Didule

pre 5 godina

@ Lonac auspuha na prvoj seriji Dastera stvarno rđa posle par meseci vožnje.
(Vozač, 04. decembar 2018 22:26)

Zameniš drugi, nego šta si uradio sa haubom i vratima? To nije lako zameniti.

Nomad

pre 5 godina

Kupio sam novog Dustera u augustu ove godine, 1.6 SCe atmosferski benzinac, u Comfort paketu opreme. Plaćen 13.090e.

Lepe strane:
- dugačka vozačeva i suvozačeva sedišta
- gepek pravilnog oblika
- tih automobil
- prosečna potrošnja - otvoreno-grad od 7l/100km benzina
- dobra paleta boja

Loše strane:
- motor je trom, ubrzava linerano, ali je ok za putovanja
- relativno tanka boja karoserije
- plastične obloge vrata - meni je ok jer imam malu decu pa se lako održava, nekome se to ne sviđa


Da li bi opet kupio Dustera - odgovor je da. Duster za taj novac nudi dosta opreme, i odličan izbor kao novi automobil za taj novac. Set zimskih guma dobrih košta oko 250e, mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.

Aleksa

pre 5 godina

EUR inflacija nek bude oko 1.5 godisnje sto mu za poslednjih 10 godina dodje malo preko 20%...ako je auto kostao oko 16 soma pre 10 godina, sad ce kostati oko 20 bez da se bilo sta drugo promenilo

Z

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169). 
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade 
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf
(moron, 05. decembar 2018 08:14)

Slazem se,ali to je samo zato sto je sada Renegade na bezobraznoj akciji.

stefan

pre 5 godina

Šta se čudite tako je počela i škoda, konkretno škoda Felicia koja je u stvari bila golf 2 a ,akutelan je bio golf 4,a sada je ravnopravan sa vw.Tako će i dačija,prošli model je bio 9900e,a sadašnji oko 12000e,za neku godinu neće biti razlike između renoa i dačije.

moron

pre 5 godina

Dok god može da se kupi Jeep Renegade za 19.990 i kao 4WD 2,0 dizel, teško može da prodje Duster dci 115 4WD za 18.690, koji ima sumnjivo malo maksimalnu brzinu (169).
https://www.jeep.rs/jeep-promocije/renegade
http://www.dacia.rs/download/cenovnik/novi-duster.pdf

Ivan

pre 5 godina

Blago nama na nasoj auto industriji, kada je nama Dacia kanta. I sve one koje se vozikaju na zapadu, u jednoj Nemackoj i Svajacarskoj ( i to ih najscesce sami Svacjarci voze) sve je to zavera protiv Srba koji su narod sa najvecim brojem premium automobila prosecno po stanovniku, te kojima je tamo neka Dacia ispod svake casti i morala. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Man Schini

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...

Radijator

pre 5 godina

 mali servis je 80e u ovlašćenom, velikog nema - ima lanac na motoru.
(Nomad, 05. decembar 2018 10:23)

Boze me sakloni...za sta 80 evra? Za par litara ulja i filtere...
Inace...lanac nije vecan, naravno da se i on menja.

ciga

pre 5 godina

@zvecan
Činjenica je da su cene automobila otišle u nebesa,ali sta je to po tebi realna cena ko to moze da kaze ili da sudi ? Dok god se prodaje po traženoj ceni ona je realna svidelo se to nama ili ne !

moron

pre 5 godina

(Citizen X, 5. decembar 2018 09:45)
"Fiatovi novi Firefly motor sa 1.3 150hp postize do stotke za 9,1 sekundi i ide 200km/h i ima obrnti momenat od 250nm. Tako da bzvz su ti motori Reno-Mercedese."

Ne mislim da je Reno 1,33 bez veze, ali se slažem da je taj fiatov 1,33 zaista odličan.

Z

pre 5 godina

2011 godinee kupio nov dusteer bez ikakve dodatne opreme i platio ga 9200 eura hocu takav isti nov po toj ceni ne trbaju mi nikakvi njihovi dodaci
(sale, 05. decembar 2018 12:30)

Pa ne moze opet za 9200 eura.Moras uzeti inflaciju u obzir.Takodje,moras da ga dobijes sa odredjenim sistemima sigurnosti/pomoci (ESP,Collision assist,itd) jer tako zakon nalaze.A to sve dodatno kosta.Za narednih 7 godina ce opet porasti cena,pa ce biti sto nije Duster opet za 12000eura.

R

pre 5 godina

Većini kod Dacije smeta nedostatak prestiža...Inače, auti su dobri. Imao sam Daciju 9 godina i zadovoljan sam autom, prešao sam 140000 km bez ikakvih problema...
(Man Schini, 05. decembar 2018 13:35)

Pa jeste.Ali taj auto zavrsava posao.Odveze te od tacke A do tacke B bez problema i za najmanje novca.

Milutin Jovanović.

pre 5 godina

Stosone:
Ako ti je akumulator star osam godina i nije crkao onda je to extra auto.Koliko si prešao za 8god?20.000,30.000km?

stosone

pre 5 godina

Milutin Jovanović., 6. decembar 2018 02:01

Toliko otprilike. S tim sto sam pogresno napisao god. hteo sam da kazem da je auto star 8 god. pa sam greskom napisao da je 2008 god. Auto je 2010 god. i kod prvog vlasnika je za 5 god. presao 5000km. To je i bio razlog kupovine jer sam prakticno dobio nov auto po ceni polovnog. Nije da i ja nisam imao predrasude i dileme da li da kupim Daciu ali je razum prevladao i kupio sam je. Na autu je sve fabricko, i auspuh i akumulator, cak su i fabricke gume (letnje) michelin prva ugradnja. Da se razumemo, auto nije spektakularan ali je sasvim korektan i zavrsava posao. Moze mu se zameriti da je za nekoga lenj ako govorimo o benzincu, da mu je tvrda plastika u kabini ali reci da je nepouzdan i da se posle godinu dana sve raspada i zardja je totalna glupost i neznanje. To je trenutno najjeftinji auto na trzistu ali je daleko od najnepouzdanijeg. Ako neko za 8000 evra, koliko kosta nova Dacia, ocekuje premijum materijale i kozu u kabini taj verovatno jos uvek veruje u deda mraza i dobre vile.

NIKOLA

pre 5 godina

moron
Dao sam ti plus obzirom da je super ponuda za Jeep Renegade i po kvalitetu i po agregatu nije za poredjenje sa Dusterom .Medjutim radi se o različitim klasama vozila samo pogledaj dužinu a posebno medjuosovinskom rastojanje,dalje Renegade je akcijska lagerska ponuda odlazeće godine a za sledeću već je predstavljen redizajn.

realno

pre 5 godina

Taksisti prelaze po 500-600 hiljada sa ovim Dačijama.Pouzdani automobili.E,sad,pomalo je dosadan enterijer,ali,za te pare i ne može bogzna šta da se očekuje.Za 12-13 hiljada kupiti ovoliki auto,mislim da je sasvim ok,ali ići na skuplje pakete,mislim da se ne isplati.Svi modeli Dačije u srednjem paketu su pun pogodak.Dobija se sve ono što ti je neophodno za male pare,a čim počneš da dodaješ opremu,preskupo je.